Black Box 18/10/2019

Black Box 18/10/2019

- Επειδή έρχεται Σαββατοκύριακο ξεκινούμε σήμερα από τα κοσμικά. Αν στην AXIA Ventures ο κ. Λινάτσας και η παρέα του πιστεύουν ότι είναι η ελληνική Goldman Sachs, καλό είναι να φέρονται σαν τη Goldman Sachs και να μην κάνουν τσουρουτιές*.

- Αν λοιπόν δεν θέλεις να είσαι η γιαλαντζί εκδοχή της Goldman Sachs και έχεις καλέσει στο περιστύλιο του Ζαππείου υπουργούς (Άδωνις, Κικίλιας), τραπεζίτες, παράγοντες κλπ για να γιορτάσεις μια εταιρική επέτειο που θεωρείς σημαντική, βάλε στο μπαρ κι ένα δεύτερο ουίσκι. Το Heig μόνο δεν αρκεί κι άλλωστε οι καλεσμένοι σου δεν το προτιμούν. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα ποτά. Στο μπαρ βρήκες να κάνεις οικονομία;

- Κι άντε κάνεις οικονομία στα ποτά, αλλά κάνεις και στους μπάρμεν; Ήθελαν οι κυρίες να πιουν ένα cocktail, αλλά μόνον οι καντίνες πέριξ του Ζαππείου πουλούσαν. Ποιος να τρέχει νυχτιάτικα να φέρει; Αντίθετα οι κυρίες Βερνίκου, Λινάτσα κλπ, ήταν οι βασίλισσες της βραδιάς κι όχι μόνον για τα αεράτα σκιστά παντελόνια που τράβηξαν το βλέμμα της στήλης, αλλά κυρίως για τις δημόσιες ευχαριστίες που τους απηύθυναν οι σύζυγοι τους από τα video wall.

- Κι αν μαζεύεις τόσο κόσμο για μια σημαντική εταιρική επέτειο, δώσε στο τέλος ένα κομψό -συμβολικό- δώρο, κι όχι ένα σοκολατάκι από το fresh. Κι αν δεν σου φτάνουν τα χρήματα, τότε μην τα ξοδέψεις σε ορχήστρα δωματίου.

- Επίσης άσε τους ανθρώπους να πάρουν μια ανάσα, να μιλήσουν μεταξύ τους, να χαλαρώσουν, να καθίσουν κάπου. Ποιος αντέχει δύο ώρες ομιλίες; Κινέζικο μαρτύριο. Κι επειδή έμεινα με την απορία: Γιατί χρειαζόταν ειδική μνεία στον Αντ. Σαμαρά, αφού δεν ήταν παρόν; Επίτιμος προσκεκλημένος της βραδιάς, ο Οδυσσέας Αθανασίου της Lamda που εξήγησε στους προσκεκλημένους πόσο καλή είναι η ΑΧΙΑ. Άντε και του χρόνου παιδιά, με Αντώνη Ρέμο όμως.

- Ήρθε ο λόγος στον Οδυσσέα Αθανασίου της Lamda και η στήλη θυμήθηκε το μετοχολόγιο της εταιρείας, που είναι πράγματι εκλεκτό και συγκεντρώνει ορισμένα βαριά ονόματα. Εκτός λοιπόν από τα γνωστά (οικογένεια Λάτση, Κάτσος, Γερμανός) σημαντικοί μέτοχοι είναι τα Αττικά Πολυκαταστήματα, συμφέροντα Β. Μαρινάκη και το ίδρυμα Ωνάση.

-Στην αγορά φημολογείται ότι η ΕΛΛΑΚΤΩΡ με αμερικανικής προέλευσης αρραβώνα, επιδιώκει να αποκτήσει συνεργασία με την Hard Rock. Προφανής στόχος, το καζίνο στο Ελληνικό.

* Εκ του τουρκικού curut, χρησιμοποιείται για ρούχα στενά, φθαρμένα, κοντά κ.λπ.