LIBERALL
THINK TANKST
FORUMF
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Πέμπτη 14/12/17
2ος χρόνος, ημέρα 774η

Επιστροφή στο forum Φιλελεύθερο forum forum@liberal.gr

Διαχειριστές: Μπάμπης Εγγλέζος Πρόεδρος ΣΕΔ & Νίκος Οικονομόπουλος Αντιπρόεδρος ΣΕΔ

Τα Θέματα του χρήστη ccr

Του Αντώνη Πανούτσου

Έχουν περάσει 30 χρόνια αλλά κάποιοι θα θυμούνται την Κατερίνα από την Θεσσαλονίκη. Ήταν μια επινόηση της Αυριανής. αντιπερισπασμός στις αποκαλύψεις για την σχέση του Ανδρέα με την Μιμή. Η Κατερίνα, αγνώστου επωνύμου, υποτίθεται ότι ήταν γκόμενα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την οποία επισκεπτόταν κάθε εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη. Η σχέση Μητσοτάκη, Κατερίνας κράτησε μέχρι την επιστροφή του Ανδρέα από το Χέρφιλντ. Μετά το νόημα του Ανδρέα στην Δήμητρα να κατέβει δίπλα του από το αεροπλάνο, το σενάριο δεν υπήρχε λόγος να διατηρηθεί. Η σχέση του Μητσοτάκη με την Κατερίνα τελείωσε και η σχέση Ανδρέα, Μιμής έγινε επίσημη. Διανθισμένη με ελληνοπρεπή στοιχεία, όπως την ικανότητα της Ελληνίδας να ικανοποιεί τον Έλληνα γραμμένη σε πρωτοσέλιδο editorial, που μεταξύ άλλων έγραφε «τουλάχιστον η Μιμή θα του τηγανίζει ένα αυγουλάκι. Όχι όπως η Αμερικάνα…».

Το ΠΑΣΟΚ της Αυριανής όμως είχε δημιουργήσει σχολή. Και το μάθε τέχνη και άστηνε και άμα πεινάσεις πιάστηνε, ίσχυσε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε να αγοράσει την τέχνη με θέσεις συμβούλων και μετακλητών. Η διαφορά ήταν ότι η τέχνη είχε μείνει τόσο πρωτόγονη και χονδροειδής που έπαψε να είναι αποτελεσματική .

Αν το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ ήταν οι ερωτικές περιπέτειες του Ανδρέα, το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόρφωση του Αλέξη Τσίπρα. Από την Naomi Klein και την Naomi Campbell, μέχρι την αλλαγή πορείας που γίνεται με στροφή 360 μοιρών, από την πρώτη στιγμή ήταν σαφές ότι τα λάθη του Τσίπρα δεν οφείλονταν σε σαρδάμ αλλά σε ελλιπή μόρφωση. Η επικοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ σε αντιπερισπασμό έπρεπε να δημιουργήσει μια Κατερίνα του λόγου. Μόνο που δεν ήταν εύκολο. Όπως με τον Κωνσταντίνο ήταν δύσκολο να βρεθεί κάποια απιστία για να πάρει την προσοχή από την ερωτική ζωή του Ανδρέα, με τον Κυριάκο ήταν δύσκολο να βρεθούν λάθη στο λόγο ανάλογα με τα λάθη του Τσίπρα. Μια πρώτη φιλότιμη προσπάθεια έγινε στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας του φύλλου.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφερθεί στην ομιλία του στην Βουλή στο πρόβλημα να δοθεί άνευ άδειας δικαίωμα απόφασης αλλαγής φύλλου σε μικρές ηλικίες, αναφέροντας το παράδειγμα ενός ψυχίατρου. Ένα νέο παιδί είχε επισκεφθεί τον ψυχίατρο και του είχε πει «να συνηγορήσει στην αλλαγή φύλου επειδή ανέβηκε στον Υμηττό και ένας εξωγήινος του είπε να το κάνει». Το παράδειγμα ήταν σαφές, ο λόγος αναφοράς του σαφέστερος και το μόνο που μπορούσε η προπαγάνδα να αρπαχτεί ήταν η λέξη εξωγήινος. Με τον Τσίπρα να ξεκινάει διαστρεβλώνοντας τα λεγόμενα του Μητσοτάκη και ζητώντας του να ζητήσει συγγνώμη από την διεμφυλική κοινότητα.

Η επόμενη προσπάθεια έγινε μετά το προσυνέδριο της ΝΔ και την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για την καταστροφή στην Μάνδρα. Σε tweet που ανέβασε ο Μητσοτάκης έγραφε ότι η τροχαία έπρεπε να είχε διακόψει την κυκλοφορία στον δρόμο που στο παρελθόν ήταν ρέμα. Αυτόματα έγινε προσπάθεια να περάσει ότι ο Μητσοτάκης είπε να βάλουν τροχονόμο να σταματήσει το ρέμα ή ότι τέτοια πράγματα δεν γίνονται. Κάτι που προφανώς δεν ίσχυε αφού είναι κοινή πρακτική της αγγλικής αστυνομίας να απαγορεύει την κυκλοφορία σε δρόμους του Isle of Man σε ακραία καιρικά φαινόμενα ή της γερμανικής στο Sylt σε αντίστοιχες περιστάσεις.

Στο ερώτημα αν ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτικός, η απάντηση είναι ένα κατηγορηματικό όχι. Πρώτον το αντικείμενο της προπαγάνδας σε εποχές πόλωσης δεν είναι να πείσει ουδέτερους αλλά να δώσει επιχειρήματα σε αυτούς που ήδη έχουν πειστεί. Δεύτερον το «προσεκτικός» όταν υπαγορεύεται από τον αντίπαλο είναι συνώνυμο του «φοβισμένος». Υπό τις παρούσες συνθήκες το τελευταίο που χρειάζεται η ΝΔ είναι έναν φοβισμένο αρχηγό που θα σκέφτεται ότι κάθε λέξη του μπορεί να παρεξηγηθεί. Όσο για την προπαγάνδα, η εικόνα του «αμόρφωτου» Κυριάκου Μητσοτάκη είναι τόσο πειστική όσο του «άπιστου» Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Καρικατούρες που σχεδιάστηκαν στον πανικό για να καλύψουν αρχηγούς που είχαν πραγματικά το πρόβλημα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ονόματα και διευθύνσεις καθηγητών από το Πανεπιστήμιο Θράκης που χρησιμοποιούν τον όρο «τουρκική μειονότητα» αναζητά η αστυνομική διεύθυνση Ροδόπης μετά από εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης, σύμφωνα με έγγραφο που απεστάλη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Πρόκειται για γεγονός που εκτός του ότι θυμίζει σκοτεινές εποχές, όταν η αστυνομία καταδίωκε πολίτες με αποκλειστική κατηγορία τα φρονήματά τους, δημιουργεί ταυτόχρονα εύλογα ερωτήματα για τον σκοπό της έρευνας και το αδίκημα που εξετάζεται.

Το έγγραφο κοινοποίησε στο Facebook ο Ιωάννης Ληξουριώτης, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πρώην καθηγητής στη Νομική Κομοτηνής.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής, «Η αστυνομική διεύθυνση Ροδόπης ζητά από το Πανεπιστήμιο Θράκης να της γνωρίσει τους καθηγητές που επιστημονικά έχουν χρησιμοποιήσει τον όρο «τουρκική μειονότητα» !!!!!

«... παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ - μαζί με διευθύνσεις κατοικίας- του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου σας ... του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο- πεδίο- ειδικότητα, ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥ «ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ» ....»

Το σίγουρο είναι ότι έχει ξεκινήσει κάποια προκαταρκτική εξέταση για την ποινική ξίωξη κάποιου ή κάποιων που χρησιμοποίησαν τον όρο "τουρκική μειονότητα".»

Η ανάρτηση του Ι. Ληξουριώτη:

 

 

Φωτογραφία: Ιntime

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
ξεκίνησε το θέμα Ο Θίασος
11/12/2017, 19:50

Με μια αόριστη δήλωση, που στην ουσία στηρίζει την κίνηση Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, αντέδρασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δημιουργώντας ερωτηματικά στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο, από τον οποίο υποτίθεται ότι προσδοκά επενδύσεις και συμμαχίες στην ακραία ρητορική του Έρντοαν. Προσθέτοντας και τη χτεσινή πεζοδρομιακή επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης στους δικαστές συλλήβδην, ο θίασος της ελληνικής ηγεσίας μπορεί να περιγραφεί ως εξής: 

Πρόεδρος Δημοκρατίας ο άνθρωπος που κάθεται μαζεμένος στη γωνίτσα του καναπέ, αφήνοντας τη στάση της εξουσίας στον προσκαλεσμένο του που τον προσβάλλει, μέσα στο ελληνικό προεδρικό μέγαρο. Κι όταν ο Κασιδιάρης βάραγε την Κανέλλη μπροστά του, στην τηλεόραση, στη γωνίτσα του έκατσε. 

Πρωθυπουργός, ο άνθρωπος που είναι απών και μακριά από τους κατοίκους σε κάθε καταστροφή που πλήττει τη χώρα, είτε είναι σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες. Ο χτεσινός πολιτικός που χωρίς ιδεολογικό έρμα συμβουλεύει ξένους σοσιαλιστές ηγέτες για τη στάση που πρέπει να κρατήσουν στην πολιτική τους! Τον Σούλτς για παράδειγμα. 

Υπουργός Άμυνας, ο άνθρωπος που δεν ελέγχει πολιτικά ποιος πουλάει όπλα και πού από τα ελληνικά αποθέματα, ενώ βρίσκεται κάθε λίγο με την πλάτη στον τοίχο για πράξεις που δεν ταιριάζουν με το αξίωμά του. Ο άνθρωπος, που με τον αμετροεπή λόγο του βάζει σε δοκιμασία τις σχέσεις της χώρας με τους γείτονες. 

Υπουργός Εξωτερικών, ο άνθρωπος που καλεί και χαμογελάει με όλους τους γείτονες ομολόγους του, που είτε με την πολιτική τους είτε με τις δηλώσεις τους ορθώνουν πάγιες και νέες διεκδικήσεις από την Ελλάδα. Ο άνθρωπος, που βάζει όλα τα θέματα στο τραπέζι για διάλογο! 

Υπουργός Οικονομικών, ο άνθρωπος που δεν ασκεί την ελληνική οικονομική πολιτική, αλλά την πολιτική που του επιβάλουν οι ξένοι συνομιλητές του. Με επενδύσεις έξω από τη χώρα. 

Υπουργός Εσωτερικών, ο άνθρωπος που επαναστατεί φραστικά με όλες τις πολιτικές που εφαρμόζει στο υπουργείο του και ψηφίζει στη Βουλή, ενώ υπόσχεται διαρκώς παράνομες προσλήψεις και μονιμοποιήσεις στο δημόσιο. Ο άνθρωπος, που τα έχει καλά με όλο το σάπιο συνδικαλιστικό απομεινάρι της χώρας.

Υπουργός Ανάπτυξης, ο άνθρωπος που δεν έχει ανοίξει κανένα από τα μεγάλα προγράμματα ανάπτυξης, υποσχόμενος μονίμως αυτά που διαψεύδονται την επόμενη ώρα από την πραγματικότητα.

Υπουργός Υποδομών, ο άνθρωπος που εγκαινίασε τους μεγάλους οδικούς άξονες, οι οποίοι έκλεισαν λίγο μετά τα εγκαίνια από αβαρίες. Τελευταίο επίτευγμα η οδός Αντίρριο- Ιωαννίνων που έκλεισε από καθιζήσεις. Κορυφαίο επίτευγμα η απουσία του κατά τις πολύνεκρες πλημμύρες.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο άνθρωπος που έχει αφήσει τους πολίτες εντελώς απροστάτευτους από τους κακοποιούς που δρουν ανενόχλητοι σε κάθε ελληνική πόλη και επαρχία. Εκτός αν είναι επώνυμοι.

Υπουργός Παιδείας, ο άνθρωπος που έχει αλλάξει 4 φορές πρακτική για το σύστημα εξετάσεων στα σχολεία και το σύστημα διδασκαλίας τους, χωρίς να έχει εφαρμόσει ακόμα κανένα. Ο άνθρωπος που θεωρεί ότι τα πανεπιστήμια δεν ανήκουν στους δασκάλους τους και στους φοιτητές τους, αλλά στον κάθε πικραμένο απ έξω.

Υπουργός Εργασίας και Ασφαλίσεων, ο άνθρωπος που κόβει τα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών κατά παραγγελία και πετσοκόβει συντάξεις και επιδόματα στο όνομα της υπεράσπισης των πιο αδύναμων λαϊκών στρωμάτων. 

Υπουργός Δικαιοσύνης, ο άνθρωπος που κρίνει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης όχι σύμφωνα με τους νόμους που έχει ψηφίσει η Βουλή, αλλά σύμφωνα με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, το οποίο χειροκροτάει το λιντσάρισμα, τη διαπόμπευση, την αυτοδικία, το μπάχαλο. Και το οποίο είναι δημιούργημα των πιο απολίτιστων παρελθόντων και των πιο χυδαίων πολιτικάντηδων. Ο άνθρωπος που πουλάει λαϊκισμό στη νομική επιστήμη! 

Υπουργός Υγείας, ο άνθρωπος που καθιέρωσε το χαρτί τουαλέτας, τις πάπιες, τις γάζες, τις πετσέτες των συγγενών και των ασθενών ως αναλώσιμα στα δημόσια νοσοκομεία.

Υπουργός Ναυτιλίας, ο άνθρωπος που εγκαινίασε την πολιτική να παραδίνονται ακτές στο λαό ως κομμάτια της θάλασσας. Ο άνθρωπος που έχει αφήσει στο απυρόβλητο το θαλάσσιο λαθρεμπόριο καυσίμων.

Υπουργός Πολιτισμού, ο άνθρωπος που έχει μπλέξει τα δάση με τα αεροδρόμια και τους αρχαιοφύλακες με τις ισορροπίες δυνάμεων μέσα στο υπουργείο. Ο άνθρωπος που έχει αφήσει ανεπίσκεπτο το 70% των αρχαιολογικών χώρων.

Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, ο άνθρωπος που, δηλώνει, τι να κάνουμε. Μπορεί και να πεθάνουν τίποτε μετανάστες στις δομές (λέγε με στρατόπεδα συγκέντρωσης) που έχουμε φτιάξει στα νησιά!

Υπουργός Ενημέρωσης, ο άνθρωπος που θεωρεί ενημέρωση μόνο ό,τι υπηρετεί την πολιτική της κυβέρνησης και εργάζεται άοκνα για να στήσει μια τέτοια μονοπωλιακή στη χώρα, από κάθε καρυδιάς καρύδι.

Υπουργός Συντονισμού όλου αυτού του θίασου, ο άνθρωπος που έχει φτιάξει μια σελίδα για να λύνουν οι πολίτες τα προβλήματά τους που δεν τους λύνουν τα υπουργεία που συντονίζει ο ίδιος! 

Σύμβουλος παρά τω πρωθυπουργώ, ο άνθρωπος που από τρακαδόρος φρικιό μετατράπηκε σε υπερασπιστή των τραπεζών και κατήγορο όσων αντιδρούν στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Γιατί, κάθε Αυλή έχει και το γελωτοποιό της.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

Περισσότερα | Σχολιάστε

Του Προκόπη Χατζηνικολάου

Τέλος στην ομηρία εκατοντάδων χιλιάδων φορολογούμενων και επιχειρήσεων βάζει η εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με την οποία επί της ουσίας δίνεται η εντολή στου ελεγκτές να παρατήσουν τους ελέγχους των εμβασμάτων αλλά και τις διάφορες λίστες. Σε αρκετές περιπτώσεις ο ελεγκτικός μηχανισμός χρησιμοποιούσε διαφορές τακτικές σε βάρος των φορολογούμενων παραποιώντας ή διαστέλλοντας τη νομοθεσία ανάλογα με αυτό που επιθυμούσαν να πετύχουν.

Επέβαλαν αυθαίρετα δυσθεώρητα πρόστιμα ενώ ζητούσαν από τους ελεγχόμενους να δικαιολογήσουν ποσά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ακόμα και 50 ευρώ. Δηλαδή σε έναν έλεγχο πενταετίας, με τους λογαριασμούς όλων των ετών από διάφορα πιστωτικά ιδρύματα οι φορολογούμενοι θα έπρεπε να έχουν αρχείο για το που ξόδεψαν 50 ευρώ, να εξηγήσουν τον λόγο που ο αδελφός ή κάποιο συγγενικό πρόσωπο τους κατέθεσε 1.000 ευρώ, ακόμα και τι αφορά η κατάθεση επαναλαμβανόμενων ποσών της τάξης των 50- 100 ευρώ σε έναν λογαριασμό.

Στην τελευταία περίπτωση ο ελεγχόμενος έπρεπε να δικαιολογήσει την πληρωμή των κοινοχρήστων στο προσωπικό λογαριασμό του διαχειριστή. Μάλιστα οι ελεγκτές δεν αποδέχονταν ότι το ποσό αφορούσε την πληρωμή των κοινοχρήστων, παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν τα στοιχεία του 2008 από τους λογαριασμούς που τηρούσε ο διαχειριστής.

Και αν στις περιπτώσεις υπάρχουν συνδικαιούχοι ο έλεγχος διευρυνόταν αυτόματα και σε αυτούς, αναστατώνοντας τις ζωές τους.

Η απόφαση όμως του ΣτΕ και κατ’ επέκταση η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ στέλνει οριστικά στο αρχείο αυτές τις υποθέσεις καθώς κρίθηκε ότι έχει παρέλθει το δικαίωμα του δημοσίου να διενεργήσει έλεγχο. Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι τα στοιχεία των τραπεζικών καταθέσεων των φορολογουμένων στις ημεδαπές τράπεζες δεν αποτελούν νέο πληροφοριακό στοιχείο με αποτέλεσμα και για αυτές τις υποθέσεις να ισχύει η πενταετής παραγραφή και όχι η 10ετής.Όπως προκύπτει από τις οδηγίες του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων δεν θα λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία των ελληνικών τραπεζών αλλά και των αλλοδαπών στις περιπτώσεις που τα ποσά έφυγαν από ελληνικές τράπεζες με κατεύθυνση το εξωτερικό.

Ακόμα όμως και αν τα ποσά ήρθαν με έμβασμα από το εξωτερικό σε ελληνική τράπεζα δεν θα λαμβάνονται υπόψη από τη φορολογική διοίκηση. Και στις δύο περιπτώσεις τα κεφάλαια «πέρασαν» από τις ελληνικές τράπεζες στις οποίες ο ελεγκτικός μηχανισμός είχε πρόσβαση ανά πάσα στιγμή, με αποτέλεσμα οι χρήσεις μέχρι το 2011 να έχουν παραγραφεί.

Αντίθετα, ξεκαθαρίζεται ότι αποτελούν νέα στοιχεία αυτά που έχουν περιέλθει σε γνώση των ελεγκτικών αρχών από υπηρεσίες του εξωτερικού, όπως για παράδειγμα, τα χρηματοοικονομικά προϊόντα, λοιπές κινητές αξίες, διαφορές χαρτοφυλακίου, τραπεζικές κινήσεις, διαφορές υπολοίπων λογαριασμών), υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι η Φορολογική Διοίκηση αποδεδειγμένα δεν είχε και δικαιολογημένα δεν μπορούσε να τις έχει υπόψη της κατά την αρχική πενταετή προθεσμία παραγραφής.

Όπως γίνεται αντιληπτό οι λίστες των εμβασμάτων αλλά και το 65 CD με τα 1,3 εκατομμύρια ΑΦΜ δεν είναι συμπληρωματικά στοιχεία, κάτι που σημαίνει ότι οδηγούνται στο αρχείο καθώς έχει παρέλθει το δικαίωμα του δημοσίου για έλεγχο και αυτό καθώς πρόκειται για στοιχεία τα οποία υπήρχαν στις τράπεζες και τα οποία θα μπορούσαν να ελεγχθούν πριν την παρέλευση της πενταετίας.

Δηλαδή, οι αρχές θα έπρεπε να έχουν κάνει τους απαραίτητους ελέγχους εντός της πενταετίας. Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο δεν συνιστά συμπληρωματικό στοιχείο, η πληροφορία από την αλλοδαπή, η οποία περιέρχεται σε γνώση της φορολογικής αρχής μέσω των ελληνικών τραπεζών ή από στοιχεία που προσκομίζει ο φορολογούμενος από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και αφορούν χρηματοοικονομικά προϊόντα κ.λπ. Τέτοια είναι η περίπτωση ύπαρξης τραπεζικού λογαριασμού αλλοδαπής που τροφοδοτήθηκε από λογαριασμούς της ημεδαπής (εξερχόμενο έμβασμα) ή τροφοδότησε λογαριασμούς της ημεδαπής (εισερχόμενο έμβασμα).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ευκαιρία για τολμηρά βήματα προς τα εμπρός χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας, την πρώτη επίσκεψη Προέδρου της Τουρκίας στην Ελλάδα μετά από τόσες δεκαετίες.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό Πρακτορείο Anadolu, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη να συνεχιστεί ο διάλογος ΕΕ - Τουρκίας, αλλά και στον σημαντικό ρόλο της γείτονος χώρας στο μεταναστευτικό.

Όπως ανέφερε, «πιστεύω στην ανάγκη να επεκτείνουμε τον περιφερειακό μας διάλογο επί ενός ταχέως αυξανόμενου αριθμού ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος». «Η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας ήταν μια δύσκολη αλλά αναγκαία πρωτοβουλία, ιδιαίτερα μετά το μονομερές κλείσιμο της βαλκανικής οδού στα βόρεια σύνορά μας», πρόσθεσε.

Ως προς το ζήτημα των πραξικοπηματιών που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα η απάντηση του Αλ. Τσίπρα ήταν η εξής: «η θέση μου ήταν πάντοτε απολύτως σαφής ότι πραξικοπηματίες δεν είναι επιθυμητοί στην Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζουμε την συνεργασία μας σε ζητήματα ασφάλειας και δικαιοσύνης».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα: 

Κύριε Πρόεδρε, ποιά θα είναι τα θέματα που θα εξετάσετε στη συνάντησή σας με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Recep Tayyip Erdoğan κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα;

Στις αρχές τις δεκαετίας του 2000 – μετά την αμοιβαία υποστήριξη που επέδειξαν οι λαοί μας κατά τους καταστροφικούς σεισμούς – οικοδομήσαμε της σχέσεις μας γύρω από την ενταξιακή διαδικασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την σταδιακή ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας. Το 2010 αναβαθμίσαμε τις σχέσεις μας στη βάση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, και το 2015-2016 στη βάση της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης.

Σήμερα, διερχόμαστε μια περίοδο με πολύ σημαντικές προκλήσεις τόσο στην ευρύτερη περιοχή μας όσο και στην Ευρώπη που σχετίζονται με την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια, τη μετανάστευση και την οικονομία. Η Ελλάδα και η Τουρκία, ευρισκόμενες στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, χρειάζεται να είναι σε θέση να τόσο να αντιμετωπίζουν αυτές τις προκλήσεις όσο και να αξιοποιούν τις μεγάλες ευκαιρίες που προσφέρει η περιοχή μας. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικότερο από ποτέ να αναπτύξουμε τη διμερή διάσταση του διαλόγου και των σχέσεών μας.

Στόχος μας είναι να το πράξουμε με δύο τρόπους:

Πρώτον, οφείλουμε να αναπτύξουμε τη θετική μας ατζέντα στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, στην οικονομία και τις επαφές μεταξύ των λαών μας. Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τη μετανάστευση, καθώς και το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζονται όσο πιο αποτελεσματικά είναι δυνατόν. Ταυτόχρονα έχουμε μπροστά μας μια σειρά από σημαντικά έργα στους τομείς των μεταφορικών δικτύων, της ενέργειας, του εμπορίου, του πολιτισμού και του τουρισμού. Ο αγωγός TAP-TANAP προχωράει γρήγορα και άλλα έργα φυσικού αερίου βρίσκονται υπό συζήτηση. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης, να επανεκκινήσουμε τη σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Κωνσταντινούπολης, και να εργαστούμε πάνω σε μελλοντικά έργα μεταφορών και διασύνδεσης.

Την ίδια στιγμή, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι σχέσεις μας αναπτύσσονται βασιζόμενες σε στερεά θεμέλια αμοιβαίου σεβασμού και στο διεθνές δίκαιο με πλήρη σεβασμό της Συνθήκες της Λωζάνης. Χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι το Αιγαίο και η Μεσόγειος είναι θάλασσες ειρήνης και διαλόγου, και όχι έντασης ή αντιπαράθεσης. Σε ό,τι αφορά στις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και στις εμπλοκές αεροσκαφών, τα τελευταία χρόνια υπήρξε επιδείνωση της κατάστασης Με κίνδυνο να υπάρξουν σοβαρά ατυχήματα. Είναι αναγκαίο να αναζωογονήσουμε τις συζητήσεις μας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τις Διερευνητικές Επαφές.

Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να στείλουμε μήνυμα υποστήριξης της επανέναρξης των συνομιλιών για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο, στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Αυτές οι συνομιλίες πρέπει να ξεκινήσουν όταν οι δύο κοινότητες είναι έτοιμες και καλά προετοιμασμένες, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχία.

Πώς εκτιμάτε το ρόλο και τη σημασία της Τουρκίας, από τη σκοπιά της Ελλάδας, στην περιοχή και ποιά βήματα συνεργασίας μπορούν να γίνουν ανάμεσα στις δύο χώρες;

Η διπλωματική δραστηριοποίηση της Τουρκίας σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην επίλυση διεθνών ζητημάτων και περιφερειακών προκλήσεων στη βάση του διεθνούς δικαίου είναι κρίσιμη για την περιοχή μας. Αναφέρθηκα ήδη στις συνομιλίες για το Κυπριακό. Η μεταναστευτική κρίση απέδειξε πόσο σημαντική είναι τόσο η διμερής μας συνεργασία όσο και η συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας. Την ίδια στιγμή, παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον την Πρωτοβουλία της Αστανά για ειρήνευση στη Συρία, στην οποία η Τουρκία συμμετέχει ενεργά. 

Γενικότερα, πιστεύω στην ανάγκη να επεκτείνουμε τον περιφερειακό μας διάλογο επί ενός ταχέως αυξανόμενου αριθμού ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας κατά την τελευταία διετία σχεδόν δοκιμάστηκαν από διάφορα γεγονότα. Κατά τη γνώμη σας, η περίοδος αυτή ξεπεράστηκε με επιτυχία;

Έχουμε αντιμετωπίσει προκλήσεις και δύσκολες στιγμές στις σχέσεις μας. Αλλά θα πρέπει να καθοδηγούμαστε από την αυξανόμενη υποστήριξη που οι λαοί μας δείχνουν ο ένας στον άλλο σε δύσκολες στιγμές. Σε καιρούς φυσικών καταστροφών, της ελληνικής οικονομικής κρίσης, τρομοκρατικών επιθέσεων ή της ειδεχθούς απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία. Πιστεύω ότι η πρώτη επίσκεψη Προέδρου της Τουρκίας στην Ελλάδα μετά από τόσες δεκαετίες αποτελεί ευκαιρία να κάνουμε τολμηρά βήματα προς τα εμπρός.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί κατέφυγαν στην Ελλάδα αιτούμενοι άσυλο. Το δε αίτημα της Τουρκίας για έκδοσή τους απερρίφθη από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Σε περίπτωση που δοθεί θετική απάντηση στο αίτημά ασύλου τους, πώς θα το κρίνατε εσείς ως Πρωθυπουργός μιας χώρας που έχει ταλαιπωρηθεί από πραξικοπήματα;

Δεν μπορώ να σχολιάσω αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας. Είναι ανεξάρτητη από την εκτελεστική και οι αποφάσεις της επί συγκεκριμένων περιπτώσεων είναι, ασφαλώς, απολύτως σεβαστές. Από αυτή την αφετηρία, η θέση μου ήταν πάντοτε απολύτως σαφής ότι πραξικοπηματίες δεν είναι επιθυμητοί στην Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζουμε την συνεργασία μας σε ζητήματα ασφάλειας και δικαιοσύνης.

Σε εκλογές που έγιναν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως Γερμανία, Ολλανδία και Αυστρία, σημείωσαν άνοδο τα ακροδεξιά κόμματα. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, κάποιοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένης της Καγκελαρίου Angela Merkel, πήραν θέση υπέρ του παγώματος των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας. Ποιά είναι η στάση της Ελλάδας στο θέμα των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας; Κατά τη γνώμη σας, πώς εκτιμάει η ΕΕ τη σημασία της Τουρκίας;

Η άνοδος ακροδεξιών δυνάμεων στην Ευρώπη είναι πολύ ενοχλητική. Ωστόσο, πιστεύω πως η καλύτερη απάντηση σε αυτές τις δυνάμεις που προωθούν τον ρατσισμό και την ισλαμοφοβία, ήρθε από τον ελληνικό λαό κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης. Όπως ο και τουρκικός, ο ελληνικός λαός απέδειξαν την αλληλεγγύη και την φιλοξενία τους, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Οι προκλήσεις της μετανάστευσης και της ασφάλειας καθιστούν ακόμη σημαντικότερο να διατηρηθεί η σχέση ΕΕ-Τουρκία ως μια αμοιβαία επωφελής. Την ίδια στιγμή, πιστεύω ακράδαντα ότι η ενταξιακή διαδικασία συμβάλλει στη διατήρηση και την προώθηση κρίσιμων δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και σχέσεων καλής γειτονίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας και ο διάλογος ΕΕ - Τουρκίας ήταν και παραμένει σημαντικός.

Ζούμε δίπλα-δίπλα. Οι Έλληνες θα υποστηρίζουμε πάντα τη δημοκρατία στην Τουρκία και μια Τουρκία προσανατολισμένη προς την Ευρώπη. Πιστεύω πως η ΕΕ πρέπει να είναι σαφής στις θέσεις και τις δεσμεύσεις της, και η Τουρκία πρέπει να βρει το δρόμο της σε αυτή την κατεύθυνση, έπειτα από μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων.

Ποιά είναι η πορεία της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες; Βλέπετε κάποιο πρόβλημα από πλευράς Ελλάδας; Από την άλλη πλευρά, η ΕΕ δεν έχει δεχθεί τον αριθμό των προσφύγων που είχε δεσμευτεί ότι θα δεχόταν. Κατά τη γνώμη σας, η όλη στάση της ΕΕ στο προσφυγικό είναι ικανοποιητική;

Η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας ήταν μια δύσκολη αλλά αναγκαία πρωτοβουλία, ιδιαίτερα μετά το μονομερές κλείσιμο της βαλκανικής οδού στα βόρεια σύνορά μας. Η Τουρκία έχει επιδείξει προσήλωση στην εφαρμογή της και στη δραστική μείωση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο. Ωστόσο, η κατάσταση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου παραμένει δύσκολη. Θα συζητήσω την εφαρμογή της με τον Πρόεδρο Ερντογάν και με ηγέτες της ΕΕ.

Παρότι έχουμε δει ισχυρή υποστήριξη στο πλαίσιο της διαδικασίας μετεγκατάστασης, είναι σαφές πως πολλοί στην ΕΕ επιμένουν να θεωρούν την προσφυγική και μεταναστευτική πρόκληση «μεσογειακό πρόβλημα» προς απώθηση στις χώρες πρώτης εισόδου. Αυτή είναι μια λανθασμένη θεώρηση οι οποία εξυπηρετεί μόνο την ενίσχυση της ακροδεξιάς και την αποξένωση χωρών, όπως η Ελλάδα και η Τουρκία, που φιλοξενούν πάνω από 3 εκατομμύρια πρόσφυγες. Χρειαζόμαστε ένα αλληλέγγυο σύστημα διαχείρισης προσφυγικών ροών, που εδραιώνει έναν μηχανισμό επιστροφών και επανεγκατάστασης, και παρέχει υποστήριξη στις χώρες που βρίσκονται στην προμετωπίδα αυτής της πρόκλησης.

Φωτογραφία: SOOC

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα σχόλια του χρήστη ccr

Σάμπως και η λέξη "προδότης", δεν βρίσκεται στην ατζέντα των αναθεωρητικών/αναθεωρητών της Αριστεράς ; Δεν υπάρχει αυτή η λέξη μετά το 1974. Οι τελευταίοι προδότες ήταν οι Συνταγματαρχαίοι. Εντεύθεν, υπάρχουν μόνον πατριώτες, διαφόρων...αποχρώσεων ! Όλοι μαζί τα φάγαμε, όλοι μαζί δώσαμε τον Οτσαλάν, όλοι μαζί ψηφίσαμε τον αβάπτιστο/Γιωργάκη, όλοι μαζί ψηφίσαμε στη Βουλή και στα ΣτΕ, τα μνημόνια. Δεν μπορεί όλοι μαζί να είμαστε προδότες ! Άρα, τί είμαστε ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Απ' ότι φαίνεται ανά τους αιώνες, νύχια για να ξυστούμε μόνοι μας, δεν πρόκειται να βγάλουμε ποτέ. Διαχρονικά, για πολλούς λόγους (αρχαίοι πρόγονοι, ελληναμερικάνοι, γεωπολιτική, κοκ), οι Αμερικάνοι μας έχουν βοηθήσει αρκετά παραπάνω απ' όλους τους άλλους και σε πολλούς τομείς. Θέλετε με το αζημείωτο ; ΟΚ. Αλλά μας βοήθησαν. Εμείς, που ούτε το συμφέρον μας δεν μπορούμε να δούμε, καταλάβαμε οτι οι "φονιάδες των λαών", θέλουν τιμωρία. Και επειδή δεν βρισκόταν άλλος εύκαιρος, αναλάβαμε εμείς τον ρόλο ! Κακό είναι ; Ξέρετε τι πράμα είναι, να εκπροσωπείς τους καταπιεσμένους όλου του γνωστού - και γιατί όχι και του άγνωστου (!) - κόσμου ; Ειδικά τους Αμερικανούς αγρότες και εργάτες, που έχουν ξεχάσει τι θα πεί δρεπάνι και σφυρί, κάναν αιώνα τώρα. Πού θα πάει όμως, δεν θα ξυπνήσουν κάποια μέρα ; Εδώ ξυπνήσανε οι...Ρώσοι !

Κικέρωνα, δεν πιστεύω να σε λένε Σπύρο και για την γιορτή σου, μας πρόσφερες τα...σχόλια ! Ευχαριστούμε ! (Καμμιά μεταγραφή από Ρωσία, μπάς και σώσουμε τον ΠΑΟ, παίζει ;)

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πές μας ρε παιδί μου, οτι η αύξηση του ΑΕΠ, οφείλεται στις ηλεκτρονικές συναλλαγές (!), να μη ψαχνώμαστε ποιές βιοτεχνίες και ποιές βιομηχανίες άνοιξαν. Επένδυσε ο Παπαστράτος και κάποιοι Τούρκοι στα κεράσια. Γιά άλλον τινα, δεν μάθαμε δυστυχώς.

Πάντως απ' ότι φαίνεται, κι απ΄ ότι δείχνουν τα γκάλοπ, ο κόσμος είναι σφιγμένος, πνιγμένος, πελαγωμένος, πεσμένος, δαγκωμένος, πεινασμένος, αγανακτισμένος, ξεβρακωμένος, ψαρωμένος, ευχαριστημένος, ευτυχισμένος, μερακλωμένος, χαρούμενος, αγαπημένος, και τελικά, βαθειά νυχτωμένος, οπότε όλα πάνε καλά, και καλά Χριστούγεννα καλή Πρωτοχρονιά, πάλι με χρόνια με καιρούς, τι είχαμε τι χάσαμε, η ευτυχία του να είσαι Έλληνας με αύξηση στο ΑΕΠ, δεν περιγράφεται με λέξεις...

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Γκρίζοι Λύκοι ;". Είναι αυτό που λένε : μάθανε οτι...αγαπιώμαστε, πλακώσανε κι οι γκρίζοι λύκοι ; Γιατί και σε βουρδέλ@ να πάς, πληρώνεις. Εδώ, όλοι στον Τζάμπα ! Φτερά ! Φτεράαα ! Πού είναι τα φτερά ρε σείς ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και καλά αυτοί. Γνωστοί. Οι άλλοι. Οι ανεξάρτητοι Έλληνες ; Οι πατριώτες. Οι εκ δεξιών προερχόμενοι ; Τα στηρίζουν όλ' αυτά αβάδιστα ; Μνημείο νεοέλληνα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
05/12/2017, 21:01

Δεν είμαι Μπαρουφάκης να ξέρω πώς θα πάει το μέτρο, αλλά όπως λες και συ, για μένα η προσπάθεια αρκεί. Αν και δεν είμαι γκλόμπαλ (!) ενημερωμένος, δεν θυμάμαι τέτοιας κλίμακας, πρόσφατη προσπάθεια μείωσης φόρων. Ίσως στην Αγγλία έχει ξεκινήσει κι εκεί δειλά. Και η επόμενη γκίγκα προσπάθεια, ίσως γίνει στο Ελλάντα ! (να πούμε και καμμιά... συριζάδα, να περνά' η ώρα). Πάω να ξεκουραστώ, γιατί αύριο έχει ήρωα Γρηγορόπουλο και μεθαύριο Ερντογάν. Σήμερα, καλή τύχη....Θρύλε !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μήπως είδε κανείς αυτούς εκεί στο ΙΚΑ, που κάνανε τη μαλ..., συγνώμη, το λάθος ; Έμαθα οτι πήρανε προαγωγή και κερνάνε . Να πάμε και μείς να φάμε κάνα γλυκό !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σωστό κι αυτό που λες Αιγέα. Αλλά δεν αναιρεί αυτό που λέει η Ζούμπη. Αν και κάποιος - κάπου - κάποτε, μού χε πεί, οτι στα αποτελέσματα των εκλογών, μεγάλο συντελεστή βαρύτητας έχει ό...Λαλιώτης ! Λές ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ερώτηση άσχετου αναγνώστη : Με κέρδη, πάμε για 4η ανακεφαλαιοποίηση ή όχι ; Το λέω γιατί και πριν τις άλλες (ανακεφαλαιοποιήσεις), κέρδη είχαμε. Και φοβάμαι για τις καταθεσάρες μου... Ευχαριστώ.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
24/11/2017, 14:32

Τελικά από μέτρο πίεσης προς την Τουρκία και την Ευρώπη, ο συνωστισμός θα γυρίσει μπούμεραγκ σε μας και θα πρέπει να τους τακτοποιήσουμε σε σπίτια και ξενοδοχεία, βάλε και κάνα χαρτιλικάκι για να μην μας κλέβουνε, και λύθηκε το πρόβλημααα. Άντε, οι επόμενοι παρακαλώ !

Περισσότερα | Σχολιάστε

"..αδιαφορία για τα πολιτικά.." λέει η Ζούμπι. Και να φανταστεί κανείς, οτι πρίν (αρκετά...) χρόνια, οι φίλοι μας εξ αριστερών, βρίζανε όσους ήταν "απολιτίκ" και δεν τους υποστήριζαν στις πορείες... Πώς αλλάζουν οι καιροί ! Όσο για τον Αλέξη και τον Πάνο, τους βλέπω ύστερα από καμμιά βράβευση, να μη μας ξανάρχονται πίσω, μπας και γλυτώσουν τα χειρότερα !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο Λουκιανός έλεγε "...γ@μώ τους άσχετους..." και είχε μεγάλο δίκιο. Ο Θεός να σε φυλάει από άσχετους : γιατρούς, δασκάλους, οδηγούς, λογιστές, μηχανικούς, φαρμακοποιούς, πλοιάρχους, κυνηγούς, δικηγόρους, ποδοσφαιριστές, δημ. υπαλλήλους, πολιτικούς, καθηγητές, αριστερούς, δεξιούς, κεντρώους, παπάδες και λοιπούς υπουργούς και πρωθυπουργούς, βάλε και τους νομάρχες νυν περιφερειάρχες. Το μόνο που εύχομαι, στη μνήμη των νεκρών Ελλήνων της κρίσης, είναι οι επόμενοι (που θα ψηφίσουμε), να μην βαδίσουν στον δρόμο που χάραξε ο Αλέκσης. Το εύχομαι, αλλά φοβάμαι....μην είναι πάλι ο Αλέκσης !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν ξέρω επακριβώς τα συμβάντα, αλλά έμαθα οτι οι Ρουβίκωνες ήταν απ' όξω και μπουκάρισαν μόλις οι ΑΜίτες άνοιξαν την μπάρα να περάσει αυτοκίνητο. Οπότε ήταν καταδικασμένοι.... Δυό-τρία άτομα, χωρίς όπλα, χωρίς γκλόπς, χωρίς ένα φοντανάκι να τους τρατάρουν, απέναντι σε πολλαπλάσιους φυλλαδιστές αυτοκτονίας, δεν είχαν τύχη. Κι όπως λέει κι ο Τίτσερ, η τιμωρία τους θα είναι μικρότερη, απ' ότι αν ρίχνανε καμμιά αλατιά στον αέρα. Η ζωή συνεχίζεται...

Περισσότερα | Σχολιάστε

'Ωωωπα Σόλιντ ! Σε παραδέχομαι ! Είναι αυτό που λέμε : "τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη"...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σωστός.... Αλλά βλέπεις μας παρασούρνει το ρέμα (της Μάνδρας). Ειδικά αν γέρνουμε αριστερά...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μιστόκλη, για κοίτα το πόθεν έσχες του κυρίου και μη τον υποτιμάς.... Τέτοια φρούτα, ευδοκιμούν πολύ στο Ελλάντα, λόγω "πράσινης (κλιματικής) αλλαγής".

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εσείς κ.Υπουργέ μ' αυτά που παίρνετε, σε ποιά κοινωνική τάξη ανήκετε ; Στους προλετάριους, στην εργατική τάξη, στη μεσαία ή στους ζάπλουτους της κρίσης ; Αυτό το ποτάμι της Μάνδρας, πότε θα περάσει απ' το Σύνταγμα ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δάσκαλε, δεν σε περίμενα τόσο άσχετο. Άστο. Το συγκεκριμένο δεν τό' χεις...Τώρα ο κάθε Τσιάρτας που τολμάει μέσα στην Ψωροκώσταινα, να πεί οτι η σημαία, με τον γαλανόλευκο Σταυρό και τις εννιά γαλανόλευκες ταινίες, είναι για Έλληνες, νομίζω οτι θέλει...ψυχίατρο ! Ενώ το σφυροδρέπανο, που είναι παγκόσμια σημαία/σύμβολο των καταπιεσμένων όλου του κόσμου, ας την βάλουμε όλοι στα μπαλκόνια μας...αβάδιστα ! Πού το δύσκολο ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν απευθύνεσαι σε μένα Ρώνη (χαϊδευτικό του Κικέρωνα !), νομίζω οτι δεν φοβούνται την εγχώρια Εφορία. Φοβούνται αυτούς που διευθύνουν (πλέον) την ΑΑΔΕ και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς... Και ήταν και πρωτεύον, να καταχωνιαστούν οι λίστες, που μάλλον έχουν γνωστά ονόματα. Νενικήκαμεν, άμα σου λέω !

Περισσότερα | Σχολιάστε

"...στρατοπέδων συγκέντρωσης...;" ! Ακόμα....καθαρεύουσα ; Στρατόοοοπεδων. Άκου στρατοπέδων !

Περισσότερα | Σχολιάστε

"...υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε Δημόσια πανεπιστήμια...". Για πολιτισμένους ανθρώπους, υπάρχουν και Δημόσια. Εδώ περιμένουμε να μας σώσουν τα ιδιωτικά ! Δεν φταίει ούτε το Δημόσιο, ούτε το Ιδιωτικό. Αυτοί που τα δουλεύουνε φταίνε. Και είναι οι ίδιοι....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σε ΕΝΑ σχολείο, θα το δείξουν αυτό, να αισθανθούν λίγο περηφάνια απ' τους προγόνους τους τα Ελληνόπουλα ; Ή θα δημιουργηθεί αίσθημα κατωτερότητος στα μεταναστόπουλα και δεν πρέπει ; Τούτη η γή που την πατάμε, είναι ποτισμένη με αίμα και ιδρώτα και κάθε φορά που την σκάβουμε, είτε για καλλιέργεια είτε για ανασκαφές, βοά. Δεν μπορούν να την φιμώσουν ό,τι και να κάνουν. Αιώνες τώρα παλεύουν και δεν το κατορθώνουν. Αλήθεια, τι γίνεται με την Αμφίπολη ρε αδέλφια ; Για εκεί λεφτά δεν υπάρχουν έ ; Αξιολύπητοι είμαστε....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι σίγουρο οτι αύριο θα γυρίσει πίσω ο.....Μελισσοκόμος ; !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Βιαστείτε καμαράντες, γιατί σας πέρασαν οι κτηνοβάτες, μη σας περάσουν και οι νεκρόφιλοι. Έτοιμοι είναι !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έλα, δώστου-δώστου, φτάνουμε : "αποφασίζομεν και διατάσσομεν"....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Νόμοι υπάρχουν ακόμα και στην Ψωροκώσταινα. Όπως και Σύνταγμα. Εσύ βλέπεις να τηρούνται (για όλους) ; Όσο για τα λαϊκά δικαστήρια, δεν συνηθίζουν να χρησιμοποιούν Νόμους και Συντάγματα....Τι να τα κάνεις ; Η Ιστορία δεν γυρίζει πίσω. Και ο Οχτώβρης πέρασε και φέτος.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σεμνάαααα ! Έμαθα οτι ο Πούτιν, απαγόρευσε στους Υπουργούς μας, μεσιέ Κατρουγκάλ, χερ Κουρουμπλής και μίστερ Αποστόλου να πάνε στη Ρωσία. Αληθεύει ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά, βλέπω το Σάββατο ξενυχτάτε. Δεν έχει εκκλησία το πρωί ; Οι αρχαίοι πρόγονοι, ήταν τυπικοί στα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Πάντως την ερώτηση που απευθύνει η Σόλιντ, θα ήταν φρόνιμο να την κάνει στον...Κολοκοτρώνη. Ή άντε πιό κοντά. Στον στρατηγό Κατσιμήτρο και σ' αυτούς που έπεσαν στο ύψωμα 731. Εμένα που δεν πολέμησα για την ελευθερία της πατρίδας, αλλά την βρήκα έτοιμη - όπως τα λεφτά του μπαμπά που μασουλάμε - τι με ρωτάς ; Βαστάτε και την τιμημένη σημαία του Τριφυλλιού. Το ίδιο μου κάνει. Αλλά για την ασχετοσύνη μας, καλό να έχουμε το γνώθι σαυτόν, των αρχαίων που αγαπά ο Αιγέας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Νομίζω τα μηχανάκια της βουλής, είναι συνδεδεμένα με την ΑΑΔΕ, και βγάζουν αβέρτα χρήμα...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
30/10/2017, 17:58

Δηλ. στο τέρμα του τούνελ, το φώς που (δεν) βλέπουμε είναι ΜΠΛΕ, ΠΡΑΣΙΝΟ, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΡΟΖ ή ΜΑΥΡΟ ; (Το θέμα είναι, οτι όταν κάποιοι, όλ' αυτά τα βλέπανε και τα λέγανε πριν χρόνια, τους λέγανε γραφικούς. Τώρα θα μου πείς, και που τα λέγανε, εστήκαμεν (λείπει το χί). Η ευθύνη είναι σε όλους αυτούς που - όπως τώρα καλή ώρα - ενώ δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν. Διότι Κικέρωνες υπήρχαν εξ απανέκαθεν....ας τους ρώταγαν. Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα !).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αμφέβαλε κανείς οτι θα φτάναμε εδώ ; Αυτοδικία, ήταν νομοτέλεια. Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες. Αλλά κι αυτός ο ευλογημένος, αμέσως να πυροβολήσει ; ! Ο κόσμος φωνάζει, συστήνεται, πώς είστε, από πού είστε, μήπως μπορώ να σας εξυπηρετήσω, να σας ανοίξω να πάρετε ότι θέλετε και τα τοιαύτα. Πολιτισμένα, ευρωπαϊκά. Όχι αμέσως μπάμ-μπούμ. Τώρα, άντε ξεμπέρδευε απ' τις ΜΗΚΥΟ. Γι' αυτό αν είναι να σας κλέψουν, να φεύγητε απ' το σπίτι... Μη συμβεί το μοιραίο : Να πάρει δηλ. πρωτάθλημα ο ΠΑΟ !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Νομίζω το μέγεθος νκαραν, μετριέται με το μέγεθος της τσέπης. Άμα βλέπεις μεγάλες τσέπες, βάστα το καλάθι απ' την αριστερή μεριά. Οι καπιτάλες, στην Ελλάδα έγιναν πεινάλες !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γιουγκοσλαυική Νέμεσις εν Καταλωνία... Άϊντε και στα δικά μας τα...Θρακιώτικα !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Συνένοχος ή βλάξ;
30/11/2017, 16:56

"...οι καραγκιόζηδες...". Μη μας βρίζεις Κ. Γιώργο. Τι να κάνουμε δηλ. ; Περιμένουμε τις εκλογές και θα τους δείξουμε εμείς. Θα το δείτε. Σαδιστές αυτοί ; Μαζόχες εμείς ! Έχουμε και αριστερή ευαισθησία άμα λάχει.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πού ναι ο Κικέρωνας να μάθουμε κάνα νέο της προκοπής ! (Τελικά στη Φωτό είναι η Φώφη ; Γιατί τρόμαξα να τη γνωρίσω ! Κουκλάρα, έτοιμη για Πρωθυπουργίνα !).

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Χαμένη χώρα;
27/10/2017, 17:10

Εκτός του ότι, ΠΑΣ πολιτικός της πρό Τσίπρα εποχής, έπρεπε ήδη να έχει αλλάξει επάγγελμα για να μην προκαλεί το κοινόν αίσθημα, επί της ουσίας, στην Ελλάδα (μας), ακόμη και τις φυλακές, τις κάναμε σουίτες, επειδή (θα) μπαίνανε μέσα, οι προοδευτικοί της (εξωτάτης) πρασινοκόκκινης Αριστεράς ! Είπαμε, τα μπουρδέλ@ (μην πάει ο νούς σας αμέσως στα...Πανεπιστήμια) - ακόμα και στην Ελλάδα - είναι πιό οργανωμένα. Αλλά για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, η ελευθερία της έκφρασης που κατέκτησε ο προοδευτικός κόσμος της Ελλάδας, στην μεταπολίτευση, ήταν μιά νίκη ! Τώρα αν είναι χωρίς όρια, ας όψονται οι αίτιοι...!

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
25/10/2017, 16:47

Αυτά κι αυτά ακούει και διαβάζει ο κόσμος και ψηφίζει (και μάλλον θα ξαναψηφίσει μόλις δώσουν και το βοήθημα) ΑΛΕΚΣΗ = τι είχαμε, τι χάσαμε. Το ρεζουμέ της συνέντευξης μου το λέει κάποιος, γιατί είμαι από χωριό ; Είναι καλό το παιδί μας ή να δούμε τον Κούλη ; !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τον κόβεις για χαζό τον Τόμσεν Μιστόκλη ; Μη του λες πράγματα που τα ξέρει πριν από μας, για μας...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πάντως είναι φυσικός Νόμος : ο φελλός έχει μικρότερο ειδικό βάρος απ ΄το νερό. Και γι' αυτό, επιπλέει ! Γενικεύοντας, κάθε φελλός επιπλέει. Και εξειδικεύοντας, άνθρωποι που είναι φελλοί, πάντα επιπλέουν ! Απ' τα μυστήρια της φύσεως...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Επειδή όλοι ιδιοι είναι (και σωστά), ο κόσμος περίμενε να συνεργαστούν όλοι μαζί, να βγάλουν την χώρα από την κινούμενη άμμο. Αλλά επειδή όλοι αυτοί (οι παρόντες εξαιρούνται...) έχουν μάθει ένα παραμύθι - με το οποίο μας παραμυθιάζουν - προτίμησαν να παίξει ο καθένας τον...προπολεμικό ρόλο του. Και έτσι είπαμε : πάμε πάλι απ' την αρχή. Ήτανε μια φορά κι ένα καιρό, οι κακοί καπιταλιστές, που πίνανε το αίμα του λαού, κι έγινε η "επανάσταση" του Οχτώβρη στην Ρωσσία (και πήγε και ο Προκόπης και την τίμησε !), και σκοτωθήκανε για να στεριώσει το γιοφύρι της 40 μύρια Ρώσσοι καπιταλιστές, και, και, και και, και φτάσαμε στο σήμερα στο Ελλάδα, που ήρθε ο σύντροφος Αλέκσης, με τον από χρόνια σύντροφο Πάνο και, και και και.....Πού είχαμε μείνει γιατί ξέχασα ; Α, ναί ! Στην επερχόμενη αποχή και την μεγάλη νίκη του Αλέκση ! Γένοιτο. (Διαβάστε και το άρθρο, "αναδρομικά - για μιά ακόμη φορά - στους Βολευτές", σε άλλη στήλη)

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτοί οι Αρχαίοι βρε παιδί μου, ήταν όλο μυστήρια ! Ενώ τώρα, εμείς τα ξέρουμε όλα ! Άκου μυστήρια !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν κάνουν 6 ώρες, καλά είναι. Δεν το ξέρω. Το υποχρεούνται, τι το θέλεις ; Για να γίνουν άνθρωποι μαθαίνουν. Τα Αρχαία δεν τα μαθαίνεις για να τα ζωντανέψεις, αλλά για να καλλιεργήσεις και να ανοίξεις το Νού σου. Φαντάσου, το λες εσύ αυτό, που είσαι και Δάσκαλος ! Άλλο ο επαγγελματικός προσανατολισμός ενός παιδιού, κι άλλο η μόρφωσή του. Δηλ. να γίνεις Μηχανικός Πολυτεχνείου - καλή ώρα σαν τον Πρωθυπουργό μας - και να μην ξέρεις πόσο μακρυά είναι η Λέσβος από την Μυτιλήνη, να υπολογίσεις με τ' αυτοκίνητο, πότε θα φτάσεις ; !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι σεμνό παιδί ο Νίκος ! Ντρέπεται να πεί, οτι τους πήραμε και τα σώβρακα. Μπράβο σου ! Φτού σου ρεζίλι, είσαι άφθαστος, πού 'λεγε κι ο Χάρρυ Κλιν !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τελικά είχε δίκιο ο Γιώργαρος ; Λεφτά υπάρχουν ή όχι ; Και κάτι άλλο : τόσα χρόνια πέφτανε μίζες στα εξοπλιστικά, τώρα θα πάρουμε κάνα ψίχουλο στο φτωχό Υπουργείο του Κατακαημένου, ή θα πάμε άκλαυτοι ; Και αυτό που λέει ο Ασπιρακ, να πάνε φοιτητές να εκπαιδευθούν, έίναι ότι καλύτερο. Αλλά...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έλα τίτσερ, είδες που τά βαζες με το στρατό ; Τώρα που κάνουν τους σεφ στους "πρόσφυγας" και θα κάνουν μαγειροκουταλίσματα στους τέως συναδέλφους σου, θα εκπληρώσουν την αποστολή τους ! Μην τους κακολογείς λοιπόν. Διάλυση ! Οι άλλοι "συνέλαβαν" την έκρηξη που έγινε στο Σύμπαν πριν 140.000.000 έτη φωτός, και μείς δεν έχουμε λύσει το θέμα της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για όλα λεφτά μαζεύουν και υπάρχουν, μόνο για Δασκάλους δεν περισσεύουν. Σούργελα !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι είν' η Πατρίδα μας ; Μην είν' οι κάμποι ; Μην είναι τ' άσπρα της ψηλά βουνά ; Τό ΄λεγε πάντως ένας σοφός μπαρμπαναύτης : όσο πιό νωρίς (στην ηλικία) πας στο Στρατό, τόσο πιό λίγα κουσούρια σου μένουν....Φαντάσου να πλήρωνες κι από πάνω !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα μας έκανες...μαρμελάδα, ρε Κικέρων. Τύφλα νά 'χει ο Λιακόπουλος. Έν οίδα, οτι ουδέν οίδα...! Πάντως μου κάνει εντύπωση, πώς κουμπαριάζουν οι αβάπτιστοι !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ποιός έχει υπογράψει το γραμμάτιο, νά ξερα....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Οι Λαϊκές κάποτε δυόμιση ώρα το μεσημέρι, είχανε σπατσάρει. Τώρα, τέσσερις η ώρα πάει και ακόμα φεύγουν οι λαϊκατζήδες. Αφού και στο Δήμο, απολύσανε αυτούς που μαζεύανε τα σκουπίδια της Λαϊκής, γιατί δεν βρίσκουνε φύλλο ! Αυτό λέει η Κα και δεν το πιάσατε γατάκια. Τα σκουπίδια πλέον τα παίρνουνε πρίν πέσουνε στους κάδους !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Από τότε που πήγα φαντάρος, πίστευα οτι καραβανάδες γίνονται μόνο Δεξιοί. Πόσο γελάστηκα, τα χρόνια πέρασαν, χάθηκαν, τα ονειρά μας τα καημένα ! Ήταν μια χίμαιρα, κι όμως με γέρασαν, και στην καρδιά μου δεν απόμεινε κανένα....(Στίχοι Ελένης Λιάκου, μουσική Σερ Μπιθί).

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
15/10/2017, 14:22

Τίποτα στη επίγεια ζωή, δεν είναι τυχαίο. Ούτε και τα σημερινά μας χάλια....Η απάντηση στο τι προσδοκούμε, βρίσκεται στο...Μαντείο των Δελφών. Αλλά δυστυχώς, και αυτό, έχει κάνει παύση εργασιών προ πολλού !

Περισσότερα | Σχολιάστε

ΠΡΟΔΟΣΙΑ καραμπινάτη ! Μία απ' τις πολλές τελευταία.... Μπράβο και στους Βρούτους της ΝΔ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και κύττα σύμπτωση : το πρόβλημα με το φύλο στα δεκαπεντάχρονα, το έχουν 1 στις 30.000 αγοράκια και 1 στις 300.000 κοριτσάκια ! Δηλ. οι άντρες θέλουν να γίνουν γυναίκες ανυπερθέτως ! Και το ίδιο ακριβώς θέλουν 1 στον 1, οι παιδόφιλοι,οι παιδεραστές, οι αρσενικοίτες, οι μαστρωποί, οι σωματέμποροι και οι κάθε είδους μισογύνηδες. Τυχαίο ; Δε νομίζω. Αναμπάμ, μπαμπαντάμ... Αγοράκια, νά ναι, κι ότι νά ΄ναι. Νομίζω και τα Γιουσουφάκια, επι της αλήστου Τουρκοκρατίας, που πολλοί θεωρούν...οδοντόκρεμα, αγοράκια ΤΥΧΑΙΝΕ να είναι. Αυτά για να βλέπουμε λίγο πίσω απ' τα πράγματα, που συμβαίνουν γύρω μας και που ο Κικέρων προσπαθεί να μας δείξει, στη γλώσσα που καταλαβαίνουν τα παιδιά της πιάτσας ! Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού. Και μπράβο στον κ. Γιώργο για το άρθρο. Αφήστε τα αγόρια σας στην τύχη τους, αλλά μη σας φταίει μετά ο Τσάρτας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γυναίκα, μάζεψε τα παιδιά απ' το σαϊτ, γιατί 'εχουν αρχίσει τα μαθήματα Γαλλικής δια μέσου Γερμανίας !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πού 'ναι ο Κικέρωνας να δεί τα χαϊλίκια ! Πρωθυπουργός με πέταλα ! Και χωρίς γραβάτα ! Μας έλιωσε σαν...Θρεψίνη !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σ' ωραίος Αιγέα ! Η φραγκοφονίαση είναι αθένεια. Δεν έχει φύλο, δεν έχει κόμα, δεν έχει χώρα. Κάπου είδα σ' ένα σάϊτ, πού είχε βάλει ένας συγχωρεμένος πρώην Σταθμάρχης στη Σαλονίκη, δύο μύρια. Για τα γεράματα...! Αν ακούγανε τον Μάρκο, τά λεγε εδώ και χρόνια : "...άραγε σαν πεθάνουνε, βρ' αμάν αμάν, μαζί τους θα τα πάρουν ; ".

Περισσότερα | Σχολιάστε

Θα ήμασταν ευτυχείς, αν ο Κικέρων είχε 10% λάθος σ' αυτά που γράφει....Δυστυχώς, ούτε στο στατιστικό λάθος δεν εμπίπτει ! Κάποτε - όταν υπήρχαν οι ΜΕΓΑΛΕΣ Ελληνικές Βιομηχανίες - έστελναν στο εξωτερικό τα στελέχη τους, για να είναι κοντά στις τεχνολογικές εξελίξεις, γιατί εδώ είχαμε μια σχετική...καθυστέρηση. Τώρα με το Ινερνέτι, διαβάζοντας αυτά (τα Πολιτικά) που συμβαίνουν στο Αμέρικα , και στας Ευρώπας, βλέπουμε πώς θα είμαστε εδώ μετά τριάντα-σαράντα χρόνια. Όταν κόψαμε τα δέντρα στας Αθήνας και τα κάναμε πολυκατοικίες, νομίσαμε οτι κατεβήκαμε απ' αυτά, όπως οι ιθαγενείς Ευρωπαίοι. Δυστυχώς δεν ήταν ακόμα η ώρα μας ! Πίθικοι είμαστε ακόμα. Δηλ. του είδους Μακάκας, που έλεγε κι ο μαίτρ του είδους, Λάκης, ο εκ Λαρίσσης ορμώμενος και στην Πάρο συναγελαζόμενος.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
09/10/2017, 17:58

Τα είπαν όλα ο Κος Κικέρων, ο Κος Κένταυρος και προ αυτών ο Τσάρτας !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πάλι εμφύλιο ; Τόσο η κονόμα πιά ; Γιατί για ιδεολογικό, δεν το βλέπω. Δεν διαβάζουν γύρω τους ; Ε, να βγεί η ΝΔ να πεί τέτοια πράματα ; θα πέσει φωτιά να τους κάψει.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Περίεργο. Μόνον εγώ κι ο Κικέρωνας, βλέπουμε τους παιδόφιλους να κάνουν πάρτυ ; Κρίμα τον Μαγεμένο αυλό που έγραψαν οι Γκρίμ για να διδάσκονται οι επόμενοι...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όποιος δεν διδάσκεται (ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ) την Ιστορία, είναι πολύ πιθανόν να την ξαναζήσει.... Μου κάνει εντύπωση, τώρα που το σκέφτομαι, πώς οι παλιοί, παρ' όλο που δεν είχαν μάθει και πολλά γράμματα, διάβαζαν και ήταν πιό ενημερωμένοι από μας ! Σ' αυτά που τους απασχολούσαν.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Η ανίκητη βλακεία…
05/10/2017, 16:42

Α, ρε Κικέρων... Εσύ και κάτι άλλοι που λένε τα αυτονόητα, θα είσαστε η αιτία, ν' αλλάξουμε...φύλο ! Πότε θα ψηφισθεί το ρημάδι (το νομοσχέδιο...!) ; Μού θύμισες τώρα το '81, τότε που όλοι οι μπλέ (γνωστοί δεξιοί πριν) σε μιά νύχτα έγιναν πράσινοι. Εκεί που δούλευα. Θα μου πείς, χάσανε με την αλλαγή ; Γι' αυτό σου λέω. Αργεί το ρημάδι ;

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
04/10/2017, 17:20

Αυτά παθαίνουμε, όταν για ΟΛΑ, τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι Πολιτικοί. Και αυτό το όλα γίνονται, δεν το καταλαβαίνω. Όλα γίνονται. Αλλά. Έχουμε την οικονομική δυνατότητα ; Είμαστε στον κατάλληλο χρόνο ; Έχουμε κάνει σωστό προγραμματισμό ; Έχουμε το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό ; Έχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό ; Έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες (οικονομοτεχνικές, αρχιτεκτονικές, μηχανολογικές, ότι τελος πάντων χρειάζεται) ; Δεν είμαστε σε περίοδο πολέμου για να εξαρτάται η ζωή μας, απ' την κατάληψη του υψώματος 731. Δηλ. πάρε τους Ολυμπιακούς, και τρέξε μετά να προλάβεις τις προθεσμίες. Και πλήρωσέ τα το ένα, εκατόν ένα για να προκάμεις και να δείξεις οτι είσ' ωραίος. Όταν πληρώνουν την νύφη άλλοι, παίζεις άνετα μπαλλίτσα αγόρι μου. Αν σε περιμένει όμως φυλάκα ή (επί Σουλτάνου) ο πέλεκυς, αλλάζει το πράμα...Υπάρχει το "ο Αστερίξ και η Κλεοπάτρα". Δείτε το, είναι διδακτικό (περί δημοσίων έργων...).

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
04/10/2017, 17:24

Απ' ότι φαίνεται, ο Αλέκσης ετοιμάζεται για μακροημέρευση στο Μαξίμου.....

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
03/10/2017, 17:13

Και μείς, από το αλήστου μνήμης έτος, που ανοίξαν τα εμπόλεμα σύνορά μας, αμπαρώνουμε τις πόρτες και δεν παίρνουμε χαμπάρι ούτε πράκτορες, ούτε κλέφτες, ούτε φίλους, ούτε οχτρούς, δε πά νάναι 180 κιλά. Το καλοκαίρι βουίζει ο ανεμιστήρας, το χειμώνα κάτω απ' τα σκεπάσματα, δεν καταλαβαίνουμε Χριστό (αν χτύπαγε την πόρτα λέμε...). Ζούμε σαν άνθρωποι, με λίγα λόγια !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κικέρων μη ξεχνάμε το Κόσσοβο. Έχει ανακυρήξει ανεξαρτησία, μετά από αναγνωρισμένο (!) δημοψήφισμα και βομβαρδισμό της Σερβίας από το ΝΑΤΟ !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σεμνάαα Τίτσερ. Δεν μιλάνε έτσι σε μιά - συγνώμη - σε έναν κύριο...Εξ άλλου η - συγνώμην - ο συγκεκριμένος, κύριος, ήρθε για να υποστηρίξει την...αλλαγή φύλου ! Είπε και το φοβερό για τον Αλέκση που τον θαυμάζει : Ηγέτης είναι αυτός που μπορεί να αποτρέψει μιά καταστροφή, η οποία δεν θα 'ρχόταν, αν δεν κυβερνούσε ! (Αρκάς) και έφυγε...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
01/10/2017, 19:04

Όσο οι φυλακές είναι άδειες και αυτοί που έπρεπε νά 'ναι μέσα, το παίζουν και σωτήρες. σωτηρία δεν υπάρχει. Δεν πα' να μπούνε χίλια μνημόνια. Δεν λέμε, Γουδή, λέμε Κορυδαλλός. Σουίτες και δεν συμμαζεύεται...Απλά πράματα και ωραία. Δημοκρατικά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Φέϊκ Βουλευτές, φέϊκ Κόμματος, σε φέϊκ Κυβέρνηση. Καλά είναι να βγάλουν και το "Έλληνες" απ' την ονομάσία του κόμματος. Γιατί αν τα λέγανε αυτά, στους πραγματικούς Έλληνες που κατοικούσαν αυτόν τον τόπο, θα μάθαιναν και τι εστί βερύκοκκο. Και αυτό που είπε η Βούλτεψη, είναι - μάλλον θα ήταν, σε άλλες εποχές, που υπήρχαν άντρες με ούμπαλα - η απόλυτη ξεφτίλα, για τον προέδρο των ΑΝΕΛ. Αλλά την σήμερον ημέραν, τιμή μας και καμάρι μας η "αλλαγή". Είναι και της εποχής τα... σύκα Καλαμάτας ! Καλά για τους άλλους, τους προοδευτικούς, αυτοί έχουν την υποστήριξη του Ελληνικού λαού ! Σαν το 10% του Γιωργάκη. Με Αμερικανική εσσάνς....Οπότε προχωρούν στις αλλαγές που ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν, κατά προτεραιότητα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και της λέγανε της Αυλωνίτου όταν ήτανε μικρή : "όποιος λέει ψέμματα, πέφτει μεσ' τα αίματα, πρόσεχε" ! Αυτή όμως μόλις μεγάλωσε, έμαθε, πως όποιος λέει ψέμματα, πέφτει μεσ' τα... χρήματα. Και αποφάσισε, το σπόρ να το κάνει επάγγελμα ! Μη τους υποτιμάτε, μόνον ηλίθιοι δεν είναι. Είναι φέϊκ προφέσσιονελς !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι γάτα ο κοντός με τη γραβάτα ! Μίζιενς και ξερό ψωμί.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κάπου λέει : ή με τον Μαμωνά, ή με τον (φτωχό) Χριστό. Αυτό που λέγανε οι πιό παλιοί : ο δρόμος της Αρετής και της Κακίας. Άραγε πόσοι Ιεράρχες μας ΚΑΙ ο Πατριάρχης, διαλέγουν τον δρόμο του Χριστού ; Γιατί κάπου αλλού λέει : Κατά τα λόγια αυτών ποιείτε, κατά τα έργα ΟΥ. Και οι Τούρκοι στην Πολιτική, βαστάνε τα Βυζαντινά πρότυπα....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι τους γίνεται, οι γύρω και έξω, γιατί δεν διδάχθηκαν τίποτε απ' την Ιστορία. Και να καταλάβουν όλη την Ελλάδα - είτε ειρηνικά, είτε διά των όπλων - η Ελλάδα θα τους απορροφήσει και σε λίγο δεν θα θυμούνται ούτε την μάννα τους. Η θα γίνουν Έλληνες στην ψυχή, ή θα καταδικαστούν να είναι κατακτητές της. Και οι κατακτητές κάποτε, πάνε από κεί που ήρθαν....Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για το τί εστί Ελλάδα και δεν την παίρνει πίσω. Δυστυχώς γι' αυτούς !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κι αν πούμε οτι το ναυάγιο έγινε για να δουλέψουνε οι ΜΗΚΥΟ που καθαρίζουν, είναι θεωρία συνομωσίας ; Είναι φώς-φανάρι. Θα πέσει πολύ χρήμα στο...καθάρισμα, για δέκα χρόνια το λιγώτερο ! Αυτές είναι επενδύσεις ! Αλί στον Σαρωνικό.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα αν πώ οτι οι γνωστοί-άγνωστοι, κατά Βουλή μεριά, μας κατάντησαν λαθροχώρα, μετά τόσες προσπάθειες να γίνουμε άνθρωποι, θα πώ ψέμματα ;

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Σε μια κανονική χώρα…
27/09/2017, 17:11

Ήταν το Ελληνικό πείραμα του Αιώνα ! Δεν έτυχε, αλλά απέτυχε. Ακολουθούν λοιμοί, λιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί. Δηλ. Κερδάμε σύντροφοι τα διαλύσαμε όλα...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κατάρα ! Ούτε απ' το Κατάρ δεν στέριωσε επένδυση ! (Αλλά έχουν και κάτι φάτσες αδερφέ μου....ούτε οι Ντάλτον - σε πιό χοντρό)

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πωπώ βρώμααααα ! Μικροκομματικά βρωμερά οφέλη... Για ρίχτε και μιά ματιά στο τελευταίο Συμβούλιο του ΝΑΤΟ, όπου έγινε για 1η φορά δεκτή η γείτονα και φίλη "Μακεδονία" , με το όνομά μας. Τα Σκόπια βρε κουτά, γι' αυτό λέω. Παρούσα και η Ελληνική (;) αντιπροσωπεία ! Οι κακές γλώσσες λένε, οτι η αντιπροσωπεία μας, είχε κατέβει για μπάνιο στο Σαρωνικό, αλλά δεν το πιστεύω. Όπως δεν πιστεύω και το άρθρο που διάβασα, γιατί υπάρχει η Ελληνοτουρκική φιλία και το ζεϊμπέκικο του Γιώργου !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά πώς κάνετε έτσι ; (οι σχολιαστές). Το άρθρο είναι για γεννηθέντες μετά το 1995, κλάσης 2013. Οι πουρέϊντζερς δίπλα !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Χα, χα ! Ωραίος ο Προκόπης ! Ερμηνεία ! όπως λέει κι ο Χατζάρας οτι είπε ο Κοσσοβάρος στους Γιουγκοσλάβους : "Δεν χρειάζεται να μας αναγνωρίσετε. Αρκεί να μας συμπεριφέρεσθε σαν να μας έχετε αναγνωρίσει" ! Δηλ. δεν χρειάζεται να γίνει η Θράκη Τούρκικη. Αρκεί όλα να γίνονται σαν να είμαστε στην Τουρκία ! Μοντέρνα πράματα Προκόπη μου.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
19/09/2017, 15:38

Εφ' όσον πιστεύουμε ακόμα στα γκάλλοπ και στην τηλεόραση, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Είναι σαν την αυτοψία που έκανε ο Υπουργός μας ! Και μείς μετά τις εκλογές, δεν πιστεύουμε στα...μάτια μας (εκτός κι αν οι εκλογές, είναι συκέ. Λέτε ; ). Α ! και το άλλο απίστευτο : Τα Σκόπια - δηλ η "Μακεδονία" που ο κόσμος τό 'χει τούμπανο και μείς κρυφό καμάρι - έγιναν δεκτά σε εκπαιδευτικά προγράμματα του ΝΑΤΟ, χωρίς ο Έλληνας εκπρόσωπος στο Συμβούλιο, να θέσει το βέτο (του Κωστάκη) για το όνομα. Νομίζω το είπε και η τηλεόραση, της....Ακτής Ελεφαντοστού !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
17/09/2017, 15:42

Κε Προκόπη,

1ον) Δεν υπάρχει σάλιο για Δικηγορικά γραφεία, γενικώς και 2ον) μας έχουν πεί και έχουμε πεισθεί οτι πληρώνοντας τον ΕΝΦΙΑ, βοηθάμε να βγεί η Ελλάδα από την κρίση (καλά, γιατί γελάτε ;) !!!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Διπλωματούχοι/Πτυχιούχοι μέσω Κόματος ! Και το ανακαλύπτουμε το 2017, τώρα που τα παιδιά έχουν γίνει τόσο γραψ@ρχίδες, που μας τα πετάνε μεσ' τα μούτρα. Και μείς ; Έχουμε (ακόμα) τον Σαρδελόγλου, Γαβρόγλου και δεν συμμαζεύεται, να πουλάει προοδευτιλίκι. "Ηθελέσθα και παθέσθα", λέει η σοφή παροιμία, του (κάποτε) σοφού λαού μας. Γιατί αυτά, είναι γνωστά, από τότε που ο ήλιος ανέτειλε πράσινος (αντί για άχρωμος και ουδέτερος υπέρλαμπρος, όπως τον ξέρουμε όλοι...).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μέγας Ναπολέων ή μέγας Κικέρων, έχει καλύψει όλα τα κενά που έχει ο σύγχρονος ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ Έλληνας, όσον αφορά την σύγχρονη ιστορία μας, που ζούμε και τώρα. Όποιος ξέρει να διαβάζει, μπορεί να διαβάσει και την άλλη πλευρά, και να κρίνει. Η αποκάλυψη της ρήσης : "αριστεροί οι χρήσιμοι ηλίθιοι της ιστορίας και της Ιστορίας", δυστυχώς μας ξεβόλεψε και πλέον είμαστε προ των ευθυνών μας. Χωρίς φόβο και πάθος. Γιατί φοβόμασταν οτι αυτά που λέει ο Κικέρων, ήταν αλήθεια. Αλλά δεν το μολογούσαμε. Μπορεί να φτάσουμε και στο "νύν υπέρ πάντων Αγών", αλλά ελπίζουμε να το αποφύγουμε, σαν πιό σώφρονες απ' τους παππούδες μας...

Περισσότερα | Σχολιάστε

ΘΒ : "...άνθρωποι που γνωρίζουν δεν μιλούν...." 1) Και να μιλήσουν, δεν τους ακούει κανείς, λόγω ξερολίασης και ειδικών (μυστικών !) συμφερόντων 2) Πού να μιλήσουν ; Στα συνοικιακά συμβούλια ; δε λες που έγινε το διαδίκτυο και διαβάσαμε και κάτι της προκοπής. Γιατί ΤουΒού και (ε)φημερίδες, είναι καλά για επιχωμάτωση (μπάζα). Και ο ειδικός τύπος, χώλαινε χαρακτηριστικά....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αντάρτες ! Αντάρτες ! ( θα έχουν στο γραφείο τους και φωτο, με τους ήρωές τους ! ).Πού να ξέραμε οι δύσΤΟΙΧΟΙ οτι στην εποχή μας οι Αντάρτες θα περνάνε...Μπέϊκα ! Νά 'χαμε γραφτεί και μείς στο τσικό, όταν είμαστε ατίθασα νιάτα....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά πάμε απ' ότι βλέπω ! Προχωράμε. Πού είμαστε τώρα ; 1944 ή 43 ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά και μείς που ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ για να βάλει φυλακή τους Λαθρέμπορες και τους Λαθρέλληνες που μας βάλανε στα μνημόνια, τι κάνουμε ; !!!

- Α ! ρε Αλέκση τι μας κάνεις ; (- Τι σας κάνω μάννα μου ; )

Κε Γιώργο μας ανοίγεις τα μάτια, και μας κλείνεις το σπίτι !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ω ! Γέροντα !!!! Ευλογούμεν τα γένια μας ε ; Ο Μπιραλλάχ είναι μεγάλος μπρέ. Έχει πιλάφι για όλους τους πιστούς... Άφεριμ !

Περισσότερα | Σχολιάστε

ΑΡΚΑΣ : "Όταν αυτός που σου πήρε Δέκα, σου επιστρέφει το Ένα, απλώς θέλει να του δώσεις μιά ακόμα ευκαιρία, να σου πάρει άλλα Δέκα" !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα κάνει όλα και συμφέρει : τι είναι ; ! Αν θεωρήσουμε οτι οι εκλογές (μας) είναι τίμιες και ανόθευτες, σαν τις αγνές παρθένες της εποχής των γλαδιόλων, και δούμε ποιό μέρος του εκλογικού σώματος καθορίζει το αποτέλεσμα, τότε όλοι μαζύ θα αναφωνήσουμε, εβίβα Αλέκση. Διότι ΔΥ και Συνταξιούρχοι θέλουν λίγο-λιγουλάκι οικονομικό σπρώξιμο και θα γίνει το θάμα. Αν θεωρήσουμε πάλι, οτι οι εκλογές (μας), επιδέχονται του "βοηθού το χέρι" , που λέγαμε πιτσιρικάδες, ή "του Θεού το χέρι", που είδαμε στο Μουντιάλ, τότε και πάλι (ίσως) να αναφωνήσουμε, εβίβα Αλέκση. Τέτοια θάματα, να βρείς πιστό φίλο και κρατικομονοπωλητή-αγοραστή, με εξασφαλισμένο ειρηνικό περιβάλλον, μιά φορά στα 1000 χρόνια. Δεν τον αφήνεις...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η ΝΔ να βγάλει πάραυτα φέιγβολάν, με την πιό πάνω λίστα και να την μοιράσει στους "πρόσφυγες". Να ξέρουν οι άνθρωποι πού να πηγαίνουν. Και να ειδοποιήσουν και όσους θέλουν νά ΄ρθουν εδώ. Πάραυτα !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είπαμε να φυσήξει ο άνεμος της αλλαγής, αλλά ενέσκηψε θύελλα εξ αριστερών και τα πήρε όλα και τα σήκωσε...Βέβαια, χρήσιμοι ηλίθιοι στην προκειμένη περίπτωση, δεν ήταν μόνον οι αριστεροί (τρομάρα τους). Όλος ο κόσμος - μη ξεχνάμε και την Σοσιαλοκρατούμενη, τότε Ευρώπη - ήθελε μιάν αλλαγή, επί το "προοδευτικότερο", αλλά εμείς εδώ το παραξευτιλίσαμε. Ειδικά στην Εκπαίδευση... Τώρα άντε μάζεψέ τα. Μας έχουν κατσικώσει και τους αγαπημένους μας "πρόσφυγες" της... Συρίας, οπότε καλά ξεμπερδέματα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ένας νόμος που λέει οτι ένα ακίνητο που απαλλοτριώθηκε, αν δεν το θέλει το Δημόσιο επιστρέφει στον ιδιοκτήτη του, ισχύει ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Στις ειδήσεις για την φωτιά ο εκφωνητής (του Αρκά) : "Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, όχι μόνο δεν απουσιάζει η Πολιτική ηγεσία, αλλά η έκταση της καταστροφής δείχνει οτι την επιχείρηση συντονίζει, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός" !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πες αλεύρι ! Ο Οτσαλάν σε γυρεύει !

Τότες είχαμε Σοσιαλισμό, ενώ τώρα, πρώτη φορά Αριστερά. Γράψε λάθος ! Εξ' άλλου η Θράκη είναι μακρυά....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν ανοίξετε ένα λογαριασμό, για την ενίσχυση των πυροπαθών, θα γίνετε ίδιοι κι απαράλλαχτοι, κ. Πρωθυπουργέ. Και να τα εκατοστήσετε (τα στρέμματα).

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Ντροπή σας κ. Τόσκα!
13/08/2017, 22:03

Ντροπή ; Ωραίο το ανέκδοτο με μία (άγνωστη) λέξη !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν ρώτησα εσένα αγόρι μου κένταυρους. Δεν με απασχολεί τι ψηφίζει ο καθένας. Ερώτηση Κρίσεως (της δευτέρας παρουσίας που λέμε) ήτανε. Εξ' άλλου τα είδα τα χαϊρια των ψηφιζόντων (εμού συμπεριλαμβανομένου...). Όσο για αντίληψη, δεν φημίζομαι. Είσατε εσείς τα τζιμάνια και μας βγάζετε ασπροπρόσωπους στην κακούργα κενωνία.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Τον Μαραντόνα ρε;
10/08/2017, 14:08

Νομίζω έχει ξαναειπωθεί : Ρόκ και Ρεμπέτικο, ΗΤΑΝ εκ γενετής ασθένειες, για τους Α ριστερούς. Μόνο ΠΑΘΟΚ - συγνώμη, μόνο Θοδωράκης και Αντάρτικα, ανεγνωρίζοντο ως πατρώα ημών μουσική. Τον Σερ, μετά την επάνοδό του στα λαϊκά, με τους προσωπικούς του δίσκους, τον ανεχότουσαν, λόγω προτέρου εντίμου βίου ! Τώρα όμως, οι καιροί άλλαξαν...! Γεγονός πάντως είναι, οτι στους ποδοσφαιριστάς, δεν ταιριάζει η Πολιτική. Δεν δένει. Γι' αυτό άλλωστε και το ποδόσφαιρο, (ΚΑΙ επειδή η χούντα μας το πατρονάριζε ώστε με την ενασχόλησή του σ' αυτό, ό κόσμος να ξεχνά τα πολιτικά του προβλήματα !), ήταν αποδιοπομπαίος τράγος για την Αριστερά. ΗΤΑΝ. Τώρα.....μόνον αν πείς κάτι εναντίον της.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Οι άχρηστοι ηλίθιοι
17/07/2017, 18:40

Δυστυχώς, τέλειο(ς)....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η πίστη, είναι ένα όπλο, που δόθηκε από τον Δημιουργό (άλλοι τον λένε Θεό), για να βοηθήσει τον άνθρωπο, να ανταπεξέλθει στην επί γής βιοπάλη. Η πίστη στον Θεό, είναι ένας -'ισως ο σπουδαιότερος - δρόμος. Η πίστη στον Θρύλο, είναι ένας άλλος. Η πίστη στον Έλβις, ένας άλλος. Κι η πίστη στο κόμμα μας και στον Αντρέα, άλλος ένας. Τώρα αν η σφαίρα, περάσει ένα εκατοστό δίπλα απ' το κεφάλι μου, ή αν χτυπήσει την Αγ. Γραφή πού είχα στην τσέπη του πουκαμίσου μου, άλλοι το λένε τύχη, άλλοι το λένε θαύμα εκ πίστεως. Μυαλό έχετε, διαλιέχτε...Μόνο λίγο προσοχή, διότι μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου (=θάνατος), δεν μπορούμε να μετανοήσουμε (= αλλάξουμε γνώμη).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δηλ.πάλι στη μόρφωση (των νέων) καταλήγουμε ε ; Και είχα καποια ελπίδα, μιάς και τα τελευταία χρόνια, οι Οικονομικές σχολές, ήταν κάργα, οτι θα βελτιωνόμαστε στους τομείς του Μάρκετινγκ και της τυποποίησης...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
09/07/2017, 11:29

Όλοι τα ίδια είναιαιαιαιαι. Κατ' ιδίαν είναι ωραίοι, σωστοί, φιλικοί, αγωνιστές, δημοκράτες, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, σαρξ εκ της σαρκός του λαού. Όταν έχουν το αξίωμα όμως, έ τότε κάτι αλλάζει. Είναι αυτοί που αποφασίζουν με γνώμωνα το καλό του έθνους και όλοι οι υπόλοιποι, που ζούν και γεμίζουν τα κενά του πλανήτη. Αυτοί που αίρονται στο ύψος των περιστάσεων. Αυτοί που όλοι μαζύ τα τρώνε. Αυτοί που πετάνε και κάνα κόκκαλο στους πληβείους, για να μασουλάνε και να μη μιλάνε. Και όσοι απ' αυτούς πάνε να ξεχωρίσουν και να υπηρετήσουν αυτό για το οποίο ετάχθησαν, πάνε αδιάβαστοι. Κι ο νέος αντιπρόεδρος αν και Καμμένος, είναι ψημένος στα κελεύσματα της Βουλής και της αναγκαίας συνεργασίας με τους εξ απεναντίας. Για το καλό μας.... Αυτά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Για κάτι τέτοια, όποιος εκλεγεί, φροντίζει και αλλάζει όλες τις ηγεσίες που υπάρχουν με δικούς του, μη του σκάσει καμμιά αδέσποτη, τύπου Γκλεν Τιάο Κιμ Σουκαμώτομηχανάκι. Και κοιμάται ήσυχος, χωρίς κουνούπια και αλογόμυγες...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτοί οι αναρχοκαπιταλιστές πράκτορες των Αμερικάνων..... Απο τις πρώτες φωτιές το '81, που κάηκε η Πεντέλη, κάθε χρόνο τα ίδια. Όμως, εμείς νά 'μαστε καλά κι ας τον κόσμο να καίγεται ! Και του χρόνου αδέλφια, να καούν τα υπόλοιπα. Αλλά τι λέω ; Του χρόνου τον καυτό Αύγουστο μήνα, θα έχουμε βγεί στις αγορές και θα κλάψουνε μαννούλες ! Θά 'χουμε και προεκλογικά έξοδα...Τις φωτιές θα κυττάμε ; Να λέμε ευτυχώς, που το Αιγαίο δεν παίρνει φόκο !!!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όπως έλεγε κι ο Μίκης : " διότι δεν συνεμορφώθην, προς τας υποδείξεις " ! Τι ζούμε ωρέ σύντροφοι...!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα εδώ που τα λέμε, κι ο στρατός, έτσι όπως τον καταντίσανε αυτοί που δεν θέλουν σύνορα και πατρίδες, είναι για τα μπάζα. Αν έχετε ένα γνωστό αυτή την στιγμή στον Στρατό, θα σας έλεγε τα χάλια που επικρατούν... Φταίνε βέβαια πολλοί και πολλά. Δεν ξέρω μόνο για το ηθικό. Γιατί έχοντας επί κεφαλής τον μοναδικό μάχιμο πολιτικό, τον μέγα και μοναδικό Πάνο τον Α΄, πιστεύω οτι είναι υψηλό και ακμαιότατο ! Μην δίνετε σημασία που προσάραξε (!) η φρεγάτα. Ήταν άτιμο ακροδεξιόστροφο σαμποτάζ. Και κατά διαβολική σύμπτωση, στις φρεγάτες υπηρετούν μόνον επαγγελματίες. (Πάει κι αυτό το ατού. Μας μένουνε μόνον οι Πιλότοι μας. Ευτυχώς....)

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δηλαδή σαν πόσους ψήφους νά 'χασε η ΝΔ, απ' τον Θανάση ; Και καλά την πρώτη εκλογή. Την δεύτερη εξαμαρτάνουσα ; Μάλλον δεν έχετε καταλάβει πώς ψηφίζει ο ντουνιάς, συνφορουμίτες. Ενώ ο Τσίπρας, τό ' χει πιάσει το (υπο)νοούμενο.... Βαστάτε κι ένα μικρό καλαθάκι (της ΝΔ δηλ., μπλέ), για τις επόμενες εκλογές. Και ίσως ο Θανάσης να έδωσε την ευκαιρία στους Νεοδημοκράτες, να εκφράσουν ελεύθερα, τον αριστερό (δημοσιοϋπαλληλικό) εαυτό τους. Κακό είναι ; !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τέτοιο σουρεαλισμό που ζούμε, ούτε στην απώτερη φαντασία του Νταλί ! ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ, Καραμανλής με Τσίπρα, το ΟΧΙ είναι ΝΑΙ, η Κρίση που είναι ευκαιρία, η Σμύρνη που είχε συνωστισμό, ο πλακώνων κλέφτη μέσ' το σπίτι του,πρίν ο εισβολέας τον καθαρίσει, πάει μέσα, τα Εξάρχεια ετοιμάζονται να γίνουν Βατικανό χωρίς Πάπα, ο Αστυνόμος που πλακώνει στις μάπες, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ κλέφτες, διακινητές, λαθρέμπορους όπλων, πάει στον Έβρο για να φυλάει τους υγροβιότοπους, Έλληνες σεισμόπληκτοι, που δεν βρίσκονται σε χοτ-μπάρμπεκιου-σποτ, την βγάζουν με γαριδάκια, και λάστ μπατ νοτ λίστ, τιμή μας που σαν άνδρες, αισθανόμαστε γυναίκες ! Δηλ.πού το πρόβλημα που ο κ.Πρωθυπουργός,από κεί που η κρίση μας γύρισε 40 χρόνια πίσω, εκείνος μας προώθησε λίγο ακόμα, μέχρι τον Εμφύλιο ; Μήπως δεν λέμε οτι δεν πρέπει να ξεχνάμε την Ιστορία μας ; Τέσσερις μέρες καύσωνα και φωτιά στα μπατζάκια μας. Λέτε η κόλαση νάχει τόση ζέστη ;

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Ξεκουμπιστείτε
22/06/2017, 17:20

Άρθρα ΜΝΗΜΕΙΑ.

Φως-φανάρι, οτι η κατάσταση δεν αλλάζει, για όσους άτυχους γεννηθήκανε Έλληνες. Τώρα με τη νέα γενιά Ελληνομουσουλμάνων, ελπίζουμε να έρθει η πολυπόθητη αλλαγή. Βέβαια αλλαγή δεν γίνεται χωρίς τον Αρκουδέα, αλλά το αριστερό κατεστημένο, θα το παλαίψει. Είθε ! Καλό απόγευμα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αρχίστε τα μαθήματα στις εκκλησίες, γιατί αν δεν το καταλάβατε ακόμα, τα παιδιά έχουν τόση σχέση με την θρησκεία, όσο και σείς με την φόρμουλα1. Ζούμε μέρες του 1453...και χωρίς να είμαστε Αυτοκρατορία. Μόνο δεν ξέρω πόσοι γονείς θα στείλουν τα παιδιά τους, να μάθουν Θρησκευτικά. Οικειοθελώς....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μάτσα οι ενδιαφερόμενες ΜΗΚΥΟ βλέπω ! Να τις κατοστήσουμε. Τους ημεδαπούς, που απρόσκλητα ενδιαφέρονται για τους φιλοξενούμενους, στην ψυρρού. Υπάρχει και κράτος εξ' άλλου που πράττει τα δέοντα και στρατός που φυλάει τα σύνορα !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αλί σ' αυτούς που πάνε αδιάβαστοι.... Οι νεώτεροι που διαβάζουν, να προσέχουν. Να ξυπνήσουν και να κυττάνε να προστατεύουν τον εαυτό τους, γιατί οι καιροί είναι στα σοβαρά - χωρίς αστεία, πολύ επικίνδυνοι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το κακό είναι οτι έχουμε αδυναμία στα εισαγώμενα. Και το δεύτερο : το να φτιάξεις - σαν μάννα - ανθρώπους και να διευθύνεις την οικιακή ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, είναι πιό δύσκολο, από το να γυρίζεις στα μίτινγκ των εταιρειών και των εξουσιαστών. Δεν έχουν άδικο όσοι εκτιμούν περισσότερο την Ελληνίδα μάννα του '40, παρά τις σύγχρονες επιτυχημένες γκόλντεν γκέρλς. Νομίζω. Μπράβο στη Δρακουλέσκου, αλλά μη τα ισοπεδώνουμε όλα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ορίστε, για όσους δεν πιστεύουν οτι γίνονται θαύματα στην εποχή μας : 59 πυρκαϊές σε μιά μέρα ! Κι όταν τους είπε ο άπιστος Πολύδωρας, για "ασύμμετρη απειλή", τον σχολάσανε... Εξ άλλου, ένας Πρωθυπουργός μας, επί εποχής Οτσαλάν (τι μού ' θε τώρα...), μας είχε πεί πειστικά : "... σ' ένα σύγχρονο κράτος, στον σύγχρονο κόσμο, η κρατική κυριαρχία, είναι ξεπερασμένη..." ! Πιστεύω Κύργιε κι ομολογώ. Φταίνε τα σπασμένα μπουκάλια και η κακιά (μας) ώρα !

Περισσότερα | Σχολιάστε

"...είχε απαντήσει : Αυτοί τους ψηφίζουν ! ". Ψέμματα λέει ; Μπορεί να μην τους ψηφίζει η αποχή. Οι λοιποί τεθλιμμένοι όμως ;

Υπήρχε κι η παλιά διαφήμηση : "φάτε ΤΗ και νά ΄ναι ΜΑΚΒΕΛ" , αλλά προς τιμή της (η Μέρκελ δηλ.), αποφεύγει να (μας) την πεί ακόμη....!

Περισσότερα | Σχολιάστε

ΠΑΙΔΕΙΑ ._ Όπου, "δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ", όπως λέει και η Κα Μπάσδρα σε άλλη στήλη. Γι' αυτό, φροντίστε τα παιδιά σας, να μάθουν γράμματα, όπως μπορείτε και μην περιμένετε το κράτος....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σημαδιακή η κατολίσθηση.... Προειδοποιητική.... Φυλαχτείτε, όταν θα κατολισθήσουν οι κυβερνώντες μας. Άραγε θα γλυτώσει η Ελλάδα απ' τα μπάζα ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Συγνώμη Θανάση, αλλά το άρθρο σου είναι ευθεία βολή,στο πρόσωπο του κ.Πρωθυπουργού μας ! Είναι φως-φανάρι οτι συγκαταλέγεται σ' αυτή την "ενεργή ομάδα των συμπολιτών μας". Μη δείτε άνθρωπο διαβασμένο....!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έτσι αγαπάει ο Πειραιάς ! Μια ζωή Τούμπα ! Μη σας πάρουν τον αέρα (για τους δανειστές λέμε) !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Flesh from flesh
20/10/2017, 16:08

Νομίζω οι Βόρειοι τον γάϊδαρο τον λένε camel. Σαν το βερνίκι για τα παπούτσια, αλλά με προφορά προς το γάϊδαρο : δηλ. "cgamel", κάπως έτσι. Τώρα για την ουρά, μου διαφεύγει ! Ο Αλέκσης πού ήταν ; Στον Βορρά ή στο Νότο ; Παίζει ρολο...!

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
07/06/2017, 18:36

Φωτιά στα μπατζάκια μας Αιγόκερε ; Εδώ καήκανε μπατζάκια, παντελόνια, σώβρακα, σακκάκια, πουκάμισα, φανέλλες.... Τώρα πάμε για ολοκαύτωμα ! ( Πού 'σαι ρε Κικέρωνα ; Έφυγες και χάνεις τα νούμερα...του τσίρκου η Ελλάς. )

Περισσότερα | Σχολιάστε

Φοβούμαστε Κε καθηγητά, οτι και να κατέβουν 2-3 μύρια στους δρόμους, δεν θα διστάσετε να το κάνετε Βενεζουέλα, αφού ως γνωστόν, κατέχετε την αυθεντία στο Πολιτικό γίγνεσθαι !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
02/06/2017, 16:58

Εάν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, οι κατασχέσεις σε - ακόμα και ακατάσχετους - λογαριασμούς, έχουν πέσει βροχή. Τι κι αν ο νόμος λέει οτι πριν την κατάσχεση, πρεπει να σε καλούνε - εγγράφως - και να απολογείσαι ή να λες τις προθέσεις σου. Γίνεται η κατάσχεση και άσε τον παλιόκοσμο να τρέχει. Να τρέχει και να μη φτάνει. Γιατί αν δεν μηδενήσει το κοντέρ του χρέους, δεν ελευθερώνεται ο λογαριασμός...Και βέβαια, σε πρώτη φάση, δεσμεύουμε και για χρέη συγγενών α΄ βαθμού. Σε λίγο θα δεσεμεύουμε και για τα χρέη του μπάρμπα που είχαμε να τον δούμε 40 χρόνια ! Γιατί λέτε να θέλουν το περιουσιολόγιο ; Ε ρε γλέντια, που λέει κι ο καραγκιόζης ! Πιάσε ένα με διπλή Κώστα ! Και μιά μπύρα. Διορίσανε και την Περιστέρα σήμερα, να το γιορτάσουμε !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν μπορώ να επισυνάψω τα άρθρα και τις σημειώσεις, με τις οικονομικές αναλύσεις στην αρχή της κρίσης (μεταξύ των οποίων και απ' το Κάπιταλ) , για να δείτε πώς μεθοδεύτηκε η χρεοκοπία, απ' τους γνωστούς (μας). Τώρα πώς και γιατί φτάσαμε εδώ που είμαστε, νομίζουμε οτι ξέρουμε. Ξέρουμε, αλλά κάποιοι άλλοι -πχ πρώην Πρωθυπουργοί - ξέρουν πιό καλά από μας. Είναι αυτό που λένε : έχουν τα γένια. Εμάς μας έχουν ξουρίσει, μας πήραν και τα χτένια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σωστά για τον Μπελογιάννη, αλλά εμείς δεν τον είδαμε, δεν τον απαντήσαμε. Τούτους εδώ τους ζούμε καθε μέρα... Και τους έχουμε μάθει απ' όξω κι ανακατωτά. Υπάρχουν συνάνθρωποι που δεν έχουν καταλάβει κρίση, υπάρχουν κι αυτοί που τρώνε στα συσίτια. Σ' αυτή την κατάσταση, όλοι αγωνίζονται (για το καλό μας), απ' το δικό τους μετερίζι ! Άλλοι ρίχνοντας Νόμους, άλλοι ρίχνοντας ξύλο, άλλοι ρίχνοντας ροπαλιές, άλλοι ρίχνοντας βόμβες, άλλοι ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω τους, αλλοι ρίχνοντας τις μίζες στις τσέπες. Και αυτούς που μας άξιζαν, για μια καλύτερη ζωή, μας τους έριξαν στον καιάδα. Α ! τα παιδιά μας, ψηφίσανε και το Τέμενος. Σαλάμ Αλέκο, αμπελαλέ και νά 'μαστε καλά να το χαρούμε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν ντρέπεσαι ρε κ. Σπίρτζη, ολόκληρος άντρας να λες ψέμματα ; Φρουρά, φρουράααααα, πούν' η φρουρά ρε ; !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν δεν κάνω λάθος, η τουβού μας, την σήμερον ημέραν, είναι ΤΟ ΜΑΥΡΟ χάλι. Δηλ. αν τά 'δειχναν αυτά επί χούντας, οι προοδευτικοί μας, θα είχαν κάνει χαρακίρι. Αλλά τότε είχαμε τον Άγνωστο πόλεμο. Ή καμμιά μαγνητοσκόπηση του άλλου ναρκωτικού, του ποδοσφαίρου. Βλασφημία ! Τώρα που μας έχουν πήξει στα ριάλιτι ; Ε, ιδιωτική τηλεόραση είναι,πώς θα....επιβιώσει ; ! Και τα επίπεδα του πολιτισμού και πολιτισμικού συμπαντικού γίγνεσθαι του λαού, έχουν πάει τέρμα αριστερά, πιό αριστερά, απ' τον Αριστερά στα Εφεμ. Έχετε δεί την ώρα του Σερβάϊβαλ, τι έχουν τα άλλα κανάλια ; Από τίποτα έως νάθινγκ. Τι να δεί ο κόσμος, την ώρα που όλες οι τηλεοράσεις είναι ανοικτές ; Το μη χείρον. Οπότε, Ζωή σε μας.

Κι ύστερα τους φταίει ο Τζίμης : Στη στεριά δε ζεί το ψάρι, ούτε ο Κνίτης με φρικιά...!

- Φρουρά, φρουράαααα, που πήγε η φρουρά ρε σείς ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μη μας πατάς τον κάλο, γιατι είμαστε υπερήφανος λαός ! Μου θυμίζει τον Σταυρακα στον Καραγκιόζη μόλις έτρωγε τις φάπες :

- Τι βαράς ρε Καραγκιοζάκη ; στα σοβαρά ή αστεία ;

- Όχι ρε Σταύρο, στα σοβαρά το 'κανα !

- Ε, καλά γιατί αστεία δε σηκώνω ! (ακολουθεί άλλη φάπα, τα ίδια....)

- Όχι ρε Σταύρο στ' αστεία τό 'κανα !

- Ε, καλά ρε Κιαραγκιόζο, φίλοι είμαστε, να μη κάνουμε κι ένα αστείο ; !

Τους σκίσαμε σύντροφοι !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα μου θυμήσατε τις λίστες με τους λογαριασμούς απ' την Ελβετία ! Αυτούς ντε, απ' όπου θα παίρνανε τα κλεμμένα ! Εμείς τό 'χαμε καταλάβει οτι τελικά τα κλεμμένα τά 'χανε πάρει οι...συνταξιούχοι, αλλά δεν το μολογάγαμε μην το πάρουνε χαμπάρι οι ΔΝΤάδες και τους κόψουνε τις συντάξεις ! Μας μαρτύρησε ο μαρτυριάρης ο Αλέξης !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
22/05/2017, 18:51

Το γεγονός είναι οτι οι δανειστές και λοιποί τεθλιμένοι, έχουν - όπως λέει κι ο ΘουΒού - την έσχατη ευθύνη, που είναι κι η μεγαλύτερη. Αλλά ο σοφός λαός, λέει και κάτι άλλο : αν δεν κυττάξεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει. Και μείς, το σπίτι μας τό 'χουμε αφήσει σε άλλους, εδώ και πολλά χρόνια...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα να πούμε οτι γλυτώσανε οι ασθενείς του και τον φορτωθήκαμε εμείς ; Μας έπεισες ρε Θάνο !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πού θα πάει, δε θά 'ρθουν οι ΕΛ ; Θά 'ρθουν. Και τότες να σας δώ τι σενάρια θα κάνετε !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
16/05/2017, 17:49

Εδώ, εμεις θεωρούμε οτι το τραίνο της συνεργασίας των "Προοδευτικών (και μή) Δυνάμεων", πρό του κοινού εχθρού, πέρασε και πιό κάτω...εκτροχιάστηκε ! Κι αυτό κι αν ήταν θέμα παιδείας...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα είπατε τη σωστή κουβέντα Κε Γιώργο : Η μόρφωση που δίνουν τα Ελληνικά σχολεία..... Λέτε να μη ξέρουν οι ειδήμονες, οτι η παιδεία ειναι το Α και το Ω ; Η γλώσσα και όλα τα σχετικά... Γι αυτό και κάθε υστερόβουλος, έχει για στόχο του,τα παιδιά και την παιδεία ενός λαού (Ωσονούπω, θελουν να αλλάξουν τα βιβλία της Ιστορίας. Τυχαίο ; Δεν νομίζω... ). Σερσέ λα Φάμ, που λένε κι οι Γάλλοι. Απ' τη μάννα ξεκινάνε όλα....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το Καζίνο δεν είναι επένδυση. Είναι τζόγος. Επένδυση είναι τα τόσα εργοστάσια και μεγάλες επιχειρήσεις, Ευρωπαϊκής εμβέλειας, που τα είχαμε και δεν σταθήκαμε ικανοί, να τα διατηρήσουμε και να τα εκσυγχρονίσουμε. Αν περιμένουμε να μας σώσουν τα Καζίνα και οι Λέσχες, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ας κυττάξουμε να επενδύσουμε σε αυτό που έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα. Το Ελληνικό, μπορούσε κάλλιστα να γίνει ένα διεθνές αεροδρόμιο για αερολέσχες και αγώνες επίδειξης, λόγω θέσης. Δεν συζητάμε για τις υποδομές που είχε για επισκευές αεροσκαφών και μπορούσε να μείνει, σαν τις δεξαμενές επισκευής που έχουν τα Ναυπηγεία ( Ναυπηγεία, άλλη πονεμένη ιστορία...). Υπάρχουν άνθρωποι στη χώρα μας, που έχουν τις γνώσεις να πούν τι θα μπορούσε να γίνει το Ελληνικό, παραμένοντας ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ. Βρέστε τους και κάντε ρεπορτάζ. Γι αυτό είναι οι Δημοσιογράφοι. Όχι να υποστηρίζουν τον Τζόγο. Αλλά για ρωτείστε τα κονομημένα Νότια Προάστια, πόσοι θέλανε να μείνει το Αεροδρόμιο εκεί....;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ακόμα σανό από τον Πράσινο Ήλιο του Αντρέα ; Έλεος ρε Τουρκόγυφτοι (δε λέω Ρομά, μην έχουμε μπλεξίματα με τα συμπαθή γηγενή φύλα). Όχι άλλη αναβάθμιση ! Δεν θα μείνει παιδί για παιδί στο Ελλάντα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
07/05/2017, 12:01

Δεν νομίζω ν' αμφιβάλλει κανείς, οτι το πρόβλημά μας είναι πρωτίστως πολιτισμικό. Και αν εξηγήσει κάποιος τι εστί πολιτισμικό, θα φανεί η ουσία.... Και σαν πολιτισμικό/κοινωνικό, φαίνεται εξόφθαλμα στις κοινωνικές μας εκδηλώσεις και τα χάλια που έχουν φθάσει. Και φυσικά, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μου θύμισες την εποχή που πληρώναμε τα βιβλία (κάτι που κατήργησε η επάρατος νομίζω), Κε Γιώργο. Και μετά που δεν τα πληρώναμε και τα σκίζαμε μόλις τελείωνε η χρονιά ! Ωραία χρόνια ! Αυτό που λέμε, Τσάμπα χρόνια ! Ο άτιμος ο τροχός όμως, έχει γυρίσματα...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι χάλια είναι αυτά ρε ρεζίλια του "κράτους" (εδώ γελάνε...!) ; Στα σοβαρά τώρα, εσείς οι δημοσιογράφοι, μήπως μπορείτε να μας πληροφορήσετε, από ποίο ποσό και πάνω, αρχίζει η Εφορία τις κατασχέσεις στα μετρητά ; Γιατί εδώ, αυτά που βλέπουν τα μάτια μας, μας έχουν βγάλει απ' τα - Κινέζικα - ρούχα μας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γιατί όχι και ελεύθερης ; Κάτω οι φυλακές. Δώστε τους φυλακισμένους στο λαό (τους) ! Να μπαινοβγαίνουμε ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς και δεσμά ! Ένας μέσα, πενήντα όξω. Ο Κορυδαλλός στα πτηνά του ! Άκη ζείς (και βασιλεύεις), εσυ μας οδηγείς. Η μέρα που οι Φυλακές θα δίνουν και πτυχία, ανώτερα των ΤΕΙ είναι κοντά (Εκεί να δείς μετά ζήτηση...) !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Να δείς πώς το λέει : "Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού" ! Υπάρχει και το άλλο : "Αν ήταν το βιολί πουλί, θε να το παίζανε πολλοί" ! Και τα δυό μαζί : "Η Πολιτική είναι τέχνη σαν το βιολί. Ξέρετε πολλούς Πολιτικούς να παίζουν το βιολί ;" Και μη μου πείτε οτι τα μνημόνια θέλουν να ξέρεις να παίζεις το βιολί σου με τέχνη !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όταν ξεκίνησε η κρίση στην Ελλάδα και όλοι γνωρίζαμε οτι το Δημόσιο έλλειμα ήταν η αιτία των δεινών μας, φανταζόμασταν οτι οι κυβερνήτες μας, θα επικέντρωναν τις προσπάθειές τους στην μείωση του Δημόσιου τομέα και των δαπανών του. Οποία πλάνη ημών των του Ιδιωτικού ! Νομίζαμε οτι ζούσαμε σε ανεπτυγμένη (!) χώρα. Καί έσται η εσχάτη πλάνη, χείρων της πρώτης... Και μας το σερβίρανε και το φάγαμε. Και αντί να δροσιστούμε, ζοριζόμαστε....Και το άσχημο είναι, οτι τώρα που (μας) μπήκε (το...μνημόνιο δηλ.), δεν υπάρχει κορόϊδο να μας το βγάλει...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Μας πονάει ο Τσίπρας;
19/10/2017, 17:08

Την πρώτη φορά, ο γάτος Αντρέ, έδωσε ψήφο στους 19ρηδες και έσωσε την παρτίδα (τους). Την δεύτερη φορά, οι πράσινοι ολετήρες, βρήκαν τους προσφυγομετανάστες, και τους Ελληνοποίησαν, και επέπλευσαν. Την τρίτη και φαρμακερή, ο Γιώργαρος μας έφερε τα μνημόνια και μας ανάγκασε να θυμηθούμε τις αριστερές καταβολές μας και να φέρουμε τον λυτρωτή μας Αλέκση. Και...ζήσανε αυτοί καλά και μας μας πήρε ο οξαποδώ. Τώρα στη κόλαση, θυμηθήκαμε οτι υπάρχει και παράδεισος ! Και....άντε πάλι απ' την αρχή : Η Εύα με εξηπάτησε, ο όφις έφταιγε αυτό το κάθαρμα, οι τρελλοί Ρωμαίοι, η άτιμη κοινωνία, οι Καπιταληστές, οι Τραπεζορουφήχτρες και πάει λέγοντας. Άντε και του χρόνου (κλείνει ΚΑΙ ο ΠΙΤΣΟΣ) ! Point of no return...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το αναίμακτο κούρεμα των καταθέσεων συνεχίζεται.... Μπράβο τους. Για μας, ζωή στα κατσικομούλαρά μας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα να γελάσωμεν ή να κλαύσωμεν Κε Πρόεδρε των Ελλήνων και λοιπών παρεπιδημούντων, φιλοξενούμενών τε και προσφευγόντων στον κόρφο μας ; Είπαμε οτι δημοσίως πρέπει να λέγονται κάποια πράγματα, αλλά μη το παρα...χαιρετάμε, γιατί και μείς παιδιά ήμασταν κάποτε και τα είδαμε τα χαϊρια σας.... Όλοι οι άριστοι γύρω σας είναι !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και στα δικά μας σύντροφοι ! Λεφτά απ' το Δημόσιο και υγεία απ' τον Θεό, να ζήσω χίλια χρόνια ! Αμήν Παναΐα μου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κε Κρυστάλλη, σας απάντησε ο ΘουΒου. Εκτός τούτων να συμπληρώσω, οτι οι αίτιοι της μεγάλης φυγής και εκμετάλλευσης των ανθρώπων αυτών, είναι γνωστοί σε όλους, εκτός σε όσους είναι νήπια, τυφλοί, κουφοί ή αγράμματοι. Είναι αυτό που λέμε, ο κόσμος τό 'χει τούμπανο και μείς κρυφό καμάρι....Και τό άλλο, να σε κάψω (εγώ ο πολιτισμένος) Γιάννη (Αφικανέ, Πακιστανέ κλπ), να σ' αλείψω λάδι....Τώρα το πώς αποφάσισαν, να μας έρθουν εδώ, είναι άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο/ερώτημα, με γνωστές απαντήσεις, καλές και κακές. Καλό μεσημέρι και Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτή η Αμφίπολη, τι κάνει ρε παιδιά ; Ζεί ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όχι παίζουμε !!! (βάλτε μια φωτογραφία στο άρθρο με τη Γεροβασίλη ρε παιδιά. Αυτή που βάλατε, είναι η...Νεοβασίλη !).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πάντως όποιος τα σκεφτηκε όλ' αυτά, να υποβάλλει υποηφιότητα ντόκτορ, στη Δημόσια Λογιστική ! Είναι και μιά παροιμία, δεν την θυμάμαι καλά, να δείς πώς λέει : άλλος...πονάει κι άλλος πληρώνει, άλλος...ορμάει κι άλλος πληρώνει ! κάπως έτσι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

ΜΗΚΥΟ και ξερό ψωμί ! Ας δημοσιεύανε έναν κατάλογο με τις ΜΗΚΥΟ που κυκλοφορούνε, να γελάσει κάθε πικραμμένος. Και αν γράφανε και τους ιδιοκτήτες και τα πόσα παίρνουν, εκεί θα έκλαιγε κάθε πικραμμένος...... "Ευαισθητοποίηση για τα παιδιά και τις γυναίκες της Αφρικής" ! Εκεί που μπαίνουν στα χωριά και δεν αφήνουν ρουθούνι. Εκεί που άμα κυκλοφορήσεις με βέρα στο δεξί, σου κόβουν και το δάχτυλο (για να στην....αφαιρέσουν) ! Θα μου πείς, εδώ γίνανε περίγελο κι οι Γιατροί (Χωρίς σύνορα, του Κόσμου κλπ κλπ) με τις ΜΗΚΥΟ. Αλλά τώρα τελευταία το παρα...ξεφτυλίσαμε. Γι' αυτό λένε, άμα ακούς Έλληνα, φτύνε στον κόρφο σου. Δεν υπάρχει πιό πειναλέος, που να μην πουλάει και τη μάννα του για την κονόμα. Φτού σας ρεζίλια ! που έλεγε κι ο Χάρρυ Κλίν. Χαιρετισμούς και Χρόνια Πολλά στον πρώτο διδάξαντα, ΓαΠ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και οι ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ πρόγονοί μας, τόσο άσχετοι δεν ήσαν (σ' αυτά τα θέματα). Γιατί ήσαν καλλιεργημένοι ψυχικά και ΣΩΜΑΤΙΚΑ, μεσ' τη φύση. Και η φύση, δεν είναι άσχετη, ούτε με τον Θεό, ούτε με τον άνθρωπο. Οι γραμματιζούμενοι, επιβάλλεται να γνωρίζουν, γιατί ισχύει το : "δεν ήξερες, δεν διάβαζες ;". Και δυστυχώς (για μας), κάποιος είχε πεί το " είναι τυχερός, όποιος γεννιέται Έλληνας Ορθόδοξος". Γιατί άραγε ; Καλή Ανάσταση με υγεία !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
13/09/2017, 16:37

Αυτό να το πιστέψουμε τώρα ; Αυτοί οι αγνοί δημοτικοί άρχοντες, λαμόγια ; Και μείς που νομίζαμε οτι μόνον οι "μεγάλοι" μας, κάνουν τέτοια πράματα... Α ! παπαπαπα ! Εγώ πάντως πιστεύω τον Στέλιο : υπάρχουν και καλά παιδιά, που έχουνε χρυσή καρδιά (απλώς μόλις μεγαλώσουν καταλαβαίνουν το συμφέρον τους...! ).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σας κάνουμε επισήμως γνωστόν, οτι πανάρχαια μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ιδεολογικοί οπαδοί του, δεν συμφωνούν οτι έχουν γίνει μόνιμες προσλήψεις, εκτός ΑΣΕΠ και πέραν των μετακλητών ! Πρός γνώσιν και συμόρφωσιν....!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν το λέτε καλά. Τέλος το χαρτοβασίλειο, αλλά αρχή του πλαστικο-μπιγκμπράδερ....Κι αν δεν βλέπετε την φάκα, είναι γιατί το τυρί είναι μουχλιασμένο (ροκφόρ). Πανυγυρίζουν κι οι απανταχού οικολόγοι ! Όπως τότε που είχαν πρωτοέρθει τα Πισιά, που θα έβαζαν τέλος στα χειρόγραφα και στο χαρτοβασίλειο ! Έλα όμως που από πίσω, φέρνανε τις εκτυπώσεις και τα Α4 ! Και τα προσωπικά δεδομένα, βεβαίως βεβαίως. Διότι ως φαίνεται, το θέμα δεν είναι να μας απαλλάξουν απ' τη χαρτούρα, αλλά να μας βάλλουν - ακόμα μία φορά - συνέταιρους τις Τράπεζες....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έστω κι αν οι "επιθέσεις" είναι προβοκάτσια για να μισήσουμε (!) τους μουσουλμάνους, αυτό το όλο "κτίσιμο", μιάς κατάστασης παγιωμένης, με νόμους και χειραγωγούμενη αποδοχή και άποψη - ειδικά από οσους ασκούν πολιτική και εξουσία - σε βάζει το λιγώτερο σε δυσοίωνες σκέψεις. Αν δε, δεν είσαι ανιστόρητος και αγεωγράφητος - δηλ. αμόρφωτος, δηλ. δίποδο ζώο - τότε έχεις δίκιο να είσαι πολύ, μα πολύ, κουμπωμένος, αν όχι εχθρός (αντικαθεστωτικός), όλων αυτών που εφαρμόζουν αυτό το καθεστώς. Πχ. όταν βλέπεις ανθρώπους σαν τον Σ.Καργάκο ( άντε θέλετε και τον Μίκη ; ), που έχουν έναν βαρύνοντα λόγο και μιά ιστορία πίσω τους, να λασπολογούνται για την άποψή τους, που δεν συμφωνεί με την καθεστηκυία "τάξη", τι χρείαν έχομεν μαρτύρων ; Άλλωστε τα γραπτά μένουν, και μαζί τους το άρθρο 29.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μάθανε οτι...παντρευόμαστε, πλακώσανε κι οι γύφτοι - συγνώμη, οι Αλβανορομά. Αλήθεια, ποιός τους κουβάλησε εδώ κι αυτούς ; Το άτιμο το αλτσχάϊμερ...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά, ο κ Πρωθυπουργός δεν είπε (άτιμο Γιουτιούμπι), οτι "το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια" ; Άρα, κακώς ανησυχείς κυρ-Γιώργο μου !

Εκτός κι αν το ψέμμα μας εξουσιάζει όλους (το χρησιμοποιούμε όλοι, αναλόγως την διάθεση), οπότε δεν πάει ο γάϊδαρος, να λέει κεφάλα τον πετεινό....Οι πολιτικοί μας, ήταν κάποτε παιδιά. Μεγάλωσαν, μαθαίνοντας (εκτός των άλλων ωραίων) οτι τα ψέμματα, υπάρχουν για να λέγονται. Και λέγονται απ' όλους. Χωρίς αυτά, δεν πας πουθενά. Ούτε καν υπηρέτης. Η ικανότητά σου να χειρίζεσαι το ψέμμα, καθορίζει και την διαδρομή σου σ' αυτή την κοινωνία. Γι' αυτό έλεγε κι ο Μάρκος : παλιοζωή, ΨΕΥΤΗ ντουνιά και παλιοκοινωνία... Ψέμματα ; !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εκτός απ' όσους : α) γεννήθηκαν μετά το 1985 β) είναι εκ γενετής τυφλοί ή κουφοί γ) μετανάστευσαν στην Ανταρκτική δ) αυτοεξορίστηκαν (χωρίς εξοστρακισμό) ε) μόνασαν στο Άγιον όρος στ) ασχολήθηκαν μόνον με τις αρμάδες (ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), ζ) τους απασχολούσε μόνο το αχαλίνωτο SEX και ζ) βρίσκονται σε ψυχιατρικά ιδρύματα, οι υπόλοιποι, δεν δικαιούνται να λένε "δεν ήξερα, δεν ρώτησα" (για το μεγάλο φαγοπότι της 30ετίας). Για να μην αρχίσω να ψάχνω τα πειστήρια (τύπος, καλλιτεχνία, βιβλία, ΤουΒού), που υπάρχουν άφθονα... Δηλ. σήμερα, υπάρχει κάποιος, που να μη γνωρίζει τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ; Εκτός και αν μας...ψεκάζουν !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έλα ρε, αμέσως το πιστέψατε ! Πρωταπριλιάτικο είναι. Να καταδεχτεί ολόκληρος Βουλευταράς, να πάρει το βοήθημα των πεινασμένων ;

Καλό μήνα και καλό Πάσχα να έχουμε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Απάντησε ο κ. ( 'σ' ωραίος ) Σπίρτζης, νομίζω. Είπε οτι οι άλλοι φταίνε....Πρωτότυπο ! Τό 'λεγε κι ο Λουκιανός.

Ο φταίχτης να τιμωρηθεί πάραυτα Κε Υπουργέ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το χρήμα είναι θεός (Χ. Κλύνν) με πολλούς φανατικούς πιστούς... Κι ύστερα τους φταίνε οι θρησκόληπτοι. Υποκριταί Φαρισαίοι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα (υπόλοιπα που σωθήκανε) δάση της Αττικής, έπρεπε το καλοκαίρι να είναι στρατιωτική ζώνη. Να μη κυκλοφορεί μέσα κανένας, μόνον με άδεια. Πας συλλαμβανόμενος, Στρατοδικείο. Αν δε έπαιρνε το δάσος φωτιά, από τα κακοσυντηρημενα δίκτυα της ΔΕΗ, παρομοίως οι υπεύθυνοι, Στρατοδικείο. Επί εσχάτη προδοσία. Τώρα βεβαια τα κάψαμε όλα.... Τα χάλια μας τα βλέπουν και οι εξωγήινοι !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Νομίζω ο κ.Σημίτης, διάβαζε για να πάρει το πτυχίο του...Καθηγητού. Πρέπει να τελείωσε. Ο δε Γεωργάκης Π ο νεώτερος, μόλις σταμάτησε τους γύρους με το ποδήλατο, λόγω...ηλικίας. Όσο για τον κ. ΚΚ, είναι γνωστό στα μικρά παιδιά οτι : "όταν τρώνε δεν μιλάνε" !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αιγόκερέ μου, είσαι τυχερός, που είσαστε δίπλα. Και όταν θα σε πιάνει νοσταλγία, θα πετάγεσαι στην πατρίδα. Αλί στους άλλους που πάνε μακρυά... Τυχαία νομίζεις κλαίγανε όσοι ακούγανε Καζαντζίδη στη ξενητιά ; Κι αυτοί για δουλειά είχανε φύγει. Καλό κουράγιο σε όλους μας, αρκεί απ' την κρίση, να βγούμε ανθρωπινώτεροι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πρόσεχε Γιάννη, γιατί παίζει να το πιάσεις... Και η έσχατη πλάνη, χείρον της πρώτης. Δεν μου λες ρε (συγνώμη για το ρε, αλλά μου έχει μείνει από τότε που υπηρετούσες στην ΚΝΕ ρε μπαγάσα ! ) κ. Γιάννη, μήπως μας δουλεύετε όλοι μαζύ ; Είδες πώς το κατάλαβα ; Ψάρια στον αέρα πιάνω. Στο γιουτούμπ, έχει και το τραγουδάκι "άμα θες να φύγεις, φύγε, κι άμα θες να κάτσεις, κάτσε". Να το βάλεις να τ' ακούσει ο Δανός. Τα γκόλντεν μπόϋς, τα εκτιμούν τα...λαϊκά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το θέμα είναι ο χυλός. Μην παρεκλίνουμε...!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα καμμένα ρε παιδιά. Τα καμμένα δώστε ! Δημόσιο...δάσος είναι ! Δεύτερον : κ.Ρακιντζή, δεν είναι πρόσφυγες για να τους δεχθούμε και να τους ενσωματώσουμε. Θά 'πρεπε σαν Αρεοπαγίτης να το γνωρίζετε και να τους λέτε με το όνομα που ορίζει ο νόμος (και η λογική)... Τρίτον : εν μέσω κρίσης και βιαιου μετασχηματισμού των δομών της κοινωνίας μας (λέγε το ξαχαρβάλωμα), η ενσωμάτωση των παράνομων, είναι κύριο μέλημά μας ; Δεν φτάνει που τους ταίζουμε και τους ποτίζουμε δωρεάν, να τους βάλουμε και στα σπίτια μας ; Τέταρτον : αυτούς τους ρώτησε κανένας αν θέλουν να μείνουν Ελλάδα και να γίνουν αγρότες (!!!) ; (συγνώμην αλλά δεν μπορώ να μη βάλλω τα γέλια ! άκου αγρότες !). Πέμπτον : τόσες ΜΗΚΥΟ που ασχολούνται μαζύ τους, τι θα κάνουν πλέον ; θα το κλείσουν το μαγαζί ; εκτός και αν οι... μεταναστευτικές (είδατε, έτσι τις λένε, όχι προσφυγικές) ροές, έχουν σκοπό να συνεχισθούν και όλοι νά 'μαστε ευτυχισμένοι. Να μη σας απασχολώ και σας ζαλίζω άλλο, μέρα και ώρα που είναι, αλλά η εγκατάσταση των "προσφύγων", είναι πολύ δευτερεύον θέμα για τον Έλληνα (;). Έχουμε και τον ΕΝΦΙΑ...(λέτε ο ΕΝΦΙΑ να πηγαίνει για τους πρόσφυγες ; μη γένοιτο!).

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
02/09/2017, 11:39

Αν τα φανέρωνε : 6500 = 5242 χ 24% (!) = 1258 ΦΠΑ.... 6500 Χ 29% (!) = 1885 Φ.Εισοδήματος. Δηλ. 1258 1885 = 3143 στο κράτος (= η φοροδιαφυγή !). 6500 - 3143 = 3357 = 51% μικτά στο κατάστημα. 3.357 - ΤΕΒΕ - ΜΙΣΘΟΙ - ΑΓΟΡΕΣ - ΕΞΟΔΑ = Στην τσέπη....! Για να φάς καλά χωρίς φοροδιαφυγή. Τα ίδια δηλ.που πληρώνουν κι οι....Τράπεζες με την ανακεφαλαιοποίηση ! Αλλά χωρίς τράπεζες μπορείς να ζήσεις ; Ενώ χωρίς Μπαρμπαρόσσα, ε ; Σιγά τα ωά. Τώρα θέλουμε να βρούμε την άκρη στο δεκάρικο και να εφαρμόσουμε το Νόμο. Δηλ.δάσκαλε που δίδασκες (στο...Χρηματιστήριο και στο κούρεμα των Ασφαλιστικών ομολόγων).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν, λέω αν, κατάλαβα καλά, λέγοντας οτι τις φωτιές τις βάζουν οι πολίτες και οι λοιποί τεθλιμένοι, ο κ.Τετράδης θα πρέπει να εννοεί την ευθύνη που έχουμε σαν υπεύθυνοι (εδώ γελάνε) πολίτες (εδώ ξεκαρδίζονται), έναντι των εαυτών μας, των συμπολιτών μας, του τόπου μας, της πατρίδας μας και του περιβάλλοντος (δεν πιστεύω τώρα να γελάει κανείς...) και κατά των υπαρκτών ή μη εμπρηστών. Η αδιαφορία μας και ο ωχαδερφισμός - βλέπε και τι ψηφίζουμε - έχει τα καλά του, έχει όμως και τα κακά του.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
29/08/2017, 17:14

Και για την αγραμματωσύνη μας, υπάρχουν οι υπεύθυνοι, που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, ενώ θά 'πρεπε νά 'ναι στη στενή, με τιμωρία να μάθουν Αρχαία Ελληνικά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Επειδή έχουμε Δημοκρατία, και κάθε πολίτης εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του, να βγούνε μόνοι τους οι κ.κ. Καθηγητές και να μας πούν, ποιοί είναι αυτοί που επιθυμούν - επιστημονικά, σαν καθηγητές - να ονομάζουμε Τουρκική μειονότητα, τους Μουσουλμάνους της Θράκης. Πού το κακό ; Να τους μάθει το Πανελλήνιο και το Παντούρκιο. Όχι μόνο η Αστυνομία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Οι "ξένοι", θα έχουν πάνω, όποιους χρειάζονται...Τώρα πώς θα λέγονται αυτοί, θα δούμε στις "Εκλογές" (εδώ γελάνε). Οι καταστάσεις,διαμορφωνονται όπως τις θέλουν "αυτοί". (Εδώ δεν διστάσανε να βάλουν βόμβα στο Σεράγεβο και να πούν οτι έπεσε... Σερβικός όλμος. Να ρίξουν χημικά στη Συρία και να ενοχοποιήσουν τους άλλους. Για να μην πούμε για τους διδύμους πύργους... )

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κατά το Σύνταγμα, οι Φόροι επιβάλλονται στο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Εισόδημα και πρέπει να είναι ανάλογοι της φοροδοτικής ικανότητας του Πολίτη. Αυτό που είναι δηλ.ο....ΕΝΦΙΑ ! Εξ΄ άλλου το Σύνταγμα ως γνωστόν, είναι σαν τις 10 εντολές : όλοι (;) τις ξέρουν, αλλά κανένας δεν τις τηρεί (και τις 10 !).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν ξέρω αν βρίζει (και πολύ κακώς), με ενδιαφέρει να τον αφήνουν να λέει αυτό που θέλει, χωρίς να του κολλάνε ταμπέλα. Ο καθένας μ' αυτά που λέει κρίνεται. Δεν καταδικάζεται σε θάνατο. Γιατί θάνατος είναι ο ρατσισμός. Και δεν νομίζω στο Αμέρικα να έχει ρατσιστικά Πανεπιστήμια. Για το Ελλάδα, το συζητάμε....Προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε κατ' όνομα τον συγκεκριμένο καθηγητή. Όσο για τον Γιαννάκη, μπορούσε να παίξει και να φυλάγεται λίγο αν φοβόταν, για να μη δώσει δικαίωμα για σχόλια. Αδίκησε τον εαυτό του. Εδώ παίζει κοτζάμ Γκασόλ όλα του τα χρόνια και είναι πάντα διακριθείς. Για να μην πάμε σε παλιότερες Γιουγκοσλαυικές φίρμες, εποχής Γκάλη...

Περισσότερα | Σχολιάστε

"....μειώσεις φόρων δεν είναι εφικτές...". Πολύ σωστός ο κ. Στέργιος. Πόσα είπαμε καθαρίζει τον μήνα εν μέσω κρίσης ; Άτιμη κενωνία. Άλλους ανεβάζεις και άλλους κατεβάζεις ! Τα ίδια λέγανε κι οι μαυραγορίτες στη κατοχή....Άλλως τε και τώρα πολεμο δεν έχουμε ; Όλους τους αντισυνταγματικούς, λόγω κατάστασης έκτακτης ανάγκης δεν τους έχουν περάσει ; Τυφώνας Χάρβεϋ !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ρε Κικέρων, όλ' αυτά για τον Εθνάρχη ; Πώπω πώωω ! Βέβαια η σύμπνοια και η συμπόρευση όλων των Ελλήνων, είναι το ποθούμενο...Αλλά στον γάμο, χρειάζονται δύο, που να έχουν κοινό όραμα. Ένας δε λέει....

- Αλήθεια η Κύπρος είναι μακρυά από δώ ; (όχι με τα....πόδια βέβαια !). Την διαφημίζουν για διακοπές, γι' αυτό ρωτάω.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το χρήμα είναι (για τους Άθεους) Θεός (και για τους Άθρησκους, Θρησκεία).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το νιάου-νιάου, το βλέπαμε από τα τέλη της 10ετίας του '70, αλλά νομίζαμε οτι ήταν γάτα ! Αλεπού ήταν, που έκανε τη γάτα. Και επειδή τυγχάνει να είμαστε φιλόζωοι και όχι φιλάνθρωποι, βοηθάμε τα ζώα, να καταλαμβάνουν θέσεις και αξιώματα,που προορίζονταν για ανθρώπους. Και ανθρώπους με Α. Καλά έλεγε ο Λεβέντης : Ζώα,α ζώα. Το άρθρο καλό είναι να σταλεί στους (ανευθυνο)υπεύθυνους, όλων των εν ζωή (απο)κομμάτων. Με τα σχόλια...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γεγονός πάντως είναι, οτι στις καταστροφές (εν ονόματι της...προόδου), είμαστε και οι πρώτοι. Μιλάμε για πολύ σεβασμό στους προγόνους μας (εκτός κι αν έχουν δίκιο, όσοι λένε οτι δεν έχουμε και πολύ σχέση με τους Έλληνες που ζούσαν πριν χρόνια εδώ). Και παρατηρείται μιά αγαστή συνεργασία και συμφωνία, όλων των πτερύγων της Βουλής μας, ειδικά σ' αυτές τις περιπτώσεις. Αλήθεια αυτή η ψυχή, η Αμφίπολη τι έγινε ; Πέθανε μαζί με τον (πολιτικό θάνατο του) Σαμαρά ; Φαντάζεστε να είχε ταφεί μέσα κεί ο Μωάμεθ ο πορθητής ή κάνας Σουλτάνος,τι θάχε γίνει τώρα ; Μέχρι από το Άνω Πακιστάν ( άνω Πατήσια, άνω Κυψέλη κλπ ), θά μας είχαν έρθει ενδιαφερόμενοι Αρχαιολόγοι. Εμείς ψάχνουμε ακόμα να συμφωνήσουμε αν ο Νεκρός (μας) ήταν αριστερός ή δεξιός....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα σχόλια είναι περιττά στις αλήθειες του άρθρου....Αν τα διάβαζαν και οι σανοφάγοι, θά 'ταν ευχής έργο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πού νάξερε ο άμοιρος Μιστόκλης, οτι η κυρά-Τασία, θα μας τους έφερνε επίσημα και με αρματαγωγά, να πάει Γουίκεντ !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
14/03/2017, 16:29

Υπάρχει, μεταξύ των πολλών, και μια παροιμία που λέει : " Ο ψεύτης και ο κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται ". Μένει να δούμε αν ισχύει ακόμα.....Γιατί υπάρχει κι η άλλη που λέει : "Τους δώσαμε το δάχτυλο,θα μας φάνε και το χέρι "....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μήπως έχει καμμιά συγγένεια με τον...συνταξιούχο ; Ή είναι απλώς συνέλληνες ; Ρουφήχτρες.... Όσο για τους Ιδεολόγους, Κε Τετράδη, δεν υπάρχει τρόπος να βρεθούνε σε "θέσεις ευθύνης", που θάλεγε κάποιος. Τους τρώει το μαύρο σκοτάδι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έχουν άδικο αυτοί που φωνάζουν : "ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ" ; Το σήριαλ συνεχίζεται χωρίς ντροπή....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κορόϊδα που δεν κάθισαν να τρώνε τσάμπα στα συσσίτια και να παίρνουν κοινωνικό επίδομα σαν και μας ! Μάσαλα και μάσα καλά...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κε Πρωθυπουργέ ! Μιά βόλτα στις καφετέριες - που ΟΛΟΙ οι Δημαρχαίοι τις έχουν κορώνα στο κεφάλι τους - και θα δείτε τους ΝΕΟΥΣ να παρακολουθούν ΜΑΖΙΚΑ, τους αγώνες. "Κάθε χωριό και καφενείο, κάθε πόλη και καφετέρια" : Παλιό σλόγκαν, με σύγχρονη εφαρμογή....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αφού θέλουν (οι Αριστεροί), να βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους μετά από τόσα χρόνια χαμηλών τόνων και ενωτικού πνεύματος, από μέρους της άλλης πλευράς, γένοιτο. Αυτά παθαίνει μάτια μου, όποιος πολύ αγαπάει (την εξουσία και την καρέκλα).... Και είναι πράγματι μιά ευκαιρία, να γίνει η κάθαρση, μετά την Κόλαση, μπας και δούμε Παράδεισο. Να μάθουν οι νεώτεροι και να θυμηθούν οι παλιότεροι. Να προχωρήσουμε στο μέλλον, χωρίς μίση και πάθη, χωρίς πόλωση, για το καλό των παιδιών μας και της Πατρίδας. Η υπέρβαση του (κακού) Παρελθόντος, για το καλό του Μέλλοντος, ήταν-είναι-και θα είναι για τους Έλληνες, μονόδρομος. Καί όσοι συντηρούν το διαίρει και βασίλευε, πρέπει να μπούν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας (μας). Και μόνον οτι στην Ουκρανία είχανε 1320 αγάλματα του σύντροφου, όταν εμείς για τον ΜΕΓΑ Αλέξανδρο, έχουμε κάνα δυό, δείχνει ακριβώς, το πώς αγαπάει ο....Πειραιάς ! Δεν υπάρχει περίπτωση ρε σύντροφοι, να φτιάξει η Ελλάδα 1000 αγάλματα, για ΚΑΝΕΝΑΝ. Και γι' αυτό - δυστυχώς ή ευτυχώς - φταίει ΚΑΙ η Θρησκεία μας....Γι' αυτό είμαστε μοναδικοί, παρ' όλα τα χάλια μας. Ελλάδα, το καλύτερο οικόπεδο της γης. Οι απανταχού κτηματομεσίτες, το ξέρουν καλά. Διαβάστε έστω και μία φορά στη ζωή σας, τον Εθνικό ύμνο (παρ' ότι Εθνικός, και όχι υπερεθνικοοικουμενικός, ισχύει και για Αριστερούς...). Θα οφεληθείτε τα μάλα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όπως και στα υπόλοιπα που μας ταλανίζουν, υπεύθυνος δεν υπάρχει.... Γιατί πόσα χρόνια τώρα λέμε οτι πρέπει να ενισχύουμε παντοιοτρόπως τους νέους που θέλουν να κάνουν οικογένεια και μάλιστα πολύτεκνη. Αλλά αφού έχουμε μπλέξει με στόκους, που φοβούνται μήπως μείνουνε στην Ελλάδα οι Έλληνες και όχι οι "μετανάστες" μας, τι να τους πείς. Προς Θεού βέβαια μη πα και πεί κανείς για δεσμούς αίματος και Ελληνική φυλή ! Ο φασίστας ! Αυτά μας φάγανε....χρόοοονια τώρα. Και για να μη μας πούν πατριώτες, φέρνουμε ξένους. Πρωτότυπο ! Κι αυτό το άλλο για επιστροφή της Ευρώπης στις Θρησκευτικές ταυτότητες, τι σας λέει ; Τελειώνοντας ας αναφωνήσουμε μιας κι έρχεται κι η 25η Μαρτίου : Φέρτε πίσω τα κλεμμένα ρε αγιογδύτες... Άκου σύνταξη 200 Ευρώ ! Αγαλίασηηηη .

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν το λέτε σωστά : όχι "Όπισθεν ολοταχώς", αλλά "Πάμε μπροστά ολοταχώς με την όπισθεν". Αυτός είναι ο σωστός τίτλος ! Το μάθαμε το ποίημα...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κάποιος να πεί στους Νέους (μας), οτι τα παιδιά (;) των φιλοξενουμένων μας από τα μακρυνά μέρη της Ασίας και της Αφρικής, είναι 2.500. Πάνε σχολείο και σε λίγα χρόνια θα είναι οι Νέοι που θα κανουν τα αδύνατα δυνατά, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν μαζί. Θάναι εύκολο, δύσκολο ; Ας κάθονται στις καφετέριες και θα το διαπιστώσουν.... Εκτός αν φύγουν για άλλα μέρη και νέες πατρίδες. Τότε βέβαια κι εμείς, οι μεγαλύτεροι, έχουμε χάσει το παιχνίδι. Και καλά είναι να μας κλαίμε, από τώρα. Αν δεν είσαι ικανός να κρατήσεις κοντά σου τα παιδιά σου, είσαι - το λιγώτερο - δυστυχισμένος. Και αν περιμένεις να σου φέρουν άλλοι, παιδιά από αλλού, για να σε σώσουν, τοτε είσαι - το λιγώτερο - για ανακύκλωση. Βοήθειά μας...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Kill Adonis
03/03/2017, 16:24

Αν δεν είχε κάνει την μαλακαρνία να πάει με τον Καρατζαφέρνει, θα είχε βγεί Πρόεδρος. Πολύ πριν σκοτώσει ο άλλος ο άχρηστος της ΧΑ, το παιδί που έψαχνε τον εαυτό του. Και κανένας δεν θα χρειαζότανε την ΧΑ σαν εναλλακτική πατριωτική (;) πρόταση. Παρ' όλ' αυτά, ξεχωρίζει γιατί κάτι λέει. Δυστυχώς, οι "καλοί" (πχ Π.Κανελλόπουλος, Κ.Τσάστος, Κ.Κ. ο πρεσβύτερος κλπ), δεν φροντίζουν σχεδόν ποτέ, ν' αφήσουν και καλούς απογόνους. Κι έτσι ποιοί επιπλέουν στον αφρό ; Την απάντηση θα την μάθετε μόλις τελειώσει το....Σερβάϊβαλ του Συριζανέλ ! (αν επιβιώσουμε...).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σωστός ο Αιγαίας.... Το δίπλωμα έπρεπε να ξεκινάει από ποδήλατο. Μετά 50άρι, μετά 125άρι, μετά 250άρι, μετά 500άρι και 1000άρι και τέλος αυτοκίνητο. Κι όποιος μπορούσε. Οι άλλοι Μετρό και άλογο ! (Μη βαράτε, έχει βάση στο δικαώμα του ζείν...).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μιάς και τό' φερε η συζήτηση και η επικαιρότητα με το δυστύχημα στην Εθνική Λαμίας, μήπως ξέρει κανείς, με την Αίγινα και αυτούς που έστειλαν αδιάβαστους τους εκδρομείς, έχουμε μάθει τίποτα ; Η το κουκουλώσανε με μαεστρία ; Και η ΝΔ τι κάνει ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μάθανε οτι κληρώθηκε ο Θρύλος με την Μπεσίκτας και τά 'χουν κάνει απάνω τους. Δεν σας σώζουν ρε ούτε NAVTEX, ούτε ΦΑΤΕΞ. Πεντάρα θα φάτε και θά 'ναι ΜΑΚΒΕΛ !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
24/07/2017, 18:06

" Οι προσλήψεις στο Δημόσιο.....Πώς θα τροφοδοτηθούν άραγε ;" = ΕΝΦΙΑ, Τέλος επιτηδεύματος, Φόρος Εισοδήματος Προκαταβολή 100%, Φόρος Μισθωμάτων, ΦΠΑ 24%, Φόρος επί τόκων καταθέσεων, κι άλλοι πολλοί.... Καλά να 'μαστε να πληρώνουμε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τελικά σ' αυτή τη χώρα και δη επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα μείνουν μόνον οι Πολυεθνικές ; Μπράβοοο ! Πάμε φούλ για υγιή ανταγωνισμό.... Δυστυχώς όμως, αυτοί που κόπτονται τώρα, έπρεπε να 'χαν κάνει εδώ και χρόνια το κουμάντο τους.... Τώρα είν' αργά, αγάπη μου γλυκειά.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Δέκα μικροί νέγροι
22/02/2017, 17:07

Κάντε καμμιά βόλτα όταν πέσει ο ήλιος στον Βοτανικό. Και βάλτε και κάνα ακριβό ρολογάκι στο χέρι. Κρατάτε και κάνα ψιλό στο πορτοφόλι καλού κακού. Και νάχετε και τη συμβία μαζί...Και ρωτείστε και κάνα ντόπιο εκεί. Ζούνε με τους ξένους, από τότε που έφυγε του Βοτανικού ο μάγκας. Και μας γράφετε τις εντυπώσεις σας. Και διαβάστε κι αυτά που είπε ο Γιάννης ( με 2 ν), για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
28/09/2017, 18:20

Το πεζοδρόμιο δίνει ΚΑΙ διδακτορικά....Κατεβείτε και περπατείστε το (οι νέοι και δη οι άρρενες). Αφήστε λίγο το κομπιούτερ και τα βιβλία. Θα σας κάνει καλό, ώστε να ξεχωρίζετε το μαύρο απ' το άσπρο. Με αγάπη και σεβασμό το λέω.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πέστα αγαπητε Νικο, γιατί ορισμένοι δεν έχουν καταλάβει, πού πάνε αυτά που πληρώνουμε. Νομίζουν οτι τα παίρνουν οι...ξένοι ! Για τα χρέη και καλά...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Χαθήκανε οι "Προοδευτικοί" σ' αυτή τη χώρα εντέλει ; Γι' αυτό θα μείνουμε στο σκοτάδι της οπισθο-δρόμησης ! Χάθηκε κι αυτή η προτίμηση του λαού μας, ένα προπύργιο της παράδοσής μας... Κι ύστερα σου λένε Γκρίκ γουέϊ. Ξεχάστε τα με τους Συριζανελ. Τώρα Οθωμανικό (δίκαιο) και μόνο ! Φιλελεύθερη αστική υποκρισία...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και σαν Έλληνες και σαν Ελλάδα, πάντα αναγνωρίζαμε το δίκαιο, όπως κι αν θέτοταν και από όποιον κι αν θέτοταν. Το θέμα είναι οτι τα δικά μας δίκαια αιτήματα και δεν τα υποστηρίζουμε και (γι' αυτό) δεν μας υποστηρίζει κανείς, διεθνώς. Γι' αυτό και μπορεί να υποστηρίζουμε το δικαίωμα να ζούν ελεύθεροι οι Αβορίγινες της Αυστραλίας, αλλά αδιαφορούμε για την ωμή καταπίεση που δέχονται οι Έλληνες γύρω μας, είτε στη Βόρειο Ηπειρο (Νότια Αλβανία !), είτε στη Τουρκία, είτε στη Κύπρο, είτε στη Συρία, είτε, είτε, είτε...είτε στην ίδια την Ελλάδα ! Τώρα καιρός είναι ν' αγωνιστούμε για το δικαίωμα των Τσάμηδων, να (μας) χορεύουν...τσάμικο ! Όσο για το αν νοιώθουνε Έλληνες, όσοι νοιώθουν, ας τους αφήσουν χωρίς μπούλινγκ και θα διαπιστώσουμε οτι Έλληνες γύρω μας υπάρχουν περισσότεροι απ' όσους φανταζόμαστε. Και όχι επειδή κάποτε ζούσαν εδώ οι προ αιώνων Αρχαίοι πρόγονοί μας, αλλά επειδή εδώ ζούσαν προ λίγων ετών, οι παπούδες μας που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα τους. Επίκαιρη η θυσία του Διστόμου...και σε λίγο των Ψαρρών...και σε λίγο των Καλαβρύτων...και σε λίγο του Μεσολογγίου...και σε λίγο του Αρκαδίου...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αγιά Σωτήρα, υπάρχει στην Πλάκα (Κυδαθηναίων). Αν τύχει και περνάνε 'οσοι υπέγραψαν, ας ανάψουν κάνα κεράκι και να μην περιμένουν τον νέο ναό, για να εκκλησιαστούν.... Λέω εγώ τώρα, με το μπαρδόν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τγομεγός ο Γ. Κατρουγκάλ ! Γέλια μέχρι δακρύων ο μπαγάσας. Αλλά και "δεν πρόκειται να θυσιάσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων" ; Τι θα λες στα εγγόνια σου ρε αθεόφοβε ; ! Ξεπεράσατε και τους κυνηγούς και τους ψαράδες !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Για όλ' αυτά που γράφεις κ. Τετράδη, ξεχωρίζει η Ελλάδα απ' τους λοιπούς ! Δεν έχεις δεί στα Ντάτσουν : "Καλύτερα να σε ζηλέυουν, παρά να σε λυπούνται" ; ! Είναι θέμα διαχείρησης (των λεφτών των...άλλων !).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όταν ήταν η ώρα της συνοδοιπορίας και της συννενόησης, άλλα είχανε στο νού τους... Τώρα το πάνε στην συγκυβέρνηση και όλα καλά κι ωραία ; "Τι έχουν να χωρίσουνε" άλλωστε !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Να λέμε και καμμιά μακακία, να περνάει η ώρα και να πέφτει ο μισθός...Μου θύμισε τον κ.Γκαργκάνα - καλή του ώρα !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Δουλευόμαστε;
13/02/2017, 19:40

ΑΝ ξέρουν κάτι παραπάνω, καλά θα κάνουν να ενημερώνουν τον κόσμο και να μην περιμένουν την Πρωτοχρονιά, να μας τα πεί ο Τσίπρας. Και αφού είναι το παλληκάρι αναπληρωτής γενικού σχεδιασμού, ας κάνει τον κόπο να διαβάζει τα σχόλια του Κικέρωνα, το σάϊτ του Σπ. Χατζάρα και να καλέσει τον Κ.Καββαθά να πάρει καμμιά γνώμη για επενδύσεις. Πολύ θα ωφεληθεί και αυτός και η Ελλάδα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
06/02/2017, 18:48

Το μόνο πράγμα που λειτουργεί άψογα, είναι η δέσμευση των Τραπεζικών λογαριασμών, για χρέη ! Άμεσα και ον-λάϊν !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
26/05/2017, 17:06

Μήπως πρέπει να ξεχωρίσουμε και την Ορθοδοξία, απ' τις άλλες Θρησκείες ; Λέω μήπως ; Ακόμα Ορθόδοξους σκωτώνουν... Δηλητηριώδης ο Χριστιανισμός - σαν Θρησκεία - δεν υπήρξε ποτέ. Γι' αυτό άλλωστε σήμερα, βλέπετε γύρω σας αυτά τα χάλια. Εξ άλλου, όποιος καταδικάζει σήμερα δημόσια την Θρησκεία μας, χαίρει άκρας εκτίμησης. Όπου προοδευτικός και Άθεος. Αυτά που καυτηριάζει όμως ο Χριστιανισμός και που εστερνίσθηκαν σε όλους τους αιώνες, άνθρωποι με άλφα κεφαλαίο, δεν θέλουν ούτε να τα ακούνε οι ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ. Ο Χριστιανισμός λέει Ελευθερία ή Θάνατος. Όχι θάνατος του άλλου, αλλά του δικού σου. Για να ζήσουν τα νέα παιδιά ελεύθερα, κατανοώντας τη θυσία σου. Ο Χριστιανισμός, ποτέ δεν ήταν τρομοκράτης. Γι' αυτό και τον καπελώσανε οι εξουσίες. Η Αλήθεια όμως - δυστυχώς ή ευτυχώς - είναι μία, όπως και η Αγάπη. Όμως, όπως λέει κι ο Φίλιππος : όπου ο Εγωισμός κι ο χωρισμός ! (Χωρισμός κι απ' την Αλήθεια κι απ' την Αγάπη)...Το πήγαμε μακρυά ! Ας όψεται αυτός που έστειλε το δέμα, που ευτυχώς δεν σκότωσε τον Μπάρμπαδήμο !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έλα ρε Κικέρων, θέλεις να γίνουμε Μ.Βρεττανία με τη μία ; Που τρέχανε στα Φώκλαντ ; Εδώ η Κύπρος και μας πέφτει ανάποδα. Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει τις βάσεις για μιά ισχυρή Ελλάδα. Τι πειράζει να μην έχει μέσα Έλληνες ; Εκεί θα κολλήσουμε ; Είναι ν'απορείς - που έλεγε κι ο Καραλής - πώς δώσανε τη ζωή τους οι παππούδες μας, κι αφήσανε τα κόκκαλά τους, άθαφτοι, στην Βόρεια Ήπειρο. Κορόϊδα ! (άπαγε της βλασφημίας...).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά, τι τα γράφετε ; Μη μου πείτε οτι περιμένετε να μιλήσει κανένας απ' το Ελλαδιστάν. Εδώ θα αλλάξουμε τα βιβλία της Ιστορίας μας. Ιστορία που έχει γραφτεί όχι με μελάνι, αλλά με αίμα. Αν μιλήσει καμμιά Ουνέσκο, καμμιά Ρωσία, ευτυχισμένοι θά 'μαστε. Δεν τό 'χετε πάρει χαμπάρι, οτι έξω μας θεωρούν - κι όχι άδικα - νούμερα ; Και μάλιστα φαιδρά νούμερα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το επόμενο βήμα, είναι να τα ρίξουνε στην επάρατο, που δεν τους αφήνει να....ολοκληρώσουν !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μη κάνεις τον κόπο Κε Διαματάρη. Τούς έχουμε μάθει όλους χρόνια τώρα.... Όλα τα κάνουν για το καλό μας. Και για το καλό του τόπου ! Μάσες, ξάπλες, βούτες.... Για μας όλα. Νάναι καλά, υγιείς, καρδαμωμένοι. Γιατί αν αρρωστήσουν, ξέρεις τι θα μας στοιχίσουν ; Τόσα, κι άλλα τόσα. Γι' αυτό,μη μας τους στεναχωρεύεις και μας πάθουν τίποτα. Αν θελετε το καλό μας...!

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Τρίποντα κυνισμού
21/02/2017, 18:18

Η απάντηση του Γιάννη (με δύο ν), προς γνώση και συμόρφωση των Μισέλληνων Ελλήνων.... Ξεχνάνε οτι υπάρχουν Έλληνες, Φιλέλληνες, Ανθέλληνες και Μισέλληνες. Οι "πρόσφυγγες" και η κρίση, ήταν η αφορμή να τους ξεχωρίσουμε (παλι), μιάς και είχαμε ξεχάσει τις διακρίσεις.....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γι' αυτό έχουν χάσει κάθε αξιοπιστία και έρεισμα στο Οικονομικό περιβάλλον. Ο πρώτος μπαταχτσής είναι το κράτος. Κι ύστερα του φταίνε οι φοροφυγάδες..... Τώρα είναι ο σώζων εαυτόν, σωθήτω. Εδώ ο άλλος έδωσε αύξηση στον εαυτό του ! Τι να πεί καί το ΣτΕ...; Είμαστε ο λαός με τα μεγαλύτερα....μέζεα. Γι' αυτό και τα γράφουμε όλα εκεί : Νόμους, Ιστορία, Αγώνες, Θυσίες, Θεσμούς, τα πάντα όλα. Σιγά τώρα !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι η νέα (εδώ και χρόνια) νοοτροπία : Πέτα το στα μούτρα τους και θα σου πούν κι ευχαριστώ. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε ; "Ζώα, α ζώα" !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω : "απ' τον Βαρουφάκη και τον Στουρνάρα, ποιόν να πιστέψω" ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ευτυχώς που έχουμε σιδηρούς Υπουργούς ! Τι να λέμε τώρα...Αλοιφή τον έκανε τον κ. Ντε λα Μερσεριζέ, συγνώμη Ντε λα Μεζιέρ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τους έφαγε το χιόνι.... Ή βρίσκονται ήδη ανάμεσά μας ; !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Βυθίσατε τον Τσιάρτα!
23/10/2017, 17:33

Πίσω ψαροκασέλες !!! Το θέμα δεν είναι ο Τσιάρτας, τον οποίο τον έχουν γραμμένο στα μαραμένα μέζεά τους. Το θέμα είναι να φιμώσουνε όποιον και απλώς μιλάει. Αυτοί που γι' αυτούς και τα δικαιώματά τους να λένε ΕΛΕΥΘΕΡΑ και να μην κρύβουν υποκριτικά αυτό που είναι, έχουν αγωνιστεί κόσμος και κοσμάκης. Γνωστοί και άγνωστοι. Επώνυμοι και ανώνυμοι. Μία λέξη (άγνωστη στις ξεφωνημένες και τους πάτρωνές τους), ΝΤΡΟΠΗ !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Parabaths, μπράβο σου που τολμάς και τα λες. Υπήρχαν και τότε, εκείνα τα χρόνια, άνθρωποι που λέγαν τα κακώς κείμενα και είχαν προτάσεις - γιατί λένε οι ξύπνιοι, που οδηγούν Πόρσε, οτι "προτάσεις θέλουμε όχι μόνο κριτική - για να μην πέσουμε στα βράχια ( μεταξύ αυτών - τον έχω αναφέρει πολλές φορές, αλλά το αξίζει - κάποιος Καββαθάς Κώστας, ή ο κ. Γ. Μαρίνος στον "Οικονομικό" ). Όλοι αυτοί μπήκαν στο περιθώριο ή χαντακώθηκαν. Δυστυχώς (για μας). Κι όποιος θέλει, μπορεί στο Ιντερνέτι να διαβάσει για τις μηχανές Σ.Μαλκότση και την ιστορία αυτού του ανθρώπου. Είναι άκρως διδακτική και "Ελληνική". Αυτό είναι το Θέμα : ποιά εμπόδια πρέπει να πηδάνε κάθε φορά, αυτοί που μας κυβερνάνε και ΘΕΛΟΥΝ να κάνουν κάτι γιά τον τόπο τους και τους συνέλληνες (ωραία λέξη...) και δεν μπορούν. Είπε κι ο ΑΡΚΑΣ : Είναι καλό οι ηγέτες (μας) να βγαίνουν απ' τα σπλάχνα του λαού, αρκεί να μην έχουν σχέση με το...παχύ έντερο !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Οι φυλακές γίνανε για κάποιο σκοπό. Το ιδιο και τα δικαστήρια. Εμείς τα κάναμε Λούνα-Πάρκ ! Τα αποτελέσματα, τα βλέπουμε και δεν τα πιστεύουμε...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Θά 'θελα νά 'ξερα, όλοι αυτοί οι Υπουργοί του ΣΥΡΖΑΝΕΛ, τι ειδικότητες είχανε στον στρατό, όταν υπηρέτησαν (;) και τι Βαθμό ! Για να καταλάβουμε αν χρησίμευσαν στην πατρίδα, για κάτι καί πότε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Θάναι μέγα κορόϊδο,αν βγει και πεί προεκλογικά στους Δημόσιους τι (πρέπει να) τους περιμένει. Αν βέβαια έχει σκοπό να κόψει το Δημόσιο πεπόνι... Μπορεί να εστιάσει στην τιμωρία των προδοτών.Αν έχει βέβαια σκοπό να τους τιμωρήσει. Ή μπορεί να τονίσει την φιλελεύθερη πολιτική του. Αν έχει βέβαια σκοπό να την εφαρμόσει. Εχει καλό χαρτί και την μείωση της φορολογίας. Αν έχει βέβαια σκοπό να γίνουμε Ευρωπαίοι. Και το ατού της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ, λίγο είναι ; Αν έχει βέβαια σκοπό να τον καταργήσει. Μπορεί ασφαλώς ολ'αυτά να φαίνονται δύσκολα, όπως πχ να πάρει φέτο το πρωτάθλημα ο ΠΑΟ, αλλά κάτι πρέπει να κάνει, αν έχει σκοπό να εκλεγεί Πρωθυπουργός (ο Κυριάκος,όχι ο ΠΑΟ !).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όλα γίνονται για την διευκόλυνση του λαού ! Για το καλό μας ! Γι' αυτό τα καταργούμε όλα. Δεν τό 'χετε καταλάβει ακόμα ; Ανοίχτε και κάνα βιβλίο. Ακούς εκεί να θέλουν να κουράσουν τα παιδιά μας με τα παλιοαρχαία. Αρχαία μάθαινε βρε ο Κωστάκης και έμεινεν ες αεί Κουρασμένος, στη Ραφήνα ! ( Στα σοβαρά τώρα : Το άρθρο να σταλεί πάραυτα στον κ. Βαζελόγλου - συγνώμη Γαβρόγλου ).

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
06/01/2017, 15:00

1) Οι αποδοκιμασίες χρειάζονται. Βλέπετε κάποιον άλλο τρόπο, να συμμαζευτούν αυτοί που μας δουλεύουν κανονικά ; Δηλ. οι μεν θα ξηλώνουν - δημοκρατικά - πεζοδρόμια και οι "άλλοι" θα περιμένουν να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου ; Αν όλα λειτουργούσαν ρολόϊ, όλοι οι θεσμοί δεν είχαν ξεπέσει στον πάτο του βαρελιού, και αυτοί που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, είχανε την Ηθική εικόνισμα και την προσκυνούσαν κάθε πρωί πριν ξεκινήσουν τη δουλειά τους, τότε ναί. Να το σεβαστώ. Δυστυχώς όμως, ποτέ τα πράγματα αυτά, δεν ήταν Εκκλησία 2) Οι "συνθήκες κοινωνικής πόλωσης", είναι κάτι που ελπίζαμε οτι το είχαμε - μετά τα τελευταία τραμπάκουλα - ξεπεράσει. Διαπιστώνοντας όμως την υπαρξή τους, καταλαβάινουμε οτι ξαναγυρίσαμε πάλι σαράντα (καί) χρόνια πίσω. Δηλ.αν δεν μας αφήσουν χρόνους και οι τελευταίοι του "Πολυτεχνείου", δεν υπάρχει σωτηρία ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Άντε, καλώς τα δεχτήκαμε ! Με δημοκρατικές διαδικασίες, μας τους κατσικώνουν στο σβέρκο. Να ζήσεις Γιώργο μου και καλή χρονιά ! Ο μόνος που μας είπε : "Λεφτά υπάρχουν (αλλά όχι γιά όλους...) και δεν τον πιστεύαμε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα "αποφασίζομεν και διατάσσομεν", θυμίζουν άλλες εποχές.... Αντί να ανακουφίζουν τον κόσμο, του δημιουργούν πρόσθετους μπελάδες. Αλί σ' αυτούς, που "μένουν Ελλάδα" και δεν τα φάγανε με τον Πάγκαλο. Χρόνια Πολλά, καλή Πρωτοχρονιά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Με μιά ταμπέλλα "χωρίς κουκούτσι μυαλό", ξεπλένετε το χάλι που έχει περιέλθει η χώρα, με τις ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ πολιτικές, των Κυβερνήσεών μας ; Το μυαλό, καλλιεργείται στα σχολειά. Και τα σχολειά, τα έχουν ΔΙΑΛΥΣΕΙ. Όλοι τους. Όχι ο λαός. Οι Υπουργοί που υπηρετούν την "πρόοδο". Προοδευτικούς τους λέγανε κάποτε θαρρώ...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά κι αυτός, δεν περίμενε να τον σώσουν τα ΜΑΤ, παρά πήρε την καραμπίνα ; Γιατί δεν άφησε τους φίλους αλλοδαπούς να μπουν στο μαγαζί, να του το κάνουν καινούργιο ; Είναι και σιδεράδες και μαραγκοί και μπογιατζήδες,πλακάδες. Πλήρη ανακαίνιση θα του κάνανε. Ε, κι αν σπάγανε και κάτι, τόσες ΜΗΚΥΟ θα του τα πληρώνανε στο ακέραιο. Έχασε. Και πήγε και μέσα ! Παράδειγμα προς αποφυγή...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Να τους προτείνετε να γίνουν ΜΗΚΥΟ για "πρόσφυγγες", για να δούνε τη χαρά τους. Αρκετά φάγανε απ' το αίμα των ανιάτων τόσα χρόνια. Τώρα οι χρονίως ανίατοι είναι έξω απ' τα άσυλα...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
11/12/2016, 18:06

Ε ρε και να φτιάχνανε αυτούς τους "τόπους συνάθροισης", κάποιοι πριν 50 χρόνια... Θα πετάγονταν από ντιβάνια, από ντιβανοκασέλες, από καναπέδες ! Ποιοί ; Οι προοδευτικοί, ποιοί άλλοι ; Τότε πού μόλις είχε αναμετάδωση - σε μαγνητοσκόπηση - κάναν αγώνα η Τουβού, μας ψυχανέλυαν την εξάρτησή μας από την αποβλάκωση του ποδοσφαίρου (να και τα σημερινά κατάλοιπα του...Γουέμπλεϊ !). Βλέποντας κανείς τα σημερινά χάλια, θα έλεγε οτι είχαν και προφητικό χάρισμα ! Δυστυχώς όμως, αυτοί είναι που έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, σ' αυτή την "προοδευτική" κατάντια μας... Και μάρτυράς μας η σημερινή Κυβέρνηση.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το πάρτυ συνεχίζεται.... Στην Υγειά μας ρε παιδιά !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν κρίνει κανείς απ' αυτές τις προσωπικότητες, καταλαβαίνει τα υπόλοιπα χάλια της κοινωνίας...Ή του Πολίτικο... Για να μη βρίζουμε μόνο τους Έλληνες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τά 'παμε πάλι : Λεφτά υπάρχουν (για τους δικούς...) !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Λοιπόν, keaprogram.gr , για να πάρετε το επίδομα φτώχειας και τα κουπόνια σας. Από σας για σας. Και από σας για τους φίλους που "επισκέφτηκαν" τα τελευταία έτη τη χώρα σας. Έμαθα οτι πολλοί "επισκέπτες", ψηφίζουν. Πιό στη χάρη σας ! Σιγά μην περιμένουνε τους ντόπιους...δημοκράτες !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πάλι τους ξένους περιμένουμε να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου. Εμείς...ύπνον βαθύ, κομματικόν. Πόοοοσα χρόνια λένε οι σύλλογοι των πολυτέκνων για την υπογεννητικότητα και την ενίσχυση των οικογενειών ; Ήμουνα νιός και γέρασα. Και λέγανε για ευθύνες και για εσκεμμένες πολιτικές. Αλλά η Δικαιοσύνη έχει τόσες δουλειές, πού να τα προλάβει όλα...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το θέμα απ' ότι κατάλαβα είναι αν θα κλείσει το γραφείο, με την αλλαγή ηγεσίας μετά τις εκλογές...! Ή παρανόησα ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα εμείς, που υποτίθεται ενδιαφερόμαστε και καταλαβαίνουμε κάτι παραπάνω από οικονομικά, τι περιμένετε να κάνουμε. Μηνυση κατά αγνώστων/γνωστών ; Υπάρχουν Αντιπολιτεύσεις, Οικονομικοί εισαγγελείς, Συνταγματολόγοι, Νομομαθείς και δεν συμμαζεύεται. Αυτοί όλοι τι κάνουν ; Αλλά οι Βουλευτές μας έχουν ασυλία ! Οπότε τι συζητάμε ; (Αλήθεια, ποιό καλόπαιδο, τσιμέντωσε την ασυλία ; Αξέχαστες νοσταλγικές στιγμές ! ύστερα όταν λέει ο Ελ ΒΒ οτι όλοι ίδιοι είναι έχει άδικο ; )

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ύστερα μας φταίνε οι Ευρωσκεπτικιστές και τα ακραία...καιρικά φαινόμενα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πάλι επαληθεύτηκαν όσοι βλέπανε "δάκτυλους" πίσω απ' το "προσφυγικό". Και ; Και ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτεραα. Προς τι το μίσος κι ο αλληλοσπαραγμός ; Ποιός να μας πάρει σοβαρά, με τέτοια - διαχρονικά - χάλια ; Το πούν' το ή το ΝΑΤΟ ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Νομίζω οτι αφού - μετά από 2000 χρόνια - απεφάνθησαν "επιτελικά στελέχη τραπεζών", οτι τα μετρητά, ευνοούν την φοροδιαφυγή, τα υπόλοιπα είναι απλώς...οδοντόκρεμες. Να μη το σκεφτούν τόσα χρόνια, να λύσουμε το πρόβλημά μας...Ε ρε ΕΝΦΙΑ που σας χρειάζεται. Δράκουλες.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
09/03/2016, 12:10

865.000 προσλήψεις ! Κι εμείς δεν πήραμε χαμπάρι, να χωθούμε ; Ύπνοι...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όταν λέμε : "για τίποτα και για κανέναν λόγο", σημαίνει οτι πχ δεν έχουμε διάκριση. Ή οτι έχουμε μεγάλη έπαρση. Ή οτι έχουμε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας. Ή οτι ζούμε σ' άλλη χώρα ! Ξέρετε οτι, όταν πέρναγε ο Σουλτάνος - τα παλιά ωραία χρόνια - όποιος δεν έσκυβε το κεφάλι, του το έπαιρνε ο Βεληγκέκας ! Όταν λέμε κάτι αφοριστικό, ενέχει κινδύνους... Γενικά μιλάμε πάντα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
20/12/2016, 16:42

Την σήμερον ημέραν, φοροδιαφυγή=επιβίωση. Για όλους. Συνεπής φορολογούμενος=ο (νυν και αεί) ηλίθιος της υπόθεσης. Και ζήσανε αυτοί (που τα κατέθεσαν στην Ελβετία...) καλά, κι όλοι εμείς (που προτιμάμε Ελλάδα), συνεχώς χειρότερα. Αίτημα χωρίς αναβολή : Φέρτε πίσω τα κλεμμένα...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Θα βγουν πολλά λεφτά!
07/07/2017, 17:32

Η μεγάλη ελπίδα μας, είναι οι μετακλητοί ! Αποτελούν την εναλλακτική δυναμικότητα της ανάπτυξης, που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν οι μόνιμοι ΔΥ. Γι' αυτό και βλέπετε δειλά, να δημιουργείται το σημείο καμπής του Οικονομικού κύκλου, επί ΣΥΡΙΖΑ !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο λαϊκισμός ποιάς αποχρώσεως είναι ; Γιατί ακούμε "λαϊκιστές από δω λαϊκιστές από κει", τελικά που καταλήγουμε ; Στον Αντρέα (Θιόσχωρέστονα), στον Ολαντρέα (καλή του ώρα), στον Φιγιόν ( και πούντονα), ή στον Τράμπ (και νάτονα) ; Για διαφωτίστε μας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Λίγο πιό πάνω απ'το εθνικό, έβαλε λίγο και το οικογενειακό (συμφέρον). Κάποιοι κονομήσανε για όλη τους την (επίγεια) ζωή, με τα CDS και τα λοιπά γνωστά. Είχε βέβαια και τοπ Υπουργούς που μας προχώρησαν ένα βήμα μπροστά, σαν χώρα ! Και πέσαμε στην αγκαλιά του ΔΝΤ και στα χέρια των επόμενων φυντανιών της πολιτικής μας ζωής και μας έκανε τη ζωή ΠΟΔΗΛΑΤΟ ! Εξ άλλου το Καστελλόριζο, δεν έχει φύγει από τη θέση του....Μνημείο. Γι'αυτό,ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί : Γιώργο ζείς,εσύ (θα) μας οδηγεις. Κορόϊδα υπάρχουν μάτσα. Να ! μετά συγχωρήσεως .

Περισσότερα | Σχολιάστε

Χωρίς δηλώσεις ; Μα τι λέω, αφού θα αναρτηθούν στην "Διαύγεια" ! Υπομονή. Εξ' άλλου ο επανυπολογισμός των σφαγμένων μισθών και συντάξεων, έχει αρχίσει εδώ και έτη πολλά. Για να φτάσουμε το 300άρι, πριν βγούμε στις αγορές ντε ! Plan BB (Μπριτζίτ Μπαρντό).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Υπάρχει κάποιος υγειώς σκεπτόμενος, που να μην έχει καταλάβει ακόμα, οτι είμαστε για τα μπάζα ; Ανακύκλωση τώρα ! (Αυτό που ψάχνουμε, είναι ΤΙΣ πταίει. Έχετε καμμιά ιδέα ;)

Περισσότερα | Σχολιάστε

Διαβάζετε αν θέλετε τον Σπ.Χατζάρα στο "Δελτίο των 11". Αν σας ενδιαφέρει να μαθαίνετε κάτι παραπάνω, σχετικά με τον Εμφύλιο. Έχει αρκετά ντοκουμέντα για την - δυστυχώς - ανθελληνική δράση των ανθρώπων που ηγούνταν των Αριστερών, την μαύρη (ή κόκκινη) 5ετία, μετά τον πόλεμο. Τώρα που μας ξαναθυμίσανε τα παλιά και πιάσαμε τα μίση, αντί για τον....δερβίση, καλό είναι να μαθαίνουμε σωστά τα ιστορικά γεγονότα. Και αυτό γίνεται όταν υπάρχει σφαιρική ενημέρωση και τα γεγονότα έχουν γίνει ιστορία. Άνθρωποι δίκαιοι - εν ζωή - που είχαν τους ενδοιασμούς τους για το ποιόν των Αριστερών, από "τότε", δικαιώνονται πανηγυρικά, απ' τους Κυβερνήτες μας και τα χάλια τους. Και βέβαια δεν ξεχνάμε και τους πρό αυτών, που έπαιξαν θαυμάσια τον ρόλο τους, στο θέατρο του παράλογου πλιάστικου, που ξεκίνησε την 10ετία του 80. Όπως θα 'λεγε κι ένας Άθεος : η φύση εκδικείται. Και φτιάχνει Κυβερνήτες, σαν τον Αλέξη...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μ' αρέσει που ακόμα συζητάμε για Δεξιές και Αριστερές κυβερνήσεις. Εκεί που σταματάει το "έργο" της η προηγούμενη, συνεχίζει η επόμενη. Απλά και ωραία. Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός ; Αδέρφια είμαστε. Δεν παραδειγματιζόμαστε απ' τους άρχοντές μας ; ΑΚΟΜΑ ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Επί τέλους κάτι ευχάριστο για μας τους ιθαγενείς. Μπράβο τους και εις ανώτερα. Ο επαγγελματισμός βραβεύεται και επιβραβεύεται. Και Διευθύνων Έλληνας... Για να μη λέμε τα δικά μας τα μίζερα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είμαστε και μείς (νούμερα), αλλά κι αυτοί δεν πάνε πίσω...Το θέμα είναι οτι τη νύφη, την πληρώνουμε (πάντα) εμείς. Οι λεφτάδες φαίνονται !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αμ πές τα μας κυρ-Δημητράκη. Γιατί ψάχναμε να βρούμε που πάει ο ΕΝΦΙΑ.... Κύττα, αν δεν σου φτάνουν όσα δίνει το μαγαζί, μπορείς και να παραιτηθείς, να μπεί κάνας άλλος πεινασμένος. Και μεις, θα καταβάλουμε τον οβολόν μας συνεπώς. Για το καλό σας.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
17/11/2016, 16:05

Ντιμίτρισε, (αριστερός) χαλίφης, στη θέση του (δεξιού) χαλίφη. Πού το περίεργο ; Τό 'χουν πάρει χαμπάρι, χρόοοονια πρίν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Άλλες εποχές,όταν ο στρατός τολμούσε ν' ασχοληθεί ακόμα και με την καθαριότητα των στρατοπέδων, υπήρχαν άτομα (...) που χαλάγανε τον κόσμο : τι κάνουνε στα παιδιά, αγγαρείες, καψώνια, κούραση. Ενώ τώρα ! Α ! απόλαυση ! αγαλίαση ! αύρα ! προσφορά στον συνάνθρωπο : χτίσιμο, τάισμα, μπειμπι-λίνο, πλύσιμο, σίδερο. Αυτός είναι στρατός ! Ρε πώς αλλάζουν οι καιροί....

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Ζητούμε συγγνώμη
07/02/2017, 20:07

Ο κόσμος τόχει τούμπανο (καλώς ή κακώς) και μείς κρυφό καμάρι. Είναι σαν τα Σκόπια. Παντού τα λένε Μακεδονία και μόνον εμείς (άντε βάλτε και την Μπουρκίνα Φάσο ) Σκόπια !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
07/11/2016, 17:55

Μπράβο για τα σχόλια στους Διογένη και Κένταυρο. Στον Efpisto θα συνιστούσα να διαβάσει για τον Καποδίστρια το σάϊτ του Σπύρου του Χατζάρα (Δελτίο των 11). Έχει πολλά για τον Καποδίστρια, άκρως ενδιαφέροντα. Επίσης επειδή η ζωή μας κύκλους κάνει, καλό είναι να μη θεωρούμε τους προ από μας, κατωτέρου επιπέδου... Δηλ. μόνον έμείς είμαστε οι "ψαγμένοι" περί θρησκείας και οι άλλοι - οι προ - κοιμόντουσαν ; Λάθος...

Περισσότερα | Σχολιάστε

"... σε 18 μήνες από τώρα..." ; Μπράβο αισιοδοξία !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
16/01/2017, 19:42

Τελικά Γιώργο μου, λεφτα υπάρχουν ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όσο πέφτουν ακόμα οι συντάξεις και οι μισθοί των Δημοσίων, ουδείς ασχολείται με το τι (μας) έκανε ο Βαρουφάκης και τι θα (μας) κάνει ο Παπαδημητρίου. Όσον αφορά το ίδρυμα Λεβύ, αυτά είναι συνωμοσιολογίες ! Ένα απλό Ινστιτούτο Οικονομικής Ανάπτυξης είναι. Επειδή δηλ. από πίσω είναι ο Σόρος και μερικοί Αριστεροσιωνιστές (!), είναι κακό ; Και μεις στο Ελλάντα της Αριστεράς και της Ανάπτυξης είμαστε !


Περισσότερα | Σχολιάστε

ΚΟΥΙΖ : Ποίος ήρε το εμπόλεμον μετά της φίλης, χωρίς αντάλλαγμα ; Ούτως ειπείν, ποίος επαιζε τον Κοτζιάν, πάλαι ποτέ ; Ή άλλως πώς : τι είχες Ιωάννη και τό 'χεις ακόμα ; Πασίδηλον, οτι η Ιστορία, πρέπει να ξαναγραφεί. Οι Τούρκικες και οι Αλβανικές, ου μη μόνον και λίαν εσχάτως και οι Βουλγαρικές Ιστορικές πηγές, βοούν. Το είπε κι ο Ερντο(γ)άν : τα μνημεία στα νησιά, είναι Τούρκικα. Δηλ. οι Αρχαίοι ήταν Τούρκοι, αλλά δεν το γνώριζαν και ζούσαν σε μιά Αυταπάτη. Ήρθε η ώρα να μάθουν, έστω και εκ των υστέρων, την αλήθεια ! ΣΥΡΙΖΑ που τους χρειάζεται !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
23/04/2016, 16:11

Εδώ είναι Βαλκάνια καί εμείς, πάντα πρωτοτυπούμε. Καί θάλασσα μπορούμε να σας φέρουμε (στο βουνό), καί το ίδιο νερό άμα λάχει, το ξαναπερνάμε ! Εϊναι σαν αυτούς΄, πού ξεκινάνε γέρνοντας αριστερά, στο δρόμο κεντράρουν, κατόπιν το παίρνουνε δεξιά, τέρμα δεξιά και ξαναβγαίνουνε αριστερά ! Με το αζημίωτο πάντα...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα, είναι η εποχή που ψάχνουμε να βρούμε, τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια ! Ε, κ.Παππάς, κ. Αρτεμίου, Βενεζουέλα, ταξίδι, Σούπερ-Μάρκετ...τι μας κάνουν ; Μα αγάπη για τον Μάρξ, μέσα από μιά Νεοφιλελεύθερη ματιά ! Για το καλό μας...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δυστυχώς, οι μόνοι που μπορούν να αντιδράσουν σ' αυτό το "αποφασίζομεν και κάντε το", είναι μόνον οι γονείς-πολίτες, που δεν θέλουν ΚΑΙ αυτή την "αναβάθμιση", του Δημόσιου σχολείου. Γιατί δεν τα πάνε τα παιδιά στα Ιδιωτικά, που θα έχουν και μεγαλύτερη θαλπωρή και εξέλιξη, κοντά στα παιδιά του κ. Πρωθυπουργού και πλείστων όσων Υπουργών, πάσης απόχρωσης και πτέρυγας ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κάποτε, όταν έλεγαν οι γκάγκαροι, "άντε πνίξου", εννοούσαν στο Φάληρο...!

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
21/09/2017, 16:52

Ο καιρός γαρ εγγύς ! ( Ευτυχώς καλοκαίρι, δεν φοράμε καλσόν, να φύγει κάνας πόντος ! ). Τα κρούσματα Ιλαράς εξαπλώνονται. Εξακριβωμένο !

Περισσότερα | Σχολιάστε

ΜΗΚΥΟ, Μπουτάρης και λοιποί γνωστοί και μη εξαιρεταίοι. Σε αγαστή συνεργασία. Τους πολίτες, τους γράφουμε εκεί που γράφουν οι μαθητές μας - που θα αριστεύουν με 6 στα 20 - τα μαθήματά τους... Και λεωφορεία βρήκαν και εμβόλια βρήκαν και δικαιώματα βρήκαν. Όλα για τα "προσφυγόπουλα". Για τους λοιπούς ντόπιους, ρωτείστε τους (όσους) πολύτεκνους μείνανε, να σας πούνε. Για να μην αναφερθώ στο Ιατρείο του Ελληνικού (πρώην) αεροδρομίου και πάθετε ζημιά και δεν το θέλω να μπλέξετε με Νοσοκομεία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Να χαθείτε ρε ζαγάρια ! Ντροπή σας. Λίγη τσίπα ρέεεεεεε. Τους ξεπεράσατε με χίλια τους προηγούμενους ! Αλλά τι ντροπή σας ; Ντροπή μας που τ' ανεχόμαστε όλα εν ονόματι του βολέματος. Κάθε μέρα μια νέα ξεφτύλα... Πάνε και τα Πολυτεχνία, πάνε και οι Νομικές, πάνε κι οι Λαμπράκηδες, πάνε κι οι Πέτρουλες, πάνε στον αγύριστο κι ακόμα παρα πέρα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μου θυμίζουνε την επανίδρυση ! Παρόλο που δεν το λένε, είναι κρυφοΝουΔούδηδες. Άλλωστε τι αριστεροί θάταν, αν δεν κρύβανε μέσα τους και κάποιον...δεξιό ! Είναι η Διαλεχτική που λέμε...

Πάντως ο Γιώργος μιάν αλήθεια είπε και πέσανε να τον φάνε : λεφτά υπάρχουν ! Και μάλιστα, με ονοματεπώνυμο !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και με την ευχή μας. Να τους βάλλουν να χτίσουν και με τα χεράκια τους ( τόσοι νέοι καρδαμωμένοι υπάρχουν μεταξύ τους ), ξενώνες και ξενοδοχεία, να περνάνε μπέϊκα. Λεφτά υπάρχουν... (Και όποια ΜΗΚΥΟ θέλει, ας πάει μαζί).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πενταετούς θητείας : μετάφραση στα Ελληνικά = Πελάτες μου ! ( για τον waldorf )

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μπορεί οι φωτιές να μας ξέφυγαν, αλλά ουαί σε όσους τολμήσουν να παραβιάσουν τα σύνορά μας...! Ρε είμαστε μπάχαλο. Δεν τό 'χετε πάρει χαμπάρι ακόμα ; Δηλ. τι πρέπει να γίνει ; Να βγεί Πρωθυπουργός ο Λεβέντης ; Ο Τσίπρας είναι το καθ' ομοίωσίν μας. Είμαστε στον (απο)πατο. Το μόνο που μας σώζει, είναι να αναγεννηθούμε απ' τις σταχτες μας ! (Καλά έλεγε ο Ρασούλης : η εκδίκηση της Γυφτιάς).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κι αν περιμένουν βοήθεια απ' την Ελλάδα,σωθήκανε. Εμείς, λόγω της πατροπαράδοτης φιλοξένιας, δίνουμε προτεραιότητα στους φιλοξενούμενούς μας, εκ των πιό εγγύς, Αφρικής και Ασίας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μα τον....Γερμανό μας, μα τον Άγγλο μας, μα τον Ρώσσο μας, τον τραβάει ο οργανισμός μας. Εμείς προσκολλημένοι στους Τουρκόγυφτους. Συγνώμη, Ρομά. Είμαστε μποέμ φύση (τρομάρα μας) ! Α, μη ξεχάσω, στον Καναδά λέει, θεσπίσανε και το τρίτο φύλο : το Ουδέτερο ! Αρσενικό, θυληκό, ουδέτερο. Κλίνεται κατά το "κλαύτα Χαράλαμπε", ουδέτερο ρήμα, παθητικής στάσης και φωνής (ή ξε-φωνής). Και στα δικά μας, τα ελεύτερα !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Υπέρ Φίλη ανάγνωσμα
07/10/2016, 15:38

Στην αναμπουμπούλα, ο κάθε άσχετος ( ή ιδιοτελής ) χαίρεται. Δηλ. έχουμε λύσει όλα τ' άλλα και μας έμεινε η θρησκεία ; Αλλά τα κοπανάνε όλα μαζύ, σου λέει, με τι να πρωτοασχοληθούνε οι καναπεδάτοι ; Με την ανεργία, με τις συντάξεις, με την υγεία, με το ασφαλιστικό, με τα επαγγελματικά του ο καθένας, με τα εξωτερικά, με τους λάθρο ; Με τι ; Οπότε εμείς περνάμε - και με νομοσχέδια - αυτά που θέλουμε, κι άσε τον κόσμο να κουρεύεται. Το ίδιο κάνανε και οι προηγούμενοι, το ίδιο και οι ηγούμενοι, το ίδιο και οι επόμενοι...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
04/10/2016, 16:40

Ξέρετε πόσα χρόνια προσπαθούν οι ταγμένοι, να κάνουν τον κόσμο να μην ενδιαφέρεται για τα κοινά ; Σιγά - σιγά το καταφέρνουν.... Είναι αυτό που λένε γιά την αναξιοκρατία, αν έχετε ακούσει : Έξω οι άσχετοι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κε Κώστα μου, πάλι " ν' αρχίσουν οι χρηματοροές" απ' τους δανειστές ; Πάλι σωσίβια ; Μάλλον μόνοι μας δεν πρόκειται να μάθουμε κολύμπι ποτές. Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κε Χολέβα, στείλτε το άρθρο σε κάνα Υπουργείο Εξωτερικών, μπας και μορφωθούνε λίγο περί των γεγονότων. Γιατί όταν συνέβαιναν, τα "παιδιά" ήταν απασχολημένα στις Νεολαί(ρ)ες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μου είπαν οτι είδαν να πουλάνε το σύνταγμα, στο Σούπερμάρκετ, δίπλα απ' τα χαρτιά υγείας ! Επειδή δε, είχαν περιορισμένα κομμάτια, είχαν προτεραιότητα όσοι δήλωναν συνταγματολόγοι. Δεν το πίστεψα βέβαια ! Έκανα κακώς ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Φυσικό φαινόμενο" ! Το λέει η διεθνής βιβλιογραφία, μας είπε η Τσούπρα 'μ ! Τον Λουκιανό που έλεγε : Όξω γ@*$# τους άσχετους, τό 'χει ακούσει ; Θα την οφελήσει πολύ. Αλλά τι φταίει το παιδί ; Αυτά μαθαίνουνε στα σχολεια μας, αυτά λένε. Άλλοι είναι οι φταίχτες, που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Ελεύθεροι. Με κάτι συνταξάρες νάα (μετά συγχωρήσεως).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Προφανώς ο κ. Παντελάκης, δεν έχει πάει τώρα κοντά σε σχολεία, και δη δημοτικά. Θα είχε δεί οτι τα Ελληνόπουλα, ήδη αποτελούν μειοψηφία στις τάξεις εδώ και χρόνια. Ακούσατε κανέναν να λέει και να παραπονιέται γι' αυτό ; Το επίπεδο των σχολείων, που έχει υποβαθμισθεί ΚΑΙ εξ αυτού του λόγου, είδατε να ενοχλεί κανέναν ; Δεν ξέρω αν οι γονείς των συγκεκριμένων σχολείων είναι ρατσιστές, αυτό που ξέρω είναι οτι οι Έλληνες στον τόπο τους, δεν μπορούν νά 'ναι Έλληνες. Γι' αυτό μάλλον φεύγουνε όσοι μπορούν...Είπαμε, Ελληνική φιλοξενία, αλλά εδώ κοντεύουμε να μας καβαλίσουνε (με την καλή έννοια !) και δεν πρέπει ούτε να διαμαρυρόμαστε. Σύνταγμα υπάρχει, ή έχει γίνει...χαρτί υγείας ; Το οτι βάζουνε κάθε φορά τα παιδιά μπροστά από κάθε θέμα, μου θυμίζει καποιους, που για να κάνουν την δουλειά τους και να διακπεραιώνουν τις υποθέσεις τους, σε κάθε θέμα που έχουν - συνήθως με το Δημόσιο - θυμόνται την γυναίκα που έχασαν και τα ορφανά παιδάκια τους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γι' αυτά και γι' αυτά περιμένουμε ν' ανοίξουν οι φυλακές μας και να υποδεχθούν τους άξιους κυβερνήτες μας, αλλά τ' αφήνουμε κι αυτό σε άλλους (ντόπιους ή ξένους πυρήνες...). Κι οι ξένοι σύμβουλοι, είναι μεν ανίδεοι, αλλά έχουν να τους καθοδηγήσουν οι δικοί μας Εφιάλτες. Με το αζημίωτο φυσικά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Προβλέπω τα παιδιά μας να παντρεύονται, μόλις πάρουν σύνταξη ! Αλλά και διάλυση των συνδικάτων, εν μέσω Αριστεροδέξιας κυβέρνησης ! Ποιός να τό 'λεγε ! Και θυμάμαι τους Σοφούς, που λέγανε οτι το εργασιακό κόστος, ήταν το κακό της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων/υπηρεσιών μας ! (Σοφοί) Γέροντες η ευχή !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
04/04/2016, 17:35

Στείλτε το άρθρο και σε κάναν Υπουργό - πρώην και νυν - Υγείας, να δει τις επιτυχίες τους. Και επειδή είμαστε και ρατσιστές : Κατερίνα, χουέρ αρ γιου φρόμ ;

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
27/04/2016, 15:24

Παιχνίδι : "Εάν γεμίσετε τα σχήματα με τις κουκίδες, θα βγεί γνωστό πρόσωπο της πολιτικής μας σκηνής, πρώτος διδάξας το Μάρκετιν στα εκλογικά" .... Τα (χθεσινά) παιδιά (και σήμερα ενήλικες) μας φταίνε ;

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Δικαίωμα στη δυστοπία
01/09/2016, 20:58

Για του λόγου (άρθρου) το αληθές, βλέπε και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ενός κόμματος κατ' εξοχήν δυστοπικού ! Άλλα λένε (τουλάχιστον δημόσια) και άλλα εννοούν... Καί Όχι από λάθος. Συγχαρητήρια για το άρθρο. Επί τη ευκαιρία για όσους ψάχνουν τους πταίχτες στο μεταναστευτικό : "παράτυπος" και όχι παράνομος ή λαθρομετανάστης, είναι ο όρος που χρησιμοποιούν τα (προηγμένα ;) ευρωπαϊκά κράτη (συστάσεις Ν. Μούιζνιεκς προς τις Ελληνικές αρχές, ΦΕΒ 2014...).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει ; Α ! ναί. Τον δικό μας, που απειλούσε οτι θα πλημμυρίσει την Ευρώπη, και μας μείνανε αμανάτι (Τούρκικη λέξη...). Μπας και το λέει για μας ; ΕΕ δεν είμαστε ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Με συγχωρείτε, νηστικούς θ' αφήσουμε τους "πρόσφυγας" ; Ξέρετε τι έξοδα έχουν ; Βάλε φαΐ, βάλε φώς, βάλε νερό, βάλε αποχέτευση, βάλε κινητά, βάλε ΕΡΤ, βάλε τσιγάρα, βάλε σεκιούριτι, βάλε καφετέρια. Πώς θα βγούνε όλ' αυτά, μου λέτε ; Μην είμαστε και πλεονέχτες !

Περισσότερα | Σχολιάστε

1) Μην ξεχνάτε, οτι υπάρχουν και φυλακές, που περιμένουν πελάτες 2) Αν θέλουν μπορούν να τις επισκεφθούν και τα μέλη του ΔΝΤ, που ήρθαν να μας σώσουν μεν, στο δρόμο δε, χαθήκανε στα στενά του Δημοσίου μας και 3) Τώρα και το χρέος, μοχλός πίεσης για τους λαθρεπιβάτες ! Ήγγικεν η ώρα, να γυρίσουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα, στα νταμάρια. Α, όλα κι όλα ! Το είπε ο Κος Πρόεδρος. Άραγε οι σκωτωμοί στο Αμέρικα, απ' τους απελπισμένους της διαστημικής εποχής, θα καθυστερήσουν να΄ρθουν και προς τα δώθε ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ας τελειώνουμε με τη Δραχμή : άμεσα να μετονομαστεί το Ευρώ σε...Δραχμή και να ησυχάσουμε όλοι ! Ούτε ισοτιμίες, ούτε παράλληλα νομίσματα, ούτε οικονομικές σπαζοκεφαλιές. Όπου Ευρώ, στην Ελλάδα θα λέμε Δραχμή. Δηλ. πώς όλος ο κόσμος τα Σκόπια τα λέει Μακεδονία και μείς Σκόπια ; Τώρα είν' η ώρα, του Γιάννη Βαλαώρα ! (και καλή του ώρα).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η κομματική ιδεολογία, είναι το όπιο του λαού. Όποιοι το κατάλαβαν, άρχιζαν ν' αλλάζουν στρατόπεδα, σαν τα πουκάμισα. Κι η ιδεολογία, πήγε περίπατο στον οπιοβολώνα των Σκοπίων (πρώην σύντροφοι, νυν αντίπαλοι, μέλλοντες συνευρωζωνιστές). Η Ιστορία, δυστυχώς δεν σβύνει. Και τα γουναράδικα, με το Harrods, δίπλα είναι !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι αυτό που λέμε : "πονάμε, αλλά μας αρέσει...!"

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο φωτισμός της κοινής γνώμης, μου φαίνεται - εδώ και χρόνια- οτι περνάει απ' την τσέπη της. Όποιος την γεμίζει, την φωτίζει και βλέπει το φώς το αληθινό...! Στίς εκλογές ! Τ' άλλα, δεν την πολυαφορούν. Όποιος έχει το μέλι, γλύφει. Είτε από Δεξιά έρχεται, είτε από Αριστερά. Την ιδεολογική ανάλυση, (ο κοινός πολίτης) την έχει καταργήσει....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κάθε φορά λέμε τα αυτονόητα. Από συζητήσεις και μελέτες, πάμε καλά. Η πράξη μας λείπει. Και αυτή έχει μέσα της, την αδιαφορία η/και φθόνο για την πατρίδα και τους συμπατριώτες και το εύκολο κέρδος που πέφτει σαν δόλωμα στο τραπέζι, απ' τον οποιονδήποτε έχει συμφέρον.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν θά θελα νά 'μουν στην θέση των Δικαστών... Διότι όποιος έχει τα γένια, πρέπει νά 'χει και τα χτένια. Ειδαλλως, έχει τα...χάλια του.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ανέκαθεν ήμασταν σαν κράτος υπόδειγμα. Και σε ελέγχους και σε διαδικασίες διεκπεραίωσης. Απορώ με τους Γερμανούς...! Φρουρά, φρουρά...! Που πήγε η φρουρά ;

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Ζήτημα ζωής…
29/03/2016, 18:04

Μπείτε στο σάιτ του Κοινωνικού ιατρείου Ελληνικού και θα δείτε τα χάλια μας.... Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία. Πάντως για να τα ακουμπήσουμε στα ιδιωτικά, επιλέγουμε ελεύθερα.....

www.mkiellinikou.org/


Περισσότερα | Σχολιάστε

Μα, πρώτη (;) φορά Αριστερά (;) ! Πιστεύω στο τέλος,να τιμήσουν τα ρούχα που φοράνε και να μη τους εκδόσουν. Γιατί για θέμα ιδεολογίας, δεν συζητάμε... Μπράβο και για το άρθρο και για τα σχόλια.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
29/03/2016, 23:29

Άμα δεν ξέρουμε να ξεχωρίσουμε, τουλάχιστον, το φυσικό απ' το αφύσικο, τότε έχουμε πρόβλημα. Σαν νοήμονα όντα. Χωρίς να μπαίνουμε σε λεπτομέριες περί της προσωπικής ζωής του καθενός... Παλαιότερα στο σινεμά, υπήρχαν τα Κατάλληλα, Άνω των 13 (!) και τα Ακατάλληλα. Αυτά δεν ισχύουν πλέον και τα παιδιά - ποιός άλλος ; - δέχονται κατά πρόσωπο, τα πάντα. Υπάρχει άμυνα ; Μόνο στο μπάσκετ. Τα αποτελέσματα, θα τα δούμε - αν ζούμε - σε μερικά χρόνια. Ήδη κάποια βλέπουμε στη Βουλή και μας κάνουνε - αλγηνή - εντύπωση. Εκτός αν σε μερικούς αρέσει το θέαμα και η κουλτούρα που αποπνέει. Κάποιοι φέρουν ευθύνη γι' αυτό το κατάντημα. Ψάξτε τους. Μεγάλα παιδιά είμαστε. Εξ άλλου η Ελευθερία έχει όνομα : Διονύσιος Σολωμός. Διαβάστε το (όλο) το ποίημα, είναι διδακτικό. Τουλάχιστον μιά φορά στη ζωή μας. Όπως διαβάζετε, τον Κο (η αν Κα, ζητώ συγνώμη) Βαλλιανάτο τώρα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Στα πλαίσια της συναδέλφωσης των Ελλήνων, και εν μέσω της κ@λοκρίσης, καλό είναι να υπενθυμίζουμε και να αναμοχλεύουμε τα μίση, για να πετυχαίνουμε πάντα, αυτό που θέλουμε : διαίρει και βασίλευε. Τι Αριστεροί είμαστε ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν τό 'λεγε με δικά του λόγια, μπορεί και να καταλαβαίναμε τι ήθελε να πεί. Το θέμα είναι να ολοκληρώνεις ! Αν μένεις στη μέση, βράστα. Και από δημόσιο βήμα, ομιλία με λέξεις "Ολοκαυτώματα", Εβραίοι, Ναζί κλπ είναι κίνδυνος θάνατος ! Καλύτερα νά 'λεγε : γιατί το ΚΙΣ δεν πληρώνει ΕΝΦΙΑ΄, σαν το "Χαμόγελο" ; παρά που πήγε κι έμπλεξε τα ολοκαυτώματα (τους) και τις καταστροφές (μας).

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
05/12/2017, 16:28

Το θέμα είναι οτι η Αριστερά, χρόνια πολλά τώρα, αγωνιζόταν να απαλλαγή από την λάσπη, που της πέταγαν τα εκ δεξιών προβοκατόρια. Και φθάσαμε στο τώρα ! Στην αριστερή λάσπη ! Καλά πάμε... Κάνας άλλος που δεν πρόλαβε ; Και την ώρα που η Ευρώπη και οι γείτονες προχωράνε μπροστά, εμείς βρήκαμε πάλι τρόπο να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Κάτι για Οικουμενικές και πράσινα άλογα, κάτω από την απειλή της χρεοκωπίας, τα πετάξαμε στον κάλαθο και θυμήθηκαμε τις παλιές καλές εποχές που σφαζόμασταν... Και οι άλλοι ψάχνουν το Ντιενέϊ, να δούνε αν είμαστε Έλληνες ! Χωριό που φαίνεται θελει και κολαούζο ; Κι ο Ποιητής μας ; Τον ξεχνάμε κι αυτόν πάντα : Μην ειπούν στον στοχασμό τους. τα ξένα έθνη αληθινά, "Αν μισούνται ανάμεσά τους, δεν τους πρέπει Ελευθεριά" (Δ.Σολωμού, Ύμνος εις την Ελευθερία). Πάντα επίκαιρος.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά είναι τα σχόλιά μας και οι διαπιστώσεις μας, αλλά ο Τσίπρας αυτά τάχει για στραγαλάκια. Το θέμα είναι οτι ο κόσμος είναι πεπεισμένος οτι τι Λωζάνη τι Κοζάνη. Τι Τσίπρας, τι Μητσοτάκης. Όλοι είναι ίδιοι. Απόδειξη, οτι εκεί που σταματάει ο προηγούμενος, συνεχίζει ο επόμενος....Σε όλα. Και όποιος περίμενε κάτι διαφορετικό από την Αριστερά, κατάλαβε οτι τα δύο χέρια, νίβουν το ίδιο πρόσωπο : της διαπλοκής, της κονόμας, του βολέματος ημετέρων, της καλοπέρασης (εις βάρος των κορόϊδων), της αύξησης των καταθέσεων (μας στο εξωτερικό), του ξεπουλήματος της χώρας (έναντι κατάπτυστων ανταλλαγμάτων), του αμοραλισμού, της αμφιλοξεφτυλέ πορτοκαλλί επανάστασης και της προδοσίας των αγώνων και του αίματος των προγόνων. Το δε "δεν θα εφαρμοσθούν τα μέτρα αν...", μου θυμίζει τα σαμποτάζ που κάνανε τότε στούς Γερμανούς και τη νύφη την πλήρωνε ο κόσμος (ο λαός που θα λέγαμε αλλιώς πως).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ενώ εμείς, φροντίζουμε να τα διαλαλούμε και να τα διαφημίζουμε. Ας πούμε στην Αμφίπολη...Μόνο που δεν μπορούσαμε να μετακινήσουμε τον τύμβο να τον πάμε βορειότερα, να τον ξεφορτωθούμε ! Και εκεί, που κάποιοι Ιδιώτες έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνει το κράτος, όλα καλά κι ωραία. Μας αρέσει η ιδιωτική πρωτοβουλία και οι μεγαλοεπιχειρηματίες... Τες πά. Οι Τούρκοι κάνουν το "καθήκον" τους, αναμπάμ-παμπαντάμ. Εμείς πώς φροντίζουμε να τους ξεγυμνώνουμε ; Κάνοντας διμερείς συμφωνίες για τροποίηση της Ιστορίας στα σχολικά βιβλία ; Κατάντια Κα Αντιγόνη μου. Κατάντια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν μπορούσε το άρθρο να δημοσιεύεται κάθε μέρα, θάταν ιδανικό. Να μη το ξεχνάει κανείς (μεσήλικας προς το μεγάλο) που έχει ευθύνη για το οτι οι νέοι, κάνουν αποχή από γάμο και οικογένεια, προτιμώντας να ζούν μόνοι ή με συμβίωση (!). Και γι' αυτό, υπάρχουν αίτιοι... Οι οποίοι και "φρόντισαν" να εμπλουτίσουν τους γηγενείς με αλλογενείς, ώστε να μην έχουμε δημογραφικό πρόβλημα ! Έχετε το πρόβλημα ; Έχουμε τη λύση !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πωπώ κάτι μεταρυθμίσεις ! Ας όψεται ο εφαρμόσας τα ισοδύναμα...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εϊχα διαβάσει οτι ήταν Καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο. Πώς έγινε διοικ.υπάλληλος ; Μέσω ΑΣΕΠ ; Ελλάς το μεγαλείο σου !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ν' αγιάσει το χέρι σου κ. Γιώργο. Απ' τα κείμενα που πρέπει να διδάσκονται, και όχι μόνον.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
08/06/2016, 20:03

Κυρία Μαρία, όταν οι Ιταλοί οδηγούσαν (και παρήγαγαν) αυτοκίνητα, εμείς είμεθα εις τους κλάδους των δένδρων. Φανταστείτε τώρα : μέχρι να κατέβουμε (απ' τα δέντρα), μέχρι να δούμε πού βρισκόμαστε, μέχρι να δούμε πού βρίσκεται (και τι κάνει) ο γείτονας, μέχρι να τον κουτσομπολέψουμε, μέχρι να ασχοληθούμε με τα χάλια του, μέχρι...μέχρι...μέχρι...να δούμε και τα δικά μας χάλια και μέχρι να τα διορθώσουμε, οι Ιταλοί θάνε στο φεγγάρι. Υπόθεση κάνω, αλλά - αν ζούμε - μετά από 55 τέρμινα, θάμαστε οι τελευταίοι που θα προσπαθούμε να βγούμε απ' τα μνημόνια, και δεν θα το μπορούμε. Σ' αυτά, είμαστε πρώτοι (από το τέλος) ! Τι Τοσκάνη και τι Λωζάνη. Κοζάνη και ξερό ψωμί. Μελαγχολούμε, όταν σοβαροί Έλληνες στην εποχή μας, προσπαθούν - χωρίς "όπλα" - να ακουστούνε.... Μήπως έχετε υπ'όψη σας κάποιον Κ.Καββαθά ; Φωνάχτε τον. Θα σας πει πολλά. Ξέρει και για το Ελληνικό, που είναι και επίκαιρο. Καλό βράδυ. Κίπ γουόκιν...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καί έδωσαν το Ίδρυμα Νιάρχου στο Δημόσιο ! Μη τάξεις σε μικρό παιδί και σε Αριστερό ιδιωτική θέση εργασίας !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι αυτό που έχει πεί κάποιος κοντοχωριανός, προ πολλού : Τις πταίει (για τα χάλια μας).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο ΓΑΠ, μας ξεβράκωσε, μας έριξε στο κρεββάτι και φώναξε τους άλλους, να μας περιποιηθούν, λόγω του ότι εκείνος έπεσε απ' το ποδήλατο και χτύπησε ! Δεν έχουμε παράπονο. Καλό παιδί, από σπίτι. Και μορφωμένο ! Τι...Αλέξης !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
23/09/2017, 10:25

Έχεις δίκιο ρε συ. Τον Βοτανικό τον ξεχάσαμε ! Πωπώ ! Και τώρα με το Μετρό, απ' έξω κατέβαινες. Θά 'παιρνε αξία η περιοχή. Αλλά είχαμε τους πρόσφυγας και που θα τους βάζαμε ; Και μη σου πώ απ' τους πρόσφυγας και τους τζύφτους, μπορούσε να βρεί εκεί δίπλα κάνα παιχτάκι. Μου κουβάλησε όλους τους παιχταράδες, σαν τον Πολέτι, τον ιπτάμενο και την απογείωσε την ομάδα ! Άντε καλημέρα σε όλους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μπράβο Ελληνοφρενή. Πες τα, γιατί τα λαμόγια, μυαλό δεν βάζουν. Παρόλο που έχουν δημόσια παραδεχτεί, οτι μ' αυτά που μας κάνανε, τ' αποτέλεσμα είναι να μας έχουν διαλύσει. Όσο για τον Γιώργαρο, μη μας τα θυμίζεις, πάνω που πάμε να τα ξεχάσουμε, με την καινούργια μας αγάπη : τους πρόσφυγες ντε. Κάθε φορά, μας πετάνε και κάτι, νάχουμε ν΄ασχολούμαστε, για να μην πλήτουμε. Έφυγε κι ο Βέλγος, προς θλίψιν, πολλών και πολλών !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Λαέρτη, μπορούμε να φέρουμε για Ανεξάρτητους, εισαγώμενους. Σαν τους διαιτητές που φέρναμε κάποτε για τα ντέρμπυ ! Η συζήτηση πάντως και το ΄αρθρο, μας δείχνει οτι εν έτει 21ου αιώνα, ανακαλύπτουμε πάλι τον τροχό. Οποία ευτυχία ! Νοιώθω επιτέλους, την συναρπαστική χαρά της ανακάλυψης, ενός εξερευνητή !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η καλή μέρα φάνηκε από τότε που ήρθε - απρόσκλητο - το σκαθάρι της Αφρικής και δεν άφησε όρθιο φοίνικα για φοίνικα ! Και δεν μιλάμε για τα κουνούπια τίγρεις, που μας έχουν πιεί το αίμα ! Θυμάμαι όταν οι παππούδες μας πηγαίνανε μετανάστες, Αμερική - Αυστραλία, από τι εξονυχιστικούς ιατρικούς και ελέγχους για παράνομη χλωρίδα ή πανίδα, περνάγανε. Αυτό εδώ με την Ελλάδα, είναι άλλη μιά παγκόσμια πρωτοτυπία. Και δυστυχώς εις βάρος μας. Τις πταίει ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Επιτέλους και μια γενναία απόφαση, υπέρ του σφαγιασθέντος Συντάγματός μας. Το Σύνταγμα, πρέπει να είναι σεβαστό απ' όλους, κι όχι μόνον όποτε μας συμφέρει ατομικά. Το Σύνταγμα κατοχυρώνει τα δικαιώματα του λαού ως συνόλου και όχι της κάθε κοινωνικής/πολιτικης ομάδας ή της κάθε ευκαιριακής κατάστασης. Έστω και για το έλασσον αυτό ζήτημα της κρίσης, η καταπάτησή του είναι ανεπίτρεπτη.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά, ποιός μας λέει την αλήθεια ; Θαρρώ πως θα τα μπλέξω... Ποιά (αλήθεια) να διαλέξω ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι που από τότε που είπε ο Πάγκαλος όλοι μαζί τα φάγαμε, δεν μπορούμε να βρίσουμε αυτούς που τα τρώνε...! Ω μετά Χριστόν Προφήτα !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Λεφτά υπάρχουν Νο2!
13/09/2016, 16:05

Το πλαν Μπι για την κατάργηση του Ενφιά ; Καλό φαίνεται. Θα πληρώσουν (πάλι) οι έχοντες και κατέχοντες ! Τέτοια ξεφτίλα πιά ! Έναν κεφαλικό φόρο να βάλουνε, να ξέρουμε και με ποιούς έχουμε να κάνουμε... Είναι αυτό που έγραψε ο ΑΡΚΑΣ, το είδατε πιστεύω : "Οι πολιτικοί (ηγέτες) , καλό είναι να βγαίνουν απ' τα σπλάχνα του λαού. Με εξαίρεση όμως, το Παχύ έντερο" !

Περισσότερα | Σχολιάστε

"...Πρόθεση της κυβέρνησης, είναι να κινείται η τοπική κοινωνία..." ! Νομίζω, πρέπει να πάει στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ο Κος Αναπληρωτής....

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
12/09/2016, 18:24

Φυλακή ; Άσε έχουν σειρά οι άλλοι, οι πρίν, που οι νυν θα "τους είχαν βάλει μέσα, σε έξι μήνες" !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
12/09/2016, 18:05

Όχι, λέμε στους άσχετους. Ειδικά σε Πρωθυπουργούς, Γιατρούς, Μηχανικούς. Παίζουν με τη ζωή μας.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Τις μετακινήσεις, ποιός τις πλερώνει ; Λεφτά υπάρχουν ή όχι ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουνε (βράζουμε), αλλά "η εσχάτη πλάνη, χείρον της πρώτης"...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν και το οτι Ηγέτες όντες, τυρβάζουν περί ανέμων και υδάτων, δείχνει μάλλον κρίση Ηθικών Αξιών (πχ και οι Έλληνες Υπουργοί που τρώγαν - και τρώνε - εν μέσω κρίσης, αστακούς στην Γκράν Βρετάνια, ή ο Ηγέτης, Ανδρέας που έλεγε : " όταν θάρθει η ώρα της πληρωμής του λογαριασμού, εγώ θά χω πεθάνει...." ), το οτι αντιπαρέρχονται τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις, χωρίς να λαμβάνουν τα μέτρα τους, δείχνει ΚΑΙ απώλεια ελέγχου. Με ότι αυτό συνεπάγεται....Για όλους μας. Και εμείς που ζούμε εδώ, τα βλέπουμε ήδη.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μπορείτε να μου εξηγήσετε και μένα (για να σώσετε την αριστερή παρτίδα) : δεν θέλουν Επιτάφιο και Αντιγόνη στα Αρχαία, ή καθόλου ; Γιατί τα Αρχαία, δεν τα ήθελαν για άλλους λόγους (κάποιος είχε πεί, για να αποκόπτονται εύκολα - τα παιδιά - από την σκοταδιστική Θρησκεία μας...). Μιά μετάφρασή τους όμως, έστω ενός Αριστερού Φιλόλογου, σε τι τους χαλάει ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έρχεται...μονιμοποίηση συμβασιούχων στους Δήμους ! (Ποτέ δεν είναι αργά, για ένα Νεσκαφέ φραππέ...στο Δημαρχείο.)

Περισσότερα | Σχολιάστε

Με λίγους διορισμούς ακόμα και λίγη αποχή, βγαίνει χαλαρά (Ο Αλ6ς). Και το ξέρει. Γιατί ο κόσμος, λέει : τι Λωζάνη, τι Κοζάνη. Τρώει (ακόμα) η μιά, (θα) τρώει (ακόμα) κι η άλλη.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κα Κοζυράκη, δυστυχώς για σας (μας), δεν σας (μας) δίνει κανείς πλέον σημασία. Τα κύτταρα της σοσιαλιστικής κοινωνίας μας, που θα έθεταν τους προβληματισμούς τους, για να φτάσουν (οι προβληματισμοί), στις κεφαλές των καπετανέων της κυβέρνησης, έχουν νεκρώσει. Η εγχείρηση επέτυχε (για τους καλοβολεμένους Έλληνες φιλελευθεροκομμουνιστές), οι ασθενείς απεβίωσαν (ιδεαλιστές και λοιποί παρασουρμένοι απ' το σοσιαλιστικό άρμα ημιμαθείς και αμαθείς). Έφηβοι πλέον είναι οι αντεξουσιαστές. Μέχρι να πάρουν κι αυτοί την...σύνταξή τους ! Κακό δεν κάνει, αλλά σας βρίσκω αισιόδοξη... Καλή σας μέρα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Νάταν μόνον ο ΕΝΦΙΑ ! Με 40 φόρους-τέλη επιβαρύνεται ένα ακίνητο (pomida.gr). Αν τα ακίνητα ήταν...κινητά, θάχαν πάρει των ομματιών τους. Απ' τα ακίνητα/οικοδομή συντηρότανε ένα ολόκληρο σύστημα. Το οποίο βόλευε τους άρχοντας ημών... Δεν στέκει με τίποτα η καταδίκη των (μικρο)ιδιοκτητών, που σηκώνουν το βάρος του ΕΝΦΙΑ. Η εφαρμογή φόρων, επί δικαίων και αδίκων, σημαίνει διάλυση. Στην καλύτερη των περιπτώσεων. Στην χειρότερη, δολιοφθορά.... Διαλιέχτε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Απορώ πώς μας έχει ξεφύγει ο Παρθενώνας. Σιγά μη δώσει σημασία (το Υπουργείο) στο Τέμενος. Αυτοί έχουν άλλες φωτιές να σβήσουν. Ευρωπαϊκές.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μιά λύση πχ, είναι να κατεβάσει τους δικούς, σε μια "ογκώδη" διαδήλωση και με το πρόσχημά της, να μην εκδόσει τους Τούρκους, λόγω "εσωτερικών αντιδράσεων"... Το θέμα είναι τι θέλουμε. Αν θέλουμε,όλα γίνονται. Αλλά μάλλον οι σύντροφοι, δεν θέλουν...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
22/11/2016, 22:23

Ο Σύριζα, θα ξαναβγεί ! Ελπίζω να βγώ ψεύτης, αλλά...είναι πολλά τα λεφτά Άρη (όπου "τα λεφτά" και όπου "Άρη", βάλτε κατά βούληση, λέξεις της αρεσκείας σας πχ είναι πολλοί οι Νεοέλληνες Άρη - το αριθμητικό επίθετο να ταιριάζει κατά γένος, ει δυνατόν !).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μήπως μου δείχνεις Αντουάν, Τίτσερ ; Γιατί αν και ο συγχωρεμένος Κ.Μητσοτάκης δεν ήταν ΧΑ, την πάτησε απ' το ίδιο πρόσωπο. Και μαζί , η ΝΔ.....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ζήτω η 'Ησσων προσπάθεια ! Κάτω οι βαθμολογίες και η αξιολόγηση ! Τι να είσαι άριστος, τι να είσαι ανεπίδεκτος. Τι Μάρξ, τι Φίλης, ουδεμία διαφορά IQ ! Καλά, υπάρχει κάποιος (ασχολούμενος με την μάθηση και την πρόοδο των παιδιών) που να μην έχει κατανοήσει, οτι η αφαίρεση των αρχαίων,από τον τότε Υπουργό παιδείας και κατ' απαίτηση του πλήθους, σε τίποτε δεν ωφέλησε, αλλά μάλλον έβλαψε, εκείνη την γενιά ; Ο Σαράντος Καργάκος, υπάρχει στο Γιουτούμπι. Μπορείτε να τον βάλετε να τον ακούσετε. Επιστήμονας με τεράστιο έργο πίσω του. Και τό 'παμε πάλι : κάτι ξέρουν οι Κινέζοι που μαθαίνουν στα παιδιά τους Αρχαία Ελληνικά !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Να βάλουμε τα γέλια ή τα κλάμματα μ' αυτά που διαβάζουμε ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Άρχισε η μεταπολεμική βοήθεια Μάρσαλ. Συσσίτια, εμβόλια, φάρμακα, Νοσοκομεία. Μπράβο, καλά πάμε. Ευχαριστούμε Ελλάδα !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Κηδεμόνες του μίσους
06/02/2017, 18:54

Αυτό που δεν έχω καταλάβει, είναι γιατί στη Κατοχή, δεν φεύγανε οι Έλληνες, πρόσφυγες στην...Αυστραλία, παρά κάθησαν και πεθένανε από την πείνα. Είναι θέμα ΜΚΟ ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ξεφύγαμε..... Ο Γούγλης θα μας βάλει στα...πορνοσάϊτ !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν η επανάσταση αρχίσει απ' τα...πληκτρολόγια, κάτι μπορεί να γίνει... Ειδάλλως για τους δρόμους, το βλέπω κομματάκι δύσκολο. Τα παιδιά (μας) τώρα δεν πολυνοιάζοντα για τα πολιτικά τεκταινόμενα. Δώσ' τους ίντερνετ και πάρ' τους την ψυχή (κυριολεκτικά ;). Και γι' αυτό, φταίνε πολλά και πολλοί...(Εκτός από μας βεβαίως-βεβαίως, που δουλεύουμε νυχθημερόν, για τα παιδιά μας ρε γαμώτο). Και να σκεφτεί κανείς, οτι οι προηγούμενες δύο γεννιές, ήταν οι πιό πολιτικοποιημένες !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σύντροφε, τάχουν γράψει κι άλλοι πριν από σένα, όταν καήκανε από τον Μέγα ανά την γην Σοσιαλιστή, Ανδρέα τον Α΄, τον και πολυγαμικόν αποκαλούμενον. Και είτε είχαν αποχωρήσει - καλή ώρα - με οικειοθελή αποχώρηση, είτε με ακούσια αποχώρηση (γράφε απόλυση μετ' αποζημειώσεως). Το παράδειγμα είναι τυχαίο, γιατί υπάρχει ποικιλία και από άλλα κόματα ...Καλή συνέχεια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Για το ο,τι δεν έχουν συνείδηση οι πολίτες όλων αυτών, μεγάλη ευθύνη φέρουν τα μέσα "ενημέρωσης" τα οποία θα πρέπει να τον είχαν ενημερώσει αμερόληπτα. Η διαπεριπλοκή όμως βλέπετε ζεί και βασιλεύει - συγνώμη - δημοκρατεύει....

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
25/08/2016, 21:09

"Φταίμε και μείς, φταίτε και σείς, φταίνε κι οι άλλοι ...". Ωραίο το παράδειγμα των Πανελληνίων, γιά να καταλάβουμε την αλληλεπίδραση κυβερνώντων και κυβερνομένων. Και ζήσαμε μείς καλά κι αυτοί καλύτερα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Προφανώς στην Ελλάδα του σήμερα (δεν εξετάζω το χθες...) και δεν υπάρχει ζήτημα "εθνικής ασφαλείας", αφού δεν υπάρχει ούτε εθνική, ούτε ασφάλεια. "Εθνική" είναι λέξη με νόημα, μόνο για τούς ξενητεμένους Έλληνες. Αυτοί που ζούν στο Ελλάντα, αναζητούν (;) την εθνική τους ταυτότητα κάπου μεταξύ των Εθνικών αθλητικών σταδίων και των εθνικών κέντρων της πατροπαράδοτης Ελληνικής φιλοξενίας, χωρίς να μπορούν να την βρούν. Όσο για την ασφάλεια, είναι κάπου 20 χρόνια που ο κόσμος κοιμάται αγκαλιά με το Ερκοντίσιον και σφαλισμένα τα μπατζούρια του. Αν έχει δε κανένα συγγενή στα Ελληνικά στρατά και ξέρει από πρώτο χέρι την κατάσταση, τότε είναι που κοιμάται ΚΑΙ Ανήσυχος.

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Αυτοκαταστροφή
03/03/2016, 22:36

Εμείς σαν φιλάνθρωπος και ανθρωπιστής λαός, ψηφίσαμε φιλάνθρωπους και ανθρωπιστές συνταγματάρχες - συγνώμη, τι λέω ; - ηγέτες ήθελα να πώ. Οπότε, προς τι το μίσος ; Και κατασκηνώσεις και κάμπινγκ και ξενοδοχεία, πρέπει να επιταχτούν - συγνώμη, τι έχω πάθει ; - να διατεθούν λέω, για τους φιλοξενούμενούς μας. Ο ξένιος Ζεύς βλέπετε ! Και όσους ξένους λένε τα δικά τους, πείτε τους οτι τους περιφρονούμε και είθε να πάθουνε τα ίδια με μας ! ΕυρωΤζίπσι ρε φίλε μου, τι περιμένεις ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Περιμένουμε και τους 300 μας. Να δούμε αν έχουνε Δημοκρατικές ευαισθησίες. Προς το παρόν, άκρα του τάφου αναισθησία...

Περισσότερα | Σχολιάστε

'Οπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Αν προλάβανε και τη σβύσανε, να μας το αποδείξουν. Ειδάλλως, είναι ένοχοι, μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Τα υπόλοιπα, είναι φιλολογική συζήτηση. Στο Φαρ Ουέστ, ειχε πίσσα και πούπουλα. Εδώ, μόνον....φτεράαα !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κουίζ : Πόσους συμβούλους πληρώναμε με τον "χαζο - πρόσεχε το ποδήλατο - Γιωργάκη" ; 500, 600, 1000, 1500 ή όσους σήκωνε η μπάνγκα ;

Ελλάς. Η χαρά των Συμβούλων, των ΜΗΚΥΟ, των τελευταίων παγκοσμίως Αριστερευσάντων, των Λευκών-Κίτρινων-Μαύρων-Ημίλευκων-Χλωμών προσώπων-Μαφιόζων και κάτω των 50ήντα συνταξιούχων. Η χώρα του Πράσινου ήλιου,του ΠΑΟΚ της ΑΕΚ, της Καλαμαριάς. Του Ντάτσουν, του σουβλακίου και του Χανίου της Γραβιάς. Και τελευταία ερώτηση για τον τελικό του Σερβάιβαλ : Πώς μαρτύρησε ο Αθανάσιος Διάκος ;

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Η Αριστερά των offshore
09/09/2016, 21:42

Ότι και να λέτε, η Ελλάδα είχε, έχει και θα έχει την μοναδική Αριστερά στην υφήλιο ! Και μετά από αιώνες, οι επιστήμονες θα εξετάζουν στα κοινωνικά εργαστήρια των Πανεπιστημίων, το μοναδικό αυτό φαινόμενο, σαν ένα απ' τα Οκτώ θαύματα του κόσμου ! Αν όμως το να γίνουν Χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη και να περνάνε...μπέϊκα - εν μέσω Καπιταλισμού - ήταν ο επιδιωκόμενος σκοπός τους, τους βγάζω το καπέλο...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Mega deal Μαρινάκη
09/09/2016, 21:32

Ο Θεός της Ελλάδας, έβαλε μιά φορά το χέρι Του, και πάνω στην ολοκλήρωση, αρώστησε ο μέγας ηγέτης και αναθεωρητής , Ανδρέας ο 1ος, με αποτέλεσμα να χάσουμε τον...Κοσκωτά μας ( καλή του ώρα ). Τώρα ποιός θα μας σώσει ; Ιδού η απορία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

κ. Αδελούδη, δεν θα κάνω τον δικηγόρο του Θανάση του Μαυρίδη, αλλά αν δεν συζητάμε - τουλάχιστον - τα κακώς κείμενα, θα πέσει...φωτιά να μας κάψει. Οι Έλληνες ψηφίσαμε δις τους μη χείρον. Αποδείχθηκαν τρίς χειρότεροι. Τώρα τι να κάνουμε ; Να περιμένουμε τις ΜΚΟ να μας συνδράμουνε, με τα εκατομμύρια που επιδοτούνται ; Υπάρχουν και τα νέα παιδιά, που τριγυρνάνε στο διαδίκτυο και ψάχνουνε μιά ιστοσελίδα της προκοπής να ενημερωθούνε. Ούτε αυτό λέει κάτι ; Και τέλος, κάποιοι άνθρωποι που ξέρουνε δυό πράγματα παραπάνω, την σήμερον ημέραν, έχουν υποχρέωση να ενημερώνουν τους πολίτες. Δεν βλέπετε ΤουΒού, που η πλύση εγκεφάλου είναι καθημερινή και επίμονη ; Υπάρχει θέμα όταν ψηφίζει κάποιος, να ξέρει τι γίνεται γύρω του. Εκτός και αν, ότι και να ψηφίζουμε, η κάλπη θα βγάλει αυτόν που ΠΡΕΠΕΙ. Για το καλό μας....Είναι κι αυτό, ένα θέμα. Αυτά. Καλό βράδυ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και μερικοί νόμιζαν οτι άδικα μας λένε χώρα της ΦΑΙΔΡΑΣ πορτοκαλέας ! Αν δεν υπήρχε στη μέση το άρμεγμα των βοδιών, θα μας είχαν χώσει όλους στον Κορυδαλλό, αναδρομικά ! Αφού τους αφήνουμε εμείς έξω... Πάλι ψάχνουν τους έχοντες και κατέχοντες ! Καθρέφτη δεν έχουν στο σπίτι τους ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Υπάρχει κι η σοφότερη παροιμία : "αν ήταν το βιολί πουλί, θα το παίζανε πολλοί", την οποία δύσκολα καταλαβαίνει κάποιος, που δεν ασχολείται με τα πτηνά και γενικώτερα με τα όργανα. Μέχρι να ενηλικιωθεί. Οπότε και ανοίγουν οι οφθαλμοί του...

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
09/02/2017, 17:19

Καλά ρε Κικέρωνα, θες να μας πείς, οτι οι τελευταίοι που τελευταίως βλέπουμε σαν μαύρους πρόσφυγγας στο Ελληνικό, είναι Αφρικανοί ; Περίεργο....σαν Τουρκόγυφτοι (καμμιά σχέση με τους Έλληνες τζίπσι) μου φαίνονται. Αλλά, οικογενειάρχες. Δουλευταράδες και προκομμένοι. Θες να πάμε στο Ελληνικό μόλις τους βάλλουνε στα σπίτια (μας), να δείς πώς θα το αφήσουν ; Κούκλα ! Όπως είχανε τα σπίτια τους, εκεί στα ξένα. Ού μπλέξεις. Και να περιμένεις και εκλογές απ' τον Αλ6ς...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι θέμα οπτικής. Όπως τα πέναλτυ της Μπάρτσα...!

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Αυτοί είμαστε…
14/03/2016, 20:38

Ν' αγιάσει το στόμα σου ρε GK !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
18/07/2016, 17:20

Μόνο μπροστά στον κίνδυνο και στο...Εξωτερικό, είμαστε Έλληνες, με προγόνους. Όλες τις άλλες ώρες, χειρότεροι από Γύφτοι, που βρέθηκαν στην Ελλάδα με το τσαντήρι τους. Ούτε Τσιγγάνοι. Γύφτοι (συγνώμην απ' τους Γύφτους, αλλά κάθε λέξη έχει το νόημά της, μη κυττάτε που τώρα το άσπρο έχει γίνει μαύρο...)

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πάλι την εποχή του Πάγκαλου, ψάχνουμε τόοοσα χρόνια. Πάγκαλοι δεν βγαίνουν κάθε λίγο και λιγάκι. Αλλά εκτός αυτού, στις Δημοκρατίες μας, θέλουμε Πολιτική βούληση ! Και στα αυτονόητα, πολιτική βούληση ! Όλοι οι ευθυνόφοβοι, κρέμονται απ' τα....χέρια, του πολιτικού τους προϊστάμενου ! Κύριε, κύριε, να βγώ έξω ; Κάνουμε τσισάκια, χωρίς πολιτική βούληση ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Φωτοσόπ είναι ρε παιδιά, καραμπινάτο ! Πάσα ομοιότης με τον αληθινό, είναι συμπτωματική ! (Μάλλον Κασκαντέρ είναι !).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλό το άρθρο και επίκαιρο. Όμως εδώ στο Ελλάντα κάποιος είπε : " Λεφτά με τον Σταυρό στο χέρι, δεν κάνεις...". Ας μη χρησιμοποιούμε τα Ιερά και τα Όσια, κατά πώς μας βολεύει. Είτε γέρνουμε δεξιά, είτε γέρνουμε αριστερά. Ο έχων δύο αυτοκίνητα, να δίνει το ένα (σ' αυτόν που δεν έχει). Απλό ; Για κάντε το πράξη...!

Περισσότερα | Σχολιάστε

1) Λίγο σεβασμό στα ζώα ! Αν είχαν μιλιά να μιλήσουν, θα έβλεπες σε τι υπόληψη θα είχαν πολλούς από μας... 2) Είδες που και συ το χαρέμι δεν το βλέπεις σαν "καλοπέραση", αλλά σαν κλουβί ; Το ίδιο πραγμα λέμε, με άλλα λόγια. 3) Μάθετε στα παιδιά σας, να σέβονται τον Θεό ( όποιος κι αν είναι - κι αν είναι ο Χριστός, ακόμα καλύτερα ) και δεν θα χάσουν ούτε αυτά, ούτε και σείς... Σεβασμό στον Δημιουργό (κυριολεκτικά και μεταφορικά), σημαίνει και σεβασμό - όχι ψευτοπρασινοσυμφέροντα - στον υπαρκτό κόσμο. Σε όλες τις θρησκείες, πολλώ δε μάλλον στην δικιά μας. Όπως είπε κι ο κ. Τετράδης, "είναι θέμα πίστης". Σχεδόν τα πάντα...Υγιαίνετε, Αιγέας787 !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σιγά το νέο ! Κάνα...νέο (εργοστάσιο) ανοίγει ; Αυτό είναι είδηση !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Υπομονή ρε Ερνέστο. Θα μάθουνε. Και πού να δεις τους νέους (μαθητευόμενους) χειρούργους, που θα μας περιμένουν (στα νοσοκομεία).... Μη σου λάχει.... Νο μάνη, ντεντ ! Φαρ Ουέστ, καμπόϊ !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
01/08/2016, 18:41

Είναι μιά παροιμία που λέει : τα μεταξωτά βρακιά, θέλουνε και επιδέξιους...πωπούς. Ή το άλλο που είπε ο βάρδος μας : κι όμως κυρία μου, κι οι άντρες κλαίνε ! Και η διαφήμιση : προτιμώ, προτιμώ, προτιμώ Εσκιμώ. Αν τα βάλετε όλα μαζί, καταλαβαίνετε Και την απομόνωση Και την σουβλακιοθεραπεία Και την μεγάλη επιστροφή του Θρύλου, στα σαλόνια του Τσαμπιον Ληγκ. Τό 'πε κι ο Διονύσης : Σώσε μας Αγάπη !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα παθήματα του παρελθόντος, πρέπει να γίινονται μαθήματα για το μέλλον. Αν θέλουμε να έχουμε μέλλον. Αυτό ισχύει ΚΑΙ για τους αναμπάμ-μπαμπαντάμ (τύποις) Αριστερούς και όχι μόνο για τους "νικητές" Δεξιούς. ΄Τελικώς ο Αλεξ φτιάχνει πόλωση εν όψει εκλογών/δημοψηφίσματος. Κακό του κεφαλιού του...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κατ' αρχάς, το άρθρο έπρεπε να δημοσιευθεί ΑΥΓΗ και ΡΙΖΟ με μεγάλα γράμματα. Κατά δεύτερο, να πω στον Δημήτρη οτι δεν έιναι όλη η ευθύνη στον λαό. Τα κοινωνικά προβλήματα είναι συνάρτηση. Συναρτηση μαθηματική, με πολλές μεταβλητές. Οι μεταβλητές που έχουν μπεί στη συνάρτηση αυτή, δεν είναι ανεξάρτητες, αλλά συσχετιζόμενες. Και αυτή η συσχέτιση, είναι που δυσκολεύει την εξειδίκευση και την απεικόνιση των κοινωνικών φαινομένων, με μαθηματικά μοντέλα, που να μας διαφωτίζουν, τι αποτέλεσμα θα πάρουμε, όταν πειράξουμε μια ματαβλητή. Πα να πεί, οτι ο λαός έχει την ευθύνη για το οτι είναι ανιστόριτος, αλλά και οι Πολιτικοί που - ενώ έχουν την δύναμη και την δυνατότητα - δεν φροντίζουν να του μάθουν την Ιστορία ( Όχι όπως τους βολεύει, αλλά όπως συνέβη ). Και ο αγώνας συνεχίζεται...

Περισσότερα | Σχολιάστε

25-27 %, δαγκωτό και από μένα. Δημόσιο, Συνταξιούχοι, Αριστεροί, Κεντρώοι, Ακραίοι, νεοεισελθόντες και παραμένοντες "πρόσφυγες" και "προσφυγοπούλες", Τούρκικες, Μακεδονικές, Αλβανικές, Τσάμικες και Συρτοτσιφτετελειακές μειονότητες και λοιποί εκτός Αθηνών και περιχώρων (που δεν παίζουν στα γκάλοπ...), θα αποτελέσουν την ταφόπλακα των εκλογών. Και αν την ώρα των εκλογών, θυμάται κανένας τα μνημόνια, τα Κάπιταλ κοντρόλς, τους Σαρωνικούς, τα Ενφιά, τα κουρέματα Σύριζα με την ψιλή, τα Εφκα, τα Νοσοκομεία, τα Σχολεία και τα Πανεπιστήμια, τα ναυάγια (της ζωής και της θάλασσας), τα ζεϊμπέκικα και τα τσιφτετέλια, τα Αιγαία και τα Ιόνια, τα κέντρα φιλοξενίας (!), τα εμβόλια της ιλαράς (!) και της ανεμοβλογιάς, να μου τρυπήσετε τη μύτη. Αλήθεια, επ' ευκαιρία : τον ΠΑΟ ποιός θα τον σώσει ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το πρόβλημα κ. Καραμπελιά το βλέπουνε όλοι, αλλά δεν υπάρχει αντίδραση απ' αυτούς που θά 'πρεπε. Δεν πιστεύω να περιμένει κανείς να βγεί πάλι ο λαός στους δρόμους... Αυτοί που - λόγω των διακυρήξεών τους ( πατριώτες και τα σχετικά) - θα περίμενε κανείς να διαμαρτυρηθούν, φαίνεται παίρνουν τα πιό πολλά... Το άρθρο να το στείλετε στους πατριώτες ( απ' το κέντρο και δεξιώτερα ) και να μας πείτε την αντίδρασή τους...Με έργα όχι λόγια. Μπας και καταλάβουν, γιατί η Χρυσαυγή έχει - ακόμα - ποσοστά ψήφων.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έχετε υπ' όψη σας, ότι και οι δάσκαλοι δέχονται το ανάλογο μπούλινγκ, απ' τους εγκάθετους συνδικαλισταράδες και τους πανάσχετους - αλλά προοδευτικούς (!) - γονείς. Οπότε τα φορτώνουν κι αυτοί στον...γάιδαρο (δηλ. τους γονείς) και από δω πάνε κι άλλοι. Να περνάει ο καιρός, να βγούμε στη σύνταξη κι έχει ο Θεός. Η παιδεία έχει γίνει μια πολύ πονεμένη ιστορία, την οποία διασώζουν τα φιλότιμα παιδιά και ο υψηλός δείκτης νοημοσύνης τους. Περαστικά μας. ( Αλήθεια, αυτή την σχολή Χίλλ, πρώτη φορά την ακούω. Είναι καλή ; Γιατί με τέτοια δωρεάν διαφήμιση, θα πάρει τα πάνω της...)

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
έκανε σχόλιο στο θέμα Η χώρα σε κίνδυνο
25/05/2017, 18:32

Θα πεί κάποιος : "Απορώ, πώς δώσαν την πολύτιμη ζωή τους, όσοι έπεσαν για την Ελευθερία της Πατρίδας, εφ' όσον ανεξάρτητοι δεν είμαστε ποτέ." Θα πρέπει να απαντήσουμε, οτι αυτά τα λίγα ψήγματα ελευθερίας που μας προσέφεραν οι πρόγονοί μας, δεν συγκρίνονται με την καταμαυρίλα της σκλαβιάς, που έζησαν εκείνοι και που ευτυχώς δεν γνωρίσαμε ποτέ, εμείς. Ανεξάρτητοι μπορεί να μην είμαστε (εξ' αιτίας της ανθρώπινης πλεονεξίας και της πατροπαράδοτης Ελληνικής προδοσίας), αλλά - μέχρι ΣΗΜΕΡΑ τουλάχιστον - δεν είμαστε σε γαλέρα. 'Ιδομεν στο μέλλον, πού θα μας οδηγήσουν τα (πολιτικά) βλαστάρια μας ...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πόσο πιά θα μας κάνουν να ντρεπόμαστε που λεγόμαστε Έλληνες ; Πάτο δεν έχει το πηγάδι ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έλεγε το παλιό τραγούδι (του Γ. Λαύκα), γιά όσους είχαν επίγνωση : " Θα πάρω μία πέτρα, να σπάσω το κεφάλι μου, γιατί αυτό τα φταίει για το μαύρο χάλι μου...". Όσοι πιστοί (στο κόμμα) προσέλθετε, όσο είναι καιρός...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δηλ. όλοι συμφωνούμε οτι ο Αλέκσης πάει για δεύτερη τετραετία ! Τώρα ησύχασα, γιατί με έτρωγε...! (Και με το μπαρδόν, ο ΠΑΟ θα πέσει ;)

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν είχαμε Δικαιοσύνη, κάποιοι ένοχοι της όλης κατάστασης που ζούμε, θα είχανε πάει στον Εισαγγελέα. Α, ναί ξέχασα ! Είναι μέσα ο Άκης. Και ο Π΄΄γεωργόπουλος. Σωστά. Οπότε, πάρε κόσμε στην φτήνια. Μετά, πάρε δάνεια για να ξαναγοράσεις τα φτηνά, σε πολαπλάσια τιμή και πάει λέγοντας. Και αυτοί που κάνουνε το αλισβερίσι, ζήσανε καλά και μείς χειρότερα. Και μη ξεχνάμε και το σόι. Κι αυτό, ακόμη καλύτερα, διότι τα βρίσκουνε έτοιμα στην Ελβετία... Αλλά, καλά νάμαστε, να μας εν χορω..πηδάνε. Οι συνέλληνες !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όχι "αν σ' ακούγαμε τότε". Νομίζω πιό σωστά είναι "αν δεν σ' έριχναν - εκ των έσω...- τότε".

Περισσότερα | Σχολιάστε

Οι φυλακές γεμίσανε ή έχει χώρο ακόμα ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κουίζ : Υπάρχουν πολλοί στον κόσμο,που παραχώρησαν εδάφη, που ανακτήσαν με αίμα ; (Βόρειος Ήπειρος). Το βρήκατε ; Εύκολο είναι βρε κουτά ! Δεν υπάρχουν και πολλοί λαοί, με τόσους πολλούς "καλόβολους" (προδότες τους ονομάζουν άλλοι...). Βεβαια αν ρωτήσεις τους ίδιους (τους "καλόβολους" - προδότες τους λένε άλλοι), το πιθανώτερο είναι να σου πούν οτι το κάνουν για το καλό του...λαού ! Και καθαριζουν με την Ιστορία. Έλα όμως που δεν είναι οι μόνοι που γραφουν την Ιστορία...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κικέρων, σα να ζηλεύεις μου φαίνεται ! Τέτοια εμπάθεια ( με τα....παϊδάκια). Αυτό το "ψιλοκομμένα", λέει πολλά !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Θα ήταν αδιακρισία να μάθουμε τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ; Έτσι για την Ιστορία (που επαναλαμβάνεται...).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Επί τέλους ένας Έλληνας στα...δύο ! Ανόρθωσις !

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κομματάκι αισιόδοξο σε βρίσκω Θανάση μου. Δεν υπάρχει πλέον αποκατάσταση....

Περισσότερα | Σχολιάστε

900 % αύξηση !!!! Χάχαχα ! Α ρε Ελλαδάρα αθάνατη ! Έτσι αγαπάει ο...Πειραιάς !

Περισσότερα | Σχολιάστε
ccr
14/07/2016, 19:19

Αν μη τι άλλο, ο κ.Τετράδης περιγράφει μιά πραγματικότητα. Γνωστή σε όλους, γι' αυτό και εύκολα ελέγχονται αυτά που γράφει. Επειδή ο τόπος μας είναι μικρός, ξέρουμε τι καπνό φουμάρει έκαστος. Το κακό που έχει πάθει η κοινωνία μας - και όχι μόνο - να μην ξέρει πλέον, ποιός λέει αλήθεια και ποιός ψέμματα, είναι από τα κατάλοιπα της μεταπολίτευσης. Αυτό βέβαια δεν είναι καινούργιο, αλλά πιστεύαμε οτι με τους προοδευτικούς, θα επέλθει - τουλάχιστον σ' αυτό - η "αλλαγή". Πλανήθημεν πλάνην οικτράν. Καλή αρχή απ' την αρχή, με 17άρηδες ψηφοφόρους...(γειά σου Αντρεά, ζείς, εσύ μας οδηγείς...στον πάτο).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κυρ' Αντρέα μου, είσαι σίγουρος οτι η Θρησκεία μας φταίει για το χάλι της Βουλής ; (Τώρα ας μη μιλήσουμε και για το τι έκανε η Αγία Ελένη για τους Έλληνες και για την ανθρωπότητα και ως τι θα μείνουν στην Ιστορία οι τωρινοί. Δικοί μας και ξένοι...)

Περισσότερα |