Black Box 16/4/2019

Black Box 16/4/2019

- Αυτή την εβδομάδα -αν και ποτέ δεν ξέρεις με τα δικαστήρια- αναμένεται μια ακόμη απόφαση του Αρείου Πάγου για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο. Βέβαια πρέπει να τονίσουμε ότι όσοι παρακολουθούν το θέμα δεν δείχνουν να ανησυχούν για τυχόν επιπτώσεις, αν και με τις δικαστικές αποφάσεις ποτέ κανείς δεν ξέρει.

- Όπως άλλωστε κανείς ποτέ δεν ξέρει με την απρόβλεπτη MSCI και τους δείκτες της. Από την Εθνική περιμέναμε τα νέα, από την Eurobank ήρθε η είσοδος στον Mid Cap. Υπομονή μέχρι τις 13 Μαΐου.

- Τέλος εποχής Νο1: Αυτοί που δυσκολεύονται περισσότερο να συνειδητοποιήσουν τα όσα εξωφρενικά καταγράφονται στη δικογραφία της Folli Follie, είναι οι άνθρωποι της  αγοράς. «Σε όλα τα roadshow ήταν πρώτη ή δεύτερη μεταξύ όλων των εισηγμένων σε αριθμό ραντεβού με θεσμικούς» έλεγε χαρακτηριστικά τραπεζίτης.

- Τέλος εποχής Νο2: Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης τέθηκε χθες, μετά από σχετική αίτηση της Τράπεζας Πειραιώς, η ΑΧΟΝ Ηοldings, κλείνοντας το κεφάλαιο του πάλαι ποτέ κραταιού επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου.

- Η ληξιαρχική πράξη για το επιχειρηματικό τέλος του Θ. Λιακουνάκου, τουλάχιστον όπως το γνωρίζαμε ως σήμερα, προφανώς διευκολύνει και τις διαδικασίες πώλησης για το 10% του ΙΑΣΩ που κατείχε η Εuromedica και το οποίο ήταν ενεχυριασμένο για τα δάνεια της. Δεδομένου ότι το Oaktree έχει συγκεντρώσει το 41% του ΙΑΣΩ, προφανώς ανοίγει ο δρόμος για να επιτύχει η δημόσια πρόταση του fund για το νοσοκομείο.

- Μετ'' εμποδίων ή μη οι αλλαγές ιδιοκτησιακού καθεστώτος μεγάλων ελληνικών εταιρειών συνεχίζονται. Μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα έχουμε τουλάχιστον μια ακόμη σημαντική μεταβίβαση, καθώς η τράπεζα που έχει τα δάνεια εντείνει τις πιέσεις.

- Όλα τα σενάρια για την καλύτερη αξιοποίηση του κεντρικού κτιρίου του ΟΤΕ στο Μαρούσι, στο «δακτυλίδι», εξετάζει διακριτικά η διοίκηση του Οργανισμού.

- Intralot: Στη χρήση 2018 τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας βελτιώθηκαν κατά 5,3 εκατ. σε σχέση με το προηγούμενο έτος και διαμορφώθηκαν σε -58,5 εκατ. Tα EBIDTA μειώθηκαν κατά 22,8%, οι λειτουργικές ταμειακές ροές διαμορφώθηκαν σε -65,4 εκατ. και ο καθαρός δανεισμός έφθασε τα 615,3 εκατ. αυξημένος κατά 104,6 εκατ. σε σχέση με το 2017.