LIBERALL
THINK TANKST
FORUMF
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Πέμπτη 22/02/18
2ος χρόνος, ημέρα 844η

Επιστροφή στο forum Φιλελεύθερο forum forum@liberal.gr

Διαχειριστές: Μπάμπης Εγγλέζος Πρόεδρος ΣΕΔ & Νίκος Οικονομόπουλος Αντιπρόεδρος ΣΕΔ

Τα Θέματα του χρήστη ccr

Του Νίκου Μελέτη

Μείζον ζήτημα για την ασφάλεια της χώρας αλλά και τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της εγείρει ο αποκλεισμός που έχει επιβάλει η Τουρκία στη χρήση του εναέριου χώρου του Αιγαίου για τη διέλευση ακόμη και των ΝΑΤΟϊκών AWACS τα οποία επιχειρούν από τη βάση του Ακτίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα AWACS στην πτήση τους από το Άκτιο ή την Ιταλία προς την Τουρκία υποχρεώνονται να παρακάμψουν το Αιγαίο και να ακολουθήσουν πορεία πάνω από τη Μακεδονία και τη Θράκη πριν εισέλθουν στον τουρκικό εναέριο χώρο και κατευθυνθούν στην άλλη ΝΑΤΟϊκή βάση στο Ικόνιο απ' όπου και επιχειρούν στην περιοχή των νοτιοανατολικών συνόρων της Τουρκίας.

Η συγκεκριμένη αποστολή των AWACS έχει γίνει με αίτημα της Τουρκίας και αφορά τη διασφάλιση της Τουρκίας από τρομοκρατικές; H αλλού είδους επιθέσεις. Η Συμμαχία έχει εγκρίνει το αίτημα στο πλαίσιο της αμοιβαίας συνδρομής λόγω της απειλής που αντιμετωπίζει από το ISIS η Τουρκία και σε μεγάλο μέρος της η επιχείρηση χρηματοδοτείται από τα κράτη-μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Η Τουρκία, επικαλούμενη το Δόγμα Λουνς και με το επιχείρημα ότι υπάρχει καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και συνεπώς ο εναέριος χώρος τους πρέπει να αποκλεισθεί και θεωρώντας τον ελληνικό εναέριο χώρο «αμφισβητούμενο», καθώς ούτε η ίδια αλλά δυστυχώς ούτε οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το εύρος των 10 ν.μ. του ελληνικού εναέριου χώρου, απαιτεί τα ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη να μη χρησιμοποιούν τον ελληνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο.

Και αφού το έχει επιτύχει αυτό, ουσιαστικά νομιμοποιεί και προσδίδει ΝΑΤΟϊκό μανδύα στις διεκδικήσεις της έναντι της Ελλάδας.

Επίσης επικαλείται τον γνωστό ισχυρισμό περί καθεστώτος αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και βάσει αυτού του ισχυρισμού έχει ζητήσει και επιβάλει ντε φάκτο τον αποκλεισμό μιας σειράς ελληνικών νησιών από τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς αλλά και την πτήση των AWACS στον εναέριο χώρο των νησιών αυτών. Τα νησιά των οποίων το καθεστώς επιχειρεί να «γκριζάρει» η Τουρκία είναι: Λήμνος, Σαμοθράκη, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Αστυπάλαια, Ρόδος, Χάλκη, Κάρπαθος, Κάσος, Νίσυρος, Κάλυμνος, Λέρος, Πάτμος, Λειψοί, Σύμη, Κως, Καστελόριζο, Ψαρά, Θάσος, Άγιος Ευστράτιος και Τήλος.

Παρά τις διαμαρτυρίες που υπήρξαν από την ελληνική πλευρά, η πρακτική αυτή που επέβαλε η Τουρκία και υπονομεύει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο φαίνεται ότι έχει γίνει απολύτως αποδεκτή, καθώς οι Διπλωματικές Αδειες Υπερπτήσης που εκδίδει η Τουρκία για τα AWACS θέτουν ως όρο τη μη χρήση του εναέριου χώρου του Αιγαίου και των νησιών, τα οποία σύμφωνα με την τουρκική πολιτική, έχουν υποχρέωση αποστρατιωτικοποίησης.

Όμως παραμένει εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα για την Αθήνα να αποδέχεται ότι η ίδια η Συμμαχία αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της και τα ίδια τα συμμαχικά αεροσκάφη τα οποία εδρεύουν σε βάση επί του ελληνικού εδαφίου να «γκριζάρουν» τον ελληνικό εναέριο χώρο, παρακάμπτοντας στις πτήσεις τους όλους του αεροδιαδρόμους του Αιγαίου. Και μάλιστα αυτό να συμβαίνει με τη σιωπηρή ανοχή της ίδιας της Ελλάδας...

Το άρθρο δημοσιεύεται στον «Φιλελεύθερο» της Τετάρτης 21/2, αρ. φύλλου 63

Περισσότερα | Σχολιάστε

Με μια δήλωση που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως «παρέμβαση» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για το ονοματολογικό, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας τόνισε ότι η όποια λύση για το όνομα της πΓΔΜ δεν πρέπει περιλαμβάνει εδαφικά τμήματα της χώρας του και να θίγει τρίτες πλευρές.

«Η βουλγαρική θέση είναι σαφής: Η λύση για το θέμα του ονόματος να μην εμπεριέχει γεωγραφικό προσδιορισμό ο οποίος θα περιλαμβάνει εδαφικά τμήματα της Βουλγαρίας» ανέφερε ο Rumen Radev, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον πρόεδρο της πΓΔΜ, Georgi Ivanov.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας πρόσθεσε ότι πιστεύει πως θα βρεθεί λύση που θα είναι αποδεκτή και για την πΓΔΜ και για την Ελλάδα, η οποία λύση ωστόσο δεν θα θίγει τρίτες πλευρές.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της πΓΔΜ ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας θα συνεχιστούν στον ΟΗΕ και πρόσθεσε πως στο πλαίσιό τους «η "μακεδονική" πλευρά θα προσπαθήσει να βρεθεί λύση, η οποία αφενός δεν θα θίγει τρίτες πλευρές και αφετέρου δεν θα τις εμπλέκει στη διαδικασία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα | Σχολιάστε

Του Βάιου Τριανταφύλλου*

Η εθνική ιδεολογία, ή αλλιώς ο πατριωτισμός, και η αναγωγή της εθνικής ταυτότητας σε μια απ’ τις ανώτερες αξίες της πολιτικής οργάνωσης έχει υπάρξει κυρίαρχη σε όλα τα σύγχρονα κράτη στον κόσμο. Μέσα στα χρόνια, η εθνική ιδεολογία έχει πάρει ποιοτικά διαφορετικές εκφάνσεις. Από τα φασιστικά κινήματα των Κου Κλουξ Κλαν και της Χρυσής Αυγής έως τον μετριοπαθή χαρακτήρα της αμερικανικής ή της ελληνικής εθνικής ιδεολογίας τα χαρακτηριστικά του πατριωτισμού αλλάζουν, όχι όμως και οι αρχές του. Είναι, μάλιστα, αυτές οι αρχές που έχουν αποτελέσει το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζονται οι κρατικοί μηχανισμοί, και με τη σειρά τους οι αμυντικοί μηχανισμοί, οι μηχανισμοί συλλογής της φορολογίας, θέσπισης του ποινικού συστήματος και ούτω καθ’ εξής.

Η θεμελίωση ενός ολόκληρου κράτους στις αρχές του πατριωτισμού επιτυγχάνεται είτε με την αρχή της εθνικής ομοιογένειας και τη δημιουργία ενός έθνους-κράτους είτε, στα πολυπολιτισμικά κράτη, μέσω της δημιουργίας μιας τεχνητής εθνικής ταυτότητας. Και στις δύο περιπτώσεις οι πολίτες τους ενώνονται με ασαφείς, μεταξύ τους, πολιτισμικούς, ή άλλους, δεσμούς και διακηρύσσουν τα συμφέροντα τους ως ανώτερα από τα συμφέροντα των άλλων κρατών. Έτσι, βρίσκεται μια κοινή αφετηρία, ένα κίνητρο για τους ανθρώπους να νιώσουν ότι ανήκουν σε ένα σύνολο, με αποτέλεσμα να αποδέχονται, και στην πλειοψηφία τους να υποστηρίζουν αλόγιστα τις διαδικασίες με τις οποίες, κατά τον κοινωνιολόγο Τσαρλς Τίλλυ, δημιουργούνται τα κράτη: την εξουδετέρωση εχθρών στο εσωτερικό τους, την εξόρυξη πόρων και την άντληση φόρων, καθώς και την προστασία από εξωτερικούς εχθρούς με τη κήρυξη πολέμου.

Η εθνική ταυτότητα κατέχει σημαντικό ρόλο στην συνείδηση των πολιτών και ο βαθμός στον οποίο κινητοποιεί και συσπειρώνει τις λαϊκές μάζες είναι τεράστιος: από τους εργάτες χαλυβουργίας στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, οι οποίοι συσπειρώθηκαν για τη διεκδίκηση οικονομικών δικαιωμάτων κάτω από το σύνθημα του Τραμπ «Κάντε την Αμερική Σπουδαία Ξανά», μέχρι την εξέγερση του ελληνικού λαού το 2015, η οποία πήρε τη μορφή ενός αγώνα ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας από τους «ξένους» δανειστές, τη συντριπτική υπερψήφιση του Brexit από τους πολίτες της αγγλικής επαρχίας, ή ακόμα και ζητήματα ήσσονος σημασίας όπως είναι η ονοματολογία μιας χώρας.

Είναι δεδομένο πως όλες οι παραπάνω μορφές συλλογικής δράσης και διεκδίκησης, οι οποίες πηγάζουν φυσικά και αυθόρμητα από τα λαϊκά κινήματα οφείλουν να γίνονται σεβαστές και να τους δίνεται χώρος έκφρασης, ανεξαρτήτως της φύσης και της μεθόδου των διεκδικήσεων αυτών.

Ό,τι ισχύει όμως για κάθε άποψη, έτσι και η αυθόρμητη άποψη και η λαϊκή της έκφραση δεν μπορεί, και δεν πρέπει, να μένει στο απυρόβλητο: η συσπείρωση γύρω από την εθνική ταυτότητα και ιδεολογία, η οποία μπορεί να εκφράζεται ως μια «αγνή αγάπη για την πατρίδα», πηγάζει από έναν συναισθηματικό δεσμό με έναν τόπο και τους ανθρώπους του. Η πατρίδα, βρίσκει υπόσταση στην οικειότητα, γλωσσική και πολιτισμική, αλλά και στην κοινή νοοτροπία που ένας άνθρωπος μοιράζεται με τους συμπολίτες του. Οποιαδήποτε, όμως, διαφορετική σύνδεση (πέραν μιας κοινής αντίληψης της πραγματικότητας σε μια δεδομένη εποχή) ανάμεσα στους ανθρώπους αυτούς και τους προγόνους τους ανά τους αιώνες τεκμηριώνεται τουλάχιστον αόριστα και, ίσως, καταχρηστικά, με αποτέλεσμα να αποδεικνύεται πως η προσκόλληση στην εθνική ιδεολογία και συνέχεια δεν αντικατοπτρίζει την αντικειμενική πραγματικότητα.

Για την ενίσχυση του πατριωτισμού, επιστρατεύονται τα εθνικά σύμβολα. Αυτά τα σύμβολα αποτελούν μια μορφή υπαγόρευσης της εθνικής ιδεολογίας, η οποία κατευθύνει την πηγαία και φυσική τάση του ανθρώπου να εντάσσεται σε ομάδες και να διεκδικεί συλλογικά και έμπρακτα τη βελτίωση των συνθηκών ζωής του, προς τον πατριωτισμό ή ακόμη και τον απομονωτισμό. Ο ρόλος των συμβόλων έχει για πολλούς ανθρώπους εξαιρετική σημασία, μιας και η συσπείρωση βασίζεται συνήθως στο συναίσθημα των πολιτών και όχι στη λογική τους. Τα σύμβολα δεν είναι μια οργανωμένη προσπάθεια χειραγώγησης των λαϊκών μαζών, αλλά μια συνεχώς εξελισσόμενη και δυναμική διαδικασία που εμπεριέχει τόσο σύγχρονα όσο και ιστορικά στοιχεία. Ποια είναι, όμως, τα αποτελέσματα της ροπής προς τον πατριωτισμό, της διοχέτευσης αγνών συναισθημάτων σε μια φύσει συντηρητική αντίληψη μέσω της «διαχείρισης συμβόλων» και ακόμη περισσότερο της θεσμοθέτησής της ως ένα από τα ανώτατα κριτήρια για την διαμόρφωση πολιτικής των κρατών παγκοσμίως;

Το πιο καταστροφικό αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η εκμετάλλευση των αγνών αυτών συναισθημάτων σε δύο επίπεδα, όπως περίτεχνα έχουν καταφέρει να κάνουν αλλεπάλληλες αμερικανικές κυβερνήσεις. Το πρώτο επίπεδο είναι το άμεσο οικονομικό συμφέρον, όπως για παράδειγμα η εκλογή Τραμπ με το σύνθημα «Κάντε την Αμερική Σπουδαία Ξανά», ο οποίος καταφέρνει πλέον να περνάει αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς υπέρ των μεγάλων πολυεθνικών και των πλουσιότερων Αμερικανών (δηλαδή του εθνικού κεφαλαίου), παρά τις πατριωτικές προεκλογικές του δεσμεύσεις υπέρ των Αμερικανών εργατών. Το δεύτερο επίπεδο, συνοψίζεται σε αυτό που κατάφερε να κάνει ο Τζορτζ Μπους, όταν κατόπιν πορίσματος του ΟΗΕ πως «δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία ή αληθοφανείς ενδείξεις για την αναβίωση προγράμματος πυρηνικών όπλων στο Ιράκ», εξαπέλυσε την επιχείρηση «Σοκ και Δέος». Μεγάλη μερίδα της αμερικανικής κοινής γνώμης αποδέχθηκε την επιχείρηση ως εισβολή απελευθερωτικού χαρακτήρα και προστασίας της πατρίδας, επιβεβαιώνοντας την ρήση του Όργουελ στις «Σημειώσεις για τον Εθνικισμό», ήδη από το 1945, πως «ο εθνικιστής όχι μόνο δεν μπορεί να αποδοκιμάσει τις φρικαλεότητες που έχει διαπράξει η δική του πλευρά, αλλά διαθέτει και την αξιοσημείωτη ικανότητα να μην τις ακούει καν».

Ένα ακόμη αποτέλεσμα της αναγωγής της εθνικής ιδεολογίας σε επίσημη πολιτική έχει να κάνει με την εκμετάλλευση και χρήση των φυσικών πόρων, και ειδικά των ορυκτών καυσίμων. Τα κράτη του Συμβουλίου του Κόλπου, για παράδειγμα, έχοντας θεσμοθετήσει την εθνική ταυτότητα, την οποία ολοένα και ενισχύουν, έχουν χτίσει τη λειτουργία τους πάνω στην διαδικασία την οποία ο Τσαρλς Τίλλυ ονομάζει «δημιουργία κράτους ως οργανωμένου εγκλήματος». Έτσι, αυτές οι μοναρχίες έχουν το δικαίωμα της πλήρους αξιοποίησης και εξαγωγής των υδρογονανθράκων οι οποίοι τυχαίνει να βρίσκονται στα πλαίσια των συνόρων τους δημιουργώντας μια διευρυμένη κατάσταση ευημερίας, η οποία φυσικά οδηγεί στην αναποτελεσματική χρήση των χρηματικών πόρων, εις βάρος των υπόλοιπων λαών. Το αποτέλεσμα της χρήσης αυτής είναι φανερό όχι μόνο στην αποκρουστική χλιδή που χαρακτηρίζει την αρχιτεκτονική και τον τρόπο ζωής τους, αλλά και στην ενεργειακή πολιτική και τα μεγέθη κατανάλωσης ανά άτομο τα οποία είναι τα υψηλότερα στον κόσμο μαζί με αυτά της Αμερικής.

Τα συναισθήματα της αγάπης για την πατρίδα, λοιπόν, τα οποία είναι στην πραγματικότητα αισθήματα οικειότητας ή αγάπης για τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί, τα μέρη και τις κοινές εμπειρίες, αλλά κυρίως είναι μια ενδογενής ανάγκη για ένταξη σε ένα ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, έχουν οδηγηθεί προς τον πατριωτισμό μέσω της δημιουργίας συμβόλων, υπερφυσικών εννοιών, όπως είναι αυτή της «αμερικανικής ιδιαιτερότητας», ή ευνοϊκών γεωπολιτικών συγκυριών. Ενώ αυτά τα συναισθήματα είναι τα μόνα τόσο δυνατά ώστε να μπορέσουν να κινητοποιήσουν μεγάλες ομάδες ανθρώπων, στην πραγματικότητα εγκλωβίζονται στις πατριωτικές ιδέες. Με τη σειρά τους, οι πατριωτικές ιδέες παθητικοποιούν κινήματα τα οποία είναι διατεθειμένα να διεκδικήσουν οικονομικά δικαιώματα, καθώς οι ίδιες οι ιδέες επιτάσσουν την υποταγή στην «εθνική γραμμή» την οποία συντάσσει η εκάστοτε κυβέρνηση σε άμεση συνεννόηση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και η οποία συχνά επιδιώκει την βίαιη επιβολή επάνω σε άλλους λαούς.

Υπάρχει, όμως, κάποια άλλη αντίληψη για τα πράγματα η οποία να μπορεί να απορροφήσει τα πηγαία ανθρώπινα συναισθήματα που εγκλωβίζονται αυτή τη στιγμή στην αγάπη για την αόριστη έννοια της πατρίδας, με δημιουργικό αποτέλεσμα; Η αναζήτηση μιας τέτοιας αντίληψης προϋποθέτει την αναγωγή αυτών των συναισθημάτων στο μεγαλύτερο δυνατό κοινωνικό σύνολο, δηλαδή σε όλους τους ανθρώπους, όλων των χωρών, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής, χρώματος κλπ, με αμοιβαίο σεβασμό των διαφορετικών πολιτισμών και αντιλήψεων και κατανόηση πως η κουλτούρα και ο πολιτισμός ενός συγκεκριμένου κοινωνικού συνόλου αποτελεί κτήμα πανανθρώπινο. Κάτι τέτοιο, φυσικά, ο πατριωτισμός, ακόμη και στην πιο ήπια μορφή του, δεν μπορεί να το δεχθεί, καθώς εμφορείται από λανθάνοντα ρατσιστικά αισθήματα και την παράλογη βαθύτερη αντίληψη της ανωτερότητας ενός λαού απέναντι στους υπόλοιπους.

Η έννοια της ύπαρξης του κράτους «ως οργανωμένου εγκλήματος» προϋποθέτει την ύπαρξη ενός εχθρού, την δημιουργία συμβόλων με σκοπό τη συσπείρωση των ανθρώπων, και την δημιουργία πολέμου, όπως πολύ εύστοχα αναλύει ο Τίλλυ. Η διεθνιστική αντίληψη των πραγμάτων και του κόσμου γύρω μας, όμως, δεν επιδέχεται συμβόλων καθώς τα σύμβολα μπορούν μόνο να ενώσουν τους ανθρώπους απέναντι στον αντίπαλο. Έτσι, δεν μπορεί ούτε να επιβληθεί, αλλά ούτε και να υπαγορευθεί. Μόνο η βαθιά κατανόηση πως οι κυβερνήσεις των σύγχρονων κρατών, είτε αστικών (τα οποία έχουν αναγκαστεί να παραχωρήσουν ελευθερίες λόγω των αυξανόμενων πιέσεων) είτε απολυταρχικών, καταχρώνται με διαφορετικό τρόπο και σε διαφορετικό βαθμό φυσικές και απόλυτα φυσιολογικές τάσεις των ανθρώπων για προσωπικό τους όφελος, μπορεί πραγματικά να μας οδηγήσουν στην διεθνιστική αντίληψη των πραγμάτων. Μόνο η κατανόηση πως στο εσωτερικό όλων των σύγχρονων κρατών του κόσμου υπάρχει μια άρχουσα τάξη η οποία καπηλεύεται τα συναισθήματά του λαού και τα χρησιμοποιεί ως όχημα για την επίτευξη των στόχων της.

Μια τέτοια συνειδητοποίηση, όμως, απαιτεί τη μετάβαση από τη συντήρηση στην πρόοδο, από την συμπλεγματική προσκόλληση σε σύμβολα στην ειλικρινή αγάπη για τον άνθρωπο, για όλους τους ανθρώπους. Απαιτεί σκληρή εσωτερική πάλη με τις ιδέες που μας έχουν υπαγορευθεί, καθώς και καθημερινή ζύμωση, με σκοπό την απαλλαγή μας από παράλογες έννοιες όπως η πατρίδα και το έθνος, και την μετάβαση σε μια διεθνιστική αντίληψη της πραγματικότητας, η οποία όχι μόνο είναι ασύμβατη με την εθνική ιδεολογία και τον πατριωτισμό, αλλά αποτελεί και προϋπόθεση για την οργάνωση συλλογικών κινημάτων και την κατάκτηση οικονομικών δικαιωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

*Ο κ. Βάιος Τριανταφύλλου είναι απόφοιτος της σχολής μηχανολόγων μηχανικών του Χάρβαρντ και συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια σε θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος.

**Εικονογράφηση από τον κ. Κώστα Κοχαϊμίδη.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο, σε συνέχεια του σοβαρού επεισοδίου που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού προκαλώντας υλικές ζημιές.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ξεκάθαρα πως τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία και πως η Ελλάδα παραπληροφορεί την κοινή γνώμη.

Στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, μάλιστα, γίνεται λόγος πως ο Τούρκος γ.γ. του υπουργείου κάλεσε τον γ.γ. του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και τον ενημέρωσε πως στα Ίμια υπάρχει έντονη παρουσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον αέρα και στη θάλασσα και πως η τουρκική πλευρά δεν θα ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:

Σε δήλωση που έκανε σήμερα το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών (13 Φεβρουαρίου) υποστηρίζει ότι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας προχώρησε σε έντονο διάβημα για επικίνδυνο περιστατικό στην περιοχή των βραχονησίδων Ίμια (Kardak αναφέρεται). Δυστυχώς, με αυτή τη δήλωση η ελληνική πλευρά παραπλανά την κοινή γνώμη όπως συνηθίζει και διαστρεβλώνει τα γεγονότα όπως κάνει πάντα.

Στην πραγματικότητα, ο υφυπουργός του υπουργείου Εξωτερικών μας ήταν που κάλεσε χθες το βράδυ τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, για τα γεγονότα που προκάλεσαν οι επικίνδυνοι ελιγμοί των ελληνικών σκαφών γύρω από της βραχονησίδες Ίμια, που ανήκουν στη χώρα μας και του δήλωσε ότι δεν θα ανεχτούμε οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις να συνεχίσουν τους ελιγμούς αυτούς, καθιστώντας του σαφές ότι θα πρέπει να τερματιστούν οι επικίνδυνες κινήσεις αυτές, προς όφελος και των δύο χωρών.

Αυστηρό διάβημα του ελληνικού ΥΠΕΞ

Νωρίτερα, σε διάβημα προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών μετά το περιστατικό με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής το οποίο εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού τα μεσάνυχτα κοντά στα Ιμια προκαλώντας υλικές ζημιές.

Όπως έκανε γνωστό το Υπουργείο Εξωτερικών «προχωρά σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας, σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα, προς την Τουρκία, σχετικά με επικίνδυνο συμβάν στην περιοχή των Ιμίων»

Σχετικά με το χθεσινό περιστατικό εμβολισμού Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος στην περιοχή των Ιμίων, από τουρκική ακταιωρό, οΓενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Δημήτριος Παρασκευόπουλος, προέβη σήμερα σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο ομόλογό του.

Παράλληλα, κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, από τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων, ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα.

Επικίνδυνα συμβάντα σαν αυτό, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, είναι αποτέλεσμα της κλιμακούμενης και προκλητικής συμπεριφοράς που επιδεικνύει αυξημένα τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία.

Η Τουρκία οφείλει να τερματίσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις πράξεις που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Πράξεις που υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, που η Ελλάδα προασπίζεται και θα συνεχίσει να προασπίζεται.»

Προκλητικά και τα τουρκικά ΜΜΕ

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο με σημαντική συγκέντρωση δυνάμεων του τουρκικού λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, λίγες ώρες μετά το περιστατικό με το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που εμβόλισε σκάφος του ελληνικού λιμενικού.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, κατά τις 14.45 το μεσημέρι τέσσερα ακόμη τουρκικά σκάφη, δύο της τουρκικής ακτοφυλακής και δύο ταχύπλοα, προσέγγισαν τα Ίμια αυξάνοντας τον αριθμό των τουρκικών σκαφών που περιπολούν στην περιοχή στα 11, ενώ τα ελληνικά πλοία είναι 8.

Η τουρκική πλευρά κάνει λόγο για δύο οπλισμένα ελληνικά ταχύπλοα (zodiac) από την Λέρο που πλησίασαν τα Ίμια και μετά κατευθύνθηκαν προς την Κω. Μάλιστα, σύμφωνα με την hurriyet, τα ελληνικά σκάφη πέρασαν σε απόσταση ενός μιλίου από τις βραχονησίδες, με τα τουρκικά σκάφη να στρέφονται και αυτά προς τα Ίμια, φθάνοντας σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τα ελληνικά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου

Εάν και μας αρέσουν πολύ, θα αφήσουμε κατά μέρος τα ιπποτικά. Θα παραβλέψουμε, για μια φορά, το γεγονός ότι οι συναγωνιστές «δεν φέρονται έτσι», ιδιαίτερα όταν απέναντί τους έχουν ένα στρατό αδίστακτων. Ας μην αναφέρουμε καν ότι τα «πρωτοπαλίκαρα» του καθενός οφείλουν περισσότερο από όλους να είναι τύπος και υπογραμμός για να μην του δημιουργούν κάθε τόσο προβλήματα. Ας αφήσουμε ασχολίαστη και την αισθητική τού να εμφανίζεσαι στη ρούγα με τα χέρια στη μέση και με ύφος νοικοκυράς η οποία έχει γίνει έξαλλη με τη γειτόνισσα που της λέρωσε την μπουγάδα και βγαίνει να της ζητήσει τον λόγο.

Αυτό που μας ενόχλησε περισσότερο στη συμπεριφορά του Ευάγγελου Αντώναρου δεν ήταν όλες οι αντισυντροφικές συμπεριφορές, αλλά το ότι έδειξε να μην έχει καταλάβει τίποτα απ’ όσα έχουν συμβεί τα τελευταία οκτώ χρόνια στη χώρα.
Δυστυχώς, δεν είναι ο μόνος. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι ένα υπολογίσιμο κομμάτι των συμπολιτών μας ζει, πλέον, σε συνθήκες φτώχειας, από την οποία είναι εντελώς αβέβαιο το πότε θα βγει. Κάποιοι δεν έχουν ακούσει για την κατάσταση των νοσοκομείων.

Δεν έχουν πληροφορηθεί ότι όλοι οι καρκινοπαθείς της Αθήνας προμηθεύονται φάρμακα από μόλις ένα φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ. Δεν τους απασχολεί που οι ικανότεροι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Δεν τους ενδιαφέρονται ούτε για το τι θα κάνουν οι Έλληνες που θα χάσουν το σπίτι τους για χρέος 1.000 ευρώ. Δεν έχουν άγχος να βγουν στους πολίτες να τους εξηγήσουν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αντισυστημισμός δεν είναι η λύση στα προβλήματά τους, γιατί πολιτικά μορφώματα, όπως αυτά του Λεβέντη και του Καμμένου, θα τους εγκλωβίσουν περαιτέρω.

Στην τελική, βρε αδελφέ, δεν έχουν την έννοια να βγουν έξω να μαζέψουν καμία ψήφο. Μόνον ο εαυτός τους μετράει. Η πάρτη τους. Κολλημένοι στο παρελθόν, όταν υπήρχε η πολυτέλεια να ξιφουλκείς δημοσίως ενάντια σε όσους λογάριαζες εσωκομματικούς αντιπάλους, έχουν γυρίσει προκλητικά την πλάτη στο παρόν, στον λαό και στα προβλήματά του. Καλά τα αιτήματα για ενότητα, εάν και συχνά υποδηλώνουν ένα άγχος για την κατάληψη της εξουσίας στο στυλ «ενωθείτε για να καταλάβουμε τις καρέκλες». Το σημαντικότερο είναι κάποιοι να συνέλθουν. Και να καταλάβουν, επιτέλους, τι συμβαίνει «εκεί έξω».

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στον Φιλελεύθερο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα σχόλια του χρήστη ccr

Όλα τα κοινωνικοπολιτικά συστήματα, ευαγγελίζονται μια πιό δίκαιη ανακατανομή του πλούτου. Κατά πόσο το πετυχαίνουν, το δείχνει η ιστορία. Ο αγώνας του ανθρώπου συνεχίζεται : Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία ! Και πάντα, κάποιοι τυχοδιώκτες επωφελούνται απ' τις καταστάσεις...Κάθε εποχή, έχει τον κατακλυσμό της. Το ο,τι μέσα σ' αυτόν, επιβιώνουν νέοι άνθρωποι, με σκέψη καθαρή και ιδανικά, είναι το κλαδί της ελιάς, που φέρνει το περιστέρι μέσ' απ' τα νερά : "Δεν θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη".

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Βυθίσατε το «Χόρα»
15/02/2018, 21:46

Ελάτε, τώρα που είμαστε στα χάϊ μας, σήμερα έχουμε και την επέτειο της...ηρωικής παράδοσης του Οτσαλάν, στη φίλη γείτονα. Έπαρσις πατριωτική μας διακατέχει, εμπρός στην πράξη ανδρείας της τότε Κυβέρνησής μας, με επικεφαλής τον ΥΠΕΞ κ.κ. Μαζί τα φάγαμε - συγνώμη - μαζί τον δώσαμε. Μετά τούτων δοθέντων, η τιμητική συνταξιοδότηση, όσων ενεπλάκησαν σ΄αυτή την αλήστου μνήμης πράξης, είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε, ημείς οι ελάχιστοι. Γι' αυτό, ας χαίρονται τις συνταξάρες τους, στην υγειά (των κορόϊδων) μας βρε παιδιά ! Και να χαρούμε πάλι, στου τιμημένου κ. Καμμένου την συνταξιοδότηση. Αμήν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ώωωωω ! Γέροντα η ευχή ! Για να βγεί, η προφητεία που έλεγε : Κάθε πέρσυ και καλύτερα, κάθε του χρόνου και χειρότερα.... Μας λυπάμαι εδώ και χρόνια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Αναστάτωση επικρατεί στην Κάλυμνο μετά τις τελευταίες προκλήσεις των Τούρκων στην περιοχή των Ιμίων. Σε δηλώσεις τους στην κάμερα του ΑΝΤ1, όπου προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο του σταθμού, οι ψαράδες του νησιού τονίζουν ότι δέχονται καθημερινά παρενοχλήσεις από τους Τούρκους και δεν μπορούν να ψαρέψουν...". Κερδάμε ( κοκκινοπρασινομπλέ ) Σύντροφοι !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Θυμάμαι τις παληές καλές εποχές, τότε που όλοι οι προοδευτικοί Έλληνες, αποστασιοποιούνταν από την χλέμπα των πληβείων προλετάριων, που αγαπούσαν το λαϊκό άθλημα του ποδοσφαίρου και το παρακολουθούσαν είτε από κοντά σαν οπαδός, είτε από λίγο πιό μακρυά, σαν φίλαθλος. Και που πρόσφερε δωρεάν - μέσω τηλεοράσεως - στους Έλληνες πολίτες, η τότε Κυβέρνηση, που ήθελε τον λαό κοιμισμένο, να μην ασχολείται με τα σοβαρά πολιτικά προβλήματα, αλλά να "τρέχει στα ποδόσφαιρα". Και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και της κρίσης, που για να δείς λίγο ποδόσφαιρο, πρέπει να πληρώνεις διπλά : και ΕΡΤ και τα συνδρομητικά. Ευτυχείτε !

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Στήριγμά μου τελευταίο" - Λ.Διαμάντη.... Και του χρόνου η μέρα !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αφιερωμένο στα Παλλουκάρια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ/ΝΔ και λοιπών τεθλιμένων για την Τσικνοπέμπτη : "Στα κάτεργα κατάδικος" - Τ.Μπίνης ! Με το καλό !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Απ' το TAXHEAVEN : Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, οι Σπαρτιάτες στις Θερμοπύλες, ήταν 25...! Και οι Λογιστές απαιτούν : ο υπολογισμός των Φόρων, Προστίμων και Προσαυξήσεων μας, να διενεργείται απ' την ΕΛ.ΑΣ. !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αλλά να πέσει κι Ο Αντουάν στον λάκκο του ΣΥΡΙΖΑ ! Άκουσα πάντως, οτι θα τους δικάσουνε με τον Άδωνη. Κι η δίκη θα γίνει στη διπλανή αίθουσα, που θα δικάζεται η εγκληματική οργάνωση.... Αυτοί διακοπές με τον Άκη, κι ο Αλέκσης στις Βρυξέλλες ! Ώχ ! Πάω να δω το Τούρκικο στο ΣΤΑΡ, σόρρυ ! Σαλάμ Αλέκο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Θα προτιμούσαμε να τα πεί στα ίσα κάποιος άλλος, αλλά και ο Μίκης - αν μη τι άλλο - λέει αλήθειες που δεν ακούγονται αλλού. Δεν είναι πολιτικός οριτζινάλ και αυτό βοηθάει.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εγώ πάντως, πιστεύω τους ΕΛΑΣΙΤΕΣ (της ΕΛΑΣ) : 140.000 ! Οι υπόλοιποι μέχρι το μύριο, ήταν οι...τουρίστες. Συν κάποιοι που τρώγανε στου Θανάση σουβλάκια !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν θέλω να πιστέψω, οτι ακόμα πιστεύουν - εδώ και 70 χρόνια - το "όποιος δεν είναι μαζί μας , είναι εναντίον μας". Και σβήνουν μονοκονδυλιά, την ιστορία. Κρίμα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και ακούω τον καιρό στο ΣΤΑΡ χτές : Αθήνα, κατά τόπους βροχές, ενώ μετά το μεσημέρι και τοπικές καταιγίδες ! Και ευτυχώς που δεν πήγα Σύνταγμα, γιατί έβρεξε καντάρια σημαίες Ελληνικές ! Νούμερα του ΣΤΑΡ, λίγη ντροπή ρε σείς...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τίτσερ, την Ελλάδα την καταντήσανε έτσι, που να την συχαίνεσαι εσύ, οι εξ εσπερίας παλλινοστούντες Έλληνες. Αυτοί που φύγανε για να δούνε το (οικονομικό) φως τους. Και ξεχάσανε το φώς της πατρίδας τους. Αυτό που φωτίζει χιλιάδες χρόνια, μιά γη, ποτισμένη με αίμα. Αίμα ανθρώπων που υπερασπιζότουσαν την ελευθερία τους και την τιμή τους. Από τον Μαραθώνα, μέχρι το Καλπάκι και την Κύπρο. Και όταν κατόρθωναν - αυτοί που μένανε - να σταθούν στα πόδια τους, έρχονταν οι απ' όξω, να διεκδικήσουν τις δάφνες και τα αξιώματα. Και βρίσκανε χώρο, γιατί οι ντόπιοι ιθαγενείς, πάντα πίστευαν, οτι οι απ' όξω, αγαπούσαν την πατρίδα τους και γι' αυτό γύριζαν...Φεύ. Δεν είναι όλοι Καποδίστριες...Γι' αυτό, αυτά που λες, είναι λόγια κενά, χωρίς περιεχόμενο και ουσία. Τα ξέρουμε αιώνες τώρα. Έχουμε καεί στον χυλό. Δυστυχώς πολλές φορές...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Φοβόμαστε, επειδή...
02/02/2018, 20:32

Μπράβο σου Κικέρωνα. Χαρά στο κουράγιο σου, να τους τα γράφεις στα μούτρα συνεχώς. Εδώ στον Χατζάρα που είχε γράψει, οτι για την δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, είχαν ηθικη και πολιτική ευθύνη, όσοι έχουν κουβαλήσει εδώ μέσα τους "πρόσφυγγες", του έκανε μήνυση η Μαρίνα Βήχου (γνωστή "αλληλέγγυος"), για προσωπική της (!) συκοφαντική δυσφήμιση. Καράμπα ! που έλεγε και κάποιος γνωστός απ' τα παλιά...!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μαζί τα φάγανε....Εμείς στην απόξω...Κε Πάγκαλε !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Λεφτά υπάρχουν ! (Ξέρετε για ποιούς....βρε κουτά)

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σνιφ - σνίφ. Εκλογές μου μυρίζουν ή κάνω λάθος ; Τεμπέληδες της έφορης Ελλάδας, ενωθείτε και χαρείτε. Οι υπόλοιποι, στα συσσίτια με το ντενεκάκι σας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μακεδονία=Ελλάδα. Αναμπάμ-μπαμπαντάμ. ΦΥΡΟΜ=Βουλγαροσλαυοαλβανία=Ηνωμένες φυλές Βαλκανίων (υποστηριζόμενες απ' τον Υπερατλαντικό φίλο μας). Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
29/01/2018, 22:46

Αιγέα, η Βασιλεία έφυγε απ' την Ελλάδα οριστικά. Μαζί με τους αυλοκόλακές της, τα ρουσφέτια της και τις δολοπλοκίες της. Τώρα έχουμε Δημοκρατία. Χωρίς αυλοκομματόσκυλα, χωρίς διαπλοκή και αυλοκαναλάρχες και χωρίς κομματομαχαιρώματα. Κόπυ-πάστε απ΄το 3000 πΧ. αδιαλείπτως !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τελικά, δεν μάθαμε ακόμα επισήμως την αλήθεια, για το πώς σκωτώθηκαν, τα τρία παλληκάρια. Άλλη μιά, νεοελληνική ντροπή μας...

Περισσότερα | Σχολιάστε

'Αντε Άγιοι Πατέρες ! Κουνηθήτε λίγο. Μην γίνεστε σαν τους Ακαδημαϊκούς μας, που ούτε μιλάνε, ούτε ακούγονται, γιατί γράφουν συνέχεια, πραγματίες για το όνομα της Μακεδονίας ! Σώστε τα προσχήματα, έστω και την ύστατη στιγμή. Το θέμα δεν είναι το όνομα. Το θέμα είναι να είσαστε δίπλα στους ανθρώπους μας. Και να το δείχνετε με πράξεις. Ο κόσμος το θέλει.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ρε Τίτσερ, σύνελθε... Δηλ. ευτυχώς που έφυγες απ' την κωλοχώρα, αν ήταν να μάθαινες αυτά στα παιδιά. Βέβαια, δεν φταίς εσύ...Πίσω σου βρίσκονται οικογένειες, σχολεία, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ με σοφούς καθηγητάδες, που ξέρουνε την Ιστορία, από πρώτο χέρι : Και πώς έσφαζε ο Αλέξανδρος τον κόσμο, ενώ ο Στάλιν, τους έστελνε για διακοπές στην Σιβηρία και πώς στο Βυζάντιο οι δολοπλοκίες και οι δολοφονίες ήταν σε πρώτη ζήτηση, ενώ στα σύγχρονα σοσιαλιτικοκομμουνιστικά καθεστώτα, ο ένας γινότανε θυσία για τον άλλο κλπ κλπ. Αυτά που λες, έχουν πιάσει αράχνες. Ο κόσμος - που ενδιαφέρεται - έχει μάθει και έχει ξυπνήσει. Και ο Αλέξανδρος και ο Βελησσάριος και ο Καραϊσκάκης, ήταν στρατηγοί ιδιοφυείς. Όχι επειδή το λένε οι κωλοέλληνες, αλλά επειδή τό 'χει γράψει η Ιστορία. Κι ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει... Ο Κικέρωνας έπρεπε να τελειώνει με το : πάταξον μεν, άκουσον δε ! Κανόνισε στις 4, νά 'σαι εδώ !

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Πες την αλήθεια, όπως έκανα και γω...", και τού 'κλεισε το μάτι γελώντας...!

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
23/01/2018, 21:54

Όποιος είναι Έλληνας και Ελληνίδα, αυτή την δύσκολη ώρα που περνάει ο τόπος, κάθεται και ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ να διορθώσει (ΚΑΙ τα - πολιτικά - αδιόρθωτα). Γι' αυτόν και τα παιδιά του. Όποιος νομίζει, οτι θα ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ στον εαυτό του και κατόπιν στην χώρα, ξενιτευόμενος, ας το κάνει. Αν έξω, ξεχάσει τον τόπο του, κακό του εαυτού του. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τίτσερ, αυτά που λες, αποδεικνύουν, οτι η καταγωγή μας, είναι απ' τον Αλέξανδρο ! Γιατί και τότε οι Έλληνες, ίδιοι μακάκες ήτανε. Διαχρονικά. Δε νομίζεις ; Το θέμα είναι γιατί όλοι νοιάζονται για ένα τσούρμο κ@λομακάκες, σε μιά κ@λοχώρα, στο κ@λοκέντρο της μάννας γής. Και δεν μας αφήνουνε, να πάμε να πνιγούμε, να ησυχάσουνε κι αυτοί και μείς. Σού χει περάσει καμμιά ιδέα, εκεί όξω που είσαι, με τους νέους συγγενείς ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αιγέα, νομίζω η μείζονα, η ελάσσονα και η ρίζα στο τεράγωνο αντιπολίτευση, δεν συμμετέχουν επίσημα στο συλλαλητήριο. Έμειναν από λάστιχο.... Μόνον οι μισθωτοί "αντεξουσιαστές", έχουν επίσημο σπόνσορα το Ελληνικό κράτος, δια στόματος Αλέκση του Α΄. Την Κυριακή, παίρνουν και υπερωρία !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Να ζήσετε, όσα χρόνια ζεί και η Μακεδονία μας !

Περισσότερα | Σχολιάστε

"... στους Όχλους των συλλαλητηρίων..." : Προεκλογικά είναι αξιότιμοι εθνοπατριώτες με καθήκοντα έναντι του Έθνους και των συνελλήνων, μετά τις εκλογές γίνονται πρόβατα και όχλοι... Αμ δεν φταίτε εσείς... Ρε νούμερα, αν δεν λάβετε υπ' 'οψη σας ένα εκκατομύριο κόσμο, έστω κι αν έχουν κάνει λάθος, ποιόν θα λάβετε ; Δημοκρατία είναι αυτό ή φασισμός αισχίστου είδους ; Τόσα πολλά είναι τα αργύρια ; Μέχρι να το καταλάβετε, θά 'χετε φτάσει στο χείλος του τάφου. Θα σας φάνε τα σκουλήκια και η λήθη. Μόνο η προδοσία σας θα μείνει, τίποτε άλλο. Σαν την γεροξεφτίλα του Γλέζου...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κε Πρωθυπουργέ μας, τα παράλογα μας τα λες λογικά και τα λογικά παράλογα ! Είσαι η τιμωρία μας, για την παραλογία μας, να σε ψηφήσουμε αυτοκαταστροφικά. Ας όψονται οι "άλλοι", που τα κάνανε σκ@τά. Αφού να φανταστείς, δεν συμμετέχουν στο συλλαλητήριο ! Λογικό σου φαίνεται αυτό ή παράλογο ; Πάντως σε βλέπω να κυβερνάς, μέχρι να πεθάνεις ! Αυτό κι αν είναι παράλογο ! Η Μακεδονία είναι Ελληνική, νυν και αεί.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δηλ. αν ο "Φύλαξ", είναι άγγελος, τότε η αγγελική μορφή ποιά είναι ; Θα μας τρελλάνετε τελείως οι δημοσιογράφοι. Άκου Κόκκινος άγγελος ! Και αν φωνάζουν, για να καλυψουν - όπως λέει ο ΑΙγέας - οτι έπεσε απ' τον αέρα, είναι για κλωτσιές...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έλληνες θα βρείς στα πέρατα της οικουμένης. Στην Ελλάδα, μισέλληνες και λίγους πατριώτες...Όποιος άκουγε τον Χούντα (δημοσιογράφος), την δεκαετία του '90, πήρε μιά ιδέα, πώς μεθοδεύτηκε η οικονομική καταστροφή της χώρας. Πάντα με την ευγενική συγκατάθεση, των χρήσιμων ηλιθίων (ένθεν - κακείθεν) και το φούλ σαπόρτ των ΜΜΕ....Ο Αλέκσης είναι ο καρπός του δέντρου της διαπλοκής. Δεν μας κάνει αίσθηση η ύπαρξή του, ούτε η πορεία του. Αίσθηση μας κάνει η παντελής έλλειψη φωνής, του πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου και η φασιστική φίμωση, κάθε κοινωνικής αντίδρασης, στην πατρίδα. Όπως επίσης και η κοινωνική αναισθησία, απέναντι στο αυξανόμενο αστικό και ποινικό έγκλημα. Σημάδια παντελούς διάλυσης, του κοινωνικού ιστού... Και μη χειρότερα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα διάβασα, οτι ο Κυριάκος παίρνει τηλ. για να μην πάνε στη συγκέντρωση τα στελέχη του. Θέλει, λένε, νά ' χει περιθώρια ελιγμών ! Έλα μονή στον τόπο σου ! (Αμάν ρε Κικέρωνα το στόμα σου...)

Περισσότερα | Σχολιάστε

Απλά μαθήματα ασπρόμαυρης οικονομίας ή πώς να κάνετε το άσπρο, μάυρο. Διδακτορικό του ΕΜΠ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Χα, χα, χα ! Ωραίο το ανέκδοτο κ.Γιάννη !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
18/01/2018, 18:08

Με το μπαρδόν : Φρύδια καπαμά...! Πάντως τώρα γίνεται σαφές, οτι ο μπασκετμπολίστας μας στο ΝΒΑ, είναι κατ' ευθείαν απόγονος του Αχιλλέα ! Είπα και γώ, τέτοιος παιχταράς Νιγηριανός !

Περισσότερα | Σχολιάστε

ΓυφτοΜακεδονία Ρεπούμπλικ, Γυφτομακεδόνες οι κάτοικοι, Γυφτομακεδονική γλώσσα. Και τους χαρίζουμε και τους δικούς μας γύφτους (κατά κυριολεξία και κατά μεταφορά) να τους πάρουν στα Σκόπια. Οι μπαλαμοί από δώθε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εσύ τόσο καιρό Τίτσερ, έλεγες φωτιά και τσεκούρι στους Αριστερούς και πετσοκόφτε τους και σού 'πα- και μου 'πες. Τώρα συντάσσεσαι αναφανδόν μαζύ τους ; Βάστα τουλάχιστον τα προσχήματα....Μπορεί κάποιος να ξέρει πιό πολλά από σένα. Έχει κι άλλο ένα άρθρο δίπλα, που γράφει τι γράφουν μεσ' το σύνταγμά τους οι Σκοπιανοί. Για ρίξε μιά ματιά...Θα σε βοηθήσει να κρίνεις πιό νηφάλια το θεμα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τη γλώσσα μάστορα. Ξέχασες να τη μαζέψεις και σέρνεται στο πάτωμα. Πάρ' τηνε, για να σφουγγαρίσουμε τα σάλια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τίτσερ, άμα η Ελλάδα μείνει Στερεά και Πελοπόννησος, θα γίνουμε ζητιάνοι στα φανάρια. Οι πεδιάδες και η ευφορία, είναι στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία. Τα Οικονομικά, είναι κοινωνική επιστήμη... Όταν όλα γύρω μας, βρωμάνε προδοσία και εφιαλτίλα, το ορθό θα ήταν να γκαρίζουμε όλοι κι όχι μόνον ο Κικέρωνας και μπράβο του. Καποδίστριας πέρασε ένας και μοναδικός. Ας τον είχαμε, να του πλέναμε και τα πόδια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μ' αρέσει Τίτσερ που ξέρεις τι έφαγα και τι όχι. Σ' ωραίος μάστορα ! Το χρήμα, ο βήχας και ο έρωτας, δεν κρύβονται. Το ξέρεις ρε μπαγάσα ! Στην Ελβετία είσαι ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και γω φοβήθηκα προς στιγμήν, οτι έγιναν 154 με τα μέζεα του Ζουράρι. Κρίμα ! Άλλος ένας - ή μάλλον άλλη μία - που είδε το φώς της ! Να το πάτε αμέσως για υπογραφή στον κ. ΠτΔ. Περιμένει με το στυλό στο χέρι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο κόσμος χάνεται (3-1 στη Λειβαδιά) και σείς ασχολείστε με την Μακεδονία ; Δεν υπάρχει Μακεδονία και Θράκη πλέον. Βόρεια χώρα - μιάς κάποιας - τις λέμε ! Πάντως είπε ο Πρωθυπουργός, οτι θα καλύψει τα πολυτεκνικά επιδόματα που θα κόψει, με άλλα επιδόματα ! Σ' ωραίος ρε μεγάλε !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Θανάση, μου θυμίζεις τη συμφωνία της Βάρκιζας, με το άρθρο σου. Αφού οι σύντροφοί μας, πρώτα μας ξεκ@λιάζουν, μας ζητούν συναίνεση και παραδίνουν τα όπλα. Όμως, αν την πρώτη φορά, πήραν άφεση, στο δεύτερο εξαμαρτείν, πίσσα και πούπουλα. Άσε που θέλουν να κάνουν τους Σλαβοαλβανοσκοπιανούς, Έλληνες, με το έτσι θέλω. Απ' ό,τι διαβάζω, η Βόρεια Ελλάδα, τα τελευταία 20 χρόνια, έχει εγκαταλειφθεί απ τις κυβερνήσεις μας. Θα φτάσουν στο σημείο, οι Θρακιώτες και οι Μακεδόνες - να μην πώ και οι Ηπειρώτες - να θεωρούν αυτονόητη, την απόσχιση από την Ελλάδα. Και το βιολί συνεχίζεται. Το κράτος των Αθηνών, καλά κρατεί και τα χειρότερα έπονται...Αν δεν ξυπνήσει ο κόσμος. Αλλά ευτυχώς : τη νέα - εφ' όλων - κατασχεζοχρονιά, θα βγούμε απ' τα μνημόνια και θα μπούμε στις αγορές ! . Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και στην άτιμη Λειβαδιά, τον ΠΑΟ ! (Διαβάστε σήμερα τον Μίλκμαν στο Κάπιταλ...)

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
12/01/2018, 21:57

Και ποιός σου είπε ρε συ Αιγέα, οτι η ιδέα του Π.Μελά, διέφερε απ' αυτή του Καραβαγγέλη ; Σε πιάνω αδιάβαστο και εμπαθή. Εκτός κι αν οι Κομιτατζήδες κάνανε λάθος που σφάζανε πρώτους τους παπάδες... Ήταν οι ιδέες τους βλέπεις ! Και λυπάμαι που ταιριάζουν με αυτές, που έχουν κάποιοι συμπατριώτες μας σήμερα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι δουλειά έκανε πρίν ; Α, γειά σου !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Απορώ. Αν ήταν το ΚΚΕ Κυβέρνηση, θά 'κανε τα ίδια που κάνουν οι σύντροφοι ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Επειδή όλοι ιδιοι είναι (και σωστά), ο κόσμος περίμενε να συνεργαστούν όλοι μαζί, να βγάλουν την χώρα από την κινούμενη άμμο. Αλλά επειδή όλοι αυτοί (οι παρόντες εξαιρούνται...) έχουν μάθει ένα παραμύθι - με το οποίο μας παραμυθιάζουν - προτίμησαν να παίξει ο καθένας τον...προπολεμικό ρόλο του. Και έτσι είπαμε : πάμε πάλι απ' την αρχή. Ήτανε μια φορά κι ένα καιρό, οι κακοί καπιταλιστές, που πίνανε το αίμα του λαού, κι έγινε η "επανάσταση" του Οχτώβρη στην Ρωσσία (και πήγε και ο Προκόπης και την τίμησε !), και σκοτωθήκανε για να στεριώσει το γιοφύρι της 40 μύρια Ρώσσοι καπιταλιστές, και, και, και και, και φτάσαμε στο σήμερα στο Ελλάδα, που ήρθε ο σύντροφος Αλέκσης, με τον από χρόνια σύντροφο Πάνο και, και και και.....Πού είχαμε μείνει γιατί ξέχασα ; Α, ναί ! Στην επερχόμενη αποχή και την μεγάλη νίκη του Αλέκση ! Γένοιτο. (Διαβάστε και το άρθρο, "αναδρομικά - για μιά ακόμη φορά - στους Βολευτές", σε άλλη στήλη)

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εάν δεν είναι όλοι ΙΔΙΟΙ, Κε Γιώργο, να βγούν αυτοί που διαφέρουν και να αποστασιοποιηθούν απ' τους άλλους. Όσο κάθονται όλοι στο ίδιο μαντρί, βεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Όπως λέει κι ο Αιγέας, ο κόσμος που δεν μπορεί να παρατάει τις δουλειές του και να τρέχει σε πορείες, περιμένει με την ψήφο του, να δείξει την αντίθεσή του. Και απέχει ή ψηφίζει τα τρία πουλάκια. Αυτό το βλέπουν οι πολιτικοί μας. Δεν μπορούν να συνεργασθούν για το καλό της χώρας ; Ή είναι όλοι ΙΔΙΟΙ και κυττάνε ποιός θα είναι απάνω για τη μάσα ; Πολύ φοβάμαι, το δεύτερο...Το απέδειξε πανυγηρικά και η Ευρωπαϊκή...Αριστερά !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν δεν πάρουν θέση στο Σκοπιανό, δεν βλέπω λόγο ύπαρξής της, πλέον... Δυστυχώς (για μας).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γιατί νά 'χει δίκιο ο Κικέρων ; Γιατί , την καταδίκη μου μέσα ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η Αμφίπολη, σε ποιά Μακεδονία ανήκει ; Στων Σκοπίων ή στης Ελλάδας ; Δεν μάθαμε ακόμα... Τόσο καιρό ο κ. Μπουτάρης, δεν...ενεργήθηκε, ούτε ενδιαφέρθηκε να μάθει, να πληροφορήσει κι εμάς και τον κ. Ζάεφ, που είχανε κλόζ-απ. Να χαθήτε μουρτάτες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εάν δούλευε κάποιος σε μεγάλη Ελληνική εταιρεία, ευρωπαϊκού επιπέδου, θα έχει οπωσδήποτε την εμπειρία ενός - τουλάχιστον - διεθυντικού στελέχους εξ εσπερίας σπουδαγμένου, ο οποίος "πέταξε τα μάτια", της Διεύθυνσης που ανέλαβε ( και γιατί όχι της ίδιας της εταιρείας ) ! Δεν είναι πάντα ό,τι έρχεται απ' τη δύση πανάκεια... Και η Ελλάδα είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε. Εάν μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας, δε μας φταίνε οι άλλοι.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Ελπίζουμε να μην ξέμεινε από καύσιμα ! Γιατί τη συντήρηση, την έχει αναλάβει προσωπικά ο ΥΠΕΘΑ (όπως και τις "διευκολύνσεις" στο Υπουργείο), και όλα τα ανταλλακτικά, τα εγκρίνει ο ίδιος ! Οπότε δεν τίθεται θέμα συντήρησης.... Ευτυχώς (γι' αυτούς), οι ιπτάμενοι (προς το παρόν) την γλύτωσαν ! Καλή χρονιά στην Αεροπορία μας, χωρίς (πολιτικά) ατυχήματα και θύματα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
01/08/2016, 18:41

Είναι μιά παροιμία που λέει : τα μεταξωτά βρακιά, θέλουνε και επιδέξιους...πωπούς. Ή το άλλο που είπε ο βάρδος μας : κι όμως κυρία μου, κι οι άντρες κλαίνε ! Και η διαφήμιση : προτιμώ, προτιμώ, προτιμώ Εσκιμώ. Αν τα βάλετε όλα μαζί, καταλαβαίνετε Και την απομόνωση Και την σουβλακιοθεραπεία Και την μεγάλη επιστροφή του Θρύλου, στα σαλόνια του Τσαμπιον Ληγκ. Τό 'πε κι ο Διονύσης : Σώσε μας Αγάπη !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Οι τελευταίοι Έλληνες αναζητούνται μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. Αν νομίζατε οτι το ίδιο συμβαίνει και για τους άλλους εν ζωή ιστορικούς λαούς, πλανάσθε πλάνην οικτράν. Σκορποχώρι - με αποκλειστική ευθύνη των ηγετών τους - είναι μόνον οι ιθαγενείς της Νότιας Μακεδονίας , της Νότιας Ηπείρου, της Δυτικής Θράκης, της Θεσσαλίας, της (ρευστής) Στερεάς Ελλάδας και των λοιπών νήσων συμπεριλαμβανομένης αυτής του Πέλοπος και της Λεβεντογέννας. Η Κύπρος ; Πέφτει μακρυά !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όσο φαιδροί είμαστε, έτσι είναι και τα δημοψηφίσματά μας. Άσε και τις Δημοτικές εκλογές ! Και αν δεν κινδύνευα να προσβάλω όσους ψηφίζουν (εμού συμπεριλαμβανομένου), θα έλεγα οτι και οι Εθνικές εκλογές μας είναι ΣΙΚΕ. Δεν εμπιστεύομαι πλέον καθόλου, τα Υπουργεία μας...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
31/12/2017, 15:52

Η Ελλάδα, ποτέ δεν πεθαίνει ! (αν υπάρχουν Έλληνες να την υπερασπισθούν...). Τώρα που είπα Έλληνες, πολύ θά 'θελα νά 'βλεπα στο Φόρουμ, κάποιους σαν τον Ιουλιανό. Όχι τον Παραβάτη, τον...Capitalιστή ! Παγκόσμιοι Έλληνες. Της Παγκόσμιας Ελλάδας. Όχι της μπαλκανικής ή και μπακαλικής. Και όχι του μέλλοντος, αλλά του παρελθόντος....Πνεύματος....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μου θύμισες την εποχή που πληρώναμε τα βιβλία (κάτι που κατήργησε η επάρατος νομίζω), Κε Γιώργο. Και μετά που δεν τα πληρώναμε και τα σκίζαμε μόλις τελείωνε η χρονιά ! Ωραία χρόνια ! Αυτό που λέμε, Τσάμπα χρόνια ! Ο άτιμος ο τροχός όμως, έχει γυρίσματα...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αααα ! Αντιπολίτευση με το Νέο χρόνο. Μην είμαστε και πλεονέχτες !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μιάς οικονομικής κρίσης, μύρια εθνικά ζητήματα έπονται.... Κάποιοι - γνωστοί, ονόματα δε λέμε, διαβάστε τα πιό πάνω σχόλια τους - τα είχαν πεί απ' την αρχή της κρίσης και όχι μόνο. Γι' αυτό και όσοι "φρόντισαν" να μπούμε σε μνημόνια και όσοι ακόμα μας "σώζουν" απ' αυτά, έχουν ευθύνες εθνικής προδοσίας. Είχαν καθήκον πρωταρχικό, από τις θέσεις εξουσίας που κατείχαν, να καθαρίσουν τα άγη των προηγούμενων και να αποδώσουν ευθύνες και τιμωρίες ανάλογες, και κατόπιν να κυττάξουν τα μνημόνια και τα ΔΝΤ. Χωρίς κάθαρση, θα σουρνώμαστε από δω και από κεί, σαν το άγος του εμφυλίου/συμμοριτοπόλεμου, που μας ακολουθεί ακόμα...(Και επειδή οι αριστεροί μας είναι εξ απανέκαθεν ευρέα πνεύματα, τους προτείνω να δούν στο γιουτούμπι, τις ταινίες του Δον Καμίλλο ! Θα ωφεληθούν τα μάλα).

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
29/12/2017, 10:04

Τσού ρε Λάκη !

Καλή Πρωτοχρονιά Κα Λίνα !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
09/03/2016, 12:10

865.000 προσλήψεις ! Κι εμείς δεν πήραμε χαμπάρι, να χωθούμε ; Ύπνοι...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μας τά 'παν ΘουΒού. Μας τά 'παν άλλοι ( : Κικέρων) !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έφπιστε, σου προτείνω να διαβάσεις, το πρώτο σχόλιο στον Στούπα στο Κάπιταλ. Είναι του Στίρλιτζ. Δεν θα χάσεις...

Περισσότερα | Σχολιάστε

OK ! Να ζήσετε, να τα κατοστήσετε, ως είσαστε !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα Κικέρωνα, μη μου τους χριστουγεννιάτικους κύκλους, τάραττε ! Και δεν ξέρω πόσα νέα παιδιά, βάζουν πάνω απ' το Ίντερνέτ τους και τα Φατσοβιβλία τους, την Μακεδονία. Ίδωμεν...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μοντέρνα Φεουδαρχία. Ή αλλιώς πιό μοντέρνα, χούντα μασκαρεμένη σε δημοκρατία. Και πιό ιστορικό : η εσχάτη πλάνη, χείρον της πρώτης...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η αλήθεια, η συνέπεια και η αιχμηρή γλώσσα, είναι προνόμοιο της Αριστεράς. Κατά Δεξιά παραχώρηση, λόγω σάβουαρ-βίβρ !

Ξέχωρα απ' το χιούμορ, η έκταση χείρας συνεννόησης και συγκατάβασης, από την μετριοπαθή Δεξιά προς την Αριστερά, αναγνωρίζοντας τις όποιες θυσίες της, εκλήφθηκε - κάκιστα - σαν αδυναμία αντιπαράθεσης με μαλλιαρή γλώσσα. Ακόμα και η άνοδος του Σύριζα, έχει κι άλλη ανάγνωση, απ' αυτή που οι ρηχοί οπαδοί και φίλοι του, βλέπουν με αλαζονεία. Ίσως είναι στο Ντιενέϊ μας η διχόνια και η προσκόλληση στον εξωτερικό παράγοντα (πάντα με το αζημείωτο...). Χρόνια Πολλά, καλή Ανάσταση.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Στην Πολιτική, το ψέμμα και η αλήθεια, πάντα είναι σχετικά. Και εξαρτάται από ποιά θέση τα βλέπεις κάθε φορά. Είναι αυτό που έλεγε κι η συγχωρεμένη η Αρλέτα, "αν γέρνει αριστερά, αν γέρνει δεξιά". Κατα πώς γέρνεις δηλ. κάθε φορά, αλλάζει κι η ερμηνεία του γεγονότος ! Βέβαια, παίζει ρόλο κι η εποχή. Διότι επί Σουλτάνου, αν άλλαζες ερμηνεία, σου έδιναν στο χέρι και το...κεφάλι σου, να πας για αλλαγή. Ενώ τώρα, είσαι επιτυχημένος Πολιτικός !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εγώ δεν καταλαβαίνω ένα πράμα : αφού θέλουν να ονομάζονται Μακεδονία, πού το πρόβλημα ; Άμεση προσάρτηση στην..Ελλάδα και εξελληνισμός τους ! Και όποιος δεν γουστάρει, πάει δίπλα. Απλό ; (Πολιτική του "στρίβειν δια του αρραβώνος" !).

Στα σοβαρά τώρα : μπορούμε να επηρεάσουμε τον Θείο-Σαμ και πόσο, επί του θέματος ; Αν μας έχουν για κάφρους, χειρότερους των Σκοπιανών ( ωραίο, σα να λέμε, "των Αθηναίων" και να εννοούμε όλους τους Έλληνες ! Τελικά οι Σκοπιανοί τι σόϊ είναι ; ), τότε θα φάμε τη σκόνη τους. Δυστυχώς και εδώ (φοβούμαι πως) επτωχεύσαμεν. Και όπως έλεγε και η γιαγιά μου - Θεό σχωρέσ' την - όποιος δώσει το όνομα, "νά 'ναι κατηραμένος σαν τους Οβραίους". Τώρα τι έννούσε, εκείνη ήξερε....

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
19/12/2017, 19:21

Ο φανατισμός, είναι φασισμός. Από τις 0 (Δεξιά) έως τις 360 (180 Αριστερά) - μεγάλε Πολυτεχνίτη Αλέξη - μοίρες ! Σε όποια θέση και σε όποιο πεδίο της κοινωνικής μας ζωής κι αν εκδηλώνεται. Δυστυχώς, οι Αριστεροί, είτε σαν Ιδεολόγοι είτα σαν οπαδοί, ήταν πάντα φανατικοί. Αρέσει δεν αρέσει.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Χαμένη χώρα;
27/10/2017, 17:10

Εκτός του ότι, ΠΑΣ πολιτικός της πρό Τσίπρα εποχής, έπρεπε ήδη να έχει αλλάξει επάγγελμα για να μην προκαλεί το κοινόν αίσθημα, επί της ουσίας, στην Ελλάδα (μας), ακόμη και τις φυλακές, τις κάναμε σουίτες, επειδή (θα) μπαίνανε μέσα, οι προοδευτικοί της (εξωτάτης) πρασινοκόκκινης Αριστεράς ! Είπαμε, τα μπουρδέλ@ (μην πάει ο νούς σας αμέσως στα...Πανεπιστήμια) - ακόμα και στην Ελλάδα - είναι πιό οργανωμένα. Αλλά για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, η ελευθερία της έκφρασης που κατέκτησε ο προοδευτικός κόσμος της Ελλάδας, στην μεταπολίτευση, ήταν μιά νίκη ! Τώρα αν είναι χωρίς όρια, ας όψονται οι αίτιοι...!

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
19/12/2017, 19:43

Ο παπα-Πάνος κι οι "τόσα χρόνια κοινοί αγώνες" Σύντροφοι, να του φιλούν το χέρι ! Σ' ωραίος Θανάση !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Βαρβάκειος ; Κάποτε ίσως. Τώρα είναι "Προσφυγομετανάστειος". Καιρός να μετονομάσουνε και την Αθήνα, οι "Δήμαρχοί" της. Τώρα που γυρίζει. Γιατί οι Έλληνες πάνε στην Αθήνα σαν τουρίστες. Οι δε Αθηναίοι, δεν βλέπουν την ώρα να πάρουν των ομματιών τους... (προτεινόμενο εύηχο και ανατολικόηχο όνομα : Ιστνανά ! Εκ του "εις την Αθήνα - εις την Νανά - Ιστνανά" ).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πωπώωωω ! Πωπώπωπω ! Και τώρα ρωτείστε 10 Έλληνες ( ιθαγενείς η μη ), να δούμε αν τους συγκίνησε το θέμα. Και κατόπιν ρωτείστε τους, αν τους ενδιαφέρει αυτό, περισσότερο απ' το.... Εξφάκτορ ! Στη συνέχεια, αναρωτηθείτε, τις πταίει για τα απολιτίκ χάλια μας. Θα καταλήξετε πάλι, στούς ίδιους και στους ίδιους....Γιάνηδες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Νομίζω και γω, οτι ο Πανος, έφυγε γιατί δεν συμφωνούσε με το νομοσχέδιο και γιατί θα μας φέρει Βραζιλιάνικο σανό !!!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Λογική : Δημόσιοι - Στρατά - Συνταξιούχοι - μερισματούχοι - λαθροπροσφυγομετανάστες - τζύφτοι - Ρουβίκωνες κ Σια = ΣΥΡΙΖΑ. Τι μένει ; (Σκεφτόμενοι/Λογικοί/Πατριώτες) - αναποφάσιστοι - καναπεδάτοι - βέροι (!) ΚΚΕ - ΝΔκράταμε να σε βαστώ, μπας και βγούμε πρώτοι - Χρυσή έως μαύρη Αυγή = 20, 25 % βία ; Δυστυχώς...επτωχεύσαμεν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σάμπως και η λέξη "προδότης", δεν βρίσκεται στην ατζέντα των αναθεωρητικών/αναθεωρητών της Αριστεράς ; Δεν υπάρχει αυτή η λέξη μετά το 1974. Οι τελευταίοι προδότες ήταν οι Συνταγματαρχαίοι. Εντεύθεν, υπάρχουν μόνον πατριώτες, διαφόρων...αποχρώσεων ! Όλοι μαζί τα φάγαμε, όλοι μαζί δώσαμε τον Οτσαλάν, όλοι μαζί ψηφίσαμε τον αβάπτιστο/Γιωργάκη, όλοι μαζί ψηφίσαμε στη Βουλή και στα ΣτΕ, τα μνημόνια. Δεν μπορεί όλοι μαζί να είμαστε προδότες ! Άρα, τί είμαστε ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Απ' ότι φαίνεται ανά τους αιώνες, νύχια για να ξυστούμε μόνοι μας, δεν πρόκειται να βγάλουμε ποτέ. Διαχρονικά, για πολλούς λόγους (αρχαίοι πρόγονοι, ελληναμερικάνοι, γεωπολιτική, κοκ), οι Αμερικάνοι μας έχουν βοηθήσει αρκετά παραπάνω απ' όλους τους άλλους και σε πολλούς τομείς. Θέλετε με το αζημείωτο ; ΟΚ. Αλλά μας βοήθησαν. Εμείς, που ούτε το συμφέρον μας δεν μπορούμε να δούμε, καταλάβαμε οτι οι "φονιάδες των λαών", θέλουν τιμωρία. Και επειδή δεν βρισκόταν άλλος εύκαιρος, αναλάβαμε εμείς τον ρόλο ! Κακό είναι ; Ξέρετε τι πράμα είναι, να εκπροσωπείς τους καταπιεσμένους όλου του γνωστού - και γιατί όχι και του άγνωστου (!) - κόσμου ; Ειδικά τους Αμερικανούς αγρότες και εργάτες, που έχουν ξεχάσει τι θα πεί δρεπάνι και σφυρί, κάναν αιώνα τώρα. Πού θα πάει όμως, δεν θα ξυπνήσουν κάποια μέρα ; Εδώ ξυπνήσανε οι...Ρώσοι !

Κικέρωνα, δεν πιστεύω να σε λένε Σπύρο και για την γιορτή σου, μας πρόσφερες τα...σχόλια ! Ευχαριστούμε ! (Καμμιά μεταγραφή από Ρωσία, μπάς και σώσουμε τον ΠΑΟ, παίζει ;)

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πές μας ρε παιδί μου, οτι η αύξηση του ΑΕΠ, οφείλεται στις ηλεκτρονικές συναλλαγές (!), να μη ψαχνώμαστε ποιές βιοτεχνίες και ποιές βιομηχανίες άνοιξαν. Επένδυσε ο Παπαστράτος και κάποιοι Τούρκοι στα κεράσια. Γιά άλλον τινα, δεν μάθαμε δυστυχώς.

Πάντως απ' ότι φαίνεται, κι απ΄ ότι δείχνουν τα γκάλοπ, ο κόσμος είναι σφιγμένος, πνιγμένος, πελαγωμένος, πεσμένος, δαγκωμένος, πεινασμένος, αγανακτισμένος, ξεβρακωμένος, ψαρωμένος, ευχαριστημένος, ευτυχισμένος, μερακλωμένος, χαρούμενος, αγαπημένος, και τελικά, βαθειά νυχτωμένος, οπότε όλα πάνε καλά, και καλά Χριστούγεννα καλή Πρωτοχρονιά, πάλι με χρόνια με καιρούς, τι είχαμε τι χάσαμε, η ευτυχία του να είσαι Έλληνας με αύξηση στο ΑΕΠ, δεν περιγράφεται με λέξεις...

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Γκρίζοι Λύκοι ;". Είναι αυτό που λένε : μάθανε οτι...αγαπιώμαστε, πλακώσανε κι οι γκρίζοι λύκοι ; Γιατί και σε βουρδέλ@ να πάς, πληρώνεις. Εδώ, όλοι στον Τζάμπα ! Φτερά ! Φτεράαα ! Πού είναι τα φτερά ρε σείς ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και καλά αυτοί. Γνωστοί. Οι άλλοι. Οι ανεξάρτητοι Έλληνες ; Οι πατριώτες. Οι εκ δεξιών προερχόμενοι ; Τα στηρίζουν όλ' αυτά αβάδιστα ; Μνημείο νεοέλληνα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
05/12/2017, 21:01

Δεν είμαι Μπαρουφάκης να ξέρω πώς θα πάει το μέτρο, αλλά όπως λες και συ, για μένα η προσπάθεια αρκεί. Αν και δεν είμαι γκλόμπαλ (!) ενημερωμένος, δεν θυμάμαι τέτοιας κλίμακας, πρόσφατη προσπάθεια μείωσης φόρων. Ίσως στην Αγγλία έχει ξεκινήσει κι εκεί δειλά. Και η επόμενη γκίγκα προσπάθεια, ίσως γίνει στο Ελλάντα ! (να πούμε και καμμιά... συριζάδα, να περνά' η ώρα). Πάω να ξεκουραστώ, γιατί αύριο έχει ήρωα Γρηγορόπουλο και μεθαύριο Ερντογάν. Σήμερα, καλή τύχη....Θρύλε !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μήπως είδε κανείς αυτούς εκεί στο ΙΚΑ, που κάνανε τη μαλ..., συγνώμη, το λάθος ; Έμαθα οτι πήρανε προαγωγή και κερνάνε . Να πάμε και μείς να φάμε κάνα γλυκό !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σωστό κι αυτό που λες Αιγέα. Αλλά δεν αναιρεί αυτό που λέει η Ζούμπη. Αν και κάποιος - κάπου - κάποτε, μού χε πεί, οτι στα αποτελέσματα των εκλογών, μεγάλο συντελεστή βαρύτητας έχει ό...Λαλιώτης ! Λές ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ερώτηση άσχετου αναγνώστη : Με κέρδη, πάμε για 4η ανακεφαλαιοποίηση ή όχι ; Το λέω γιατί και πριν τις άλλες (ανακεφαλαιοποιήσεις), κέρδη είχαμε. Και φοβάμαι για τις καταθεσάρες μου... Ευχαριστώ.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
24/11/2017, 14:32

Τελικά από μέτρο πίεσης προς την Τουρκία και την Ευρώπη, ο συνωστισμός θα γυρίσει μπούμεραγκ σε μας και θα πρέπει να τους τακτοποιήσουμε σε σπίτια και ξενοδοχεία, βάλε και κάνα χαρτιλικάκι για να μην μας κλέβουνε, και λύθηκε το πρόβλημααα. Άντε, οι επόμενοι παρακαλώ !

Περισσότερα | Σχολιάστε

"..αδιαφορία για τα πολιτικά.." λέει η Ζούμπι. Και να φανταστεί κανείς, οτι πρίν (αρκετά...) χρόνια, οι φίλοι μας εξ αριστερών, βρίζανε όσους ήταν "απολιτίκ" και δεν τους υποστήριζαν στις πορείες... Πώς αλλάζουν οι καιροί ! Όσο για τον Αλέξη και τον Πάνο, τους βλέπω ύστερα από καμμιά βράβευση, να μη μας ξανάρχονται πίσω, μπας και γλυτώσουν τα χειρότερα !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο Λουκιανός έλεγε "...γ@μώ τους άσχετους..." και είχε μεγάλο δίκιο. Ο Θεός να σε φυλάει από άσχετους : γιατρούς, δασκάλους, οδηγούς, λογιστές, μηχανικούς, φαρμακοποιούς, πλοιάρχους, κυνηγούς, δικηγόρους, ποδοσφαιριστές, δημ. υπαλλήλους, πολιτικούς, καθηγητές, αριστερούς, δεξιούς, κεντρώους, παπάδες και λοιπούς υπουργούς και πρωθυπουργούς, βάλε και τους νομάρχες νυν περιφερειάρχες. Το μόνο που εύχομαι, στη μνήμη των νεκρών Ελλήνων της κρίσης, είναι οι επόμενοι (που θα ψηφίσουμε), να μην βαδίσουν στον δρόμο που χάραξε ο Αλέκσης. Το εύχομαι, αλλά φοβάμαι....μην είναι πάλι ο Αλέκσης !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν ξέρω επακριβώς τα συμβάντα, αλλά έμαθα οτι οι Ρουβίκωνες ήταν απ' όξω και μπουκάρισαν μόλις οι ΑΜίτες άνοιξαν την μπάρα να περάσει αυτοκίνητο. Οπότε ήταν καταδικασμένοι.... Δυό-τρία άτομα, χωρίς όπλα, χωρίς γκλόπς, χωρίς ένα φοντανάκι να τους τρατάρουν, απέναντι σε πολλαπλάσιους φυλλαδιστές αυτοκτονίας, δεν είχαν τύχη. Κι όπως λέει κι ο Τίτσερ, η τιμωρία τους θα είναι μικρότερη, απ' ότι αν ρίχνανε καμμιά αλατιά στον αέρα. Η ζωή συνεχίζεται...

Περισσότερα | Σχολιάστε

'Ωωωπα Σόλιντ ! Σε παραδέχομαι ! Είναι αυτό που λέμε : "τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη"...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σωστός.... Αλλά βλέπεις μας παρασούρνει το ρέμα (της Μάνδρας). Ειδικά αν γέρνουμε αριστερά...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μιστόκλη, για κοίτα το πόθεν έσχες του κυρίου και μη τον υποτιμάς.... Τέτοια φρούτα, ευδοκιμούν πολύ στο Ελλάντα, λόγω "πράσινης (κλιματικής) αλλαγής".

Περισσότερα | Σχολιάστε

Λαέρτη, μπορούμε να φέρουμε για Ανεξάρτητους, εισαγώμενους. Σαν τους διαιτητές που φέρναμε κάποτε για τα ντέρμπυ ! Η συζήτηση πάντως και το ΄αρθρο, μας δείχνει οτι εν έτει 21ου αιώνα, ανακαλύπτουμε πάλι τον τροχό. Οποία ευτυχία ! Νοιώθω επιτέλους, την συναρπαστική χαρά της ανακάλυψης, ενός εξερευνητή !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εσείς κ.Υπουργέ μ' αυτά που παίρνετε, σε ποιά κοινωνική τάξη ανήκετε ; Στους προλετάριους, στην εργατική τάξη, στη μεσαία ή στους ζάπλουτους της κρίσης ; Αυτό το ποτάμι της Μάνδρας, πότε θα περάσει απ' το Σύνταγμα ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δάσκαλε, δεν σε περίμενα τόσο άσχετο. Άστο. Το συγκεκριμένο δεν τό' χεις...Τώρα ο κάθε Τσιάρτας που τολμάει μέσα στην Ψωροκώσταινα, να πεί οτι η σημαία, με τον γαλανόλευκο Σταυρό και τις εννιά γαλανόλευκες ταινίες, είναι για Έλληνες, νομίζω οτι θέλει...ψυχίατρο ! Ενώ το σφυροδρέπανο, που είναι παγκόσμια σημαία/σύμβολο των καταπιεσμένων όλου του κόσμου, ας την βάλουμε όλοι στα μπαλκόνια μας...αβάδιστα ! Πού το δύσκολο ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν απευθύνεσαι σε μένα Ρώνη (χαϊδευτικό του Κικέρωνα !), νομίζω οτι δεν φοβούνται την εγχώρια Εφορία. Φοβούνται αυτούς που διευθύνουν (πλέον) την ΑΑΔΕ και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς... Και ήταν και πρωτεύον, να καταχωνιαστούν οι λίστες, που μάλλον έχουν γνωστά ονόματα. Νενικήκαμεν, άμα σου λέω !

Περισσότερα | Σχολιάστε

"...στρατοπέδων συγκέντρωσης...;" ! Ακόμα....καθαρεύουσα ; Στρατόοοοπεδων. Άκου στρατοπέδων !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
14/03/2017, 16:29

Υπάρχει, μεταξύ των πολλών, και μια παροιμία που λέει : " Ο ψεύτης και ο κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται ". Μένει να δούμε αν ισχύει ακόμα.....Γιατί υπάρχει κι η άλλη που λέει : "Τους δώσαμε το δάχτυλο,θα μας φάνε και το χέρι "....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γυναίκα, μάζεψε τα παιδιά απ' το σαϊτ, γιατί 'εχουν αρχίσει τα μαθήματα Γαλλικής δια μέσου Γερμανίας !

Περισσότερα | Σχολιάστε

"...υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε Δημόσια πανεπιστήμια...". Για πολιτισμένους ανθρώπους, υπάρχουν και Δημόσια. Εδώ περιμένουμε να μας σώσουν τα ιδιωτικά ! Δεν φταίει ούτε το Δημόσιο, ούτε το Ιδιωτικό. Αυτοί που τα δουλεύουνε φταίνε. Και είναι οι ίδιοι....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σε ΕΝΑ σχολείο, θα το δείξουν αυτό, να αισθανθούν λίγο περηφάνια απ' τους προγόνους τους τα Ελληνόπουλα ; Ή θα δημιουργηθεί αίσθημα κατωτερότητος στα μεταναστόπουλα και δεν πρέπει ; Τούτη η γή που την πατάμε, είναι ποτισμένη με αίμα και ιδρώτα και κάθε φορά που την σκάβουμε, είτε για καλλιέργεια είτε για ανασκαφές, βοά. Δεν μπορούν να την φιμώσουν ό,τι και να κάνουν. Αιώνες τώρα παλεύουν και δεν το κατορθώνουν. Αλήθεια, τι γίνεται με την Αμφίπολη ρε αδέλφια ; Για εκεί λεφτά δεν υπάρχουν έ ; Αξιολύπητοι είμαστε....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι σίγουρο οτι αύριο θα γυρίσει πίσω ο.....Μελισσοκόμος ; !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτά τα καθάρματα που κλέβουν, σκοτώνουν, βασανίζουν Έλληνες, καλό θα είναι από δω και πέρα, να τα δικάζουν σύμφωνα με τον αντιρατσιστικό νόμο, μπας και χώσουνε κανένα μέσα. Γιατί με τους άλλους νόμους που έχουμε, όλοι έξω είναι. Και οι Έλληνες, πρέπει να μάθουν να μην χαστουκίζουν τους φιλοξενούμενούς μας ! Φυλάκα με φιλάκια ! Ά, όλα κι όλα, πολιτισμένα πράματα ! Κι ύστερα λέμε οτι δεν είμαστε οργανωμένο κράτος. Ορίστε, άψογη η Δικαιοσύνη.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Βιαστείτε καμαράντες, γιατί σας πέρασαν οι κτηνοβάτες, μη σας περάσουν και οι νεκρόφιλοι. Έτοιμοι είναι !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά, δεν βλέπετε στη Γαλλία, που πέφτει το ξύλο της (ρώσικης) αρκούδας ; Τα σημερινά δημοκρατικά καθεστώτα - όσο και να το διαλαλούν - στο θέμα των κοινωνικών αντιδράσεων, είναι λίγο της (ανελέητης) καταστολής.... Θέλοντας να περιφρουρήσουν τη δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών,ρίχνουν και καμμιά φάπα. Για το καλό μας. Μη το κάνουμε θέμα. Το θέμα είναι να καταλάβουν οι πολίτες το συμφέρον τους. Και να μη συμμετέχουν σε αντιδραστικές κινήσεις. Για το καλό τους... Εξ άλλου, άλλο να φας δημοκρατικό ξύλο και άλλο αριστερό, άλλο δεξιό, άλλο σοσιαλιστικό. Μόλις το φάς, καταλαβαίνεις τη διαφορά...άλλη αίσθηση ! Και ο σοφός λαός : "όπου βλέπεις φαί κάτσε (πχ Βουλή), όπου βλέπεις ξύλο, φεύγε (πχ γήπεδο)"....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κικέρων, σα να ζηλεύεις μου φαίνεται ! Τέτοια εμπάθεια ( με τα....παϊδάκια). Αυτό το "ψιλοκομμένα", λέει πολλά !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Για το καλό σας βρε κουτά ! Και δεν θέλετε ; Ζώα, α ζώα !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έλα, δώστου-δώστου, φτάνουμε : "αποφασίζομεν και διατάσσομεν"....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Νόμοι υπάρχουν ακόμα και στην Ψωροκώσταινα. Όπως και Σύνταγμα. Εσύ βλέπεις να τηρούνται (για όλους) ; Όσο για τα λαϊκά δικαστήρια, δεν συνηθίζουν να χρησιμοποιούν Νόμους και Συντάγματα....Τι να τα κάνεις ; Η Ιστορία δεν γυρίζει πίσω. Και ο Οχτώβρης πέρασε και φέτος.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σεμνάαααα ! Έμαθα οτι ο Πούτιν, απαγόρευσε στους Υπουργούς μας, μεσιέ Κατρουγκάλ, χερ Κουρουμπλής και μίστερ Αποστόλου να πάνε στη Ρωσία. Αληθεύει ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά, βλέπω το Σάββατο ξενυχτάτε. Δεν έχει εκκλησία το πρωί ; Οι αρχαίοι πρόγονοι, ήταν τυπικοί στα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Πάντως την ερώτηση που απευθύνει η Σόλιντ, θα ήταν φρόνιμο να την κάνει στον...Κολοκοτρώνη. Ή άντε πιό κοντά. Στον στρατηγό Κατσιμήτρο και σ' αυτούς που έπεσαν στο ύψωμα 731. Εμένα που δεν πολέμησα για την ελευθερία της πατρίδας, αλλά την βρήκα έτοιμη - όπως τα λεφτά του μπαμπά που μασουλάμε - τι με ρωτάς ; Βαστάτε και την τιμημένη σημαία του Τριφυλλιού. Το ίδιο μου κάνει. Αλλά για την ασχετοσύνη μας, καλό να έχουμε το γνώθι σαυτόν, των αρχαίων που αγαπά ο Αιγέας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Νομίζω τα μηχανάκια της βουλής, είναι συνδεδεμένα με την ΑΑΔΕ, και βγάζουν αβέρτα χρήμα...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
30/10/2017, 17:58

Δηλ. στο τέρμα του τούνελ, το φώς που (δεν) βλέπουμε είναι ΜΠΛΕ, ΠΡΑΣΙΝΟ, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΡΟΖ ή ΜΑΥΡΟ ; (Το θέμα είναι, οτι όταν κάποιοι, όλ' αυτά τα βλέπανε και τα λέγανε πριν χρόνια, τους λέγανε γραφικούς. Τώρα θα μου πείς, και που τα λέγανε, εστήκαμεν (λείπει το χί). Η ευθύνη είναι σε όλους αυτούς που - όπως τώρα καλή ώρα - ενώ δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν. Διότι Κικέρωνες υπήρχαν εξ απανέκαθεν....ας τους ρώταγαν. Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα !).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αμφέβαλε κανείς οτι θα φτάναμε εδώ ; Αυτοδικία, ήταν νομοτέλεια. Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες. Αλλά κι αυτός ο ευλογημένος, αμέσως να πυροβολήσει ; ! Ο κόσμος φωνάζει, συστήνεται, πώς είστε, από πού είστε, μήπως μπορώ να σας εξυπηρετήσω, να σας ανοίξω να πάρετε ότι θέλετε και τα τοιαύτα. Πολιτισμένα, ευρωπαϊκά. Όχι αμέσως μπάμ-μπούμ. Τώρα, άντε ξεμπέρδευε απ' τις ΜΗΚΥΟ. Γι' αυτό αν είναι να σας κλέψουν, να φεύγητε απ' το σπίτι... Μη συμβεί το μοιραίο : Να πάρει δηλ. πρωτάθλημα ο ΠΑΟ !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Νομίζω το μέγεθος νκαραν, μετριέται με το μέγεθος της τσέπης. Άμα βλέπεις μεγάλες τσέπες, βάστα το καλάθι απ' την αριστερή μεριά. Οι καπιτάλες, στην Ελλάδα έγιναν πεινάλες !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γιουγκοσλαυική Νέμεσις εν Καταλωνία... Άϊντε και στα δικά μας τα...Θρακιώτικα !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Συνένοχος ή βλάξ;
30/11/2017, 16:56

"...οι καραγκιόζηδες...". Μη μας βρίζεις Κ. Γιώργο. Τι να κάνουμε δηλ. ; Περιμένουμε τις εκλογές και θα τους δείξουμε εμείς. Θα το δείτε. Σαδιστές αυτοί ; Μαζόχες εμείς ! Έχουμε και αριστερή ευαισθησία άμα λάχει.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
08/10/2017, 18:08

Αυτά που λέει ο Κικέρων, είναι εξακριβωμένα και από την άλλη πλευρά... Άλλο πράμα η επί του καναπέ διαδήλωση, άλλο πράμα η Πορεία μετά ξύλου και δακρυγόνου και άλλο πράμα η σιωπηρή αντίδραση διά της απόχής εκ των εκλογικών κέντρων. Η αδρεναλίνη ανεβαίνει στην πίστα (οι μηχανόβιοι το αντιλήβονται καλύτερα...). Αυτό ήταν που έκανε και τον Γέρο (του Μωρηά όχι της Δημοκρατίας...) να πεί : "Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους". Δηλ. εμείς θα πηδάμε τα παλούκια με τον Δράμαλη και σείς θα το παίζετε σιωπηρή αντίδραση ; Πάρτε το...11880 !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πού ναι ο Κικέρωνας να μάθουμε κάνα νέο της προκοπής ! (Τελικά στη Φωτό είναι η Φώφη ; Γιατί τρόμαξα να τη γνωρίσω ! Κουκλάρα, έτοιμη για Πρωθυπουργίνα !).

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
25/10/2017, 16:47

Αυτά κι αυτά ακούει και διαβάζει ο κόσμος και ψηφίζει (και μάλλον θα ξαναψηφίσει μόλις δώσουν και το βοήθημα) ΑΛΕΚΣΗ = τι είχαμε, τι χάσαμε. Το ρεζουμέ της συνέντευξης μου το λέει κάποιος, γιατί είμαι από χωριό ; Είναι καλό το παιδί μας ή να δούμε τον Κούλη ; !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τον κόβεις για χαζό τον Τόμσεν Μιστόκλη ; Μη του λες πράγματα που τα ξέρει πριν από μας, για μας...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πάντως είναι φυσικός Νόμος : ο φελλός έχει μικρότερο ειδικό βάρος απ ΄το νερό. Και γι' αυτό, επιπλέει ! Γενικεύοντας, κάθε φελλός επιπλέει. Και εξειδικεύοντας, άνθρωποι που είναι φελλοί, πάντα επιπλέουν ! Απ' τα μυστήρια της φύσεως...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτοί οι Αρχαίοι βρε παιδί μου, ήταν όλο μυστήρια ! Ενώ τώρα, εμείς τα ξέρουμε όλα ! Άκου μυστήρια !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Για να το λέει, κάτι θα ξέρει.... Πάντως τέτοιους παικτες, έχει να δεί η Ελλάδα, από την εποχή του Σιδέρη, του Παπαϊωάννου και του Δομάζου. Παίχτε μπάλλα, παιχταράδες μου ! Μόνο προσέχτε τους Τούρκους, γιατί θα σας πάρουν και τα σώβρακα στο τέλος. Αλήθεια, βρε σείς, πού μαθατε τέτοια μπάλλα ; Σας έχει φοβηθεί το μάτι μας. Έχετε εκατομμύρια λέει θαυμαστές απέναντι, που περιμένουν να 'ρθουν σας δούν ! Δεν πάτε εσείς (από κει πού 'ρθατε) , μη μας κουβαληθούνε όλοι εδώ ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν κάνουν 6 ώρες, καλά είναι. Δεν το ξέρω. Το υποχρεούνται, τι το θέλεις ; Για να γίνουν άνθρωποι μαθαίνουν. Τα Αρχαία δεν τα μαθαίνεις για να τα ζωντανέψεις, αλλά για να καλλιεργήσεις και να ανοίξεις το Νού σου. Φαντάσου, το λες εσύ αυτό, που είσαι και Δάσκαλος ! Άλλο ο επαγγελματικός προσανατολισμός ενός παιδιού, κι άλλο η μόρφωσή του. Δηλ. να γίνεις Μηχανικός Πολυτεχνείου - καλή ώρα σαν τον Πρωθυπουργό μας - και να μην ξέρεις πόσο μακρυά είναι η Λέσβος από την Μυτιλήνη, να υπολογίσεις με τ' αυτοκίνητο, πότε θα φτάσεις ; !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι σεμνό παιδί ο Νίκος ! Ντρέπεται να πεί, οτι τους πήραμε και τα σώβρακα. Μπράβο σου ! Φτού σου ρεζίλι, είσαι άφθαστος, πού 'λεγε κι ο Χάρρυ Κλιν !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τελικά είχε δίκιο ο Γιώργαρος ; Λεφτά υπάρχουν ή όχι ; Και κάτι άλλο : τόσα χρόνια πέφτανε μίζες στα εξοπλιστικά, τώρα θα πάρουμε κάνα ψίχουλο στο φτωχό Υπουργείο του Κατακαημένου, ή θα πάμε άκλαυτοι ; Και αυτό που λέει ο Ασπιρακ, να πάνε φοιτητές να εκπαιδευθούν, έίναι ότι καλύτερο. Αλλά...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έλα τίτσερ, είδες που τά βαζες με το στρατό ; Τώρα που κάνουν τους σεφ στους "πρόσφυγας" και θα κάνουν μαγειροκουταλίσματα στους τέως συναδέλφους σου, θα εκπληρώσουν την αποστολή τους ! Μην τους κακολογείς λοιπόν. Διάλυση ! Οι άλλοι "συνέλαβαν" την έκρηξη που έγινε στο Σύμπαν πριν 140.000.000 έτη φωτός, και μείς δεν έχουμε λύσει το θέμα της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για όλα λεφτά μαζεύουν και υπάρχουν, μόνο για Δασκάλους δεν περισσεύουν. Σούργελα !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι είν' η Πατρίδα μας ; Μην είν' οι κάμποι ; Μην είναι τ' άσπρα της ψηλά βουνά ; Τό ΄λεγε πάντως ένας σοφός μπαρμπαναύτης : όσο πιό νωρίς (στην ηλικία) πας στο Στρατό, τόσο πιό λίγα κουσούρια σου μένουν....Φαντάσου να πλήρωνες κι από πάνω !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα μας έκανες...μαρμελάδα, ρε Κικέρων. Τύφλα νά 'χει ο Λιακόπουλος. Έν οίδα, οτι ουδέν οίδα...! Πάντως μου κάνει εντύπωση, πώς κουμπαριάζουν οι αβάπτιστοι !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ποιός έχει υπογράψει το γραμμάτιο, νά ξερα....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Οι Λαϊκές κάποτε δυόμιση ώρα το μεσημέρι, είχανε σπατσάρει. Τώρα, τέσσερις η ώρα πάει και ακόμα φεύγουν οι λαϊκατζήδες. Αφού και στο Δήμο, απολύσανε αυτούς που μαζεύανε τα σκουπίδια της Λαϊκής, γιατί δεν βρίσκουνε φύλλο ! Αυτό λέει η Κα και δεν το πιάσατε γατάκια. Τα σκουπίδια πλέον τα παίρνουνε πρίν πέσουνε στους κάδους !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Από τότε που πήγα φαντάρος, πίστευα οτι καραβανάδες γίνονται μόνο Δεξιοί. Πόσο γελάστηκα, τα χρόνια πέρασαν, χάθηκαν, τα ονειρά μας τα καημένα ! Ήταν μια χίμαιρα, κι όμως με γέρασαν, και στην καρδιά μου δεν απόμεινε κανένα....(Στίχοι Ελένης Λιάκου, μουσική Σερ Μπιθί).

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
15/10/2017, 14:22

Τίποτα στη επίγεια ζωή, δεν είναι τυχαίο. Ούτε και τα σημερινά μας χάλια....Η απάντηση στο τι προσδοκούμε, βρίσκεται στο...Μαντείο των Δελφών. Αλλά δυστυχώς, και αυτό, έχει κάνει παύση εργασιών προ πολλού !

Περισσότερα | Σχολιάστε

ΠΡΟΔΟΣΙΑ καραμπινάτη ! Μία απ' τις πολλές τελευταία.... Μπράβο και στους Βρούτους της ΝΔ.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
04/04/2016, 17:35

Στείλτε το άρθρο και σε κάναν Υπουργό - πρώην και νυν - Υγείας, να δει τις επιτυχίες τους. Και επειδή είμαστε και ρατσιστές : Κατερίνα, χουέρ αρ γιου φρόμ ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και κύττα σύμπτωση : το πρόβλημα με το φύλο στα δεκαπεντάχρονα, το έχουν 1 στις 30.000 αγοράκια και 1 στις 300.000 κοριτσάκια ! Δηλ. οι άντρες θέλουν να γίνουν γυναίκες ανυπερθέτως ! Και το ίδιο ακριβώς θέλουν 1 στον 1, οι παιδόφιλοι,οι παιδεραστές, οι αρσενικοίτες, οι μαστρωποί, οι σωματέμποροι και οι κάθε είδους μισογύνηδες. Τυχαίο ; Δε νομίζω. Αναμπάμ, μπαμπαντάμ... Αγοράκια, νά ναι, κι ότι νά ΄ναι. Νομίζω και τα Γιουσουφάκια, επι της αλήστου Τουρκοκρατίας, που πολλοί θεωρούν...οδοντόκρεμα, αγοράκια ΤΥΧΑΙΝΕ να είναι. Αυτά για να βλέπουμε λίγο πίσω απ' τα πράγματα, που συμβαίνουν γύρω μας και που ο Κικέρων προσπαθεί να μας δείξει, στη γλώσσα που καταλαβαίνουν τα παιδιά της πιάτσας ! Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού. Και μπράβο στον κ. Γιώργο για το άρθρο. Αφήστε τα αγόρια σας στην τύχη τους, αλλά μη σας φταίει μετά ο Τσάρτας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πάλι εμφύλιο ; Τόσο η κονόμα πιά ; Γιατί για ιδεολογικό, δεν το βλέπω. Δεν διαβάζουν γύρω τους ; Ε, να βγεί η ΝΔ να πεί τέτοια πράματα ; θα πέσει φωτιά να τους κάψει.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πού 'ναι ο Κικέρωνας να δεί τα χαϊλίκια ! Πρωθυπουργός με πέταλα ! Και χωρίς γραβάτα ! Μας έλιωσε σαν...Θρεψίνη !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μιάς και τό' φερε η συζήτηση και η επικαιρότητα με το δυστύχημα στην Εθνική Λαμίας, μήπως ξέρει κανείς, με την Αίγινα και αυτούς που έστειλαν αδιάβαστους τους εκδρομείς, έχουμε μάθει τίποτα ; Η το κουκουλώσανε με μαεστρία ; Και η ΝΔ τι κάνει ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σ' ωραίος Αιγέα ! Η φραγκοφονίαση είναι αθένεια. Δεν έχει φύλο, δεν έχει κόμα, δεν έχει χώρα. Κάπου είδα σ' ένα σάϊτ, πού είχε βάλει ένας συγχωρεμένος πρώην Σταθμάρχης στη Σαλονίκη, δύο μύρια. Για τα γεράματα...! Αν ακούγανε τον Μάρκο, τά λεγε εδώ και χρόνια : "...άραγε σαν πεθάνουνε, βρ' αμάν αμάν, μαζί τους θα τα πάρουν ; ".

Περισσότερα | Σχολιάστε

Θα ήμασταν ευτυχείς, αν ο Κικέρων είχε 10% λάθος σ' αυτά που γράφει....Δυστυχώς, ούτε στο στατιστικό λάθος δεν εμπίπτει ! Κάποτε - όταν υπήρχαν οι ΜΕΓΑΛΕΣ Ελληνικές Βιομηχανίες - έστελναν στο εξωτερικό τα στελέχη τους, για να είναι κοντά στις τεχνολογικές εξελίξεις, γιατί εδώ είχαμε μια σχετική...καθυστέρηση. Τώρα με το Ινερνέτι, διαβάζοντας αυτά (τα Πολιτικά) που συμβαίνουν στο Αμέρικα , και στας Ευρώπας, βλέπουμε πώς θα είμαστε εδώ μετά τριάντα-σαράντα χρόνια. Όταν κόψαμε τα δέντρα στας Αθήνας και τα κάναμε πολυκατοικίες, νομίσαμε οτι κατεβήκαμε απ' αυτά, όπως οι ιθαγενείς Ευρωπαίοι. Δυστυχώς δεν ήταν ακόμα η ώρα μας ! Πίθικοι είμαστε ακόμα. Δηλ. του είδους Μακάκας, που έλεγε κι ο μαίτρ του είδους, Λάκης, ο εκ Λαρίσσης ορμώμενος και στην Πάρο συναγελαζόμενος.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω : "απ' τον Βαρουφάκη και τον Στουρνάρα, ποιόν να πιστέψω" ;

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
09/10/2017, 17:58

Τα είπαν όλα ο Κος Κικέρων, ο Κος Κένταυρος και προ αυτών ο Τσάρτας !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κε Θάνο, μην υποτιμάτε τις στρεβλώσεις της αγοράς ( και είναι τόσες πολλές....) Όλες οι θεωρίες, εκεί χωλαίνουν. Οι ιδανικές συνθήκες πιέσεως και θερμοκρασίας που προϋποθέτουν οι θεωρίες, δεν υπάρχουν στο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον μας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Περίεργο. Μόνον εγώ κι ο Κικέρωνας, βλέπουμε τους παιδόφιλους να κάνουν πάρτυ ; Κρίμα τον Μαγεμένο αυλό που έγραψαν οι Γκρίμ για να διδάσκονται οι επόμενοι...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όποιος δεν διδάσκεται (ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ) την Ιστορία, είναι πολύ πιθανόν να την ξαναζήσει.... Μου κάνει εντύπωση, τώρα που το σκέφτομαι, πώς οι παλιοί, παρ' όλο που δεν είχαν μάθει και πολλά γράμματα, διάβαζαν και ήταν πιό ενημερωμένοι από μας ! Σ' αυτά που τους απασχολούσαν.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Η ανίκητη βλακεία…
05/10/2017, 16:42

Α, ρε Κικέρων... Εσύ και κάτι άλλοι που λένε τα αυτονόητα, θα είσαστε η αιτία, ν' αλλάξουμε...φύλο ! Πότε θα ψηφισθεί το ρημάδι (το νομοσχέδιο...!) ; Μού θύμισες τώρα το '81, τότε που όλοι οι μπλέ (γνωστοί δεξιοί πριν) σε μιά νύχτα έγιναν πράσινοι. Εκεί που δούλευα. Θα μου πείς, χάσανε με την αλλαγή ; Γι' αυτό σου λέω. Αργεί το ρημάδι ;

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Αριστεροί ή ανίκανοι;
04/11/2017, 10:08

Εσύ σωστά το λες. Απλώς ο κοσμάκης - λαός και Κολωνάκι - θεωρεί οτι ο Αριστερός είναι το φτωχόπαιδο του Λαού, που δίνει και το βρακί του για το σύνολο, με αποτέλεσμα, να μην έχει ούτε τσέπη να τσεπώσει !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
04/10/2017, 17:20

Αυτά παθαίνουμε, όταν για ΟΛΑ, τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι Πολιτικοί. Και αυτό το όλα γίνονται, δεν το καταλαβαίνω. Όλα γίνονται. Αλλά. Έχουμε την οικονομική δυνατότητα ; Είμαστε στον κατάλληλο χρόνο ; Έχουμε κάνει σωστό προγραμματισμό ; Έχουμε το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό ; Έχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό ; Έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες (οικονομοτεχνικές, αρχιτεκτονικές, μηχανολογικές, ότι τελος πάντων χρειάζεται) ; Δεν είμαστε σε περίοδο πολέμου για να εξαρτάται η ζωή μας, απ' την κατάληψη του υψώματος 731. Δηλ. πάρε τους Ολυμπιακούς, και τρέξε μετά να προλάβεις τις προθεσμίες. Και πλήρωσέ τα το ένα, εκατόν ένα για να προκάμεις και να δείξεις οτι είσ' ωραίος. Όταν πληρώνουν την νύφη άλλοι, παίζεις άνετα μπαλλίτσα αγόρι μου. Αν σε περιμένει όμως φυλάκα ή (επί Σουλτάνου) ο πέλεκυς, αλλάζει το πράμα...Υπάρχει το "ο Αστερίξ και η Κλεοπάτρα". Δείτε το, είναι διδακτικό (περί δημοσίων έργων...).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ρε παιδιά, οι άνθρωποι στα φορολογικά είναι εγκληματίες. Δεν υπάρχει άλλη λέξη. Όποιες συνθήκες τους υπαγορεύουν αυτή την πολιτική. Μόνο να σκεφτείτε, οτι φορολογούν όσους έχουν περισσότερα παιδιά, με μεγαλύτερο συντελεστή (συνολικά), τη στιγμή που οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις, τι να λέμε τώρα. Αλλά ξέχασα. Φέρανε τους επήλυδες, να μας λύσουν το πρόβλημα !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
04/10/2017, 17:24

Απ' ότι φαίνεται, ο Αλέκσης ετοιμάζεται για μακροημέρευση στο Μαξίμου.....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι χάλια είναι αυτά ρε ρεζίλια του "κράτους" (εδώ γελάνε...!) ; Στα σοβαρά τώρα, εσείς οι δημοσιογράφοι, μήπως μπορείτε να μας πληροφορήσετε, από ποίο ποσό και πάνω, αρχίζει η Εφορία τις κατασχέσεις στα μετρητά ; Γιατί εδώ, αυτά που βλέπουν τα μάτια μας, μας έχουν βγάλει απ' τα - Κινέζικα - ρούχα μας.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
03/10/2017, 17:13

Και μείς, από το αλήστου μνήμης έτος, που ανοίξαν τα εμπόλεμα σύνορά μας, αμπαρώνουμε τις πόρτες και δεν παίρνουμε χαμπάρι ούτε πράκτορες, ούτε κλέφτες, ούτε φίλους, ούτε οχτρούς, δε πά νάναι 180 κιλά. Το καλοκαίρι βουίζει ο ανεμιστήρας, το χειμώνα κάτω απ' τα σκεπάσματα, δεν καταλαβαίνουμε Χριστό (αν χτύπαγε την πόρτα λέμε...). Ζούμε σαν άνθρωποι, με λίγα λόγια !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κικέρων μη ξεχνάμε το Κόσσοβο. Έχει ανακυρήξει ανεξαρτησία, μετά από αναγνωρισμένο (!) δημοψήφισμα και βομβαρδισμό της Σερβίας από το ΝΑΤΟ !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Λεφτά υπάρχουν Νο2!
13/09/2016, 16:05

Το πλαν Μπι για την κατάργηση του Ενφιά ; Καλό φαίνεται. Θα πληρώσουν (πάλι) οι έχοντες και κατέχοντες ! Τέτοια ξεφτίλα πιά ! Έναν κεφαλικό φόρο να βάλουνε, να ξέρουμε και με ποιούς έχουμε να κάνουμε... Είναι αυτό που έγραψε ο ΑΡΚΑΣ, το είδατε πιστεύω : "Οι πολιτικοί (ηγέτες) , καλό είναι να βγαίνουν απ' τα σπλάχνα του λαού. Με εξαίρεση όμως, το Παχύ έντερο" !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σεμνάαα Τίτσερ. Δεν μιλάνε έτσι σε μιά - συγνώμη - σε έναν κύριο...Εξ άλλου η - συγνώμην - ο συγκεκριμένος, κύριος, ήρθε για να υποστηρίξει την...αλλαγή φύλου ! Είπε και το φοβερό για τον Αλέκση που τον θαυμάζει : Ηγέτης είναι αυτός που μπορεί να αποτρέψει μιά καταστροφή, η οποία δεν θα 'ρχόταν, αν δεν κυβερνούσε ! (Αρκάς) και έφυγε...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
01/10/2017, 19:04

Όσο οι φυλακές είναι άδειες και αυτοί που έπρεπε νά 'ναι μέσα, το παίζουν και σωτήρες. σωτηρία δεν υπάρχει. Δεν πα' να μπούνε χίλια μνημόνια. Δεν λέμε, Γουδή, λέμε Κορυδαλλός. Σουίτες και δεν συμμαζεύεται...Απλά πράματα και ωραία. Δημοκρατικά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τίτσερ, πάλι σχολείο μου φαίνεται πρέπει να πάς. Είναι πουθενά κανένας Άρειος, για νά 'ναι κι στην Ελλαδίτσα μας ; Απλώς το ελληνικό Ντιενέϊ, όσων ζούν κι αναπνέουν κάτω απ' τον Ελληνικό ήλιο και τον Όλυμπο, αναπτύσσεται μέσ' τους ιθαγενείς, όπως παληά. Ρώτα και τους φιλέλληνες. Καί όσους έχουν πάει έξω και έχουν νοσταλγία. Τώρα εσύ, είσαι μιά περίπτωση για μελέτη. Δεν είναι όλοι σαν και σένα. Εξ' άλλου, αυτή η νοοτροπία που έχεις, "ένας εναντίον όλων", εμένα μου λέει οτι μέσα σου είσαι καράβλαχος !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Φέϊκ Βουλευτές, φέϊκ Κόμματος, σε φέϊκ Κυβέρνηση. Καλά είναι να βγάλουν και το "Έλληνες" απ' την ονομάσία του κόμματος. Γιατί αν τα λέγανε αυτά, στους πραγματικούς Έλληνες που κατοικούσαν αυτόν τον τόπο, θα μάθαιναν και τι εστί βερύκοκκο. Και αυτό που είπε η Βούλτεψη, είναι - μάλλον θα ήταν, σε άλλες εποχές, που υπήρχαν άντρες με ούμπαλα - η απόλυτη ξεφτίλα, για τον προέδρο των ΑΝΕΛ. Αλλά την σήμερον ημέραν, τιμή μας και καμάρι μας η "αλλαγή". Είναι και της εποχής τα... σύκα Καλαμάτας ! Καλά για τους άλλους, τους προοδευτικούς, αυτοί έχουν την υποστήριξη του Ελληνικού λαού ! Σαν το 10% του Γιωργάκη. Με Αμερικανική εσσάνς....Οπότε προχωρούν στις αλλαγές που ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν, κατά προτεραιότητα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σήμερα παρέμβαση ; Σήμερα που σκοτώθηκαν τα τρία παλληκάρια στα Ίμια ; Τέτοιο θράσος ; Λίγη ντροπή κ. Πρωθυπουργέ ΜΑΣ. Πρωτομηνιά αύριο πέφτει κι η συνταξάρα, έ ! Εις υγείαν των κορόϊδων ! ΚΑΘΗΓΗΤΑ (στο παραμύθι !) κ. Σημίτη !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και της λέγανε της Αυλωνίτου όταν ήτανε μικρή : "όποιος λέει ψέμματα, πέφτει μεσ' τα αίματα, πρόσεχε" ! Αυτή όμως μόλις μεγάλωσε, έμαθε, πως όποιος λέει ψέμματα, πέφτει μεσ' τα... χρήματα. Και αποφάσισε, το σπόρ να το κάνει επάγγελμα ! Μη τους υποτιμάτε, μόνον ηλίθιοι δεν είναι. Είναι φέϊκ προφέσσιονελς !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι γάτα ο κοντός με τη γραβάτα ! Μίζιενς και ξερό ψωμί.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κάπου λέει : ή με τον Μαμωνά, ή με τον (φτωχό) Χριστό. Αυτό που λέγανε οι πιό παλιοί : ο δρόμος της Αρετής και της Κακίας. Άραγε πόσοι Ιεράρχες μας ΚΑΙ ο Πατριάρχης, διαλέγουν τον δρόμο του Χριστού ; Γιατί κάπου αλλού λέει : Κατά τα λόγια αυτών ποιείτε, κατά τα έργα ΟΥ. Και οι Τούρκοι στην Πολιτική, βαστάνε τα Βυζαντινά πρότυπα....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι τους γίνεται, οι γύρω και έξω, γιατί δεν διδάχθηκαν τίποτε απ' την Ιστορία. Και να καταλάβουν όλη την Ελλάδα - είτε ειρηνικά, είτε διά των όπλων - η Ελλάδα θα τους απορροφήσει και σε λίγο δεν θα θυμούνται ούτε την μάννα τους. Η θα γίνουν Έλληνες στην ψυχή, ή θα καταδικαστούν να είναι κατακτητές της. Και οι κατακτητές κάποτε, πάνε από κεί που ήρθαν....Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για το τί εστί Ελλάδα και δεν την παίρνει πίσω. Δυστυχώς γι' αυτούς !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτό που λες Θανάση μου, σαν σύλληψη, είναι πενήντα χρόνια μπροστά... Απορώ πώς, αριστεροί άνθρωποι, με πείρα και ιστορία, δεν βλέπουν οτι η όλη αυτή κατάσταση που ζούμε, εξυπηρετεί τα μάλα την "άρχουσα τάξη". Εκτός κι αν όλη τους η πρεμούρα τόσα χρόνια - λές ; - νά 'τανε να γίνουν αυτοί, Άρχουσα Τάκση ! Γέροντα η ευχή !!!!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το Καζίνο δεν είναι επένδυση. Είναι τζόγος. Επένδυση είναι τα τόσα εργοστάσια και μεγάλες επιχειρήσεις, Ευρωπαϊκής εμβέλειας, που τα είχαμε και δεν σταθήκαμε ικανοί, να τα διατηρήσουμε και να τα εκσυγχρονίσουμε. Αν περιμένουμε να μας σώσουν τα Καζίνα και οι Λέσχες, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ας κυττάξουμε να επενδύσουμε σε αυτό που έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα. Το Ελληνικό, μπορούσε κάλλιστα να γίνει ένα διεθνές αεροδρόμιο για αερολέσχες και αγώνες επίδειξης, λόγω θέσης. Δεν συζητάμε για τις υποδομές που είχε για επισκευές αεροσκαφών και μπορούσε να μείνει, σαν τις δεξαμενές επισκευής που έχουν τα Ναυπηγεία ( Ναυπηγεία, άλλη πονεμένη ιστορία...). Υπάρχουν άνθρωποι στη χώρα μας, που έχουν τις γνώσεις να πούν τι θα μπορούσε να γίνει το Ελληνικό, παραμένοντας ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ. Βρέστε τους και κάντε ρεπορτάζ. Γι αυτό είναι οι Δημοσιογράφοι. Όχι να υποστηρίζουν τον Τζόγο. Αλλά για ρωτείστε τα κονομημένα Νότια Προάστια, πόσοι θέλανε να μείνει το Αεροδρόμιο εκεί....;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κι αν πούμε οτι το ναυάγιο έγινε για να δουλέψουνε οι ΜΗΚΥΟ που καθαρίζουν, είναι θεωρία συνομωσίας ; Είναι φώς-φανάρι. Θα πέσει πολύ χρήμα στο...καθάρισμα, για δέκα χρόνια το λιγώτερο ! Αυτές είναι επενδύσεις ! Αλί στον Σαρωνικό.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
15/12/2016, 20:54

"...στο Χίλτον που στοίχιζε κάτι παραπάνω..." : τελικά μου φαίνεται είχε δίκιο ο Γιώργος, οτι λεφτά υπάρχουν (για τους δικούς...).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα αν πώ οτι οι γνωστοί-άγνωστοι, κατά Βουλή μεριά, μας κατάντησαν λαθροχώρα, μετά τόσες προσπάθειες να γίνουμε άνθρωποι, θα πώ ψέμματα ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Συγνώμη, εγώ γιατί βλέπω μιά άνοδο του επιπέδου σπουδών των παιδιών, ώστε να μπορούν και οι νέοι μαθητές που "επισκέπτονται" την χώρα μας και οι Ευρωπαίοι φίλοι μας θέλουν να τους κατσικώσουν εδώ, να μπορούν να εσωματωθούν στα σχολεία ; Είναι πολύ μελετημένοι οι Υπουργοί μας, παρόλο που έχουν έλλειψη πτυχίων...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Σε μια κανονική χώρα…
27/09/2017, 17:11

Ήταν το Ελληνικό πείραμα του Αιώνα ! Δεν έτυχε, αλλά απέτυχε. Ακολουθούν λοιμοί, λιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί. Δηλ. Κερδάμε σύντροφοι τα διαλύσαμε όλα...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Αντιστασιακό
18/02/2016, 14:54

Ξεχνάτε οτι κάποτε κοιμόμαστε με ανοικτά παράθυρα ; Όταν κάποιοι φρόντισαν για το καλό μας πάντα, να βάλουν μεσ' τα σπίτια μας - κυριολεκτικά απ'τα παράθυρα - τον άγνωστο/ακάλεστο, πώς θέλετε να αντιδρά ο κόσμος ; Πάλι καλά που υπάρχουν οι νέοι. Αλλά μας φεύγουν κι αυτοί....


Περισσότερα | Σχολιάστε

Κατάρα ! Ούτε απ' το Κατάρ δεν στέριωσε επένδυση ! (Αλλά έχουν και κάτι φάτσες αδερφέ μου....ούτε οι Ντάλτον - σε πιό χοντρό)

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πωπώ βρώμααααα ! Μικροκομματικά βρωμερά οφέλη... Για ρίχτε και μιά ματιά στο τελευταίο Συμβούλιο του ΝΑΤΟ, όπου έγινε για 1η φορά δεκτή η γείτονα και φίλη "Μακεδονία" , με το όνομά μας. Τα Σκόπια βρε κουτά, γι' αυτό λέω. Παρούσα και η Ελληνική (;) αντιπροσωπεία ! Οι κακές γλώσσες λένε, οτι η αντιπροσωπεία μας, είχε κατέβει για μπάνιο στο Σαρωνικό, αλλά δεν το πιστεύω. Όπως δεν πιστεύω και το άρθρο που διάβασα, γιατί υπάρχει η Ελληνοτουρκική φιλία και το ζεϊμπέκικο του Γιώργου !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλή όρεξη και καλή χώνεψη στον...ΕΟΑΝ. ( Την 20η και την 21η ερώτηση τι τις θέλατε ωρέ ;.... Μόνοι σας βγάζετε τα ματάκια σας ; )

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πάντως Τίτσερ, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, όταν ξεκίνησες να γράφεις στο σάϊτ, για δάσκαλος, έκανες πολλά λάθη ορθογραφικά και συντακτικά (τα οποία οσονούπω βλέπω μετά χαράς τα διόρθωσες...). Θέλω να πιστεύω οτι έφταιγε η...απουσία σου απ΄ την ψωροκώσταινα και όχι αυτά που σου λέει, ο κακορίζικος ο Κικέρων ! Αυτά πρέπει να τα προσέχεις....! Ο μπιγκ μπράδερ αγρυπνεί. Κι έχει ένα μάτι, Νάαα ! (μετά συγχωρήσεως).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά πώς κάνετε έτσι ; (οι σχολιαστές). Το άρθρο είναι για γεννηθέντες μετά το 1995, κλάσης 2013. Οι πουρέϊντζερς δίπλα !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Νομίζω οτι αφού - μετά από 2000 χρόνια - απεφάνθησαν "επιτελικά στελέχη τραπεζών", οτι τα μετρητά, ευνοούν την φοροδιαφυγή, τα υπόλοιπα είναι απλώς...οδοντόκρεμες. Να μη το σκεφτούν τόσα χρόνια, να λύσουμε το πρόβλημά μας...Ε ρε ΕΝΦΙΑ που σας χρειάζεται. Δράκουλες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα είπατε τη σωστή κουβέντα Κε Γιώργο : Η μόρφωση που δίνουν τα Ελληνικά σχολεία..... Λέτε να μη ξέρουν οι ειδήμονες, οτι η παιδεία ειναι το Α και το Ω ; Η γλώσσα και όλα τα σχετικά... Γι αυτό και κάθε υστερόβουλος, έχει για στόχο του,τα παιδιά και την παιδεία ενός λαού (Ωσονούπω, θελουν να αλλάξουν τα βιβλία της Ιστορίας. Τυχαίο ; Δεν νομίζω... ). Σερσέ λα Φάμ, που λένε κι οι Γάλλοι. Απ' τη μάννα ξεκινάνε όλα....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Χα, χα ! Ωραίος ο Προκόπης ! Ερμηνεία ! όπως λέει κι ο Χατζάρας οτι είπε ο Κοσσοβάρος στους Γιουγκοσλάβους : "Δεν χρειάζεται να μας αναγνωρίσετε. Αρκεί να μας συμπεριφέρεσθε σαν να μας έχετε αναγνωρίσει" ! Δηλ. δεν χρειάζεται να γίνει η Θράκη Τούρκικη. Αρκεί όλα να γίνονται σαν να είμαστε στην Τουρκία ! Μοντέρνα πράματα Προκόπη μου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Ο δρόμος του νέου φαρμάκου". Η νέα ταινία, με πρωταγωνιστές γνωστούς "ορειβάτες" απ' την φιλη χώρα ! Το σίγουρο είναι οτι μεσ' τα βουνά, ότι μεταφέρεις, διατηρείται φρέσκο ! Και οι συγχωρεμένοι, γύρισαν μέσ' τη θύελλα, γιατί νόμιζαν οτι ¨καποιους" ξέχασαν ! Εϊναι πολλά τα λεφτά, απ' το νέο φάρμακο. Αφού κάνανε ολόκληρη έκθεση στο ΣΕΦ : Κανναβοέκθεση !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όχι "αν σ' ακούγαμε τότε". Νομίζω πιό σωστά είναι "αν δεν σ' έριχναν - εκ των έσω...- τότε".

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
19/09/2017, 15:38

Εφ' όσον πιστεύουμε ακόμα στα γκάλλοπ και στην τηλεόραση, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Είναι σαν την αυτοψία που έκανε ο Υπουργός μας ! Και μείς μετά τις εκλογές, δεν πιστεύουμε στα...μάτια μας (εκτός κι αν οι εκλογές, είναι συκέ. Λέτε ; ). Α ! και το άλλο απίστευτο : Τα Σκόπια - δηλ η "Μακεδονία" που ο κόσμος τό 'χει τούμπανο και μείς κρυφό καμάρι - έγιναν δεκτά σε εκπαιδευτικά προγράμματα του ΝΑΤΟ, χωρίς ο Έλληνας εκπρόσωπος στο Συμβούλιο, να θέσει το βέτο (του Κωστάκη) για το όνομα. Νομίζω το είπε και η τηλεόραση, της....Ακτής Ελεφαντοστού !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
17/09/2017, 15:42

Κε Προκόπη,

1ον) Δεν υπάρχει σάλιο για Δικηγορικά γραφεία, γενικώς και 2ον) μας έχουν πεί και έχουμε πεισθεί οτι πληρώνοντας τον ΕΝΦΙΑ, βοηθάμε να βγεί η Ελλάδα από την κρίση (καλά, γιατί γελάτε ;) !!!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μα, πρώτη (;) φορά Αριστερά (;) ! Πιστεύω στο τέλος,να τιμήσουν τα ρούχα που φοράνε και να μη τους εκδόσουν. Γιατί για θέμα ιδεολογίας, δεν συζητάμε... Μπράβο και για το άρθρο και για τα σχόλια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Διπλωματούχοι/Πτυχιούχοι μέσω Κόματος ! Και το ανακαλύπτουμε το 2017, τώρα που τα παιδιά έχουν γίνει τόσο γραψ@ρχίδες, που μας τα πετάνε μεσ' τα μούτρα. Και μείς ; Έχουμε (ακόμα) τον Σαρδελόγλου, Γαβρόγλου και δεν συμμαζεύεται, να πουλάει προοδευτιλίκι. "Ηθελέσθα και παθέσθα", λέει η σοφή παροιμία, του (κάποτε) σοφού λαού μας. Γιατί αυτά, είναι γνωστά, από τότε που ο ήλιος ανέτειλε πράσινος (αντί για άχρωμος και ουδέτερος υπέρλαμπρος, όπως τον ξέρουμε όλοι...).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μέγας Ναπολέων ή μέγας Κικέρων, έχει καλύψει όλα τα κενά που έχει ο σύγχρονος ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ Έλληνας, όσον αφορά την σύγχρονη ιστορία μας, που ζούμε και τώρα. Όποιος ξέρει να διαβάζει, μπορεί να διαβάσει και την άλλη πλευρά, και να κρίνει. Η αποκάλυψη της ρήσης : "αριστεροί οι χρήσιμοι ηλίθιοι της ιστορίας και της Ιστορίας", δυστυχώς μας ξεβόλεψε και πλέον είμαστε προ των ευθυνών μας. Χωρίς φόβο και πάθος. Γιατί φοβόμασταν οτι αυτά που λέει ο Κικέρων, ήταν αλήθεια. Αλλά δεν το μολογούσαμε. Μπορεί να φτάσουμε και στο "νύν υπέρ πάντων Αγών", αλλά ελπίζουμε να το αποφύγουμε, σαν πιό σώφρονες απ' τους παππούδες μας...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ως φαίνεται, απομακρυνθήκαμε πάααρα πολύ, απ'αυτό που λέγαμε κάποτε : Αποταμίευση = Επένδυση. Και επένδυση, όχι από τον αποταμιευτή, αλλά απ' αυτόν που θέλει να επενδύσει και ψάχνει χρήματα. Και πού θα τα βρεί ; Εκεί που τα αποταμίευεσε ο αποταμιευτής. Και πού τα αποταμίευσε ; Σ' έναν λογαριασμό αποταμίευσης ένός ταμιευτηρίου. Και ποιός τον έχει αυτόν τον λογαριασμό ; Ε,συνήθως μιά τράπεζα. Τώρα λέμε, οτι κακώς τα πάει ο κόσμος στις Τράπεζες. Μετά ήρθε το χρηματιστήριο :- Οι αγνοί : "βάλτε τα στο χρηματιστήριο, να τα πάρουν οι εταιρείες, που θέλουν ν' αντλήσουν κεφαλαια,, για νά 'χουμε ανάπτυξη", - Οι ξύπνιοι : "βάλτε τα στο χρηματιστήριο, εκτός από ανάπτυξη, να κονομήσετε κιόλας". Τώρα λέμε, το χρηματιστήριο είναι καζίνο, τι το θέλατε ; Ηθικόν δίδαγμα : "Όσο υπάρχουν δάσκαλοι, θα βγαίνουν μαθητάδες, κι όσο υπάρχουν θύματα, θα βγαίνουνε...νταβάδες" (λαϊκή σοφία).

Περισσότερα | Σχολιάστε

ΘΒ : "...άνθρωποι που γνωρίζουν δεν μιλούν...." 1) Και να μιλήσουν, δεν τους ακούει κανείς, λόγω ξερολίασης και ειδικών (μυστικών !) συμφερόντων 2) Πού να μιλήσουν ; Στα συνοικιακά συμβούλια ; δε λες που έγινε το διαδίκτυο και διαβάσαμε και κάτι της προκοπής. Γιατί ΤουΒού και (ε)φημερίδες, είναι καλά για επιχωμάτωση (μπάζα). Και ο ειδικός τύπος, χώλαινε χαρακτηριστικά....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αντάρτες ! Αντάρτες ! ( θα έχουν στο γραφείο τους και φωτο, με τους ήρωές τους ! ).Πού να ξέραμε οι δύσΤΟΙΧΟΙ οτι στην εποχή μας οι Αντάρτες θα περνάνε...Μπέϊκα ! Νά 'χαμε γραφτεί και μείς στο τσικό, όταν είμαστε ατίθασα νιάτα....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά πάμε απ' ότι βλέπω ! Προχωράμε. Πού είμαστε τώρα ; 1944 ή 43 ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά και μείς που ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ για να βάλει φυλακή τους Λαθρέμπορες και τους Λαθρέλληνες που μας βάλανε στα μνημόνια, τι κάνουμε ; !!!

- Α ! ρε Αλέκση τι μας κάνεις ; (- Τι σας κάνω μάννα μου ; )

Κε Γιώργο μας ανοίγεις τα μάτια, και μας κλείνεις το σπίτι !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ω ! Γέροντα !!!! Ευλογούμεν τα γένια μας ε ; Ο Μπιραλλάχ είναι μεγάλος μπρέ. Έχει πιλάφι για όλους τους πιστούς... Άφεριμ !

Περισσότερα | Σχολιάστε

ΑΡΚΑΣ : "Όταν αυτός που σου πήρε Δέκα, σου επιστρέφει το Ένα, απλώς θέλει να του δώσεις μιά ακόμα ευκαιρία, να σου πάρει άλλα Δέκα" !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα κάνει όλα και συμφέρει : τι είναι ; ! Αν θεωρήσουμε οτι οι εκλογές (μας) είναι τίμιες και ανόθευτες, σαν τις αγνές παρθένες της εποχής των γλαδιόλων, και δούμε ποιό μέρος του εκλογικού σώματος καθορίζει το αποτέλεσμα, τότε όλοι μαζύ θα αναφωνήσουμε, εβίβα Αλέκση. Διότι ΔΥ και Συνταξιούρχοι θέλουν λίγο-λιγουλάκι οικονομικό σπρώξιμο και θα γίνει το θάμα. Αν θεωρήσουμε πάλι, οτι οι εκλογές (μας), επιδέχονται του "βοηθού το χέρι" , που λέγαμε πιτσιρικάδες, ή "του Θεού το χέρι", που είδαμε στο Μουντιάλ, τότε και πάλι (ίσως) να αναφωνήσουμε, εβίβα Αλέκση. Τέτοια θάματα, να βρείς πιστό φίλο και κρατικομονοπωλητή-αγοραστή, με εξασφαλισμένο ειρηνικό περιβάλλον, μιά φορά στα 1000 χρόνια. Δεν τον αφήνεις...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα ή μας δουλεύουνε απ' τη ΝΔ, ή δουλευόμαστε (πάλι απ' τη ΝΔ !). Αν γίνονται μυστικές συνομιλίες - και τις μάθανε - να τους καταγγείλουν. Αν δεν έχουν άποψη και περιμένουν τον Τσίπρα - λόγω πολιτικής - τους βγάζουμε το καπέλο ! Μιλάμε για υψηλή πολιτική ! Αν δε, περιμένουν τον Αύγουστο, με τις παχιές μύγες, να ξεβρακωθεί ο Αλέκσης στον Τράμπ, και κατόπιν να τοποθετηθούν, τότε μιλάμε για...γλάστρες μπαλκονιού. Εκεί είναι η θέση τους. Ίδωμεν (και κλαύσωμεν...).

Δηλ. αν οι περίοικοι της ΝΔ και όχι ο Κούλης - για να μην δεσμευθεί (!) - λέγανε αυτό που λέει ο Χατζάρας : "...Εάν δεν τους αναγνωρίσουμε «εμείς» θα είναι πάντα Μπάσταρδοι. Ντεμέκ. Σε κάθε περίπτωση για κάθε πραγματικό Έλληνα δεν υπάρχει κανένας Συμβιβασμός. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και οι μακεδόνες είναι Ελληνες. Δεν υπάρχει ούτε Μακεδονικός λαός ούτε μακεδονική γλώσσα. Τελεία και παύλα.", σε τι θα χάλαγε η συνταγή ; Να τα λέγανε, όπου βρεθούν κι όπου σταθούν. Πού το πρόβλημα ; (ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ με ωμέγα ! Μακρό το ω : ωωωω).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η ΝΔ να βγάλει πάραυτα φέιγβολάν, με την πιό πάνω λίστα και να την μοιράσει στους "πρόσφυγες". Να ξέρουν οι άνθρωποι πού να πηγαίνουν. Και να ειδοποιήσουν και όσους θέλουν νά ΄ρθουν εδώ. Πάραυτα !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είπαμε να φυσήξει ο άνεμος της αλλαγής, αλλά ενέσκηψε θύελλα εξ αριστερών και τα πήρε όλα και τα σήκωσε...Βέβαια, χρήσιμοι ηλίθιοι στην προκειμένη περίπτωση, δεν ήταν μόνον οι αριστεροί (τρομάρα τους). Όλος ο κόσμος - μη ξεχνάμε και την Σοσιαλοκρατούμενη, τότε Ευρώπη - ήθελε μιάν αλλαγή, επί το "προοδευτικότερο", αλλά εμείς εδώ το παραξευτιλίσαμε. Ειδικά στην Εκπαίδευση... Τώρα άντε μάζεψέ τα. Μας έχουν κατσικώσει και τους αγαπημένους μας "πρόσφυγες" της... Συρίας, οπότε καλά ξεμπερδέματα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ένας νόμος που λέει οτι ένα ακίνητο που απαλλοτριώθηκε, αν δεν το θέλει το Δημόσιο επιστρέφει στον ιδιοκτήτη του, ισχύει ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Στις ειδήσεις για την φωτιά ο εκφωνητής (του Αρκά) : "Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, όχι μόνο δεν απουσιάζει η Πολιτική ηγεσία, αλλά η έκταση της καταστροφής δείχνει οτι την επιχείρηση συντονίζει, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός" !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πες αλεύρι ! Ο Οτσαλάν σε γυρεύει !

Τότες είχαμε Σοσιαλισμό, ενώ τώρα, πρώτη φορά Αριστερά. Γράψε λάθος ! Εξ' άλλου η Θράκη είναι μακρυά....

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
03/08/2016, 21:46

Στη Στενή (όχι Ευβοίας) δεν βλέπω κανέναν και ανησυχώ... Οι δολιοφθορείς - σαμποτέρ - όταν συλλαμβάνονταν, εκτελούνταν. Εν καιρώ πολέμου. Εν καιρώ ειρήνης ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν ανοίξετε ένα λογαριασμό, για την ενίσχυση των πυροπαθών, θα γίνετε ίδιοι κι απαράλλαχτοι, κ. Πρωθυπουργέ. Και να τα εκατοστήσετε (τα στρέμματα).

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Ντροπή σας κ. Τόσκα!
13/08/2017, 22:03

Ντροπή ; Ωραίο το ανέκδοτο με μία (άγνωστη) λέξη !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν ρώτησα εσένα αγόρι μου κένταυρους. Δεν με απασχολεί τι ψηφίζει ο καθένας. Ερώτηση Κρίσεως (της δευτέρας παρουσίας που λέμε) ήτανε. Εξ' άλλου τα είδα τα χαϊρια των ψηφιζόντων (εμού συμπεριλαμβανομένου...). Όσο για αντίληψη, δεν φημίζομαι. Είσατε εσείς τα τζιμάνια και μας βγάζετε ασπροπρόσωπους στην κακούργα κενωνία.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Τον Μαραντόνα ρε;
10/08/2017, 14:08

Νομίζω έχει ξαναειπωθεί : Ρόκ και Ρεμπέτικο, ΗΤΑΝ εκ γενετής ασθένειες, για τους Α ριστερούς. Μόνο ΠΑΘΟΚ - συγνώμη, μόνο Θοδωράκης και Αντάρτικα, ανεγνωρίζοντο ως πατρώα ημών μουσική. Τον Σερ, μετά την επάνοδό του στα λαϊκά, με τους προσωπικούς του δίσκους, τον ανεχότουσαν, λόγω προτέρου εντίμου βίου ! Τώρα όμως, οι καιροί άλλαξαν...! Γεγονός πάντως είναι, οτι στους ποδοσφαιριστάς, δεν ταιριάζει η Πολιτική. Δεν δένει. Γι' αυτό άλλωστε και το ποδόσφαιρο, (ΚΑΙ επειδή η χούντα μας το πατρονάριζε ώστε με την ενασχόλησή του σ' αυτό, ό κόσμος να ξεχνά τα πολιτικά του προβλήματα !), ήταν αποδιοπομπαίος τράγος για την Αριστερά. ΗΤΑΝ. Τώρα.....μόνον αν πείς κάτι εναντίον της.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μάχαιραν έδωσες, μάχαιρα θα πάρεις. Νόμος. Όταν δεν φροντίζεις η ζωή σου να ακολουθεί κάποιους νόμους - πολλώ δε μάλλον όταν τους παραβαίνεις - υπάρχει τιμωρία. Παραδείγματα - αγνοούμενα - παντού γύρω μας....

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Οι άχρηστοι ηλίθιοι
17/07/2017, 18:40

Δυστυχώς, τέλειο(ς)....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η πίστη, είναι ένα όπλο, που δόθηκε από τον Δημιουργό (άλλοι τον λένε Θεό), για να βοηθήσει τον άνθρωπο, να ανταπεξέλθει στην επί γής βιοπάλη. Η πίστη στον Θεό, είναι ένας -'ισως ο σπουδαιότερος - δρόμος. Η πίστη στον Θρύλο, είναι ένας άλλος. Η πίστη στον Έλβις, ένας άλλος. Κι η πίστη στο κόμμα μας και στον Αντρέα, άλλος ένας. Τώρα αν η σφαίρα, περάσει ένα εκατοστό δίπλα απ' το κεφάλι μου, ή αν χτυπήσει την Αγ. Γραφή πού είχα στην τσέπη του πουκαμίσου μου, άλλοι το λένε τύχη, άλλοι το λένε θαύμα εκ πίστεως. Μυαλό έχετε, διαλιέχτε...Μόνο λίγο προσοχή, διότι μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου (=θάνατος), δεν μπορούμε να μετανοήσουμε (= αλλάξουμε γνώμη).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δηλ.πάλι στη μόρφωση (των νέων) καταλήγουμε ε ; Και είχα καποια ελπίδα, μιάς και τα τελευταία χρόνια, οι Οικονομικές σχολές, ήταν κάργα, οτι θα βελτιωνόμαστε στους τομείς του Μάρκετινγκ και της τυποποίησης...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
09/07/2017, 11:29

Όλοι τα ίδια είναιαιαιαιαι. Κατ' ιδίαν είναι ωραίοι, σωστοί, φιλικοί, αγωνιστές, δημοκράτες, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, σαρξ εκ της σαρκός του λαού. Όταν έχουν το αξίωμα όμως, έ τότε κάτι αλλάζει. Είναι αυτοί που αποφασίζουν με γνώμωνα το καλό του έθνους και όλοι οι υπόλοιποι, που ζούν και γεμίζουν τα κενά του πλανήτη. Αυτοί που αίρονται στο ύψος των περιστάσεων. Αυτοί που όλοι μαζύ τα τρώνε. Αυτοί που πετάνε και κάνα κόκκαλο στους πληβείους, για να μασουλάνε και να μη μιλάνε. Και όσοι απ' αυτούς πάνε να ξεχωρίσουν και να υπηρετήσουν αυτό για το οποίο ετάχθησαν, πάνε αδιάβαστοι. Κι ο νέος αντιπρόεδρος αν και Καμμένος, είναι ψημένος στα κελεύσματα της Βουλής και της αναγκαίας συνεργασίας με τους εξ απεναντίας. Για το καλό μας.... Αυτά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μην υποτιμάτε τον Αλέξις....

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
09/09/2016, 16:54

Εύγε ! Και κρίμα για τη χώρα μας. Ήθελα νά 'ξερα όλοι οι αγώνες, από τόσους Δασκάλους, για να μαθαίνουν ΟΛΑ τα παιδιά της Ελλάδας, γράμματα, ώστε να μπορούν να κρίνουν, αυτά που βλέπουν και ακούν απ' τις Σειρήνες της κοινωνίας, αυτοί οι τωρινοί "Αριστεροί" της πλάκας, τους ξεχάσανε ; Γιατί δικοί τους άνθρωποι ήταν οι αγωνιστές αυτοί. Δίκιο είχε ο Λ. Κηλαηδόνης που έλεγε "Gamo τους άσχετους"

Περισσότερα | Σχολιάστε

Για κάτι τέτοια, όποιος εκλεγεί, φροντίζει και αλλάζει όλες τις ηγεσίες που υπάρχουν με δικούς του, μη του σκάσει καμμιά αδέσποτη, τύπου Γκλεν Τιάο Κιμ Σουκαμώτομηχανάκι. Και κοιμάται ήσυχος, χωρίς κουνούπια και αλογόμυγες...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτό το υποχρεωτικό. της παραχώρησης μεριδίων, δεν το καταλαβαίνω. Δηλ. βοηθάμε κάποιους, να κάνουνε αρχή στην "σταδιοδρομία" τους ; Γιατί δε χαρίζουνε και κάνα δάνειο, σε κάποιους - αποδεδειγμένα - ενδεείς ; Ο εξ ανάγκης και δη επί τούτου τεχνητός ανταγωνισμός, μόνον ανταγωνισμός δεν είναι.... Μη μπλέκουμε τα κακώς κείμενα της ΔΕΗ και κάθε άλλης κακώς διοικούμενης Δημόσιας επιχείρησης, με τα θέματα της λειτουργίας μιας Οικονομίας. Γιατί επενδύσεις μεγέθους ΔΕΗ, δεν μπορεί να κάνει καθε ιδιώτης..... Όπως και δίκτυο ΟΤΕ....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτοί οι αναρχοκαπιταλιστές πράκτορες των Αμερικάνων..... Απο τις πρώτες φωτιές το '81, που κάηκε η Πεντέλη, κάθε χρόνο τα ίδια. Όμως, εμείς νά 'μαστε καλά κι ας τον κόσμο να καίγεται ! Και του χρόνου αδέλφια, να καούν τα υπόλοιπα. Αλλά τι λέω ; Του χρόνου τον καυτό Αύγουστο μήνα, θα έχουμε βγεί στις αγορές και θα κλάψουνε μαννούλες ! Θά 'χουμε και προεκλογικά έξοδα...Τις φωτιές θα κυττάμε ; Να λέμε ευτυχώς, που το Αιγαίο δεν παίρνει φόκο !!!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όπως έλεγε κι ο Μίκης : " διότι δεν συνεμορφώθην, προς τας υποδείξεις " ! Τι ζούμε ωρέ σύντροφοι...!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν μπορούσε το άρθρο να δημοσιεύεται κάθε μέρα, θάταν ιδανικό. Να μη το ξεχνάει κανείς (μεσήλικας προς το μεγάλο) που έχει ευθύνη για το οτι οι νέοι, κάνουν αποχή από γάμο και οικογένεια, προτιμώντας να ζούν μόνοι ή με συμβίωση (!). Και γι' αυτό, υπάρχουν αίτιοι... Οι οποίοι και "φρόντισαν" να εμπλουτίσουν τους γηγενείς με αλλογενείς, ώστε να μην έχουμε δημογραφικό πρόβλημα ! Έχετε το πρόβλημα ; Έχουμε τη λύση !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα εδώ που τα λέμε, κι ο στρατός, έτσι όπως τον καταντίσανε αυτοί που δεν θέλουν σύνορα και πατρίδες, είναι για τα μπάζα. Αν έχετε ένα γνωστό αυτή την στιγμή στον Στρατό, θα σας έλεγε τα χάλια που επικρατούν... Φταίνε βέβαια πολλοί και πολλά. Δεν ξέρω μόνο για το ηθικό. Γιατί έχοντας επί κεφαλής τον μοναδικό μάχιμο πολιτικό, τον μέγα και μοναδικό Πάνο τον Α΄, πιστεύω οτι είναι υψηλό και ακμαιότατο ! Μην δίνετε σημασία που προσάραξε (!) η φρεγάτα. Ήταν άτιμο ακροδεξιόστροφο σαμποτάζ. Και κατά διαβολική σύμπτωση, στις φρεγάτες υπηρετούν μόνον επαγγελματίες. (Πάει κι αυτό το ατού. Μας μένουνε μόνον οι Πιλότοι μας. Ευτυχώς....)

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
12/09/2016, 18:24

Φυλακή ; Άσε έχουν σειρά οι άλλοι, οι πρίν, που οι νυν θα "τους είχαν βάλει μέσα, σε έξι μήνες" !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δηλαδή σαν πόσους ψήφους νά 'χασε η ΝΔ, απ' τον Θανάση ; Και καλά την πρώτη εκλογή. Την δεύτερη εξαμαρτάνουσα ; Μάλλον δεν έχετε καταλάβει πώς ψηφίζει ο ντουνιάς, συνφορουμίτες. Ενώ ο Τσίπρας, τό ' χει πιάσει το (υπο)νοούμενο.... Βαστάτε κι ένα μικρό καλαθάκι (της ΝΔ δηλ., μπλέ), για τις επόμενες εκλογές. Και ίσως ο Θανάσης να έδωσε την ευκαιρία στους Νεοδημοκράτες, να εκφράσουν ελεύθερα, τον αριστερό (δημοσιοϋπαλληλικό) εαυτό τους. Κακό είναι ; !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τέτοιο σουρεαλισμό που ζούμε, ούτε στην απώτερη φαντασία του Νταλί ! ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ, Καραμανλής με Τσίπρα, το ΟΧΙ είναι ΝΑΙ, η Κρίση που είναι ευκαιρία, η Σμύρνη που είχε συνωστισμό, ο πλακώνων κλέφτη μέσ' το σπίτι του,πρίν ο εισβολέας τον καθαρίσει, πάει μέσα, τα Εξάρχεια ετοιμάζονται να γίνουν Βατικανό χωρίς Πάπα, ο Αστυνόμος που πλακώνει στις μάπες, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ κλέφτες, διακινητές, λαθρέμπορους όπλων, πάει στον Έβρο για να φυλάει τους υγροβιότοπους, Έλληνες σεισμόπληκτοι, που δεν βρίσκονται σε χοτ-μπάρμπεκιου-σποτ, την βγάζουν με γαριδάκια, και λάστ μπατ νοτ λίστ, τιμή μας που σαν άνδρες, αισθανόμαστε γυναίκες ! Δηλ.πού το πρόβλημα που ο κ.Πρωθυπουργός,από κεί που η κρίση μας γύρισε 40 χρόνια πίσω, εκείνος μας προώθησε λίγο ακόμα, μέχρι τον Εμφύλιο ; Μήπως δεν λέμε οτι δεν πρέπει να ξεχνάμε την Ιστορία μας ; Τέσσερις μέρες καύσωνα και φωτιά στα μπατζάκια μας. Λέτε η κόλαση νάχει τόση ζέστη ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Λεφτά υπάρχουν απ' ότι φαίνεται, ΚΑΙ για φυλλάδια ! Βρε κάτι ήξερε ο Γιώργος...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Ξεκουμπιστείτε
22/06/2017, 17:20

Άρθρα ΜΝΗΜΕΙΑ.

Φως-φανάρι, οτι η κατάσταση δεν αλλάζει, για όσους άτυχους γεννηθήκανε Έλληνες. Τώρα με τη νέα γενιά Ελληνομουσουλμάνων, ελπίζουμε να έρθει η πολυπόθητη αλλαγή. Βέβαια αλλαγή δεν γίνεται χωρίς τον Αρκουδέα, αλλά το αριστερό κατεστημένο, θα το παλαίψει. Είθε ! Καλό απόγευμα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και του χρόνου (τα ίδια θα λέμε). Διάλυση. Δ-ι-α-λ-υ-σ-η. Παντού. Η φωτιά - και ο Τζάνγκο - δεν συγχωρεί ! Γι' αυτούς που η ανθρώπινη δικαιοσύνη δεν τους αγγίζει, δυστυχώς (γι' αυτούς) υπάρχει Θεία δίκη. Όσο κι αν προσπαθούν να την εξοβελίσουν. Και για να μή ξεχνιώμαστε, είναι (η Θεία δίκη) πρό Χριστού....Γιατί κάτι είπε ο Βούτσης ( Βρούτσης, Βούρτσης, κάπως έτσι...), οτι δεν είμαστε Ορθόδοξοι. Δεν τον σώνει....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αρχίστε τα μαθήματα στις εκκλησίες, γιατί αν δεν το καταλάβατε ακόμα, τα παιδιά έχουν τόση σχέση με την θρησκεία, όσο και σείς με την φόρμουλα1. Ζούμε μέρες του 1453...και χωρίς να είμαστε Αυτοκρατορία. Μόνο δεν ξέρω πόσοι γονείς θα στείλουν τα παιδιά τους, να μάθουν Θρησκευτικά. Οικειοθελώς....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μάτσα οι ενδιαφερόμενες ΜΗΚΥΟ βλέπω ! Να τις κατοστήσουμε. Τους ημεδαπούς, που απρόσκλητα ενδιαφέρονται για τους φιλοξενούμενους, στην ψυρρού. Υπάρχει και κράτος εξ' άλλου που πράττει τα δέοντα και στρατός που φυλάει τα σύνορα !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αλί σ' αυτούς που πάνε αδιάβαστοι.... Οι νεώτεροι που διαβάζουν, να προσέχουν. Να ξυπνήσουν και να κυττάνε να προστατεύουν τον εαυτό τους, γιατί οι καιροί είναι στα σοβαρά - χωρίς αστεία, πολύ επικίνδυνοι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εφ' όσον οι της Χ. Αυγής είναι αγνοί πατριώτες και Έλληνες, θα πρέπει να βάλουν πρώτη τους προτεραιότητα, να αποτάξουν οτιδήποτε έχει σχέση με Ναζισμό και Φασισμό. Να το διακηρύσσουν σε κάθε ευκαιρία δημόσια και να διαμορφώσουν κατάλληλα τα καταστατικά του κόματος. Δεν μπορεί είν' αδύνατον, που λέει και το τραγούδι, να ταυτίζονται με τους εγκληματίες Ναζί και με τους Φασίστες, επειδή είναι απέναντι απ' τους Αριστερούς. Ο κόσμος που ενδιαφέρεται για τον τόπο, έχει ξυπνήσει. Ο μέχρι θανάτου φανατισμός του ενός κόμματος έναντι του άλλου, είναι Εθνοκτόνος και Ανθελληνικός. Δεν είναι δυνατόν τον 21ο αιώνα, να σκοτώνονται άνθρωποι εν ονόματι του κόμματος. Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους...Πάλι θα φάμε τα μουστάκια μας και οι γείτονες θα γελάνε μαζί μας ; Ο κοινός σκοπός ΠΡΕΠΕΙ να μας ενώνει. Αν στα παιδιά μας δεν είχαμε κάνει αυτό το "προοδευτικό" μπούλινγκ, που δεν τολμάνε να μιλήσουν για κάθε τι το "ψευτοπροδευτικοαριστεροδέξιο" που βλέπουν, θα μας βρίζανε εν χορώ για τα χάλια μας. Ειδικά αυτά που ξενιτεύτηκαν, είτε για να σπουδάσουν, είτε για να δουλέψουν. Κι ένα παράδειγμα προς αποφυγή : το Ελληνικό κοινοβούλιο. Είμαστε σοβαροί ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το κακό είναι οτι έχουμε αδυναμία στα εισαγώμενα. Και το δεύτερο : το να φτιάξεις - σαν μάννα - ανθρώπους και να διευθύνεις την οικιακή ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, είναι πιό δύσκολο, από το να γυρίζεις στα μίτινγκ των εταιρειών και των εξουσιαστών. Δεν έχουν άδικο όσοι εκτιμούν περισσότερο την Ελληνίδα μάννα του '40, παρά τις σύγχρονες επιτυχημένες γκόλντεν γκέρλς. Νομίζω. Μπράβο στη Δρακουλέσκου, αλλά μη τα ισοπεδώνουμε όλα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και μερικοί νόμιζαν οτι άδικα μας λένε χώρα της ΦΑΙΔΡΑΣ πορτοκαλέας ! Αν δεν υπήρχε στη μέση το άρμεγμα των βοδιών, θα μας είχαν χώσει όλους στον Κορυδαλλό, αναδρομικά ! Αφού τους αφήνουμε εμείς έξω... Πάλι ψάχνουν τους έχοντες και κατέχοντες ! Καθρέφτη δεν έχουν στο σπίτι τους ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

"...είχε απαντήσει : Αυτοί τους ψηφίζουν ! ". Ψέμματα λέει ; Μπορεί να μην τους ψηφίζει η αποχή. Οι λοιποί τεθλιμμένοι όμως ;

Υπήρχε κι η παλιά διαφήμηση : "φάτε ΤΗ και νά ΄ναι ΜΑΚΒΕΛ" , αλλά προς τιμή της (η Μέρκελ δηλ.), αποφεύγει να (μας) την πεί ακόμη....!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ορίστε, για όσους δεν πιστεύουν οτι γίνονται θαύματα στην εποχή μας : 59 πυρκαϊές σε μιά μέρα ! Κι όταν τους είπε ο άπιστος Πολύδωρας, για "ασύμμετρη απειλή", τον σχολάσανε... Εξ άλλου, ένας Πρωθυπουργός μας, επί εποχής Οτσαλάν (τι μού ' θε τώρα...), μας είχε πεί πειστικά : "... σ' ένα σύγχρονο κράτος, στον σύγχρονο κόσμο, η κρατική κυριαρχία, είναι ξεπερασμένη..." ! Πιστεύω Κύργιε κι ομολογώ. Φταίνε τα σπασμένα μπουκάλια και η κακιά (μας) ώρα !

Περισσότερα | Σχολιάστε

ΠΑΙΔΕΙΑ ._ Όπου, "δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ", όπως λέει και η Κα Μπάσδρα σε άλλη στήλη. Γι' αυτό, φροντίστε τα παιδιά σας, να μάθουν γράμματα, όπως μπορείτε και μην περιμένετε το κράτος....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σημαδιακή η κατολίσθηση.... Προειδοποιητική.... Φυλαχτείτε, όταν θα κατολισθήσουν οι κυβερνώντες μας. Άραγε θα γλυτώσει η Ελλάδα απ' τα μπάζα ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κοινό όνομα αποδεκτό : ΠΑΟΣ=Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Σκοπίων. Κι αν είναι Δημοκράτες, προσθέτουν και το Δ=Δημοκρατικός : ΠΑΔΟΣ. Αν είναι Κομμουνιστές το Κ : ΠΑΚΟΣ. Κι αν μας αγαπάνε πολύ, το κάνουνε και...ΠΑΚΗΣ ! Έργκο όμνες. Ούγκ !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Συγνώμη Θανάση, αλλά το άρθρο σου είναι ευθεία βολή,στο πρόσωπο του κ.Πρωθυπουργού μας ! Είναι φως-φανάρι οτι συγκαταλέγεται σ' αυτή την "ενεργή ομάδα των συμπολιτών μας". Μη δείτε άνθρωπο διαβασμένο....!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έτσι αγαπάει ο Πειραιάς ! Μια ζωή Τούμπα ! Μη σας πάρουν τον αέρα (για τους δανειστές λέμε) !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Flesh from flesh
20/10/2017, 16:08

Νομίζω οι Βόρειοι τον γάϊδαρο τον λένε camel. Σαν το βερνίκι για τα παπούτσια, αλλά με προφορά προς το γάϊδαρο : δηλ. "cgamel", κάπως έτσι. Τώρα για την ουρά, μου διαφεύγει ! Ο Αλέκσης πού ήταν ; Στον Βορρά ή στο Νότο ; Παίζει ρολο...!

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
07/06/2017, 18:36

Φωτιά στα μπατζάκια μας Αιγόκερε ; Εδώ καήκανε μπατζάκια, παντελόνια, σώβρακα, σακκάκια, πουκάμισα, φανέλλες.... Τώρα πάμε για ολοκαύτωμα ! ( Πού 'σαι ρε Κικέρωνα ; Έφυγες και χάνεις τα νούμερα...του τσίρκου η Ελλάς. )

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουνε (βράζουμε), αλλά "η εσχάτη πλάνη, χείρον της πρώτης"...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Φοβούμαστε Κε καθηγητά, οτι και να κατέβουν 2-3 μύρια στους δρόμους, δεν θα διστάσετε να το κάνετε Βενεζουέλα, αφού ως γνωστόν, κατέχετε την αυθεντία στο Πολιτικό γίγνεσθαι !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γιατί όχι και ελεύθερης ; Κάτω οι φυλακές. Δώστε τους φυλακισμένους στο λαό (τους) ! Να μπαινοβγαίνουμε ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς και δεσμά ! Ένας μέσα, πενήντα όξω. Ο Κορυδαλλός στα πτηνά του ! Άκη ζείς (και βασιλεύεις), εσυ μας οδηγείς. Η μέρα που οι Φυλακές θα δίνουν και πτυχία, ανώτερα των ΤΕΙ είναι κοντά (Εκεί να δείς μετά ζήτηση...) !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
02/06/2017, 16:58

Εάν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, οι κατασχέσεις σε - ακόμα και ακατάσχετους - λογαριασμούς, έχουν πέσει βροχή. Τι κι αν ο νόμος λέει οτι πριν την κατάσχεση, πρεπει να σε καλούνε - εγγράφως - και να απολογείσαι ή να λες τις προθέσεις σου. Γίνεται η κατάσχεση και άσε τον παλιόκοσμο να τρέχει. Να τρέχει και να μη φτάνει. Γιατί αν δεν μηδενήσει το κοντέρ του χρέους, δεν ελευθερώνεται ο λογαριασμός...Και βέβαια, σε πρώτη φάση, δεσμεύουμε και για χρέη συγγενών α΄ βαθμού. Σε λίγο θα δεσεμεύουμε και για τα χρέη του μπάρμπα που είχαμε να τον δούμε 40 χρόνια ! Γιατί λέτε να θέλουν το περιουσιολόγιο ; Ε ρε γλέντια, που λέει κι ο καραγκιόζης ! Πιάσε ένα με διπλή Κώστα ! Και μιά μπύρα. Διορίσανε και την Περιστέρα σήμερα, να το γιορτάσουμε !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν μπορώ να επισυνάψω τα άρθρα και τις σημειώσεις, με τις οικονομικές αναλύσεις στην αρχή της κρίσης (μεταξύ των οποίων και απ' το Κάπιταλ) , για να δείτε πώς μεθοδεύτηκε η χρεοκοπία, απ' τους γνωστούς (μας). Τώρα πώς και γιατί φτάσαμε εδώ που είμαστε, νομίζουμε οτι ξέρουμε. Ξέρουμε, αλλά κάποιοι άλλοι -πχ πρώην Πρωθυπουργοί - ξέρουν πιό καλά από μας. Είναι αυτό που λένε : έχουν τα γένια. Εμάς μας έχουν ξουρίσει, μας πήραν και τα χτένια.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
06/01/2017, 15:00

1) Οι αποδοκιμασίες χρειάζονται. Βλέπετε κάποιον άλλο τρόπο, να συμμαζευτούν αυτοί που μας δουλεύουν κανονικά ; Δηλ. οι μεν θα ξηλώνουν - δημοκρατικά - πεζοδρόμια και οι "άλλοι" θα περιμένουν να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου ; Αν όλα λειτουργούσαν ρολόϊ, όλοι οι θεσμοί δεν είχαν ξεπέσει στον πάτο του βαρελιού, και αυτοί που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, είχανε την Ηθική εικόνισμα και την προσκυνούσαν κάθε πρωί πριν ξεκινήσουν τη δουλειά τους, τότε ναί. Να το σεβαστώ. Δυστυχώς όμως, ποτέ τα πράγματα αυτά, δεν ήταν Εκκλησία 2) Οι "συνθήκες κοινωνικής πόλωσης", είναι κάτι που ελπίζαμε οτι το είχαμε - μετά τα τελευταία τραμπάκουλα - ξεπεράσει. Διαπιστώνοντας όμως την υπαρξή τους, καταλαβάινουμε οτι ξαναγυρίσαμε πάλι σαράντα (καί) χρόνια πίσω. Δηλ.αν δεν μας αφήσουν χρόνους και οι τελευταίοι του "Πολυτεχνείου", δεν υπάρχει σωτηρία ;

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Μας πονάει ο Τσίπρας;
19/10/2017, 17:08

Την πρώτη φορά, ο γάτος Αντρέ, έδωσε ψήφο στους 19ρηδες και έσωσε την παρτίδα (τους). Την δεύτερη φορά, οι πράσινοι ολετήρες, βρήκαν τους προσφυγομετανάστες, και τους Ελληνοποίησαν, και επέπλευσαν. Την τρίτη και φαρμακερή, ο Γιώργαρος μας έφερε τα μνημόνια και μας ανάγκασε να θυμηθούμε τις αριστερές καταβολές μας και να φέρουμε τον λυτρωτή μας Αλέκση. Και...ζήσανε αυτοί καλά και μας μας πήρε ο οξαποδώ. Τώρα στη κόλαση, θυμηθήκαμε οτι υπάρχει και παράδεισος ! Και....άντε πάλι απ' την αρχή : Η Εύα με εξηπάτησε, ο όφις έφταιγε αυτό το κάθαρμα, οι τρελλοί Ρωμαίοι, η άτιμη κοινωνία, οι Καπιταληστές, οι Τραπεζορουφήχτρες και πάει λέγοντας. Άντε και του χρόνου (κλείνει ΚΑΙ ο ΠΙΤΣΟΣ) ! Point of no return...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σωστά για τον Μπελογιάννη, αλλά εμείς δεν τον είδαμε, δεν τον απαντήσαμε. Τούτους εδώ τους ζούμε καθε μέρα... Και τους έχουμε μάθει απ' όξω κι ανακατωτά. Υπάρχουν συνάνθρωποι που δεν έχουν καταλάβει κρίση, υπάρχουν κι αυτοί που τρώνε στα συσίτια. Σ' αυτή την κατάσταση, όλοι αγωνίζονται (για το καλό μας), απ' το δικό τους μετερίζι ! Άλλοι ρίχνοντας Νόμους, άλλοι ρίχνοντας ξύλο, άλλοι ρίχνοντας ροπαλιές, άλλοι ρίχνοντας βόμβες, άλλοι ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω τους, αλλοι ρίχνοντας τις μίζες στις τσέπες. Και αυτούς που μας άξιζαν, για μια καλύτερη ζωή, μας τους έριξαν στον καιάδα. Α ! τα παιδιά μας, ψηφίσανε και το Τέμενος. Σαλάμ Αλέκο, αμπελαλέ και νά 'μαστε καλά να το χαρούμε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν ντρέπεσαι ρε κ. Σπίρτζη, ολόκληρος άντρας να λες ψέμματα ; Φρουρά, φρουράααααα, πούν' η φρουρά ρε ; !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ζητείται Νονός ! (κατά προτίμηση αριστεροδεξιοκεντρικο αμυντικός, με καταγωγή από...Σικελία !).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Φιλελέ απόψεις σε Εθνικά θεματα ; Μη μπερδεύουμε τα οικονομικοπολιτικά με τα Εθνικά. (Λάθος που κάνουν όλοι αυτοί που έχουν κομματικές παρωπίδες.....). Αν και όλα πηγάζουν από την πολιτική μας θέση, στα Εθνικά θέματα, ΘΑ' ΠΡΕΠΕ, να έχουμε ομόνοια. Και το Κυπριακό είναι θέμα του Ελληνισμού. Όχι του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ, ή της Χρυσής Αυγής.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν δεν κάνω λάθος, η τουβού μας, την σήμερον ημέραν, είναι ΤΟ ΜΑΥΡΟ χάλι. Δηλ. αν τά 'δειχναν αυτά επί χούντας, οι προοδευτικοί μας, θα είχαν κάνει χαρακίρι. Αλλά τότε είχαμε τον Άγνωστο πόλεμο. Ή καμμιά μαγνητοσκόπηση του άλλου ναρκωτικού, του ποδοσφαίρου. Βλασφημία ! Τώρα που μας έχουν πήξει στα ριάλιτι ; Ε, ιδιωτική τηλεόραση είναι,πώς θα....επιβιώσει ; ! Και τα επίπεδα του πολιτισμού και πολιτισμικού συμπαντικού γίγνεσθαι του λαού, έχουν πάει τέρμα αριστερά, πιό αριστερά, απ' τον Αριστερά στα Εφεμ. Έχετε δεί την ώρα του Σερβάϊβαλ, τι έχουν τα άλλα κανάλια ; Από τίποτα έως νάθινγκ. Τι να δεί ο κόσμος, την ώρα που όλες οι τηλεοράσεις είναι ανοικτές ; Το μη χείρον. Οπότε, Ζωή σε μας.

Κι ύστερα τους φταίει ο Τζίμης : Στη στεριά δε ζεί το ψάρι, ούτε ο Κνίτης με φρικιά...!

- Φρουρά, φρουράαααα, που πήγε η φρουρά ρε σείς ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μη μας πατάς τον κάλο, γιατι είμαστε υπερήφανος λαός ! Μου θυμίζει τον Σταυρακα στον Καραγκιόζη μόλις έτρωγε τις φάπες :

- Τι βαράς ρε Καραγκιοζάκη ; στα σοβαρά ή αστεία ;

- Όχι ρε Σταύρο, στα σοβαρά το 'κανα !

- Ε, καλά γιατί αστεία δε σηκώνω ! (ακολουθεί άλλη φάπα, τα ίδια....)

- Όχι ρε Σταύρο στ' αστεία τό 'κανα !

- Ε, καλά ρε Κιαραγκιόζο, φίλοι είμαστε, να μη κάνουμε κι ένα αστείο ; !

Τους σκίσαμε σύντροφοι !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τό 'χε καταλάβει από καιρό, οτι τα "κάγκελα είναι παντού". Έφυγε κι ησύχασε... Εμείς φτωχαίνουμε. Κι από "ψιλά" κι από "φωνές". Καλό ταξίδι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα μου θυμήσατε τις λίστες με τους λογαριασμούς απ' την Ελβετία ! Αυτούς ντε, απ' όπου θα παίρνανε τα κλεμμένα ! Εμείς τό 'χαμε καταλάβει οτι τελικά τα κλεμμένα τά 'χανε πάρει οι...συνταξιούχοι, αλλά δεν το μολογάγαμε μην το πάρουνε χαμπάρι οι ΔΝΤάδες και τους κόψουνε τις συντάξεις ! Μας μαρτύρησε ο μαρτυριάρης ο Αλέξης !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
22/05/2017, 18:51

Το γεγονός είναι οτι οι δανειστές και λοιποί τεθλιμένοι, έχουν - όπως λέει κι ο ΘουΒού - την έσχατη ευθύνη, που είναι κι η μεγαλύτερη. Αλλά ο σοφός λαός, λέει και κάτι άλλο : αν δεν κυττάξεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει. Και μείς, το σπίτι μας τό 'χουμε αφήσει σε άλλους, εδώ και πολλά χρόνια...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα να πούμε οτι γλυτώσανε οι ασθενείς του και τον φορτωθήκαμε εμείς ; Μας έπεισες ρε Θάνο !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
24/03/2016, 16:11

Αν πέσει παραδάκι, θα ξαναγυρίσουν όλοι οι φιλάνθρωποι. Το λιπαντικό βλέπετε...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πού θα πάει, δε θά 'ρθουν οι ΕΛ ; Θά 'ρθουν. Και τότες να σας δώ τι σενάρια θα κάνετε !

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Δώσε μιά άδεια Θεέ" (από τον άρχοντα του Λαϊκού τραγουδιού Θ.Βεκιάρη !).

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
16/05/2017, 17:49

Εδώ, εμεις θεωρούμε οτι το τραίνο της συνεργασίας των "Προοδευτικών (και μή) Δυνάμεων", πρό του κοινού εχθρού, πέρασε και πιό κάτω...εκτροχιάστηκε ! Κι αυτό κι αν ήταν θέμα παιδείας...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μη χολοσκάς Κικέρωνα. Δυστυχώς, η πατρίδα έχει μιά ιστορία, γεμάτη πόνο, αίμα και προδοσία. Όλοι γνωρίζουμε πώς οι Έλληνες του πράσινου ήλιου, του ΠΑΟΚ της ΑΕΚ της διεθνοποίησης, φτάσανε να μη δίνουν σημασία στα Εθνικά τους θέματα... Μπορεί να φταίει κι η μεγαλοψυχία τους. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη όμως, μέχρι τη τελική πτώση. Ή νίκη !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά ρε συ Αιγέα, νομιζες οτι ήσουν στην Γαλλία ; "Εδώ είναι Βαλκάνια. Η χώρα του πράσινου ήλιου, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, της Καλαμαριάς. Πατρίδα (;), Θρησκεία (;), σουβλάκι με πίττα, Ντάτσουν, Αντίντας και Χάνι της Γραβιάς" (Χ. Κλύνν).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ακόμα σανό από τον Πράσινο Ήλιο του Αντρέα ; Έλεος ρε Τουρκόγυφτοι (δε λέω Ρομά, μην έχουμε μπλεξίματα με τα συμπαθή γηγενή φύλα). Όχι άλλη αναβάθμιση ! Δεν θα μείνει παιδί για παιδί στο Ελλάντα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
07/05/2017, 12:01

Δεν νομίζω ν' αμφιβάλλει κανείς, οτι το πρόβλημά μας είναι πρωτίστως πολιτισμικό. Και αν εξηγήσει κάποιος τι εστί πολιτισμικό, θα φανεί η ουσία.... Και σαν πολιτισμικό/κοινωνικό, φαίνεται εξόφθαλμα στις κοινωνικές μας εκδηλώσεις και τα χάλια που έχουν φθάσει. Και φυσικά, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

"...εσύ νόμιζες πως έχεις τίποτα κορτάκηδες, ούτε πιτσιρίκια έχεις, μήτε και πρεζάκηδες..." ( Γ.Τσαούς - 5 Μάγκες στον Περαία). Δεν μασάμε μάστορα ! Όποιος γουστάρει προπαγάνδα, θα την κάνει στα ίσα, για να τρώει το γιαούρτι του φρέσκο (στη μάπα). Οι υπόλοιποι, στην ουρά, για τον Βεληγκέκα (Κικέρων)... Ζήτω η Βαρντάσκα Ρεπούμπλικα ! (αν και η ομάδα είναι μόνο μία : ΠΑΟ ολέ ! ).

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
27/04/2016, 15:24

Παιχνίδι : "Εάν γεμίσετε τα σχήματα με τις κουκίδες, θα βγεί γνωστό πρόσωπο της πολιτικής μας σκηνής, πρώτος διδάξας το Μάρκετιν στα εκλογικά" .... Τα (χθεσινά) παιδιά (και σήμερα ενήλικες) μας φταίνε ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Να δείς πώς το λέει : "Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού" ! Υπάρχει και το άλλο : "Αν ήταν το βιολί πουλί, θε να το παίζανε πολλοί" ! Και τα δυό μαζί : "Η Πολιτική είναι τέχνη σαν το βιολί. Ξέρετε πολλούς Πολιτικούς να παίζουν το βιολί ;" Και μη μου πείτε οτι τα μνημόνια θέλουν να ξέρεις να παίζεις το βιολί σου με τέχνη !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μέχρι τη Λάρσσα, καλά είμαστε ! Εϊπα και γω, σήραγγες στα Τέμπη, Εγνατίες, σού ΄πα μού 'πες. Τα ετοιμάσανε για τους άλλους. Σιγά μην ήτανε για μας. Εμείς μέχρι Λάρσσα ! Και έποικοι έρχονται συνέχεια : απ' τον Ιούνιο 85.000 ! Καλώς τους, καλώς τους !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ καίριο άρθρο. Εγώ κρατάω οτι τα νέα παιδιά "δεν θα μπορούν να κάνουν οικογένεια", μιά πραγματικότητα που όσοι έχουν παιδιά σε αυτές τις ηλικίες, το νοιώθουν και δεύτερο, το σχόλιο του Κικέρωνα, που μας επαναφέρει σε μιά παρελθούσα πραγματικότητα, που δεν περιμέναμε να ξαναζήσουμε στην Ελλάδα. Υπήρχαν πολλοί που προφήτευαν τα μέλλοντα του τώρα, αλλά στην γενική ευδαιμονία του φαγοποτιού, κατέληξαν στον κάλαθο των αχρήστων (Πολιτικών). Ενώ το νιρβάνα συνεχίζεται....Μπορεί εμείς και νά 'μαστε - κακώς - απαισιόδοξοι. Αμ τα λένε κι οι Τουτζιάρηδες . Και η νέα δολοφονία βοά. Τόσο....κουφάλες πιά ; !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όταν ξεκίνησε η κρίση στην Ελλάδα και όλοι γνωρίζαμε οτι το Δημόσιο έλλειμα ήταν η αιτία των δεινών μας, φανταζόμασταν οτι οι κυβερνήτες μας, θα επικέντρωναν τις προσπάθειές τους στην μείωση του Δημόσιου τομέα και των δαπανών του. Οποία πλάνη ημών των του Ιδιωτικού ! Νομίζαμε οτι ζούσαμε σε ανεπτυγμένη (!) χώρα. Καί έσται η εσχάτη πλάνη, χείρων της πρώτης... Και μας το σερβίρανε και το φάγαμε. Και αντί να δροσιστούμε, ζοριζόμαστε....Και το άσχημο είναι, οτι τώρα που (μας) μπήκε (το...μνημόνιο δηλ.), δεν υπάρχει κορόϊδο να μας το βγάλει...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το αναίμακτο κούρεμα των καταθέσεων συνεχίζεται.... Μπράβο τους. Για μας, ζωή στα κατσικομούλαρά μας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

"...άλλα λένε στους Ιθαγενείς" : μου θύμισες την Τρόϊκα, που στην αρχή έδινε συνέντευξη τύπου και έλεγε τα νέα. Έλα που οι δικοί μας εδώ, μας είχαν πεί για το θέμα, άλλα των αλλών ! Άλλα έλεγε η Τρόϊκα, άλλα οι δικοί μας ! Για το ίδιο θέμα ! Μία, δύο, τρείς, σταμάτησανε...την συνέντευξη της Τρόϊκας ! Και μαθαίνουμε έκτοτε, μόνο τα δικά τους ! Αμ πώς ! Απατεώνες ολκής. Στα χνάρια τους ο μαθητής Αλέκσης, έγινε καλύτερος απ' τους δασκάλους !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα να γελάσωμεν ή να κλαύσωμεν Κε Πρόεδρε των Ελλήνων και λοιπών παρεπιδημούντων, φιλοξενούμενών τε και προσφευγόντων στον κόρφο μας ; Είπαμε οτι δημοσίως πρέπει να λέγονται κάποια πράγματα, αλλά μη το παρα...χαιρετάμε, γιατί και μείς παιδιά ήμασταν κάποτε και τα είδαμε τα χαϊρια σας.... Όλοι οι άριστοι γύρω σας είναι !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και στα δικά μας σύντροφοι ! Λεφτά απ' το Δημόσιο και υγεία απ' τον Θεό, να ζήσω χίλια χρόνια ! Αμήν Παναΐα μου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κε Κρυστάλλη, σας απάντησε ο ΘουΒου. Εκτός τούτων να συμπληρώσω, οτι οι αίτιοι της μεγάλης φυγής και εκμετάλλευσης των ανθρώπων αυτών, είναι γνωστοί σε όλους, εκτός σε όσους είναι νήπια, τυφλοί, κουφοί ή αγράμματοι. Είναι αυτό που λέμε, ο κόσμος τό 'χει τούμπανο και μείς κρυφό καμάρι....Και τό άλλο, να σε κάψω (εγώ ο πολιτισμένος) Γιάννη (Αφικανέ, Πακιστανέ κλπ), να σ' αλείψω λάδι....Τώρα το πώς αποφάσισαν, να μας έρθουν εδώ, είναι άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο/ερώτημα, με γνωστές απαντήσεις, καλές και κακές. Καλό μεσημέρι και Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κουίζ : Πόσους συμβούλους πληρώναμε με τον "χαζο - πρόσεχε το ποδήλατο - Γιωργάκη" ; 500, 600, 1000, 1500 ή όσους σήκωνε η μπάνγκα ;

Ελλάς. Η χαρά των Συμβούλων, των ΜΗΚΥΟ, των τελευταίων παγκοσμίως Αριστερευσάντων, των Λευκών-Κίτρινων-Μαύρων-Ημίλευκων-Χλωμών προσώπων-Μαφιόζων και κάτω των 50ήντα συνταξιούχων. Η χώρα του Πράσινου ήλιου,του ΠΑΟΚ της ΑΕΚ, της Καλαμαριάς. Του Ντάτσουν, του σουβλακίου και του Χανίου της Γραβιάς. Και τελευταία ερώτηση για τον τελικό του Σερβάιβαλ : Πώς μαρτύρησε ο Αθανάσιος Διάκος ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτή η Αμφίπολη, τι κάνει ρε παιδιά ; Ζεί ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όχι παίζουμε !!! (βάλτε μια φωτογραφία στο άρθρο με τη Γεροβασίλη ρε παιδιά. Αυτή που βάλατε, είναι η...Νεοβασίλη !).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έλα καλημέρα. Για περάστε...Ήρθανε απ' την Τουρκία, τα βιβλία των Ελλήνων Μουσουλμάνων της Θράκης, για τη νέα σχολική χρονιά ! Τυπωμένα με έξοδα των γειτόνων μας, για να μην πέσει έξω ο προϋπολογισμός της Κυβέρνησής μας ! 'Ελα μονή στον τόπο σου που λέει κι ο σοφός λαός (αφού ούτε κάποια πλούσια μονή, ούτε η Εκκλησία μας μπορεί τόσα χρόνια να διαθέσει τα απαιτούμενα, γι' αυτούς τους Έλληνες, που ως φαίνεται είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο). Ρε μπας και την έχουν πουλήσει τη Θράκη έναντι Ευρώ, οι Ευρωλιγούρηδες ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πάντως όποιος τα σκεφτηκε όλ' αυτά, να υποβάλλει υποηφιότητα ντόκτορ, στη Δημόσια Λογιστική ! Είναι και μιά παροιμία, δεν την θυμάμαι καλά, να δείς πώς λέει : άλλος...πονάει κι άλλος πληρώνει, άλλος...ορμάει κι άλλος πληρώνει ! κάπως έτσι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

ΜΗΚΥΟ και ξερό ψωμί ! Ας δημοσιεύανε έναν κατάλογο με τις ΜΗΚΥΟ που κυκλοφορούνε, να γελάσει κάθε πικραμμένος. Και αν γράφανε και τους ιδιοκτήτες και τα πόσα παίρνουν, εκεί θα έκλαιγε κάθε πικραμμένος...... "Ευαισθητοποίηση για τα παιδιά και τις γυναίκες της Αφρικής" ! Εκεί που μπαίνουν στα χωριά και δεν αφήνουν ρουθούνι. Εκεί που άμα κυκλοφορήσεις με βέρα στο δεξί, σου κόβουν και το δάχτυλο (για να στην....αφαιρέσουν) ! Θα μου πείς, εδώ γίνανε περίγελο κι οι Γιατροί (Χωρίς σύνορα, του Κόσμου κλπ κλπ) με τις ΜΗΚΥΟ. Αλλά τώρα τελευταία το παρα...ξεφτυλίσαμε. Γι' αυτό λένε, άμα ακούς Έλληνα, φτύνε στον κόρφο σου. Δεν υπάρχει πιό πειναλέος, που να μην πουλάει και τη μάννα του για την κονόμα. Φτού σας ρεζίλια ! που έλεγε κι ο Χάρρυ Κλίν. Χαιρετισμούς και Χρόνια Πολλά στον πρώτο διδάξαντα, ΓαΠ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μπράβο και στους δύο σχολιαστές (mad και john). Τα είπαν όλα...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και οι ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ πρόγονοί μας, τόσο άσχετοι δεν ήσαν (σ' αυτά τα θέματα). Γιατί ήσαν καλλιεργημένοι ψυχικά και ΣΩΜΑΤΙΚΑ, μεσ' τη φύση. Και η φύση, δεν είναι άσχετη, ούτε με τον Θεό, ούτε με τον άνθρωπο. Οι γραμματιζούμενοι, επιβάλλεται να γνωρίζουν, γιατί ισχύει το : "δεν ήξερες, δεν διάβαζες ;". Και δυστυχώς (για μας), κάποιος είχε πεί το " είναι τυχερός, όποιος γεννιέται Έλληνας Ορθόδοξος". Γιατί άραγε ; Καλή Ανάσταση με υγεία !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
13/09/2017, 16:37

Αυτό να το πιστέψουμε τώρα ; Αυτοί οι αγνοί δημοτικοί άρχοντες, λαμόγια ; Και μείς που νομίζαμε οτι μόνον οι "μεγάλοι" μας, κάνουν τέτοια πράματα... Α ! παπαπαπα ! Εγώ πάντως πιστεύω τον Στέλιο : υπάρχουν και καλά παιδιά, που έχουνε χρυσή καρδιά (απλώς μόλις μεγαλώσουν καταλαβαίνουν το συμφέρον τους...! ).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σας κάνουμε επισήμως γνωστόν, οτι πανάρχαια μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ιδεολογικοί οπαδοί του, δεν συμφωνούν οτι έχουν γίνει μόνιμες προσλήψεις, εκτός ΑΣΕΠ και πέραν των μετακλητών ! Πρός γνώσιν και συμόρφωσιν....!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν το λέτε καλά. Τέλος το χαρτοβασίλειο, αλλά αρχή του πλαστικο-μπιγκμπράδερ....Κι αν δεν βλέπετε την φάκα, είναι γιατί το τυρί είναι μουχλιασμένο (ροκφόρ). Πανυγυρίζουν κι οι απανταχού οικολόγοι ! Όπως τότε που είχαν πρωτοέρθει τα Πισιά, που θα έβαζαν τέλος στα χειρόγραφα και στο χαρτοβασίλειο ! Έλα όμως που από πίσω, φέρνανε τις εκτυπώσεις και τα Α4 ! Και τα προσωπικά δεδομένα, βεβαίως βεβαίως. Διότι ως φαίνεται, το θέμα δεν είναι να μας απαλλάξουν απ' τη χαρτούρα, αλλά να μας βάλλουν - ακόμα μία φορά - συνέταιρους τις Τράπεζες....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Βοήθειά μας . Ο καιρός γαρ εγγύς !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έστω κι αν οι "επιθέσεις" είναι προβοκάτσια για να μισήσουμε (!) τους μουσουλμάνους, αυτό το όλο "κτίσιμο", μιάς κατάστασης παγιωμένης, με νόμους και χειραγωγούμενη αποδοχή και άποψη - ειδικά από οσους ασκούν πολιτική και εξουσία - σε βάζει το λιγώτερο σε δυσοίωνες σκέψεις. Αν δε, δεν είσαι ανιστόρητος και αγεωγράφητος - δηλ. αμόρφωτος, δηλ. δίποδο ζώο - τότε έχεις δίκιο να είσαι πολύ, μα πολύ, κουμπωμένος, αν όχι εχθρός (αντικαθεστωτικός), όλων αυτών που εφαρμόζουν αυτό το καθεστώς. Πχ. όταν βλέπεις ανθρώπους σαν τον Σ.Καργάκο ( άντε θέλετε και τον Μίκη ; ), που έχουν έναν βαρύνοντα λόγο και μιά ιστορία πίσω τους, να λασπολογούνται για την άποψή τους, που δεν συμφωνεί με την καθεστηκυία "τάξη", τι χρείαν έχομεν μαρτύρων ; Άλλωστε τα γραπτά μένουν, και μαζί τους το άρθρο 29.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι γεγονός οτι θα ξαναβγεί ο Αλέκσης στις εκλογές ; Πούστη ρίζεσθε γι' αυτό ; Στην άνοδο των επιδομάτων ; στην πτώση των τιμών ; στην μείωση των προσφύγων ; στην αύξηση των γεννήσεων ; στην ανάπτυξη των πράσινων καλλιεργειών ; στην χθεσινή αλιέυση ενός γαλέου 150 κιλών ; στο τι δημόσιοι και συνταξιούχοι θα ψηφίσουν μονοκούκι ; ή στην αναμενόμενη άνοδο του ΧΑΑ ; Διότι εμένα η θεμελιωμένη πρόβλεψή μου είναι οτι νικητής θα είναι ο...Ελληνικός λαός ! Όποιος και αν κερδίσει στις εκλογές. Αμφιβάλλετε ; !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Η χώρα σε κίνδυνο
25/05/2017, 18:32

Θα πεί κάποιος : "Απορώ, πώς δώσαν την πολύτιμη ζωή τους, όσοι έπεσαν για την Ελευθερία της Πατρίδας, εφ' όσον ανεξάρτητοι δεν είμαστε ποτέ." Θα πρέπει να απαντήσουμε, οτι αυτά τα λίγα ψήγματα ελευθερίας που μας προσέφεραν οι πρόγονοί μας, δεν συγκρίνονται με την καταμαυρίλα της σκλαβιάς, που έζησαν εκείνοι και που ευτυχώς δεν γνωρίσαμε ποτέ, εμείς. Ανεξάρτητοι μπορεί να μην είμαστε (εξ' αιτίας της ανθρώπινης πλεονεξίας και της πατροπαράδοτης Ελληνικής προδοσίας), αλλά - μέχρι ΣΗΜΕΡΑ τουλάχιστον - δεν είμαστε σε γαλέρα. 'Ιδομεν στο μέλλον, πού θα μας οδηγήσουν τα (πολιτικά) βλαστάρια μας ...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν και το οτι Ηγέτες όντες, τυρβάζουν περί ανέμων και υδάτων, δείχνει μάλλον κρίση Ηθικών Αξιών (πχ και οι Έλληνες Υπουργοί που τρώγαν - και τρώνε - εν μέσω κρίσης, αστακούς στην Γκράν Βρετάνια, ή ο Ηγέτης, Ανδρέας που έλεγε : " όταν θάρθει η ώρα της πληρωμής του λογαριασμού, εγώ θά χω πεθάνει...." ), το οτι αντιπαρέρχονται τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις, χωρίς να λαμβάνουν τα μέτρα τους, δείχνει ΚΑΙ απώλεια ελέγχου. Με ότι αυτό συνεπάγεται....Για όλους μας. Και εμείς που ζούμε εδώ, τα βλέπουμε ήδη.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μάθανε οτι...παντρευόμαστε, πλακώσανε κι οι γύφτοι - συγνώμη, οι Αλβανορομά. Αλήθεια, ποιός τους κουβάλησε εδώ κι αυτούς ; Το άτιμο το αλτσχάϊμερ...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά, ο κ Πρωθυπουργός δεν είπε (άτιμο Γιουτιούμπι), οτι "το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια" ; Άρα, κακώς ανησυχείς κυρ-Γιώργο μου !

Εκτός κι αν το ψέμμα μας εξουσιάζει όλους (το χρησιμοποιούμε όλοι, αναλόγως την διάθεση), οπότε δεν πάει ο γάϊδαρος, να λέει κεφάλα τον πετεινό....Οι πολιτικοί μας, ήταν κάποτε παιδιά. Μεγάλωσαν, μαθαίνοντας (εκτός των άλλων ωραίων) οτι τα ψέμματα, υπάρχουν για να λέγονται. Και λέγονται απ' όλους. Χωρίς αυτά, δεν πας πουθενά. Ούτε καν υπηρέτης. Η ικανότητά σου να χειρίζεσαι το ψέμμα, καθορίζει και την διαδρομή σου σ' αυτή την κοινωνία. Γι' αυτό έλεγε κι ο Μάρκος : παλιοζωή, ΨΕΥΤΗ ντουνιά και παλιοκοινωνία... Ψέμματα ; !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εκτός απ' όσους : α) γεννήθηκαν μετά το 1985 β) είναι εκ γενετής τυφλοί ή κουφοί γ) μετανάστευσαν στην Ανταρκτική δ) αυτοεξορίστηκαν (χωρίς εξοστρακισμό) ε) μόνασαν στο Άγιον όρος στ) ασχολήθηκαν μόνον με τις αρμάδες (ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), ζ) τους απασχολούσε μόνο το αχαλίνωτο SEX και ζ) βρίσκονται σε ψυχιατρικά ιδρύματα, οι υπόλοιποι, δεν δικαιούνται να λένε "δεν ήξερα, δεν ρώτησα" (για το μεγάλο φαγοπότι της 30ετίας). Για να μην αρχίσω να ψάχνω τα πειστήρια (τύπος, καλλιτεχνία, βιβλία, ΤουΒού), που υπάρχουν άφθονα... Δηλ. σήμερα, υπάρχει κάποιος, που να μη γνωρίζει τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ; Εκτός και αν μας...ψεκάζουν !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έλα ρε, αμέσως το πιστέψατε ! Πρωταπριλιάτικο είναι. Να καταδεχτεί ολόκληρος Βουλευταράς, να πάρει το βοήθημα των πεινασμένων ;

Καλό μήνα και καλό Πάσχα να έχουμε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Απάντησε ο κ. ( 'σ' ωραίος ) Σπίρτζης, νομίζω. Είπε οτι οι άλλοι φταίνε....Πρωτότυπο ! Τό 'λεγε κι ο Λουκιανός.

Ο φταίχτης να τιμωρηθεί πάραυτα Κε Υπουργέ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το χρήμα είναι θεός (Χ. Κλύνν) με πολλούς φανατικούς πιστούς... Κι ύστερα τους φταίνε οι θρησκόληπτοι. Υποκριταί Φαρισαίοι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτό που λέει ο πάνοςτ, είναι τόσο τρομακτικό, που θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία.... Όσοι έχεται παιδιά και συνειδητοποιείτε τι λέει αυτό το κομματάκι που έγραψε ο πάνοςτ, προσπαθείστε να προστατέψετε τα παιδιά σας, γιατί είμαστε πλέον σε προχωρημένο στάδιο ....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα (υπόλοιπα που σωθήκανε) δάση της Αττικής, έπρεπε το καλοκαίρι να είναι στρατιωτική ζώνη. Να μη κυκλοφορεί μέσα κανένας, μόνον με άδεια. Πας συλλαμβανόμενος, Στρατοδικείο. Αν δε έπαιρνε το δάσος φωτιά, από τα κακοσυντηρημενα δίκτυα της ΔΕΗ, παρομοίως οι υπεύθυνοι, Στρατοδικείο. Επί εσχάτη προδοσία. Τώρα βεβαια τα κάψαμε όλα.... Τα χάλια μας τα βλέπουν και οι εξωγήινοι !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Νομίζω ο κ.Σημίτης, διάβαζε για να πάρει το πτυχίο του...Καθηγητού. Πρέπει να τελείωσε. Ο δε Γεωργάκης Π ο νεώτερος, μόλις σταμάτησε τους γύρους με το ποδήλατο, λόγω...ηλικίας. Όσο για τον κ. ΚΚ, είναι γνωστό στα μικρά παιδιά οτι : "όταν τρώνε δεν μιλάνε" !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αιγόκερέ μου, είσαι τυχερός, που είσαστε δίπλα. Και όταν θα σε πιάνει νοσταλγία, θα πετάγεσαι στην πατρίδα. Αλί στους άλλους που πάνε μακρυά... Τυχαία νομίζεις κλαίγανε όσοι ακούγανε Καζαντζίδη στη ξενητιά ; Κι αυτοί για δουλειά είχανε φύγει. Καλό κουράγιο σε όλους μας, αρκεί απ' την κρίση, να βγούμε ανθρωπινώτεροι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πρόσεχε Γιάννη, γιατί παίζει να το πιάσεις... Και η έσχατη πλάνη, χείρον της πρώτης. Δεν μου λες ρε (συγνώμη για το ρε, αλλά μου έχει μείνει από τότε που υπηρετούσες στην ΚΝΕ ρε μπαγάσα ! ) κ. Γιάννη, μήπως μας δουλεύετε όλοι μαζύ ; Είδες πώς το κατάλαβα ; Ψάρια στον αέρα πιάνω. Στο γιουτούμπ, έχει και το τραγουδάκι "άμα θες να φύγεις, φύγε, κι άμα θες να κάτσεις, κάτσε". Να το βάλεις να τ' ακούσει ο Δανός. Τα γκόλντεν μπόϋς, τα εκτιμούν τα...λαϊκά.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
05/06/2016, 22:36

Προηγείται η φυλάκα, για όσους δικαιωματικά την κέρδισαν... Νόμοι υπάρχουν, σύνταγμα υπάρχει. Να εφαρμοσθουν απ' την Δικαιοσύνη και την όποια σοβαρή (;) Κυβέρνηση και κατόπιν βλέπουμε. Δεν χανόμαστε. Μιά γειτονιά είμαστε. Όσο είναι έξω οι για μέσα, έχουν νόημα οι αλλαγές ; Γνώμη μου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το θέμα είναι ο χυλός. Μην παρεκλίνουμε...!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κε Μελέτη, τά 'χουμε μάθει προ πολλού τα μαντάτα, απ' τον...Κικέρωνα ! Απλώς για να τα πιστέψουμε, περιμένουμε να τα επιβεβαιώσει και ο μόνος που δεν λέει ποτέ ψέμματα. Τό πιασες το υπονοούμενο ! Ναί, είναι ο Αλέκσης μας ! (Μαζέφτε τα λεφτά σας ! )

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα καμμένα ρε παιδιά. Τα καμμένα δώστε ! Δημόσιο...δάσος είναι ! Δεύτερον : κ.Ρακιντζή, δεν είναι πρόσφυγες για να τους δεχθούμε και να τους ενσωματώσουμε. Θά 'πρεπε σαν Αρεοπαγίτης να το γνωρίζετε και να τους λέτε με το όνομα που ορίζει ο νόμος (και η λογική)... Τρίτον : εν μέσω κρίσης και βιαιου μετασχηματισμού των δομών της κοινωνίας μας (λέγε το ξαχαρβάλωμα), η ενσωμάτωση των παράνομων, είναι κύριο μέλημά μας ; Δεν φτάνει που τους ταίζουμε και τους ποτίζουμε δωρεάν, να τους βάλουμε και στα σπίτια μας ; Τέταρτον : αυτούς τους ρώτησε κανένας αν θέλουν να μείνουν Ελλάδα και να γίνουν αγρότες (!!!) ; (συγνώμην αλλά δεν μπορώ να μη βάλλω τα γέλια ! άκου αγρότες !). Πέμπτον : τόσες ΜΗΚΥΟ που ασχολούνται μαζύ τους, τι θα κάνουν πλέον ; θα το κλείσουν το μαγαζί ; εκτός και αν οι... μεταναστευτικές (είδατε, έτσι τις λένε, όχι προσφυγικές) ροές, έχουν σκοπό να συνεχισθούν και όλοι νά 'μαστε ευτυχισμένοι. Να μη σας απασχολώ και σας ζαλίζω άλλο, μέρα και ώρα που είναι, αλλά η εγκατάσταση των "προσφύγων", είναι πολύ δευτερεύον θέμα για τον Έλληνα (;). Έχουμε και τον ΕΝΦΙΑ...(λέτε ο ΕΝΦΙΑ να πηγαίνει για τους πρόσφυγες ; μη γένοιτο!).

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
02/09/2017, 11:39

Αν τα φανέρωνε : 6500 = 5242 χ 24% (!) = 1258 ΦΠΑ.... 6500 Χ 29% (!) = 1885 Φ.Εισοδήματος. Δηλ. 1258 1885 = 3143 στο κράτος (= η φοροδιαφυγή !). 6500 - 3143 = 3357 = 51% μικτά στο κατάστημα. 3.357 - ΤΕΒΕ - ΜΙΣΘΟΙ - ΑΓΟΡΕΣ - ΕΞΟΔΑ = Στην τσέπη....! Για να φάς καλά χωρίς φοροδιαφυγή. Τα ίδια δηλ.που πληρώνουν κι οι....Τράπεζες με την ανακεφαλαιοποίηση ! Αλλά χωρίς τράπεζες μπορείς να ζήσεις ; Ενώ χωρίς Μπαρμπαρόσσα, ε ; Σιγά τα ωά. Τώρα θέλουμε να βρούμε την άκρη στο δεκάρικο και να εφαρμόσουμε το Νόμο. Δηλ.δάσκαλε που δίδασκες (στο...Χρηματιστήριο και στο κούρεμα των Ασφαλιστικών ομολόγων).

Περισσότερα | Σχολιάστε

ΣΥΡΙΖΑ, και έχεις το ευρωπαϊκό κεφάλι σου ήσυχο ! Χα ! Αγαπούλα - πούλα !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν, λέω αν, κατάλαβα καλά, λέγοντας οτι τις φωτιές τις βάζουν οι πολίτες και οι λοιποί τεθλιμένοι, ο κ.Τετράδης θα πρέπει να εννοεί την ευθύνη που έχουμε σαν υπεύθυνοι (εδώ γελάνε) πολίτες (εδώ ξεκαρδίζονται), έναντι των εαυτών μας, των συμπολιτών μας, του τόπου μας, της πατρίδας μας και του περιβάλλοντος (δεν πιστεύω τώρα να γελάει κανείς...) και κατά των υπαρκτών ή μη εμπρηστών. Η αδιαφορία μας και ο ωχαδερφισμός - βλέπε και τι ψηφίζουμε - έχει τα καλά του, έχει όμως και τα κακά του.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Απάντηση σχολιαστή του Κάπιταλ, σε σχετικό άρθρο του Μ. Καψή : "Κύριε Καψή επειδή βλέπω ότι απορείτε με τον ρόλο του στρατηγού Φράγκου και με το τι είπε και πώς το είπε, να σας διευκολύνω λίγο. Ο Φράγκος δεν έχει χάρισμα πολιτικού, ούτε ρήτορα, μπέρδευε συχνά τα λόγια του, και οι από κάτω έλεγαν γηπεδικά συνθήματα άνευ νοήματος και ουσίας. Η γενική ιδέα όμως όλων των ομιλιών στο συλλαλητήριο, και όσων φώναζε το πλήθος ήταν το μήνυμα προς την κυβέρνηση: "Μην γελαστείτε να παραδώσετε το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς γιατί θα σας πάρει ο διάολος τον πατέρα και τη μάνα". Πιστεύω να σας βοήθησα στην κατανόηση των τεκταινόμενων..."

Περισσότερα | Σχολιάστε

Οι ταβέρνες την Καθαρά Δευτέρα, έμαθα ήταν γεμάτες ! Ποιός ξέρει ; Ίσως από κεί να έρθει η ανάπτυξη, με την Βιομηχανία της....μασέλας ( Οδοντοτεχνικά υλικά και εργαλεία ) !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
29/08/2017, 17:14

Και για την αγραμματωσύνη μας, υπάρχουν οι υπεύθυνοι, που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, ενώ θά 'πρεπε νά 'ναι στη στενή, με τιμωρία να μάθουν Αρχαία Ελληνικά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Επειδή έχουμε Δημοκρατία, και κάθε πολίτης εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του, να βγούνε μόνοι τους οι κ.κ. Καθηγητές και να μας πούν, ποιοί είναι αυτοί που επιθυμούν - επιστημονικά, σαν καθηγητές - να ονομάζουμε Τουρκική μειονότητα, τους Μουσουλμάνους της Θράκης. Πού το κακό ; Να τους μάθει το Πανελλήνιο και το Παντούρκιο. Όχι μόνο η Αστυνομία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Οι "ξένοι", θα έχουν πάνω, όποιους χρειάζονται...Τώρα πώς θα λέγονται αυτοί, θα δούμε στις "Εκλογές" (εδώ γελάνε). Οι καταστάσεις,διαμορφωνονται όπως τις θέλουν "αυτοί". (Εδώ δεν διστάσανε να βάλουν βόμβα στο Σεράγεβο και να πούν οτι έπεσε... Σερβικός όλμος. Να ρίξουν χημικά στη Συρία και να ενοχοποιήσουν τους άλλους. Για να μην πούμε για τους διδύμους πύργους... )

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κατά το Σύνταγμα, οι Φόροι επιβάλλονται στο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Εισόδημα και πρέπει να είναι ανάλογοι της φοροδοτικής ικανότητας του Πολίτη. Αυτό που είναι δηλ.ο....ΕΝΦΙΑ ! Εξ΄ άλλου το Σύνταγμα ως γνωστόν, είναι σαν τις 10 εντολές : όλοι (;) τις ξέρουν, αλλά κανένας δεν τις τηρεί (και τις 10 !).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν ξέρω αν βρίζει (και πολύ κακώς), με ενδιαφέρει να τον αφήνουν να λέει αυτό που θέλει, χωρίς να του κολλάνε ταμπέλα. Ο καθένας μ' αυτά που λέει κρίνεται. Δεν καταδικάζεται σε θάνατο. Γιατί θάνατος είναι ο ρατσισμός. Και δεν νομίζω στο Αμέρικα να έχει ρατσιστικά Πανεπιστήμια. Για το Ελλάδα, το συζητάμε....Προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε κατ' όνομα τον συγκεκριμένο καθηγητή. Όσο για τον Γιαννάκη, μπορούσε να παίξει και να φυλάγεται λίγο αν φοβόταν, για να μη δώσει δικαίωμα για σχόλια. Αδίκησε τον εαυτό του. Εδώ παίζει κοτζάμ Γκασόλ όλα του τα χρόνια και είναι πάντα διακριθείς. Για να μην πάμε σε παλιότερες Γιουγκοσλαυικές φίρμες, εποχής Γκάλη...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μην πιάνεις τον κ.Κούλογλου στο στόμα σου Τζίμμυ και το βρωμίζεις. Ξέρεις πόσα καθαρίζει τον μήνα ο κ. Κούλογλου, μέσα στό καπιταλιστικό άντρο των Βρυξελλών ; Οι κακές γλώσσες του Ιντερνέτ, λένε για κάνα 30.000, βρωμοκαπιταλιστικά Ευρώ. Για να δίνει τις μάχες με τον εχθρό, μαζί με τους λοιπούς ευρωσυντρόφους. Άτιμη κενωνία, τους πέταξες μέσα στο βούρκο του Καπιταλισμού ! Γιατί μωρή ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έλα ρε ! Δεν το πιστεύω ! Αλήθεια ; Θα μείνουν εδώ ; Και μεις που νομίζαμε οτι θα φύγουν ! Να δείς που στο τέλος αυτοί που θα φύγουν,θάμαστε μείς... Καλά, τι έχει ολούθε και θέλουν όλοι νάρθουνε δώθε ; Κρίση έχουμε, κάπιταλ κοντρολ έχουμε, μωαμεθανοί δεν είμαστε, όλοι μας βρίζουνε, χειμώνα φέτος πού πεσε το πετρέλαιο, δεν έκανε, στρατό δεν έχουμε, κράτος υπό διάλυση, νοσοκομεία της πλάκας, σχολεία που βγάζουν αναλφάβητους, οικογένειες που δεν ασχολούνται με την αγωγή των παίδων έχουμε, συντάξεις,επιδόματα και λοιπά βοηθήματα για τυφλούς που είδανε το φώς τους, τα κόβουμε, δρόμοι καρμανιόλες με οδηγούς τύπου Πακιστάν έχουμε. Δηλ.όλ' αυτά κι άλλα πολλά,δεν φτάνουν, για να καταλάβουν οτι δεν πρέπει,ούτε να περνάνε από δω, σαν τον εξαποδώ ; Εκπλήσσομαι !

Περισσότερα | Σχολιάστε

"....μειώσεις φόρων δεν είναι εφικτές...". Πολύ σωστός ο κ. Στέργιος. Πόσα είπαμε καθαρίζει τον μήνα εν μέσω κρίσης ; Άτιμη κενωνία. Άλλους ανεβάζεις και άλλους κατεβάζεις ! Τα ίδια λέγανε κι οι μαυραγορίτες στη κατοχή....Άλλως τε και τώρα πολεμο δεν έχουμε ; Όλους τους αντισυνταγματικούς, λόγω κατάστασης έκτακτης ανάγκης δεν τους έχουν περάσει ; Τυφώνας Χάρβεϋ !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ρε Κικέρων, όλ' αυτά για τον Εθνάρχη ; Πώπω πώωω ! Βέβαια η σύμπνοια και η συμπόρευση όλων των Ελλήνων, είναι το ποθούμενο...Αλλά στον γάμο, χρειάζονται δύο, που να έχουν κοινό όραμα. Ένας δε λέει....

- Αλήθεια η Κύπρος είναι μακρυά από δώ ; (όχι με τα....πόδια βέβαια !). Την διαφημίζουν για διακοπές, γι' αυτό ρωτάω.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το χρήμα είναι (για τους Άθεους) Θεός (και για τους Άθρησκους, Θρησκεία).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το νιάου-νιάου, το βλέπαμε από τα τέλη της 10ετίας του '70, αλλά νομίζαμε οτι ήταν γάτα ! Αλεπού ήταν, που έκανε τη γάτα. Και επειδή τυγχάνει να είμαστε φιλόζωοι και όχι φιλάνθρωποι, βοηθάμε τα ζώα, να καταλαμβάνουν θέσεις και αξιώματα,που προορίζονταν για ανθρώπους. Και ανθρώπους με Α. Καλά έλεγε ο Λεβέντης : Ζώα,α ζώα. Το άρθρο καλό είναι να σταλεί στους (ανευθυνο)υπεύθυνους, όλων των εν ζωή (απο)κομμάτων. Με τα σχόλια...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γεγονός πάντως είναι, οτι στις καταστροφές (εν ονόματι της...προόδου), είμαστε και οι πρώτοι. Μιλάμε για πολύ σεβασμό στους προγόνους μας (εκτός κι αν έχουν δίκιο, όσοι λένε οτι δεν έχουμε και πολύ σχέση με τους Έλληνες που ζούσαν πριν χρόνια εδώ). Και παρατηρείται μιά αγαστή συνεργασία και συμφωνία, όλων των πτερύγων της Βουλής μας, ειδικά σ' αυτές τις περιπτώσεις. Αλήθεια αυτή η ψυχή, η Αμφίπολη τι έγινε ; Πέθανε μαζί με τον (πολιτικό θάνατο του) Σαμαρά ; Φαντάζεστε να είχε ταφεί μέσα κεί ο Μωάμεθ ο πορθητής ή κάνας Σουλτάνος,τι θάχε γίνει τώρα ; Μέχρι από το Άνω Πακιστάν ( άνω Πατήσια, άνω Κυψέλη κλπ ), θά μας είχαν έρθει ενδιαφερόμενοι Αρχαιολόγοι. Εμείς ψάχνουμε ακόμα να συμφωνήσουμε αν ο Νεκρός (μας) ήταν αριστερός ή δεξιός....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτά, να τα βλέπουν οι διεθνιστές μας. Αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Με το μπαρδόν δηλ., αλλά φυλακές και εισαγγελείς δεν υπάρχουν στην Ελλάδα ; Μόνον (αποκλεισμένα) σχολεία ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα σχόλια είναι περιττά στις αλήθειες του άρθρου....Αν τα διάβαζαν και οι σανοφάγοι, θά 'ταν ευχής έργο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά, δεν σας λέω να συγκρίνετε τον Αλέξη με τον συνονόματό του τον Μακεδόνα, απλά συγκρίνετέ τον με τον - ας πούμε - τον Καποδίστρια. Άντε και με τον Βενιζέλο. Έχει καμμιά σχέση το παλληκάρι ; Νύχτα με τη μέρα. Για το δεκαπενταμελές, είναι θεός. Για πρωθυπουργός όμως, ατύχησε. Και μείς μαζί του. Είμαστε ξεβράκωτοι. Γιατί γενικώς ειπείν, και στις άλλες υπεύθυνες θέσεις της Διοίκησης, έχουν τοποθετηθεί - εδώ και χρόνια - άνθρωποι που μας οδήγησαν εδώ που είμαστε. Στον στρατό - όσοι έχουν πάει - ξέρουν από πρώτο χέρι, πώς είναι να σε διοικούν, άνθρωποι κατώτεροι των θέσεων που κατέχουν... Όξω οι άσχετοι, που λέει κι ο Κηλαηδόνης.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πού νάξερε ο άμοιρος Μιστόκλης, οτι η κυρά-Τασία, θα μας τους έφερνε επίσημα και με αρματαγωγά, να πάει Γουίκεντ !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
14/07/2016, 19:19

Αν μη τι άλλο, ο κ.Τετράδης περιγράφει μιά πραγματικότητα. Γνωστή σε όλους, γι' αυτό και εύκολα ελέγχονται αυτά που γράφει. Επειδή ο τόπος μας είναι μικρός, ξέρουμε τι καπνό φουμάρει έκαστος. Το κακό που έχει πάθει η κοινωνία μας - και όχι μόνο - να μην ξέρει πλέον, ποιός λέει αλήθεια και ποιός ψέμματα, είναι από τα κατάλοιπα της μεταπολίτευσης. Αυτό βέβαια δεν είναι καινούργιο, αλλά πιστεύαμε οτι με τους προοδευτικούς, θα επέλθει - τουλάχιστον σ' αυτό - η "αλλαγή". Πλανήθημεν πλάνην οικτράν. Καλή αρχή απ' την αρχή, με 17άρηδες ψηφοφόρους...(γειά σου Αντρεά, ζείς, εσύ μας οδηγείς...στον πάτο).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κε Χολέβα, στείλτε το άρθρο σε κάνα Υπουργείο Εξωτερικών, μπας και μορφωθούνε λίγο περί των γεγονότων. Γιατί όταν συνέβαιναν, τα "παιδιά" ήταν απασχολημένα στις Νεολαί(ρ)ες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πέστα αγαπητε Νικο, γιατί ορισμένοι δεν έχουν καταλάβει, πού πάνε αυτά που πληρώνουμε. Νομίζουν οτι τα παίρνουν οι...ξένοι ! Για τα χρέη και καλά...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μήπως έχει καμμιά συγγένεια με τον...συνταξιούχο ; Ή είναι απλώς συνέλληνες ; Ρουφήχτρες.... Όσο για τους Ιδεολόγους, Κε Τετράδη, δεν υπάρχει τρόπος να βρεθούνε σε "θέσεις ευθύνης", που θάλεγε κάποιος. Τους τρώει το μαύρο σκοτάδι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έχουν άδικο αυτοί που φωνάζουν : "ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ" ; Το σήριαλ συνεχίζεται χωρίς ντροπή....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κορόϊδα που δεν κάθισαν να τρώνε τσάμπα στα συσσίτια και να παίρνουν κοινωνικό επίδομα σαν και μας ! Μάσαλα και μάσα καλά...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
17/11/2016, 16:00

Έτσι όπως τα λέτε, είναι σαν να μιλάει τα Ελληνικά, καλύτερα απ' τα Αγγλικά ! Αμφιβάλλω...Μάλλον όχι. Μιλάει τα "καινοτόμα Ελληνικά" της μεταπολίτευσης, που λέει κι ο παραμπάθς, τα οποία είναι πολύ κοντά στα Ελληνοαμερικάνικα ! Εύγε (μας).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κε Πρωθυπουργέ ! Μιά βόλτα στις καφετέριες - που ΟΛΟΙ οι Δημαρχαίοι τις έχουν κορώνα στο κεφάλι τους - και θα δείτε τους ΝΕΟΥΣ να παρακολουθούν ΜΑΖΙΚΑ, τους αγώνες. "Κάθε χωριό και καφενείο, κάθε πόλη και καφετέρια" : Παλιό σλόγκαν, με σύγχρονη εφαρμογή....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και πάνω που είχαμε αρχίσει να φοβόμαστε οτι έχουμε χούντα. Αυτά τα άρθρα, μας ανακουφίζουν από τους φόβους μας και κοιμόμαστε πλέον ήσυχοι. Ευχαριστούμε Θανάση. Μαθήματα Δημοκρατίας ! Με τη νέα σχολική χρονιά, αρχίσανε στο σχολείο του Ωραίου κάστρου Χαλκιδικής. Και με Ι-Λέρνινγκ για όποιον επιθυμεί !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αφού θέλουν (οι Αριστεροί), να βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους μετά από τόσα χρόνια χαμηλών τόνων και ενωτικού πνεύματος, από μέρους της άλλης πλευράς, γένοιτο. Αυτά παθαίνει μάτια μου, όποιος πολύ αγαπάει (την εξουσία και την καρέκλα).... Και είναι πράγματι μιά ευκαιρία, να γίνει η κάθαρση, μετά την Κόλαση, μπας και δούμε Παράδεισο. Να μάθουν οι νεώτεροι και να θυμηθούν οι παλιότεροι. Να προχωρήσουμε στο μέλλον, χωρίς μίση και πάθη, χωρίς πόλωση, για το καλό των παιδιών μας και της Πατρίδας. Η υπέρβαση του (κακού) Παρελθόντος, για το καλό του Μέλλοντος, ήταν-είναι-και θα είναι για τους Έλληνες, μονόδρομος. Καί όσοι συντηρούν το διαίρει και βασίλευε, πρέπει να μπούν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας (μας). Και μόνον οτι στην Ουκρανία είχανε 1320 αγάλματα του σύντροφου, όταν εμείς για τον ΜΕΓΑ Αλέξανδρο, έχουμε κάνα δυό, δείχνει ακριβώς, το πώς αγαπάει ο....Πειραιάς ! Δεν υπάρχει περίπτωση ρε σύντροφοι, να φτιάξει η Ελλάδα 1000 αγάλματα, για ΚΑΝΕΝΑΝ. Και γι' αυτό - δυστυχώς ή ευτυχώς - φταίει ΚΑΙ η Θρησκεία μας....Γι' αυτό είμαστε μοναδικοί, παρ' όλα τα χάλια μας. Ελλάδα, το καλύτερο οικόπεδο της γης. Οι απανταχού κτηματομεσίτες, το ξέρουν καλά. Διαβάστε έστω και μία φορά στη ζωή σας, τον Εθνικό ύμνο (παρ' ότι Εθνικός, και όχι υπερεθνικοοικουμενικός, ισχύει και για Αριστερούς...). Θα οφεληθείτε τα μάλα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ήρθατε δεύτερος Κε Γιώργο. Το μάθαμε απ' τον ντόρο που έκανε η Αντιπολίτευση ! Βέεεβαια ! Χαμός έγινε ! Μα για στάσου ! Τι ; ο πανικός ήταν για την ήττα του...Ολυμπιακού ; Ναι ; Ε, τότε συγνώμη. Μάλλον γι' αυτό θα κλαίγανε ! Ευχαριστούμε για την ενημέρωση Κε Γιώργο...Η ΝΔ έβλεπε ΕΡΤ απ' το Τουρίνο χθες. Αδικαιολόγητοι ! Δεν παίρνανε τουλάχιστον το...11880 !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όπως και στα υπόλοιπα που μας ταλανίζουν, υπεύθυνος δεν υπάρχει.... Γιατί πόσα χρόνια τώρα λέμε οτι πρέπει να ενισχύουμε παντοιοτρόπως τους νέους που θέλουν να κάνουν οικογένεια και μάλιστα πολύτεκνη. Αλλά αφού έχουμε μπλέξει με στόκους, που φοβούνται μήπως μείνουνε στην Ελλάδα οι Έλληνες και όχι οι "μετανάστες" μας, τι να τους πείς. Προς Θεού βέβαια μη πα και πεί κανείς για δεσμούς αίματος και Ελληνική φυλή ! Ο φασίστας ! Αυτά μας φάγανε....χρόοοονια τώρα. Και για να μη μας πούν πατριώτες, φέρνουμε ξένους. Πρωτότυπο ! Κι αυτό το άλλο για επιστροφή της Ευρώπης στις Θρησκευτικές ταυτότητες, τι σας λέει ; Τελειώνοντας ας αναφωνήσουμε μιας κι έρχεται κι η 25η Μαρτίου : Φέρτε πίσω τα κλεμμένα ρε αγιογδύτες... Άκου σύνταξη 200 Ευρώ ! Αγαλίασηηηη .

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν το λέτε σωστά : όχι "Όπισθεν ολοταχώς", αλλά "Πάμε μπροστά ολοταχώς με την όπισθεν". Αυτός είναι ο σωστός τίτλος ! Το μάθαμε το ποίημα...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
19/12/2017, 20:00

Αν ξεμπερδέψετε, γράψτε το δημόσια, να το δούμε και μείς. Εμείς, τρόπος του λέγειν... Γιατί τότε, θα 'μαστε επίσκεψη στον...Άη Πέτρο ! Εγώ πάντως, θα αφήσω το άρθρο στη διαθήκη μου, ώστε τα εγγόνια μου - αν προλάβουν και αυτά...- να δούν την εξέλιξή του ! Εν Ελλάδι, Ου μπλέξεις με Διοικητικά Συμβούλια και Εταιρείες....εν όσω διαρκεί η κρίση και διοικούν ΠασΟρκ και ΣυριΣανέΛ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κάποιος να πεί στους Νέους (μας), οτι τα παιδιά (;) των φιλοξενουμένων μας από τα μακρυνά μέρη της Ασίας και της Αφρικής, είναι 2.500. Πάνε σχολείο και σε λίγα χρόνια θα είναι οι Νέοι που θα κανουν τα αδύνατα δυνατά, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν μαζί. Θάναι εύκολο, δύσκολο ; Ας κάθονται στις καφετέριες και θα το διαπιστώσουν.... Εκτός αν φύγουν για άλλα μέρη και νέες πατρίδες. Τότε βέβαια κι εμείς, οι μεγαλύτεροι, έχουμε χάσει το παιχνίδι. Και καλά είναι να μας κλαίμε, από τώρα. Αν δεν είσαι ικανός να κρατήσεις κοντά σου τα παιδιά σου, είσαι - το λιγώτερο - δυστυχισμένος. Και αν περιμένεις να σου φέρουν άλλοι, παιδιά από αλλού, για να σε σώσουν, τοτε είσαι - το λιγώτερο - για ανακύκλωση. Βοήθειά μας...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κα/Δίς Σπανού, μη βάζετε Τράμπ με Χίτλερ και Λεπέν, γιατί χάνετε την αξιοπιστία σας. Και μείς κανονικοί άνθρωποι είμαστε. Απλώς απεχθανόμαστε τους Εφιάλτες της πατρίδας. Πειράζει ; Διαβάστε - αν θέλετε - το χθεσινό άρθρο του Κου Χολέβα στο σάϊτ, προς ενημέρωση.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Kill Adonis
03/03/2017, 16:24

Αν δεν είχε κάνει την μαλακαρνία να πάει με τον Καρατζαφέρνει, θα είχε βγεί Πρόεδρος. Πολύ πριν σκοτώσει ο άλλος ο άχρηστος της ΧΑ, το παιδί που έψαχνε τον εαυτό του. Και κανένας δεν θα χρειαζότανε την ΧΑ σαν εναλλακτική πατριωτική (;) πρόταση. Παρ' όλ' αυτά, ξεχωρίζει γιατί κάτι λέει. Δυστυχώς, οι "καλοί" (πχ Π.Κανελλόπουλος, Κ.Τσάστος, Κ.Κ. ο πρεσβύτερος κλπ), δεν φροντίζουν σχεδόν ποτέ, ν' αφήσουν και καλούς απογόνους. Κι έτσι ποιοί επιπλέουν στον αφρό ; Την απάντηση θα την μάθετε μόλις τελειώσει το....Σερβάϊβαλ του Συριζανέλ ! (αν επιβιώσουμε...).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σωστός ο Αιγαίας.... Το δίπλωμα έπρεπε να ξεκινάει από ποδήλατο. Μετά 50άρι, μετά 125άρι, μετά 250άρι, μετά 500άρι και 1000άρι και τέλος αυτοκίνητο. Κι όποιος μπορούσε. Οι άλλοι Μετρό και άλογο ! (Μη βαράτε, έχει βάση στο δικαώμα του ζείν...).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Συγνώμην. Έχουν χρήματα μαζί τους ; Δηλ. χαρτζηλίκι είναι ή για να αγοράσουν...σπίτι ; Γιατί εμείς εδώ, τους τα παρέχουμε όλα τσάμπα : φως, νερό, τηλέφωνο, φαϊ, νοσοκομεία, γιατρούς, ρούχα, παπούτσα. Μόνο γυναίκες δεν διαθέτουμε (ακόμα). Αν έχουν λεφτά (οι δικοί μας), γιατί δεν νοικιάζουν κι ένα σπίτι νάναι σένιοι, να μην έχουν κι υποχρέωση ; Αν όλα είναι τσάμπα, καλά (θα) κάνουν και τους τα παίρνουν...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μάθανε οτι κληρώθηκε ο Θρύλος με την Μπεσίκτας και τά 'χουν κάνει απάνω τους. Δεν σας σώζουν ρε ούτε NAVTEX, ούτε ΦΑΤΕΞ. Πεντάρα θα φάτε και θά 'ναι ΜΑΚΒΕΛ !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
24/07/2017, 18:06

" Οι προσλήψεις στο Δημόσιο.....Πώς θα τροφοδοτηθούν άραγε ;" = ΕΝΦΙΑ, Τέλος επιτηδεύματος, Φόρος Εισοδήματος Προκαταβολή 100%, Φόρος Μισθωμάτων, ΦΠΑ 24%, Φόρος επί τόκων καταθέσεων, κι άλλοι πολλοί.... Καλά να 'μαστε να πληρώνουμε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Συγνώμη ρε Τίτσερ, αλλά μήπως είδες ή άκουσες πουθενά, κανέναν της ΝΔ, να λέει οτι δεν θέλουμε το "Μακεδονία" μέσα στ' όνομα ; Για να πειστούμε και μείς δηλαδή, σαν και σένα. Γιατί εμείς ακούμε "άκρα του τάφου σιωπή". Εσείς που είσαστε λίγο μακρύτερα από την Πειραιώς, δεν την ακούτε ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τελικά σ' αυτή τη χώρα και δη επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα μείνουν μόνον οι Πολυεθνικές ; Μπράβοοο ! Πάμε φούλ για υγιή ανταγωνισμό.... Δυστυχώς όμως, αυτοί που κόπτονται τώρα, έπρεπε να 'χαν κάνει εδώ και χρόνια το κουμάντο τους.... Τώρα είν' αργά, αγάπη μου γλυκειά.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Δέκα μικροί νέγροι
22/02/2017, 17:07

Κάντε καμμιά βόλτα όταν πέσει ο ήλιος στον Βοτανικό. Και βάλτε και κάνα ακριβό ρολογάκι στο χέρι. Κρατάτε και κάνα ψιλό στο πορτοφόλι καλού κακού. Και νάχετε και τη συμβία μαζί...Και ρωτείστε και κάνα ντόπιο εκεί. Ζούνε με τους ξένους, από τότε που έφυγε του Βοτανικού ο μάγκας. Και μας γράφετε τις εντυπώσεις σας. Και διαβάστε κι αυτά που είπε ο Γιάννης ( με 2 ν), για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
28/09/2017, 18:20

Το πεζοδρόμιο δίνει ΚΑΙ διδακτορικά....Κατεβείτε και περπατείστε το (οι νέοι και δη οι άρρενες). Αφήστε λίγο το κομπιούτερ και τα βιβλία. Θα σας κάνει καλό, ώστε να ξεχωρίζετε το μαύρο απ' το άσπρο. Με αγάπη και σεβασμό το λέω.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Χαθήκανε οι "Προοδευτικοί" σ' αυτή τη χώρα εντέλει ; Γι' αυτό θα μείνουμε στο σκοτάδι της οπισθο-δρόμησης ! Χάθηκε κι αυτή η προτίμηση του λαού μας, ένα προπύργιο της παράδοσής μας... Κι ύστερα σου λένε Γκρίκ γουέϊ. Ξεχάστε τα με τους Συριζανελ. Τώρα Οθωμανικό (δίκαιο) και μόνο ! Φιλελεύθερη αστική υποκρισία...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Ευλόγησον
01/03/2016, 20:47

Λίγο αδιάβαστη στα Θρησκευτικά, ή μου φαίνεται ; !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πάντως στη φωτογραφία, δεν είναι η κ.Τζάκρη ! Λίγη περισσοτερη προσοχή παρακαλώ απ' τους υπεύθυνους...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και σαν Έλληνες και σαν Ελλάδα, πάντα αναγνωρίζαμε το δίκαιο, όπως κι αν θέτοταν και από όποιον κι αν θέτοταν. Το θέμα είναι οτι τα δικά μας δίκαια αιτήματα και δεν τα υποστηρίζουμε και (γι' αυτό) δεν μας υποστηρίζει κανείς, διεθνώς. Γι' αυτό και μπορεί να υποστηρίζουμε το δικαίωμα να ζούν ελεύθεροι οι Αβορίγινες της Αυστραλίας, αλλά αδιαφορούμε για την ωμή καταπίεση που δέχονται οι Έλληνες γύρω μας, είτε στη Βόρειο Ηπειρο (Νότια Αλβανία !), είτε στη Τουρκία, είτε στη Κύπρο, είτε στη Συρία, είτε, είτε, είτε...είτε στην ίδια την Ελλάδα ! Τώρα καιρός είναι ν' αγωνιστούμε για το δικαίωμα των Τσάμηδων, να (μας) χορεύουν...τσάμικο ! Όσο για το αν νοιώθουνε Έλληνες, όσοι νοιώθουν, ας τους αφήσουν χωρίς μπούλινγκ και θα διαπιστώσουμε οτι Έλληνες γύρω μας υπάρχουν περισσότεροι απ' όσους φανταζόμαστε. Και όχι επειδή κάποτε ζούσαν εδώ οι προ αιώνων Αρχαίοι πρόγονοί μας, αλλά επειδή εδώ ζούσαν προ λίγων ετών, οι παπούδες μας που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα τους. Επίκαιρη η θυσία του Διστόμου...και σε λίγο των Ψαρρών...και σε λίγο των Καλαβρύτων...και σε λίγο του Μεσολογγίου...και σε λίγο του Αρκαδίου...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αγιά Σωτήρα, υπάρχει στην Πλάκα (Κυδαθηναίων). Αν τύχει και περνάνε 'οσοι υπέγραψαν, ας ανάψουν κάνα κεράκι και να μην περιμένουν τον νέο ναό, για να εκκλησιαστούν.... Λέω εγώ τώρα, με το μπαρδόν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τγομεγός ο Γ. Κατρουγκάλ ! Γέλια μέχρι δακρύων ο μπαγάσας. Αλλά και "δεν πρόκειται να θυσιάσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων" ; Τι θα λες στα εγγόνια σου ρε αθεόφοβε ; ! Ξεπεράσατε και τους κυνηγούς και τους ψαράδες !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
02/02/2018, 20:17

Έχει δυό-τρείς (σε συνέχειες) συνεντέυξεις του Σ.Καργάκου στο Γιουτιούμπι, για το Σκοπιανό. Όσοι έχουν κενά επί του θέματος, παρακαλούνται να τα δούν. Να πώ μόνον, οτι αναφέρει, πως η πλειονότητα της Γιουγκοσλαυικής διπλωματίας, ήταν Σκοπιανοί. Αυτοί πήραν στα χέρια τους κατόπιν και την διπλωματία των Σκοπίων...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Για όλ' αυτά που γράφεις κ. Τετράδη, ξεχωρίζει η Ελλάδα απ' τους λοιπούς ! Δεν έχεις δεί στα Ντάτσουν : "Καλύτερα να σε ζηλέυουν, παρά να σε λυπούνται" ; ! Είναι θέμα διαχείρησης (των λεφτών των...άλλων !).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όταν ήταν η ώρα της συνοδοιπορίας και της συννενόησης, άλλα είχανε στο νού τους... Τώρα το πάνε στην συγκυβέρνηση και όλα καλά κι ωραία ; "Τι έχουν να χωρίσουνε" άλλωστε !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τίτσερ τά 'παμε : διάβασες τι λεει το σύνταγμα των γυφτομακεδόνων ; Εδώ δίπλα τα 'χουν γράψει. Τώρα ποιοί Υπουργοί και Πρωθυπουργοί είναι για φυλάκα, είναι γνωστά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πάλι επαληθεύτηκαν όσοι βλέπανε "δάκτυλους" πίσω απ' το "προσφυγικό". Και ; Και ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτεραα. Προς τι το μίσος κι ο αλληλοσπαραγμός ; Ποιός να μας πάρει σοβαρά, με τέτοια - διαχρονικά - χάλια ; Το πούν' το ή το ΝΑΤΟ ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Να λέμε και καμμιά μακακία, να περνάει η ώρα και να πέφτει ο μισθός...Μου θύμισε τον κ.Γκαργκάνα - καλή του ώρα !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ρε το ψάξατε μήπως ο Αλέκσης είναι....εξαδάκτυλος και το δεύτερό του όνομα Κωνσταντίνος ; ! Στην Πόλη μπρέ, στην Πόλη θα πάμε ! Τίποτα, τίποτα, δεν μας σταματάαα ! Το όνομα θα δώσουμε, με τον τσαμπουκάαα (μας) !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Δουλευόμαστε;
13/02/2017, 19:40

ΑΝ ξέρουν κάτι παραπάνω, καλά θα κάνουν να ενημερώνουν τον κόσμο και να μην περιμένουν την Πρωτοχρονιά, να μας τα πεί ο Τσίπρας. Και αφού είναι το παλληκάρι αναπληρωτής γενικού σχεδιασμού, ας κάνει τον κόπο να διαβάζει τα σχόλια του Κικέρωνα, το σάϊτ του Σπ. Χατζάρα και να καλέσει τον Κ.Καββαθά να πάρει καμμιά γνώμη για επενδύσεις. Πολύ θα ωφεληθεί και αυτός και η Ελλάδα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
06/02/2017, 18:48

Το μόνο πράγμα που λειτουργεί άψογα, είναι η δέσμευση των Τραπεζικών λογαριασμών, για χρέη ! Άμεσα και ον-λάϊν !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Στα Γεωπολιτικά, είμαστε για την ίδια τάξη....Μιά πατρίδα είχαμε, κι αυτή, οι διεθνιστές/'ασχετοι - αριστεροί, οι παγκοσμιοποιητές/μκόδες - (κι αυτοί αριστεροί ;), και οι οικουμενιστές/άθεοι - (κι αυτοί αριστεροί ;), βαλθήκανε να την διαλύσουν. Νομίζουν οτι - επειδή τους έχουν παραμυθιάσει - και οι άλλοι σκέφτονται σαν κι αυτούς. Κούνια που τους κούναγε...Αν διαβάζανε λίγη Ιστορία, θά 'χανε ξυπνήσει. Άλλο νά 'χεις ανοιχτό μυαλό - σαν τους Έλληνες, πχ Τίτσερ ! - κι άλλο νά 'σαι άπατρις και ανοιχτοσυνορίτης. Η Ειρήνη - είτε της κοινωνίας, είτε της πατρίδας, είτε της οικουμένης όλης - ΔΙΑΦΥΛΛΑΣΕΤΑΙ. Δεν σου χαρίζεται στα γενέθλιά σου. Όσοι ζήσανε πολέμους, ξέρουν οτι για να τους αποφύγεις, θέλει όραμα, στόχους και πειθαρχημένη οργάνωση. Τα μπάτε σκύλοι αλέστε, δεν προοιωνίζουν καλές καταστάσεις. Παράδειγμα πάρτε, τα Ανώτατα Ιδρύματά μας, τα καλούμενα ΑΕΙ....Νομίζω.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Οι φυλακές γίνανε για κάποιο σκοπό. Το ιδιο και τα δικαστήρια. Εμείς τα κάναμε Λούνα-Πάρκ ! Τα αποτελέσματα, τα βλέπουμε και δεν τα πιστεύουμε...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
26/05/2017, 17:06

Μήπως πρέπει να ξεχωρίσουμε και την Ορθοδοξία, απ' τις άλλες Θρησκείες ; Λέω μήπως ; Ακόμα Ορθόδοξους σκωτώνουν... Δηλητηριώδης ο Χριστιανισμός - σαν Θρησκεία - δεν υπήρξε ποτέ. Γι' αυτό άλλωστε σήμερα, βλέπετε γύρω σας αυτά τα χάλια. Εξ άλλου, όποιος καταδικάζει σήμερα δημόσια την Θρησκεία μας, χαίρει άκρας εκτίμησης. Όπου προοδευτικός και Άθεος. Αυτά που καυτηριάζει όμως ο Χριστιανισμός και που εστερνίσθηκαν σε όλους τους αιώνες, άνθρωποι με άλφα κεφαλαίο, δεν θέλουν ούτε να τα ακούνε οι ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ. Ο Χριστιανισμός λέει Ελευθερία ή Θάνατος. Όχι θάνατος του άλλου, αλλά του δικού σου. Για να ζήσουν τα νέα παιδιά ελεύθερα, κατανοώντας τη θυσία σου. Ο Χριστιανισμός, ποτέ δεν ήταν τρομοκράτης. Γι' αυτό και τον καπελώσανε οι εξουσίες. Η Αλήθεια όμως - δυστυχώς ή ευτυχώς - είναι μία, όπως και η Αγάπη. Όμως, όπως λέει κι ο Φίλιππος : όπου ο Εγωισμός κι ο χωρισμός ! (Χωρισμός κι απ' την Αλήθεια κι απ' την Αγάπη)...Το πήγαμε μακρυά ! Ας όψεται αυτός που έστειλε το δέμα, που ευτυχώς δεν σκότωσε τον Μπάρμπαδήμο !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έλα ρε Κικέρων, θέλεις να γίνουμε Μ.Βρεττανία με τη μία ; Που τρέχανε στα Φώκλαντ ; Εδώ η Κύπρος και μας πέφτει ανάποδα. Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει τις βάσεις για μιά ισχυρή Ελλάδα. Τι πειράζει να μην έχει μέσα Έλληνες ; Εκεί θα κολλήσουμε ; Είναι ν'απορείς - που έλεγε κι ο Καραλής - πώς δώσανε τη ζωή τους οι παππούδες μας, κι αφήσανε τα κόκκαλά τους, άθαφτοι, στην Βόρεια Ήπειρο. Κορόϊδα ! (άπαγε της βλασφημίας...).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά, τι τα γράφετε ; Μη μου πείτε οτι περιμένετε να μιλήσει κανένας απ' το Ελλαδιστάν. Εδώ θα αλλάξουμε τα βιβλία της Ιστορίας μας. Ιστορία που έχει γραφτεί όχι με μελάνι, αλλά με αίμα. Αν μιλήσει καμμιά Ουνέσκο, καμμιά Ρωσία, ευτυχισμένοι θά 'μαστε. Δεν τό 'χετε πάρει χαμπάρι, οτι έξω μας θεωρούν - κι όχι άδικα - νούμερα ; Και μάλιστα φαιδρά νούμερα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το πάρτυ συνεχίζεται.... Στην Υγειά μας ρε παιδιά !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το επόμενο βήμα, είναι να τα ρίξουνε στην επάρατο, που δεν τους αφήνει να....ολοκληρώσουν !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Υπάρχει κάποιος υγειώς σκεπτόμενος, που να μην έχει καταλάβει ακόμα, οτι είμαστε για τα μπάζα ; Ανακύκλωση τώρα ! (Αυτό που ψάχνουμε, είναι ΤΙΣ πταίει. Έχετε καμμιά ιδέα ;)

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μη κάνεις τον κόπο Κε Διαματάρη. Τούς έχουμε μάθει όλους χρόνια τώρα.... Όλα τα κάνουν για το καλό μας. Και για το καλό του τόπου ! Μάσες, ξάπλες, βούτες.... Για μας όλα. Νάναι καλά, υγιείς, καρδαμωμένοι. Γιατί αν αρρωστήσουν, ξέρεις τι θα μας στοιχίσουν ; Τόσα, κι άλλα τόσα. Γι' αυτό,μη μας τους στεναχωρεύεις και μας πάθουν τίποτα. Αν θελετε το καλό μας...!

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Τρίποντα κυνισμού
21/02/2017, 18:18

Η απάντηση του Γιάννη (με δύο ν), προς γνώση και συμόρφωση των Μισέλληνων Ελλήνων.... Ξεχνάνε οτι υπάρχουν Έλληνες, Φιλέλληνες, Ανθέλληνες και Μισέλληνες. Οι "πρόσφυγγες" και η κρίση, ήταν η αφορμή να τους ξεχωρίσουμε (παλι), μιάς και είχαμε ξεχάσει τις διακρίσεις.....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γι' αυτό έχουν χάσει κάθε αξιοπιστία και έρεισμα στο Οικονομικό περιβάλλον. Ο πρώτος μπαταχτσής είναι το κράτος. Κι ύστερα του φταίνε οι φοροφυγάδες..... Τώρα είναι ο σώζων εαυτόν, σωθήτω. Εδώ ο άλλος έδωσε αύξηση στον εαυτό του ! Τι να πεί καί το ΣτΕ...; Είμαστε ο λαός με τα μεγαλύτερα....μέζεα. Γι' αυτό και τα γράφουμε όλα εκεί : Νόμους, Ιστορία, Αγώνες, Θυσίες, Θεσμούς, τα πάντα όλα. Σιγά τώρα !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι η νέα (εδώ και χρόνια) νοοτροπία : Πέτα το στα μούτρα τους και θα σου πούν κι ευχαριστώ. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε ; "Ζώα, α ζώα" !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ευτυχώς που έχουμε σιδηρούς Υπουργούς ! Τι να λέμε τώρα...Αλοιφή τον έκανε τον κ. Ντε λα Μερσεριζέ, συγνώμη Ντε λα Μεζιέρ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τους έφαγε το χιόνι.... Ή βρίσκονται ήδη ανάμεσά μας ; !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Βυθίσατε τον Τσιάρτα!
23/10/2017, 17:33

Πίσω ψαροκασέλες !!! Το θέμα δεν είναι ο Τσιάρτας, τον οποίο τον έχουν γραμμένο στα μαραμένα μέζεά τους. Το θέμα είναι να φιμώσουνε όποιον και απλώς μιλάει. Αυτοί που γι' αυτούς και τα δικαιώματά τους να λένε ΕΛΕΥΘΕΡΑ και να μην κρύβουν υποκριτικά αυτό που είναι, έχουν αγωνιστεί κόσμος και κοσμάκης. Γνωστοί και άγνωστοι. Επώνυμοι και ανώνυμοι. Μία λέξη (άγνωστη στις ξεφωνημένες και τους πάτρωνές τους), ΝΤΡΟΠΗ !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά ρε παιιδιά (atsalis) , όλη η Ευρώπη - για μη πώ ο κόσμος ( και Ουγκάντα ; !), μας έχει για κλασσικούς τεμπελχανάδες. Και σείς λέτε οτι δουλεύουμε 18 ώρες το 24ωρο ; Είδες που λέει, καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά τ'όνομα ; Άντε να πείσεις τον Ντάισελ-μπλούμ, οτι είμαστε εργατικός λαός.... Πάντως στην προπαγάνδα, για να περάσουν αυτό που θέλουν, θα τους ζήλευε κι ο Γκαίμπελς. Δεν είναι κακό άλλωστε - όπως έκπληκτοι μαθαίνουμε τα τελευταία χρόνια - να υιοθετούμε φασιστικές μεθόδους, αν είναι για το καλό μας. "Για το καλό σας βρε κουτά", που έλεγε κι η Μαλβίνα, Θεός 'χωρές την. Νομίζω και οι αποδείξεις, πρέπει να κόβονται, για το καλό μας. Δεν χωρά αμφιβολία !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Parabaths, μπράβο σου που τολμάς και τα λες. Υπήρχαν και τότε, εκείνα τα χρόνια, άνθρωποι που λέγαν τα κακώς κείμενα και είχαν προτάσεις - γιατί λένε οι ξύπνιοι, που οδηγούν Πόρσε, οτι "προτάσεις θέλουμε όχι μόνο κριτική - για να μην πέσουμε στα βράχια ( μεταξύ αυτών - τον έχω αναφέρει πολλές φορές, αλλά το αξίζει - κάποιος Καββαθάς Κώστας, ή ο κ. Γ. Μαρίνος στον "Οικονομικό" ). Όλοι αυτοί μπήκαν στο περιθώριο ή χαντακώθηκαν. Δυστυχώς (για μας). Κι όποιος θέλει, μπορεί στο Ιντερνέτι να διαβάσει για τις μηχανές Σ.Μαλκότση και την ιστορία αυτού του ανθρώπου. Είναι άκρως διδακτική και "Ελληνική". Αυτό είναι το Θέμα : ποιά εμπόδια πρέπει να πηδάνε κάθε φορά, αυτοί που μας κυβερνάνε και ΘΕΛΟΥΝ να κάνουν κάτι γιά τον τόπο τους και τους συνέλληνες (ωραία λέξη...) και δεν μπορούν. Είπε κι ο ΑΡΚΑΣ : Είναι καλό οι ηγέτες (μας) να βγαίνουν απ' τα σπλάχνα του λαού, αρκεί να μην έχουν σχέση με το...παχύ έντερο !

Περισσότερα | Σχολιάστε