Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, 00:02

-A +A

Black Box 3/9/2018

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, 00:02
Black Box 3/9/2018
-A +A

- Τα βλέμματα σήμερα στραμμένα στη λεωφόρο Αθηνών. Το χρηματιστήριο ανοίγει με τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να επαναδιαπραγματεύεται μετά από τρεις ημέρες απουσίας με τη νέα της τιμή μετά το reverse split. Οι χρηματιστές περιμένουν με αγωνία να διαπιστώσουν πως αποτίμησαν οι ξένοι επενδυτές τα αποτελέσματα των τραπεζών και ιδιαίτερα της Πειραιώς και της Εθνικής που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα.

- Με ανατροπές και αναταράξεις φαίνεται ότι θα προχωρήσει η μεταμνημονιακή-προεκλογική περίοδος. Σημειώστε πως η αγορά έχει βουίξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει από τα συρτάρια και «ζεσταίνει» δικαστικές υποθέσεις ώστε να είναι ώριμες να δημοσιοποιηθούν τους επόμενους (προεκλογικούς) μήνες. Μάλιστα, κατά τις φήμες, η επιχείρηση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει μέσα στο μήνα και να ενταθεί σταδιακά.

- Κατά τις ίδιες πληροφορίες το μενού αρχίζει με τα δάνεια των κομμάτων. Μετά από μεγάλο διάστημα ενδοσκόπησης, η υπόθεση έρχεται στο προσκήνιο με... την ευρεία εκδοχή της. Δηλαδή δεν επικράτησε το σενάριο μίας κάπως πιο ρεαλιστικής προσέγγισης και οι διώξεις φαίνεται πως θα αφορούν σχεδόν όλες τις παλιές διοικήσεις της Εθνικής, ενώ περιλαμβάνουν και στελέχη της Αγροτικής, της τράπεζας Αττικής κ.α.. Και κατά τις ίδιες πηγές έπεται συνέχεια, καθώς θα ακολουθήσει το υπόλοιπο μενού, δηλαδή Novartis, άλλες υποθέσεις τραπεζών, επιχειρηματιών κλπ.

- Κι αφού είμαστε στο πολιτικό-δικαστικό μενού, σημειώστε πως στην κυβέρνηση είναι κάπως ανήσυχοι, γιατί φοβούνται πως οι διώξεις για την τραγωδία στο Μάτι θα φτάσουν και σε πολιτικά στελέχη. Ποιος ξέρει τι έχει φτάσει στα αυτιά τους;

- Έχουμε και μια δυσάρεστη εξέλιξη στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων. Έφτασε η στιγμή που πρέπει να ξεχάσουμε την πώληση των Ελληνικών Πετρελαίων. Μη αναζητάτε αποδείξεις και επίσημες ανακοινώσεις, αλλά... το λαλούν στο υπουργείο Οικονομίας, το λαλούν και στο Κεφαλάρι, το λαλούν και στα κεντρικά των ΕΛΠΕ, ακόμα και στα Χανιά το λαλούν όπου εκλέγεται ο Γ. Σταθάκης.

- Ο κύβος ερρίφθη και το ναυάγιο της αποκρατικοποίησης έχει ήδη δρομολογηθεί. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητά από τον αγοραστή να υποβάλει και δημόσια πρόταση για τα ποσοστά των μικρομετόχων. Οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να προσφύγουν δικαστικά εναντίον της διαδικασίας, ενώ έκλεισαν και την πόρτα στα μούτρα στους εκπροσώπους της Glencore και δεν τους επέτρεψαν να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ. Επιπλέον στην αγορά συζητείται ότι η Glencore τελικά μπορεί και να μην υποβάλει προσφορά, οπότε πώληση με έναν διαγωνιζόμενο δεν θα προχωρήσει. Η στήλη προειδοποιεί τους αναγνώστες της ότι πολλά θα ακούσουν, θα γίνονται και δημόσιες διαβεβαιώσεις ότι όλα προχωρούν, διαδικασίες θα εξελίσσονται, αλλά πώληση δεν θα γίνει, τουλάχιστον με αυτήν την κυβέρνηση.

- Κατά τα λοιπά την επόμενη Παρασκευή συνεδριάζει το Eurogroup. Οι προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης δεν θα απασχολήσουν τους υπουργούς Οικονομικών. Ούτως ή άλλως η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρει ήδη προειδοποίηση από τους δανειστές να δείξει αυτοσυγκράτηση και να μην παραβιάσει τα συμφωνηθέντα. Για την περικοπή ή μη των συντάξεων το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα θα είναι αυτό της 5ης Νοεμβρίου.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα