Black Box 6/12/2019

Black Box 6/12/2019

- Με διαθέσεις διόρθωσης κινήθηκε χθες το Χρηματιστήριο καταγράφοντας όμως στα θετικά της συνεδρίασης τον σχετικά περιορισμένο όγκο.

- Πάντως η υψηλότερη από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού ανάπτυξη -χάρη στην άνοδο κυρίως του τουρισμού και δευτερευόντως και εξαγωγών- που ανακοινώθηκε χθες από την ΕΛΣΤΑΤ ήταν η πιο ευχάριστη έκπληξη των τελευταίων ημερών.

- To κτίριο του Athenaeum Smart Hotel που ξέσπασε χθες πυρκαγιά είναι ιδιοκτησίας του Θ. Δουζόγλου. Ο εκ Βενεζουέλας ορμώμενος επιχειρηματίας, αποφάσισε να «εμφανιστεί» δημοσίως επειδή αναζητεί χρηματοδοτήσεις για τα πλάνα του και επιπλέον έχει σχέδια που περιλαμβάνουν τόσο το ΧΑ, όσο και το ΧΑΚ.

- Οπότε ήταν υποχρεωμένος να ανοίξει τα χαρτιά του και να παρουσιάσει, μέσω συνεργατών του, το επιχειρηματικό προφίλ των εταιρειών του. Παρεμπιπτόντως το team έχει δεχθεί αντικαταστάσεις και εμπλουτισμό με νέα πρόσωπα, ενώ από το στενό επιχειρηματικό περιβάλλον του φαίνεται να απουσιάζει πλέον ο βετεράνος κατασκευαστής, πρώην βασικός μέτοχος εισηγμένης τεχνικής εταιρίας, που είχε ρόλο μυστικοσυμβούλου.

- Τρένο η μετοχή του ΟΠΑΠ, η οποία με καύσιμα την υψηλή κερδοφορία και τη γενναιόδωρη μερισματική πολιτική συνεχίζει ακάθεκτη την κίνηση πάνω από τα 11 ευρώ, χωρίς να επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις διορθωτικές πιέσεις στο ΧΑ.

- Στις 16 Δεκεμβρίου η Alpha Bank θα δεχθεί τις δεσμευτικές προσφορές για την πώληση πακέτου ακινήτων που παλαιότερα ανήκε στην Βωβός. Πρόκειται για το εμπορικό κέντρο Sοuth Polis που έχει ανεγερθεί σε έκταση 16,8 στρεμμάτων στο Παλαιό Φάληρο και δύο κτίρια γραφείων στην οδό Παπανικολή στο Χαλάνδρι. Στη διαδικασία των μη δεσμευτικών προσφορών είχαν συμμετάσχει πέντε ενδιαφερόμενοι και το τίμημα εκτιμάται ότι θα κινηθεί στην περιοχή των 30 εκατ. ευρώ.

- Συνεδριάζει και πάλι σήμερα η επιτροπή του διαγωνισμού για το καζίνο του Ελληνικού και όπως κάθε Παρασκευή κατά τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει η προσδοκία πως η Επιτροπή επιτέλους θα καταλήξει σε κάποια απόφαση.

- Ασχέτως επιμέρους ζητημάτων και εντυπώσεων, η επιτυχής έκδοση του ευρω-ομολόγου της Ελλάκτωρ βοηθά τη γενική εικόνα της αγοράς υπό την έννοια ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα για το μεγαλύτερο project εταιρικής αναδιάρθρωσης που είναι σε εξέλιξη στην ελληνική αγορά.