Black Box 14/06/2019

Black Box 14/06/2019

 

-To συμπέρασμα από τα μηνύματα που εκπέμπουν μέσω επίσημων καναλιών, αλλά και τα όσα μεταφέρουν πηγές των δανειστών, είναι ένα: Τη γλιτώνουμε προσωρινά λόγω εκλογών και θερινών διακοπών. Σεπτέμβριο έρχεται η προσγείωση στην πραγματικότητα.

- Χλιαρά τα πράγματα στο road show της ΕΧΑΕ στη Νέα Υόρκη γεγονός που ουσιαστικά επιβεβαιώνει την εκτίμηση πως η συντριπτική πλειοψηφία των αμερικανικών funds δεν πλησιάζει ακόμη το ΧΑ. Οι Αμερικανοί διαχειριστές παρακολουθούν αλλά περιμένουν να δουν πρώτα απτά δείγματα ότι αλλάζει η κατάσταση στη χώρα.

-Από μεγάλη χρηματιστηριακή εταιρία αποχώρησε ο επί σειρά πολλών ετών οικονομικός διευθυντής.

-Αν δεν υπάρξει νέα αναβολή, σε 14 ημέρες κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές για το καζίνο του Ελληνικού. Όλα δείχνουν ότι στις 28 Ιουνίου πάμε σε μια μονομαχία μεταξύ της αμερικανικήςMohegan Gaming και της Μαλαισιανών συμφερόντων Genting.

-Στο 2,67% υποχώρησε χθες η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου. Οι εκτιμήσεις των ειδικών είναι ότι αν έχουμε αυτοδύναμη Κυβέρνηση με ισχυρή εντολή, η απόδοση του 10ετούς θα μπορούσε να υποχωρήσει ως και το επίπεδο του 2,2%. Αν επιβεβαιωθεί η προσδοκία για πτώση της απόδοσης περίπου στο 2,2%, τότε το επόμενο βήμα της νέας κυβέρνησης θα είναι η έξοδος στις αγορές με στόχο να αντληθούν 2 έως 2,5 δισ. ευρώ.

-Λογικά μετά την πτώση των αποδόσεων στα ομόλογα και μια επιτυχημένη έξοδο στις αγορές, το ΥΠΟΙΚ θα περιμένει να μιλήσουν οι οίκοι αξιολόγησης. Μόλις εκδοθούν οι βασικές εκθέσεις αξιολόγησης της οικονομίας, η επόμενη κίνηση είναι η πλήρης άρση των capital controls.

-Στην αγορά φημολογείται ότι πλησιάζει η ώρα για το πακέτο της ΤΕΡΝΑ Energy. Πρόκειται για μετοχές της Υork που πωλούνται επειδή ολοκληρώθηκε ο χρόνος ζωής του fund, όπως και οι παρατάσεις που μπορούσε να πάρει βάσει του κανονισμού του. Σύμφωνα με τα όσα λέγονται στην αγορά, οι μετοχές θα περάσουν στους βασικούς μετόχους της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

-Μεγάλη κινητικότητα σε μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο. Παλιό deal ξαναζεσταίνεται ενώ ταυτόχρονα εξετάζεται εναλλακτικό σενάριο άλλου deal.