LIBERALL
THINK TANKST
FORUMF
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Παρασκευή 15/12/17
2ος χρόνος, ημέρα 775η

Επιστροφή στο forum Φιλελεύθερο forum forum@liberal.gr

Διαχειριστές: Μπάμπης Εγγλέζος Πρόεδρος ΣΕΔ & Νίκος Οικονομόπουλος Αντιπρόεδρος ΣΕΔ

Τα Θέματα του χρήστη Teacher

Του Γιάννη Λοβέρδου

Ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας δεν είναι ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Φινλανδοί, ούτε οι Τούρκοι, ούτε η λέσχη Μπίλντερμπεργκ, ούτε οι εβραιομασόνοι ούτε οι Νεφελίμ. Ο μεγαλύτερος εχθρός της είμαστε εμείς οι Έλληνες. Με τον ωχαδερφισμό μας, με την κουτοπονηριά μας, με τη μιζέρια μας, με τον φρατριασμό μας, με την ανηθικότητα μας, με την αχαριστία μας, με την κακή νοοτροπία μας. Ότι όλοι μας οφείλουν κι εμείς δεν έχουμε καμία υποχρέωση. Οι πολιτικοί μας είναι πράγματι άθλιοι. Γιατί εμείς τους ψηφίζουμε. Οι πολιτικοί μας είναι ψεύτες γιατί δεν αντέχουμε την αλήθεια. Και θα συνεχίζουμε να ψηφίζουμε όσους μας λένε τα μεγαλύτερα παραμύθια. Όπως έλεγε ο αλήστου μνήμης Χίτλερ: «Όσο πιο εξωφρενικό είναι το ψέμα, τόσο πιθανότερο είναι να το πιστέψει ο κοσμάκης». Και προσπαθούμε συστηματικά να επιβεβαιώσουμε την ρήση αυτή

Αν δεν αλλάξουμε όλα αυτά, η χώρα δεν έχει ούτε μέλλον ούτε σωτηρία. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Όσο κι αν με βρίσετε, όσο κι αν με αντιπαθήσετε επειδή δεν σας λέω αυτά που ενδεχομένως θα θέλετε να ακούσετε.  Αλλά εμείς οι Ελληνες, στην πλειοψηφία μας (διότι υπάρχουν ακόμα σοβαροί άνθρωποι στη χώρα, μολονότι έχω την αίσθηση ότι λιγοστεύουν καθημερινά) φταίμε για όλα

Δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, του τρόπου σκέψης, της συμπεριφοράς και της νοοτροπίας των Ελληναράδων, που δυστυχώς αφθονούν στην εποχή μας. Προ ημερών, ένα βράδυ γυρνώντας σπίτι πήρα ταξί. Ο ταξιτζής με έντονη κρητική προφορά μου γκρίνιαζε ότι το μεροκάματο είναι ασήμαντο διότι το ταξί δεν είναι δικό του αλλά νοικιάζει το μισό, για μια βάρδια δηλαδή. Τον ρώτησα τι έκανε πριν έλθει στην Αθήνα. Μου είπε ότι στην Κρήτη είχε 180 στρέμματα καλλιεργήσιμα κι έβγαζε λάδι, σταφύλι κι όλα τα καλά του Θεού. Φυσικά κατάλαβα ότι ακόμα κι αν τα 180 στρέμματα ήταν υπερβολή, και 18 από αυτά αν ήταν πραγματικά, ο άνθρωπος αυτός κι η οικογένεια του ήταν τυχεροί. Γι’ αυτό έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Κι όταν τον ρώτησα γιατί τα εγκατέλειψε μου είπε ότι η δουλειά στη γη ήταν δύσκολη και δεν έπιανε καλές τιμές. Φυσικά ήταν πρώην ΠΑΣΟΚ και νυν ΣΥΡΙΖΑ κι ήλπιζε ακόμα πως θα έβρισκε τρόπο να διοριστεί στο Δημόσιο

Δεν θέλησα να διαλύσω την ψευδαίσθηση του. Διότι είχα στενοχωρηθεί. Σε μια μικρή ιστορία περιγραφόταν όλη η κακοδαιμονία του τόπου. Ένας άνθρωπος που εγκατέλειψε την ευλογημένη Κρήτη και αρκετά στρέμματα γης για να έρθει στην Αθήνα να νοικιάζει μισό ταξί, να περιμένει μπας και διοριστεί στο Δημόσιο. Και να βρίζει τους κακούς ευρωπαίους που δεν θέλουν την ανάπτυξη μας. Όλη η μιζέρια, η αβελτηρία, η διαστροφή σε μια ενδεικτική ιστορία. Με τέτοια νοοτροπία, να είστε σίγουροι. Δεν υπάρχει καμία σωτηρία για την Ελλάδα...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Επίθεση στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Παλαιό Ψυχικό πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης μέλη του Ρουβίκωνα, όπου έσπασαν το φυλάκιο και πέταξαν αντικείμενα στο εσωτερικό της πρεσβείας.

Στην ανακοίνωσή τους καταφέρονται κατά της βασιλικής οικογένειας για τους νόμους που εφαρμόζει και για τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη. Παράλληλα, κάνουν αναφορά και στην υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «εθνική αρπαχτή» και υποκρισία όταν μετά από λίγες ημέρες ψήφισε υπέρ του εμπάργκο όπλων, αλλά και τη ΝΔ που «ξαφνικά θυμήθηκε τα παιδάκια της Υεμένης να ψηφίζει κατά του εμπάργκο».

Αναλυτικά, αναφέρουν: 

«Υπάρχει ένα κράτος, και μάλιστα περιφερειακή υπερδύναμη, του οποίου το όνομα είναι αυτό της βασιλικής του οικογένειας. Η Σαουδική Αραβία.

Η οικογένεια Σαούντ με όρους φεουδάρχη, βασιζόμενη στο πετρέλαιο που βρίσκεται κάτω από το έδαφος του "κτήματός" της, όχι μόνο έχει επιβάλει μια μεσαιωνική δυστοπία για την μεγάλη πλειοψηφία των εργατών (ναι, η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Σ. Αραβίας είναι εργάτες στη βιομηχανία του πετρελαίου και υπηρετικό προσωπικό των αριστοκρατικών οικογενειών) αλλά δοκιμάζει να εξάγει αυτή την δυστοπία σε όλη τη μέση Ανατολή έχοντας τη φιλοδοξία να την εξάγει και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς. Όσα κάνει το ISIS και το χαλιφάτο του, που δίκαια συγκέντρωσαν τον αποτροπιασμό όλου του πλανήτη, στη Σ. Αραβία γίνονται δεκαετίες, μπροστά στα μάτια όλων, και εκεί είναι αποδεκτά από τον "πολιτισμένο κόσμο". Αποκεφαλισμοί μοιχαλίδων στη μέση του δρόμου, ακρωτηριασμοί κλεφτών σε γήπεδα με αλαλάζοντα πλήθη, ολοκληρωτική υποταγή των γυναικών, εξαφανίσεις και εκτελέσεις αντιφρονούντων και ατόμων της gay κοινότητας. Η εφαρμογή της πιο σκληρής εκδοχής της Ισλαμικής σαρίας, φυσικά δεν αφορά τους αριστοκράτες που απολαμβάνουν μέσα στη χλιδή κάθε πιθανή και απίθανη ελευθερία, όπως κάνουν άλλωστε οι καπιταλιστές αντίστοιχοι τους στη δύση. Αφορά την πλατιά κοινωνική βάση και μακριά από θρησκευτικές αναγνώσεις, είναι - για την ώρα - ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο κοινωνικού ελέγχου.

Αξίζει να επισημάνουμε πως η δουλεία στη συγκεκριμένη χώρα καταργήθηκε μόλις το 1962. Καταργήθηκε στα χαρτιά. Σήμερα, οι νόμιμοι οικονομικοί μετανάστες που ζουν εκεί ανέρχονται στο 30% του πληθυσμού και σε αυτό το ποσοστό δεν μετράμε και τους παράνομους. Ζουν σε συνθήκες πραγματικής δουλείας στις γεωτρήσεις και τα διυλιστήρια, ενώ ένα μεγάλο κομμάτι είναι σκλάβοι στα αρχοντικά των εμίρηδων. Μισθοί πείνας, σεξουαλικές κακοποιήσεις, βασανιστήρια, δολοφονίες, αυτή είναι η καθημερινότητα των εργαζόμενων μαζών σε μια υποτιθέμενη πλούσια χώρα. Αν σε αυτούς τους ξένους εργάτες προσθέσουμε και τους φτωχούς Σαουδάραβες αλλά και τις θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες, αντικρίζουμε μια βάρβαρη ταξική κοινωνία στην οποία μια μικρή μειοψηφία έχει άμεσο δικαίωμα ζωής και θανάτου επί των πολλών.

Αλλά το πρόβλημα δεν μένει στο εσωτερικό. Οι Σαούντ φιλοδοξούν να παίξουν ιμπεριαλιστικό και γεωπολιτικό παιχνίδι βασιζόμενοι τόσο στην οικονομική τους δύναμη όσο και στο θρησκευτικό συμβολικό τους κεφάλαιο ως επικυρίαρχοι των μουσουλμανικών ιερών τόπων και ιστορικοί προστάτες του Ουαχαμπιτικού Ισλάμ. Από την ώρα που οι Βρετανοί χάραξαν τα σύνορα στη μέση Ανατολή η Σ. Αραβία έγινε ταυτόχρονα και ο χρηματοδότης και ο ενδιάμεσος του Αγγλοσαξονικού άξονα στην περιοχή, έγινε το Μουσουλμανικό "Ισραήλ" για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Δύσης. Και από αυτή τη θέση άρχισε να προωθεί και τη δική του επιθετική παγκόσμια πολιτική. Δεν υπάρχει Σουνιτική φονταμενταλιστική οργάνωση στον κόσμο που να μην έχουν χρηματοδοτήσει. Αρκεί μόνο να θυμηθούμε την Αλ Κάιντα, που πριν ρίξει τους δίδυμους πύργους, ήταν οι μαχητές της Ελευθερίας που πολεμούσαν τους σοβιετικούς στο Αφγανιστάν. Ισλαμικά αντάρτικα στην Αφρική και τη Μέση ανατολή, κυβερνήσεις μαριονέτες, Σουνιτικά μέτωπα, όπως αυτό που βλέπουμε να ισοπεδώνει σήμερα την Υεμένη.

Όμως η Σαουδική Αραβία είναι ένας πολύ μεγάλος παίχτης για να έχει την αντιμετώπιση που έχει το Ισλαμικό κράτος. Η Σαουδική Αραβία αγοράζει τη διεθνή ανοχή και πληρώνει μετρητοίς με πετροδολαρια. Είτε πρόκειται για την εξαγορά του Γαλλικού ιμπεριαλισμού που περιμένει να λάβει 3 δισεκατομμύρια για πολεμικούς εξοπλισμούς προς το κράτος του Λιβάνου είτε, σε αναλογία με τη σημερινή του θέση στην ιμπεριαλιστική ιεραρχία, το ελληνικό κράτος με μερικές δεκάδες εκατομμύρια για ληγμένα βλήματα πυροβολικού. Γιατί αποτέλεσε μνημειώδες παράδειγμα υποκρισίας όλη αυτή η συζήτηση για την πώληση όπλων, που έφτασε μέχρι την βουλή. Έκαναν όλοι ότι δεν καταλάβαιναν ότι επρόκειτο για μια προσπάθεια εξαγοράς μιας προληπτικής, ντε φάκτο ανατροπής του εμπάργκο όπλων σε αυτό το δολοφονικό καθεστώς, για να φτάσουμε στο τέλος στην κωμωδία ο μεν Σύριζα που πήγε να κάνει την "εθνική αρπαχτή" να ψηφίζει υπέρ του εμπάργκο όπλων λίγες μέρες μετά στην ΕΕ και η ΝΔ που ξαφνικά θυμήθηκε τα παιδάκια της Υεμένης να ψηφίζει κατά του εμπάργκο...

Αυτή η υποκρισία διατρέχει όλο το Ελληνικό καθεστώς: οι ισλαμόφοβοι ακροδεξιοί που στοχοποιούν τον κάθε κακομοίρη πρόσφυγα κάνουν τεμενάδες στους σεΐχηδες που χρηματοδοτούν την παγκόσμια Τζιχάντ. Για τους πρόσφυγες υπάρχουν τα συρματοπλέγματα της Μόριας και για τους χρηματοδότες της Τζιχάντ οι καμήλες στο ΝΑΜΜΟΣ της Μυκόνου. Για τους πρόσφυγες η πείνα και το κρύο, για τους Σεΐχηδες οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα της κρίσης.

Δεν μας κάνει αυτή η υποκρισία και δεν πρέπει να κάνει σε κανέναν με κοινωνική συνείδηση. Αλλά δεν είναι μόνο ηθικό το θέμα. Όπως γράψαμε στο κείμενό μας για την παρέμβαση στο πεντάγωνο η Ελλάδα εντάσσεται σε ένα διεθνές πολεμικό μπλοκ που περιλαμβάνει την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Κύπρο και φυσικά τη Σ. Αραβία. Αυτό το μπλοκ υπό την ηγεμονία των ΗΠΑ αντιπαρατίθεται στο Ρωσικό μπλοκ που περιλαμβάνει την Τουρκία, το Ιράν, την Συρία του Ασσαντ, και πιθανότατα το Κατάρ.

Το που οδηγεί η σύγκρουση αυτών των δύο μπλοκ το βλέπουμε ήδη. Πρώτα στη Συρία και ύστερα στον άγνωστο πόλεμο της Υεμένης, εκεί όπου εκφράστηκε σε όλη της την έκταση η ιμπεριαλιστική πολιτική της Σ. Αραβίας. Συγκροτώντας ένα διεθνή συνασπισμό Σουνιτικών κρατών, ένα συνασπισμό υπό Σαουδαραβική ηγεμονία έχει δημιουργήσει μια αληθινή κόλαση με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, πείνα και καταστροφή, με σκοπό να ελέγξει την εξουσία στη χώρα σε άμεσο ανταγωνισμό με τον άλλο "φάρο" του θρησκευτικού φονταμενταλισμού στην περιοχή το Ιράν (που κάθε άλλο από αθώο είναι για τις εξελίξεις).

Στην Υεμένη διεξάγεται μια αληθινή γενοκτονία. Τα δυτικά μέσα σιωπούν όσο περισσότερο μπορούν για αυτή τη βαρβαρότητα. Οι κυβερνήσεις, και η ελληνική μέσα σε αυτές κάνουν τα στραβά μάτια. Είναι κι αυτό μια από τις υποχρεώσεις τους λόγω της ένταξης στους ιμπεριαλιστικούς άξονες.

Είναι σημαντικό να αγωνιστούμε ώστε να μην υπάρχει καμία εμπλοκή στη ιμπεριαλιστική σύγκρουση που έχει ήδη ξεκινήσει και τείνει να επεκτείνεται στην Ανατολική μεσόγειο και τη Μέση ανατολή. Μια σύγκρουση που ήδη μας έφτασε με τους πρόσφυγες να θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο για να σώσουν τη ζωή τους, με τις νέες αμερικανικές βάσεις και τον αναβαθμισμένο ρόλο των παλιών όπως αυτή της Σούδας. Η Ελλάδα μπαίνει όλο και βαθύτερα σε αυτό τον επερχόμενο κυκεώνα κι όσοι αρέσκονται σε πομφόλυγες για "πολυδιάστατες εξωτερικές πολιτικές" και για "ρεαλισμό" στις διεθνείς σχέσεις ας ετοιμάσουν τις δικαιολογίες τους για την ώρα που εκτός απο τις οιμωγές των προσφύγων θα ακούγεται και ο ήχος των όπλων στο Αιγαίο.

Ως αναρχικοί γνωρίζουμε πως η μόνη οριστική απάντηση βρίσκεται στη διεθνιστική αλληλεγγύη ανάμεσα σε οργανωμένους αγωνιζόμενους καταπιεσμένους. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι αυτή τη στιγμή αυτή η αλληλεγγύη που βρίσκεται στα σπάργανα μπορεί να ανατρέψει τους σχεδιασμούς των παγκόσμιων κυρίαρχων. Υπό τις παρούσες συνθήκες αυτό που μπορεί να κάνει ο κόσμος του αγώνα είναι να δίνει τις μικρές του μάχες, εκεί που μπορεί, για να σαμποτάρει τις πολεμικές εξελίξεις που έρχονται. Για να διατηρήσει την κοινωνική επαγρύπνηση ώστε αυτή να κεφαλαιοποιηθεί αν δεν γίνει κατορθωτό να αποφευχθεί η κόλαση. Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται η σημερινή μας παρέμβαση. Στα πλαίσια μιάς ισχυρής συμβολικής διαμαρτυρίας καλούμε τους πάντες να σκεφτούν πως για άλλη μια φορά το να μένουμε θεατές στις εξελίξεις σημαίνει να είμαστε θεατές στη δική μας δυστυχία. Και αυτή που ζούμε και αυτή, την ακόμα χειρότερη, που μας ετοιμάζουν.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΕΠΕΡΧΌΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ». 

Φωτογραφία Intime News

Περισσότερα | Σχολιάστε

Του Ανδρέα Ζαμπούκα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα απονείμει σήμερα, 13 Δεκεμβρίου, στο Στρασβούργο, το Βραβείο Ζαχάρωφ 2017, για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη δημοκρατική αντιπολίτευση της Βενεζουέλας. Το βραβείο απονέμεται στη Εθνική Συνέλευση της Βενεζουέλας, που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, και σε πολιτικούς κρατουμένους του καθεστώτος Maduro.

Είναι φανερό ότι η ΕΕ επιθυμεί θεσμικά, να βραβεύσει το κουράγιο του φοιτητικού και πολιτικού κόσμου που μάχεται για την ελευθερία του απέναντι σε ένα καταπιεστικό καθεστώς. Ο Guy Verhofstadt, πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, και ένας από τους αντιπροσωπευτικότερους Ευρωπαίους πολιτικούς για την ελευθερία του ατόμου, ανακοίνωσε ότι αυτό «το βραβείο στηρίζει τον αγώνα των δημοκρατικών δυνάμεων για μία δημοκρατική Βενεζουέλα», ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να συμβάλει στον «αγώνα για την ελευθερία του λαού της Βενεζουέλας».

Τα βραβεία που η ΕΕ θεσπίζει με ποικίλους συμβολισμούς, δεν αποφασίζονται από κάποια διευθυντήρια πίσω από κλειστές πόρτες αλλά με πλειοψηφικές διαδικασίες. Εκπροσωπούν επομένως, την πλειοψηφική βούληση των λαών της Ευρώπης δια των αντιπροσώπων της. Κατά συνέπεια δεν μπορεί σε καμία περίπτωση, να θεωρήσει κάποιος, όσον αφορά την βράβευση της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, πως άλλα πρεσβεύουν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες και άλλα οι εκπρόσωποί τους.

Με λίγα λόγια, αν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποχωρήσουν σήμερα λόγω «ιδεολογίας» από την βράβευση, δηλώνουν μεν, όπως έχουν δικαίωμα, τη θέση τους αλλά αυτό δεν εκπροσωπεί παρά μόνο μία μικρή μερίδα των ψηφοφόρων τους στην Ελλάδα. Και όχι την ελληνική κοινωνία, την οποία, κατά πλειοψηφία, εκπροσωπούν στο Ευρωκοινοβούλιο.

Θυμίζω επίσης, πως το συγκεκριμένο βραβείο πήρε το όνομα του από τον Σοβιετικό αντιφρονούντα Αντρέι Ζαχάρωφ το 1988, και τιμά ανθρώπους και ομάδες που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ανθρώπινες ελευθερίες. Θέλω επίσης να προσθέσω εδώ, ότι εκατοντάδες εκατομμυρίων ανθρώπων που έζησαν την μετάβαση από τον σοβιετικό «Παράδεισο» στην καπιταλιστική κοινωνία, συναινούν απερίφραστα- τουλάχιστον σημειολογικά- στο ότι ο Ζαχάρωφ αντιστάθηκε σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς. Κάτι δηλαδή, σαν αυτό που πάει να εγκαθιδρυθεί στην Βενεζουέλα…

Αναρωτιέμαι λοιπόν, αν η ιδεολογική αυταρέσκεια των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τους κάνει να πιστεύουν ότι έχουν δικαίωμα να προβάλουν τον ναρκισσισμό τους απροκάλυπτα. Θεωρώντας πως ο ρόλος τους στην Ευρωβουλή είναι «αντισυστημικός» και όχι αντιπροσωπευτικός.

Το έκαναν στο παρελθόν με την αντίδρασή τους σε ψηφίσματα που καταδίκαζαν την κυβέρνηση Maduro. Αν εμμείνουν σε μια παρόμοια στάση, για άλλη μία φορά θα αποδείξουν ότι δεν έχουν κατανοήσει τα σύμβολα και τον αξιακό κώδικα της πλειοψηφικής Ευρώπης.

Και όχι μόνο αυτό. Θα φανεί το τεράστιο χάσμα τους με την ελληνική κυβέρνηση που πλέον είναι ο πιο συναινετικός συνομιλητής των Ευρωπαίων.

Ας ελπίσουμε ότι θα μας εκπλήξουν ευχάριστα και δεν θα θελήσουν να δώσουν άλλο ένα δείγμα αφοσίωσης στον σύντροφο Maduro...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το συνδικάτο των Γερμανών πιλότων Vereinigung Cockpit ανακοίνωσε πως είναι πιθανή μια απεργιακή κινητοποίηση στη Ryanair στη Γερμανία, καθώς συντάσσεται με συναδέλφους σε άλλες χώρες που ζητούν καλύτερες συνθήκες στην ιρλανδική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους.

Οι πιλότοι στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης βάσει του αριθμού των επιβατών έχουν κινητοποιηθεί μετά την ανακοίνωση ακύρωσης 20.000 πτήσεων από τον ιρλανδικό αερομεταφορέα. Η εταιρία απέδωσε τις ματαιώσεις στο ότι δεν υπήρχε επαρκής αριθμός πιλότων που να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Σε μια προσπάθεια να πιέσει για καλύτερες συνθήκες στην εταιρία, το συνδικάτο VC υποστηρίζει ότι δεν θα ησυχάσει έως ότου η Ryanair συμφωνήσει σε μια συλλογική σύμβαση εργασίας.

«Θέλουμε να συμφωνήσουμε συμβάσεις με την Ryanair. Δεν βλέπουμε άλλο τρόπο», δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Φρανκφούρτη ο πρόεδρος του Vereinigung Cockpit Ilya Schulz. Η Ryanair απορρίπτει την εκπροσώπηση από το συνδικάτο, λέγοντας ότι προτιμά να διαπραγματευθεί απευθείας με το προσωπικό.

Η ιρλανδική εταιρία δήλωσε ότι δεν έχει λάβει ενημέρωση για απεργιακή κινητοποίηση των Γερμανών πιλότων.

Το γερμανικό συνδικάτο συντάσσεται με τους συναδέλφους του στην Ιταλία και την Πορτογαλία, που έχουν επίσης ανακοινώσει τα σχέδιά τους για απεργία. Υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων τάχθηκαν χθες και κάποιοι πιλότοι της Ryanair στο Δουβλίνο.

Ο Schulz από το VC αρνήθηκε να πει πότε και πού θα λάβουν χώρα οι απεργίες στη Γερμανία, αλλά δήλωσε ότι το συνδικάτο θα ενημερώσει και ότι δεν θα υπάρξουν κινητοποιήσεις από το απόγευμα της 23ης Δεκεμβρίου έως το τέλος της 26ης Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Kirsten Gillibrand που εκλέγεται στη Νέα Υόρκη δήλωσε στο CNN ότι ο πρόεδρος Donald Trump θα πρέπει να παραιτηθεί μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος γυναικών.

«Ο πρόεδρος Trump διέπραξε επίθεση σύμφωνα με αυτές τις γυναίκες. Πρόκειται για αξιόπιστες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά και διάπραξης αξιόποινων πράξεων που πρέπει να ερευνηθούν σε βάθος. Ο ίδιος, πρέπει να παραιτηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες η Gillibrand σε συνέντευξή της στην Christiane Amanpour του CNN.

«Οι καταγγελίες αυτές είναι αξιόπιστες και είναι πολλές τόνισε η Gillibrand, που ηγείται των προσπαθειών στο Κογκρέσο για την καταπολέμηση των σεξουαλικών επιθέσεων στις», αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. «Έχω ακούσει τις καταθέσεις των γυναικών αυτών και μερικές από αυτές σου ραγίζουν την καρδιά», συμπλήρωσε η ίδια.

Στην περίπτωση που «δεν παραιτηθεί άμεσα ο ίδιος», το Κογκρέσο «θα πρέπει να διεξάγει ειδικές έρευνες για την συμπεριφορά του, ώστε να πληρώσει για τις πράξεις του», υποστήριξε.

Αργότερα χθες το βράδυ, ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Ron Wyden από το Όρεγκον κάλεσε τον Trump να παραιτηθεί μέσω ανάρτησης του στο Twitter, ενθαρρύνοντας την διεξαγωγή έρευνας από το Κογκρέσο: «Οι γυναίκες αυτές πράττουν το σωστό. Στην περίπτωση που ο Trump δεν παραιτηθεί, το Κογκρέσο θα πρέπει να διερευνήσει τις καταγγελίες αρκετών γυναικών ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά και τις παρενόχλησε. Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου», έγραψε ο ίδιος στην ανάρτησή του.

Δύο άλλοι γερουσιαστές των Δημοκρατικών, ο Cory Booker από το Νιου Τζέρσι κι ο Jeff Merkley από το Όρεγκον, ζήτησαν την παραίτηση του Trump μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Απαντώντας στην προτροπή της Αμερικανίδας πρεσβευτή στον ΟΗΕ Nikki Haley ότι όσες κατηγορούν τον Trump «θα πρέπει να εισακουστούν», η Gillibrand συμπλήρωσε: «Όχι μόνο οι γυναίκες θα πρέπει να ακουστούν, αλλά θα πρέπει να πιστέψουμε όσα λένε».

Από την πλευρά της η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου Sarah Sanders υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Trump πιστεύει ότι: «είναι θετικό οι γυναίκες να βγαίνουν μπροστά».

Ωστόσο τόνισε ότι ο Trump αρνείται τις καταγγελίες. «Όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος, νομίζει ότι είναι καλό για τις γυναίκες να βγαίνουν μπροστά, όμως αισθάνεται ότι απλά οι καταγγελίες δεν θα πρέπει να καθορίσουν την πορεία των εξελίξεων. Και σε αυτήν την περίπτωση ο πρόεδρος έχει αρνηθεί όλους τους ισχυρισμούς που έχουν διατυπωθεί, όπως και το ίδιο έχουν πράξει αυτόπτες μάρτυρες. Αρκετές αναφορές έχουν αποδείξει ότι οι αυτόπτες μάρτυρες έχουν υποστηρίξει τις θέσεις του προέδρου. Από την άλλη μεριά, ο αμερικανικός λαός το γνώριζε αυτό και τον ψήφισε για την προεδρία», τόνισε η Sanders.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP

 
Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα σχόλια του χρήστη Teacher

Teacher
15/12/2017, 17:02

Δεν φταίει το χρέος που δεν έρχονται επενδύσεις. Οι Σκουριές και το Ελληνικό το αποδεικνύουν περίτρανα. Και δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να κουρέψουν το χρέος και ταυτόχρονα να συνεχίζουν να δανείζουν και μάλιστα με ευνοϊκά επιτόκια. Όχι βέβαια ότι έχουν υποχρέωση να ξεχάσουν τα λεφτά που δώσανε (που μάλιστα δεν είναι δικά τους αλλά των φορολογουμένων τους) αλλά λέμε τώρα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά όλα αυτά αλλά το ερώτημα είναι γιατί το είπε ο Βουτσης. Και η απάντηση είναι ότι ξέρει πολύ καλά ότι η εκλογική του πελατεία είναι μπαλοκεφαλα ανθρωπάκια χωρίς ίχνος ηθικής. Τους έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας να μείνουν στο κόμμα γιατί έχουν ισχυρούς συμμάχους. Αν κάνει αύριο πραξικόπημα θα τον ακολουθήσουν. Αν στείλει αστυνομία, στρατό και συμμορίες να ληστεύουν τα σπίτια των εχόντων θα τον ζητωκραυγάζουν. Γι αυτό και η απάντηση η δίκη μας μπορεί να είναι μόνο μια:

ΠΕΤΣΟΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εγώ θέλω να ελπίζω ότι θα εκπλήξουν ευχάριστα οι ευρωπαίοι και αυτή τη φορά θα σταματήσουν να υποστηρίζουν τον Τσίπρα. Όχι όπως τις άλλες φορές που φάνηκε το τεράστιο χάσμα ΕΕ και ελληνικής κυβέρνησης αλλά παρ όλα αυτά συνεχίζουν να τον υποστηρίζουν σθεναρά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Στις αγαθές σχέσεις με το ξανθό γένος ανεκαθεν πίστευαν οι διάφορες κατηγορίες σκοταδιστών που υπάρχουν στην Ελλάδα: Οι θρησκόληπτοι επειδή και οι Ρώσοι είναι ορθόδοξοι και οι αριστεροί επειδή μπορεί ο υπαρκτός σοσιαλισμός να έχει καταρρεύσει αλλά η Ρωσία συνειρμικά τους πηγαίνει σε αυτόν. Κι αν μάλιστα κοντράρεται με την Αμερική τότε είναι που ηδονίζονται. Δεν πα να υποστηρίζει χρήστες χημικών όπλων ή τα πυρηνικά του Ιράν και της Β.Κορεας. Φτάνει που εναντιώνεται στους Αμερικανούς. Για τέτοια καθυστέρηση μιλάμε.

Αντιθετως οι φυσιολογικοί άνθρωποι γνωρίζουν το γνωστό ρητό ότι στις διεθνείς σχέσεις δεν υπάρχουν φιλίες αλλά συμφέροντα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα βασικά της ιστορίας τα ξέρω. Αυτά που γράφεις, λυπάμαι αλλά δεν τα θεωρώ βασικά. Κι επειδή πας στην Οθωμανική αυτοκρατορία και θυμάσαι τον ρόλο των Εβραίων ας πάω εγώ ακόμα πιο πίσω στους κόπτες της Αιγύπτου που οι περισσότεροι γίνανε μουσουλμάνοι και μας λέγανε στο σχολείο ότι αυτό ήταν απόδειξη του ποσο αντίχριστοι ήταν και όχι απόδειξη για το τι είχαν τραβήξει από την βυζαντινή εκκλησία. Πάντως όπως είπα και προηγουμένως, στις διεθνείς σχέσεις δεν υπάρχουν φιλίες αλλά συμφέροντα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ καλά νέα για την κυβέρνηση Τσίπρα: θα δεχτεί με κάποια κομματικά ανταλλάγματα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ευχαριστώ για το link Αιγέα. Αληθινό τερατούργημα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ποια ζητήματα και από τις δυο πλευρές; σε τι ζώα απευθύνεσαι; ποιος ο λόγος να προσκαλέσεις κάποιον για συνομιλίες όταν ξέρεις από πριν ότι έχει και αναρριθμητες εξωφρενικές διεκδικήσεις ενώ εσυ δεν έχεις καμία και τρόπους να πιέσει; τέτοια βλήματα είσαστε εσείς στην κυβέρνηση επειδή ίδια βλήματα είναι και οι ψηφοφόροι σας γι αυτό και μπορείτε να τους λέτε ότι να ναι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολλοί έχουν καταλήξει στο ίδιο σημείο που κατέληξε και το άρθρο. Υπάρχουν όμως κάποιες δυσκολίες:

1)Ποιο είναι το σημείο που κάποιος χαρακτηρίζεται ως καλλιτέχνης ωστε να δικαιούται κι αυτός ένα κοκαλάκι από το μισό δις και όχι ψωνάρα και μουτζουρογραφος;

2)Με ποιον τρόπο θα παίρνουν κάτι και οι μικροί καλλιτέχνες; θα τους τα δίνει το κράτος, θα πληρώνει ο αγοραστής φόρο υπέρ του ταμείου των καλλιτεχνών (εδώ πάμε στο προηγούμενο ερώτημα), με κάποιον άλλο τρόπο;

3)Όπως είπε και ο Αιγέας, γιατί μόνο με τους καλλιτέχνες (με την γενική έννοια της λέξης π.χ. τραγουδιστές-ηθοποιοί κτλ); αντίστοιχη "αδικία" υπάρχει και με τους αθλητές και τους γιατρούς, δικηγόρους και άλλους επιστήμονες ακόμα και με τις εκδιδόμενες γυναίκες. Πως θα τις διορθώσεις όλες αυτές τις "αδικίες";

Ο Μαρξ πρότεινε έναν τρόπο και γνωρίζουμε τα αποτελέσματα του. Αντιθέτως ο καπιταλισμός τις επιτρέπει κι έτσι επωφελούνται όλοι. Για παράδειγμα ο άλλος που ήταν μέγας ΜΑΛ/ΑΣ και ξόδεψε τόσα λεφτά για έναν πίνακα πλήρωσε, όπως αναφέρεται στο άρθρο, παρα πολλούς ανθρώπους: Διαφημιστές, σκηνοθέτες, μεσάζοντες. Και στο κάτω κάτω λεφτά του είναι, ότι θέλει τα κάνει.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη αποδείξει έμπρακτα ότι όλοι αυτοί είναι δικά του παιδιά αλλά ο λαός τον έκανε κυβέρνηση.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έτσι μπράβο, αφού έσκυψες στα 4 στους δανειστές, σκύψει στα 4 και στον Ερτογαν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το ξαναδημοσιεύω με τις ίδιες ακριβώς εκφράσεις γιατί χωρίς αυτές χάνει το νόημα του. Θέλω να πιστεύω ότι την πρώτη φορά ήταν κάποιο λάθος σύνδεσης και όχι παρέμβαση της διαχείρισης.

Να τα βλέπουν τα κατακάθια της δημοσιογραφίας που το 2015 μας λέγανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να κάνει τις μεταρρυθμίσεις επειδή δεν θα έβγαινε η αλητεία του στους δρόμους να τα σπαει όλα. Η αλητεία του βγαίνει και μάλιστα έχει παρει θάρρος βλέποντας ότι η αστυνομία έχει καταντήσει να κάνει τον ταξιτζή στους υπάνθρωπους της αριστεράς.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πραγματικά κάτι λείπει από την ιστορία. Κανένας υπάλληλος δεν θα τόλμαγε να υπογράψει ότι η σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο είναι παράνομη. Επίσης τι σημαίνει πρακτικά αυτό; ότι η εταιρεία βάζει λουκέτο; δεν έχει δικαίωμα να κόβει αποδείξεις; πρέπει να είναι προϊστάμενος και πάνω για κάτι τέτοιο. Άλλωστε το δημόσιο χαρακτηρίζεται από την γραφειοκρατία του. Αν ένας οποιοσδήποτε υπάλληλος υπογράψει μια αυτοψία θα πρέπει μα επικυρωθεί από τον προϊστάμενο του.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
05/12/2017, 16:14

Η ελληνική αστυνομία έχει αποδείξει ότι ξέρει να κάνει την δουλειά της όταν δεν την σταματάνε άνωθεν εντολές. Ελπίζω σύντομα να διαβασουμε ότι τους ανακαλύψανε και τους παραπέμπουν σε δίκη, όπου βεβαίως και θα απαλαχθουν αφού οι δικαστές γνωρίζουν παρα πολύ καλά να παίρνουν πίπες στα γκρουπουσκουλα ωστε να μην χαλάνε την ζαχαρένια τους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ε δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να παρει στα σοβαρά μια τέτοια δημοσκοπιση. Και για την Εφημερίδα των συντακτών και για τα στοιχεία που δίνει.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
11/12/2017, 12:04

Συμφωνώ με το γεγονός ότι δεν μπορούν να ζουν έτσι αλλά δυσκολεύομαι να βρω μια λύση. Πάντως με το θράσος που έχει η κυβέρνηση και η αριστερά γενικότερα δεν αποκλείεται να κατηγορηθεί ο ιδιωτικός τομέας που σκέφτεται μόνο το κέρδος για το γεγονός ότι οι εταιρείες catering δίνουν τρόφιμα που τα πετάνε ακόμα και οι πρόσφυγες.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
05/12/2017, 16:29

Αν εξαιρέσει κανείς αυτό που γράφετε στο άρθρο ότι δεν ανέχονται αριστερό που να υποστηρίζει άλλο κόμμα της αριστεράς, έχετε πέσει πολύ έξω στο τι είναι αριστερά ή μάλλον για να είμαστε δίκαιοι η αριστερά έχει εμφανίσει τόσα πολλά πρόσωπα που κανείς δεν μπορεί να πει βεβαιότητα τι είναι αριστερά. Για παράδειγμα αυτό που σήμερα χαρακτηρίζετε επιχείρημα για παιδάκια, δηλαδή ότι δεν μπορεί ένας αριστερός να σπαταλάει, κάποτε ήταν σημαία της αριστεράς. Επισης είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που είμαστε πιο επικίνδυνοι από την κα.Μποφιλιου επειδή λέμε τα αυτονόητα, δηλαδή ότι

α)οι απεργίες σήμερα δεν είναι τίποτα παραπάνω από εκβιασμός και θα έπρεπε να είχαν απαγορευτεί. Προσωπικά 15 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα δεν απήργησα ποτέ μου. Παζάρευα με τον εργοδότη και άλλαξα συνολικά 6 εργοδότες.

β)ο κατώτερος μισθός δεν είναι εξασφαλισμένο μεροκάματο αλλά εξασφαλισμένη ανεργία ή αδήλωτη εργασία για όποιον δεν μπορεί να προσφέρει με την εργασία του τόσα, όσος είναι ο μισθός του

γ)τα δικαιώματα των εργαζομένων στρέφονται εναντίον των ανέργων.

Ναι, είμαστε πιο επικίνδυνοι ακόμα και από την επανάσταση της κάθε Μποφίλιου. Σαν δεν ντρέπεστε λέω εγώ που σας δίνουν και βήμα σε φιλελεύθερο site.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα Το δίκιο του Τσίπρα
15/12/2017, 10:47

Δεν έχει καθόλου δίκιο γιατί δεν τον εξέλεξαν για να προστατεύσει τους αδύναμους αλλά αυτούς που έχουν κεκτημένα (υπήρξαν και κορόιδα που πίστεψαν ότι θα προστάτευε τους αδύναμους) και πραγματικά αυτό κάνει. Προστατεύει όλους όσους έχουν κεκτημένα και αλλάζει τα φώτα των υπολοίπων. Ο Τσιπρας θα τελειώσει ακριβώς εκεί που τελειώνει ο σοσιαλισμός: Όταν εξαντλούνται τα λεφτά των αλλων.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κατ αρχήν γιατί να φοβάται κανείς να πει ότι ακολουθεί τον δρόμο του ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ Κώστα Μητσοτακη; και το όνομα μετράει. Στο κάτω κάτω γιατί ψηφίστηκε αυτός ως αρχηγός του κόμματος και όχι ο Γεωργιάδης που είναι πιο γνήσιος εκφραστής του Κώστα Μητσοτακη; Δεύτερον φοβάμαι ότι δεν θέλει να στείλει μήνυμα στον κόσμο αλλά στο εσωτερικό του κόμματος του και αυτό είναι ανησυχητικό γιατί μπορεί τελικά να τον φάνε όπως φάγανε και τον πατέρα του.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν λεφτά του κράτους παρα μόνο λεφτά των φορολογουμενων

Margaret ThatcherΠερισσότερα | Σχολιάστε

Συγχαρητήρια. Καλός είναι, θα προτιμούσα όμως να ελισσοταν περισσότερο γιατί δεν μπορούμε να τα βάλουμε με όλους τους κινδύνους (Ισλάμ, Β.Κορεα, κομμουνισμό, Ρωσία, Κίνα) ταυτόχρονα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μακάρι να μην υπάρξουν φωνές που θα σταθούν δίπλα στους "εργαζόμενους" της ΕΡΤ όμως δεν είμαι τόσο αισιόδοξος και πρέπει επιτέλους και η ΝΔ να μάθει να κάνει τις δουλειές ολόκληρες. Όχι να κλείνει την ΕΡΤ και να φτιάχνει μια άλλη κρατική τηλεόραση αλλά να κλείνει την ΕΡΤ και να πουλάει τα κομμάτια της. Γιατί αν την πουλήσει σαν εταιρεία θα μπορέσει μετά κάποιος να την ξανακρατικοποιησει. Αν όμως πουλήσει χωριά τον εξοπλισμό, τις εκπομπές, τα κτίρια (στην ανάγκη ας τα γκρεμίσει και να γίνει πάρκο) τότε θα κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα για την επόμενη κυβέρνηση που θα θέλει να φτιάξει μηχανισμό προπαγάνδας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για μόνιμη αξιοπρεπή εργασία"

ποσα χρόνια ήταν στη ναφθαλίνη;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν γίνει αυτό που λες και ξεπεταχθει η χρυσή αυγή (η κάποιο αριστερό απολίθωμα) με αυτόν τον τρόπο, τότε θα είναι όχι μόνο νόμιμο αλλά και ηθικό γιατί αυτός είναι ο κανόνας: Όταν δεν θέλεις να πάρεις αποφάσεις αποφασίζουν οι άλλοι για σένα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και πως θα τους πληρώσει μισθό (και επιδωματα) αν τελικά δεν μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι πλειστηριασμοί;

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα Γκολ και ξύλο
01/12/2017, 06:18

Συγχαρητήρια κ.Χειμωνα. Τα γράφετε παρα πολύ εύστοχα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό ακριβώς και σας παρακαλώ να αρχίσετε να υποστηρίζετε το Κίνημα Αλλαγής. Γιατί απλούστατα με την σημερινή κατάσταση δεν υπάρχει δυνατότητα για πολυτέλειες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όταν χρησιμοποιεί η αριστερά την λέξη "δίκαιος" ή τα παράγωγα της πάντοτε ανησυχώ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πλειστηριασμοί για κοινωνικούς λόγους; αυτό λέγεται κι ως ανέκδοτο. Φοβάμαι όμως ότι οι περισσότεροι από αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους δεν είναι αθώοι γιατί ψηφίσανε 2 φορές τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή φοβοντουσαν ότι με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τελικά ίσως πλήρωναν το δάνειο που πήραν ενώ αντιθέτως με τον ΣΥΡΙΖΑ έλπιζαν ότι θα μπορούσε μέχρι και να τους χαριστεί. Σίγουρα καίγονται και χλωρά αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να λυπηθώ για τους πλειστηριασμούς.

ΥΓ. Δεν υποστηρίζεις ποτέ ένα αδίστακτο κάθαρμα έστω κι αν υπολογίζεις σε κάποιο όφελος γιατί απλούστατα δεν ξέρεις ποτέ που είναι ικανό να φτάσει, σε τι βαθμό να σε ρίξει και ποσο ακριβά μπορεί τελικά να πληρώσεις αυτό το μικρό όφελος.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πριν κυνηγήσουν επίορκους δημόσιους υπαλλήλους δεν παραιτούνται μερικοί τυπου Πολακης-Καμένος (για τον Βαρουφάκη υπάρχει ήδη παραγραφή) από την ασυλία τους ωστε να δικαστούν ως κοινοί θνητοί;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτό το εργαλείο είναι το μοναδικό εργαλείο που έχει η αριστερά και χρησιμοποιεί εδώ και δεκαετίες. Για οτιδήποτε και να την κατηγορήσεις έχει τη μια και μοναδική απάντηση στο γραμμοφωνο: "Οι άλλοι τότε είχαν κάνει αυτό κι αυτό". Το ότι κατάφεραν να έχουν το ηθικό πλεονέκτημα ενώ δεν τολμούν ούτε οι ίδιοι να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από την ισοπαλία, την οποία μάλιστα διεκδικούν και με τον πιο φτηνό τρόπο, είναι σίγουρα κάτι που χρειάζεται ψυχανάλυση.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
29/11/2017, 19:19

Προσωπικά έχω απεριόριστο internet αλλά το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί πολύ απλά και το έχουν εφαρμόσει κι άλλοι: Πληρώνεις συνδρομή στο liberal.gr και βλέπεις τις σελίδες χωρίς διαφημίσεις. Νομίζω μάλιστα ότι ο φιλελεύθερος θα έχει και ηλεκτρονική έκδοση με συνδρομή.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα βλήματα που ενώνουν και τα βλήματα που ψηφιζουν

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι λέτε ρε; έχετε δεν έχετε 0.1% και θέλετε και να σας ρωτήσουνε;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Λάθος ο παραλληλισμός με αυτούς που ρίχνουν κέρματα στην εκκλησία. Καλύτερος θα ήταν κάτι που έγραφε το σχολικό βιβλίο ιστορίας που είχα προ αμνημονεύτων χρόνων: Οι Ρωμαίοι πολίτες ήταν τόσο εξαθλιωμένοι που φτάνανε στο σημείο να πουλάνε την ψήφο τους και η σύγκλητος κατευναζε τον όχλο με κρατικές διανομές τροφίμων και θεάματα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο Μητσοτάκης είχε απαγορεύσει την δημοσίευση των προκηρύξεων των τρομοκρατικών οργανώσεων, νόμο που στη συνέχεια κατήργησε το ΠΑΣΟΚ με την αριστερά. Ένα σοβαρό portal όμως θα μπορούσε να αναφέρει τα γεγονότα και στη συνέχεια να γράφει κάτι του τυπου "εξέδωσαν προκήρυξη την οποία βεβαίως και αρνούμαστε να δημοσιεύσουμε". Το πρόβλημα όμως είναι ότι τότε θα μπουκάρουν και στο liberal. Είπαμε, κυβερνάνε με μεθόδους μαφίας.

ΠΕΤΣΟΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Να πληρώνεις ασφάλιστρα για τα ρομπότ; η αποθέωση της διαστροφής. Ευτυχώς που τις προηγούμενες δεκαετίες οι άνθρωποι δεν ήταν τόσο διεστραμμένοι κι έτσι είχαμε τεχνολογική πρόοδο. Βέβαια διεστραμμένοι πάντοτε υπήρχαν κι αυτό αποδεικνύεται από το απόσπασμα που μας παρέχει ο Waldorf. Πάντως στην Μ.Βρετανια το συνταξιοδοτικό σύστημα είναι ανταποδοτικό γιατι υπάρχει μόνο ένα ταμείο, όπως θα το λέγαμε μ ελληνική ορολογία, όπου ανήκουν όλοι. Όμως μπαίνει σε μεγάλο βαθμό ο κοινωνικος χαρακτήρας έτσι ωστε κάποιος που πλήρωσε πολλά (οι εισφορές είναι ανάλογες με το εισόδημα) τελικά να παίρνει τα ίδια με κάποιον που πλήρωσε λίγα (για το ποσο της τελικής σύνταξης υπολογίζονται μόνο τα χρόνια που έχεις καταβάλει εισφορές).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Φωνάζει ο κλέφτης. Και πολύ καλά κάνει αφού δεν είχαν το στοιχειώδες θάρρος να τον μπουζουριάσουν το 2014.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ρόλος των συνδικάτων είναι να υπερασπίζονται τα δικαιώματα (ή και παραπάνω από αυτά) των μελών τους. Πολλές φορές το κάνουν εις βάρος των ανέργων του κλάδου αλλά επειδή η κοινωνία μας είναι ανταγωνιστική μπορεί κανείς να το δεχτεί αυτό. Τον Σεπτέμβριο είχα γράψει στο liberal ποσο ξεσκισμένη είναι η ΟΛΜΕ. Φαίνεται ότι υπάρχουν ξεσκισμένα συνδικατα και στην Ευρώπη αν και όπως και να το κάνεις, άλλο πραγμα να υποστηρίζεις τον Τσίπρα και άλλο πραγμα να υποστηρίζεις αλήτες που καταστρέφουν τα πάντα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλές οι διαμαρτυρίες αλλά πολλές εταιρείες σε πολλά αεροδρόμια του κόσμου έχουν ανθρώπους να ελέγχουν διαβατήρια και να κάνουν και ερωτήσεις. Αυτός ο Αυστριακός που "τολμούσε" επι ελληνικού εδάφους να κάνει αυτήν την δουλειά και αυτός ο Τσέχος δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Προσωπικά διαμαρτυρήθηκα σε κάποιο αεροδρόμιο που πέρασα χωρίς σχεδόν καθόλου έλεγχο. Όταν μου είπαν ότι μπορούσα να συνεχίσω προς την πτήση μου τους ρώτησα "Έτσι ελέγχετε εσείς;"


Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτό το πρόβλημα του μονοπωλίου Panos λύνεται με έναν πολύ απλό τρόπο: Δεν το πουλάς στον ιδιώτη αλλά του το δίνεις με μίσθωση και όρους λειτουργίας για κάποια χρόνια. Παντως δεν είναι απόλυτο μονοπώλιο γιατί αν το παραχ..... υπάρχουν και τα λεωφορεία. Για παράδειγμα έτσι που εχουν καταντήσει την διαδρομή Αεροδρόμιο-Σύνταγμα παίρνω πάντα λεωφορείο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Λογικά θα έχει ίσως και πιο σκληρά μέτρα για την Τουρκία επειδή βρίσκονται σε διπλωματικό πόλεμο. Όμως δεν είναι καθόλου παράλογο γιατί την Τουρκία μπορείς να την εμπιστευτείς ότι θα μαντρώσει τους μετανάστες και θα προφυλάξει τα αεροδρόμια. Την Ελλάδα όμως όχι.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα Έστειλαν μήνυμα
21/11/2017, 19:56

Μιλάμε για πείσμα, όχι αστεία. Ρε παιδάκι μου είναι απολύτως φυσιολογικό να βαρεθεί κανείς να πάει να ψηφίσει όταν ο αγαημενος του υποψήφιος έχει χάσει. Πολύ περισσότερο με τέτοιες καιρικές συνθήκες. Προσπαθείς βέβαια να προλάβεις αυτό το επιχείρημα γράφοντας ότι οι βροχές είχαν σταματήσει αλλά είναι πολύ λίγο γιατί μόνο ένας πολύ σκληροπυρηνικός θα έλεγε "Α ωραία, τώρα που σταμάτησε η βροχή μπορώ κι εγώ να πάω να ψηφίσω".

Αναφερεις ότι η Φωφη πήρε τους ίδιους ψήφους ενώ ο Ανδρουλακη παρα την υποστήριξη κάποιου που πήρε 10000 ψήφους, πήρε μόνο μια (ψωρο)ντουζίνα χιλιάδες παραπάνω. Δηλαδή η μια ξαναπήρε τις ψήφους της ενώ ο άλλος πήρε όχι μόνο τις ψήφους του και της γραμμής που δωθηκε (αν υποθέσουμε ότι ακολούθησαν όλοι) αλλά και 2000 παραπάνω. Και αυτό το λες αποδοκιμασία! Ο Μειμαρακης στον 2ο γύρο δεν είχε παρει τις ψήφους του πρώτου.

Συνυπολογιζοντας τις καιρικές συνθήκες νομίζω ότι ήταν μήνυμα συμμετοχής αν όμως δεν ήταν τέτοιο τότε ως ωχαδελφισμο θα το λάμβανα και οχι αποδοκιμασία.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
21/11/2017, 21:14

Κατ αρχήν ο Ανδριανόπουλος, οπως τονίζεται στο άρθρο, είχε υποβάλλει πρόταση νόμου. Δεύτερον οι μετανάστες που άρχισαν να έρχονται στην Ελλάδα επι Μητσοτακη ήταν από το ανατολικό μπλοκ και μέσα σε αυτούς υπήρχαν πολύ λίγοι μουσουλμάνοι. Μάλιστα είχε γίνει και προσπσθεια να τους εγκαταστήσουν στη Θράκη ωστε να αλλοιωθεί το μουσουλμανικό στοιχείο. Τέλος ο Αδριανοπουλος έχει γράψει αρκετά άρθρα και εδώ μέσα και άλλου για τον μουσουλμανικό κίνδυνο. Έτσι, ειδικά γι αυτό το θέμα, δεν μπορεί κανένας να τον κατηγορήσει για τίποτα. Και φυσικά τις 10ετιες των 80 και 90 δεν σκεφτόταν κανένας τον μουσουλμανικό κίνδυνο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Ο σοσιαλισμός σταματά όταν τελειώνουν τα λεφτά των αλλων"

Margaret Thatcher

Το κακό είναι ότι δεν θέλει να σταματήσει κι έτσι στραγγίζει τους πάντες μέχρι τέλους πριν πάει στον διάολο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Για ποιες πλάτες μιλάς; χρειάζεται πλάτες η Αλβανία για να κάνει μαγκιές στην Ελλάδα;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Συμφωνώ και επαυξάνω με τον Κρυστάλλη αλλά το άρθρο κάνει λάθος που γράφει ότι ο Κυριτσης είναι σε αντίθετη κατεύθυνση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ένα μπλα μπλα αποφεύγοντας να παρει θέση, δεν τα έβαλε με την αλητεία των εξαρχειων.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ούτε χώρος είναι, ούτε χώρα παρα μόνο μπ.......

Περισσότερα | Σχολιάστε

Θυμάμαι κάποιον στο φόρουμ που τον πείραζε ότι κάποιοι ξένοι αστυνομικοί κάνανε έλεγχο εγγράφων στο ελληνικό έδαφος. Τι να κάνουμε ρε φίλε (δεν θυμάμαι ποιος ήταν), αν δεν κανείς σωστά την δουλειά σου τότε οι άλλοι ή θα κλείσουν τα σύνορα τους ή θα κοιτάξουν να κάνουν οι ίδιοι την δουλειά που δεν κανείς εσυ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μένω στην τελευταία φραση: Ηθική υποχρέωση. Δεν θα μπορούσε να εκφραστεί καλύτερα. Οποίος δεν εξελέγη στον 2ο γύρο και φυγει από την συμπαράταξη θα αποδείξει ότι δεν πίστευε σε τίποτα παρα μόνο στο να γίνει κομματάρχης ενός μεγάλου κόμματος. Μάλιστα έχουν ήδη κάνει μισό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση όσοι υποψήφιοι δεν παρότρυναν τους ψηφοφόρους τους να πάνε να ψηφίσουν (χωρίς απαραίτητα να υποστηρίξουν κάποιον από τους δυο)

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μόνο με τους σκοπούς να μην τα βάζετε. Πρώτον γιατί δεν είναι επαγγελματίες αλλά άνθρωποι που τους μπουζουριασαν και τους υποχρεώνουν να κάνουν ότι τους καπνίσει σαν να είναι σκλάβοι τους. Δεύτερον γιατί το πιο πιθανό είναι να μην είναι βύσματα. Σε κάθε μονάδα και ιδιαίτερα στις βυσματικες υπάρχουν κάποιοι που βγάζουν την δουλειά για να λουφάρουν τα πραγματικά βύσματα. Ένα βισμα στο ΓΕΕΘΑ θα είναι οδηγός ανώτατου αξιωματικού, γραφιάς υπηρεσίας, υπεύθυνος κυλικείου για αξιωματικούς, άντε θαλαμοφυλακας. Μαγειρεία, σκοπιά στην πύλη δεν είναι για τα βισματα. Τέλος ο σκοπός τιμωρείται λιγότερο αν εισέλθει ένας ρουβικωνας παρα αν πυροβολήσει έστω και στον αέρα για να τους αποτρέψει.

ΥΓ. Ο έφεδρος ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα είναι αδιάφορος. Να φροντίσουν αυτοί που τους πληρώνει ο φορολογούμενος, οι οποίοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ε ρε τι θα άκουγε η αστυνομία αν γινόταν εδώ κάτι τέτοιο!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν άκουσα τον Καμίνη η τον Θεοδωρακη να καλούν τον κόσμο να πάει να ψηφίσει τον έναν ή τον αλλον υποψήφιο. Ας το διάολο ξευτίλες, κατεβείτε μόνοι σας να εξαφανιστείτε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το φαινόμενο αυτό ισχύει και στην βάση που τους ψηφίζει: Ποτέ ένας Συριζαίος δεν θα παραδεχτεί ότι έκανε λάθος στην οποιαδήποτε εκτίμηση του και βεβαίως δεν θα παραδεχτεί ότι έκανε λάθος για το κόμμα που ψήφισε. Θα προτιμήσει να το ξαναψηφίσει και να συνεχίσει να τις τρώει παρα να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος. Άντε στην ακραία περίπτωση να προφασιστει μια δικαιολογία προς τον εαυτό του ωστε να μην πάει να ψηφίσει

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όποιον τον έχει μπουζουριάσει η Ελλάδα ξέρει πως λύνονται τέτοιες υποθέσεις: Καμπάνα στον σκοπό, επειδή είναι χοντρο και στον αρχιφύλακα της πύλης. Στη συνέχεια οι ανώτεροι ρίχνουν άγρια γκάζια σε όλο το στρατόπεδο κι έτσι την επανάσταση αυτών των "προβληματισμένων νέων" την πληρώνουν οι αιχμάλωτοι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά τώρα το ανακαλύψατε; εδώ όταν ήταν ακόμα ισχνή μειοψηφία φέρονταν έτσι. Το ΚΚΕ σε ερώτηση αν σέβονται το Σύνταγμα έχει απαντήσει "εμείς δεν το ψηφίσαμε" ενώ πάντα μας μιλούσαν για "ηθική" που ήταν πάνω από τον νόμο. Κάποιοι απαντούσαν αμφισβητώντας ότι ο φασίστας της αριστεράς είχε σωστή άποψη περί ηθικής. Κάποιος άλλος ίσως προσπαθούσε να εξηγήσει ότι η ηθική είναι κάτι υποκειμενικό και αν ο ένας θεωρεί ηθική το Α, ο άλλος το Β, ο τρίτος το Γ τότε όλες οι διάφορες θα λύνονται με τα όπλα.

Αυτό το τελευταίο δεν το καταλάβαιναν τα ντουβάρια της αριστεράς, κάποιες φορές μπορεί να σου αμολαγαν μια ιστορία του τυπου οτι το 1821 χρειάστηκαν όπλα και όχι νόμος για να κατακτηθεί η ελευθερία και σε τρελλαιναν κανονικά. Όμως το δέχονταν ανεπιφύλακτα αν τα όπλα θα τα είχαν αυτοί. Κι επειδή ακριβώς τους γνωρίζουμε τοσο καλά που ποτέ δεν μας εκπλητουν

ΠΕΤΣΟΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι χαμένα κορμιά είναι όλοι αυτοί που τον υποστηρίζουν; Αντί να λέει "να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις" θα έπρεπε κανονικά να λέει "να ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις" εκτός βέβαια αν ονομάζει μεταρρυθμίσεις την σκυλοφορολογιση, τον διωγμό όλων των επιχειρήσεων και την προσπάθεια ελέγχου του κρατικού μηχανισμού και της ενημέρωσης. Τέτοιες "μεταρρυθμίσεις" δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ολοκληρωθούν όπως αγωνίζεται αυτός ο ξεσκισμένος λιβανίζοντες την κυβέρνηση.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κάνετε μεγάλο λάθος. Το Πολυτεχνείο δεν έγινε για να ανήκει σε όλους. Δεν ήταν μια ενέργεια κατά της χούντας αφού είχε αρθεί ο στρατιωτικός νόμος κι είχαν ανακοινωθεί εκλογές. Ακριβώς αυτό εκμεταλλεύτηκαν κάποια θρασύδειλα ανθρωπάρια που δεν είχαν αντισταθεί ποτέ τους εναντίον της χούντας αλλά βρήκαν την ευκαιρία να το παίξουν επαναστάτες και κυρίως να μην επιτρέψουν να πέσει η χούντα χωρίς να παρει η αριστερά την δόξα. Να πει κανείς για τη νομική τον Φεβρουάριο, μάλιστα. Όχι όμως και για το Πολυτεχνείο, έλεος πια!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Για να είμαστε δίκαιοι neoktana, είναι βέβαιο ότι στο ποτάμι υπήρξαν και μέλη που συμφωνούσαν με την επιλογή του Θεοδωρακη και μέλη που διαφωνούσαν. Και οι 2 πλευρές είχαν τους σκληροπυρηνικούς τους και τους μετριοπαθείς. Τα μέλη που διαφωνούσαν προφανώς δεν ήταν αρκετά ωστε να ζητήσουν συνέδριο. Τώρα με την αποτυχία του Θεοδωρακη οι μετριοπαθείς έχουν μετακινηθεί προς την πλευρά αυτών που διαφωνούσαν. Που τα ξέρω όλα αυτά και μιλάω με τόση βεβαιότητα; πολύ απλά γιατί έτσι γίνεται πάντα.

Τι γίνεται τώρα: Το ποτάμι ακόμα και με τον Θεοδωρακη και παρα τους χαμηλούς τόνους που κρατήσατε φαινόταν να μένει εκτός βουλης. Μετά την διάσπαση θα είναι πολύ χειρότερα. Για όσους από εσάς είχαν έντιμες διαθέσεις, λυπάμαι αλλά δεν σας βγήκε. Ακόμα και αν δεχτούμε το παράδειγμα με το χρηματιστήριο, το κόλπο πέτυχε. Μην κατέβετε στις εκλογές και πάρετε ψήφους που θα πήγαιναν στη ΝΔ ή στο νέο ΠΑΣΟΚ. Θα βοηθήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΓ. Είναι τουλάχιστον υπερβολή να λέτε ότι θα είχατε την ίδια άποψη ακόμα κι αν έβγαινε ο Θεοδωράκης αυτοδύναμος από τον πρώτο γύρο. Αν όχι όλοι σας, σίγουρα η συντριπτική σας πλειοψηφία θα σκεφτόταν ότι μπορούσατε να αλλάξετε το ΠΑΣΟΚ. Πως το ξέρω; έτσι συμβαίνει πάντα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα Ο πανικός του Αλέξη
16/11/2017, 15:17

Τι ζόρι τραβάς ρε χειμώνα; από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα αγωνίζεσαι απεγνωσμένα να το μειώσεις και να σαμποτάρεις αυτήν την προσπάθεια. Καλείς Καμίνη-Θεοδωρακη να ιδρύσουν το δικό τους κόμμα (δηλαδή να συντριβούν αλλά τουλάχιστον θα κόψουν κάτι από το νέο κόμμα) και σήμερα αυτή η δημοσκόπηση. Ούτε καν ολοκληρώθηκαν οι εκλογές τους!! Το ποσοστό αυτό θα ανεβεί πολύ αν όλοι οι υποψήφιοι ενωμένοι βγουνε και δηλώσουν την συμπαράταξη τους (κάτι που αγωνίζεσαι με πάθος να μην συμβεί).

Δεν ξέρω τι προσωπικούς λόγους έχεις αλλά ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ! Θελουμε το κόμμα που θα γίνει κυβέρνηση όταν χάσει τις εκλογές η ΝΔ (όσο καλή κι αν είναι μια κυβέρνηση κάποια στιγμή χάνει τις εκλογές) να μην είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά κάποιοι που δεν θα καταστρέψουν τα πάντα με εντατικούς ρυθμούς.

Τελειωνω με μια φράση του Κώστα Μητσοτακη όταν ρωτηθηκε τον Ιούνιο του 2012 για την στάση της Ντορας να υποστηρίξει τον Σαμάρα:

"Και με ρώτησε και συμφώνησα γιατί σε κάτι τέτοιες κρίσιμες στιγμές για τον τόπο δεν μπορούμε να βάζουμε μπροστά τα προσωπικά μας"

Εσεις κ.Χειμωνα είστε ακριβώς το αντίθετο.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
15/11/2017, 13:51

Εξέγερση που θεριεύει σε ολόκληρο τον πλανήτη; τι μασάνε σε τακτική βάση όλοι αυτοί; ένα μάτσο αποτυχημένοι που αντί να κοιτάξουν την τυφλά τους θέλουν να προκαλέσουν παγκόσμια αναρχία μήπως από τα συντρίμμια της βγει το Ένα και Αληθινό Σύστημα!

ΠΕΤΣΟΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έχουν δίκιο που κατηγορούν τη ΝΔ που υποκύπτει στις πιέσεις των αλητών της αριστεράς.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο τίτλος είναι ότι πρέπει για τους διεστραμμένους που ψάχνουν αφορμές για να κατηγορήσουν τον καπιταλισμό, τις κοινωνικές "ανισότητες" κτλ. Στη συνέχεια δίνει κάποια στοιχεία αλλά πρέπει κανείς να προσέξει για να τα δει. Η μεγαλύτερη φτώχεια υπάρχει σε χώρες που έχουν ή χτυπήθηκαν από τον σοσιαλισμό και χώρες με υπερπληθυσμό (Ινδίες). Μετά ακολουθούν φονταμενταλιστικές χώρες (εκτός από τις πλούσιες σε πετρέλαιο) και χώρες με αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες.

Δευτερον δεν αναφέρει ότι αυτοί οι πλούσιοι έχουν βοηθήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα να βελτιώσει το βιοτικό της επίπεδο γιατί στον καπιταλισμό μπορεί κανείς να γίνει πλούσιος μόνο με έναν τρόπο: Προσφέροντας στους ΠΟΛΛΟΥΣ.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα Νέο κόμμα, τώρα!
15/11/2017, 13:34

Και δεν είναι έντιμο και θα το πληρώσουν πολύ ακριβά στις κάλπες αν δημιουργήσουν δικό τους κόμμα και καθήκον (αν υποτεθεί ότι αυτοί που ανακατεύονται με την πολιτική γνωρίζουν την σημασία αυτής της λέξης) εχουν να συμβάλλουν στο κεντροαριστερό κόμμα ωστε να στείλουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην 3η θέση. Ο μη φιλελεύθερος κόσμος στις εκλογές θα κληθεί να απαντήσει στο ερώτημα αν προτιμάει στην αξιωματική αντιπολίτευση (δυνάμει κυβέρνηση) τον ΣΥΡΙΖΑ ή το νέο κόμμα. Γι αυτό λοιπόν ΕΙΔΙΚΑ όσοι δεν προέρχονται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ πρέπει να συμμετάσχουν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πέρα από το ότι κουβέντες που κάποιος "άκουσε" είναι τα πιο φτηνά επιχειρήματα, αυτά έχει ζωή για τα κόμματα-φαντάσματα που δεν έχουν κανέναν πολιτικό λόγο παρα μόνο το ρουσφέτι. Φύγανε μαζικά από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ όταν το ΠΑΣΟΚ δεν είχε λεφτά να τους βολεύει και τώρα για τον ίδιο λόγο θα φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα το αλλάξεις αυτό όσες συζητήσεις και αν επινοήσεις.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πραγματικά το μονοπώλιο κλονίζεται αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ κινδυνεύει να μην έρθει ούτε δεύτερος στις εκλογές.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα Συνένοχος ή βλάξ;
30/11/2017, 15:59

Τα έχουμε ξαναπεί: Πρόκειται για μια ιδεολογία μίσους από ανθρωπάρια χωρίς καμία ικανότητα και άπειρα απωθημένα γι αυτούς που είναι καλύτεροι από αυτούς. Μην περιμένετε ποτέ να δείτε ούτε τον παραμικρό ηθικό ενδοιασμό. Αντιθέτως να περιμένετε ενέργειες που ούτε ο πιο διεστραμμένος εγκέφαλος θα μπορούσε ποτέ να σκεφτεί. Η μόνη λογική αντίδραση ειναι

ΠΕΤΣΟΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ


Περισσότερα | Σχολιάστε

Κοίτα που καταντήσαμε να είναι επιβεβλημένο να δυναμώσει το ΠΑΣΟΚ!

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα Χαμένη χώρα;
27/10/2017, 15:17

Ποιος ηγέτης θα προχωρήσει μπροστά ρε μεγάλε; Ο Μητσοτάκης το επιχείρησε και τον ρίξανε από το ίδιο του το κόμμα. Κι εσυ ο ίδιος το κατάλαβες ήδη από το 2004 ότι αυτή η χώρα έχει ξοφλήσει και συνεργάστηκες με τον Παπανδρέου τουλάχιστον να έχεις μια βουλευτική έδρα.

Ποιος λαός θα παρει το νόμο στα χέρια του; αυτοί που τρώγονται ο ένας με τον αλλον για το ποιος "δικαιούται" να διοριστεί στο δημόσιο; αυτοί που από την έναρξη των μνημονίων απαιτούσαν να πληρώσουν οι "έχοντες"; αυτοί που ψηφίζουν βροντερό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα γιατί δεν ανέχονται να τους βάζουν όρους οι ξένοι αλλά είναι "υπερήφανος" λαός και θέλουν να ζουν με την παγκόσμια ελεημοσύνη ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Στο επίπεδο που βρίσκεται ο Έλληνας δεν θα έπρεπε να περιμένουμε να κερδίσει ένας σοβαρός υποψήφιος. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Η μεγάλη συμμετοχή δείχνει ότι ο πολύς αριστερός κόσμος θέλει να πετάξει έξω με τις κλωτσιές τα κατακάθια του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η Γεννηματα μπορεί να συσπειρωσει το ΠΑΣΟΚ και στις επόμενες εκλογές να στείλει τον ΣΥΡΙΖΑ στην 3η θέση που αυτό θα σημαίνει την εξαφάνιση του στο εγγύς μέλλον. Στο πιο αισιόδοξο σενάριο θα τον ρίξει πριν το 2019 αποσπώντας του κάποιους βουλευτές.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτή η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάνω από όλα ΑΛΗΤΕΙΑ γιατί η Εσθονια έχει θύματα και από το ναζισμο και από τον κομμουνισμό (όπως και η Ελλάδα θα μου πείτε). Είναι σα να αρνείται κανείς εκδηλώσεις για την γενοκτονία των Ποντίων και μάλιστα να σου αναπτύσσει θεωρίες ότι βγήκε και κάτι καλό από αυτήν τη σφαγή!! Αυτή είναι η αριστερά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Χαχαχα, άκου τι θα σκεφτεί ο πανεπιστημιακός που έχει πιάσει καρέκλα: Ότι αν υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, το κρατικό οπου κοπροσκ....., ε διδάσκει και έρευνα ο ίδιος θα έχει κίνητρο να αναβαθμιστεί. Δεν θα τον πειράξει οτι οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του θα εξαρτώνται λιγότερο από αυτόν αλλα θα χαρεί επειδή θα έχει κίνητρο να δουλέψει πιο σκληρά!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα λέτε παρα πολύ εύστοχα κ.Μουμτζη για τον σοσιαλισμό αλλά θα διαφωνήσω με το τέλος. Η κατάρα του 20ου αιώνα δεν έχει ξεψυχήσει. Ο κίνδυνος θα υπάρχει όσο υπάρχουν χαμένα κορμιά που θα προτιμάνε να αρπάξουν από τους έχοντες αντί να εργαστούν για να βελτιώσουν την ζωή τους. Αυτά τα χαμένα κορμιά μπορεί να είναι μια ισχνή μειοψηφία αλλά παρασέρνουν κι άλλους πουλώντας το παραμύθι ότι δεν τους ενδιαφέρει να επαναφέρουν τον σοσιαλισμό αλλά να βελτιώσουν κάποια πράγματα στον καπιταλισμό. Οι δυνατότητες να παίρνουν με το μέρους τους διάφορους αφελείς στηρίζονται στο γεγονός ότι ανεχόμαστε τα πάντα εν ονόματι της ελευθερίας του λόγου, μια ελευθερία που την χτύπησαν ΑΛΥΠΗΤΑ όπου επιβλήθηκαν.

Και τέλος ο μεγαλύτερος κίνδυνος να ξαναδούμε κομμουνισμό βρίσκεται ακριβώς στην αυταπάτη ότι η κατάρα έχει πεθάνει. Η κατάρα αυτή είναι σαν τον βρυκόλακα στα έργα τρόμου. Ναι μεν τον σκοτώνεις αλλά υπάρχει δυνατότητα να ξαναζωντανέψει με κάποια διαδικασία. Δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να επιτρέψουμε σε κάποιους να πςραγματοποιησουν αυτήν την διαδικασία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αφού δεν μπορεί να σχολιάσει αυτό, τότε ίσως θα πρέπει να του ζητήσουμε να σχολιάσει την άλλη φωτογραφία όπου ο κανακαρης του συμμετέχει σε ένοπλη ληστεία τράπεζας.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα Από σκηνικό χώρα
20/11/2017, 21:19

Λοιπόν ειχαακουσει πολλα καλά λόγια για τον Ρήγκαν (ή μάλλον για το δίδυμο Θατσερ-Ρήγκαν) αλλά δεν το ήξερα αυτό για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Μπράβο του!! Η απεργία σήμερα δεν είναι τίποτα περισσότερο από εκβιασμός και θα έπρεπε να είχαν απαγορευτεί. Πάντως για να περιαυτολογήσω λίγο, τα Χριστούγεννα του 2009 επρόκειτο να απεργήσουν τα πληρώματα καμπίνας στην British Airways. Δηλαδή μια μικρή ομάδα εργαζομένων θα έδενε στο έδαφος τα αεροπλάνα εκβιάζοντας στις γιορτές. Είχα γράψει τότε στην εταιρεία προτείνοντας τους να απολύσουν όσους θα απεργούσαν. Τελικά το δικαστήριο έκρινε την απεργία παράνομη. Τουλάχιστον υπήρχαν δικαστήρια. Ο Ρήγκαν όμως το έκανε πράξη την δεκαετία του 80 όταν η Ελλάδα είχε Παπανδρέου!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο Κουφοντίνας προσπαθούσε να ανατρέψει την δημοκρατία με σφαίρες. Εφόσον δεν τιμωρήθηκε με σφαίρες, βρίσκει και τα κάνει.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Απέκλεισε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο αυτός συνεργάζεται με τον Καμένο! Α μπράβο, πες το επιτέλους και μας έσκασες. Κι εγώ ο αφελής πίστευα ότι ήταν γκάφες αυτά που έλεγες ότι ο Τσιπρας ενηλικιώθηκε (Σεπτέμβριος 2015) ή ότι έμαθε (ένας μήνας πριν). Απλά ονειρεύεσαι να γίνεις Καμένος στην θέση του Καμένου. Πρόσεχε μόνο μην την πάθεις όπως το 2015 που τον έγλειψε τόσο πολύ ωστε δεν σε είχε καμία ανάγκη μετά τις εκλογές.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ σωστά τα λέτε κ.Μουμτζή. Πρώτη δουλειά της επόμενης κυβέρνησης είναι να κυρήξει παράνομα τα κόμματα της αριστεράς. Το έκανε πρόσφατα η Πολωνία: Απαγόρευσε να εξυμνεί κανείς δημόσια τον κομμουνισμό. Πρέπει να πάθουμε ότι πάθανε οι Πολωνοί για να μάθουμε;

Και να μην πιάνουν κανέναν οι "δημοκρατικές" ευαισθησίες γιατί και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ παρελθόν υποστήριξης τρομοκρατικών οργανώσεων και το ΚΚΕ δεν έχει δηλώσει ποτέ ότι αποδέχεται το σύνταγμα παρά μόνο υπεκφυγες του τύπου "εμείς δεν το ψηφίσαμε". Και το νομικό υπόβαθρο υπάρχει και κυρίως ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ε αυτό ομολογώ δεν το καταλαβαίνω. Προσπαθούν να χτυπήσουν την παράταξη χτυπώντας τον πιο δημοφιλή πολιτικό; θέτουν όρο απομάκρυνσης του πιο δημοφιλούς πολιτικού προκειμένου να συνεργαστούν μετεκλογικά; Θα δούμε σύντομα τι θα βγάλουν από αυτό.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο κόσμος για δεκαετίες πίστευε τα παραμύθια των κομμουνιστών για σοσιαλιστικό παράδεισο ή τουλάχιστον ότι το σύστημα είχε κάποια θετικά στοιχεία. Το να αποκαλύψουμε όλα τους τα ψέματα (το άρθρο αποκαλύπτει μόνο ότι δεν ήταν επανάσταση αλλά δεν κάνει κουβέντα για τις "ελευθερίες" και τα "αγαθά" που υποτίθεται ότι απολάμβαναν αυτοί οι λαοί) είναι το ένα σκέλος.

Το δεύτερο σκέλος είναι να μην πιστέψουμε το σύγχρονο παραμύθι τους, ότι ταχα δεν επιθυμούν να ιδρύσουν σοσιαλισμό (προφανώς γι αυτό αντιδρούν όταν κάποιος τον κατηγορεί) αλλά να φέρουν κάποιες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Μην πιστεύετε το σύγχρονο παραμύθι τους. Με τον Τσίπρα φάνηκε ξεκάθαρα ότι ονειρεύονται σοσιαλισμό και τίποτα λιγότερο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μόνο αυτοί είναι οι κύριοι άξονες; τι θα λέγατε για μαζικές ιδιωτικοποιήσεις; κλεισίματα οργανισμών; ευέλικτες μορφές εργασίας-αμοιβής και απολύσεων; αν δεν τα αναφέρατε επειδή έχουν πολιτικό κόστος τότε καλύτερα να εγκαταλείψουμε από τώρα κάθε προσπάθεια να φύγουμε από την σπηλιά του Κύκλωπα και να αρχίσουμε να προσευχόμαστε για την σωτηρία της ψυχής μας μέχρι ο Κύκλωπας να φτάσει σε εμάς.

Περισσότερα | Σχολιάστε

α) δυνατότητα μετανάστευσης από την χώρα που φέρεται στους πολίτες της σα να ήταν σκλάβοι που συνεχώς της χρωστάνε και οι συμπολίτες σου είναι τόσο καθυστερημένοι που ψάχνουν να βρουν κάποιους ξένους να τους φταίνε αντί να κοιτάνε τα χάλια τους

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
06/11/2017, 18:19

Δεν ήξερα κι ότι σκέφτεσαι El barto. Νόμιζα ότι απλώς παπαγαλίζεις το μοναδικό "επιχείρημα" που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν αρχίσεις να σκέφτεσαι, όχι μόνο δεν θα σου το απαγορεύσω αλλά θα σε επαινέσω κιόλας για την πρόοδο σου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ καλά τα λέτε κ.Ζαμπουκα αλλά φταίνε και οι άλλοι. Τι θα κάνουν όταν πέσει αυτή η κυβέρνηση; θα κυρηξουν το κόμμα στην παρανομία; θα μπουζουριάσουν όλα τα στελέχη του στην φυλακή; θα επαναφέρουν τη θανατική ποινή για τους τρομοκράτες; Αν είναι τόσο ευνουχισμένοι και δεν κάνουν τίποτα από όλα αυτά, τουλάχιστον θα εκδώσουν στην Αμερική κάποιους τρομοκράτες που έχουν χτυπήσει αμερικανικούς στόχους ωστε να βρουν δικαιοσύνη έστω και στο εξωτερικό;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και κάποια αλλά άρθρα εδώ μέσα τις τελευταίες ημέρες δημιουργούν τις ίδιες ακριβώς απορίες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Επαγγελματικός στρατός; όχι βέβαια! Πως θα έχει την λούφα του ο κάθε αξιωματικός και υπαξιωματικός αν έχει να κάνει με επαγγελματίες που πληρώνονται κανονικά; πως θα βγάζει το κάθε Καραβανοσκυλο τα απωθημένα του αν δεν μπορεί να διατάζει πτυχιούχους, μεταπτυχιακούς, επιτυχημένους επαγγελματίες; πάνε και μας μιλάνε για τον τουρκικό κίνδυνο και "ξεχνάνε" τελείως ότι ο πανίσχυρος βρετανικός στρατός έχει μικρότερο αριθμό ανδρών από τον ελληνικό. Βρίσκουν ζωντανά που τους πιστεύουν και ακόμα μεγαλύτερα ντουβάρια που ακόμα και όταν τους το εξηγήσεις σου αραδιάζουν ένα μάτσο αρλούμπες.

Πολυ καλά τα λέει το άρθρο: Πρέπει όλα τα καραβανοσκυλα να έχουν την αγγαρεία τους, κάθε διοικητής τον προσωπικό του οδηγό, κάθε στρατηγός 10 γραμματείς κτλ. τι σημασία έχει τώρα αν τελικά στείλουμε ένα μάτσο στραβούς, ημιπαραλυτους, ψοφίμια, μαμόθρεφτα ως πρόβατα για σφαγή εναντίον των Τούρκων αντί για επαγγελματίες που θα ξέρουν να πολεμάνε; Οι καραβανάδες να περνάνε καλά γιατί το δικαιούνται αφού "προστατεύουν" την πατρίδα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν διάβασα κανέναν σοβαρό λόγο που να με πείθει ότι ο Τσιπρας θα κάνει πρόωρες εκλογές. Όλοι οι λόγοι που αναφέρονται θα περιοριστούν σε μεγάλο βαθμό με τις ευλογίες των δανειστών. Ταυτόχρονα θα πέσει και πολύ προπαγάνδα. Επίσης ο Τσιπρας θα προτιμήσει να χαρεί λίγο ακόμα την πρωθυπουργία γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν θα την ξαναδεί.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω πως μπορεί κανείς να πειθαρχεί σε κάθε απεργία χωρίς αυτό να τον κάνει τυφλό. Θυμάμαι χαρακτηριστικά καθηγήτρια στο σχολείο μου που συμμετείχε σε μια μεγάλη απεργία που είχε γίνει επι Ραλλη αλλά στον δεύτερο γύρο δεν συμμετείχε (προς απογοήτευση μας που θέλαμε να χάσουμε κανα μάθημα) και μας εξήγησε ότι η κυβέρνηση είχε ικανοποιήσει αρκετά από τα αιτήματα του κλάδου. Χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες σχετικά με το τι ζητούσανε και τι πήρανε μπορώ να πω ότι η καθηγήτρια δεν ήταν τυφλή. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί να συμμετέχει κανείς σε απεργία του κλάδου όταν δεν έχει παράπονο από τον εργοδότη του (ιδιωτικός τομέας πάντα) ή όταν τα αιτήματα ξεπερνούν τον κλάδο, πχ. ενάντια στην είσοδο στο μνημόνιο. Βέβαια γνωρίζω ότι κάποια συνδικατα έχουν την δύναμη να κρατούν τα μέλη τους αιχμάλωτα επειδή μπορούν ακόμα και να αφαιρέσουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και μια τελευταία απορία προς τον Κένταυρο: Λες ότι είσαι θρήσκος, πιστεύεις στα ήθη κι έθιμα της Ελλάδας, δεν σηκώνεις κουβέντα σε θέματα που ειπώθηκαν 1800 χρόνια πριν αλλά παρ όλα αυτά λες ότι οι άλλοι είναι μ@λ@κες και μάλιστα ότι τους κόβεις από χιλιόμετρα μακρυά;;;;;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ καλά τα λέει το άρθρο για τους δανειστές αλλά να καταλάβουμε ένα πραγμα: δουλειά του άλλου δεν είναι να σκεφτεί εσένα. Αυτό είναι δίκη σου δουλειά. Και γι αυτό κανένας δεν μπορεί να χρησιμοποιεί δικαιολογίες για κακούς δανειστές.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όλοι οι οικολόγοι τέτοια αποβράσματα είναι. Σε ολόκληρο τον κόσμο οι υποστηριχτές της ξοφλημένης ιδεολογίας διαφοροποίησαν το μενού τους για να επιβιώσουν. Ο κακός καπιταλιστής που εκμεταλλεύεται τον εργαζόμενο έγινε ο κακός βιομήχανος που καταστρέφει το περιβάλλον.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
03/11/2017, 17:06

Μόνο ένα πραγμα μπορεί να διορθώσει την ζημιά της ΠΦΑ και μάλιστα θα πάρει χρόνια: Το ΠΞΑ (ποτέ ξανά αριστερά).

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
28/09/2017, 22:12

Ο Corbyn είναι ένας τυπικός διεστραμμένος κομμουνιστής που ονειρεύεται να κάνει την επανάσταση του αντί να φτιάξει τα πράγματα. Στο συνέδριο, περα από τα γνωστά λαϊκιστικά τύπου "ανισότητα" και τις γνωστές αριστερές βλακείες για τον καπιταλισμό που κατά την γνώμη του καταρρέει, είπε και το αμίμητο ότι είναι πρόθυμος να υποστεί πιέσεις στην στερλίνα φτάνει να αλλάξει το σύστημα ενώ τα έβαλε και με την αυτοχρηματοδότηση γιατί όπως είπε θα ήταν καλύτερα να γίνονται τα έργα με δημόσιο χρήμα. Από μια τόσο βαριά περίπτωση δεν θα περίμενα τίποτα καλύτερο από την Ζωή και τον Βαρουφάκη.

Οσο για την ΕΕ, ευνοεί αυτά τα μοντέλα επειδή θέλει να επιβιώσει. Τα προβλήματα της οφείλονται στο ότι δεν είναι αρκετά αυστηρή στην εφαρμογή τους. Ας μην ξεχνάμε ούτε τα πακέτα που δίνονταν στην Ελλάδα χωρίς κανέναν έλεγχο τι γίνονται τόσα λεφτά, ούτε βέβαια την προκλητική στήριξη στον Τσίπρα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτό ακριβώς είναι ο κομμουνισμός και το ισχυροτερο όπλο που έχουν στην μάχη τους να αφανίσουν τα πάντα, είναι το γεγονός ότι εμεις κοιμόμαστε όρθιοι και πιστεύουμε ότι είναι αδύνατο να κάνουν αυτά που κάνανε στην ΕΣΣΔ, την Ανατολική Ευρώπη, την Β.Κορεα ή την Βενεζουέλα.

Για αυτές τις ομολογίες ότι χτύπησαν τη μεσαία τάξη υπάρχουν κάποιοι που χαίρονται αλλά υπάρχει και μια κατηγορία που δεν χαίρεται καθόλου αλλά χαίρομαι εγώ γι αυτήν: Αυτοί που στα πρωτα χρόνια των μνημονίων λέγανε ότι έπρεπε να πληρώσουν οι πλούσιοι. Τι να σας πω ρε παιδιά, πολύ το φχαριστιεμαι που σας την έσκασε ο Τσιπρας και την πληρώνετε κι εσείς. Πολύ καλά να πάθετε!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτοί είναι κομμουνιστές και το λενε. Ε ρε τι ανεχόμαστε εν ονόματι της ελευθερίας του λόγου!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Για να μην τα πολυλογούμε ο Παππάς χτίζει σοσιαλισμό. Κι ευτυχώς που ανήκουμε στην ΕΕ και ο νόμος θα καταρρεύσει με την πρώτη προσφυγή γιατί στο κάτω-κάτω και οι Τσάβες-Μαδούρο με εκλογές ανέβηκαν στην εξουσία αλλά μόνο με πολύ αίμα θα κατέβουν από αυτήν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μιλάνε για εντοπισμό και τιμωρία ενόχων. Που είναι η κυβέρνηση της αριστεράς και γιατί δεν το προέβλεψε αυτο; πρέπει να ψηφίσει έναν νόμο που να θωρακίζει ακόμα περισσότερο το πανεπιστημιακό άσυλο: Κανένας δεν μπορεί να καταδικαστεί για οτιδήποτε έχει κάνει εντός του χώρου του πανεπιστημιακού ασύλου. Η έχουμε άσυλο ή δεν έχουμε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο αρθρογράφος έχει χάσει το τελευταίο επεισόδιο: Δεν χρειάζεται να έχεις Oyster. Ακόμα και μια contactless τραπεζική κάρτα κάνει την ίδια δουλειά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η καλύτερη λύση στο πρόβλημα θα ήταν οι ξένοι μαθητές να μην παρελαύνουν. Πρώτον είναι απολύτως λογικό και δίκαιο αν δεν μπορούν να έχουν την σημαία, δεύτερον τους θέτει στην κατηγορία του ξένου και όχι του υποδεέστερου, τρίτον αν είναι έξυπνοι θα χαίρονται για την έξτρα αργία, τέταρτος οι ελληναράδες δεν θα μπορούν να πουν τίποτα και τέλος τα ελληνόπουλα θα παίρνουν από νωρίς το μήνυμα ότι το να είσαι Έλληνας σημαίνει υποχρεώσεις χωρίς δικαιώματα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και του ΣΥΡΙΖΑ στη φυλακή είναι. Και για τους ίδιους ίσως και περισσότερους λόγους. Όχι 2 μέτρα και 2 σταθμά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Επειδή το "κοινό" που τραμπουκίζει στα δικαστήρια δεν προέρχεται μόνο απο την χρυσή αυγή αλλά (κυρίως) από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχει νόμος και μπορεί αύριο να δούμε και άλλες ομάδες (πχ θρησκευτικές, σωματεία φιλάθλων και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι άλλες) μήπως είναι καιρός να αρχίσουν οι δικές να γίνονται κεκλιμένων των θυρών;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτοί θα αποτελέσουν το ανάχωμα για να μην ξανακυβερνήσει ποτέ ξανά η αριστερά;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλομελέτα κι ερχεται

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όπως γράφει το άρθρο, παρουσίασε στο δικαστήριο χρωμοσωμικών ανάλυση. Επομένως η απόφαση δεν είναι καθόλου παράλογη και είναι πολύ ευχάριστο να υπάρχουν χώρες που τα δικαστήρια λογαριάζουν την γνώμη των επιστημόνων και όχι της εκκλησίας. Πάντως το σωστότερο θα ήταν να γνωμοδοτήσει η επιστημονική κοινότητα για το θέμα και τα κριτήρια του τρίτου φυλου και μετά να πιστοποιηθεί στο δικαστήριο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Λάθος, Κάτι τέτοιους σαν κι εσένα με εγκέφαλο μύγας και ψυχή με άπειρα απωθημένα ψάχνουν. Κομπλεξικά ανθρωπάκια που δεν έχουν να καυχηθούν για τίποτα και προσπαθούν με αγωνία να βρουν κάποια ίχνη υπόληψης στο γεγονός ότι είναι Έλληνες (σιγα την τιμή). Επίσης να μην ξανά τολμήσεις να πεις ότι η κυβέρνηση Μητσοτακη έκανε κακό στον τόπο γιατί ήταν η μόνη σοβαρή κυβέρνηση που υπήρξε. Και γι αυτό τον ρίξανε όλα τα αποβράσματα, δεξιά και αριστερά, ενωμένα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος cosmicway.

Πρώτον γιατί δεν μπορεί κανένα κόμμα να έχει στο προγραμμα του κατάλυση του Συντάγματος. Η ιδιοκτησία, η ελευθερία της έκφρασης και η διάκριση των εξουσιών εκφράζονται ξεκάθαρα στο Σύνταγμα.

Δεύτερον γιατί αυτά τα κόμματα δεν έχουν τέτοιου είδους ευαισθησίες και το αποδεικνύουν πάντοτε όταν παίρνουν την εξουσία επειδή τα αστικά κόμματα τους επιτρέπουν να συμμετέχουν στις εκλογές εν ονόματι τη ελευθερίας του λόγου. Πρόκειται για τον απόλυτο σουρεαλισμό: Εν ονόματι της ελευθερίας της έκφρασης επιτρεπουμε όχι μόνο να κυκλοφορούν ελεύθεροι αλλά και να κατεβαίνουν υποψήφιοι στις εκλογές άνθρωποι που δηλώνουν ότι θα καταργήσουν αυτήν την ελευθερία!

Τριτον γιατί το ένστικτο της αυτοσυντήρησης είναι ένα κυρίαρχο ένστικτο με ιστορία μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια και δεν μπορούμε να το διαγράψουμε επειδή κάποιοι ανακάλυψαν την δημοκρατία. Δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ προτιμώ να είμαι ζωντανός και ελεύθερος παρα "δημοκράτης".

κ.Μαυριδη, το κακό είναι ότι μια δολοφονία τους ήταν αρκετή για να αρχίσουν να ξεψαχνιζουν την χρυσή αυγή ενώ δεκάδες δολοφονίες δεν τους πεισανε να αρχίσουν να ξεψαχνιζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος θα τολμούσε να τον χαρακτηρίσουν ως μη δημοκράτη;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν εσυ είσαι τόσο βλάκας και δεν το αταλαβαινεις ακόμα κι όταν στο εξηγούν, τότε δεν υπάρχει ελπίδα. Τουλάχιστον να είσαι πιο προσεκτικος στις εκφράσεις σου για τους αλλους

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
14/11/2017, 15:31

Δεν είμασταν τόσο υπέρμετρα αισιόδοξοι να πιστεύουμε ότι θα δημιουργούνταν κάτι καλό από αυτήν την προσπάθεια αλλά η ρεαλιστική επιθυμία βρίσκεται σήμερα σε πολύ καλό δρόμο. Αυτή είναι να εξαφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Το νέο κόμμα θα είναι ένα κεντροαριστερό κόμμα, όπως και οι ίδιοι διακήρυτταν, δηλαδη ένα κόμμα από το οποίο δεν μπορεί κανένας να περιμένει πολλά αλλά ξέρουμε ότι αν παρει την εξουσία δεν θα καταστρέψει τα πάντα σε λίγους μόνο μήνες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία: Πιο εύκολα περνανε τα λαϊκίστικα μέτρα παρά καταργούνται.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Που ξέρεις μπορεί και να γίνει στ αλήθεια Μαδούρο. Τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορούμε να του ασκούμε κριτική ρωτάει. Λοιπόν, είναι κομμουνιστές. Αυτό τα λέει όλα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κατ αρχήν ο Ρουβικωνας δεν είναι κάποιοι που πήραν τον ρόλο του τιμωρού επειδή υπήρχε ανομία αλλά κάποιοι αλήτες που πήραν θάρρος επειδή οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν εξιρετικα ανεκτικές και η σημερινή τους υποστηρίζει κιόλας. Πάντοτε τραμπούκιζαν τους "αντιδραστικούς" και το τελευταίο επεισόδιο στον Ευαγγελισμο είναι απλώς για λόγους προπαγάνδας για να το παιξουν Ρομπεν των Δασών. Ακριβώς όπως οι αναρχικοί δεν έχουν κάνει τα εξάρχεια μια περιοχή που τηρείται ο νόμος αλλά μια περιοχή τραμπουκισμού.

Δευτερον, να μην τα ρίχνουμε όλα στο κυβερνήσεις για το μετανατευτικο. Κάτι "λίγο" φταίει και ο κόσμος. Δεν τους είδε απλώς ως φτηνό εργατικό δυναμικό και υπηρετικό προσωπικό, κάτι που είναι θεμιτό στα πλαίσια της ελεύθερης οικονομίας, αλλά ο κομπλεξικός Έλληνας τους είδε σαν υποδεέστερους και ως ευκαιρία να ανεβάσει το εγώ του. Θυμόσαστε τις κόντρες για τους Αλβανούς μαθητές που παίρνανε την ελληνική σημαία; Είχατε πιστέψει τότε ότι οι λόγοι ήταν πατριωτικοί; Λάθος, είχαν λυσσάξει όλες οι τοπικές κοινωνίες που το αλβανακι ήταν ο πρώτος μαθητής.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και γιατί να μην την πάρετε; και έτοιμοι να πέσετε είσαστε και σε εσάς ανήκει

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όχι μόνο είχαν αρνηθεί να παραδώσουν τα όπλα τους αλλά είχαν προδώσει και στους Γερμανούς αντάρτες που δεν ήταν αριστεροί.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Από την άλλη όμως η τακτική του δίπολου μπορεί να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην 3η θέση. Αν δημιουργηθεί αυτό το κόμμα του κέντρου οι αγανακτισμένοι του ΣΥΡΙΖΑ θα το ψηφίσουν πιο εύκολα αν πειστούν ότι έχει χαώδεις διάφορες με τη ΝΔ και δεν θα συνεργαστεί ποτέ μαζί της.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω. Μόνο ένας έμπειρος ψυχίατρος με 2-3 διδακτορικά μπορεί ίσως να κάνει κάτι. Το ευχάριστο στην υπόθεση είναι ότι στην συντριπτικη σας πλειοψηφία είσαστε μαντρωμένοι σε μια χώρα και δεν μολύνετε τις σοβαρές χώρες που σας δίνουν ελεημοσύνη για να μην πεθάνετε από την πείνα ελληνικά γουρούνια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Να προσθέσω και κάτι που ξέχασε ο κ.Μουμτζής για τους αγώνες της αριστεράς:

Τιμάτε κάτι που καπέλωσε τον συνδικαλισμό κι αντί να ασχολούνται με τα δικαιώματα των διαφόρων κλάδων ασχολούνται με το πως θα χρησιμοποιούν το παραμικρό πρόβλημα για να πετύχουν πολιτικούς στόχους, πολλές φορές ενάντια στα συμφέροντα του κλάδου που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όλη η τσογλαναρία εχει σηκωσει ανάστημα. Η λύση είναι μόνο μια και πρέπει να την εφαρμόσει όχι μόνο ο Μητσοτάκης και η επόμενη κυβέρνηση αλλά και ο καθένας μας προσωπικά:

ΠΕΤΣΟΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ

θυμαμαι με τα γεγονότα του Γρηγορόπουλου που έσκιζα αφίσες αυτών των διεστραμμένων που μιλούσαν για εξέγερση. Αρκετοί που με είδαν με ρώτησαν γιατί τις σκίζω και στην απάντηση μου ότι ήταν αφίσες των αναρχικων εισέπραξα αποδοκιμασία, αδιαφορία και συμβουλή να μην τις σκίζω γιατί αυτοί ήταν ικανοί για όλα. Όχι μόνο ο λαός είναι κότες αλλά χτύπησαν και την χρυσή αυγή που κάποιες φορές έστειλε τους αναρχικούς στη μαμά τους. Πολύ καλά να πάθετε που έχετε ρουβικωνες.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα 2017 ή 1981;
07/09/2017, 17:15

Τα πράγματα είναι πολύ απλά: Πληρωμή της συνδρομής με πιστωτική κάρτα στο internet και μετά το σύστημα τους ζητάει να δώσουν τα στοιχεία της κάρτας για να ψηφίσουν. Τα στοιχεία της κάρτας αποθηκευονται κρυπτογραφημένα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
23/10/2017, 20:24

Ποια δεξιά πάνε ρε; που τολμάς και λες ότι εγώ είμαι αυτός που έχει πλάκα. Τέλος πάντων πες μας ποιους εννοείς όταν λες δεξιά γιατί οι λέξεις σήμερα έχουν χάσει το νόημα τους. Εννοείς τον Καμένο; την χρυσή αυγή; τους Σκυλακάκη-Τζημερο; ή σε κάποιον άλλον επειδή οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν να ανεβαίνει κανένας από αυτούς τους 4; ποιος είναι αυτός ο"δεξιός" που παίρνει ψήφους από τη ΝΔ; μάλλον ούτε κι εσυ ξέρεις ποιους εννοείς αλλά απλά αμολάς κάτι για τους λόγους που εξήγησα στο αρχικο μηνυμα μου

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αμάν πια, τι φωνάζουν όλοι; το καλοκαίρι πέρασε, σε έναν χρόνο θα ξανακάνει Μπάνι ο κόσμο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Στην Μακρόνησο δεν πήγαν να προσκυνήσουν αλλά να πιουν στην υγεία των κορόιδων που πίστεψαν ότι οι κομμουνιστές ήθελαν να φτιάξουν τον κόσμο. Αλλά κορόιδα σκοτώθηκαν, άλλα ζήσανε όλη τους τη ζωή στον υπαρκτό σοσιαλισμό ωστε ο τσογλαναρας των μαθητικών καταλήψεων να μπορέσει να γίνει πρωθυπουργός.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ακόμα δεν ήρθαν και μάθανε τα ελληνικά κόλπα. Τέτοιοι μετανάστες να πάνε στον τόπο τους. Στην Ελλάδα αυτό έχει.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σου πέρασε από το μυαλό ότι έχει και αυτός το ίδιο ένστικτο της αυτοσυντήρησης με σένα και ότι κι αυτός προτιμάει να προστατεύσει τα δικά του τα παιδιά κι όχι τα δικά σου; το σκέφτηκες ότι έχει και αυτός τα ίδια ζωώδη ένστικτα που πολύ σωστά αναφέρεις; θα έλεγα μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό γιατί έχει ζήσει διάφορες καταστάσεις. Με τέτοιες ενέργειες μπορεί πραγματικά να σηκωθεί και να φύγει, ή μπορεί να σιδερώσει μια γριά για λίγα λεφτά. Ειναι τελείως απρόβλεπτο τι μπορεί να κάνει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Ενεργοποιείται όταν έρθεις τετ α τετ με τον κίνδυνο, κάτι που δεν συνέβηκε με αυτούς που επιτέθηκαν στο σπίτι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Προφανώς η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου είναι ΟΧΙ

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κατ' αρχήν αναλγησία στο ψέμα δεν έχουν μόνο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, ψηφοφόροι όλων των κομμάτων. Αν κανείς φάει από τον ΣΥΡΙΖΑ θα δείτε ποσό γρήγορα θα αναμασά ΕΙ κι αυτός τα ψέματα τους. Δεύτερον, τις ιδέες της μαρξιστικής αριστεράς τις ασπάζεται η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ταυτόχρονα κανένας. Πως γίνεται αυτό; Πολύ απλά τιςασπαζονται μεχρι να πιάσουν την καλή. Μετά ξεχνάνε τα πάντα περί ισότητας. Κι αυτό ισχύει όχι μόνο για τα χρήματα αλλά και την αριστεία. Το είπε πολύ εύστοχα ένας ήρωας σε Ρωσική ταινία που γυρίστηκε λίγο μετά την πτώση του υπαρκτού:

Πρόκειται για ένα μάτσο πανίβλακες και πανασχετους που ξέρανε μόνο να βοσκούν πρόβατα. Παρουσίασαν αυτήν την ασχετοσύνη τους ως προσόν για να ανέβουν στην εξουσία και όταν τα κατάφεραν ξέχασαν ότι ήταν άσχετοι και γίνανε ξαφνικά παντογνώστες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και το να μην μπουζουριαζεις σε αγγαρείες και ένα δυο, εν δυο ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν βοηθάει και αυτό την παραγωγή αλλά όταν σου έλεγα ότι η Μ.Βρεττανια έχει μικρότερο αριθμό ανδρών σε ενδιέφερε μόνο να ξεφύγεις με το ηλιθιο "επιχείρημα" ότι η σύγκριση είναι άστοχη. Μακάρι να τύχει κάποτε σ εσένα και σε όσους έχετε αυτές τις απόψεις να πολεμήσετε με έναν αληθινό στρατό.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ας είναι καλά η Εσθονια που και τον ΣΥΡΙΖΑ ξεβράκωσε και τη ΝΔ υποχρέωσε επιτέλους να μιλήσει για τα εγκλήματα του Σταλινισμού. Ελπίζω σύντομα η ΝΔ να βρει το θάρρος να μιλήσει για τα εγκλήματα του κομμουνισμού γενικότερα και βεβαίως να εξηγήσει στον κόσμο το αληθινό πρόσωπο αυτής της ιδεολογίας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και πως θα καταφέρουν να μην δημιουργήσουν 2 ταχύτητες με τους φιλελεύθερους στην Γερμανική κυβέρνηση;

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
05/09/2017, 08:32

Δεν την ξέρω την εταιρεία αλλά αν την επισκέπτεται και την επαινεί ο Τσιπρας μου βρωμάει.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν ξερω αν έχουν δίκιο οι κάτοικοι της Καταλονίας, αλλά ένα πράγμα είναι βέβαιο: Η Ισπανία έδειξε πως καθαρίζουν οι πολιτισμένες χώρες.Δεν αφήνουν μερικούς αναρχικούς να τα σπάνε όλα όποτε τους γουστάρει ούτε να κηρύττουν ανεξάρτητο κράτος τα επαρχία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τον καημένο σε λάθος χώρα γεννήθηκε και δεν μπορεί να κλείσει όλα αυτά τα καναλια και να βάλει φυλακή και τους υπεύθυνους γι αυτό το "αίσχος".

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το δημόσιο δεν το αξιολογείς. Το ξηλωνεις! Το να σκέφτεσαι να εφαρμόσεις αξιολόγηση είναι ημίμετρο και μάλιστα θα χρειαστούν χρόνια για να αρχίσει να αποδίδει. Το να μην μπορείς να εφαρμόσεις ούτε αυτήν είναι.....

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ρε Αιγόκερω, τι μασάς πρωί πρωί και αραδιάζεις όλα αυτά; δεν ντρέπεσαι λίγο να μας την λες που τα βάλαμε με την Βενεζουέλα; Ο Τσιπρας, πρώτος και καλύτερος επισκεπτόταν Βενεζουέλα, Αργεντινή, Βραζιλία και τις ονόμαζε χώρες-παραδείγματα που "πρόκοψαν" χωρίς καπιταλισμό και Δ.Ν.Τ. Τώρα δηλαδή που ξεγυμνωθηκαν (όλες τους, απλά οι 2 άλλες ακολούθησαν ελεύθερη οικονομία και σώθηκαν) θα πρέπει να μην ασχολούμαστε με αυτές;;; Η αριστερή αλητεία και φασισμός ακόμα μια φορά σε δράση!! Σύντομα θα στέλνουν και γραπτές οδηγίες με ποια θέματα θα πρέπει να ασχολουμαστε και ποια να ξεχνάμε!

Και το χρέος της Ελλάδας ανέβηκε ξανά λόγω της Βαρουφακιαδας, που τον έφαγε ο Τσιπρας για να βγει αυτός λάδι. Η προσπάθεια προπαγάνδας σου είναι σιχαμερή.

ΥΓ. Συγχαρητήρια στον κ.Μαυριδη που προστατεύει τόσο καλά το φόρουμ ωστε περιπτώσεις τύπου Αιγόκερω είναι μεμονωμένες. Ήταν τόσο απλή και τόσο αποτελεσματική η ιδέα της εγγραφής με τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου!

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
19/10/2017, 06:32

Εγώ θα απαντούσα σε όλα αυτά τα συριζοτρολς,

Εσας δεν σας πειράζει που σας πρόδωσε αλλά ότι κάποιοι αναδεικνύουν την γελοιότητα του;


Περισσότερα | Σχολιάστε

Νομίζω ότι έχει δίκιο και ο solid και ο Μουμτζης. Πολύ λίγοι αγώνες κερδίζονται με knock out (δεν μιλάω μόνο για την πυγμαχία) αλλά εδώ πέρα το knock out επιβάλλεται για να στείλεις τον αντίπαλο στην εντατική και να μείνει για χρόνια εκτός αγωνιστικών χωρών. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ηττηθεί στα σημεία θα ξεκινήσει ήδη από τη νύχτα των εκλογών την αντιπολιτευτική του τακτική που γνωρίζουμε πολύ καλά ποια είναι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

  1. Νομίζω ότι υπήρξα σαφέστατος αλλά καταλάβατε αλλά αντί αλλων. Πριν με κρίνετε διαβάστε πιο προσεκτικα. Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ πιστεύω ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Αν κυκλοφορώ νύχτα σε κακόφημη γειτονιά να μην έχω παράπονο αν με ληστέψουν και αν μεθυσμένος κανείς κάνει πράγματα που δεν θέλει τότε να μην πίνει γιατί κάποια φορά θα πέσει και σε μη ευγενικούς κυρίους και τότε θα φταίει κυρίως αυτή.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν ξέρω αν χρειάζεται αναβάθμιση ή όχι αλλά ότι αναβάθμιση κι αν γίνει, αν ποτέ η Ελλάδα πολεμήσει με έναν ΣΟΒΑΡΟ στρατό τότε ο εχθρος θα σπάσει πολύ πλάκα με το ποσο εύκολο είναι να σκοτώνει αυτά τα μαμόθρεφτα, κουτσους, στραβούς που στέλνει η Ελλάδα επειδή υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση ώστε η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου πιστεύει στην υποχρεωτική θητεία και όχι στον επαγγελματικό στρατό.

ΥΓ. Το είδα κι εγώ Caspian προ ημερών, ότι ακόμα κι εδώ μέσα πρέπει κανείς να εξηγεί τα αυτονόητα και μάλιστα να μην τα καταλαβαίνουν. Κατέληξα κι εγώ στο ίδιο συμπέρασμα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ίσως να γίνει έτσι filestree. Για 1-2 χρόνια και πολύ είπα. Θα σταματήσει ο Έλληνας να θέλει αργόμισθος στο δημόσιο; θα σταματήσει να εναντιώνεται στις αξιοκρατικές προσλήψεις όταν ξέρει ότι δεν έχει καμία τύχη ή θα διαδηλώνει για "κοινωνικά" κριτήρια; θα επιδοκιμάζει τυχόν ιδιωτικοποιήσεις ή θα εναντιωθεί καταλαβαίνοντας ότι βρίσκονται σε αντίθεση με το όνειρο του για αργομισθία; αν ο Μητσοτάκης καταργήσει τον κατώτατο μισθό και απελευθερώσει τις απολύσεις θα καταλάβει αυτό το ζωντανό που ονομάζεται Έλληνας ότι είναι για το καλό του ή θα νομίζει ότι βρέχει λεφτά όχι μόνο στο δημόσιο αλλά και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις; Εγώ σου λέω ότι σε 4 χρόνια θα ξαναψηφίσει ο Έλληνας κάποιον που θα λέει ακριβώς τα ίδια που του έλεγε και ο Τσίπρας.

Κι αν εξακολουθείς να πιστεύεις ότι ο κόσμος θα ακούει αριστερά και θα παίρνει δρόμο, σκέψου ποσο καιρό χρειάστηκε για να ξεχάσει τα εγκλήματα της αριστεράς στον εμφύλιο. Ούτε 15 χρόνια και μιλάμε για σφαγές, βιασμούς, ωμές και ένοπλες λεηλασίες όχι πολιτισμένες μέσω φόρων.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Ωραίο μη σχόλιο ΘΒ. Διαβάζοντας όμως το σχόλιο του Αιγέα για "σκλαβιά" θυμήθηκα παραθρησκευτικές οργανώσεις της δεκαετίας των 80. Κάτι τέτοια λέγανε. Για όσους θυμούνται, είχαν ανακαλύψει το 666 στην κάρτα απεριορίστων διαδρομών (ένας κύκλος με 3 εφαπτομένες σε γωνίες 120 μοιρών ήταν αλλά όποιος θέλει να γκρινιάζει πάντα βρίσκει) και το σχόλιό τους ήταν ότι σήμερα απαιτείται το 666 για να ταξιδεύεις στο λεωφορείο, αύριο θα απαιτείται για να φας. Δυστυχώς σε αυτό το επίπεδο είναι κάποια σχόλια.

Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, θα ήταν θετικό για την καταπολέμηση τους εγκλήματος αλλά επικίνδυνο στα χέρια αυταρχικών καθεστώτων. Για χρήση αντί γαι κάρτες απλά δεν αξίζει χωρίς καμία απολύτως θεωρία συνομοσίας.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν ήμουνα εγώ Ζαχαριαδης θα εξηγούσα στον Trump ότι με 2.4 δις, δικαιούμαστε να τον πούμε και μια φορά φονιά των λαών. Ως παλιός επιχειρηματίας θα το καταλάβαινε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Θα έλεγα ότι απλώς συνεχίζει το έργο του Αντρέα. Όπως δεν μπορείς να πεις ότι ο Newton ξεπέρασε τον Γαλιλαίο και τον Kepler σε επιστημονικό έργο έτσι δεν λέω ότι ο Τσιπρας ξεπέρασε τον Παπανδρέου.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα Γιου φάουλ;
17/10/2017, 19:22

Άντε πάλι η αιώνια δικαιολογία, τι κάνανε οι άλλοι. Κατ αρχήν οι άλλοι κάνανε και κάποια καλά (πχ ΕΕ και ολες οι συνέπειες), δεύτερον είναι πλήρης ξεπεσμός να ξεκινάς με το σύνθημα ότι είσαι τελείως διαφορετικός και να καταντάς να προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι χειρότερος από τους άλλους, ή μάλλον να προσπαθείς να αποδείξεις ότι μέσα σε 3 χρόνια δεν έκανες μεγαλύτερη ζημιά από αυτήν που κάνανε η άλλη σε 50 χρόνια.

Στην τελευταία παράγραφο του ο κ.Χειμωνας εκφράζει κάτι που είχε πει πολύ εύστοχα ένας ήρωας μιας σοβιετικής ταινίας λίγο μετά την πτώση του καθεστώτος: "Είναι ένα μάτσο πανιβλακες και πανασχετοι. Διαφημισαν αυτήν την ασχετοσύνη τους ως προσόν για να ανέβουν στην εξουσία και όταν τα κατάφεραν ξέχασαν ότι ήταν άσχετοι και ξαφνικά γίνανε παντογνώστες και γνωρίζουν τα πάντα: Τι μισθό "δικαιούται" να παίρνει κανείς, σε τι σπίτι να κατοικεί κτλ".

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
07/08/2017, 16:48

να προσθέσω στο σχόλιο του LaM ότι ήταν μια από τα ίδια αλλά εναντίον της ΕΣΣΔ. Γι αυτό και μόνο υποστήριξαν την αλληλεγγή στην Πολωνία ενώ πάντα είχαν καλές σχέσεις με την Κίνα και τον Τσαουσάσκου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν καταλαβαίνω ακριβώς πως μπορεί να βοηθήσει ο στρατός αλλά και ξευτίλα είναι και δουλειά του στρατού είναι να προστατεύει από τον εξωτερικό κίνδυνο. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση ωστε να θεωρείται φυσιολογικό ο στρατός να μπουζουριάσει τους πολίτες για να ασχολούνται με ότι κ/σει του καθενός.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μόνο σε μια περίπτωση θα γίνουν πρόωρες εκλογές: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξασφαλίσει την επιστροφή του. Θα μπορούσε να ήταν μια κατάσταση που περιλαμβάνει απλή αναλογική, ευνοϊκές δημοσκοπήσεις, καταστροφή των πάντων, άλωση του κρατικού μηχανισμού και ισχυρές τρομοκρατικές ομάδες έτσι ωστε να μην αφήσουν τον Μητσοτακη να κάνει τίποτα και στη συνέχεια να του ρίξουν το φταίξιμο.

Θα βρεθούν και πουλημένοι δημοσιογράφοι που θα γράφουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις καλύτερα επειδή δεν θα κατεβαίνει στους δρόμους η αλητεία (του), τώρα μόλις θυμήθηκα τον Κράλογλου στο capital. Ενώ θα βρεθούν και πολιτικοί με προσωπικά συμφέροντα που θα λένε ότι ο Τσιπρας τώρα πια έμαθε και θα είναι καλύτερος, τώρα μόλις θυμήθηκα τον Θεοδωρακη.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κατ αρχήν δεν είναι γιαλαντζί αριστεροί αλλά η πραγματική έκφραση της αριστεράς. Δεύτερον δεν κρατιέμαι να μην την πω: Εσείς κ.Σκυλακακη το ανακαλύψατε σήμερα ποσο αδίστακτοι είναι αυτοί που μας κυβερνούν; το 2012 γιατί αρνηθήκατε το γενικό προσκλητήριο του Σαμαρα μπροστά στον ορατό κίνδυνο να ερχόταν η αριστερά στην εξουσία;

Αν αυτοί οι ψήφοι είχαν πάει στη ΝΔ και όχι στα σκουπίδια ίσως να είχε εκλεγεί πρόεδρος και να συνέχιζε η κυβέρνηση Σαμάρα το έργο της για έναν χρόνο ακόμα. Τέλος πάντων ελπίζω αφού τους καταλάβατε έστω και αργά, να συνεργαστείτε με τον Μητσοτακη στις επόμενες εκλογές. Όχι ότι με εμπνέουν πολιτικοί που δεν πιάνουν τα μηνύματα όταν πρέπει αλλά τουλάχιστον δεν θα ξεφτιλιστείτε τελείως όπως ο Μάνος.

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Είχαν κρύψει από το λαό την ειδοποίηση Μέρκελ: «Όχι, θα σημάνει έξοδο από την ευρωζώνη»!"


Πολύ μεγάλη εκτίμηση έχει ο αρθρογράφος για το λαό. Γνωρίζω άτομα που ήταν ισχυρά αντιτσιπρικοί, μνημονιακοί και σίγουρα υπέρ του Ευρώ. Όπως μου εξήγησαν οι ίδιοι ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα όταν άκουσαν τις δηλώσεις της Μέρκελ γιατί τους πείραξε που οι Γερμανοί μας εκβίαζαν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τάκη, οταν το σημερινό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τότε το "παλιό" είναι πολύ καλύτερο.

κ.Μαυριδη, προσωπικά δεν πιστεύω ότι οι οπαδοί της σύμπλευσης ΠΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθουν αλλά ότι ο νέος φορέας θα επιδιώξει να λεηλατισει τον ΣΥΡΙΖΑ. Και θα τα καταφέρει εύκολα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η λύση είναι πολύ απλή: Οποιος απεργήσει απολύεται αυτομάτως.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν καταλαβαίνω τη χρήση της λέξης "δήθεν". Είναι αληθινοί αντιεξουσιαστές, όσο δεν βρίσκονται στην εξουσία οι ίδιοι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι τα βάφεται μαύρα ρε παιδιά; κατέρρευσαν σου λέει τα έσοδα λόγω επιστροφής φόρων. Φεσώστε τους! Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε ορισμένοι; Λες και δεν έχει γίνει συνηθισμένη πρακτική.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ε, λοιπόν αυτή τη φορά δεν μπορώ παρα να το πω: Συγχαρητήρια κ.Τετραδη! Η περιγραφή του χαρακτήρα του έλληνα ήταν άψογη. Προχωράω μάλιστα παραπάνω και λέω ότι και του άξιζε ο Τσιπρας και το μέτρο είναι ακριβώς αυτό που ήθελε να ακούσει ο λαός. Πόσοι και πόσοι δεν μου είχαν πει πριν ακόμα από τις εκλογές του 2012 ότι θα έπρεπε την κρίση να πληρώσουν οι πλούσιοι. Το κάνει η αριστερή κυβέρνηση. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το σύστημα δεν παράγει κι έτσι τελικά τέτοιες κυβερνήσεις υποχρεούνται να κατεβάζουν συνεχώς το επίπεδο του "πλούτου". Θα κάνουν κι αλλά τέτοια, πχ. κοινόχρηστα, δημοτικά τέλη, τιμολόγιο ΔΕΗ (και ΕΡΤ) με βάση το εκκαθαριστικό της εφορείας όμως τελικά θα στραγγίσουν τους πάντες κι έτσι θα τιμωρηθούν αυτοί που τους ψήφισαν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι ειπε ρε ο άνθρωπος; Στέλνεις έναν φάκελο με το όνομα σου και την διεύθυνση σου, φωτογραφία διαβατηρίου, ΑΜΚΑ, φωτοτυπία παλιάς κάρτας και έναν ηλεκτρονικό κωδικό για να ...... βγάλεις μια κάρτα για να ταξειδευεις με τις αστικές συγκοινωνίες!

Αυτο θα πει πάταξη της γραφειοκρατίας. Ούτε εκκαθαριστικό της εφορειας, ούτε φορολογική ενημερότητα, ούτε βεβαίωση αποδοχών ή κατοικίας! Σίγουρα θα θέλει να του δώσουμε και συγχαρητήρια για το "επίτευγμα του" αλλά δακτυλικά αποτυπώματα και δείγμα από DNA θα έπρεπε να τα ζήταγε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εξαιρετική ανάλυση, αλλά έχω μια διαφωνία: Αντί για "Αυτοί που πιστεύουν στη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν το σενάριο της Οικουμενικής κυβέρνησης" θα ήταν πιο σωστό το "Αυτοί που ισχυρίζονται ότι πιστεύουν στη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, στο πίσω μέρος του μυαλού τους σκέφτονται ότι μόνο μέσω ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βρεθεί και γι αυτούς μια καρέκλα".

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ!
13/11/2017, 13:46

Είναι γελοίο να μιλάνε οι Συριζαίοι για βόθρο διαφθοράς άλλου κόμματος.

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Ο Τσιπρας αν και στοίχισε στον ελληνικό λαό εντούτοις έμαθε....."

Ρε ΥΠΕΡβλήμα που θέλεις και να είσαι και αρχηγός κόμματος, γιατί να σε ψηφίσει ο κόσμος όταν του λες ότι ο Τσιπρας "έμαθε";; Ξέρεις τι θα σου απαντησουνε; ότι εσυ (όπως και κανένας άλλος) δεν μπορεί να γυρίσει πίσω τον χρόνο και να αναιρέσει την ζημιά κι έτσι καλύτερα να ξαναψηφίσει Τσίπρα μια που τώρα έχει "μάθει" γιατί θα είναι καλύτερο από το να περιμένει κι εσένα να μάθεις, που εδώ που τα λέμε είσαι κι ανεπίδεκτος μαθήσεως γιατί παρομοιες κοτσάνες έλεγες και τον Σεπτέμβριο του 2015. Η κορυφαίο βλήμα είσαι ή έχεις την ατζέντα σου κι ότι κι από τα 2 κι αν συμβαίνει μακάρι να μην πάρεις ούτε την δίκη σου ψήφο στις εσω"κομματικές" εκλογές.

ΥΓ. Αυτό περί βελτίωσης του δημοσίου το προσπερνάω γιατί στο κάτω κάτω σοσιαλιστής είσαι, δεν θα περίμενα ν μιλήσεις για ξήλωμα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Του δώσανε άσυλο και η Ελλάδα και η Γερμανία. Τι ζητάει τέλος πάντων, να του πληρώσουν και τα εισιτήρια; Ίσως ο Λαφαζανης που τους συμπαρίσταται να είναι πρόθυμος να το κάνει. Ας πάνε σε αυτόν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το πιο άσχημο για την Ελλάδα είναι ότι οι αντικομμουνιστές είναι κάτι σκοταδιστές-θεούσες και όχι σοβαροί άνθρωποι. Καταλαβαίνω Κικέρωνα ότι στην πραγματική σου ζωή τρως συνεχώς φάπες και σε παίρνουν στο ψιλό όταν μιλάς (δεν τους κατηγορώ) και γι αυτό γράφεις συνεχώς ατελείωτα κατεβατά εδώ μέσα ψαχνοντας απεγνωσμένα θαυμαστές. Αμ δεν θα τα καταφέρεις γιατί κανείς δεν θαυμάζει ένα καθυστερημένο κ@λ@παιδο. Το χειρότερο απ όλα όμως είναι ότΙ μετά θανάτου ζωή δεν υπάρχει κι έτσι χάθηκε και αυτή η ελπίδα να σταματήσεις καποτε να είσαι ένα τίποτα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο λαός έχει κουραστεί από σοσιαλισμό.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ εύστοχος τίτλος. Ο λαός τους διαλέγει όλους αυτούς όχι επειδή εξαπατάται αλλά αντιθέτως επειδή γνωρίζει πολύ καλά τι κουμάσια είναι. Ο Τσιπρας θα εξαντλήσει όχι μόνο όλα τα περιθώρια προπαγάνδας και λαϊκισμού αλλά και όλα τα αποθέματα της χώρας και όλες τις δυνατότητες δανεισμού που έχει. Και ο λόγος γι αυτό είναι ότι το όνομα του Παπανδρέου από μόνο του δεν μαζεύει τις κυρα-Κατινες. Ο Παπανδρέου αγαπήθηκε επειδή κάποιοι φάγανε. Άλλος χοντρά κι άλλος ψίχουλα με καναν διορισμό ή μια μικροεπιδοτηση (το γνωστό "όλοι μαζί τα φάγαμε" που ο πολύς κόσμος απορρίπτει έντονα).

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
16/10/2017, 17:16

Απ ότι φαίνεται το εγχείρημα του νέου κεντροαριστερού κόμματος δεν πάει καλά και κάποιοι έχουν ξεκινήσει προσπάθεια να χωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ όταν μετά τις εκλογές θα αρχίσει ανακατατάξεις.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Επιτέλους βρέθηκε κάποιος που το είπε. Το άρθρο της κα.Θεοπεφτάτου που δημοσιεύει σήμερα το liberal είναι ένα τίποτα μπροστά στα συνολικά ρουσφέτια που έχουν σκοπό να κάνουν. Ο Μ(μέγας).Μητσοτάκης είχε πει κάποτε ότι κοινωνική πολιτική με δανεικά δεν υπάρχει (σιγά μην ξαναεκλεγόταν με τέτοια συνθήματα). Ο λόγος είναι ότι σε αυτήν την περίπτωση τα σημερινά "κοινωνικά" επιδώματα θα πρέπει τα επόμενα χρόνια να πληρωθούν (π.χ. να μπούμε σε μνημόνια και να μας φταίνε οι Γερμανοί γι αυτό) και γι αυτό ακριβώς και θα δανειστεί όσο μπορεί η σημερινή κυβέρνηση: Για να τα πληρώσει ο Μητσοτάκης.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μάλλον εσυ είσαι αυτός που όχι μόνο ότι κι αν πεις δεν μπορείς να βγεις από πάνω αλλά το γνωρίζεις και πολύ καλά. Τι μας είπες; ότι η οικονομία ήταν στραγγισμένη από το 2015 (κάνοντας γαργάρα το σχόλιο μου για τις επιχειρήσεις που κλείσανε με τα capital controls) και ότι υπάρχει διαφωνία αν είναι 100 ή 86 τα δις. Κατανοώ ότι οι υποστηριχτές του Τσίπρα βρίσκονται σε απόγνωση και χρησιμοποιούν ότι γελοίο επιχείρημα μπορεί κανείς να φανταστεί αλλά το καταλαβαίνεις κι εσυ ο ίδιος. Γι αυτό και προσπαθείς να πιαστείς από το καραγκιόζης για να δώσεις κάποιο κύρος στα "επιχειρήματα" σου.

Ειναι πραγματικά αξιοθρήνητοι οι Συριζαίοι. Ξεκίνησαν λέγοντας μας ότι αυτοί θα ήταν πολύ καλύτεροι και κατάντησαν να προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν είναι χειρότεροι. Όμως ούτε και γι αυτό πείθουν πια. Δεν σε κατηγορώ για τα φτηνά "επιχειρήματα" σου γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν καλύτερα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ερασιτέχνες είναι οι φουκαράδες. Σε όλες τις σοσιαλιστικές χώρες απαγορευόταν να σηκωθεί κανείς να φύγει με πολύ σκληρές συνέπειες αν τον πιάνανε, τα σύνορα φυλάσσονταν πολύ καλά και αν κανείς έφευγε νόμιμα άφηνε πίσω του συγγενείς να πληρώσουν τις συνέπειες αν δεν επέστρεφε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Για να απαντήσω σε αυτόν τον αλήτη στην ίδια του την γλώσσα: Εσυ Θύμιο θα προτιμούσες να δεις αρκετες πορνες και να επιλέξεις ή να πας με την πρώτη τυχούσα;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όλες αυτές οι μελέτες είναι μόνο για να σπάει κανείς πλάκα. Ούτε καν στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα δεν εργάζονται όπως στην Ευρώπη. Για παράδειγμα ένας προγραμματιστής μπορεί να σερφάρει αρκετή ώρα στην δουλειά του, ένας εργάτης να κάνει αναρίθμητα διαλείμματα και ένας εκπαιδευτικός..........

Θυμαμαι χαρακτηριστικά συνάδελφο που είχε μόνο 13 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα. 16 λόγω αρχαιότητας μείον 3 ως υπεύθυνη εργαστηρίου. Τις 3 ώρες αυτές τις γράφανε στο ωρολόγιο προγραμμα και το παράπονο της ήταν ότι θα έπρεπε απλώς να ελέγχουν ότι κάνει τις δουλειές του εργαστηρίου. Αν αυτή τις έκανε σε 1 ώρα τότε κακώς έμενε 3 ώρες στο σχολείο. Για πόσες ώρες την υπολογιζουν αυτές οι μελέτες; 13;16; 6x5=30 σα να βρισκόταν όλες τις ώρες στο σχολείο; πλήρες ωράριο;

Και μια που την θυμήθηκα δεν κρατιέμαι να μην ολοκληρώσω την ιστορία: Έπαιρνε 2 μισθούς και κάποτε μου όρμησε που επανέλαβα τα λόγια του Παγκαλου ότι όλοι μαζί τα φάγαμε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι είναι άλλο αντί άλλων ρε γελοιο υποκείμενο; το να αμφισβητείς ότι η Μ.Βρεττανια έχει μικρότερο αριθμό ανδρών από την Ελλάδα και όταν σου δείχνω τα στοιχεία να λες ότι δεν έχει σχέση;;; Ας το διάολο κομμουνιστή που σε άλλη συζήτηση θα μας το παίζεις και φιλελεύθερος.

εσυ είσαι ο κολλημένος με τα νούμερα γιατι αν πάνε στον πόλεμο 100 σαν κι εσένα, 2 επαγγελματίες θα τους περιποιηθούν. Δεν υπερβάλλω και λέω 100:2 και όχι 50:1 γιατί μπορεί ν συμβεί κάποια σύμπτωση και ο ένας να σκοτωθεί. Αλλά εσυ είσαι τόσο βλαμμένος που σίγουρα δεν το κατάλαβες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η τελευταία φράση του άρθρου μου άρεσε πολύ. Πραγματικά δεν έχουν ιδέα τι τους περιμένει όταν ερθουν στην εξουσία και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά εξαπολύσει όχι μόνο το παρακράτος (συνδικάτα, συμμορίες αλητών) που πάντα έλεγχε αλλά και το κομματικό του κράτος που μεθοδικά στήνει καθημερινά. Η ΝΔ πρέπει να ακολουθήσει τον μόνο δρόμο που έχει κάποια ελπίδα:

ΠΕΤΣΟΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ

για αρχή να εξηγήσει ότι η σημερινή στάση της κυβέρνησης ακολουθεί κατά γράμμα τις αρχές του Μαρξισμού-Λενινισμού για απόλυτο έλεγχο του κράτους και εξόντωση της μεσαίας τάξης. Υπάρχουν και σημερινά παραδείγματα (Βενεζουέλα) και από την κοντινή ιστορία που ανέδειξε η Εσθονια. Όλα αυτά μας δείχνουν τις διαθέσεις και του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς. Όταν ο Σκουρλέτης έλεγε ότι θα λήστευε τα 160δις των καταθέσεων για να κάνει "ανάπτυξη" δεν έκανε γκάφα αλλά ικανοποιούσε το κοινό του. Οι υπόλοιποι όμως θα έπρεπε να είχανε πιάσει το μήνυμα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν είναι και πολύ άσχημα. Αν ο Καμένος είχε πραγματοποιήσει την απειλή του κατά την διάρκεια της "περήφανης" διαπραγμάτευσης και είχε δώσει ελληνικα διαβατήρια σε όλη τη μέση Ανατολή, σήμερα δεν θα δέχονταν ούτε τους Έλληνες στην Γερμανία και οι Έλληνες ειναι τόσο μεγάλα βλήματα που θα τους έφταιγε ο Σόιμπλε και η Μερκελ γι αυτό!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εγώ centauri ήμουνα ευγενικός και δεν ανέφερα το όνομα σου. Μίλησα αόριστα για κάποιον πανιβλακα. Αν εσυ αποφάσισες να αποκαλυφθείς είναι δικαίωμα σου και αποδεικνύεις περίτρανα τον χαρακτηρισμό.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Προφανώς δεν κατάλαβες με ποια έννοια χρησιμοποίησε τη λέξη προσπερνάω ο κ.Μουμτζης που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να πει ότι είναι από αυτούς που συγχωρούν την κυβερνηση

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και θα στηρίξουν την κυβέρνηση πολλές φορές ακόμα. Κυριος λόγος είναι ότι δεν θέλουν εκλογές προτού ξεκαθαρίσουν το μπάχαλο τους. Ο δεύτερος λόγος είναι προσωπικός ότι οι διάφοροι διεκδικητές προσπαθούν να κερδίσουν έσω"κομματικούς" ψήφους.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
26/07/2017, 12:16

Δεν ξέρω αν θα είναι ο Βαρουφάκης αλλά ένα πράγμα ήταν βέβαιο πριν ακόμα γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας: 'Οτι ναι μεν θα απομυθοποιούνταν ο Τσίπρας αλλά ο κόσμος δεν θα άλλαζε καθόλου, θα χαρακτήριζε τον Τσίπρα νεοφιλελεύθερο και θα έψαχνε να βρει τον νέο Τσίπρα που θα είχε ακριβώς τα ίδια συνθήματα

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έτσι είναι πάντα οι κομμουνιστές. Οποιος τολμάει να μην κάθεται στα 4 πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Βέβαια μπορει να καλεί την τοπική κοινωνία να βγει στους δρόμους και να στηρίξει την έξοδο της εταιρείας από την χώρα αλλά για να την πείσει να κατέβει στους δρόμους θα χρειαστεί κάτι περισσότερο. Και αυτό που θα χρειαστεί είναι να τους τάξει αργομισθίες στην κρατική πλέον εταιρεία εξόρυξης χρυσού. Την συνέχεια την έχουμε δει πολλές φορές: Η εταιρεία δεν θα πηγαίνει πολύ καλά, θα κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά στο περιβάλλον από αυτήν που υποτίθεται ότι κάνει η El Dorado και κάποια κυβέρνηση της ΝΔ θα σκεφτεί να την πουλήσει οπότε θα βγουν με το σύνθημα να μην (ξε)πουληθεί μια κερδοφόρος εταιρία ώσπου στο τέλος θα καταντήσουν μέχρι και το χρυσωρυχείο να λειτουργεί με ζημιές.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν το φτιάξουν το CERN σιχ που μεγάλωσαν και σπούδασαν στην Ελλάδα τι θα κανείς;

α) Θα το γκρεμίσεις για να το ξαναχτίσουν Ελληνες

β) Θα το βαφτίσεις ελληνικό και θα καμαρώνεις για την Ελλάδα που το εχει

γ) Θα παραδεχτείς ότι καμία φορά (λέω καμία φορά) μπορεί να είναι χρήσιμοι και οι μετανάστες.

Βλέπεις μιλάμε σε διαφορετικές συχνότητες. Πρώτον γιατί εμείς στις πολιτισμένες χώρες δεν βάζουμε ταμπέλα στον άλλον επειδή είναι σιχ (υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις) ενώ έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια στους μετανάστες επειδή όταν τους σιχτηρισε η χώρα τους δεν είχαν ένα κομπόδεμα χιλιάδων ευρώ σαν κι εμένα για να μπορέσουν να προσγειωθούν ομαλά.

Δεύτερον γιατί εγώ δεν είμαι μπαλοκεφαλος να με γεμίζουν με χαρά οι διακρίσεις στον αθλητισμό. Κατά τα αλλά τηνκλίμακα σολ Ματζορε δεν τη ξέρω ούτε εγώ και δεν με εμποδίζει να ανέβω επαγγελματικά. Η Ελλάδα με εμπόδισε. Τα ελληνόπουλα μαθαίνουν να υπολογίζουν αντίστροφα ποσοστά στην Βθμια εκπαίδευση;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κανόνες καλής συμπεριφοράς βεβαίως. Όταν όμως δεν υπάρχουν τότε ζητάς την παρέμβαση του νομοθέτη. Στην Σιγκαπούρη για παράδειγμα και σε κάποιες δημοτικές περιφέρειες στο Λονδίνο απαγορεύεται να φτύνεις στον δρόμο. Όπως ήδη είπα δεν με πειράζει αν κανείς βλάπτει μόνο τον εαυτό του. Εδώ βέβαια χωράνε επιχειρήματα τυπου δημόσια δαπάνη για την υγεία του καπνιστή αλλά αυτά ισχύουν και για τα σουβλατζίδικα και για πολλά άλλα.

Δεν ξέρω panos αν θα έπρεπε να είχε απαγορευτεί το κάπνισμα τελείως αλλά ξέρω ότι είναι χειρότερο από το χασις, το οποίο απαγορεύεται. Μέσα στο σπίτι σου απαγορεύεται για λόγους κινδύνου πυρκαγιάς.


Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
07/09/2017, 17:11

Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα προτιμήσει τις εκλογές από τον κόφτη, ούτε ότι η ΕΕ θα σταθεί στο ύψος τη και θα κλείσει την στρόφιγγα όταν η κυβερνηση καθυστερεί με διαπραγματεύσεις και τελικά εφαρμόζει τον μισό κόφτη υποσχόμενη ότι θα κλείσει την τρύπα τσακίζοντας ακόμα περισσότερο τον ιδιωτικο τομέα και τους "έχοντες".

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πραγματικά έτσι μιλάει πάντα η αριστερά: Επίπεδο λαχαναγοράς και μπαλοκεφαλου χωρίς να μπορεί να ασχοληθεί με την ουσία της κριτικής που δέχεται.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Θυμάμαι το τελευταίο άρθρο του κ.Μαυριδη στο capital. Το ύφος ήταν μελαγχολικό αλλά δεν ειχα καταλάβει (όπως ούτε και τώρα γνωρίζω και λίγη σημασία έχει) αν τον είχαν διώξει ή έφευγε μόνος του και αηδιασμένος. Το capital πάντως είχε βυθιστεί για τα καλά στον βούρκο πριν ακόμα φύγει ο κ.Μαυριδης. Αρκετοί εδώ μέσα θυμόμαστε ποσό χυδαία βρίζανε τα συριζοτρολ και αν κανείς είχε γερό στομάχι και δεν έφευγε του την φύλαγε η Αγουρίδου (η διαχειρίστρια του φόρουμ, καλό είναι να θυμόμαστε όλα τα ονόματα) και οταν απανταγε λίγο αυστηρά έτρωγε μπάν ενώ η χυδαιότητα των συριζοτρολ γινόταν πάντα ανεκτή. Θυμάμαι και την αλλαγή γραμμής του κ.Κραλογλου (όπως είπα πρέπει να θυμόμαστε όλα τα ονόματα) που μας τα έπρηξε κυριολεκτικά τον Ιανουάριο του 2015 ότι αν κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να κάνει τις μεταρρυθμίσεις εύκολα γιατί δεν θα υπήρχαν κινητοποιήσεις (πραγματικά, έχει τετοιώσει το σύμπαν και δεν κουνιέται φύλλο) ενώ την ίδια εποχή ο κ.Στούπας έγραφε ότι ο τσιπρας ήταν εγγύηση μόνο για την καταστροφή αλλά αργότερα τα άρθρα του γίνανε πιο μετριοπαθή.

Κατανοώ απολύτως έναν άνθρωπο που αντιστέκεται στις πιέσεις και τελικά κάνει μόνο κάποιες υποχωρήσεις αντί να βαρέσει διάλυση. Όπως και είναι 100% σωστό ότι οποίος συλλογάται ελεύθερα συλλογάται σωστά. Καλή δύναμη κ.Μαυριδη. Χρειαζόμαστε portals σαν το liberal. Ξέρετε τι δεν πήγε καλά στο capital έτσι μπορείτε να κρατήσετε το επίπεδο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο παππούλης φαίνεται λογικός άνθρωπος και έχει δίκιο ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει θεοκρατία. Αποδειξη σε αυτό αποτελεί το γεγονός ότι ακόμα δεν τον έχουν κάψει ζωντανό. Όμως ειναι γεγονός ότι η εκκλησία χώνεται παντού και μπορεί κάποιοι να την αγνόησαν σε ορισμένα θέματα εκσυγχρονισμού (ταυτότητες ο Σημιτης, διδασκαλία της θεωρίας της εξέλιξης ο Σπηλιωτοπουλος) αλλά κανένας δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το κόντεμα της.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
11/10/2017, 17:53

Ποσο βλάκας είσαι για να νομίζεις ότι ήθελα να σε φοβησω; Όμως θα μου πεις ότι έδειξες το μέγεθος της βλακείας σου επανειλλημένα σήμερα. Αν εμφανιστει κανένας σοβαρός συνομιλητής μπορεί να απαντήσω. Στο τσογλανι όμως που δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει και πληκτρολογεί όλη την ώρα, όταν μάλιστα έχει και μυαλό κόκορα, δεν αξίζει να απαντάς.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Οποιος φοβάται τις κοινωνικές στερήσεις δεν αναπτύσσεται κι έτσι τελικα πληρώνει τις κοινωνικές στερήσεις με τόκο. Βέβαια το να ρημάζεις όλον τον κόσμο στις στερήσεις και να μην πετυχαίνεις ανάπτυξη, αυτό μόνο η αριστερά μπορεί να το καταφέρει.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
16/11/2017, 16:31

Από την πρώτη στιγμή διαφωνησες neoktana αλλά μόλις από την επόμενη των εκλογών διαβάζουμε σχόλια σου εδώ μέσα.

Πολυ καλά τα λέει ο κ.Μουμτζης. Όλοι πρέπει να πάνε να ψηφίσουν γιατί ο λόγος για τον όποιον ψήφισαν την πρώτη φορά δεν έπαψε να ισχύει: Να υπάρχει ένα κόμμα του κέντρου και να μην δημιουργηθεί δίπολο ΝΔ-κομμουνιστές.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν έχω πρόβλημα να πιστεύει κανείς αρκεί η θρησκεία να ασχολείται μόνο με την μετά θανάτου ζωή και όχι με την δομή του κράτους και της κοινωνίας, την επιστήμη ή και μέσα στο σπίτι μας όποτε το ανεχόμαστε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ απλά:

ΠΕΤΣΟΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
28/09/2017, 22:25

Εγώ ggeorgan αντιθέτως πιστεύω ότι ο gk1956 δεν τα λέει καθόλου καλά γιατι έχουν ανεχτεί στον Τσίπρα πολύ περισσότερα από αυτά που λέει ο gk ότι τους ζητούσε ο Σαμαράς να ανεχτούν σε αυτόν. Επίσης δεν δέχομαι το σχόλιο του κ.Μουμτζη ότι δεν γνώριζαν τι έτσι Τσιπρας. Δουλειά τους είναι να γνωρίζουν. Δεν ξέρανε για παράδειγμα ότι είχε υποστηρίξει την 17Ν; δεν ξέρανε ότι ήταν αιώνιος φοιτητής; δεν γνώριζαν τις σχέσεις του με τον Τσαβες; ή τις ιδέες του να δανειστεί από Κίνα-Ρωσία; Αν όμως πραγματικά τώρα τον μάθανε και τώρα τους ήρθε να κλάψουν, μπορούν ακόμα να κάνουν κάτι: Να του κλείσουν την στρόφιγγα ώστε να πέσει.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Να διαβουλευτεί ο Κοντονής; ξέρετε κ.Μαυριδη τι σημαίνει να αποκτήσει εξουσία ο πιο ανίκανος άνθρωπος;

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Κατηγορούν την αντιπολίτευση για δημιουργία εμφυλιοπολεμικου κλίματος"!

και λίγα κάνει. Γιατί θα πρέπει δηλαδή να ανεχόμαστε όλες τις αριστερές συμμορίες αλητών; αντί να τους

ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΥΜΕ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ

Περισσότερα | Σχολιάστε

Οι πολιτικοί σίγουρα σκέφτηκαν την πάρτη τους. Αν τους βγήκε ή όχι δεν το ξέρω. Στις δημοκρατίες όμως οι πολιτικοί εκλέγονται.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και η φωνή αυτών που δούλεψαν στη ζωή τους και τους τα τρώει ο ΕΝΦΙΑ πνίγεται. Και η φωνή των νέων πτυχιούχων ή και μεταπτυχιακών που δεν έχουν δουλειά γιατί στο δημόσιο έχουν πιάσει καρέκλα κάποιοι άσχετοι. Και η φωνή των ελεύθερων επαγγελματιών που συντηρούν το άχρηστο δημόσιο πνίγεται. Είναι και με αυτούς ο Τσιπρας;

ΠΕΤΣΟΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ που μας παριστάνουν και τους προστάτες μας από πάνω.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτό που έκανε ο μέγας Αλέξανδρος το λέω ως "Το δημόσιο ούτε το αξιολογείς, ούτε προσπαθείς να το βελτιώσεις. Το δημόσιο το ξηλωνεις". Δεν θα περίμενα τίποτα καλύτερο από οποιαδήποτε συνδικαλιστική παράταξη (ιδιαίτερα του δημοσίου) και Πιστεύω ότι ο κ.Μουμτζης δεν εξεπλάγησαν καθόλου με την στάση της ΔΑΚΕ, απλά χρησιμοποίησε εκφραστικά μέσα για να δείξει την ξεφτίλα της.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν εσυ είσαι τόσο μεγάλος κοπανος και κατάλαβες ότι υποστηρίζω την ανεξαρτησία της Καταλονιας, δεν εκπλήσσομαι που ξημεροβραδιάζεται στο φόρουμ αντί να πιάσεις κανα μεροκάματο, έστω και στη Συγγρου. Τουλάχιστον αυτά τα κορίτσια και οι αδελφές προσφερουν κάποιες υπηρεσίες, δεν την κάνουν σφεντόνα στο πληκτρολόγιο όλη μέρα με το χαρτζηλικι του μπαμπά. Κάνε πρώτα τα μαθήματα σου κ@λ@παιδο και μετά πληκτρολόγιο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μπορείς να λες ότι θέλεις Χάρη και να προσβάλλεις τη νοημοσύνη μου κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνεις αλλά υπάρχει κάτι που δεν χωράει αμφισβήτηση. Ότι εγώ ασχολήθηκα με τον Μάνο ενώ εσυ ασχολήθηκες μαζί μου. Απεφυγες μάλιστα να σχολιάσεις τις συνεργασίες του και με Καραμανλή και με Παπανδρέου όπως και να απαντήσεις σε πολλα αλλά επιχειρήματα μου.Όλη η στάση σου δείχνει εμπάθεια και σίγουρα ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν έχουν ιδεολογία.

ΥΓ. Για ποσό ηλιθίους περνάς τους συνομιλητές γράφοντας αυτά περί ουίσκι teacher? Ξέχασες μάλιστα ότι δεν με αποκαλέσες teacher αλλά δάσκαλο! Άντε μείνε με το απολίθωμα σου που προσπαθεί απεγνωσμένα να δείξει ότι υπάρχει λέω εγώ που είσαι 100% αριστερός στο στυλ των απαντήσεων σου

Περισσότερα | Σχολιάστε

Θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ οι περισσότεροι ΔΥ για να μην χάσουν τις αργομισθίες τους ή τους επιβληθεί αξιολόγιση ή περιοριστούν οι δυνατότητες τους για μαύρα. Θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ όλοι οι κομπλεξικοί που τους ενδιαφέρει μόνο να ψοφήσει η αγελάδα του γείτονα. Θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ όσοι έχουν βολευτεί και όσοι έχουν υποσχέσεις ή ελπίδες ότι θα βολευτούν. Τέλος θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ οι μισοί ανεγκέφαλοι γιατί αυτοί ψηφίζουν με κριτήρια οπαδού ομάδας. ΚΑι λέω οι μισοί γιατί αυτοί μοιράζονται εξίσου σε όλους τους πολιτικούς χώρους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ καλά κάνουν από την πλευρά τους αλλά άλλο που δεν θέλει η κυβέρνηση: Θα πει ότι δεν φταίνε αυτοί αλλά οι φιλελεύθεροι προσθέτοντας και μερικά στολίδια για το νεοφιλελευθερισμό, θα γλιτώσει διαρροές προς κόμματα της δραχμής αφού πλέον δεν θα έχουν αντικείμενο να παλέψουν και φυσικά η επόμενη κυβέρνηση θα ξεκινήσει με χαώδη προβλήματα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
08/10/2017, 15:12

Το λυπηρό είναι ότι ο Τσιπρας δεν σεβάστηκε την θέληση του λαού, όπως αυτή είχε εκφραστεί και μάλιστα αρκετά ισχυρά με το δημοψήφισμα. Αν το είχε κάνει τότε θα έπεφτε πραγματική πείνα και θα τιμωρούνταν όλοι αυτοί του ΟΧΙ όπως τους άξιζε. Δεν μπορώ με τίποτα να ξεχάσω γνωστό μου, ισχυρά αντιτσιπρικο που μου είπε ότι ετοιμαζόταν να ψηφίσει ΝΑΙ αλλά όταν η Μερκελ είπε ότι το ΟΧΙ θα έθετε σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας αυτός θύμωσε και ψήφισε ΟΧΙ.

Τι λες ρε χαμένο κορμί, ελληναρα που δεν ανέχεσαι να σου κάνουν υποδείξεις οι ξένοι; τα λεφτά τους είναι καλά έτσι; που έχεις και εθνική υπερηφάνεια, την υπερηφάνεια του να ζεις με δανεικά! Έχει δίκιο η κα.Χατζη. Τώρα πια έχεις το θράσος να έχεις ξεχάσει και τι έκανε ο Τσιπρας το 2015 και τι έκανες εσυ το 2015. Αν όμως σου είχε κάνει το χατήρι ο Τσιπρας τότε, πίστεψε με δεν θα μπορούσες με τίποτα να ξεχάσεις.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ε, καλά το ξέραμε ότι οι δανειστές θελανε μεταρρυθμίσεις και όχι φόρους. Μόνο ορισμένοι με ψυχολογικά προβλήματα που είναι τόσο ανεύθυνοι ωστε προτιμούν να έχουν κάποιον "κακό" να τους φταίει τα βάζουν με τους δανειστές.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σιγά ρε βλήμα μην ασχοληθώ με τον Βορίδη ή συγκρίνω τον Πολάκη με τον Μιχαλολιάκο. Αυτό μου έλειπε να πέσω στην παγίδα των αριστερών να καταστρέφεται το σύμπαν και να ασχολούμαστε με κάποιους που στο παρελθόν (κι από σήμερα στο μέλλον!) κάνανε το 1/1000 από αυτά που κάνει η αριστερά. Και ναι, δεν είσαι πρόβατο κάποιου κόμματος. Πληρωμένο τρόλ κόμματος είσαι.

ΥΓ.Αυτά περί πλασματικής πλειοψηφίας μου τα έχει πει ΚΚΕς προσπαθώντας να αποδείξει ότι είναι σωστό που στην ΕΣΣΔ δεν γίνονταν εκλογές και σύντομα θα μας το πει και ο Μαδούρο. Στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, το λένε μόνο ορισμένοι αληταράδες σε forums

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εξαιρετικό άρθρο αλλά μην το παρατραβάμε. Χρειάζεται η τριτοβάθμια εκπαίδευση ακόμα και σε μια τέτοια χώρα. Αν μάλιστα είναι σωστή θα μπορέσει να διορθώσει κάπως και τη χώρα επιρρεάζοντας τις κυβερνήσεις. Αν για παράδειγμα μια κυβέρνηση ακούσει τους πανεπιστημιακούς που προτείνουν μεταρρυθμίσεις προς την ελεύθερη οικονομία, τότε θα αλλάξει σιγά-σιγά κι η κοινωνία με την αρχή του "το αγώγι ξυπνάει τον αγωγιάτη". Στην ΕΣΣΔ μάλιστα ο ακαδημαϊκός κόσμος αποτελούσε πάντα πηγή αντίστασης. Ή μπας και νομίζετε ότι ήταν κοτσάνα αυτό που είπε πρόσφατα ο Γάβρογλου ότι σε όποιον πανεπιστημιακό δεν του αρέσει να φύγει στο εξωτερικό; Αυτοί έχουν μελετήσει πολύ καλά και τις μεθόδους του υπαρκτού και τα σημεία που τον έκαναν να χάσει τον έλεγχο. Φυσικά λίγοι από τους πανεπιστημιακούς είναι σοβαροί γιατί όπως είπα κάποτε λόγω της εμπειρίας μου στην Βθμια "από την 1η δημοτικού μέχρι το δημόσιο με βίσματα".

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τους χτυπούσαν επειδή τους πέρασαν για ακροδεξιούς λέει. Πριν αρχίσουν οι δικές της χρυσής αυγής και πριν τους θεωρήσουν απόβλητα, υπήρχαν περιπτώσεις που αναρχικοί κανανε πίσω όταν αντίκρισαν Χρυσαυγίτες. Αν είχαν κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ το 1/10 του ξεσκονισματος που κάνανε στην χρυσή αυγή θα ήταν σήμερα στην φυλακή και όχι στην κυβέρνηση, που τον ορίσανε και μέλος του συνταγματικού τόξου. Τουλάχιστον θα τον διαγράψουν από τον σύλλογο ύστερα από τόσες παραβιάσεις του Συντάγματος που έχει κάνει;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τον Τσίπρα τον ξέραμε καλά. Μόνο ενας διεστραμμένος θα μπορούσε να αντισταθεί σθεναρά στις σειρήνες του ίδιου του εγκεφάλου του. Σήμερα όμως γνωρίσαμε και το περιοδικό.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σίγουρα ο Παυλόπουλος διαχωρίζει την θέση του από την κυβέρνηση. Αφού την υποστήριξε όσο μπορούσε, τώρα την εγκαταλείπει επειδή το βλέπει ξεκάθαρα ότι δεν τον παίρνει άλλο. Και ναι, η διαφοροποίηση του θα αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά. Εκτός βέβαια αν βάλει ο διάολος το χέρι του και ανεβεί η δημοτικότητα της κυβέρνησης.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η αριστερά το κάνει εδώ και δεκαετίες: Ότι και να την κατηγορήσεις θα βρει κάποιον που κάποτε έκανε το 1/1000 και θα πει θριαμβολογωντας: "Οι άλλοι είναι καλύτεροι";

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
31/08/2017, 07:17

πριν αρχίσουμε να ψάχνουμε την καλή αριστερά δεν ξεστραβωνομαστε να δούμε τα αποτελέσματα της παγκοσμίως; Αν τυχόν βρούμε έστω και μια περίπτωση που να είχε καλό αποτέλεσμα τότε να το συζητήσουμε. Στην αντίθετη περίπτωση όμως να καταλάβουμε επιτέλους ότι η αριστερά είναι κατάρα και να μιλάνε γι αυτήν μόνο φοιτητές της ιστορίας. Όσο προσπαθούμε να ανακαλύψουμε την καλή αριστερά, υπάρχει ο κίνδυνος να μας ξανάρθει.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Και βέβαια πλήρωσε με μετρητά. Στις βρωμοδουλειές δεν αφήνεις ίχνη πληρώνοντας με κάρτα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δυστυχώς φρένο στην πρόοδο δεν είναι μόνο το "Δεν γίνεται" αλλά και τα κεκτημένα και το "κοινωνικό κράτος" και οι ατομικές ελευθερίες και βεβαίως οι "ανεξάρτητοι" οργανισμοί (αρχαιολογική, δασική, προστασίας δεδομένων κτλ). Όσο για τον Μάνο, μπορεί να λέει κάποια πραγματα σωστά αλλά αυτό που μετράει είναι οι πράξεις. Και το 2012 αρνηιηκε να συνεργαστεί με την Μπακογιάννη τον Μάιο και με τον Σαμάρα τον Ιούνιο. Αντιθέτως στο παρελθόν είχε συνεργαστεί και με τον Καραμανλή και με τον Παπανδρέου. Γι αυτό λοιπόν νομίζω ότι του αξίζει να έχει εξαφανιστεί και που και που να προσπαθεί να δείξει ότι υπάρχει με κάποιο twit.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ε, όχι και χέστες οι λαοί των πρώην ανατολικών χωρών. Για ζήσε εσύ σε μια χώρα όπου σε στέλνουν στη Σιβηρία επειδή παρεξηγήθηκε κάτι που είπες ή επειδή έχασες ένα επισόδιο στην διόρθωση της ιστορίας του κόμματος και μίλησες σύμφωνα με την προηγούμενη έκδοση. Ζήσε σε μια χώρα όπου μπορείς να εργαστείς μόνο στον δημόσιο τομέα σε δουλειά που θα κρίνει το σοφό κεφάλι του κράτους ότι πρέπει να κάνεις, να καταδικάζεσαι σιωπηλά σε ισόβια ανεργία αν κάποτε υπήρξες αντιφρονούντας αφού ούτε σε διορίζουν ούτε επιτρέπεται να έχεις ελεύθερο επάγγελμα. Και που να σου πω και το καλύτερο: Όλα τα σπίτια είναι κρατικά και το κράτος σου δίνει το σπίτι που "δικαιούσαι" να κατοικείς. Για ζήσε εσύ 40-70 χρόνια έτσι και μετά να δούμε αν θα είσαι γενναίος ή "χέστης".

Μόνο χέστες δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις τους ανατολικούς που στο κάτω-κάτω ξεσηκώθηκαν στην Ουγγαρία, την Τσεχοσλοβακία και κυρίως στην Πολωνία με το συνδικάτο αλληλεγγύη. Οι ανατολικοί δεν ήταν χέστες. Εμείς είμαστε που ανεχόμαστε τον Τσίπρα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Επιτέλους ένας αμερικανός πρόεδρος το κατάλαβε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ναι αλλά ποιος είναι ο πνιγμένος. Αν ήταν μόνο η κυβέρνηση τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο τραγικά. Δυστυχώς όμως είναι ο κάθε άχρηστος (και υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα) που προσπαθεί να κλέψει την ισότητα με βανδαλισμούς και συνθήματα γιατί απλούστατα δεν μπορεί να την κερδίσει με την αξία του. Η κυβέρνηση έχει και την δυνατότητα να ψηφίζει και νόμους για "ισότητα" όπως η κατάργηση των προτύπων και η κλήρωση για τους σημαιοφορους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν ξέρω αν η Καταλονια έχει ηθικό ή νομικό δικαίωμα να ζητάει ανεξαρτησία αλλά ξέρω σίγουρα 2 πράγματα:

1) Η Ισπανία απέδειξε ότι ξέρει πως καθαρίζουν οι πολιτισμένες χώρες. Δεν αφήνει κάποιες ομάδες αναρχικων να τα κάνουν όλα λίμπα όποτε δεν τους κάθεται και να έχουν κηρύξει την ανεξαρτησία των εξαρχιων

2) Εμείς στον δυτικό κόσμο έχουμε σοβαρό μειονέκτημα εναντίον καποιων ανταγωνιστικών δικτατορικών καθεστώτων. Εκτός από την Καταλονια έχουμε πρόσφατα δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στη Σκωτία και στο Κεμπεκ του Καναδά. Αντιθέτως οι Ρώσοι επενέβησαν με Τανκς όταν θέλησε να ανεξαρτητοποιηθεί η Β.Οσετια ενώ οι Κινέζοι έχουν κάνει άπειρα εγκλήματα στο Θιβετ που ζητάει ανεξαρτησία εδώ και 50 χρόνια. Δεν γνωρίζω αν έχει επιτρέπει η είσοδος ξένων δημοσιογράφων ή απαγορεύεται ακόμα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά οι Ισπανοί διπλωμάτες δεν μπορούσαν να το κάνουν γιατί θα δίνανε λόγο. Οι Σαουδάραβες όμως δεν μπορούσαν να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν κάποιον από αυτά τα κατακάθια; έχουν διπλωματική ασυλία και η χώρα τους θα τους υποστήριζε έτσι θα την βγάζανε με μια απέλαση. Κάτι τέτοιο συνέβηκε με μια αλλη πρεσβεία σε διαδήλωση στο Λονδίνο. Εκείνη η διαδήλωση μάλιστα ήταν ειρηνική. Θα μου πειτε βέβαια ότι δουλειά τους είναι να φροντίσουν τα συμφέροντα της δίκης τους χώρας και όχι να λύσουν τα προβλήματα της χώρας στην οποία βρίσκονται. Όμως θα στέλνανε μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο τι παθαίνει κανείς όταν τα βάζει με την πρεσβεία τους.

ΥΓ. Υπάρχει κανένας λόγος να δημοσιεύετε τις προκηρύξεις τους;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το έπαθε και ο Μαο αυτό: Σε κάποια φάση αναγκάστηκε να στείλει τον στρατό να χτυπήσει τους ερυθροφρουρους. Το πρόβλημα του Τσίπρα όμως είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχουν εκλογές κι έτσι θα ξαναχρειαστεί τους ερυιροφρουρους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ας το διάολο αληταράδες που όχι μόνο δεν έχετε πρόβλημα να δείτε εκατομμύρια πτώματα προκειμένου να κρατήσετε τις καρέκλες σας αλλά έχετε ξεπεράσει κάθε επίπεδο ξετσιπωσιάς. Μου φαίνεται ότι πολύ σωστά αποφάσισαν στη Μ.Βρετανια να σηκωθούν να φύγουν από την ΕΕ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η λογική που ακολουθεί το άρθρο είναι ο κύριος λόγος που η αριστερά μπορεί να έχει κάνει τόσα εγκλήματα και στην Ελλάδα και στις χώρες του υπαρκτού αλλά έχει ηθικό πλεονέκτημα. Όχι, θα τους απαντάμε συνέχεια ρίχνοντας τους όλη την αλήθεια στη μούρη. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που δεν αντέχουν με τίποτα. Αν τους αγνοούμε μιλάνε μόνο αυτοί και ο οποιοσδήποτε λαός μπορεί τελικά να πιστέψει οτιδήποτε αν το ακούει συχνά και χωρίς αντίλογο.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα Κοράκια
04/10/2017, 15:00

Ξέχασες την πορσε που σκότωσε μια οικογένεια και σκοτώθηκε μαζί και ο οδηγός της. Ο άνθρωπος αυτός έγινε ο πλούσιος που έγινε καμικάζι προκειμένου να σκοτώσει κάποιους φτωχούς και ας σκοτωθεί κι αυτός!

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα Καλά κάνει ο Αλέξης!
09/09/2017, 13:04

Με απλά λόγια ο Τσιπρας είναι ακριβώς ο ηγέτης που ταιριάζει σε αυτόν τον λαό και θα μπορούσε κανείς να παραθέσει κι αλλά επιχειρήματα όπως το ανεπάγγελτος, αιώνιος φοιτητής, απείθαρχος (όταν ο νόμος δεν του αρέσει), ξερόλας, χωρίς καμία ιδεολογία εκτός από την πάρτη του.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτή η Ουκρανή που αισθανόταν τόσο μεγάλη σιγουριά στην ΕΣΣΔ ξέχασε κάποια πράγματα:

1) Κατοικία δίκη σου δεν είχες με εξαίρεση κάποια λίγα ιδιωτικά σπίτια που ή τα κληρονομούσες ή τα αγόραζες πανάκριβα. Το σοφό κεφάλι του κράτους όμως φροντιζε όλους και τους έδινε σπίτι να μείνουν. Φυσικά το σπίτι που έκρινε αυτό ότι "δικαιούσαι" να έχεις και βέβαια ούτε λόγος για ανύπαντρα ζευγάρια. Πρώτα θα παντρευτείς και μετά θα ζεις κάποια χρόνια με τους γονείς σου μέχρι έρθει η σειρά σου να πάρεις σπίτι. Δεν είπε ούτε καν ότι ήταν αδυνατο φοιτητής να ζει μόνος του στην φοιτητική εστία (εκτός αν λάδωνε γερά γιατί το λάδωμα ήταν πολύ χειρότερο ακόμα και από την Ελλάδα). Ούτε βέβαια και ανύπαντρο ζευγάρι μπορούσε να μείνει μαζί στην εστία.

2) Στις δημόσιες υπηρεσίες μόνο σεβασμό δεν συναντούσες, αλλά ασήμαντα ανθρωπάκια που απολάμβαναν στο 150% αυτή τη μικρη εξουσία που είχαν

3) Επαγγελματικά μπορούσες μόνο να διοριστείς στο δημόσιο και φυσικά δεν είχες το άγχος να σου κλείσει η επιχείρηση για ένα χρέος 0.02 ευρώ αφού απλούστατα κανείς δεν μπορούσε να είχε επιχείρηση.

Πραγματικα στην ΕΣΣΔ αισθανόσουνα την ασφάλεια του δημοσίου. Αυτήν την ασφάλεια που σου στιβει την προσωπικότητα και σιγά σιγά σε βλακευει, σε ρεμαλοποιει και σε εκπαιδεύει ωστε να γίνεις ένα πλήρες εξαρτημένο άτομο. Προσωπικά, αφού την γνώρισα, είπα ΟΧΙ ευχαριστώ. Σε κάποιους όμως τους ταιριάζει.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
01/08/2017, 12:24

Δυστυχώς κ.Χειμώνα είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που πιστεύουν ότι κόμματα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είναι εκτός νόμου. Ή μάλλον να ήταν εκτός νόμου εδώ και πολλά χρόνια όταν δήλωναν ευθαρσώς την υποστήριξή τους σε τρομοκρατικές οργανώσεις ή παράνομες κινητοποιήσεις όπως αποκλεισμοί δρόμων και κάψιμο της Αθήνας. Κι επειδή κάνετε σύγκριση με την Χρυσή Αυγή καλώ κάθε αναγνώστη να σκεφτεί τι που θα βρισκόταν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αν η αστυνομία είχε ξεψαχνίσει τα στελέχη του στο 1/10 απ' όσο ξεψάχνισε την ΧΑ. Δεν πιστεύω βέβαια ότι αυτό θα έλυνε τα προβλήματα της Ελλάδας αλλά σίγουρα θα ήταν ένα σοβαρό πρώτο βήμα προς τη λύση τους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά θα κάνουν ορισμένοι να παίρνουν μαθήματα και από το πως πρέπει να προβάλλονται τα αρχαία και πως μπορεί κανείς να βγάλει λεφτά από τα αρχαία. Έρχεται ο τουρίστας στην Ελλάδα και βλέπει κάτι αγάλματα με επιγραφές. Το βρετανικό μουσείο λειτουργεί με επιχειρησιακά κριτήρια και όχι κριτήρια ψευτοτσαμπουκα και πείσματος. Διαφορετικά θα είχαν παραδώσει τα αγάλματα στην Ελλάδα κι έτσι θα ερχόταν ο επισκέπτης στο βρετανικό μουσείο και θα έβλεπε Αίγυπτο, Κίνα, Ινδία, Αζτέκους, Θιβέτ, Ιαπωνία, Αφρική, Αυτόχθονες Αυστραλούς κτλ. αλλά δεν θα έβλεπε ελληνικό πολιτισμό!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γιατί όχι κ.Μαυριδη; το πρώτο θα είναι;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και κλαααααααμα ο Αιγέας.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
22/09/2017, 07:25

Τι γελοίο σχόλιο ήταν αυτό Indy? Θελουμε αυτό που θα σου πει ο κάθε τίμιος εργαζόμενος ότι θέλει. Να σταματήσει να τον απαυτωνει το κράτος και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κανένας δεν ενδιαφέρεται τι μ/κιες θα πει ο Τσιπρας προκειμένου να κρατηθεί στην καρέκλα του όσο μπορεί περισσότερο. Κι επειδή αντί να κάνει αυτό που θέλει ο κάθε τίμιος εργαζόμενος γίνεται ολοένα και χειρότερος, δεν θέλω να τον δω στα 4 αλλά ψητό.

κ.Μαυριδη, τα μπράβο να τα λέτε όταν η κυβέρνηση κάνει το σωστό με την καρδιά της, όχι σερναμενη κάτω από αφόρητες πιέσεις. Κι εδώ που τα λέμε, και αυτό το σωστό δεν το έκανε ολόκληρο αλλά μισό γιατί ξεκινάει διάλογο, δεν τους ειπε ότι θα τους αφήσει ήσυχους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Συμφωνώ 10000000% με τον filefree. Μην τους κανείς αυτήν την χάρη με τίποτα!

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα Τα λεφτά των άλλων
29/09/2017, 07:06

Όχι μόνο αυτό, αλλά η ΕΡΤ εξηπυρετει καλύτερα την προπαγάνδα της κυβέρνησης. Άλλωστε και η αυγή έχει χρηματοδοτηθεί αρκετά με τα λεφτά μας παίρνοντας κρατικές διαφημίσεις.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όλοι οι προηγούμενοι συνομιλητές τα είπαν πολύ εύστοχα και για την κυβέρνηση και για τους δευτοδεξιούς. Δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα παρά μόνο στο παραμύθι ότι ταχα χρωστάμε την ήττα του ναζισμου στην ΕΣΣΔ.

Πρωτον ο Στάλιν αρχικά συνεργάστηκε με τον Χίτλερ. Μόνο όταν ο Χ´ιτλερ επιτέθηκε στην ΕΣΣΔ πολέμησε και λόγω του μεγέθους της και του χειμώνα η ΕΣΣΔ πραγματικά έκανε δουλειά. Πριν από αυτό όμως η Μεγάλη Βρετανία αντιστεκόταν ολομόναχη για έναν ολόκληρο χρόνο. Αφού λοιπόν "βοήθησε" η ΕΣΣΔ πήρε ως δώρο ολόκληρη την Ανατολική Ευρώπη και αν ρωτήσει κανείς τους ιστορικούς αυτών των χωρών θα του πουν ότι ο Στάλιν ήταν χειρότερος από τον χίτλερ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Καλός λαός είναι ο καταβεβλημένος, ο κουρασμένος, ο απαξιωμένος...."

Ακριβως κ.Ζαμπουκα. Αυτό κάνει η κυβέρνηση και αυτό κάνανε πάντα τα σοσιαλιστικά καθεστώτα. Σε σπάει ωστε να αποδέχεσαι την μοίρα σου και να μην έχεις διάθεση ούτε να κουνηθείς. Το κατάλαβα για πρώτη φορά όταν με είχε μπουζουριάσει η Ελλάδα. Με τις αγγαρίες, τον ελάχιστο ύπνο και γενικότερα την εξάντληση γίνεται κανείς υπάκουος. Για όσους αντέχουν περισσότερο υπάρχει η τιμωρία.

Το δεύτερο στοιχείο των σοσιαλιστικών καθεστώτων είναι η ενημέρωση και η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα δραστήρια σε αυτήν την κατεύθυνση.

Το τρίτο στοιχείο είναι η εξάρτηση: Το κράτος "παρέχει" σπίτι για όλους (ανάλογα με τις "ανάγκες" του καθενός), όλες οι δουλειές είναι στο δημόσιο και στη Βενεζουέλα κάνουν διανομές τροφίμων.

Ειναι νομίζετε τυχαίο που ο σοσιαλισμός οδηγεί πάντα και χωρίς καμία εξαίρεση στις πιο στυγνές δικτατορίες; πιστεύει έστω και ένας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και όσοι φύγανε από αυτόν επιθυμούν κάτι λιγότερο;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο Βαρουφάκης πάντως έχει τρόπο να βολεύεται. Όταν έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε σύμβουλος του Corbyn που θέλει να γυρίσει τη Μεγάλη Βρεττανία στον σοσιαλισμό. Δεν ξέρω αν διατηρεί αυτήν την θέση.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αξιολόγηση από τους μαθητές και τους γονείς; θα βάζουν όλοι 20ρια και θα έχουν τις καλύτερες αξιολογήσεις.Μοναδικο αγκάθι οι πανελλήνιες και γι αυτό και θέλουν να τις καταργήσουν η να τις υποβαθμίσουν με μεθόδους όπως κατάργηση της βάσης του 10 ή συμψιφισμος του βαθμού του απολυτηρίου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μην λιβανίζουμε και τον Λαφαζανη με την παρέα του. Έλεος πια! Δεν υπάρχει καμία τιμή στο να είσαι τόσο κολλημένος ωστε να μην βλέπεις ούτε το ίδιο σου το συμφέρον ή να νομίζεις ότι αυτό εξυπηρετείται καλύτερα με το να αποσχιστεις.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα Ντροπής πράγματα
31/10/2017, 21:05

Κατ αρχήν αν ο Πακιστανός δεν έχει δικαίωμα μα σηκώσει την ελληνική σημαία, τότε το δίκαιο είναι να μην είναι υποχρεωμένος να συμμετέχει στην παρέλαση. Δεύτερον, σαν πολύ δεν τα βάζετε με τους μετανάστες; μετανάστες από αυτές τις χώρες υπάρχουν σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο και δεν συμπεριφέρονται σε καμία περίπτωση όπως στην Ελλάδα. Κουβαλάνε τις καταβολές της χώρας τους, δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να αφομοιωθούν στην χώρα όπου βρέθηκαν αλλά όμως προσαρμόζονται. Για τους Πακιστανός στο Λονδίνο για παράδειγμα μπορώ να πω ότι είναι οι πιο έντιμοι επαγγελματίες. Βρίσκουν στην Ελλάδα περιβαλλον που τους πείθει να γίνουν σωστοί επαγγελματίες ή περιβάλλον που τους πείθει να γίνουν άτιμοι για να επιβιώσουν;

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
06/11/2017, 05:02

Κίνημα του Δεν πληρώνω την εφορείας θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Για τα υπόλοιπα δεν το συζητάμε γιατί δεν είναι υποχρεωτικά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Άντε πάλι ο Αιγόκερω.Αυτη τη φορά μιλά ως κορυφαίος οικονομολόγος. Ε λοιπόν το χρέος δεν εμποδίζει τους επενδυτές. Η αντιμετώπιση τους από την κυβέρνηση τους εμποδίζει. Όλοι οι άλλοι φταίνε εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πρωτα από όλα ο Α.Παπανδρεου ήταν ίδιος αληταράς σαν τον Τσίπρα. Στα ψέματα, στην ευκολία που πούλαγε τους συνεργάτες του όταν δεν του ήταν πλέον χρήσιμοι, στον διχαστικό λόγο, στον λαϊκισμό, στην άλωση του κρατικού μηχανισμού, στην περιφρόνηση του Συντάγματος όταν δεν του άρεσε, στην λογική του Τσοβόλα δώστα όλα, στην άλλαγη του εκλογικού νόμου όταν έβλεπε ότι χάνει τις εκλογές, στα σκάνδαλα και την προσπάθεια κάλυψης τους.

Ο Τσιπρας προφανώς επιδιώκει να κερδίσει ψήφους παπανδρεϊκών και θα τα κατάφερνε εύκολα αν ήταν ίδιες οι συνθήκες. Όμως υπάρχει μια σημαντική διαφορά: Ο Παπανδρέου έπαιρνε πολύ χρήμα από την ΕΕ και είχε να σπαταλάει για ρουσφέτια και ρεμούλα ενώ ο Τσιπρας τα παίρνει με το σταγονόμετρο και ταυτόχρονα πρέπει και να ρημάζει τον κόσμο στους φόρους. Οι παπανδρεϊκοί δεν ήταν παπανδρεϊκοί από ιδεολογία αλλά για την μάσα γι αυτό και δεν θα του δείξουν τίποτα περισσότερο οι επόμενες δημοσκοπήσεις.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
28/11/2017, 20:38

Τοσα χρόνια είχαμε δει μόνο τον σκοταδισμό της εκκλησίας. Θυμάμαι διαδηλώσεις εναντίον των "άθεων βιβλίων" που μιλούσαν για την καταγωγή του ανθρώπου και βίαιες παρεμβάσεις για να μην παιχτεί στους κινηματογράφους το έργο του Καζατζακη "Ο τελευταίος πειρασμός" όπως και τους πύρινους λόγους του Χριστοδούλου και τις διαδηλώσεις για τις ταυτότητες. Έτσι που έχουμε καταντήσει όμως, λέω ότι είναι καλό να φάνε ο ένας τον αλλον γιατί όπως και να το κάνεις ο εορτασμός δεν ήταν λόγος για πορεία. Η πορεία έγινε για λόγους διαμαρτυρίας και προσκλητήριου ή επίδειξη δύναμης.

Επισης οποιος μεταναστεύει, είναι καλό να θυμάται από ποια κατάσταση έφυγε και να φροντίζει μα αφομοιώνεται στην χώρα που πηγαίνει και όχι να προσπαθεί να φτιάξει μια μικρογραφία της.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εδώ ακριβώς βρίσκεται το ηθικό μειονέκτημα της δεξιάς. Ο Τσιπρας υποσχέθηκε στα βλήματα της ΔΗΜΑΡ ότι θα τους έβαζε στις λίστες του και ο πρόεδρος δεν ψηφίστηκε. Στη συνέχεια φυσικά τους έριξε. Επειδή είναι αποδεδειγμένο ότι δεν φεύγουν με το Σταύρο στο χέρι προτιμώ η ΝΔ να βάλει στις λίστες της κάποιους των ΑΝΕΛ παρά να χρειαστεί δυναμική εξέγερση των πεινασμένων. Με ανησυχεί βέβαια ότι ήδη έχει αρκετή σαβούρα η ΝΔ και δεν σηκώνει άλλη, όμως δεν υπάρχει άλλη λύση και αν ο Κατανας έχει μόνο 50 ψήφους, ένας λόγος παραπάνω να ενταχθεί στις λίστες της ΝΔ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αιγοκερω, έξοδος από το ευρώ σημαίνει ότι θα καλύπτουν όλα τους τα όργια τυπώνοντας χρήματα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πέρα από την αηδία να υπάρχει ένα "σοφό" κεφάλι που τα ξέρει όλα όπως και το ποια μαθήματα είναι βασικά, ειναι εξωφρενικό να θεωρούνται βασικά η γλώσσα και η ιστορία και όχι η φυσική και η χημεία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κατ αρχήν ο Cameron μόνο λαϊκιστής δεν ήταν. Οποίος το λέει αυτό σημαίνει ότι έχει πλήρη άγνοια. Και είναι εύκολο να τον κατηγορεί κανείς για το δημοψήφισμα. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι το ukip μάζεψε 14% χωρίς κανένα προεκλογικό προγραμμα εκτός από την έξοδο από την ΕΕ. 14% σκληροί αντιευρωπαϊστές χωρίς να υπολογίζονται αυτοί που παρέμειναν στους συντηρητικούς λόγω του δημοψηφίσματος. Με το δημοψήφισμα ο Cameron θα έλυνε το πρόβλημα οριστικά και ταυτόχρονα θα μπορούσε να πιέσει την ΕΕ για ειδικούς όρους όπως και πραγματικά τους πέτυχε. Το δημοψήφισμα χάθηκε γιατί το σαμποτάρισε πρώτος από όλους ο αληθινός (υπέρ)λαϊκιστής Corbyn και μετά κάποιοι στους συντηρητικούς που θελανε να ρίξουν τον Cameron. Σημαντικότερος απ όλους ένας ακόμα λαϊκιστής, ο Boris Johnson.

Τώρα όσον αφορά την Μ.Βρετανια, δεν με ανησυχεί η έξοδος από το κωλοχανειο που δίνει δισεκατομμύρια σε μια χώρα-Καταβόθρα χώρος σοβαρούς όρους και ταυτόχρονα στηρίζει τον Τσίπρα. Αυτό που με ανησυχεί είναι μην επωφεληθεί στην αναμπουμπούλα ο Corbyn.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτό θα πει θράσος. Πρώτα λέει "δεχτείτε αυτά γιατί αλλιώς δεν θα γίνουν διαπραγματεύσεις", όταν του στέλνουν προτάσεις δεν τις συζητάει καν και μετά σου λέει ότι εσυ είσαι αυτός που δεν είναι ευέλικτος. Ας μην υπήρχε ο κίνδυνος του Corbyn και θα ήμουνα ο πρώτος που θα έλεγα να πάνε στον διάολο οι αλήτες της ΕΕ που στηρίζουν με δισεκατομμύρια τους κομμουνιστές στην Ελλάδα αλλά πιέζουν ανελέητα μια χώρα που θέλει να πάρει και να .... δώσει!

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
25/09/2017, 16:07

Δεν θα μπορούσα να προσθέσω τίποτα μετά από την τόσο εύστοχη τοποθέτηση του Κικέρωνα. Όμως εσείς κ.Μαυριδη πρέπει να καταλάβετε ότι τέτοια άρθρα είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ. Γιατί ο πολύς αφελής κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι ο Τσιπρας απλά αλλάζει ρούχα για να ξεγελάσει τα κορόιδα ενώ στην πραγματικότητα είναι πάντα ο ίδιος. Η Βίβλος το αναφέρει αυτό ως λύκος με προβιά προβάτου (στην προκειμένη περίπτωση θα έλεγα μάλλον αιμοβόρο τέρας παραμυθιού με προβιά λύκου). Με άρθρα σαν και τα δικά σας μπορεί κάποιοι αφελείς να του δώσουν ψήφο ανοχής στις εκλογές επειδή θα θέλουν να ελπίζουν ότι βελτιώνεται και θα είναι καλύτερος. Ε, λοιπόν χειρότερος θα είναι γιατί ακόμα και αν δεν χειροτερεύσει την οικονομία θα έχει κι άλλο χρόνο να χτίσει το παρακράτος του. Για παράδειγμα πρόσφατα διόρισε πρόεδρο του Αρείου πάγου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν καταλαβα τι ακριβώς πιστεύεις ότι έχει ήδη πει άλλα για απειλές....Για την Τουρκία κάτι πάει κι έρχεται, για τις υπόλοιπες όμως μην το ξαναπείς.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πραγματικά δεν εκφράστηκα σωστά. Επιδοτούν συνεχώς την Ελληνική κυβέρνηση που συμπεριφέρεται έτσι. Όχι την Ελλάδα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Οι αριστεροί είναι απλά ένα μάτσο ψυχανώμαλοι που φχαριστιουνται όταν γίνεται χαμός.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Απ ότι φαίνεται γράφει τους λόγους του στα ελληνικά και μετά τους περνάει από μια μετάφραση στο internet.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ομολογω ότι δεν κατάλαβα πως κερδίζει η Γερμανία 1δις από την Ελλάδα. Μιλάτε για κέρδη από δάνεια και αγορές ομολόγων ομως εγώ από ότι ξέρω , η Ελλάδα δανείζεται με πολύ χαμηλό επιτόκιο. Μάλιστα οι περισσότερες από τις χώρες που συμμετέχουν στο club των δανειστών δανείζονται οι ίδιες με μεγαλύτερα επιτόκια από αυτά που δανείζουν στην Ελλάδα.

Επισης δεν μου αρέσει ο χαρακτηρισμός των φιλελεύθερων ως συντηρητικών. Οι φιλελεύθεροι είναι στην πραγματικότητα οι πιο προοδευτικοί, σε αντίθεση με τους άλλους που λίγο ως πολύ βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε κάποια "δικαιώματα" ή κοινωνική "δικαιοσύνη" και εμποδίζουν την εξέλιξη. Στο κάτω κάτω δε νομίζετε οτι πρέπει επιτέλους να αναπροσδιοριστουν οι έννοιες δεξιός-αριστερός, προοδευτικός-φιλελεύθερος; Για παράδειγμα κάποτε ο αριστερός θεωρούνταν άθεος. Καμία σχέση με την σημερινή πραγματικότητα. Για μένα πρέπει να καταργηθούν τελείως αυτοί οι όροι γιατί δεν υπάρχει μόνο μια διάσταση για να πηγαίνεις είτε προς τη μια κατεύθυνση είτε προς την άλλη. Υπάρχουν πολλές διαστάσεις.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Solid όταν ο άλλος έχει τόσο μίσος και απωθημένα στην ψυχή του, όσο άδειο είναι το κεφάλι του, δεν αξίζει να του απαντάς παρά μόνο να τον ξεσκεπάζεις.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
24/09/2017, 11:04

Νομιμότητα στην άγρια Ανατολή;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ευχαριστώ αλλά έχω κι εγώ τις πηγές μου. Γι αυτό ούτε χρειάζεται να καταφύγω σε links ούτε να διαβάζω ολόκληρες αναδημοσιεύσεις. Λένε ότι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρεις κι αυτό ακριβώς γίνεται μ όλους αυτούς που λένε ότι έπινε ή οτιδήποτε άλλο.

Μιλαμε για τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ, το έχετε καταλάβει; ο άνθρωπος που τον ανέτρεψε είναι ΗΡΩΑΣ, όπως ήταν και ο Λεχ Βαλέσα στην Πολωνία. Είναι δυνατόν να ασχοληθούμε με την εισβολή στην τσετσενια (πολύ περίεργο που αυτήν τη φορά σας πειράζει μια δυναμική επέμβαση εναντίον αυτονομιστών μουσουλμάνων) ή τα οικονομικά σκάνδαλα του Βαλέσα; Αυτά είναι ότι θέλουν να θυμόμαστε οι διάφοροι ΚΚΕδες. Το ισοζύγιο και των 2 όμως είναι παρα πολύ θετικό.

ΥΓ. Με φρασεις τυπου "δεν ξέρεις τι σου γίνεται ξεκινούν τις απαντήσεις τους οι ξερόλες"

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν και γνωρίζω καλά ότι αρκετοί διδάκτορες ανθρωπιστικών επιστημών βρίσκονται στον κόσμο των συγγραμμάτων και όχι στον πραγματικό κόσμο, λόγω ηλικίας έχω αρχίσει να γίνομαι πονηρός και να σκέφτομαι πάντα ότι ο άλλος μπορεί να έχει την προσωπική του ατζέντα.

Για να μη το κουράζουμε: κ.Σιακανταρη, είσαστε έξω από την ελληνική πραγματικότητα. Δεν θυμάμαι ούτε μια φορά τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπερψηφίζουν ένα μέτρο της κυβέρνησης Σαμάρα-Βενιζέλου επειδή συμφωνούσαν μαζί του. Γιατί απλούστατα διαφωνούσαν σε όλα. Αντιθέτως υποστηρίχτηκαν αποφασιστικά όταν χάσανε την δεδηλωμένη το 2015.

Επισης η διοίκηση μιας χώρας δεν είναι μωσαϊκό από καλούς νόμους αλλά ένα σύνολο. Θα μπορούσε π.χ. η αντιπολίτευση να υπερψηφίσει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ (όχι ότι προτάθηκε, παράδειγμα χρησιμοποιώ) και αργότερα η κυβέρνηση μόνη της να υπερψηφίζε έναν άλλον φόρο για να καλύψει το κενό.

Τελος, για να το πούμε ξεκάθαρα, δεν μπορείς να παίζεις με άνισους όρους. Δεν μπορείς να κερδίσεις αν εσυ είσαι υπεύθυνος και οι άλλοι τα θυσιάζουν όλα για την εξουσία. Μόνο στον κινηματογράφο γίνονται αυτά. Το έχουμε δει και στην πολιτική και προσωπικά το έχω πάθει στον συνδικαλισμό κάποτε που ψήφισα αριστερό επειδή μου φαινόταν σοβαρός άνθρωπος και στη συνέχεια ασχολήθηκε μόνο με τη γραμμή του κόμματος του. Δεν είμαι σε καμία περίπτωση ο μόνος και είναι ίσως ο λόγος που η αριστερά έχει σαρώσει τα συνδικάτα.

Οσο για τους "πολλούς" που διαφώνησαν, δεν θα μάθουμε αν θα καταρρεύσουν γιατί έχουν ήδη καταρρεύσει και απλά προσπαθούν να πιαστούν από όπου μπορούν.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
01/10/2017, 17:20

Ξεκινάτε με μια πολυ ωραία εισαγωγή και μετά περιγράφετε την εντελώς διαφορετική πραγματικότητα. Ο λόγος είναι απλούστατα τα μνημόνια ΔΕΝ τρίξανε τα δόντια στις κυβερνήσεις. Μόνο κάτι χλιαροι τσαμπουκάδες έτσι για να δικαιολογήσουν τα δισεκατομμύρια που στερούν από τους ψηφοφόρους τους.

Απο την προσωπική μου εμπειρία θυμάμαι ότι ο μόνος άνθρωπος που κατάφερα ποτέ μου να τον κάνω να λιώσει στην δουλειά, ήταν κάποιος που τον πλήρωνα καλά. Αν καταφέρνεις να ακουμπάς δισεκατομμύρια και η άλλη πλευρά σου κάνει και νάζια τότε όχι μόνο παχουλό μισθό δεν δικαιούσαι αλλά η θέση σου είναι να ζεις με ελεημοσύνη.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Μπράβο στον guardian. Αφού γράφει (και πολύ σωστά) ότι μόνο ένας αριστερός θ μπορούσε να περάσει ανελέητη λιτότητα, ας το γράψει και για τον Corbyn (ο Τσιπρας της Μεγάλης Βρετανίας) που υποστηρίζει. Δεν πάνε στον διάολο όλα τα ρεμάλια λέω εγώ που καποια φορά μπορούν να γράψουν ένα άρθρο διαφορετικό για να το παίξουν ανεξάρτητοι αλλά ξέρουν πολύ καλά τι δεν θα θίξουν με τίποτα και στην ουσία εργάζονται σκληρά ώστε ο λαός συνεχώς και παγκοσμίως να ξεχνάει τι σημαίνει αριστερά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Να θυμίσω σε αυτούς που θεωρούν παράλογο το κολύμπι στην πετρελαιοκηλίδα, ότι με το Τσερνόμπιλ ορισμένοι τρώγανε προκλητικά αυτά που τους λέγανε να αποφεύγουν και δήλωναν ότι όλα ήταν προπαγάνδα. Οι κολυμβητές της πετρελαιοκηλίδας ομολογουμένως τους έχουν ξεπεράσει γιατί αυτήν και την βλέπεις και τη υποφέρεις την ίδια στιγμή σε αντίθεση με την ραδιενέργεια που θέλει χρόνια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Χθες ένας σχολιαστής έγραψε πολύ εύστοχα ότι τα νησιά έπρεπε να πρόσεχαν και να μην βαφτούν ροζ στον εκλογικό χάρτη. Σήμερα είχαμε το συμβάν και αύριο η αστυνομία δεν θα καταφέρει να εμποδίσει τα χειρότερα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν μας χ..... με τις δημοσκοπήσεις λέω εγώ. Έτσι απαντούν στο τάδε ερώτημα, έτσι στο άλλο κτλ. Εγώ πιστεύω στην Θάτσερ "οποίος κοιτάζει τις δημοσκοπήσεις δεν κυβερνά αλλά υπηρετεί". Ο Μακρόν έχει την ευκαιρία να γίνει η Θάτσερ της Γαλλίας. Να δούμε αν θα την αρπάξει ή αν θα παραμείνει ένας κοινός πολιτικαντης που κοιτάει να κρατήσει ισορροπίες ώστε να εκλεγεί ακόμα μια φορά κι όχι άλλες 2 1 όπως η Θάτσερ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ δραματική τα λέτε. Έχει γούστο αύριο να μας πείτε ότι αυτοί των 394 ευρώ δεν πρέπει μα πληρώνουν φόρους αλλά αντιθέτως πρέπει να χάσουν οι ΔΥ κάποια κεκτημένα!

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
15/12/2017, 08:11

Πως πρόκειται να φερθεί αυτός ο άνθρωπος όταν επιτέλους πραγματοποιηθεί το όνειρο της ζωής του και γίνει δημόσιος υπάλληλος; Μα φυσικά θα σκεφτεί ότι πλέον μπορεί να ξεκουράζεται, θα βγάζει συνεχώς τα άπειρα απωθημένα που έχει μαζέψει τόσα χρόνια εργαζόμενος με τέτοιες συνθήκες και βλέποντας τους συγχωριανούς του να τον ξεπερνάνε, θα υπερασπίζεται με πάθος τα "δικαιώματα" του δημοσίου υπαλλήλου και θα γίνει κανονικότατος τσανακογλυφτης γιατί το δημόσιο δεν έχει μόνο μονιμότητα αλλά και προαγωγές.

Επι δεκαετίες μαζεύονται τέτοιοι και αν τους μπήκανε κάποιοι από σπόντα μέσω ΑΣΕΠ, φροντίζουν και τους αφομοιώνουν. Η μόνη λύση για το δημόσιο είναι το ΞΗΛΩΜΑ του.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Διαφωνήσατε όμως ΑΦΟΥ είδατε το αποτέλεσμα γιατί (σύμφωνα με τα λεγόμενα σας) δεν ανακοινώσατε συγκροτημενα την αντίθεση σας για να μην σαμποταρετε την προσπάθεια. Τι χρειάζεται να ξαναδιαβασω; Τέλος πάντων ας είμαστε ρεαλιστές. Το ποτάμι μόνο του δεν πάει πουθενά. Όσοι δεν συμφωνείτε με το νέο κεντροαριστερό κόμμα καλύτερα να πάτε στη ΝΔ. Προσωπική μου άποψη. Ο ίδιος Θεοδωράκης επιβάλλεται να πάει στην κεντροαριστερά για να μην ξευτιλιστεί τελειως. Μοναδική λογική άποψη.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Με άλλα λόγια δεν έχει να πει τίποτα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κάπου αλλού δίνανε όρκο στις αρχές του μρξισμου-λενινισμού.

ΠΕΤΣΟΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όπως και να το κάνουμε η κυβέρνηση μπορεί να παζαρέψει από θέση ισχύος. Αν φύγει η εταιρεία θα χάσει μερικά δισεκατομμύρια. Αν χάσει η κυβέρνηση τα δισεκατομμύρια, θα μοιράσει την ζημιά στους φορολογούμενους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι λες ρε Σέργιο. Κατ αρχήν αν το κράτος ήθελε να λύσει το δημογραφικό πρόβλημα, να έδινε επιδότηση. Όχι διορισμό εις βάρος του ανώνυμου υποψηφίου του ΑΣΕΠ και του ανώνυμου μαθητή που θα έχει τέτοιους άχρηστους για καθηγητές. Το ξέρεις ότι είχανε κάτω από 30% στον ΑΣΕΠ και πήγαιναν αμέσως στο σπίτι τους ενώ ο άλλος που αρίστευσε στον ΑΣΕΠ τραβολογιοταν στην επαρχία για χρόνια; το ξέρεις ότι αυτό το βλήμα που απλώς γεννοβολουσε ήταν απαλλαγμένο και από τις εξωδιδακτικες υποχρεώσεις; Η δίκη σου ανάλυση είναι επιδερμική.

Stephen εγώ το κατάλαβα αφού πήγα. Όταν είδα αυτήν την θείτσα να το παίζει και μάγκας και να μην σηκώνει και μύγα στο σπαθί της επειδή χάρη στο τέτοιο της είχα εγώ δουλειά. Ε λοιπόν παραιτήθηκα και δεν μπορεί καμία άχρηστη να μου λέει ότι της χρωστάω κι από πάνω. Εύχομαι να μπορέσουν να ακολουθήσουν τον δρόμο μου κι άλλοι άξιοι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να μπουν στο δημόσιο επειδή δεν άντεξαν τον ανελέητο διωγμό του ιδιωτικού τομέα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όταν κ.Τετραδη προσπαθούμε να προβλέψουμε το μέλλον τότε όχι μόνο είναι δυνατό αλλά και επιβάλλεται να ασχολείται κανείς με όλα τα ΑΝ. Αντιθέτω εγώ πιστεύω ότι όταν πρόκειται για το μέλλον στερείται σοβαρότητας μια επιχειρηματολογία που μιλάει με βεβαιότητα. Η ανάλυση σας είναι απολύτως λογική. Δυστυχώς όμως δεν επικρατεί πάντα η λογική και γι αυτό θέλω ο Τραμπ να τον περιποιηθεί τον Κιμ όπως ο 6ος στόλος έκανε αρνάκι κάποτε τον Κανταφι. Είναι λυπηρό που πολίτες του ελεύθερου κόσμου δεν υποστηρίζουν τον Τραμπ σε αυτό το θέμα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
20/09/2017, 18:01

Το άφθαρτος δεν αρκεί. Πρέπει να είναι και γνωστός και να έχει και κάποιες επιτυχίες στο ενεργητικό του. Θα πρέπει επίσης να έχει την δύναμη να τα βάλει με όλο το σκυλολόι του νέου κόμματος που θα είναι και μπόλικο (όχι ότι ο Καμινης θα τα καταφέρει). Εκτός βέβαια αν συζητάμε για κάποιον αλλον δημαγωγό που θα τα πει πιο ωραία από τον Τσίπρα κι έτσι κάποτε θα γίνει Τσιπρας στην θέση του Τσίπρα. Το βιογραφικό του Ανδρουλακη δεν το ξέρω, για να τον υποστηρίζεις προφανώς το ξέρεις και θα με ενδιέφερε να μάθω τι έχει κάνει στην ζωή του. Όχι ότι ξέρω όλους τους υπόλοιπους αλλά αφού συζητάμε γι αυτόν.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
15/09/2017, 07:44

Όπως πολύ εύστοχα είπε κάποτε ο Captain Jonathan Archer στο Star Trek, οποτεδήποτε μια ομάδα ανθρώπων πίστεψε στην υπέροχη της, το αποτέλεσμα ήταν πάντα το ίδιο. Αυτή ακριβώς είναι και η διαπαιδαγώγηση του αριστερού.

Ότι είναι καλύτερος γιατί όπως του λένε είναι φιλάνθρωπος, τίμιος επειδή δεν εκμεταλλεύεται τους συνανθρώπους του, έξυπνος επειδή μπορεί και "καταλαβαίνει" όλες τις θεωρίες συνομωσίας με τις οποίες οι άλλοι οι "χαζοί" γελάνε, πολιτικοποιημένος, μορφωμένος επειδή έχει διαβάσει κάποιες απόψεις "σοφών" θεωρητικών του κομμουνισμού.

Ταυτοχρονα λαμβάνει χώρα και το δεύτερο κομμάτι της διαπαιδαγώγησης που εξηγεί γιατί αυτός ο τόσο σπουδαίος άνθρωπος έχει μείνει στον άσσο και ταυτόχρονα βλέπει όλους τους γνωστούς του να τον ξεπερνάνε: Μα φυσικά φταίει το σύστημα!

Πως θα αντιδράσει ένα χαμένο κορμί όταν του έχουν γεμίσει το κεφάλι με μ/κίες ότι είναι σπουδαίος αλλά το σύστημα είναι κακό ενώ όλοι αυτοί που βλέπει και ζηλεύει είναι παλιάνθρωποι; Θα πέσει να τους κατασπαράξει με την ορμή του Μουζαχεντιν. Το βλέπουμε παντού όποτε παίρνουν την εξουσία, το είδαμε στον εμφύλιο και το κάνουν και σήμερα όσο τους παίρνει.

Επειδη λοιπόν τους ξέρουμε κι επειδή η λογική του να γυρίσεις και το άλλο μάγουλο περνάει μόνο στον παραδεισο

ΠΕΤΣΟΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Τι την θέλετε τη ΝΔ και την συμπαραταξη. Εγώ κάνω τα ίδια και χωρίς να κουνιέται φυλλο".

Διαφωνω κάθετα με το ότι κάνει τα ίδια και έχει αναπτυχθεί αρκετά εδώ μέσα και από αρθρογράφους και από χρήστες γιατί δεν κάνει τα ίδια αλλά ΠΟΛΥ χειρότερα. Πιθανόν το άρθρο να εννοεί ότι αυτό θα πει ο Τσιπρας και όχι ότι είναι αλήθεια.

Δευτερον δεν καταλάβα το "αφελείς που ακομα νομίζουν ότι ψηφίζουν αριστερά". Μα ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν αριστερά. Ποτέ έπαψε να είναι αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ; επειδή έχει κάνει πίσω στην "περήφανη διαπραγμάτευση", στις Σκουριες και όπου άλλου δεν τον παίρνει;

Ουτε είναι αρκετό μια κυβέρνηση να κάνει τα βασικά με το στανιο και μόνο όταν δεν πάει άλλο ενώ από την άλλη η κυβέρνηση είναι 100000000% αριστερά εκεί που την παίρνει όπως η σκυλοφορολογιση, ο έλεγχος των ΜΜΕ, ο διωγμός της αριστείας, η διόγκωση του δημοσίου τομέα και μάλιστα λέγοντας ευθαρσώς ότι αυτοί με αγωνιστικό παρελθόν δικαιούνται τις διευθυντικές θέσεις.

Πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ο Θεοδωράκης δήλωσε "πληρώσαμε ακριβά την ενηλικίωση του Τσίπρα". Μην κάνουμε πάλι το ίδιο λάθος και πιστέψουμε ότι άλλαξαν. Αυτή τη φορά δεν υπάρχει δικαιολογία και γιατί τους ξέρουμε πλέον σχεδόν 3 χρόνια και όχι λίγους μήνες (κανονικά τους ξέρουμε εδώ και πολλά χρόνια από τότε που ήταν αντιπολίτευση αλλά άστο τώρα) και γιατί δεν έχει την δικαιολογία ότι τον εμπόδιζε ο Λαφαζανης.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αριστερά ήτανε και αριστερά θα παραμείνει. Αν θέλουν να χτίσουν ένα σοβαρό κόμμα του κέντρου θα πρέπει οπωσδήποτε να πετάξουν έξω την ΔΗΜΑΡ. Κι έτσι η ΔΗΜΑΡ θα μείνει και πάλι στα αζήτητα όπως το 2014 που καταψήφισε τον πρόεδρο επειδή ο Τσιπρας άφηνε να εννοηθεί ότι θα τους έβαζε στα ψηφοδέλτια του και τελικά τους την έσκασε. Πολύ καλά να πάθουν και πολύ καλά να συνεχίσουν να παθαίνουν αφού μυαλό δεν βάζουν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Από ότι φαίνεται ξέρουν πολύ καλά την τεχνική της ληστείας: Η τα καταθέτεις στην τράπεζα της Ελλάδας όπου σου τάζουν μεγαλύτερο επιτόκιο ή αύριο θα σου πουν ότι τα κατέθεσες σε τράπεζα με χαμηλότερο επιτόκιο κι έτσι οι δημότες χασανε λεφτά. Μπορεί μάλιστα να ανακαλύψουν και κάποια σχέση με κάποιον τραπεζίτη, πχ. Ο διευθυντής του τάδε υποκαταστήματος πήγαινε το αυτοκίνητο του στο συνεργείο του 3ου ξαδέλφου του δημάρχου. Άντε μετά ο δήμαρχος να πει στο δικαστήριο ότι ήθελε να προστατεύσει τα λεφτά του δήμου από το κράτος.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
19/09/2017, 16:53

Ναι αλλά υπάρχουν κάποιες διάφορες από τις πρώην ανατολικές χώρες:

α) εκεί δεν υπήρχε ιδιωτική πρωτοβουλία και μνημόνια να τις κρατούν όρθιες. Ούτε κοινοτικοί νόμοι. Έτσι ο κομμουνισμός μπόρεσε να δείξει το αληθινό του προσωπο

β) ο κόσμος δεν είχε τη νοοτροπία να βρω εγώ μια θεσούλα να βολευτω και δεν πια να πεθάνουν οι υπόλοιποι γιατί απλούστατα όλοι τους είχαν αργομισθίες και αργοπεθαιναν με αυτες

γ) ο κόσμος είχε μάθει να τρέμει την αστυνομία κι έτσι μπόρεσαν οι κυβερνήσεις να κάνουν μεταρρυθμίσεις.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Στο άρθρο η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για προχειρότητα και έλλειψη προετοιμασίας. Αυτό δεν είναι σε αντίθεση με την παλιότερη ανακοίνωση της ότι δεν έχει αντίρρηση για την επίσκεψη Ερτογαν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν δεν μπορεί να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ με σφοδρότητα ύστερα από τόσα εγκλήματα που έχει κάνει, τότε είναι τελείως για τα μπαζα

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα Μούγκα
19/09/2017, 14:34

Επειδή αρκετοί ίσως έχουν ξεχάσει ή ήταν τότε μικροί για να θυμούνται, με το Τσερνόμπιλ όχι μόνο δεν κάνανε πορείες αλλά αρκετοί αριστεροί τρώγανε προκλητικά ότι τους λέγανε ότι πρέπει να αποφεύγουν επειδή είχε ραδιενέργεια. Νομίζατε ότι μόνο ο φόνος-τρομοκρατία, η σκυλοφορολογιση και η κρατική καταστολή έχουν χρώμα; να λοιπόν που εχει και η ραδιενέργεια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό. Σε ολόκληρο τον κόσμο το οικολογικό κίνημα καπελώθηκε από την αριστερά. Η αριστερά το υιοθέτησε πρώτον γιατί μετά την πτώση του υπαρκτού δεν είχε ιδεολογία και δεύτερον επειδή την βόλευε ότι οι καπιταλιστές για το κέρδος κατέστρεφαν το περιβάλλον (που να δεις τους κομμουνιστές αλλά αυτοί δεν επέτρεπαν την ενημέρωση ώστε να τους γνωρίσει καλά όλος ο κόσμος και σε όλους τους τομείς). Στη συνέχεια ήταν εύκολο να το καπελώσει με την μαζική είσοδο μελών αρχικά και στη συνέχεια όσοι ανακατεύονται με ειλικρινείς διαθέσεις σύντομα φεύγουν αηδιασμένοι από αυτούς τους "οικολόγους" που βλέπουν.

Παραδειγματα τέτοιων "οικολόγων" έχουμε τους πράσινους στην Γερμανία που συζητάνε συνεργασίες μόνο με τους σοσιαλιστές και στη Μεγάλη Βρετανία όπου οι πράσινοι είναι τα πιο λαϊκιστικά ρεμάλια που στις εκλογές καλούσαν για συνεργασία τις "δημοκρατικές" δυνάμεις ενώ στην Σκωτία είναι το υπάκουο σκυλάκι του κόμματος ανεξαρτησιας.
Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
30/11/2017, 20:13

Εγώ πάντως σκέφτομαι ότι μπορεί τελικά να τους ψηφίσω. Το δίλημμα είναι αν είναι καλύτερο να είναι ισχυρότερη η ΝΔ ή να εξαφανιστεί τελείως ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι εντελώς βέβαιο αν έρθει τρίτος και σχεδόν βέβαιο αν έρθει δεύτερος με μικρή διαφορά από τον τρίτο. Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα δω τις δημοσκοπήσεις και θα κρίνω. Δεν ξέρω αν το νέο κόμμα έχει τις άκρες να δώσει μια στημένη δημοσκόπηση αλλά θα φανεί στις επόμενες αν το 12% είναι αληθινό ή όχι. Όσο για τους ρομαντικούς που περιμένουν ένα υγιές κίνημα ανανέωσης, να περιμένουν κάποια αλλη εποχή γιατί σήμερα οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές κι έτσι ένα τέτοιο κίνημα δεν θα είχε καμία τύχη.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η προπαγάνδα και ο τρόπος σκέψης της αριστεράς είναι γνωστά εδώ και δεκαετίες: Σκέφτονται και λένε για τους άλλους ότι κάνουν αυτοί. Έχουν μάθει να σκέφτονται όλες τις χαώδεις θεωρίες συνομωσίας επειδή αυτοί χρησιμοποιούν τέτοια μέσα, μου λέγανε εμένα ότι αυτοί που υποστήριζαν την κυβέρνηση Σαμάρα στο Internet ήταν πληρωμένοι από την κυβέρνηση γιατί αυτό κάνανε οι ίδιοι. Αν βγάζουν μια "είδηση", τότε σίγουρα το κάνουν οι ίδιοι ή τουλάχιστον το σκέφτονται σοβαρά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μου αρέσει ο λόγος που η Ελλάδα είναι η μόνη από τις 5 που απέτυχε: Είχε λέει αδύνατες κυβερνήσεις. Λάθος είχε ισχυρή αριστερά και κυβερνήσεις ευνουχισμενες που κοίταζαν να δείξουν και αριστερό πρόσωπο μην τυχόν και σπάσουν ακόμα περισσότερα οι αλήτες του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο για να κατευνάσουν τις αντιδράσεις για τον ΕΝΦΙΑ: "Είναι ένας αριστερός φόρος" και είχαν δίκιο γιατί μόνο η αριστερά χτυπάει αυτούς που δεν ήταν ρεμάλια και φρόντισαν να έχουν κάποια μικρή ή μεγάλη περιουσία, ο καθένας ανάλογα με τι δυνατότητες του και το ξεκίνημα του.

Παντως είναι αλήθεια ότι παρ' όλα αυτά το 2014 η οικονομική κατάσταση ειχε βελτιωθεί. Το είχε προσέξει και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και γι αυτό ριξανε την κυβέρνηση (μαζί με τα ρεμάλια της ΔΗΜΑΡ που πίστεψαν ότι θα τους έδινε έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ, πολύ καλά να πάθουν).

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
18/09/2017, 18:09

Πολύ καλά τα λέτε κ.Χειμωνα αλλά δεν πολυκατάλαβα αυτό το "Από το '10 και μετά". Προφανώς εννοείτε το 1910.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μπράβο σωτήρα της Ευρώπης. Που ξέρεις αν δεν κράταγες την Ελλάδα στο Ευρώ ίσως να είχε μείνει μέσα η Μεγάλη Βρετανία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν είναι το πρόβλημα ότι άλλαξε τις φωτογραφίες αλλά ο ίδιος ο τρόπος χειρισμού τους: Προσπαθούν να μας αποδείξουν ότι το κακό το έκανε ένας άνθρωπος του σατανα, ένας επιχειρηματίας. Και μάλιστα ένας από τους πιο κακούς επιχειρηματιες.

Τι λέτε ρε κατακάθια της κοινωνίας που μόνο ένας λαός σαν τον ελληνικό θα σας ψήφιζε; δουλειά σας είναι να προσέχετε τους κακούς και βεβαίως να επέμβετε έγκαιρα όταν γίνει το κακό. Αυτός είναι ο ρόλος μιας κυβέρνησης, όχι να βρίσκει κάποιον κακό που φταίει ενώ αυτή υποτίθεται ότι τα κάνει όλα τέλεια.

Το επόμενο βήμα τους θα είναι να ψάξουν να βρουν συμφωνίες ή παραλείψεις που γίνανε από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ακόμα και στα πιο άσχετα θέματα, πχ. για κάποιο αυθαίρετο που ίσως έχει ή ότι κάποτε πάρκαρε παράνομα και καθάρισε με μικρό προστιμο. Αυτη είναι η τελευταία γραμμή άμυνας τους. Να πείσουν τον κόσμο ότι δεν είναι πολύ μεγαλύτεροι αλήτες, αλλά ίδιοι αλήτες με τους προηγούμενους. Πρέπει κανείς να είναι πραγματικά ηλίθιος για να πιστέψει αυτό το πράγμα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ένας πολύ απλός τρόπος να ψηφίζει κανείς μόνο μια φορά είναι να αγοράσει τους κωδικούς με τραπεζική κάρτα. Ο χρήστης δηλώνει αρχικά τα στοιχεία του και το σύστημα η του βγάζει ότι υπάρχει ήδη χρήστης με τα ίδια στοιχεία ή τον στέλνει στην επόμενη σελίδα να πληρώσει με κάρτα (στο κάτω κάτω θα υπάρξει κάποια εγγραφή σε αυτό το κόμμα) και στην σελίδα αυτή το ονόμα του θα είναι περασμένο και δεν θα μπορεί να αλλάξει. Αν δεν είναι το ίδιο με της κάρτας η συναλλαγή απορρίπτεται, αν είναι το ίδιο τότε αγοράζει τους κωδικούς πρόσβασης για την ψηφοφορία. Μπορεί μάλιστα να τους επιλέξει ο ίδιος. Αν για τον οποιονδήποτε λόγο δεν μπορέσει να αγοράσει ηλεκτρονικά τους κωδικούς τότε να ψηφίσει αυτοπροσώπως.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι εννοείς να παγιώσουν τα αρχαία; λίγες είναι 6 ώρες την εβδομάδα στο γυμνάσιο; για να υπάρξει σύγκριση τα μαθηματικά είναι 4 ώρες και όλες οι φυσικές επιστήμες μαζί (φυσική, χημεία, βιολογία) διδάσκονται λιγότερες ώρες. Στο λύκειο βελτιώνονται κάπως τα πράγματα αλλά ακόμα κι εκεί τα παιδιά υποχρεούνται να μάθουν μια νεκρή γλώσσα (όμως είναι των ένδοξων προγόνων μας, τρομάρα μας) αντί για πράγματα που είναι χρήσιμα ΣΗΜΕΡΑ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εξαιρετικό άρθρο, όπως μας τα λέει καλά και ο κ.Σκυλακακης. Το μεγάλο ζητούμενο όμως είναι αν θα συνεργαστεί η δράση για να φύγει αυτό το τυραννικό καθεστώς που περιγράφεται τόσο εύστοχα ή αν θα επικρατήσουν τα προσωπικά πάθη και φιλοδοξίες όπως έγινε το 2012.

Περισσότερα | Σχολιάστε

ΟΧΙ Πάνο δεν κάνει αυτό ο Τραμπ και η Αμερική που για μερικές δεκαετίες προστατεύουν τον κόσμο από κάθε λογής σκοταδιστές. Και ΦΥΣΙΚΑ θα απαιτήσουν από Κορέα και Ιαπωνία να αγοράσουν όπλα. Είναι και αυτές πλούσιες χώρες. Θα ξοδέψουν κι αυτές για να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Που βλέπεις το παράλογο σε αυτό;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δυστυχώς η κατσίκα του γείτονα δεν είναι καθόλου δοξασία. Ναι μεν οι κομμουνιστές προτιμούν να γίνουν αυτοί έχοντες αλλά γνωρίζοντας ποσο άχρηστοι είναι δεν τολμάνε ούτε καν να το ονειρευτούνε. Έτσι σκέφτονται αποκλειστικά πως θα ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Μάλιστα αν τους έλεγε κανείς να επιλέξουν ανάμεσα στο να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα ή να γίνουν αυτοί πλούσιοι και ο γείτονας βαθύπλουτος τότε θα προτιμούσαν την κατσίκα. Αν τους έλεγε κανείς να γίνουν αυτοί βαθύπλουτοι και γείτονας πλούσιος, τότε θα το προτιμούσαν μεν αλλά θα τους βασάνιζε η σκέψη ότι θα γινόταν και ο γείτονας πλούσιος.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όπως και τις τράπεζες το 2015 τις είχε κλείσει η τρόικα. Αφού βρίσκει βλήματα απείρου διαμετρήματος που τα πιστεύουν, πολύ καλά κάνει και τα λέει.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ας πρόσεχαν. Φέρουν και αυτοί τεράστια ευθύνη που ανέβηκε η αριστερά στην εξουσία.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
14/09/2017, 15:45

Ένα μάτσο κατακάθια που με το χαρτζιλίκι του μπαμπά το παίζουν επαναστάτες, δικαστές και δήμιοι (κι αν βρεθουν κι ευνοϊκές συνθήκες θα γίνουν και πρωθυπουργοί). Γιατί δεν φεύγουν οι ίδιοι από τον καπιταλισμό; Μετά την Μαρφίν καταντήσαμε να λέω, πάλι καλά που κάψανε το βανάκι και όχι τους ίδιους τους ανθρώπους που θέλουνε να πάνε στον καπιταλισμό. Αλλά βλέπεις ποτέ δεν πήραμε στα σοβαρά το συνθημα

ΠΕΤΣΟΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Από την κυβέρνηση δεν περίμενα τίποτα καλύτερο αλλά είναι στ' αλήθεια τόσο ξεφτιλισμένη η ΕΕ ώστε να τις μπλοκάρει τις αποφάσεις το μέλος-ζητιάνος; εκτός αν βολεύονται και αυτοί.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ εύστοχες παρατηρήσεις και πιστεύω ότι υπάρχει και κάτι ακόμα. Συγκεκριμένα διαβάζω σημερα ότι ο Καμμενος θα υπερψηφίσει και υπέρ των συλλόγων Μακεδονικής και Τουρκικής μειονότητας. Προφανώς καταλαβαίνει ότι αυτό ειδικά θα τον εξαφανίσει. Επίσης δεν είναι βλάκας σαν τον Αλαβάνο, τον Βαρουφάκη και τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Τσιπρας θα τον πουλήσει χωρίς τον παραμικρό δισταγμό όταν δεν θα τον χρειάζεται άλλο. Ο Καμένος κάνει ακριβώς αυτό που έχει σκοπό να κάνει και ο Τσιπρας: Γνωρίζοντας ότι δεν θα ξαναγίνει ποτέ μέλος καμίας κυβέρνησης, κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην καρέκλα όσο το δυνατόν περισσότερο και με οποιοδήποτε κόστος. Θα εξαντλήσουν την 4ετια και θα στραγγίσουν τα πάντα για να κρατηθούν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Να παραδεχτεί ο Έλληνας ότι έκανε λάθος; ωραία αστεία λες Αστερίξ. Ούτε στον εαυτό του δεν μπορεί να το ομολογήσει και όσο πιο δυνατά του το φωνάζουν τα γεγονότα, τόσο πιο δυνατά φωνάζει αυτός ότι ο Τσιπρας είναι καλός. Φυσικά στο τέλος τον ψηφίζει κι από πάνω, φτάνει να μην δεχτεί ότι κάποτε έκανε κι αυτός ένα λάθος.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι λες ρε μεγάλε; εδώ δεν είναι απλώς μια παρανομία αλλά ένα σκάνδαλο. Το μόνο που απονέμει πια είναι να σε κάνουν υπουργό δημόσιας τάξης ώστε να οργανώσεις μια ημερίδα, να συζητήσουν τα θέματα του βιασμού, του φόνου, της κλοπής και μετά να αφεθούν ελεύθεροι οι άνθρωποι να πάνε στα σπίτια τους. Αλλες εποχές μπορεί να γράφανε και 100 φορές "Δεν θα ξανά σκοτώσω άνθρωπο" αλλά σήμερα αυτά είναι αναχρονιστικά. Ομολογώ ότι πια δεν αποκλείω τίποτα από εσάς.

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Θα ζήσουμε την οριστική, ιστορική και τελεσίδικη αναχώρηση της αριστεράς από την Ελλάδα"

πολύ ρομαντικός είσαι. Η αριστερά θα υπάρχει όσο υπάρχουν χαμένα κορμιά που θέλουν να αρπάξουν τον πλούτο του γείτονα τους που τόλμησε να είναι καλύτερος τους. Ειδικά στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί εξαρτημένοι, όπως τους χαρακτήρισα στο προηγούμενο μήνυμα μου και πολλοί αλήτες που θα ξεσαλώνουν άμεσα μετά τις εκλογές.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι εκπληκτικό το που πάρουν να φτάσουν ορισμένοι όταν αμύνονται υπέρ καρέκλας. Ευρώ και για τους 27 είπες; τι ακριβώς δεν κατάλαβες από τον εκβιασμό που σας κάνει εδώ και χρόνια η Ελλάδα; τι δεν κατάλαβες από χώρες με μικρότερο μέσο εισόδημα από την Ελλάδα που συνεισφέρουν για να μην καταρρεύσει η χώρα που χτυπάει αλύπητα την αριστεία και τις επενδύσεις; Με τέτοια χάλια η μόνη που σίγουρα δεν θα μετανιώσει θα είναι η Μεγάλη Βρετανία.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
12/09/2017, 22:19

Πάντως βλέπω ότι έχουμε ξεχάσει το Αζέρικο αέριο. Αυτοί τα κατάφεραν καλύτερα από την Eldorado γιατί σταμάτησαν την επένδυση πριν ξοδέψουν πολλά. Οι μόνοι που δεν καταλαβαίνουν με ΤΙΠΟΤΑ είναι οι δανειστές που συνεχίζουν να ρίχνουν λεφτά στην ρουφήχτρα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ηρωικες κουβέντες για τα βλήματα που ακόμα ελπίζουν σε αυτούς. Ούτε και οι επιχειρηματίες δέχονται τελεσίγραφα. Σηκώνονται κι φεύγουν. Ναι μπορεί να υποχωρούν περισσότερο επειδή είναι επαγγελματίες που καταξιώθηκαν με την εργασία τους και όχι ανεπάγγελτα τσογλανια των δρόμων που καταξιωθηκαν με την αλητεία τους αλλά το αποτέλεσμα τελικά είναι πάντα το ίδιο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό. Ο καθένας μπορεί να αντισταθεί. Όταν για παράδειγμα τους δίνανε εντολές να κάνουν τον ταξιτζή στους ρουβικωνες θα μπορούσαν α)να τους επιστρέψουν αφού τους πάρουν τα στοιχεία (ίσως να το έκαναν), β)να χρησιμοποιήσουν όλες τις μεθόδους που προβλέπει η γραφειοκρατία ωστε να καθυστερήσουν και να εκθέσουν αυτούς που δίνουν τέτοιες εντολές. Τέτοιες μέθοδοι είναι: Να ζητήσουν η εντολή να σταλεί εγγράφως, αφού σταλεί εγγράφως να στείλουν απαντητικό έγγραφο εξηγώντας κάποιους λόγους που (υποτίθεται) δεν γνώριζε ο εντολέας, να διώξουν τα καλόπαιδα χωρίς μεταφορικό μέσο χρησιμοποιώντας κάποια δικαιολογία αν χρειαστεί.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ναι Κικέρωνα αλλά μια από τις πολλές μεγάλες κουβέντες που έχει πει η Θάτσερ είναι "Οποιος κοιτάζει τις δημοσκοπήσεις δεν κυβερνά αλλά υπηρετεί". Αυτη την κουβέντα μαζί με τη μεταβολή της κοινής γνώμης που αναφέρεις ας την έχει υπ όψη του ο Μητσοτάκης και να μην διστασει να σαρώσει τα πάντα. Αν τελικα ο κυρίαρχος λαός τον ρίξει τότε θα του αξίζει να ξαναέχει έναν Τσίπρα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δε νομίζω ότι θα υπάρξει σοβαρή ζημιά στο επενδυτικό προφίλ της Ελλάδας. Οποίος δεν το χει καταλάβει τόσο καιρό ότι πρόκειται για χώρα-Καταβόθρα χρημάτων δεν θα το καταλάβει ούτε τώρα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
05/12/2017, 15:38

Θα συνεχίσω στην εξοχή περιγραφή του zoumpi στο #2 ότι ο στόχος τους δεν σταματάει στην συγκεκριμένη συζήτηση. Επιδιώκουν να σε σπάσουν ωστε να μάθεις να μην ανακατεύεσαι σε πολιτικές συζητήσεις. Η δικτατορία του bulling εφόσον δεν έχουν καταφέρει ακόμα να έχουν μια πλήρη δικτατορία. Και για όποιον είχε γερό στομάχι και τους άντεχε, του την είχε στημένη η Αγουριδου όταν θα απαντούσε σε κάπως έντονο ύφος. Ευτυχώς ο κ.Μαυριδης τα έζησε και έβαλε αυτόν τον αποτελεσματικό τρόπο του κινητού τηλεφώνου. Θα το είχαν κάνει κι άλλοι αν δεν ήταν σαν τους τηλεπαρουσιαστές που περιγράφει ο κ.Μουμτζης στο άρθρο.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
08/09/2017, 13:39

Panos τα τέρατα που έχει να αντιμετωπίσει ο Makron δεν είναι η Μερκελ αλλά βρίσκονται μέσα στην χώρα του και είναι οι σοσιαλιστές, τα συνδικάτα και οι χρήσιμοι γι αυτούς ηλίθιοι. Συγκρίνω όμως το τελευταίο κομμάτι του άρθρου με αυτό που είπε ο Μακρον για κοινό κοινοβούλιο και κοινό προϋπολογισμό. Πως μπορεί να γίνει όταν υπάρχουν τέτοιες διάφορες ανάμεσα στις διάφορες χώρες της ΕΕ; Παντα μου άρεσε η ιδέα να αποφασίζονται όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα στις Βρυξέλλες και όχι από τον ελληνικό λαό αλλά πρακτικά δεν γίνεται γιατί τότε θα ακολουθήσουν κι άλλοι τον δρόμο που χάραξε η Μεγάλη Βρετανία.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
19/11/2017, 05:26

Αν ψήφισες την πρώτη φορά επειδή πίστευες ότι θα δημιουργούνταν ένα φιλελεύθερο κόμμα τι να σου πει κανείς; πάντως χάρηκα που δεν βγήκε ο Θεοδωράκης γιατί δεν ξεχνιούνται τα φλερτ του με τον Τσίπρα ή μήπως ήταν γκάφες (απείρου μεγέθους) κάποιες κουβέντες του ότι με τον Τσίπρα πληρώσαμε πολλά αλλά τώρα έμαθε; ο κόσμος επιβάλλεται να πάει να ψηφίσει σήμερα για να δημιουργηθεί μια σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση (δυνάμει κυβέρνηση) και να μην ξαναέρθει ο ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και θα συμπληρωσω το σχόλιο του Πάνου με το αμίμητο επιχείρημα τους όταν έκλεινε η ΕΡΤ: Εσείς τους διορίσατε όλους αυτούς.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
08/09/2017, 17:39

Ακριβώς επειδή είναι αγαθό καλύτερα να το ελέγχουν ιδιώτες και όχι το κράτος. Οι Γάλλοι όμως να προσέχουν γιατί έχουν ήδη χάσει πολλά δις επενδύοντας στην Ελλάδα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα Χάσαμε τον Πάνο. Stop!
10/12/2017, 16:42

Ο Καμένος κατάλαβε (δεν χρειαζόταν και πολύ μυαλό) που θα οδηγούσε η επίσκεψη Ερτογαν και όπως αναφέρεται και στο άρθρο υπήρχαν δικαιολογίες για να την αποφύγει. Ομως δεν είμαι τόσο βέβαιος ότι ο Καμένος δεν θα ακολουθήσει τον Τσίπρα μέχρι το δικό του τέλος. Αν ήταν έτσι θα είχε ήδη ρίξει την κυβέρνηση. Ειδικά τώρα με το σκάνδαλο με τα όπλα θα κολλήσει στον Τσίπρα μέχρι τέλους μπας και γλιτώσει την φυλακή. Το ερώτημα είναι οι βουλευτές του ποσο μεγάλα βλήματα είναι.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
19/09/2017, 06:06

Και τα 3 κ.Τετραδη. Και ηλίθιος είναι ο λαός. Και στο λεφτοδεντρο πιστεύει. Και προτιμάει μια ανίκανη κυβέρνηση που μοιράζει ρεμούλα και αργομισθίες από μια ικανή που όμως του λέει ότι πρέπει να δουλέψει. Μπορεί αυτή η δημοσκόπηση να είναι στημένη όμως οι αληθινές δείχνουν ότι παρ' όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 16%. Το ποσοστό αυτό αποτελεί ξευτίλα για τον έλληνα και θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αν είχε λεφτά να πετάξει στα σκουπίδια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ποσο βλάκας είσαι τέλος πάντων ρε Κικέρωνα;! Με καλείς να απαντήσω στις 16:25 και στις 16:38 με κατηγορείς που δεν απάντησα;;; Ε λοιπόν ούτε refresh κάθε λεπτό κάνω ούτε και τώρα θα σου απαντήσω. Πρώτον γιατι δεν απαντάω σε κάποιον που με ταυτίζει με τα συριζοτρολ του capital. Δεύτερον γιατί δεν απαντάω σε βλάκες και τρίτον γιατί δεν με αφορά το θέμα. Το θέμα αυτού που έστειλε την επιστολή με ενδιέφερε όχι αυτό που καίει εσένα. Ερνεστο, δυστυχώς διάβασα αρκετή από την φλυαρία σας και γι αυτό μην λες ότι εγώ προκαλώ τον σκυλοκαυγα κι επειδή σκυλοκαυγάς είναι αυτό που θέλετε όλοι εσείς τα τρολς, φεύγω για να μην σας τον δώσω. Γράψτε ότι θέλετε για μένα ήσυχοι. Το θέμα το έχετε χ/σει τόσο πολύ που δεν θα ξανά επισκεφτώ αυτήν την συζήτηση και φυσικά δεν με ενδιαφέρει αν τυχόν ένας Κικέρωνας σχηματίσει κακή γνώμη για μένα. Εννοείται οτι δεν περιμένω να παραδεχτείτε ότι κάνατε λάθος. Είσαστε ΕΛΛΗΝΕΣ. αυτό τα λέει όλα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
17/10/2017, 18:26

ΠΕΤΣΟΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ

Η χρυσή αυγή τους πείραξε ως εγκληματική οργάνωση. Αν είχαν κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ το 1/10 του ξεσκονισματος που κάνανε στην χρυσή αυγή, σήμερα θα ήταν όλοι τους φυλακή και όχι στην κυβέρνηση.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν γνωρίζω για την Εσθονια ggeordan αλλά για την Πολωνία μπορώ να το πω με βεβαιότητα. Στάλιν και Χιτλερ επιτέθηκαν ταυτόχρονα από Ανατολή και Δύση και την μοιράστηκαν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κι όμως ccr αυτή η ελπίδα της αλληλοφαγωμαρας υπήρχε μέχρι που κάποιοι αποφάσισαν ν χτυπήσουν την χρυσή αυγή θέτοντας όλους τους υπόλοιπους, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ, στο συνταγματικό τόξο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τελικά μόνο οι Ισραηλινοί έχουν μυαλό.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και τι είναι 10 ψωροδισεκατομμυρια για μας; με μια περήφανη διαπραγμάτευση πετάμε 100 έτσι για την πλάκα μας και τον εγωισμό μας. Στα 10 θα κολλήσουμε;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Στο ερώτημα που δεν έθεσε κανένας θα απαντήσω με ένα δικό μου ερώτημα: Έχει πραγματικά αυξηθεί ο αριθμός των gay ή απλά από το 70 και μετά σταμάτησαν να κρύβονται γιατί σιγά σιγά η κοινωνία έγινε πιο ανοιχτόμυαλη;


Περισσότερα | Σχολιάστε

Το καλό με όσους παραγγέλνουν πίτσες είναι ότι δεν θα καταλάβουν ούτε καν τον τερματισμό της μακαριότητας τους. Πάντως μετά τον Κιμ πιο επικίνδυνοι είναι αυτοί που λένε ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ποιο από τα ερωτήματα του άρθρου απαντήθηκε με αυτό που λες efpistos? και αν είναι αλήθεια και ο Πούτιν δεν έδωσε ούτε αυτό το 1δις αυτό δεν είναι ακόμα ισχυρότερη απόδειξη ότι οι πραγματικοί φίλοι μας βρίσκονται στην δύση; Τέλος πάντων, έχω σταματήσει εδώ και χρόνια να εκτιμάω το portal που αναφέρεις αλλά μου δημιουργήθηκε μια απορία: Την βάση στην Κρήτη την ζήταγε με αντάλλαγμα μόνο 1δις ενώ οι άλλοι δίνανε 100δες ζητώντας τίποτα δικό τους παρά μόνο να γίνουμε μια προηγμένη χώρα;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν τον κατηγορούμε τόσο για το μέτρο όσο για την ασυμφωνία λόγων και πράξεων. Πάντως δεν θα κερδίσει κανένας αν πλειστηριαστουν τα πάντα, ούτε και οι τράπεζες που θα πάρουν ψίχουλα. Φαντάζομαι όμως ότι οι τράπεζες ξέρουν τι ρυθμίσεις να δεχτούν. Αν τις αφήσουμε μόνες τους χωρίς να επεμβαίνει το κράτος θα βρούνε την καλύτερη λύση.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γιατί πιστεύατε ότι θα έγδυναν μόνο τις ντόπιες οικονομίες; Συμμφωνα με τη νομοθεσία, ένας Έλληνας (ή καλύτερα ένας που θεωρούν οι ελληνικές αρχές έλληνα) υποχρεούται να τα ακουμπάει στην Ελλάδα ακόμα και για το εισόδημα από μισθωτή εργασία στο εξωτερικό. Υπάρχουν συνθήκες αποφυγής διπλής φορολογίας αλλά και πάλι υποχρεούται να ακουμπάει την διαφορά. Εξαίρεση αποτελούν αυτοί που δηλώνουν μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού και επιτύχουν και την μεταφορά τους στην ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού.

Αυτο δεν είναι καθόλου εύκολο γιατί πέρα από τα χαρτιά που σου ζητάνε με σφραγίδα της Χάγης και επίσημη μετάφραση (μου φύγανε 300 ευρώ αλλά άξιζε) όταν πας να τα καταθέσεις θα αντιμετωπίσεις έναν ΔΥ που θα ψάξει να βρει την παραμικρή λεπτομέρεια για να σε πιάσει. Εδώ δεν ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας αλλά η λογική του είσαι ένοχος μέχρι να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Γι αυτόν το λόγο το άρθρο είναι πολύ χρήσιμο γιατί μας εξηγεί από τι πρέπει να φυλαγόμαστε. Κάτι όμως που του λείπει είναι η λίστα των κρατών που θα παρέχουν πληροφορίες στην Ελλάδα γιατί προφανώς είναι και κάποιες εκτός ΕΕ (για την ΕΕ μένει να δούμε αν θα σεβαστεί κάποια στιγμή τα ατομικά δικαιώματα ή θα επιτρέπει στην Ελλάδα συνεχώς να καταδυναστεύει τους πολίτες της).

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
31/10/2017, 05:23

Ευχαριστώ αλλά υπάρχουν και άλλες πηγές εκτός από την Αθηναίων πολιτεία και δε νομίζω να είναι λάθος αυτά που έγραψα για τον Σωκράτη η τις αργινουσες, τον αλκιβιαδη η τον αριστειδη (δεν μιλάω για τον μύθο). Θα μπορούσε κανείς να αναφέρει κι άλλους που τους έφαγε ο όχλος όπως τον Φειδία, Καλό είναι κανείς να είναι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις του όσο κι αν ε ΕΙ θεοποιήσει την αρχαία Αθήνα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

πιθανότατα λόγω μεγέθους κόβεται συνεχώς. Αντί να επιχειρώ να το διορθώσω συνεχίζω ως σχόλιο:

5) Υποστηριξη στην αναρχια (2011) /files/deltia/epeisodia090109.pdf

6)Κατω η αστυνομια, ελληνοποιηση των μεταναστων! (2011) /files/deltia/antiratsistiko110109.pdf

7)Στη μνημη του εκπαιδευτικού που σκοτωθηκε υπερασπιζομενος τις μαθητικες καταληψεις (2008) /files/deltia/DELTIOTYPOU0901.pdf

8)Λαδι στη φωτια οταν οι αναρχικοί καιγανε την Αθηνα για την υποθεση Γρηγοροπουλου (2008) /files/deltia/15XRONOS.pdf

9)Όχι στη βαση του 10. Όλοι να μπαινουν ελευθερα στα πανεπιστημια (2008) /files/deltia/vasi10august2008.pdf Και φυσικά δεν μπορει να λειψει η δαιμονοποιηση των ιδιωτικων εκπαιδευτηριων και του νεοφιλελευθερισμου.

10)Όχι στο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας της ΕΕ. Όχι στην στρατιωτικη επέμβαση στην Λιβυη (2011) /files/annolme/silalitirio22032011.pdf Περα απο το γεγονος οτι η επεμβαση εγινε επειδη ο Κανταφι ειχε αρχισει να σφαζει ανελεητα, όσο κι αν ψάξει κανεις στο site της ΟΛΜΕ δεν θα βρει μια καταδικη του Μαδουρο.

11)Υποστηριξη στην αναρχια των μεταναστων /files/annolme/pritanis25022011.pdf Υπενθυμιζω οτι παρανομοι μεταναστες με προτροπη αριστερων οργανωσεων (ισως και του ιδιου του ΣΥΡΙΖΑ) ειχαν κανει καταληψη στην νομικη και κανανε απεργια πεινας ζητωντας νομιμοποιηση.

12)Στη μνημη του εκπαιδευτικου που σκοτωθηκε υποστηριζοντας μαθητικες καταληψεις και ενα κομμουνιστικο μανιφεστο για να τον τιμησουν (2011) /files/annolme/temponeras2011.pdf

13) Εναντια στα προτυπα σχολεια (2011) /files/ypomn/peiramatika13042011.pdf

14)Καλεσμα εναντιον του νεοφιλελευθερισμου (2011) /files/diethi/eurokinitopoihseis18032011.pdf


Αυτά από το αρχείο που περιέχει από το 2011 και παλιότερα. Ας δούμε και κάποιες νεότερες ανακοινώσεις:

/new/?page_id=892

15) 05-01-2017 Τεμπονερας και πάλι.

16)16-11-2016 Τι γραφουν για την ημερα μνημης του πολυτεχνειου

17) /new/?page_id=89624-06-2015 πως να γινονται στο εξης οι διορισμοί: Προϋπηρεσια, κοινωνικα κριτηρια και μια μικρη μοριοδοτηση από τον ΑΣΕΠ.

18) Υποστήριξη σε καταληψίες μαθητές, καταδίκη διευθύντριας που προσπαθεί να προστατεύσει το σχολείο της /new/wp-content/uploads/2016/07/ψηφισμαΓια-τις-διώξεις-μαθητών-στην-Κεφαλονιά-25-07-2016.pdf

ή /new/?s=Κεφαλονιά (search στην αρχική σελίδα με τη λέξη Κεφαλονιά)


Και φυσικά με τετοιους εκπαιδευτικους εναι επομενο η χώρα να πατωνει σε διεθνεις διαγωνισμούς. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμου της Pisa για το 2012 μπορει κανεις να τα βρει σε πολλές πηγές με αναζητηση Pisa results 2012. Η Ελλαδα ηταν στην 42η θεση σε 65 χωρες. Πάνω μονο απο κάποιες χωρες του τριτου κοσμου και την Κυπρο που ομως δεν γνωριζω αν συμμετειχαν και σχολεια του βορειου τμηματος ή μονο του νοτιου. Η ΟΛΜΕ ομως δεν τα εχασε αλλά εξέδωσε μια δικαιολογια-κομμουνιστικο μανιφεστο

19) /new/wp-content/uploads/2013/12/pis181213.pdf

ομως για τον επόμενο διαγωνισμο σκεφτηκε οτι ειναι καλυτερα να προλαβαινεις παρα να βρισκεις δικαιολογιες κι εξεδωσε την παρακατω ανακοινωση:

20) /new/wp-content/uploads/2015/03/PISA032015.pdf

Τελικα ομως η Ελλαδα συμετειχε και κατελαβε την 44η θεση ξεπερνωντας παλι μονο τριτοκοσμικες χωρες και την Κυπρο.

Αυτοί εκπαιδευουν τα παιδιά σας. Τα εκπαιδεύουν στην τεμπελιά, την αναρχία και την ανευθυνότητα. Πολλές φορές είναι οι γονεις που με τον τρόπο τους πιέζουν τους εκπαιδευτικούς να καταντήσουν έτσι και θα μπορούσα να αναφέρω προσωπικά παραδείγματα.Αν όμως δεν είσαστε τέτοιος γονέας τότε όπου συναντάτε καλούς εκπαιδευτικούς να τους σέβεστε και να τους υποστηρίζετε. Δέχονται αβάσταχτες πιέσεις και έχουν ανάγκη την υποστήριξή σας γιατί δεν υπήρξαν όλοι τυχεροί σαν κι εμένα να μπορέσουν να σηκωθούν να φύγουν.Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
25/10/2017, 19:29

Σας αξίζει Irene γιατί αυτούς ψηφίζετε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ. Σας το είπε ο Μητσοτάκης "κοινωνική πολιτική με δανεικά δεν γίνεται", σας το είπε και ο Στρατούλης "Θα χρησιμοποιήσω τα 160δις των τραπεζών για να κάνω ανάπτυξη", σας τα είπε και ο Τσιπρας "θα σκίσουμε τα μνημόνια με να νόμο και ένα αρθρο", "ΟΧΙ στους όρους των τοκογλύφων-δανειστών"

κι εσείς επιλέξατε ποιους προτιμάτε. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι ελάχιστοι που τα λέγανε αλλά πολλές φορές οι γνωστικοί πληρώνουν την βλακεία (και τα άπειρα απωθημένα) των αλλων

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μακάρι να νομοθετούσαν οι θεσμοί αλλά αυτοί απλώς έχουν ένα δικαίωμα βέτο, το οποίο μάλιστα ασκούν μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ομολογώ πως αρχικά ήμουνα κατά της ένταξης των ανατολικών κρατών γιατί πίστευα ότι δεν ήταν έτοιμες να ενταχθούν στον δυτικό τρόπο ζωής. Λοιπόν χαίρομαι που τις έχουμε στην ΕΕ γιατί πρέπει κάποιος να θυμίζει στον κόσμο τι έτσι κομμουνισμός. Συγχαρητήρια στην Εσθονια. Το είπε πολύ εύστοχα ότι και οι δύο βάζουν τον τρόμο στην ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ τους. Ας διαβάσει αυτήν την δήλωση ο κ.Σιδερης μπας και ξεστραβωθεί. Αντιθέτως εμείς οι δυτικοί είμαστε ευνουχισμένοι. Αφού το άρθρο 2 της ΕΕ μιλάει για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τότε γιατί μόνο στην Πολωνία απαγορεύεται να υποστηρίζει κανείς τον κομμουνισμό και όχι σε ολόκληρη την ΕΕ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά όλα αυτά εκτός από 2 λεπτομέρειες: Πρώτον η δημοκρατία, ειδικά σε χώρες χωρίς θεσμούς και τσιπα, πάντοτε είναι η δικτατορία των πολλών. Μπορεί κανείς να θυμηθεί ένα σωρό άδικους νόμους του τυπου "έβγαλες λεφτά; είσαι μ....." μέχρι και πολύ απλές περιπτώσεις όπως χαριστική βαθμολογιση στις πανελλήνιες. Δεύτερον εξακολουθεί να είναι το κόμμα των γκρουπουσκουλων. Μην ξεγελιόμαστε επειδή που και που η αλητεία του χτυπάει κάποιον στόχο που δεν θα έπρεπε, όπως πχ. Την περιφέρεια αττικης. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα γκρουπουσκουλα ξέρουν πολύ καλά που ανήκουν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δυσκολεύομαι να καταλάβω τι ακριβώς ονομάζεις παιδεία Vas αλλά σε διαβεβαιώνω ότι τις τελευταίες δεκαετίες τα παιδιά στα ελληνικά δημόσια σχολεία εκπαιδεύονται στην αναρχία, την τεμπελιά, την αλητεία και την σαπίλα. Και θα πάρει πολύ να το αναπτύξω.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μου άρεσε η εισαγωγή του άρθρου: "....που απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση....". Μια σοβαρή εφημερίδα, όταν μιλάει για κάποια ξένη χώρα θα πρέπει να λαμβάνει υπ όψη της τα δεδομένα εκείνης της χώρας. Όχι να αξιολογεί τα γεγονότα σύμφωνα με τα ντόπια κριτήρια.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
30/09/2017, 10:29

Αυτό περί πνευματικής καλλιέργειας το ξέρει και ο ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό χτυπάει ΑΛΥΠΗΤΑ την αριστεία από το σχολείο κιόλας. Γι αυτό και η ΟΛΜΕ ήταν πάντα υπέρ της ισοπέδωσης προς τα κάτω.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
24/11/2017, 18:45

Θα μου πεις βέβαια ότι αυτό δεν το καταλαβαίνει ούτε η πλειοψηφία των Εγγλέζων, οι Έλληνες θα το καταλάβουν. Πάντως θα το εξηγήσω: Ιδιωτικά νοσοκομεία δεν σημαίνει ότι θα είναι μόνο για τους έχοντες αλλά ότι ο καθένας θα είναι ασφαλισμένος και θα μπορεί να επιλέγει νοσοκομείο ακριβώς όπως σήμερα είναι συμβεβλημένα με ιδιωτικές ασφάλειες. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να εξηγήσω γιατί το επίπεδο της παροχής υγείας θα απογειωθεί αν γίνει κάτι τέτοιο. Όσο για τα πανεπιστήμια ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν μπορεί να υπάρχουν σε κάθε νησί.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αντε πάλι αξιολόγιση. Δεν τα 'χουμε πει; το δημόσιο δεν προσπαθείς να το διορθώσεις αλλά να το ξηλώσεις. Τόσο πολύ που έχει βρωμίσει είναι λογικό ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για αξιολόγιση προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο. Από τη ΝΔ όμως έχω απαιτήσεις. Θέλω τον Μητσοτάκη να βγει και να πει ότι πραγματικά υπήρξε ο υπουργός των απολύσεων και φιλοδοξεί ως πρωθυπουργός των απολύσεων να κάνει πολύ περισσότερα. Καλή θα ήταν και μια αντιπαρ'αθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε τις καθαρίστριες και τόσους άλλους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα μόλις διάβασα κάπου ότι οι Ισπανοί δήλωσαν πως δεν θα θέσουν θέμα βέτο για το Γιβραλτάρ. Ε ρε γέλειο που έχει να πέσει αν ασκήσει βέτο η Ελλάδα για τα μάρμαρα!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και οι δικές μου οι λέξεις κ.Τετραδη έχουν την έννοια την δίκη μου. Όμως μιλάω σε άλλους και όχι στον εαυτό μου, γι αυτό και προσπαθώ να γίνομαι συγκεκριμένος. Φυσικά αυτός είναι ο δικός μου τρόπος επικοινωνίας και δεν είναι υποχρεωτικός για κανέναν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ένα σχόλιο για το ότι οι πολίτες πρέπει να βρίσκονται στη βουλή και μάλιστα να παρακολουθούν και συνεδριάσεις:

Στο βρεττανικό κοινοβούλιο επιτρέπεται να εισέρχονται πολίτες. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να περάσουν από την ασφάλεια όπου πέρα από έλεγχο για επικίνδυνα αντικείμενα θα αφήσουν και τα στοιχεία τους. Στη συνέχεια υπάρχουν χώροι που μπορούν να βρίσκονται και χώροι απαγορευμένοι. Η αίθουσες συνεδριάσεων είναι απαγορευμένοι αλλά υπάρχει μια μεγάλη αίθουσα όπου μπορούν να παρακολουθούν την συνεδρίαση από τηλεόραση.

Με την ευκαιρία να πω επίσης ότι όλες οι ψηφοφορίες είναι ονομαστικές και μάλιστα νομίζω ότι καταγράφεται και στα πρακτικά τι ψήφισε ο καθένας. Γι αυτό άλλωστε κι υπάρχει κοινοβούλιο και όχι αγέλες κομματαρχών.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κατ αρχήν αριστερά (τουλάχιστον στην Ελλάδα) δεν ήταν ποτέ πρόοδος. Σε κάποιες εποχές και χώρες σκληρής καταπίεσης ίσως να είχε κάποια καλα χαρακτηριστικά αλλά στην Ελλάδα από την αρχή ήταν ένα μάτσο μουζαχεντιν και προδοτες με κάποια λίγα κορόιδα που πίστεψαν ότι η αριστερά είχε καλές προθέσεις και φάγανε το κεφάλι τους.

Δευτερον το κράτος ΔΕΝ έχει υποχρέωση να προστατεύσει αυτούς που αγόρασαν την άδεια. Πρώτον γιατί πρέπει η χώρα να εκσυγχρονίζεται και να μην την κρατάνε πίσω αμαρτίες του παρελθόντος και δεύτερον γιατί στο άνοιγμα των επαγγελμάτων και συζητιέται στην Ελλάδα και το ζητάει η ΕΕ πολύ πριν το 2010. Ας πρόσεχαν αυτοί που τις αγόραζαν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πιστέψατε κ.Μαυριδη ότι τα μνημόνια ήταν ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις; Έκανα κι εγώ το ίδιο λάθος, όμως το δικό μου λάθος ήταν μικρότερο γιατί δεν πίστεψα ότι με τα μνημόνια θα ωρίμαζε ο λαός. Δεν το πίστεψα ούτε μια στιγμή. Μου λέγανε διάφοροι ότι αν κυβερνούσε ο Τσιπρας θα αποκαλυπτόταν ποιος είναι και τους απαντούσα ότι ο Τσιπρας μεν θα τελείωνε (σήμερα δεν είμαι βέβαιος ούτε καν γι αυτό) αλλά σύντομα ο κυρίαρχος λαός θα έφερνε στην θέση του τον επόμενο που θα έλεγε ακριβώς τα ίδια πράγματα που είπε και ο Τσιπρας.

Το δικό μου λάθος ήταν ότι πίστεψα πως οι δανειστές θα ήταν πιο σοβαροί και θα επέβαλαν τις μεταρρυθμίσεις με την σθεναρή στάση τους. Δυστυχώς όμως αυτοί αποδείχτηκαν πολύ χαλαροί στην αρχή όταν τελικά υποχωρούσαν και αντί για μεταρρυθμίσεις δέχονταν νέους φόρους ενώ επι Τσίπρα γίνανε τελείως ξετσίπωτοι και φτάσανε μέχρι το σημείο να τον επαινούν. Παρ όλα αυτά όμως δεν τους κρατάω κακία γιατί ο ξένος δεν έχει ούτε νομική ούτε ηθική υποχρέωση να σε βοηθήσει. Εσυ είσαι υποχρεωμένος ν βοηθήσεις τον εαυτό σου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν μου κάνει καμία εντύπωση. Οι αριστεροί σε όλο τον κόσμο είναι ολόιδιοι. Όπως ακριβώς τους δίδαξε ο άνθρωπος που έδωσε ιδεολογία στην τεμπελιά και το πλιάτσικο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αρχίσαμε όλοι να σχολιάζουμε αν ο παραλληλισμός είναι σωστός κι έτσι φαίνεται ότι ο Παπανδρέου τελικά δεν ήταν και τόσο Σκ/ς. Κι όμως οι δυο τους έχουν πολλές ομοιότητες. Τις έχω γράψει άλλου, ας μην ξαναγράφω τα ίδια πράγματα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όσο και να χτυπιούνται και όσο και να προσπαθούν να υποστηρίζουν την κυβέρνηση παίζοντας το ανεπηρέαστοι δεν θα τους περάσει γιατί απλούστατα το Ευρωπαϊκό δικαστήριο είναι ανώτερο από οποιοδήποτε εθνικό. Μάλιστα ας θυμηθούμε και το αδίκημα: Δημοσίευσε τα στοιχεία χωρίς να έχει πάρει την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι λες ρε έλληνα που έμαθες κι από δημοκρατία και από ωραίες εκφράσεις τύπου μισθοφόροι και πραιτωριανοι. Το ξέρεις ότι η Μεγάλη Βρετανία έχει μικρότερο αριθμό αντρών στο στράτευμα της από ότι η Ελλάδα; Κι όμως επιχειρεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Που να τα ξέρεις βέβαια εσυ όλα αυτά. Εγώ όμως είμαι ελεύθερος άνθρωπος και δεν ανέχομαι κανέναν να με μπουζουριάσει για να σπαταλάω μήνες από την ζωή μου σε καταναγκαστική εργασία. Για κάτι τέτοια φασιστοειδή (έχει και η αριστερά και η δεξιά, δεν ξέρω τι από τα δυο είσαι και δεν έχει σημασία) που ζούνε στον μεσαίωνα έχω σηκωθεί και φύγει.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Στο τέλος το χαλάει γιατί αφήνει να εννοηθεί ότι είναι κάποιοι που δεν εφάρμοσαν τον κομμουνισμό για το καλό του λαού ενώ η πραγματικότητα είναι ότι όλοι αυτοί του προλεταριάτου είναι υπέρ της αργομισθίας και της αρπαγής του ξένου πλούτου. Ο σοσιαλισμός απλώς ποτέ δεν έδωσε τα προϊόντα της αρπαγής σε όλους γιατί απλούστατα ΔΕΝ φτάνουν.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
08/08/2017, 11:53

Ομολογώ πάντως ότι έχει και κάποιο δίκιο ο Παπαδημούλης. Ο Πύρρος Δήμας έπρεπε να είχε μιλήσει 2.5 χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει τα πάντα. Όχι μόνο τώρα που η λαίλαπα έπιασε κι αυτόν. Αν ήταν έξυπνοι στον ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελαν να είμαστε όλοι μας σαν τον Δήμα αλλά όπως εξήγησα αλλού χτυπάει στο βασικό κόμπλεξ των αριστερών κι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημά τους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όπως έχω ξαναπεί δεν κατηγορώ ποτέ κανέναν που θέλησε να απαλλαγεί από την στρατιωτική του ποινή. Γιατί όμως ο Γάβρογλου δεν κάνει κάτι ώστε να αποκτήσουν κι άλλοι νέοι το δικάιωμα να την εξαγοράσουν; Όχι βέβαια ότι χρωστάνε κάτι αλλά καλύτερα να πληρώσεις από το να σε μπουζουριάσουν για κάποιους μήνες.

Δεύτερον, οι πανελλήνιες είναι το τελευταίο οχυρό κατά της πλήρης διάλυσης της παιδείας μας και δεν πρέπει να καταργηθούν ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

Τέλος αναρρωτιέμαι αν έχουν ποτέ σκεφτεί οι κρατιστές των τελευταίων δεκαετιών ότι ίσως, ίσως, θα ήταν καλύτερο αν οι ίδιες οι σχολές θέτανε τα κριτήρια εισαγωγής. Τα οποία βέβαια θα ορίζονταν πριν από τις εξετάσεις και θα μπορούσε π.χ. το χημικό τμήμα να απαιτεί να έχει εξεταστεί κάποιος στην χημεία πριν εισαχθεί, γιατί σήμερα δεν εξετάζεται! καθώς και το μαθηματικό ή το πολυτεχνείο να μην απαιτεί να γράψεις έκθεση.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και ποιος είπε ότι θέλουν να πάρουν πρωτάθλημα; την εξουσία θέλουν να πάρον και αυτό μπορεί να γίνει με μια καλή μεταγραφή.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
29/07/2017, 11:46

Η δική μου απορία τι θα κάνουμε εμείς αφού τους διαολοστείλουμε. θα αρκεστούμε στο γεγονός ότι φύγανε ή θα τους ψήσουμε ζωντανούς όπως τους ταιριάζει;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πάντως στην επαρχία το πρόβλημα τους δεν είναι πατριωτικής φύσης. Το πρόβλημα τους είναι ότι ο Αλβανός είναι καλύτερος μαθητής από τους ντόπιους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Θα σταθώ στο σημείο ότι ο φιλελευθερισμός έχει νικήσει την αριστερά σε όλα τα επίπεδα και δυστυχώς θα διαφωνήσω γιατί ναι μεν οι φιλελεύθερες χώρες έχουν κοινωνική πρόνοια που δεν υπάρχει ούτε στη φαντασία ενός κατοίκου μιας αριστερής χώρας αλλά και η αριστερά θα έχει πάντα το κοινό της. Όσο υπάρχουν τεμπέληδες και χαμένα κορμιά που δεν έχουν διάθεση να ιδρώσουν για να κερδίσουν την ζωή με την αξία τους, θα υπάρχει και η αριστερά που έχοντας ως ιδεολογία της το πλιάτσικο θα τους κερδίζει. Σε αυτούς τους ανθρώπους δεν θα κερδίσει ποτέ ο φιλελευθερισμός.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι ολοφάνερο ότι βλέπουμε αυτό το θέμα εντελώς διαφορετικά. Για παράδειγμα θα σε ρωτούσα τι έκανε η Ελλάδα για μένα ώστε να αξίζει τέτοια θυσία αλλά με πρόλαβες με τον Κέννεντυ. Που φυσικά και διαφωνώ και η πατρίδα δεν κερδίζει αν μπουζουριάζει τον κάθε πολίτη αλλά αντιθέτως όταν δίνει στον κάθε πολίτη την δυνατότητα να κάνει αυτό για το οποίο είναι ικανός. Στην χώρα του Κέννεντυ πάντως το έχουν καταλάβει πολύ καλά αυτό το πράγμα.

Τώρα για τις χώρες που ανέφερες, η Ρωσσία μόνο ανεπτυγμένη και ελεύθερη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, το Ισραήλ είναι περικυκλωμένο από ορκισμένους εχθρούς ενώ από τις υπόλοιπες καμία δεν έχει ισχυρό στρατό. Αντιθέτως η Μεγάλη Βρετανία έχει λιγότερους άντρες από την Ελλάδα και δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για την αποτελεσματικότητα του Βρετανικού στρατού. Λυπούμαι για την Σουηδία ενώ τυχαίνει να γνωρίζω για την Ελβετία ότι δεν είναι ακριβώς θητεία αλλά καλούνται σε διάφορες περιόδους της ζωής τους και μικρά χρονικά διαστήματα. Σίγουρα απαράδεκτο.

Καλό καλοκαίρι και σε σένα

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα Οργή
07/12/2017, 13:59

Αστα ρε Χειμώνα που σας πειράζει όλους σας η Χρυσή Αυγή και τα πρόβατα που σφαζανε. Δεν είδα να σας πείραξε το ίδιο όταν το 2012 οΣΥΡΙΖΑ έπιασε 16% και έγινε δεύτερο κόμμα. Το θυμάμαι χαρακτηριστικά αυτό που μετά τις εκλογές με ρώτησαν μαθητές μου (που τα ακούνε όλα από τους γονείς τους) πως μου φάνηκε το 7% της χρυσής αυγής και σοκαρίστηκαν-δεν με πίστευαν όταν τους απάντησα ότι περισσότερο μ τρόμαζε το 16% του ΣΥΡΙΖΑ.

Σας πειράζουν αυτοί που ασπάζονται τον Γ.Παπαδοπουλο και στην ζούλα τον Χιτλερ (δεν ξέρω αν αυτό είναι αλήθεια αλλά ας το δεχτούμε); Φάτε στη μάπα αυτούς που ασπάζονται φανερά τον Μαο, τον Κάστρο, τους Τςαβες-Μαδούρο.

Σας πειράζουν αυτοί που σκοτώνουν πρόβατα για προπόνηση; Πρώτον είσαστε υποκριτές γιατί δεν είδα να σας πειράζουν αυτοί που κυνηγάνε και σκοτώνουν άγρια ζώα για σπορ και δεύτερον φάτε τώρα στην μάπα αυτους που υποστηρίζουν κάποιους που σκοτώνουν ανθρώπους για ιδεολογικούς λόγους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κατ' αρχήν αμφιβάλλω ότι η συντρηπτική πλειονότητα της Ελληνικής κοινωνίας διαφωνεί με το νόμο του Γάβρογλου. Αντιθέτως, αν όχι η πλειψηφία σίγουρα πάρα πολλοί, χαίρεται που δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά τους να γίνουν σημαιοφόροι, κάτι που δεν θα κατάφερναν ποτέ με την αξία τους.

Δεύτερον η λογική του είναι και καθαρά σοσιαλιστική και 100% αντεθνική. Αν θέλουν όλοι οι μαθητές να σηκώσουν την σημαία τότε να τους στέλνει το μήνυμα ότι η σημαία είναι κάτι ιερό και αυτό θα το πετύχει μόνο αν την παίρνει ο πρώτος.

Τέλος και στο επιχείρημα ότι όλοι πάνε στον στρατό έπρεπε κάποιος να του απαντήσει ότι και στο στρατό θα έπρεπε να πηγαίνουν μόνο οι καλύτεροι. Και γιατί όλοι οι ισχυροί στρατοί στον κόσμο αποτελούνται από επαγγελματίες-ντερέκια και γιατί μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της και θέλει να προκόψει δεν πρέπει να κόβει τα φτερά των νέων δημιουργικών ανθρώπων για να μαθαίνουν εν-δύο, εν-δυο. Αλλά φυσικά αυτό το τελευταίο ισχύει για χώρες που σέβονται τον εαυτό τους και θέλουν να προκόψουν.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
28/08/2017, 16:09

Πολύ σωστά τα γράφει το άρθρο. Ήταν εκδήλωση μνήμης θυμάτων και όχι κριτικής ιδεολογιών. Γι αυτόν τον λόγο και μόνο ήταν αλητεία η άρνηση συμμετοχής της κυβέρνησης (μακάρι να ήταν η μόνη). Αφού όμως γίνονται εκδηλώσεις κατά της ιδεολογίας του ρατσισμού καιρός είναι να γίνουν και εκδηλώσεις κατά της ιδεολογίας του κομμουνισμού. Όσο για τον Μίκη Θεοδωράκη (άλλο σημερινό άρθρο) αν κανείς δεν σεβόταν το γεγονός ότι λόγω ηλικίας το έχει χάσει θα του απαντούσε να πάει να τα πει αυτά στους λαούς της Ανατολικής Ευρώπης και ότι το γεγονός ότι υπέφεραν και οι Σοβιετικοί (ο Σοστακόβιτς στα απομνημονεύματα του αναφέρει ότι μπροστά στον Στάλιν ο Χιτλερ ήταν Άγιος) δεν τους ξεπλένει από τις βρωμιες τους πριν ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ να μπουν στον πόλεμο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτοί που έχουν το όραμα και τις ιδέες Γαβρια, πήραμε τον οματιον μας και φύγαμε όταν καταλάβαμε ότι υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση και τέτοιος διωγμός όσων έχουν όραμα που δεν γίνεται τίποτα. Στενοχωρηθηκαμε βέβαια που δεν φύγαμε νωρίτερα αλλά έτσι είναι η ζωή.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γενικός διευθυντής ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας. Ε, ρε τι αργομισθι(αρ)ες υπάρχουν στην ΕΕ! Και τι να πει αυτό το παράσιτο; ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει μεταρρυθμίσεις αλλά στιβει τους πάντες στους φόρους μέχρι να στραγγίσουν όλες οι οικονομίες τους; ότι από τις πολλές "μεταρρυθμίσεις" δεν γίνεται καμία επένδυση ενώ στα capital controls έχει δωθεί απλά μια διευκόλυνση ωστε να μην στήνεται κανείς στην ουρά κάθε μέρα; Όχι, πρέπει να λέει ότι κάτι γίνεται γιατί διαφορετικά θα πρέπει να παραιτηθεί.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κάτι τέτοια διαβάζουν ορισμένοι διεστραμμένοι και αγαλιαζουν ότι πλησιάζει το τέλος του καπιταλισμού και σύντομα θα αρχίσουν να τρώνε όλοι τους με χρυσά κουτάλια στον κομμουνιστικό "παράδεισο". Πρώτον, δεν υπάρχει περίπτωση και δεύτερον αν είναι σωστός ο τίτλος τότε κανένας δεν θα διεκδικήσει τα χρωστούμενα και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι!

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
02/08/2017, 15:22

Πριν εκλεγούν έλεγα συνέχεια

ΠΕΤΣΟΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ

Όσο καθυστερούμε να κάνουμε το αυτονόητο, τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα. Όσο για το ότι θα πέσουν με πάταγο, ναι θα πέσουν γιατί είμαστε μέλος της ΕΕ. Διαφορετικά θα γινόμασταν Βενεζουέλα κι ακόμα χειρότερα γιατί δεν έχουμε πετρέλαιο. Το ερώτημα μου όμως είναι, τι θα γίνει όταν πέσουν; θα συνεχίσουν να έχουν βουλευτικές έδρες και αργότερα βουλευτικές συντάξεις; θα συνεχίζουν να καλούν τις συμμορίες τους που τώρα προστατεύουν ώστε να τα κάνουν όλα λίμπα όποτε κάποια κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει έναν σωστό νόμο;; θα μας ξανάρθουν ύστερα από κάποια χρόνια επειδή ο κόσμος ξεχνάει εύκολα;;;;;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πριν τις εκλογές μιλούσαν για συνεργασία της Μερκελ με φιλελεύθερους και το ακροδεξιό κόμμα. Πολύ καλά να πάθει η Μερκελ που τελικά προτίμησε να συζητήσει με τους αριστερούς που το παίζουν οικολόγοι αντί για τους ακροδεξιούς.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Για να δούμε, θα τους κλείσουν επιτέλους την στρόφιγγα οι δανειστές ή θα δεχτούν να είναι συνένοχοι τους;

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
29/11/2017, 18:44

Γιατί αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ; μα ακριβώς για τους ίδιους λόγους που ψηφίστηκε: Γιατί υπάρχουν πολλά ντουβάρια με άπειρα απωθημένα, γιατί ο Έλληνας προτιμάει το αραλίκι του δημοσίου από το να προσπαθήσει να βελτιωθεί, γιατί όταν δει ότι ο διπλανός του δεν προτιμάει το αραλίκι του δημοσίου θέλει να τον κατασπαράξει, γιατί παρα πολλοί προτιμούν να ιδεολογικοποιησουν την κλεψιά από το να εργαστούν τίμια.

Καταστρεφει ο ΣΥΡΙΖΑ το περιβάλλον; στα τέτοια του έλληνα. Πουλάει όπλα στην Σαουδικη Αραβια; χ/κε ο ελληνας. Ταράζει τους πάντες στους φόρους; καλύτερα να τάραζε μόνο τον γείτονα αλλά τι να κάνουμε.

Ξερετε κ.Μουμτζη ποτέ θα αρχίσει να καταρρέει δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ; όταν γίνει ένα από τα εξής: α)Ο κόσμος πειστεί ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να γλείψει κανα κοκαλάκι από την ρεμούλα, β)βρεθεί κάποιος άλλος που θα πείσει τον έλληνα ότι με αυτόν θα γλείψει κοκαλάκι και ταυτόχρονα θα πείθει ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές σε κάποιο ορατό χρονικό διάστημα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πιασάρικη ναι αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί είδηση το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τα εγκλήματα των κομμουνιστών. Συγνώμη που δεν πήραμε έγκριση από τον σύλλογο των συριζοτρολ πριν σχολιάσουμε αλλά δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση το ξεκίνησε επίτηδες.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
08/09/2017, 13:50

Το πολιτικό 5 μου θύμισε την συνθηματολογία της ΟΛΜΕ εναντίον του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για τον διορισμό των εκπαιδευτικών: "Ο διαγωνισμός αναιρεί τα πανεπιστήμια αφού όλοι όσοι έχουν πτυχίο είναι άξιοι". Όσο για το δηλητήριο που άρχισε να χύνεται στα πανεπιστήμια το 80-90, θα θυμίσω ότι χυνόταν και στα αχολεια αφού οι "δημοκρατικές" δυνάμεις κάλεσαν τους μαθητές να κάνουν καταλήψεις. Πέρασαν 25 χρόνια από τότε και οι εκπαιδευμένοι στην διαδήλωση έχουν γίνει 40ρηδες, αποφασίζουν την τύχη της χώρας και γι αυτό απαιτούνται τουλάχιστον 2 γενεές για να φτιάξει η Ελλάδα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Παίρνεις φορολογική ενημερότητα αν χρωστάς στο ΙΚΑ αλλά όχι στην εφορεία; Αν ναι τότε να γράψει όλα τα ακίνητα του στις κόρες του και δεν θα μπορούν να του κάνουν τίποτα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
12/11/2017, 14:18

Δεν περίμενα ποτέ τίποτα λιγότερο από την αριστερά και γι αυτό και πριν ακόμα κυβερνήσουν (επίσημα) έλεγα και δεν θα σταματήσω ποτέ να λεω

ΠΕΤΣΟΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ

Όχι Arkou δεν είναι καθόλου λάθος η σκέψη σου. Οποίος έχει περάσει από την εκπαίδευση γνωρίζει πολύ καλά ποιας ιδεολογίας "συνάδελφοι" θελανε πάντα να χαρίζουν βαθμούς και απουσίες ωστε να περνάνε όλοι οι κοπρίτες και τι καυγάδες δίνουνε στις συνεδριάσεις του συλλόγου για να το πετύχουν κι εδώ θα μπορούσα να γράψω παρα πολλά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Το πρόβλημα τους είναι ότι είναι κομμουνιστές". Επιτέλους! κάποια πράγματα πρέπει και να τα καταλαβαίνουμε και να τα λέμε ευθέως. Γι αυτό κι ελπίζω κ.Μαυριδη να μην ξαναγράψετε όπως λίγες μέρες πριν ότι ο Τσιπρας μεταλλάσσεται.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Συνταξιούχους βουλευτές είπες; και θα τους διαγράψεις από τη ΝΔ; Χ/καν!!

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
22/09/2017, 19:11

Να πείσει τους γονείς; Πως φαίνεται κ. Ζαμπουκα ότι δεν υπήρξατε εκπαιδευτικός. Όταν πρωτοδιορίστηκα και με στείλανε στην επαρχία ερχόντουσαν οι γονείς και με παρακαλούσαν να βοηθάω τα παιδιά γιατί δεν είχαν φροντιστήρια. Πρόθυμος τους απανταγα ότι θα έκανα τα πάντα και θα τους βοηθάγα και στα διαλείμματα και μετά το σχόλασμα. Η απάντηση των γονέων ήταν πάντα η ίδια: "Ναι σε παρακαλώ, βάζε τους κανα βαθμό". Προφανώς θα σκέφτηκαν, "τι μας λέει ετούτος ο μ...., δεν θελουμε γνώση, βαθμό θελουμε". Άλλο επιχείρημα στη ζητιανιά βαθμού ήταν ότι το καημένο το παιδί δεν είχε χρόνο να διαβάσει επειδή ήταν όλη μέρα στα πρόβατα (που τον στέλνανε οι ίδιοι οι γονείς) και μετά το σχολείο πάλι στ πρόβατα θα πήγαινε. Στην απορία μου γιατί χρειάζεται το σχολείο αφού οι γνώσεις δεν τον ενδιέφεραν κι έτσι κι αλλιώς θα πήγαινε στα πρόβατα, κάποιοι ομολογούσαν χωρίς ούτε οι ίδιοι να συνειδητοποιούν τι έλεγαν, ότι με το απολυτήριο του λυκείου μπορεί να καταφέρει να διοριστεί κάπου. Κι επειδή ήμουνα στραβόξυλο, ένας γονέας παραπονέθηκε κι επίσημα στην Βθμια εκπαίδευση.

Στην Αττική ήταν γενικά καλύτεροι οι γονείς αλλά υπήρξαν και περιπτώσεις όπου με απείλησαν για να βάζω βαθμούς ή χαρακτήρισαν τον "συνάδελφο" που είχε μπει στο νόημα και έβαζε βαθμούς, ως καλό καθηγητή.

Και το κορυφαίο: Καθηγήτρια του ίδιου σχολείου έστειλε τον άντρα της να παραλάβει τους βαθμούς και να μου βάλει τις φωνές.

Να πείσει τους γονείς μας λέει ο άλλος! Η λύση είναι διαφορετική. Πρέπει να ΤΣΑΚΙΣΕΙ τα συνδικάτα. Η Θάτσερ τους περιόρισε σημαντικά την δύναμη και είναι η μακροβιότερη πρωθυπουργός στην Μ.Βρετανια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ακριβώς έτσι λειτουργεί η τρομοκρατία μιας παράταξης σε περίοδο δημοκρατίας: Αρχικά κάνουν δηλώσεις με πολύ χολή τα μέλη της κυβέρνησης ή κορυφαία στελέχη του κόμματος όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση και μετά αναλαμβάνουν κάποιοι φανατικοί. Αν μάλιστα είναι και στην κυβέρνηση τότε μπορούν να δίνουν εντολές στην αστυνομία να αφήνει ελεύθερους όσους πιάνουν. Φυσικά θα ακούσουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχουν ιδέα και καταδικάζουν απερίφραστα. Πόσους θα πείσουν άραγε;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν οι δανειστές ανεχόντουσαν τον Σαμαρά τόσο πολύ όσο ανέχονται και αυτόν τον θίασο, η Ελλάδα θα είχε βγει από τα μνημόνια και δεν θα έπαιρνε την εξουσία η αριστερά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μιλάμε για πολύ σοβαρή περίπτωση. Θρησκόληπτος, αντί-Σόιμπλε, βλαμμένος να επιμένει στο άρθρο του 2000 και σε κάθε μήνυμα η λίστα αυξάνεται. Τώρα προσθέσεις και τα αλλά περί βαρβάρων. Πας μη Έλληνας βάρβαρος. Κάποια στιγμή που θα έχω όρεξη ίσως σου εξηγήσω ποιος είναι ο αληθινός βάρβαρος. Πάντως είναι καλό που έχουν βελτιωθεί τα ιδρύματα κι έχετε και τηλεόραση και internet. Κάποτε σας είχαν σαν τα ζώα. Όμως είναι επιβεβλημένο να παραμένετε κλεισμένοι γιατί άτομα σαν κι εσένα με τόσα απωθημένα και τόσο μίσος στην ψυχή τους αν ήταν ελεύθεροι θα κάνανε ακριβώς τα ίδια που κάνουν και οι τζιχαντιστες. Πολύ εύστοχος ο τίτλος αλλά λίγος. Αγαπάτε αλλήλους φτάνει να είναι Έλληνες, straight, χριστιανοί, οικογενειάρχες, να προσεύχονται, να νηστεύουν κτλ. Διαφορετικά φωτιά, τσεκούρι και αιώνια βασανιστήρια.

Σε ευχαριστώ που με δικαιώνεις ότι Χριστιανισμός και Ισλάμ είναι μια από τα ίδια. Υπάρχει έστω και ένας από τους αναγνώστες που διαφωνεί ύστερα από τις απαντήσεις του βλήματος; αν υπάρχει ας το πει μήπως και ανεβεί λίγο ο φουκαράς.

ΥΓ. Ποιος σου είπε ότι δίδασκα μόνο ελληνόπουλα στα ελληνικά σχολεία; όμως να μην ξανά τολμήσεις μα πεις ότι μόλυνα την Ελλάδα. Η Ελλάδα μόλυνε εμένα και χρειάστηκαν χρόνια για να καθαρίσω (εσυ θα χρειαζόσουν χιλιετηρίδες).

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα Έσχατο καταφύγιο
09/11/2017, 13:53

Ας δεχτώ ότι ο Καραμπελιας έχει αλλάξει μυαλά και τώρα έγινε πατριώτης και καλός χριστιανός. Όμως το άρθρο είναι έκθεση ιδεών και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο κόσμος αλλάζει και οι αποστάσεις έχουν μικρύνει. Κανένας λαός δεν μπορεί να παραμένει πεισματικά προσηλωμένος στο παρελθόν του και να είναι ψωνάρα νομίζοντας ότι είναι και ο πρώτος. Έχουν και οι Ινδοί πλούσιο αρχαίο πολιτισμό που μάλιστα διατηρούν στο ακέραιο γιατί δεν έχουν αλλάξει την θρησκεία τους όπως οι Έλληνες. Όμως όταν πριν από 20 χρόνια βρέθηκα στη μέση Ανατολή διαπίστωσα ότι οι Ινδοί είχανε μεγαλύτερη επαφή με τον δυτικό πολιτισμό από εμένα που υποτίθεται ότι ερχομουνα από ευρωπαϊκή χώρα που μάλιστα ανήκει και στο ΝΑΤΟ. Στο Λονδίνο οι Ινδοί έχουν θέσεις κλειδιά. Είναι αλήθεια ότι πολλοί από αυτούς προτιμούν να διατηρούν μια κλειστή συντηρητική κοινωνία αλλά αυτοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία κάνουν τις "κατώτερες" δουλειές και στην καλύτερη περίπτωση να έχουν ένα μαγαζάκι.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
08/09/2017, 23:26

Μπορείς να μας εξηγήσεις αυτό το "ελέγχονται" λίγο περισσότερο γιατί μπορεί να σημαίνει από έλεγχο όπως το εθνικό συμβούλιο τηλεόρασης μέχρι ΕΡΤ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ καλά μα πάθουν αφού είναι ταμπού να συνεργαστούν με την άκρα δεξιά ενώ κάθονται και συζητάνε με την αριστερά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν θα έλεγα ότι είναι κερδισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ότι το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Ένα μεγάλο μέρος του κόσμου είναι τελείως ντουβάρια και δεν καταλαβαίνουν τίποτα, τόσο χαμενα κορμιά που πρώτη τους επιθυμία δεν είναι να κερδίσουν αυτοί αλλά να χάσει ο γείτονας, ευνουχισμένοι ΔΥ που δεν έχουν καμία φιλοδοξία και καθόλου συνείδηση παρα μόνο ενδιαφέρονται να παίρνουν τον μισθό τους, άτομα με άπειρα απωθημένα που τους ενδιαφέρει μόνο να κερδίζει η ποδοσφαιρική ομάδα της πολιτικής που υποστηρίζουν.

Γι αυτούς τους λόγους και δεν θα ανεβεί καθόλου ο ΣΥΡΙΖΑ παρα τις οποίες παροχές μπορεί να κάνει: Και οι ψηφοφόροι του και οι μη ψηφοφόροι του τον ξέρουν παρα πολύ καλά. Η ΝΔ βεβαίως να μην τους αφήνει ήσυχους για την Μάντρα, τον Σαρωνικο, την Σαουδικη Αραβια, τον ρουβικωνα, τους φόρους, τα βοσκοκαναλα, τα νοσοκομεία και όλα τα όργια τους αλλά τα τελείως καθυστερημένα θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ότι και να γίνει. Και είναι παρα πολλά.

Περισσότερα |