Black Box 22/2/2019

Black Box 22/2/2019

- Είναι διχασμένες προσωπικότητες. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά. Ο λόγος για τους δανειστές που έχουν υιοθετήσει μια επαμφοτερίζουσα στάση απέναντι στην Κυβέρνηση. Από τη μια έχουν διάθεση να κάνουν τα στραβά μάτια κι από την άλλη γκρινιάζουν. Ένα πράγμα δηλαδή, όπως λέμε μαστίγιο-καρότο.

- Προφανώς έχει δίκιο πηγή που παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις διαδικασίες και υποστηρίζει πως το μόνο ζήτημα που πρέπει να υπάρξει συμφωνία είναι το ζήτημα του νέου καθεστώτος που θα διαδεχθεί τον νόμο Κατσέλη. Για όλα τα άλλα οι δανειστές θα βάλουν νερό στο κρασί τους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η έκθεση των θεσμών που θα βγει την Τετάρτη δεν θα περιλαμβάνει κάποιες αιχμές και προειδοποιήσεις.

- Οι τραπεζίτες χθες πριν τη συνάντηση στο Μαξίμου μαζεύτηκαν στα γραφεία της Εurobank για να συμφωνήσουν στην κοινή γραμμή που θα τηρήσουν επειδή είχαν παρουσιαστεί αποκλίσεις απόψεων μεταξύ τους.

- Η στήλη υποστήριζε χθες, πως «μια δουλειά που η Κυβέρνηση φαίνεται ότι θα την προχωρήσει, παρά την προεκλογική περίοδο, είναι ο διαγωνισμός για το καζίνο του Ελληνικού». Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι δημοσιεύθηκε η προκήρυξη και πάμε για κατάθεση προσφορών στις 22 Απριλίου.

- Στις 7 Μαρτίου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, η Eurobank ανοίγει το χορό ανακοινώνοντας τα οικονομικά αποτελέσματα 2018. Οι εκτιμήσεις είναι ότι τα αποτελέσματα και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών θα κινηθούν σε θετική τροχιά, χωρίς να παραπέμπουν στα γνωστά ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο.

- Μέσα πάμε καλά. Έξω όχι και τόσο. Ο λόγος για τα αποτελέσματα του ΟΤΕ τα οποία σε γενικές γραμμές ικανοποίησαν αλλά και αιφνιδίασαν ευχάριστα με το μέρισμα των 0,46 ευρώ. Η πώληση της θυγατρικής στην Αλβανία προχωρεί και θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, οπότε ο ΟΤΕ απαλλάσσεται από το ένα βάρος. Αντίθετα η Ρουμανία εξακολουθεί να βαραίνει τη γενική εικόνα λόγω των πολλαπλών προβλημάτων που αφορούν τις λειτουργικές επιδόσεις τις οφειλές κλπ.

- ΙΑΣΩ-Oaktree: Συνεχίζονται οι επαφές των δύο πλευρών όπως συνεχίζεται και η σύγκρουση στα δύο στρατόπεδα των γιατρών- μετόχων.

- Έπεσαν χθες οι υπογραφές της σύμβασης παραχώρησης για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι, το οποίο θα κατασκευάσουν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την ινδική GMR. Η σύμβαση τώρα παίρνει το δρόμο για τη Βουλή. Η εισηγμένη με τις συμβάσεις που έχει συνάψει τελευταία έχει ενισχύσει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο, όσο και το χαρτοφυλάκιο παραχωρήσεων.