Black Box 27/6/2019

Black Box 27/6/2019

- H αγορά έδειξε χθες ότι έχει δύναμη. Ειδική μνεία αξίζει για τη μετοχή της Μυτιληναίος, η οποία έκλεισε αμετάβλητη ενώ έκοψε το μέρισμα. Η αιτία είναι ότι υπήρχε σοβαρό bid για τη μετοχή από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

- Όλα τα βλέμματα σήμερα θα είναι στραμμένα -δικαιολογημένα- στη Γενική συνέλευση της ΔΕΗ. H διοίκηση θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αλλά μάλλον αυτό δεν φτάνει πια.

- Εκτός απροόπτου, σήμερα θα γίνει και η Γενική Συνέλευση της Euromedica. Αν δεν έχουμε αιφνίδιες εκπλήξεις η συνέλευση θα ανακαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, βάζοντας τέλος στην εποχή Θωμά Λιακουνάκου, με τις ψήφους της Τράπεζας Πειραιώς και του Farallon που ελέγχουν την πλειοψηφία.

- Για το ομόλογο ΤΙΕR II της Εθνικής Τράπεζας οι εκτιμήσεις στην πιάτσα είναι ότι θα αποτελεί επιτυχία για την Τράπεζα αν καταφέρει η έκδοση να έχει επιτόκιο μεταξύ 8,75% και 9%. 

- Τέταρτη ημέρα διαπραγμάτευσης για το ομόλογο TIER II της Τρ. Πειραιώς, με τον τίτλο να κινείται αντίθετα από τις προσδοκίες. Η τιμή υποχώρησε  στο 98,55 προφανώς επειδή υπήρχαν κάποιοι traders που προσδοκούσαν να κινηθεί προς το 102 ώστε να το πουλήσουν και να βγάλουν εύκολα ένα 2%. Πιθανόν τις επόμενες ημέρες αφού φύγουν οι «γρήγοροι» να ισορροπήσει.

- Έγραφε η στήλη τις προάλλες για τον διαγωνισμό που κάνει στις 4 Ιουλίου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να νοικιάσει κτίριο ως 4.000 τμ με ερμάρια και πιατοθήκη ανά 300 τμ κλπ. Η Επιτροπή τότε είχε βγάλει μια ανακοίνωση που έδινε διευκρινίσεις για τον διαγωνισμό και απέκρουε οιαδήποτε τυχόν υποψία για φωτογραφική διαδικασία. Αρκεί τελικά να μην μετακομίσει η Επιτροπή στο κτίριο επί της οδού Πανεπιστημίου 18, όπως κυκλοφορεί ευρέως στην πιάτσα.

- Στην αγορά υπάρχουν τελευταία φήμες ότι έρχεται νέος γύρος δικαστικών αποκαλύψεων αμέσως μετά την ολοκλήρωση της θητείας, της απερχόμενης ηγεσίας της δικαιοσύνης δηλαδή από την προσεχή Δευτέρα. Πολλά προβλήματα έχει αυτή η χώρα, αλλά το καλό είναι ότι ποτέ δεν βαριέται κανείς.

- Tα νέα από τη μάχη της Κρήτης... είναι ότι ο Μ. Δομαζάκης πέταξε εκτός συνέλευσης τον αδελφό του Κώστα, επικαλούμενος ότι οι εξουσιοδοτήσεις δεν ήταν νόμιμες αν και είχαν κατατεθεί έγκαιρα τόσο σε ηλεκτρονική όσο και σε έγχαρτη μορφή. Ο Κ. Δομαζάκης αποκαλύπτει τώρα κινήσεις του αδελφού του Μάνου στη μετοχή και θέτει ζήτημα δημόσιας πρότασης από την πλευρά του.