LIBERALL
THINK TANKST
FORUMF
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Πέμπτη 22/02/18
2ος χρόνος, ημέρα 844η

Επιστροφή στο forum Φιλελεύθερο forum forum@liberal.gr

Διαχειριστές: Μπάμπης Εγγλέζος Πρόεδρος ΣΕΔ & Νίκος Οικονομόπουλος Αντιπρόεδρος ΣΕΔ

Τα Θέματα του χρήστη hariage

Επειδή η προπαγάνδα κυβέρνησης και Αμερικανών στα ΜΜΕ, ότι αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για λύση στο Μακεδονικό ζήτημα, έχει ξεπεράσει τα όρια της κοινής λογικής και της Γνώσης, ας ξεκαθαρίσουμε μια και καλή: Αυτή είναι η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ στιγμή για λύση για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

 1. Είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση με σχεδόν μηδενική εθνική κυριαρχία επί της χώρας, άρα ευάλωτη σε πιέσεις επειδή η χώρα είναι κατεχόμενη οικονομικά, είναι πρόθυμη να λύσει ένα εθνικό θέμα!

 2. Είναι η πρώτη φορά που ο αμερικανοκίνητος δήθεν μεσολαβητής Νίμιτς προτείνει και πιέζει να αναγνωρίσει η Ελλάδα τη FYROM με ένα όνομα και μετά να αλλάξουν οι Σλαβομακεδόνες το Σύνταγμα και τους χάρτες!

 3. Είναι η πρώτη φορά που σε περίοδο διαπραγμάτευσης για το Μακεδονικό η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τόσο πολύ τα οικονομικά και εθνικά θέματα της χώρας σε μια δύναμη (ΗΠΑ) που η πολιτική της έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της χώρας.

 4. Είναι η πρώτη φορά που την Ελλάδα κυβερνάει ένα κόμμα, που εχθρεύεται την έννοια της πατρίδας ανοιχτά, με δηλώσεις των περισσότερων στελεχών του, του ίδιου του κόμματος και με πλήρη κάλυψη της πανεπιστημιακής του «κοινότητας», αλλά και της εναπομείνασας διανόησής του. Σ΄ αυτό το πλαίσιο:

 5. Είναι η πρώτη φορά που το κόμμα και ο πρωθυπουργός που κυβερνάει τη χώρα έχουν συμμετάσχει σε συλλαλητήρια υπέρ της αναγνώρισης της FYROM ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και εδώ και στα Σκόπια!

 6. Είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζει επίσημα φασίστες και πατριδοκάπηλους όλους τους Έλληνες που αντιτίθενται στην αναγνώριση των Σκοπιανών να ασκήσουν δικαίωμα διεκδικήσεων στα ελληνικά εδάφη. Δηλαδή την πλειοψηφία των Ελλήνων! Γιατί περί αυτού πρόκειται.

 7. Είναι η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει να δώσει λύση σε ένα μείζον θέμα χωρίς τη συναίνεση τουλάχιστον όλων των κομμάτων. Δηλαδή σχεδόν όλων των Ελλήνων. Έτσι,

 8. Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση αποπειράται να λύσει ένα εθνικό θέμα στηριγμένη σε κομματίδια της Βουλής που φαίνονται αποδοκιμασμένα στη συνείδηση των πολιτών και δεν διαγράφεται πιθανότητα επανεμφάνισής τους στη Βουλή! Δηλαδή, η κυβέρνηση στηρίζει μια ψηφοφορία για ένα μείζον θέμα σε μια πιθανώς ανύπαρκτη λαϊκή εκπροσώπηση! Δηλαδή στο Ποτάμι! Όπως έγραψα και προ ημερών, το Ποτάμι θα δωρίσει στον Καμμένο μια ενδεχόμενη επανεκλογή στη Βουλή ως πατριώτης (!), ενώ θα έχει υπογράψει τη δική του εξαφάνιση! Ιδιοφυής πολιτική σκέψη!

 9. Η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση, που για πρώτη φορά δεν έχει αρνηθεί τίποτε στον ξένο παράγοντα, με τη δικιολογία ότι πιέζεται!

Σήμερα έρχεται στην Αθήνα ο εντεταλμένος των Αμερικανών δήθεν μεσολαβητής Νίμιτς. Οι θέσεις του είναι οι θέσεις των Σκοπιανών. Όχι τώρα. Διαρκώς. Έχει δηλώσει ότι η Ιστορία δεν τον αφορά και ότι επικεντρώνεται μόνο στην αποδοχή του εφικτού επί της πραγματικότητας.

Την ίδια ώρα, Αμερικανός πρεσβευτής, σε συνέντευξή του, δηλώνει ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τον Νίμιτς, και, το πιο ανησυχητικό: Ότι θα κάνουν «ό,τι περνάει από το χέρι τους» για να δοθεί μια λύση στο όνομα μέχρι τη σύνοδο του ΝΑΤΟ το καλοκαίρι!

Θυμίζω εδώ ότι πάνω από 100 χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας από τη μέρα που οι ΗΠΑ αναγνώρισαν πρώτες τη χώρα με αυτή της την ονομασία! Σαν νεύμα για όλους.

Όλα αυτά συμβαίνουν τώρα ενώ η Ελλάδα δεν έχει να κερδίσει τίποτε απολύτως από την αλλαγή του ονόματος των Σκοπίων! Για πολύ απλούς λόγους:

 1. Όσοι υποστηρίζουν ότι έτσι θα γίνει εφικτή η ελληνική οικονομική διείσδυση στη γείτονα αγνοούν ότι τα ελληνικά συμφέροντα βρίσκονται ήδη στα Σκόπια με πλείστες επιχειρήσεις και τράπεζες.

 1. Η ελληνική οικονομική διείσδυση γίνεται όπως και να λέγονται τα Σκόπια για έναν απλό λόγο: Ακόμα και έτσι χάλια που είναι η Ελλάδα, είναι οικονομικά παρασάγγας μπροστά από τα Σκόπια, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, το Κόσσοβο, που βρίσκονται στην περιοχή! Είναι η πλησιέστερη οικονομικά ανεπτυγμένη οικονομία με διέξοδο στη θάλασσα. Στη Θεσσαλονίκη.

 1. Η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτε από τα Σκόπια. Είναι ισχυρότερη και στρατιωτικά.

 1. Είναι ισχυρότερη διπλωματικά και σε επίπεδο συμμετοχής σε διεθνείς οργανισμούς: ΕΕ, ΝΑΤΟ, Διεθνή Δικαστήρια, Συμβούλια Ευρώπης.

 1. Κατέχει τους οικονομικούς και στρατηγικούς δρόμους, από τους οποίους εξαρτάται η ευημερία των Σκοπίων.

Από όλα αυτά τα πασιφανή γίνεται φανερό στον καθένα ότι εκείνοι που έχουν κάθε λόγο και συμφέρον να θέλουν και να βιάζονται για λύση είναι τα Σκόπια και οι πάτρωνές τους οι ΗΠΑ. Κανείς άλλος!

Επομένως, η Ελλάδα έχει μόνο έναν δρόμο να ακολουθήσει. Να πιέσει και να εκβιάσει για μια λύση ΜΟΝΟ ΟΠΩΣ ΤΗ ΘΕΛΕΙ ΕΚΕΙΝΗ. Αλλιώς, να εκβιάσει για διαιώνιση του ζητήματος και πλήρη απομονωτισμό των Σκοπίων.

Αυτό το αυτονόητο, βέβαια, απαιτεί κυβέρνηση με πατριωτική συνείδηση, γνώση του θέματος και αποφασιστικότητα.

Η σημερινή δεν έχει κανένα από τα τρία προαπαιτούμενα. Ο λαός είναι ο μόνος που μπορεί να τη συνετίσει.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

 

 

 

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο υφυπουργός Παιδείας Κ. Ζουράρις δεν παραιτήθηκε για τα Πανεπιστήμια που έχουν γίνει μικτά κέντρα μάθησης, εμπόριου ναρκωτικών και τραμπουκισμού, ούτε για τα σχολεία που υποβαθμίζονται διαρκώς σε απαιτήσεις γνώσεων, ούτε για τους δάσκαλους και καθηγητές που θέλουν να μορφώσουν και είναι αιχμάλωτοι μιας συντεχνίας τεμπέληδων και ιδεοληπτικών συναδέρφων τους. Παραιτήθηκε για τους οπαδούς του Ολυμπιακού και του Άρη! Αυτή είναι η κατάντια.

Και δεν είναι κατάντια που παραιτήθηκε επειδή έβρισε μερικά εκατομμύρια που είναι οι οπαδοί των δυο σωματείων. Καλώς τον πετάξαν από την κυβέρνηση γι αυτό. Αν και τον πέταξαν για λάθος λόγο. Όχι επειδή έβρισε χυδαία πολίτες. Αλλά, επειδή οι πολίτες αυτοί είναι εν δυνάμει ψηφοφόροι! Κυρίως του Άρη, που είναι ψηφοφόροι Θεσσαλονικείς, όπου ο Π Καμμένος προσδοκάει ψήφους. Ιδίως τώρα με το Μακεδονικό. Γιατί τους Ολυμπιακούς τους βρίζουν συχνά στην κυβέρνηση. Δεν ξέρουν!

Για να το πούμε με το όνομά της, στα παλιά της τα παπούτσια της κυβέρνησης αν προσβλήθηκαν πολίτες. Το ότι βρίστηκαν πελατάκια ψηφοφόροι την έκαψε.

Από την πλευρά του Ζουράρι, η κατάντια είναι που δεν έχει παραιτηθεί από μόνος του γι όλα τα υπόλοιπα που έγραψα στην αρχή. Αυτός, ένας εγγράμματος άνθρωπος και υποτίθεται μορφωμένος. Υποτίθεται, γιατί όποιος είναι εγγράμματος δεν είναι κατ ανάγκη και μορφωμένος.

Η άλλη κατάντια είναι που μια κυβέρνηση, η οποία υποτίθεται ότι προέρχεται από ένα φωτεινό κομμάτι της ελληνικής διανόησης, που αντέδρασε σφόδρα στο σοβιετικό σκοταδισμό και στον αμερικανοευρωπαϊκό πουριτανισμό από τη δεκαετία του ’60, βρίσκεται στα χέρια της πιο σκοταδιστικής και πουριτανικής αριστερίστικης φράξιας εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια που ο «πολιτισμένος» Συνασπισμός παρέδωσε το πνεύμα του στον πρωτόγονο ροπαλοφόρο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτοί που σήμερα κλείνουν τα σύνορα σε μαθητές, έστω και για να δουν ένα ξένο μπορντέλο (!) και που σαμποτάρουν με κάθε τρόπο την πιο εντατική και απαιτητική μάθηση σε σχολεία και πανεπιστήμια είναι  υποτίθεται το ίδιο κόμμα που καταδίκαζε τον σοβιετικό σκοταδισμό, το ίδιο κόμμα που καταδίκαζε τη σοβιετική αντιδημοκρατία (που την είχαν γευτεί τα στελέχη του), που υπερασπιζόταν τις εξεγέρσεις στην Ουγγαρία και την Τσεχοσλοβακία ενάντια σε επεμβάσεις! Είναι οι ίδιοι που σήμερα υπερασπίζονται τον δολοφόνο διαδηλωτών Μαδούρο, με τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε η νομενκλατούρα της Μόσχας για να δικιολογήσει τις δικές της «αγωνιστικές επιλογές»!

Ο διορισμός του Κ Ζουράρις στην ευαίσθητη και υπεύθυνη θέση του υφυπουργού Παιδείας μαρτυράει την επιπολαιότητα και την έλλειψη σοβαρότητας, με την οποία η φράξια που κυβερνάει τη χώρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, και η ακροδεξιά ουρά της, αντιμετωπίζουν την Παιδεία της αυριανής γενιάς.

Το θέμα δεν είναι ιδεολογικό. Είναι πρακτικό. Ήδη ο νόμος Μπαλτά έχει υποβαθμίσει το ρόλο των πρότυπων σχολείων που έβγαζαν πιο καταρτισμένους μαθητές και καθηγητές. Αντί να κατευθυνθεί η εκπαίδευση στην αναβάθμιση όλων των σχολείων της χώρας σε Πρότυπα δηλαδή, υποβαθμίστηκαν τα πρότυπα! Πρόκειται για ιδεολογική βλακεία για έναν πολύ απλό λόγο:

Γιατί οι επαγγελματικές απαιτήσεις σε εγχώριο και παγκόσμιο επίπεδο είναι διαρκώς πιο απαιτητικές! Γιατί η τεχνολογία έχει ανεβάσει τις ανάγκες σε εξειδικευμένο προσωπικό, ακόμα και για έναν που πουλάει τυρόπιτες! Πολύ περισσότερο για εκείνους που ασχολούνται με όλα τα επαγγέλματα που άπτονται τεχνολογικών εφαρμογών. Από τους αρχιτέκτονες και τους διατροφολόγους μέχρι τους μηχανικούς αυτοκινήτων και τους απλούς γραμματείς γραφείων.

Τα ελληνικά σχολεία ασχολούνται ακόμα με το πώς θα λιγοστέψουν οι ώρες διδασκαλίας, πώς θα πληρωθούν πλασματικές υπερωρίες, πώς θα διοριστούν οι αρεστοί διευθυντές στα σχολεία, πώς θα διοριστούν οι κομματικοί αξιολογητές, πώς δεν θα γίνεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ και ΑΥΣΤΗΡΗ αξιολόγηση καθηγητών και μαθητών. Γιατί η χαλλλαρή δημοσιοϋπαλληλική θέση εργασίας είναι πιο σημαντική από τη μόρφωση των παιδιών!

Σ' αυτό το σκοταδιστικό μοντέλο, η κατάργηση της βαθμολογίας και η εφαρμογή της αμερικανιάς Α, Β, Γ προωθείται από τον υπουργό κ Γαβρόγλου. Ο οποίος δεν θα έπαιρνε ποτέ πτυχίο και δεν θα έβρισκε ποτέ δουλειά αν στην Κωνσταντινούπολη, στη Βρετανία και στις ΗΠΑ που σπούδασε δεν του έβαζε τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι το σύστημα για να γίνει επιστήμονας!

Σύμφωνα με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και αυτό το βεβαιώνει η αγορά, το 77% των εργοδοτών δυσκολεύεται να βρει εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και το 76% των πτυχιούχων δεν έχει κάνει πρακτική εξάσκηση!

Σαν επιστέγασμα αυτής της καταστροφικής σκοταδιστικής πολιτικής, που αποτυπώνεται στην παραζαλισμένη σαν χαμένη νοοτροπία της χτυπημένης νέας γενιάς, ο υπουργός κ. Γαβρόγλου φέρνει νόμο για ουσιαστική και πρακτική κατάργηση των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων, εισάγοντας ένα σύστημα κομματικής (μη) αξιολόγησης των καθηγητών από… συνδικαλιστές!

Αυτό το μέτρο θα διώξει από τα πρότυπα σχολεία τους περισσότερους από τους αξιόλογους σε σχέση με άλλους συναδέρφους τους καθηγητές και θα βάλει στις θέσεις τους άλλους με λιγότερες εκπαιδευτικές γνώσεις και δυνατότητες. Θα ανοίξει την πόρτα έτσι στην υποβάθμιση της στάθμης των μαθητών κατ αρχήν. Για τους οποίους υποτίθεται ότι νοιάζεται το υπουργείο. Τρίχες!

Το υπουργείο είναι αιχμάλωτο των πιο αντιδραστικών και συντηρητικών συνδικαλιστών με προβιά προοδευτικότητας (!) και της πιο πουριτανικής φράξιας μέσα στην ελληνική κομματική αριστερά. Για να θυμίσω ότι, στον αντίποδα, ήδη από τις αρχές του 1980 το ΚΚΕ κατεβάζει στους μαθητές και φοιτητές τη γραμμή «πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στη δουλειά». Και ούτε τα σπάει ούτε πουλάει χόρτο μέσα στις σχολές σαν άλλες… προοδευτικές δυνάμεις!

Δεν είναι η συντηρητική δεξιά και το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, μόνο που υπερασπίζονται σήμερα την αναβάθμιση των σπουδών. Για την υποβάθμιση των οποίων αυτοί οι τελευταίοι είναι οι κατ εξοχήν υπεύθυνοι. Από την απρογραμμάτιστη και πρόχειρη μεταρρύθμιση του Γ Ράλλη μέχρι τη διαρκή κρατικοσυνδικαλιστική πολιτική στα σχολεία και στα πανεπιστήμια μέχρι το νόμο Διαμαντοπούλου. Σε μια προσπάθεια ετών να τα έχουν καλά όλοι με όλους και να μη σπάσουν ψηφοφορικά αυγά! Σε βάρος τελικά της νεολαίας.

Αυτή η νοοτροπία δεκαετιών ρίζωσε και βάλτωσε την ελληνική Παιδεία και εκπαίδευση. Μια εκπαίδευση που στηρίζεται αποκλειστικά στη μειοψηφία των ηρωικών δάσκαλων, καθηγητών και πανεπιστημιακών, που μοχθούν να μορφώσουν παιδιά ενάντια σε όλους: Κυβερνήτες, υπουργούς, συνδικαλιστές, «συνάδερφους» και καρεκλοκένταυρους προϊστάμενους.

Ο Ζουράρις και τα… μέζεά του είναι μια από τις κορυφές του παγόβουνου στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Δείχνει την κατάντια του που μπορεί και ανέχεται τέτοιους κυβερνήτες και τέτοιους προϊστάμενους. Ένα σύστημα καταδικασμένο από την τεχνολογική πρόοδο να καταρρεύσει με πάταγο και να πεθάνει. Ένας με ένα κάρο, που προσπαθεί να σταματήσει το τραίνο που έρχεται. Δεν το λέω εγώ. Ο Μαρξ το είπε για την τεχνολογία!!

Το κακό είναι ότι μέχρι να έρθει το τραίνο και να διαλύσει το κάρο θα έχουν ήδη καταστραφεί δυο -τρείς γενιές νέων ανθρώπων. Τους οποίους η συγκυβέρνηση αριστεριστών- ακροδεξιών τους έχει γραμμένους στα μέζεά της. Μέχρι να γράψει η Ιστορία στα μέζεά της τη συγκυβέρνηση αριστεριστών- ακροδεξιών.

Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης

Περισσότερα | Σχολιάστε

To Mega, το γνωστό βοθροκάναλο της διαπλοκής, έκλεισε. Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται. Κι ερωτώ! Ποιος θα αναδείξει τώρα τις ομορφιές του Πάνου για το Μακεδονικό; Που θα δω εγώ Πρετεντέρη; Ποιος θα με λυπηθεί εμένα τον νεοφιλελεύθερο; Νιώθω σαν σε γκούλαγκ με μόνο παράθυρο στην ζωή το βιβλίο του Γιάννη του Παπαθανασίου. Οι μέτοχοι, πάντως, έδειξαν χαρακτήρα. Όπως έκαναν πάντα!

Με θυμάμαι στις εκλογές του «Όχι» που έγινε «Ναι» στο στούντιο του Mega, έχοντας απέναντί μου τον υπουργό Κουρουμπλή. Κάτι λέω ο καψερός για την εθνοσωτήριο και παίρνει πάσα η υπουργάρα να μαλώσει το Mega και να προειδοποιήσει τους πάντες ότι αυτά που ήξεραν θα έπρεπε να τα ξεχάσουν.

Ο υπουργός Κουρουμπλής, ο επονομαζόμενος και παλαιοπασόκος, κέρδισε. Κι οι μέτοχοι του Mega έχουν κερδίσει. Στο παρελθόν είχαν την αίσθηση ότι ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις και το Mega τους έδινε «αέρα» και για τις άλλες τους τις δουλειές. Και ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε. Έδειξε πυγμή απέναντι σε ένα «πτώμα» και φυσικά κέρδισε. Διότι το Mega έχει πεθάνει εδώ και καιρό. Από την ώρα που οι Ψυχάρης και Μπόμπολας βρέθηκαν να χρωστάν τα δάνεια της Αγγλίας, όπως έλεγε η γιαγιά μου. Ποιος έχασε; Οι συνήθεις ύποπτοι γι αυτές τις περιπτώσεις: Οι εργαζόμενοι που με αυτοθυσία κράτησαν το μαγαζί όρθιο τα τελευταία δύο χρόνια. Και το αστείο είναι ότι το μαγαζί έβγαζε σε αυτό το διάστημα λεφτά και δυσκόλεψε έτσι πολύ τις τράπεζες να βγάλουν το καλώδιο από την πρίζα.

Δεν έπρεπε να γίνει κάθαρση στο Mega, στον ΔΟΛ, στον Πήγασο; Αυτό δεν το συζητάμε. Αλλά στην περίπτωση του Mega δεν μιλάμε για «κάθαρση», αλλά για εκτέλεση. Κανονικότατη, χωρίς εισαγωγικά. Έκλεισαν ένα κανάλι που έβγαζε λεφτά. Μια εταιρεία που θα μπορούσε να επιστρέψει τα λεφτά που δανείστηκε από τις τράπεζες, δηλαδή από τους Έλληνες φορολογούμενους. Το έκλεισαν.

Ας επιστρέψουμε, όμως, στο θέμα των εργαζομένων του Mega. Αν ήμουν μέτοχος της εταιρείας θα φρόντιζα να επιβραβεύσω αυτούς τους ανθρώπους. Από φιλότιμο! Να τους ανταμείψω για το γεγονός ότι υπερασπίστηκαν τα δικά μου συμφέροντα. Αν ήμουν μέτοχος του Mega δεν θα άφηνα, επίσης, να καταστραφεί ένα περιουσιακό μου στοιχείο. Να πάει στράφι ένα τηλεοπτικό κανάλι που έβγαζε χρήματα επί δύο χρόνια παίζοντας από την βιβλιοθήκη του σήριαλ εικοσαετίας. Αλλά δεν είμαι μέτοχος στο κανάλι και έτσι δεν ξέρω για ποιόν λόγο πήγαν κόντρα στο συμφέρον τους.

Εκείνο που ξέρω ως τηλεθεατής είναι ότι η τηλεοπτική αγορά γίνεται πιο φτωχή. Όχι μόνο γιατί έκλεισε το Mega, αλλά κι επειδή οι παλαιοί διαπλεκόμενοι αντικαταστάθηκαν με νέους που μπροστά τους οι παλαιοί είναι του κατηχητικού.

Καταλαβαίνουμε ότι γίνεται μία απόπειρα να γραφτεί και πάλι η Ιστορία! Να ακούγονται μόνο φιλικές φωνές στην κυβέρνηση. Να γράφεται σε βιβλία ότι η χώρα χρεοκόπησε λόγω της Lehman Brothers. Οτιδήποτε άλλο λέγεται και γράφεται στις μέρες μας είναι επικίνδυνο. Δείτε τι έπαθαν αυτοί στο Mega…

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
08/01/2018, 09:47

Η ελληνική οικονομία έχασε σχεδόν όλη της τη γεωργική παραγωγή και ένα μέρος του εργατικού της δυναμικού για να καταλάβει ότι το τελευταίο πράγμα που εξυπηρετεί τους πολίτες, άρα και την οικονομία, είναι οι επιδοτήσεις. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, όμως, έχουν μια λατρεία μ αυτές. Είναι η εύκολη, η τεμπέλικη λύση. Και την υποσχέθηκε και από την Κάλυμνο. Σε βάρος της τσέπης όχι μόνο των νησιωτών. Αλλά και όλων μας!

Εκεί στην Κάλυμνο ο πρωθυπουργός είχε να αντιμετωπίσει την αύξηση του ΦΠΑ (που δεν θα αυξανόταν!), σε 24%! Επομένως την πρόσθετη ακρίβεια που επέβαλε αυτός και η κυβέρνησή του στους νησιώτες από την 1η Ιανουαρίου. Στερώντας από τα νησιά ένα οικονομικό πλεονέκτημα που είχαν απέναντι στον διεθνή τουριστικό ανταγωνισμό! Αυτό, ούτε που τον ένοιαξε όταν «υπέκυπτε στους δανειστές»!

Επικαλούμενος, λοιπόν, τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες, ο κ. Τσίπρας άνοιξε τον γενικό φορομπηχτικό λογαριασμό και έταξε επιδοτήσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια και σε καύσιμα! Εδώ, όσοι έχουμε ζήσει σ' αυτόν τον τόπο έχουμε να κάνουμε δύο σχόλια.

Πρώτον, κανείς πολιτικός δεν έπαθε ποτέ τίποτε από το τάξιμο. Επομένως, οι επιδοτήσεις είναι λόγια του αέρα, μέχρι να γίνουν πραγματικότητα! Γιατί, επιδοτήσεις σημαίνει συνεννόηση με τους ακτοπλόους εφοπλιστές και με το υπουργείο των Οικονομικών. Οι μεν πρώτοι δεν διακρίνονται για τα γαλαντομία τους. Το αντίθετο. Έχουν εθιστεί εδώ και χρόνια να τρέφονται από τις κρατικές επιδοτήσεις και από τις διαρκείς αυξήσεις στις τιμές των κομίστρων. Το δε υπουργείο των Οικονομικών δεν είναι πρόθυμο να ανοίξει ένα ακόμα μέτωπο οικονομικής αιμορραγίας.

Ταυτόχρονα, οι ακτοπλόοι, για να παράσχουν εκπτώσεις, ακόμα και επιδοτούμενες, ζητάνε συνήθως αυξήσεις των κομίστρων. Είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για πρόσθετα κέρδη, με πολλή κλάψα. Την οποία θα ζήσουν στην κυριολεξία όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες και μεταφορείς προϊόντων σε όλα τα πλοία!

Δεύτερον, και κυριότερο, η επιδότηση σε εισιτήρια δεν θα καλύψει την επιβάρυνση που φέρνει από την Πρωτοχρονιά σε όλους τους νησιώτες η αύξηση του ΦΠΑ. Όχι μόνο γιατί η αντικειμενική επιβάρυνση στα νοικοκυριά είναι τεράστια σε ετήσια βάση, αλλά και γιατί τον ΦΠΑ τον επιβαρύνονται ΟΛΟΙ οι νησιώτες, ενώ την επιδότηση μόνο όσοι ταξιδεύουν!

Και έρχομαι στο ζουμί. Είπα στην αρχή ότι οι επιδοτήσεις είναι οι εύκολες, οι τεμπέλικες λύσεις (όταν δεν είναι μπαμπέσικες σαν τις αγροτικές, για να αποδυναμωθούν ή αφανιστούν εγχώριες παραγωγές προϊόντων). Δεν παράγουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και, επιπλέον, βγάζουν τον κάθε Τσίπρα από τον κόπο να ανακουφίσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και μακροχρόνια τους ντόπιους πληθυσμούς από τα έξοδά τους. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τους νησιώτες, αλλά για όλη τη χώρα.

Οι κύριοι λόγοι που οι νησιώτες ταξιδεύουν είναι επαγγελματικοί. Όχι απαραίτητα δικοί τους. Εξαναγκασμοί ενός άθλιου κράτους. Ταξιδεύουν για να ταΐσουν τη γραφειοκρατία δημόσιων υπηρεσιών. Που είναι εγκατεστημένη συνήθως όχι εκεί που εξυπηρετεί το λαό, αλλά εκεί που εξυπηρετεί την υπαλληλία και τη βουλευτική και κυβερνητική ψηφοθηρία!

Έτσι, ο ταλαίπωρος νησιώτης ταξιδεύει για να τον δει ένας γιατρός ή να νοσηλευθεί επειδή στο νησί του δεν υπάρχει ούτε καν αγροτικό ιατρείο, όχι απλώς ιατρικό κέντρο! Συχνά, ούτε γιατρός! Στην καλύτερη περίπτωση υπάρχει υποδομή, αλλά, καλή ώρα σαν τη Σαντορίνη, δε λειτουργεί το χειρουργείο, το ασθενοφόρο, η ειδικότητα, το ρεύμα και πάει λέγοντας.

Το κράτος σπέρνει τεχνηέντως ότι «δίνει κίνητρα, αλλά δεν πάνε οι γιατροί να υπηρετήσουν». Τρίχες. Στις ΗΠΑ και στη Βόρεια Ευρώπη, που ο γράφων έχει γνώση, οι γιατροί των νοσοκομείων, δημόσιων και ιδιωτικών, εργάζονται κυκλικά ανά τρίμηνα, εξάμηνα ή έτη υπηρετώντας ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σε όλη τη χώρα, μέχρι το τελευταίο παγωμένο κωλοχώρι! Όποιος αρνείται φεύγει από το σύστημα υγείας. Τελεία και παύλα.

Αυτά γίνονται γιατί το ιερότερο που πρέπει να υπηρετηθεί είναι η υγεία των πολιτών και όχι τα συμφέροντα των επαγγελματιών. Κι αυτό, δεν συζητιέται. Είναι αυτονόητο.

Επομένως, το αν υπάρχουν γιατροί για να μην ταξιδεύει άσκοπα και ξοδεύεται σε χρόνο και χρήμα ο νησιώτης είναι θέμα πολιτικής ΑΠΟΦΑΣΗΣ των κυβερνήσεων. Του κράτους. Της αριστερής ευαισθησίας του κ. Τσίπρα. Την οποία, περιέργως, χάνει όταν πρόκειται να συγκρουστεί με οποιονδήποτε!

Ο ταλαίπωρος νησιώτης ταξιδεύει επίσης για να πηγαινοφέρνει χαρτιά σε πολεοδομίες, δικαστήρια κι ένα σωρό υπηρεσίες του δημοσίου, για να δικιολογούν τις θέσεις τους καρεκλοκένταυροι γραφειοκράτες και μηχανισμοί, που δεν ξεκουνάνε μακριά από τα μέρη που τους βολεύει να ζουν! Στην πλειοψηφία τους, γιατί υπάρχουν κι εξαιρέσεις.

Στον 21ο αιώνα όπου τα πάντα γίνονται ηλεκτρονικά, δεν υπάρχει χαρτί και δικαιολογητικό που να μην μπορεί να σταλεί μέσω internet και να μην μπορεί να πιστοποιηθεί από οποιαδήποτε ντόπια υπηρεσία. Είτε δήμος, είτε αστυνομία, είτε λιμεναρχείο, είτε συμβολαιογραφείο, είτε κοινότητα, είτε ηλεκτρονικό ΚΕΠ! Κάθε ταξίδι για όλα αυτά είναι άχρηστο! Όχι τώρα. Εδώ και 15 χρόνια τουλάχιστον.

Σε όλες αυτές τις βασικές αιτίες που ξοδεύεται ο νησιώτης σε χρόνο και χρήμα λείπει ένα πράγμα: Η κρατική μέριμνα. Η απουσία των απαραίτητων νόμων και υποδομών και, κυρίως, η εφαρμογή τους.

Το ίδιο ισχύει για την πολιτική ενεργειακής αυτάρκειας των νησιών και τη σταδιακή απαλλαγή τους από την εξάρτηση σε στερεά καύσιμα σε θέρμανση και κίνηση μονάδων και υπηρεσιών. Αλλά, και γι' αυτό χρειάζεται πολιτικό έργο, σχεδιασμός και υλοποίηση. Δε συμφέρει! Με τις επιδοτήσεις θα σε παρακαλάνε όλοι κάθε χρόνο. Με τα έργα, θα τα ξεκινήσεις εσύ και θα κόψουν την κορδέλα οι επόμενοι! Αυτοί θα φανούν. Δε συμφέρει!!

Ο κ. Τσίπρας, που κομπάζει ότι έχει περισσότερη ευαισθησία από τους προηγούμενους για το λαό, αντί να ανοίξει τον δημόσιο κορβανά και να αρχίσει να ξοδεύει τα λεφτά, που έχει αρπάξει από τους φορολογούμενους, για να φτιάξει τις υποδομές που δεν θα αναγκάζουν τους νησιώτες να ταξιδεύουν, αποφάσισε να τους επιδοτήσει! Κι αντί να φτιάξει τις υπηρεσίες υγείας και δικαιοσύνης έτσι που να μη μένει κάτοικος χωρίς γιατρό και κατή, αποφάσισε να επιδοτήσει. Δηλαδή να ψηφοθηρήσει!

Γιατί, αυτός που επιδοτείται είναι όμηρος και πελάτης των κυβερνήσεων που τον επιδοτούν. Δε γίνεται ποτέ Πολίτης. Μένει ραγιάς. Και μένει ραγιάς και υπόδουλος, αλλά ταυτόχρονα και εκβιαστής κυβερνήσεων, με όλη την πολιτική νοοτροπία επιδομάτων και επιδοτήσεων. Την ίδια ώρα το κράτος, γίνεται και συνεταίρος επαγγελματικών κυκλωμάτων και προνομιούχων κεφαλαιούχων, που κερδίζουν από τις επιδοτήσεις.

Πώς το είπε ο πρωθυπουργός στην Κάλυμνο; Από τα Δωδεκάνησα θα γιορτάσει την απελευθέρωση από τα μνημόνια; Αμ, δεν είναι τα μνημόνια η μεγαλύτερη συμφορά για τους Έλληνες πολίτες. Είναι οι κυβερνήσεις τους. Που έφεραν τα μνημόνια, τα εφαρμόζουν όπως τις βολεύει, τα ξεπερνάνε σε μέτρα λιτότητας, δε χτίζουν καμιά σοβαρή παραγωγή και έργα, και αντί να βάλουν μυαλό ξαναεφαρμόζουν στις πολιτικές που κατέστρεψαν τη χώρα!

Ας όψονται αυτοί που τις ψηφίζουν.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
ξεκίνησε το θέμα Passaran. Όλα
22/12/2017, 10:34

Του Αντώνη Πανούτσου

Πριν την ψηφοφορία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε θέσει θέμα ιδεολογίας. Την ιδεολογίας της καρέκλας. Όταν είχε προειδοποιήσει του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση θα πέσει αν οι τροπολογίες δεν ψηφιστούν. Αντίθετα με τον ισπανικό εμφύλιο οι ιδεολόγοι  της καρέκλας του ΣΥΡΙΖΑ φώναξαν passaran. 

Ψηφίζοντας ότι είχε κατατεθεί. Έτσι όλοι έχουν καταλάβει ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση έλεγε «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» εννοούσε τα σπίτια που δεν μπαίνουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, ότι ότι όταν ο Τσίπρας έλεγε στον Λουράντο  ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο περίπτωση να πάει φαρμακείο σε ιδιώτες δεν περιλάμβανε τις πιθανότητες μεγαλύτερες του ενός στο εκατομμύριο και ότι η ΔΕΗ δεν κατάργησε την νυκτερινή χρέωση στο ρεύμα, αλλά την έκανε την ίδια με το ημερήσιο. Το πείραμα στην δημιουργική λογική συνεχίζεται. Μαζί με την μάχη της καρέκλας.

Άλλωστε το αντικείμενο της χθεσινής ψηφοφορίας ήταν strictly οι καρέκλες. Η υπενθύμιση του Τσακαλώτου ότι αν δεν ψηφιστούν οι τροπολογίες η κυβέρνηση μπορεί να πέσει και μαζί οι ορδές των μετακλητών και γραμματέων να καούν στην πυρά σαν τις μαχαρανές ήταν πιο πειστική από κάθε τσιτάτο του Γκράμσι. Ο Σταύρος Κοντονής έβαζε το λιθαράκι του με μια περίτεχνη kolotoumba καταργώντας το άρθρο 2 που είχε καταθέσει  και η κυβέρνηση είχε σωθεί χωρίς απώλειες. Εκτός αν σαν απώλεια θεωρηθεί Μιχελογιαννάκης που δεν ψήφισε. Για κάθε όμως καρέκλα υπάρχει και ένας κώλος και για κάθε Μιχελογιαννάκη, μια  Μεγαλοοικονόμου που ψήφισε τον προϋπολογισμό. Άλλωστε όπως τα χρήματα από  δημόσιες τουαλέτες για τον αυτοκράτορα Βεσπασιανή οι ψήφοι για τον Τσίπρα που κρατάνε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία δεν έχουν οσμή.

Για τις kolotoumbes φταίει όμως η πίεση των θεσμών. Όταν δεν τον πιέζουν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ιδεολογικός βράχος. Όπως στην περίπτωση της χθεσινής επίθεσης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ήταν η δεύτερη επίθεση αντιεξουσιαστών μέσα σε μια εβδομάδα. Την οποία ο πρύτανης του ΠΑΜ Αχιλλέας Ζαπράνης στωικά αποκάλεσε «άλλη μία συνηθισμένη μέρα στο ελληνικό πανεπιστήμιο». Σε μια τέτοια πρόκληση το υπουργείο Παιδείας του νουνεχή Γαβρόγλου δεν μπορούσε παρά να απαντήσει. Αφού συνοπτικά καταδίκασε την επίθεση σαν «…μια πράξη αντιδημοκρατική που δεν έχει καμία σχέση με το ακαδημαϊκό πνεύμα και φυσικά με το ακαδημαϊκό άσυλο» πήγε στον πραγματικό φταίχτη. Τον πρύτανη που «…αντί να δυσφημεί συστηματικά τα δημόσια Πανεπιστήμια, θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του και να αναρωτηθεί γιατί επί των ημερών του -και για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα- το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας γίνεται στόχος αντιδημοκρατικών και βίαιων επιθέσεων». Κάτι σαν μια γυναίκα που έχει πέσει θύμα βιασμού να πηγαίνει στον εισαγγελέα και αυτός να την ρωτάει μήπως έφταιγε επειδή ντυνόταν προκλητικά.

Ο Κώστας Γαβρόγλου καλό είναι να κάνει την δική του αυτοκριτική. Και να σκεφτεί πόσο πιο ασφαλείς νοιώθουν οι κουκουλοφόροι όταν μετά από μια επίθεση ο υπουργός επιτίθεται στο θύμα τους. Επίσης να σκεφτεί πόσες φορές μεταπολιτευτικά το κράτος παρεμπόδισε τον ελεύθερο λόγο και πόσες φορές οι αντιεξουσιαστές στα πανεπιστήμια αρνήθηκαν σε άλλους να τον εκφράσουν.  Ότι στο προηγούμενο ντου στο ΠΑΜ που έσπασαν τα τραπεζάκια  της ΔΑΠ, οι κουκουλοφόροι προστατευόντουσαν από τον νόμο Γαβρόγλου που επιτρέπει στους πρύτανεις να καλούν την αστυνομία μόνο για κακουργηματικές πράξεις. Και να δεχθεί ότι το κράτος δεν υπάρχει για να καταδικάζει τους κουκουλοφόρους με ανακοινώσεις να τους πηγαίνει στα δικαστήρια για τις πράξεις τους. Κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να κάνει. Εκτός αν το διατάξουν οι θεσμοί.

 

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα σχόλια του χρήστη hariage

Αποκαλυπτικό.Δεν χρειάζεται άλλη λέξη!!!


Περισσότερα | Σχολιάστε

Πόσο δίκιο έχετε!! Για τις παθογένειες του κράτους,της δημόσιας διοίκησης ,της σημερινής εξουσίας,των πολιτικών γενικά.Να ξεκουμπιστούν! Ναι!Αλλά δεν πρόκειται να το κάνουν!Είστε σίγουρος όπως όλοι μας.Απλά πρέπει να κλείσει το άρθρο.Το κατανοώ.Κι εγώ το ίδιο θα έγραφα μετά την απαρίθμηση όλων αυτών των επιχειρημάτων.Κι όχι ότι όποιοι τους αντικαταστήσουν θα διαφοροποιούνται και πολύ.Αλλά έστω και λίγο,αυτό το ελάχιστι καλό θα είναι.Εδώ που έχουμε πλέον φθάσει!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλή επιτυχία κ.Μαυρίδη!!!


Περισσότερα | Σχολιάστε

Η σημερινή ανανεωτική αριστερά,"αριστερά" κατ' όνομα μόνο,ουδεμία σχέση έχει με τα στελέχη της άμεσης μεταδικτατορικής περιόδου και λίγο αργότερα,Λ.Κύρκο,Μ.Παπαγιαννάκη.Η.Ηλιού και άλλους που μου διαφεύγουν τα ονόματά τους.Άσχετα ιδεολογικής τοποθέτησης,πρέπει να δεχθούμε ότι είχαν περίσσεια ήθους,αυτό που στερούνται σήμερα τα υπόλοιπα της ομάδας Μπανιά!

Τα οποία είναι οι καλύτεροι υποκριτές και δεν διστάζουν να το δείχνουν καθημερινά.Ας όψεται η επιπολαιότητα και η ευπιστία,στους κάθε λογής πολιτικούς αγύρτες,του εκλογικού σώματος.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έτσι είναι.Πρόκειται για κατάντια της παράταξης του ιστορικού κέντρου που άγεται και φέρεται από τον Γιωργάκη,τη Γεννηματά,τον Θεοχαρόπουλο(μην μας λείψει το 0,01%) και κάποιους επίδοξους αποτυχημένους Θεοδωράκη,Ραγκούση και δεν συμαζεύεται.Υπό αυτές τις συνθήκες το 7% δεν πρόκειται να πάει παραπάνω, προς τέρψη του σημερινού τσίρκου,που έχει βρει τους επόμενους στυλοβάτες.Μια χαρά τα γράφει στη διπλανή στήλη ο συνάδελφός σας Σ.Μουμτζής.Δεν συμφωνώ στην κατάληξή του μόνο.Κι από αυτή την Κεντροαριστερά περιμένουμε ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.Λέμε τώρα για να περνάει η ώρα.Αργεί να ξημερώσει αγαπητέ μου.Τίποτα παραπάνω....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Απεικόνιση της πραγματικότητας το σχόλιο.Ειδικά για τις τράπεζες.Για τα θέματά τους γνωρίζει πολύ καλά το ΔΝΤ.Καλύτερα από τις απόψεις αυτών που βολεύονται και θέλουν να κάνουν αντίστοιχο ευρωπαϊκό μηχανισμό.Χωρίς ουσιαστική συμμετοχή του Ταμείου δεν υπάρχει περίπτωση επιτυχούς εξόδου στις αγορές.Γιατί οι αγορές γνωρίζουν.Το ντόπιο τσίρκο έχει την τύφλα του.Κι ακόμα προσπαθεί να μάθει.Αλλά που να τις βρει τις γνώσεις ; Στα καφενεία ; Στα πεζοδρόμια ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Απολαυστικός ο Πανούτσος.Η Ελλάδα μια ελληνική ταινία είναι,της εποχής του '60.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
12/09/2017, 08:07

Είναι προφανές ότι στον επίλογο κ.Μαυρίδη μιλάτε για τον χρήσιμο ηλίθιο........ Το συγκεκριμένο άτομο διαθέτει την ικανή συνθήκη.Είναι ηλίθιος.Η συνθήκη είναι και αναγκαία.Καθώς υπάρχουν οι....ξεχασμένοι αντάρτες μέσα στο κόμμα πρώην μαοϊκοί,πρώην Πασόκ,αριστεριστές και δεν συμμαζεύεται που εξακολουθούν να κρατούν τη σημαία της επανάστασης και του μπολσεβικισμού.Κι αντιπροσωπεύουν επίσης ένα μεγάλο πλήθος ...ξεχασμένων επαναστατών τοπικών οργανώσεων,περιβαλλοντιστών,κρατικοδίαιτων και συναφούς πλέμπας που έχει ανάγκη να εκφράζεται και να υπενθυμίζει την παρουσία του και τις επαναστατικές αρχές του.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είχα 35 χρόνια στο ελεγκτικό επάγγελμα.Συνεπώς καταλαβαίνω πολύ καλά τις αναφορές σας.Στις εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες τέτοιες παρατηρήσεις ελέγχου τις αποκαθηλώνουν από το ταμπλό και τις υποχρεώνουν για επανασύνταξη του ισολογισμού στη σωστή βάση.Όσο αφορά τις τράπεζες έχουν αναλυτές και καταλαβαίνουν πολύ καλά που στοχεύουν και τι ακριβώς επισημαίνουν οι παρατηρήσεις αυτού του είδους.Τα περί Μπαρτσελόνας,φαιδρά,σαν κι αυτούς που εκφέρουν τις συγκρίσεις.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Οι διαδηλωτές έχουν ταξική προέλευση.Και τα δακρυγόνα ταξική κατεύθυνση.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτά λέει η λογική.Το εκλογικό σώμα συνήθως άγεται και φέρεται από τις υποσχέσεις και το ποιός αρχηγός δείχνει πιο ώραίος, ένα μέρος του τουλάχιστον.Αυτή την παιδεία έχουμε και κάπως έτσι λειτουργούμε.Γι αυτό ο Τσίπρας έχει ρίξει όλο το βάρος όχι στην ουσία αλλά στην επικοινωνία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το ίδιο το κράτος αναγκάζει το φορολογούμενο, είτε φυσικό είτε νομικό πρόσωπο,στην φοροαποφυγή, στην προσπάθεια του πολίτη να γλυτώσει μέρος από τις υπερβολικές του επιβαρύνσεις από την φορομπηχτική πολιτική.Κάπου εκεί στο παιχνίδι μπαίνουν όλοι,επειδή το κράτος αδυνατεί ή δεν θέλει να ασκήσει έλεγχο κι όποιος μπορεί κάνει ανεξέλεγκτα φοροδιαφυγή.Έτσι κι αλλιώς η παιδεία με την οποία καθοδηγείται τον οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όταν σε κλέβουν πρέπει να απαντάς με τον ίδιο τρόπο,καθώς δικαίωση δεν υπάρχει.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
18/07/2017, 08:09

Έτσι είναι,η συγκυρία είναι κάτι παραπάνω από καλή.Πως να την εκμεταλλευτείς όμως ; Εδώ έχουμε επικοινωνιολόγους κι αυτούς μαθητευόμενους.Όχι οικονομολόγους.Γιατί αυτοί δεν σπουδάζουν στα καφενεία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν τους ενδιαφέρει να πάει καλά η χώρα.Τους ενδιαφέρει η επιβίωσή τους.Αλλά δεν.Αλλά όσο είναι αυτοί εξουσία αυτά δεν συμβιβάζονται.Μηδέν στα δύο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτή η φάρα βολεύεται και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ.Τα έχουμε δει όλα.Περισσότερα | Σχολιάστε

Nα ερωτηθεί ο Κουβέλης.Ο κύριος τίποτα Για να πει τι ; Που αφού ενήργησε όπως ήθελαν μετά τον απέρριψαν σαν στημένη λεμονόκουπα.

Οι οπαδοί του Σύριζα ; Όσοι έχουν μείνει μακάριοι,μεσ' τη χαρά που επιτέλους μετά τον εμφύλιο είναι πια εξουσία.

Η κυβέρνηση κι οι βουλευτές του ; Ότι πει το αφεντικό.Χωρίς αυτόν δεν θα έβλεπαν φως.

Ο Τσίπρας μαθαίνει μέσ' απ' τα λάθη και τις αυταπάτες του.Με αργό ρυθμό,στου κασίδη το κεφάλι.

Ο λαός ; Μα αυτός έχει το τεκμήριο της σοφίας.

Βλέπετε κάπου την ελπίδα που δεν τη βλέπω εγώ ;

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
30/06/2017, 09:45

Η ιερά εξέταση εκσυγχρονίζεται και προσαρμόζεται στις αλλαγές των θεσμικών πλαισίων.Και βρήκε στον Σύριζα τους καλύτερους συμμάχους.Πολύ καλά τα γράφετε.Προφανώς ολόκληρο το πολιτικό προσωπικό δεν θέλει να πάρει θέση για να μη χάσει πόντους.Οι εγχώριοι αγιατολάχ πάντα θα βρίσκουν ευήκοα ώτα όσο στη κοινωνία μας επικρατούν ανάλογες αντιλήψεις.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Κακοφορμίσαμε
27/06/2017, 18:05

"Ποιός επιλέγει το πολιτικό προσωπικό ; Εμείς.Ας μη παραπονιόμαστε,επομένως ,που όζει η ζωή μας.Κακοφορμίσαμε και είναι δικό μας έργο"

Ο επίλογός σας τα λέει και τα εννοεί όλα.Αν υπάρχει κάτι άλλο είναι λεπτομέρειες που οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
27/06/2017, 11:21

Καλό και σωστό το άρθρο.Αυτή τη "μπούφλα" όμως τι τη θέλατε ; Χάθηκε το πλούσιο ελληνικό λεξιλόγιο ; Είναι ανάγκη να χρησιμοποιούμε ορολογία που ταιριάζει σε κάποιους άλλους ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σκοπό μπορεί να έχει.Έλα όμως που δεν μπορεί να βρει αντικαταστάτη.Προς το παρόν.Εξέλιξη μπορεί να υπάρχει.Από εκεί που δεν το περιμένεις μπορεί ξαφνικά να μας αδειάσουν τη γωνιά πρόωρα.Περισσότερα | Σχολιάστε

Βρείτε μου εσείς στην επόμενη κυβέρνηση μια σαραντάδα πρόσωπα που θα γίνουν υπουργοί , να είναι άφθαρτα και θα σας παραδεχθώ.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Ξεκουμπιστείτε
22/06/2017, 07:47

Ασυνήθιστο το άρθρο,αλλά πολύ σωστό και επίκαιρο.Ιδιαίτερα για τη διαφορά της εγχώριας ανηθικότητας και παραβατικότητας από την αντίστοιχη της δυτικής κοινωνίας και την αντιμετώπισή της.Η έλλειψη παιδείας μας πάει πολλά χρόνια πίσω από τις δυτικές κοινωνίες κι η απόσταση την τελευταία δεκαετία συνεχώς μεγαλώνει.Όταν η δικαιοσύνη έρχεται 10 χρόνια μετά και αποφασίζει λάθος κάναμε αρχικά, δεν εκτιμήσαμε καλά τα στοιχεία ή ήταν ανεπαρκή ; Και μόνο για λίγους και εκλεκτούς ; Τι να περιμένει ο απλός πολίτης ; Ναι να ξεκουμπιστεί το παλιό πολιτικό προσωπικό.Φοβάμαι όμως ότι πολλοί λίγοι θα μείνουν.Ούτε δυό εντεκάδες δεν θα συμπληρώνουν για την μεταξύ τους αναμέτρηση.Και για πολλούς από μας που τους συνηθίσαμε και μας αρέσουν θα μας λείψουν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο επίλογος τα λέει όλα.Ο συγκεκριμένος υπουργός δεν είναι μόνο δειλός και ψηφοθήρας.'Εχει τη νοοτροπία μέλους 15μελούς στα σχολεία,έχει παραμείνει στις ιδεοληψίες που είχε στα νιάτα του,στη νοοτροπία Εξαρχείων κι είναι ακατάλληλος για άσκηση καθηκόντων.Με τη στάση του υποθάλπτει τον υπόκοσμο.Διαπράττει ποινικό αδίκημα,αλλά δυστυχώς δεν ασχολούνται αυτοί που θα έπρεπε να του τραβήξουν το αυτί.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Πολλές οι Ζωές…
12/06/2017, 17:53

Η Κωνσταντοπούλου αντιπροσωπεύει μια χυδαιότητα.Αυτό είναι γνωστό εδώ και καιρό.Ο Τσίπρας προβίβασε αυτή τη χυδαιότητα σε πρόεδρο της ελληνικής βουλής.Είναι γνωστά τα πανηγύρια της Ζωής με τον άλλο προβιβασμό τη Ραχήλ Μακρή.Τώρα κάνει αυτοκριτική και λέει ότι είχε αυταπάτες.Αφού ευτέλισε όλους τους θεσμούς,τώρα δεν μιλάει γι' αυτά.Δεν ξεχνιούνται κάποια αίσχη όμως.Γι 'αυτό είναι αναγκαίο να επανέλθει στα ποσοστά ελεημοσύνης όπου θα ψηφίζονται και θα συγχαίρονται μεταξύ τους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Για το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης δεν γνωρίζω.Μου αρκεί όμως το οικονομικό.

Βρετανοί και Αμερικάνοι πρόσφατα υπέγραψαν μεγάλα οικονομικά πακέτα με τους Σαουδάραβες.Το Κατάρ μια χώρα που οι ντόπιοι αποτελούν μικρή μειοψηφία ελέγχει τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου και έχει απλώσει πολύ μακριά το χέρι σε οικονομικά συμφέροντα στην Ευρώπη.Μη έχοντας κάποια σοβαρή στρατιωτική δύναμη,αποφασίστηκε από τους μεγάλους του παιχνιδιού,ότι πρέπει να του κοπεί η φόρα.Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες που επιβεβαιώνουν τον πόλεμο συμφερόντων.

Κατατοπιστική η ανάλυσή σας,αποκαλύπτει πολλά για την αθέατη πλευρά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

κ.Τετράδη μη ξεχνάμε πως η Πολιτική Γραμματεία κάθε φορά αποφασίζει μετά πόνου ψυχής.Έχει τα ελαφρυντικά της.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
07/06/2017, 08:23

Καλό για αστείο.Η οθόνη όμως έχει γράψει τέλος για πολλά πράγματα εδώ και καιρό.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
07/06/2017, 18:06

Προφανώς και δεν είναι όλοι τόσο άσχετοι.Χρειάζονται όμως ένα φύλλο συκής.Κι ένα αριστερό περιτύλιγμα.Για το σερβίρισμα στο κομματικό ακροατήριο.Και κάτι που να βοηθάει στη χώνεψη.

Και μην προσπαθείτε να εξωραίσετε συγκριτικά την εποχή Βαρουφάκη.Υπήρχαν περισσότεροι τρελλοί τότε που πρόσφεραν άφθονο γέλιο.Για θυμηθείτε κάτι ρεσάλτα που ετοιμάζονταν για το Νομισματοκοπείο.Κι εκείνες τις επιτροπές αλήθειας δημόσιου χρέους.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
07/06/2017, 08:35

Αυτό που τόσο εύκολα απορρίψαμε την 22/5 το παίρνουμε την 15/6 και πάμε για διακοπές.Μαζί κι οι αυταπάτες της κυβέρνησης που μπήκανε στο περιτύλιγμα της Πολιτικής Γραμματείας.Για να έχουνε αριστερή όψη.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Τους έσωσε το ΣτΕ...
30/06/2017, 09:29

Οι περίφημες λίστες πούλησαν αρκετά στο κομματικό ακροατήριο και στους υπόλοιπους ανυποψίαστους μονίμως αδαείς.Στην ουσία ουδέποτε τους ενδιέφερε να ασχοληθούν σοβαρά με τη φοροδιαφυγή.Δεν είχαν ούτε τα στελέχη ούτε την τεχνογνωσία.Το επικοινωνιακό κομάτι μόνο τους συγκινούσε και η απήχηση που θα είχε.Ως συνήθως τσαλαπάτησαν υπολήψεις.Αλλά αυτό μικρή σημασία είχε για τις ιδεοληψίες τους.Τώρα που έχει καταρρεύσει γενικά το αφήγημά τους,μάλλον έχουν σοβαρότερα ζητήματα για να ασχοληθούν.Υπάρχει κι ένας καθυστερημένος που αδυνατεί να συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα.Που ως αναπληρωτής υπουργός υγείας εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο προορισμός του είναι να σώσει τη χώρα.Να δούμε από αυτόν ποιός θα μας σώσει.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
02/06/2017, 07:53

Τι να πράξει ο Σόιμπλε ή οι θεσμοί για την "στελέχωση του κράτους με ικανά κι αποδοτικά άτομα προκειμένου να λειτουργεί καλύτερα η οικονομία" όπως αναφέρετε ;

Αποφασίσαμε κι επιλέξαμε ως σοφός λαός.Και βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Επειδή διατέλεσα για αρκετά χρόνια ελεγκτής σε δημοτικές επιχειρήσεις,θα επισημάνω πως ότι δαπάνες δεν μπορούσαν να περάσουν οι Δήμοι από το Ελεγκτικό Συνέδριο τις πάσαραν σε δημοτικές επιχειρήσεις που ξεφύτρωναν σα μανιτάρια.Κι οποίες ήταν πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με μέτοχο το Δήμο.Μαζί βέβαια πάσαραν και τις απαραίτητες επιχορηγήσεις για την εκτέλεση.Κι έτσι ήταν όλοι ικανοποιημένοι.

Τώρα εδώ στα δικά μας.Σε μια φτωχοποιημένη χώρα η εξουσία για να μπορεί να σταθεί και να φροντίζει για το μέλλον της,κάνει ότι κι ο Ρομπέν των Δασών.Παίρνει από τους έχοντες για να ζήσουν κι υπόλοιποι.Κι όλοι μαζί ταξιδεύουμε χωρίς επιστροφή.

Και μην ξεχνάμε ότι κι οι κομματικοί παρατρεχάμενοι κι υποστηρικτές έχουν προτεραιότητα.Ειδ' αλλως διέλυσε το μαγαζί.Κι όχι ότι αυτοί εδώ πρωτοτυπούν.Αντιγράφουν κακέκτυπα τους προηγούμενους.

Και να μην ξεχνάμε.Οι φόροι στα ύψη.Αλλά νέο επίδομα ετοιμάζεται πριν τις γιορτές.Σαν κι αυτό που δόθηκε πέρυσι ακόμα και σε βουλευτές.Και που με τη λήψη του μερικοί χάσανε κάποιες εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ.Αυτές βέβαια τις παίρνεις είδηση με καθυστέρηση.Τις καλημέρες μου και περαστικά μας!!!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ σωστές οι απόψεις.Και με το κατάλληλο χιούμορ ο επίλογος.Πειραματισμοί κι εξαγγελίες χωρίς μελέτες.Γιατί ο καθένας θέλει να προσθέσει ένα πειστικό αφήγημα στην προσπάθεια για την ανοικοδόμηση του σοσιαλισμού.Να έχει να λέει ότι έβαλε κι αυτός ένα πετραδάκι.Να προσθέσω και μια απορία.Πόσα χρόνια σκέπτονται να κάτσουν ακόμα για να εφαρμόσουν αυτές τις ιδέες ; Από τους σωτήρες υπάρχει σωτηρία ;

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
02/06/2017, 07:58

" Το κράτος οφείλει να απολογηθεί,να ζητήσει συγγνώμη ".Όταν λέτε κράτος τι εννοείτε ;

Τους βολεμένους ; Τους διορισμένους ; Τους κομματικούς στρατούς ; Εγώ δεν γνωρίζω να υπάρχει μια λειτουργική οντότητα που να δουλεύει και να προσφέρει και να αποκαλείται "κράτος".

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σε όλα αυτά τα "δεν υπάρχει(ουν)" που αναφέρετε προσθέτετε στο τέλος και τη διακυβέρνηση.Πολύ σωστά.Τι άλλο να προσθέσει κανείς ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν είναι τυχαίο εδώ που καταλήξαμε.Επιλέξαμε να μας κυβερνούν ανόητοι και ιδεοληπτικοί.Σε μια κοινωνία που όπως έχει καταντήσει οι σοβαροί έχουν πάψει από καιρό να ασχολούνται.

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Να μορφώσεις τους πολίτες". Μεγάλη κουβέντα.Έλα όμως που το έργο έχει ανατεθεί σε αμόρφωτους.Από ποιούς ; Από εξίσου αμόρφωτους αλλά κι αφελείς.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
30/05/2017, 08:33

Στις 15 Ιουνίου παίρνεις ότι σου σερβίρουνε εκείνη την ώρα.Γιατί μετά κλείνει η τραπεζαρία.Κι απ' όσο ξέρω τα διεθνή συσσίτια δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμη.

Και μετά μπορείς να διαφωνείς όσο θέλεις.Με ή χωρίς ιδεοληψίες.Αυτά γίνονται όταν αναγκάζεσαι να κάνεις παρέα με λύκους και το ψάχνεις για πολύ.Δεν ήξερες,δεν ρώταγες ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Προφανώς η μεταπολίτευση και πήρε λάθος δρόμο.Αποδεικνύεται κάθε μέρα.Όταν οι ανώνυμοι της γενιάς εκείνης έκαναν το χρέος τους για τη δημοκρατία και σίγησαν,κάποιοι άλλοι 44 χρόνια μετά προσπαθούν να παραστήσουν τους ήρωες,να βγαίνουν στο προσκήνιο αναζητώντας διασημότητα και αναγνώριση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,γιατί τους καταπιέζει η ιδέα πως όλη η ζωή τους ήταν ένα τίποτα και δεν μπορούν να το αντέξουν.Έχουμε ευθύνη που μέσα στην αδιαφορία μας τους αφήσαμε να βγούν στον αφρό και να απειλούν την κλονισμένη δημοκρατία μας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έξοχος.Και πολύ καυστικό χιούμορ.Υλικό για θερινές επιθεωρήσεις.Πόσα από αυτά όμως φθάνουν σ' αυτούς που πίστεψαν τα λαμόγια.Μάλλον ελάχιστα,καθώς απογοητευμένοι δεν θέλουν ούτε να βλέπουν ούτε να ακούνε.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Την πάτησε...
24/05/2017, 07:17

Στις 15 ιουνίου παίρνουμε ότι αποφασίσουνε να μας σερβίρουν εκείνη την ώρα.Γιατί μετά κλείνει η τραπεζαρία.Εκεί ολοκληρώνονται οι "περήφανες διαπραγματεύσεις" και μπαίνουν στη ντουλάπα οι ιδεοληψίες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έξοχος ο επίλογος.Να συμπληρώσω ότι άλλο τα γαλλάκια κι άλλο τα παπαγαλάκια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Λογικές οι σκέψεις.Βέβαια με τους ιδεοληπτικούς και άσχετους ποτέ δεν μπορεί να είσαι σίγουρος.Παίζεις τριπλή παραλλαγή και το χάνεις.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
23/05/2017, 07:42

Όταν αλλάζουν οι καιροί χρειάζονται κάπου να στηριχτούν για να παραμείνουν ινδάλματα.Κανόνες επιβίωσης.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Υπάρχει κι άλλος λόγος.Η παραδοσιακή δεξιά που γνωρίζαμε κατέλαβε το χώρο του κέντρου κι έτσι η σοσιαλδημοκρατία έμεινε άστεγη.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και δυστυχώς είναι ακόμη πολλοί.Μια πρόσθεση μόνο.Μετά απ' όσα συμβαίνουν , δεν λέγονται πλέον αφελείς αλλά ηλίθιοι.Κι η βλακεία κι η ηλιθιότητα ως γνωστόν δεν αντιμετωπίζονται.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η απάντηση εκπροσώπησα το κόμμα μου δεν τον απαλλάσει ούτε αυτόν ούτε το κόμμα του.Γι' αυτό και θα παραμείνουμε τριτοκοσμική χώρα.Που θα διαφεντεύουν οι κάθε αγιατολάχ δυτικού τύπου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η επιχειρηματικότητα είναι πράγματι άγνωστο φρούτο για τους πρώην καφενόβιους και νυν επίδοξους σωτήρες.Που νομίζουν ότι όλα είναι προπαγάνδα και "αριστερή" πολιτική.Μαθαίνουν όμως με τον καιρό.Στου κασίδη το κεφάλι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έρχεται κάποια στιγμή που η προπαγάνδα ισοπεδώνεται από την πραγματικότητα.Και το γνωρίζουν πολύ καλά.Αυτοί που δεν το γνωρίζουν είναι τα θύματα της προπαγάνδας.Μέχρι να γίνουν θύματα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εκπληκτικό άρθρο.Η αποτύπωση της ζοφερής πραγματικότητας.Συγχαρητήρια κ.Τετράδη.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Έχετε σκεφτεί ότι στο λαό αρέσουν τα ψέματα ;

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα «Βγες μπροστά!»
10/05/2017, 09:45

Τζάμπα το κείμενο.Προσπάθεια για ανάσταση του Βούδα.Καλό είναι οι σκελετοί να μένουν στις ντουλάπες.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Η λίστα του Αλέξη
10/05/2017, 07:41

Έτσι ακριβώς είναι Αντώνη.Γι' αυτό όποιος έχει τη δυνατότητα φεύγει.Γι' αυτό αυτή η χώρα δεν θα μπορέσει ποτέ να πλησιάσει τα επίπεδα του δυτικού κόσμου και θα παραμένει τριτοκοσμική, ένα επίπεδο( κι αυτό αμφισβητούμενο όσο περνάει ο καιρός) καλύτερη από τις γειτονικές.Κι όταν θυμηθούν να ξυπνήσουν οι προλετάριοι που γράφεις θα είναι αργά,γιατί κάποιοι άλλοι οικονομημένοι θα λένε εις υγείαν τα κορόιδα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
02/05/2017, 08:04

"Αποκατάσταση της εργασιακής κανονικότητας" ; Μου θυμίζει εκείνο το "πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θά'ναι".

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το κίνημα του "δεν πληρώνω" ηρωοποιήθηκε κι έγινε ντόπια εξουσία μαζί με τον εθνολαικισμό.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Κόμμα-ΚΟΕΣιμόδος
03/05/2017, 21:20

Δυστυχώς η Γεννηματά λειτουργεί με πρότυπα της δεκαετίας του '80 κι ενδιαφέρεται για την καρέκλα της κι όχι για τον πολύπαθο πολιτικό χώρο του κέντρου.Στην ουσία μετατρέπει το κόμμα σ' ένα κακέκτυπο αντίγραφο των κυβερνώντων.Μοιραία κι ο κόσμος αδιαφορεί.Δεν βλέπω όμως και διάθεση να γίνει μια κίνηση για να αλλάξει κάτι.Οι περισσότεροι φαίνεται να βολεύονται με την υπάρχουσα κατάσταση και να μην θέλουν να βάλουν στο κεφάλι τους σκοτούρες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι ήδη κατανοητό από τα συμφραζόμενα.


Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Δεν καταλαβαίνω
26/04/2017, 10:27

Εσείς κι εμείς καταλαβαίνουμε κάποια πράγματα.Παρόμοια με αυτά που αναφέρετε.Πόσοι άλλοι τα καταλαβαίνουν όμως ;


Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Οι μπλόφες
25/04/2017, 08:41

Υπαρκτά τα διλήμματα και οι πιθανότητες να στραβώσει το κλίμα από τους μόνιμα αδιάβαστους , αλλά βλέποντας τις αποδόσεις του δεκαετούς ομολόγου να πέφτουν η αγορά εκτιμά ότι τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους κι είναι θέμα χρόνου το πως θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.'Αλλωστε δεν τους συμφέρει εδώ που φθάσανε να τινάξουν τα πάντα στον αέρα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γι' αυτό ποτέ μην πεις ποτέ.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξέγερση του Πολυτεχνείου συμμετείχε σε αριστερίστικη οργάνωση(ΑΑΣΠΕ ή ΕΚΚΕ δεν θυμάμαι καλά).Ήταν αυτοί που στο όνομα της λαικής κυριαρχίας ήθελαν να ισοπεδώσουν τα πάντα.Το πέτυχαν 42 χρόνια μετά.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Χάθηκε η μπάλα
19/04/2017, 20:05

tsapari πολλά τα παραδείγματα.Κι από εκεί βγήκε η έκφραση για το χέρι του θεού(Μαραντόνα πριν 30 χρόνια).Όμως που θέλεις να καταλήξεις ; Δεν σε κατάλαβα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
19/04/2017, 07:57

Να σχολιάσω τη φράση σας ότι στο μυαλό του δεν υπήρχε πρόβλημα κι ότι στο μυαλό των περισσοτέρων από εμάς δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα διότι είμαστε λογικοί άνθρωποι.

Τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται κ.Μαυρίδη.Αν ήμασταν οι λογικοί άνθρωποι που λέτε δεν θα φθάναμε εδώ που φθάσαμε.Μην υποτιμάτε την ανθρώπινη βλακεία. Είναι ανίκητη.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σωστές οι απόψεις για τη στάση της σημερινής ηγεσίας της εκκλησίας της Ελλάδος.

Όσο αφορά όμως τα περί οικουμενικής και γενικότερης συναίνεσης είναι από καιρό καμμένα χαρτιά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Στο Μαξίμου έχουν ατονήσει εδώ και καιρό οι δημοκρατικές ευαισθησίες.Εξ ου και η πλήρης αδιαφορία επί του θέματος.Άσε που ο κώ...ς τους καίγεται αυτό τον καιρό για επιβίωση στην εξουσία.Με τέτοιες λεπτομέρειες θα ασχολούμαστε τώρα ;

Κι όσο για τις χώρες του δημοκρατικού τόξου στις οποίες κατά την άποψή σας ανήκει και θέλετε να ανήκει η Ελλάδα , τελευταία έχω αρχίσει κι έχω κάποιες αμφιβολίες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έχουν καταλάβει για τι ακριβώς διαπραγματεύονται ; Μάλλον όχι.Αυτούς επέλεξε αυτός ο πάνσοφος λαός.Του αξίζει κάτι καλύτερο ; Μάλλον όχι.Του αρκεί ότι η διαπραγμάτευση είναι περήφανη.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν εγώ που ενημερώνομε από ηλεκτρονικό έντυπο το οποίο δεν μου ανήκει κι ούτε πληρώνω συνδρομή είμαι λαθραναγνώστης , αυτός που το διαχειρίζεται μάλλον σκόπιμα με οδηγεί στην λαθρανάγνωση και είναι ηθικός αυτουργός.Συνυπευθυνότητα τουλάχιστον.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πάντως το συνδικαλιστικό όργανο της ΟΛΜΕ πάλεψε σκληρά όλα αυτά τα χρόνια και πέτυχε να υποαπασχολούνται και να μην αξιολογούνται οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης για να έχουν διαθέσιμο χρόνο να συνεισφέρουν στην κατ' οίκο εκπαίδευση με το αζημίωτο βέβαια και αφορολόγητα.Αυτό βέβαια δεν απαντάται σε συναφείς ανακοινώσεις διαμαρτυρίας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

" Η επίκληση της αριστερής καταγωγής".Όσο περνάει ο καιρός κι ο Έλληνας βυθίζεται μέσ΄τη μιζέρια του αυτά τα στερεότυπα θα ξεπερνιούνται.Εκτός από μια κοινωνική τάξη ηλιθίων που έχουν μείνει 70 χρόνια πίσω.Και μας σέρνουν και τους υπόλοιπους Γι' αυτούς μεσ' τη βλακεία που τους δέρνει προέχει η αριστερή καταγωγή.Δυστυχώς αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα του σήμερα

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είτε θα λέγεται Πασόκ είτε κάπως αλλιώς ο χώρος θα διασπασθεί.Σ' αυτούς που έχουν μείνει στις παλιές καλές ημέρες,που δεν επαναλαμβάνονται,και σ' αυτούς που βλέπουν ένα σύγχρονο κεντρώο χώρο.Το μόνο που τους ενώνει είναι η ξεκάθαρη διαφοροποίηση από τη σημερινή ΝΔ(ούτε αυτή βρίσκει τα πατήματά της) και η αμφιλεγόμενη διαφοροποίηση από τον Σύριζα.Το πιθανότερο είναι να φθάσουμε σε εκλογικό τοπίο χωρίς αισθητή διαφορά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η γύμνια της τοπικής αυτοδιοίκησης.Χωρίς ευθύνες βέβαια.Όπως πάντα!


Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
28/08/2017, 10:05

Εξαιρετικότατη ανάλυση.Δεν έχω παρακολουθήσει πλήρως τα γεγονότα για να έχω μονοδιάστατη άποψη,αλλά οι περισσότερες αναφορές με βρίσκουν σύμφωνο.Και να προσθέσω και κάτι.Πότε είχαμε σαν χώρα σοβαρή εξωτερική πολιτική ή πότε την εξασκήσαμε; Όλα στόχευαν στην εγχώρια κατανάλωση.Όσο για τον Κοντονή,έχει χάσει από πέρυσι κάθε σοβαρό έρεισμα, όταν δήλωσε αναμορφωτής των ποδοσφαιρικών δρώμενων.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να...γελάς!


Περισσότερα | Σχολιάστε

Η τρίτη αξιολόγηση θα ανοίξει περισσότερες πληγές από τη δεύτερη.


Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
14/03/2017, 15:54

Άλλη μια βδομάδα διακυβέρνησης Σύριζα.Δηλαδή τι περιμένατε, να ακούσετε κάτι καλύτερο ; Το κόμμα της μπαρούφας στη χώρα που η μπαρούφα φαίνεται ότι αποτελεί τον κανόνα κι όχι την εξαίρεση.Γι' αυτό και δεν ασχολείται κανείς ιδιαίτερα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μαθαίνουν γρήγορα.Μέσα σε δύο χρόνια απέκτησαν ντοκτορά.Εκείνοι που δεν μαθαίνουν είναι αυτοί που τους ανέδειξαν.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
10/03/2017, 09:49

Μένω στο θετικό του άρθρου για το (μακράν) το χειρότερο πρόεδρο της Δημοκρατίας.Που έχει δώσει σε πολλούς δικαιώματα για να εξυπηρετήσει αυτούς που τον τοποθέτησαν σ' αυτή τη θέση.Τη βγάζει την υποχρέωση ο άνθρωπος.

Κατά τα άλλα τα περί εθνικής συμφιλίωσης είναι τέτοια ώρα τέτοια λόγια σε δύσκολες στιγμές.Και τι πάει να πεί ότι ο Πάκης είναι δικός μας λογαριασμός ; Πότε ενδιαφερθήκαμε σαν λαός για νάχουμε σοβαρότερες ηγεσίες ; Με τι σθένος μπορεί να βγεί κανείς και να τον στηρίξει ; Ποιόν ακριβώς να στηρίξει ; Τον "έμεινα Παυλόπουλος"; Τα περί ομοψυχίας θα συγκινούσαν αν υπήρχε τσίπα κι αν η προεδρία αγκάλιαζε όλους τους Έλληνες.Αλλά με αυτούς εδώ μην έχουμε απαιτήσεις.

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Μήπως δεν είμαστε ο πιο έξυπνος λαός του κόσμου ;"

Ρητορικό πιστεύω το ερώτημα , γιατί γνωρίζετε πολύ καλά τι σόι λαός είμαστε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι να περιμένει κανείς από άνθρωπο που "ξέχασε " να δηλώσει στο πόθεν έσχες 38 ακίνητα και 1.8 εκατομμύρια ευρώ.Αποτελεί μέρος της γνωστής ποιότητας "πρώτη φορά αριστεράς".

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εντυπωσιακό.Δεν γνώριζα ότι η βουλή λειτουργούσε και ως Τράπεζα.Με εξέλιξη σε φιλόπτωχο ταμείο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Δεν μπορεί να είναι τόσο ανίκανοι...Δεν μπορεί να είναι τόσο μακριά από την πραγματικότητα"

Κι όμως συμβαίνει.Αλλά συμβαίνει και το άλλο.Ότι πολλοί ακόμη κοιμούνται μακάρια τον ύπνο του δικαίου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σωστός.Ιδίως ο επίλογος.Και συζητάμε για ένα κόμμα που όπως φαίνεται θα είναι η αυριανή κυβέρνηση.Όσο δεν παίρνει κανείς τη σκούπα και κρύβει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί θα τα βρίσκει διαρκώς μπροστά του.Υπάρχουν και χειρότερα , αν δούμε και το κόμμα που υποτίθεται εκπροσωπεί την κεντροαριστερά.Η μεγάλη καταστροφή είναι η συριζοποίηση της πολιτικής ζωής.Και μη χειρότερα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Προφανώς κι η βλακεία είναι ανίκητη.Και δεν εκπορεύεται μόνο από το συγκεκριμένο υφυπουργό.Υπήρξαν και υπάρχουν πολλά κοθώνια στο κυβερνητικό συνονθύλευμα.Για θυμηθείτε λίγο εκείνο το τσόκαρο τη Ραχήλ.Σε πλήρες μήκος κύματός με την αντίστοιχη βλακεία των οπαδών ψηφοφόρων.

Όμως όλοι αυτοί ποτέ δεν έκρυψαν ότι ο ευρύτερος στόχος τους ήταν "όλοι ίδιοι".Με σκοπό μια εξίσωση προς τα κάτω που οδηγεί στην καταστροφή των εισοδηματικών τάξεων και τη φτωχοποίηση σε μια μορφή λούμπεν προλεταριάτου για να γίνουν όλοι σαν τα μούτρα τους.Ορισμένων βεβαίως γιατί υπάρχουν και κάποιοι που βρήκαν ευκαιρία να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την οικονομική τους βάση.

Υπάρχει και μια άλλη εκδοχή.Κάτι πρέπει να λένε στο επίσης ηλίθιο κοινό που τους έχει ακόμα σε εκτίμηση.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
24/02/2017, 20:27

Αυτός ο βουλευτής θάπρεπε να αμείβεται για τις εξαιρετικές υπηρεσίες του σε μπολιβαριανό νόμισμα.Για να βλέπαμε αν διατηρούσε τις ίδιες απόψεις.Τελικά η εθνική αντιπροσωπεία βρίθει ηλιθίων που αμείβονται πλουσιοπάροχα για να βγάζουν στη φόρα τα εσώψυχά τους που κυκλοφορούσαν σε καφενόβιες συγκεντρώσεις , αλλά τώρα έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να γράψουν ιστορία χάρις στην ιδίου επιπέδου ικανότητα επιλογής των ψηφοφόρων τους.Η βλακεία κι η ηλιθιότητα είναι ανίκητες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έξαιρετικός!!! Με μια μόνο ένσταση."Στον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι παράγουν πολύ περισσότερο πλούτο από όσο πληρώνονται.Τα πολλά τα καρπούνται οι εργοδότες".Αυτό συμβαίνει όλο και λιγότερο πλέον.Σε μια κατεστραμένη οικονομία οι επιχειρήσεις αγωνίζονται για την επιβίωση,ανεπιτυχώς συνήθως όταν απευθύνονται στην εσωτερική αγορά.Σε καλές εποχές,ναι αυτό συνέβαινε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Από ότι κατάλαβα μάλλον θέλετε να πείτε ότι για να ένα ευρώ που μας παίρνει εξασφαλίζουμε μελλοντικά ότι θα μας πάρει και όλα τα υπόλοιπα.Άν υπάρχουν μέχρι τότε υπόλοιπα και κυρίως αν υπάρχουν ευρώ.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Σε νιρβάνα
03/05/2017, 21:09

Ο λογαριασμός θα πληρώνεται για πολλά χρόνια κ.Φιλιππίδη.Εξαιτίας της ανικανότητας των σημερινών αλλά και των προηγούμενων κυβερνώντων.Κι εξαιτίας της μωρίας να επιλέγονται για τη βουλή ηθοποιοί, αοιδοί,τηλεοπτικοί αστέρες και κάθε καρυδιάς καρύδι,στερούμενοι γενικώς όχι μόνο επιστημονικών αλλά και γενικότερων κοινωνικών γνώσεων και ήθους.Η ανυπαρξία παιδείας και η ατιμωρησία κάθε αρπαχτής που μεσολάβησε εκεί μας οδηγούν.Στο να εισπράττουμε σαν χώρα και λαός ότι μας αξίζει.Γι'αυτό και όσοι μπορούν φεύγουν στο εξωτερικό.Εμείς μεγαλώσαμε και θα μείνουμε εδώ με ένα μέλλον δυσοίωνο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν διαφωνώ στην ουσία.Άσχετα αν εχουν ή όχι πλήρη αντίληψη της κατάστασης σ' αυτό το ποσοστό περίπου έχουν στραφεί εναντίον τους.Αυτό εννοώ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ καλά ενημερωμένος ο αρθρογράφος , εξ ού και οι απογευματινές ανακοινώσεις για μια κατ' αρχή συμφωνία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν μπορώ να το χωνέψω αυτό το σημερινό.Κάτι σαν Μάρθα Βούρτση δεκαετίας του 60 μου θυμίζει.Μήπως η συνέχεια θα είναι φύγε Πάνο έλα Φώφη ; Κρίμα για το επίπεδο του Liberal.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γιατί να συγκινηθούν οι αναγνώστες του Liberal κ.Τετράδη ; Σε τι απειλούνται οι ελευθερίες μας από την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας ; Τι ανάγκη έχουν να μας βλέπουν και στο μετρό ; Δεν φθάνει που γνωρίζουν τα πάντα για τον καθένα μας ; Οι περιορισμοί με τα capital control δεν φαίνεται να μας ενόχλησαν ιδιαίτερα , ούτε διαμαρτυρηθήκαμε για τους περιορισμούς στην απασχόληση , στον ελεύθερο ανταγωνισμό και στη διακίνηση των ιδεών και στις δημοκρατικές διαδικασίες.Οι κάμερες ασφαλείας μας μαράνανε.Προσωπικά ήμουν θύμα κλοπής κινητού
(μόνο αυτό , πάλι καλά) και μάρτυρας ξυλοδαρμού πολίτη από μετανάστες όταν τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά τους.Και δεν έγινε τίποτα.Ως συνήθως .Στη Γερμανία υπάρχουν κάμερες στους συρμούς του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ συνδεμένες με τον μηχανοδηγό και δεν διαμαρτύρεται κανείς, παρόλο που έχουν μικρότερη εγκληματικότητα από εμάς.Ακόμη και στους δρόμους έχουν και τα σπίτια δεν έχουν συναγερμούς , γιατί δεν χρειάζονται.Να μη δαιμονοποιούμε τα πάντα.Σαφώς άλλο ότι έχει να κάνει με κόστη και διαδικασίες εγκατάστασης.Εκεί ακολουθούμε το χάος και τις αμαρτίες του δημοσίου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Στις δύο τελευταίες παραγράφους τα λέτε όλα.Προφανώς αυτό το συνονθύλευμα δεν κυβερνάει , αλλά κερδίζει χρόνο με αποτέλεσμα τη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας και τη μακροημέρευση της αστάθειας και της αβεβαιότητας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Άψογη παρουσίαση του οικονομικού τομέα της υπό όρους συμφωνίας και της "διαπραγματευτικής" κακομοιριάς του κυβερνητικού τσίρκου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο Παπανούτσος υπήρξε μεταρρυθμιστής αλλά και φιλόσοφος με τεράστιο συγγραφικό έργο και γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας στην κυβέρνηση του αείμνηστου Γ.Παπανδρέου.Για τον Γαβρόγλου πολλά θετικά αναφέρετε που δεν μου είναι γνωστά , αλλά μου δημιουργείται η απορία , αν είναι έτσι , πιστεύει ότι μπορεί να παράξει θετικό έργο μέσα από ένα κυβερνητικό θίασο που δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Χθες απατεώνες , σήμερα ανήθικοι.Και το ηθικό πλεονέκτημα έχει μετατραπεί σε υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος με νομιμοφανείς όρους.Αυτή η αριστερά δεν διεκδικεί απλά το δικαίωμα της ανηθικότητας αλλά το έχει κερδίσει επάξια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σύμφωνα με τον Αϊνστάιν δύο πράγματα είναι άπειρα το σύμπαν και η βλακεία των ανθρώπων , διατηρώντας και μια μικρη επιφύλαξη για το πρώτο.Και η ικανότητα της συσπείρωσης των βλακών καθιστά την βλακεία ανίκητη.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ε αφού έχασε την άδεια του καναλιού τι πιό λογικό από μια άμεση αναπλήρωση ;

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
07/02/2017, 12:08

α).Υπονοούσε τον Πασκάλ Μπρυκνέρ.Όχι βέβαια ότι τον έχει διαβάσει , γιατί τότε κάτι θα του είχε μείνει ως παρακαταθήκη.Εδώ όπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για φελλό.

β).Δεν αξίζει τον κόπο να ασχολούμαστε με γελοίους , καθώς τους προσδίνουμε αξία και δημοσιότητα που εχουν ανάγκη για να επιπλεύσουν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν γνωρίζω τις διαδικασίες έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου.Αν όμως ισχύουν όλα αυτά τα προαπαιτούμενα που γράφετε , εκτός από το εν λόγω εισιτήριο κερδίζεις και μια υποψηφιότητα για μια μελλοντική ληστεία , σε ότι σου έχει απομείνει.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
03/02/2017, 12:08

Αγαπητέ συνάδελφε έχεις θητεύσει ποινικολόγος ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η αξιολόγηση έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από ...το 2015.Τέτοια ώρα τέτοια λόγια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτά προς γνώση κι επίγνωση των κάθε λογής κατατρεγμένων που ασπάζονται τις δοξασίες επίδοξων σωτήρων που αποδεικνύονται αγύρτες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

κ.Τετράδη τα έγραψες όλα,όπως ισχύουν.Κυριολεκτικά.

Να αναφέρω μόνο ότι αν δανειζόμασταν από τη μηχανισμό στήριξης θα πληρώναμε 1,15 και τώρα θα πληρώσουμε περίπου 4,70.Για επικοινωνιακούς λόγους που εξυπηρετούν τη γνωστή συμμορία.Μόνο που οι συστημικές τράπεζες ενδέχεται να πάρουν μόνο τα ρέστα,καθώς τα τσακάλια έχουν συμφωνήσει με τον Σόιμπλε το κυρίως πιάτο.Και για να δούμε τη διαφορά με την πραγματική οικονομία,οι πρόσφατες εκδόσεις των ομολογιακών δανείων του ιδιωτικού τομέα είχαν ελεύθερες κι όχι προσχηματισμένες υπερκαλύψεις 2,5 φορές με επιτόκια της τάξης 3.10-3,85.

Καθαρά ψυχολογία αποσκοπεί η δημόσια έκδοση και τίποτε παραπάνω,για να καλυφθούν τα προβλήματα κι οι απάτες που βγαίνουν συνεχώς στον αφρό.Και τον λογαριασμό ,όπως γράφεις και συ θα τον πληρώσουν τα συνήθη υποζύγια,στούς οποίους συμπεριλαμβάνονται κι οι εναπομείναντες ανεγκέφαλοι ακόμη πιστοί.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αρχαία ελληνική τραγωδία ; Υπάρχει και νεότερη.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
02/02/2017, 09:55

Το συγκεκριμένο υποκείμενο το έχρισε ο Τσίπρας υπουργό παραγωγικής ανασυγκρότησης. Και είναι πασίγνωστο το γέλιο που έπεφτε στο Α' εξάμηνο 2015 με τις ηλιθιότητες που κυκλοφορούσε.Ως σοφός λαός όμως εμπιστευτήκαμε εκ νέου τα κριτήρια του αρχηγού και τις αυταπάτες του.Με τις υγείες μας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

@Κικέρων χαρά στο κουράγιο σου να αναφέρεις όλα αυτά.Κινητή βιβλιοθήκη.

Παρεπιπτόντως έχεις άδεια από τον Περισσό ;


Περισσότερα | Σχολιάστε

Φίλτατε Διογένη το μόνο βέβαιο είναι ότι κάνει καλό στον εαυτό του.Τονώνει τα ψυχικά του αποθέματα εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Με περισσή ευγένεια τον αντιμετωπίζετε κ. Τετράδη.Εξηγούμαι : Η δημοσιογραφική αλληλεγγύη , "ο δημοσιογράφος με την εγγράμματη και πολιτισμένη πέννα του που μπορεί να γράφει για τη δραχμή ότι θέλει " και "η άγνοια βασικών οικονομικών και κοινωνικών δεδομένων " μπορεί να εκφράζονται ως "πατρικό μάλωμα" μόνο προσωπικά κι όχι δημόσια.Από την ώρα που ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος εντάχτηκε στο συνονθύλευμα που καταστρέφει τη χώρα μας, δεν έχει πλέον τη δημοσιογραφική ιδιότητα που να μπορεί να λέει και να γράφει ότι θέλει.Είναι πλέον συνυπεύθυνος στην καταστροφή που επιτελείται , κι οι συναδελφικές αλληλεγγυότητες περιττεύουν. Μήπως λησμονείτε την εμβληματική τους θέση ότι όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας ; Αν στερείται οικονομικών και κοινωνικών βασικών γνώσεων δεν κάνει για δημοσιογράφος ή είναι κακός δημοσιογράφος.Προφανώς τα ίδια ισχύουν για την ιδιότητά του ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Εδώ που μας έχουν φτάσει δεν χρειάζεται αντιμετώπιση με πολλές ευγένειες.Είναι κοροϊδία. Απόλυτη απόρριψη χωρίς ελαφρυντικά , μήπως κι εγκαταλείψουν τα καταστροφικά τους σχέδια να μας σώσουν.

Αυτά , για κατά τα υπόλοιπα πολύ καλό και με επιχειρήματα στηριγμένο σχόλιό σας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εδώ ο κ..λος τους καίγεται για την αξιολόγηση και το μ...νί χτενίζεται.Κατάντια γι' αυτή τη χώρα.Δεν βρίσκω κάτι περισσότερο να πώ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γιατί γυρνάτε τόσο πίσω ; Ο σημερινός Μητσοτάκης είναι πλειοψηφία ;

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
31/01/2017, 10:55

Από την εποχή Δημοσθένη που αναφέρετε έχουμε εκσυγχρονιστεί.Αν ρίξετε μια ματιά στις διπλανές σας στήλες θα διαπιστώσετε ότι βρισκόμαστε στη διαστημική εποχή.Και βεβαίως πετάμε στα σύννεφα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
30/01/2017, 10:35

Και βέβαια τα πιστεύουν.Αλλά το χειρότερο είναι ότι τα πιστεύουν και οι οπαδοί τους.Και είναι αρκετοί ακόμα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Παραιτηθείτε!
30/01/2017, 10:12

Απόλυτα σωστός κ.Μαυρίδη , αλλά ποιός σε ακούει ;

Ένας λαός που κοιμάται μακαρίως τον ύπνο του δικαίου , που θεωρεί ότι είναι βολεμένος γιατί οι άλλοι όταν έρθουν θα είναι χειρότεροι , γιατί θεωρεί ότι η κυβέρνησή του αντιστέκεται στους κακούς της Ευρώπης και διαπραγματεύεται περήφανα , μεγαλοϊδεατισμός , τζάμπα επαναστατικός τσαρλατανισμός (πολύ παραστατικά τα αναφέρει ο συνάδελφος σχολιαστής από πάνω) και η καινούργια μόδα ....συριζαϊσμός.

Ποιός ακούει ; Ούτε βέβαια οι βολεμένοι που μας στρογγυλοκάθησαν στο σβέρκο και στραγγίζουν σιγά σιγά τις δυνατότητες και τη ζωή αυτής της χώρας.Που θα ξαναβρούν ευκαιρία εξουσίας και γιατί να την παραδώσουν ; Είναι πεισμένοι ότι επιτελούν βαρυσήμαντο έργο και εξυψώνουν τις αξίες της αριστεράς στη χώρα.Τρομάρα τους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι πιά γνωστό ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συναίνεση σ' αυτό το σενάριο.Άρα ο μόνος λόγος του θά είναι η προσφυγή σε εκλογές.Δεν νομίζω όμως ότι θα τα παρατήσουν έτσι εύκολα.Μάλλον το ξανασκέφτονται για να προχωρήσει η αξιολόγηση με τίμημα το αφορολόγητο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ καλά τα γράφετε.Αυτό που μετράει όμως είναι αν τους τέλειωσαν οι αυταπάτες κι αποφάσισαν να προσγειωθούν ή όχι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Στην επικαιρότητα το θέμα , εξ ού κι ο μεγάλος αριθμός των σχολίων που συνοδεύουν τις απόψεις σας , που είναι απόλυτα σωστές και λογικές.Όπως κι οι προβληματισμοί των σχολιαστών.Εγώ θα προσθέσω ότι κατά την άποψή μου υπάρχει μία πανευρωπαϊκή (τουλάχιστον ) πρόθεση ληστείας των μετρητών γιατί έτσι αποφάσισαν οι ισχυροί όπως τους συμφέρει.Κι επειδή εμείς βρισκόμαστε και σε καθεστώς περιορισμένης κυκλοφορίας των μετρητών , καθώς οι καταθέσεις μας δεν έχουν το ανάλογο αντίκρυσμα , θα νομοθετούν ότι τους καπνίσει , γράφοντας την έννοια της συνταγματικότητας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε ότι στη χώρα μας ζούμε σε καθεστώς περιορισμένης ελευθερίας και δικαιοσύνης.Πληρώνουμε αμαρτίες λανθασμένων επιλογών.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
27/01/2017, 10:01

Συμφωνώ με τις απόψεις σας.Και με τον προβληματισμό που αναφέρει ο takis2000 , δηλαδή αν επιθυμεί αυτός ο λαός να κυβερνηθεί ή να του χαϊδεύουν τ΄αυτιά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτή είναι η αντίληψη του ηθικού πλεονεκτήματος από τη νεόκοπη εξουσία της πρώτη φορά αριστεράς.Όχι ότι οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι σε κάτι τέτοια αλλά τα κουκούλωναν καλύτερα Και χωρίς την επίκληση της ηθικής.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κοινώς "Όλοι μαζί τα φάγαμε".Κι όχι κατ΄ανάγκη τα μετρητά.Τι να πούν τώρα οι λιτοδίαιτοι που δεν ανήκουν στους "όλους μαζι" ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όταν γράφετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει μέρος της λύσης ανεξάρτητα αν αυτή τη στιγμή είναι μέρος του προβλήματος , του προσδίδετε διαστάσεις ενός σαφέστατα αστικού κόμματος , πιθανόν σοσιαλδημοκρατικού , ενώ πρόκειται για κομμουνιστικό κόμμα ετερόκλητων αρχών , ούτε κάν αυτών του ΚΚΕ.Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά μέρος του προβλήματος , είναι το ίδιο το πρόβλημα.Κι αν πάμε να τον κάνουμε συνεργό στη λύση του προβλήματος θα τορπιλίσουμε τη λύση.Αυτή η μάστιγα θα πρέπει να εκλείψει αν θέλουμε να διατηρήσουμε την ελπίδα ζωντανή.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μια καλή δοσολογία πραγματικού γεγονότος συνοδευόμενη από εικασίες και προσωπικές εκτιμήσεις κατά το δοκούν ισοδυναμεί με το γκεμπελικό "πες πες κάτι θα μείνει".

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Ντροπής πράγματα
31/10/2017, 08:27

@ tthemistoklis

Συμπλήρωσες με τον καλύτερο τρόπο το άρθρο από μια άλλη πλευρά.Πραγματικά οι αξίες από αυτές τις ηλικίες κατανοούνται.Κάποιοι ενήλικοι δεν πρόκειται να τις εμπεδώσουν ποτέ.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν είναι έτσι τα πράγματα η αντιπολίτευση κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Κι ο υπουργός προπαγάνδας της ελληνικής κυβέρνησης αντιγράφει επιτυχώς τις μεθόδους του υπουργού προπαγάνδας του Γ' Ράιχ.

Μόνο τα δικτατορικά καθεστώτα έχουν ανάγκη σχετικής προβολής για λόγους επιβίωσης.Η δημοκρατία μας νοσεί σοβαρά κι υπολείπεται πλέον σημαντικά των αντίστοιχων της δύσης.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα ακούμπησε η μαρίδα στα ομολογιακά δάνεια που εκδόθηκαν στον Ιούλιο τραβόντας από τις προθεσμιακές καταθέσεις που δεν δίνουν αποδόσεις.

Περισσότερα | Σχολιάστε

" Το 2015, χρόνος συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο οι δείκτες φτώχειας στη χώρα μας"

Αποσιωπά όμως ο αρθρογράφος την σθεναρή διαπραγμάτευση που έγινε από την κυβέρνηση με τους θεσμούς σε αντίθεση με την τακτική του ναι σε όλα των προηγούμενων κυβερνήσεων.Για να είμαστε και ειλικρινείς.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το άρθρο αν και πολύ εύστοχο υστερεί λόγω παραπλανητικού τίτλου.

Η ουσία τονίζεται στην πρότελευταία παράγραφο με την αναφορά "Και φυσικά , όχι οι 39 , αλλά και οι 100 εταιρίες θα έφευγαν αν μπορούσαν ".

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
07/03/2016, 10:51

Ηθικό δίδαγμα :

Να προσέχετε τις ορχήστρες ιδιαίτερα όταν ο ήχος βαίνει μειούμενος.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο Βαρουφάκης έφυγε αλλά οι θεωρίες του παραμένουν επίκαιρες , συντηρώντας ένα θολό τοπίο και μια βασανιστικά αργή εξέλιξη προς την αξιολόγηση , ακολουθώντας το γνωστό σύστημα για ένα βήμα εμπρός τρία βήματα πίσω και άσε και βλέπουμε.

Ανά πάσα στιγμή αυτή η πορεία μπορεί να εξελιχθεί σε ατύχημα από ατζαμήδες που θα τρέχουν να περισώσουν ότι μπορούν.

Κάποιοι παλαιοκομματικοί με περίσσεια εμπειρία (βλ. Σγουρίδης) αντιλαμβάνονται ήδη το αδιέξοδο της κατάστασης και με "αθέλητες" δηλώσεις πηδούν από το πλοίο πριν βυθιστεί.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πιστή αντιγραφή της ελληνικής κοινωνίας.Και του τρόπου που στοχοποιείται η αστική τάξη για να μετατραπεί σε προλεταριάτο.Επιστημονικές μέθοδοι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δύο ερωτήσεις: α) Η Τράπεζα Ελλάδος τι έκανε σε αυτές τις δανειοδοτήσεις ;

β) Τα κόμματα από πολιτικούς δεν συνίστανται ; Προς τί ο διαχωρισμός ;

Προφανώς ο ντόρος που γίνεται είναι όλο το ζουμί.Γι αυτό και ποινικές ευθύνες δεν θα υπάρξουν παρά σε τραβηγμένες περιπτώσεις.Διαβιούμε σε καιρούς περιορισμένης δημοκρατίας ,πολύ μικρότερης ποσοτικά και ποιοτικά από τις άλλες χώρες της δύσης.Γιατί εμείς το επιλέξαμε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ενδιαφέρουσα ανάλυση για την ασυδοσία των Μ.Κ.Ο.Πόσο μάλλον όταν κι ένας υπουργός έχει συγγενικούς δεσμούς.Σημεία των καιρών.Όταν δεν υπάρχει κυβέρνηση , η ασυδοσία φουντώνει.Μ.Κ.Ο το νέο φρούτο.Κερδοσκοπικές μπίζνες με τους μετανάστες στην πλάτη της χώρας.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Η φράση σας τα λέει και τα εννοεί όλα.

"Διανοούμενοι και διανοουμενίζοντες,εστετ και ελιτιστές,πολιτικάντηδες με επίχρισμα κουλτούρας,αναμαλλιασμένοι επαναστάτες και φιλόσοφοι των καφέ της αριστερής όχθης του Σήκω Άννα είναι στα κάγκελα."

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και ως συνήθως το σχόλιο καταλήγει σε ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΜΙΝΕΤΤΑ.

Δεν έχω κάτι με τη συγκεκριμένη ασφαλιστική , έχω όμως ένα ερώτημα.

Γνωρίζετε πόσοι έχασαν τα χρήματά τους που τοποθέτησαν σε συνταξιοδοτικά προγράμματα της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα ?

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η αισιοδοξία δεν βλάπτει αρκεί να μην επαφιόμαστε μόνο σ' αυτήν.Το πιστεύετε κι εσείς αφού το γράφετε ότι αυτός ο λαός είναι αυτοκαταστροφικός.Και θα αναφωνήσει το "όχι άλλη φορά αριστερά" ; Δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος , αφού το να λέγεσαι αριστερός στην Ελλάδα ισοδυναμεί με τίτλο τιμής. Κάτι σαν δούκας,κόμης,μαρκήσιος από τους τίτλους ευγενείας στην Αγγλία.Ενώ το "αριστερός"στην πραγματικότητα έχει καταντήσει τίτλος αγένειας.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
13/01/2017, 10:34

Πολύ σωστά κ.Ζαμπούκα.Σε αντίθεση με τη διπλανή στήλη που προσπαθεί να αιτιολογήσει το αγκάλιασμα των πολιτικών με εφήμερα ινδάλματα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ψώνισε και η Φώφη ρετάλια με τις εκπτώσεις.Και το Πασόκ θα κερδίσει άλλη μια μονάδα στις δημοσκοπήσεις.Πρόοδος.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σύμφωνοι αλλά αποχή και ηττοπάθεια ισοδυναμεί με πριμοδότηση του διεφθαρμένου συστήματος και των εκπροσώπων του.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έχω την πληροφόρηση ότι απασχολούμενοι στις Μ.Κ.Ο. λάμβαναν εξωπραγματικές για τα σημερινά δεδομένα αμοιβές.Κι έχω την υποψία ότι όλη αυτή η ιστορία με τους πρόσφυγγες είχε ένα πολύ καλό εισόδημα για τους Συριζαίους.

Τώρα όσο αφορά την εισαγγελική παρέμβαση ας κρατάμε μικρό καλάθι.Είδαμε τι τράβηξε η Γ.Τσατάνη.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το ότι "Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε αυτό τον κόσμο για το γεγονός ότι δεν υπήρξε μέχρι τότε μια άλλη πρόταση εξουσίας για να βάλει το θέμα στο τραπέζι" (εννοεί ο αρθρογράφος για τον κόσμο που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ) , είναι μια αστεία δικαιολογία που την απορρίπτω.Γιατί πάντα υπάρχει μια πρόταση κι ένα πρόγραμμα εξουσίας , όσο κι αν πάσχει.Το μεγάλο πρόβλημα με τους ψηφοφόρους είναι ότι αγνοούν τις δυνατότητες που μπορεί να κινηθεί η οικονομία , πάσχουν από μεγαλοϊδεατισμό και τους αρέσει η υποσχεσιολογία και γενικώς το χάϊδεμα των αυτιών τους.Αυτή η ασθένεια όσο νοσεί η Παιδεία θα παραμένει ανίατη.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
06/12/2016, 10:49

Θα διαφωνήσω μόνο στην άποψή σας ότι οι οικονομικές και κοινωνικές δομές της χώρας μας απέχουν έτη φωτός από αυτές των υπόλοιπων κρατών της ΕΕ.

Επειδή είδα τις δομές αυτές στην Ιταλία και στην Ισπανία , θα εκφέρω την άποψη ότι έχουμε μεν διαφορά αλλά όχι και τόσο τεράστια όσο διατείνεστε.

Συνεπώς οι δομές αυτές και εκεί όπως κι εδώ καθορίζουν τη συμπεριφορά των πολιτικών ηγεσιών.Και εκεί ο λαϊκισμός βρίσκει γόνιμο έδαφος για να εξελιχθεί.

Για δέστε την Ιταλία που απέρριψαν τις μεταρρυθμίσεις , να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση.Από την άλλη μεριά βέβαια δεν είναι αυτή η Ευρώπη που ονειρεύεται ο Σόιμπλε.

Χάσμα αποστάσεων.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
12/01/2017, 10:43

Οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι που αναφέρετε έχουν ονόματα όπως Τράγκας , Πορτοσάλτε κλπ, κλπ.Έτσι για να μην ξεχνάμε το τι έχει ειπωθεί με πολεμικές κραυγές υστερίας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Από προσβολές δεν πολυκαταλαβαίνει ο Τσίπρας , ούτε τα αριστερά σκευάσματα τύπου Καρανίκα και Νοτοπούλου.Αυτό δεν το έχει συνειδητοποιήσει ο καθηγητής ; Δεν τον έχω για τόσο χαζό.Αν διέθετε στοιχειώδη ηθικά ερείσματα μετά το φτύσιμο θάπρεπε να τάχε βροντήξει.Έλα όμως που η ευρωβουλή έχει ένα καλό εισόδημα και στίς εποχές μας οι ηρωικοί έξοδοι δεν συνηθίζονται.Η χοντρή πέτσα έχει αποκτήσει διαστάσεις.

Ας θυμηθούμε εδώ και μια δήλωσή του σε κάποια εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πιο ανεβασμένος στην απήχηση."Σε ένα θεωρητικό και απευκταίο σενάριο στο οποίο δεν θα υπήρχε συμφωνία ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΦΥΣΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση ".Εφημερίδα Παραπολιτικά 30/5/15.

Φλέρτ για προτροπή ληστείας στα σπίτια ο κ.καθηγητής.Επειδή τα είχε σκατώσει ο έτερος "καθηγητής" Βαρουφάκης.Από καθηγητική υποδομή σκίζει ο Συριζα.Βοήθειά μας.


Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Αυτοκαταστροφή
03/03/2016, 10:24

Μην είστε τόσο καταστροφική κ.Dawkinson.

Μπορούμε να τους χορηγήσουμε την κατώτατη εθνική σύνταξη των 384 ευρώ και να λυθεί αυτομάτως το θέμα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Ζωντάνεψε το noir
24/02/2016, 10:19

Εκπληκτική πλουραλιστική ενημέρωση , διανθισμένη με νουάρ ιστορίες , που επαναφέρουν στην Ευρώπη σκιές των θλιβερών πογκρόμ του 1938 στη Γερμανία του Γ' Ράϊχ και στην Αυστρία.

Κάπου εκεί στα βόρεια φαίνεται ότι ή ιστορία επαναλαμβάνεται.

Άλλοι λαοί άλλη κουλτούρα.

Όχι τίποτε άλλο αλλά για να ανησυχούμε πια για το τι σημαίνει ευρωπαϊκή ιδέα.

Ομολογώ ότι δεν γνώριζα τα γεγονότα. Άλλωστε εδώ ασχολούμαστε πως θα λύσουμε το αγροτικό ζήτημα.


Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Μακαρία η οδός
09/01/2017, 13:33

Επιτυχημένη σκιαγράφηση της χειμερίας λειτουργίας , ή μάλλον νάρκης , της κρατικής μηχανής. Τι άλλαξε μετά από τόσα χρόνια ; Το αριστερό προφίλ , τρομάρα μας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ σωστές οι απόψεις σας. Να προσθέσω μόνο το "επίτευγμα" των συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ να αμείβονται δυό φορές οι καθηγητές , μια με το διορισμό τους στη δημόσια εκπαίδευση στη οποία επί της ουσίας δεν απασχολούνται και μια με την ολοπρόθυμη συμετοχή τους στην ιδιωτική παραπαιδεία με τις μεγάλες αφορολόγητες αμοιβές.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ακριβώς όπως τα γράφετε. Ο διχασμός στα δικά μας παιδιά και στα αποπαίδια.

Γι΄ αυτό και "τα δικά μας παιδιά" έχουν χτίσει μια εκλογική βάση πάνω από το 20% του εκλογικού σώματος για να εξυπηρετούν την ανικανότητά τους και την εύκολη επιβίωση σε οικονομική κρίση , μακριά από τις δυσκολίες του ανταγωνισμού του ιδιωτικού τομέα.Αυτό πιθανόν και να λέγεται ή να είναι επίτευγμα του "κοινωνικού αυτοματισμού" όπως τον γράφετε.Το θέμα είναι τι κάνουν οι υπόλοιποι.Οι μή ευνοούμενοι, τα αποπαίδια.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
09/01/2017, 11:49

Εξαιρετική ανάλυση κ.Μουμτζή του παράγοντα κινδύνου σε συσχέτιση με την ανθρώπινη αντιμετώπιση.Και βέβαια κλασσικό παράδειγμα αναφοράς το κυβερνητικό συνονθύλευμα του πρώτου εξαμήνου του 2015 .Για σκεφτείτε όμως , την ίδια άγνοια κινδύνου δεν εξέφρασαν 2 εκατομμύρια περίπου υποστηρικτές του ; Που ήταν τόσο μακάριοι και τόσο ευτυχείς που έστειλαν εκ νέου τους τυχοδιώκτες στην εξουσία για να ρυθμίζουν τη ζωή μας. Από αυτήν την άγνοια κινδύνου του εκλογικού σώματος κινδυνεύουμε περισσότερο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι ένα σενάριο με επιχειρήματα.Μένει να φανεί!


Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
18/11/2016, 11:44

Είναι σωστό ότι υπάρχει ισχυρή πίεση από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην ενοχλούνται ιδιαίτερα οι μπαχαλάκηδες , γιατί η ομάδα Μπανιά που βρίσκεται σήμερα στην εξουσία έχει μακροχρόνια ιδεολογική συγγένεια με αυτόν το χώρο.Και της χρειάζεται να διατηρεί αυτούς τους δεσμούς για προπέτασμα καπνού στις καθημερινές κωλοτούμπες της.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Συμφωνώ με τις απόψεις σας.Αντικατροπτίζουν την πραγματικότητα.

Πρόωρη εκλογική αναμέτρηση μπορεί να προκύψει μόνο από ατύχημα.Ή στην περίπτωση που οι δανειστές ατυχήσουν στις δικές τους αντίστοιχες αναμετρήσεις.

Αλλά μέχρι νάρθει εκείνη η ώρα το πλιάτσικο μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα αφού δανειστές και κυβέρνηση είναι βολεμένοι με την υπάρχουσα κατάσταση.

Γι' αυτό και θα προχωρήσει η δεύτερη αξιολόγηση.Μια ματιά στις αποδόσεις του δεκαετούς ομολόγου χθές τα λέει όλα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το ενδεχόμενο εκλογών απομακρύνεται σ' αυτή την περίοδο , για τον απλούστατο λόγο ότι επίκειται η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα με χρηματοδότηση περί τα 6 δις.Μαζί παρατείνεται η δυνατότητα καταβολής μισθών και συντάξεων από το Δημόσιο , που πριν λίγο καιρό φάνταζε προβληματική.

Άρα οποιαδήποτε κυβέρνηση σ' αυτή την περίπτωση θα ήταν αδιανόητο να προχωρήσει σε εκλογική αναμέτρηση , πόσο μάλλον η εν λόγω αριστερά που έχει σφιχταγκαλιάσει την εξουσία με οποιοδήποτε τίμημα , γιατί γνωρίζει ότι θα της πάρει καιρό να την ξαναδεί.

Το να συζητάμε λοιπόν για εκλογές αυτή την περίοδο δεν έχει νόημα . Εκείνο που ενδιαφέρει άμεσα είναι να κλείσει η εκκρεμότητα της αξιολόγησης και να απομακρυνθεί η πιθανότητα νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.Προς το παρόν μέχρι εκεί , γιατί όχι επενδυτής δεν πρόκειται να εμφανισθεί , αλλά με το ζόρι κρατιούνται κι αυτοί που είχαν τη φαεινή ιδέα να επιχειρούν σ' αυτό τον τόπο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Συμπόρευση των αντιλήψεων της κ.Γεροβασίλη με αυτές του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αν δεν ταιριάζαμε δεν θα συμπεθεριάζαμε.

Η προσθήκη του κόκκινου φουλαριού στη νεανική αναρτημένη φωτογραφία προσδίδει δυναμική στο τσιτάτο και αναστέλλει τις όποιες προσπάθειες βαθύτερης εκτίμησης του νοήματος του μηνύματος , καθώς για το πόπολο προέχει η δημιουργία των εντυπώσεων.

Ούτως ή άλλως η ερμηνεία του νεοφιλελευθερισμού και των επιπτώσεων της πολιτικής του αφορά δύσπεπτες έννοιες και απαιτεί δυσνόητες επεξηγήσεις που συνδέονται με ευρεία κατανάλωση φαιάς ουσίας.

Το τσιτάτο όμως πολύ εύκολα για το ευρύ κοινό ωραιοποιεί απόψεις , διαστρεβλώνει πολιτικές έννοιες και ιδεολογίες και κυρίως χρησιμεύει σαν άλλοθι για την επιβολή των πιο αντιλαϊκών μέτρων.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν παρακολουθούσα και δεν γνώριζα τις πολιτικοκοινωνικές θέσεις του Guardian.

Αλλά που το περίεργο ; Σύμφωνα με την Συριζέικη λογική όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας.Απεγνωσμένη αναζήτηση αντιπερισπασμών και διεξόδου.Το ζητούμενο είναι η συσπείρωση δυνάμεων για την συγκράτηση των τελευταίων πιστών.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ας τα σκεφτεί αυτά τώρα η εκδοτική αρχή του Βήματος , όταν παραμονές εκλογών του 2015 αλληθώριζε προς τον Σύριζα και πρόδιδε την εμπιστοσύνη του αναγνωστικού του κοινού.Τώρα τέτοια ώρα τέτοια λόγια , που λέει κι η παροιμία.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Βαβέλ
02/03/2016, 10:10

Ρεαλιστική περιγραφή της ζοφερής πραγματικότητας.

Πόσων ιδρώνει το αυτί όμως ?

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Όχι την Κούνεβα
02/01/2017, 10:07

Συμφωνώ με τον πρώτο σχολιαστή.Απαράδεκτη η προσπάθεια διαχωρισμού της ευρωβουλευτού από τους Συριζαίους.Δεν είναι δυνατόν ένα προσωπικό δράμα να εξαργυρώνεται με μια πλουσιοπάροχη θέση στην ευρωβουλή σε βάρος των θεσμών και της χώρας.Γιατί το θύμα αυτόματα μετατρέπεται σε θύτη.

Με αυτές τις ιδέες ο αρθρογράφος σκέφτεται να αντικαταστήσει τα κακώς κείμενα ;

Καήκαμε.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
25/02/2016, 00:41

Απόψεις που ανταποκρίνονται στα σημεία των καιρών και διανθισμένες με μπόλικη νοσοκομειακή ορολογία , χωρίς αυτό να μειώνει την αξία του άρθρου.

Ποιός όμως από μηχανής θεός μπορεί να βάλει το χέρι του όταν ο ασθενής είναι σε κώμα ?

Περισσότερα | Σχολιάστε

Στην εποχή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι νόμοι εφαρμόζονται κατά το δοκούν.Κι η απατεωνιά έχει αποκτήσει ονοματεπώνυμο.Κακή κληρονομιά για τους επόμενους που θάχουν το έρεισμα να κάνουν κι αυτοί τα ίδια.


Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
04/04/2017, 09:25

Όλα αυτά σωστά.Για την περήφανη διαπραγμάτευση όμως δεν θάπρεπε να αναφέρετε κάτι ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η νοοτροπία καλλιεργείται από τους πολιτικούς.Κατά την άποψή μου το πρόβλημα ήταν και παραμένει πολιτικό.

Δεν διαφωνώ επί της ουσίας.Εξαιρετική η παρουσίαση , απηχεί την πραγματικότητα.

Και κάτι ακόμη , οι λεζάντες του τύπου αριστερά ή δεξιά στερούνται πλέον περιεχομένου , τουλάχιστον για την Ελλάδα.Αυτό που μετράει είναι οι ακολουθούμενες πολιτικές.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Επαγωγική η σκέψη και τα συμπεράσματα.Ο τύπος όμως δείχνει να ξεπερνιέται από την τεχνολογία της εποχής και το μέλλον του γίνεται δυσοίωνο.Γι' αυτό κι οι αγωνιώδεις προσπάθειες των εκδοτών να πλασάρουν μαζί με την εφημερίδα κακέκτυπα βιβλία , κουπόνια εκπτώσεων κι άλλες προσφορές που όσο περνάει ο καιρός εν μέσω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης δεν θέλγουν πλέον.Ειδικά οι καθημερινές ημερήσιες εφημερίδες είναι σε χειρότερη μοίρα από τις κυριακάτικες , καθώς στις αργίες μπορεί κάποιος να δώσει χρόνο στον εαυτό του για ένα σχετικό χάζεμα.

Ειδικά το συγκρότημα Λαμπράκη πληρώνει και τις ακροβασίες του με τις αλλαγές των πολιτικών καταστάσεων.Οι τράπεζες στην κατάσταση που βρίσκονται ορθώς δεν έχουν διάθεση να συνεχίσουν τις χρηματοδοτήσεις.Με αυτούς εδώ που διοικούν δεν ξέρουμε πια τι μας ξημερώνει.Η προσπάθεια της κυβέρνησης θα μείνει χωρίς αποτέλεσμα ελλείψει αναγνωστικού κοινού .Και τα (πράγματι) ιστορικά και ποιοτικά για μένα έντυπα θα κλείσουν.Πολύ σωστά τα γράφει κι ο Διογένης πιο πάνω.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλημέρα.

Πολύ μεστό σχόλιο.Κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.

Μόνο ο μεγαλοϊδεατισμός μας απέμεινε και τα παρωχημένα τσιτάτα.

Όσο για την Αμερικανίδα ηθοποιό , κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει , την αυτοπροβολή της όπως και πολλοί άλλοι βέβαια.

Για το ότι διαθέτουμε τις καλύτερες προθέσεις μην είστε και τόσο σίγουρη.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
30/12/2016, 13:27

Ισχύουν απόλυτα τα γραφόμενά σας.Θα προσθέσω και σαν συνέπεια τη μαλθακότητα.

Αλλά γιατί οι αναφορές σε τρίτο πρόσωπο ; Εμείς είμαστε διαφορετικοί ; Δεν μας διαμορφώνουν η καθημερινότητα και οι κρατούσες συνθήκες ;

Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά.Σε όλα τα μέλη του φόρουμ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Συνειρμοί χωρίς στήριγμα.Το θωρηκτό Πάνος δεν βυθίζεται με τίποτα.Απλά ο πρώην υπουργός που εκπαραθυρώθηκε από την εκκλησία ξαναθυμήθηκε τις αριστερές καταβολές του και βλέποντας νάρχονται δύσκολες εποχές προσπαθεί να γράψει υποθήκες για το μέλλον.

Περισσότερα | Σχολιάστε

@ tsapari

Η πράξη ήταν ηρωική για την εποχή εκείνη.Και δικαίως έμεινε στην ιστορία σαν τέτοιο γεγονός.Κι έγινε από δύο άτομα.Ο Λάκης Σάντας παρέμεινε ευπρεπής και τίμιος στην αφάνεια , ενώ ο αυτός που δεν κατονομάζετε εξαργύρωσε με τον καλύτερο γι αυτόν τρόπο το γεγονός κι εξακολουθεί να μοστράρεται σαν βαρυσήμαντη μορφή της αριστεράς.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
30/12/2016, 12:00

Και κάτι ακόμη.Αυτό το "φιλελέδες και φιλελέδησες" μου θύμισε το αντίστοιχο "σύντροφοι και συντρόφισες".Εδώ στο φόρουμ είμαστε μια μεγάλη παρέα , λάτρεις της αστικής δημοκρατίας και κουλτούρας πάνω απ' όλα και μετά κομματικοποιημένοι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Απαντήσεις δεν πρόκειται να δοθούν .Τα ερωτήματα αναφέρονται για να στολιστεί καλύτερα το άρθρο.Εκτός κι αν ο γάτος των Ιμαλαϊων αρχίσει να μιλάει.

Μάλλον απίθανο το βλέπω.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έχει συγκροτηθεί σε μόνιμη βάση ελεγκτικός μηχανισμός για τον έλεγχο των σχετικών δηλώσεων πόθεν έσχες.Είναι σε γνώση μου γιατί κι εγώ ήμουν ελεγκτής κάποτε , ουδέποτε όμως στο συγκεκριμένο αντικείμενο.Έχω την εντύπωση ότι τα ελεγκτικά τεκμήρια που βρίσκονται στη διάθεση των ελεγκτών αυτών είναι περιορισμένης έκτασης , οπότε στην πράξη και τα αντίστοιχα πιστοποιητικά ελέγχου είναι περιορισμένης αξίας κι αποτελούν μια επικάλυψη νομιμοποίησης (χωρίς την ευθύνη των ελεγκτών).

Πολύ σωστά επισημαίνετε τη δυσαναλογία εισοδημάτων και καταθέσεων.Αυτό τα λέει όλα για την "αξιοπιστία" των σχετικών δηλώσεων.Θα έλεγα και γενικότερα του πολιτικού συστήματος όπως είναι δομημένο.

Από κεί και πέρα τι νόημα είχε η εν λόγω δημοσιοποίηση αυτές τις μέρες από την κυβέρνηση αδυνατώ να εκτιμήσω.

Περισσότερα | Σχολιάστε

κ.Ζαμπούκα αν το ψάξετε λίγο θα διαπιστώσετε πως στα χωριά περιμένουν πως και πως το καλοκαιρινό πανηγύρι , στις περισσότερες περιπτώσεις το γύφτο με τα νταούλια ,άντε στην καλύτερη πλανόδιες ντίβες εκτελέσεων (κυριολεκτικά) δημοτικών ασμάτων , με την απαραίτητη ανάρτηση σε φράχτες , μαντριά και χοιροστάσια της σέξυ φωτογραφίας της αοιδού που θα κάνει τη φτωχολογιά να ξεχάσει τον πόνο της για ένα βράδυ.

Αυτός ο λαός είμαστε κι αυτή την κουλτούρα διαθέτουμε.Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο επίλογος "Ρε άντ' από δω ξεφτιλισμένοι" μάλλον θα ταίριαζε καλύτερα ως τίτλος.

Εκείνο το "ηθικό πλεονέκτημα" τι απέγινε ; Έχω καιρό να τ' ακούσω.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζει ο σχολιαστής.

H Moody's εκτιμά ότι η πολιτική θέληση της ΕΕ να παραμείνει η Ελλάδα μέλος της Ευροζώνης και τα ρίσκα από μια νέα έξαρση της ελληνικής κρίσης χρέους δείχνουν ότι τελικά θα ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση , αλλά η καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις θα αυξήσει το ρίσκο για τους κατόχους ομολόγων που λήγουν τον Ιούλιο 2017.

Καλό είναι και δεοντολογικό να μην πετάμε τίτλους μπουρλότο.

Άσχετα αν οι δικοί μας σκιτζίδες κάνουν ότι μπορούν από άγνοια κινδύνου να τορπιλίσουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ αισιόδοξος είστε αγαπητέ.Αν και παθών.Να δω αν θα είστε το ίδιο την επόμενη μέρα εκλογής προέδρου.Που θα έχει αρχίσει η διάσπαση.

Περισσότερα | Σχολιάστε

" Το 15% του υπουργείου μου είναι άνθρωποι που ξέρουν γράμματα και μας βοηθάνε "

Άρα το 85% δεν ξέρουν γράμματα και τους βοηθάμε οι υπόλοιποι για τα προς το ζην.

Από μικρό κι από τρελλό μαθαίνεις την αλήθεια , λέει μια παροιμία.Τώρα κι από υπουργό πλέον.Που σταμάτησε να ασχολείται με τα γεμιστά και τις μαρμελάδες και πλέον ασχολείται με την αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου τομέα με αμερόληπτα κριτήρια.Πιο αμερολόληπτα δεν γίνεται , το λέει και το ποσοστό αναλφαβητοσύνης 85%

Θα πρότεινα μερικές προσλήψεις ακόμα.Που ξέρεις μπορεί να βελτιωθεί η δυσμενής αναλογία.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Η ασυλία του Μίκη…
05/12/2016, 14:54

Ο Θεοδωράκης σπάνια γίνεται αντικείμενο κριτικής για τις πολιτικές θέσεις του , όχι γιατί έχει ενός είδους ασυλία , όπως γράφετε , αλλά γιατί δεν ασχολείται κανείς μαζί του για θέματα πολιτικής μετά από τις συνεχείς μετατοπίσεις θέσεων και απόψεων που διέγραψε στο παρελθόν.

Αφήστε τον στην ησυχία του να τον θυμόμαστε μόνο για τη μουσική προσφορά του.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Φταίμε κι εμείς , φταίτε κι εσείς, ναι φταίνε κι οι άλλοι

Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς ,φταίει κι ο Χατζηπετρής

Τι θα πεί μας τά'παν αλλιώς, τι θα πεί τα φάγαν οι άλλοι

Τι θα πεί πως φταίει ο χοντρός , φταίει κι ο χοντρός κι ο λιγνός

Τι θα πεί θα φάτε καλά , τι θα πεί δεν έχουμε μία

Τι θα πεί χρωστάγαν πολλά , ήτανε στημένο αλλά.....

Φταίμε κι οι τρείς , φταίμε κι οι τρείς , άντε κι ο Χατζηπετρής

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
26/09/2016, 10:24

Καλή η προσπάθεια εξήγησης του άρτι ευδοκιμήσαντος φρούτου των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με όρους Γενετικής και με γεωπονικές μεθόδους.

Μόνο που το φρούτο σάπισε νωρίς και δεν τρώγεται με τίποτα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
13/12/2016, 09:21

"Καθηγητές τρεις εχάθη η πατρίς " Καγκελάριος Βίσμαρκ.

Κι εμείς έχουμε πλεόνασμα .Παρασκευόπουλος ,Πελεγγρίνης , Λαπαβίτσας , Μηλιός , Βαρουφάκης κλπ κλπ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ σωστές και λογικές οι σκέψεις σας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ καλό το σχόλιο κ.Μαυρίδη.Ειδικά ο τίτλος τα λέει όλα.Κουράστηκε και κούρασε.

Πριν λίγο καιρό δεν πίστευα ότι σκέφτεται να αποδράσει όπως οι προηγούμενοι με εκλογική διαδικασία.Οι εξελίξεις όμως τρέχουν και οφείλω να δεχθώ ότι δικαιώνουν τις προβλέψεις σας.

Πολύ σωστό και το σχόλιό σου Belbo.

Πάντως ο Τσίπρας είναι ικανός λόγω της αντιπολιτευτικής ολιγωρίας να κρατήσει ένα σημαντικά υψηλό ποσοστό (αφελών) ψηφοφόρων και με ικανοποιητική γι' αυτόν εκπροσώπηση στη Βουλή να βάζει άνετα τρικλοποδιές στους επόμενους.Όχι ο ίδιος βέβαια καθώς έχει βαρεθεί , πιθανόν ο Δραγασάκης.

Ο προσανατολισμός βέβαια του κόμματός του , εκτός απροόπτου , θα παραμείνει ευρωπαϊκός , έστω και με μικρή φυλλορροεία.Κι αυτό είναι καλό.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
09/03/2016, 00:42

Εκτός από τους ανεκδιήγητους που προαναφέρατε μην ξεχνάμε και τον απαραίτητο μαϊντανό , που ευτέλισε και την ΠτΔ.

Μαζί μ΄αυτόν ήρθε κι έδεσε το μελιτζανάκι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο μεγάλος πονοκέφαλος του Τσίπρα αυτή τη στιγμή είναι πως θα απεμπλακεί από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει.Έχει συνειδητοποιήσει ότι ο πολιτικός του χρόνος ως εξουσία τελείωσε και ψάχνει να βρεί τρόπο απόδρασης "με ψηλά το κεφάλι".Κι επειδή κουράστηκε θα παραδώσει σε κάποιον μετριοπαθή και την ηγεσία του κόμματος.

Ας ελπίσουμε ότι θα έχει την αίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης για να μην έχουμε παρεκτροπές που θα μας στοιχίσουν κι άλλο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

κ.Τετράδη οφείλετε για το καλό σας να είστε περισσότερο εγκρατής.Μπορεί στο φόρουμ να μπαίνουν και ιερωμένοι.Η περίπτωση Φίλη είναι διδακτική.

Υ.Γ. Λίγο χιούμορ πιστεύω πως δεν βλάπτει.Καλό σας Σαββατοκύριακο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ καλό το κείμενο. Αλλά μέχρι την αναφορά στις εκλογές.

Εκφράζετε τη βεβαιότητα για εκλογές στο 2017 (υπάρχουν οι ενδείξεις για να δικαιολογούν την άποψή σας) και διστάζετε ("εκτός απροόπτου") για τις προγραμματισμένες έτσι κι αλλιώς ειδικές εκλογές του 2019.

Αν τα χαρακτηριστικά για κάθε περίπτωση είχαν τεθεί αντίθετα θα μου φαινόταν πιο λογικοφανές.

Πολύ σωστό επίσης ότι ο λαός θέλει να ακούει ένα όμορφο παραμύθι.Να του χαϊδεύουν τ' αυτιά θα συμπλήρωνα εγώ.Με μπόλικη δημαγωγία και λαϊκισμό.Σ' αυτά δεν παίζονται.Είναι ασυναγώνιστοι οι κυβερνώντες.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
08/12/2016, 10:39

Όταν οι λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς δεν έχουν ζουμί μπορούμε να προσφύγουμε και στις λίστες γάμου.Κράτος ληστής για να επιβιώσουν οι κρατικοδίαιτοι.

Πλήρης διασυρμός της έννοιας της ελεύθερης αγοράς και των δικαιωμάτων του πολίτη.Κι έπεται συνέχεια.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
08/03/2016, 00:10

"Να αλλάξει πολιτική αυτή η κυβέρνηση.Κάτι που δεν φαίνεται ότι είναι πιθανό να συμβεί"

Με βάση τους νόμους των πιθανοτήτων όλα μπορεί να συμβούν .

Σε μια ουτοπική κοινωνία.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
08/12/2016, 11:25


Φταίει το ζαβό το ριζικό μας , Φταίει ο θεός που μας μισεί , Φταίει το κεφάλι το κακό μας.

Ποιός φταίει ; Κανένα στόμα δεν τό βρε και δεν τό πε ακόμα.

Από τους Μοιραίους του Κώστα Βάρναλη.Διαχρονικός ο ποιητής.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
07/12/2016, 13:04

Πολύ τολμηρό έως υπερβολικό το συμπέρασμά σας.

Σαφώς και πρόκειται για δύο ακραία κόμματα , που έχουν αρκετά κοινά κακώς κείμενα μεταξύ τους.Που εκφράζουν τη λαμογιά , την αμορφωσιά ,τον αντιευρωπαϊσμό κι άλλα σχετικά.

Η ιδεολογία τους αφού περιλαμβάνει τα άκρα είναι παράλληλη.

Δεν ταυτίζεται όμως.Μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι.

Άλλο ναζισμός κι άλλο αντιδημοκρατισμός με αριστερό περιτύλιγμα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλό αλλά ο επίλογος χρειάζεται μια μικρή διόρθωση.Αυτό " Το κράτος έχει τον λόγο.Άν υπάρχει..." , θα μου ακουγόταν καλύτερα ότι το κράτος δεν έχει λόγο απλούστατα γιατί δεν υπάρχει.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Το ξέπλυμα…
06/12/2016, 12:06

Η μέχρι τώρα εικόνα αυτής της "Αριστεράς" αυτό δείχει , ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συγχρωτίζονται με ακροδεξιά και φιλοναζιστικά στοιχεία.Όλα θεμιτά για την αγγίστρωση στην εξουσία.Η επανάσταση υπό αναστολή.

Περισσότερα | Σχολιάστε

zoumpi

Δεν έγραψα ότι οι τράπεζες θέλουν να αποφύγουν τους πλειστηριασμούς.Οδηγούνται σε αυτή την τακτική κάτω από πίεση της ΕΚΤ για να μην υποστούν την επερχόμενη ανακεφαλαιοποίηση,μιας κι ο ρυθμός των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών συνεχίζει να αυξάνεται.Κι η κυβέρνηση στον πανικό της να κλείσει την αξιολόγηση πιέζει σε αυτή την κατεύθυνση,όπως της επιβάλουν δηλαδή,μην αρχίζουμε τώρα και τα περί περήφανης διαπραγμάτευσης.Και δεν βλέπω προοπτική να δώσουν οι τράπεζες φιλέτα σε ξένα funds.Αν ενδιαφέρονταν θα εμφανίζονταν τώρα στους πλειστηριασμούς.Συνεπώς η αγορά ακινήτων δεν έχει πιάσει ακόμη πάτο.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Ο Αλέξης φεύγει!
05/12/2016, 14:29

κ.Μαυρίδη συμφωνώ με τις απόψεις σας εκτός του χρόνου των εκλογών.Που στηρίζετε τις πιθανότητες για άμεσες εκλογές ; Μέσα στο κείμενό σας δεν βρίσκω στοιχεία να στηρίζουνε αυτή την άποψη.Το γράφετε κι εσείς στο σημείο που λέτε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα επιχειρήσει να αποφύγει τις άμεσες εκλογές μέσα από έναν ακόμη επώδυνο συμβιβασμό με το να ψηφίσει (ξανά) τα πάντα.

Άρα ο τίτλος του άρθρου σας είναι μεν κράχτης αλλά δεν συμβαδίζει πλήρως με τις σκέψεις σας.Αν βάζατε ένα ερωτηματικό θα ήταν πιο σωστός.Κι ακόμη δεν υπάχουν αυτό τον καιρό οι τρανταχτές ενδείξεις για να συμβαίνει κάτι τέτοιο.Θα μου πείτε πως ούτε όταν προκηρύχθηκε το δημοψήφισμα υπήρχαν κι επίσης ότι έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο που δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τη λογική.Παρ' όλα αυτά δεν βρίσκω πως μπορεί να προκύψει μια άμεση εκλογική αναμέτρηση.

.Δείτε και τη συνεχή πτώση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου βάσει της οποίας η αγορά προεξοφλεί την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εφιάλτες ; Παραισθήσεις ; Ή σκηνές από το μέλλον ;

Στην Αθήνα της Κούβας ή στην Αβάνα της Ελλάδας ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Λογικά ακούγονται οι τοποθετήσεις σας.Μήπως όμως θάπρεπε να προστεθεί ότι οι δικτατορίες όση αιματοχυσία και να προκαλέσουν έχουν ένα τέλος δυσάρεστο γι΄αυτούς που τις εξέθρεψαν ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το ερώτημα είναι ρητορικό .Ασφαλώς και κάνει όχι απλά κρύο αλλά ψοφόκρυο.Και μπορεί οι πρόσφυγες και μετανάστες στους καταυλισμούς να είναι στη δυσμενέστατη θέση που περιγράφετε αλλά κάτι ανάλογο ισχύει για τους άστεγους και θύματα της οικονομικής κρίσης που δεν γράφετε.

Παρεπιπτόντως να αναφέρω ένα περιστατικό που έζησα στα πρώτα χρόνια της κρίσης.Στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης αρχές Οκτώβρη τα καλοριφέρ δουλεύανε συνεχώς με εξωτερική θερμοκρασία πάνω από 25 βαθμούς , κι από την αποπνικτική ατμόσφαιρα οι υπάλληλοι είχαν όλα τα παράθυρα ανοιχτά.Σε ερώτησή μου γιατί δεν κλείνουν τη θέρμανση έλαβα την απάντηση ότι δουλεύει με χρονοδιακόπτη , δεν κοστίζει πολύ γιατί χρησιμοποιείται αέριο και τώρα που να τρέχει ο αρμόδιος υπάλληλος να αλλάζει τις ρυθμίσεις !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν θα συμφωνήσω με το χαρακτηρισμό της δικαιολογημένης αντίδρασης των Ευρωπαίων στο θέμα των τραπεζών.Ούτε ότι ο Στουρνάρας έχει δίκιο.Η κατάσταση δείχνει ότι οι τράπεζες πράγματι έχουν πρόβλημα.Νέα κόκκινα δάνεια προστίθενται.Και στην ουσία δεν προχωράει η εκκαθάριση των προηγούμενων.Οι Ευρωπαίοι θέλουν να απεμπλακούν από το ΔΝΤ και να δημιουργήσουν το δικό τους μηχανισμό ελέγχου των τραπεζών.Η πραγματικότητα θα φανεί στη συνέχεια,καθώς η πτώση αναμένεται να συνεχιστεί περί το 10% ακόμη στον τραπεζικό δείκτη.Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι αγορές δεν κάνουν λάθος.Κι ότι οι αποτιμήσεις κάποια στιγμή γίνονται δίκαιες.


Ο

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Χυδαίος λόγος…
16/12/2016, 11:04

Έχετε απόλυτο δίκηο.Ο χυδαίος λόγος παραμένει χυδαίος απ' όπου κι αν προέρχεται.

Κι η Βουλή τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί κατά πολύ.Με ευθύνη όλων μας

Γιατί φροντίσαμε να εκλέγουμε τσαμπουκάδες αντιπροσώπους χωρίς κοινωνική μόρφωση και ηθικά στοιχεία.Αλλά τι περιμένεις ; "Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω".

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ποιά θα είναι η τύχη των "πρώτη φορά αριστερά" ; Εύκολη η απάντηση.Επιστροφή στα ποσοστά ελεημοσύνης.Εκτός κι αν αυτοί που χαϊδεύουν αυτιά εξακολουθούν να έχουν πέραση.Σε λιγότερο από τα 10 χρόνια που αναφέρετε θα έχουμε τις απαντήσεις.

Φτάνει να υπάρχουμε μέχρι τότε και ως κράτος και ως άτομα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ καλό και τεκμηριωμένο το σχόλιο.Με την αθλιότητα που διέπει τους κυβερνώντες θα σερνόμαστε πολύ καιρό ακόμη μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Με ψεύτικα διλήματα που θα τσιμπάει ο κόσμος για το αν είμαστε τσαμπουκάδες και κυρίαρχος λαός .Που θα κρύβουν τα πραγματικά προβλήματα κάτω από το χαλί.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Προφανώς αυτές οι προβλέψεις στηρίζονται σε κάποιους οικονομικούς υπολογισμούς σύμφωνα με την εργαλειοθήκη που χρησιμοποιεί το Δ.Ν.Τ. ή ο φορέας της ΓΣΕΕ.Ανάλογες μακροχρόνιες προβλέψεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να επαληθευτούν έστω και κατά προσέγγιση , καθώς στο πέρασμα του χρόνου μεσολαβούν αστάθμητοι παράγοντες που ανατρέπουν τις μεταβλητές που έχουν ληφθεί υπόψη.Αφήστε πρώτα να υπάρχουμε σαν κράτος και εθνότητα και μετά βλέπουμε.

Είναι επίσης γνωστό ότι το Δ.Ν.Τ. κι ο φορέας της ΓΣΕΕ δεν έχουν ανάγκη ή τουλάχιστον δεν καίγονται για να κάνουν πολιτική , σε αντίθεση με το κυβερνητικό τσίρκο που αρέσκεται στην πολιτική των βαρύγδουπων και ειρωνικών δηλώσεων καθώς ενδιαφέρεται πρωτίστως για την εύπεπτη κατανάλωσή τους κι όχι για την επίλυση του προβλήματος.Κοινώς οι άνθρωποι στερούνται άρθρωσης σοβαρού λόγου .Αυτά δεν μαθαίνονται στα καφενεία.Έλα όμως που στη θέση που βρίσκονται δεν τους ζητούνται οι ικανότητές τους στο τάβλι και στην πρέφα.Αν ήταν πιο σοβαροί δεν θα έπαιζαν με τέτοιους παγκόσμιους οργανισμούς , όταν μάλιστα έχουν την ανάγκη τους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Χαίρομαι που με την ευκαιρία της ομολογίας του περίφημου (πλην απολύτως κενού) Γιάνη βγάλατε στη φόρα τα χαρακτηριστικά αυτού του λαού.Τέτοιοι είμαστε.Επιρρεπείς στο προσωπικό μικροσυμφέρον , στη διαμαρτυρία σε λάθος πρόσωπα , πολυπράγμωνες , ατομιστές και τζάμπα μάγκες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Απόλυτα σωστές οι αναφορές σας , ιδιαίτερα για τις καταστρατηγήσεις του Συντάγματος.

Ο επίλογος όμως για την πιθανότητα διολίσθησης σε καταστάσεις Λατινικής Αμερικής δεν θα έχει τύχη.Όχι γιατί δεν έχουν τέτοιο σκοπό , κάθε άλλο , η μέχρι τώρα συμπεριφορά τους και τα πρότυπα αλλά Βενεζουέλα αυτό μας δείχνουν , ευτυχώς όμως εξαρτώνται από τη χρηματοδότηση της Δύσης που μαζί με τη γεωπολιτική θέση αποτελούν δικλείδα ασφαλείας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μιας και κάνατε τον κόπο να ασχοληθείτε θα είχε ενδιαφέρον να εμπλουτισθεί η ενημέρωση με συγκριτικά στατιστικά στοιχεία του παρελθόντος.Θα ήταν αποκαλυπτικό να προκύψει ότι η ένδειά μας ως κράτος σε δημοκρατικούς θεσμούς απλώνεται διαχρονικά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σήμερα γράφετε πιο συνετά και συμφωνώ με τις απόψεις σας.Σε αντιδιαστολή με το χθεσινό δημοσίευμα που βλέπατε τις άμεσες εκλογές εδώ και τώρα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Προφανώς αυτή η κίνηση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως αναδιανομή πλούτου , λόγω μη υπάρχοντος πλούτου.Είναι όμως απόπειρα εξίσωσης προς τα κάτω , μηδενισμού της μεσαίας παραγωγικής τάξης με καταλήστευση των πόρων της και μεταφορά τους σε μη παραγωγικά , ενίοτε και παρασιτικά κοινωνικά στρώματα , με μεθόδους αλλά Ρομπέν των δασών.Μέχρι να οδηγηθούμε όλοι στην εξαθλίωση.

Πόσοι όμως το κατανοούν αυτό ; Με κάποιους που συζήτησα εξέφρασαν την άποψη ότι είναι μια σημαντική κίνηση γιατί αυτά τα λεφτά θα τους καλύψουν κάποιες ανάγκες.Καραμπινάτη αναδιανομή εισοδημάτων με αφαίμαξη μέσω φορολογίας και παροχή μέσω μισθών.Βλέπουν το τυρί κι όχι τη φάκα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Τα ορφανά του Άκη…
22/02/2016, 16:21

Καραμπινάτο παράδειγμα μεταστάγασης από το παληό και διεφθαρμένο μαγαζί του ΠΑΣΟΚ στο καινούργιο συριζέικο μαγαζί γωνία , που κληρονόμησε και την ηθική υπεροχή της αριστεράς , μεγαλοστέλεχος της περιφέρειας Αττικής (πιό μεγάλο δεν γίνεται) , που δεν θέλει να θυμάται τίποτε για τους παληούς καλούς καιρούς της συνεργασίας με τον κ.Τσοχατζόπουλο σε κάποιο παραμάγαζο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων το λέγανε).

κ.Μαυρίδη μήπως περιλαμβάνεται κάτι από τα ανωτέρω στα "περισσότερα προσεχώς" ?Περισσότερα | Σχολιάστε

Μάλλον υπερτιμάτε το νόημα της φράσης του κ.Μουμτζή.Προφανώς κι είναι λόγια του αέρα από αυτόν τον κοπανιστό που διαθέτουν εν αφθονία οι Συριζαίοι και τα υποκατάστατά τους οι Ανέλ.Γι αυτό και στο άκουσμα της φράσης του δεν κουνιέται φύλλο.Κι από απάθεια κι από αδιαφορία.Γιατί απευθύνθηκε σ' ένα κομματικό ακροατήριο που δεν τον πολυπιστεύει πιά , ενώ οι υπόλοιποι δεν του δίνουν σημασία.Γιατί θυμίζει το ποντίκι που βρυχάται , τελευταίες σπασμωδικές του ενέργειες λίγο πριν την αποκαθήλωσή του. Συνεπώς να μην αξιολογούμε και να μη δίνουμε σημασία πια σε τέτοιες δηλώσεις.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ωραίο το παραμύθι με έντονη την αίσθηση του χιούμορ κι αυτοί πέρασαν καλά αλλά εμείς όχι.Και στα σοβαρά αυτοί κάνανε κυβέρνηση , γιατί πολλοί ευκολόπιστοι τους πήραν στα σοβαρά , όχι μία αλλά τρείς φορές , κι αυτοί απόλυτα δικαιωμένοι σπάνε πλάκα με όλους μας.Περαστικά μας.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
06/12/2016, 13:52

Αυτή η "Αριστερά" δεν έχει ηθικές και συνειδησιακές αναστολές να συμμαχεί με ακροδεξιά και φιλοναζιστικά στοιχεία για τον ύψιστο σκοπό της επιβίωσης στην εξουσία.

Η επανάσταση υπό αναστολή.Απορώ που τα στελέχη και οι υποστηρικτές δεν έχουν ζαλιστεί ακόμη από αυτές τις στροφές.

Πολύ καλά τα γράφετε.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
13/10/2016, 08:49

Προφανώς και προέχει η κάλυψη των μεταφυσικών αναγκών.

Το θρησκευτικό ζήτημα παραμένει ταμπού για το μέσο Έλληνα κι ο κόσμος να χαλάσει προηγείται η μεταφυσική τακτοποίηση από την επίγεια.Πρόκειται για πολύ καλά δομημένη συνείδηση που συνιστά απαράβατη αρχή και κανόνα.Αν παρουσιαστούν ρωγμές στο οικοδόμημα η εκκλησία όπως τη γνωρίζουμε έχει τελειώσει.

Δεν είναι θέμα θρησκευτικής πίστης. Είναι θέμα θρησκευτικής εξουσίας και επιβίωσης της ιεραρχίας.Ένας made in Greece φονταμενταλισμός , με τον οποίο οποιαδήποτε πολιτική πτέρυγα θα απέφευγε να έρθει σε ρήξη.Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα ....παράπλευρα οφέλη από την εκφώνηση επικηδείου του Τσίπρα στην Κούβα .Τον κάλεσαν σε Μεξικό , Βολιβία και Νικαράγουα.

Παντού όλης της γης οι κολασμένοι έχουν ανάγκη από ένα καλό δημαγωγικό λόγο , την εμπέδωση ότι η επανάσταση θα συνεχιστεί και η νίκη των λαών κάποτε θαρθεί.

Κι ο Τσίπρας είναι πολύ καλός σ'αυτά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτό το "επικοινωνιακή καταιγίδα που αγγίζει τα όρια της προπαγάνδας " θα μου ακουγόταν καλύτερα ως "προπαγάνδα που αγγίζει τα όρια της καταιγίδας".

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
01/12/2016, 08:46

Λέτε να προκύψουν από την αξιολόγηση " ανεπαρκείς " και " ακατάλληλοι " ;

Ε , αυτό πια κι αν θα είναι ανέκδοτο !

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Καλά, δε ντράπηκε;
30/11/2016, 09:45

Ποιός να ντραπεί κ.Τετράδη ; Αυτός που έχει το ακαταλόγιστο ; Δικαίωμά του αφού τα κατάφερε κι έφτασε μέχρι σ'αυτό το επίπεδο.

Εκείνοι τα δύο και πλέον εκατομμύρια ψηφοφόροι που τον επέβαλαν δεν θάπρεπε να ντρέπονται για το επίτευγμά τους ; Μετά από όλα αυτά δεν αισθάνονται ότι πιάσθηκαν τρείς φορές στον ύπνο και τους εκμεταλλεύθηκαν , δεν αισθάνονται ολίγον ηλίθιοι ;

Ξέρετε τι ψιθυρίζουν όλοι αυτοί τώρα ; Ότι δεν το περίμεναν πως θα εξελιχθεί έτσι κι άλλη φορά δεν ξαναπατάνε στην κάλπη γιατί όλοι τα ίδια είναι.Αφού μας τον φόρτωσαν τώρα σφυρίζουν αδιάφορα. Αυτοί είναι που θάπρεπε να ντρέπονται.

Αλλά δεν.Δυστυχώς δεν.Γι'αυτό ας μην έχουμε αυταπάτες ότι θ'αλλάξει κάτι σημαντικό.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Η χωλή κανονικότητα
18/04/2016, 11:10

"Το πολιτικό κεφάλαιο του πρωθυπουργού μπορεί να έχει υποστεί ζημιά αλλά αντέχει."

Θα ισχύει αυτό και μετά την εφαρμογή των μέτρων ;

Και ο ίδιος γνωρίζει πως όχι.

Άρα είμαστε στο μεταίχμιο μιας κατάστασης που δεν βγάζει πουθενά.Κι αυτό προμηνύει αλλαγές στο στάτους κβο.Τι ακριβώς ; Βλέποντας και κάνοντας όπως πάντα.Έχουν πλάνο και μάλιστα σταθερό διαχρονικά.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Αριστερά στο φανάρι
22/11/2016, 08:40

Έξοχη περιγραφή σκηνής από το μέλλον.Όπως ακριβώς το είπατε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Προφανώς κ.Πανούτσο αυτές τις φαντασιώσεις έχουνε κι αυτά που αναφέρετε πιστεύουνε.Το πρόβλημα είναι τι πιστεύουνε αυτοί που μας τους φορέσανε καπέλο.Γιατί αυτοί έχουν άλλου είδους φαντασιώσεις π.χ ότι θα διορίζονται και θα κάθονται , ότι δεν θα πληρώνουν φόρους και δάνεια κλπ κλπ.Κι όλοι μαζί με επαναστατική ορμή να εξάγουμε τις φαντασιώσεις αυτές στην Ευρώπη , γιατί πρέπει να την αλλάξουμε.Είμαστε μια χώρα άξια ψυχιατρικής παρακολούθησης.

Υπερβολή ; Σκεφθείτε τι έχει γίνει μέσα σε δύο χρόνια και κρίνετε.Περισσότερα | Σχολιάστε

Ζούμε στη δυτική κοινωνία (προς το παρόν τουλάχιστον) , με τα θετικά της και τα αρνητικά της.Δεν αρνούμαι τα καθημερινά σκάνδαλα , την διαπλοκή κι ότι το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό.Υπάρχει ανταγωνισμός , όχι απαραίτητα υγιής ,αλλα ζεί και κινείται σχετικά σε ελεύθερα πλαίσια (δημοκρατικό περιβάλλον) με τις όποιες τους ατέλειες.Δεν βρισκόμαστε στον παράδεισο , αλλά σε κοινωνία ανεκτή (πάλι προς το παρόν) , γι' αυτό και δεν προσπαθούμε να ξεφύγουμε από τείχη.Από κει και πέρα υπάρχει σαφέστατη διαφορά μεταξύ ελληνικής (σύγχρονης) δημοκρατίας και δημοκρατίας των χωρών της δυτικής κοινωνίας.Προφανώς ο καπιταλισμός έχει σαν σκοπό το κέρδος για την απόκτηση του οποίου δεν υπάρχουν συνήθως τίμιοι κανόνες.Μη φθάσουμε όμως να δαιμονοποιούμε τα πάντα και να τα στολίζουμε με το χαρακτηρισμό της μαφίας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι του λείπει του ψυριάρη ; Φούντα με μαργαριτάρι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η αντίθετη ιδεολογική προέλευση αφορά μόνο το θεαθήναι.Τους ενώνουν πολλά περισσότερα όπως η βαθειά αντιδημοκρατικότητα,το μίσος στους θεσμούς της αστικής δημοκρατίας και της δυτικής κουλτούρας, καθώς και η αμορφωσιά και η χυδαιότητα στην έκφραση.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σχετικά λογικός από το σωρό του συνονθυλεύματος.Μάλλον κρίνει ότι σιγά σιγά πρέπει να παίρνει τις αποστάσεις του.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Η υπόσχεση Τσίπρα
01/12/2016, 09:24

Προφανώς και η διασπορά ψευδών ειδήσεων συνήργησε στην πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.Ο Γκαίμπελς ήταν από τους θεμελιωτές της τακτικής , ως υπουργός Προπαγάνδας της χιτλερικής Γερμανίας.Κι από τότε πολλοί οι πιστοί στο δόγμα.Οι Συριζαίοι θα αποτελούσαν την εξαίρεση ;

Όμως αν υπήρχε η ελάχιστη απαιτούμενη φαιά ουσία στις δυό επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις το ψέμα θα είχε αποκαλυφθεί και το εκλογικό αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό.Η πραγματικότητα όμως ανέδειξε ότι σαν λαός αρεσκόμαστε στο ψέμα κι ακόμη περισσότερο στη δημαγωγία και γενικά να μας χαϊδεύουν τ'αφτιά.Εκτός κι αν υστερούμε σε φαιά ουσία.Ποιός ξέρει ; Όλα είναι πιθανά.Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
29/11/2016, 20:23

Ο Μηλιός μπορεί να μην έχει ιδέα από τέχνη.Όσο όμως το κόμμα στερεύει από στελέχη μπορεί να φανεί χρήσιμος στο μέλλον όταν μακριά από την εξουσία μπορεί να ξαναπιαστεί το μίτο της επανάστασης από την αρχή.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ας πρόσεχε τόσο καιρό που δεν κατάλαβε με ποιούς είχε να κάνει.Η πραγματικότητα είναι ότι ήθελε να έχει λίγη από τη δόξα της επιτυχούς διαπραγμάτευσης.Δεν του βγήκε γιατί πίστευε κι αυτός στο λάθος ότι μπορεί να αλλάξουν την Ευρώπη.Και μοστράριζε σαν την εναλλακτική αριστερή λύση.Τώρα πια αισθάνεται σαν στημένη λεμονόκουπα.Πρόβλημά του.Ας λουστεί αυτά που του αναλογούν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει με τους δανειστές.Όλος ο καυγάς γίνεται για να περάσει στα στελέχη του κόμματος και σ' όσους πιστούς έχουν απομείνει το μήνυμα της "σκληρής" διαπραγμάτευσης , σε αντιδιαστολή με τους προηγούμενους κλπ κλπ.

Κατά συνέπεια κρίνω υπερβολικές τις απόψεις σας για ανήσυχες γιορτές κι εκλογές.Κοιτάξτε λίγο και την πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων στις τελευταίες μέρες και θα καταλάβετε πολλά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης σίγουρα δεν πήραν είδηση το τι ψήφισε το κοινοβούλιο αλλά σίγουρα το ίδιο ισχύει και γι' αυτούς της συμπολίτευσης που έχουν μονίμως αγαστή συμπεριφορά αγέλης.Είναι πολλά τα λεφτά που παίρνουν για να τους υποδεικνύει κάποιος τι ακριβώς πρέπει κάθε φορά να ψηφίζουν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο επίλογος τα λέει όλα.Το Ποτάμι είχε την ευκαιρία και την ξόδεψε κι αφορά ένα κόμμα που τα πρόσωπα είναι καλύτερα από το σύνολο , δηλαδή το κόμμα.

Κι επειδή τα κόμματα στην Ελλάδα είναι αρχηγικά , άμα δεν τραβάει ο αρχηγός το κόμμα βαίνει προς διάλυση.

Το ίδιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσει και το ΠΑΣΟΚ που πατάει επάνω σε δυό βάρκες και που προς το παρόν το διασώζει η κατηφόρα που έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο στο προσκήνιο δεν υπάρχει αρχηγός που να τραβάει η υπόθεση κεντροαριστερά είναι ομιχλώδης και θα πλαγιοκοπείται κι από τη ΝΔ κι από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
12/12/2016, 17:49

Νομίζω ότι το συμπέρασμά σας " για το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές πριν την ώρα τους που το θεωρείται απίθανο γιατί η κυβέρνηση θα τις χάσει " έχει λογική βάση , καθώς έχουν συνειδητοποιήσει στην κυβέρνηση ότι εκλογικά αποτελέσματα σαν του 2015 δεν ξαναγίνονται. Προφανώς η διανομή του αντίδωρου έχει σαν στόχο την ηθική ανάταση των κομματικών στελεχών για να περάσουν τα μέτρα των δανειστών.

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Τι σημαίνει αυτό ;"

Μπορεί να σημαίνει ότι ισχύουν πιθανόν και οι τέσσερεις αιτιάσεις που αναφέρατε , οπότε η "ανεξάρτητη δικαιοσύνη" μάλλον από τούδε πρέπει να χαρακτηρίζεται ως εν εξελίξει κατευθυνόμενη.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
22/11/2016, 08:34

Ο επίλογος τα λέει όλα.Αυτοί είμαστε κι όσο η Παιδεία είναι σε κώμα δεν πρόκειται να βελτιωθούμε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η μεσαία τάξη είναι το σφουγγάρι που μπορεί ακόμη να στραγγιστεί για να επιβιώσουν οι υπόλοιποι και φυσικά να διατηρηθεί η ηλίθια διακυβέρνηση , η επανάσταση μπορεί να περιμένει λίγο ακόμη , το μέλλον είναι μακρινό για να μας ενδιαφέρει.

Με τη συνδρομή μιάς κακοφορμισμένης και ανάλγητης αριστεράς βρισκόμαστε στη δίνη συγκλονιστικών εξελίξεων , ποιός αλήθεια μέσα στον καημό της καθημερινότητας μπορεί να συνειδητοποιήσει το εύρος των αλλαγών ; βαδίζοντας ολοταχώς σε μια αταξική κοινωνία , η χαρά και το όνειρο των αριστερών όπου η παραγωγή κι η κατανάλωση θα μας ενδιαφέρει μόνο αφού καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε ανεκτό επίπεδο διαβίωσης.

Σκηνές από το μέλλον.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Να συμπληρώσω και κάτι για το περίφημο βοήθημα.Αποδεικνύονται τόσο άχρηστοι που σε περιπτώσεις καταβολής δύο συντάξεων συνολικού ποσού περίπου 1,5 - 2χιλ.ευρώ , όταν η μια σύνταξη ήταν κάτω από 800 ευρώ τους έδωσαν 3 κατοστάρικα !

Περισσότερα | Σχολιάστε

κ.Μαυρίδη έχετε μείνει λίγο πίσω.Πού ακριβώς ;

Στο σχόλιό σας ότι "αυτοί οι άθρωποι είναι τόσο θρασείς που είναι ικανοί να γλύψουν με την γλώσσα τους τις σόλες των παπουτσιών των διοικήσεων των μεγάλων πολυεθνικών για να παραμείνουν στην εξουσία ".

Δεν διανοείστε τι αποθέματα σιέλου διαθέτουν ; Και γιατί είναι τα αγαπημένα παιδιά της φράου Μέρκελ ; Η τσανακογλειφία είναι το καλύτερο επάγγελμα που είναι σε θέση να ασκήσουν. Και το ασκούν με επιτυχία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα λέτε όλα στη δεύτερη πρότασή σας.

"Του φταίει (του Έλληνα) που έχει βάλει για διαχειριστές των χρημάτων του μια συμμορία τυχάρπαστων , που του κλέβει το βιός στους μισθούς , τις συντάξεις , τους φόρους , τις παροχές για να ταϊζει την ύπαρξή της ενώ ο ίδιος αδιαφορεί."

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
28/02/2016, 11:18

Εντυπωσιακό το άρθρο αν και με μακροσκελή πρόλογο.

Θάπρεπε κυρίως να το διαβάσουν όσοι προετοιμάζονται για πολιτική εξουσία.

Ο τίτλος αφήνει ψήγματα αισιοδοξίας.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Το "Βήμα" (τουλάχιστον) πληρώνει και τις αμαρτίες του παρελθόντος όταν παραμονές των εκλογών του 2015 διαβλέποντας το εκλογικό αποτέλεσμα χάιδευε τ' αυτιά του Τσίπρα.Δεν είναι άμοιροι ευθυνών ούτε οι εκδότες γι' αυτό που συμβαίνει.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γιατί λέτε ότι δεν το πιστεύετε κ.Μαυρίδη , ενώ κατά βάθος γνωρίζετε κι εσείς κι εγώ τι γίνεται στην πράξη.Υποθέτω ότι το γράφετε έτσι για να έχετε κάποιες δημοσιογραφικές άμυνες σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.Και καλά κάνετε γιατί στην Ελλάδα συνήθως τα πράγματα δεν πάνε ίσια.

Έχω και προσωπικές εμπειρίες.Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Πάμε για εκλογές;
21/11/2016, 09:45

Δεν σκοπεύουν να αποδράσουν με εκλογική διαδικασία για τον εξής απλό λόγο.

Με την αναμενόμενη ολοκλήρωση της αξιολόγησης στον Δεκέμβρη θα λάβουν από το ΔΝΤ χρηματοδότηση περί τα 6 δις με την οποία θα είναι σε θέση να καλύψουν μισθούς και συντάξεις , κάτι που πριν ένα μήνα φάνταζε αδύνατο.

Κι έτσι θα μπορέσουν να διατηρηθούν στην εξουσία κόντρα σε οποιεσδήποτε προβλέψεις μέχρι τώρα. Γιατί είχαμε υποτιμήσει το γεγονός ότι ο συνδετικός κρίκος που τους κρατάει αρραγείς δεν είναι η αριστερή τους συνείδηση , αλλά η νομή της εξουσίας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Οι δύο επιλογές που αναφέρετε θα μπορούσαν να ασκηθούν από μια κυβέρνηση που διαθέτει επαρκές απόθεμα ηθικών ερεισμάτων.Η τωρινή κυβέρνηση δεν μας έχει πείσει ότι γνωρίζει την έννοια αυτών των λέξεων.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
13/01/2017, 10:23

Κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια ο αρθρογράφος , αλλά δεν πρόκειται να μας πείσει.

Για τους ίδιους (καθαρά )ψηφοθηρικούς λόγους και τίποτα παραπάνω ο τελευταίος Καραμανλής είχε κατεβάσει υποψήφιο τον ...Παϊτέρη.

Αν μείνουμε στη νοοτροπία ότι αυτούς ξέρει κι αυτούς θέλει το κοινό χαιρέτα μας τον πλάτανο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εύλογα τα ερωτήματα.Ευτυχώς που ένα μέρος των κυβερνητικής πολιτικής έχει εκχωρηθεί στους πιστωτές και μας γλυτώνει από τα χειρότερα.Δυστυχώς που από την άλλη μεριά αυτή η κατάσταση μας περιορίζει την ανεξαρτησία μας σαν χώρα και μας βάζει σε ομηρεία για 40 χρόνια και καταστρέφει το μέλλον και τα όνειρα των νέων που βγαίνουν στην αγορά εργασίας.Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.Αυτά γίνονται όταν επιπλέουν οι φελλοί.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
07/03/2016, 10:40

Παπαγγελόπουλος - Ρουσόπουλος :

Κλασσική περίπτωση διασύνδεσης Ραφήνας - Αίγινας.Κι ας μη βγαίνει το δρομολόγιο απ' ευθείας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η κριτική έχει νόημα όταν την ασκείς με την άνεσή σου στους άλλους.Όταν σου ασκείται έχει το νόημα κακόβουλης πράξης ποινικά κολάσιμης έως και κακουργήματος.Ακριβώς όπως στα αντιδημοκρατικά καθεστώτα.Πολύ ωραία τα αναλύσατε.

Μια μικρή ένσταση μόνο στην παράγραφο που αναφέρετε ότι είναι ελάχιστοι οι πολίτες που δεν πληροφορούνται τα γεγονότα-ειδήσεις που τρέχουν από 50 πηγές.Κατά την άποψή μου η πλειοψηφία των πολιτών έχει επιλέξει μια επιδερμική ενημέρωση ή και καθόλου ενημέρωση.Αν ήταν ενημερωμένη δεν θα φθάναμε εδώ που είμαστε τώρα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
31/03/2016, 09:49

Με δυό λόγια χώρα και βουλή σε κατάσταση απώλειας της συνείδησης κοινώς κώμα.

Γι' αυτό και ο υπεύθυνος επί θεμάτων Παιδείας θεώρησε καλό να πάρει ένα υπνάκο καθ' ότι ο τζερτζελές που λάμβανε χώρα στη βουλή (τούρκικη λέξη για τη φασαρία χωρίς λόγο και αποτέλεσμα) δεν τον αφορούσε .Άλλωστε τι πιό λογικό τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες ο κόσμος να αναπαύεται.

Αλλά το ξενυχτάδικο της βουλής να το χαρακτηρίζετε αφτεράδικο με ξάφνιασε.

Φαίνεται ότι η ελληνική γλώσσα προοδεύει και αποκτά καινούριες λέξεις. Εγώ μάλλον παραμένω αθεράπευτα ρομαντικός λάτρης της πάλαι ποτέ απλής καθαρεύουσας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είμαστε για γέλια ή για κλάματα ή μήπως και για τα δύο ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

κ.Τετράδη μη με παρεξηγείτε για την παρέμβασή μου.Μια ζωή κι εγώ με πίνακες και νούμερα ασχολούμουνα .Κι ελάχιστοι τα διάβαζαν.Αλλά έπρεπε να τα φτιάχνω.Μιλάω από προσωπική εμπειρία.Τα κείμενα αποτυπώνονται καλύτερα στη μνήμη.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
10/03/2016, 09:11

Προφανώς για να επιβιώσει ο πρόεδρος θα θυσιάσει την υπουργό , αν κι αυτό είναι προσωρινό , κάπου αλλού θα την βολέψει για να μην έχει παράπονο.

Θυμηθείτε στα καθ' ημάς την περίπτωση Μ.Δρεττάκη , με τη διαφορά ότι ο καθηγητής έχοντας αποθέματα ήθους προτίμησε την αποστρατεία.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Aνθρωπάκι ο κ.Καμμένος.Προφανώς και δεν θάπρεπε να περιμένουμε κάτι καλύτερο από πράξεις υποτέλειας.Να γιατί είναι μάλλον αδύνατο στην Ελλάδα να γίνει κάποτε ο διαχωρισμός κράτους κι εκκλησίας.Ούτε από μια κυβέρνηση της Αριστεράς , λέμε τώρα , να θυμηθούμε καλύτερα τα αγκαλιάσματα του κ.Τσίπρα με την εκκλησία όταν επρόκειτο να αναλάβει την εξουσία.

Παρεπιπτόντως στην Ισπανία όπου η καθολική εκκλησία είναι πανίσχυρη , ο διαχωρισμός κράτους κι εκκλησίας έχει γίνει πριν από αρκετά χρόνια .Εδώ βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο των τεμενάδων και των δηλώσεων υποτέλειας.Και μάλιστα από αριστερή κυβέρνηση , λέμε τώρα.

Φουκαρά κ.Φίλη η κλεψύδρα σου στο υπουργείο αδειάζει πολύ γρήγορα.
Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Δαρβινικό
13/04/2016, 11:06

Είναι και αυτή μια άποψη με τις ανάλογες πιθανότητές της να δούμε τα συμβάντα στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Ειναι γεγονός ότι η κοσμική Δύση μετά την επικράτησή της στο γνωστό κόσμο , ως αποκορύφωμα των επαναστάσεων της επιστήμης και της εκβιομηχάνισης και κατ' επέκταση της δημιουργίας των αυτοκρατοριών , αλλά και της δημιουργίας θεσμών για την εφαρμογή δημοκρατικών κανόνων και τη διαφύλαξη της ποιότητας μιας κουλτούρας , αρκέστηκε σε μια σχετική νωθρότητα και αδιαφορία έναντι των φονταμελιστικών κυρίως τάσεων επιβουλής επιστροφών σε βαθειά συντηρητικές και θρησκευτικοϊδεοληπτικές καταστάσεις του μακρινού παρελθόντος.

Και παρ' ότι η στρατιωτική υπεροχή της έναντι της Ανατολής επιβλήθηκε με τον ιμπεριαλισμό και την αποικιοκρατία , η ευρεία χρήση δημοκρατικών ιδεών στην καθημερινότητα , η προστασία των αντιλήψεων αλλά και των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας , ο ανταγωνισμός και η καταναλωτική κοινωνία δημιούργησαν το σημερινό οικοδόμημα που απέχει έτη φωτός από τις επιδιώξεις και τις αντιλήψεις των παροικούντων στην Ανατολή.

Εξ ού και η διογκούμενη μεταναστευτική ροή όσων δεν αρκούνται στους πολλά υποσχόμενους και αβέβαιους παραδείσους μιάς άλλης ζωής .

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εξαιρετκό το σχόλιο και ιδιαίτερα η τελευταία πρότασή του.Έχουν περάσει πολλές δεκαετίες και πιθανόν να περάσουν κι άλλες για να βρεθεί πολιτικός στον τόπο μας που να μπορεί να αρθρώσει σοβαρό πολιτικό λόγο και να αποφεύγει τη δημαγωγία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πρόκειται για αποτυχημένη πολιτική καρικατούρα.Που όσο κι αν τον φτύνουνε αυτός εξακολουθεί κι ονειρεύεται μια θεσούλα.Όχι άνθρωπος , ανθρωπάκι.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
06/10/2016, 13:20

Συμφωνούμε ότι ο Κατρούγκαλος αποτελεί κλασσικό παράδειγμα αντιπροσωπευτικής Συριζέϊκης άθλιας συμπεριφοράς , αλλά θεωρώ ότι έχει πλήρη επίγνωση του τι πράττει και για ποιό λόγο.

Διαθέτει μεγάλο δικηγορικό γραφείο και προνοεί για το μέλλον.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
17/10/2016, 11:11

Όπου η αγέλη ακολουθεί λανθασμένη κατεύθυνση πρέπει να επεμβαίνει ο τσοπάνης για να την οδηγεί στο σωστό δρόμο.Να μην έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις από κοπάδια αμνοεριφίων , το σωστό είναι ότι λέει ο τσοπάνης.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μήπως κάνετε κάποιο λάθος στο 2012 που αναφέρετε στη 2η παράγραφο ;


Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
15/11/2016, 10:36

Δεν έχετε άδικο για την τοποθέτησή σας , αλλά δεν συνάδει με το κλίμα της ημέρας και την προσμονή δημιουργίας συνθηκών για εθνικό όφελος.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
25/02/2016, 00:30

Αρκετά θετικό το άρθρο και οι απόψεις του πανεπιστημιακού.

Είναι όμως προφανής και η απέχθεια (για να δανειστώ την φρασεολογία του αρθρογράφου ) των πολιτικών αρχηγών των μικρών κομμάτων της κεντροαριστεράςνα παραμερίσουν τις ηγεμονικές τους φιλοδοξίες για να δώσουν χώρο σε έναν μεγάλο σχηματισμό που θα αντικαταστήσει τον ήδη φθαρμένο και παρωχημένο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για τον σχηματισμό της κεντροδεξιάς , θέλει δουλειά για την ανανέωση του χώρου , που με τις εξελίξεις να τρέχουνε θα έπρεπε να είχε γίνει χθές.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο τίτλος μου θυμίζει κάτι από τις κινηματογραφικές επιτυχίες "Και οι 7 ήταν υπέροχοι", "Και οι 12 ήταν καθάρματα".

Τώρα τι από αυτά τα δύο μπορεί να χαρακτηρίσει την παραγωγική μας ηγεσία , είναι ένα ζήτημα.

Αυτό που είναι σίγουρο , είναι ότι οι άνθρωποι με τόση προϋπηρεσία στους κομματικούς καφενέδες , σε τέτοιες τελετές θα αισθάνονται σαν ψάρια έξω απ' το νερό τους.

Χώρια που τους ζώνουν και μαύρες σκέψεις ότι έρχεται η ώρα να μαζεύουν τα μπογαλάκια τους.Για παρόλες είμαστε τώρα ; Μη βγούμε φάτσα κάρτα και σε καμμία φωτογραφία και μετά τι λένε στο κομματικό ακροατήριο ;


Περισσότερα | Σχολιάστε

@ Lam

Υπάρχει κάποια διαφορά για τη συμπεριφορά.Εδώ πρόκειται για τη Βουλή , κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό.Υποτίθεται , γιατί έτσι όπως την έχουν καταντήσει δεν θυμίζει σε τίποτα τις ρητορικές συζητήσεις του παρελθόντος.Λίγη περισσότερη ευπρέπεια είναι απαιτούμενη. Και θάπρεπε οι προεδρεύοντες να τους αποβάλλουν. Εδώ όμως επικροτείται ο πιο πετυχημένος χυδαίος χαρακτηρισμός του πολιτικού αντιπάλου.Και δυστυχώς ικανοποιούμαστε ότι ο δικός μας "του την έφερε".

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αγαπητέ μου δυστυχώς αυτή είναι η σημερινή Ελλάδα. Και πήρε τουλάχιστον 3 δεκαετίες για να οικοδομηθεί αυτό το έκτρωμα.

Για να στηθεί μια προοδευτική και εργατική κοινωνία από την αρχή χρειάζεται άλλος τόσος χρόνοςπερίπου . Κι αυτό εφόσον αρχίσει να ξαναστήνεται από την αρχή το οικοδόμημα της Παιδείας.

Προς το παρόν αρκούμαστε πως θα ξηλώσουμε το πουλόβερ που έχει απομείνει καταργόντας την οποιαδήποτε αξιολόγηση υπάρχει ακόμη.

Αυτό δεν θέλει ο "σοφός" λαός ? Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όλοι οι σύντροφοι φωνάζουνε το "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι".

Με τη διαφορά ότι αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία , το κάνουν γαργάρα για όσο καιρό είναι εκεί.Μετά θα επανέλθουν συνεπείς στις προλεταριακές τους συνήθειες.

Η επανάσταση μπορεί να περιμένει λίγο ακόμη.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα O συλλέκτης
29/02/2016, 11:18

Αρκετά καλά λόγια κ.Ζαμπούκα για τον Σταύρο , αλλά μάταιη η προσπάθειά σας.

Αυτό το "σπάνιο υλικό που διαθέτει το Ποτάμι σε πρόσωπα και ιδέες " θα μπορούσατε να μου το μεταφράσετε σε έμπειρα στελέχη ?

Από όσο διαισθάνομαι το μοναδικό αξιόλογο με άρθρωση πολιτικού λόγου στέλεχος ετοιμάζεται να μετακομίσει σε άλλες πολιτείες.

Υποψιάζομαι πως ο "επίμονος και ανθεκτικός συλλέκτης" στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα ξεμείνει από πολιτικό λόγο ουσίας και θα δεί τα ποσοστά του στην κάλπη , όχι ακριβώς αντιστρόφως ανάλογα από αυτά της συνεδριακής εκλογής του , αλλά να τείνουν προς το μηδέν .Και όλοι αυτοί που χειροκροτούσαν χθές θα έχουν ήδη βρεί μια στέγη που να μη μπάζει.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτό που γράφετε στην τέταρτη παράγραφο ".....το αυταρχικό δεξιό μοιάζει στην πράξη τόσο πολύ με το αριστερό δεσποτικό , το ενδιάμεσο χάσκει αμήχανο" αποτελεί την προσωποποίηση της ελληνικής πολιτικής σκηνής.Η ισοπέδωση ανθρώπινων αξιών , αλλά και της ποικιλίας εθνών ,γλωσσών και πολιτισμών όπως γράφετε δεν είναι μόνο η τάση της ομογενοποίησης, παγκοσμιοποίησης θα έλεγα εγώ , αλλά το εφιαλτικό αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και του αποκλεισμού της συμμετοχής στην απασχόληση και στην παραγωγή.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Διεξοδικότατη ανάλυση.Γνωστή εδώ και καιρό άλλωστε.Όχι ίσως στις λεπτομέρειες,αλλά στις γενικές της κατευθύνσεις η πολιτική της σημερινής εξουσίας.Μια τακτική τύπου Ρομπέν των δασών,κλέβοντας, όχι τους πλούσιους που φρόντισαν από καιρό και την κάνανε για έξω,αλλά τις παραγωγικές τάξεις,για να ταίσουν τεμπέληδες κι ανήμπορους.Στόχος η παραμονή στην εξουσία.Αποτέλεσμα η Σοβιετοποίηση της χώρας,φτωχοποίηση του πληθυσμού,και εξαφάνιση των πιθανοτήτων της επαναφοράς της χώρας σε αναπτυξιακή προοπτική.Σε μερικά χρόνια θα μετράμε αρνητικές αποστάσεις από τα πρώην ανατολικά κράτη.Κι έτσι συμφέρει τους ισχυρούς στην Ευρώπη,για την υφαρπαγή του πλούτου της χώρας.Όποιου απέμεινε.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
15/11/2016, 10:24

Εξαιρετική και προσεκτικά διατυπωμένη ανάλυση.

Η συμμετοχή του Δ.Ν.Τ στο πρόγραμμα έχει ήδη δρομολογηθεί καθώς και οι συνακόλουθες εξελίξεις.

Για το βέβαιο της υπόθεσης ας κοιτάξει κανείς την ταχύτητα με την οποία έπεσε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου το τελευταίο δεκαήμερο.

Απλά η επίσκεψη Ομπάμα αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα.Ας την εκμεταλλευτούμε σωστά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν η σημαντικότερη σύγκλιση αφορά την επιθυμία όλων των πλευρών για συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων ζήσε Μάη να φας τριφύλλι.Το έχουμε ξαναδεί το έργο πέρυσι το Καλοκαίρι.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα We've been trumped
09/11/2016, 09:35

Η έλλειψη λογικής κι η αδιαφορία των ψηφοφόρων είναι παγκοσμιοποιημένη πλέον.

Η γενικότερη κατάρρευση σημεία των καιρών.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι θέλει ο κόσμος σήμερα που μένει στη δυτική όχθη ; Ότι θέλουν κι αυτοί που μένουν στην ανατολική.

Η απάντηση είναι μια θεσούλα στο Δημόσιο , κούρεμα ή και διαγραφή στα δάνεια ,να μην πληρώνει τις υποχρεώσεις και κάποιος να του χαϊδεύει τ' αυτιά.

Κάποτε υπήρχαν διαφορές στη κοινωνική ζωή και στη νοοτροπία ανάμεσα στις δύο όχθες.Τώρα τις σάρωσε η κρίση κι η παγκοσμιοποίηση.

Κι όσο για την ποπ κουλτούρα , αν την καταλάβατε εσείς , εξηγήστε μου κι εμένα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
17/11/2016, 14:06

Πολύ σωστή κατά την άποψή μου η τοποθέτησή σας.Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έχει ευτελιστεί σε γιορτή των μπαχαλάκηδων και της αραχτής για τον μαθητόκοσμο και τους καθηγητές.

Όσο αφορά την άποψή σας ότι περί τα 5000 άτομα συμετείχαν στην εξέγερση του Νοέμβρη ΄73 στο Πολυτεχνείο και στους πέριξ χώρους , θα σας απαντήσω ότι στό ξεκίνημα των γεγονότων στις 15 και 16 Νοέμβρη στο τρίγωνο Νομική Πολυτεχνείο ΑΣΣΟΕΕ δεν συμετείχαμε πάνω από 1000 άτομα , τα οποία χάρις στην ανοχή τρόπον τινά της κυβέρνησης Σπ.Μαρκεζίνη, πολλαπλασιάστηκαν την Παρασκευή 16 Νοέμβρη.Κι επίσης θα διαφωνήσω ότι " η συντριπτική πλειονότητα παρέμεινε σεμνά στην ανωνυμία".Για εμένα η συντριπτική πλειονότητα κυρίως των φοιτητών παρέμεινε προκλητικά στην αδιαφορία , πιθανόν κι ένεκα της κυριαρχούσας τρομοκρατίας.

Να μην ξεχνάμε και την επίσημη θέση του ΚΚΕ περί άρνησης συμμετοχής γιατί θεωρούσε τα γεγονότα προβοκάτσια !


Περισσότερα | Σχολιάστε

Υπάρχει εναλλακτική.

Να κάνει ο Μάρδας τον τελικό προορισμό λιμάνι.

Που ξέρεις καμμιά φορά τόσα και τόσα έταξαν προεκλογικά , εκεί θα κολλήσουν ?

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
11/04/2016, 10:41

Είχαν την αίσθηση ότι η "προσωρινή αυτοακύρωση" έχει ημερομηνία λήξης κι αφού έστρωναν τα πράγματα , δηλαδή όταν έπεφτε το παραδάκι , θα μπορούσε να ξαναρχίσει η επανάσταση.

Άλλωστε με την επαναστατική ιδεολογία γαλουχήθηκαν τόσα χρόνια , παληά μου τέχνη κόσκινο κοντεύουνε να τη ξεχάσουνε , πρέπει να έρθει η ώρα της εφαρμογής.

Έλα όμως που διάφοροι ανάλγητοι (θεσμοί και λοιπές καπιταλιστικές δυνάμεις) δεν σκέφτονται έτσι κι έχει τελματώσει η επανάσταση , αυτή η Ευρώπη δεν παλεύεται , επανάσταση δεν γίνεται όταν δεν υπάρχουν τα μπικικίνια , άσε που έτσι όπως κυλάει το πράγμα στο βάθος του τούνελ παραμονεύουνε και κάτι εξεταστικές επιτροπές , μήπως είναι καιρός για επιστροφή στα παλιά λημέρια με τα σίγουρα τσιτάτα , όλο και σε κάποιο ακροατήριο θα βρίσκουν απήχηση.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ορθές οι εκτιμήσεις σας.Γι΄ αυτό και τα ποσοστά που χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πηγαίνουν στο ΠΑΣΟΚ αλλά στη Ν.Δ.

Η άποψή μου είναι ότι το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει με διάσπαση πριν τις εκλογές κι όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.Δεν θεωρώ απίθανο τα φιλοευρωπαϊκά του στελέχη να μείνουν ανενεργά μέχρι να βρουν καινούργια στέγη.Πάντως το ΠΑΣΟΚ όπως πολιτεύεται αυτό τον καιρό δεν δείχνει ότι αποτελεί αξιόπιστο πυρήνα της δημιουργίας παραδοσιακού κεντρώου κόμματος κι ο χώρος εξακολουθεί να παραμένει απελπιστικά κενός.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
18/03/2016, 01:06

Να μην τον σκέφτεστε τον καημένο το Συριζαίο γι' αυτά που βιώνει.Επαναλαμβάνονται εν γνώσει του πλέον από ένα χρόνο.Κι άμα θέλει να λέγεται συνειδητοποιημένος ας ψάξει μόνος του να βρεί τις ιδεολογικές διαφορές με τους ψεκασμένους.Κι ας γίνει δύσκολη η θέση του.Μπορεί κάποια στιγμή να ξυπνήσει.

Εγώ σκέφτομαι τι κάνουμε εμείς οι υπόλοιποι.Που είναι πιο δύσκολη η θέση μας κι όχι για ιδεολογικές αμφισβητήσεις.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Οι αναφορές σας ότι "Το βεβαρημένο πολιτικό μητρώο της συγκυβέρνησης δεν επιτρέπει αισιοδοξία ότι "λογικεύθηκε" και θα κινηθεί εφεξής με ρεαλιστικό σχέδιο, επιζητώντας συναινέσεις, με σεβασμό στο Σύνταγμα." κι ότι "Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι αδύνατο να το φέρει εις πέρας ...μια δράκα αφοσιωμένων κομματικών,τεχνοκρατών και προθύμων.", είναι όλο το ζουμί.

Ανασχηματισμός και πράσιν ' άλογα , μ΄ άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε και να περνάει η ώρα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Το Ποτάμι αλλιώς
30/12/2016, 11:41

Δηλαδή κ.Θεοδωράκη κάνατε κάποια αυτονόητα που έπρεπε να γίνουν.

Από εκεί και πέρα σκεφτήκατε ποτέ γιατί δεν μπορέσατε να πείσετε μεγαλύτερο ποσοστό του εκλογικού σώματος ;Το πρόβλημά σας είναι η διαφοροποίηση από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ;

Σίγουρα είναι βαλτωμένο το πολιτικό σύστημα , όπως γράφετε.Έχετε όμως τις δυνάμεις να το αλλάξετε ή μετεκλογικά θα λέτε ότι ο κόσμος δεν σας κατάλαβε ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν νομίζω ότι πρόκειται για ιστορική ευκαιρία , όπως γράφετε να κατανοήσουν οι Έλληνες το ρόλο της Αριστεράς , της εν λόγω Αριστεράς να εξηγούμαστε ή ομάδας Μπανιά ,γιατί δεν μας προέκυψε και το καλύτερο από όλο αυτό που ονομάζουμε Αριστερά.

Γιατί είμαστε λαός που δύσκολα διαθέτει ιστορική μνήμη , υποχείριο δημαγωγικών εκκλήσεων κι όχι της φωνής της λογικής.

Κι όσο αφορά το ρητορικό σας λεκτικό να μείνουν μέχρι το 2019 για να συνειδητοποιήσει ο λαός τι σημαίνει Αριστερά , νομίζω ότι δεν το πιστεύετε ούτε εσείς καθώς μέσα στο 2017 πρόκειται να μας αδειάσουν τη γωνιά , όχι γιατί τους το επιβάλλει η συνείδησή τους , μάλλον αγνοούν την έννοια ,αλλά γιατί σύντομα δεν θα έχουν τη δυνατότητα καταβολής μισθών και συντάξεων.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Χρόνια πολλά και ακόμα καλύτερη συνέχεια.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
16/03/2016, 22:00

Να συμπληρώσω ότι ο εν λόγω υπουργός τυγχάνει πανεπιστημιακός καθηγητής (ΕΜΠ) με το ανάλογο ακαδημαϊκό έργο και τις σχετικές διακρίσεις.

Ποιό επίπεδο αποφοίτων επιστημόνων να προσδοκούμε ότι προσφέρεται στην κοινωνία ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

κ.Παπαδόπουλε για σκεφτείτε ότι υπάρχει και το θετικό της υπόθεσης.

Η μουσική εξημερώνει τα ήθη , όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Και ενεργεί χαλαρωτικά και τονώνει την διάθεση. Βοηθάει να ξεχνιόνται τα προβλήματα της καθημερινότητας.Άρα σαν σκέψη εφαρμογής είναι σωστή.

Κρατάω μόνο μια επιφύλαξη μήπως και το μενού περιλαμβάνει κυρίως επαναστατικά άσματα του τύπου παντιέρα ρόσα , οπότε προβλέπω έξαψη άγριων ενστίκτων.


Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
29/11/2016, 20:03

Η χώρα ζεί με τον αναπνευστήρα.Εγκαταλειμένη από την πολιτική της εκπροσώπηση.

Και με την κεκτημένη ταχύτητα από το παρελθόν.Η οποία όπου νά'ναι εξαντλείται.

Οι καταθέσεις στα στρώματα εξαντλούνται και το λάδι σώνεται.

Ρίξτε και μια ματιά στο εξαίρετο άρθρο του Κ.Στούπα στο σημερινό Capital.Προφανώς και δεν έχουμε δεί ακόμη τα χειρότερα.Είχαμε και έχουμε ευήκοα ώτα στο λαϊκισμό και στη δημαγωγία.

Γι' άλλη μια φορά εξαιρετική δημοσίευση κ.Χούκλη.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αρκετή εισαγωγή και πολύ εύκολη εξαγωγή συμπεράσματος μέσα από δύο φράσεις στό τέλος. Έχω τις ενστάσεις μου για το συμπέρασμα.

Και βέβαια τα αστικά κόμματα εξέφρασαν πολιτικό λόγο , άσχετα με τις ελείψεις ή με τις ενστάσεις που μπορούμε κατά κόρο να αντιτείνουμε και κυριάρχησαν επί 40 περίπου χρόνια στο πολιτικό σκηνικό.ΟΙ διανοούμενοι της Αριστεράς παγιδευμένοι στις ιδεοληψίες τους δεν μπόρεσαν να περάσουν τις απόψεις τους σε ευήκοα ώτα. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν και τα εκλογικά αποτελεσματα αυτής της περιόδου με τις δυνάμεις της Αριστεράς να παραμένουν καθηλωμένες σε μονοψήφια ποσοστά ή να αγωνιούν για την υπέρβαση του εκλογικού ορίου.

Η αλλαγή του σκηνικού και η κατάρρευση των αστικών κομμάτων συντελέστηκε όχι τόσο εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης , αλλά από αιτίες συνυφασμένες με την έλλειψη αξιοκρατικών θεσμών λειτουργίας των κομμάτων , αρχηγικής νοοτροπίας , αδυναμίας αντίληψης των σημείων των καιρών και εκτίμησης της κατάστασης και κυρίως λόγω έλλειψης εμπνευσμένων ηγετών.

Με τραγικό επακόλουθο την κυριαρχία των "αδιάφθορων" , της αλαζονείας και των φαιδρών και θλιβερών που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τους πρόσφυγες τους ήθελαν από την αρχή , για λόγους αριστερής αλληλεγγύης και ιδεοληψιών ότι όλοι μαζί ντόπιοι και εισαγόμενοι μπορεί να αποτελέσουμε ένα ωραίο προλεταριάτο.

Διαφωνώ στην άποψή σας ότι θέλουν να ανεβάζουν τον αριθμό των εγκλωβισμένων για προσπόριση κοντόφθαλμων ωφελειών.Απλά άπλωσε πολύ ο τραχανάς και πλέον δεν μαζεύεται. Τους έχει καταλάβει πανικός και αδυνατούν εκ των πραγμάτων πια να διαχειριστούν την κρίση.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Λογικό. Παιδιά έχουμε και δουλειές. Με τον Αλέξη θα ασχολούμαστε συνέχεια που πιάνει γλύψιμο την Μέρκελ και τον Ομπάμα να πιάσουνε εκείνη τη μυστήρια τη Λαγκάρντ να μη ζητάει μειώσεις συντάξεων για να τελειώσει η αξιολόγηση να πάρουμε το ρευστό γιατί χανόμαστε.

Πάνε εκείνες οι ωραίες εποχές του Merkel go home και Έξω τώρα οι Αμερικάνοι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι ο κύριος που επιλέχθηκε βάσει βιογραφικού μόλις 11 γραμμών.

Δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του Καρανίκα.

Μήπως θάπρεπε να καταργηθούν αυτοί οι αναχρονιστικοί θεσμοί ;

Θα αρκούσε μια κομματική στήριξη και μια εξύμνηση του μεγαλείου της αριστεράς.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όταν ο Καμμένος αποκαλεί τα συνεδριακά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συντρόφους και δεν ανησυχούν σημαίνει ότι στερούνται πλέον πολιτικής συνείδησης κι έχουν συμπεριφορά αγέλης συμπαθών τετράποδων.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
10/01/2017, 15:45

Συνηθίσαμε την ακινησία κι έχουμε βολευτεί .Που να τρέχουμε τώρα ; Είναι και δύσκολοι οι καιροί.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
01/04/2016, 12:24

Πλουραλιστική και σφαιρική η ενημέρωσή σας όπως πάντα.

Διαβάζοντάς σας έχω την αίσθηση ότι θα πρέπει να θεωρούμαι μάλλον τυχερός που δεν κατάγομαι από κάποια βαθειά ισλαμική χώρα πόσο μάλλον αν τύχαινε να ανήκω και στο "ασθενές" φύλο.

Αν σας είναι εύκαιρο όμως διαβάστε και την ειδησεογραφία στο Liberal που αναφέρεται στις δηλώσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ για τους πρόσφυγες.Όλο και κάποια σύνδεση θα βρείτε.

Κατά τα λοιπά είχαμε χάσει τα ίχνη σας εδώ και καιρό από την καθημερινότητα του Liberal.

Χαίρομαι έστω και για την εν μέρει επιστροφή σας.Ο λόγος σας είναι ευήκοος.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
25/10/2016, 10:11

Σύμφωνοι , αυτή είναι η αριστερά , τουλάχιστον η made in Greece , όπως πολύ σωστά την περιγράφει ο κ.Μαυρίδης και με έξοχο παράδειγμα συμπληρώνει ο DimitrisC πιο πάνω.

Όπως τη γνωρίσαμε στην άσκηση εξουσίας κοντά δυό χρόνια τώρα.

Αυτός ο λαός όμως , δυό χρόνια τώρα , δεν λέει να συνετισθεί.

Είναι απαράδεκτο με όλα αυτά που έχουν συμβεί , βάσει των δημοσκοπήσεων ,αυτή η αριστερά να βρίσκεται σε τόσο ψηλά ποσοστά και να διεκδικεί την επανεκλογή της

Δεν αξίζουμε κάτι καλύτερο ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το χαρτί της διαπραγμάτευσης παίζει μόνο στο εσωτερικό για τα κουτορνίθια.Στην ουσία είναι έτοιμοι να δώσουν "γη και ύδωρ" για το κλείσιμο της αξιολόγησης μην έχοντας πλέον άλλη επιλογή εδώ που έφτασαν.Κι εδώ που τα λέμε το άμεσο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το κλείσιμο της β΄αξιολόγησης , για να πάρουμε ανάσα.Τα επακόλουθα είναι περίπου γνωστά κι αναμενόμενα.Το μη χείρον βέλτιστον.

Όσο αφορά για την αναφορά σας ότι το 25% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι του πασάρει η κυβέρνηση , έχετε δίκηο.Την ηλιθιότητα δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις.

Ο επίλογός σας υπέροχος.Αντικατροπτίζει τη ζοφερή πραγματικότητα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Με δυό λόγια και χωρίς αριθμούς εφιαλτικό το μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
06/02/2017, 09:32

Νουάρ μυθιστόρημα θυμίζει η έναρξη του άρθρου και στη συνέχεια Μπέλ Επόκ.

Στη συνέχεια προσγειώνεται στη σύγχρονη ζοφερή πραγματικότητα της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Άγρυπνοι στο Παρίσι
21/04/2016, 12:56

Μια λίγο διαφορετική εκτίμηση όσο αφορά τις προθέσεις και τη μετεξέλιξη του συγκεκριμένου κινήματος των " άγρυπνων συνειδήσεων " της Γαλλίας που αναφέρετε.

Ιστορικά δεν νομίζω ότι υπήρξε ανάλογη κοινωνική κίνηση που να μην εκφράστηκε σε πολιτική κίνηση.Ακόμη και το κίνημα του Γαλλικού Μάη έγινε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης με πλήρη ανάμιξη των συνδικαλιστών και παρά τις αποστάσεις του Γαλλικού κομμουνιστικού κόμματος

Και προφανώς και αυτοί οι "αγανακτισμένοι" κάποια στιγμή θα βρούν ευήκοα ώτα και κάποιους πολιτικούς δημαγωγούς να τους εκφράζουν.

Για σκεφτείτε πως εκφράστηκε πολιτικά το αντίστοιχο εγχώριο φρούτο του "δεν πληρώνω".Η φαντασία στην εξουσία. Το λένε και το πιστεύουν.Μέχρι να φτάσει ώρα του λογαριασμού.Τότε χάνεται η γη κάτω απ' τα πόδια τους.Κι η ζημιά απαιτεί πολύ πόνο και θλίψη για να επανορθωθεί.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Αφού είσαστε παράταξη τεθνεώντων άντε με το καλό να ευχηθούμε ζωή σε λόγου μας.

Συγκινούμαι δε βαθύτατα για ότι υπογράφετε με πόνο ψυχής , αλλά υπάρχει τρόπος να απαλλαχθείτε από το μαρτύριο. Αφήστε να υπογράφει κάνας άλλος.

Περισσότερα | Σχολιάστε

κ.Dawkinson όπως πολύ καλά καταλαβαίνετε , στην ουσία το γράφετε στο πολύ καλό άρθρο σας , εδώ κοντεύουνε να μας πάρουνε και τα σώβρ... , με τον δισκοβόλο και την πολιτιστική μας κληρονομιά θα ασχολούμαστε τώρα ?

Εδώ σε καλύτερες εποχές σφυρίζαμε αδιάφορα , τώρα μας έπιασε ο πόνος?

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ευρηματικό το νομοσχέδιο.Και πρωτοπόρο.Για τη δεκαετία του '70!!!

Πάμε καλά.Συνεχίζουμε τον εκσυγχρονισμό των υποδομών μας.

Και περαστικά μας!!!

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
31/10/2016, 09:32

Για την άποψή σας ότι ο κόσμος τους έχει καταλάβει κι ότι δεν τους αντέχει άλλο κρατάω κάποιες επιφυλάξεις. Σύμφωνοι ότι τα ποσοστά της στήριξης μειώνονται , αλλά βασανιστικά αργά.Και η κλεψύδρα αδειάζει.

Χάρις στην ανωριμότητα του εκλογικού σώματος έγιναν και παραμένουν τζάμπα μάγκες.Και το χαίρονται αδιάντροπα , κι αμαυρώνουν την όποια ιστορία της αριστεράς , χωρίς να τους αγγίζει τη συνείδηση γιατί συναρπάζονται από την εφήμερη εξουσιολαγνεία και την αλαζονεία της εξουσίας.

Δεν έχουν πλέον ηθικές αναστολές να συνεργάζονται με την άκρα δεξιά στα πλαίσια διατήρησης της εξουσίας .Η επανάσταση μπορεί να περιμένει λίγο ακόμα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν πάιρνετε θέση για το θέμα κι αφήνετε να πλανάται μια αοριστία.Το ΔΝΤ έχει σοβαρούς λόγους για να εκφέρει αυτές τις απόψεις.Τα κεφάλαια των συστημικών τραπεζών αποτελούνται κατά μέσο όρο 60% από αναβαλόμμενη φορολογία,δηλ.το προσδοκώμενο μελλοντικό κέρδος από συμψηφισμό φόρου εισοδήματος,μετά 20-30 χρόνια που θα είναι η απόσβεση από το κούρεμα των ομολόγων του 2012 και τη διαγραφή των κόκκινων δανείων όποτε αυτή γίνει.Τα κόκκινα δάνεια συνεχίζουν με αύξοντα ρυθμό και ιδίως τα στεγαστικά.Και η πώληση των κόκκινων δανείων,για να ξεκαθαρίσει το χαρτοφυλάκιο των τραπεζών,στην ουσία δεν έχει ξεκινήσει.Όπως κι οι πλειστηριασμοί που εξελίσσονται με αργό ρυθμό.Όλα αυτά θα πάρουν τις τράπεζες από κάτω,καθώς δεν προβλέπεται να στηριχθούν σε επιστροφές καταθέσεων.Όταν μάλιστα το ντόπιο κομματικό κατεστημένο αγνοεί βασικούς κανόνες της οικονομίας και παίζει το παιχνίδι της καθυστέρησης,σύμφωνα με τις μεθοδεύσεις των Γερμανών.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο Καμύ μας άφησε χρόνους από το 1960 , το έργο του όμως παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο .

Αριστερός διανοούμενος και φιλόσοφος , γρήγορα εγκατέλειψε τις γραμμές του γαλλικού κομουνιστικού κόμματος και ήρθε σε σύγκρουση με τη διανόηση της εποχής του.

Εξαιρετική ενέργεια να στρεφόμαστε σε δοκιμασμένες αξίες του παρελθόντος για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έχετε διανοηθεί ότι μερικές φορές όταν βλέπεις τα πρόσωπα σκέφτεσαι τζάμπα η γραβάτα ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η μετατροπή του ψέματος σε αυταπάτη , εφόσον απευθύνεται στο κοματικό ακροατήριο,

θα πάρει χρόνο για να κατανοηθεί.

Μόνο που η εποχή είναι ακατάλληλη για νέο ΠΑΣΟΚ , τουλάχιστον όπως το γνωρίζαμε μέχρι το 1996.Κι αυτοί που μετακόμισαν απ' το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα κατανοήσουν ότι οι εποχές άλλαξαν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Θεσμική ύβρις ;

Αυτές τις αντιλήψεις περί δημοκρατίας διαθέτει ο υπουργός επικρατείας και οι όμοιοί του.

Με αυτές τις αντιλήψεις πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια η κομμουνιστική αριστερά αδιάφορο αν είχε διαιρεθεί από το 1968 σε δύο παρατάξεις.Η βασική ιδεολογία παρέμενε η ίδια -δικτατορία του προλεταριάτου και καταστροφή της μεσαίας αστικής και παραγωγικής τάξης.

Δυστυχώς όμως πολλοί δεν κατάλαβαν με ποιούς είχαν να κάνουν κι αρκετοί ακόμη δεν έχουν καταλάβει.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Ο Αρχοντοχωριάτης
03/01/2017, 15:19

Οι Financial Times κι ο Guardian είναι καπιταλιστικές παληοφυλλάδες όργανα των απανταχού ιμπεριαλιστών , οπότε το κράξιμο ....δεν μετράει.Οι υπόλοιποι είναι όργανα της τρόικας εσωτερικού , οπότε δεν λαμβάνονται υπόψη.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Να μην περιμένετε τίποτα.Σ'αυτές τις περιπτώσεις δεν ζητάς την αποπομπή για να συντηρείς τις πολιτικές κόντρες αλλά αφήνεις το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ να κάνουν τη δουλειά και το αποτέλεσμα είναι πιο σίγουρο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ σωστά εκτιμάτε την κατάσταση κ.Μουμτζή.

Η δεύτερη αξιολόγηση και το μέλλον της χώρας βρίσκονται στον αέρα για να διασωθεί πολιτικά ο Τσίπρας και για να διατηρήσει κάτι από το ούτως ή άλλως τσαλακωμένο αριστερό προφίλ του.Το αν θα καταστραφεί η Ελλάδα ελάχιστα τους ενδιαφέρει , όπως ακριβώς το γράφετε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε να αποδομεί το κράτος και να καταστρέφει τις αξίες της δημοκρατίας ( δικαιοσύνη , ανταγωνισμό κλπ) με επιταχυνόμενο ρυθμό.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γιατί απορείτε ; Τι σχέση έχει ένας αμοραλιστής με ότι ευαγγελίζεται τουλάχιστον η αριστερά ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Για ποιά αφομοίωση μιλάει ο κ.Χριστοδουλάκης στο προσφυγικό ζήτημα ;

Συγκρίνει τις δυνατότητες της Αμερικής με τις αντίστοιχες της Ελλάδας ;

Η Αμερική έχει θεσμούς και δημοκρατία που λειτουργούν. Εμείς τι ακριβώς από αυτά διαθέτουμε ;

Οι απόψεις του θυμίζουν το σχετικό και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.

Πολύ ωραίες για να είναι πραγματοποιήσιμες.

Όταν η χώρα γινόταν ξέφραγο αμπέλι από την εισροή των μεταναστών με την ευλογία της κυβέρνησης ποιές ήταν οι απόψεις του ;

Κι όταν αναφέρει ότι "ο Ευρωπαϊκός πληθυσμός" στην επόμενη δεκαετία θα αυξηθεί σημαντικά από μετανάστες και πρόσφυγες , μήπως του διαφεύγει ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση εννοούνται μόνο οι χώρες του Νότου ; Μήπως ξεχνάει τους φράχτες στα βόρεια σύνορα ;


Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
08/12/2016, 12:14

Προφανώς η ενέργεια της βουλευτού της ΝΔ(όχι βουλεύτριας που θάλεγε και η Ζωίτσα) δεν είναι προϊόν αφέλειας αλλά αισχρής απόπειρας ψηφοθηρίας.

Αφελείς είναι αυτοί που την ανέδειξαν σ' αυτή τη θέση.Και δυστυχώς είναι πολλοί.

Ας τους αναγνωρίσουμε τουλάχιστον ένα ελαφρυντικό .Υπήρχαν και χειρότεροι υποψήφιοι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Επαναλαμβάνω προγενέστερη ανάρτησή μου.

Η πλειοψηφία των προσφύγων που θα μας μείνουν αμανάτι (τούρκικη λέξη για την παρακαταθήκη από την πολύχρονη συμβίωση με τους γείτονες) είναι Αφρικανοί και Μαροκινοί οικονομικοί μετανάστες , θύματα των καταπιεστικών μεθοδεύσεων του θρησκευτικού τους ιερατείου και του κατ' επέκταση ελλείμματος δημοκρατίας , ισονομίας και δημιουργικότητας που τους διακατέχει.

Λόγω των αγεφύρωτων διαφορών στα ήθη , έθιμα και στην κουλτούρα δεν υπάρχει περίπτωση όχι μόνο ενσωμάτωσης αλλά ούτε επηρεασμού των κεκτημένων της ελληνικής κοινωνίας.

Αλλού είναι ο κίνδυνος , να προσπαθήσουν να συμμετέχουν στη νομή και την διαμόρφωση των κεκτημένων , οπότε θα έχουμε επώδυνες συγκρούσεις.

Και προφανώς αυτά που αναφέρετε δεν έχουν να κάνουν με ρατσιστικά σχόλια.

Κι επ' ευκαιρία σας ενημερώνω ότι προχθές οργανώθηκε μια διαδήλωση σην Ομόνοια από μια ΜΚΟ ονομαζόμενη ΚΕΕΡΦΑ με σύνθημα "καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες - ανοίξτε τα σύνορα , γκρεμίστε το φράχτη".

Για να γνωρίζετε από ποιούς κινδυνεύουμε περισσότερο.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ σωστά τα γράφετε κ.Πανούτσο.Αυτό που θέλω να συμπληρώσω στο κείμενό σας είναι ότι η ιδεολογική συγγένεια της "επαναστατικής μπίχλας" όπως αναφέρετε και αρκετών στελεχών της σημερινής εξουσίας δεν κρύβεται.Οπότε τι να κάνει ο έρημος ο κ.Τόσκας , να χάσει τζάμπα τη θεσούλα του ;

Βρισκόμαστε σε μια περίεργη κατάσταση που εξουσιαστές κι αντεξουσιαστές διαθέτουν όχι μόνο συγγένεια αλλά προέρχονται κι από την ίδια επαναστατική κοιτίδα.Αφήστε το θέμα μήπως το λύσει κάποιος επόμενος.Αν διαθέτει κι αυτός τα κότσια.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
22/04/2016, 11:07

Στην Ελλάδα τα κόμματα είναι αρχηγικά. Οι δομές και οι κανόνες λειτουργίας τους είναι δευτερεύον θέμα.Με αυτή τη λογική πορευτήκαμε μέχρι τώρα ακόμη και πριν τη μεταπολίτευση.Και το εκλογικό σώμα κατά βάση προσελκύεται από τα πρόσωπα (αρχηγούς).

Στην παρούσα συγκυρία αυτό μπορεί να αποδεχθεί άκρως θετικό.

Αν και η κεντροαριστερή παράταξη διέθετε ένα αξιόλογο πρόσωπο με αρχηγικές ικανότητες , η συγκυριακή συμμάζωξη που κυβερνά θα είχε απόλυτα βέβαιη και προδιαγεγραμμένη τύχη

Προς το παρόν προέχει η σωτηρία της χώρας κι όχι το συμμάζεμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Αν η προτεραιότητα δοθεί στο κόμμα , ενδέχεται μετά από λίγο καιρό να μην υπάρχει η ανάγκη ύπαρξής του.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
03/10/2016, 08:51

Ωραία και διδακτική η ιστορία.Και αυτόματα που πάει ο νούς μας ;

Θα μπορούσε να συμβεί κάτι ανάλογης κλίμακας κι εδώ ;

Δεν μπορώ να φανταστώ τύπους σαν τον Πολάκη να βγουν σε μια σεμνή τελετή και να ζητήσουν συγνώμη για το ύφος και το ήθος της εξουσίας που εξάσκησαν.

Γι' αυτό κι εξακολουθούν να έχουν πρότυπα αλλά Μαδούρο.Αμετανόητοι.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
08/04/2016, 11:58

Καλή η σκέψη για το φρεσκάρισμα των γεγονότων του περίφημου δημοψηφίσματος και τις πολιτικές ίντριγκες της κυβέρνησης που επένδυσε σε αυτό.

Εκτιμώ όμως ότι δεν πρέπει να παρακάμπτουμε έτσι απλά τα γεγονότα της ΕΣΗΕΑ με εκφράσεις του τύπου "ανεξάρτητα από τις υποκειμενικές απόψεις που μπορεί να έχει ο καθένας...".Δηλαδή στην Δημοκρατία χωράνε και απόψεις που κυριαρχούσαν επί χούντας ;

Πέραν αυτού που προτιμώ να θεωρώ ως ατυχή διατύπωση , προσωπικά θα ενδιαφερόμουν να πληροφορηθώ ποιούς και πόσους εκπροσωπεί πλέον αυτό το συνδικαλιστικό όργανο, καθώς και τι είδους απηχήσεις και δυνατότητες διαθέτει, έχοντας μια ομιχλώδη ιδέα πώς λειτουργεί.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
01/11/2017, 10:28

Να κι ένα διαφορετικό άρθρο.Καμιά σχέση με επίκαιρη πολιτική ή κοινωνικά θέματα.Αλλά με καταστάσεις που βιώνουμε όσοι πλησιάζουμε ή είμαστε στην τρίτη ηλικία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ας δούμε και μιά άλλη άποψη του πνευματικού κόσμου για το "Σατυρικόν":

Ο Λαρούς στο μεγάλο του λεξικό το περιγράφει ως ακατανόμαστο συνονθύλευμα από βρωμιές κι εξοργιστικές αισχρότητες.

Ο ίδιος ο Πετρώνιος σύμφωνα με τους ιστορικούς διήγαγε ακόλαστον βίο.

Πως θα μπορούσε διαφορετικά να ανήκει στην αυλή του Νέρωνα ;

Στα δικά μας αν κάποιοι κυβερνητικοί παίρνουν παραδείγματα από τον Πετρώνιο τόσο το χειρότερο γι' αυτούς.Γιατί δεν γνωρίζουν πόσο οικτρό ήταν το τέλος του.

Περισσότερα | Σχολιάστε

" Όταν η Μαριλίζα κι ο Στέφανος συνάντησαν τον Αλέξη "

Όταν τα ορφανά του ΓΑΠ βρήκαν πατρική στοργή και περίθαλψη.

Αυτοί μας κυβέρνησαν κάποτε κι έχουν την αξίωση να μας ξανασώσουν.
Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ σωστά το θέτετε.Το ντόπιο κατεστημένο δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα.Ας ελπίσουμε να κατέβουν από τα σύννεφα και να μη χρειαστεί το πακέτο της ανθρωπιστικής βοήθειας.Γιατί εκτός από την καταστροφή δεν θα βρίσκουν τόπο να κρυφτούν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απεμπολεί το όραμά του για τον Σοσιαλισμο."

Προς το παρόν το όραμα συμβιβάζεται με δωρεάν συνταγές για γεμιστά.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
09/03/2016, 00:13

Κι απ' τις δυό πλευρές του Αιγαίου αν κοιτάξεις , είναι πάρ' τον ένα και χτύπα τον άλλο .

Αύριο να αναφερθείτε και στον δικό μας πολιτικό ηγέτη.Να μην αισθανόμαστε ότι υστερούμε του γείτονα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
06/04/2016, 10:06

Θα διαφωνήσω κι εγώ όπως ο ARK στον χαρακτηρισμό του αξιόπιστου συνομιλητή.

Αποτελεί απλώς μια εύσχημη απόδοση για τον χαρακτηρισμό του χρήσιμου ηλίθιου , για να μην μακρυγορώ.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
26/09/2016, 10:47

Πολύ ορθή η τοποθέτηση , ιδίως η κατάληξη.Ψάχνουν να βρούν περιτύλιγμα για να σερβίρουν αέρα κοπανιστό.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλό το άρθρο αλλά υπεραισιόδοξος Αντώνη όπως γράφεις στον επίλογο.Πού το βλέπεις μεσ' τη θολούρα " το συνειδητοποιημένο κι οργανωμένο κομμάτι πολιτών που ξέρει ότι το μέλλον του είναι η Ευρώπη " ; Από το 2015 κι έπειτα έχουν αλλοτριωθεί συνειδήσεις.Ο Σύριζα προλείανε το έδαφος για αντιευρωπαϊκές θέσεις.Εφαρμόζοντας γκεμπελίστικες τακτικές , η προπαγάνδα του έχει αποτέλεσμα.

Συμφωνώ με τους προηγούμενους σχολιαστές.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Φταίει το ζαβό το ριζικό μας

Φταίει ο θεός που μας μισεί

Φταίει το κεφάλι το κακό μας

Ποιός φταίει ; κανένα στόμα

δεν το' βρε και δεν το' πε ακόμα

Από τους "Μοιραίους" του Κώστα Βάρναλη

Περισσότερα | Σχολιάστε

Από την ομιλία Τσίπρα στον ΟΗΕ:

Μερικές φορές οπισθοχωρούμε αλλά πάντα στόχος είναι να προχωράμε μπροστά.

Μήπως έχει μπερδέψει τις κατευθύνσεις ; Είναι γνωστό ότι με τη γεωμετρία τουλάχιστον δεν τα πάει καλά .Γιατί οι 360 μοίρες στροφή σε φέρνουν στο ίδιο σημείο.

Και για να παραφράσουμε το τσιτάτο του Λένιν : Ένα βήμα εμπρός και δύο βήματα πίσω.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά το ξεκινήσατε κ.Μουμτζή αλλά στο τέλος δεν αποφύγατε τις υπερβολές.Αυτό που σας διαφεύγει είναι ότι τα κόμματα της ακροδεξιάς έχουν περισσότερη πέραση από το ΚΚΕ που παραμένει ένα μουσιακό απολίθωμα.Αλλά λόγω της διάλυσης της κεντροαριστεράς , σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις παραμένει τρίτο κόμμα σε προτιμήσεις.Μέχρι εκεί όμως και τίποτα περισσότερο.Γίνεστε γραφικός με τις δύο τελευταίες προτάσεις του άρθρου σας.Αδικείται τον εαυτό σας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ας θυμηθούμε για λίγο τους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου :

" Άλλο ένα ένα τέσσερα κι άλλο εννιά κι ογδοντατέσσερα

πάμε όλοι πάμε όλοι , άλλη πόλη μέσ' την πόλη

Κυριακή στον Παρθενώνα , βρε με δικά μας δακρυγόνα"

Εμείς ρίχνουμε λιγότερα δακρυγόνα από τους άλλους , διορίζουμε λιγότερα δικά μας παιδιά από τους άλλους , κόβουμε λιγότερες συντάξεις από τους άλλους.

Εντάξει βάζουμε και κάτι παραπάνω φόρους από τους άλλους και ξεπουλάμε περισσότερη δημόσια περιουσία , αλλά εμείς δεν φταίμε , μας υποχρεώνουνε για να μας δώσουνε τη δόση.

Θαυμάστε τους !


Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλά μπουμπούκια που ανθίζουν σιγά-σιγά.

Για να μας πείσει κ. Κατριβάνου πρέπει να μετουσιώσει τις ιδέες σε πράξεις.

Π.χ. Ας πάρει κάποιους Αφγανούς υπό την προστασία της , θα πρότεινα καλύτερα στο σπίτι της.

Ας μας πεί πως σκέφτεται να αντιδράσει σ' αυτή την προβληματική συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνησή της για τον έλεγχο του μεταναστευτικού ρεύματος ,σκέφτεται να καταψηφίσει κάτι ;

Γιατί δεν προτείνει την αντικατάσταση του κ.Μουζάλα ως υπεύθυνου του μεταναστευτικού ;

Γιατί δεν παίρνει η ίδια πρωτοβουλία και δεν συμμετέχει στην υποδοχή των προσφύγων ;

Το να εκφέρει απόψεις σε ανώδυνες επιτροπές είναι τα συνήθη αριστερά αναμασήματα πού γνωρίζει πολύ καλά ότι προσφέρονται χάριν ενός απαιτητικού ακροατηρίου για να διατηρεί και τις δέουσες παρακαταθήκες για το μέλλον της.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Όταν το ηθικό μειονέκτημα γίνεται εξουσία.......

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Απομαγεμένοι
23/09/2016, 08:34

Η απογοήτευση του κόσμου κυριαρχεί μόνο στις δημοσκοπήσεις.Γιατί όταν φθάνουν μπροστά στην κάλπη τα πράγματα αλλάζουν μιάς και τα θέλγητρα της δημαγωγίας είναι πολύ ισχυρά.

Όσο αφορά την απομάγευση που αναφέρετε τι να πώ ;

Ότι οι ντόπιοι μάγοι αν και μαθητευόμενοι τα καταφέρνουν πολύ καλά στο να παραλύουν συνειδήσεις.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σημεία των καιρών.Με την ανοχή της εξουσίας οι δημοκρατικές αξίες διαλύονται.Και το δικαίωμα εκφοράς άποψης κινδυνεύει.Η αλητεία της άκρας ιδεολογίας φασιστικής ή κομμουνιστικής υπό επίσημη προστασία.Έτσι για να συνειδητοποιούμε που καταλήγει η κοινωνία μας.Που στην πλειοψηφία της θεωρεί κάποια πράγματα δεδομένα.Ποιός γνωρίζει σήμερα τη "νύχτα των κρυστάλλων".Είναι τόσο μακρινό το 1938 ;

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
09/09/2016, 09:56

Άτροπος : Η μια από τις τρεις μοίρες της μυθολογίας που έκοβε το νήμα της ζωής όταν ερχόταν η ώρα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η τακτική είναι γνωστή και αποδοτική.

Αλαφρώνουμε λίγο την εκλογική πελατεία και φορτώνουμε την ιδιοκτησία και γενικότερα τη μεσαία (παραγωγική) τάξη.

Κι η φορολογία , κυρία , στο ύψος της.

Ασε τι λέγαμε παληά τότε που είχαμε αυταπάτες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ελάχιστη δυνατή συναίνεση μεταξύ της αυριανής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης ;

Άπιαστο όνειρο κύριε αρθρογράφε.Ιδανικό σχόλιο για το τελείωμα του άρθρου , αλλά μέχρι εκεί .Στην Ελλάδα ζούμε.Εδώ που ο πετροπόλεμος είναι παραδοσιακή απασχόληση των πολιτικών παρατάξεων.Για να κρύβουν την ένδεια των επιχειρημάτων τους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

@neaoktana :

Δεν έχω πρόθεση να σας θίξω.Η αναφορά μου είναι καθαρά χιουμοριστική.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Εμπλοκή παντού...
25/02/2016, 10:01

Δεν αποκλείεται να δούμε να ισοπεδώνονται και οι τελευταίες αντιστάσεις για να εμφανίσει η κυβέρνηση ένα φιλολαϊκό προφίλ προ του κινδύνου να ξεμείνει από ρευστό.

Είτε έτσι είτε αλλιώς χαμένη είναι.Το μόνο που της απομένει είναι πως θα παραμείνει περισσότερο χρόνο στην εξουσία.

Περάσανε ανεπιστρεπτί οι εποχές που έδιωχνε την τρόϊκα και έκανε "διαπραγμάτευση".Είναι πια η εποχή του "ελάτε γιατί χανόμαστε".

Περισσότερα | Σχολιάστε

Βροντάει ο Όλυμπος αστράφτει η Γκιώνα

στ΄ άρματα στ' άρματα εμπρός στον αγώνα

όλα τα μνημόνια όλα τα λεφτά

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Έτσι θα φύγουν!
27/04/2017, 09:56

Ο Κυριάκος δεν είναι μόνος του.Ανέλαβε ένα κόμμα που δεν διέφερε και πολύ από το Πασόκ και τον Σύριζα στον λαϊκισμό και στην νοοτροπία που μας οδήγησαν μέχρι εδώ.Ένα κόμμα όπου ένα μεγάλο μέρος του ελέγχεται από τους καραμανλικούς,με ότι συνεπάγεται αυτό.Λαμβάνοντας υπόψη και τη νοοτροπία του εκλογικού σώματος δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα τα καταφέρει.Γι' αυτό κάνει και ορισμένους συμβιβασμούς.Δεν υπάρχει όμως αμφισβήτηση ότι στην κατάσταση που μας οδήγησαν οι αυταπάτες και οι μύθοι της αριστεράς(ποιάς αριστεράς αλήθεια ;) δεν βλέπουμε προς το παρόν άλλη εναλλακτική λύση.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αρκετά δυσοίωνη εμφανίζεται η κατάσταση όπως την αναλύει ο αρθρογράφος.Στη διπλανή στήλη όμως (black box) κάπως αλλιώς περιγράφονται οι εκτιμήσεις για την αξιολόγηση.Αυτοί που εμφανίζονται ότι "γνωρίζουν" εκτιμούν ότι δεν αναμένονται εκπλήξεις και μάλλον αυτό συμβαίνει.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
24/10/2016, 12:50

Κοντολογίς τα περί ισότιμης συμμετοχής στην Ε.Ε έχουν πάει περίπατο εδώ και πολύ καιρό και κατά τα λοιπά δυό γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
25/07/2017, 19:25

Μαθαίνουν σιγά σιγά.Γι' αυτό πρέπει να τους δώσουμε άλλη μια τετραετία για να κάνουν και το διδακτορικό τους.Να είστε σίγουροι ότι περίπου κάτι τέτοιο θα ισχυριστούν όταν έρθει η ώρα της εκλογικής αναμέτρησης.


Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
23/09/2016, 21:00

Ένα τσόφλι χαλασμένου από καιρό αυγού θέλετε να πείτε αλλά στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας το ωραιοποιείτε ως κέλυφος.

Να προσθέσω και κάτι παραπάνω ; Κατά πόσο εκπροσωπούν την Αριστερά αυτοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους σήμερα ότι είναι οι θεματοφύλακες της ηθικής τάξης στα πολιτικά δρώμενα της εποχής μας ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μέσα από όλη αυτή την εξέλιξη η ελληνική αριστερά αποδομείται μόνη της.

Κι όταν ολοκληρωθεί η αποδόμηση , ότι πια στερείται χρησιμότητας πετιέται στα σκουπίδια ή στην καλύτερη περίπτωση ανακυκλώνεται.

Προφανώς και ήταν αιθεροβάμονες όταν νόμιζαν ότι έχουν τη δυνατότητα να εκβιάσουν και να αλλάξουν την Ευρώπη σύμφωνα με την αρρωστημένη φαντασία τους.Κι αυτό έταζαν στο πλήθος που παραληρούσε.

Το ολέθριο σφάλμα τους να διαλύσουν και το μύθο του ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς μάλλον θα τους περιορίσει στο να βρουν οπαδούς για τον πετροπόλεμο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το κείμενό σας ότι

"Οι "53" προσπαθούν να παίξουν το ρόλλο του αριστερού αναχώματος και να πούν στην κοινωνία πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακόμα ένα άρωμα Αριστεράς"

τα λέει όλα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
09/03/2016, 00:21

Ο άνθρωπος δηλώνει κομμουνιστής.

Αυτοί που τον ψήφισαν και τον ανέδειξαν τρείς φορές τι δηλώνουν ;

Τελικά στην Ελλάδα ισχύει το ότι είσαι ότι δηλώσεις ;


Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Τσίκνησα
04/03/2016, 10:47

Εξαιρετική περιγραφή της πραγματικότητας.

Διαβάζοντας το σχόλιο άρχισα να διακατέχομαι κι εγώ από σιελλόροια.

Παρεπιμπτόντως μήπως σας περίσσεψε κανένα μπριτζολάκι ?

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
04/11/2016, 20:21

Θα συμφωνήσω με τον προηγούμενο ότι ο ίδιος ο λαός κρατά τη χώρα πίσω.Αποτέλεσμα θρησκοληψείας και έλλειψης επαρκούς παιδείας , για τα οποία η υπευθυνότητα βαραίνει τους πολιτικούς , ανεξαρτήτως τοποθέτησης.

Όσο αφορά τα ερωτήματα , πρέπει να εξετάζονται σε σχέσει με την εποχή και την εν γένει περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Το γράφεται κι εσείς στη δεύτερη φράση σας.

"Στις εποχές της οικονομικής κρίσης , ερωτήματα σαν κι αυτά , μοιάζουν με λεπτομέρειες μικρής σημασίας"

Μ' άλλα λόγια , τέτοια ώρα τέτοια λόγια.Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ καλά τα γράφετε,αλλά αμφιβάλλω αν υπάρχουν ευήκοα ώτα.

Να σας αναφέρω επ' ευκαιρία μια προσωπική μου εμπειρία ως ελεγκτή συνεταιρισμού.Από το σχετικό έλεγχο είχε προκύψει σωρεία ατασθαλειών που τις κοινοποίησα στην αρμόδια εισαγγελία.Σε ερώτησή μου προς τη διοίκηση του Συν/σμού,γιατί δεν απομάκρυναν τον λογιστή,που ως γνώστης της κατάστασης παρείχε τη σιωπηρή κάλυψη,έλαβα την απάντηση ότι η σχετική ενέργεια έπρεπε να εγκριθεί από τριμελή επιτροπή,της οποίας η απόφαση ήταν πάντοτε 2-1 υπέρ του υπαλλήλου για λόγους κομματικούς και συνδικαλιστικούς.Ο συγκεκριμένος υπάλληλος επί πλέον είχε περισσότερη σχέση με τη μπύρα παρά με τη Λογιστική.Τα συρτάρια του γραφείου του είχαν μετατραπεί σε κάβα.Αυτός κάλυπτε τον διαχειριστή κι ο διαχειριστής κάλυπτε την ασχετοσύνη του.Τα αρνητικά όμως δεν περιορίζονταν στην επιτροπή.Αντί της πληθώρας των αναφερθεισών καταγγελιών για διασπάθιση δημοσίου χρήματος,παραπέμφθηκε σε δικάσιμο μόνο για την άρνηση παροχής στοιχείων στον έλεγχο κι η υπόθεση έκλεισε με μια μικρή ποινή με αναστολή.

Ηθικό δίδαγμα.Στο Δημόσιο οι αγώνες πάντα δικαιώνονται.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Στα ψέματα παίζαμε!
10/05/2016, 10:05

Προφανώς και αποτελεί πρόοδο η ερμηνεία του ψέματος ως αυταπάτη !

Είναι και αυτό ένα από τα νέα ήθη της αριστεράς , όπως να βαπτίζει και τις αποτυχίες θριάμβους.

Ας το εμπεδώσουν τουλάχιστον οι ψηφοφόροι της του Σεπτέμβρη του 15 , μήπως και σταματήσουν πια να έχουν αυταπάτες.Θα κάνει καλό σε όλους μας.

Εξαιρετική η αναφορά στον μεγάλο δημιουργό Μανόλη Αναγνωστάκη.

Ευτυχώς είχε την τύχη να μη δεί τα ανοσιουργήματα της παράταξης που υποστήριξε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εξαιρετικό το άρθρο σας κ.Χούκλη.Διαχρονικό αλλά και επίκαιρο το θέμα που θίγετε.

Κι είναι ευπρόσδεκτο που το Liberal καλύπτει και κοινωνικά θέματα πέρα από τη συνήθη πολιτική επικαιρότητα.

Ερώτημα : Πώς στην εποχή της υπερπληροφόρησης να μη μετράει το ποιόν ενός πολιτικού , ώστε να τον επιλέξει ο κόσμος για κυβερνήτη και να μην αντιλαμβάνεται το ψεύδος και την εξαπάτηση που του προσφέρει (με αφορμή το φαινόμενο Τραμπ των Αμερικανικών προεδρικών εκλογών).

Απάντηση : Μια ερμηνεία είναι η προσπάθεια των ηττημένων στην κοινωνία να ξαναβγούν στον αφρό (όπως την αντιλαμβάνομαι στο άρθρο σας).

Αυτή είναι η βασική διάσταση του θέματος.Υπάρχουν και παράπλευρες ερμηνείες.

Η ιδεοληψία ότι μπορούν να αλλάξουν τα πάντα και μέσω του εκάστοτε ινδάλματός τους να αποκτήσουν το πάνω χέρι αφήνοντας πίσω τους αποτυχημένες καταστάσεις.

Και ακολουθεί η αλαζονεία της εξουσίας και ο μεγαλοϊδεατισμός της κυριαρχίας.

Να συμπληρώσω και κάτι ακόμη.Μέχρι πού φτάνει η υπερπληροφόρηση ;

Μήπως αρκετούς τους απωθεί η ιδέα ;

"Πάμπολλα τα ιστορικά παραδείγματα "αναφέρετε.

Κλασικότερο παράδειγμα ο αποτυχημένος στις σπουδές του(δεν κατάφερε ούτε το σχολείο να τελειώσει ) , Αυστριακός στην καταγωγή δεκανέας , που εκλέχθηκε το 1933 στη Γερμανική βουλή ως αρχηγός εργατικού κόμματος και 6 χρόνια αργότερα αιματοκύλισε την Ευρώπη.

Να μην πάμε τόσο μακριά ;

Ας μείνουμε στην πρόσφατη ελληνική επικαιρότητα.Μετά από τρείς εκλογικές αναμετρήσεις η Ευρώπη δεν άλλαξε.Άλλαξε όμως η Ελλάδα.Προς το χειρότερο.

Και ας δούμε και μιά άλλη διάσταση.Τελικά ποιοί εκλέγουν ; Αυτοί που έχουν βαρεθεί την υποσχεσιολογία και δεν συμμετέχουν ή αυτοί που δεν έχουν να χάσουν κάτι και αγκιστρώνονται στον οποιοιονδήποτε τους τάζει ;


Περισσότερα | Σχολιάστε

Προφανώς όταν το με στοιχειώδη νοημοσύνη εκλογικό σώμα συνεχίζει να απέχει δεν αποκλείεται να δούμε και μεγαλύτερους απατεώνες από τους τελευταίους στην εξουσία.Κι όπως έχει αποδειχθεί όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος της απάτης τόσο μεγαλύτερη είναι η αβλεψία που πάσχει η δικαιοσύνη.

Τις περιπτώσεις που γράφετε τις ζήσαμε και τις θυμόμαστε όλοι.Η ιστορία όμως τακτικότατα επαναλαμβάνεται γιατί είμαστε λαός αφελής , ημιμαθής , παντογνώστης και με άποψη επί παντός επιστητού και πάσχων μονίμως από μεγαλοϊδεατισμό και προγονοπληξία.

Ειδικά για την περίπτωση Τροχανά θα σας αναφέρω ότι ήμουν ένας από τους πολλούς που παραιτήθηκαν σε ζητηθείσα από τη δικαιοσύνη ελεγκτική διαδικασία ,μετά από κυκλοφορία απειλών , χωρίς να ασχοληθεί κάποιος στη συνέχεια.

Στην περίπτωση της χρηματιστηριακής φούσκας του 2000 ασχολήθηκα με συγκεκριμένη εταιρεία του χρηματιστηρίου μετά από εισαγγελική εντολή , αλλά τίποτε το αξιοσημείωτο δεν προέκυψε από τον έλεγχο και το ίδιο από ότι γνωρίζω συνέβη στό 60% των περιπτώσεων που υπήρξαν καταγγελίες.

Εκείνο που γιγάντωσε το μέγεθος της εξαπάτησης ήταν η μεγάλη παγκοσμίως άνοδος στις αναδυόμενες αγορές , η φήμη του εύκολου πλουτισμού , η αφέλεια κι η ευπιστία που μας χαρακτηρίζει σαν λαό και βέβαια οι δηλώσεις του τότε υπουργού οικονομικών ότι η άνοδος του χρηματιστηρίου αντανακλά τό καλό επίπεδο της οικονομίας της χώρας.Οι πολιτικοί δηλώνουν ότι θέλουν κι ότι τους συμφέρει.Γιατί να τιμωρηθεί κάποιος γι΄ αυτό ; Γνωρίζετε να συνέβη ποτέ ; Στον καθένα μας εναπόκειται να κρίνει που θα τοποθετήσει και μέχρι πόσο διάστημα τις επενδύσεις του και αν θέλει να ρευστοποιήσει την ακίνητη περιουσία του και να την επενδύσει σε χρηματιστηριακό αέρα κοπανιστό.

Κι επί πλέον γνωρίζετε ότι σε κάθε χρηματιστηριακό έγγραφο υπάρχει σαφής αναφορά ότι οι προγενέστερες αποδόσεις (της επένδυσης σε μετοχές) δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές ; Ποιός ασχολήθηκε πραγματικά και προβληματίστηκε ιδιαίτερα γι΄ αυτή την αναφορά ;

Απατεώνες πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν.Το θέμα είναι αν έχουμε την παιδεία και τη διορατικότητα να τους αντιλαμβανόμαστε.Αν κρίνω από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα φαίνεται ότι απέχουμε πολύ από αυτό.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν είναι ηλίθιοι.Ξέρουν τι κάνουν.Ηλίθιοι αποδείχθηκαν αυτοί που τους πίστεψαν.Κι αμφιβάλλω αν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Εγ-κατάληψη
28/03/2016, 10:25

Δεν νομίζω να ελπίζετε σε εισαγγελικές παρεμβάσεις για τα δικαιώματα των κατοίκων της χώρας.Ρητορική υποθέτω ειναι η αναφορά σας έτσι για να εμπεδώνουμε καλύτερα το είδος της πολιτικής και δικαστικής εξουσίας που διαθέτουμε.Βοήθειά μας.

Ποιός θα ασχοληθεί ;

Η κυρία πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ; Eκλεγμένη από υψηλού κύρους συναδέλφους της, όχι να τα ρίχνουμε όλα στο "σοφό" λαό.Και συνδικαλίστρια βεβαίως- βεβαίως ,στην Ελλάδα είναι το είδος που ευδοκιμεί περισσότερο.Δεν λέω τίποτε παραπάνω γιατί τις μηνύσεις τις έχει στη τσέπη και τις μπουμπουνίζει στο πολύ πρόχειρο.

Ή μήπως ο κύριος υπουργός που ψάχνοντας με το κυάλι επενδυτή , ανακάλυψε πως υπάρχει πιθανότητα οι προσφάτως ενσκήψαντες Αφγανοί και Μαροκινοί να εξελίξουν το είδος ;

Ή μήπως μπορεί να συνδράμει κάποιος από τους υπόλοιπους που πασχίζουν να αλλάξουν την Ευρώπη ; Την Ελλάδα είδαμε τι της άλλαξαν.


Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
09/05/2016, 10:57

Διαβάζοντας το τελευταίο κείμενο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Σ. Μπουρνάζου στην Αυγή ξεχωρίζω κάποιες δηλώσεις του όπως :

" Νιώθω πια πολύ μακριά από το Σύριζα και την κυβέρνηση , πιστεύω ότι ο κορμός της πολιτικής τους είναι λάθος και -κάτι ακόμα πιο βαρύ- δεν νιώθω πλέον πολιτική εμπιστοσύνη απέναντί τους" κι ακόμη ,

"Κάθε μέρα με πνίγουν πολλά : Το Αγιο Φως που έρχεται , βουλευτές που κατακεραυνώνουν τα κανάλια της διαπλοκής και συγχρόνως είναι πρώτη μούρη , η αποτίμηση ως "θετικού" του πρώτου μήνα της ντροπιαστικής συμφωνίας Ε.Ε.- Τουρκίας , το παπαγάλισμα για τους αριθμούς που ευημερούν , ο κυνισμός της εξουσίας...."

Μου δημιουργούνται κάποια ερωτήματα :

Γιατί ο δημοσιογράφος επέλεξε να αποκαλεί τα γεγονότα του Ιουλίου ήττα(όπως αναφέρετε) πλέον από 9 μήνες μετά ; γιατί δεν εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ εδώ και πολύ καιρό αρθογραφούσε στο επίσημο δημοσιογραφικό όργανο του κόμματος ;

Γιατί τα αντανακλαστικά του για την εκτίμηση της πορείας της κυβέρνησης είναι πιο αργά από τα αντίστοιχα του απλού λαού , που ενώ υπερψήφισε , μετά το Σεπτέμβρη του 15 άρχισε να αποδομεί με εντεινόμενο ρυθμό τις επιλογές του ;

Αδικαιολόγητο για άνθρωπο των γραμμάτων που λόγω του επαγγέλματός του έχει άμεση πρόσβαση στην πληροφόρηση.

Γιατί η αυτοκριτική γίνεται με τόση καθυστέρηση ;

Γιατί μας πιάνουν στον ύπνο και αντιδρούμε καθυστερημένα ;

Μήπως εκτιμάται ότι φθάνει κάποια στιγμή που ενώ το σύστημα καταρρέει η θέση μοιάζει ευάλωτη και προέχουν οι παρακαταθήκες για το μέλλον ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Το σκεπτικό της επικείμενης απόφασης είναι ότι το απολυτήριο Γυμνασίου και το απολυτήριο Λυκείου θα πρέπει να έχουν αντιστοίχιση με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων και άρα να ελέγχονται από το δημόσιο."

Θα σχολιάσω με τη γνωστή παροιμία :

Τι του λείπει του ψειριάρη , φούντα με μαργαριτάρι.

Επαρκής η τεκμηρίωσή σας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η φιλελεύθερη Ευρώπη όμως δεν πολυασχολείται γιατί έχει στήσει θυγατρικές στην Τουρκία με φθηνό εργατικό κόστος.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Από το κουκούτσι της ελιάς καταλήγουμε στις...Ασφάλειες Μινέττα.

Είναι και αυτό μια σύνδεση , όσο κι αν φαίνεται παράταιρη.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το πηλίκο του 10000 δια το 320 στρογγυλοποιημένο μας δίνει ένα μήνα.

Σ' αυτό το διάστημα κι εφόσον δεν αλλάξουν οι μεταβλητές μπορεί να τακτοποιηθούν όλα.

Να εκφράζουμε και την αισιόδοξη άποψη.

Περισσότερα | Σχολιάστε

κ.Μαυρίδη οι επιχειρηματίες δεν μπαίνουν στο παιχνίδι για να χάσουν λεφτά.

Το διορθώνετε βέβαια στην προτελευταία παράγραφο.

Εκτός κι αν ανατραπούν τα σχέδια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κι οι άδειες πολλαπλασιαστούν με μικρότερη καταβολή τιμήματος τότε υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποκομίσουν μακροπρόθεσμα κέρδη σε άλλες τους όμως δραστηριότητες.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Ξέφυγε το τζίνι
20/12/2016, 11:22

κ.Χούκλη η ιστορία επαναλαμβάνεται και σαν τραγωδία και σαν φάρσα.

Πιστεύω να συμφωνείτε κι εσείς.Κι οι ενδείξεις είναι πολύ παραπάνω από ανησυχητικές.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν γνωρίζω τι είδους παιδεία έχουν οι Γερμανοί.Το βέβαιο είναι ότι δεν έχουμε εμείς.Αυτή είναι η βάση όλων των δεινών που μας στοιχειώνουν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν γνωρίζω αν οι πιο πάνω διάλογοι έγιναν πράγματι , αλλά πιστεύω πως θα μπορούσαν να έχουν γίνει.Κάτι που θα ακουγόταν αδιανόητο σε άλλους καιρούς.

Αυτό δείχνει και την κατάντια που έχουμε περιέλθει σαν κοινωνία και σαν χώρα.

Και τα χειρότερα έπονται.

Κατά τα άλλα η παράθεση του ζωικού βασιλείου στον τίτλο του άρθρου παρά την προσπάθεια σύνδεσης δεν μου φαίνεται και τόσο επιτυχής , καθώς κινεί μεν την περιέργεια αλλά για άλλα προϊδεάζει.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
15/03/2016, 19:06

Ας πούμε τα πράγματα με τ΄όνομά τους.Εγώ τουλάχιστον δεν έχω υποχρεώσεις τήρησης δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Με (κύριο !) άρθρο η σημερινή ΑΥΓΗ προτρέπει να το ρίξουμε ολίγον έξω το τριήμερο των Αποκριών , να απομακρυνθούμε από τη συλλογική κατάθλιψη και να μεταθέσουμε τις σκοτούρες γι' αργότερα.Και βέβαια αναφέρεται στην πολιτική επικαιρότητα.

Κανένα πρόβλημα αν ήταν άλλοι καιροί.Αλλά να γράφονται ανάλαφρες προτροπές σε εποχές που δεν γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει ;Και με βαριά σύννεφα μαζεμένα πάνω από τη χώρα ;

Θα μου πείτε και εμείς τι μπορούσαμε να κάνουμε , ειδικά το εορταστικό τριήμερο ; Τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από ότι κάναμε.

Πού είναι η αγωνιστικότητα της ελληνικής αριστεράς που δεν ησύχαζε άλλες εποχές;Τώρα όμως έγινε εξουσία κι άλλαξαν τα συνθήματα.Καιρός να κρύβουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί.

Αυτή είναι η πλεονεκτηματική ηθική της ελληνικής αριστεράς.
Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
30/01/2017, 10:21

Με πολύ χιούμορ το σχόλιο.Και με μπόλικη δόση ειρωνίας.Θα το υιοθετούσα πλήρως αν δεν με κατέτρεχε η ανησυχία ότι κινδυνεύουμε.Και όσο πιό πολύ ηλιθιότητα κυκλοφορεί μαζί με τις φιέστες τόσο περισσότερο ανησυχώ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο εν λόγω "σύμβουλος" αμοίβεται με 1200 το μήνα για να ασχολείται κυρίως με τη Μενεγάκη.Είναι ένα πολύ καλό χαρτζηλίκι λαμβανομένου υπόψη ότι δεν προσφέρει τίποτα , γιατί δεν είναι σε θέση να προσφέρει κάτι και προσπαθεί να κρατηθεί στη δημοσιότητα χρησιμοποιώντας τηλεπερσόνες.

Τουλάχιστον η εκφερόμενη παπαρολογία αν μη τι άλλο προσφέρεται για μπόλικη ιλαρότητα και τίποτε παραπάνω.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Η τέλεια καταιγίδα
07/03/2016, 11:07

κ.Dawkinson κάντε λίγο κράτει.Μη μας μαυρίζετε τη ψυχή. Έρχεται και καθαρή Δευτέρα.Αφήστε να γευτούμε πρώτα τα θαλασσινά μας και μετά βλέπουμε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κομμουνιστής χωρίς κομμουνισμό δεν υπάρχει , υπάρχει όμως κομμουνισμός χωρίς κομμουνιστές αλλά μόνο ως ουτοπική φιλοσοφία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μια πίτα στον ουρανό.Σαν να λέμε από την άλλη μονοθειστική θρησκεία τα πιλάφια του παραδείσου.Ορθά τα έλεγε ο Ζουράρις.Ότι αρπάξουμε τώρα.Σε λίγα χρόνια ποιός ζει ποιός πεθαίνει.Θα αποτελούσαν οι Συριζαίοι εξαίρεση ; Όποιοι πολιτεύονται στην Ελλάδα εξελίσσουν ένα κακόγουστο αστείο.Μέχρι να έρθουν οι επόμενοι.Για να συνεισφέρουν τα δέοντα στην ολοκλήρωσή του.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
09/12/2016, 10:45

Αυτά πιστεύουν οι Συριζαίοι κι έτσι ενεργούν ζώντας σε ένα παράλληλο σύμπαν όπως ακριβώς γράφετε.

Κάποια στιγμή όμως ακόμα και οι αφελείς μετά από τόση προσμονή και καθώς εξακολουθούν να μην βλέπουν φως κουράστηκαν.Και τους γυρίζουν την πλάτη.

Απομένει μόνο το παιχνίδι των γελοιοτήτων των μελών του κόμματος που θα το τραβήξουν όσο τους παίρνει γιατί αυτοί είναι οι μόνοι οφελημένοι όσο βρίσκονται στην εξουσία.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
23/02/2016, 11:56

Διακινδυνεύω να συνοψίσω το συμπέρασμα του άρθρου στη γνωστή ρήση του υπουργού προπαγάνδας του Γ' Ράϊχ Γ.Γκέμπελς "πες πες κάτι θα μείνει".

Τα καθεστώτα και οι δικτάτορες κάποτε πεθαίνουνε , οι δοκιμασμένες όμως πρακτικές παραμένουνε αιώνιες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όταν αναφερόμαστε σε λογικές εφαρμογές πολιτικών , ενδόμυχα εξαιρούμε τη σημερινή πολιτική εξουσία με βάση τη μέχρι τώρα συμπεριφορά της.

Ωστόσο θέλω να πιστεύω ότι , σε ηγετικό επίπεδο τουλάχιστον , θα ξαναλειτουργήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και θα παραμείνει η χώρα στον αναπνευστήρα , μιας και προς το παρόν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο.Περισσότερα | Σχολιάστε

Αξιόλογη ανάλυση για το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ.

Δυστυχώς οι εναπομείναντες οπαδοί του κόμματος επέλεξαν ως αρχηγό του πρόσωπο που θα μπορούσε να σταθεί σχετικά ικανοποιητικά τη δεκαετία του 1980.

Η σημερινή ηγεσία του κόμματος φλερτάρει με αντιμνημονιακές θέσεις στην αγωνία της να κερδίσει τους δυσαρεστημένους που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ.Γι' αυτό κι επίκειται η διάσπαση του κόμματος που έχει ουσιαστικά ξεκινήσει με τον Γρηγοράκο και τις αντιθέσεις Βενιζέλου , Χειμωνά κλπ.

Δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν ένα αξιόπιστο μεσαίο χώρο στα πολιτικά δρώμενα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Επειδή δεν είμαι και τόσο καλός στη πολυλογία και στον περίπλοκο λόγο (αν ήμουν θα είχα διατελέσει και δημοσιογράφος) διακινδυνεύω να συνοψίσω το άρθρο σε 4 λέξεις

"Ανοίξαμε και σας περιμένουμε"

στο οποίο η προφανής απάντηση είναι

"Ευχαριστούμε ερχόμαστε"

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τις οικονομικές υποχρεώσεις που αναφέρετε , εκτός του κ.Τσακαλώτου τις έχει υπόψη της η κυβέρνηση ? Έτσι όπως ενεργεί μου δημιουργεί αμφιβολίες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σωστές οι αναφορές σου κ.Πανούτσο.Όλα αυτά όμως που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να αναριχηθεί εδώ που έφτασε , θα μπορούσε να τα πετύχει αν το εκλογικό σώμα ήταν περισσότερο συνειδητοποιημένο κι όχι τρείς λαλούν και δυό χορεύουν ;

Τι σόι πολιτισμικό επίπεδο διαθέτουμε σαν λαός όταν επιβραβεύουμε τον κάθε τυχάρπαστο λαϊκιστή με εντολή εξουσίας ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καμμιά αντίρρηση στη λογική σας.Το άρτι ευδοκιμήσαν όμως φρούτο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αισθάνεται ολοένα και πιεστικότερα την ανάγκη κάπου να στηριχθεί καθώς νιώθει πλέον να μην έχει πέραση.Και σ΄αυτή την περίπτωση οι μέθοδοι του υπουργού προπαγάνδας του Γ' Ράιχ σε κάτι μπορούν να συμβάλλουν.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Τροφή τους το μίσος!
11/03/2016, 09:28

κ.Μαυρίδη διαφωνώ με την άποψη να αιωρείται το ερώτημα κατά πόσο θα ήταν προτιμότερο η χώρα να μην είχε περάσει στη σφαίρα της δυτικής επιρροής.

Αυτού του είδους τα ερωτήματα θα ήταν καλύτερα να μένουν ρητορικά.

Είναι πλέον αποδεδειγμένο τι θα είχε συμβεί αν η Ελλάδα είχε καταστεί δορυφόρος του Παραπετάσματος.Και δεν κινδυνολογώ.

Κι όλο αυτό προς τι;

Για να είχαμε δοκιμάσει τις ανάλογες εμπειρίες και μετά κόπων και βασάνων να γκρεμίζουμε τείχη για να πάρουμε πορεία προς το δυτικό κόσμο ;

Πώς είστε τόσο βέβαιος ότι δεν θα είμασταν σε χειρότερη κατάσταση σήμερα από αυτή που είμαστε τώρα ;

Έχετε επισκεφθεί πόλεις των βορείων γειτόνων για να δείτε τις κατοικίες τους ;

Κι έχουν περάσει 27 χρόνια από το γκρέμισμα των τειχών.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
09/02/2017, 09:41

Όποιος έχει "βιογραφικό" σήμερα φεύγει στο εξωτερικό.Καλά τα γράφετε.Εδώ πια επιπλέον οι φελλοί και τα κομματόσκυλα.Αυτή η χώρα θα δυσκολευτεί πολύ να έχει μέλλον.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ σωστά κ.Ζαμπούκα. Να συμπληρώσω κι εγώ ότι αρκεί μια καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων ή μια προκαταβολή έναντι για να δούμε τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ να επανέρχονται στο φυσιολογικό όριο ελεημοσύνης .

Αιτία όχι τόσο η ιδεολογική διάσταση των Ελλήνων αλλά η πολύ ισχυρή διασύνδεση τσέπης και βούλησης.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
έκανε σχόλιο στο θέμα Dr Tsipras
09/03/2016, 10:02

Ο κ.Τσίπρας μόνο σε παραλίες τριτοκοσμικών χωρών μπορεί πλέον να μοιράζει λουλούδια.

Εξαιρείται η δική μας τριτοκοσμική χώρα , όπου γνωρίζει πολύ καλά ότι ανάλογο εγχείρημα μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες αυξημένης εναέριας κυκλοφορίας ιπτάμενων αντικειμένων με συγκεκριμένο στόχο.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
22/04/2016, 10:34

Προσωπικά δεν είμαι έτοιμος να αποδεχθώ αυτού του είδους (την σκανδιναβική ) αντιμετώπιση του σωφρονιστικού συστήματος που αναφέρετε.

Έχουμε γαλουχηθεί σε μια λογική που πολύ απέχει από το να θεωρούμε ότι ζούμε σε ένα κράτος δικαίου , απολύτως δικαιολογημένη από την καθημερινή αντιμετώπιση του κράτους.Τι είναι το κράτος όμως κι από τι συνίσταται ; Εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε που διαμορφώνουμε τη νοοτροπία του και τις δομές του ;

Τα διλήμματα που αναφέρετε δεν ισχύουν για μας. Η προτεραιότητά μας είναι η λογική όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς κι η ενόρμηση που εξυπηρετεί τις ανάγκες μας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η αρχή του τέλους έχει ξεκινήσει για τη χώρα προ πολλού.

Θυμίζει κάτι το πολιτικό τοπίο , η όποια ασφάλεια αισθανόμασταν , οι προοπτικές που ελπίζαμε , ο εργασιακός βίος και γενικά η καθημερινότητα που ζούσαμε πριν μερικά χρόνια ;

Αυτή η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να επιβιώσει με οποιοδήποτε τίμημα.Υπάρχουν όμως και κάποια όρια.Ευτυχώς εξακολουθούμε να ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Δυτικό κόσμο.Η ανατροπή αυτής της κατάστασης δημιουργεί κινδύνους και στο εξωτερικό και τα στάτους κβο είναι δεδομένα.Η δημοκρατία εφ' όσον υφίσταται θα εξακολουθεί να έχει διέξοδα.Και υπάρχει το περιθώριο να αλλάξει η κατάσταση.

Το τίμημα όμως δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.


Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
27/04/2016, 10:23

Όλα αυτά που αναφέρετε κ.Μαυρίδη για την υπερφορολόγηση και την εκ των πραγμάτων φυσική συνέπεια της αύξησης της φοροδιαφυγής τα γνωρίζουν πολύ καλά οι κυβερνώντες , τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς που εξακολουθούν να διαθέτουν μια στοιχειώδη λογική για την πορεία της οικονομίας και τις επιπτώσεις από την ενδεχόμενη συμφωνία εφαρμογής των όσων έχουν δεί το φως της δημοσιότητας.

Το μεγάλο τους πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να πούν την αλήθεια στο ακροατήριό τους , καθώς μέχρι τώρα περί άλλων τύρβαζαν και καθώς ήταν βολικό άλλα έταζαν.

Τώρα που φθάνει η ώρα του λογαριασμού , διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για να ολοκληρώσουν την αναίρεση των όσων προπαγάνδιζαν και επινοούν εχθρούς που επιβουλεύονται τη λαϊκή κυριαρχία κι άλλες συναφείς φαιδρότητες , με απώτερο στόχο την παράταση της πολιτικής τους επιβίωσης με οποιοδήποτε τίμημα.

Θέλω να πιστεύω ότι μετά από τόσα δεινά που έχουν συσσωρευθεί για τη χώρα δεν θα φθάσουμε στο ατύχημα τώρα καί θα επικρατήσει η λογική.

Κι αν το κυβερνητικό συνονθύλευμα αγνοεί την αξία αυτής της έννοιας μπορεί να λειτουργήσει η ασφαλιστική βαλβίδα των συμφερόντων των δανειστών , οι οποίοι πλέον έχουν συνειδητοποιήσει ότι και η χρήσιμη ηλιθιότητα κάπου έχει τα όριά της κι ενεργεί αντίστροφα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
28/03/2016, 17:22

Δεν τον γνωρίζω τον Κάουτσκι γιατί δεν έχω ασχοληθεί με τα θεωρητικά στοιχεία του μαρξισμού -λενινισμού.Υποθέτω όμως πως κάποιος σοσιαλδημοκράτης θα ήταν , ρεβιζιονιστής όμως για τον Λένιν.

Καλό το ανεκδοτάκι , αλλά επιτρέψτε μου , για πολιτική επιθεώρηση.

Πέρασε η αείμνηστη εποχή πού έβγαζε πολύ γέλιο , η εποχή του υπουργού οικονομίας με μοναδική εξειδίκευση στα "νι" , των ραχιλιάρικων και της προέδρου ντίβας.Τώρα περιοριστήκαμε στα ανέκδοτα τύπου πρόσφυγες-επενδυτές.

Ο Λένιν έμεινε στην ιστορία ως ένας μεγάλος επαναστάτης.Άσχετα που κατέληξε η επανάσταση αργότερα.Ο Αλέξης μπορεί να συνδεθεί μαζί του μόνο ως ανάλαφρο ανεκδοτάκι και τίποτε παραπάνω.

Περισσότερα | Σχολιάστε
hariage
14/05/2016, 14:15

Η απάντηση μου θυμίζει το "πήραμε τη ζωή μας λάθος κι αλλάξαμε ζωή " του Γ.Σεφέρη.

Σωστές οι εκτιμήσεις σας , σωστή κι η προτροπή , αλλά πώς παίρνουμε τη ζωή μας πίσω ;

Είμαστε λαός με αδύνατη μνήμη , μας αρέσει η δημαγωγία και το εύκολο κέρδος και προφανώς έχουμε κακιές σχέσεις με τη λογική.

Προσωπικά είμαι απαισιόδοξος ακούγοντας τις ιδέες που κυκλοφορούν γύρω μου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

@ Republican-Guy συμφωνώ με εξαίρεση την τελευταία φράση.

Αυτό θα ίσχυε σε άλλες εποχές.Σήμερα μας κατακλύζει η μετριότητα και μια γενικότερη παραίτηση.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι μάλλον έχετε δίκιο για τις εκτιμήσεις σας.

Αυτό στο οποίο όμως δεν εστιάζει το άρθρο σας , είναι το πώς η αγγέλη του ακροατηρίου αποδέχεται τις απόψεις περί σκληρής διαπραγματευτικής τακτικής , καθώς και τη συμπεριφορά της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ενόψει των σχετικών εγκρίσεων στη Βουλή.

Κι όσο αφορά τη κοινοβουλευτική ομάδα τα πράγματα είναι απλά.Μετά την πολύχρονη εκκρεμότητα έχουν τόσο κουρασθεί και απογοητευτεί , που δεν έχουν το κουράγιο να επιστρέψουν σους πολιτικούς καφενέδες για να συνεχίσουν τη χαμένη πιά επανάσταση και τα σχετικά τσιτάτα σ' ένα προδομένο ακροατήριο.Ας πέφτει λοιπόν προς το παρόν ο μισθός κι αργότερα βλέπουμε.

Όσο αφορά την αγγέλη των ψηφοφόρων τα πράγματα είναι κομμάτι δυσκολότερα , γιατί για να προσδιοριστούν οι προθέσεις απαιτείται παρέμβαση ψυχολόγων για να αποκαλυφθούν τα εσώψυχά τους.

Πάντως με τούτα και με τ' άλλα το καραβάνι προχωράει. Μπορούμε να το πούμε και τουρλουμπούκι.Με αβέβαια όμως στίγμα και προορισμό.

Περισσότερα | Σχολιάστε

@ Aigeas 787 -ΚΑΛΛΙΞΕΝΟΣ σας ευχαριστώ για τις απόψεις σας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Βλέπω τον κ.Θεοχάρη να την κάνει σύντομα αφού δεν υπάρχει συγκολητική ουσία.

Άλλα στελέχη δεν υπάρχουν εξ' ου και τα ποσοστά...εκλογής Πούτιν που έλαβε ο Σταύρος που σε πρώτη φάση καπάρωσε την καρέκλα.Σε ένα κόμμα όμως που κοντεύει να ξεμείνει από οπαδούς.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτή ακριβώς ήταν η επιλογή της Μέρκελ , να αδειάσει τον Σαμαρά όταν κατάλαβε τι εκπροσωπεί ο Τσίπρας.Μετά όλα έγιναν πιο εύκολα γι' αυτήν και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.Αποδείχθηκε πολύ πιο έξυπνη από το ντόπιο εκλογικό σώμα που πίστευε σε αυταπάτες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η αναδίπλωση - στροφή του Παπαδημούλη έχει να κάνει με την απόπειρα μεταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ από ακραίες αριστερές αντιλήψεις σε σοσιαλδημοκρατικές θέσεις .

Αναμφισβήτητα βοήθησε και το κλίμα των Βρυξελλών που του έβαλε πάγο και του έκοψε τον αέρα που διέθετε πριν ανηφορίσει στην ευρωβουλή.

Τώρα πόσοι θα ακολουθήσουν τη στροφή από την ομάδα Μπανιά είναι ένα μεγάλο θέμα.Πάντως άσχετα αν θα παραμείνουν στην εξουσία , ετοιμάζεται νέο ξεκαθάρισμα στο κόμμα με γνώμονα περισσότερο ευρωπαικό προσανατολισμό, οπότε κάποιοι παλιοί σύντροφοι φαίνεται να περισσεύουν.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Φταίνε αυτοί που αγκαλιάζουν κάθε φορά τους περιφερόμενους γυρολόγους.Γιατί κι οι ίδιοι στερούνται σταθερής ιδεολογίας κι ενεργούν ανάλογα το συμφέρον τους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τουλάχιστον περίεργο το σημερινό σας άρθρο.Εξετάζει τις δυνατότητες το τί μπορεί να έχει διαβάσει ο Καρανίκας από κλασσικούς συγγραφείς.Είμαστε με τα καλά μας ; Και ποιός είναι στο κάτω κάτω ο Καρανίκας που του δίνουμε τόση αξία ; Σε κάποιο σημείο αναφέρετε μάλιστα ότι του είσθε και συμπαθής.Εγώ δεν καταλαβαίνω ή κάτι θέλει να πεί ο ποιητής και δεν το λέει σωστά ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ σωστά τα γράφετε.Το πρόβλημα είναι πόσοι τα αντιλαμβάνονται.

Περισσότερα | Σχολιάστε