LIBERALL
THINK TANKST
FORUMF
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Κυριακή 22/10/17
2ος χρόνος, ημέρα 721η

Επιστροφή στο forum Φιλελεύθερο forum forum@liberal.gr

Διαχειριστές: Μπάμπης Εγγλέζος Πρόεδρος ΣΕΔ & Νίκος Οικονομόπουλος Αντιπρόεδρος ΣΕΔ

Τα Θέματα του χρήστη filefree

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Επισήμως διαψεύδεται με πάθος. Ανεπισήμως όμως, φαίνεται πώς τα πράγματα ίσως και να είναι διαφορετικά. Το Μέγαρο Μαξίμου σε όλους τους τόνους επιμένει ότι θέμα πρόωρων εκλογών δεν τίθεται, μια και πρόθεση του είναι να εξαντλήσει την τετραετία.

Επειδή όμως η προσφυγή στις κάλπες δεν προαναγγέλλεται, μια σειρά διαδοχικών κινήσεων του κυβερνητικού στρατοπέδου δείχνει ότι η στιγμή της ανακοίνωσης δεν είναι μακριά ή τουλάχιστον όχι τόσο όσο θέλει να μας πείσει το Μέγαρο Μαξίμου. Κινήσεις που από μόνες τους η κάθε μία ξεχωριστά δεν δείχνουν κάτι το «περίεργο». Όλες όμως μαζί αποτυπώνουν μία τάση της κυβέρνησης που δυνητικά θα μπορούσε να «ανοίξει» το παράθυρο των εκλογών, εφόσον βρεθεί και το κατάλληλο αφήγημα.

Πρώτα από όλα όμως να επισημάνουμε μία παραδοχή: Όλες οι κυβερνήσεις προτού ανακοινώσουν την απόφασή τους για εκλογές φρόντισαν, η κάθε μία στο μέτρο των δυνατοτήτων της, να «φτιάξει» το κλίμα και την εικόνα της στους πολίτες. Πώς λοιπόν βελτιώνεις την «εικόνα» σου ως κυβέρνηση;

Κάνεις μικρές αλλά συνεχείς επεμβάσεις σε θέματα κοινωνικού χαρακτήρα. Σε ζητήματα που ακουμπούν στους πολίτες. Με άλλα λόγια «σουλουπώνεις» το κοινωνικό σου προφίλ. Δείχνεις, ως κυβέρνηση, ότι νοιάζεσαι για τον πολίτη ειδικά την περίοδο αυτή των μνημονίων. Η Κυβέρνηση λοιπόν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους τελευταίο μήνα δύο προχωρά «αθόρυβα» σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις:

Πρώτη κίνηση. Η αρχή έγινε στις αρχές Οκτωβρίου με την ανακοίνωση διανομής του κοινωνικού μερίσματος από τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναδάκη. Μία επιλογή με έντονους συμβολισμούς. «Το μέρισμα θα διανεμηθεί φέτος σε μεγαλύτερο εύρος κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από την κρίση. Θα δοθούν περίπου 1.000 ευρώ σε 1 εκατομμύριο ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βερναρδάκης μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Κόκκινο» και επιχείρησε να πρεξοφλήσει και την συμφωνία των θεσμών. «Πέρυσι, η αντίρρησή τους ήταν ότι θα μπορούσε να είναι πιο στοχευμένοι οι πληθυσμοί στους οποίους κατευθύνεται. Επί της ουσίας δεν υπήρχε αντίρρηση, αλλά στο πώς και σε ποιους» σημείωσε με νόημα ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Κίνηση δεύτερη.  Το Μέγαρο Μαξίμου ξέρει καλά ότι ο μεγάλος «καημός» πολλών Ελλήνων είναι το πώς θα «πιάσουν» μία μόνιμη θέση στον ευρύτερο ή στον στενό δημόσιο τομέα. Ένας «καημός» που τα χρόνια του μνημονίου μεγάλωσε και όχι άδικα εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας. Η κυβέρνηση λοιπόν γνωρίζοντας καλά την ροπή των Ελλήνων για οικονομική εξασφάλιση μέσω δημοσίου, προχωρά «σεμνά» αλλά σταθερά σε διορισμούς.

Για παράδειγμα στα γραφεία του ΑΣΕΠ βρίσκεται τις μέρες αυτές μία νέα μεγάλη προκήρυξη του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία θα προσληφθούν 5.000 μόνιμοι υπάλληλοι στον τομέα καθαριότητας των δήμων.Ο διαγωνισμός αυτός αφορά στα αιτήματα των δήμων για τους οποίους κρίθηκε αντισυνταγματική η ανανέωση συμβάσεων στους υπαλλήλους που δουλεύουν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, όπως ο τομέας της καθαριότητας.Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι ο νέος διαγωνισμός αναμένεται να βγει στον αέρα προς το τέλος του 2017.
 
Κίνηση τρίτη. Η κυβέρνηση επιθυμεί να επισπεύσει την απονομή χιλιάδων συντάξεων που έχουν  αδίκως «κολλήσει». Για το λόγο αυτό πριν από μερικές μέρες υπήρξε  σχετική νομοθετική πρωτοβουλία για απλούστευση διαδικασιών που αφορά στο πώς ένας «υποψήφιος» συνταξιούχος επιτέλους θα πάψει να είναι «υποψήφιος».
 
Κίνηση τέταρτη. Τον περασμένο μήνα η Βουλή ψήφισε τον νέο νόμο για την τακτοποίηση αυθαιρέτων. Πρόκειται για το πέμπτο νομοθέτημα από το 2009  που αφορά στο ίδιο ζήτημα. Ο νόμος έφερε δύο σημαντικές αλλαγές για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων (που κατασκευάστηκαν μέχρι την 28η Ιουλίου 2011): Προβλέπει μειωμένα πρόστιμα καθώς υπάρχουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση παραβόλων και προστίμων για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων και γίνονται εκπτώσεις σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, κατά κύριο λόγο μακροχρόνια ανέργους και ομάδες που στηρίζονται στο εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης.
 
Σε όλα τα παραπάνω αν συνεκτιμήσει κάποιος και την επικοινωνιακή «καταιγίδα» των τελευταίων 24ωρων με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσιπρα στις ΗΠΑ, στην οποία επένδυσε το Μέγαρο Μαξίμου με στόχο την ενίσχυση του διεθνούς προφίλ του πρωθυπουργού, τότε σίγουρα τα συμπεράσματα είναι πολλά και χρήσιμα. 
 
Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Ούτε βεβαίως ότι η κάθε μία από τις παραπάνω τέσσερις κινήσεις που έκανε το τελευταίο διάστημα το Μέγαρο Μαξίμου είναι από μόνες τους ενδεικτικές ότι «ο κύβος ερρίφθη».
 
Όμως το βέβαιο συμπέρασμα είναι πως πολλά μικρά και μεταξύ τους άσχετα κομμάτια μπαίνουν το ένα πίσω από το άλλο. Δημιουργούν ένα δρόμο που στο τέλος του θα βρούμε μπροστά μας... τις κάλπες. Μένει να αποκαλυφθεί το πότε ακριβώς.
Περισσότερα | Σχολιάστε

Το όραμά του για την παιδεία και τους νέους ανθρώπους παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο 2ο προσυνέδριο του κόμματος, στην Πάτρα. “Η επόμενη γενιά είναι το μέλημα μας, δεν πρέπει να ζήσουν χειρότερα από ότι εμείς σήμερα. Ολα αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν μέσα στην κρίση, τα μόνα βιώματα τους είναι βιώματα της κρίσης, είναι παιδιά που αποκτούν γνώση με τελείως διαφορετικό τρόπο από αυτόν που αποκτούσαμε εμείς. Σήμερα η γνώση είναι προσβάσιμη από ένα κινητό, αυτό που ξεχωρίζει αυτή τη γενιά, είναι η επιθυμία τους για δυο πράγματα
Ευκαιρίες και αξιοκρατία” τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο χώρο της παιδείας.

“Για την ΝΔ απόλυτη προτεραιότητα είναι η κατάργηση του εκτρωματικού νόμου Φίλη, Μπαλτά , Γαβρόγλου” ξεκαθάρισε ο κ.Μητσοτάκης και σημείωσε ότι η ΝΔ επιλέγει το δρόμο του ρεαλισμού και των προτάσεων απέναντι στο λαϊκισμό που εχει ταλανίσει τη χώρα.

“Ενας νέος στο Περιστέρι μου είχε πει ότι βλέπει τη ζωή του να περνά σαν ταινία και δεν μπορεί να την επηρεάσει, αν παρακολουθούσε όμως την σημερινή συζήτηση θα ηταν ποιο αισιόδοξος” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αναφέρθηκε στο ζήτημα της αριστείας.

“Γίνεται μεγάλη κουβέντα για το θέμα της αριστείας. Είναι στάση ζωής, μια καθημερινή προσπάθεια που καταβάλει ο καθένας για να γίνει το καλύτερο που μπορεί και αυτή την αριστεία θέλουμε να επιβραβεύσουμε” σημείωσε , συμπληρώνοντας πως όταν μιλάμε για ευκαιρίες αναφερόμαστε στους λιγότερο προνομιούχους.

“Η παιδεία είναι ο μόνος τρόπος που έχει ενα παιδί να αποκτήσει τα εφόδια και δεν πρόκειται να κάνουμε καμία υποχώρηση για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την παιδεία, ξεκινώντας ανάποδα ηλικιακά. Κανένα παιδί δε θα βρεθεί εκτός παιδικού σταθμού. Θέλουμε πιο αυτόνομα σχολεία. Οι δάσκαλοι ξέρουν καλύτερα πως να ασκήσουν το δικό τους έργο . Θέλουμε μια αξιολόγηση που δε θα είναι τιμωρητική. Θα επιβραβεύονται οι καλύτεροι και θα βοηθιούνται οι λιγότερο καλοί” επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, δίνοντας το πλαίσιο της αξιολόγησης, όπως εκείνον την εννοεί στην εκπαίδευση.
“Θέλουμε ελεύθερα αυτόνομα σχολεία, με μεγαλύτερη δικαιοδοσία στους διευθυντές και όπου θα υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ δραστήριου συλλόγου γονέων. Ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε ελληνική περιφέρεια. Δεν είναι ταξική πολιτική αυτό, είναι το ανάποδο. Είναι η δυνατότητα που δίνεται σε ένα φτωχό παιδί να μπει σε ένα σχολείο που θα αναπτύξει δυνατότητες. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με κλήρωση αλλά με κάποια κριτήρια” ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σημείωσε ότι το σύστημα οικοδομήθηκε γύρω από την λογική να παράγουμε πτυχιούχους για να διεκδικήσουν θέση και επίδομα στο δημόσιο.
“Αυτός ο κόσμος πέθανε” ήταν η χαρακτηριστική φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που επέμεινε στην αξιολόγηση λέγοντας ότι αυτή θα πρέπει γίνεται από τους καλύτερους αλλά και από εξωτερικούς αξιολογητές.
Ο κ.Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά προγράμματα
σημειώνοντας όμως ότι θα πρέπει να δοθεί δυνατότητα και σε αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν δίδακτρα, να τα παρακολουθήσουν.

“Πρέπει να υπάρξει σύνδεση πρακτικής άσκησης με την αγορά εργασίας” είπε ο κ.Μητσοτάκης που αναρωτήθηκε γιατί να μη δίνεται η δυνατότητα σε ένα φοιτητή του Πολυτεχνείου να περάσει ένα εξάμηνο μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι θα υπερασπιστεί το άσυλο της ελεύθερης έκφρασης και όχι το άσυλο της ανομίας.

“Θα αγωνιστώ για την υπεράσπιση του ασύλου, αλλά άσυλο της ελεύθερης έκφρασης και οχι άσυλο της ανομίας. Κουμάντο στα πανεπιστήμια δε θα κάνουν οι μικρές μειοψηφίες επαγγελματιών με πολιτικές πλάτες, που θεωρούν οτι μπορούν να εκβιάζουν καθηγητές. Λέμε όχι στο μηχανισμό συγκάλυψης έκνομων συμπεριφορών” σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης που αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση της ακαδημαικής κοινότητας προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Η αντίδραση της ακαδημαϊκής κοινότητας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αυτή που περίμενα, γιατί αφορά τον τρόπο που κάνουν τη δουλειά τους” είπε ο κ.Μητσοτάκης που τάχθηκε υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων.
“Ναι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια χωρίς υποσημειώσεις αλλά όχι εις βάρος των δημοσίων πανεπιστημίων.Μέχρι όμως να γίνουν ας ξεκινήσουμε από το δημόσιο πανεπιστήμιο. Κάποια μαθήματα και μεταπτυχιακά πρέπει να γίνονται στα αγγλικά” τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ που αναφέρθηκε στους αγώνες της ΔΑΠ.

“Τιμώ τους αγώνες της Δ.Α.Π στα ελληνικά πανεπιστήμια. Αν δεν υπήρχε,τα πανεπιστήμια θα είχαν εκχωρηθεί σε συλλογικότητες άκρας αριστεράς. Θα πρέπει όμως να αλλάξει και η ίδια. Η εκλογή εκπροσώπων να γίνεται από ενιαίο ψηφοδέλτιο και δεν πρέπει να ψηφίζουν για πρυτανικές αρχές” . Θα πρέπει να γίνει ένας μηχανισμός υγιούς πολιτικού προβληματισμού. Αυτό είναι το όραμα μου για τη Δ.Α.Π του μέλλοντος και είμαι σίγουρος ότι θα έχω μαζί μου τη μεγάλη πλειοψηφία φοιτητών” τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Με νέα επίθεση κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης την ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι δεν εντοπίστηκε το μικρόβιο της χολέρας σε λιμνάζοντα ύδατα στο Γενικό Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου».

Με μια ανάρτησή του στο Facebook με τοπ γνωστό πλέον λεξιλόγιο τον χαρακτήρισε «προσφάτως ανακαλυφθέν στη χώρα μας παράσιτο ,παθογόνο για το σύστημα υγείας».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σε άλλη χώρα, σε άλλη κοινωνία μπορεί και σε άλλο πλανήτη φαίνεται ότι κινείται η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ακούγοντας τα όσα είπε το πρωί του Σαββάτου για τις επιτυχίες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Σε πλήρη αντίθεση με τα όσα βιώνουν εκατομμύρια Έλληνες, η κα Κουντουρά είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι, «ο κόσμος λέει συγχαρητήρια στην κυβέρνηση». «Κανένας υπουργός δεν κόβει συντάξεις, κανένας υπουργός δεν βάζει φόρους».

Βλέποντας τα πάντα ρόδινα και ωραία η υπουργός υποστήριξε πως: «Η κυβέρνηση στηρίζει την κοινωνική δικαιοσύνη» και πρόσθεσε,  «φέρνουμε επενδύσεις, ανοίγουν επιχειρήσεις, μοιράζουμε πλεόνασμα».

Σύμφωνα με την κα Κουντουρά ο κόσμος δίνει συγχαρητήρια στην κυβέρνηση. Και οι άνθρωποι που υπέφεραν έχουν ένα πιάτο φαγητού στο τραπέζι τους.

Μάλιστα στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν είναι επιτυχία ότι ο κόσμος δεν τρώει από τα σκουπίδια, απάντησε:

-«Ναι» και επέμεινε: «Οι Έλληνες ζουν αξιοπρεπώς, φέραμε την ανάπτυξη».


Περισσότερα | Σχολιάστε

Απαντήσεις στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για την αναβάθμιση των F-16 έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι πρόκειται για μια διακρατική συμφωνία στην οποία δεν χωρούν μίζες, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι στην συμφωνία αυτή «αντιδρούν οι παλιοί φίλοι του Τσοχατζόπουλου».

Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας «εξουσιοδοτηθήκαμε από την Βουλή να διαπραγματευτούμε την αναβάθμιση των F-16, το κόστος της οποίας θα φτάσει το 1,1 δισ.». 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις δηλώσεις Trump, ο οποίος έκανε λόγο για κόστος 2,4 δισ. ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε ότι αυτό που δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος αφορά σε 123 αεροσκάφη αν αναβαθμιστούν στο σύνολο τους. «Εμείς δεν θα τα αναβαθμίσουμε όλα», τόνισε.

Ωστόσο, ο υπουργός αποκάλυψε ότι το Αμερικανικό Κογκρέσο, που συνεδριάζει, μπορεί να αποφασίσει πως η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 να γίνει ως «βοήθεια» προς τη χώρα μας, και άρα να είναι ολόκληρη ή μέρος της δωρεάν.

Εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ επικρίνοντας τη σημερινή της στάση, λέγοντας ότι έχει ψηφίσει ήδη την αναβάθμιση των αεροσκαφών, ενώ επανέλαβε ότι «η λογική των μεσαζόντων και των μιζών έχει τελειώσει».  

Σχετικά με την οικονομία και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ο Πάνος Καμμένος, ανέφερε ότι το ΔΝΤ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα, οι Ευρωπαίοι δεν ζητούν νέα μέτρα, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα κλείνει και η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια.

Μιλώντας για την συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα θέματα που προκύπτουν σε ψηφοφορίες στη Βουλή, όπως με την αλλαγή φύλου, ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε ότι οι ΑΝΕΛ όπου διαφωνούν ψηφίζουν αντίθετα.

Για την κόντρα με τη ΝΔ ο κ. Καμμένος είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε να πάρει μαζί της τα ακροδεξιά στελέχη του Καρατζαφέρη, κάνοντας λόγο για «πολιτικό κατάντημα».

Σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να τους απομακρύνει και τον κατηγόρησε ότι οικειοποιήθηκε την πολιτική της προσωπικής αντιπαράθεσης και του λεξιλογίου του κ. Γεωργιάδη.

Για τους ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι πορεύονται με την πολιτική κατεύθυνση του κέντρου και είπε πως «είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που συμμετέχω σε αυτή την κυβέρνηση που βγάζει την χώρα από  την κρίση και χτυπάει την διαφθορά». 

Απαντώντας για το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη στο οποίο γίνεται λόγος για προετοιμασίες για φύλαξη πυρηνικών στον Άραξο ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα πυρηνικών στην Ελλάδα και ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα σχόλια του χρήστη filefree

Εγώ θέλω εκλογές το 19, δεν θα χει μείνει τίποτα όρθιο και μόνο τότε θα ακούν για αριστερά και θα τρέχουν να σωθούν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Να πληρώσουν φόρο χαζομαρας όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι υπόλοιποι δεν φταίμε σε τίποτα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ζωαρα περνάμε με τον τσιπρα, δεν θα μείνει εργοστάσιο χαχαχαχα

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εμποδιστε και άλλο το έργο μπορείτε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν αυτοί είναι οικολόγοι, εγώ είμαι πυρηνικός επιστήμονας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δώσε κουνέλια στον λαό σου Μαδουρο. Εμάς εδώ μας δίνουν σανο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

ας προσεχαν οι επιστημονες που ψηφισαν τον "go back madam merkel"

Περισσότερα | Σχολιάστε

Στα 4 στα 4 θα φώναζε από την Βραζιλία!

Περισσότερα | Σχολιάστε

οσο θα διαπραγματευονται την β αξιολογηση κατι θα πρεπει να βρουν για να τραβανε τα ματια του κοσμου απο πανω της!

αυτος ειναι ο ρολος των αντιεξουσιαστων.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά τους ταισαμε και αυτούς.

Περισσότερα | Σχολιάστε

αυτος ο φιλος που φευγει για μια καλυτερη ζωη στο εξωτερικο, τι ψηφισε στις εκλογες? αν εφαγε σανο και χοροπηδαγε στις πλατειες να παει στο καλο και να μην γυρισει ποτε!

Περισσότερα | Σχολιάστε

εχει να φαει τετοιο "μαυρισμα" οποτε γινουν οι εκλογες ,που θα καλει τον κοσμο στους δρομους και θα το σκεφτει ακομα και η περιστερα να παει!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όταν έγινε το αεροδρόμιο δεν υπήρχε δάσος τότε ?? Δεν υπήρχαν αρχαία ?? Έλεος πόσο μας κοροϊδεύουν ??

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά περίμενε εσύ να παραιτηθεί ο Κουρουπλης.

Περισσότερα | Σχολιάστε

αρα και αυτοι που δεν πηγαν να ψηφισουν φταινε γιατι εφαγαν το σανο τοτε "δεν ψηφιζω" και ανοιξαν την πορτα σε νομοσχεδια σαν και αυτα! ας προσεχαν λοιπον να το κανουν γαργαρα!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και εκεί που το ρίχνουν θα τα χάσουν και αυτά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

εβδομάδα ανοίγει τις ββ προς τα κάτω. θα μας επιβεβαιώσει μάλλον την συσσωρευση για νέα κίνηση προς τα κάτω? Θα δείξει τώρα η τεχνική ανάλυση λέει καφέ και να χτυπάει ο ήλιος.

Περισσότερα | Σχολιάστε

στα "φτωχα λαικα αμορφωτα στρωματα" πιανει το ντυσιμο του τσιπρα.........δυστυχως

Περισσότερα | Σχολιάστε

οσο πιο γρηγορα τοσο το καλυτερο!......οποιος και να βγει θα ναι λιγοτερο επικινδυνος απο τους ΣΥΡΙΖΑΛΕΛ

Περισσότερα | Σχολιάστε

το ηθικο του "στρατου" ειναι πεσμενο!!!

θελει δωρακια!

Περισσότερα | Σχολιάστε

αυτο ειναι η "ανταποδοτικοτητα" των φορων που πληρωνει ο φορολογουμενος! πραγμα που δεν θα γινει ποτε σε μια χωρα των βαλκανιων οπως η δικη μας!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Φτιάξτε ένα θέμα επίσης! "αριστερά και δουλειές δεν γίνεται, διαλέξτε"

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο Αλέξης διψαει για επενδύσεις, οι ψηφοφοροι του τους διωχνουν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πότε επιτέλους θα ξεκινήσει εκπομπές η Ελένη, να σταματήσει να κάνει δηλώσεις ο φοβερός αυτός σύμβουλος.

Περισσότερα | Σχολιάστε

να κρατησουν λιγο τις αντιδρασεις τους να τους πειτε ,εχουν πολλα ακομα να ψηφισουν!

Περισσότερα | Σχολιάστε

κανει "μπαμ" πλεον οτι οι δηθεν αναρχικοι ειναι παρακρατος!!!

Περισσότερα | Σχολιάστε

δωσε πονο νεκταρ εχει φουλ χωρο εδω χαχαχαχαχαχα

Περισσότερα | Σχολιάστε

τετοια αρθρα εννοειτε τα "ανεβαζουμε" παντου να τα διαβαζουν οσο το δυνατον περισσοτεροι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν το προνόμιο του "βρέξει χιονίσει η καραβανα θα γεμίσει. Πλαφον εις τον αιώνα των αιώνων μισθός 1000 ευρώ παντού λοιπόν να ξέρει το κράτος ότι θέλει 700 μύρια ευρώ μόνο για μισθούς άρα κοντά 8,5 δις τον χρόνο σε 700.000 δυ..... τα υπόλοιπα 45 δις που βγάζει τον χρόνο ας τα δώσουν αλλού.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η Τουρκία τα βάζει και με εταιρείες μεγαθήρια τώρα......ωραία δεν θα χουν στον ήλιο μοίρα!!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όσοι ζείτε στην Βόρεια Ελλάδα μην πηγαίνετε Σκόπια για αγορές, μην βοηθάτε την οικονομία τους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

γιατι τα αφεντικα τους φιλε μου waldorf εχουν αλλους σκοπους!!!!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όσο πιο γρήγορα έρθει ο κουλης, τόσο το καλύτερο για τον τόπο.

Περισσότερα | Σχολιάστε
filefree
06/01/2017, 01:37

δεν υπαρχει ελπιδα για ενα λαο που την πατησε 2 φορες......μια με το "λεφτα υπαρχουν" και με το "θα σκισω τα μνημονια με ενα νομο"

ας μειωσουν τους φορους και ας το πουν κομμουνισμο δεν με ενδιαφερει καθολου εμενα προσωπικα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μα φυσικά εμείς! Θα ψηφίσουμε μνημόνιο μόνο και μόνο για τους Καναδους. Αλλά η επανάσταση θα πετύχει!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Βγείτε να χορεψετε τώρα στις πλατείες γιδια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

περιμενε κανεις κατι διαφορετικο??

Περισσότερα | Σχολιάστε

γιατι μετα φιλε μου ιανε υποθετω θα χουμε νεα επετειο "εθνικου ηρωα" στα προτυπα γρηγοροπουλου......

Περισσότερα | Σχολιάστε

η αριστερα απαγορευει! αλλα αυτη δεν ειναι "φασιστικη απαγορευση" οπως θα ελεγαν αυτοι σιγουρα αν ηταν αντιπολιτευση.

Περισσότερα | Σχολιάστε

θα το κανουμε το σαιτ του μαυριδη, σαιτ τεχνικης αναλυσης χαχαχαχαχ

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πως γίνεται να μας υπερφορολογουν και να χουμε ύφεση πάλι ? Παράξενο ρε γμτ χαχαχαχα

Περισσότερα | Σχολιάστε