Black Box 10/09/2019

Black Box 10/09/2019

- Ενόψει των ανακοινώσεων της ΕΚΤ την Πέμπτη τα ξένα χαρτοφυλάκια τηρούν στάση αναμονής όπως άλλωστε φάνηκε και από τον χαμηλό όγκο συναλλαγών του Χρηματιστηρίου. Η αγορά δεν έχει momentum και οι δηλώσεις της Θεσσαλονίκης δεν έπαιξαν τον ρόλο του καταλύτη για το ΧΑ, οπότε η φάση της συσσώρευσης συνεχίζεται.

- Στο μεταξύ στον ΟΔΔΗΧ βλέπουν την καθοδική πορεία των επιτοκίων και είναι στα αναμμένα καρφιά. Ετοιμάζονται για νέα έκδοση, με πιθανότερο σενάριο αυτό του reopening κάποιας από τις προηγούμενες εκδόσεις.

- Μια πίεση συσσωρεύεται στην ατμόσφαιρα για την υπόθεση της Folli Follie. H αλλαγή προσώπων σε κρίσιμες θεσμικές θέσεις που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ενεπλάκησαν στη διαχείριση του σκανδάλου δημιουργεί προσδοκίες ότι οι αρχές θα ξανακοιτάξουν την υπόθεση.

- Με μεγάλη ταχύτητα, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, κινούνται οι διαδικασίες για να ολοκληρωθεί η συμφωνία χρηματοδότησης της MIG από τα Farallon και Oak Hill. Αν δεν παρουσιαστεί κάποιο απρόοπτο - που γίνονται συντονισμένες προσπάθειες ώστε να μη συμβεί κάτι τέτοιο- η συμφωνία λέγεται πως θα υπογραφεί μέσα στο μήνα.

- Εκτός από τις ανακοινώσεις της EKT και τη συνεδρίαση του Eurogroup, αυτήν την εβδομάδα έχουμε και ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εξαμήνου από σημαντικές εισηγμένες. Σήμερα περιμένουμε τη Lamda Development, αύριο Τετάρτη τον ΟΠΑΠ και την Σαράντης, ενώ την Πέμπτη θα γίνουν οι ανακοινώσεις εξαμήνου του ομίλου Μυτιληναίος.

- Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι τράπεζες για το δεύτερο τρίμηνο, οι προβλέψεις για επισφάλειες μειώθηκαν σε Πειραιώς και  Εθνική, ενώ αντίθετα αυξήθηκαν σε Alpha Bank και Eurobank.

- Στην αγορά αρχίζουν να κυκλοφορούν σενάρια πιθανής αύξησης κεφαλαίου στη ΔΕΗ, στα πλαίσια των ενεργειών για τη διάσωση της επιχείρησης.