Black Box 25/6/2018

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, 00:02
-A +A

- Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το θράσος που επιδεικνύουν στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ελέγχουν εταιρείες που θεωρητικά τουλάχιστον ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα. Πάρτε παράδειγμα την Εθνική Ασφαλιστική, όπου με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της τοποθετήθηκε από το 2016 σε διευθυντική θέση, στέλεχος που είχε αποχωρήσει με εθελούσια έξοδο από Εθνική Τράπεζα. Πρόκειται για την κυρία Α.Σ. γενική διευθύντρια πλέον σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. της τράπεζας ώστε ο κ. Δραγασάκης και το κόμμα του να διοικούν σήμερα την Εθνική Ασφαλιστική.

- Για τη συγκεκριμένη κυρία που έχει ταυτόχρονα τις ιδιότητες του στελέχους και της συνταξιούχου της Εθνικής Τράπεζας έχουν γίνει μέχρι και ερωτήσεις και στη Βουλή. Και αυτό επειδή η εν λόγω κυρία είχε αποχωρήσει από την Εθνική Τράπεζα κάνοντας χρήση των κινήτρων για την εθελούσια αποχώρηση προσωπικού. Σύμφωνα όμως με τον κανονισμό, σε περίπτωση επαναπρόσληψης στον όμιλο της Εθνικής τα χρήματα από το πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης πρέπει να επιστραφούν, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους αυτασφάλισης. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει αλλά… ευτυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Δραγασάκης κινεί σήμερα τα νήματα στην Εθνική Ασφαλιστική. Στην υγειά των κορόιδων λοιπόν.

- Ο ένας πάει κι ο άλλος έρχεται. Ο λόγος για τους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν θυγατρικές εταιρείες που ελέγχει η MIG. Σύμφωνα με πληροφορίες και η οικογένεια Παντελιάδη (της αλυσίδας MyMarket) δήλωσε παρούσα για τη γαλακτοβιομηχανία Δέλτα. Ωστόσο το ενδιαφέρον δεν πρόκειται να καρποφορήσει, καθώς η διοίκηση της εταιρείας δεν προτίθεται, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, να πουλήσει τη Vivartia ή συμμετοχές της Vivartia.

- Υπάρχουν δυο ξένοι παίκτες οι οποίοι έχουν βαρύνουσα σημασία στη μάχη που είναι σε εξέλιξη μεταξύ των βασικών μετόχων για τον έλεγχο της Ελλάκτωρ. Πρόκειται για την Amber capital που ελέγχει κάτι λιγότερο από το 5% της Ελλάκτωρ, ενώ ανάλογο ποσοστό ελέγχει και η Orizon. Στο μεταξύ οι τράπεζες πιέζουν τους βασικούς μετόχους να τα βρουν μεταξύ τους και να διευθετήσουν τις μεταξύ τους διαφορές προς όφελος της εταιρείας.

- Σοβαροί κύκλοι που συνήθως έχουν πρωτογενή και καλή πληροφόρηση, υποστηρίζουν ότι από την πλευρά των δανειστών θα γίνουν εκπτώσεις που βοηθούν την κυβέρνηση στο θέμα της περικοπής των συντάξεων. Ισχυρίζονται μάλιστα ότι δεν θα γίνει άμεσα, ώστε να μην δημιουργείται εντύπωση συναλλαγής και εύνοιας της Κυβέρνησης από τους θεσμούς. Ταυτόχρονα την ίδια αίσθηση μεταδίδουν στελέχη του Μαξίμου όπως και επιχειρηματίες που διατηρούν ανοιχτές γραμμές με την κυβέρνηση. Ωστόσο Από το στρατόπεδο των δανειστών δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται αυτά τα σενάρια.

- Σε κάθε περίπτωση πάντως σημειώστε πως ο πρόεδρος Αλέξης ετοιμάζεται τον Σεπτέμβριο να εξαγγείλει από τη Θεσσαλονίκη το νέο πρόγραμμα παροχών του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο πραγματοποιήθηκε το πρώτο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, άλλο τόσο θα πραγματοποιηθεί και το δεύτερο...

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 21/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα