LIBERALL
THINK TANKST
FORUMF
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Πέμπτη 24/05/18
2ος χρόνος, ημέρα 935η

Επιστροφή στο forum Φιλελεύθερο forum forum@liberal.gr

Διαχειριστές: Μπάμπης Εγγλέζος Πρόεδρος ΣΕΔ & Νίκος Οικονομόπουλος Αντιπρόεδρος ΣΕΔ

Αναστολή λειτουργίας του Φιλελεύθερου Forum

Φίλοι και αναγνώστες του Liberal.gr, διαπιστώνοντας ότι στην εποχή μας είναι πολύ ευχερέστερη η διαδραστική επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πήραμε την απόφαση να διακόψουμε τη λειτουργία του forum συζητήσεων που δημιουργήσαμε στην ιστοσελίδα μας. Η αναστολή λειτουργίας θα γίνει σταδιακά το επόμενο διάστημα ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη που ενδεχομένως το επιθυμούν, να αντλήσουν από τη βάση δεδομένων κείμενα και απόψεις που δημοσιεύτηκαν στο forum τα δύο τελευταία χρόνια. Σας ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή σας και είμαστε ευγνώμονες για το υψηλό επίπεδο διαλόγου που αναπτύχθηκε σε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο.

Για τα μέλη του liberal.gr θα έχουμε σύντομα νέες υπηρεσίες, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Liberal.gr

Τα Θέματα του χρήστη stthn

Στην αποκάλυψη ότι οι καταθέσεις των μαρτύρων για τη Novartis είναι άκυρες προχώρησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, τονίζοντας ότι ούτως ή άλλως δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη αν δεν συνδυαστούν και με άλλα στοιχεία. 

Όπως είπε ο κ. Αθανασίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση της Novartis δεν έχουν υπογραφεί από τον εισαγγελέα - όπως διαπίστωσε ο ίδιος διαβάζοντας τη δικογραφία - και αυτό δεν μπορεί να καλυφθεί εκ των υστέρων.

«Αν μιλάμε για υπόθεση δημοσίου συμφέροντος όπως συμβαίνει με την υπόθεση Novartis χρειάζεται και η σύμφωνη γνώμη του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Όταν πήγα να δω τις δικογραφίες δεν είδα να υπάρχει τέτοια έγκριση. Ρώτησα στη συνέχεια στον Άρειο Πάγο και πληροφορήθηκαν ότι δεν υπάρχει έγκριση. Αυτό σημαίνει ότι οι καταθέσεις είναι άκυρες για έλλειψη προδικασίας», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έκανε λόγο για πασιφανή μεθόδευση της υπόθεσης και είπε ότι «έχει μια υποψία για το ποιος υπουργός έδωσε τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη», σημειώνοντας πάντως ότι είναι νωρίς για να μιλήσει.

Εκτίμησε, μάλιστα πως υποψιάζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, είναι αυτός που πήγε τη δικογραφία στον κ. Τσίπρα.

Φωτογραφία Intime News

Περισσότερα | Σχολιάστε

Του Ανδρέα Ζαμπούκα

Τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δεν αισθάνονται καθόλου άνετα. Καθημερινά, πληθαίνουν οι βουλευτές που βλέπουν τις εξελίξεις να ξεπερνούν τις δυνατότητές τους. Φαίνεται να μην μπορούν πια να κατανοήσουν τον όγκο των εξελίξεων και την επικινδυνότητα της κατάστασης.

Είναι προφανές ότι ακόμα βολεύονται στην καρέκλα αλλά δεν ξέρουν που μπορεί να τους οδηγήσει μία αδυναμία ελέγχου. Κάποιοι συνειδητοποιούν ότι η κυβέρνηση υποθάλπει ή καθοδηγεί ένα κατηγορητήριο δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ πρώην υπουργών! Και ότι έχουν να κάνουν με μία δικογραφία που είναι εν πολλοίς κατασκευασμένη και ταυτόχρονα καταδικασμένη να μπει σε κάποιο συρτάρι παραγραφής.

Εν τω μεταξύ, ακόμα πιο τραγικός μοιάζει ο ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα συρθεί σε μία πόλωση και έναν διχασμό άνευ προηγουμένου μέχρι τις εκλογές. Είτε γιατί θα πρέπει να υποστηρίξει ένα κόμμα που τον «γοητεύει» με τον παραπλανητικό αμοραλισμό του είτε γιατί φοβάται πως θα χαθεί κάθε προστασία του πελατειακού δικτύου στο οποίο ανήκει.

Και όλα αυτά επειδή προτίμησε και επιμένει να προτιμάει την ψευδαίσθηση του κρατισμού παρά το στοιχειώδες ρίσκο μιας ελεύθερης κοινωνίας.

Οδηγός σ΄αυτή την ανεξέλεγκτη πορεία θα είναι μοιραία ο πρωθυπουργός. Μόνιμος εξαρχής «γητευτής» των ταπεινών ενστίκτων τόσων πολλών που νομίζουν ακόμα ότι «η Γη είναι επίπεδη» και «ότι θα ζήσουν αιώνια» προστατευμένοι κάτω από την εύνοια της ανομίας τους.

Eίναι όμως, η βαριά μοίρα των εύκολων ανθρώπων να επωμίζονται τα βάρη που δεν τους αναλογούν. Να φέρουν πάνω τους, τη σαγήνη της εξαπάτησης και να υποκύπτουν στον τυχοδιωκτισμό της εξουσίας.

Αλλά «δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε». Ο Αλέξης Τσίπρας είπε το ναι, γιατί δεν άκουσε «των παλιών τις υποθήκες». Δεν τις ήξερε. Δεν είχε ιδέα πως είναι. Νόμισε ότι όλα γίνονται περίπου σαν να μην γίνονται..! Γιατί δεν φαντάστηκε ποτέ του ότι θα μπορούσε να βρεθεί στην διαδικασία να γίνουν. Εκλέχτηκε στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, όχι για να κυβερνήσει τη χώρα αλλά για να συνεχίσει επάξια το έργο της Αριστεράς των αρνητών. Όχι κάποιων δημιουργών.

Μήπως όμως, είμαστε μια κοινωνία αρνητών και γι΄αυτό εκλέγουμε αυτούς τους ηγέτες; Μήπως δεν είναι μόνο το ζήτημα της Αριστεράς αλλά ένα φαινόμενο συμπλεγματικής τάσης απέναντι στο εκτόπισμα της δράσης και της δημιουργίας;

Δεν μπορώ να υπολογίσω το ποσοστό των Ελλήνων που επιθυμούν να «συμπαθούν» και να οικτίρουν τους ηγέτες τους και όχι να τους θαυμάζουν. Καταλαβαίνω όμως, πολύ καλά, την αγωνία ενός άλλου ποσοστού που δεν ανέχεται πια τον διασυρμό της δικής τους συνείδησης από καρικατούρες «παλιών φαντασμάτων» που επωμίστηκαν ρόλους ανάξιους των δυνατοτήτων τους.

Η χώρα έχει ανάγκη από ανάταση και αυτό δεν είναι μόνο θέμα προσώπων. Είναι ζήτημα πλειοψηφούσας απαίτησης και συλλογικής ετοιμότητας. Μπορεί να είναι εύκολο το «πιο χαμηλά» αλλά σε λίγο, θα είναι θέμα επιβίωσης το «λίγο ψηλότερα».

Περισσότερα | Σχολιάστε
stthn
09/02/2018, 13:50

Όσοι υψώνουν το δάκτυλο ως δημόσιοι κατήγοροι και δηλώνουν ότι ξεκίνησε η μεγάλη πορεία της κάθαρσης (σαν την μεγάλη πορεία του Μάο Τσε Τουγκ), ας διαβάσουν τον νόμο, κακό δεν κάνει. Θα καταλάβουν αμέσως ότι από καθαρά ποινικής απόψεως έχουν ήδη κάνει μια τρύπα στο νερό, αν και υποψιάζομαι βασίμως ότι ο Κοντονής κι ο Παπαγγελόπουλος το γνωρίζουν πολύ καλύτερα απ’ τον καθένα. Πολιτική είναι η στόχευση τους, όλα τα άλλα περί τιμωρίας των άτιμων και των κλεφτών είναι σανός για τον κοσμάκη που είχε αρχίσει να τους εγκαταλείπει μαζικά, οπότε αποφάσισαν να του προσφέρουν φρέσκο θέαμα. Ένα Κολοσσαίο είναι η πολιτική μας ζωή, η αντιπολίτευση είναι πεταμένη στην αρένα, η κυβέρνηση κάθεται στο θεωρείο των Καισάρων και ο λαουτζίκος αφρίζει στις εξέδρες.

Ο νόμος λοιπόν (που δεν γράφτηκε για να υπηρετεί πολιτικές στοχεύσεις), είναι εξαιρετικά σαφής:

1. Η απόφαση των εισαγγελέων να χαρακτηρίσουν τους μάρτυρες ‘’προστατευόμενους’’, δεν δεσμεύει τους δικαστές αν η υπόθεση φθάσει σε κανονική ακροαματική διαδικασία. Το δικαστήριο θα κρίνει ευθύς εξ’ αρχής και από μηδενική βάση αν θα τους ξαναχαρακτηρίσει προστατευόμενους ή αν θα απαιτήσει την αποκάλυψη της ταυτότητας τους.

2. Ο νόμος προβλέπει κατηγορηματικά ότι οι μαρτυρίες προστατευόμενων μαρτύρων ‘’συνεκτιμώνται’’ με άλλα στοιχεία που θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο. Σε περίπτωση που υπάρχουν μόνο οι δικές τους μαρτυρίες, δίχως άλλα στοιχεία και δίχως άλλες επώνυμες καταθέσεις μαρτύρων, τότε το δικαστήριο δεν τις λαμβάνει καν υπ’ όψη του. Είναι σαν να μην υπάρχουν. Είδε όμως κανείς να υπάρχει οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, πέραν όσων λένε οι προστατευόμενοι;

3. Ακόμα και ο πρωτοετής φοιτητής της Νομικής ξέρει ότι για τα πολιτικά πρόσωπα, τα αδικήματα αυτά (αν υπάρχουν) έχουν παραγραφεί. Κακώς βεβαίως, αλλά τώρα μιλάμε για το νομικό πλαίσιο με το οποίο θα δικαστούν αυτοί που διασύρονται ως κατηγορούμενοι. Το γεγονός ότι ο Γεωργιάδης έκανε την επικοινωνιακή ανοησία να το γράψει στο twit του την πρώτη μέρα (άσε άλλους να το πουν Άδωνι, όχι εσύ) δεν αλλάζει την ουσία του θέματος.

4. Ο Κοντονής είπε ότι το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος δεν παραγράφεται. Σύμφωνοι. Όμως για να στοιχειοθετηθεί τέτοια κατηγορία, πρέπει να βρεθούν χρήματα είτε σε λογαριασμούς, είτε κρυμμένα στα ντουλάπια τους. Τελεία και παύλα.

5. Θα πείτε ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται μόνο για την ποινική καταδίκη όσων αποδειχθεί ότι παρανόμησαν, ενδιαφέρεται και για την αποκάλυψη τους έστω κι αν σταθεί τυπικά αδύνατο να τιμωρηθούν. Σύμφωνοι, όμως δεν θα ήταν εξίσου λογικό ο κόσμος να απαιτεί και την τιμωρία όσων αποδειχθεί (αν αποδειχθεί) ότι ενσυνείδητα έστησαν (ή παραφούσκωσαν πολιτικά) ένα σκάνδαλο για να διασύρουν τους αντιπάλους τους; Αυτό θα ήταν το δίκαιο, έλα όμως που το δεύτερο δεν ακούγεται, ενώ το πρώτο συζητιέται ευρύτατα σ’ όλα τα καφενεία και τα ταξί της επικράτειας.

Εγώ ένα έχω να πω σ’ αυτό που μας κατακλύζει. Η κυβέρνηση, αφού γνωρίζει ότι η υπόθεση δεν πρόκειται να προχωρήσει, τροφοδοτεί από τώρα εκείνους που θα πουν ότι ‘’πάλι τα κουκούλωσαν οι πολιτικοί’’. Κερδίζει λίγους πρόσκαιρους επικοινωνιακούς πόντους σήμερα, καταστρέφει μερικούς ανθρώπους και ετοιμάζεται να παραδώσει μια νταλίκα επιχειρήματα σ’ όσους κινούνται εκτός συνταγματικού τόξου. Θα το δείτε σε λίγους μήνες…

Περισσότερα | Σχολιάστε

Του Αντώνη Πανούτσου

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2015 ο Γιάννης Μουζάλας έγινε αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. Δύο μέρες αργότερα με δηλώσεις του είπε «…Δεν πρόκειται να εξαφανιστούν οι πρόσφυγες, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτούς. Χωρίς όμως τα παράπλευρα βάρη που δημιουργούν». Κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Μουζάλα για ασυνέπεια. Δύο χρόνια αργότερα ο Γιάννης Μουζάλας τον Ιανουάριο, του 2017, μετά το βίντεο του δημοσιογράφου της Deutsche Welle, Oliver Sallet που έδειχνε έναν καταυλισμό από σκηνές πνιγμένο στην λάσπη και τις ακαθαρσίες ο Μουζάλας είπε «Η σημερινή κατάσταση στη Μόρια απέχει από αυτό που θέλουμε, πιστεύουμε όμως ότι θα τα καταφέρουμε και μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα είναι και πάλι μια κατάσταση η οποία θα τείνει προς το κανονικό».  

Στο μεταξύ είχε προλάβει να πει ότι η έλευση των προσφύγων και μεταναστών θα κάνει καλό στην οικονομία επειδή υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες ανοίκιαστα σπίτια, να φωτογραφηθεί με την Σούζαν Σάραντον στην Λέσβο, να προαναγγείλει απελάσεις μεταναστών «…που ανάμεσα τους υπάρχουν εγκληματικά στοιχεία» και ποτέ δεν έγιναν και να μείνει έξω από την τριάδα για την θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, που είχε προβληθεί σαν φαβορί από την κυβέρνηση. Ο Γιάννης Μουζάλας γινόταν ο πιο επιτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Μόνο όμως στο εσωτερικό. Στο εξωτερικό, που μια ευαίσθητη μούτα και ένα εναλλακτικά τυλιγμένο σάλι πάνω από το σακάκι δεν είναι αρκετό για να σε κάνουν επιτυχημένο ο Νίκος Μουζάλας ήταν ένα ακόμα μέλος της κυβέρνησης για την οποία ο συντονιστής της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό Maarten Verwey είπε «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέθεσε τη χρηματοδότηση για να εξασφαλίσει την κατάλληλη στέγαση για όλους. Ωστόσο, η Επιτροπή δεν μπορεί να διατάξει τη δημιουργία ή την επέκταση της ικανότητας υποδοχής, σε αντίθεση με τις αρμόδιες αρχές». Μιας κυβέρνησης που πήρε την μεγαλύτερη ποτέ ανθρωπιστική βοήθεια και μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης «το στρατόπεδο συγκεντρώσεως» που αποκαλούσε την Αμυγδαλέζα του 2014 σε σχέση με την Μόρια του 2017 μοιάζει τουριστικό θέρετρο.    

Βοήθησε βέβαια η πολιτική της κυβέρνησης. Από τους μετανάστες που λιάζονται και εξαφανίζονται της Τασίας Χριστουδουλοπούλου, μέχρι τις δηλώσεις του Καμμένου «Αν Βερολίνο και Βρυξέλλες συνεχίσουν το bullying στην Ελλάδα, η Ευρώπη θα γεμίσει τζιχαντιστές» και το σκάνδαλο με την πλαστογράφηση των κοινοτικών διαβατηρίων που κατέληξε σε αυστηρό έλεγχο σε κάθε ταξιδιώτη οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντιμετώπισαν την Ευρώπη σαν αντίπαλο και όχι σαν συνεργάτη στην λύση ενός προβλήματα. Ακόμα περισσότερο όμως βοήθησε η διαχείριση της χρηματικής βοήθειας.  

Τον Μάρτιο του 2016 ο Guardian χαρακτήρισε την βοήθεια προς την Ελλάδα σαν «την πιο ακριβή ανθρωπιστική αντίδραση στην ιστορία… αν προσμετρηθεί το κόστος σε σχέση με το όφελος». Το διαδικτυακό project Refugees Deeply υπολόγισε ότι από το 2015 μέχρι τον Μάρτιο του 2016 στην Ελλάδα διατέθηκαν για το προσφυγικό, μεταναστευτικό από κράτος ή ιδιώτες 803 εκατομμύρια δολάρια στην Ελλάδα. Τα 541 διαχειρίστηκε η Ε.Ε για χώρους υποδοχής προσφύγων μεταναστών και για την φύλαξη των συνόρων και τα υπόλοιπα η Ελλάδα. Τα περισσότερα σύμφωνα με πηγές της Ε.Ε. εξαφανίστηκαν. Στελέχος της Ε.Ε. είχε δηλώσει στoν Guardian ότι τα 70 από τα 100 δολάρια σπαταλήθηκαν. Με την εφημερίδα να προσθέτει ότι το κατά κεφαλή διατιθέμενο ποσόν είναι 14.000 δολάρια για κάθε πρόσφυγα ή μετανάστη.

Ακόμα και με κρατική διαχείριση τέτοια σπατάλη δεν δικαιολογείται. Τα λεφτά ποτέ δεν χάνονται, φεύγουν από μια τσέπη για να καταλήξουν σε μια άλλη. Υποχρέωση της επόμενης κυβέρνησης είναι να ερευνήσει το οικονομικό κομμάτι του προσφυγικού, μεταναστευτικού. Με μεγαλύτερο ζήλο από όσο θα ερευνήσει τα deals του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Και να καταλήξει που τα χρήματα κατέληξαν. Από μια κυβέρνηση που σαν αντιπολίτευσης κατηγορούσε τους αντιπάλους της ότι κλείνει τους μετανάστες στην Αμυγδαλέζα χωρίς air condition για να τους έχει κλεισμένους τρία χρόνια αργότερα στην Μόρια χωρίς τουαλέτες.   

 

Περισσότερα | Σχολιάστε

Του Γιάννη Γορανίτη

Ο Henry Ford είχε δηλώσει κάποτε: «Αν είχα ρωτήσει τους ανθρώπους τι θέλουν, σίγουρα θα ζητούσαν ταχύτερα άλογα». Η ρήση αυτή του εμβληματικού βιομήχανου αποτελεί τη βάση της φιλοσοφίας της SwarmFarm, μιας αυστραλιανής εταιρείας που αναπτύσσει τεχνολογίες ρομποτικής γεωργίας. Και επειδή έχουμε αφήσει πίσω μας την εποχή που τα άλογα έσερναν τα γεωργικά μηχανήματα, η SwarmFarm εστιάζει το ενδιαφέρον και τις ερευνητικές της προσπάθειες στις συσκευές, τους αυτοματισμούς και τις εφαρμογές που θα διαμορφώσουν την επόμενη ημέρα της γεωργίας σε όλο τον πλανήτη.

Οι ανάγκες καλλιέργειας και οι διατροφικές απαιτήσεις του πλανήτη άλλωστε αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς. Ρυθμούς που αδυνατεί να καλύψει η υπάρχουσα τεχνολογία, ενώ τα περιθώρια κέρδους των αγροτών συμπιέζονται διαρκώς. Γι’ αυτό και οι ιθύνοντες της εταιρείας οραματίζονται ένα μέλλον όπου δεν θα κατασκευάζουμε μεγαλύτερα, αλλά αποτελεσματικότερα και εξυπνότερα γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία.


Τι θα κάνουν τα SwarmBot

Πριν λίγες ημέρες, η SwarmFarm ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την Bosch με στόχο την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς γεωργικών ρομπότ που θα μεταμορφώσουν τον τρόπο με τον οποίο οι γεωργικές επιχειρήσεις διαχειρίζονται τις καλλιέργειες τους.

Η αυστραλιανή εταιρεία έχει ήδη αναπτύξει την τεχνολογική πλατφόρμα SwarmBot που επιτρέπει στους αγρότες να υιοθετήσουν νέες πρακτικές και να εντάξουν την καινοτομία στα γεωργικά τους συστήματα μέσω της αξιοποίησης «σμήνους» έξυπνων και αυτοματοποιημένων ρομπότ.

Μια επίδειξη των δυνατοτήτων του SwarmBot σε αυτό το βίντεο.

Δεν πρόκειται όμως για αυτοκινούμενα τρακτέρ. Όπως δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SwarmFarm, Andrew Bate: «Το SwarmBot δεν είναι ένας ελκυστήρας χωρίς οδηγό, όπως και το τρακτέρ δεν ήταν εξέλιξη του άροτρου με άλογο. Τα άλογα αντικαταστάθηκαν εντελώς. Γι’ αυτό και η επερχόμενη επανάσταση στη γεωργία δεν θα στηριχτεί στο τρακτέρ».

Cloud και big data στην υπηρεσία του αγρότη

Στην πλατφόρμα SwarmBot λοιπόν, η ρομποτική τεχνολογία εντάσσεται σε ένα οικοσύστημα εφαρμογών που αναπτύσσονται από ανεξάρτητους προγραμματιστές με στόχο να αυξήσει τις γεωργικές αποδόσεις και να μειώσει τα έξοδα του παραγωγού. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και συνδυάζονται τεχνολογίες αυτοματισμού, εξοπλισμός και αξεσουάρ ανίχνευσης και εντοπισμού, το cloud computing και η αξιοποίηση των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Το τελικό μοντέλο παραγωγής του SwarmBot θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Αυστραλίας από τη Bosch στα μέσα του 2018, ενώ σύντομα θα διατεθεί και στον υπόλοιπο πλανήτη.

Περισσότερα στο επίσημο site της SwarmFarm

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα σχόλια του χρήστη stthn

stthn
02/05/2017, 12:49

Ευτυχώς που υπάρχει η τρόικα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Οι έλληνες ως σύνολο φλερτάρουν με αυτοκτονικούς ιδεασμούς. Δε βλέπω τρόπο αποτροπής και έχω κουραστεί με τις νουθεσίες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κύριε Σκυλακάκη δεν θέλετε να δείτε τη λέει η ανάλυση. Αντί να μας λέτε όσα γράφετε, είναι πολύ καλύτερα για την πατρίδα και εμάς να μελετήσετε σε βάθος την ανάλυση και να βρείτε τρόπους για το πως θα αποτρέψετε το πλάνο. Η ανάλυση πάντως σας προειδοποίησε και λαμβάνει υπ' όψιν της την αδυναμία σας να την εκτιμήσετε. Των οικιών ημών εμπιπραμένων υμείς άδετε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Άντε, να μαζευτούν οι λογικοί μπας και δούμε προκοπή.

Περισσότερα | Σχολιάστε
stthn
08/02/2017, 14:06

Αυτά συμφωνούνται και υλοποιούνται από έντιμους ανθρώπους με κοινή λογική.

Και οι δύο προϋποθέσεις είναι σε σοβαρή ανεπάρκεια στον τόπο μας.

Ας καταρρεύσουμε πρώτα και βλέπουμε.

Περισσότερα | Σχολιάστε