Black Box 17/10/2019

Black Box 17/10/2019

- MIG: Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι σε εξέλιξη μια ύστατη προσπάθεια μήπως και αναβιώσει το deal με Farallon και Oak Hi ll. Και προφανώς έτσι είναι, γιατί δεν εκδόθηκε -ως τώρα τουλάχιστον- ανακοίνωση για παύση των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με τα δύο αμερικανικά funds που λήγουν 15 Νοεμβρίου. Ωστόσο, όσοι έχουν γνώση της υπόθεσης υποστηρίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να «ξαναβάλουν τη μηχανή εμπρός» γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα χρειαστεί να αλλάξει όλη η δομή του deal.

- Προβλήματα όμως έχουν παρουσιαστεί και στο κυοφορούμενο deal με την Singular. Στην αγορά φημολογείται ότι ο εφοπλιστής Θεόφιλος Πριόβολος, που έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες και στην πληροφορική και ενδιαφέρεται να αγοράσει την εταιρεία, αφού συνάντησε τα στελέχη της Singular, συνομίλησε μαζί τους, είδε τα στοιχεία της εταιρείας, αποφάσισε τελικά ότι 70% κούρεμα δεν επαρκεί και ζητά μεγαλύτερο hair cut, έχοντας φέρει σε αμήχανα δύσκολη θέση τις τράπεζες.

- Και αφού είμαστε στην κατηγορία της ειδησεογραφίας που η στήλη αποκαλεί «μισογκρεμισμένη», αλλάζουμε θέμα και περνάμε στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών. Θυμάστε εκείνα τα σενάρια που καιρό τώρα σέρνουν στην αγορά και ήθελαν τον ΟΤΕ από κοινού με την Intralot να μπαίνουν στην αγορά του live στοιχηματισμού; Ε, λοιπόν καλό είναι να τα ξεχάσετε.

- Παραδοσιακά ο Απόστολος Βακάκης εκμεταλλεύεται την παρουσίαση της εταιρείας του στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών και τοποθετείται για διάφορα ζητήματα που αφορούν από την ευρύτερη οικονομία ως το λιανεμπόριο και από τις διεθνείς εξελίξεις ως τις μεγάλες επιχειρηματικές κινήσεις στη χώρα. Στη χθεσινή παρουσίαση την τιμητική τους είχαν οι τράπεζες τις οποίες χαρακτήρισε παρατημένες και για τις οποίες όπως είπε κανείς δεν έκανε τίποτα, ενώ αναρωτήθηκε πως μπορεί να κινηθεί η οικονομία χωρίς τραπεζικό σύστημα. Ασχέτως των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων και της διάσωσης των καταθέσεων, αν έχουμε φτάσει στο σημείο που ακόμη και ο Απόστολος Βακάκης έχει παράπονα από τις τράπεζες…

- Όπως τα έλεγε η στήλη είναι: το placement των Ελληνικών Πετρελαίων έχει μεταφερθεί για μετά τις 31/12/19.