Black Box 15/5/2019

Black Box 15/5/2019

- Με συμμάχους την αντίδραση των ξένων αγορών και την ένταξη στο βασικό δείκτη της MSCI των ETE και Εurobank, το ΧΑ αντέδρασε μετά και τις πιέσεις είχε δεχθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις. Η συγκυρία παραμένει ευμετάβλητη καθώς πρόκειται για μεταβατική περίοδο και όλοι περιμένουν το εκλογικό αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου.  

- Αύριο Πέμπτη τα ΕΛΠΕ πρόκειται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2019, τα οποία η αγορά περιμένει με ενδιαφέρον για να διαπιστώσει αν θα επαληθευτούν οι εκτιμήσεις των αναλυτών πως τα καθαρά κέρδη θα καταγράψουν σημαντική πτώση.

- Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας για τον αγοραστή του πακέτου κόκκινων δανείων Symbol, που είναι η κοινοπραξία Elliot – Centerbridge.

- Με ανησυχία ο ανταγωνισμός περιμένει τις επόμενες κινήσεις στην ελληνική, και όχι μόνον, αγορά της ΓΕΚ –ΤΕΡΝΑ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως διαμορφώθηκαν οι κατάλληλες ισορροπίες μεταξύ των μετόχων και τώρα στην αγορά περιμένουν να δουν πως θα «μεταφραστούν» οι συγκεκριμένες εξελίξεις στον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς πρόκειται για παίκτη με βαθειά τσέπη.

- Στις δικαστικές αίθουσες εξελίσσεται πλέον η αντιπαράθεση του ξενοδοχειακού ομίλου Μαντωνανάκη με τις πιστώτριες τράπεζες.

- Σήμερα κατατίθενται στην Eurobank οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για το πακέτο Pillar που είναι η πρώτη τιτλοποίηση κόκκινων στεγαστικών δανείων. Η τράπεζα αναμένει προσφορές από μεγάλους διεθνείς παίκτες όπως PIMCO, Fortress, B2Kapital, Bain, Elliott κά.

- Η συγκυρία είναι δύσκολη για τις τράπεζες. Το αναγνωρίζουν όλοι. Αλλά για να κατανοήσεις τα αποτελέσματά τους χρειάζεται να έχεις τη βοήθεια μιας ομάδας ειδικών αναλυτών; Προσθέτοντας και αφαιρώντας κατά βούληση και ταυτοχρόνως διαφορετικούς συντελεστές, η μπάλα χάνεται για τον επενδυτή.