Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, 00:02

-A +A

Black Box 11/10/2018

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Black Box 11/10/2018
-A +A

- H αγορά ερχόταν από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, οι δηλώσεις Στουρνάρα λειτούργησαν στη θετική κατεύθυνση και στα ιταλικά ομόλογα επικράτησε κατάπαυση πυρών. Με όλα αυτά το Χρηματιστήριο δικαιούταν χθες μια καλύτερη συνεδρίαση.

- Υπάρχουν καλής ποιότητας fund που είναι σταθερά πωλητές στις τράπεζες. Το κακό όμως δεν προέρχεται μόνον από την καχυποψία που αρχίζει να απλώνεται πάνω στις τράπεζες. Η πτωτική τάση -κυρίως στη συνεδρίαση της Τρίτης, αλλά και χθες Τετάρτη, σε μικρότερο όμως βαθμό- ενισχύθηκε και από εντολές πώλησης που εμφανίζονται προς το τέλος της συνεδρίασης και προέρχονται από το αμερικανικό ETF για το ελληνικό Χρηματιστήριο. Αυτός είναι ο λόγος που οι πωλήσεις έχουν επεκταθεί σε όλο το εύρος του FTSE 25. Προσθέστε επιπλέον ότι υπάρχουν και άλλες αποσπασματικές πωλήσεις σε ελληνικά blue chips, από ξένους διαχειριστές επειδή έχουν κέρδη σε αυτά και τον επόμενο μήνα κλείνουν βιβλία.

- Για τις τράπεζες και την κακή χρηματιστηριακή τους πορεία το τελευταίο διάστημα άρχισαν να κυκλοφορούν στην αγορά και σενάρια συνωμοσίας. Εξωφρενικά σενάρια. Οπότε δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Ή υπάρχει συστηματική παρακολούθηση στα τηλέφωνα των προσώπων που είναι στην ηγεσία των τραπεζών ή κάποιοι ζαλίστηκαν από την πτώση και τα όσα μπορεί να προκαλέσει το επόμενο διάστημα κι έχουν παρανοήσει βλέποντας φαντάσματα και μυστικές εταιρίες.

- Η νομοθετική ρύθμιση μπορεί να είναι πανάκεια για όλα τα προβλήματα, αλλά ακόμη και για την παράκαμψη της ευρωπαϊκής νομοθεσίας; Απάντηση η στήλη δεν έχει, αλλά θα το μάθουμε όλοι μαζί με την υπόθεση της αποκρατικοποίησης των ΕΛΠΕ.

- Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πήρε την νομική γνωμοδότηση που ζήτησε για το αν υπάρχει υποχρέωση δημόσιας πρότασης, καθώς ο ιδιώτης μέτοχος πουλά ταυτόχρονα με το Δημόσιο και μάλιστα μεγαλύτερο ποσοστό. Έκτοτε όμως έπεσε ένα πέπλο σιωπής.

- Όπως πληροφορείται η στήλη πρόκειται για σιωπή τακτικής, γιατί η αριστερή μας Κυβέρνηση έχει μοιράσει υποσχέσεις πως με νομοθετική ρύθμιση θα θεσμοθετήσει τη μη υποχρέωση δημόσιας πρότασης για τα ΕΛΠΕ. Θα μπορέσουν; Η απάντηση το αμέσως επόμενο διάστημα.

- Δεν δημιουργούν πρόβλημα στην J&P Άβαξ τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που σαρώνουν την J&P Overseas. Στην ελληνική κατασκευαστική, μέτοχος δεν είναι η J&P Overseas αλλά η J&PInvestments. Με την αύξηση κεφαλαίου της J&P Άβαξ κατά 20 εκατ. η οικογένεια Ιωάννου αυξάνει το ποσοστό της από 5% περίπου στο 24-25% ενώ το ποσοστό της J&P Investments μειώνεται από το 41% περίπου στο 28%.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα