Black Box 10/10/2019

Black Box 10/10/2019

- Σήμερα τελικά θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για το σχέδιο Ηρακλής. Οι προσδοκίες είναι ότι αποκτούμε ένα εργαλείο που θα βοηθήσει στη μείωση του μεγάλου αποθέματος των κόκκινων δανείων. Αυτά όσον αφορά την επικρατούσα άποψη, γιατί ορισμένοι τραπεζίτες σε εμπιστευτικές συζητήσεις κρατούν μικρά καλάθια.

- Καζίνο Ελληνικού: Για να το πούμε παραδοσιακά έχουν βγει τα παλιομάχαιρα. Ηard Rock και Mohegan συγκρούονται μετωπικά γιατί η πρώτη κρατάει εμπιστευτικά ορισμένα στοιχεία του φακέλου, τα οποία για να το διατυπώσουμε ευγενικά, ανήκουν στην κατηγορία εκείνων των στοιχείων που νομιμοποιούν την προσφορά. Δεν πρόκειται για τυπική υπόθεση, αλλά αντιθέτως για ουσιαστική, που δημιουργεί σοβαρά ζητήματα που μπορούν να οδηγήσουν σε απροσδόκητες εξελίξεις.

- Και επειδή σήμερα η στήλη και η ειδησεογραφία της έχει μια τάση προς το… μισογκρεμισμένο, να προσθέσουμε στο μενού και τα Ελληνικά Πετρέλαια. Λοιπόν, το placement των μετοχών προς το παρόν και για τεχνικούς λόγους, μας τελείωσε.

- Η Goldman Sachs που είχε αναλάβει από το υπουργείο τη δουλειά δεν πρόκειται επί του παρόντος να προχωρήσει. Ο λόγος είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών έθεσε συγκεκριμένα επίπεδα τιμών για τη διάθεση των μετοχών, ενώ φαίνεται ότι υπήρξε και βούληση να περάσει στον προϋπολογισμό κάποιο μέρισμα- προμέρισμα, θα σας γελάσω. Υπό τις συνθήκες αυτές ο σχεδιασμός για το placement μεταφέρεται για το 2020.

- Σήμερα έχουμε τη γενική συνέλευση της Lamda Development με βασικό θέμα την αύξηση κεφαλαίου των 650 εκατ. ευρώ. Το ενδιαφέρον είναι η τιμή της αύξησης καθώς χθες η μετοχή έκλεισε στα 7,38. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 6,50 ευρώ με ανώτερο εύρος τα 7 που μάλλον δύσκολα πιάνεται. Ο όμιλος Λάτση βάζει 345 εκατ.,  Κάτσος- Γερμανός 65 εκατ. και η Αegean 20 εκατ. Σύνολο 430 εκατ. που σημαίνει ότι αναζητούνται άλλα 220 εκατ.

-Οι έλληνες ιδιώτες στη Lamda έχουν 11,07% και πίσω από το ποσοστό αυτό υπάρχουν μεγάλα ονόματα της επιχειρηματικής-ναυτιλιακής ζωής του τόπου. Η στάση τους βαρύνει ιδιαίτερα για την τιμή των νέων μετοχών. Οι έλληνες θεσμικοί έχουν 8,43% και 11,5% οι ξένοι θεσμικοί και αποτελούν σημαντικό παράγοντα του μετοχολογίου  για την αύξηση.