Black Box 31/10/2019

Black Box 31/10/2019

- Χρηματιστήριο: Γενικώς παγωμένο. Συντηρείται ο δείκτης πέριξ του εύρους των 850-870 μονάδων, χωρίς όμως να εκδηλώνονται δυνάμεις οι οποίες θα υποστηρίξουν κίνηση προς υψηλότερα  επίπεδα. Αξιοσημείωτη η αντίδραση που βγάζει η αγορά μετά τις 2,30-3 το μεσημέρι και διατηρεί τον Γενικό  Δείκτη σε θετικό έδαφος.

- Ομάδα δικηγόρων από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές συγγράφει το νομοσχέδιο για τον Ηρακλή και πιθανόν το πρώτο draft να είναι έτοιμο σύντομα και συγκεκριμένα τις αμέσως επόμενες ημέρες. Οι προθέσεις του υπουργείου Οικονομίας να είναι αφορολόγητα τα ομόλογα που θα εκδοθούν για τον Ηρακλή, εγκαταλείφθηκαν επειδή διαπιστώθηκε πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εγείρει ζητήματα κρατικής ενίσχυσης.

- Την πόρτα επιχειρηματιών που είναι γνωστοί για την μεγάλη τους οικονομική επιφάνεια χτυπάει παράγοντας ο οποίος βολιδοσκοπεί τις διαθέσεις τους προκειμένου να συμμετάσχουν με εισφορά σημαντικών κεφαλαίων στην επένδυση της Hard Rock στο Ελληνικό. Με έναν διαγωνισμό να τρέχει και τις προσφορές κατατεθειμένες, τέτοιες προτάσεις δημιουργούν εύλογα ερωτήματα.

- Η στήλη υπενθυμίζει πως η τελευταία φορά που ελληνοαμερικανός τριγυρνούσε στην αγορά και έκανε ανάλογες οικονομικές προτάσεις σε Έλληνες επιχειρηματίες ήταν στην περίπτωση της ΕΧΙΝ για την Εθνική Ασφαλιστική, όπου όλοι γνωρίζουμε την κατάληξη.   

- Πάμε σε σύγκρουση τιτάνων για την κληρονομιά του ΜEGA. Επιγραμματικά η κατάσταση έχει ως εξής: Αίτημα για παράταση της διαδικασίας κατατέθηκε, αλλά δεν είναι τόσο απλό γιατί παράταση θα απαιτούσε έκδοση δικαστικής απόφασης. Οπότε προχωρούμε αύριο Παρασκευή με μια διαδικασία όπως συνέβη στην περίπτωση του ΔΟΛ. Δηλαδή κατατίθενται οι οικονομικές προσφορές και ανοίγουν αμέσως.

- Στη μια γωνία του επιχειρηματικού ρινγκ που θα στηθεί αύριο για ταινιοθήκη, σήμα και ιστορικό αρχείο του ΜEGA, ο Ευ. Μαρινάκης και στην άλλη ο συνασπισμός των Ιβάν Σαββίδη, Γ. Βαρδινογιάννη και Θ. Κυριακού. Τουλάχιστον η ληξιαρχική πράξη θανάτου του ΜEGA που αύριο εκδίδεται και τυπικά, δείχνει πως θα είναι ανάλογη της εντυπωσιακής πορείας που είχε το κανάλι στην ελληνική τηλεόραση.