Black Box 14/03/2019

Black Box 14/03/2019

- Πατάει γκάζι η Eurobank και ξεφορτώνει το δανειακό χαρτοφυλάκιο. Μετά την πώληση στην Β2 Ηolding του δανείου ύψους 65 εκατ. της Σαρακάκης, η τράπεζα προχώρησε και στην πώληση του δανείου που είχε στην «Χαλυβουργία Ελλάδος» που ανήκει στην οικογένεια Ν. Μάνεση.   

- Σύμφωνα με πληροφορίες, το δάνειο της Eurobank στην «Χαλυβουργία Ελλάδος» ήταν περίπου 50 εκατ. ευρώ και αγοραστής είναι το Harvard Investment Group (HIG). Το αμερικανικό fund αναζητά τα τελευταία χρόνια ευκαιρίες στην ελληνική αγορά και το 2014 είχε προχωρήσει στην εξαγορά του ομίλου Μαΐλλη.

- Το HIG συμμετείχε και στον σχετικό διαγωνισμό, διεκδικώντας -χωρίς όμως επιτυχία τελικά- τις ιχθυοτροφικές εταιρείες ΝΗΡΕΑ και SELONDA. Η εξαγορά του δανείου της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» είναι η δεύτερη κίνηση του αμερικανικού fund στην ελληνική αγορά.

- Η σκυτάλη στην Eurobank έχει περάσει τώρα στην πώληση δανείου κατασκευαστικής εταιρείας που συνδέεται με εξασφαλίσεις επί ακινήτων στη Ρόδο.

- Αν λάβουμε υπόψη τη σοβαρότητα και την απήχηση που έχει στις αγορές η Capital Economics, ρίγη ανησυχίας προκαλούν οι προβλέψεις της για την ελληνική οικονομία. Οι οικονομολόγοι του οργανισμού κάνουν λόγο για έλλειψη επενδύσεων, επιβράδυνση της οικονομίας της ευρωζώνης, δημογραφικό, αργή πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και αδύναμο τραπεζικό κλάδο, που αναμένεται να πλήξουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, οδηγώντας το 2020 σε σημαντική επιβράδυνση.

- Αttica Group: Οι διαδικασίες εξελίσσονται και προς το παρόν το χρονοδιάγραμμα -για το τέλος Μαρτίου- παραμένει αμετάβλητο. Όλα δείχνουν ότι εκτός απροόπτου πάμε για ένα σοβαρό deal που θα προσφέρει μεγάλες ανάσες καθώς πάνω στο τραπέζι βρίσκονται 330 εκατ.

- Στη διαδικασία για την Αttica Group, που έχει εξελιχθεί σε μονομαχία μεταξύ των DK και Goldman Sachs-Lone Star, επιχείρησε να εμπλακεί εκδηλώνοντας όψιμα ενδιαφέρον, η Μοby Lines. Πρόκειται για ιταλική ακτοπλοϊκή εταιρεία, βασικός ανταγωνιστής του ομίλου Γκριμάλντι, στις γραμμές Ιταλίας-Γαλλίας, Έλβας, Κορσικής, Σαρδηνίας.

- Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι το μέλλον της Αttica Group θα κριθεί μεταξύ των DK και Goldman Sachs-Lone Star τις επόμενες δύο εβδομάδες.