Black Box 5/9/2019

Black Box 5/9/2019

- Οι προσδοκίες για το Χρηματιστήριο είναι σε θετική τροχιά και για τους επόμενους μήνες υπάρχουν θετικοί καταλύτες που μπορούν να βοηθήσουν την χρηματιστηριακή αγορά. Ωστόσο, το ΧΑ στην παρούσα φάση στερείται momentum. Η αγορά είναι σε φάση συσσώρευσης και άλλωστε χαρακτηριστική είναι η συρρίκνωση του τζίρου στις τελευταίες συνεδριάσεις. Πάντως  τέτοιες περίοδοι συσσώρευσης συνήθως προηγούνται σημαντικών κινήσεων της αγοράς.

- Εξοφλημένα είναι τα δάνεια των 450 εκατομμυρίων προς επιχειρήσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του ομίλου Libra (οικογένεια Λογοθέτη) για τα οποία πρόσφατα ασκήθηκε δίωξη σε 38 στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς. Μάλιστα τα σχετικά έγγραφα της τράπεζας που βεβαιώνουν την εξόφληση των δανείων είναι στη δικογραφία από τον Οκτώβριο 2018.

- Αύριο Παρασκευή ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τη μεταφορά του προσωπικού της μονάδας RBU της Πειραιώς στην νέα εταιρία με την INTRUM. Κατά πάσα πιθανότητα ανακοινώσεις δεν πρόκειται να γίνουν την Παρασκευή καθώς η διαδικασία θα ολοκληρωθεί  αργά.

- H Creta Farms πάει στα βράχια. To αναφέρουν τα στελέχη σε όλες τις τράπεζες και έχουν δίκιο, όπως φαίνεται και από τα καμώματα των βασικών μετόχων της Creta Farms στη δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια να συγκληθεί γενική συνέλευση.

- Μετά τον Στάθη Παπαγεωργίου (πρώην υποδιοικητής ΤτΕ, ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ, XIOS BANK, ΙΟΝΙΚΗ) που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες, απεβίωσε ένας ακόμη τραπεζίτης της παλιάς φρουράς, ο Δημ. Φραγγέτης ο οποίος κηδεύεται σήμερα στις 5 το απόγευμα στο Νεκροταφείο της Κηφισιάς. Ο Δημ. Φραγγέτης είχε διατελέσει στέλεχος της Εμπορικής, της Πειραιώς, της Εθνικής, είχε επίσης εργαστεί στην Επιτροπή Ειδικής Εκκαθάρισης της ΤτΕ, ενώ ως τον Απρίλιο 2017 ήταν μέλος της τριμελούς Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

- Το επόμενο σοβαρό μαζικό ραντεβού των ελληνικών τραπεζών με τους ξένους θεσμικούς είναι στις 24-26 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο, όπου θα πραγματοποιηθεί το Financial CEO Conference της Bank of America/ Merrill Lynch.

- Έγινε και αυτό. Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης προσέφυγε δικαστικά κατά των τραπεζών και τις κατηγορεί ότι τράβηξαν τα δάνειά τους με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ο όμιλος.