Black Box 27/11/2019

Black Box 27/11/2019

- Αποστάσεις ασφαλείας παίρνει η ΑΑΔΕ από το περιστατικό διαρροής προσωπικών δεδομένων που αποκάλυψε χθες η στήλη, αναφορικά με τις δηλώσεις που έπρεπε να γίνουν ως τις 28 Νοεμβρίου για τους πραγματικούς δικαιούχους εταιριών. Διευκρινίζουν ότι το σύστημα δεν είναι της ΑΑΔΕ αλλά του υπουργείου Οικονομικών και πως η μοναδική συμμετοχή της Αρχής ήταν ότι παρέδωσε τα ΑΦΜ. Όλα αυτά όμως δεν έχουν καμία σημασία γιατί η ουσία είναι μια: Έγινε ή δεν έγινε η διαρροή των προσωπικών δεδομένων για τους ιδιοκτήτες εταιρειών; Υποχρεώθηκαν ή όχι να ακυρώσουν εσπευσμένα τη διαδικασία έξι ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας «για λόγους συντήρησης και βελτίωσης του προγράμματος»;

- Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Reds Γιάννη Μωραΐτη αξιοποιεί η Ελλάκτωρ για την μαρίνα του Αλίμου, μετά τον πρόσφατο διαγωνισμό όπου η «Άκτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ» ανέλαβε την εκμετάλλευση και διαχείριση της μαρίνας και της περιμετρικής έκτασης για περίοδο 40 ετών. Το έμπειρο στέλεχος της Ελλάκτωρ θα αναλάβει επικεφαλής του project.

- Κάνοντας αρχή από το προσωπικό -που παρέμενε απλήρωτο για αρκετούς μήνες- το νέο σχήμα που ανέλαβε τη Euromedica άρχισε να πληρώνει υποχρεώσεις προκειμένου να ανασυγκροτηθεί η εταιρεία.

- Στις τράπεζες υπάρχει προβληματισμός και κινητικότητα για τη διαχείριση της κατάστασης, επειδή οι πληροφορίες αναφέρουν ότι «σκάνε» με επιταχυνόμενο ρυθμό ρυθμισμένα δάνεια.

- Στην αγορά κυκλοφορούν φήμες που θέλουν το παλιό και ιστορικό στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας Δ. Δημόπουλο, ο οποίος παραιτήθηκε από το ΔΣ της ΕΤΕ τον περασμένο Ιανουάριο, να φλερτάρει με τη θέση του προέδρου της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η στήλη δυσκολεύεται να πιστέψει τη σχετική φημολογία επειδή για την ασφαλιστική έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες πώλησης και μάλιστα αύριο 28 Νοεμβρίου, εκτός απροόπτου, πρόκειται να κατατεθούν οι μη δεσμευτικές προσφορές των ενδιαφερόμενων.