Black Box 17/9/2019

Black Box 17/9/2019

- Μόλις χθες η στήλη έγραφε ότι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι διαγκωνίζονται για συγκεκριμένες επενδύσεις κι ήρθε η περίπτωση της ΜΙG να το επιβεβαιώσει. Η Εmma Capital δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνει το ενδιαφέρον της να αποκτήσει την Vivartia. To είχε πράξει ξανά στο παρελθόν, αλλά έβρισκε ερμητικά κλειστές τις πόρτες της ΜΙG, καθώς το management ιδιαίτερα μετά την πώληση του ΥΓΕΙΑ δεν ενθουσιάζεται καθόλου με την ιδέα κατακερματισμού του ομίλου.

- Οι πληροφορίες είναι ότι η συμφωνία με Farallon και OakHill θα κλείσει με την πρόταση που θα υποβληθεί το αργότερο ως τις 27 Σεπτεμβρίου. Ήδη το due diligence ολοκληρώθηκε και η συζήτηση είναι στην τελική ευθεία. Το πιθανότερο είναι κάποια από τις επόμενες ημέρες να πληροφορηθούμε πως συνεδρίασαν τα ΔΣ και ενέκριναν τη συμφωνία. Με δύο λόγια έχουμε ένα δάνειο 300 εκατ. με 6% που εξοφλά Fortress και Πειραιώς με τις μετοχές Vivartia και Attica Group που είναι εγγύηση να μεταφέρονται σε Farallon και OakHill.

- Όλα θα γίνουν μέσα στο χρονικό περιθώριο αποκλειστικής διαπραγμάτευσης που τα έχουν τα δύο fund. Η Εmma Capital θέλει πολύ τη Vivartia και κυνήγησε την δουλειά επειδή έχει αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Κεντρική Ευρώπη, πάνω στις οποίες θα «φόρτωνε» προϊόντα Vivartia. Η πρόταση της είναι γενναιόδωρη και υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαν να την αποκλείσουν.

- Κατά τα άλλα, στην αγορά κυκλοφορεί ότι η Goldman Sachs ανέλαβε το placement των μετοχών του Δημοσίου στα Ελληνικά Πετρέλαια.

- Διαβάζει η στήλη ρεπορτάζ που θέλουν Fairfax και Fosun να ενδιαφέρονται για να αγοράσουν το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής. Καμία αντίρρηση, αλλά η στήλη θα πρότεινε να προστεθεί στον κατάλογο και η CVC.

- Σήμερα πρόκειται να ανακοινώσει η Ελλάκτωρ τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου. Η αγορά περιμένει τις ανακοινώσεις με μεγάλο ενδιαφέρον, μήπως και γίνει σοφότερη σχετικά με τις πιέσεις που δέχεται στις τελευταίες συνεδριάσεις η μετοχή της εταιρίας. Χθες η Ελλάκτωρ έκλεισε με απώλειες 3,45% στα 1,96 ευρώ.

- Αύριο ξεκινά το ετήσιο διήμερο road show του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στο Λονδίνο.

- Έφυγαν χθες και οι επίσημες επιστολές προς Εurogroup και ESM για την αποπληρωμή του ΔΝΤ.