LIBERALL
THINK TANKST
FORUMF
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Παρασκευή 18/08/17
2ος χρόνος, ημέρα 656η

Επιστροφή στο forum Φιλελεύθερο forum forum@liberal.gr

Τα Θέματα του χρήστη ccr

Του Ανδρέα Ζαμπούκα

Πολλές φορές διαπιστώνω ότι το έλλειμμα σοβαρότητας στην επικοινωνία είναι ανάλογο του διανοητικού επιπέδου μιας κοινωνίας. Δεν είναι ζήτημα μόνο των απατεώνων που βρίσκονται στην εξουσία αλλά και των ανθρώπων που ακολουθούν τη ρητορική τους. Ο Κρέοντας ας πούμε, στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, επιμένει ότι η ηρωίδα χρηματίστηκε από τους πολιτικούς του αντιπάλους, για να παρακούσει την εντολή του. Αλλά και στον «Ηγεμόνα» του Μακιαβέλι, στον «Ρινόκερο» του Ιονέσκο και σε πλήθος άλλων μοτίβων ο αυταρχικός ηγέτης χρησιμοποιεί κάθε τρόπο να πείσει τους οπαδούς του ότι παραμονεύει παντού ο υποχθόνιος πολιτικός του αντίπαλος.

Επιμένω όμως στους αποδέκτες. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι, για παράδειγμα, να υποστηρίξει  η Merkel στους Γερμανούς ότι μία φυσική καταστροφή είναι δόλια ενέργεια κάποιων σκοτεινών «κέντρων» αποσταθεροποίησης. Ούτε και μπορώ να φανταστώ την κυβέρνηση της Δανίας να επιμένει πως για τις πλημμύρες, που δεν αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα, φταίει κάποιος αόρατος εχθρός.

Σε έναν λαό όμως, που συνηθίζει να αποδίδει κάθε αντίξοη συνθήκη, σε συνωμοσίες και σχέδια σατανικών κοσμικών ή υπερφυσικών δυνάμεων, υπάρχει γόνιμο έδαφος για πολλούς και πολύχρωμους απατεώνες…

Ο ένας μετά τον άλλον, λοιπόν, οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλουν υποκινούμενο «σχέδιο ανωμαλίας» που θέλει να βλάψει την κυβέρνηση. Πρώτα ο Τόσκας, μετά ο Κοντονής, τώρα ξεσπάθωσε ο Πολάκης και έπεται συνέχεια στις επόμενες μέρες. Ο πρωθυπουργός ακόμα αναζητείται για να κορυφώσει ως «άγγελος αποκάλυψης» τις υποχθόνιες προθέσεις των αντιπάλων.

Και πριν προλάβουν να ανακοινώσουν το «αφήγημα τη ανωμαλίας», ξεκίνησαν οι φίλα προσκείμενοι δημοσιογράφοι την παράθεση των «τεκμηρίων». «Ορίστε βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός, δεν έχει δίκιο ο υπουργός να μιλάει για υποκινούμενες πυρκαγιές;». Μα, όλες οι πυρκαγιές σχεδόν υποκινούμενες είναι. Είτε από αμέλεια κάποιου ανόητου είτε επειδή υπάρχει κάποιος παράφρων εμπρηστής. Ακόμα και οικοπεδοφάγοι  να είναι, Τούρκοι κατάσκοποι, εξωγήινοι… απαλλάσσουν την οποιαδήποτε εξουσία από τις ευθύνες της;

Είναι τόσο παιδαριώδες το «σχέδιο ανωμαλίας» που ακούγεται απολύτως κοινότυπο και απλοϊκό. Τα ίδια έκανε βέβαια και ο Πολύδωρας το 2007 με τις «ασύμμετρες απειλές». Τα ίδια κάνουν όλοι οι απατεώνες, όταν βρίσκονται στην εξουσία. Είτε υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν «σκοτεινά κέντρα», τα επικαλούνται για να αποφύγουν τις ευθύνες. Αρκεί να υφίσταται μία κρίσιμη μάζα πολιτών που τους πιστεύει.

Πάνω κάτω, η τακτική είναι γνωστή για κάθε ολοκληρωτική διαχείριση. Πρώτα, φοβίζουμε, διογκώνοντας την φαντασίωση για τον εχθρό, στη συνέχεια, τον καθιστούμε πανίσχυρο και μόλις χρειαστεί να ξεγλιστρήσουμε από τις δυσκολίες της ανικανότητάς μας, τον στέλνουμε να κάψει τον Κάλαμο και τα Κύθηρα.

Ο «Μινώταυρος» του νεοφιλελευθερισμού, έβαλε τη φωτιά στον Κάλαμο, στα Κύθηρα, στην Ζάκυνθο. Ο «Μινώταυρος» μουγκρίζει και χώνει τα κέρατα όπου βρει καλό και πονεμένο Αριστερό. Ο «Μινώταυρος» βγάζει από τα ρουθούνια του, φλόγες να κάψει την εθνοσωτήρια κυβέρνηση των μαθητευόμενων επαναστατών.

Δεν έχει νόημα πια να ελπίζει κανείς. Όπως λέει και ο γητευτής κάπρων, ταύρων και μολοσσών, Πολάκης, η φωτιά θα σβήσει. ‘Όλες οι φωτιές κάποτε θα σβήσουν. Μόνες τους! Και μέσα στις στάχτες  θα βρεθούν τα πειστήρια του εγκλήματος. Λίγα περιττώματα του «Μινώταυρου» που άφησε πίσω του, εγκαταλείποντας τον τόπο του εγκλήματος….

 

 

Περισσότερα | Σχολιάστε

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Μπορεί η Αττική να καίγεται για δεύτερο 24ωρο, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας, πλην από μιας παρέμβασης στο twitter, δεν έχει ακόμα κάνει την εμφάνισή του. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός φέρεται να παραθερίζει, δεδομένου ότι δεν συναντήθηκε με τον αρμόδιο Υπουργό, Νίκο Τόσκα, αλλά μίλησε μέσω τηλεφώνου. Είναι, δε, ενδεικτικό ότι ο Α. Τσίπρας έκανε γνωστό ότι ζήτησε εγρήγορση στις …11.30 το βράδυ, όταν η φωτιά ήδη είχε κάψει χιλιάδες στρέμματα και αρκετά σπίτια. Τότε και μόνο τότε ο πρωθυπουργός αποφάσισε να δώσει «εντολές» τον κ. Τόσκα, ο οποίος νωρίτερα είχε διαρρεύσει τα σενάρια περί εμπρησμών, που σήμερα διέψευσε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει εκδώσει καμία(!) ανακοίνωση σχετικά με τις πυρκαγιές, δείχνοντας ότι παραμένει κλειστό λόγω Δεκαπενταύγουστου. Εξάλλου, στα δημοσιογραφικά γραφεία «κυοφορούνται» οι φήμες ότι κομβικά στελέχη της κυβέρνηση βρίσκονται σε παρατεταμένες διακοπές, μολονότι η κατάσταση από χθες παραμένει ανεξέλεγκτη. Για παράδειγμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος έχει «παρέμβει», παρά τις συνεχείς «προκλήσεις» της αντιπολίτευσης, τη στιγμή μάλιστα που δεν εμφανίζονται σημάδια «εκτόνωσης» της πυρκαγιάς. Ο, δε, Πάνος Σκουρλέτης εμφανίστηκε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

Σε κάθε περίπτωση, εκτός του Νίκου Τόσκα, ο οποίος θέλοντας και μη βρίσκεται στις… επάλξεις, το υπόλοιπο κυβερνητικό συμβούλιο απουσιάζει. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής που επανάφερε τα σενάρια «οργανωμένου εμπρησμού» είναι βουλευτής Ζακύνθου (η οποία επίσης φλέγεται), οπότε λόγω εκλογικής περιφέρειας έκανε την… εμφάνισή του.

Τέλος, από την περιφέρεια Αττικής σπασμωδικά ορισμένοι σύμβουλοι εμφανίζονται στα ΜΜΕ προσπαθώντας (όχι με τα καλύτερα αποτελέσματα) να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Όπως για παράδειγμα η κ. Γιάννα Τσούπρα που χαρακτήρισε τις φωτιές «φυσικό φαινόμενο»!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Την ώρα που οι καταγγελίες για ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού έχουν χτυπήσει «κόκκινο», εκπρόσωπος της περιφέρειας Αττικής υποστήριξε ότι οι φωτιές δεν είναι κάτι άλλο, παρά ένα φυσικό φαινόμενο! Μολονότι, λοιπόν, κάηκε η μισή Αττική η κ. Γιάννα Τσούπρα μιλώντας στο, ΣΚΑΪ επιχείρησε να υποβαθμίσει το μέγεθος της φωτιάς, λέγοντας ότι ναι μεν είναι μεγάλη η καταστροφή αλλά η Αττική έχει ζήσει και άλλες φωτιές.

«Η φωτιά είναι δύσκολο φυσικό φαινόμενο», τόνισε και ερωτηθείσα για την αντιμετώπισή της από την περιφέρεια είπε: «Έτσι αντιμετωπίζονται στην παγκόσμια βιβλιογραφία γιατί έχουν σχέση με τον άνεμο και τις συνθήκες κάθε περιοχής». 

Η κυρία Τσούπρα που προφανώς δεν έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης στις πληγείσες περιοχές ισχυρίστηκε ότι σε άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου είναι πιο συντονισμένοι διότι υπάρχουν περισσότερες φωτιές. «Ο νότος όπως η Ιταλία και η Πορτογαλία είναι πιο συνηθισμένος στις δασικές πυρκαγιές γι' αυτό υπάρχει συντονισμός και δράση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές για τις ευθύνες τόσο του αρμόδιου υπουργείου όσο και της Περιφέρειας Αττικής εν συνόλω. Οι κάτοικοι ουσιαστικά περιμένουν από την… τηλεόραση να ενημερωθούν για τις περιουσίες τους, ενώ μηχανήματα περίμεναν ώρες κοντά στα πύρινα μέτωπα, μέχρι να πάρουν εντολές για τη διάνοιξη δρόμων ή το κόψιμο δέντρων. Δραματικές, δε, ήταν οι εκκλήσεις όλο το βράδυ των τοπικών «αρχόντων», οι οποίοι ζητούσαν βοήθεια από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Ωστόσο, η κυβέρνηση αντί να φέρει κάθε δυνατή βοήθεια φρόντιζε με διαρροές και επίσημες δηλώσεις όπως του Σταύρου Κοντονή να κρύψει τις ευθύνες της, μιλώντας για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού.

Αλέξανδρος Διαμάντης 

Φωτογραφία SOOC

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
13/08/2017, 22:01

Την ώρα που καίγονται σπίτια στην Αττική και απειλούνται ανθρώπινες ζωές η προκλητικά ανίκανη ηγεσία του υπουργείου Τόσκα διαρρέει μέσω του ΑΠΕ «πληροφορίες» για οργανωμένο σενάριο εμπρηστών. Προφανώς οι εμπρηστές άφησαν την φωτιά να καίει επί δύο ώρες ανεξέλεγκτη. Ήταν και αυτό μέρος του σχεδίου τους...

Αντί να ζητήσουν συγνώμη για τα εμφανή προβλήματα συντονισμού, τα οποία κατήγγειλαν κάτοικοι και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  ζητάνε και τα ρέστα. Φωτιές υπήρχαν και θα υπάρχουν. Αλλά εδώ δεν μιλάμε γι αυτό. Μιλάμε για τις μεγάλες ευθύνες των υπευθύνων και για το απίστευτο θράσος τους.

Πριν από λίγα 24ωρα ο κ. Τόσκας ζητούσε «εξηγήσεις» από τους κατοίκους των Κυθήρων, επειδή του άσκησαν κριτική. Μόνο που δεν τους ζήτησε να του στήσουν άγαλμα για το γεγονός ότι κάηκε το μισό νησί. Πριν τα Κύθηρα προηγήθηκε η Μάνη. Κι ακολούθησε η Ζάκυνθος και η Αττική. Σε όλες τις περιπτώσεις παρατηρήθηκαν τα ίδια προβλήματα. Το κράτος έχει το ίδιο … μοτίβο στον τρόπο αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Είναι αισθητό το μεγάλο πρόβλημα του συντονισμού. Η ηγεσία της Πυροσβεστικής δεν εκτίμησε σωστά τις περιστάσεις και συνέβη ό,τι συνέβη. Αν το πρόβλημα είχε σημειωθεί σε μία από τις πυρκαγιές, θα μπορούσε ο κ Τόσκας να δικαιολογηθεί με όποιον τρόπο ήθελε. Αλλά σε όλες;

Που είναι η ευθιξία για την οποία μιλούσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήσαν στην αντιπολίτευση; Πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι ο υπουργός του μπορεί ακόμη να είναι στην θέση του;

Για τις διαρροές των σεναρίων συνωμοσίας ένα μόνο πράγμα μόνο μπορούμε να πούμε: Ντροπή!

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας επέβαλε απαγόρευση διαδηλώσεων από αύριο Παρασκευή για την αποφυγή ενδεχομένης «επιρροής» της διεξαγωγής των εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη συντακτικής συνέλευσης.

Οι ποινές που προβλέπονται για τους παραβάτες είναι κάθειρξη από πέντε έως δέκα χρόνια.

«Οι συναθροίσεις και οι δημόσιες διαδηλώσεις, οι πορείες και παρόμοιες εκδηλώσεις που ενδεχομένως διαταράξουν ή επηρεάσουν την ομαλή πορεία της εκλογικής διαδικασίας, απαγορεύονται», ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νέστορ Ρεβερόλ.

Από την 1η Απριλίου, περισσότεροι από 106 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε ταραχές στις κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης με αίτημα τη διεξαγωγή εκλογών και την απομάκρυνση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία.

Ακόμα 3 νεκροί σε συγκρούσεις στην 48ωρη απεργία

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα 16χρονο αγόρι, έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες, σε συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιείται έπειτα έπειτα από έκκληση της αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, οι αρχές της χώρας επιβεβαίωσαν ότι δύο άντρες, ένας 23χρονος και ένας 30χρονος σκοτώθηκαν στην περιφέρεια Μερίδα, ενώ ο 16χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ταραχών στην πολιτεία Μιράνδα.

Οι τελευταίες απώλειες ανέβασαν τον αριθμό των νεκρών στους 106, σε τέσσερις μήνες διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησης του προέδρου Nicolas Maduro, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Οι αντίπαλοι του Maduro στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό προσπαθούν να τον πιέσουν ώστε να αναστείλει τα σχέδιά του για την αναθεώρηση του το συντάγματος της Βενεζουέλας, με τις εκλογές για την ανάδειξη μελών Συνταγματικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθούν στις 30 Ιουλίου.

Τα βασικά συνδικάτα της Βενεζουέλας στηρίζουν τη 48ωρη απεργία, όμως η κυβέρνηση ελέγχει τον στρατηγικής σημασίας πετρελαϊκό τομέα και τον δημόσιο τομέα, που μετρά περίπου 3 εκατομμύρια εργαζόμενους.

Ο Maduro επανέλαβε πάντως την αποφασιστικότητά του, ζητώντας από την αντιπολίτευση να «σεβαστεί το δικαίωμα των ανθρώπων να ψηφίσουν ελεύθερα» και «χωρίς βία».

Από την πλευρά του ο Leopoldo Lopez, μια εμβληματική προσωπικότητα της αντιπολίτευσης, κάλεσε τους στρατιωτικούς να αποκηρύξουν τα σχέδια του Maduro για τη συντακτική συνέλευση.

Παράλληλα, πρόεδρος της Βενεζουέλας χαρακτήρισε τις κυρώσεις των ΗΠΑ που επιβλήθηκαν στο καθεστώς του χθες, Τετάρτη, ως «αυθάδεις», καθώς αυξάνονται οι πιέσεις για το αμφιλεγόμενο σχέδιο του σχετικά με το σύνταγμα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Photos by Carlos Becerra/Anadolu Agency/Getty Images/Ideal Image

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα σχόλια του χρήστη ccr

Στις ειδήσεις για την φωτιά ο εκφωνητής (του Αρκά) : "Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, όχι μόνο δεν απουσιάζει η Πολιτική ηγεσία, αλλά η έκταση της καταστροφής δείχνει οτι την επιχείρηση συντονίζει, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός" !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν ανοίξετε ένα λογαριασμό, για την ενίσχυση των πυροπαθών, θα γίνετε ίδιοι κι απαράλλαχτοι, κ. Πρωθυπουργέ. Και να τα εκατοστήσετε (τα στρέμματα).

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Ντροπή σας κ. Τόσκα!
13/08/2017, 22:03

Ντροπή ; Ωραίο το ανέκδοτο με μία (άγνωστη) λέξη !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν ρώτησα εσένα αγόρι μου κένταυρους. Δεν με απασχολεί τι ψηφίζει ο καθένας. Ερώτηση Κρίσεως (της δευτέρας παρουσίας που λέμε) ήτανε. Εξ' άλλου τα είδα τα χαϊρια των ψηφιζόντων (εμού συμπεριλαμβανομένου...). Όσο για αντίληψη, δεν φημίζομαι. Είσατε εσείς τα τζιμάνια και μας βγάζετε ασπροπρόσωπους στην κακούργα κενωνία.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Τον Μαραντόνα ρε;
10/08/2017, 14:08

Νομίζω έχει ξαναειπωθεί : Ρόκ και Ρεμπέτικο, ΗΤΑΝ εκ γενετής ασθένειες, για τους Α ριστερούς. Μόνο ΠΑΘΟΚ - συγνώμη, μόνο Θοδωράκης και Αντάρτικα, ανεγνωρίζοντο ως πατρώα ημών μουσική. Τον Σερ, μετά την επάνοδό του στα λαϊκά, με τους προσωπικούς του δίσκους, τον ανεχότουσαν, λόγω προτέρου εντίμου βίου ! Τώρα όμως, οι καιροί άλλαξαν...! Γεγονός πάντως είναι, οτι στους ποδοσφαιριστάς, δεν ταιριάζει η Πολιτική. Δεν δένει. Γι' αυτό άλλωστε και το ποδόσφαιρο, (ΚΑΙ επειδή η χούντα μας το πατρονάριζε ώστε με την ενασχόλησή του σ' αυτό, ό κόσμος να ξεχνά τα πολιτικά του προβλήματα !), ήταν αποδιοπομπαίος τράγος για την Αριστερά. ΗΤΑΝ. Τώρα.....μόνον αν πείς κάτι εναντίον της.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Οι άχρηστοι ηλίθιοι
17/07/2017, 18:40

Δυστυχώς, τέλειο(ς)....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η πίστη, είναι ένα όπλο, που δόθηκε από τον Δημιουργό (άλλοι τον λένε Θεό), για να βοηθήσει τον άνθρωπο, να ανταπεξέλθει στην επί γής βιοπάλη. Η πίστη στον Θεό, είναι ένας -'ισως ο σπουδαιότερος - δρόμος. Η πίστη στον Θρύλο, είναι ένας άλλος. Η πίστη στον Έλβις, ένας άλλος. Κι η πίστη στο κόμμα μας και στον Αντρέα, άλλος ένας. Τώρα αν η σφαίρα, περάσει ένα εκατοστό δίπλα απ' το κεφάλι μου, ή αν χτυπήσει την Αγ. Γραφή πού είχα στην τσέπη του πουκαμίσου μου, άλλοι το λένε τύχη, άλλοι το λένε θαύμα εκ πίστεως. Μυαλό έχετε, διαλιέχτε...Μόνο λίγο προσοχή, διότι μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου (=θάνατος), δεν μπορούμε να μετανοήσουμε (= αλλάξουμε γνώμη).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δηλ.πάλι στη μόρφωση (των νέων) καταλήγουμε ε ; Και είχα καποια ελπίδα, μιάς και τα τελευταία χρόνια, οι Οικονομικές σχολές, ήταν κάργα, οτι θα βελτιωνόμαστε στους τομείς του Μάρκετινγκ και της τυποποίησης...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
09/07/2017, 11:29

Όλοι τα ίδια είναιαιαιαιαι. Κατ' ιδίαν είναι ωραίοι, σωστοί, φιλικοί, αγωνιστές, δημοκράτες, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, σαρξ εκ της σαρκός του λαού. Όταν έχουν το αξίωμα όμως, έ τότε κάτι αλλάζει. Είναι αυτοί που αποφασίζουν με γνώμωνα το καλό του έθνους και όλοι οι υπόλοιποι, που ζούν και γεμίζουν τα κενά του πλανήτη. Αυτοί που αίρονται στο ύψος των περιστάσεων. Αυτοί που όλοι μαζύ τα τρώνε. Αυτοί που πετάνε και κάνα κόκκαλο στους πληβείους, για να μασουλάνε και να μη μιλάνε. Και όσοι απ' αυτούς πάνε να ξεχωρίσουν και να υπηρετήσουν αυτό για το οποίο ετάχθησαν, πάνε αδιάβαστοι. Κι ο νέος αντιπρόεδρος αν και Καμμένος, είναι ψημένος στα κελεύσματα της Βουλής και της αναγκαίας συνεργασίας με τους εξ απεναντίας. Για το καλό μας.... Αυτά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Για κάτι τέτοια, όποιος εκλεγεί, φροντίζει και αλλάζει όλες τις ηγεσίες που υπάρχουν με δικούς του, μη του σκάσει καμμιά αδέσποτη, τύπου Γκλεν Τιάο Κιμ Σουκαμώτομηχανάκι. Και κοιμάται ήσυχος, χωρίς κουνούπια και αλογόμυγες...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτοί οι αναρχοκαπιταλιστές πράκτορες των Αμερικάνων..... Απο τις πρώτες φωτιές το '81, που κάηκε η Πεντέλη, κάθε χρόνο τα ίδια. Όμως, εμείς νά 'μαστε καλά κι ας τον κόσμο να καίγεται ! Και του χρόνου αδέλφια, να καούν τα υπόλοιπα. Αλλά τι λέω ; Του χρόνου τον καυτό Αύγουστο μήνα, θα έχουμε βγεί στις αγορές και θα κλάψουνε μαννούλες ! Θά 'χουμε και προεκλογικά έξοδα...Τις φωτιές θα κυττάμε ; Να λέμε ευτυχώς, που το Αιγαίο δεν παίρνει φόκο !!!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όπως έλεγε κι ο Μίκης : " διότι δεν συνεμορφώθην, προς τας υποδείξεις " ! Τι ζούμε ωρέ σύντροφοι...!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τέτοιο σουρεαλισμό που ζούμε, ούτε στην απώτερη φαντασία του Νταλί ! ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ, Καραμανλής με Τσίπρα, το ΟΧΙ είναι ΝΑΙ, η Κρίση που είναι ευκαιρία, η Σμύρνη που είχε συνωστισμό, ο πλακώνων κλέφτη μέσ' το σπίτι του,πρίν ο εισβολέας τον καθαρίσει, πάει μέσα, τα Εξάρχεια ετοιμάζονται να γίνουν Βατικανό χωρίς Πάπα, ο Αστυνόμος που πλακώνει στις μάπες, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ κλέφτες, διακινητές, λαθρέμπορους όπλων, πάει στον Έβρο για να φυλάει τους υγροβιότοπους, Έλληνες σεισμόπληκτοι, που δεν βρίσκονται σε χοτ-μπάρμπεκιου-σποτ, την βγάζουν με γαριδάκια, και λάστ μπατ νοτ λίστ, τιμή μας που σαν άνδρες, αισθανόμαστε γυναίκες ! Δηλ.πού το πρόβλημα που ο κ.Πρωθυπουργός,από κεί που η κρίση μας γύρισε 40 χρόνια πίσω, εκείνος μας προώθησε λίγο ακόμα, μέχρι τον Εμφύλιο ; Μήπως δεν λέμε οτι δεν πρέπει να ξεχνάμε την Ιστορία μας ; Τέσσερις μέρες καύσωνα και φωτιά στα μπατζάκια μας. Λέτε η κόλαση νάχει τόση ζέστη ;

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Ξεκουμπιστείτε
22/06/2017, 17:20

Άρθρα ΜΝΗΜΕΙΑ.

Φως-φανάρι, οτι η κατάσταση δεν αλλάζει, για όσους άτυχους γεννηθήκανε Έλληνες. Τώρα με τη νέα γενιά Ελληνομουσουλμάνων, ελπίζουμε να έρθει η πολυπόθητη αλλαγή. Βέβαια αλλαγή δεν γίνεται χωρίς τον Αρκουδέα, αλλά το αριστερό κατεστημένο, θα το παλαίψει. Είθε ! Καλό απόγευμα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αρχίστε τα μαθήματα στις εκκλησίες, γιατί αν δεν το καταλάβατε ακόμα, τα παιδιά έχουν τόση σχέση με την θρησκεία, όσο και σείς με την φόρμουλα1. Ζούμε μέρες του 1453...και χωρίς να είμαστε Αυτοκρατορία. Μόνο δεν ξέρω πόσοι γονείς θα στείλουν τα παιδιά τους, να μάθουν Θρησκευτικά. Οικειοθελώς....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μάτσα οι ενδιαφερόμενες ΜΗΚΥΟ βλέπω ! Να τις κατοστήσουμε. Τους ημεδαπούς, που απρόσκλητα ενδιαφέρονται για τους φιλοξενούμενους, στην ψυρρού. Υπάρχει και κράτος εξ' άλλου που πράττει τα δέοντα και στρατός που φυλάει τα σύνορα !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το κακό είναι οτι έχουμε αδυναμία στα εισαγώμενα. Και το δεύτερο : το να φτιάξεις - σαν μάννα - ανθρώπους και να διευθύνεις την οικιακή ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, είναι πιό δύσκολο, από το να γυρίζεις στα μίτινγκ των εταιρειών και των εξουσιαστών. Δεν έχουν άδικο όσοι εκτιμούν περισσότερο την Ελληνίδα μάννα του '40, παρά τις σύγχρονες επιτυχημένες γκόλντεν γκέρλς. Νομίζω. Μπράβο στη Δρακουλέσκου, αλλά μη τα ισοπεδώνουμε όλα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ορίστε, για όσους δεν πιστεύουν οτι γίνονται θαύματα στην εποχή μας : 59 πυρκαϊές σε μιά μέρα ! Κι όταν τους είπε ο άπιστος Πολύδωρας, για "ασύμμετρη απειλή", τον σχολάσανε... Εξ άλλου, ένας Πρωθυπουργός μας, επί εποχής Οτσαλάν (τι μού ' θε τώρα...), μας είχε πεί πειστικά : "... σ' ένα σύγχρονο κράτος, στον σύγχρονο κόσμο, η κρατική κυριαρχία, είναι ξεπερασμένη..." ! Πιστεύω Κύργιε κι ομολογώ. Φταίνε τα σπασμένα μπουκάλια και η κακιά (μας) ώρα !

Περισσότερα | Σχολιάστε

"...είχε απαντήσει : Αυτοί τους ψηφίζουν ! ". Ψέμματα λέει ; Μπορεί να μην τους ψηφίζει η αποχή. Οι λοιποί τεθλιμμένοι όμως ;

Υπήρχε κι η παλιά διαφήμηση : "φάτε ΤΗ και νά ΄ναι ΜΑΚΒΕΛ" , αλλά προς τιμή της (η Μέρκελ δηλ.), αποφεύγει να (μας) την πεί ακόμη....!

Περισσότερα | Σχολιάστε

ΠΑΙΔΕΙΑ ._ Όπου, "δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ", όπως λέει και η Κα Μπάσδρα σε άλλη στήλη. Γι' αυτό, φροντίστε τα παιδιά σας, να μάθουν γράμματα, όπως μπορείτε και μην περιμένετε το κράτος....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σημαδιακή η κατολίσθηση.... Προειδοποιητική.... Φυλαχτείτε, όταν θα κατολισθήσουν οι κυβερνώντες μας. Άραγε θα γλυτώσει η Ελλάδα απ' τα μπάζα ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Συγνώμη Θανάση, αλλά το άρθρο σου είναι ευθεία βολή,στο πρόσωπο του κ.Πρωθυπουργού μας ! Είναι φως-φανάρι οτι συγκαταλέγεται σ' αυτή την "ενεργή ομάδα των συμπολιτών μας". Μη δείτε άνθρωπο διαβασμένο....!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έτσι αγαπάει ο Πειραιάς ! Μια ζωή Τούμπα ! Μη σας πάρουν τον αέρα (για τους δανειστές λέμε) !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
07/06/2017, 18:36

Φωτιά στα μπατζάκια μας Αιγόκερε ; Εδώ καήκανε μπατζάκια, παντελόνια, σώβρακα, σακκάκια, πουκάμισα, φανέλλες.... Τώρα πάμε για ολοκαύτωμα ! ( Πού 'σαι ρε Κικέρωνα ; Έφυγες και χάνεις τα νούμερα...του τσίρκου η Ελλάς. )

Περισσότερα | Σχολιάστε

Φοβούμαστε Κε καθηγητά, οτι και να κατέβουν 2-3 μύρια στους δρόμους, δεν θα διστάσετε να το κάνετε Βενεζουέλα, αφού ως γνωστόν, κατέχετε την αυθεντία στο Πολιτικό γίγνεσθαι !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
02/06/2017, 16:58

Εάν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, οι κατασχέσεις σε - ακόμα και ακατάσχετους - λογαριασμούς, έχουν πέσει βροχή. Τι κι αν ο νόμος λέει οτι πριν την κατάσχεση, πρεπει να σε καλούνε - εγγράφως - και να απολογείσαι ή να λες τις προθέσεις σου. Γίνεται η κατάσχεση και άσε τον παλιόκοσμο να τρέχει. Να τρέχει και να μη φτάνει. Γιατί αν δεν μηδενήσει το κοντέρ του χρέους, δεν ελευθερώνεται ο λογαριασμός...Και βέβαια, σε πρώτη φάση, δεσμεύουμε και για χρέη συγγενών α΄ βαθμού. Σε λίγο θα δεσεμεύουμε και για τα χρέη του μπάρμπα που είχαμε να τον δούμε 40 χρόνια ! Γιατί λέτε να θέλουν το περιουσιολόγιο ; Ε ρε γλέντια, που λέει κι ο καραγκιόζης ! Πιάσε ένα με διπλή Κώστα ! Και μιά μπύρα. Διορίσανε και την Περιστέρα σήμερα, να το γιορτάσουμε !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν μπορώ να επισυνάψω τα άρθρα και τις σημειώσεις, με τις οικονομικές αναλύσεις στην αρχή της κρίσης (μεταξύ των οποίων και απ' το Κάπιταλ) , για να δείτε πώς μεθοδεύτηκε η χρεοκοπία, απ' τους γνωστούς (μας). Τώρα πώς και γιατί φτάσαμε εδώ που είμαστε, νομίζουμε οτι ξέρουμε. Ξέρουμε, αλλά κάποιοι άλλοι -πχ πρώην Πρωθυπουργοί - ξέρουν πιό καλά από μας. Είναι αυτό που λένε : έχουν τα γένια. Εμάς μας έχουν ξουρίσει, μας πήραν και τα χτένια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σωστά για τον Μπελογιάννη, αλλά εμείς δεν τον είδαμε, δεν τον απαντήσαμε. Τούτους εδώ τους ζούμε καθε μέρα... Και τους έχουμε μάθει απ' όξω κι ανακατωτά. Υπάρχουν συνάνθρωποι που δεν έχουν καταλάβει κρίση, υπάρχουν κι αυτοί που τρώνε στα συσίτια. Σ' αυτή την κατάσταση, όλοι αγωνίζονται (για το καλό μας), απ' το δικό τους μετερίζι ! Άλλοι ρίχνοντας Νόμους, άλλοι ρίχνοντας ξύλο, άλλοι ρίχνοντας ροπαλιές, άλλοι ρίχνοντας βόμβες, άλλοι ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω τους, αλλοι ρίχνοντας τις μίζες στις τσέπες. Και αυτούς που μας άξιζαν, για μια καλύτερη ζωή, μας τους έριξαν στον καιάδα. Α ! τα παιδιά μας, ψηφίσανε και το Τέμενος. Σαλάμ Αλέκο, αμπελαλέ και νά 'μαστε καλά να το χαρούμε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν ντρέπεσαι ρε κ. Σπίρτζη, ολόκληρος άντρας να λες ψέμματα ; Φρουρά, φρουράααααα, πούν' η φρουρά ρε ; !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν δεν κάνω λάθος, η τουβού μας, την σήμερον ημέραν, είναι ΤΟ ΜΑΥΡΟ χάλι. Δηλ. αν τά 'δειχναν αυτά επί χούντας, οι προοδευτικοί μας, θα είχαν κάνει χαρακίρι. Αλλά τότε είχαμε τον Άγνωστο πόλεμο. Ή καμμιά μαγνητοσκόπηση του άλλου ναρκωτικού, του ποδοσφαίρου. Βλασφημία ! Τώρα που μας έχουν πήξει στα ριάλιτι ; Ε, ιδιωτική τηλεόραση είναι,πώς θα....επιβιώσει ; ! Και τα επίπεδα του πολιτισμού και πολιτισμικού συμπαντικού γίγνεσθαι του λαού, έχουν πάει τέρμα αριστερά, πιό αριστερά, απ' τον Αριστερά στα Εφεμ. Έχετε δεί την ώρα του Σερβάϊβαλ, τι έχουν τα άλλα κανάλια ; Από τίποτα έως νάθινγκ. Τι να δεί ο κόσμος, την ώρα που όλες οι τηλεοράσεις είναι ανοικτές ; Το μη χείρον. Οπότε, Ζωή σε μας.

Κι ύστερα τους φταίει ο Τζίμης : Στη στεριά δε ζεί το ψάρι, ούτε ο Κνίτης με φρικιά...!

- Φρουρά, φρουράαααα, που πήγε η φρουρά ρε σείς ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μη μας πατάς τον κάλο, γιατι είμαστε υπερήφανος λαός ! Μου θυμίζει τον Σταυρακα στον Καραγκιόζη μόλις έτρωγε τις φάπες :

- Τι βαράς ρε Καραγκιοζάκη ; στα σοβαρά ή αστεία ;

- Όχι ρε Σταύρο, στα σοβαρά το 'κανα !

- Ε, καλά γιατί αστεία δε σηκώνω ! (ακολουθεί άλλη φάπα, τα ίδια....)

- Όχι ρε Σταύρο στ' αστεία τό 'κανα !

- Ε, καλά ρε Κιαραγκιόζο, φίλοι είμαστε, να μη κάνουμε κι ένα αστείο ; !

Τους σκίσαμε σύντροφοι !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα μου θυμήσατε τις λίστες με τους λογαριασμούς απ' την Ελβετία ! Αυτούς ντε, απ' όπου θα παίρνανε τα κλεμμένα ! Εμείς τό 'χαμε καταλάβει οτι τελικά τα κλεμμένα τά 'χανε πάρει οι...συνταξιούχοι, αλλά δεν το μολογάγαμε μην το πάρουνε χαμπάρι οι ΔΝΤάδες και τους κόψουνε τις συντάξεις ! Μας μαρτύρησε ο μαρτυριάρης ο Αλέξης !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
22/05/2017, 18:51

Το γεγονός είναι οτι οι δανειστές και λοιποί τεθλιμένοι, έχουν - όπως λέει κι ο ΘουΒού - την έσχατη ευθύνη, που είναι κι η μεγαλύτερη. Αλλά ο σοφός λαός, λέει και κάτι άλλο : αν δεν κυττάξεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει. Και μείς, το σπίτι μας τό 'χουμε αφήσει σε άλλους, εδώ και πολλά χρόνια...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα να πούμε οτι γλυτώσανε οι ασθενείς του και τον φορτωθήκαμε εμείς ; Μας έπεισες ρε Θάνο !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πού θα πάει, δε θά 'ρθουν οι ΕΛ ; Θά 'ρθουν. Και τότες να σας δώ τι σενάρια θα κάνετε !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
16/05/2017, 17:49

Εδώ, εμεις θεωρούμε οτι το τραίνο της συνεργασίας των "Προοδευτικών (και μή) Δυνάμεων", πρό του κοινού εχθρού, πέρασε και πιό κάτω...εκτροχιάστηκε ! Κι αυτό κι αν ήταν θέμα παιδείας...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα είπατε τη σωστή κουβέντα Κε Γιώργο : Η μόρφωση που δίνουν τα Ελληνικά σχολεία..... Λέτε να μη ξέρουν οι ειδήμονες, οτι η παιδεία ειναι το Α και το Ω ; Η γλώσσα και όλα τα σχετικά... Γι αυτό και κάθε υστερόβουλος, έχει για στόχο του,τα παιδιά και την παιδεία ενός λαού (Ωσονούπω, θελουν να αλλάξουν τα βιβλία της Ιστορίας. Τυχαίο ; Δεν νομίζω... ). Σερσέ λα Φάμ, που λένε κι οι Γάλλοι. Απ' τη μάννα ξεκινάνε όλα....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το Καζίνο δεν είναι επένδυση. Είναι τζόγος. Επένδυση είναι τα τόσα εργοστάσια και μεγάλες επιχειρήσεις, Ευρωπαϊκής εμβέλειας, που τα είχαμε και δεν σταθήκαμε ικανοί, να τα διατηρήσουμε και να τα εκσυγχρονίσουμε. Αν περιμένουμε να μας σώσουν τα Καζίνα και οι Λέσχες, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ας κυττάξουμε να επενδύσουμε σε αυτό που έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα. Το Ελληνικό, μπορούσε κάλλιστα να γίνει ένα διεθνές αεροδρόμιο για αερολέσχες και αγώνες επίδειξης, λόγω θέσης. Δεν συζητάμε για τις υποδομές που είχε για επισκευές αεροσκαφών και μπορούσε να μείνει, σαν τις δεξαμενές επισκευής που έχουν τα Ναυπηγεία ( Ναυπηγεία, άλλη πονεμένη ιστορία...). Υπάρχουν άνθρωποι στη χώρα μας, που έχουν τις γνώσεις να πούν τι θα μπορούσε να γίνει το Ελληνικό, παραμένοντας ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ. Βρέστε τους και κάντε ρεπορτάζ. Γι αυτό είναι οι Δημοσιογράφοι. Όχι να υποστηρίζουν τον Τζόγο. Αλλά για ρωτείστε τα κονομημένα Νότια Προάστια, πόσοι θέλανε να μείνει το Αεροδρόμιο εκεί....;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ακόμα σανό από τον Πράσινο Ήλιο του Αντρέα ; Έλεος ρε Τουρκόγυφτοι (δε λέω Ρομά, μην έχουμε μπλεξίματα με τα συμπαθή γηγενή φύλα). Όχι άλλη αναβάθμιση ! Δεν θα μείνει παιδί για παιδί στο Ελλάντα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
07/05/2017, 12:01

Δεν νομίζω ν' αμφιβάλλει κανείς, οτι το πρόβλημά μας είναι πρωτίστως πολιτισμικό. Και αν εξηγήσει κάποιος τι εστί πολιτισμικό, θα φανεί η ουσία.... Και σαν πολιτισμικό/κοινωνικό, φαίνεται εξόφθαλμα στις κοινωνικές μας εκδηλώσεις και τα χάλια που έχουν φθάσει. Και φυσικά, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μου θύμισες την εποχή που πληρώναμε τα βιβλία (κάτι που κατήργησε η επάρατος νομίζω), Κε Γιώργο. Και μετά που δεν τα πληρώναμε και τα σκίζαμε μόλις τελείωνε η χρονιά ! Ωραία χρόνια ! Αυτό που λέμε, Τσάμπα χρόνια ! Ο άτιμος ο τροχός όμως, έχει γυρίσματα...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι χάλια είναι αυτά ρε ρεζίλια του "κράτους" (εδώ γελάνε...!) ; Στα σοβαρά τώρα, εσείς οι δημοσιογράφοι, μήπως μπορείτε να μας πληροφορήσετε, από ποίο ποσό και πάνω, αρχίζει η Εφορία τις κατασχέσεις στα μετρητά ; Γιατί εδώ, αυτά που βλέπουν τα μάτια μας, μας έχουν βγάλει απ' τα - Κινέζικα - ρούχα μας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γιατί όχι και ελεύθερης ; Κάτω οι φυλακές. Δώστε τους φυλακισμένους στο λαό (τους) ! Να μπαινοβγαίνουμε ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς και δεσμά ! Ένας μέσα, πενήντα όξω. Ο Κορυδαλλός στα πτηνά του ! Άκη ζείς (και βασιλεύεις), εσυ μας οδηγείς. Η μέρα που οι Φυλακές θα δίνουν και πτυχία, ανώτερα των ΤΕΙ είναι κοντά (Εκεί να δείς μετά ζήτηση...) !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Να δείς πώς το λέει : "Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού" ! Υπάρχει και το άλλο : "Αν ήταν το βιολί πουλί, θε να το παίζανε πολλοί" ! Και τα δυό μαζί : "Η Πολιτική είναι τέχνη σαν το βιολί. Ξέρετε πολλούς Πολιτικούς να παίζουν το βιολί ;" Και μη μου πείτε οτι τα μνημόνια θέλουν να ξέρεις να παίζεις το βιολί σου με τέχνη !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όταν ξεκίνησε η κρίση στην Ελλάδα και όλοι γνωρίζαμε οτι το Δημόσιο έλλειμα ήταν η αιτία των δεινών μας, φανταζόμασταν οτι οι κυβερνήτες μας, θα επικέντρωναν τις προσπάθειές τους στην μείωση του Δημόσιου τομέα και των δαπανών του. Οποία πλάνη ημών των του Ιδιωτικού ! Νομίζαμε οτι ζούσαμε σε ανεπτυγμένη (!) χώρα. Καί έσται η εσχάτη πλάνη, χείρων της πρώτης... Και μας το σερβίρανε και το φάγαμε. Και αντί να δροσιστούμε, ζοριζόμαστε....Και το άσχημο είναι, οτι τώρα που (μας) μπήκε (το...μνημόνιο δηλ.), δεν υπάρχει κορόϊδο να μας το βγάλει...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το αναίμακτο κούρεμα των καταθέσεων συνεχίζεται.... Μπράβο τους. Για μας, ζωή στα κατσικομούλαρά μας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα να γελάσωμεν ή να κλαύσωμεν Κε Πρόεδρε των Ελλήνων και λοιπών παρεπιδημούντων, φιλοξενούμενών τε και προσφευγόντων στον κόρφο μας ; Είπαμε οτι δημοσίως πρέπει να λέγονται κάποια πράγματα, αλλά μη το παρα...χαιρετάμε, γιατί και μείς παιδιά ήμασταν κάποτε και τα είδαμε τα χαϊρια σας.... Όλοι οι άριστοι γύρω σας είναι !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και στα δικά μας σύντροφοι ! Λεφτά απ' το Δημόσιο και υγεία απ' τον Θεό, να ζήσω χίλια χρόνια ! Αμήν Παναΐα μου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κε Κρυστάλλη, σας απάντησε ο ΘουΒου. Εκτός τούτων να συμπληρώσω, οτι οι αίτιοι της μεγάλης φυγής και εκμετάλλευσης των ανθρώπων αυτών, είναι γνωστοί σε όλους, εκτός σε όσους είναι νήπια, τυφλοί, κουφοί ή αγράμματοι. Είναι αυτό που λέμε, ο κόσμος τό 'χει τούμπανο και μείς κρυφό καμάρι....Και τό άλλο, να σε κάψω (εγώ ο πολιτισμένος) Γιάννη (Αφικανέ, Πακιστανέ κλπ), να σ' αλείψω λάδι....Τώρα το πώς αποφάσισαν, να μας έρθουν εδώ, είναι άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο/ερώτημα, με γνωστές απαντήσεις, καλές και κακές. Καλό μεσημέρι και Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτή η Αμφίπολη, τι κάνει ρε παιδιά ; Ζεί ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πάντως όποιος τα σκεφτηκε όλ' αυτά, να υποβάλλει υποηφιότητα ντόκτορ, στη Δημόσια Λογιστική ! Είναι και μιά παροιμία, δεν την θυμάμαι καλά, να δείς πώς λέει : άλλος...πονάει κι άλλος πληρώνει, άλλος...ορμάει κι άλλος πληρώνει ! κάπως έτσι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

ΜΗΚΥΟ και ξερό ψωμί ! Ας δημοσιεύανε έναν κατάλογο με τις ΜΗΚΥΟ που κυκλοφορούνε, να γελάσει κάθε πικραμμένος. Και αν γράφανε και τους ιδιοκτήτες και τα πόσα παίρνουν, εκεί θα έκλαιγε κάθε πικραμμένος...... "Ευαισθητοποίηση για τα παιδιά και τις γυναίκες της Αφρικής" ! Εκεί που μπαίνουν στα χωριά και δεν αφήνουν ρουθούνι. Εκεί που άμα κυκλοφορήσεις με βέρα στο δεξί, σου κόβουν και το δάχτυλο (για να στην....αφαιρέσουν) ! Θα μου πείς, εδώ γίνανε περίγελο κι οι Γιατροί (Χωρίς σύνορα, του Κόσμου κλπ κλπ) με τις ΜΗΚΥΟ. Αλλά τώρα τελευταία το παρα...ξεφτυλίσαμε. Γι' αυτό λένε, άμα ακούς Έλληνα, φτύνε στον κόρφο σου. Δεν υπάρχει πιό πειναλέος, που να μην πουλάει και τη μάννα του για την κονόμα. Φτού σας ρεζίλια ! που έλεγε κι ο Χάρρυ Κλίν. Χαιρετισμούς και Χρόνια Πολλά στον πρώτο διδάξαντα, ΓαΠ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και οι ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ πρόγονοί μας, τόσο άσχετοι δεν ήσαν (σ' αυτά τα θέματα). Γιατί ήσαν καλλιεργημένοι ψυχικά και ΣΩΜΑΤΙΚΑ, μεσ' τη φύση. Και η φύση, δεν είναι άσχετη, ούτε με τον Θεό, ούτε με τον άνθρωπο. Οι γραμματιζούμενοι, επιβάλλεται να γνωρίζουν, γιατί ισχύει το : "δεν ήξερες, δεν διάβαζες ;". Και δυστυχώς (για μας), κάποιος είχε πεί το " είναι τυχερός, όποιος γεννιέται Έλληνας Ορθόδοξος". Γιατί άραγε ; Καλή Ανάσταση με υγεία !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν το λέτε καλά. Τέλος το χαρτοβασίλειο, αλλά αρχή του πλαστικο-μπιγκμπράδερ....Κι αν δεν βλέπετε την φάκα, είναι γιατί το τυρί είναι μουχλιασμένο (ροκφόρ). Πανυγυρίζουν κι οι απανταχού οικολόγοι ! Όπως τότε που είχαν πρωτοέρθει τα Πισιά, που θα έβαζαν τέλος στα χειρόγραφα και στο χαρτοβασίλειο ! Έλα όμως που από πίσω, φέρνανε τις εκτυπώσεις και τα Α4 ! Και τα προσωπικά δεδομένα, βεβαίως βεβαίως. Διότι ως φαίνεται, το θέμα δεν είναι να μας απαλλάξουν απ' τη χαρτούρα, αλλά να μας βάλλουν - ακόμα μία φορά - συνέταιρους τις Τράπεζες....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έστω κι αν οι "επιθέσεις" είναι προβοκάτσια για να μισήσουμε (!) τους μουσουλμάνους, αυτό το όλο "κτίσιμο", μιάς κατάστασης παγιωμένης, με νόμους και χειραγωγούμενη αποδοχή και άποψη - ειδικά από οσους ασκούν πολιτική και εξουσία - σε βάζει το λιγώτερο σε δυσοίωνες σκέψεις. Αν δε, δεν είσαι ανιστόρητος και αγεωγράφητος - δηλ. αμόρφωτος, δηλ. δίποδο ζώο - τότε έχεις δίκιο να είσαι πολύ, μα πολύ, κουμπωμένος, αν όχι εχθρός (αντικαθεστωτικός), όλων αυτών που εφαρμόζουν αυτό το καθεστώς. Πχ. όταν βλέπεις ανθρώπους σαν τον Σ.Καργάκο ( άντε θέλετε και τον Μίκη ; ), που έχουν έναν βαρύνοντα λόγο και μιά ιστορία πίσω τους, να λασπολογούνται για την άποψή τους, που δεν συμφωνεί με την καθεστηκυία "τάξη", τι χρείαν έχομεν μαρτύρων ; Άλλωστε τα γραπτά μένουν, και μαζί τους το άρθρο 29.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά, ο κ Πρωθυπουργός δεν είπε (άτιμο Γιουτιούμπι), οτι "το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια" ; Άρα, κακώς ανησυχείς κυρ-Γιώργο μου !

Εκτός κι αν το ψέμμα μας εξουσιάζει όλους (το χρησιμοποιούμε όλοι, αναλόγως την διάθεση), οπότε δεν πάει ο γάϊδαρος, να λέει κεφάλα τον πετεινό....Οι πολιτικοί μας, ήταν κάποτε παιδιά. Μεγάλωσαν, μαθαίνοντας (εκτός των άλλων ωραίων) οτι τα ψέμματα, υπάρχουν για να λέγονται. Και λέγονται απ' όλους. Χωρίς αυτά, δεν πας πουθενά. Ούτε καν υπηρέτης. Η ικανότητά σου να χειρίζεσαι το ψέμμα, καθορίζει και την διαδρομή σου σ' αυτή την κοινωνία. Γι' αυτό έλεγε κι ο Μάρκος : παλιοζωή, ΨΕΥΤΗ ντουνιά και παλιοκοινωνία... Ψέμματα ; !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εκτός απ' όσους : α) γεννήθηκαν μετά το 1985 β) είναι εκ γενετής τυφλοί ή κουφοί γ) μετανάστευσαν στην Ανταρκτική δ) αυτοεξορίστηκαν (χωρίς εξοστρακισμό) ε) μόνασαν στο Άγιον όρος στ) ασχολήθηκαν μόνον με τις αρμάδες (ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), ζ) τους απασχολούσε μόνο το αχαλίνωτο SEX και ζ) βρίσκονται σε ψυχιατρικά ιδρύματα, οι υπόλοιποι, δεν δικαιούνται να λένε "δεν ήξερα, δεν ρώτησα" (για το μεγάλο φαγοπότι της 30ετίας). Για να μην αρχίσω να ψάχνω τα πειστήρια (τύπος, καλλιτεχνία, βιβλία, ΤουΒού), που υπάρχουν άφθονα... Δηλ. σήμερα, υπάρχει κάποιος, που να μη γνωρίζει τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ; Εκτός και αν μας...ψεκάζουν !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έλα ρε, αμέσως το πιστέψατε ! Πρωταπριλιάτικο είναι. Να καταδεχτεί ολόκληρος Βουλευταράς, να πάρει το βοήθημα των πεινασμένων ;

Καλό μήνα και καλό Πάσχα να έχουμε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Απάντησε ο κ. ( 'σ' ωραίος ) Σπίρτζης, νομίζω. Είπε οτι οι άλλοι φταίνε....Πρωτότυπο ! Τό 'λεγε κι ο Λουκιανός.

Ο φταίχτης να τιμωρηθεί πάραυτα Κε Υπουργέ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το χρήμα είναι θεός (Χ. Κλύνν) με πολλούς φανατικούς πιστούς... Κι ύστερα τους φταίνε οι θρησκόληπτοι. Υποκριταί Φαρισαίοι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα (υπόλοιπα που σωθήκανε) δάση της Αττικής, έπρεπε το καλοκαίρι να είναι στρατιωτική ζώνη. Να μη κυκλοφορεί μέσα κανένας, μόνον με άδεια. Πας συλλαμβανόμενος, Στρατοδικείο. Αν δε έπαιρνε το δάσος φωτιά, από τα κακοσυντηρημενα δίκτυα της ΔΕΗ, παρομοίως οι υπεύθυνοι, Στρατοδικείο. Επί εσχάτη προδοσία. Τώρα βεβαια τα κάψαμε όλα.... Τα χάλια μας τα βλέπουν και οι εξωγήινοι !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Νομίζω ο κ.Σημίτης, διάβαζε για να πάρει το πτυχίο του...Καθηγητού. Πρέπει να τελείωσε. Ο δε Γεωργάκης Π ο νεώτερος, μόλις σταμάτησε τους γύρους με το ποδήλατο, λόγω...ηλικίας. Όσο για τον κ. ΚΚ, είναι γνωστό στα μικρά παιδιά οτι : "όταν τρώνε δεν μιλάνε" !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το νιάου-νιάου, το βλέπαμε από τα τέλη της 10ετίας του '70, αλλά νομίζαμε οτι ήταν γάτα ! Αλεπού ήταν, που έκανε τη γάτα. Και επειδή τυγχάνει να είμαστε φιλόζωοι και όχι φιλάνθρωποι, βοηθάμε τα ζώα, να καταλαμβάνουν θέσεις και αξιώματα,που προορίζονταν για ανθρώπους. Και ανθρώπους με Α. Καλά έλεγε ο Λεβέντης : Ζώα,α ζώα. Το άρθρο καλό είναι να σταλεί στους (ανευθυνο)υπεύθυνους, όλων των εν ζωή (απο)κομμάτων. Με τα σχόλια...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γεγονός πάντως είναι, οτι στις καταστροφές (εν ονόματι της...προόδου), είμαστε και οι πρώτοι. Μιλάμε για πολύ σεβασμό στους προγόνους μας (εκτός κι αν έχουν δίκιο, όσοι λένε οτι δεν έχουμε και πολύ σχέση με τους Έλληνες που ζούσαν πριν χρόνια εδώ). Και παρατηρείται μιά αγαστή συνεργασία και συμφωνία, όλων των πτερύγων της Βουλής μας, ειδικά σ' αυτές τις περιπτώσεις. Αλήθεια αυτή η ψυχή, η Αμφίπολη τι έγινε ; Πέθανε μαζί με τον (πολιτικό θάνατο του) Σαμαρά ; Φαντάζεστε να είχε ταφεί μέσα κεί ο Μωάμεθ ο πορθητής ή κάνας Σουλτάνος,τι θάχε γίνει τώρα ; Μέχρι από το Άνω Πακιστάν ( άνω Πατήσια, άνω Κυψέλη κλπ ), θά μας είχαν έρθει ενδιαφερόμενοι Αρχαιολόγοι. Εμείς ψάχνουμε ακόμα να συμφωνήσουμε αν ο Νεκρός (μας) ήταν αριστερός ή δεξιός....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα σχόλια είναι περιττά στις αλήθειες του άρθρου....Αν τα διάβαζαν και οι σανοφάγοι, θά 'ταν ευχής έργο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πού νάξερε ο άμοιρος Μιστόκλης, οτι η κυρά-Τασία, θα μας τους έφερνε επίσημα και με αρματαγωγά, να πάει Γουίκεντ !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
14/03/2017, 16:29

Υπάρχει, μεταξύ των πολλών, και μια παροιμία που λέει : " Ο ψεύτης και ο κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται ". Μένει να δούμε αν ισχύει ακόμα.....Γιατί υπάρχει κι η άλλη που λέει : "Τους δώσαμε το δάχτυλο,θα μας φάνε και το χέρι "....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μήπως έχει καμμιά συγγένεια με τον...συνταξιούχο ; Ή είναι απλώς συνέλληνες ; Ρουφήχτρες.... Όσο για τους Ιδεολόγους, Κε Τετράδη, δεν υπάρχει τρόπος να βρεθούνε σε "θέσεις ευθύνης", που θάλεγε κάποιος. Τους τρώει το μαύρο σκοτάδι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έχουν άδικο αυτοί που φωνάζουν : "ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ" ; Το σήριαλ συνεχίζεται χωρίς ντροπή....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κορόϊδα που δεν κάθισαν να τρώνε τσάμπα στα συσσίτια και να παίρνουν κοινωνικό επίδομα σαν και μας ! Μάσαλα και μάσα καλά...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κε Πρωθυπουργέ ! Μιά βόλτα στις καφετέριες - που ΟΛΟΙ οι Δημαρχαίοι τις έχουν κορώνα στο κεφάλι τους - και θα δείτε τους ΝΕΟΥΣ να παρακολουθούν ΜΑΖΙΚΑ, τους αγώνες. "Κάθε χωριό και καφενείο, κάθε πόλη και καφετέρια" : Παλιό σλόγκαν, με σύγχρονη εφαρμογή....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όπως και στα υπόλοιπα που μας ταλανίζουν, υπεύθυνος δεν υπάρχει.... Γιατί πόσα χρόνια τώρα λέμε οτι πρέπει να ενισχύουμε παντοιοτρόπως τους νέους που θέλουν να κάνουν οικογένεια και μάλιστα πολύτεκνη. Αλλά αφού έχουμε μπλέξει με στόκους, που φοβούνται μήπως μείνουνε στην Ελλάδα οι Έλληνες και όχι οι "μετανάστες" μας, τι να τους πείς. Προς Θεού βέβαια μη πα και πεί κανείς για δεσμούς αίματος και Ελληνική φυλή ! Ο φασίστας ! Αυτά μας φάγανε....χρόοοονια τώρα. Και για να μη μας πούν πατριώτες, φέρνουμε ξένους. Πρωτότυπο ! Κι αυτό το άλλο για επιστροφή της Ευρώπης στις Θρησκευτικές ταυτότητες, τι σας λέει ; Τελειώνοντας ας αναφωνήσουμε μιας κι έρχεται κι η 25η Μαρτίου : Φέρτε πίσω τα κλεμμένα ρε αγιογδύτες... Άκου σύνταξη 200 Ευρώ ! Αγαλίασηηηη .

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν το λέτε σωστά : όχι "Όπισθεν ολοταχώς", αλλά "Πάμε μπροστά ολοταχώς με την όπισθεν". Αυτός είναι ο σωστός τίτλος ! Το μάθαμε το ποίημα...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κάποιος να πεί στους Νέους (μας), οτι τα παιδιά (;) των φιλοξενουμένων μας από τα μακρυνά μέρη της Ασίας και της Αφρικής, είναι 2.500. Πάνε σχολείο και σε λίγα χρόνια θα είναι οι Νέοι που θα κανουν τα αδύνατα δυνατά, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν μαζί. Θάναι εύκολο, δύσκολο ; Ας κάθονται στις καφετέριες και θα το διαπιστώσουν.... Εκτός αν φύγουν για άλλα μέρη και νέες πατρίδες. Τότε βέβαια κι εμείς, οι μεγαλύτεροι, έχουμε χάσει το παιχνίδι. Και καλά είναι να μας κλαίμε, από τώρα. Αν δεν είσαι ικανός να κρατήσεις κοντά σου τα παιδιά σου, είσαι - το λιγώτερο - δυστυχισμένος. Και αν περιμένεις να σου φέρουν άλλοι, παιδιά από αλλού, για να σε σώσουν, τοτε είσαι - το λιγώτερο - για ανακύκλωση. Βοήθειά μας...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Kill Adonis
03/03/2017, 16:24

Αν δεν είχε κάνει την μαλακαρνία να πάει με τον Καρατζαφέρνει, θα είχε βγεί Πρόεδρος. Πολύ πριν σκοτώσει ο άλλος ο άχρηστος της ΧΑ, το παιδί που έψαχνε τον εαυτό του. Και κανένας δεν θα χρειαζότανε την ΧΑ σαν εναλλακτική πατριωτική (;) πρόταση. Παρ' όλ' αυτά, ξεχωρίζει γιατί κάτι λέει. Δυστυχώς, οι "καλοί" (πχ Π.Κανελλόπουλος, Κ.Τσάστος, Κ.Κ. ο πρεσβύτερος κλπ), δεν φροντίζουν σχεδόν ποτέ, ν' αφήσουν και καλούς απογόνους. Κι έτσι ποιοί επιπλέουν στον αφρό ; Την απάντηση θα την μάθετε μόλις τελειώσει το....Σερβάϊβαλ του Συριζανέλ ! (αν επιβιώσουμε...).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σωστός ο Αιγαίας.... Το δίπλωμα έπρεπε να ξεκινάει από ποδήλατο. Μετά 50άρι, μετά 125άρι, μετά 250άρι, μετά 500άρι και 1000άρι και τέλος αυτοκίνητο. Κι όποιος μπορούσε. Οι άλλοι Μετρό και άλογο ! (Μη βαράτε, έχει βάση στο δικαώμα του ζείν...).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μιάς και τό' φερε η συζήτηση και η επικαιρότητα με το δυστύχημα στην Εθνική Λαμίας, μήπως ξέρει κανείς, με την Αίγινα και αυτούς που έστειλαν αδιάβαστους τους εκδρομείς, έχουμε μάθει τίποτα ; Η το κουκουλώσανε με μαεστρία ; Και η ΝΔ τι κάνει ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μάθανε οτι κληρώθηκε ο Θρύλος με την Μπεσίκτας και τά 'χουν κάνει απάνω τους. Δεν σας σώζουν ρε ούτε NAVTEX, ούτε ΦΑΤΕΞ. Πεντάρα θα φάτε και θά 'ναι ΜΑΚΒΕΛ !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
24/07/2017, 18:06

" Οι προσλήψεις στο Δημόσιο.....Πώς θα τροφοδοτηθούν άραγε ;" = ΕΝΦΙΑ, Τέλος επιτηδεύματος, Φόρος Εισοδήματος Προκαταβολή 100%, Φόρος Μισθωμάτων, ΦΠΑ 24%, Φόρος επί τόκων καταθέσεων, κι άλλοι πολλοί.... Καλά να 'μαστε να πληρώνουμε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τελικά σ' αυτή τη χώρα και δη επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα μείνουν μόνον οι Πολυεθνικές ; Μπράβοοο ! Πάμε φούλ για υγιή ανταγωνισμό.... Δυστυχώς όμως, αυτοί που κόπτονται τώρα, έπρεπε να 'χαν κάνει εδώ και χρόνια το κουμάντο τους.... Τώρα είν' αργά, αγάπη μου γλυκειά.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Δέκα μικροί νέγροι
22/02/2017, 17:07

Κάντε καμμιά βόλτα όταν πέσει ο ήλιος στον Βοτανικό. Και βάλτε και κάνα ακριβό ρολογάκι στο χέρι. Κρατάτε και κάνα ψιλό στο πορτοφόλι καλού κακού. Και νάχετε και τη συμβία μαζί...Και ρωτείστε και κάνα ντόπιο εκεί. Ζούνε με τους ξένους, από τότε που έφυγε του Βοτανικού ο μάγκας. Και μας γράφετε τις εντυπώσεις σας. Και διαβάστε κι αυτά που είπε ο Γιάννης ( με 2 ν), για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πέστα αγαπητε Νικο, γιατί ορισμένοι δεν έχουν καταλάβει, πού πάνε αυτά που πληρώνουμε. Νομίζουν οτι τα παίρνουν οι...ξένοι ! Για τα χρέη και καλά...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Χαθήκανε οι "Προοδευτικοί" σ' αυτή τη χώρα εντέλει ; Γι' αυτό θα μείνουμε στο σκοτάδι της οπισθο-δρόμησης ! Χάθηκε κι αυτή η προτίμηση του λαού μας, ένα προπύργιο της παράδοσής μας... Κι ύστερα σου λένε Γκρίκ γουέϊ. Ξεχάστε τα με τους Συριζανελ. Τώρα Οθωμανικό (δίκαιο) και μόνο ! Φιλελεύθερη αστική υποκρισία...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και σαν Έλληνες και σαν Ελλάδα, πάντα αναγνωρίζαμε το δίκαιο, όπως κι αν θέτοταν και από όποιον κι αν θέτοταν. Το θέμα είναι οτι τα δικά μας δίκαια αιτήματα και δεν τα υποστηρίζουμε και (γι' αυτό) δεν μας υποστηρίζει κανείς, διεθνώς. Γι' αυτό και μπορεί να υποστηρίζουμε το δικαίωμα να ζούν ελεύθεροι οι Αβορίγινες της Αυστραλίας, αλλά αδιαφορούμε για την ωμή καταπίεση που δέχονται οι Έλληνες γύρω μας, είτε στη Βόρειο Ηπειρο (Νότια Αλβανία !), είτε στη Τουρκία, είτε στη Κύπρο, είτε στη Συρία, είτε, είτε, είτε...είτε στην ίδια την Ελλάδα ! Τώρα καιρός είναι ν' αγωνιστούμε για το δικαίωμα των Τσάμηδων, να (μας) χορεύουν...τσάμικο ! Όσο για το αν νοιώθουνε Έλληνες, όσοι νοιώθουν, ας τους αφήσουν χωρίς μπούλινγκ και θα διαπιστώσουμε οτι Έλληνες γύρω μας υπάρχουν περισσότεροι απ' όσους φανταζόμαστε. Και όχι επειδή κάποτε ζούσαν εδώ οι προ αιώνων Αρχαίοι πρόγονοί μας, αλλά επειδή εδώ ζούσαν προ λίγων ετών, οι παπούδες μας που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα τους. Επίκαιρη η θυσία του Διστόμου...και σε λίγο των Ψαρρών...και σε λίγο των Καλαβρύτων...και σε λίγο του Μεσολογγίου...και σε λίγο του Αρκαδίου...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αγιά Σωτήρα, υπάρχει στην Πλάκα (Κυδαθηναίων). Αν τύχει και περνάνε 'οσοι υπέγραψαν, ας ανάψουν κάνα κεράκι και να μην περιμένουν τον νέο ναό, για να εκκλησιαστούν.... Λέω εγώ τώρα, με το μπαρδόν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τγομεγός ο Γ. Κατρουγκάλ ! Γέλια μέχρι δακρύων ο μπαγάσας. Αλλά και "δεν πρόκειται να θυσιάσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων" ; Τι θα λες στα εγγόνια σου ρε αθεόφοβε ; ! Ξεπεράσατε και τους κυνηγούς και τους ψαράδες !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Για όλ' αυτά που γράφεις κ. Τετράδη, ξεχωρίζει η Ελλάδα απ' τους λοιπούς ! Δεν έχεις δεί στα Ντάτσουν : "Καλύτερα να σε ζηλέυουν, παρά να σε λυπούνται" ; ! Είναι θέμα διαχείρησης (των λεφτών των...άλλων !).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όταν ήταν η ώρα της συνοδοιπορίας και της συννενόησης, άλλα είχανε στο νού τους... Τώρα το πάνε στην συγκυβέρνηση και όλα καλά κι ωραία ; "Τι έχουν να χωρίσουνε" άλλωστε !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Δουλευόμαστε;
13/02/2017, 19:40

ΑΝ ξέρουν κάτι παραπάνω, καλά θα κάνουν να ενημερώνουν τον κόσμο και να μην περιμένουν την Πρωτοχρονιά, να μας τα πεί ο Τσίπρας. Και αφού είναι το παλληκάρι αναπληρωτής γενικού σχεδιασμού, ας κάνει τον κόπο να διαβάζει τα σχόλια του Κικέρωνα, το σάϊτ του Σπ. Χατζάρα και να καλέσει τον Κ.Καββαθά να πάρει καμμιά γνώμη για επενδύσεις. Πολύ θα ωφεληθεί και αυτός και η Ελλάδα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
06/02/2017, 18:48

Το μόνο πράγμα που λειτουργεί άψογα, είναι η δέσμευση των Τραπεζικών λογαριασμών, για χρέη ! Άμεσα και ον-λάϊν !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
26/05/2017, 17:06

Μήπως πρέπει να ξεχωρίσουμε και την Ορθοδοξία, απ' τις άλλες Θρησκείες ; Λέω μήπως ; Ακόμα Ορθόδοξους σκωτώνουν... Δηλητηριώδης ο Χριστιανισμός - σαν Θρησκεία - δεν υπήρξε ποτέ. Γι' αυτό άλλωστε σήμερα, βλέπετε γύρω σας αυτά τα χάλια. Εξ άλλου, όποιος καταδικάζει σήμερα δημόσια την Θρησκεία μας, χαίρει άκρας εκτίμησης. Όπου προοδευτικός και Άθεος. Αυτά που καυτηριάζει όμως ο Χριστιανισμός και που εστερνίσθηκαν σε όλους τους αιώνες, άνθρωποι με άλφα κεφαλαίο, δεν θέλουν ούτε να τα ακούνε οι ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ. Ο Χριστιανισμός λέει Ελευθερία ή Θάνατος. Όχι θάνατος του άλλου, αλλά του δικού σου. Για να ζήσουν τα νέα παιδιά ελεύθερα, κατανοώντας τη θυσία σου. Ο Χριστιανισμός, ποτέ δεν ήταν τρομοκράτης. Γι' αυτό και τον καπελώσανε οι εξουσίες. Η Αλήθεια όμως - δυστυχώς ή ευτυχώς - είναι μία, όπως και η Αγάπη. Όμως, όπως λέει κι ο Φίλιππος : όπου ο Εγωισμός κι ο χωρισμός ! (Χωρισμός κι απ' την Αλήθεια κι απ' την Αγάπη)...Το πήγαμε μακρυά ! Ας όψεται αυτός που έστειλε το δέμα, που ευτυχώς δεν σκότωσε τον Μπάρμπαδήμο !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έλα ρε Κικέρων, θέλεις να γίνουμε Μ.Βρεττανία με τη μία ; Που τρέχανε στα Φώκλαντ ; Εδώ η Κύπρος και μας πέφτει ανάποδα. Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει τις βάσεις για μιά ισχυρή Ελλάδα. Τι πειράζει να μην έχει μέσα Έλληνες ; Εκεί θα κολλήσουμε ; Είναι ν'απορείς - που έλεγε κι ο Καραλής - πώς δώσανε τη ζωή τους οι παππούδες μας, κι αφήσανε τα κόκκαλά τους, άθαφτοι, στην Βόρεια Ήπειρο. Κορόϊδα ! (άπαγε της βλασφημίας...).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά, τι τα γράφετε ; Μη μου πείτε οτι περιμένετε να μιλήσει κανένας απ' το Ελλαδιστάν. Εδώ θα αλλάξουμε τα βιβλία της Ιστορίας μας. Ιστορία που έχει γραφτεί όχι με μελάνι, αλλά με αίμα. Αν μιλήσει καμμιά Ουνέσκο, καμμιά Ρωσία, ευτυχισμένοι θά 'μαστε. Δεν τό 'χετε πάρει χαμπάρι, οτι έξω μας θεωρούν - κι όχι άδικα - νούμερα ; Και μάλιστα φαιδρά νούμερα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το επόμενο βήμα, είναι να τα ρίξουνε στην επάρατο, που δεν τους αφήνει να....ολοκληρώσουν !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μη κάνεις τον κόπο Κε Διαματάρη. Τούς έχουμε μάθει όλους χρόνια τώρα.... Όλα τα κάνουν για το καλό μας. Και για το καλό του τόπου ! Μάσες, ξάπλες, βούτες.... Για μας όλα. Νάναι καλά, υγιείς, καρδαμωμένοι. Γιατί αν αρρωστήσουν, ξέρεις τι θα μας στοιχίσουν ; Τόσα, κι άλλα τόσα. Γι' αυτό,μη μας τους στεναχωρεύεις και μας πάθουν τίποτα. Αν θελετε το καλό μας...!

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Τρίποντα κυνισμού
21/02/2017, 18:18

Η απάντηση του Γιάννη (με δύο ν), προς γνώση και συμόρφωση των Μισέλληνων Ελλήνων.... Ξεχνάνε οτι υπάρχουν Έλληνες, Φιλέλληνες, Ανθέλληνες και Μισέλληνες. Οι "πρόσφυγγες" και η κρίση, ήταν η αφορμή να τους ξεχωρίσουμε (παλι), μιάς και είχαμε ξεχάσει τις διακρίσεις.....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γι' αυτό έχουν χάσει κάθε αξιοπιστία και έρεισμα στο Οικονομικό περιβάλλον. Ο πρώτος μπαταχτσής είναι το κράτος. Κι ύστερα του φταίνε οι φοροφυγάδες..... Τώρα είναι ο σώζων εαυτόν, σωθήτω. Εδώ ο άλλος έδωσε αύξηση στον εαυτό του ! Τι να πεί καί το ΣτΕ...; Είμαστε ο λαός με τα μεγαλύτερα....μέζεα. Γι' αυτό και τα γράφουμε όλα εκεί : Νόμους, Ιστορία, Αγώνες, Θυσίες, Θεσμούς, τα πάντα όλα. Σιγά τώρα !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι η νέα (εδώ και χρόνια) νοοτροπία : Πέτα το στα μούτρα τους και θα σου πούν κι ευχαριστώ. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε ; "Ζώα, α ζώα" !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω : "απ' τον Βαρουφάκη και τον Στουρνάρα, ποιόν να πιστέψω" ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ευτυχώς που έχουμε σιδηρούς Υπουργούς ! Τι να λέμε τώρα...Αλοιφή τον έκανε τον κ. Ντε λα Μερσεριζέ, συγνώμη Ντε λα Μεζιέρ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τους έφαγε το χιόνι.... Ή βρίσκονται ήδη ανάμεσά μας ; !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Parabaths, μπράβο σου που τολμάς και τα λες. Υπήρχαν και τότε, εκείνα τα χρόνια, άνθρωποι που λέγαν τα κακώς κείμενα και είχαν προτάσεις - γιατί λένε οι ξύπνιοι, που οδηγούν Πόρσε, οτι "προτάσεις θέλουμε όχι μόνο κριτική - για να μην πέσουμε στα βράχια ( μεταξύ αυτών - τον έχω αναφέρει πολλές φορές, αλλά το αξίζει - κάποιος Καββαθάς Κώστας, ή ο κ. Γ. Μαρίνος στον "Οικονομικό" ). Όλοι αυτοί μπήκαν στο περιθώριο ή χαντακώθηκαν. Δυστυχώς (για μας). Κι όποιος θέλει, μπορεί στο Ιντερνέτι να διαβάσει για τις μηχανές Σ.Μαλκότση και την ιστορία αυτού του ανθρώπου. Είναι άκρως διδακτική και "Ελληνική". Αυτό είναι το Θέμα : ποιά εμπόδια πρέπει να πηδάνε κάθε φορά, αυτοί που μας κυβερνάνε και ΘΕΛΟΥΝ να κάνουν κάτι γιά τον τόπο τους και τους συνέλληνες (ωραία λέξη...) και δεν μπορούν. Είπε κι ο ΑΡΚΑΣ : Είναι καλό οι ηγέτες (μας) να βγαίνουν απ' τα σπλάχνα του λαού, αρκεί να μην έχουν σχέση με το...παχύ έντερο !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Οι φυλακές γίνανε για κάποιο σκοπό. Το ιδιο και τα δικαστήρια. Εμείς τα κάναμε Λούνα-Πάρκ ! Τα αποτελέσματα, τα βλέπουμε και δεν τα πιστεύουμε...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Θά 'θελα νά 'ξερα, όλοι αυτοί οι Υπουργοί του ΣΥΡΖΑΝΕΛ, τι ειδικότητες είχανε στον στρατό, όταν υπηρέτησαν (;) και τι Βαθμό ! Για να καταλάβουμε αν χρησίμευσαν στην πατρίδα, για κάτι καί πότε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Θάναι μέγα κορόϊδο,αν βγει και πεί προεκλογικά στους Δημόσιους τι (πρέπει να) τους περιμένει. Αν βέβαια έχει σκοπό να κόψει το Δημόσιο πεπόνι... Μπορεί να εστιάσει στην τιμωρία των προδοτών.Αν έχει βέβαια σκοπό να τους τιμωρήσει. Ή μπορεί να τονίσει την φιλελεύθερη πολιτική του. Αν έχει βέβαια σκοπό να την εφαρμόσει. Εχει καλό χαρτί και την μείωση της φορολογίας. Αν έχει βέβαια σκοπό να γίνουμε Ευρωπαίοι. Και το ατού της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ, λίγο είναι ; Αν έχει βέβαια σκοπό να τον καταργήσει. Μπορεί ασφαλώς ολ'αυτά να φαίνονται δύσκολα, όπως πχ να πάρει φέτο το πρωτάθλημα ο ΠΑΟ, αλλά κάτι πρέπει να κάνει, αν έχει σκοπό να εκλεγεί Πρωθυπουργός (ο Κυριάκος,όχι ο ΠΑΟ !).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όλα γίνονται για την διευκόλυνση του λαού ! Για το καλό μας ! Γι' αυτό τα καταργούμε όλα. Δεν τό 'χετε καταλάβει ακόμα ; Ανοίχτε και κάνα βιβλίο. Ακούς εκεί να θέλουν να κουράσουν τα παιδιά μας με τα παλιοαρχαία. Αρχαία μάθαινε βρε ο Κωστάκης και έμεινεν ες αεί Κουρασμένος, στη Ραφήνα ! ( Στα σοβαρά τώρα : Το άρθρο να σταλεί πάραυτα στον κ. Βαζελόγλου - συγνώμη Γαβρόγλου ).

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
06/01/2017, 15:00

1) Οι αποδοκιμασίες χρειάζονται. Βλέπετε κάποιον άλλο τρόπο, να συμμαζευτούν αυτοί που μας δουλεύουν κανονικά ; Δηλ. οι μεν θα ξηλώνουν - δημοκρατικά - πεζοδρόμια και οι "άλλοι" θα περιμένουν να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου ; Αν όλα λειτουργούσαν ρολόϊ, όλοι οι θεσμοί δεν είχαν ξεπέσει στον πάτο του βαρελιού, και αυτοί που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, είχανε την Ηθική εικόνισμα και την προσκυνούσαν κάθε πρωί πριν ξεκινήσουν τη δουλειά τους, τότε ναί. Να το σεβαστώ. Δυστυχώς όμως, ποτέ τα πράγματα αυτά, δεν ήταν Εκκλησία 2) Οι "συνθήκες κοινωνικής πόλωσης", είναι κάτι που ελπίζαμε οτι το είχαμε - μετά τα τελευταία τραμπάκουλα - ξεπεράσει. Διαπιστώνοντας όμως την υπαρξή τους, καταλαβάινουμε οτι ξαναγυρίσαμε πάλι σαράντα (καί) χρόνια πίσω. Δηλ.αν δεν μας αφήσουν χρόνους και οι τελευταίοι του "Πολυτεχνείου", δεν υπάρχει σωτηρία ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Άντε, καλώς τα δεχτήκαμε ! Με δημοκρατικές διαδικασίες, μας τους κατσικώνουν στο σβέρκο. Να ζήσεις Γιώργο μου και καλή χρονιά ! Ο μόνος που μας είπε : "Λεφτά υπάρχουν (αλλά όχι γιά όλους...) και δεν τον πιστεύαμε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα "αποφασίζομεν και διατάσσομεν", θυμίζουν άλλες εποχές.... Αντί να ανακουφίζουν τον κόσμο, του δημιουργούν πρόσθετους μπελάδες. Αλί σ' αυτούς, που "μένουν Ελλάδα" και δεν τα φάγανε με τον Πάγκαλο. Χρόνια Πολλά, καλή Πρωτοχρονιά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Με μιά ταμπέλλα "χωρίς κουκούτσι μυαλό", ξεπλένετε το χάλι που έχει περιέλθει η χώρα, με τις ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ πολιτικές, των Κυβερνήσεών μας ; Το μυαλό, καλλιεργείται στα σχολειά. Και τα σχολειά, τα έχουν ΔΙΑΛΥΣΕΙ. Όλοι τους. Όχι ο λαός. Οι Υπουργοί που υπηρετούν την "πρόοδο". Προοδευτικούς τους λέγανε κάποτε θαρρώ...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά κι αυτός, δεν περίμενε να τον σώσουν τα ΜΑΤ, παρά πήρε την καραμπίνα ; Γιατί δεν άφησε τους φίλους αλλοδαπούς να μπουν στο μαγαζί, να του το κάνουν καινούργιο ; Είναι και σιδεράδες και μαραγκοί και μπογιατζήδες,πλακάδες. Πλήρη ανακαίνιση θα του κάνανε. Ε, κι αν σπάγανε και κάτι, τόσες ΜΗΚΥΟ θα του τα πληρώνανε στο ακέραιο. Έχασε. Και πήγε και μέσα ! Παράδειγμα προς αποφυγή...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Να τους προτείνετε να γίνουν ΜΗΚΥΟ για "πρόσφυγγες", για να δούνε τη χαρά τους. Αρκετά φάγανε απ' το αίμα των ανιάτων τόσα χρόνια. Τώρα οι χρονίως ανίατοι είναι έξω απ' τα άσυλα...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
11/12/2016, 18:06

Ε ρε και να φτιάχνανε αυτούς τους "τόπους συνάθροισης", κάποιοι πριν 50 χρόνια... Θα πετάγονταν από ντιβάνια, από ντιβανοκασέλες, από καναπέδες ! Ποιοί ; Οι προοδευτικοί, ποιοί άλλοι ; Τότε πού μόλις είχε αναμετάδωση - σε μαγνητοσκόπηση - κάναν αγώνα η Τουβού, μας ψυχανέλυαν την εξάρτησή μας από την αποβλάκωση του ποδοσφαίρου (να και τα σημερινά κατάλοιπα του...Γουέμπλεϊ !). Βλέποντας κανείς τα σημερινά χάλια, θα έλεγε οτι είχαν και προφητικό χάρισμα ! Δυστυχώς όμως, αυτοί είναι που έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, σ' αυτή την "προοδευτική" κατάντια μας... Και μάρτυράς μας η σημερινή Κυβέρνηση.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το πάρτυ συνεχίζεται.... Στην Υγειά μας ρε παιδιά !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν κρίνει κανείς απ' αυτές τις προσωπικότητες, καταλαβαίνει τα υπόλοιπα χάλια της κοινωνίας...Ή του Πολίτικο... Για να μη βρίζουμε μόνο τους Έλληνες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τά 'παμε πάλι : Λεφτά υπάρχουν (για τους δικούς...) !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Λοιπόν, keaprogram.gr , για να πάρετε το επίδομα φτώχειας και τα κουπόνια σας. Από σας για σας. Και από σας για τους φίλους που "επισκέφτηκαν" τα τελευταία έτη τη χώρα σας. Έμαθα οτι πολλοί "επισκέπτες", ψηφίζουν. Πιό στη χάρη σας ! Σιγά μην περιμένουνε τους ντόπιους...δημοκράτες !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πάλι τους ξένους περιμένουμε να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου. Εμείς...ύπνον βαθύ, κομματικόν. Πόοοοσα χρόνια λένε οι σύλλογοι των πολυτέκνων για την υπογεννητικότητα και την ενίσχυση των οικογενειών ; Ήμουνα νιός και γέρασα. Και λέγανε για ευθύνες και για εσκεμμένες πολιτικές. Αλλά η Δικαιοσύνη έχει τόσες δουλειές, πού να τα προλάβει όλα...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το θέμα απ' ότι κατάλαβα είναι αν θα κλείσει το γραφείο, με την αλλαγή ηγεσίας μετά τις εκλογές...! Ή παρανόησα ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ύστερα μας φταίνε οι Ευρωσκεπτικιστές και τα ακραία...καιρικά φαινόμενα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πάλι επαληθεύτηκαν όσοι βλέπανε "δάκτυλους" πίσω απ' το "προσφυγικό". Και ; Και ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτεραα. Προς τι το μίσος κι ο αλληλοσπαραγμός ; Ποιός να μας πάρει σοβαρά, με τέτοια - διαχρονικά - χάλια ; Το πούν' το ή το ΝΑΤΟ ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Νομίζω οτι αφού - μετά από 2000 χρόνια - απεφάνθησαν "επιτελικά στελέχη τραπεζών", οτι τα μετρητά, ευνοούν την φοροδιαφυγή, τα υπόλοιπα είναι απλώς...οδοντόκρεμες. Να μη το σκεφτούν τόσα χρόνια, να λύσουμε το πρόβλημά μας...Ε ρε ΕΝΦΙΑ που σας χρειάζεται. Δράκουλες.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
09/03/2016, 12:10

865.000 προσλήψεις ! Κι εμείς δεν πήραμε χαμπάρι, να χωθούμε ; Ύπνοι...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όταν λέμε : "για τίποτα και για κανέναν λόγο", σημαίνει οτι πχ δεν έχουμε διάκριση. Ή οτι έχουμε μεγάλη έπαρση. Ή οτι έχουμε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας. Ή οτι ζούμε σ' άλλη χώρα ! Ξέρετε οτι, όταν πέρναγε ο Σουλτάνος - τα παλιά ωραία χρόνια - όποιος δεν έσκυβε το κεφάλι, του το έπαιρνε ο Βεληγκέκας ! Όταν λέμε κάτι αφοριστικό, ενέχει κινδύνους... Γενικά μιλάμε πάντα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
20/12/2016, 16:42

Την σήμερον ημέραν, φοροδιαφυγή=επιβίωση. Για όλους. Συνεπής φορολογούμενος=ο (νυν και αεί) ηλίθιος της υπόθεσης. Και ζήσανε αυτοί (που τα κατέθεσαν στην Ελβετία...) καλά, κι όλοι εμείς (που προτιμάμε Ελλάδα), συνεχώς χειρότερα. Αίτημα χωρίς αναβολή : Φέρτε πίσω τα κλεμμένα...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Θα βγουν πολλά λεφτά!
07/07/2017, 17:32

Η μεγάλη ελπίδα μας, είναι οι μετακλητοί ! Αποτελούν την εναλλακτική δυναμικότητα της ανάπτυξης, που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν οι μόνιμοι ΔΥ. Γι' αυτό και βλέπετε δειλά, να δημιουργείται το σημείο καμπής του Οικονομικού κύκλου, επί ΣΥΡΙΖΑ !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο λαϊκισμός ποιάς αποχρώσεως είναι ; Γιατί ακούμε "λαϊκιστές από δω λαϊκιστές από κει", τελικά που καταλήγουμε ; Στον Αντρέα (Θιόσχωρέστονα), στον Ολαντρέα (καλή του ώρα), στον Φιγιόν ( και πούντονα), ή στον Τράμπ (και νάτονα) ; Για διαφωτίστε μας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Λίγο πιό πάνω απ'το εθνικό, έβαλε λίγο και το οικογενειακό (συμφέρον). Κάποιοι κονομήσανε για όλη τους την (επίγεια) ζωή, με τα CDS και τα λοιπά γνωστά. Είχε βέβαια και τοπ Υπουργούς που μας προχώρησαν ένα βήμα μπροστά, σαν χώρα ! Και πέσαμε στην αγκαλιά του ΔΝΤ και στα χέρια των επόμενων φυντανιών της πολιτικής μας ζωής και μας έκανε τη ζωή ΠΟΔΗΛΑΤΟ ! Εξ άλλου το Καστελλόριζο, δεν έχει φύγει από τη θέση του....Μνημείο. Γι'αυτό,ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί : Γιώργο ζείς,εσύ (θα) μας οδηγεις. Κορόϊδα υπάρχουν μάτσα. Να ! μετά συγχωρήσεως .

Περισσότερα | Σχολιάστε

Χωρίς δηλώσεις ; Μα τι λέω, αφού θα αναρτηθούν στην "Διαύγεια" ! Υπομονή. Εξ' άλλου ο επανυπολογισμός των σφαγμένων μισθών και συντάξεων, έχει αρχίσει εδώ και έτη πολλά. Για να φτάσουμε το 300άρι, πριν βγούμε στις αγορές ντε ! Plan BB (Μπριτζίτ Μπαρντό).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Υπάρχει κάποιος υγειώς σκεπτόμενος, που να μην έχει καταλάβει ακόμα, οτι είμαστε για τα μπάζα ; Ανακύκλωση τώρα ! (Αυτό που ψάχνουμε, είναι ΤΙΣ πταίει. Έχετε καμμιά ιδέα ;)

Περισσότερα | Σχολιάστε

Διαβάζετε αν θέλετε τον Σπ.Χατζάρα στο "Δελτίο των 11". Αν σας ενδιαφέρει να μαθαίνετε κάτι παραπάνω, σχετικά με τον Εμφύλιο. Έχει αρκετά ντοκουμέντα για την - δυστυχώς - ανθελληνική δράση των ανθρώπων που ηγούνταν των Αριστερών, την μαύρη (ή κόκκινη) 5ετία, μετά τον πόλεμο. Τώρα που μας ξαναθυμίσανε τα παλιά και πιάσαμε τα μίση, αντί για τον....δερβίση, καλό είναι να μαθαίνουμε σωστά τα ιστορικά γεγονότα. Και αυτό γίνεται όταν υπάρχει σφαιρική ενημέρωση και τα γεγονότα έχουν γίνει ιστορία. Άνθρωποι δίκαιοι - εν ζωή - που είχαν τους ενδοιασμούς τους για το ποιόν των Αριστερών, από "τότε", δικαιώνονται πανηγυρικά, απ' τους Κυβερνήτες μας και τα χάλια τους. Και βέβαια δεν ξεχνάμε και τους πρό αυτών, που έπαιξαν θαυμάσια τον ρόλο τους, στο θέατρο του παράλογου πλιάστικου, που ξεκίνησε την 10ετία του 80. Όπως θα 'λεγε κι ένας Άθεος : η φύση εκδικείται. Και φτιάχνει Κυβερνήτες, σαν τον Αλέξη...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μ' αρέσει που ακόμα συζητάμε για Δεξιές και Αριστερές κυβερνήσεις. Εκεί που σταματάει το "έργο" της η προηγούμενη, συνεχίζει η επόμενη. Απλά και ωραία. Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός ; Αδέρφια είμαστε. Δεν παραδειγματιζόμαστε απ' τους άρχοντές μας ; ΑΚΟΜΑ ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Επί τέλους κάτι ευχάριστο για μας τους ιθαγενείς. Μπράβο τους και εις ανώτερα. Ο επαγγελματισμός βραβεύεται και επιβραβεύεται. Και Διευθύνων Έλληνας... Για να μη λέμε τα δικά μας τα μίζερα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είμαστε και μείς (νούμερα), αλλά κι αυτοί δεν πάνε πίσω...Το θέμα είναι οτι τη νύφη, την πληρώνουμε (πάντα) εμείς. Οι λεφτάδες φαίνονται !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αμ πές τα μας κυρ-Δημητράκη. Γιατί ψάχναμε να βρούμε που πάει ο ΕΝΦΙΑ.... Κύττα, αν δεν σου φτάνουν όσα δίνει το μαγαζί, μπορείς και να παραιτηθείς, να μπεί κάνας άλλος πεινασμένος. Και μεις, θα καταβάλουμε τον οβολόν μας συνεπώς. Για το καλό σας.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
17/11/2016, 16:05

Ντιμίτρισε, (αριστερός) χαλίφης, στη θέση του (δεξιού) χαλίφη. Πού το περίεργο ; Τό 'χουν πάρει χαμπάρι, χρόοοονια πρίν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Άλλες εποχές,όταν ο στρατός τολμούσε ν' ασχοληθεί ακόμα και με την καθαριότητα των στρατοπέδων, υπήρχαν άτομα (...) που χαλάγανε τον κόσμο : τι κάνουνε στα παιδιά, αγγαρείες, καψώνια, κούραση. Ενώ τώρα ! Α ! απόλαυση ! αγαλίαση ! αύρα ! προσφορά στον συνάνθρωπο : χτίσιμο, τάισμα, μπειμπι-λίνο, πλύσιμο, σίδερο. Αυτός είναι στρατός ! Ρε πώς αλλάζουν οι καιροί....

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Ζητούμε συγγνώμη
07/02/2017, 20:07

Ο κόσμος τόχει τούμπανο (καλώς ή κακώς) και μείς κρυφό καμάρι. Είναι σαν τα Σκόπια. Παντού τα λένε Μακεδονία και μόνον εμείς (άντε βάλτε και την Μπουρκίνα Φάσο ) Σκόπια !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
07/11/2016, 17:55

Μπράβο για τα σχόλια στους Διογένη και Κένταυρο. Στον Efpisto θα συνιστούσα να διαβάσει για τον Καποδίστρια το σάϊτ του Σπύρου του Χατζάρα (Δελτίο των 11). Έχει πολλά για τον Καποδίστρια, άκρως ενδιαφέροντα. Επίσης επειδή η ζωή μας κύκλους κάνει, καλό είναι να μη θεωρούμε τους προ από μας, κατωτέρου επιπέδου... Δηλ. μόνον έμείς είμαστε οι "ψαγμένοι" περί θρησκείας και οι άλλοι - οι προ - κοιμόντουσαν ; Λάθος...

Περισσότερα | Σχολιάστε

"... σε 18 μήνες από τώρα..." ; Μπράβο αισιοδοξία !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
16/01/2017, 19:42

Τελικά Γιώργο μου, λεφτα υπάρχουν ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όσο πέφτουν ακόμα οι συντάξεις και οι μισθοί των Δημοσίων, ουδείς ασχολείται με το τι (μας) έκανε ο Βαρουφάκης και τι θα (μας) κάνει ο Παπαδημητρίου. Όσον αφορά το ίδρυμα Λεβύ, αυτά είναι συνωμοσιολογίες ! Ένα απλό Ινστιτούτο Οικονομικής Ανάπτυξης είναι. Επειδή δηλ. από πίσω είναι ο Σόρος και μερικοί Αριστεροσιωνιστές (!), είναι κακό ; Και μεις στο Ελλάντα της Αριστεράς και της Ανάπτυξης είμαστε !


Περισσότερα | Σχολιάστε

ΚΟΥΙΖ : Ποίος ήρε το εμπόλεμον μετά της φίλης, χωρίς αντάλλαγμα ; Ούτως ειπείν, ποίος επαιζε τον Κοτζιάν, πάλαι ποτέ ; Ή άλλως πώς : τι είχες Ιωάννη και τό 'χεις ακόμα ; Πασίδηλον, οτι η Ιστορία, πρέπει να ξαναγραφεί. Οι Τούρκικες και οι Αλβανικές, ου μη μόνον και λίαν εσχάτως και οι Βουλγαρικές Ιστορικές πηγές, βοούν. Το είπε κι ο Ερντο(γ)άν : τα μνημεία στα νησιά, είναι Τούρκικα. Δηλ. οι Αρχαίοι ήταν Τούρκοι, αλλά δεν το γνώριζαν και ζούσαν σε μιά Αυταπάτη. Ήρθε η ώρα να μάθουν, έστω και εκ των υστέρων, την αλήθεια ! ΣΥΡΙΖΑ που τους χρειάζεται !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
23/04/2016, 16:11

Εδώ είναι Βαλκάνια καί εμείς, πάντα πρωτοτυπούμε. Καί θάλασσα μπορούμε να σας φέρουμε (στο βουνό), καί το ίδιο νερό άμα λάχει, το ξαναπερνάμε ! Εϊναι σαν αυτούς΄, πού ξεκινάνε γέρνοντας αριστερά, στο δρόμο κεντράρουν, κατόπιν το παίρνουνε δεξιά, τέρμα δεξιά και ξαναβγαίνουνε αριστερά ! Με το αζημίωτο πάντα...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα, είναι η εποχή που ψάχνουμε να βρούμε, τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια ! Ε, κ.Παππάς, κ. Αρτεμίου, Βενεζουέλα, ταξίδι, Σούπερ-Μάρκετ...τι μας κάνουν ; Μα αγάπη για τον Μάρξ, μέσα από μιά Νεοφιλελεύθερη ματιά ! Για το καλό μας...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δυστυχώς, οι μόνοι που μπορούν να αντιδράσουν σ' αυτό το "αποφασίζομεν και κάντε το", είναι μόνον οι γονείς-πολίτες, που δεν θέλουν ΚΑΙ αυτή την "αναβάθμιση", του Δημόσιου σχολείου. Γιατί δεν τα πάνε τα παιδιά στα Ιδιωτικά, που θα έχουν και μεγαλύτερη θαλπωρή και εξέλιξη, κοντά στα παιδιά του κ. Πρωθυπουργού και πλείστων όσων Υπουργών, πάσης απόχρωσης και πτέρυγας ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κάποτε, όταν έλεγαν οι γκάγκαροι, "άντε πνίξου", εννοούσαν στο Φάληρο...!

Περισσότερα | Σχολιάστε

ΜΗΚΥΟ, Μπουτάρης και λοιποί γνωστοί και μη εξαιρεταίοι. Σε αγαστή συνεργασία. Τους πολίτες, τους γράφουμε εκεί που γράφουν οι μαθητές μας - που θα αριστεύουν με 6 στα 20 - τα μαθήματά τους... Και λεωφορεία βρήκαν και εμβόλια βρήκαν και δικαιώματα βρήκαν. Όλα για τα "προσφυγόπουλα". Για τους λοιπούς ντόπιους, ρωτείστε τους (όσους) πολύτεκνους μείνανε, να σας πούνε. Για να μην αναφερθώ στο Ιατρείο του Ελληνικού (πρώην) αεροδρομίου και πάθετε ζημιά και δεν το θέλω να μπλέξετε με Νοσοκομεία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Να χαθείτε ρε ζαγάρια ! Ντροπή σας. Λίγη τσίπα ρέεεεεεε. Τους ξεπεράσατε με χίλια τους προηγούμενους ! Αλλά τι ντροπή σας ; Ντροπή μας που τ' ανεχόμαστε όλα εν ονόματι του βολέματος. Κάθε μέρα μια νέα ξεφτύλα... Πάνε και τα Πολυτεχνία, πάνε και οι Νομικές, πάνε κι οι Λαμπράκηδες, πάνε κι οι Πέτρουλες, πάνε στον αγύριστο κι ακόμα παρα πέρα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μου θυμίζουνε την επανίδρυση ! Παρόλο που δεν το λένε, είναι κρυφοΝουΔούδηδες. Άλλωστε τι αριστεροί θάταν, αν δεν κρύβανε μέσα τους και κάποιον...δεξιό ! Είναι η Διαλεχτική που λέμε...

Πάντως ο Γιώργος μιάν αλήθεια είπε και πέσανε να τον φάνε : λεφτά υπάρχουν ! Και μάλιστα, με ονοματεπώνυμο !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και με την ευχή μας. Να τους βάλλουν να χτίσουν και με τα χεράκια τους ( τόσοι νέοι καρδαμωμένοι υπάρχουν μεταξύ τους ), ξενώνες και ξενοδοχεία, να περνάνε μπέϊκα. Λεφτά υπάρχουν... (Και όποια ΜΗΚΥΟ θέλει, ας πάει μαζί).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πενταετούς θητείας : μετάφραση στα Ελληνικά = Πελάτες μου ! ( για τον waldorf )

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μπορεί οι φωτιές να μας ξέφυγαν, αλλά ουαί σε όσους τολμήσουν να παραβιάσουν τα σύνορά μας...! Ρε είμαστε μπάχαλο. Δεν τό 'χετε πάρει χαμπάρι ακόμα ; Δηλ. τι πρέπει να γίνει ; Να βγεί Πρωθυπουργός ο Λεβέντης ; Ο Τσίπρας είναι το καθ' ομοίωσίν μας. Είμαστε στον (απο)πατο. Το μόνο που μας σώζει, είναι να αναγεννηθούμε απ' τις σταχτες μας ! (Καλά έλεγε ο Ρασούλης : η εκδίκηση της Γυφτιάς).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κι αν περιμένουν βοήθεια απ' την Ελλάδα,σωθήκανε. Εμείς, λόγω της πατροπαράδοτης φιλοξένιας, δίνουμε προτεραιότητα στους φιλοξενούμενούς μας, εκ των πιό εγγύς, Αφρικής και Ασίας.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Υπέρ Φίλη ανάγνωσμα
07/10/2016, 15:38

Στην αναμπουμπούλα, ο κάθε άσχετος ( ή ιδιοτελής ) χαίρεται. Δηλ. έχουμε λύσει όλα τ' άλλα και μας έμεινε η θρησκεία ; Αλλά τα κοπανάνε όλα μαζύ, σου λέει, με τι να πρωτοασχοληθούνε οι καναπεδάτοι ; Με την ανεργία, με τις συντάξεις, με την υγεία, με το ασφαλιστικό, με τα επαγγελματικά του ο καθένας, με τα εξωτερικά, με τους λάθρο ; Με τι ; Οπότε εμείς περνάμε - και με νομοσχέδια - αυτά που θέλουμε, κι άσε τον κόσμο να κουρεύεται. Το ίδιο κάνανε και οι προηγούμενοι, το ίδιο και οι ηγούμενοι, το ίδιο και οι επόμενοι...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
04/10/2016, 16:40

Ξέρετε πόσα χρόνια προσπαθούν οι ταγμένοι, να κάνουν τον κόσμο να μην ενδιαφέρεται για τα κοινά ; Σιγά - σιγά το καταφέρνουν.... Είναι αυτό που λένε γιά την αναξιοκρατία, αν έχετε ακούσει : Έξω οι άσχετοι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κε Κώστα μου, πάλι " ν' αρχίσουν οι χρηματοροές" απ' τους δανειστές ; Πάλι σωσίβια ; Μάλλον μόνοι μας δεν πρόκειται να μάθουμε κολύμπι ποτές. Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κε Χολέβα, στείλτε το άρθρο σε κάνα Υπουργείο Εξωτερικών, μπας και μορφωθούνε λίγο περί των γεγονότων. Γιατί όταν συνέβαιναν, τα "παιδιά" ήταν απασχολημένα στις Νεολαί(ρ)ες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μου είπαν οτι είδαν να πουλάνε το σύνταγμα, στο Σούπερμάρκετ, δίπλα απ' τα χαρτιά υγείας ! Επειδή δε, είχαν περιορισμένα κομμάτια, είχαν προτεραιότητα όσοι δήλωναν συνταγματολόγοι. Δεν το πίστεψα βέβαια ! Έκανα κακώς ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Φυσικό φαινόμενο" ! Το λέει η διεθνής βιβλιογραφία, μας είπε η Τσούπρα 'μ ! Τον Λουκιανό που έλεγε : Όξω γ@*$# τους άσχετους, τό 'χει ακούσει ; Θα την οφελήσει πολύ. Αλλά τι φταίει το παιδί ; Αυτά μαθαίνουνε στα σχολεια μας, αυτά λένε. Άλλοι είναι οι φταίχτες, που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Ελεύθεροι. Με κάτι συνταξάρες νάα (μετά συγχωρήσεως).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Προφανώς ο κ. Παντελάκης, δεν έχει πάει τώρα κοντά σε σχολεία, και δη δημοτικά. Θα είχε δεί οτι τα Ελληνόπουλα, ήδη αποτελούν μειοψηφία στις τάξεις εδώ και χρόνια. Ακούσατε κανέναν να λέει και να παραπονιέται γι' αυτό ; Το επίπεδο των σχολείων, που έχει υποβαθμισθεί ΚΑΙ εξ αυτού του λόγου, είδατε να ενοχλεί κανέναν ; Δεν ξέρω αν οι γονείς των συγκεκριμένων σχολείων είναι ρατσιστές, αυτό που ξέρω είναι οτι οι Έλληνες στον τόπο τους, δεν μπορούν νά 'ναι Έλληνες. Γι' αυτό μάλλον φεύγουνε όσοι μπορούν...Είπαμε, Ελληνική φιλοξενία, αλλά εδώ κοντεύουμε να μας καβαλίσουνε (με την καλή έννοια !) και δεν πρέπει ούτε να διαμαρυρόμαστε. Σύνταγμα υπάρχει, ή έχει γίνει...χαρτί υγείας ; Το οτι βάζουνε κάθε φορά τα παιδιά μπροστά από κάθε θέμα, μου θυμίζει καποιους, που για να κάνουν την δουλειά τους και να διακπεραιώνουν τις υποθέσεις τους, σε κάθε θέμα που έχουν - συνήθως με το Δημόσιο - θυμόνται την γυναίκα που έχασαν και τα ορφανά παιδάκια τους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γι' αυτά και γι' αυτά περιμένουμε ν' ανοίξουν οι φυλακές μας και να υποδεχθούν τους άξιους κυβερνήτες μας, αλλά τ' αφήνουμε κι αυτό σε άλλους (ντόπιους ή ξένους πυρήνες...). Κι οι ξένοι σύμβουλοι, είναι μεν ανίδεοι, αλλά έχουν να τους καθοδηγήσουν οι δικοί μας Εφιάλτες. Με το αζημίωτο φυσικά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Προβλέπω τα παιδιά μας να παντρεύονται, μόλις πάρουν σύνταξη ! Αλλά και διάλυση των συνδικάτων, εν μέσω Αριστεροδέξιας κυβέρνησης ! Ποιός να τό 'λεγε ! Και θυμάμαι τους Σοφούς, που λέγανε οτι το εργασιακό κόστος, ήταν το κακό της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων/υπηρεσιών μας ! (Σοφοί) Γέροντες η ευχή !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
04/04/2016, 17:35

Στείλτε το άρθρο και σε κάναν Υπουργό - πρώην και νυν - Υγείας, να δει τις επιτυχίες τους. Και επειδή είμαστε και ρατσιστές : Κατερίνα, χουέρ αρ γιου φρόμ ;

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
27/04/2016, 15:24

Παιχνίδι : "Εάν γεμίσετε τα σχήματα με τις κουκίδες, θα βγεί γνωστό πρόσωπο της πολιτικής μας σκηνής, πρώτος διδάξας το Μάρκετιν στα εκλογικά" .... Τα (χθεσινά) παιδιά (και σήμερα ενήλικες) μας φταίνε ;

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Δικαίωμα στη δυστοπία
01/09/2016, 20:58

Για του λόγου (άρθρου) το αληθές, βλέπε και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ενός κόμματος κατ' εξοχήν δυστοπικού ! Άλλα λένε (τουλάχιστον δημόσια) και άλλα εννοούν... Καί Όχι από λάθος. Συγχαρητήρια για το άρθρο. Επί τη ευκαιρία για όσους ψάχνουν τους πταίχτες στο μεταναστευτικό : "παράτυπος" και όχι παράνομος ή λαθρομετανάστης, είναι ο όρος που χρησιμοποιούν τα (προηγμένα ;) ευρωπαϊκά κράτη (συστάσεις Ν. Μούιζνιεκς προς τις Ελληνικές αρχές, ΦΕΒ 2014...).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει ; Α ! ναί. Τον δικό μας, που απειλούσε οτι θα πλημμυρίσει την Ευρώπη, και μας μείνανε αμανάτι (Τούρκικη λέξη...). Μπας και το λέει για μας ; ΕΕ δεν είμαστε ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Με συγχωρείτε, νηστικούς θ' αφήσουμε τους "πρόσφυγας" ; Ξέρετε τι έξοδα έχουν ; Βάλε φαΐ, βάλε φώς, βάλε νερό, βάλε αποχέτευση, βάλε κινητά, βάλε ΕΡΤ, βάλε τσιγάρα, βάλε σεκιούριτι, βάλε καφετέρια. Πώς θα βγούνε όλ' αυτά, μου λέτε ; Μην είμαστε και πλεονέχτες !

Περισσότερα | Σχολιάστε

1) Μην ξεχνάτε, οτι υπάρχουν και φυλακές, που περιμένουν πελάτες 2) Αν θέλουν μπορούν να τις επισκεφθούν και τα μέλη του ΔΝΤ, που ήρθαν να μας σώσουν μεν, στο δρόμο δε, χαθήκανε στα στενά του Δημοσίου μας και 3) Τώρα και το χρέος, μοχλός πίεσης για τους λαθρεπιβάτες ! Ήγγικεν η ώρα, να γυρίσουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα, στα νταμάρια. Α, όλα κι όλα ! Το είπε ο Κος Πρόεδρος. Άραγε οι σκωτωμοί στο Αμέρικα, απ' τους απελπισμένους της διαστημικής εποχής, θα καθυστερήσουν να΄ρθουν και προς τα δώθε ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ας τελειώνουμε με τη Δραχμή : άμεσα να μετονομαστεί το Ευρώ σε...Δραχμή και να ησυχάσουμε όλοι ! Ούτε ισοτιμίες, ούτε παράλληλα νομίσματα, ούτε οικονομικές σπαζοκεφαλιές. Όπου Ευρώ, στην Ελλάδα θα λέμε Δραχμή. Δηλ. πώς όλος ο κόσμος τα Σκόπια τα λέει Μακεδονία και μείς Σκόπια ; Τώρα είν' η ώρα, του Γιάννη Βαλαώρα ! (και καλή του ώρα).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η κομματική ιδεολογία, είναι το όπιο του λαού. Όποιοι το κατάλαβαν, άρχιζαν ν' αλλάζουν στρατόπεδα, σαν τα πουκάμισα. Κι η ιδεολογία, πήγε περίπατο στον οπιοβολώνα των Σκοπίων (πρώην σύντροφοι, νυν αντίπαλοι, μέλλοντες συνευρωζωνιστές). Η Ιστορία, δυστυχώς δεν σβύνει. Και τα γουναράδικα, με το Harrods, δίπλα είναι !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι αυτό που λέμε : "πονάμε, αλλά μας αρέσει...!"

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο φωτισμός της κοινής γνώμης, μου φαίνεται - εδώ και χρόνια- οτι περνάει απ' την τσέπη της. Όποιος την γεμίζει, την φωτίζει και βλέπει το φώς το αληθινό...! Στίς εκλογές ! Τ' άλλα, δεν την πολυαφορούν. Όποιος έχει το μέλι, γλύφει. Είτε από Δεξιά έρχεται, είτε από Αριστερά. Την ιδεολογική ανάλυση, (ο κοινός πολίτης) την έχει καταργήσει....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κάθε φορά λέμε τα αυτονόητα. Από συζητήσεις και μελέτες, πάμε καλά. Η πράξη μας λείπει. Και αυτή έχει μέσα της, την αδιαφορία η/και φθόνο για την πατρίδα και τους συμπατριώτες και το εύκολο κέρδος που πέφτει σαν δόλωμα στο τραπέζι, απ' τον οποιονδήποτε έχει συμφέρον.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν θά θελα νά 'μουν στην θέση των Δικαστών... Διότι όποιος έχει τα γένια, πρέπει νά 'χει και τα χτένια. Ειδαλλως, έχει τα...χάλια του.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Ζήτημα ζωής…
29/03/2016, 18:04

Μπείτε στο σάιτ του Κοινωνικού ιατρείου Ελληνικού και θα δείτε τα χάλια μας.... Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία. Πάντως για να τα ακουμπήσουμε στα ιδιωτικά, επιλέγουμε ελεύθερα.....

www.mkiellinikou.org/


Περισσότερα | Σχολιάστε

Μα, πρώτη (;) φορά Αριστερά (;) ! Πιστεύω στο τέλος,να τιμήσουν τα ρούχα που φοράνε και να μη τους εκδόσουν. Γιατί για θέμα ιδεολογίας, δεν συζητάμε... Μπράβο και για το άρθρο και για τα σχόλια.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
29/03/2016, 23:29

Άμα δεν ξέρουμε να ξεχωρίσουμε, τουλάχιστον, το φυσικό απ' το αφύσικο, τότε έχουμε πρόβλημα. Σαν νοήμονα όντα. Χωρίς να μπαίνουμε σε λεπτομέριες περί της προσωπικής ζωής του καθενός... Παλαιότερα στο σινεμά, υπήρχαν τα Κατάλληλα, Άνω των 13 (!) και τα Ακατάλληλα. Αυτά δεν ισχύουν πλέον και τα παιδιά - ποιός άλλος ; - δέχονται κατά πρόσωπο, τα πάντα. Υπάρχει άμυνα ; Μόνο στο μπάσκετ. Τα αποτελέσματα, θα τα δούμε - αν ζούμε - σε μερικά χρόνια. Ήδη κάποια βλέπουμε στη Βουλή και μας κάνουνε - αλγηνή - εντύπωση. Εκτός αν σε μερικούς αρέσει το θέαμα και η κουλτούρα που αποπνέει. Κάποιοι φέρουν ευθύνη γι' αυτό το κατάντημα. Ψάξτε τους. Μεγάλα παιδιά είμαστε. Εξ άλλου η Ελευθερία έχει όνομα : Διονύσιος Σολωμός. Διαβάστε το (όλο) το ποίημα, είναι διδακτικό. Τουλάχιστον μιά φορά στη ζωή μας. Όπως διαβάζετε, τον Κο (η αν Κα, ζητώ συγνώμη) Βαλλιανάτο τώρα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Στα πλαίσια της συναδέλφωσης των Ελλήνων, και εν μέσω της κ@λοκρίσης, καλό είναι να υπενθυμίζουμε και να αναμοχλεύουμε τα μίση, για να πετυχαίνουμε πάντα, αυτό που θέλουμε : διαίρει και βασίλευε. Τι Αριστεροί είμαστε ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν τό 'λεγε με δικά του λόγια, μπορεί και να καταλαβαίναμε τι ήθελε να πεί. Το θέμα είναι να ολοκληρώνεις ! Αν μένεις στη μέση, βράστα. Και από δημόσιο βήμα, ομιλία με λέξεις "Ολοκαυτώματα", Εβραίοι, Ναζί κλπ είναι κίνδυνος θάνατος ! Καλύτερα νά 'λεγε : γιατί το ΚΙΣ δεν πληρώνει ΕΝΦΙΑ΄, σαν το "Χαμόγελο" ; παρά που πήγε κι έμπλεξε τα ολοκαυτώματα (τους) και τις καταστροφές (μας).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά είναι τα σχόλιά μας και οι διαπιστώσεις μας, αλλά ο Τσίπρας αυτά τάχει για στραγαλάκια. Το θέμα είναι οτι ο κόσμος είναι πεπεισμένος οτι τι Λωζάνη τι Κοζάνη. Τι Τσίπρας, τι Μητσοτάκης. Όλοι είναι ίδιοι. Απόδειξη, οτι εκεί που σταματάει ο προηγούμενος, συνεχίζει ο επόμενος....Σε όλα. Και όποιος περίμενε κάτι διαφορετικό από την Αριστερά, κατάλαβε οτι τα δύο χέρια, νίβουν το ίδιο πρόσωπο : της διαπλοκής, της κονόμας, του βολέματος ημετέρων, της καλοπέρασης (εις βάρος των κορόϊδων), της αύξησης των καταθέσεων (μας στο εξωτερικό), του ξεπουλήματος της χώρας (έναντι κατάπτυστων ανταλλαγμάτων), του αμοραλισμού, της αμφιλοξεφτυλέ πορτοκαλλί επανάστασης και της προδοσίας των αγώνων και του αίματος των προγόνων. Το δε "δεν θα εφαρμοσθούν τα μέτρα αν...", μου θυμίζει τα σαμποτάζ που κάνανε τότε στούς Γερμανούς και τη νύφη την πλήρωνε ο κόσμος (ο λαός που θα λέγαμε αλλιώς πως).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ενώ εμείς, φροντίζουμε να τα διαλαλούμε και να τα διαφημίζουμε. Ας πούμε στην Αμφίπολη...Μόνο που δεν μπορούσαμε να μετακινήσουμε τον τύμβο να τον πάμε βορειότερα, να τον ξεφορτωθούμε ! Και εκεί, που κάποιοι Ιδιώτες έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνει το κράτος, όλα καλά κι ωραία. Μας αρέσει η ιδιωτική πρωτοβουλία και οι μεγαλοεπιχειρηματίες... Τες πά. Οι Τούρκοι κάνουν το "καθήκον" τους, αναμπάμ-παμπαντάμ. Εμείς πώς φροντίζουμε να τους ξεγυμνώνουμε ; Κάνοντας διμερείς συμφωνίες για τροποίηση της Ιστορίας στα σχολικά βιβλία ; Κατάντια Κα Αντιγόνη μου. Κατάντια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν μπορούσε το άρθρο να δημοσιεύεται κάθε μέρα, θάταν ιδανικό. Να μη το ξεχνάει κανείς (μεσήλικας προς το μεγάλο) που έχει ευθύνη για το οτι οι νέοι, κάνουν αποχή από γάμο και οικογένεια, προτιμώντας να ζούν μόνοι ή με συμβίωση (!). Και γι' αυτό, υπάρχουν αίτιοι... Οι οποίοι και "φρόντισαν" να εμπλουτίσουν τους γηγενείς με αλλογενείς, ώστε να μην έχουμε δημογραφικό πρόβλημα ! Έχετε το πρόβλημα ; Έχουμε τη λύση !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πωπώ κάτι μεταρυθμίσεις ! Ας όψεται ο εφαρμόσας τα ισοδύναμα...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εϊχα διαβάσει οτι ήταν Καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο. Πώς έγινε διοικ.υπάλληλος ; Μέσω ΑΣΕΠ ; Ελλάς το μεγαλείο σου !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ν' αγιάσει το χέρι σου κ. Γιώργο. Απ' τα κείμενα που πρέπει να διδάσκονται, και όχι μόνον.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
08/06/2016, 20:03

Κυρία Μαρία, όταν οι Ιταλοί οδηγούσαν (και παρήγαγαν) αυτοκίνητα, εμείς είμεθα εις τους κλάδους των δένδρων. Φανταστείτε τώρα : μέχρι να κατέβουμε (απ' τα δέντρα), μέχρι να δούμε πού βρισκόμαστε, μέχρι να δούμε πού βρίσκεται (και τι κάνει) ο γείτονας, μέχρι να τον κουτσομπολέψουμε, μέχρι να ασχοληθούμε με τα χάλια του, μέχρι...μέχρι...μέχρι...να δούμε και τα δικά μας χάλια και μέχρι να τα διορθώσουμε, οι Ιταλοί θάνε στο φεγγάρι. Υπόθεση κάνω, αλλά - αν ζούμε - μετά από 55 τέρμινα, θάμαστε οι τελευταίοι που θα προσπαθούμε να βγούμε απ' τα μνημόνια, και δεν θα το μπορούμε. Σ' αυτά, είμαστε πρώτοι (από το τέλος) ! Τι Τοσκάνη και τι Λωζάνη. Κοζάνη και ξερό ψωμί. Μελαγχολούμε, όταν σοβαροί Έλληνες στην εποχή μας, προσπαθούν - χωρίς "όπλα" - να ακουστούνε.... Μήπως έχετε υπ'όψη σας κάποιον Κ.Καββαθά ; Φωνάχτε τον. Θα σας πει πολλά. Ξέρει και για το Ελληνικό, που είναι και επίκαιρο. Καλό βράδυ. Κίπ γουόκιν...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καί έδωσαν το Ίδρυμα Νιάρχου στο Δημόσιο ! Μη τάξεις σε μικρό παιδί και σε Αριστερό ιδιωτική θέση εργασίας !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι αυτό που έχει πεί κάποιος κοντοχωριανός, προ πολλού : Τις πταίει (για τα χάλια μας).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο ΓΑΠ, μας ξεβράκωσε, μας έριξε στο κρεββάτι και φώναξε τους άλλους, να μας περιποιηθούν, λόγω του ότι εκείνος έπεσε απ' το ποδήλατο και χτύπησε ! Δεν έχουμε παράπονο. Καλό παιδί, από σπίτι. Και μορφωμένο ! Τι...Αλέξης !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μπράβο Ελληνοφρενή. Πες τα, γιατί τα λαμόγια, μυαλό δεν βάζουν. Παρόλο που έχουν δημόσια παραδεχτεί, οτι μ' αυτά που μας κάνανε, τ' αποτέλεσμα είναι να μας έχουν διαλύσει. Όσο για τον Γιώργαρο, μη μας τα θυμίζεις, πάνω που πάμε να τα ξεχάσουμε, με την καινούργια μας αγάπη : τους πρόσφυγες ντε. Κάθε φορά, μας πετάνε και κάτι, νάχουμε ν΄ασχολούμαστε, για να μην πλήτουμε. Έφυγε κι ο Βέλγος, προς θλίψιν, πολλών και πολλών !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Λαέρτη, μπορούμε να φέρουμε για Ανεξάρτητους, εισαγώμενους. Σαν τους διαιτητές που φέρναμε κάποτε για τα ντέρμπυ ! Η συζήτηση πάντως και το ΄αρθρο, μας δείχνει οτι εν έτει 21ου αιώνα, ανακαλύπτουμε πάλι τον τροχό. Οποία ευτυχία ! Νοιώθω επιτέλους, την συναρπαστική χαρά της ανακάλυψης, ενός εξερευνητή !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η καλή μέρα φάνηκε από τότε που ήρθε - απρόσκλητο - το σκαθάρι της Αφρικής και δεν άφησε όρθιο φοίνικα για φοίνικα ! Και δεν μιλάμε για τα κουνούπια τίγρεις, που μας έχουν πιεί το αίμα ! Θυμάμαι όταν οι παππούδες μας πηγαίνανε μετανάστες, Αμερική - Αυστραλία, από τι εξονυχιστικούς ιατρικούς και ελέγχους για παράνομη χλωρίδα ή πανίδα, περνάγανε. Αυτό εδώ με την Ελλάδα, είναι άλλη μιά παγκόσμια πρωτοτυπία. Και δυστυχώς εις βάρος μας. Τις πταίει ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Επιτέλους και μια γενναία απόφαση, υπέρ του σφαγιασθέντος Συντάγματός μας. Το Σύνταγμα, πρέπει να είναι σεβαστό απ' όλους, κι όχι μόνον όποτε μας συμφέρει ατομικά. Το Σύνταγμα κατοχυρώνει τα δικαιώματα του λαού ως συνόλου και όχι της κάθε κοινωνικής/πολιτικης ομάδας ή της κάθε ευκαιριακής κατάστασης. Έστω και για το έλασσον αυτό ζήτημα της κρίσης, η καταπάτησή του είναι ανεπίτρεπτη.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά, ποιός μας λέει την αλήθεια ; Θαρρώ πως θα τα μπλέξω... Ποιά (αλήθεια) να διαλέξω ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι που από τότε που είπε ο Πάγκαλος όλοι μαζί τα φάγαμε, δεν μπορούμε να βρίσουμε αυτούς που τα τρώνε...! Ω μετά Χριστόν Προφήτα !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Λεφτά υπάρχουν Νο2!
13/09/2016, 16:05

Το πλαν Μπι για την κατάργηση του Ενφιά ; Καλό φαίνεται. Θα πληρώσουν (πάλι) οι έχοντες και κατέχοντες ! Τέτοια ξεφτίλα πιά ! Έναν κεφαλικό φόρο να βάλουνε, να ξέρουμε και με ποιούς έχουμε να κάνουμε... Είναι αυτό που έγραψε ο ΑΡΚΑΣ, το είδατε πιστεύω : "Οι πολιτικοί (ηγέτες) , καλό είναι να βγαίνουν απ' τα σπλάχνα του λαού. Με εξαίρεση όμως, το Παχύ έντερο" !

Περισσότερα | Σχολιάστε

"...Πρόθεση της κυβέρνησης, είναι να κινείται η τοπική κοινωνία..." ! Νομίζω, πρέπει να πάει στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ο Κος Αναπληρωτής....

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
12/09/2016, 18:24

Φυλακή ; Άσε έχουν σειρά οι άλλοι, οι πρίν, που οι νυν θα "τους είχαν βάλει μέσα, σε έξι μήνες" !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
12/09/2016, 18:05

Όχι, λέμε στους άσχετους. Ειδικά σε Πρωθυπουργούς, Γιατρούς, Μηχανικούς. Παίζουν με τη ζωή μας.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Τις μετακινήσεις, ποιός τις πλερώνει ; Λεφτά υπάρχουν ή όχι ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουνε (βράζουμε), αλλά "η εσχάτη πλάνη, χείρον της πρώτης"...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν και το οτι Ηγέτες όντες, τυρβάζουν περί ανέμων και υδάτων, δείχνει μάλλον κρίση Ηθικών Αξιών (πχ και οι Έλληνες Υπουργοί που τρώγαν - και τρώνε - εν μέσω κρίσης, αστακούς στην Γκράν Βρετάνια, ή ο Ηγέτης, Ανδρέας που έλεγε : " όταν θάρθει η ώρα της πληρωμής του λογαριασμού, εγώ θά χω πεθάνει...." ), το οτι αντιπαρέρχονται τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις, χωρίς να λαμβάνουν τα μέτρα τους, δείχνει ΚΑΙ απώλεια ελέγχου. Με ότι αυτό συνεπάγεται....Για όλους μας. Και εμείς που ζούμε εδώ, τα βλέπουμε ήδη.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μπορείτε να μου εξηγήσετε και μένα (για να σώσετε την αριστερή παρτίδα) : δεν θέλουν Επιτάφιο και Αντιγόνη στα Αρχαία, ή καθόλου ; Γιατί τα Αρχαία, δεν τα ήθελαν για άλλους λόγους (κάποιος είχε πεί, για να αποκόπτονται εύκολα - τα παιδιά - από την σκοταδιστική Θρησκεία μας...). Μιά μετάφρασή τους όμως, έστω ενός Αριστερού Φιλόλογου, σε τι τους χαλάει ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έρχεται...μονιμοποίηση συμβασιούχων στους Δήμους ! (Ποτέ δεν είναι αργά, για ένα Νεσκαφέ φραππέ...στο Δημαρχείο.)

Περισσότερα | Σχολιάστε

Με λίγους διορισμούς ακόμα και λίγη αποχή, βγαίνει χαλαρά (Ο Αλ6ς). Και το ξέρει. Γιατί ο κόσμος, λέει : τι Λωζάνη, τι Κοζάνη. Τρώει (ακόμα) η μιά, (θα) τρώει (ακόμα) κι η άλλη.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κα Κοζυράκη, δυστυχώς για σας (μας), δεν σας (μας) δίνει κανείς πλέον σημασία. Τα κύτταρα της σοσιαλιστικής κοινωνίας μας, που θα έθεταν τους προβληματισμούς τους, για να φτάσουν (οι προβληματισμοί), στις κεφαλές των καπετανέων της κυβέρνησης, έχουν νεκρώσει. Η εγχείρηση επέτυχε (για τους καλοβολεμένους Έλληνες φιλελευθεροκομμουνιστές), οι ασθενείς απεβίωσαν (ιδεαλιστές και λοιποί παρασουρμένοι απ' το σοσιαλιστικό άρμα ημιμαθείς και αμαθείς). Έφηβοι πλέον είναι οι αντεξουσιαστές. Μέχρι να πάρουν κι αυτοί την...σύνταξή τους ! Κακό δεν κάνει, αλλά σας βρίσκω αισιόδοξη... Καλή σας μέρα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Νάταν μόνον ο ΕΝΦΙΑ ! Με 40 φόρους-τέλη επιβαρύνεται ένα ακίνητο (pomida.gr). Αν τα ακίνητα ήταν...κινητά, θάχαν πάρει των ομματιών τους. Απ' τα ακίνητα/οικοδομή συντηρότανε ένα ολόκληρο σύστημα. Το οποίο βόλευε τους άρχοντας ημών... Δεν στέκει με τίποτα η καταδίκη των (μικρο)ιδιοκτητών, που σηκώνουν το βάρος του ΕΝΦΙΑ. Η εφαρμογή φόρων, επί δικαίων και αδίκων, σημαίνει διάλυση. Στην καλύτερη των περιπτώσεων. Στην χειρότερη, δολιοφθορά.... Διαλιέχτε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Απορώ πώς μας έχει ξεφύγει ο Παρθενώνας. Σιγά μη δώσει σημασία (το Υπουργείο) στο Τέμενος. Αυτοί έχουν άλλες φωτιές να σβήσουν. Ευρωπαϊκές.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μιά λύση πχ, είναι να κατεβάσει τους δικούς, σε μια "ογκώδη" διαδήλωση και με το πρόσχημά της, να μην εκδόσει τους Τούρκους, λόγω "εσωτερικών αντιδράσεων"... Το θέμα είναι τι θέλουμε. Αν θέλουμε,όλα γίνονται. Αλλά μάλλον οι σύντροφοι, δεν θέλουν...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
22/11/2016, 22:23

Ο Σύριζα, θα ξαναβγεί ! Ελπίζω να βγώ ψεύτης, αλλά...είναι πολλά τα λεφτά Άρη (όπου "τα λεφτά" και όπου "Άρη", βάλτε κατά βούληση, λέξεις της αρεσκείας σας πχ είναι πολλοί οι Νεοέλληνες Άρη - το αριθμητικό επίθετο να ταιριάζει κατά γένος, ει δυνατόν !).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ζήτω η 'Ησσων προσπάθεια ! Κάτω οι βαθμολογίες και η αξιολόγηση ! Τι να είσαι άριστος, τι να είσαι ανεπίδεκτος. Τι Μάρξ, τι Φίλης, ουδεμία διαφορά IQ ! Καλά, υπάρχει κάποιος (ασχολούμενος με την μάθηση και την πρόοδο των παιδιών) που να μην έχει κατανοήσει, οτι η αφαίρεση των αρχαίων,από τον τότε Υπουργό παιδείας και κατ' απαίτηση του πλήθους, σε τίποτε δεν ωφέλησε, αλλά μάλλον έβλαψε, εκείνη την γενιά ; Ο Σαράντος Καργάκος, υπάρχει στο Γιουτούμπι. Μπορείτε να τον βάλετε να τον ακούσετε. Επιστήμονας με τεράστιο έργο πίσω του. Και τό 'παμε πάλι : κάτι ξέρουν οι Κινέζοι που μαθαίνουν στα παιδιά τους Αρχαία Ελληνικά !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Να βάλουμε τα γέλια ή τα κλάμματα μ' αυτά που διαβάζουμε ;

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Κηδεμόνες του μίσους
06/02/2017, 18:54

Αυτό που δεν έχω καταλάβει, είναι γιατί στη Κατοχή, δεν φεύγανε οι Έλληνες, πρόσφυγες στην...Αυστραλία, παρά κάθησαν και πεθένανε από την πείνα. Είναι θέμα ΜΚΟ ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ξεφύγαμε..... Ο Γούγλης θα μας βάλει στα...πορνοσάϊτ !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σύντροφε, τάχουν γράψει κι άλλοι πριν από σένα, όταν καήκανε από τον Μέγα ανά την γην Σοσιαλιστή, Ανδρέα τον Α΄, τον και πολυγαμικόν αποκαλούμενον. Και είτε είχαν αποχωρήσει - καλή ώρα - με οικειοθελή αποχώρηση, είτε με ακούσια αποχώρηση (γράφε απόλυση μετ' αποζημειώσεως). Το παράδειγμα είναι τυχαίο, γιατί υπάρχει ποικιλία και από άλλα κόματα ...Καλή συνέχεια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Για το ο,τι δεν έχουν συνείδηση οι πολίτες όλων αυτών, μεγάλη ευθύνη φέρουν τα μέσα "ενημέρωσης" τα οποία θα πρέπει να τον είχαν ενημερώσει αμερόληπτα. Η διαπεριπλοκή όμως βλέπετε ζεί και βασιλεύει - συγνώμη - δημοκρατεύει....

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
25/08/2016, 21:09

"Φταίμε και μείς, φταίτε και σείς, φταίνε κι οι άλλοι ...". Ωραίο το παράδειγμα των Πανελληνίων, γιά να καταλάβουμε την αλληλεπίδραση κυβερνώντων και κυβερνομένων. Και ζήσαμε μείς καλά κι αυτοί καλύτερα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Προφανώς στην Ελλάδα του σήμερα (δεν εξετάζω το χθες...) και δεν υπάρχει ζήτημα "εθνικής ασφαλείας", αφού δεν υπάρχει ούτε εθνική, ούτε ασφάλεια. "Εθνική" είναι λέξη με νόημα, μόνο για τούς ξενητεμένους Έλληνες. Αυτοί που ζούν στο Ελλάντα, αναζητούν (;) την εθνική τους ταυτότητα κάπου μεταξύ των Εθνικών αθλητικών σταδίων και των εθνικών κέντρων της πατροπαράδοτης Ελληνικής φιλοξενίας, χωρίς να μπορούν να την βρούν. Όσο για την ασφάλεια, είναι κάπου 20 χρόνια που ο κόσμος κοιμάται αγκαλιά με το Ερκοντίσιον και σφαλισμένα τα μπατζούρια του. Αν έχει δε κανένα συγγενή στα Ελληνικά στρατά και ξέρει από πρώτο χέρι την κατάσταση, τότε είναι που κοιμάται ΚΑΙ Ανήσυχος.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Αυτοκαταστροφή
03/03/2016, 22:36

Εμείς σαν φιλάνθρωπος και ανθρωπιστής λαός, ψηφίσαμε φιλάνθρωπους και ανθρωπιστές συνταγματάρχες - συγνώμη, τι λέω ; - ηγέτες ήθελα να πώ. Οπότε, προς τι το μίσος ; Και κατασκηνώσεις και κάμπινγκ και ξενοδοχεία, πρέπει να επιταχτούν - συγνώμη, τι έχω πάθει ; - να διατεθούν λέω, για τους φιλοξενούμενούς μας. Ο ξένιος Ζεύς βλέπετε ! Και όσους ξένους λένε τα δικά τους, πείτε τους οτι τους περιφρονούμε και είθε να πάθουνε τα ίδια με μας ! ΕυρωΤζίπσι ρε φίλε μου, τι περιμένεις ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Περιμένουμε και τους 300 μας. Να δούμε αν έχουνε Δημοκρατικές ευαισθησίες. Προς το παρόν, άκρα του τάφου αναισθησία...

Περισσότερα | Σχολιάστε

'Οπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Αν προλάβανε και τη σβύσανε, να μας το αποδείξουν. Ειδάλλως, είναι ένοχοι, μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Τα υπόλοιπα, είναι φιλολογική συζήτηση. Στο Φαρ Ουέστ, ειχε πίσσα και πούπουλα. Εδώ, μόνον....φτεράαα !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κουίζ : Πόσους συμβούλους πληρώναμε με τον "χαζο - πρόσεχε το ποδήλατο - Γιωργάκη" ; 500, 600, 1000, 1500 ή όσους σήκωνε η μπάνγκα ;

Ελλάς. Η χαρά των Συμβούλων, των ΜΗΚΥΟ, των τελευταίων παγκοσμίως Αριστερευσάντων, των Λευκών-Κίτρινων-Μαύρων-Ημίλευκων-Χλωμών προσώπων-Μαφιόζων και κάτω των 50ήντα συνταξιούχων. Η χώρα του Πράσινου ήλιου,του ΠΑΟΚ της ΑΕΚ, της Καλαμαριάς. Του Ντάτσουν, του σουβλακίου και του Χανίου της Γραβιάς. Και τελευταία ερώτηση για τον τελικό του Σερβάιβαλ : Πώς μαρτύρησε ο Αθανάσιος Διάκος ;

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Η Αριστερά των offshore
09/09/2016, 21:42

Ότι και να λέτε, η Ελλάδα είχε, έχει και θα έχει την μοναδική Αριστερά στην υφήλιο ! Και μετά από αιώνες, οι επιστήμονες θα εξετάζουν στα κοινωνικά εργαστήρια των Πανεπιστημίων, το μοναδικό αυτό φαινόμενο, σαν ένα απ' τα Οκτώ θαύματα του κόσμου ! Αν όμως το να γίνουν Χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη και να περνάνε...μπέϊκα - εν μέσω Καπιταλισμού - ήταν ο επιδιωκόμενος σκοπός τους, τους βγάζω το καπέλο...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Mega deal Μαρινάκη
09/09/2016, 21:32

Ο Θεός της Ελλάδας, έβαλε μιά φορά το χέρι Του, και πάνω στην ολοκλήρωση, αρώστησε ο μέγας ηγέτης και αναθεωρητής , Ανδρέας ο 1ος, με αποτέλεσμα να χάσουμε τον...Κοσκωτά μας ( καλή του ώρα ). Τώρα ποιός θα μας σώσει ; Ιδού η απορία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

κ. Αδελούδη, δεν θα κάνω τον δικηγόρο του Θανάση του Μαυρίδη, αλλά αν δεν συζητάμε - τουλάχιστον - τα κακώς κείμενα, θα πέσει...φωτιά να μας κάψει. Οι Έλληνες ψηφίσαμε δις τους μη χείρον. Αποδείχθηκαν τρίς χειρότεροι. Τώρα τι να κάνουμε ; Να περιμένουμε τις ΜΚΟ να μας συνδράμουνε, με τα εκατομμύρια που επιδοτούνται ; Υπάρχουν και τα νέα παιδιά, που τριγυρνάνε στο διαδίκτυο και ψάχνουνε μιά ιστοσελίδα της προκοπής να ενημερωθούνε. Ούτε αυτό λέει κάτι ; Και τέλος, κάποιοι άνθρωποι που ξέρουνε δυό πράγματα παραπάνω, την σήμερον ημέραν, έχουν υποχρέωση να ενημερώνουν τους πολίτες. Δεν βλέπετε ΤουΒού, που η πλύση εγκεφάλου είναι καθημερινή και επίμονη ; Υπάρχει θέμα όταν ψηφίζει κάποιος, να ξέρει τι γίνεται γύρω του. Εκτός και αν, ότι και να ψηφίζουμε, η κάλπη θα βγάλει αυτόν που ΠΡΕΠΕΙ. Για το καλό μας....Είναι κι αυτό, ένα θέμα. Αυτά. Καλό βράδυ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και μερικοί νόμιζαν οτι άδικα μας λένε χώρα της ΦΑΙΔΡΑΣ πορτοκαλέας ! Αν δεν υπήρχε στη μέση το άρμεγμα των βοδιών, θα μας είχαν χώσει όλους στον Κορυδαλλό, αναδρομικά ! Αφού τους αφήνουμε εμείς έξω... Πάλι ψάχνουν τους έχοντες και κατέχοντες ! Καθρέφτη δεν έχουν στο σπίτι τους ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Υπάρχει κι η σοφότερη παροιμία : "αν ήταν το βιολί πουλί, θα το παίζανε πολλοί", την οποία δύσκολα καταλαβαίνει κάποιος, που δεν ασχολείται με τα πτηνά και γενικώτερα με τα όργανα. Μέχρι να ενηλικιωθεί. Οπότε και ανοίγουν οι οφθαλμοί του...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
09/02/2017, 17:19

Καλά ρε Κικέρωνα, θες να μας πείς, οτι οι τελευταίοι που τελευταίως βλέπουμε σαν μαύρους πρόσφυγγας στο Ελληνικό, είναι Αφρικανοί ; Περίεργο....σαν Τουρκόγυφτοι (καμμιά σχέση με τους Έλληνες τζίπσι) μου φαίνονται. Αλλά, οικογενειάρχες. Δουλευταράδες και προκομμένοι. Θες να πάμε στο Ελληνικό μόλις τους βάλλουνε στα σπίτια (μας), να δείς πώς θα το αφήσουν ; Κούκλα ! Όπως είχανε τα σπίτια τους, εκεί στα ξένα. Ού μπλέξεις. Και να περιμένεις και εκλογές απ' τον Αλ6ς...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι θέμα οπτικής. Όπως τα πέναλτυ της Μπάρτσα...!

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Αυτοί είμαστε…
14/03/2016, 20:38

Ν' αγιάσει το στόμα σου ρε GK !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
18/07/2016, 17:20

Μόνο μπροστά στον κίνδυνο και στο...Εξωτερικό, είμαστε Έλληνες, με προγόνους. Όλες τις άλλες ώρες, χειρότεροι από Γύφτοι, που βρέθηκαν στην Ελλάδα με το τσαντήρι τους. Ούτε Τσιγγάνοι. Γύφτοι (συγνώμην απ' τους Γύφτους, αλλά κάθε λέξη έχει το νόημά της, μη κυττάτε που τώρα το άσπρο έχει γίνει μαύρο...)

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλό το άρθρο και επίκαιρο. Όμως εδώ στο Ελλάντα κάποιος είπε : " Λεφτά με τον Σταυρό στο χέρι, δεν κάνεις...". Ας μη χρησιμοποιούμε τα Ιερά και τα Όσια, κατά πώς μας βολεύει. Είτε γέρνουμε δεξιά, είτε γέρνουμε αριστερά. Ο έχων δύο αυτοκίνητα, να δίνει το ένα (σ' αυτόν που δεν έχει). Απλό ; Για κάντε το πράξη...!

Περισσότερα | Σχολιάστε

1) Λίγο σεβασμό στα ζώα ! Αν είχαν μιλιά να μιλήσουν, θα έβλεπες σε τι υπόληψη θα είχαν πολλούς από μας... 2) Είδες που και συ το χαρέμι δεν το βλέπεις σαν "καλοπέραση", αλλά σαν κλουβί ; Το ίδιο πραγμα λέμε, με άλλα λόγια. 3) Μάθετε στα παιδιά σας, να σέβονται τον Θεό ( όποιος κι αν είναι - κι αν είναι ο Χριστός, ακόμα καλύτερα ) και δεν θα χάσουν ούτε αυτά, ούτε και σείς... Σεβασμό στον Δημιουργό (κυριολεκτικά και μεταφορικά), σημαίνει και σεβασμό - όχι ψευτοπρασινοσυμφέροντα - στον υπαρκτό κόσμο. Σε όλες τις θρησκείες, πολλώ δε μάλλον στην δικιά μας. Όπως είπε κι ο κ. Τετράδης, "είναι θέμα πίστης". Σχεδόν τα πάντα...Υγιαίνετε, Αιγέας787 !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Υπομονή ρε Ερνέστο. Θα μάθουνε. Και πού να δεις τους νέους (μαθητευόμενους) χειρούργους, που θα μας περιμένουν (στα νοσοκομεία).... Μη σου λάχει.... Νο μάνη, ντεντ ! Φαρ Ουέστ, καμπόϊ !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
01/08/2016, 18:41

Είναι μιά παροιμία που λέει : τα μεταξωτά βρακιά, θέλουνε και επιδέξιους...πωπούς. Ή το άλλο που είπε ο βάρδος μας : κι όμως κυρία μου, κι οι άντρες κλαίνε ! Και η διαφήμιση : προτιμώ, προτιμώ, προτιμώ Εσκιμώ. Αν τα βάλετε όλα μαζί, καταλαβαίνετε Και την απομόνωση Και την σουβλακιοθεραπεία Και την μεγάλη επιστροφή του Θρύλου, στα σαλόνια του Τσαμπιον Ληγκ. Τό 'πε κι ο Διονύσης : Σώσε μας Αγάπη !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα παθήματα του παρελθόντος, πρέπει να γίινονται μαθήματα για το μέλλον. Αν θέλουμε να έχουμε μέλλον. Αυτό ισχύει ΚΑΙ για τους αναμπάμ-μπαμπαντάμ (τύποις) Αριστερούς και όχι μόνο για τους "νικητές" Δεξιούς. ΄Τελικώς ο Αλεξ φτιάχνει πόλωση εν όψει εκλογών/δημοψηφίσματος. Κακό του κεφαλιού του...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κατ' αρχάς, το άρθρο έπρεπε να δημοσιευθεί ΑΥΓΗ και ΡΙΖΟ με μεγάλα γράμματα. Κατά δεύτερο, να πω στον Δημήτρη οτι δεν έιναι όλη η ευθύνη στον λαό. Τα κοινωνικά προβλήματα είναι συνάρτηση. Συναρτηση μαθηματική, με πολλές μεταβλητές. Οι μεταβλητές που έχουν μπεί στη συνάρτηση αυτή, δεν είναι ανεξάρτητες, αλλά συσχετιζόμενες. Και αυτή η συσχέτιση, είναι που δυσκολεύει την εξειδίκευση και την απεικόνιση των κοινωνικών φαινομένων, με μαθηματικά μοντέλα, που να μας διαφωτίζουν, τι αποτέλεσμα θα πάρουμε, όταν πειράξουμε μια ματαβλητή. Πα να πεί, οτι ο λαός έχει την ευθύνη για το οτι είναι ανιστόριτος, αλλά και οι Πολιτικοί που - ενώ έχουν την δύναμη και την δυνατότητα - δεν φροντίζουν να του μάθουν την Ιστορία ( Όχι όπως τους βολεύει, αλλά όπως συνέβη ). Και ο αγώνας συνεχίζεται...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το πρόβλημα κ. Καραμπελιά το βλέπουνε όλοι, αλλά δεν υπάρχει αντίδραση απ' αυτούς που θά 'πρεπε. Δεν πιστεύω να περιμένει κανείς να βγεί πάλι ο λαός στους δρόμους... Αυτοί που - λόγω των διακυρήξεών τους ( πατριώτες και τα σχετικά) - θα περίμενε κανείς να διαμαρτυρηθούν, φαίνεται παίρνουν τα πιό πολλά... Το άρθρο να το στείλετε στους πατριώτες ( απ' το κέντρο και δεξιώτερα ) και να μας πείτε την αντίδρασή τους...Με έργα όχι λόγια. Μπας και καταλάβουν, γιατί η Χρυσαυγή έχει - ακόμα - ποσοστά ψήφων.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έχετε υπ' όψη σας, ότι και οι δάσκαλοι δέχονται το ανάλογο μπούλινγκ, απ' τους εγκάθετους συνδικαλισταράδες και τους πανάσχετους - αλλά προοδευτικούς (!) - γονείς. Οπότε τα φορτώνουν κι αυτοί στον...γάιδαρο (δηλ. τους γονείς) και από δω πάνε κι άλλοι. Να περνάει ο καιρός, να βγούμε στη σύνταξη κι έχει ο Θεός. Η παιδεία έχει γίνει μια πολύ πονεμένη ιστορία, την οποία διασώζουν τα φιλότιμα παιδιά και ο υψηλός δείκτης νοημοσύνης τους. Περαστικά μας. ( Αλήθεια, αυτή την σχολή Χίλλ, πρώτη φορά την ακούω. Είναι καλή ; Γιατί με τέτοια δωρεάν διαφήμιση, θα πάρει τα πάνω της...)

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Η χώρα σε κίνδυνο
25/05/2017, 18:32

Θα πεί κάποιος : "Απορώ, πώς δώσαν την πολύτιμη ζωή τους, όσοι έπεσαν για την Ελευθερία της Πατρίδας, εφ' όσον ανεξάρτητοι δεν είμαστε ποτέ." Θα πρέπει να απαντήσουμε, οτι αυτά τα λίγα ψήγματα ελευθερίας που μας προσέφεραν οι πρόγονοί μας, δεν συγκρίνονται με την καταμαυρίλα της σκλαβιάς, που έζησαν εκείνοι και που ευτυχώς δεν γνωρίσαμε ποτέ, εμείς. Ανεξάρτητοι μπορεί να μην είμαστε (εξ' αιτίας της ανθρώπινης πλεονεξίας και της πατροπαράδοτης Ελληνικής προδοσίας), αλλά - μέχρι ΣΗΜΕΡΑ τουλάχιστον - δεν είμαστε σε γαλέρα. 'Ιδομεν στο μέλλον, πού θα μας οδηγήσουν τα (πολιτικά) βλαστάρια μας ...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πόσο πιά θα μας κάνουν να ντρεπόμαστε που λεγόμαστε Έλληνες ; Πάτο δεν έχει το πηγάδι ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έλεγε το παλιό τραγούδι (του Γ. Λαύκα), γιά όσους είχαν επίγνωση : " Θα πάρω μία πέτρα, να σπάσω το κεφάλι μου, γιατί αυτό τα φταίει για το μαύρο χάλι μου...". Όσοι πιστοί (στο κόμμα) προσέλθετε, όσο είναι καιρός...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν είχαμε Δικαιοσύνη, κάποιοι ένοχοι της όλης κατάστασης που ζούμε, θα είχανε πάει στον Εισαγγελέα. Α, ναί ξέχασα ! Είναι μέσα ο Άκης. Και ο Π΄΄γεωργόπουλος. Σωστά. Οπότε, πάρε κόσμε στην φτήνια. Μετά, πάρε δάνεια για να ξαναγοράσεις τα φτηνά, σε πολαπλάσια τιμή και πάει λέγοντας. Και αυτοί που κάνουνε το αλισβερίσι, ζήσανε καλά και μείς χειρότερα. Και μη ξεχνάμε και το σόι. Κι αυτό, ακόμη καλύτερα, διότι τα βρίσκουνε έτοιμα στην Ελβετία... Αλλά, καλά νάμαστε, να μας εν χορω..πηδάνε. Οι συνέλληνες !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όχι "αν σ' ακούγαμε τότε". Νομίζω πιό σωστά είναι "αν δεν σ' έριχναν - εκ των έσω...- τότε".

Περισσότερα | Σχολιάστε

Οι φυλακές γεμίσανε ή έχει χώρο ακόμα ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κουίζ : Υπάρχουν πολλοί στον κόσμο,που παραχώρησαν εδάφη, που ανακτήσαν με αίμα ; (Βόρειος Ήπειρος). Το βρήκατε ; Εύκολο είναι βρε κουτά ! Δεν υπάρχουν και πολλοί λαοί, με τόσους πολλούς "καλόβολους" (προδότες τους ονομάζουν άλλοι...). Βεβαια αν ρωτήσεις τους ίδιους (τους "καλόβολους" - προδότες τους λένε άλλοι), το πιθανώτερο είναι να σου πούν οτι το κάνουν για το καλό του...λαού ! Και καθαριζουν με την Ιστορία. Έλα όμως που δεν είναι οι μόνοι που γραφουν την Ιστορία...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κικέρων, σα να ζηλεύεις μου φαίνεται ! Τέτοια εμπάθεια ( με τα....παϊδάκια). Αυτό το "ψιλοκομμένα", λέει πολλά !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Θα ήταν αδιακρισία να μάθουμε τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ; Έτσι για την Ιστορία (που επαναλαμβάνεται...).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κομματάκι αισιόδοξο σε βρίσκω Θανάση μου. Δεν υπάρχει πλέον αποκατάσταση....

Περισσότερα | Σχολιάστε

900 % αύξηση !!!! Χάχαχα ! Α ρε Ελλαδάρα αθάνατη ! Έτσι αγαπάει ο...Πειραιάς !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
14/07/2016, 19:19

Αν μη τι άλλο, ο κ.Τετράδης περιγράφει μιά πραγματικότητα. Γνωστή σε όλους, γι' αυτό και εύκολα ελέγχονται αυτά που γράφει. Επειδή ο τόπος μας είναι μικρός, ξέρουμε τι καπνό φουμάρει έκαστος. Το κακό που έχει πάθει η κοινωνία μας - και όχι μόνο - να μην ξέρει πλέον, ποιός λέει αλήθεια και ποιός ψέμματα, είναι από τα κατάλοιπα της μεταπολίτευσης. Αυτό βέβαια δεν είναι καινούργιο, αλλά πιστεύαμε οτι με τους προοδευτικούς, θα επέλθει - τουλάχιστον σ' αυτό - η "αλλαγή". Πλανήθημεν πλάνην οικτράν. Καλή αρχή απ' την αρχή, με 17άρηδες ψηφοφόρους...(γειά σου Αντρεά, ζείς, εσύ μας οδηγείς...στον πάτο).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κυρ' Αντρέα μου, είσαι σίγουρος οτι η Θρησκεία μας φταίει για το χάλι της Βουλής ; (Τώρα ας μη μιλήσουμε και για το τι έκανε η Αγία Ελένη για τους Έλληνες και για την ανθρωπότητα και ως τι θα μείνουν στην Ιστορία οι τωρινοί. Δικοί μας και ξένοι...)

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
12/02/2017, 20:49

Καλά ρε Κικέρων, εδώ 30 χρόνια μάθαμε την υπέροχη υπεροχή των της Προοδευτικής πλευράς, και πόσο αγωνίστηκαν για την λευτεριά και την ειρήνη αυτού του τόπου. Τώρα αν χρησιμοποίησαν και μερικές φορές άνομα μέσα, ο σκοπός είναι πάνω απ'ολα, που τα αγιάζει. Πήρανε και σύνταξη αντιστασιακών και όλα καλά και ωραία πηγαίνανε. Μέχρι που ήρθε αυτή η ρημάδα η Κρίση... Και έφερε πάλι στην επιφάνεια, ολες τις αρετές των Προοδευτικών κύκλων... Μη χαλάς την σούπα τώρα που γίνανε και κυβέρνηση και αναπολούν μέρες παλιάς δόξας, με την συναδέλφωση των λαών. Δηλ. θέλεις ντε και καλά να διώξουν τα προσφυγόπουλα ; Αφού δεν συμφωνείς και δεν αφήνεις τα δικά μας παιδιά να τα καθοδηγησουν στον ίσιο δρόμο, φέρανε κι αυτοί εισαγώμενα ! Αμάν !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
15/05/2017, 19:55

Καλά, πρώτη φορα σας τυχαίνει να δείτε Αριστερή λάσπη ή προβοκάτσια ; Είναι Μέσα που μεταχειρίζονται πάντα τα κόμματα αυτής της πτέρυγας στα πλαίσια του "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα", αλλά που τα δοκιμάζει κι ο πάσα ένας εκ των λοιπών τεθλιμένων....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το σημερινό άρθρο, μ' αυτό του κ. Βέργου ( με τα σχόλιά του ), λένε πολλά......

Περισσότερα | Σχολιάστε

Να κι ένα ευχάριστο ! Έχουμε εθνικές μειονότητες και στην χώρα μας...Νομίζω οτι γινόμαστε Ευρωπαίοι σιγά-σιγά. Μπράβο μας. Εκεί προοδεύουμε. Στο οι υπόδικοι να γίνουν κατάδικοι ή αθώοι, πότε θα το δούμε ; Αργάει πολύ ; γιατί σε λίγο θα γίνουν παπούδες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Παραβλέποντας το οτι το πρόβλημα της διανομής του πλούτου, είναι και εκεί πολύ βασικό, νομίζω οτι δεν υπάρχει βάση σύγκρισης, μεταξύ Ελλάδας και Ιρλανδίας. Δεν μπορεί η Ελλάδα να γίνει σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος. Είναι πασιφανές. Μπορεί να φταίμε εμείς, μπορεί να φταίνε οι άλλοι. Η ουσία είναι οτι τρέχουμε-τρέχουμε και είμαστε στο ίδιο σημείο. Είμαστε η μοναδική περίπτωση, που το κράτος πάσχει ανιάτως, ενώ οι πολίτες του ευημερούν ! Είναι θέμα νοοτροποίας - προς λάθος κατεύθυνση - την οποία συντηρούν και εμείς και οι άλλοι, .Περισσότερα | Σχολιάστε

Θυμάμαι στου Φιξ στη Συγγρού, είχε αρχίσει και παρήγαγε αναψυκτικά, αλλά δεν θυμάμαι αν είχε σταματήσει η παραγωγή της μπύρας. Πάντως είναι τουλάχιστον, αξιέπαινη καί ελπιδοφόρα κάθε επιχειρηματική προσπάθεια, εν μέσω κάπιταλ κοντρόλς και κρίσης. Μπράβο σας στην ΕΖΑ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Προσέξτε μόνο τους άρχοντές μας ! Μη τους αφήσετε να πέσουν κάτω από τις 5.000, γιατί θα πεινάσουμε. Και τους Διοικητές μας. Των Οργανισμών μας. Και τους Δικαστές μας. Και τους Καθηγητές μας στα ΑΕΙ. Και τους Περιφεριάρχες μας. Και τους Δημαρχαίους μας. Και τους κλητήρες που εκτελούν χρέη Διευθυντών ! Και τα κομματικά μας γραφεία. Και κάτι γύρω-γύρω απ' όλους αυτούς. Προσέξτε πολύ. (Τελικά ως φαίνεται, αυτοί που τα φάγανε κυρ-Πάγκαλε, φάγανε πολλά ! )

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
05/05/2017, 15:45

Το οτι κάνουνε μήνυση γι' αυτό τον λόγο, αποδεικνύει πόσο φανατικοί και εμπαθείς είναι με τους αλλόθρησκους. "Δώσε θάρρος στον χωριάτη και θ' ανέβει στο κρεββάτι...". Οτι είναι χωριάταροι (μπαστουνόβλαχους τους έλεγε ο Καραγκιόζης...), όσοι ψηφίζουν τέτοιους νόμους περί ρατσισμού, δε το συζητάω ! Εντός και εκτός συνόρων.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
05/06/2016, 22:36

Προηγείται η φυλάκα, για όσους δικαιωματικά την κέρδισαν... Νόμοι υπάρχουν, σύνταγμα υπάρχει. Να εφαρμοσθουν απ' την Δικαιοσύνη και την όποια σοβαρή (;) Κυβέρνηση και κατόπιν βλέπουμε. Δεν χανόμαστε. Μιά γειτονιά είμαστε. Όσο είναι έξω οι για μέσα, έχουν νόημα οι αλλαγές ; Γνώμη μου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά, δεν βλέπετε στη Γαλλία, που πέφτει το ξύλο της (ρώσικης) αρκούδας ; Τα σημερινά δημοκρατικά καθεστώτα - όσο και να το διαλαλούν - στο θέμα των κοινωνικών αντιδράσεων, είναι λίγο της (ανελέητης) καταστολής.... Θέλοντας να περιφρουρήσουν τη δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών,ρίχνουν και καμμιά φάπα. Για το καλό μας. Μη το κάνουμε θέμα. Το θέμα είναι να καταλάβουν οι πολίτες το συμφέρον τους. Και να μη συμμετέχουν σε αντιδραστικές κινήσεις. Για το καλό τους... Εξ άλλου, άλλο να φας δημοκρατικό ξύλο και άλλο αριστερό, άλλο δεξιό, άλλο σοσιαλιστικό. Μόλις το φάς, καταλαβαίνεις τη διαφορά...άλλη αίσθηση ! Και ο σοφός λαός : "όπου βλέπεις φαί κάτσε (πχ Βουλή), όπου βλέπεις ξύλο, φεύγε (πχ γήπεδο)"....

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Μπράβο Μαίρη!
13/02/2017, 17:39

Ουαί ημίν (τε και υμίν), γραμματείς και Φαρισαίοι ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ (παλιό μεν, φρέσκο δε) ! Και γειά στο στόμα (χέρι) του Κικέρωνα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Η τρέλα του ΣΥΡΙΖΑ
10/07/2016, 11:34

Το άσμα λέει : "Αυτά παθαίνει μάτια μου, όποιος πολύ αγαπάει... την εξουσία ". Και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και κάθε αριστερός που σέβεται τον εαυτό του, δεν μπορεί να είναι Εξουσιαστής. Είναι εκ φύσεως αντιεξουσιαστής. Οπότε η αντινομία που υπάρχει σ' αυτή την κατάσταση, τώρα που έγιναν εξουσία, τους έχει ξενερώσει εντελώς. Μα εντελώς. Είναι όπως όταν η ΚΝΕ, κάτω από την νεολαίικη επιταγή, αναγκάστηκε να υιοθετήσει το Ρεμπέτικο και το Ρόκ, που μέχρι τότε (;), τα αποκήρυτε μετά βδελυγμίας. Πώς αλλάζουν οι καιροί !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Νέα ανακεφαλαιοποίηση ; Ευχάριστο ! Το δυσάρεστο είναι, οτι δεν ανοίγει - για τους υπεύθυνους - ο δρόμος για τον Κορυδαλλό.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά ρε συ Αιγέα, νομιζες οτι ήσουν στην Γαλλία ; "Εδώ είναι Βαλκάνια. Η χώρα του πράσινου ήλιου, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, της Καλαμαριάς. Πατρίδα (;), Θρησκεία (;), σουβλάκι με πίττα, Ντάτσουν, Αντίντας και Χάνι της Γραβιάς" (Χ. Κλύνν).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κέντρο φιλελεύθερων μελετών ! Κάπου είχε και κέντρο Μαρξιστικών μελετών. Δεν πιστεύω να έχουν....κοινό σκοπό ! Κολχόζ μου θυμίζουν οι ΕΟΖ...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τελικά όλες τις μ@λ...αμαρτίες των "μεγάλων" θα τις πληρώνουν πάντα τα παιδιά ; Νομοτέλεια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα έχει πεί κι ο Σαββόπουλος (Χατζηδάκιαμ', Θεωράκιαμ'), τους τάχουν πεί κι ο Αργύρης ο Ζήλος (πρό αμνημονεύτων ετών !), όταν ακούγανε για ΡΟΚ καταστάσεις και βγάζανε σπυριά. Ο μόνος που τους είναι ακόμα το στομάχι και δεν τον χωνεύουν ούτε με Άλκασέντζερ, ειναι ο Τζίμης (Πανούσης). Τούς άλλους, λίγο με σόδα, λίγο με την Κόκακόλα, τους έχουν χωνέψει. Αφού καλούνε στα Φεστιβάλ, Ροκάδες γηγενείς και Ρεμπέτετικες Κομπανίες. Τώρα τον Λουκιανό, ένεκα Βαγενάς, θα τον είχαν στους Δηλωμένους μετανοημένους...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά, εδώ στην Ελλάδα, οι περισσότεροι προοδευτικοί, τάχουν με την Θρησκεία. Ειδικώς και γενικώς. Τώρα με τους Μουσουλμάνους, γιατί τόση πρεμούρα ; Θέλουν για κάποιο λόγο να τάχουν καλά μαζύ τους ; Ανιστόριτοι, ιδιοτελείς και μισέλληνες, πότε θα σταματήσουμε να είμαστε ; Λυπάμαι για λογαριασμό του κ. Πετρούλια και της Κας Νικολαράκου. Ειδικά η δεύτερη, αν είναι Μανιάτισσα, πρέπει να διαβάσει την ιστορία των αγώνων της αδούλωτης Μάνης, ενάντια στους Μουσουλμάνους. Γιατί οι αγώνες του Έθνους μας, ήταν σχεδόν πάντα - στην ρίζα τους - θρησκευτικοί. Είτε την Δύση κυττάξεις, είτε την Ανατολή....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πώς φαίνονται οτι έχουν συναίσθηση της αποστολής τους και το βάρος της ευθύνης που σηκώνουν ! Κουράγιο αδέλφια, είμαστε μαζί σας ! Στον αγώνα ενωμένοι, στη μάσα χωρισμένοι.... Το τερματίσαμε ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Άρπαξε να φας και κλέψε νά 'χεις...(Παροιμία Ελλάδος. Ισχύει και γενικώτερα ! ).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα γνωστά υποζύγια (=βόδια), των μισθωτών και των συνταξιούχων, πληρώνουν τα αφεντικά τους (κράτος και λοιπούς φεουδάρχες), για να έχουν τον επιούσιον (σε μοντέρνα, πιό πλούσια έκδοση) και την τελευταίας έκδοσης, "ελευθερία" έκφρασης και λόγου ! Βλέπω πολλά κοινά και λίγες διαφορές με την Φεουδαρχία και Τουρκοκρατία. Ειδικά τώρα που η ζωή μας και η υγεία μας, παίζονται στα ζάρια των μεγαλοσυμφερόντων, Φαρμακευτικών ή Βιομηχανιών (πολεμικών κλπ),τελευταία δε και Τραπεζών, γυρίσαμε τον χρόνο πίσω. Μας μένει να μας πετάνε στα λιοντάρια και κλείσαμε. Μας παίρνουν πολλά και μας δίνουν μόνον άρτο και θεάματα... Άβε Αλέξις !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν ρωτήσεις τον μπαμπά σου, θα σου πεί πώς από πολιτκοποίηση και το να γίνουν υπεύθυνοι Πολίτες, ασχολούμενοι - όπως επιβάλλεται - με τα κοινά, οι φοιτητές, κατάντησαν κομματοπαρμένοι. Αν δε έχει διορισθεί και στο Δημόσιο, θα τα ξέρει από πρώτο χέρι... Είναι στο χέρι σας, να ξεκινήσετε την κάθαρση των Ναών του πνεύματος, από τα κομματικά σταγονίδια. Αλλά το βλέπω κομματάκι δύσκολο, λόγω του μικρού χρόνου που είναι κανείς φοιτητής. Μη κυττάς που εμείς είχαμε τους συνταξιούχους φοιτητές, παρακοιμώμενους στα κόμματα !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ψάξτε και τους δικούς μας, να δείτε που σ' αυτά είμαστε Ευρωπαίοι...!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτά δεν μας τά 'παν τα ΜΜΕ ! Δεν το πιστεύω...! (καλά, έχει δίκιο ο Πάγκαλος ;)

Περισσότερα | Σχολιάστε

"...Βγάλαμε τα κόμματα και την πολιτική έξω...." : Καλά είναι να μη μαθευτεί αυτό παραέξω, γιατί όλοι οι αγώνες και οι κόποι τόσων και τόσων κηφήνων, θα πάνε χαράμι...Πάνω που στρώσαμε (κρίμα τα σχολεία μας, κρίμα τα Πανεπιστήμιά μας, κρίμα τα...νιάτα μας).

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
04/07/2016, 18:53

Κάποτε ήτανε της μόδας η τιμωρία των ενόχων/υπευθύνων της πτώχευσής μας. Τώρα, έχουμε άλλες προτεραιότητες και τα ξεχάσαμε. Αλλά φαίνεται, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την κατάσταση. Και ενώ οι επιχειρηματίες αυτοκτονούν υπό το βάρος της χρεωκοπίας, οι κυβερνήτες μας, θεωρούν πως όλα πανε καλά. Άρα, μη φοβάστε τίποτα, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, οι διακοπές του λαού έρχονται και όλοι θα ζήσουν καλά, κι αυτοί καλύτερα. Χαρά μας η καλοπέρασή σας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά λέει το Υπουργείο Εκσωτερικών : Τι εξυπηρετεί αυτό με τα 17 σημεία ; Εκτός αυτού δεν αναφέρεται πουθενά η αβλαβής διέλευση,που είναι κάτι το βασικό για την φιλία μας.

Τέλος πάντων, για να μη χαλάσουμε την συνέχεια της διπλωματίας μας : Βάλε ένα ζεϊμπεκικο, κατά προτίμηση ΒΑΡΥ !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
18/04/2016, 18:23

Πολλοί συμφορουμίτες,παρακολουθούσαν τον Θανάση τον Μαυρίδη στην πρό Λίμπεραλ εποχή. Εκεί - και όχι μόνο - έχουν γραφεί κατά καιρούς πολλά (σαν αυτά που λέει πιό πάνω ο Ελληνοφρενής ), που για όσους έχουν λίγο νιονιό, αρκούσαν για να καταλάβουν - από τότε - τι παιχνίδια παίζονταν ( και εξακολουθούν να παίζονται ). Η ουσία είναι οτι η κρίση τους ξεβράκωσε όλους. Μα όλους. Και έμεινε κάθε - υποψιασμένος θέλετε, προοδευτικός θέλετε, πατριώτης θέλετε, συνεπής φορολογούμενος θέλετε - πολίτης αυτής της έρμης χώρας, σαν χαμένος στο διάστημα. Τέτοιο ξεφτιλίκι, μόνον οι άνθρωποι με τη λογική - που υπάρχουν και τέτοιοι - το έβλεπαν οτι θα ' ρχόταν, νομοτελειακά. Όσοι γνωρίζουν τον Κώστα τον Καββαθά, δημοσιογράφο και εκδότη ειδικού πρωτοποριακού περιοδικού τύπου, και γνωστό στους αυτοκινητιστικούς κύκλους, γνωρίζουν μιά φωνή βοώντος εν καιρώ παχιών αγελάδων. Παράδειγμα τον φέρνω. Ποιός τούς άκουγε και ποιός τους ακούει. Όταν βάζουμε στο τιμόνι για ένα Μιράζ, τον Γιάννη, με δίπλωμα για πενηντάρι παπί, τις πταίει που το Μιράζ δεν πάει ούτε μέχρι τον διάδρομο ; Ο Γιάννης ή ο διάδρομος ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μην ανεβάζετε τέτοια άρθρα σήμερα βρε παιδιά. Είναι στις 23 Απριλίου, που ο Αθανάσιος Διάκος, σκόνταψε κι έπεσε πάνω σ' ένα παλούκι, με αποτέλεσμα να βρεί τραγικό θάνατο, αν και οι φίλοι και οχτροί Τούρκοι, που τον είχαν πιάσει, προσπάθησαν με κάθε τρόπο, να μην πεθάνει ( για να μείνει ανασκολωπισμένος ζωντανός, κάνα δυο-τρείς μέρες) και φύγει γρήγορα από κοντά τους...! Αλήθεια, τι σχέση έχουμε εμείς, μ' αυτούς τους ανθρώπους που μαρτύρησαν ; Έχουμε ; Ιστορία και πράσιν' άλογα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
19/09/2016, 19:09

"Αυτό επιδιώκουμε εδώ και χρόνια..." . Πού θα πάει, θα το πετύχουμε Η ειρωνία είναι οτι οι "κέντρο και πάρε αριστερά" κυβερνήσεις μας, που ενδιαφέρονταν για τον λαό, θάναι η καταδίκη του ! Τα μυστήρια του σύμπαντος, εν Ελλάδι...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μάχαιραν έδωσες, μάχαιρα θα πάρεις. Νόμος. Όταν δεν φροντίζεις η ζωή σου να ακολουθεί κάποιους νόμους - πολλώ δε μάλλον όταν τους παραβαίνεις - υπάρχει τιμωρία. Παραδείγματα - αγνοούμενα - παντού γύρω μας....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μη τεντώνετε το θέμα γιατί δεν πρέπει. Ο Κ.Καββαθάς και ο Θ.Μαυρίδης, όπως και κάθε σώφρων άνθρωπος που ζούσε σ' αυτό τον τόπο, δεν μπορούσε παρά να δεί το κύμα που ερχόταν. Άλλωστε ο Καββαθάς, τόχει δηλώσει, οτι παρόλο που δεν είναι Οικονομολόγος, δεν του ήταν δύσκολο να προβλέψει τα οικονομικά (χάλια) της Ελλάδας, πριν χρόνια. Τώρα το "Κάλχας", είναι αυτό που λέμε τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κε Θάνο, μην υποτιμάτε τις στρεβλώσεις της αγοράς ( και είναι τόσες πολλές....) Όλες οι θεωρίες, εκεί χωλαίνουν. Οι ιδανικές συνθήκες πιέσεως και θερμοκρασίας που προϋποθέτουν οι θεωρίες, δεν υπάρχουν στο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον μας.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα And then they took Berlin
20/09/2016, 17:20

Άμα δεν κοιτάξεις (πρώτα) το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει...Οι παλιοί ξέρανε τι λέγανε. Εκτός κι αν νομίζαμε (οι Ευρωπαίοι), οτι τα προβλήματά μας είναι (ήταν) λυμένα. Κούνια που μας κούναγε (κι ακόμα μας κουνάει).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ρε παιδιά, οι άνθρωποι στα φορολογικά είναι εγκληματίες. Δεν υπάρχει άλλη λέξη. Όποιες συνθήκες τους υπαγορεύουν αυτή την πολιτική. Μόνο να σκεφτείτε, οτι φορολογούν όσους έχουν περισσότερα παιδιά, με μεγαλύτερο συντελεστή (συνολικά), τη στιγμή που οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις, τι να λέμε τώρα. Αλλά ξέχασα. Φέρανε τους επήλυδες, να μας λύσουν το πρόβλημα !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έλα καλημέρα. Για περάστε...Ήρθανε απ' την Τουρκία, τα βιβλία των Ελλήνων Μουσουλμάνων της Θράκης, για τη νέα σχολική χρονιά ! Τυπωμένα με έξοδα των γειτόνων μας, για να μην πέσει έξω ο προϋπολογισμός της Κυβέρνησής μας ! 'Ελα μονή στον τόπο σου που λέει κι ο σοφός λαός (αφού ούτε κάποια πλούσια μονή, ούτε η Εκκλησία μας μπορεί τόσα χρόνια να διαθέσει τα απαιτούμενα, γι' αυτούς τους Έλληνες, που ως φαίνεται είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο). Ρε μπας και την έχουν πουλήσει τη Θράκη έναντι Ευρώ, οι Ευρωλιγούρηδες ;

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
17/11/2016, 16:00

Έτσι όπως τα λέτε, είναι σαν να μιλάει τα Ελληνικά, καλύτερα απ' τα Αγγλικά ! Αμφιβάλλω...Μάλλον όχι. Μιλάει τα "καινοτόμα Ελληνικά" της μεταπολίτευσης, που λέει κι ο παραμπάθς, τα οποία είναι πολύ κοντά στα Ελληνοαμερικάνικα ! Εύγε (μας).

Περισσότερα | Σχολιάστε

"....τράβα τότε στην Τουρκία..." : μου θύμισες τότε που λέγανε στους αριστερούς, να πάνε στη Ρωσία, αφού τους άρεσε τόσο πολύ ο κομμουνισμός. Έλα όμως που κάτσανε εδώ που περνάγανε καλύτερα, με τα καπιταλιστικές δραχμές. Και λάου-λάου, βγάλανε και κυβέρνηση. Όχι αριστερή βεριτάμπλ, αλλά το κατά δύναμιν. Μπορεί κι Τούρκοι, κάποτε, να πείσουν τον κόσμο, οτι είναι το αφά γκατέν....! Εδώ οι δικοί, μας έπεισαν, οτι ο Αλέξης με τον Πάνο, βάλανε στην άκρη τις πολίτικες (ή πολιτικές) διαφορές τους, για το καλό μας ! Ω Γέροντα, η ευχή σου ! Αμήν. ( Πάντως ο μουστής - ή και μουφτής - είναι γόης. Για τήρα τον ! Και τον Αλέξη, κάτω τον βάζει ! Επικίνδυνος...).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εδώ ο κόσμος καίγεται, κάποιοι χτενίζονται. Αλλά απ' αυτά κι απ' αυτά, βγάζουν το ψωμί τους...τι νά κάνουν ; Πρόστιμα, φοροτρομοκρατία, ΠΟΣ, κατάργηση μετρητών. Πού θα πάει, πόσο θα κρατήσουν οι συνεπείς επεγγελματίες και φορολογούμενοι ; Στόχος να ζούνε όλοι από επιδόματα φτώχειας και συσσίτια. Εκτός από την ντόπια νομενκλατούρα φυσικά !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα, χώρια απ' τα παλληκάρια της ΓΕΝΟΠ, το θέμα της Πράσινης ανάπτυξης, που περιέχει μέσα πολλά πράσινα άλογα σε πράσινα λιβάδια, θέλει πολύ συζήτηση. Η ύπαρξη ΜΚΟ, στον χώρο, είναι από μόνη της ενδεικτική.... Εξ' άλλου, η διαχείριση των φυσικών πόρων - πρώτων υλών, και η ενεργειακή σπατάλη, είναι διαχρονικό και όχι τωρινό πρόβλημα, και πρέπει να ενσκύπτουν πάντα οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις. Οι Διαπλεκόμενοι δηλ. Είθε...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι σαν τον γάμο : οι ευθύνες μοιράζονται. Για τα χάλια μας, φταίμε και μείς φταίτε και σείς φταίνε κι άλλοι (κι οι Ολλανδοί....). Βέβαια το θέμα είναι ποιός ΠΛΗΡΩΝΕΙ τη νύφη. Και στην εποχή μας, έχουμε χάσει το ποιός είναι η...νύφη ! Και έχω ακούσει, οτι πολλοί Ολλανδοί ( και άλλοι πολλοί Ευρωπαίοι....), τρελλαίνονται να κάνουν τη νύφη ! Εμείς τι φταίμε, που είμαστε (εξ απανέκαθεν) οι...γαμβροί ; !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
19/04/2016, 18:29

"δημοκρατικός" : αν τά 'βλεπε αυτά ο κόσμος στα κανάλια, πώς θα πέρναγε ανώδυνα, η μείωση των συντάξεων, στα επίπεδα συσσιτίου ; Μόνον ο Γιώργος έπιασε το νόημα : "λεφτά υπάρχουν" ! - Έ, δεν είπε για ποιούς. Πειράζει ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ουαί υμίν, Γραμματείς και Φαρισαίοι, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ! και όποιος έχει τη μύγα, ας μυγιαστεί....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εδώ δεν προκάναμε να καταγράψουμε στην Αίγινα, όσους ήτανε μέσα στο ταχύπλοο, θα καταγράψουμε τους λαθρο-προσφυγομετανάστες και να τελειώσει το "προσφυγικό" ; Αισιόδοξο σε βρίσκω κ. Ντε λα Μαγκέν, συγνώμη ντε λα Μεζιέρ.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
03/08/2016, 21:46

Στη Στενή (όχι Ευβοίας) δεν βλέπω κανέναν και ανησυχώ... Οι δολιοφθορείς - σαμποτέρ - όταν συλλαμβάνονταν, εκτελούνταν. Εν καιρώ πολέμου. Εν καιρώ ειρήνης ;

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Je suis Σπαλιάρας
14/07/2017, 17:30

4900, πρόσφυγες διασώθηκαν σημερα στην Ιταλία. Σε συνέντευξη που έδωσαν σε δημοσιογράφους που τυχαία πέρναγαν με το φουσκωτό, πηγαίνοντας για μπάνιο λόγω καύσωνα, ισχυρίστηκαν οτι : "...στην Αφρική το όνομα του....Ρόμελ ακόμα ζει έντονα εκεί, με αποτέλεσμα να φοβούντα, οτι ακόμα και τώρα , δεν έχει τελειώσει ο...Β' ΠΠ ! Το αποτέλεσμα είναι να εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους, για να γλυτώσουν ! ". Είναι απίστευτο, και όμως αληθινό (μούσι) ! ( Και πού να ήξεραν, οι πρόσφυγες, οτι και μάς, κάπου εκεί μας πισω γύρισαν, οι μάγκες που φοράνε κόκκινα - ή πράσινα - ή μπλέ : στο 1940 ).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Νομίζω ξεχνάμε κάτι βασικό : από τη στιγμή που έφυγαν οι δασμοί και η προστασία που παρείχαν στην εγχώρια παραγωγή, και από τη στιγμή που μπήκαν ελεύθερα οι Κινέζοι στην αγορά μας - την καταναλωτική, έως άκρως - ήμασταν καταδικασμένοι, είτε στο Ευρώ, είτε - πολλώ μάλλον - στη δραχμή. Τώρα τι θάπρεπε νάχαμε κάνει σαν οργανωμένο (εδώ γελάνε) κράτος, για ν' αντιμετωπίσουμε τον ανταγωνισμό, έχουν γράψει πολλά, άλλοι με περισσότερες περγαμηνές. Κι επειδή στα οικονομικά, μπλέκονται και τα πολιτικά, δεν είναι εύκολο να βρείς την άκρη. Επιστημονικά. Υπάρχουν πάντως γύρω μας εταιρείες, που εν μέσω κρίσης, ανταπεξέρχονται και επιβιώνουν έως διαπρέπουν....

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
17/06/2016, 16:02

Όταν "η λογική έχει πάει περίπατο" και οι λέξεις έχουν αλλάξει - η και χάσει - τελείως το νόημά τους, τότε πρέπει να θυμηθούμε την ιστορία του Πύργου της Βαβέλ.... Μπάς και μπορέσουμε να συνεννοηθούμε... Λέγανε οι παλιότεροι : "αυτά που βλέπετε στην Αμερική (όχι απαραίτητα τα κακά..), μετά από χρόνια θάρθουν και στην Ελλάδα..." . Το "κακό προαίσθημα", ακολουθεί πολλούς σ' αυτή τη χώρα, δυστυχώς.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
13/06/2016, 17:33

Είναι πράγματι ανεξήγητο (;), πώς οι πρόγονοί μας, αμόρφωτοι όντες (;) και επι Τουρκοκρατίας, θέλανε τα παιδιά τους, να μάθουνε να διαβάζουν τα γράμματα των Αρχαίων Ελλήνων, για να καταλαβαίνουν -πρώτιστα- τα κείμενα της θρησκείας μας και των μεγάλων φιλοσόφων μας, ενώ στην καθομιλουμένη Δημοτικιά, χρησιμοποιούσαν χωρίς πρόβλημα, παροιμίες και φράσεις, απ' ευθείας απ' τα Αρχαία και τα Ευαγγελικά κείμενα. Και τώρα, έχοντας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (;) και έχοντας τόσα εποπτικά μέσα διδασκαλίας στα χέρια μας, εμείς οι μοντέρνοι, να θέλουμε να αποξενώσουμε τα παιδιά, από τις ρίζες της σύγχρονης Ελληνικής γλώσσας ! Όλοι ξέρουμε οτι χωλαίνουμε στην διδασκαλία των Αρχαίων. Τόοοσο δύσκολο είναι να το θεραπεύσουμε ; Εμείς έχουμε διαβάσει, οτι υπάρχουν Δάσκαλοι, που θελουν και μπορούν να διδάξουν τα παιδιά, αλλά δεν τους αφήνει το Υπουργείο, με το πρόγραμμά του, να το κάνουν... Εκτός του οτι, μας έχει φάει, αυτή η ήσσων προσπάθεια . Αυτή η "διευκόλυνση" στην μάθηση των παιδιών... Μα πόσο καιρό θα μας πάρει να καταλάβουμε, οτι λειτουργεί εις βάρος τους ; Όταν ακόμη και για την ευκολότερη εργασία (κι εμείς οι ίδιοι σαν εργοδότες !), γνωρίζοντας τη γνωστική και τη εργατική τους ανεπάρκεια, προτιμάμε έναν αλλοδαπό ; Μπράβο στην Κα Μουρούτη.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Ε μα πια!
22/07/2017, 22:36

Έχω την εντύπωση (καλώς ; κακώς ; την έχω ), οτι ο κ.Παπακωνσταντίνου και οι της ιδίας ΕΣΣΟ, θα έπρεπε να παραμένουν στις τρύπες τους, χωρίς να μιλάνε καθόλου, γιατί με τα σκουπίδια της φωλιάς τους, μας πήγαν στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια για τα απόβλητα. Το να γράφουν δημόσια άρθρα, απλώς αποδείχνουν και πάλι ορθή την παροιμία που λέει : μιλάνε όλοι, μιλάνε κι οι βώλοι. Αλλά εδώ θα θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος κι ο κ. Σημίτης, δεν θα έχει λόγο ο Παπακωνσταντίνου ;! Βέβαια εμείς, αφού είδαμε Πρόεδρο και τον κ. Παυλόπουλο, με Σύριζα Κυβέρνηση, καταλάβαμε οτι σ' αυτή τη ζωή, τα πάντα δυνατά εστί.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
26/03/2016, 18:49

Η ιστορία λέει οτι και οι Ιερωμένοι και η Ορθοδοξία, έχουν περάσει πολλά από τους "φίλους" Μωαμεθανούς, επειδή έμειναν πιστοί στα πιστεύω τους. Ενώ για τον κ.Κουρουμπλή, λέει οτι ακολουθεί ένα δοκιμασμένο ρητό των 300 (όχι του Λεωνίδα) : " αν δεν μπορείς να πάρεις μισθό βουλευτή για τις ιδέες σου, ή εσύ δεν αξίζεις, ή ιδέες σου" (παληό ρητό μπλόγκερ...).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι ; Έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων, οτι το κράτος είναι εδώ και καιρό διαλυμμένο ; Σαν τις οικογένειες, σαν τα σχολεία, σαν την κοινωνία, σαν τα Υπουργεία, σαν τον Στρατό μας. Δυστυχώς.... Καήκαμε. Όπως και πέρσυ, όπως και πρόπερσυ, όπως και το 1981 που ξεκινηήσανε οι μεγάλες πυρκαγιές, στη χώρα μας. Βέβαια φταίει οτι με την ανάπτυξη, καταναλώνουμε πολλά μπουκάλια γυάλινα. Τα οποία τα πετάμε στα δάση. Και ο ήλιος, μέσα απ' τα μπουκάλια, ανάβει τις πυρκαγιές ! Κι ύστερα λένε, οτι δεν γίνονται θαύματα στις μέρες μας ! Ψευδές. Ψευδέστατον.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γειά σου Αρχηγέ μου, να μου φιλήσεις και τον Γιώργαρο (έμαθα είναι και πρό των πυλών...ωημέ ! )

Περισσότερα | Σχολιάστε

Απατεώνες. Καταχραστές. Κοινοί ! Αφού δεν υπάρχει Ειισαγγελέας...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Sketo Makedonia
29/03/2016, 21:16

Τη στιγμή που κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος σ' αυτόν τον τόπο, βλέπει οτι η κουτάλα με την οποία τρώνε ΟΛΕΣ οι πτέρυγες τις βουλής, είναι ΙΔΙΑ και οτι θα πρέπει κάποτε να βάλουμε το κοινό συμφέρον πάνω απ' το κοματικό, εσύ κ. Ζαμπούκα - όπως και οι πλείστοι των δημοσιογράφων, επιμένετε να διατηρείτε τις διαχωριστικές γραμμές. Ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Τα τρία αγαθά της μοίρας μας. Και πούντα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι αυτό που είπε κάποιος κάποτε : Ευχαρίστως να έρθουν όσοι πρόσφυγες (όχι λάθρο...) επιθυμούν στην Ελλάδα. Αλλά πρώτα στα σύνορα, θα βαφτίζονται οικειοθελώς και ελεύθερα. Αν δεν θέλουν, στο καλό, κι η Παναγιά μαζύ τους. Αλλά (συμπληρώνω), τώρα - όπως λέει κι ο Τζέφερσον - θέλοντας και μη, οι Έλληνες είναι και Χριστιανοί και Καθολικοί και Μουσουλμάνοι και Βουδιστές και Άθεοι και Ιουδαϊστές και και... Γι' αυτό ίσως και μας λείπει - πλέον - η ομοψυχία : ότι φάμε ότι πιούμε κι ο καθείς για πάρτυ του. Οι δε άρχοντές μας, κάνουν πάρτυ ελεύθεροι. Χού κέαρς ; Κι αυτά που γράφουμε στα σάϊτ, αυτοί τα γράφουνε στα...δικά τους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Συγνώμη, εγώ γιατί βλέπω μιά άνοδο του επιπέδου σπουδών των παιδιών, ώστε να μπορούν και οι νέοι μαθητές που "επισκέπτονται" την χώρα μας και οι Ευρωπαίοι φίλοι μας θέλουν να τους κατσικώσουν εδώ, να μπορούν να εσωματωθούν στα σχολεία ; Είναι πολύ μελετημένοι οι Υπουργοί μας, παρόλο που έχουν έλλειψη πτυχίων...

Περισσότερα | Σχολιάστε

(Ας όψονται οι αίτιοι...) : αγορά διαμερίσματος στα Πατήσια (από αλλοδαπό βεβαίως-βεβαίως), αντικειμενική 44.000,00 , αγορά 8.000,00 ! Έλα και ξεπουλάμε. Πάρε κόσμε ! Ανοίξαμε και σας περιμένουμε ! Άσχετο, αλλά καφετερί, σουβλακερί, πιτσερί, κρεπερί, χαμπουργκερί, παγωτερί είναι όλα κάργα. Προ ολίγου, στο Πιτσούνι Τάουν ή Περιστέρι για όσους γνωρίζουν παρά φύσιν, Αρχαία Ελληνικά. Είμαστε αισιόδοξοι εκ φύσεως. Σαν λαός...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τόχουμε εδώ στο Ελλάντα, να παίρνουμε πολύ σοβαρά τους ρόλους μας. Ειδικά όταν από κλητήρες, γινόμαστε Δημαρχαίοι. Καί άμα λάχει, δέρνουμε κι όλας τους δύσπιστους, που δεν πιστεύουν στις αγνές μας προθέσεις. Μόνο που ξεχνάμε οτι το Μάυρο, δεν το λες με τίποτα Άσπρο. Ούτε εν μέσω κρίσης...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Madprof, μη ξεχνάμε και τον Γεώργαρο και τους συν αυτώ, οι οποίοι κονομήσανε αρκετά, τότε στην αρχή της ΚΡΙΣΕΩΣ, όταν ( ο Γιώργος ) έπαιζε την γκάιντα , στον σκοπό της επόμενης Ελληνικής κίνησης, την οποία (κίνηση) εκμεταλλευότουσαν κατάλληλα, οι κατάλληλοι....Αλλά θα μου πείς, τι θυμάσαι τώρα ; Περάσανε οχτώ χρόνια ! Μας βομβαρδίζουν έκτοτε με τόσα, που δεν προλαβαίνουμε ποιό να πρωτοθυμηθούμε.... Επαγγελματίες λωποδύτες. Πάνε οι ερασιτέχνες, μας τελειώσανε κι οι...φάπες. Τι μένει ; Φραπές και πιτόγυρο. Άντε και καμμιά αυστηρή κριτική....as the years go passing by. No more Mr Nice guy, ευχαριστούμε. Όπως και ν' ανακατέψεις την τράπουλα, τα ίδια χαρτιά θα βγούνε...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εσύ Κε Ζαμπούκα, εφ'όσον κάνεις κριτική σωστή, δεν θά ΄πρεπε να μπλέκεις την Θρησκεία (μας) με την Πολιτική, όπως κάνουν οι εκπρόσωποι (;) του πνεύματος...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Λεφτά υπάρχουν ; Γιατί δεν παίρνετε μόνιμους δασκάλους και καθηγητές για τα παιδιά μας, παρά τους έχετε και γυρίζουν κάθε χρόνο σαν τους γύφτους, έχουν δεν έχουν να πληρώσουν τα έξοδά τους για τον διορισμό τους ; Εκεί νομίζω πως το κάνετε για οικονομία ! Τέτοιος ρατσισμός και ξενοφοβία για τους Έλληνες, ούτε στο εξωτερικό ! Αλλά εδώ, προέχει η Ελληνική φιλοξενία, όλα κι όλα...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δυστυχώς ! Σαν τα Δωδεκάνησα,που αναπολούν τους Ιταλούς (στα θέματα οργάνωσης και λειτουργίας). Αν δεν πάρουν οι ξένοι τα πράγματά μας (βλέπε πολλές παλιές μονοκατοικίες που έχουν περάσει σε χέρια αλλοδαπών και ανακαινίσθηκαν) , δεν υπάρχει σωτηρία (γι' αυτά). Αποδειχθήκαμε ανάξιοι, να διαχειρισθούμε, αυτά που κληρονομήσαμε. Τα αίτια πολλά. Ένα απ' αυτά (καπιταλιστικό κατάλοιπο, που το εστερνισθήκανε πλήρως, οι...αριστεροί !), ο κακός εννοούμενος οικουμενισμός, πχ : όλοι δικοί μας είμαστε... τι Βούδας, τι Κούδας...τι Λωζάνη, τι Κοζάνη, οι Γερμανοί είναι φίλοι μας, τι έχουν να χωρίσουνε Έλληνες και Τούρκοι (εργάτες) κουμπάροι, κλπ. Δηλ. τα εμά, εσά και τα εσά, εσά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και τι να κάνουμε τώρα, που οι Έλληνες πιστέψαν, οτι η "Αλλαγή", θα διόρθωνε τα κακώς κείμενα και την αναξιοκρατία ; ! Τους πετάξανε μετά στα μούτρα, τα πακέτα Ντελόρ και χάσανε τ' αυγά και τα πασχάλια. Έτσι, κατάντησαν από προοδευτικοί Σοσιαλιστές, ξεφτιλισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι. Το χρήμα είναι Θεός και καλά θα κάνει ο Φίλης, να το συμπεριλάβει στα Θρησκευτικά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πώς είναι ο άνθρωπος όμως ! Είπαμε, οι τωρινοί κυβερνήτες μας, είναι χαμένοι στο διάστημα. Έχουνε χάσει κάθε έρεισμα και θέση ιδεολογική, μέσα στον κυκεώνα της κρίσης και της χρεοκοπίας. Αλλά το να κάνουμε Θεό μας τον Καπιταλισμό, αβάδιστα (!) και αβασάνιστα, δεν μας λύνει τα προβλήματά μας. Ο Καπιταλισμός πήρε τηνρεβάνς από τον Σοσιαλισμό του 80, όχι γιατί είναι καλύτερος ή χειρότερος, αλλά γιατί ο ίδιος ο Σοσιαλισμός και ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ που τον εφάρμοσαν, δεν ηταν Σοσιαλιστές. Έτσι και πριν απ' τον Σοσιαλισμό, ο ίδιος ο Καπιταλισμός κι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ που τον εφάρμοζαν, δεν έκαναν αυτά που επιτάσει ο Καπιταλισμός ( Μην ξεχνάμε, οτι οι Θεωρητικοί, μας έχουν διδάξει, οτι οι πόλεμοι που γνώρισε ο 20ός αιώνας, οφείλονταν στα επικρατούντα πολιτικοοικονομικά συστήματα ). Ίσως τελικά, να είμαστε Αριστεροί/Σοσιαλιστές για τους άλλους και Καπιταλιστές για την τσέπη μας. Γνωστά πράματα....(;)

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μα...νομίζω πως είμαστε ήδη εκτός Σένγκεν ! Η Σέγκεν ξεκινάει απ' τα σύρματα και πάνω.... Για ενημερώστε τους Δικαστάς.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν δεν ήταν για κλάμματα, θα ήταν για πολλά γέλια. Δηλ. σε ένα κράτος που λειτουργεί με τα βασικά, θα τους είχαν διώξει κλωτσηδόν. Δεν συζητάμε να εργάζονταν σε ιδιωτική εταιρεία....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όσο φαιδροί είμαστε, έτσι είναι και τα δημοψηφίσματά μας. Άσε και τις Δημοτικές εκλογές ! Και αν δεν κινδύνευα να προσβάλω όσους ψηφίζουν (εμού συμπεριλαμβανομένου), θα έλεγα οτι και οι Εθνικές εκλογές μας είναι ΣΙΚΕ. Δεν εμπιστεύομαι πλέον καθόλου, τα Υπουργεία μας...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά ρε Κικέρων, Χριστουγεννιάτικες διακοπές εσύ δεν κάνεις. Δεν θέλεις ν' αφήσεις και τη Γαλάζια γενιά μας, να φχαριστηθεί τις Άγιες ημέρες ; Αμ οι άλλοι που λυσσάξανε με την Γεροβασίλη ; Τι να λέμε τώρα...! Καλή Χρονιά, με αγάπη !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά, τέτοια μυαλά, αδικούνται. Ας κάνουν καμμιά αίτηση στη ΝΑΣΑ, μπας και γλυτώσουμε απ' αυτούς.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όλα τα κόμματα, στο θέμα της Συρίας - παρ' όλο που μας ενδιαφέρει άμεσα, λόγω των δεσμών που έχουμε - είναι ήξεις αφίξεις. Καλά, δεν μιλάμε για την κυβέρνηση, που έχει χάσει τα (Πασχαλινά) αυγά και τα καλάθια, αλλά και για τους λοιπούς τεθλιμένους. Αν δεν υπήρχε και το διαδίκτυο, θα είχαμε μαυρά μεσάνυχτα, όπως και τότε στη Γιουγκοσλαβία (άλλη πονεμένη Πασοκική ιστορία...). Νομίζω το "κερδάμε σύντροφοι", πάει κι εδώ γάντι. Ε, μην ψάχνετε τι κερδάμε, ποιοί, πώς και πού. Γενικώς, ΚΑΙ στη Συρία κερδάμε !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αλήθεια, το Πόθεν των (μεγαλο)Δημοσιογράφων βγήκε ; Είδα κάτι Εισοδήματα της τάξης των 300 χιλιαδών ανά έτος και προσγειώθηκα στον Άρη (Θεσσαλονίκης). Άτιμη κρίση, μας πέταξες στου δρόμου την άκρη, μεσ'τη Μύκονο !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Gipsies, Tramps amp; Thieves. Ωραίο παλιό τραγουδάκι, με τίτλο, σχετικό με τα χάλια μας.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
03/06/2016, 21:34

Δυστυχώς, η αριστερά προοδευτικότητα, που σχεδόν όλοι υποστηρίζαμε, αποδείχθηκε η καταστροφή της μόρφωσης και της κοινωνικότητας της νεολαίας. Και μάλιστα χωρίς αντίκρυσμα, πέρα από το βόλεμα των μετρίων και κάτω... Γιατί τα ίδια που πρεσβεύει αναιδώς, ο κ.Υπουργός, τα πλασσάρουν και άνθρωποι με περγαμηνές. Ας μη φτάσουμε στο σημείο, να πηγαίνουμε στην Κίνα και ν' ακούμε τα παιδιά να μαθαίνουν αρχαία Ελληνικά και στην Ελλάδα μας, να μην γνωρίζουν όσοι τελειώνουν το Λύκειο, τι σημαίνει το "γαρ". (Αριστερή και όχι μόνο) Κατάντια.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Την πάτησε...
24/05/2017, 17:51

Υπήρχαν - μετά Χριστόν - προφήτες, που αυτά που ζούμε, τα ήξεραν ! Από το 1990 ! Αλλά επειδή, "ουδείς προφήτης στον τόπο του", τους έφαγε το Πρασινομπλεκόκκινο σκοτάδι. Και ζήσανε αυτοί καλά και μείς τρίσχειρότερα. Και επειδή η συζήτηση περί χρέους, άκουσα οτι βρέθηκαν λεπτά, για την ανάπλασιν (πάλι) του παραλιακού μετώπου. Νάναι άραγε από μέσα απ' το χρέος μας ή απ' όξω ;

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
13/03/2017, 19:12

Τώρα εξηγείται και το Λίφτιν που φαίνεται να έχει κάνει ο Υπουργός ! Τρόμαξα να τον γνωρίσω. Νόμιζα οτι δείχνει τα Επίκαιρα, τότε που ήταν νέος ! Φαίνεται οτι μπήκε κι αυτός στο Κλούμπ των "ΑΓΕΡΑΣΤΩΝ" της Ελληνικής Σόου/Δημοσιογραφικής μπίζ !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Συγνώμην άσχετο, αλλά άκουσα οτι εδώ ανθεί η Φαιδρά πορτοκαλέα. Είναι αλήθεια ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εκτός του ότι αυτοί, δεν παραιτούνται με τίποτε, τα υπόλοιπα είναι η κατάντια μας... Πρέπει να φαίνεται πιά κι απ' το...διάστημα, οτι εκτός από οικονομική, έχουμε και όλες τις άλλες - κοινωνικές, ψυχολογικές, οιδιπόδειες, ψυχικές, πολιτικές, πολιτιστικές, ποδοσφαιρικές και δε συμμαζεύεται - κρίσεις. Μείνανε οι γραφικοί προφήτες, να λένε "σας τάλεγα,οτι εκεί θα καταλήξουμε, αν δεν...μετανοήσουμε". Τελικά με την ΠΦΑ (πρώτη φορά ΑΡ) , απ' ότι φαίνεται θα φάμε καλά... Καλή μας όρεξη.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Την δόξαν, πολλοί εμίσησαν. Το χρήμα ουδείς...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το χρήμα είναι Θεός (Χ.Κλύνν) ! Ποιός θα το νικήσει ;

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Πεντανόστιμον ήμαρ
11/03/2016, 17:00

Αν ζούσε κάνας Κολοκοτρώνης, Μακρυγιάννης, άντε και κάνας Κατσιμήτρος ή Δαβάκης, θα σας έλεγα να πάτε να ρωτήσετε. Αλλά απ' αυτούς που πέρασαν και δεν ακούμπησαν - τους τωρινούς - τι να μας σώσουν ; Παρόλο που ακούγονται κοντά, Κοζάνη με Λωζάνη, απέχουν παρασάγγας...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όποιος νομίζει οτι μία χούντα στις κοινωνίες, έρχεται τυχαία και μοιραία, εξαπατατάται. Υπάρχει προεργασία, προετοιμασία, οργάνωση, μάρκετινγκ, ωρίμανση συνθηκών και εκτέλεση του σχεδίου. Δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχουν χούντες. Τουλάχιστον απροκάλυπτες. Γιά κεκαλυμμένες, δεν...ορκίζομαι. Όσο για τη δημοσιογραφία, την "στρατευμένη", έχουν ιδίαν πείραν οι κυβερνώντες, γι' αυτό και δεν την θέλουν μεσ' τα πόδια τους...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γιάννης, με ένα νι παρακαλώ. Μη τα ισοπαιδόνουμαι ώλα !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Ο Κιουταχής
22/03/2016, 15:29

Επειδή αυτά που γράφει ο κ. Μπιλλίνης, είναι 100% σωστά - και μπράβο του για τη σύλληψη - μπορούμε να καταλάβουμε, τι εστί η θυσία τόσων Ελλήνων, πρός χάριν αυτής της πατρίδας, εδώ και τόσα χρόνια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μας...αγαπάμε τα άκρα ! Εξ απανέκαθεν ! Μέση οδός, άντερ κονστράκσιον....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μ' αρέσει που νομίζουμε οτι μόνο στην Ψωροκώσταινα έχουμε ανίκανους ! Οι άνθρωποι είναι ίδιοι παντού. Απλώς εμείς έχουμε ξενομανία ! Ξένος νάναι, κι ότι νάναι... Να μη θυμηθώ - που αλλού ; - στο ποδόσφαιρο, κάτι ξένους παιχταράδες, μεταγραφέντες, που δεν ήξεραν αν η μπάλλα είναι στρογγυλή... Αλλάαα, ξένος ! Ένα τραγούδι έλεγε παλιά : ίδια είν' τ' αφεντικά, αριστερά ή δεξιά. Ξένα ή Ελληνικά, θάλεγα εγώ. Οι λίγοι φιλότιμοι, σώζουν την παρτίδα, παντού και πάντοτε. 99 ; Το 69 δεν θά 'ταν ακριβέστερο ;

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
24/03/2016, 16:11

Αν πέσει παραδάκι, θα ξαναγυρίσουν όλοι οι φιλάνθρωποι. Το λιπαντικό βλέπετε...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
09/04/2016, 19:06

Για να καταλάβεις και την ουσία του άρθρου, πρέπει να είσαι των....-ήντα. Υπήρχαν και υπάρχουν, στον απλό κόσμο - σ' εμάς δηλ. - ιδεαλιστές της αριστεράς, που πίστεψαν σ' έναν καλύτερο κόσμο. Ψωμί - παιδεία - ελευθερία, αν δεν σού λείπουν, δεν σου λένε - σαν σύνθημα και όραμα - κάτι. Αν όμως δεν τάχεις, ( ή νομίζεις οτι δεν τάχεις ).... Η εξουσία και η ενάσκησή της όμως, ήταν πάντα, ανά τους αιώνες το θέμα.... Αποδείχθηκε στα ανατολικά μπλόκ. Αποδεικνύεται και εδώ. Ο Ιζνογκούντ ο βεζύρης, είναι πάντα διαχρονικός ! Διαβάστε τον.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ζούμε ιστορικές στιγμές του...1967 ! (Πώς περάσανε 50 χρόνια ! Δεν το πιστεύω...)

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
11/04/2016, 19:46

"Ρίχνω ζάρια" : Στίχοι - Μουσική Κ.Ψυχογιός (1975). Τραγούδι Κ.Καφάσης : "....κάτω απ' τη διπλή, είναι τα πεντάρια και το ξέρω..." !

Τι να λέμε τώρα, ο Άλεξ είναι - όπως και να το κάνουμε - παίκτης.

(Έχει κι άλλο ένα σώου με τον Τζίμη, που χορογραφεί τη μουσική του Ζορμπά, αλλά εκεί, οι παίκτες, δεν παίζουνε (με) τα ζάρια (τους)..... Για να διαλέγατε, τι απ' τα δύο παίζει ο Άλεξ, δηλαδής, αλλά...)

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά ρε παιιδιά (atsalis) , όλη η Ευρώπη - για μη πώ ο κόσμος ( και Ουγκάντα ; !), μας έχει για κλασσικούς τεμπελχανάδες. Και σείς λέτε οτι δουλεύουμε 18 ώρες το 24ωρο ; Είδες που λέει, καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά τ'όνομα ; Άντε να πείσεις τον Ντάισελ-μπλούμ, οτι είμαστε εργατικός λαός.... Πάντως στην προπαγάνδα, για να περάσουν αυτό που θέλουν, θα τους ζήλευε κι ο Γκαίμπελς. Δεν είναι κακό άλλωστε - όπως έκπληκτοι μαθαίνουμε τα τελευταία χρόνια - να υιοθετούμε φασιστικές μεθόδους, αν είναι για το καλό μας. "Για το καλό σας βρε κουτά", που έλεγε κι η Μαλβίνα, Θεός 'χωρές την. Νομίζω και οι αποδείξεις, πρέπει να κόβονται, για το καλό μας. Δεν χωρά αμφιβολία !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κάνα "μέτρο" μήπως σας βρίσκετε ; Γιατί τη ζωή την κάναμε Τέχνη ! Εκεί που το μέτρο, σπανίζει. Είμαστε...καλλιτέχνες των άκρων !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ερνέστο, όχι ο λαός μας. Ο ΣΟΦΟΣ λαός μας, πήδηξε. Και πήδηξε πολλές μελλοντικές γενιές.... Όπως τώρα καλή ώρα. Όσο για την ενημέρωση της Κοινής Γνώμης, που λέει ο Δύσπιστος, για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή... Και άμα έχεις (είχες) Καγιέν, πού να βρείς καιρό για ενημέρωση.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Δεν έχουν ντροπή!
20/05/2016, 16:44

"...μήπως ήρθε η ώρα να ψηφίσουμε Χρυσή Αυγή ; ". Η Δημοκρατία, έχει σαν μεγάλο προσόν την πολυφωνία, την ικανοποίηση των πολλών και σωστών (;) πολιτών, την διαφάνεια του Δημόσιου βιου (Πολιτικών, δημόσιων προσώπων κλπ), την απόδοση Δικαιοσύνης σε όλα τα επίπεδα (φτωχοί - πλούσιοι, άνδρες - γυναίκες), και αυτό που λέμε Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία για όλους (ιθαγενείς και έποικους). Όλ' αυτά μας τα προσφέρουν απλόχερα τα κόματά που μας κυβερνούν τόσα χρόνια.... Δεν βλέπω λοιπόν τον λόγο να ψηφίσουμε την Χρυσή Αυγούλα ! Δυστυχώς. Σάμπως ο Σύριζας, δεν μας ήρθε, από τις μ........ βλακίες , που έκαναν οι πρώην ; Τώρα μ' αυτά που κάνουν οι νύν, ποιοί θε νά 'νε οι επόμενοι, είναι ένα θέμα. Αλλά όποιοι και να 'ναι, από μας θά 'ναι πάλι....Οπότε....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πώς καταντήσαμε Λοχία, Ντιμίτρι....! Μη ξεχνάμε πόσα χρόνια, έδωσε ψωμί, στον.... Μητσικώστα !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εμπρός Αντρέα, για μιά Ελλάδα νέα ! Ωπ, συγνώμη, λάθος. Εμπρός Αλέξη κι όποιος αντέξει, το σωστό !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλώς τα τα, καλώς τα ταα παιαιδιάα ! Πού πάτε παλληκάρια, που πάτε ρε, που πάτε ρέ παιδιάα....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η αλήθεια, η συνέπεια και η αιχμηρή γλώσσα, είναι προνόμοιο της Αριστεράς. Κατά Δεξιά παραχώρηση, λόγω σάβουαρ-βίβρ !

Ξέχωρα απ' το χιούμορ, η έκταση χείρας συνεννόησης και συγκατάβασης, από την μετριοπαθή Δεξιά προς την Αριστερά, αναγνωρίζοντας τις όποιες θυσίες της, εκλήφθηκε - κάκιστα - σαν αδυναμία αντιπαράθεσης με μαλλιαρή γλώσσα. Ακόμα και η άνοδος του Σύριζα, έχει κι άλλη ανάγνωση, απ' αυτή που οι ρηχοί οπαδοί και φίλοι του, βλέπουν με αλαζονεία. Ίσως είναι στο Ντιενέϊ μας η διχόνια και η προσκόλληση στον εξωτερικό παράγοντα (πάντα με το αζημείωτο...). Χρόνια Πολλά, καλή Ανάσταση.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σε όλη την επικράτεια Κε Καλαφάτη ; Στην οικία σας μήπως επιθυμείτε να φιλοξενήσετε κανέναν ; Ή στα ακίνητά σας ; Ο Κος Σταθάκης μήπως στα δικά του ; Ο Κος Καρατζαφέρης στα δικά του ; Δώστε το καλό παράδειγμα εσείς πρώτοι. Είναι και με το αζημίωτο απ΄ ότι ξέρουμε... Για να σας δούμε...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ώρα είναι τώρα να αρχίσουμε να θρηνούμε την απώλεια του Γιώργαρου ! Σε μιά ζυγαρια, έχει δύο σκέλη : από δω τα καλά, από κεί τα άστα να πάνε... Αυτός, την άφησε να γέρνει μονόπαντα. Και δυστυχώς για τον κ. Γιώργο (και για μας), γέρνει προς την αρχή των δεινών μας. Πάντως αυτός (και οι λοιποί περί αυτών), χαμένος δεν βγήκε...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έτσι κι αλλιώς ΚΑΙ οι "πρόσφυγες" μας έχουν διαλύσει ως κράτος, θα κολλήσουμε στις απ' ευθείας αναθέσεις, που για χάρη τους θα γίνουν ; Η πλάκα είναι οτι τα ψηφίζει ο Κος (;) υπουργός Εθνικής Άμυνας (=οι λέξεις χάσανε το νόημά τους) . Σουρεάλ τελείως !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τόχουμε το βίτσιο σαν λαός, όταν έιν' η ώρα να συνεργαστούμε, να σφυρίζουμε ανέμελα κι όταν κάποιος κάτι προσφέρει στον τόπο, να κυττάμε να τον τινάξουμε στον αέρα...

Για να δούμε αν θα κάνουμε την υπέρβαση επί των ημερών μας, που έχουμε μόρφωση, έχουμε εμπειρίες, έχουμε πληροφόρηση, έχουμε προοδευτιλίκι, έχουμε κρίση οξυμένη, έχουμε γυρίσει χώρες πόλεις και χωριά, έχουμε υγεία, έχουμε ίντερνετ, έχουμε κινητά, έχουμε εξοχικά, έχουμε ταβέρνες σινιέ, έχουμε γέφυρα Ρίο-Αντίριο, έχουμε υπερήφανη εξωτερική πολιτική, έχουμε πρωταθλητή απ' τον Φεβρουάριο, έχουμε Αλ-τσαντήρι (προφήτα Λάκη ! ), έχουμε και την πίεση των συναθρώπων μας προσφυγο-λαθρο-οικονομικο-τυχωδιο-εγκλωβισμενο-φιλοξενου-μεταναστώνε. Λείπει κάτι για να αποφασίσουμε να συνεργαστούμε ; Ντουμ Σπύρο σπέρω. Και για να βλέπετε τον κυρ-Θανάση (με όλο το θάρρος), να συζητά να ενωθούν οι δύο, εις σάρκα μία, έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ήθελα νά ξερα - ειλικρινά - ποιός είναι αυτός που αντιδρούσε, εν μέσω κρίσης, σε μιά κυβέρνηση Εθνικής συνεργασίας, με Υπουργούς (ανάλογα του πόστου) προσωπικότητες. Αυτό που όλος ο (εχέφρων) κόσμος, θα χαιρέτιζε. Δηλ. στον 21ο αιώνα, ακόμα τον εμφύλιο θα έχουμε μεσ' τα μούτρα μας ; Βρείτε μιά βραχονησίδα, να τους φτιάξουμε μιά Βουλή και όποιος γουστάρει κομματική αντιπαράθεση, να τον στέλνουμε εκεί, να βγάζει το άχτι του. Και να αφήσει την χώρα να πάει μπροστά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτό που λέει ο Θανάσης με παρρησία : "...όλοι γνώριζαν το πρόβλημα, και ουδείς ήθελε να το αντιμετωπίση ριζικά γιατί είχε τεράστιο πολιτικό κόστος (σάμπως δεν έχει τωρα ;) και ο φίλος Rebublicanguy "...το 1990, πολιτικός που θα έφτιαχνε το ασφαλιστικό, θα έβαζε τέλος στην πολιτική του καρριέρα..." , είναι η ομολογία της ενοχής του πολιτικού συστήματος ΚΑΙ της δικής μας ηθικής (και όχι μόνον) αυτουργίας. Αν εμείς - έστω οι πελάτες τους (που έχουν πάντα δίκιο) - δεν ασκούσαν αυτό το αρνητικό "μπούλινγκ" στους πολιτικούς, με την αδιαφορία, τον ωχαδερφισμό και την καλοπέραση που μάθανε(μάθαμε) και υπήρχε μιά σοβαρότητα και υπευθυνότητα, τα πράγματα θάτανε - πιστεύω - καλύτερα. ΟΛΟΙ ξέρανε - και ξέρουνε πλέον. Κι αν είσαι Πολίτης, δεν δικαιολογείσαι, να έχεις άγνοια του περιβάλλοντός σου. Γιατί αυτό είναι στο κάτω-κάτω η ζωή σου. ΠΡΕΠΕΙ να ασχολείσαι με το τι γίνεται γύρω σου. ΔΕΝ στέκει να αποφασίζουν άλλοι ερήμην σου. Κι όπως λέει και ο Πασκάλ "ψάξε και θα βρείς (αυτό που ψάχνεις)". Ταιριάζει και εδώ. Μπράβο και στην ανάλυση του ΓΓ (Γιάγκου Γ. ).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Για δες ποιός μιλάει !

Μα πιό πολύ, μ' αρέσει η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί ! Σουρεάλ τελείως... Οι αριστεροί, δεξιοί, οι δεξιοί, σοσιαλιστές, οι σοσιαληστές, παρθενόπες, οι γκέι δηλώνουν σύζυγοι, οι γυναίκες έχουν αναλάβει τον ρόλο του άνδρα, τα παιδιά (μας) ζούν ακόμα στον ιδεατό κόσμο της προ κρίσεως εποχής, οι πρόσφυγες γίνανε ιθαγενείς, οι λαθρο- βαπιστήκανε επίσημα και πήρανε το όνομα "προσφυγόπουλα", οι κυβερνώντες κάνουν πλάκα, οι κυβερνόμενοι περιμένουν τον Μέγαλέξαντρο (Κούδα) να μας οδηγήσει στην Πόλη, οι Παναθηναϊκοί να πάρουν πρωτάθλημα, οι Ολυμπιακοί (κάθε χρόνο) να παίξουν τελικό Τσάμπιον Κλίν, η Ραφήνα να γίνει πάλι Πρωθυπουργικό θέρετρο και το χρηματιστήριο να πάει στις 5000 ! Γειά σου Βαρουφάκη, τώρα καταλαβαίνουμε πως οι λοιποί, είναι απλώς Κολγκέϊτ με γκαρντόλ !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εδώ ταιριάζει...γάντι, το καλσόν του Νεφελούδη ! Προς θεού, μη φύγει... Κάνας πόντος δηλ.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
13/04/2016, 21:17

Φυλάκα και δημεύσεις σ' αυτούς που πρέπει και κατόπιν βλέπουμε. Θυμάμαι το ΣΥΡΙΖΑ, τό 'χε πρώτο-πρώτο, π.Κ. (πρό κατσικώσεως...). Τώρα, άκρα του τάφου σιωπή, στο κόμα Βασιλεύει....(με τους Βασιλικοκομμουνιστές - τι άλλο θα δούμε ; - που λέει κι ο Τάκης).

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
16/05/2016, 18:02

Ο κ Πρωθυπουργός, έχει να επιτελέσει το ύψιστο καθήκον του διορισμού στο Δημόσιο και του τελευταίου οπαδού. Κατόπιν, μπορεί να πέσει ! Μέχρι τότε, Μέρκελ και ξερό ψωμί, δαγκωτό.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μην ανησυχείτε Κε Κοψαχείλη. Οι άρχοντές μας τά 'χουν λυμένα τα θέματα. Κουμπάροι είμαστε εξ άλλου με τους γείτονες. Και τα σύνορα ανοίξαμε και στο Αιγαίο βολτάρουνε και στα νησιά κάνουν βόλτες και στη Θράκη έχουμε τη μειονότητά τους. Στην εξέδρα θα κολλήσουμε ; Εμάς δώσε μας εξέδρα και πάρε μας τη ψυχή !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και η εσχάτη πλάνη, θα ήταν η χειρίστη, αν ο δράστης (το κράτος), καταδίκαζε το θύμα (ελεγκτές). Δεν υπερασπίζομαι κανέναν, αλλά οι εφορίες έχουν ξεγυμνωθεί και λειτουργούν σαν αντίκες. Ή πρέπει να τις κλείσουν - αφού εκεί πάει το πράμα - ή θα πρέπει να τις οργανώσουν με νέους, γνώστες του αντικειμένου - και έχουμε αρκετούς - σε σύγχρονες εφορίες. Εϊναι το ίδιο με τους δικαστές, που έχουν χιλιάδες δίκες για διεκαπεραίωση. Κανονικά και αυτούς, έπρεπε να τους καταδικάσουν επί πλημελή ασκήσει ! Και οι πολιτικοί μας, που ήθελαν να άρχουν των Δημοσίων υπηρεσιών - άρα είναι οι άμεσοι Προϊστάμενοι και υπεύθυνοι Καπετάνιοι - να ζούν στο απυρόβλητο. Καλό βράδυ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όχι άλλο κάρβουνο...! Καθαρίστε τα τζάμια, για να βλέπετε που πάτε (πάμε)....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Θάλεγα - τραβηγμένα - οτι δεν με πειράζουν αυτές οι συμβάσεις, αν τα καλά που καρπώνονται αυτές οι οικογένειες και λοιποί συγγενείς, φρόντιζαν να τα ανταποδώσουν στην πατρίδα και στους ιθαγενείς της, σαν ευγνωμοσύνη απέναντί τους, με όποιον πρόσφορο τρόπο. Αλλά, επειδή αυτό δεν γίνεται - ως επι το πλείστον - πρέπει να κρατάμε και τους τύπους : ΕΛΕΓΧΟΣ (το θέμα βέβαια, από ποιούς ;).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Να δεις πώς τό 'λεγε ο Γιώργαρος : Θα γίνουμε Δανία, Νορβηγία του Νότου...Κάπως έτσι. Και μείς τον διώξαμε ! Γιατί ; Αυτό το ερώτημα, καλείται σήμερα να απαντήσει το Μέγαρο Μaximou, μετά την συνάντηση, με τον Γιώργο Α. Παπααπαπανδρέου τον Β'. Ε, ρε δόξες παλιές ! Εδώ είχαμε και Υπουργό Εξωτερικών τον καθηγητή Δρούτσα ! Μεγαλείο !


Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
14/05/2016, 19:09

Τι θυμάσαι και σύ τώρα, Κε Γιάγκο μου.... Ας όψονται οι ένοχοι. Μήν είδατε, μηδ' απαντήσατε κανένα ; Όλο στα "παράθυρα" τους βλέπουμε. Μόνο που δεν έχουν κάγκελα τα άτιμα ! Άμποτε...για νά βρουν ανάπαυση, οι πρώτοι νεκροί (αυτόχειρες συνάνθρωποί μας).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μπράβο και στους δύο σχολιαστές (mad και john). Τα είπαν όλα...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τά παιδία παίζει. Καί μή μέ ρωτήσετε, μέ τί !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Άντε ρε παιδιά ! Το αργήσατε και κοντεύαμε να χάσουμε τον ύπνο μας. Να ! Σας...αγαπάμε (γι' αυτό και σας ψηφίζουμε). Έτσι...αγαπάει ο Πειραιάς. Φιλάκια.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
10/05/2016, 20:33

Όταν δώσετε βοήθεια σε ζητιάνο ευρώ και σας το γυρίσει πίσω ή το κυττάξει με αηδία, να ξέρετε οτι η δραχμή έχει έρθει...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ωραίος ο Χασάν ! Είδατε για να πάει στο Παιδείας και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ; Απέκτησε και Ηθική ! Έτσι μπράβο. Τώρα μάλιστα. Πνεύμα και Ηθική, πάνω απ' όλα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
12/04/2016, 17:25

Πλέον, μόνον όταν πάρουμε σύνταξη (χα ! χα !), θα μπορούμε να συμμετέχουμε σε κοινωνικές εκδηλώσεις.... Χρόνος ελεύθερος = 0. Και να σκεφτείς, οτι έτοιμοι ήμασταν, να κάνουμε το 35ωρο. Φτού, για λίγο ρε γιαμαμώτο το χάσαμε. Πού θα πάει όμως, ρόδα είναι...!

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
21/02/2017, 16:46

Πού το περίεργο ; Ο Τσίπρας, ενσαρκώνει τον μέσο Έλληνα,ο οποίος θα έκανε τα ίδια, αν ήταν στη θέση του. Οι Έλληνες, ήταν πάντα Αριστεροί. Το ξέρανε δεν το ξέρανε, ΗΤΑΝ. ΟΛΟΙ. Και μείς και σείς κι άλλοι, που έλεγε κι ο Λουκιανός, Θιό σχωρέστον. Αριστεροί μεν, καλοπερασάκηδες δε. Κι η καλοπέραση, θέλει παράδες. Κι οι παράδες, θέλουν δουλειά. Και η δουλειά, σημαίνει δουλεία. Και ζυγό, του Έλληνα ο τράχηλος δεν σηκώνει ! Με άλλα λόγια, καλύτερα είναι να δουλεύουν οι άλλοι για σένα... Μιά βασική αρχή του ελληνικού αριστερισμού (= διεθνής πατέντα). Διασκευάσαμε λίγο την Μαρξιστική θεωρία, αλλά έγινε για το....καλό μας ! Τώρα αν άλλοι σκοτωθήκανε για τις ιδέες τους, κακό του κεφαλιού τους....

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
04/01/2017, 21:04

Φέτος τα παιδιά που τα παίρνουν σαν αναπληρωτές, ούτε τα έχουν ειδοποιήσει ακόμα. Δεν ξέρω αν τα σχολεία λειτουργούν με ελλείψεις, αυτό που ξέρω είναι οτι αρχές του '17 και στην τσέπη τους - τριάντα χρονών άνθρωποι - δεν έχουν βάλει ευρώ. Ούτε τους λένε δεν θα σας πάρουμε φέτος, να κυττάξουνε πώς θα τα βγάλουν πέρα, ούτε τους παίρνουνε, μεσούντος του σχολικού έτους. Προφανώς το μέλημά τους είναι να μορφώνονται τα παιδιά...! Χωρίς δασκάλους, απ΄ το Ίντερνετ... Και επειδή έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο, καλό είναι να επαναφέρουν τα μαθητικά συμβούλια, για να έχουν τα παιδιά μια δημιουργική απσχόληση ! Καλή Χρονιά !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
30/03/2016, 17:19

Θα σας έλεγα, ρωτείστε 100 νέους, να σας πούν τι ξέρουν για τον Αναγνωστάκη, αλλά επειδή οι νέοι είναι ο καθρέφτης ο δικός μας, τ' αφήνω για κάποιαν άλλη φορά....

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
15/12/2016, 20:54

"...στο Χίλτον που στοίχιζε κάτι παραπάνω..." : τελικά μου φαίνεται είχε δίκιο ο Γιώργος, οτι λεφτά υπάρχουν (για τους δικούς...).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Επ' ευκαιρία της κατάληξης του κειμένου του κ. Καθηγητού, να αναφέρουμε, οτι έγινε γνωστό σε στενούς (έως πολύ στενούς) κύκλους, οτι "Το Κούρεμα της Ελλάς η κακομοίρα" ή "Το κούρεμα της Ελλάς της κακομοίρας" (δεν έχει οριστικοποιηθεί ο τίτλος), θ' ανέβει εκτάκτως στην Ε.Λ.Σκηνή και στο Μέγαρο, σε σκηνοθεσία του κ. Γιάν Φάμπρ. Θα λάβουν μέρος σαν γκέστ-στάρς, μέλη του ΔΝΤ και του ELA (ή ΦΥΓΕ), τα οποία θα συμμετάσχουν ενεργά, στο τέταρτο μνημόνιο (4η πράξη) του έργου του κ. Φάμπρ με τίτλο : "τα κούναγα-τα κούναγα, μα έμεναν τα ίδια (ή γίδια)". Το έργο έχει γραφτεί από καιρό, αλλά αποφασίστηκε ν' ανέβει, μόλις εδώ και λίγες βδομάδες, επειδή έγινε γνωστό, οτι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον απ' το Ελληνικό φιλοθέαμον κοινόν. Εισητήρια προπωλούνται σε όλα τα σανοπωλεία των Αθηνών (κυρίως). Σπεύσατε, διότι είναι έως σίγουρον , οτι στην Πρεμιέρα, θα προσέλθει σύσσωμος ο Πολιτικός κόσμος (δηλ. θα γίνει της Πόπης). Ευχαριστούμεν και τον κ. Καθηγητήν, ο οποίος μας ερέθησεν, και πληκτρολογήσαμεν την μυστικήν αυτήν πληροφορίαν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Επειδή στη ζωή μας, τίποτα δεν είναι τυχαίο, καλό είναι ΚΑΙ αυτό το συμβάν, να ληφθεί υπ' όψιν από τους αρμόδιους κύκλους, και να μην παραβλεφθεί, μπας και συνέλθουμε. Ειδάλλως, "ο καιρός γαρ εγγύς", που θα βλέπουμε αυτά που θα συμβαίνουν και δεν θα πιστεύουμε στα μάτια μας. Αλλά εδώ δεν μπορούμε να σταματήσουμε τις φωτιές, που καίνε την πατρίδα μας τόσα χρόνια, κάθε καλοκαίρι. Θα δώσουνε σημασία στους αναρχικούς ; Ποιός ενδιαφέρεται ; Καλά, στρατό δεν θέλουνε γιατί είμαστε διεθνιστές και αγαπάμε. Την Πυροσβεστική γιατί δεν την ενισχύουνε με ότι χρειάζεται, να μη καιγόμαστε "τυχαία" κάθε χρόνο ; Τζίπσις, τράμπς εντ θίβς, έλεγε ένα παλιό τραγούδι και αυτοί είμαστε , δυστυχώς. Και την θρησκεία μας, που σε κάνει Άνθρωπο, την εξαποστέλνουνε, γιατί δεν τους συμφέρει.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Απ' όλο το κείμενο του Διογένη, το "βλακείες" σου έκανε εντύπωση κ.Ανδρέα; Κρίμα... Κάποιος λέει : "...Ευτυχώς που τελικά ήρθαν οι λαθροβάρβαροι. Κυρίως για να βοηθήσουν στο ξεβράκωμα του συρφετού των «αλτρουιστών» «συμπατριωτών» μας που τόσα χρόνια κρύβονταν πίσω από αοριστίες. Τώρα με το λαθροτσουνάμι έπεσαν και οι υπόλοιπες μάσκες. Χαράς ευαγγέλια για τους αναρχοάπλυτους (βρήκε ο γύφτος την φυλή του....), για τους συριζόφρονες ανθέλληνες (διεθνής ανθρωπισμός και δικαιώματα) και για τα βλαμμένα χριστιανά ζώα (φιλανθρωπία του Κυρίου)..." Νά 'μαστε σίγουροι, όταν υποχωρήσει αυτό το τσουνάμι, θα ξαναφανεί η ξηρά. Και θα φανεί αν όλοι εμείς που λεγόμαστε Χριστιανοί ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, το αξίζουμε. Γιατί η θρησκεία η δικιά μας - όπως και όλη η Ελληνική παρουσία ανά τους αιώνες - έχει θεμελιωθεί σε ισχυρές αξίες. Μιά απ' αυτές, είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ. Να μπορείς να κυττάς τον άλλον στα μάτια. Και ο Χριστός, έχει πεί : "ὁ οὐρανὸς καὶ ἡ γῆ παρελεύσονται, οἱ δὲ λόγοι μου οὐ μὴ παρέλθωσι ". Τυχαίο ; Δε νομίζω...Μεγάλα παιδιά είμαστε. Διαδίκτυο υπάρχει. Βάλτε τα κάτω, όσοι ενδιαφέρεστε και βρείτε τα. Πού βρίσκεται η αλήθεια. Αλλά αντικειμενικά και αντρίκια. Οι πρόγονοί μας, δυστυχώς, δεν είχαν λιγώτερο μυαλό από μας. Α, και οι βωμοί τους, δεν ήταν ποτέ, ιδιωτική τους υπόθεση... Αν ήταν, οι Πέρσες, θα είχαν προηγηθεί κατά πολύ, απ' τους σημερινούς επισκέπτες. Καλή μέρα σε όλους και ψυχραιμία. Έχουμε (όχι εμείς, οι πριν από μας...) περάσει και χειρότερα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ψιλά γράμματα..... ψείρες... Δεν αλλάζουμε θέμα ; !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καημένα μου νιάτα.... 50 χρόνια πρίν ! Πώς περνάνε τα άτιμα. Θυμάμαι και τις Προοδευτικές δυνάμεις της Ελλάδας, πόσο αγαπούσανε το ΡΟΚ. Ειδικά το Χάρντ Ροκ, ήτανε η ζωή τους. Χατζηδάκια, Θοδωράκια καί Μπλάκ Σάμπαθ ! ΚΝΕ, ΡΗΓΑΣ και Λεντ Ζέπελιν με Βαμβακάρη. Όνειρο ! Ρε πώς αλλάζουν οι καιροί ! Θα μου πείς, καταλάβανε το σφάλμα τους.... Λές ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όταν θα κατορθώσουμε να μην είμαστε ΜΑΖΑ, τότε δεν θα μπορεί ο κάθε τυχάρπαστος, κομματικός εγκάθετος να ΜΑΣ λέει και να ΜΑΣ κάνει ό,τι θέλει. ΠΑΙΔΕΙΑ το Α και το Ω ._ Η εποχή δεν προσφέρεται για διχασμούς. Η Ελλάδα - ως φαίνεται - βρίσκεται σε άλλη εποχή.... Φταίμε και μεις, φταίτε και σείς, φταίνε κι άλλοι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Παλαιότερα, οι (σοβαρές) επιχειρήσεις, που ήθελαν να προοδεύσουν στον τομέα τους, και επειδή οι "ξένοι" είναι κάποια έτη (φωτός) μπροστά από μας, έκαναν ένα απλό πράγμα : έστελναν στελέχη τους στο εξωτερικό, να ενημερωθούν/εκπαιδευθούν στις νέες τεχνολογίες, στα νέα επιτεύγματα, ώστε ερχόμενα πίσω,να φέρουν μαζύ τους την πρόοδο που χρειαζόταν, για να πάνε κι αυτές, ένα βήμα εμπρός. Μ' αυτό τον τρόπο, έκαναν τις επενδύσεις τους. Και στον αγροτικό τομέα, δεν μπορεί κάποιος - απ' αυτούς που κάνουν τα ψώνια τους έξω - να πάνε να δούνε και μιά χώρα με αναπτυγμένη την αγροτιά της, και να καταλάβουν τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι και πάνε μπροστά ; Και να εφαρμόσουν κάποια απ' αυτά κι εδώ. Τόσο δύσκολο είναι ;

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
16/03/2017, 17:18

Αυτά που λέει ο Κικέρωνας, είναι όσα όλοι (....) ξέρουν και ντρέπονται να ομολογήσουν. Αλλά τόσα χρόνια (τους) βόλευαν. Ας είναι καλά ο...Τσίπρας που (εκών-άκων) τα βγάζει στη φόρα λίγο-λίγο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ε ρε μάσες ! (εννοώ τα κοινωνικά παντοπωλεία. Μη πάει ο νούς σας αλλού. Πονηρούληδες !). Ευτυχώς που στο Ελλάντα, οι φυλακές δεν παίρνουν άλλους...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Αντιστασιακό
18/02/2016, 14:54

Ξεχνάτε οτι κάποτε κοιμόμαστε με ανοικτά παράθυρα ; Όταν κάποιοι φρόντισαν για το καλό μας πάντα, να βάλουν μεσ' τα σπίτια μας - κυριολεκτικά απ'τα παράθυρα - τον άγνωστο/ακάλεστο, πώς θέλετε να αντιδρά ο κόσμος ; Πάλι καλά που υπάρχουν οι νέοι. Αλλά μας φεύγουν κι αυτοί....


Περισσότερα | Σχολιάστε

Πωπώωωω ! Πωπώπωπω ! Και τώρα ρωτείστε 10 Έλληνες ( ιθαγενείς η μη ), να δούμε αν τους συγκίνησε το θέμα. Και κατόπιν ρωτείστε τους, αν τους ενδιαφέρει αυτό, περισσότερο απ' το.... Εξφάκτορ ! Στη συνέχεια, αναρωτηθείτε, τις πταίει για τα απολιτίκ χάλια μας. Θα καταλήξετε πάλι, στούς ίδιους και στους ίδιους....Γιάνηδες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τουλάχιστον ο κ. Λαλιώτης, έχει το γνώθι σαυτόν...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά, αυτοί οι Τούρκοι στην καρακοσμάρα τους ! Δεν τους είπε κανείς οτι τα ΛΟΚ, τάχουμε στείλει να φτιάξουν καταυλισμούς ; Οι ΟΥΚάδες μαγειρεύουν, τα "πουλιά" μοιράζουν συσσίτια και το Λιμενικούλι μπροσούρες αγάπης . Αμάν πιά. Έχουν καταντήσει αηδία ! Εμείς να....αγαπάμε, κι αυτοί τόση πρεμούρα...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όσο μπορείτε αντικειμενικοί.

Η ευχή μας, να προσελκύσετε όσο περισσότερο, νέους ανθρώπους, για σωστή ενημέρωση. Και να αναδειχθούν μέσα απ' το φόρουμ, δυνατοί σχολιαστές (σαν την Κατερίνα του Κάπιταλ - καλή της ώρα ), οι οποίοι προσφέρουν το κάτι παρά πάνω στους αναγνώστες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κάποτε, στη βοϊοδοσχολή που παέναμε, μαθαίναμε για τα Δημόσια αγαθά. Και αναρωτιέται κανείς, την σήμερον ημέραν : Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν ; Ιδού η απορία !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Με το μπαρδόν δηλ. αλλά άμα παίρνουν 250 χιλιάδε, οι Ευρωπαίη, τι θα μείνουνε για μας ρε φιλάρα ; Ρε δε μπάμε καλάαα !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πάντως στη φωτογραφία, δεν είναι η κ.Τζάκρη ! Λίγη περισσοτερη προσοχή παρακαλώ απ' τους υπεύθυνους...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και του χρόνου (τα ίδια θα λέμε). Διάλυση. Δ-ι-α-λ-υ-σ-η. Παντού. Η φωτιά - και ο Τζάνγκο - δεν συγχωρεί ! Γι' αυτούς που η ανθρώπινη δικαιοσύνη δεν τους αγγίζει, δυστυχώς (γι' αυτούς) υπάρχει Θεία δίκη. Όσο κι αν προσπαθούν να την εξοβελίσουν. Και για να μή ξεχνιώμαστε, είναι (η Θεία δίκη) πρό Χριστού....Γιατί κάτι είπε ο Βούτσης ( Βρούτσης, Βούρτσης, κάπως έτσι...), οτι δεν είμαστε Ορθόδοξοι. Δεν τον σώνει....

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
04/04/2016, 17:15

Χούντα...'Οπου δεν πέφτει λόγος, πίπτει ράβδος. Γιατί, στους "αντιφρονούντες" στο Σύνταγμα, τι έπεσε ; Το Μάννα ;

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Ευλόγησον
01/03/2016, 20:47

Λίγο αδιάβαστη στα Θρησκευτικά, ή μου φαίνεται ; !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έλα ρε ! Δεν το πιστεύω ! Αλήθεια ; Θα μείνουν εδώ ; Και μεις που νομίζαμε οτι θα φύγουν ! Να δείς που στο τέλος αυτοί που θα φύγουν,θάμαστε μείς... Καλά, τι έχει ολούθε και θέλουν όλοι νάρθουνε δώθε ; Κρίση έχουμε, κάπιταλ κοντρολ έχουμε, μωαμεθανοί δεν είμαστε, όλοι μας βρίζουνε, χειμώνα φέτος πού πεσε το πετρέλαιο, δεν έκανε, στρατό δεν έχουμε, κράτος υπό διάλυση, νοσοκομεία της πλάκας, σχολεία που βγάζουν αναλφάβητους, οικογένειες που δεν ασχολούνται με την αγωγή των παίδων έχουμε, συντάξεις,επιδόματα και λοιπά βοηθήματα για τυφλούς που είδανε το φώς τους, τα κόβουμε, δρόμοι καρμανιόλες με οδηγούς τύπου Πακιστάν έχουμε. Δηλ.όλ' αυτά κι άλλα πολλά,δεν φτάνουν, για να καταλάβουν οτι δεν πρέπει,ούτε να περνάνε από δω, σαν τον εξαποδώ ; Εκπλήσσομαι !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Συνεχίζεται η ρίψις δακρυγόνων. Χιλιάδες πλούσιοι φορολογούμενοι, το νοσοκομείο,με αναπνευστικά προβλήματα. Σχεδιάζεται εισαγωγή φρέσκου αέρα και μάλιστα κοπανιστού (τύπου Μυκόνου) για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Στον Πειραιά σπεύδουν πολλοί φορολογούμενοι - επι το πλείστον Ολυμπιακοί - για να απολαύσουν τον Κινέζικο αέρα, που πνέει στο Λιμάνι, μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. στοπ.

Περισσότερα | Σχολιάστε