Black Box 29/6/2018

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, 00:03
-A +A

- Τη θεωρία του Χόκινγκ για τα παράλληλα σύμπαντα επιβεβαιώνει καθημερινά το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση. Από τη μια, ο πρωθυπουργός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι κλείνουμε λογαριασμούς από το παρελθόν, ότι η οικονομία επιταχύνει, η ανεργία μειώνεται κοκ. και από την άλλη, στην πραγματική οικονομία οι επιχειρήσεις γονατίζουν.

- Ο τουρισμός καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αλλά η Τripsta, ο ισχυρότερος παίκτης της ελληνικής αγοράς οnline ταξιδιωτικών υπηρεσιών, κατέρρευσε λόγω έλλειψης ρευστότητας. Για την ιστορία, η Τripsta έχει μερίδιο αγοράς 40% στην έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων.

- «Δεν υπάρχει bid πουθενά» έλεγε χθες χρηματιστής περιγράφοντας την κατάσταση στο Χ.Α.. Είναι σίγουρο ότι το διεθνές περιβάλλον δεν είναι το καλύτερο, ότι επηρέασαν και τα μερίσματα των ΟΤΕ και Coca Cola, αλλά δεν είναι μόνον αυτά οι αιτίες για το χάλι της αγοράς.

- Την κατάσταση επιδεινώνει περαιτέρω και η κρίση εμπιστοσύνης που πυροδότησε η υπόθεση της Folli Follie. Η ερασιτεχνική και αμήχανη αντίδραση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που δεν μπόρεσε να ελέγξει εξ' αρχής την κατάσταση, άφησε χώρο για τις φήμες που κυκλοφόρησαν και πάλι χθες στην αγορά, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν και άλλες εισηγμένες που ερευνά το QCM. Τα αποτελέσματα φάνηκαν στο «ταμπλό».

- Το στρατόπεδο των μετόχων που θα επικρατήσει στη μάχη της Ελλάκτωρ εκτιμάται ότι θα κριθεί με μικρή διαφορά, της τάξης του 2% έως και 4%. Η μετάθεση της γενικής συνέλευσης πάντως, δείχνει ότι το στρατόπεδο Μπόμπολα-Κούτρα είχε προβάδισμα.

- Ωστόσο, όλα ανατράπηκαν μετά τη χθεσινή πώληση του 5,2% της Ελλάκτωρ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πωλητής είναι το Αmber Capital και αγοραστές είναι οι αδελφοί Καλλιτσάντση απευθείας ή φίλιες προς την πλευρά Καλλιτσάντση δυνάμεις. Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, τότε οι Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντση έχουν φτάσει σε ποσοστό ίσο με την πλευρά Μπόμπολα-Κούτρα, οπότε το κρίσιμο πλέον είναι ποιος έχει μεγαλύτερη απήχηση  στους ξένους μετόχους.

-Πάντως στον τομέα των ξένων μετόχων έχουν δουλέψει συστηματικά εδώ και αρκετό καιρό οι αδελφοί Καλλιτσάντση. Όσον αφορά τις μεσολαβητικές προσπάθειες και πιέσεις (τραπεζών και μετόχων) μην δίνετε ιδιαίτερη σημασία, γιατί δεν πρόκειται να καρποφορήσουν. Οι διαφορές σιγοβράζουν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.  

- Το Χ.Α. σε ειδική τελετή χθες το απόγευμα - και μετά από σχετική ψηφοφορία - βράβευσε την Μυτιληναίος ως τον όμιλο με το καλύτερο ΙR μεταξύ των εισηγμένων.

- Δεν είναι καλό σημάδι η μετάθεση της γενικής συνέλευσης της Αttica Bank για τις 18 Ιουλίου. Πολύ περισσότερο, ούτε και η ταυτόχρονη αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή ή αγοραστή για τα ομόλογα των τιτλοποιημένων δανείων είναι καλό σημάδι.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 25/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα