LIBERALL
THINK TANKST
FORUMF
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Σάββατο 16/12/17
2ος χρόνος, ημέρα 776η

Επιστροφή στο forum Φιλελεύθερο forum forum@liberal.gr

Διαχειριστές: Μπάμπης Εγγλέζος Πρόεδρος ΣΕΔ & Νίκος Οικονομόπουλος Αντιπρόεδρος ΣΕΔ

Τα Θέματα του χρήστη patra7

Το απίστευτο μπάχαλο της κυβέρνησης αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά αφού ο... εκλεκτός των ΑΝΕΛ για τον ΟΑΣΘ κ. Ντίμης Αργυρόπουλος αναγκάστηκε να παραιτηθεί διότι είναι διορισμένος στο ΔΣ του Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου.

Μάλιστα προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, σε ανάρτησή του στο facebook ισχυρίστηκε ότι δεν δέχτηκε τη θέση, διότι πολιτεύεται στην Α' Αθήνας και πρέπει να τοποθετηθεί στη θέση του στέλεχος από την Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αποχώρησης μέσω Facebook:

 

Διαβάστε ακόμα:

- Παραδοχή Μαυραγάνη: Έγιναν διορισμοί από τον μηχανισμό των ΑΝΕΛ στον ΟΑΣΘ

 

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η προεδρία Τραμπ διέταξε "εκστρατεία εξόντωσης" των τζιχαντιστών στο Ιράκ και στη Συρία, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο ο αριθμός των ξένων μαχητών που επιστρέφουν στις χώρες τους, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις.

Αυτή η "εκστρατεία εξόντωσης" σημαίνει κυρίως ότι οι δυνάμεις του συνασπισμού στο εξής "περικυκλώνουν" τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους πριν επιτεθούν, προκειμένου οι τζιχαντιστές να μην μπορούν να διαφύγουν και ανασυνταχθούν αλλού, εξήγησε ο υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αργά χθες στο Πεντάγωνο.

"Εν ολίγοις, πρόθεσή μας είναι ότι οι ξένοι μαχητές να μην διαφεύγουν" ή τουλάχιστον ο αριθμός αυτών που καταφέρνουν να διαφεύγουν να "είναι πολύ μειωμένος", δήλωσε ο Μάτις. "Οι ξένοι μαχητές συνιστούν στρατηγική απειλή, αν επιστρέψουν στην Τυνησία, στην Κουάλα Λουμπούρ, στο Παρίσι, στο Ντιτρόιτ ή αλλού".

Η απόφαση αυτή της περικύκλωσης πριν από την επίθεση είναι μία από τις δύο πρωτοβουλίες που έλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά το σχέδιο επιτάχυνσης της εκστρατείας κατά του Ισλαμικού Κράτους, που του κατατέθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου από το Πεντάγωνο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με τον Μάτις, η άλλη απόφαση του προέδρου Τραμπ ήταν να αναθέσει τη λήψη περισσότερων αποφάσεων στους στρατιωτικούς διοικητές των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον Μάτις, το ΙΚ έχει χάσει το 55% του εδάφους που κατείχε στο Ιράκ και στη Συρία, ενώ τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι απελευθερώθηκαν από τον ζυγό της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα | Σχολιάστε

Του Γιώργου Φιντικάκη

Νέο χτύπημα μετά το θέμα των διατηρητέων δέχεται η επένδυση του Ελληνικού αυτή την φορά όχι από το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά από το Δασαρχείο Πειραιά. Χαρακτηρίζει ως δασική έκταση 37 στρέμματα του πρώην αεροδρομίου επί συνόλου 6.200 στρεμμάτων, με την διαφορά ότι ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και τμήμα της έκτασης του παραλιακού μετώπου, όπου πρόκειται να ανεγερθεί το ξενοδοχείο- καζίνο, ένα από τα βασικά τοπόσημα στο μάστερ πλαν της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει το έργο.

Στην απόφαση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια, και υπογράφει ο Δασάρχης Πειραιά Πέτρος Σακκάς, αναφέρεται ότι τμήμα περίπου 37 στρεμμάτων του Ελληνικού αποτελεί δασική έκταση, εκ των οποίων γύρω στα 15 στρέμματα αφορούν στο παραλιακό μέτωπο του Αγίου Κοσμά. Κοντά εκεί μάλιστα βρίσκεται και ένα από τα ακίνητα για τα οποία πίεζε η "Επιτροπή Αγώνα κατά του Ελληνικού" την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου να χαρακτηρίσει ως διατηρητέο. Πρόκειται για το κτίριο του πρώην Αμερικανικού Κολεγίου Πιρς, προκαλώντας προ εβδομάδας την παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Είναι δεδομένο ότι κατά της απόφασης του Δασάρχη Πειραιά θα ακολουθήσουν προσφυγές, όπως αναφέρεουν στο liberal άνθρωποι με γνώση των διαδικασιών. Όχι όμως μόνο από εκείνους που θίγονται από αυτήν, αλλά πιθανότατα και από την ίδια την "Επιτροπή Αγώνα" που θα ήθελε η χαρακτηρισμένη ως δασική έκταση να είναι αρκετά μεγαλύτερη από 37 στρέμματα, προκειμένου να μπλοκάρει εντελώς η επένδυση.

Πηγές, πάντως, πλησίον του ΤΑΙΠΕΔ επικαλούνται τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που δεν θεωρεί ότι η έκταση είναι δασική, διαβεβαιώνοντας ότι θα γίνουν όλα τα νομικά βήματα για την προστασία της επένδυσης.

Θυμίζουμε ότι εκτός από τις εξελίξεις στα δασικά, μια άλλη δημόσια υπηρεσία, η αρχαιολογική του υπουργείου Πολιτισμού, ψάχνει στο Ελληνικό για αρχαία. Τον περασμένο Αύγουστο, επί θητείας Αριστείδη Μπαλτά ως υπ.Πολιτισμού, η γενική διεύθυνση αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς ενημέρωσε τα εμπλεκόμενα μέρη ότι προτίθεται να κινήσει την διαδικασία οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου σε περιοχή που εκτείνεται στους Δήμους Αλίμου και Ελληνικού – Αργυρούπολης. Στην επιστολή επισυνάπτονταν και τοπογραφικό διάγραμμα, μαζί με πίνακα των οδών της υπό χαρακτηρισμού περιοχής, απ' όπου προέκυπτε ότι η εν λόγω έκταση περιλαμβάνει στην πράξη το σύνολο και των 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου (το ίδιο ακριβώς συνέβη και στην Αφάντου Ρόδου).

Εννέα μήνες μετά, και το θέμα δεν έχει καν εισαχθεί προς συζήτηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, λειτουργώντας στην ουσία ως δαμόκλειος σπάθη για την τύχη της επένδυσης. Το κάδρο συμπληρώνει η προ ημερών παρολίγον τρικλοποδιά με τα νεότερα μνημεία, που κατόπιν πιέσεων της Επιτροπής Αγώνα που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, προτάθηκαν να κηρυχθούν διατηρητέα τέσσερα κτίσματα, αγνοώντας απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (Οκτώβριος 2017) ότι μόνο ένα έχει αρχιτεκτονική και ιστορική αξία.

Η απόφαση του Δασαρχείου Πειραιά είναι διαθέσιμη εδώ. 

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κατάτμηση του έργου σε 8 κομμάτια, συνεχείς καθυστερήσεις στις προκηρύξεις των δημοπρατήσεων, πλήρης απουσία χρηματοδότησης και αβεβαιότητα για το πότε θα γίνει η τελική συμβασιοποίηση του οδικού έργου Πάτρα - Πύργος καταγγέλλει o Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής σε δήλωσή του.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κώστα Καραμανλή:

«Ο τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση χειρίζεται το οδικό έργο Πάτρα - Πύργος, το έχει καταδικάσει – δυστυχώς – σε αποτυχία.

Κατάτμηση του έργου σε 8 κομμάτια, συνεχείς καθυστερήσεις στις προκηρύξεις των δημοπρατήσεων, πλήρης απουσία χρηματοδότησης και αβεβαιότητα για το πότε θα γίνει η τελική συμβασιοποίηση του έργου.

Την ίδια στιγμή, δημιουργούνται νέα δεδομένα με την αποκάλυψη της μηνυτήριας αναφοράς της Τράπεζα της Ελλάδος κατά της Τράπεζας Αττικής, για τον τρόπο δανειοδότησης της μειοδότριας εταιρείας των 4 πρώτων εργολαβιών του Πάτρα - Πύργος.

Είναι καιρός να μας απαντήσει, επιτέλους, η Κυβέρνηση:

Πότε προγραμματίζει να ολοκληρώσει τις δημοπρατήσεις του έργου Πάτρα - Πύργος;

Με ποιο τρόπο σκοπεύει να το χρηματοδοτήσει;

Σχετίζεται η καθυστέρηση προκήρυξης των υπολειπόμενων 4 δημοπρατήσεων με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την δανειοδότηση της μειοδότριας εταιρείας από την Τράπεζα Αττικής»;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα «κόκκινα δάνεια» των βουλευτών προκαλούν πονοκέφαλο στη Βουλή και το ζήτημα απασχόλησε πριν από λίγες μέρες την αρμόδια Επιτροπή όπου αποφασίστηκε να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις που προβλέπονται για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου".

Πρόκειται για μια υπόθεση που είναι «ανοικτή» τα τελευταία χρόνια και αφορά στα άτοκα δάνεια των βουλευτών από την ίδια τη Βουλή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, 49 πρώην και νυν βουλευτές φέρονται να έχουν λάβει από τον προϋπολογισμό της Βουλής δάνεια συνολικού ύψους 700.000 ευρώ τα οποία δεν εξυπηρετούνται.

Παρά το γεγονός ότι δόθηκε η δυνατότητα για ρύθμιση των οφειλομένων σε 48 δόσεις, μόνο 13 βουλευτές μπήκαν στη ρύθμιση αλλά και αυτοί εξόφλησαν την πρώτη δόση και ύστερα δεν συνέχισαν τις πληρωμές, με αποτέλεσμα η οφειλή τους να καταστεί ληξιπρόθεσμη.

Καμία πρόθεση να ρυθμίσουν τις οφειλές τους δεν εκδήλωσαν 25 βουλευτές, που το ύψος των οφειλομένων τους αγγίζει τις 190.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να «σημάνει» συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα σχόλια του χρήστη patra7

patra7
έκανε σχόλιο στο θέμα Τον Μαραντόνα ρε;
10/08/2017, 22:41

Για τον Χάρυ Κλυν συμφωνώ. Τον Ζουγανέλη τον θεωρούσα πάντα κρυόπλαστο και ατάλαντο (έστω με κάποιες μικρές εξάρσεις / εξαιρέσεις, κυρίως στα πρώτα χρόνια του). Όπως και κάποιους στρατευμένους σκιτσογράφους της "Αριστεράς".

Συμφωνώ φυσικά με την ανάγκη αντικειμενικής κριτικής. Προς όλους και όλα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

@GIANNIS56: Απλά ξέρουμε τι κουμάσια είναι (πλέον). Οπότε κάθε σχόλιο είναι περιττό.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα το θυμηθήκατε; Δεκαετίες τώρα προς τα εκεί πάει το πράγμα. Απλά πλέον ξέφυγε.

Η λύση είναι μία. Ελεύθερη αγορά ώστε να υπάρχουν δουλειές για όλους. Χωρίς δουλειά, και με την ανεργία 20% πως θα πάρει ο άλλος το ρίσκο να κάνει παιδιά; Τα επιδόματα πολυτέκνων είναι π@π@ρι€ς για να κάνουν μικροπολιτική οι προκόπηδες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ήθελα να κάνω ένα σχόλιο, αλλά τελικά αυτολογοκρίθηκα...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Άσχετο με το άρθρο αλλά, δεν μπορείτε ρε παιδιά του liberal να στείλετε κανένα φωτογράφο (κανονικό); Μας βγήκαν τα μάτια μ'αυτές τις εικόνες!

Περισσότερα | Σχολιάστε
patra7
έκανε σχόλιο στο θέμα H Σαρία προ των πυλών
21/11/2017, 09:47

Όποτε ανεβαίνει άρθρο για μουσουλμάνους μαζεύονται όλα τα χρυσαύγουλα. Γραμμή σας δίνουν; Καλά τα λέει ο Ανδριανόπουλος και καμία αρμοδιότητα δεν είχε από τα υπουργεία που πέρασε για να τ'αλλάξει αυτά μόνος του. Χρειάζεται συνολική κυβερνητική απόφαση.

Περισσότερα | Σχολιάστε
patra7
04/01/2017, 17:24

Συμφωνώ και επαυξάνω. Ας μην ξεχνάμε ότι κάποια από αυτά τα ανθρωπάρια πήραν μέρος σε παράνομη -αντισυνταγματική- απεργία, για το καλό της τσέπης τους. Και άμυαλοι και ανήθικοι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι να σχολιάσεις πλέον...

Τέλος στην βουλευτική ασυλία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μη διανοηθείτε να μην άρετε τη βουλευτική ασυλία αυτής της καρακατίνας!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αναλφάβητο ζωντόβολο, η γραβάτα και το κοστούμι σου έλειπαν.

Τριανταένα (31) λάθη μέτρησα σε ένα κείμενο 11 σειρών ζωντόβολο! Που θέλεις και να προσφέρεις!

Περισσότερα | Σχολιάστε
patra7
29/12/2016, 00:46

Αγαπητέ κε Διαμάντη,

Μήπως είστε κομμουνιστής; Σας ρωτώ γιατί δείχνετε να σας εκπλήσσουν οι υψηλές καταθέσεις Τσακαλώτου και Θεοδωράκη, ενώ κανονικά θα έπρεπε να σας εκπλήσσει το ότι οι υπόλοιποι πολιτικοί μοιάζει να φυτοζωούν, και η οικονομική καταστροφή να τους περιμένει στη γωνία. Εγώ σχεδόν τους λυπήθηκα...

Επίσης, κάνετε σύγκριση μεταξύ των καταθέσεων που έχει κάποιος (που είναι προφανώς συσσωρευμένο αποτέλεσμα μιας ζωής) και της οικονομικής κατάστασης της χώρας! Σαν να συγκρίνετε μήλα με μπακαλιάρους... Μήπως σας έχει επηρεάσει γνωστός ψεκασμένος αρθρογράφος του liberal;

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Δεν υπήρχε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ώστε να σχεδιαστεί η επάρκεια της χώρας σε τροφοδοσία ειδικά για καύσιμα."

Πως αντιλαμβάνεται ένας π!#!@#!ς γραικός πολιτικάντης την έννοια του σχεδιασμού! Αφήνει να εκδηλωθεί το πρόβλημα και τότε, όταν εκδηλωθεί, θα "σχεδιάσει" για αυτό... Παρακάτω δεν προχώρησα να διαβάσω.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ξεγελάστηκα κι εγώ με τη φωτογραφία της προεπισκόπησης και είπα μήπως μίλησε ο μόσχος!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μήπως η λύση δεν (θα) είναι πλέον ούτε στο αναδιανεμητικό (εννοείται) αλλά ούτε και στα εξατομικευμένα προγράμματα (αφού όλο και λιγότεροι θα εργάζονται) αλλά σε ένα ελάχιστο εισόδημα (αναλόγως του ΑΕΠ της οικονομίας) πάνω στο οποίο οι εξατομικευμένες εισφορές θα είναι απλό συμπλήρωμα;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο Σαμαράς είναι δις εγκληματήσας. Πρώτον για την ανατροπή της κυβερνήσεως Μητσοτάκη, το 1993, και δεύτερον για το σαμποτάζ των μεταρρυθμίσεων και την πυροδότηση της αντιμνημονιακής παραπληροφόρησης / προπαγάνδας το 2009-2011. Και ας το αναφέρει ο ανωτέρω οπαδός του ως "λάιτ αντιμνημονιακή αντιπολίτευση".

Περισσότερα | Σχολιάστε
patra7
έκανε σχόλιο στο θέμα Αυτοί μας αξίζουν;
08/06/2017, 03:54

Στο προηγούμενο άρθρο του κ.Χειμωνά, για τον MacManus, γιατί δεν είναι δυνατόν να σχολιάσει κάποιος;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κάπως άσχετο το σχόλιό μου, αλλά θυμάμαι πόσο αταίριαστο είχα βρει το ότι στην κηδεία του Πεπονή τον επικήδειο εκφώνησε αυτό το κάθαρμα ο...

Περισσότερα | Σχολιάστε