Black Box 16/5/2019

Black Box 16/5/2019

- Μην ξαναλέμε τα ίδια. Μπλέξαμε άσχημα με τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας και με το πακέτο προεκλογικών παροχών της κυβέρνησης. Η Goldman Sachs εφιστά την προσοχή για την εξέλιξη των δημοσιονομικών της χώρας, ενώ ο Γ. Στουρνάρας αισθάνεται την ανάγκη να υπενθυμίσει ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για παροχές. Υπάρχει λόγος οι επενδυτές να αισθάνονται ασφαλείς; Για αυτό και λέμε ότι το μοναδικό που σώζει την αγορά είναι το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου, εφόσον φυσικά ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της αγοράς.

- Κρίσιμη ημέρα η χθεσινή Τετάρτη για την Εurobank, καθώς έγινε αποδέκτης των προσφορών για τις τιτλοποιήσεις ύψους 9,5 δισ. ευρώ. Προσφορές αναμένονταν από Pimco, Lone Star, Fortress με τη θυγατρική της Do Bank, την κοινοπραξία Elliot και Bain, την B2H και την CRC. Για να μάθουμε τι έγινε στην διαδικασία, τι τιμές δόθηκαν κλπ φαίνεται ότι θα χρειαστεί να περάσουν μερικές εβδομάδες.

- Ικανοποίησαν υποτίθεται τους αναλυτές τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της ΕΤΕ. Επιπλέον θετικός παράγοντας η επιστροφή στον βασικό δείκτη της MSCI, ενώ σήμερα στο Λονδίνο πραγματοποιείται το πολυσυζητημένο investor day. Το ΧΑ πάντως δεν έδειξε να συγκινείται και η μετοχή της Εθνικής έκλεισε χθες με απώλειες 1,78%. Πάντως τα καθαρά έσοδα από προμήθειες της τράπεζας το Α' τρίμηνο κατέγραψαν μείωση 11% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

- Φιλόδοξα σχέδια που περιλαμβάνουν και μεγάλους ξένους παίκτες φαίνεται να έχει ο όμιλος Γερμανού μετά την επικείμενη απόκτηση των Media Markt και τον όμιλο που δημιουργείται με τα  Public.

- Όπως λέγεται εντόνως στην αγορά, συμπλοκή σώμα με σώμα υπήρξε εντός του Δ.Σ. της Creta Farm μεταξύ των αδελφών Δομαζάκη, πριν διατυπωθούν δημοσίως οι γνωστές κατηγορίες που αποκαλύπτουν ότι «πάσχουν» οι ισολογισμοί της εταιρείας.

- Μεγάλη πίεση (-8,18%) δέχθηκε χθες η μετοχή της Intralot λόγω της υποβάθμισης σε CCC+ από B- από τη Fitch, που διαδέχθηκε τις υποβαθμίσεις που είχαν προηγηθεί από άλλους οίκους αξιολόγησης. Η Fitch βασίζει την απόφασή της στους αυξημένους κινδύνους ρευστότητας και αναχρηματοδότησης που αντιμετωπίζει η εταιρία του ομίλου Κόκκαλη.

- Μετά την Εurobank και η Τράπεζα Πειραιώς λέγεται στην αγορά ότι ετοιμάζει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.