Black Box 12/2/2019

Black Box 12/2/2019

- Το υπουργείο Οικονομίας κατέθεσε τελικά στη Βουλή τον Νόμο για τον εταιρικό μετασχηματισμό των εταιρειών. Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικό νομοθέτημα που συνδέεται με επιχειρηματικές εξελίξεις. Η ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου είναι το δεύτερο σημαντικό βήμα -μετά την έγκριση από την DG Comp που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα- που ξεκλειδώνει το deal της Eurobank. Οι πληροφορίες είναι ότι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται οι διατάξεις για τη δυνατότητα μεταφοράς της αναβαλλόμενης φορολογίας.

- Με την ευκαιρία κι αφού η συζήτηση για τα κόκκινα δάνεια είναι επίκαιρη, η στήλη θέλει να ρωτήσει ποιος επιχειρηματίας, μέγας και τρανός με όνομα βαρύ σαν ιστορία που λέει και το λαϊκό άσμα, που συγκαταλέγεται στις ισχυρότερες οικογένειες της χώρας, έχει φεσώσει συστημική τράπεζα με κόκκινο δάνειο 100 εκατ. ευρώ;

- Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έβγαλε ανακοίνωση για το ενοίκιο που καταβάλει για τα γραφεία της, αλλά απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας. Και ουσία δεν είναι μόνον το ύψος της «αποζημίωσης χρήσης» που καταβάλλει η Επιτροπή μετά τη λήξη της μισθωτικής σχέσης για το κτίριο που στεγάζεται σήμερα. Είναι ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χ. Γκότσης που είναι ταυτόχρονα και ο πρόεδρος του Συνεγγυητικού, ενώ προΐσταται και των δυο φορέων που διαθέτουν νομικούς συμβούλους, έμπειρο προσωπικό και στελέχη, δεν κατάφερε να οργανώσει σωστά και έγκαιρα τη μεταστέγαση της Επιτροπής στο κτίριο του Συνεγγυητικού. Από μόνη της αυτή η αποτυχία δίνει το μέτρο της αποτελεσματικότητας του κ. Γκότση και της διοίκησης του.

- 28 Φεβρουαρίου είναι η ημέρα που η Αlter Ego του Β. Μαρινάκη θα καταθέσει το φάκελο για την τηλεοπτική άδεια πανελλήνιας εμβέλειας που διεκδικεί. Μετά την υποβολή των εγγράφων θα χρειαστεί -υπό φυσιολογικές συνθήκες χρόνος περίπου δύο μηνών. Όσον αφορά την ταινιοθήκη του ΜEGA οι εξελίξεις τοποθετούνται στο διάστημα Απριλίου-Μαΐου.