Black Box 27/6/2018

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, 00:02
-A +A

- Το ρεζιλίκι που έγινε με την ΕΧΙΝ και την Εθνική Ασφαλιστική δεν έχει προηγούμενο. Με την… ακατανόητη επιμονή της κυβέρνησης να προωθήσει την EXIN για αγοραστή της Εθνικής Ασφαλιστικής, επί εννέα μήνες η EXIN είχε τοποθετήσει εκπροσώπους της στο Διοικητικό Συμβούλιο. Δεν ψήφιζαν αλλά παρακολουθούσαν τα πάντα και παρενέβαιναν. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία των Μ. Φέρφιλντ, Τζ. Κάλαμου, Τζ. Κουδούνη συμμετέχει στην ασφαλιστική Αδαμαντιάδης Κανελλόπουλος η οποία είναι ανταγωνιστής της Εθνικής Ασφαλιστικής. Μάλιστα οι εκπρόσωποι της ΕΧΙΝ στο ΔΣ είχαν αναλάβει πρωτοβουλίες και πάγωσαν τις διαδικασίες για το νέο μηχανογραφικό σύστημα της Εθνικής Ασφαλιστικής! Περιττό να σημειώσουμε πως έχοντας εκπροσώπους στο Διοικητικό Συμβούλιο η ΕΧΙΝ είχε πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία και το σχεδιασμό του σημερινού ανταγωνιστή της.

- Ώρες-ώρες είναι να απορεί κανείς με την υπομονή και τις αντοχές που δείχνουν ιδιαίτερα οι ξένοι επενδυτές για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Αστέρας Βουλιαγμένης είναι σε μία μοναδική τοποθεσία και πως εκεί θα λειτουργήσει μια υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχειακή μονάδα. Η Dogus και οι άραβες συνέταιροι της, χρειάστηκε να περιμένουν χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η εξαγορά και να λάβουν το πράσινο φως για τις άδειες ώστε να αρχίσουν την ανακαίνιση της μονάδας.

- Εκεί όμως τους περίμενε μία άλλη έκπληξη. Έκαναν διαγωνισμό για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου. Τον διαγωνισμό κέρδισε η Ελλάκτωρ με προϋπολογισμό 200 εκατομμύρια. Έλα όμως που ο προϋπολογισμός ξέφυγε, χωρίς το έργο να έχει ολοκληρωθεί. Ξαφνικά οι επενδυτές βρέθηκαν να πρέπει να διαθέσουν αρκετά περισσότερα από τα 200 εκατομμύρια που προϋπολόγιζαν. Άρχισαν λοιπόν να ελέγχουν προσεκτικά κάθε στάδιο της κατασκευής και να συμφωνούν εκ των προτέρων  τον προϋπολογισμό κάθε εργασίας πριν προχωρήσει. Όπως είναι φυσικό το χρονοδιάγραμμα έπεσε έξω και οι επενδυτές που έχουν διαθέσει 400 εκατομμύρια για να αγοράσουν τη μονάδα και πάνω από 200 εκατομμύρια για να την ανακαινίσουν, έχασαν τη φετινή χρονιά. Πλέον τα σχέδιά τους για λειτουργία του ξενοδοχείου υπό την ομπρέλα της Four Season μεταφέρονται για τον Απρίλιο του 2019.

- Με την ευκαιρία και αφού λόγος είναι για τον πρώην Αστέρα Βουλιαγμένης, η στήλη σας έχει νεότερα για τις πολυσυζητημένες βίλες. Τις μοναδικές πολυτελείς κατοικίες  που φιλοξενούνται στην έκταση της ξενοδοχειακής μονάδας. Από τις 10 συνολικά, οι πέντε λέγεται ότι έχουν πουληθεί. Τις τέσσερις φημολογείται ότι αγόρασε (ή τουλάχιστον ότι έχει δώσει προκαταβολή για να της αγοράσει) ο εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης, ενώ την πέμπτη βίλα έκλεισε πρόσφατα -δίνοντας φυσικά την προκαταβολή που λέγεται ότι είναι στα 5 εκατομμύρια- ξένος αγοραστής.

- Αύριο ή μεθαύριο σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή υποψηφιοτήτων της Eθνικής Tράπεζας πρόκειται να ασχοληθεί με τη διαδικασία και την αρχική λίστα των υποψηφίων για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Η Egon Zenhder έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει τη διαδικασία και συνέταξε τη σχετική λίστα. Σημειώστε πως παρά τα όσα  λέγονται στην αγορά και τις προφανείς συμμαχίες που διακρίνουν αρκετοί τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Όλα τα ενδεχόμενα για τον επόμενο διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας είναι ανοικτά.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 25/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα