Black Box 25/9/2019

Black Box 25/9/2019

- Είμαστε στα πρόθυρα μεγάλων επιχειρηματικών αλλαγών. Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην οικονομία και οι πιέσεις για τις υπερδανεισμένες επιχειρήσεις οδηγούν σημαντικούς κλάδους σε ανακατατάξεις μεγάλης κλίμακας, που θα θυμίζουν τα όσα διαδραματίστηκαν στον κλάδο της υγείας. Όσο θα βαδίζουμε προς το τέλος του χρόνου οι επικείμενες αλλαγές θα αρχίσουν να γίνονται ορατές στην αγορά. Ξεκινά ένα επιχειρηματικό big bang που όταν ολοκληρωθεί, όσοι παραμείνουν ή βρεθούν σε θέση ισχύος θα αποτελέσουν τους βασικούς επιχειρηματικούς παίκτες της επόμενης εικοσαετίας.

- Με ενδιαφέρον αναμένει η αγορά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη της ΔΕΗ μετά την αναμενόμενη ψυχρολουσία των αποτελεσμάτων εξαμήνου.

- Όπως έκανε γνωστό ο Άδωνις Γεωργιάδης πράσινο φως πήρε από την περιφέρεια Αιγαίου η δεύτερη τουριστική επένδυση της AGC Equity Partners που έχει τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Η AGC που εδρεύει στο Λονδίνο και εκπροσωπεί επενδυτικά κεφάλαια από το Άμπου Ντάμπι και το Κουβέιτ θα επενδύσει 51 εκατ. για το «The Mykonos Project». Το project προβλέπει τη δημιουργία συγκροτήματος 95 ιδιωτικών κατοικιών σε έκταση 60 στρεμμάτων, στην παραλία Καραπέτης, στην ανατολική πλευρά της Μυκόνου.

- Το συγκρότημα θα λειτουργήσει σαν ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, (δυναμικότητας 192 κλινών), με εγκαταστάσεις άθλησης, spa, χώρου εκδηλώσεων, καταστήματα και μαρίνας. Κατά πληροφορίες για τη διαχείριση της νέας μονάδας η AGC φέρεται να είναι σε συζητήσεις με την Four Seasons, την Six Senses Hotel Resort και την Ritz Carlton.

- Αύριο 26 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα εξαμήνου της ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ που ενδιαφέρουν την αγορά καθώς η μετοχή το τελευταίο διάστημα συγκεντρώνει αγοραστικό ενδιαφέρον. Η κατασκευαστική στις 4 Οκτωβρίου καταθέτει με τη Mohegan προσφορά για το καζίνο, ενώ το 2020 ξεκινά τις εργασίες για το αεροδρόμιο στο Καστέλι.

- Ελλείψει απαρτίας αναβλήθηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου η προγραμματισμένη για χθες έκτακτη γενική συνέλευση της Euroxx Χρηματιστηριακής. Η έκτακτη γενική συνέλευση μεταξύ άλλων έχει αντικείμενο τη μείωση του κεφαλαίου της εταιρείας από τα 5,87 εκατ. στα 3,52 εκατ.

- Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η Γενική συνέλευση της Creta Farms. Στο μεταξύ οι βασικοί μέτοχοι συνεχίζουν το οδοιπορικό στα γραφεία των τραπεζών, ενώ εκτός απροόπτου στο τέλος εβδομάδας θα γνωρίζουμε τους δυνητικούς επενδυτές.