Τρίτη 28 Αυγούστου 2018, 00:02

-A +A

Black Box 28/8/2018

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018, 00:02
Black Box 28/8/2018
-A +A

- Tούρκικο παζάρι. Κάπως έτσι – καθ΄ υπερβολή - έχει η κατάσταση με την Attica Group. Υπό συζήτηση, λένε οι πηγές, είναι μόνον το τίμημα. Έχοντας την διαπραγματευτική ασφάλεια που της προσφέρουν τα ομολογιακά δάνεια που κατέχει, η Fortress επιδιώκει μια χαμηλότερη τιμή ανά μετοχή λόγω και της υψηλής πτήσης που ακολουθεί η τιμή του πετρελαίου. Η Τράπεζα Πειραιώς επιδιώκει υψηλότερο τίμημα και αναζητείται η χρυσή τομή.

- Ασχέτως διαδικασιών, η συμφωνία πώλησης της Attica Group θεωρείται ζήτημα χρόνου, μόλις ολοκληρωθεί ο προσδιορισμός της τιμής. Μπορεί ως τα μέσα Σεπτεμβρίου, μπορεί και  λίγο αργότερα να έχουμε τις ανακοινώσεις.

- Σημειώστε πως με την πώληση της Attica Group αλλάζουν και οι ισορροπίες, καθώς η ΜΙG θα έχει περιορίσει κατά 70% τον δανεισμό της στην Πειραιώς και δεν θα τελεί υπό την κηδεμονία της τράπεζας.

- Προς κ.κ. Χαράλαμπο Γκότση Πρόεδρο Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Ν. Τρουλλινό Α' Αντιπρόεδρο και αρμόδιο για τις εισηγμένες εταιρίες, ενταύθα: Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε δεχθεί τον Δεκέμβριο 2015 πολυσέλιδη καταγγελία για τα οικονομικά στοιχεία της Folli Follie; Αληθεύει ότι η καταγγελία ήταν εξαντλητικά αναλυτική με συγκεκριμένα στοιχεία  για τους ισολογισμούς των χρήσεων 2013 και 2014; Αληθεύει ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς  δεν ασχολήθηκε με την καταγγελία επειδή ήταν ανώνυμη;

- Γιατί αν αληθεύουν τα παραπάνω και δεν είναι ανυπόστατες φήμες, τότε η παρούσα διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς  πρέπει να εξηγήσει στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γ. Δραγάτση που ασχολείται με την Folli Follie, ορισμένα ζητήματα. Για παράδειγμα, ανώνυμη αλλά προφανώς τεκμηριωμένη η καταγγελία, δεν τους κίνησε την περιέργεια ως έχοντες τα καθήκοντα του επόπτη να το ερευνήσουν; Απευθύνθηκαν στην εταιρία για εξηγήσεις; Έκαναν έλεγχο των λογιστικών καταστάσεων;

- Η καταγγελία -κατά τις φήμες πάντοτε- είχε σταλεί ταυτοχρόνως και σε δύο εφημερίδες. Η διαφορά όμως είναι ότι ο τύπος επικουρικά συνδράμει. Η Διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς  είχε θεσμικό καθήκον να το ερευνήσει.

- Τρίτωσε το κακό για την παλιά φρουρά του Χρηματιστηρίου. Μετά τις απώλειες του Μανώλη Ξανθάκη και του Παναγιώτη Βοιλή, απεβίωσε και ο πρώην  Πρόεδρος του ΧΑ Νικήτας Νιάρχος. Η κηδεία του καθηγητή  Νικήτα Νιάρχου -αξιοπρεπούς και σεμνού ανθρώπου- θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 2 μ.μ. στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα