Black Box 1/02/2019

Black Box 1/02/2019

- Nα αρχίσουμε από τα ευχάριστα: Ευχάριστη έκπληξη, όπως λένε οι επιχειρηματίες, αποτέλεσε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Το πρώτο αποδείχθηκε καταστροφικό λόγω και των καιρικών συνθηκών, αλλά στο δεύτερο δεκαπενθήμερο η λιανική αγορά κινήθηκε με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Οι επιχειρηματίες, μεταξύ άλλων, το αποδίδουν και στην προεκλογική παροχολογία καθώς η κυβέρνηση μοίρασε κάποια επιδόματα, κάποια αναδρομικά, πλήρωσε κάποιες οφειλές, έκανε κάποιες «αναπροσαρμογές» συντάξεων κλπ.

- Δυναμικά φαίνεται πως συνεχίζει να κινείται η Ηines στην ελληνική αγορά. Μετά το Hyatt στη Συγγρού, η όρεξη για ξενοδοχεία δεν έχει καμφθεί. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς ο αμερικανικός όμιλος που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα ο Πωλ Γομόπουλος, αναζητεί για αγορά resort στην Κρήτη, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται κυρίως στις περιοχές του Αγίου Νικολάου και των Χανίων.

- Η Ηines, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ενδιαφέρεται επίσης για μεγάλο ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ, επί της Πειραιώς στο ύψος του Ταύρου, ενώ φέρεται να ήταν σε επαφές με τη Blackrock για το ακίνητο στον Κηφισό, ώστε να γίνει μια πιο ελαφριά και μικρότερη κατασκευή που θα φιλοξενήσει ένα Leroy Merlin. Η Ηines επίσης ακουγόταν στην αγορά πως συζητούσε με Αlpha και Πειραιώς για το project της Βωβός στο Βοτανικό το οποίο όμως τελικά έκρινε ασύμφορο, ενώ λέγεται πως ήταν και σε διαπραγματεύσεις με την οικογένεια Στέγγου για το Πόρτο Καρράς.

- Πράγματι η Folli Follie είναι σε καλά χέρια. Η στήλη ακούει πως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου άρχισαν να αισθάνονται κάπως άβολα, επειδή ο παραιτηθείς πρόεδρος Δημήτρης Κουτσολιούτσος αποφάσισε να μην πληρωθούν κάποιες φορολογικές υποχρεώσεις προκειμένου τα χρήματα να κατευθυνθούν σε προμηθευτές, ώστε η εταιρία να συνεχίσει τη λειτουργία της.

- Όσον αφορά τον νέο CEO της Folli Follie, στο διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς έδωσε μια ημέρα αργίας στο προσωπικό των γραφείων, απόφαση την οποία ακύρωσε ο παραιτηθείς πρόεδρος Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

- Και αφού ο λόγος είναι για CEO, σημειώστε πως οι… σεισμογράφοι καταγράφουν κάποια δραστηριότητα στα ηγετικά κλιμάκια της ΔΕΛΤΑ. Όχι της Vivartia, αλλά της ΔΕΛΤΑ που είναι και περίεργο καθώς οι τελευταίες αλλαγές έγιναν τον περασμένο Μάιο.

- Mε πολύ καλό πακέτο -όπως φημολογείται στην αγορά- ο πρώην Chief Operating Officer της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Πουλόπουλος, αναλαμβάνει τα καθήκοντα CFO στον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ του Θ. Κυριακού.

- Επειδή ξέρω ότι αδημονείτε και κάποιοι από εσάς λέτε και κακίες, για να μην εκτίθεστε, η στήλη σας ενημερώνει πως η Praxia Bank, σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα, θα βγει στον αέρα με τη νέα ψηφιακή μορφή προς Σεπτέμβριο-Οκτώβριο 2019.