Black Box 22/01/2019

Black Box 22/01/2019

- «Προφανώς είχαν εντολές για σκληρή μεταχείριση. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά, γιατί ξεπέρασαν ακόμη και τα όρια της ευγένειας». Κάπως έτσι προσπαθούν να ερμηνεύσουν στις τράπεζες τα όσα πέρασαν την περασμένη εβδομάδα τα στελέχη που είχαν την ατυχία να συναντηθούν με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.

- Δεν είναι η πρώτη φορά που η τρόικα πιέζει για τα «κόκκινα» δάνεια. Είναι όμως η πρώτη φορά που πιέζει τόσο έντονα και μάλιστα με ανοίκειο τρόπο. Επιχειρήματα παραμερίστηκαν χωρίς δεύτερη συζήτηση, συγκεκριμένες αναφορές και στοιχεία απορρίφθηκαν ως δικαιολογίες και οι τράπεζες κατηγορήθηκαν ότι εφευρίσκουν τεχνικές δυσκολίες τις οποίες χρησιμοποιούν ως προφάσεις.

- Επειδή αυτή τη φορά η πίεση δεν είχε προηγούμενο, στις τράπεζες εκτιμούν ότι αποτελεί έμπρακτο μήνυμα προς τις διοικήσεις για τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουν.

- Ως τέταρτος πόλος στην κατασκευαστική αγορά προσπαθεί να πλασαριστεί η Intrakat μετά και τη μετεγγραφή του Δ. Κούτρα. Και δικαίως από την πλευρά τους, αλλά για ποια ακριβώς κατασκευαστική αγορά συζητούμε; Αν εξαιρέσουμε τη γραμμή τέσσερα του Μετρό, τι άλλο μεγάλο έργο έχει απομείνει στην ελληνική αγορά; Μήπως πια οι τέσσερις πόλοι είναι πολλοί; Μήπως η αγορά χωράει δύο παίκτες και αυτούς δια της βίας;

- Δεν θα ξεμπλέξουμε εύκολα. Στην αγορά κυκλοφορεί ότι ο πρωθυπουργός μας λέει σε διάφορα κέντρα του εξωτερικού πως οι εκλογές θα γίνουν Οκτώβριο και περιμένει την υποστήριξή τους γιατί είναι ο μόνος ο οποίος μετά τα Σκόπια μπορεί να λύσει και τα ελληνοτουρκικά ζητήματα με συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

- Folli Follie: Αδίκως σας τρώει η ανησυχία. Η εταιρεία είναι σε καλά χέρια. Η οικογένεια Κουτσολιούτσου δηλαδή (πατέρας, μητέρα και υιός) είναι στα γραφεία κάθε μέρα και ασχολούνται με όλα τα ζητήματα. Μαζί τους κυκλοφορούν στους διαδρόμους και διάφορα άλλα στελέχη, οι περισσότεροι έκαναν την εμφάνιση τους μετά την απάτη και οι οποίοι πληρώνονται αδρά για τις υπηρεσίες τους.

- Κυκλοφορούν επίσης και κάτι ομολογιούχοι που δεν έχουν ούτε κεφάλαια, ούτε και πλειοψηφία να βάλουν πλάτη για τη διάσωση. Κάποιοι από όλους αυτούς, δηλαδή οικογένεια, στελέχη και ομολογιούχοι, μπορεί να έχουν και την απάντηση που θα βρουν τις προκαταβολές που χρειάζεται να δοθούν τον Φεβρουάριο, για το νέο εμπόρευμα το οποίο πρέπει να μπει στα μαγαζιά. Γιατί αν πάμε έτσι και η Folli Follie βρεθεί ανοιξιάτικα να πουλάει μπότες και παλτά, η οικογένεια Κουτσολιούτσου θα είναι εκεί να συντονίσει και τις εκποιήσεις στις οποίες θα υποχρεωθεί η εταιρεία.