Black Box 27/9/2018

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, 00:02
-A +A

- Σοκ και δέος. Τα αποτελέσματα στην Folli Follie ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Πράγματι, δεν έγινε υπεξαίρεση των χρημάτων αλλά η τρύπα για την οποία ο Δ. Κουτσολιούτσος δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να ελέγξει, υπερβαίνει κάθε φαντασία και παραπέμπει σε πρωτοφανή απάτη. Αν τα έσοδα της Ασίας από 1,11 δισ. είναι 116 εκατ. και το ταμείο από 296 εκατ. μόλις 6,4 εκατ. τότε η Folli Follie σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία  που (πιστεύαμε) ότι ξέραμε.  

- Το ενδιαφέρον όμως είναι τι λένε για όλα αυτά οι μέτοχοι, οι ομολογιούχοι και ιδιαιτέρως όσοι ψώνισαν ομόλογα τον περασμένο Νοέμβριο; Τι λέει τώρα η Fidelity και επίσης τι λέει η Fosun, η οποία μετείχε και στο ΔΣ; Αν και τώρα που αποκαλύφθηκε το εύρος του προβλήματος στη Folli Follie, μάλλον ερμηνεύονται πιο εύκολα και φαινομενικά αλλοπρόσαλλες κινήσεις που έκανε η Fosun στο πρόσφατο παρελθόν.

- Την επόμενη εβδομάδα όπως όλα δείχνουν ξεκαθαρίζει το θέμα της νέας διοίκησης στην Folli Follie. Η άποψη για διάσωση με συμμετοχή της οικογένειας στα διοικητικά της εταιρείας, έχασε έδαφος και η οικογένεια πέρασε στη δεύτερη γραμμή άμυνας και προσπαθούν παραιτούμενοι να διασώσουν τον γιο τους. Θα ευοδωθεί η προσπάθεια; Πιθανότατα όχι.

- Μόλις αποτιμηθούν σε πραγματικές τιμές τα αποθέματα, η τρύπα στην εταιρεία θα μεγαλώσει. Η στήλη φοβάται πως έχουν δίκιο αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Folli Follie δεν σώζεται και το λουκέτο είναι αναπόφευκτο. Όσον αφορά την αποχώρηση της Rothschild (και των νομικών γραφείων-συνεργατών τους) λέγεται πως  έγινε διότι ανησύχησαν για τα κίνητρα και τη σκοπιμότητα κινέζων επενδυτών που αιφνιδίως ενδιαφέρθηκαν να αγοράσουν την Folli Follie.

- Μπορεί η εταιρεία να μην το αποδέχεται, (προς το παρόν τουλάχιστον) αλλά και η ΕΥ τραβάει την ουρά της από την υπόθεση της Folli Follie. Οι πληροφορίες της στήλης είναι ότι από την προηγούμενη εβδομάδα ενημέρωσε την FF για τον τερματισμό της εμπλοκής της. Εκτός κι αν επιδιώκει μεγαλύτερες αμοιβές, μάλλον απίθανο για σοβαρή ελεγκτική εταιρεία όπως η ΕΥ.

- Πολύ το συζήτησαν και πολύ προβληματίστηκαν στην Moody’s με την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. Οι τεχνοκράτες τα βρήκαν σκούρα με την «μεταμφιεσμένη» σε Δυτική χώρα και συνεπώς απρόβλεπτη Ελλάδα. Το δίλημμα τους ήταν είτε να αναβαθμίσουν την οικονομία και να ριψοκινδυνέψουν έτσι ένα πλήγμα στην αξιοπιστία τους, είτε να αποτυπώσουν τον προβληματισμό τους στην αξιολόγηση και  να προκαλέσουν χάος. Οπότε αποφάσισαν να εφαρμόσουν την κλασική ελληνική συνταγή: αγόρασαν χρόνο.

- Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η κατάθεση των νέων οικονομικών προσφορών για τη Forthnet. Στη διεκδίκηση παραμένουν οι Wind-Vodafone και ο όμιλος του Antenna. Ενώ το αδιέξοδο εντείνεται, έχουμε έναν ακόμη γύρο προσφορών με τη διαφορά πως αυτή τη φορά υπάρχουν κάποιες -περιορισμένες έστω- ελπίδες να οδηγηθούμε σε λύση, επειδή το σχέδιο των Wind-Vodafone για υπαγωγή της Forthnet στο άρθρο 106α του πτωχευτικού δεν είναι πλέον στο τραπέζι.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα