Black Box 25/10/2018

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, 00:02
-A +A

- Χρηματιστήριο: Short covering  και τίποτε άλλο. Άλλωστε τα προβλήματα όχι μόνον παραμένουν αλλά και εντείνονται.

- Το δυσάρεστο όμως είναι ότι κάπως έτσι θα πάμε στις εκλογές. Οι διώξεις και οι προφυλακίσεις θα αξιοποιηθούν στο έπακρο. Τα σενάρια που έσερναν στην αγορά και μάλιστα με συγκεκριμένη ονοματολογία φαίνεται ότι θα επαληθευτούν. Κι αν πράγματι επαληθευτούν, η συνέχεια θα έρθει από το σήριαλ της Νοvartis.

- Η συγκεκριμένη τακτική της Κυβέρνησης έχει εντοπιστεί εγκαίρως και αξιολογηθεί από την Αντιπολίτευση, η οποία δεν πρόκειται να μείνει με δεμένα χέρια. Οι πληροφορίες θέλουν  την αντιπολίτευση να ετοιμάζεται ψύχραιμα να σηκώσει το γάντι, αλλάζοντας τους τόνους ιδιαίτερα όσο προχωρεί η προεκλογική περίοδος.

- Και φαίνεται πως υπάρχουν πολλά μπαλώματα για τη γούνα του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων όπου το έχουν τερματίσει. Για παράδειγμα, δεν ξέρω αν πήρατε χαμπάρι ότι χρειάστηκε να παρέμβει η DG Comp για να αυξηθεί το τίμημα για την χρονική επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης του Ελ. Βενιζέλος, από τα 485 εκατ. στο 1,1 δισ.

- Αλλά για σκεφθείτε το καλύτερα: Δηλαδή αν η DG Comp δεν είχε αντιδράσει, ποιος θα είχε καταλάβει ότι η δουλειά πήγαινε να κλείσει 615 εκατ. χαμηλότερα; Ένα ολόκληρο Νιάρχειο θα πέρναγε μπροστά στα ματιά μας και δεν θα είχε πάρει είδηση κανείς. Οι business στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ.

- Ο «Τοξότης», η εταιρία του γνωστού κατασκευαστή με τα βοσκοτόπια, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει, κερδίζει ακόμη οδικά δημόσια έργα. Ενώ τόσο η ΝΔ, όσο και το ΚΙΝΑΛ πολλά λένε και πολύ περισσότερα υποπτεύονται για τη σύμβαση του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο.

- Γενικότερα οι αποκρατικοποιήσεις είναι το… δυνατό σημείο της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Μιας  κυβέρνησης που καταλήφθηκε από ξαφνικό έρωτα με τον όμιλο Λάτση και το Ελληνικό και ταυτόχρονα έχει ανοικτή γραμμή πότε με τη Caesars, πότε με τη Hard Rock Café και πότε με τη Mohegun για το καζίνο. Της ίδιας κυβέρνησης που διευκολύνει τα πράγματα σχεδιάζοντας νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην χρειαστεί να υποβληθεί δημόσια πρόταση για τα ΕΛΠΕ. Τι τους νοιάζει αν παραβιάζουν κατάφορα την κοινοτική νομοθεσία;

- Κι επειδή οι δυνατές επιδόσεις στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων δεν έχουν τέλος, πάμε για δεύτερη παράταση στο διαγωνισμό πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, που φαίνεται πως μεταφέρεται για τον Δεκέμβριο. Τώρα σε όλο αυτό το μπάχαλο των ιδιωτικοποιήσεων, που συναντώνται η ανικανότητα με τη σκοπιμότητα και την ιδεοληψία, ας το επιλέξει ο καθένας μόνος του.

- Από το σημερινό ΕuroWorking Group ξεκινούν οι διεργασίες για την αναβολή της περικοπής των συντάξεων. Δεν θα πρέπει να περιμένουμε νεώτερα  ούτε και στο  Εurogroup που θα γίνει τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου. Το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα έχει φανεί που πάει το πράγμα, καθώς τότε θα έχουμε επίσημη και επικυρωμένη θέση της ΕΕ για τον προϋπολογισμό. Η κρίσιμη απόφαση θα ληφθεί στο Εurogroup που θα γίνει αρχές Δεκεμβρίου.

- Οι πληροφορίες θέλουν την Κυβέρνηση να έχει εξασφαλίσει την αναβολή της περικοπής. Οι λεπτομέρειες όμως (με «κόφτη»; για πόσο; Ποια θα είναι η τύχη των αντίμετρων; κλπ) είναι ανοικτές και μπορεί να τα τινάξουν όλα στον αέρα.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 22/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα