LIBERALL
THINK TANKST
FORUMF
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Κυριακή 22/10/17
2ος χρόνος, ημέρα 721η

Επιστροφή στο forum Φιλελεύθερο forum forum@liberal.gr

Διαχειριστές: Μπάμπης Εγγλέζος Πρόεδρος ΣΕΔ & Νίκος Οικονομόπουλος Αντιπρόεδρος ΣΕΔ

Τα Θέματα του χρήστη Teacher

Του Γιάννη Κ.Τρουπή

Και όμως υπάρχει και η άλλη άποψη. Η άλλη πλευρά των πραγμάτων που ορισμένοι “κομψά” αλλά με μεγάλη επιμέλεια φροντίζουν να την αποσιωπούν. 

Στο χώρο της παιδείας και των πανεπιστημίων λοιπόν το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία μεθοδική προσπάθεια να περάσει η αντίληψη ότι η πλειοψηφία των νέων είναι λίγο πολύ βολεμένη με την σημερινή κατάσταση που επικρατεί, υποστηρίζοντας τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Δυστυχώς όμως για κάποιους η πραγματικότητα δε δείχνει να είναι αυτή που θέλουν να παρουσιάζουν, καθώς μέρα με την μέρα οι ανησυχίες  και οι αγωνίες των νέων ανθρώπων γιγαντώνονται, ξεφεύγοντας από τα “καλούπια” που επιχειρούν ορισμένοι να θέσουν.

Ενα στοιχείο που συνηγορεί προς αυτήν την κατεύθυνση είναι τα αποτέλεσμα του ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου που διεξήχθη στο πλαίσιο του 2ου Προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας με θέμα τους Νέους.

Στις ερωτήσεις απάντησαν περίπου 17.000 πολίτες και τα συμπεράσματα είναι τουλάχιστον ενδιαφέροντα και απολύτως ενδεικτικά της ανησυχίας που κυριαρχεί ανάμεσα στους νέους.

Μία γρήγορη ματιά στα αποτελέσματα θα πείσουν και τον πλέον δύσπιστο ότι ο νέος στην Ελλάδα του 2017 έχει πολύ πιο προωθημένες ιδέες από όσο κάποιοι εκτιμούν.

Ανάμεσα στα συμπεράσματα της έρευνας αξίζει να αναφέρουμε ότι :

  • Η αναξιοκρατία και η ανεργία  αποτελούν τα μεγαλύτερα προβλήματα των νέων
  • Η συντριπτική πλειοψηφία  προτάσσει την  αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων, τον αποτελεσματικότερο τρόπο για τη βελτίωση των δημόσιων σχολείων.
  • Οι πολίτες ζητούν την αναβάθμιση των λυκείων, με την εισαγωγή νέων μαθημάτων που θα βοηθήσουν τους μαθητές να βρουν απασχόληση στο μέλλον, ενώ επιμένουν στο να δοθεί  μεγαλύτερη έμφαση στον σχολικό προσανατολισμό.
  • Μόλις 1 στους 10  επιλέγει την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων ως μέσο για την αναβάθμιση του λυκείου.
  • Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων επιλέγει ως μεγαλύτερα προβλήματα των πανεπιστημίων την ανομία και παραβατικότητα και τη χαμηλή σύνδεση με την αγορά εργασίας και τις επιχειρήσεις.

Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν τον οδηγό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διαμόρφωση της πολιτικής της αναφορικά με τους νέους. 

Όπως επισημαίνουν πηγές της Πειραιώς η επένδυση στη νέα γενιά αποτελεί την πλέον καθοριστική προϋπόθεση για την οικοδόμηση της Ελλάδας του αύριο και ο βασικός πυλώνας του νέου εξωστρεφούς παραγωγικού μοντέλου που έχει ανάγκη η χώρα για να ξεφύγει από το σημερινό της τέλμα στο οποίο την έχει βυθίσει η σημερινή αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση.

Οι νέοι αποτελούν το θέμα του 2ου Προσυνεδρίου της ΝΔ που διεξάγεται  στην Πάτρα. Στη διάρκεια του ο Κυριάκος Μητσοτάκη παρουσιάζει τις βασικές πτυχές της συνολικής μεταρρύθμισης που επεξεργάζεται η Νέα Δημοκρατία για τη νέα γενιά. 

“Θαρραλέες αλλαγές που σχεδιάζει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από την προσχολική αγωγή μέχρι την ανώτατη εκπαίδευση,αλλά και κίνητρα που θα προσφέρει στους νέους που έφυγαν στο εξωτερικό για την αναστροφή του θλιβερού φαινομένου του brain drain που αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες πληγές της χώρας” ανέφερε συνομιλητής του προέδρου της ΝΔ.

Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως θα αποτυπωθεί και στο Προσυνέδριο της Πάτρας, έχει αποφασίσει να θέσει οριστικό τέλος στους διαρκείς πειραματισμούς που έγιναν στο εκπαιδευτικό σύστημα και συνεχίζονται με τις πρόχειρες και άφρονες παρεμβάσεις των τριών(!) υπουργών Παιδείας που… πρόλαβε και άλλαξε ο κ. Αλ. Τσίπρας μέσα σε μόλις δύο χρόνια, όπως τονίζουν στην οδό Πειραιώς.

Στην ΝΔ επιμένουν ότι στόχος και κεντρική προτεραιότητα του κόμματος, αμέσως μόλις αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, θα είναι να νομοθετήσει  ένα σύγχρονο, καινοτόμο και -κυρίως- σταθερό περιβάλλον σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. 

 

 

  

 

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δικά μου είναι, ό,τι θέλω τα κάνω λέει κατ’ ουσίαν το Βρετανικό Μουσείο για τα γλυπτά του Παρθενώνα. Τον τελευταίο καιρό ακολουθεί επιθετική τακτική, την οποία ξεκίνησε όταν αρνήθηκε τη διαμεσολάβηση της UNESCO στο θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Κατ’ αρχάς έστειλε στο Ερμιτάζ το άγαλμα του θεού Ιλισσού, από τη ζωφόρο, «σπάζοντας» έτσι το μοναδικό σύνολο. Ακολούθως, παρουσίασε έξι έργα σε δική του έκθεση για το Σώμα στην Αρχαία Ελληνική Τέχνη. Τώρα ετοιμάζεται να μετακινήσει γλυπτά του Φειδία εντός του μουσείου, για μια έκθεση που σχετίζεται με τον Ροντέν και τα παρθενώνεια γλυπτά, επαναλαμβάνοντας την απαράδεκτη τακτική.

Εν τω μεταξύ η Ελλάδα βρίσκεται σε αναζήτηση κινήσεων επί του θέματος, αλλά με δραματικά αργούς ρυθμούς. Τέλη του ερχομένου Νοεμβρίου θα συνεδριάσει στην Αθήνα η Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, προκειμένου να συμβουλεύσει την ελληνική κυβέρνηση για τη στρατηγική της. Ισως θα έπρεπε να εξεταστεί και η «έξυπνη» τακτική του Βρετανικού Μουσείου, το οποίο προσπαθεί να μας βγει μπροστά διεθνώς στο λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» το πλέον ισχυρό μας όπλο.

Το Βρετανικό Μουσείο διοργανώνει για τον ερχόμενο Απρίλιο σε πτέρυγά του μια μεγάλη έκθεση με θέμα την αγάπη του Ροντέν για τα γλυπτά του Παρθενώνα. Περίπου 100 έργα του μεγάλου γάλλου καλλιτέχνη θα παρουσιαστούν μαζί με 12 ή 13 γλυπτά του Παρθενώνα από τη συλλογή του Μουσείου. Ο νεαρός Ροντέν θαύμαζε τη συλλογή αυτή και επισκεπτόταν συχνά το μουσείο για να τη μελετήσει και να εμπνευστεί. Προς τούτο, είχε ταξιδέψει στο Λονδίνο 12 φορές ώστε να κάνει σκίτσα των γλυπτών, μερικά από τα οποία θα παρουσιαστούν στην έκθεση. Επίσης, έκανε εκμαγεία και μετέφερε στο Λονδίνο τα αντίγραφα.

Η πρώτη επίσκεψη του Ροντέν στο Λονδίνο έγινε το 1881, ενώ συνέχισε να επισκέπτεται το μουσείο μέχρι λίγο πριν το θάνατό του το 1917. Με αυτή την έκθεση το Βρετανικό Μουσείο επιχειρεί να δείξει την απήχηση των έργων του Φειδία που αυτό κατακρατεί, στη σύγχρονη ευρωπαϊκή τέχνη.

Το σκεπτικό του Ian Jenkins, του επικεφαλής επιμελητή πάσχει δραματικά. Επιμένει πως τόσο οι θεές στη ζωφόρο του Παρθενώνα όσο και π.χ. Το Φιλί του Ροντέν, είναι αισθησιακά, αν και με διαφορετικούς τρόπους. Το Φιλί, λέει μεταδίδει το ερωτικό του φορτίο, ενώ οι φιγούρες του Παρθενώνα έχουν διαφανή ιμάτια που προσκολλώνται στα σώματά τους, «δίνοντας έμφαση στις ερωτογενείς ζώνες».

Όσο «προηγμένες» αντιλήψεις και να έχει κανείς, μόνο ανάδειξη των ερωτογενών ζωνών στις θεές του Ολύμπου δεν μπορεί να βρει στη ζωφόρο. Πρόκειται για μια «ανάγνωση» των γλυπτών έξω από κάθε πραγματικότητα. Κυρίως, αφαιρεί την ιερότητά τους, η οποία έπαιζε πρωτεύοντα ρόλο κατά την αρχαιότητα.

Η προκλητικότητα του Βρετανικού Μουσείου δεν σταματά εδώ όμως. Ανάμεσα στα νέα αντικείμενα των πωλητηρίων του είναι αντίγραφο του πορτραίτου του διάσημου Ηνιόχου των Δελφών. Παρότι δεν πρόκειται για ακριβές αντίγραφο, και η απόδοση των χαρακτηριστικών είναι παντελώς διαφορετική από του πρωτοτύπου, ωστόσο είναι άνω ποταμών να πωλεί ένα μουσείο αντίγραφο, έστω και όχι πιστό, έργου που ανήκει σε άλλο, χωρίς να έχει ζητήσει καν άδεια. Μέτρον πάντων, χρήμα δηλαδή.

Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Βρετανικού Μουσείου, ο Ηνίοχος είναι το πλέον διάσημο έργο της αρχαϊκής εποχής στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα χάλκινα γλυπτά του Αυστηρού Ρυθμού, στα τέλη του 6ου αι. π.Χ.

Το πρωτότυπο- παραδέχονται- είναι στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών. Ωστόσο, σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες, δεν ζητήθηκε η απαραίτητη άδεια. Τώρα θα πρέπει το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων- αυτό, που παραμένει ακέφαλο- να ζητήσει τα «ρέστα» από το Βρετανικό Μουσείο. Σημειώνουμε πως το πορτραίτο πωλείται 600 λίρες.

Δυστυχώς, το ΤΑΠΑ δεν πωλεί κεφαλή του Ηνιόχου, αλλά μόνο ακριβές αντίγραφο ολόκληρου του αγάλματος, που τιμάται 2750 ευρώ. Οι κεφαλές που διαθέτει είναι πάντως κατά πολύ φθηνότερες, και κοστίζουν από 20- 40 μέχρι 250 ευρώ. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Αγγελική Κώττη

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
19/10/2017, 06:31

Αφορμή για το σημερινό σημείωμα στάθηκαν σχόλια στο facebook, με τα οποία αθεράπευτοι οπαδοί του Αλέξη Τσίπρα «κατακεραυνώνουν» τους «αντιπάλους» με επιχειρήματα του τύπου «σας πονάει που το κάνει ο Τσίπρας». Πέραν από το γεγονός ότι η σχετική επιχειρηματολογία έχει έντονο ποδοσφαιρικό χρώμα, θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι εμείς οι νεοφιλελεύθεροι το είχαμε προβλέψει κι αυτό!

Ότι δηλαδή θα ερχότανε η ώρα που ο Τσίπρας θα προσπαθούσε να «πουλήσει» το αφήγημα ότι είναι ένας σύγχρονος φιλελεύθερος πολιτικός. Κι η ώρα αυτή είναι τώρα. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος. Έχει αυτή την μοναδική ικανότητα να πείθει τον κόσμο. Έχει αυτό που λέμε «καθαρό πρόσωπο». Λες, δεν μπορεί, παρά να λέει την αλήθεια.

Εμείς οι παλιοφιλελέδες, λοιπόν, δεν θα είχαμε την παραμικρή αντίρρηση να έρθει ο κ. Τσίπρας και να αναλάβει την ηγεσία του Φιλελευθεράτου. Δεν έχουμε κόμπλεξ. Κι ο Παύλος κυνήγησε τους οπαδούς του Ιησού στα νιάτα του, αλλά στην συνέχεια έγινε ο στυλοβάτης της Χριστιανικής Εκκλησίας. Αν ο Αλέξης Τσίπρας μετανοούσε, πράγματι, για τα όσα δεινά επέφεραν οι πολιτικές του και εξυπηρετούσε μία φιλελεύθερη προοπτική για την χώρα, δεν θα είχαμε λόγο να μην τον υποστηρίξουμε.

Και δεν το κάνουμε αυτό επειδή είμαστε δήθεν μεγαλόψυχοι. Αλλά διότι εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η ουσία. Να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σε ένα περιβάλλον απόλυτης ελευθερίας και ισονομίας. Το ποιος θα το κάνει μας είναι παγερό αδιάφορο. Είναι σαν να βρίσκεται κάποιος στον Παράδεισο και να απαιτεί να πάει στην Κόλαση, επειδή δεν του άρεσε ο οδηγός της βάρκας που τον πέρασε στον κάτω κόσμο. Το είχε πει και ο πρόεδρος Μάο με τις γάτες.

Το ερώτημα έχει γίνει κι άλλες φορές! Είναι ο Τσίπρας αυτός ο πολιτικός που θέλει το σύγχρονο αφήγημα του Μαξίμου; Για να μην τον αδικήσουμε, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ο ίδιος να θέλει να μεταμορφωθεί. Κάτι σαν την κάμπια που θέλει να γίνει πεταλούδα και να πετάξει. Το θέμα είναι ότι δεν είναι κάμπια, αλλά ο πολιτικός που υποσχέθηκε στους Έλληνες το 2014 ότι θα τους έφερνε τον σοσιαλισμό κι επειδή αυτό δεν έπιασε, τους υπόσχεται τώρα ότι θα φέρει τον καπιταλισμό. Και πάλι, όμως, δεν θέλουμε να τον αδικήσουμε! Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι τι θέλει να γίνει ο ίδιος ή τι δηλώνει, αλλά ότι εξακολουθεί να έχει ακροατήριο που είναι έτοιμο να φτάσει μέχρι την Μέκκα, αν ο πεφωτισμένος ηγέτης του ισχυριστεί ότι είναι μέγας σεΐχης σε Ισλαμικό μυστικιστικό τάγμα.

Σύντροφοι και συντρόφισσες. Αν πράγματι ο μεγάλος ηγέτης σας έχει μεταμορφωθεί σε έναν πολιτικό της κοινής λογικής, αυτό σημαίνει ότι ήρθατε εκεί που είμαστε! Εμείς δεν έχουμε λόγο να μην σας θέλουμε στο κονάκι μας. Εσείς γιατί θέλετε να μας εκδιώξετε από το δικό μας;

Δεν μας πονάει ο Τσίπρας! Εκείνο που μας πονάει είναι ότι μας κοροϊδεύει για άλλη μια φορά μπροστά στα μάτια μας. Και ναι μεν οι εκπρόσωποι της νέας διαπλοκής έχουν κάθε λόγο να τον αγαπάνε από την στιγμή που εξυπηρετεί πλήρως τα συμφέροντά τους. Αλλά αυτό, σύντροφοι, δεν  έχει σχέση με τον φιλελευθερισμό. Αφού αποφασίσατε να μεταλλαχτείτε μαζικά, κάντε το, τουλάχιστον, σωστά. Για μία έστω φορά! Εμείς κουραστήκαμε να έχουμε δίκιο και να βλέπουμε τον κ. Τσίπρα να κάνει την μια κωλοτούμπα  μετά την άλλη. Εσείς, δεν κουραστήκατε;

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

 

Περισσότερα | Σχολιάστε

Του Αντώνη Πανούτσου

Το ταξίδι του Τσίπρα στην Αμερική δεν πρόκειται να είναι το τέλος της αριστεράς. Άλλωστε το να τελειώσει η αριστερά είναι τόσο ανόητο όσο η σαχλαμάρα που έλεγε το ΠΑΣΟΚ ότι θα βάλει την δεξιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η πολιτική είναι ένα εκκρεμές.  Όταν φτάσει σε ακραία θέση  διορθώνει προς την άλλη. Στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια οικονομικά και κοινωνικά το εκκρεμές είχε πολύ στα αριστερά. Η ανωμαλία στην Ελλάδα ήταν η μεγάλη οικονομική κρίση.

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2015  η ελληνική αριστερά ζούσε στην σιγουριά ότι μπορεί να λέει ότι θέλει χωρίς αυτό να παίζει ρόλο αφού δεν πρόκειται ποτέ να αναλάβει την εξουσία. Ο Καζάκος μπορούσε να καταδικάζει τον Κλίντον, Σακοράφα να τα βάζει με το Ισραήλ και όλοι μαζί να ζητάνε  να φύγουμε από το ΝΑΤΟ και να διώξουμε «τις βάσεις του θανάτου» με την βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να γίνει ζημιά. Ότι και την επόμενη μέρα τα μαγαζιά θα πουλάνε Levis και τα σουπερμάρκετ Gouda. Η αριστερά ήταν βολεμένη σε ένα ασφαλές 10-15% αρκετά μεγάλο για να φαίνεται επαναστατική και αρκετά μικρό για να μην ανησυχεί ότι μια μέρα θα χρειαστεί να κάνει αυτά που λέει. Μέχρι τις εκλογές του ’15 στον πανικό της κρίσης ο κόσμος πήρε στα σοβαρά τα λόγια του αέρα και η Ρόζα και  η Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα, που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα μπορούσαν να κουμαντάρουν τετράκωπο με πηδαλιούχο έπρεπε να κυβερνήσουν την χώρα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διαιρείται σε δύο περιόδους. Η πρώτη από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι το δημοψήφισμα. Θα μπορούσε να έχει τίτλο «Ρε μπας και αυτά που λέγαμε γίνονται;». Η περίοδος των μαθητευόμενων μάγων που η εκπαίδευση τους στοίχισε ένα 100άρι δισεκατομμύρια. Όταν ο Βαρουφάκης είδε ποιο είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με  διαπραγματευτική ασάφεια, ο Καμμένος ψαχνόταν στον Πούτιν για λεφτά, ο Λαφαζάνης μάθαινε ότι η Ρωσία δεν είναι πλέον κομουνιστική και το «πάει η Λίτσα για μασάζ, ο Γιακουμής για πατινάζ και όπου καθείς τη βρίσκει» έγινε πολιτική του κράτους. Είναι η περίοδος του «Ρε μπας…» όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε το χαρτί της Ευρώπης που πάει στα αριστερά και αυτός θα είναι ο μπροστάρης και κατάλαβε την διαφορά ανάμεσα στην εκτίμηση και την επιθυμία.

Η περίοδος του «ρε μπας…» τελείωσε ανώμαλα με το δημοψήφισμα. Την διαδέχθηκε η περίοδος «Η Λίτσα και η Πίτσα στην νέα τους γωνίτσα. Ανοίξαμε και δεχόμαστε». Στην αρχή σεμνά. Αργότερα «σιγά που θα ντραπούμε». Μέχρι να έρθει η πρώτη συνάντηση με κάφρο. Όταν ο Ντόναλτ Τραμπ υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Τσίπρας και το επιτελείο του δεν υπολόγισαν ένα πράγμα. Ο Τραμπ δεν είναι η Μέρκελ ή ο Μακρόν που και να έχει πει μια κουβέντα παραπάνω δεν πρόκειται να παρεξηγηθούν. Ο Τραμπ είναι η απάντηση του Mid West και του Bible Belt στις ευαισθησίες του Μανχάταν και τις ανησυχίες της Οπρα Γουίνφρεϊ. Δεν τον ψηφίσανε και τους βγήκε bully. Τον ψηφίσανε για να είναι bully. Και ο Τραμπ σέβεται τους ψηφοφόρους του.

Στην συνάντηση στον Λευκό Οίκο ο  Τραμπ έκανε bullying στον Τσίπρα. Ο Τσίπρας χαμογέλασε είπε τρεις φορές την λέξη εξαιρετικά στην απάντηση από αμηχανία χαμογέλαγε και έκανε μια παραγγελία 2,4 δισ. για να μπορεί να λέει ο Τραμπ ότι φέρνει δουλειές στο Mid West. Έδειξε ότι τα τραγούδια του Πολάκη με τους αστούς που τρέμουν δεν βγαίνουν και στα ξένα. Επέστρεψε στην Ελλάδα στην θαλπωρή της ΕΡΤ, στην ασφάλεια της Κουμουνδούρου. Μέχρι εκεί που θα έπρεπε να ξέρει ότι φτάνει.     

 

 

Περισσότερα | Σχολιάστε

Του Αντώνη Πανούτσου

Πριν κάτι δεκαετίες ένας φίλος μου είχε πει ότι την «Παναγία» εύκολα την λες αλλά δύσκολα την παίρνεις πίσω. Δεν πρέπει να μοιραζόμαστε την φιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα, διαφορετικά στην πορεία του στην εξουσία θα είχε αποφύγει τις ανέμελες παπαριές που σήμερα βρίσκει μπροστά του. Παράδειγμα οι δηλώσεις του Μαρτίου του 2016 για τον Trump και τις ιδέες που εκπροσωπεί και το κακό που θα μας βρει αν γίνει πρόεδρος. Για τις οποίες κάποιος αμερικανός δημοσιογράφος, προφανώς βαλτός από τη ΝΔ, τη διεθνή αντίδραση και τη λέσχη Μπίλντεμπεργκ, ζήτησε από τον Τσίπρα να πάρει θέση. Είναι οι στιγμές που ξεχωρίζουν τους επαναστάτες από τις φλωρούμπες.

Ο Trump δεν άφησε τον Τσίπρα να απαντήσει. Τέντωσε το πηγούνι έτσι όπως μόνο αυτός, η Ζωή και ο Μπενίτο μπορούν και είπε in mock anger. «Μακάρι να το ήξερα πριν την ομιλία μου». Εκείνη τη στιγμή μπροστά από τα μάτια του Τσίπρα πρέπει να πέρασε η ζωή του Τσε. Οι μέρες στη Σιέρα Μαέστρα, οι αγώνες στην Κεντρική Αμερική, ο θάνατος από τα όπλα της CIA στη Βολιβία. Μετά πρέπει να έπαιξε άλλο έργο. Το Μαξίμου, οι βόλτες με το πρωθυπουργικό τζετ, η πρωθυπουργική ζωή. Το δεύτερο έμοιαζε καλύτερο. Ο Τσίπρας το συμμάζεψε. Μίλησε για την αξία της δημοκρατίας και της ελευθερίας που γεννήθηκε στην Ελλάδα, ότι είναι μια βασική αξία που διατρέχει την κουλτούρα και την αμερικάνικη παράδοση και ότι ο Trump είναι συνεχιστής αυτών των αξιών. Πρέπει να ήταν η πρώτη φορά που το «κουλτούρα» και το «Trump» έμπαιναν στην ίδια πρόταση. Η κανονική συνέχεια κανονικά θα ήταν η έμπρακτη εφαρμογή του δόγματος Hanns Johst «Όταν ακούω την λέξη κουλτούρα βάζω το χέρι μου στο περίστροφο». Ο PotUS όμως ήταν σε γενναιόδωρο mood. Συνέχισε να κοιτάζει το άπειρο σε πόζα Μπενίτο έχοντας κάνει την καλή πράξη της ημέρας, να μην ντύσει τον δικό μας στα πορτοκαλιά.

Εκτός όμως από την αρχή της Παναγίας, υπάρχει και το αξίωμα της τζάμπα μαγκιάς. Ορίζει ότι η μαγκιά του μαγκίτη είναι αντιστρόφως ανάλογη από την απόσταση από τον μαγκιζόμενο. Το αξίωμα αποδείχθηκε χθες όταν ο νουνεχής Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, αναφερόμενος στη συνάντηση Τσίπρα - Trump και την πορεία στο Πολυτεχνείο είπε «Είναι αυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φωνάζει στην πορεία του Πολυτεχνείου "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι". Η πορεία αυτή έχει συγκεκριμένο μήνυμα. Έχουμε συγκεκριμένη θέση για το θέμα και δεν την αλλάζουμε. Το σύνθημα κατά των Αμερικανών στο Πολυτεχνείο αναφέρεται σε συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνομιλούμε σήμερα με τις ΗΠΑ». Αφού άλλο να μιλάς με τον Trump στην Αμερική και να τον λες συνεχιστής των αξιών της δημοκρατίας και της ελευθερίας και άλλο να τα λες στην Αθήνα. Άλλο ότι μερικές αρχές παραμένουν σταθερές. Όπως η έλλειψη πολιτικής μόρφωσης. Μην γνωρίζοντας το όνομα του κινέζου προέδρου Xi Jinping, ο Ζαχαριάδης όταν αναφέρθηκε στις συναντήσεις του Τσίπρα με ξένους ηγέτες είπε «Ο Πρωθυπουργός συναντάται με ομολόγους του, με τον Κινέζο, με τον Γάλλο τον κ. Μακρόν, με τον κ. Putin». Λίγο καλύτερο από το «συναντήθηκε με τον Κινέζο, τον πωστονλένε» ή «όταν είδε τον κ. Κινέζο».

Με το ταξίδι να φτάνει στο τέλος του στα πρακτικά η Ελλάδα πήρε την δήλωση του Trump «Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα παρέχει ιδανικές ευκαιρίες για επενδύσεις». Η Αμερική τη δήλωση του Τσίπρα ότι η Σούδα θα αναβαθμιστεί - κάτι για το οποίο δεν είπε ότι αγωνιζόταν από την εποχή της ΚΝΕ – και 2,4 δισ. για την αναβάθμιση των F16. Περισσότερες λεπτομέρειες για την αναβάθμιση το πρωί της Κυριακής στην εβδομαδιαία εκπομπή του Πάνου Καμένου στην ΕΡΤ, Αρετή και Τόλμη. Μαζί με εικόνες από το ταξίδι του θωρηκτού Αβέρωφ που ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη. Πιθανόν για να αναβαθμιστεί.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα σχόλια του χρήστη Teacher

Και το να μην μπουζουριαζεις σε αγγαρείες και ένα δυο, εν δυο ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν βοηθάει και αυτό την παραγωγή αλλά όταν σου έλεγα ότι η Μ.Βρεττανια έχει μικρότερο αριθμό ανδρών σε ενδιέφερε μόνο να ξεφύγεις με το ηλιθιο "επιχείρημα" ότι η σύγκριση είναι άστοχη. Μακάρι να τύχει κάποτε σ εσένα και σε όσους έχετε αυτές τις απόψεις να πολεμήσετε με έναν αληθινό στρατό.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και πως θα καταφέρουν να μην δημιουργήσουν 2 ταχύτητες με τους φιλελεύθερους στην Γερμανική κυβέρνηση;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τον καημένο σε λάθος χώρα γεννήθηκε και δεν μπορεί να κλείσει όλα αυτά τα καναλια και να βάλει φυλακή και τους υπεύθυνους γι αυτό το "αίσχος".

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το δημόσιο δεν το αξιολογείς. Το ξηλωνεις! Το να σκέφτεσαι να εφαρμόσεις αξιολόγηση είναι ημίμετρο και μάλιστα θα χρειαστούν χρόνια για να αρχίσει να αποδίδει. Το να μην μπορείς να εφαρμόσεις ούτε αυτήν είναι.....

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
19/10/2017, 06:32

Εγώ θα απαντούσα σε όλα αυτά τα συριζοτρολς,

Εσας δεν σας πειράζει που σας πρόδωσε αλλά ότι κάποιοι αναδεικνύουν την γελοιότητα του;


Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν ξέρω αν χρειάζεται αναβάθμιση ή όχι αλλά ότι αναβάθμιση κι αν γίνει, αν ποτέ η Ελλάδα πολεμήσει με έναν ΣΟΒΑΡΟ στρατό τότε ο εχθρος θα σπάσει πολύ πλάκα με το ποσο εύκολο είναι να σκοτώνει αυτά τα μαμόθρεφτα, κουτσους, στραβούς που στέλνει η Ελλάδα επειδή υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση ώστε η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου πιστεύει στην υποχρεωτική θητεία και όχι στον επαγγελματικό στρατό.

ΥΓ. Το είδα κι εγώ Caspian προ ημερών, ότι ακόμα κι εδώ μέσα πρέπει κανείς να εξηγεί τα αυτονόητα και μάλιστα να μην τα καταλαβαίνουν. Κατέληξα κι εγώ στο ίδιο συμπέρασμα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν ήμουνα εγώ Ζαχαριαδης θα εξηγούσα στον Trump ότι με 2.4 δις, δικαιούμαστε να τον πούμε και μια φορά φονιά των λαών. Ως παλιός επιχειρηματίας θα το καταλάβαινε.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα Γιου φάουλ;
17/10/2017, 19:22

Άντε πάλι η αιώνια δικαιολογία, τι κάνανε οι άλλοι. Κατ αρχήν οι άλλοι κάνανε και κάποια καλά (πχ ΕΕ και ολες οι συνέπειες), δεύτερον είναι πλήρης ξεπεσμός να ξεκινάς με το σύνθημα ότι είσαι τελείως διαφορετικός και να καταντάς να προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι χειρότερος από τους άλλους, ή μάλλον να προσπαθείς να αποδείξεις ότι μέσα σε 3 χρόνια δεν έκανες μεγαλύτερη ζημιά από αυτήν που κάνανε η άλλη σε 50 χρόνια.

Στην τελευταία παράγραφο του ο κ.Χειμωνας εκφράζει κάτι που είχε πει πολύ εύστοχα ένας ήρωας μιας σοβιετικής ταινίας λίγο μετά την πτώση του καθεστώτος: "Είναι ένα μάτσο πανιβλακες και πανασχετοι. Διαφημισαν αυτήν την ασχετοσύνη τους ως προσόν για να ανέβουν στην εξουσία και όταν τα κατάφεραν ξέχασαν ότι ήταν άσχετοι και ξαφνικά γίνανε παντογνώστες και γνωρίζουν τα πάντα: Τι μισθό "δικαιούται" να παίρνει κανείς, σε τι σπίτι να κατοικεί κτλ".

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν καταλαβαίνω ακριβώς πως μπορεί να βοηθήσει ο στρατός αλλά και ξευτίλα είναι και δουλειά του στρατού είναι να προστατεύει από τον εξωτερικό κίνδυνο. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση ωστε να θεωρείται φυσιολογικό ο στρατός να μπουζουριάσει τους πολίτες για να ασχολούνται με ότι κ/σει του καθενός.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όλοι οι οικολόγοι τέτοια αποβράσματα είναι. Σε ολόκληρο τον κόσμο οι υποστηριχτές της ξοφλημένης ιδεολογίας διαφοροποίησαν το μενού τους για να επιβιώσουν. Ο κακός καπιταλιστής που εκμεταλλεύεται τον εργαζόμενο έγινε ο κακός βιομήχανος που καταστρέφει το περιβάλλον.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ε, λοιπόν αυτή τη φορά δεν μπορώ παρα να το πω: Συγχαρητήρια κ.Τετραδη! Η περιγραφή του χαρακτήρα του έλληνα ήταν άψογη. Προχωράω μάλιστα παραπάνω και λέω ότι και του άξιζε ο Τσιπρας και το μέτρο είναι ακριβώς αυτό που ήθελε να ακούσει ο λαός. Πόσοι και πόσοι δεν μου είχαν πει πριν ακόμα από τις εκλογές του 2012 ότι θα έπρεπε την κρίση να πληρώσουν οι πλούσιοι. Το κάνει η αριστερή κυβέρνηση. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το σύστημα δεν παράγει κι έτσι τελικά τέτοιες κυβερνήσεις υποχρεούνται να κατεβάζουν συνεχώς το επίπεδο του "πλούτου". Θα κάνουν κι αλλά τέτοια, πχ. κοινόχρηστα, δημοτικά τέλη, τιμολόγιο ΔΕΗ (και ΕΡΤ) με βάση το εκκαθαριστικό της εφορείας όμως τελικά θα στραγγίσουν τους πάντες κι έτσι θα τιμωρηθούν αυτοί που τους ψήφισαν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εξαιρετική ανάλυση, αλλά έχω μια διαφωνία: Αντί για "Αυτοί που πιστεύουν στη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν το σενάριο της Οικουμενικής κυβέρνησης" θα ήταν πιο σωστό το "Αυτοί που ισχυρίζονται ότι πιστεύουν στη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, στο πίσω μέρος του μυαλού τους σκέφτονται ότι μόνο μέσω ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βρεθεί και γι αυτούς μια καρέκλα".

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Ο Τσιπρας αν και στοίχισε στον ελληνικό λαό εντούτοις έμαθε....."

Ρε ΥΠΕΡβλήμα που θέλεις και να είσαι και αρχηγός κόμματος, γιατί να σε ψηφίσει ο κόσμος όταν του λες ότι ο Τσιπρας "έμαθε";; Ξέρεις τι θα σου απαντησουνε; ότι εσυ (όπως και κανένας άλλος) δεν μπορεί να γυρίσει πίσω τον χρόνο και να αναιρέσει την ζημιά κι έτσι καλύτερα να ξαναψηφίσει Τσίπρα μια που τώρα έχει "μάθει" γιατί θα είναι καλύτερο από το να περιμένει κι εσένα να μάθεις, που εδώ που τα λέμε είσαι κι ανεπίδεκτος μαθήσεως γιατί παρομοιες κοτσάνες έλεγες και τον Σεπτέμβριο του 2015. Η κορυφαίο βλήμα είσαι ή έχεις την ατζέντα σου κι ότι κι από τα 2 κι αν συμβαίνει μακάρι να μην πάρεις ούτε την δίκη σου ψήφο στις εσω"κομματικές" εκλογές.

ΥΓ. Αυτό περί βελτίωσης του δημοσίου το προσπερνάω γιατί στο κάτω κάτω σοσιαλιστής είσαι, δεν θα περίμενα ν μιλήσεις για ξήλωμα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το πιο άσχημο για την Ελλάδα είναι ότι οι αντικομμουνιστές είναι κάτι σκοταδιστές-θεούσες και όχι σοβαροί άνθρωποι. Καταλαβαίνω Κικέρωνα ότι στην πραγματική σου ζωή τρως συνεχώς φάπες και σε παίρνουν στο ψιλό όταν μιλάς (δεν τους κατηγορώ) και γι αυτό γράφεις συνεχώς ατελείωτα κατεβατά εδώ μέσα ψαχνοντας απεγνωσμένα θαυμαστές. Αμ δεν θα τα καταφέρεις γιατί κανείς δεν θαυμάζει ένα καθυστερημένο κ@λ@παιδο. Το χειρότερο απ όλα όμως είναι ότΙ μετά θανάτου ζωή δεν υπάρχει κι έτσι χάθηκε και αυτή η ελπίδα να σταματήσεις καποτε να είσαι ένα τίποτα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο λαός έχει κουραστεί από σοσιαλισμό.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
16/10/2017, 17:16

Απ ότι φαίνεται το εγχείρημα του νέου κεντροαριστερού κόμματος δεν πάει καλά και κάποιοι έχουν ξεκινήσει προσπάθεια να χωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ όταν μετά τις εκλογές θα αρχίσει ανακατατάξεις.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μάλλον εσυ είσαι αυτός που όχι μόνο ότι κι αν πεις δεν μπορείς να βγεις από πάνω αλλά το γνωρίζεις και πολύ καλά. Τι μας είπες; ότι η οικονομία ήταν στραγγισμένη από το 2015 (κάνοντας γαργάρα το σχόλιο μου για τις επιχειρήσεις που κλείσανε με τα capital controls) και ότι υπάρχει διαφωνία αν είναι 100 ή 86 τα δις. Κατανοώ ότι οι υποστηριχτές του Τσίπρα βρίσκονται σε απόγνωση και χρησιμοποιούν ότι γελοίο επιχείρημα μπορεί κανείς να φανταστεί αλλά το καταλαβαίνεις κι εσυ ο ίδιος. Γι αυτό και προσπαθείς να πιαστείς από το καραγκιόζης για να δώσεις κάποιο κύρος στα "επιχειρήματα" σου.

Ειναι πραγματικά αξιοθρήνητοι οι Συριζαίοι. Ξεκίνησαν λέγοντας μας ότι αυτοί θα ήταν πολύ καλύτεροι και κατάντησαν να προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν είναι χειρότεροι. Όμως ούτε και γι αυτό πείθουν πια. Δεν σε κατηγορώ για τα φτηνά "επιχειρήματα" σου γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν καλύτερα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ερασιτέχνες είναι οι φουκαράδες. Σε όλες τις σοσιαλιστικές χώρες απαγορευόταν να σηκωθεί κανείς να φύγει με πολύ σκληρές συνέπειες αν τον πιάνανε, τα σύνορα φυλάσσονταν πολύ καλά και αν κανείς έφευγε νόμιμα άφηνε πίσω του συγγενείς να πληρώσουν τις συνέπειες αν δεν επέστρεφε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όλες αυτές οι μελέτες είναι μόνο για να σπάει κανείς πλάκα. Ούτε καν στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα δεν εργάζονται όπως στην Ευρώπη. Για παράδειγμα ένας προγραμματιστής μπορεί να σερφάρει αρκετή ώρα στην δουλειά του, ένας εργάτης να κάνει αναρίθμητα διαλείμματα και ένας εκπαιδευτικός..........

Θυμαμαι χαρακτηριστικά συνάδελφο που είχε μόνο 13 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα. 16 λόγω αρχαιότητας μείον 3 ως υπεύθυνη εργαστηρίου. Τις 3 ώρες αυτές τις γράφανε στο ωρολόγιο προγραμμα και το παράπονο της ήταν ότι θα έπρεπε απλώς να ελέγχουν ότι κάνει τις δουλειές του εργαστηρίου. Αν αυτή τις έκανε σε 1 ώρα τότε κακώς έμενε 3 ώρες στο σχολείο. Για πόσες ώρες την υπολογιζουν αυτές οι μελέτες; 13;16; 6x5=30 σα να βρισκόταν όλες τις ώρες στο σχολείο; πλήρες ωράριο;

Και μια που την θυμήθηκα δεν κρατιέμαι να μην ολοκληρώσω την ιστορία: Έπαιρνε 2 μισθούς και κάποτε μου όρμησε που επανέλαβα τα λόγια του Παγκαλου ότι όλοι μαζί τα φάγαμε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι είναι άλλο αντί άλλων ρε γελοιο υποκείμενο; το να αμφισβητείς ότι η Μ.Βρεττανια έχει μικρότερο αριθμό ανδρών από την Ελλάδα και όταν σου δείχνω τα στοιχεία να λες ότι δεν έχει σχέση;;; Ας το διάολο κομμουνιστή που σε άλλη συζήτηση θα μας το παίζεις και φιλελεύθερος.

εσυ είσαι ο κολλημένος με τα νούμερα γιατι αν πάνε στον πόλεμο 100 σαν κι εσένα, 2 επαγγελματίες θα τους περιποιηθούν. Δεν υπερβάλλω και λέω 100:2 και όχι 50:1 γιατί μπορεί ν συμβεί κάποια σύμπτωση και ο ένας να σκοτωθεί. Αλλά εσυ είσαι τόσο βλαμμένος που σίγουρα δεν το κατάλαβες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Προφανώς δεν κατάλαβες με ποια έννοια χρησιμοποίησε τη λέξη προσπερνάω ο κ.Μουμτζης που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να πει ότι είναι από αυτούς που συγχωρούν την κυβερνηση

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και θα στηρίξουν την κυβέρνηση πολλές φορές ακόμα. Κυριος λόγος είναι ότι δεν θέλουν εκλογές προτού ξεκαθαρίσουν το μπάχαλο τους. Ο δεύτερος λόγος είναι προσωπικός ότι οι διάφοροι διεκδικητές προσπαθούν να κερδίσουν έσω"κομματικούς" ψήφους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν το φτιάξουν το CERN σιχ που μεγάλωσαν και σπούδασαν στην Ελλάδα τι θα κανείς;

α) Θα το γκρεμίσεις για να το ξαναχτίσουν Ελληνες

β) Θα το βαφτίσεις ελληνικό και θα καμαρώνεις για την Ελλάδα που το εχει

γ) Θα παραδεχτείς ότι καμία φορά (λέω καμία φορά) μπορεί να είναι χρήσιμοι και οι μετανάστες.

Βλέπεις μιλάμε σε διαφορετικές συχνότητες. Πρώτον γιατί εμείς στις πολιτισμένες χώρες δεν βάζουμε ταμπέλα στον άλλον επειδή είναι σιχ (υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις) ενώ έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια στους μετανάστες επειδή όταν τους σιχτηρισε η χώρα τους δεν είχαν ένα κομπόδεμα χιλιάδων ευρώ σαν κι εμένα για να μπορέσουν να προσγειωθούν ομαλά.

Δεύτερον γιατί εγώ δεν είμαι μπαλοκεφαλος να με γεμίζουν με χαρά οι διακρίσεις στον αθλητισμό. Κατά τα αλλά τηνκλίμακα σολ Ματζορε δεν τη ξέρω ούτε εγώ και δεν με εμποδίζει να ανέβω επαγγελματικά. Η Ελλάδα με εμπόδισε. Τα ελληνόπουλα μαθαίνουν να υπολογίζουν αντίστροφα ποσοστά στην Βθμια εκπαίδευση;

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
07/09/2017, 17:11

Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα προτιμήσει τις εκλογές από τον κόφτη, ούτε ότι η ΕΕ θα σταθεί στο ύψος τη και θα κλείσει την στρόφιγγα όταν η κυβερνηση καθυστερεί με διαπραγματεύσεις και τελικά εφαρμόζει τον μισό κόφτη υποσχόμενη ότι θα κλείσει την τρύπα τσακίζοντας ακόμα περισσότερο τον ιδιωτικο τομέα και τους "έχοντες".

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο παππούλης φαίνεται λογικός άνθρωπος και έχει δίκιο ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει θεοκρατία. Αποδειξη σε αυτό αποτελεί το γεγονός ότι ακόμα δεν τον έχουν κάψει ζωντανό. Όμως ειναι γεγονός ότι η εκκλησία χώνεται παντού και μπορεί κάποιοι να την αγνόησαν σε ορισμένα θέματα εκσυγχρονισμού (ταυτότητες ο Σημιτης, διδασκαλία της θεωρίας της εξέλιξης ο Σπηλιωτοπουλος) αλλά κανένας δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το κόντεμα της.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
11/10/2017, 17:53

Ποσο βλάκας είσαι για να νομίζεις ότι ήθελα να σε φοβησω; Όμως θα μου πεις ότι έδειξες το μέγεθος της βλακείας σου επανειλλημένα σήμερα. Αν εμφανιστει κανένας σοβαρός συνομιλητής μπορεί να απαντήσω. Στο τσογλανι όμως που δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει και πληκτρολογεί όλη την ώρα, όταν μάλιστα έχει και μυαλό κόκορα, δεν αξίζει να απαντάς.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν έχω πρόβλημα να πιστεύει κανείς αρκεί η θρησκεία να ασχολείται μόνο με την μετά θανάτου ζωή και όχι με την δομή του κράτους και της κοινωνίας, την επιστήμη ή και μέσα στο σπίτι μας όποτε το ανεχόμαστε.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
28/09/2017, 22:25

Εγώ ggeorgan αντιθέτως πιστεύω ότι ο gk1956 δεν τα λέει καθόλου καλά γιατι έχουν ανεχτεί στον Τσίπρα πολύ περισσότερα από αυτά που λέει ο gk ότι τους ζητούσε ο Σαμαράς να ανεχτούν σε αυτόν. Επίσης δεν δέχομαι το σχόλιο του κ.Μουμτζη ότι δεν γνώριζαν τι έτσι Τσιπρας. Δουλειά τους είναι να γνωρίζουν. Δεν ξέρανε για παράδειγμα ότι είχε υποστηρίξει την 17Ν; δεν ξέρανε ότι ήταν αιώνιος φοιτητής; δεν γνώριζαν τις σχέσεις του με τον Τσαβες; ή τις ιδέες του να δανειστεί από Κίνα-Ρωσία; Αν όμως πραγματικά τώρα τον μάθανε και τώρα τους ήρθε να κλάψουν, μπορούν ακόμα να κάνουν κάτι: Να του κλείσουν την στρόφιγγα ώστε να πέσει.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Να διαβουλευτεί ο Κοντονής; ξέρετε κ.Μαυριδη τι σημαίνει να αποκτήσει εξουσία ο πιο ανίκανος άνθρωπος;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Οι πολιτικοί σίγουρα σκέφτηκαν την πάρτη τους. Αν τους βγήκε ή όχι δεν το ξέρω. Στις δημοκρατίες όμως οι πολιτικοί εκλέγονται.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και η φωνή αυτών που δούλεψαν στη ζωή τους και τους τα τρώει ο ΕΝΦΙΑ πνίγεται. Και η φωνή των νέων πτυχιούχων ή και μεταπτυχιακών που δεν έχουν δουλειά γιατί στο δημόσιο έχουν πιάσει καρέκλα κάποιοι άσχετοι. Και η φωνή των ελεύθερων επαγγελματιών που συντηρούν το άχρηστο δημόσιο πνίγεται. Είναι και με αυτούς ο Τσιπρας;

ΠΕΤΣΟΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ που μας παριστάνουν και τους προστάτες μας από πάνω.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν εσυ είσαι τόσο μεγάλος κοπανος και κατάλαβες ότι υποστηρίζω την ανεξαρτησία της Καταλονιας, δεν εκπλήσσομαι που ξημεροβραδιάζεται στο φόρουμ αντί να πιάσεις κανα μεροκάματο, έστω και στη Συγγρου. Τουλάχιστον αυτά τα κορίτσια και οι αδελφές προσφερουν κάποιες υπηρεσίες, δεν την κάνουν σφεντόνα στο πληκτρολόγιο όλη μέρα με το χαρτζηλικι του μπαμπά. Κάνε πρώτα τα μαθήματα σου κ@λ@παιδο και μετά πληκτρολόγιο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μπορείς να λες ότι θέλεις Χάρη και να προσβάλλεις τη νοημοσύνη μου κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνεις αλλά υπάρχει κάτι που δεν χωράει αμφισβήτηση. Ότι εγώ ασχολήθηκα με τον Μάνο ενώ εσυ ασχολήθηκες μαζί μου. Απεφυγες μάλιστα να σχολιάσεις τις συνεργασίες του και με Καραμανλή και με Παπανδρέου όπως και να απαντήσεις σε πολλα αλλά επιχειρήματα μου.Όλη η στάση σου δείχνει εμπάθεια και σίγουρα ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν έχουν ιδεολογία.

ΥΓ. Για ποσό ηλιθίους περνάς τους συνομιλητές γράφοντας αυτά περί ουίσκι teacher? Ξέχασες μάλιστα ότι δεν με αποκαλέσες teacher αλλά δάσκαλο! Άντε μείνε με το απολίθωμα σου που προσπαθεί απεγνωσμένα να δείξει ότι υπάρχει λέω εγώ που είσαι 100% αριστερός στο στυλ των απαντήσεων σου

Περισσότερα | Σχολιάστε

Θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ οι περισσότεροι ΔΥ για να μην χάσουν τις αργομισθίες τους ή τους επιβληθεί αξιολόγιση ή περιοριστούν οι δυνατότητες τους για μαύρα. Θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ όλοι οι κομπλεξικοί που τους ενδιαφέρει μόνο να ψοφήσει η αγελάδα του γείτονα. Θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ όσοι έχουν βολευτεί και όσοι έχουν υποσχέσεις ή ελπίδες ότι θα βολευτούν. Τέλος θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ οι μισοί ανεγκέφαλοι γιατί αυτοί ψηφίζουν με κριτήρια οπαδού ομάδας. ΚΑι λέω οι μισοί γιατί αυτοί μοιράζονται εξίσου σε όλους τους πολιτικούς χώρους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ καλά κάνουν από την πλευρά τους αλλά άλλο που δεν θέλει η κυβέρνηση: Θα πει ότι δεν φταίνε αυτοί αλλά οι φιλελεύθεροι προσθέτοντας και μερικά στολίδια για το νεοφιλελευθερισμό, θα γλιτώσει διαρροές προς κόμματα της δραχμής αφού πλέον δεν θα έχουν αντικείμενο να παλέψουν και φυσικά η επόμενη κυβέρνηση θα ξεκινήσει με χαώδη προβλήματα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
08/10/2017, 15:12

Το λυπηρό είναι ότι ο Τσιπρας δεν σεβάστηκε την θέληση του λαού, όπως αυτή είχε εκφραστεί και μάλιστα αρκετά ισχυρά με το δημοψήφισμα. Αν το είχε κάνει τότε θα έπεφτε πραγματική πείνα και θα τιμωρούνταν όλοι αυτοί του ΟΧΙ όπως τους άξιζε. Δεν μπορώ με τίποτα να ξεχάσω γνωστό μου, ισχυρά αντιτσιπρικο που μου είπε ότι ετοιμαζόταν να ψηφίσει ΝΑΙ αλλά όταν η Μερκελ είπε ότι το ΟΧΙ θα έθετε σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας αυτός θύμωσε και ψήφισε ΟΧΙ.

Τι λες ρε χαμένο κορμί, ελληναρα που δεν ανέχεσαι να σου κάνουν υποδείξεις οι ξένοι; τα λεφτά τους είναι καλά έτσι; που έχεις και εθνική υπερηφάνεια, την υπερηφάνεια του να ζεις με δανεικά! Έχει δίκιο η κα.Χατζη. Τώρα πια έχεις το θράσος να έχεις ξεχάσει και τι έκανε ο Τσιπρας το 2015 και τι έκανες εσυ το 2015. Αν όμως σου είχε κάνει το χατήρι ο Τσιπρας τότε, πίστεψε με δεν θα μπορούσες με τίποτα να ξεχάσεις.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σιγά ρε βλήμα μην ασχοληθώ με τον Βορίδη ή συγκρίνω τον Πολάκη με τον Μιχαλολιάκο. Αυτό μου έλειπε να πέσω στην παγίδα των αριστερών να καταστρέφεται το σύμπαν και να ασχολούμαστε με κάποιους που στο παρελθόν (κι από σήμερα στο μέλλον!) κάνανε το 1/1000 από αυτά που κάνει η αριστερά. Και ναι, δεν είσαι πρόβατο κάποιου κόμματος. Πληρωμένο τρόλ κόμματος είσαι.

ΥΓ.Αυτά περί πλασματικής πλειοψηφίας μου τα έχει πει ΚΚΕς προσπαθώντας να αποδείξει ότι είναι σωστό που στην ΕΣΣΔ δεν γίνονταν εκλογές και σύντομα θα μας το πει και ο Μαδούρο. Στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, το λένε μόνο ορισμένοι αληταράδες σε forums

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σίγουρα ο Παυλόπουλος διαχωρίζει την θέση του από την κυβέρνηση. Αφού την υποστήριξε όσο μπορούσε, τώρα την εγκαταλείπει επειδή το βλέπει ξεκάθαρα ότι δεν τον παίρνει άλλο. Και ναι, η διαφοροποίηση του θα αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά. Εκτός βέβαια αν βάλει ο διάολος το χέρι του και ανεβεί η δημοτικότητα της κυβέρνησης.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
31/08/2017, 07:17

πριν αρχίσουμε να ψάχνουμε την καλή αριστερά δεν ξεστραβωνομαστε να δούμε τα αποτελέσματα της παγκοσμίως; Αν τυχόν βρούμε έστω και μια περίπτωση που να είχε καλό αποτέλεσμα τότε να το συζητήσουμε. Στην αντίθετη περίπτωση όμως να καταλάβουμε επιτέλους ότι η αριστερά είναι κατάρα και να μιλάνε γι αυτήν μόνο φοιτητές της ιστορίας. Όσο προσπαθούμε να ανακαλύψουμε την καλή αριστερά, υπάρχει ο κίνδυνος να μας ξανάρθει.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Και βέβαια πλήρωσε με μετρητά. Στις βρωμοδουλειές δεν αφήνεις ίχνη πληρώνοντας με κάρτα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δυστυχώς φρένο στην πρόοδο δεν είναι μόνο το "Δεν γίνεται" αλλά και τα κεκτημένα και το "κοινωνικό κράτος" και οι ατομικές ελευθερίες και βεβαίως οι "ανεξάρτητοι" οργανισμοί (αρχαιολογική, δασική, προστασίας δεδομένων κτλ). Όσο για τον Μάνο, μπορεί να λέει κάποια πραγματα σωστά αλλά αυτό που μετράει είναι οι πράξεις. Και το 2012 αρνηιηκε να συνεργαστεί με την Μπακογιάννη τον Μάιο και με τον Σαμάρα τον Ιούνιο. Αντιθέτως στο παρελθόν είχε συνεργαστεί και με τον Καραμανλή και με τον Παπανδρέου. Γι αυτό λοιπόν νομίζω ότι του αξίζει να έχει εξαφανιστεί και που και που να προσπαθεί να δείξει ότι υπάρχει με κάποιο twit.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ απλά:

ΠΕΤΣΟΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ε, όχι και χέστες οι λαοί των πρώην ανατολικών χωρών. Για ζήσε εσύ σε μια χώρα όπου σε στέλνουν στη Σιβηρία επειδή παρεξηγήθηκε κάτι που είπες ή επειδή έχασες ένα επισόδιο στην διόρθωση της ιστορίας του κόμματος και μίλησες σύμφωνα με την προηγούμενη έκδοση. Ζήσε σε μια χώρα όπου μπορείς να εργαστείς μόνο στον δημόσιο τομέα σε δουλειά που θα κρίνει το σοφό κεφάλι του κράτους ότι πρέπει να κάνεις, να καταδικάζεσαι σιωπηλά σε ισόβια ανεργία αν κάποτε υπήρξες αντιφρονούντας αφού ούτε σε διορίζουν ούτε επιτρέπεται να έχεις ελεύθερο επάγγελμα. Και που να σου πω και το καλύτερο: Όλα τα σπίτια είναι κρατικά και το κράτος σου δίνει το σπίτι που "δικαιούσαι" να κατοικείς. Για ζήσε εσύ 40-70 χρόνια έτσι και μετά να δούμε αν θα είσαι γενναίος ή "χέστης".

Μόνο χέστες δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις τους ανατολικούς που στο κάτω-κάτω ξεσηκώθηκαν στην Ουγγαρία, την Τσεχοσλοβακία και κυρίως στην Πολωνία με το συνδικάτο αλληλεγγύη. Οι ανατολικοί δεν ήταν χέστες. Εμείς είμαστε που ανεχόμαστε τον Τσίπρα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν ξέρω αν η Καταλονια έχει ηθικό ή νομικό δικαίωμα να ζητάει ανεξαρτησία αλλά ξέρω σίγουρα 2 πράγματα:

1) Η Ισπανία απέδειξε ότι ξέρει πως καθαρίζουν οι πολιτισμένες χώρες. Δεν αφήνει κάποιες ομάδες αναρχικων να τα κάνουν όλα λίμπα όποτε δεν τους κάθεται και να έχουν κηρύξει την ανεξαρτησία των εξαρχιων

2) Εμείς στον δυτικό κόσμο έχουμε σοβαρό μειονέκτημα εναντίον καποιων ανταγωνιστικών δικτατορικών καθεστώτων. Εκτός από την Καταλονια έχουμε πρόσφατα δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στη Σκωτία και στο Κεμπεκ του Καναδά. Αντιθέτως οι Ρώσοι επενέβησαν με Τανκς όταν θέλησε να ανεξαρτητοποιηθεί η Β.Οσετια ενώ οι Κινέζοι έχουν κάνει άπειρα εγκλήματα στο Θιβετ που ζητάει ανεξαρτησία εδώ και 50 χρόνια. Δεν γνωρίζω αν έχει επιτρέπει η είσοδος ξένων δημοσιογράφων ή απαγορεύεται ακόμα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα 2017 ή 1981;
07/09/2017, 17:15

Τα πράγματα είναι πολύ απλά: Πληρωμή της συνδρομής με πιστωτική κάρτα στο internet και μετά το σύστημα τους ζητάει να δώσουν τα στοιχεία της κάρτας για να ψηφίσουν. Τα στοιχεία της κάρτας αποθηκευονται κρυπτογραφημένα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ας το διάολο αληταράδες που όχι μόνο δεν έχετε πρόβλημα να δείτε εκατομμύρια πτώματα προκειμένου να κρατήσετε τις καρέκλες σας αλλά έχετε ξεπεράσει κάθε επίπεδο ξετσιπωσιάς. Μου φαίνεται ότι πολύ σωστά αποφάσισαν στη Μ.Βρετανια να σηκωθούν να φύγουν από την ΕΕ.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα Κοράκια
04/10/2017, 15:00

Ξέχασες την πορσε που σκότωσε μια οικογένεια και σκοτώθηκε μαζί και ο οδηγός της. Ο άνθρωπος αυτός έγινε ο πλούσιος που έγινε καμικάζι προκειμένου να σκοτώσει κάποιους φτωχούς και ας σκοτωθεί κι αυτός!

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα Καλά κάνει ο Αλέξης!
09/09/2017, 13:04

Με απλά λόγια ο Τσιπρας είναι ακριβώς ο ηγέτης που ταιριάζει σε αυτόν τον λαό και θα μπορούσε κανείς να παραθέσει κι αλλά επιχειρήματα όπως το ανεπάγγελτος, αιώνιος φοιτητής, απείθαρχος (όταν ο νόμος δεν του αρέσει), ξερόλας, χωρίς καμία ιδεολογία εκτός από την πάρτη του.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν ξερω αν έχουν δίκιο οι κάτοικοι της Καταλονίας, αλλά ένα πράγμα είναι βέβαιο: Η Ισπανία έδειξε πως καθαρίζουν οι πολιτισμένες χώρες.Δεν αφήνουν μερικούς αναρχικούς να τα σπάνε όλα όποτε τους γουστάρει ούτε να κηρύττουν ανεξάρτητο κράτος τα επαρχία.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
24/09/2017, 11:04

Νομιμότητα στην άγρια Ανατολή;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Solid όταν ο άλλος έχει τόσο μίσος και απωθημένα στην ψυχή του, όσο άδειο είναι το κεφάλι του, δεν αξίζει να του απαντάς παρά μόνο να τον ξεσκεπάζεις.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλά θα κάνουν ορισμένοι να παίρνουν μαθήματα και από το πως πρέπει να προβάλλονται τα αρχαία και πως μπορεί κανείς να βγάλει λεφτά από τα αρχαία. Έρχεται ο τουρίστας στην Ελλάδα και βλέπει κάτι αγάλματα με επιγραφές. Το βρετανικό μουσείο λειτουργεί με επιχειρησιακά κριτήρια και όχι κριτήρια ψευτοτσαμπουκα και πείσματος. Διαφορετικά θα είχαν παραδώσει τα αγάλματα στην Ελλάδα κι έτσι θα ερχόταν ο επισκέπτης στο βρετανικό μουσείο και θα έβλεπε Αίγυπτο, Κίνα, Ινδία, Αζτέκους, Θιβέτ, Ιαπωνία, Αφρική, Αυτόχθονες Αυστραλούς κτλ. αλλά δεν θα έβλεπε ελληνικό πολιτισμό!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γιατί όχι κ.Μαυριδη; το πρώτο θα είναι;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και κλαααααααμα ο Αιγέας.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
22/09/2017, 07:25

Τι γελοίο σχόλιο ήταν αυτό Indy? Θελουμε αυτό που θα σου πει ο κάθε τίμιος εργαζόμενος ότι θέλει. Να σταματήσει να τον απαυτωνει το κράτος και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κανένας δεν ενδιαφέρεται τι μ/κιες θα πει ο Τσιπρας προκειμένου να κρατηθεί στην καρέκλα του όσο μπορεί περισσότερο. Κι επειδή αντί να κάνει αυτό που θέλει ο κάθε τίμιος εργαζόμενος γίνεται ολοένα και χειρότερος, δεν θέλω να τον δω στα 4 αλλά ψητό.

κ.Μαυριδη, τα μπράβο να τα λέτε όταν η κυβέρνηση κάνει το σωστό με την καρδιά της, όχι σερναμενη κάτω από αφόρητες πιέσεις. Κι εδώ που τα λέμε, και αυτό το σωστό δεν το έκανε ολόκληρο αλλά μισό γιατί ξεκινάει διάλογο, δεν τους ειπε ότι θα τους αφήσει ήσυχους.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα Τα λεφτά των άλλων
29/09/2017, 07:06

Όχι μόνο αυτό, αλλά η ΕΡΤ εξηπυρετει καλύτερα την προπαγάνδα της κυβέρνησης. Άλλωστε και η αυγή έχει χρηματοδοτηθεί αρκετά με τα λεφτά μας παίρνοντας κρατικές διαφημίσεις.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο Βαρουφάκης πάντως έχει τρόπο να βολεύεται. Όταν έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε σύμβουλος του Corbyn που θέλει να γυρίσει τη Μεγάλη Βρεττανία στον σοσιαλισμό. Δεν ξέρω αν διατηρεί αυτήν την θέση.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αξιολόγηση από τους μαθητές και τους γονείς; θα βάζουν όλοι 20ρια και θα έχουν τις καλύτερες αξιολογήσεις.Μοναδικο αγκάθι οι πανελλήνιες και γι αυτό και θέλουν να τις καταργήσουν η να τις υποβαθμίσουν με μεθόδους όπως κατάργηση της βάσης του 10 ή συμψιφισμος του βαθμού του απολυτηρίου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Για να απαντήσω σε αυτόν τον αλήτη στην ίδια του την γλώσσα: Εσυ Θύμιο θα προτιμούσες να δεις αρκετες πορνες και να επιλέξεις ή να πας με την πρώτη τυχούσα;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πρωτα από όλα ο Α.Παπανδρεου ήταν ίδιος αληταράς σαν τον Τσίπρα. Στα ψέματα, στην ευκολία που πούλαγε τους συνεργάτες του όταν δεν του ήταν πλέον χρήσιμοι, στον διχαστικό λόγο, στον λαϊκισμό, στην άλωση του κρατικού μηχανισμού, στην περιφρόνηση του Συντάγματος όταν δεν του άρεσε, στην λογική του Τσοβόλα δώστα όλα, στην άλλαγη του εκλογικού νόμου όταν έβλεπε ότι χάνει τις εκλογές, στα σκάνδαλα και την προσπάθεια κάλυψης τους.

Ο Τσιπρας προφανώς επιδιώκει να κερδίσει ψήφους παπανδρεϊκών και θα τα κατάφερνε εύκολα αν ήταν ίδιες οι συνθήκες. Όμως υπάρχει μια σημαντική διαφορά: Ο Παπανδρέου έπαιρνε πολύ χρήμα από την ΕΕ και είχε να σπαταλάει για ρουσφέτια και ρεμούλα ενώ ο Τσιπρας τα παίρνει με το σταγονόμετρο και ταυτόχρονα πρέπει και να ρημάζει τον κόσμο στους φόρους. Οι παπανδρεϊκοί δεν ήταν παπανδρεϊκοί από ιδεολογία αλλά για την μάσα γι αυτό και δεν θα του δείξουν τίποτα περισσότερο οι επόμενες δημοσκοπήσεις.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εδώ ακριβώς βρίσκεται το ηθικό μειονέκτημα της δεξιάς. Ο Τσιπρας υποσχέθηκε στα βλήματα της ΔΗΜΑΡ ότι θα τους έβαζε στις λίστες του και ο πρόεδρος δεν ψηφίστηκε. Στη συνέχεια φυσικά τους έριξε. Επειδή είναι αποδεδειγμένο ότι δεν φεύγουν με το Σταύρο στο χέρι προτιμώ η ΝΔ να βάλει στις λίστες της κάποιους των ΑΝΕΛ παρά να χρειαστεί δυναμική εξέγερση των πεινασμένων. Με ανησυχεί βέβαια ότι ήδη έχει αρκετή σαβούρα η ΝΔ και δεν σηκώνει άλλη, όμως δεν υπάρχει άλλη λύση και αν ο Κατανας έχει μόνο 50 ψήφους, ένας λόγος παραπάνω να ενταχθεί στις λίστες της ΝΔ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αιγοκερω, έξοδος από το ευρώ σημαίνει ότι θα καλύπτουν όλα τους τα όργια τυπώνοντας χρήματα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτό θα πει θράσος. Πρώτα λέει "δεχτείτε αυτά γιατί αλλιώς δεν θα γίνουν διαπραγματεύσεις", όταν του στέλνουν προτάσεις δεν τις συζητάει καν και μετά σου λέει ότι εσυ είσαι αυτός που δεν είναι ευέλικτος. Ας μην υπήρχε ο κίνδυνος του Corbyn και θα ήμουνα ο πρώτος που θα έλεγα να πάνε στον διάολο οι αλήτες της ΕΕ που στηρίζουν με δισεκατομμύρια τους κομμουνιστές στην Ελλάδα αλλά πιέζουν ανελέητα μια χώρα που θέλει να πάρει και να .... δώσει!

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
28/09/2017, 22:12

Ο Corbyn είναι ένας τυπικός διεστραμμένος κομμουνιστής που ονειρεύεται να κάνει την επανάσταση του αντί να φτιάξει τα πράγματα. Στο συνέδριο, περα από τα γνωστά λαϊκιστικά τύπου "ανισότητα" και τις γνωστές αριστερές βλακείες για τον καπιταλισμό που κατά την γνώμη του καταρρέει, είπε και το αμίμητο ότι είναι πρόθυμος να υποστεί πιέσεις στην στερλίνα φτάνει να αλλάξει το σύστημα ενώ τα έβαλε και με την αυτοχρηματοδότηση γιατί όπως είπε θα ήταν καλύτερα να γίνονται τα έργα με δημόσιο χρήμα. Από μια τόσο βαριά περίπτωση δεν θα περίμενα τίποτα καλύτερο από την Ζωή και τον Βαρουφάκη.

Οσο για την ΕΕ, ευνοεί αυτά τα μοντέλα επειδή θέλει να επιβιώσει. Τα προβλήματα της οφείλονται στο ότι δεν είναι αρκετά αυστηρή στην εφαρμογή τους. Ας μην ξεχνάμε ούτε τα πακέτα που δίνονταν στην Ελλάδα χωρίς κανέναν έλεγχο τι γίνονται τόσα λεφτά, ούτε βέβαια την προκλητική στήριξη στον Τσίπρα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
25/09/2017, 16:07

Δεν θα μπορούσα να προσθέσω τίποτα μετά από την τόσο εύστοχη τοποθέτηση του Κικέρωνα. Όμως εσείς κ.Μαυριδη πρέπει να καταλάβετε ότι τέτοια άρθρα είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ. Γιατί ο πολύς αφελής κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι ο Τσιπρας απλά αλλάζει ρούχα για να ξεγελάσει τα κορόιδα ενώ στην πραγματικότητα είναι πάντα ο ίδιος. Η Βίβλος το αναφέρει αυτό ως λύκος με προβιά προβάτου (στην προκειμένη περίπτωση θα έλεγα μάλλον αιμοβόρο τέρας παραμυθιού με προβιά λύκου). Με άρθρα σαν και τα δικά σας μπορεί κάποιοι αφελείς να του δώσουν ψήφο ανοχής στις εκλογές επειδή θα θέλουν να ελπίζουν ότι βελτιώνεται και θα είναι καλύτερος. Ε, λοιπόν χειρότερος θα είναι γιατί ακόμα και αν δεν χειροτερεύσει την οικονομία θα έχει κι άλλο χρόνο να χτίσει το παρακράτος του. Για παράδειγμα πρόσφατα διόρισε πρόεδρο του Αρείου πάγου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πραγματικά δεν εκφράστηκα σωστά. Επιδοτούν συνεχώς την Ελληνική κυβέρνηση που συμπεριφέρεται έτσι. Όχι την Ελλάδα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Οι αριστεροί είναι απλά ένα μάτσο ψυχανώμαλοι που φχαριστιουνται όταν γίνεται χαμός.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Απ ότι φαίνεται γράφει τους λόγους του στα ελληνικά και μετά τους περνάει από μια μετάφραση στο internet.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ομολογω ότι δεν κατάλαβα πως κερδίζει η Γερμανία 1δις από την Ελλάδα. Μιλάτε για κέρδη από δάνεια και αγορές ομολόγων ομως εγώ από ότι ξέρω , η Ελλάδα δανείζεται με πολύ χαμηλό επιτόκιο. Μάλιστα οι περισσότερες από τις χώρες που συμμετέχουν στο club των δανειστών δανείζονται οι ίδιες με μεγαλύτερα επιτόκια από αυτά που δανείζουν στην Ελλάδα.

Επισης δεν μου αρέσει ο χαρακτηρισμός των φιλελεύθερων ως συντηρητικών. Οι φιλελεύθεροι είναι στην πραγματικότητα οι πιο προοδευτικοί, σε αντίθεση με τους άλλους που λίγο ως πολύ βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε κάποια "δικαιώματα" ή κοινωνική "δικαιοσύνη" και εμποδίζουν την εξέλιξη. Στο κάτω κάτω δε νομίζετε οτι πρέπει επιτέλους να αναπροσδιοριστουν οι έννοιες δεξιός-αριστερός, προοδευτικός-φιλελεύθερος; Για παράδειγμα κάποτε ο αριστερός θεωρούνταν άθεος. Καμία σχέση με την σημερινή πραγματικότητα. Για μένα πρέπει να καταργηθούν τελείως αυτοί οι όροι γιατί δεν υπάρχει μόνο μια διάσταση για να πηγαίνεις είτε προς τη μια κατεύθυνση είτε προς την άλλη. Υπάρχουν πολλές διαστάσεις.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
01/10/2017, 17:20

Ξεκινάτε με μια πολυ ωραία εισαγωγή και μετά περιγράφετε την εντελώς διαφορετική πραγματικότητα. Ο λόγος είναι απλούστατα τα μνημόνια ΔΕΝ τρίξανε τα δόντια στις κυβερνήσεις. Μόνο κάτι χλιαροι τσαμπουκάδες έτσι για να δικαιολογήσουν τα δισεκατομμύρια που στερούν από τους ψηφοφόρους τους.

Απο την προσωπική μου εμπειρία θυμάμαι ότι ο μόνος άνθρωπος που κατάφερα ποτέ μου να τον κάνω να λιώσει στην δουλειά, ήταν κάποιος που τον πλήρωνα καλά. Αν καταφέρνεις να ακουμπάς δισεκατομμύρια και η άλλη πλευρά σου κάνει και νάζια τότε όχι μόνο παχουλό μισθό δεν δικαιούσαι αλλά η θέση σου είναι να ζεις με ελεημοσύνη.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Μπράβο στον guardian. Αφού γράφει (και πολύ σωστά) ότι μόνο ένας αριστερός θ μπορούσε να περάσει ανελέητη λιτότητα, ας το γράψει και για τον Corbyn (ο Τσιπρας της Μεγάλης Βρετανίας) που υποστηρίζει. Δεν πάνε στον διάολο όλα τα ρεμάλια λέω εγώ που καποια φορά μπορούν να γράψουν ένα άρθρο διαφορετικό για να το παίξουν ανεξάρτητοι αλλά ξέρουν πολύ καλά τι δεν θα θίξουν με τίποτα και στην ουσία εργάζονται σκληρά ώστε ο λαός συνεχώς και παγκοσμίως να ξεχνάει τι σημαίνει αριστερά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Να θυμίσω σε αυτούς που θεωρούν παράλογο το κολύμπι στην πετρελαιοκηλίδα, ότι με το Τσερνόμπιλ ορισμένοι τρώγανε προκλητικά αυτά που τους λέγανε να αποφεύγουν και δήλωναν ότι όλα ήταν προπαγάνδα. Οι κολυμβητές της πετρελαιοκηλίδας ομολογουμένως τους έχουν ξεπεράσει γιατί αυτήν και την βλέπεις και τη υποφέρεις την ίδια στιγμή σε αντίθεση με την ραδιενέργεια που θέλει χρόνια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Με άλλα λόγια δεν έχει να πει τίποτα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτό που έκανε ο μέγας Αλέξανδρος το λέω ως "Το δημόσιο ούτε το αξιολογείς, ούτε προσπαθείς να το βελτιώσεις. Το δημόσιο το ξηλωνεις". Δεν θα περίμενα τίποτα καλύτερο από οποιαδήποτε συνδικαλιστική παράταξη (ιδιαίτερα του δημοσίου) και Πιστεύω ότι ο κ.Μουμτζης δεν εξεπλάγησαν καθόλου με την στάση της ΔΑΚΕ, απλά χρησιμοποίησε εκφραστικά μέσα για να δείξει την ξεφτίλα της.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όπως και να το κάνουμε η κυβέρνηση μπορεί να παζαρέψει από θέση ισχύος. Αν φύγει η εταιρεία θα χάσει μερικά δισεκατομμύρια. Αν χάσει η κυβέρνηση τα δισεκατομμύρια, θα μοιράσει την ζημιά στους φορολογούμενους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι λες ρε Σέργιο. Κατ αρχήν αν το κράτος ήθελε να λύσει το δημογραφικό πρόβλημα, να έδινε επιδότηση. Όχι διορισμό εις βάρος του ανώνυμου υποψηφίου του ΑΣΕΠ και του ανώνυμου μαθητή που θα έχει τέτοιους άχρηστους για καθηγητές. Το ξέρεις ότι είχανε κάτω από 30% στον ΑΣΕΠ και πήγαιναν αμέσως στο σπίτι τους ενώ ο άλλος που αρίστευσε στον ΑΣΕΠ τραβολογιοταν στην επαρχία για χρόνια; το ξέρεις ότι αυτό το βλήμα που απλώς γεννοβολουσε ήταν απαλλαγμένο και από τις εξωδιδακτικες υποχρεώσεις; Η δίκη σου ανάλυση είναι επιδερμική.

Stephen εγώ το κατάλαβα αφού πήγα. Όταν είδα αυτήν την θείτσα να το παίζει και μάγκας και να μην σηκώνει και μύγα στο σπαθί της επειδή χάρη στο τέτοιο της είχα εγώ δουλειά. Ε λοιπόν παραιτήθηκα και δεν μπορεί καμία άχρηστη να μου λέει ότι της χρωστάω κι από πάνω. Εύχομαι να μπορέσουν να ακολουθήσουν τον δρόμο μου κι άλλοι άξιοι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να μπουν στο δημόσιο επειδή δεν άντεξαν τον ανελέητο διωγμό του ιδιωτικού τομέα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όταν κ.Τετραδη προσπαθούμε να προβλέψουμε το μέλλον τότε όχι μόνο είναι δυνατό αλλά και επιβάλλεται να ασχολείται κανείς με όλα τα ΑΝ. Αντιθέτω εγώ πιστεύω ότι όταν πρόκειται για το μέλλον στερείται σοβαρότητας μια επιχειρηματολογία που μιλάει με βεβαιότητα. Η ανάλυση σας είναι απολύτως λογική. Δυστυχώς όμως δεν επικρατεί πάντα η λογική και γι αυτό θέλω ο Τραμπ να τον περιποιηθεί τον Κιμ όπως ο 6ος στόλος έκανε αρνάκι κάποτε τον Κανταφι. Είναι λυπηρό που πολίτες του ελεύθερου κόσμου δεν υποστηρίζουν τον Τραμπ σε αυτό το θέμα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
20/09/2017, 18:01

Το άφθαρτος δεν αρκεί. Πρέπει να είναι και γνωστός και να έχει και κάποιες επιτυχίες στο ενεργητικό του. Θα πρέπει επίσης να έχει την δύναμη να τα βάλει με όλο το σκυλολόι του νέου κόμματος που θα είναι και μπόλικο (όχι ότι ο Καμινης θα τα καταφέρει). Εκτός βέβαια αν συζητάμε για κάποιον αλλον δημαγωγό που θα τα πει πιο ωραία από τον Τσίπρα κι έτσι κάποτε θα γίνει Τσιπρας στην θέση του Τσίπρα. Το βιογραφικό του Ανδρουλακη δεν το ξέρω, για να τον υποστηρίζεις προφανώς το ξέρεις και θα με ενδιέφερε να μάθω τι έχει κάνει στην ζωή του. Όχι ότι ξέρω όλους τους υπόλοιπους αλλά αφού συζητάμε γι αυτόν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλομελέτα κι ερχεται

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
15/09/2017, 07:44

Όπως πολύ εύστοχα είπε κάποτε ο Captain Jonathan Archer στο Star Trek, οποτεδήποτε μια ομάδα ανθρώπων πίστεψε στην υπέροχη της, το αποτέλεσμα ήταν πάντα το ίδιο. Αυτή ακριβώς είναι και η διαπαιδαγώγηση του αριστερού.

Ότι είναι καλύτερος γιατί όπως του λένε είναι φιλάνθρωπος, τίμιος επειδή δεν εκμεταλλεύεται τους συνανθρώπους του, έξυπνος επειδή μπορεί και "καταλαβαίνει" όλες τις θεωρίες συνομωσίας με τις οποίες οι άλλοι οι "χαζοί" γελάνε, πολιτικοποιημένος, μορφωμένος επειδή έχει διαβάσει κάποιες απόψεις "σοφών" θεωρητικών του κομμουνισμού.

Ταυτοχρονα λαμβάνει χώρα και το δεύτερο κομμάτι της διαπαιδαγώγησης που εξηγεί γιατί αυτός ο τόσο σπουδαίος άνθρωπος έχει μείνει στον άσσο και ταυτόχρονα βλέπει όλους τους γνωστούς του να τον ξεπερνάνε: Μα φυσικά φταίει το σύστημα!

Πως θα αντιδράσει ένα χαμένο κορμί όταν του έχουν γεμίσει το κεφάλι με μ/κίες ότι είναι σπουδαίος αλλά το σύστημα είναι κακό ενώ όλοι αυτοί που βλέπει και ζηλεύει είναι παλιάνθρωποι; Θα πέσει να τους κατασπαράξει με την ορμή του Μουζαχεντιν. Το βλέπουμε παντού όποτε παίρνουν την εξουσία, το είδαμε στον εμφύλιο και το κάνουν και σήμερα όσο τους παίρνει.

Επειδη λοιπόν τους ξέρουμε κι επειδή η λογική του να γυρίσεις και το άλλο μάγουλο περνάει μόνο στον παραδεισο

ΠΕΤΣΟΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ

Περισσότερα | Σχολιάστε

Θα έλεγα ότι απλώς συνεχίζει το έργο του Αντρέα. Όπως δεν μπορείς να πεις ότι ο Newton ξεπέρασε τον Γαλιλαίο και τον Kepler σε επιστημονικό έργο έτσι δεν λέω ότι ο Τσιπρας ξεπέρασε τον Παπανδρέου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Τι την θέλετε τη ΝΔ και την συμπαραταξη. Εγώ κάνω τα ίδια και χωρίς να κουνιέται φυλλο".

Διαφωνω κάθετα με το ότι κάνει τα ίδια και έχει αναπτυχθεί αρκετά εδώ μέσα και από αρθρογράφους και από χρήστες γιατί δεν κάνει τα ίδια αλλά ΠΟΛΥ χειρότερα. Πιθανόν το άρθρο να εννοεί ότι αυτό θα πει ο Τσιπρας και όχι ότι είναι αλήθεια.

Δευτερον δεν καταλάβα το "αφελείς που ακομα νομίζουν ότι ψηφίζουν αριστερά". Μα ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν αριστερά. Ποτέ έπαψε να είναι αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ; επειδή έχει κάνει πίσω στην "περήφανη διαπραγμάτευση", στις Σκουριες και όπου άλλου δεν τον παίρνει;

Ουτε είναι αρκετό μια κυβέρνηση να κάνει τα βασικά με το στανιο και μόνο όταν δεν πάει άλλο ενώ από την άλλη η κυβέρνηση είναι 100000000% αριστερά εκεί που την παίρνει όπως η σκυλοφορολογιση, ο έλεγχος των ΜΜΕ, ο διωγμός της αριστείας, η διόγκωση του δημοσίου τομέα και μάλιστα λέγοντας ευθαρσώς ότι αυτοί με αγωνιστικό παρελθόν δικαιούνται τις διευθυντικές θέσεις.

Πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ο Θεοδωράκης δήλωσε "πληρώσαμε ακριβά την ενηλικίωση του Τσίπρα". Μην κάνουμε πάλι το ίδιο λάθος και πιστέψουμε ότι άλλαξαν. Αυτή τη φορά δεν υπάρχει δικαιολογία και γιατί τους ξέρουμε πλέον σχεδόν 3 χρόνια και όχι λίγους μήνες (κανονικά τους ξέρουμε εδώ και πολλά χρόνια από τότε που ήταν αντιπολίτευση αλλά άστο τώρα) και γιατί δεν έχει την δικαιολογία ότι τον εμπόδιζε ο Λαφαζανης.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ναι αλλά ποιος είναι ο πνιγμένος. Αν ήταν μόνο η κυβέρνηση τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο τραγικά. Δυστυχώς όμως είναι ο κάθε άχρηστος (και υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα) που προσπαθεί να κλέψει την ισότητα με βανδαλισμούς και συνθήματα γιατί απλούστατα δεν μπορεί να την κερδίσει με την αξία του. Η κυβέρνηση έχει και την δυνατότητα να ψηφίζει και νόμους για "ισότητα" όπως η κατάργηση των προτύπων και η κλήρωση για τους σημαιοφορους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αριστερά ήτανε και αριστερά θα παραμείνει. Αν θέλουν να χτίσουν ένα σοβαρό κόμμα του κέντρου θα πρέπει οπωσδήποτε να πετάξουν έξω την ΔΗΜΑΡ. Κι έτσι η ΔΗΜΑΡ θα μείνει και πάλι στα αζήτητα όπως το 2014 που καταψήφισε τον πρόεδρο επειδή ο Τσιπρας άφηνε να εννοηθεί ότι θα τους έβαζε στα ψηφοδέλτια του και τελικά τους την έσκασε. Πολύ καλά να πάθουν και πολύ καλά να συνεχίσουν να παθαίνουν αφού μυαλό δεν βάζουν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Από ότι φαίνεται ξέρουν πολύ καλά την τεχνική της ληστείας: Η τα καταθέτεις στην τράπεζα της Ελλάδας όπου σου τάζουν μεγαλύτερο επιτόκιο ή αύριο θα σου πουν ότι τα κατέθεσες σε τράπεζα με χαμηλότερο επιτόκιο κι έτσι οι δημότες χασανε λεφτά. Μπορεί μάλιστα να ανακαλύψουν και κάποια σχέση με κάποιον τραπεζίτη, πχ. Ο διευθυντής του τάδε υποκαταστήματος πήγαινε το αυτοκίνητο του στο συνεργείο του 3ου ξαδέλφου του δημάρχου. Άντε μετά ο δήμαρχος να πει στο δικαστήριο ότι ήθελε να προστατεύσει τα λεφτά του δήμου από το κράτος.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
19/09/2017, 16:53

Ναι αλλά υπάρχουν κάποιες διάφορες από τις πρώην ανατολικές χώρες:

α) εκεί δεν υπήρχε ιδιωτική πρωτοβουλία και μνημόνια να τις κρατούν όρθιες. Ούτε κοινοτικοί νόμοι. Έτσι ο κομμουνισμός μπόρεσε να δείξει το αληθινό του προσωπο

β) ο κόσμος δεν είχε τη νοοτροπία να βρω εγώ μια θεσούλα να βολευτω και δεν πια να πεθάνουν οι υπόλοιποι γιατί απλούστατα όλοι τους είχαν αργομισθίες και αργοπεθαιναν με αυτες

γ) ο κόσμος είχε μάθει να τρέμει την αστυνομία κι έτσι μπόρεσαν οι κυβερνήσεις να κάνουν μεταρρυθμίσεις.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα Μούγκα
19/09/2017, 14:34

Επειδή αρκετοί ίσως έχουν ξεχάσει ή ήταν τότε μικροί για να θυμούνται, με το Τσερνόμπιλ όχι μόνο δεν κάνανε πορείες αλλά αρκετοί αριστεροί τρώγανε προκλητικά ότι τους λέγανε ότι πρέπει να αποφεύγουν επειδή είχε ραδιενέργεια. Νομίζατε ότι μόνο ο φόνος-τρομοκρατία, η σκυλοφορολογιση και η κρατική καταστολή έχουν χρώμα; να λοιπόν που εχει και η ραδιενέργεια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό. Σε ολόκληρο τον κόσμο το οικολογικό κίνημα καπελώθηκε από την αριστερά. Η αριστερά το υιοθέτησε πρώτον γιατί μετά την πτώση του υπαρκτού δεν είχε ιδεολογία και δεύτερον επειδή την βόλευε ότι οι καπιταλιστές για το κέρδος κατέστρεφαν το περιβάλλον (που να δεις τους κομμουνιστές αλλά αυτοί δεν επέτρεπαν την ενημέρωση ώστε να τους γνωρίσει καλά όλος ο κόσμος και σε όλους τους τομείς). Στη συνέχεια ήταν εύκολο να το καπελώσει με την μαζική είσοδο μελών αρχικά και στη συνέχεια όσοι ανακατεύονται με ειλικρινείς διαθέσεις σύντομα φεύγουν αηδιασμένοι από αυτούς τους "οικολόγους" που βλέπουν.

Παραδειγματα τέτοιων "οικολόγων" έχουμε τους πράσινους στην Γερμανία που συζητάνε συνεργασίες μόνο με τους σοσιαλιστές και στη Μεγάλη Βρετανία όπου οι πράσινοι είναι τα πιο λαϊκιστικά ρεμάλια που στις εκλογές καλούσαν για συνεργασία τις "δημοκρατικές" δυνάμεις ενώ στην Σκωτία είναι το υπάκουο σκυλάκι του κόμματος ανεξαρτησιας.
Περισσότερα | Σχολιάστε

Μου αρέσει ο λόγος που η Ελλάδα είναι η μόνη από τις 5 που απέτυχε: Είχε λέει αδύνατες κυβερνήσεις. Λάθος είχε ισχυρή αριστερά και κυβερνήσεις ευνουχισμενες που κοίταζαν να δείξουν και αριστερό πρόσωπο μην τυχόν και σπάσουν ακόμα περισσότερα οι αλήτες του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο για να κατευνάσουν τις αντιδράσεις για τον ΕΝΦΙΑ: "Είναι ένας αριστερός φόρος" και είχαν δίκιο γιατί μόνο η αριστερά χτυπάει αυτούς που δεν ήταν ρεμάλια και φρόντισαν να έχουν κάποια μικρή ή μεγάλη περιουσία, ο καθένας ανάλογα με τι δυνατότητες του και το ξεκίνημα του.

Παντως είναι αλήθεια ότι παρ' όλα αυτά το 2014 η οικονομική κατάσταση ειχε βελτιωθεί. Το είχε προσέξει και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και γι αυτό ριξανε την κυβέρνηση (μαζί με τα ρεμάλια της ΔΗΜΑΡ που πίστεψαν ότι θα τους έδινε έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ, πολύ καλά να πάθουν).

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
18/09/2017, 18:09

Πολύ καλά τα λέτε κ.Χειμωνα αλλά δεν πολυκατάλαβα αυτό το "Από το '10 και μετά". Προφανώς εννοείτε το 1910.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μπράβο σωτήρα της Ευρώπης. Που ξέρεις αν δεν κράταγες την Ελλάδα στο Ευρώ ίσως να είχε μείνει μέσα η Μεγάλη Βρετανία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν είναι το πρόβλημα ότι άλλαξε τις φωτογραφίες αλλά ο ίδιος ο τρόπος χειρισμού τους: Προσπαθούν να μας αποδείξουν ότι το κακό το έκανε ένας άνθρωπος του σατανα, ένας επιχειρηματίας. Και μάλιστα ένας από τους πιο κακούς επιχειρηματιες.

Τι λέτε ρε κατακάθια της κοινωνίας που μόνο ένας λαός σαν τον ελληνικό θα σας ψήφιζε; δουλειά σας είναι να προσέχετε τους κακούς και βεβαίως να επέμβετε έγκαιρα όταν γίνει το κακό. Αυτός είναι ο ρόλος μιας κυβέρνησης, όχι να βρίσκει κάποιον κακό που φταίει ενώ αυτή υποτίθεται ότι τα κάνει όλα τέλεια.

Το επόμενο βήμα τους θα είναι να ψάξουν να βρουν συμφωνίες ή παραλείψεις που γίνανε από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ακόμα και στα πιο άσχετα θέματα, πχ. για κάποιο αυθαίρετο που ίσως έχει ή ότι κάποτε πάρκαρε παράνομα και καθάρισε με μικρό προστιμο. Αυτη είναι η τελευταία γραμμή άμυνας τους. Να πείσουν τον κόσμο ότι δεν είναι πολύ μεγαλύτεροι αλήτες, αλλά ίδιοι αλήτες με τους προηγούμενους. Πρέπει κανείς να είναι πραγματικά ηλίθιος για να πιστέψει αυτό το πράγμα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ε αυτό ομολογώ δεν το καταλαβαίνω. Προσπαθούν να χτυπήσουν την παράταξη χτυπώντας τον πιο δημοφιλή πολιτικό; θέτουν όρο απομάκρυνσης του πιο δημοφιλούς πολιτικού προκειμένου να συνεργαστούν μετεκλογικά; Θα δούμε σύντομα τι θα βγάλουν από αυτό.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ένας πολύ απλός τρόπος να ψηφίζει κανείς μόνο μια φορά είναι να αγοράσει τους κωδικούς με τραπεζική κάρτα. Ο χρήστης δηλώνει αρχικά τα στοιχεία του και το σύστημα η του βγάζει ότι υπάρχει ήδη χρήστης με τα ίδια στοιχεία ή τον στέλνει στην επόμενη σελίδα να πληρώσει με κάρτα (στο κάτω κάτω θα υπάρξει κάποια εγγραφή σε αυτό το κόμμα) και στην σελίδα αυτή το ονόμα του θα είναι περασμένο και δεν θα μπορεί να αλλάξει. Αν δεν είναι το ίδιο με της κάρτας η συναλλαγή απορρίπτεται, αν είναι το ίδιο τότε αγοράζει τους κωδικούς πρόσβασης για την ψηφοφορία. Μπορεί μάλιστα να τους επιλέξει ο ίδιος. Αν για τον οποιονδήποτε λόγο δεν μπορέσει να αγοράσει ηλεκτρονικά τους κωδικούς τότε να ψηφίσει αυτοπροσώπως.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι εννοείς να παγιώσουν τα αρχαία; λίγες είναι 6 ώρες την εβδομάδα στο γυμνάσιο; για να υπάρξει σύγκριση τα μαθηματικά είναι 4 ώρες και όλες οι φυσικές επιστήμες μαζί (φυσική, χημεία, βιολογία) διδάσκονται λιγότερες ώρες. Στο λύκειο βελτιώνονται κάπως τα πράγματα αλλά ακόμα κι εκεί τα παιδιά υποχρεούνται να μάθουν μια νεκρή γλώσσα (όμως είναι των ένδοξων προγόνων μας, τρομάρα μας) αντί για πράγματα που είναι χρήσιμα ΣΗΜΕΡΑ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εξαιρετικό άρθρο, όπως μας τα λέει καλά και ο κ.Σκυλακακης. Το μεγάλο ζητούμενο όμως είναι αν θα συνεργαστεί η δράση για να φύγει αυτό το τυραννικό καθεστώς που περιγράφεται τόσο εύστοχα ή αν θα επικρατήσουν τα προσωπικά πάθη και φιλοδοξίες όπως έγινε το 2012.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αμάν πια, τι φωνάζουν όλοι; το καλοκαίρι πέρασε, σε έναν χρόνο θα ξανακάνει Μπάνι ο κόσμο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Θυμάμαι το τελευταίο άρθρο του κ.Μαυριδη στο capital. Το ύφος ήταν μελαγχολικό αλλά δεν ειχα καταλάβει (όπως ούτε και τώρα γνωρίζω και λίγη σημασία έχει) αν τον είχαν διώξει ή έφευγε μόνος του και αηδιασμένος. Το capital πάντως είχε βυθιστεί για τα καλά στον βούρκο πριν ακόμα φύγει ο κ.Μαυριδης. Αρκετοί εδώ μέσα θυμόμαστε ποσό χυδαία βρίζανε τα συριζοτρολ και αν κανείς είχε γερό στομάχι και δεν έφευγε του την φύλαγε η Αγουρίδου (η διαχειρίστρια του φόρουμ, καλό είναι να θυμόμαστε όλα τα ονόματα) και οταν απανταγε λίγο αυστηρά έτρωγε μπάν ενώ η χυδαιότητα των συριζοτρολ γινόταν πάντα ανεκτή. Θυμάμαι και την αλλαγή γραμμής του κ.Κραλογλου (όπως είπα πρέπει να θυμόμαστε όλα τα ονόματα) που μας τα έπρηξε κυριολεκτικά τον Ιανουάριο του 2015 ότι αν κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να κάνει τις μεταρρυθμίσεις εύκολα γιατί δεν θα υπήρχαν κινητοποιήσεις (πραγματικά, έχει τετοιώσει το σύμπαν και δεν κουνιέται φύλλο) ενώ την ίδια εποχή ο κ.Στούπας έγραφε ότι ο τσιπρας ήταν εγγύηση μόνο για την καταστροφή αλλά αργότερα τα άρθρα του γίνανε πιο μετριοπαθή.

Κατανοώ απολύτως έναν άνθρωπο που αντιστέκεται στις πιέσεις και τελικά κάνει μόνο κάποιες υποχωρήσεις αντί να βαρέσει διάλυση. Όπως και είναι 100% σωστό ότι οποίος συλλογάται ελεύθερα συλλογάται σωστά. Καλή δύναμη κ.Μαυριδη. Χρειαζόμαστε portals σαν το liberal. Ξέρετε τι δεν πήγε καλά στο capital έτσι μπορείτε να κρατήσετε το επίπεδο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

ΟΧΙ Πάνο δεν κάνει αυτό ο Τραμπ και η Αμερική που για μερικές δεκαετίες προστατεύουν τον κόσμο από κάθε λογής σκοταδιστές. Και ΦΥΣΙΚΑ θα απαιτήσουν από Κορέα και Ιαπωνία να αγοράσουν όπλα. Είναι και αυτές πλούσιες χώρες. Θα ξοδέψουν κι αυτές για να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Που βλέπεις το παράλογο σε αυτό;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όπως και τις τράπεζες το 2015 τις είχε κλείσει η τρόικα. Αφού βρίσκει βλήματα απείρου διαμετρήματος που τα πιστεύουν, πολύ καλά κάνει και τα λέει.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
14/09/2017, 15:45

Ένα μάτσο κατακάθια που με το χαρτζιλίκι του μπαμπά το παίζουν επαναστάτες, δικαστές και δήμιοι (κι αν βρεθουν κι ευνοϊκές συνθήκες θα γίνουν και πρωθυπουργοί). Γιατί δεν φεύγουν οι ίδιοι από τον καπιταλισμό; Μετά την Μαρφίν καταντήσαμε να λέω, πάλι καλά που κάψανε το βανάκι και όχι τους ίδιους τους ανθρώπους που θέλουνε να πάνε στον καπιταλισμό. Αλλά βλέπεις ποτέ δεν πήραμε στα σοβαρά το συνθημα

ΠΕΤΣΟΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κατ' αρχήν αναλγησία στο ψέμα δεν έχουν μόνο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, ψηφοφόροι όλων των κομμάτων. Αν κανείς φάει από τον ΣΥΡΙΖΑ θα δείτε ποσό γρήγορα θα αναμασά ΕΙ κι αυτός τα ψέματα τους. Δεύτερον, τις ιδέες της μαρξιστικής αριστεράς τις ασπάζεται η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ταυτόχρονα κανένας. Πως γίνεται αυτό; Πολύ απλά τιςασπαζονται μεχρι να πιάσουν την καλή. Μετά ξεχνάνε τα πάντα περί ισότητας. Κι αυτό ισχύει όχι μόνο για τα χρήματα αλλά και την αριστεία. Το είπε πολύ εύστοχα ένας ήρωας σε Ρωσική ταινία που γυρίστηκε λίγο μετά την πτώση του υπαρκτού:

Πρόκειται για ένα μάτσο πανίβλακες και πανασχετους που ξέρανε μόνο να βοσκούν πρόβατα. Παρουσίασαν αυτήν την ασχετοσύνη τους ως προσόν για να ανέβουν στην εξουσία και όταν τα κατάφεραν ξέχασαν ότι ήταν άσχετοι και γίνανε ξαφνικά παντογνώστες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Να παραδεχτεί ο Έλληνας ότι έκανε λάθος; ωραία αστεία λες Αστερίξ. Ούτε στον εαυτό του δεν μπορεί να το ομολογήσει και όσο πιο δυνατά του το φωνάζουν τα γεγονότα, τόσο πιο δυνατά φωνάζει αυτός ότι ο Τσιπρας είναι καλός. Φυσικά στο τέλος τον ψηφίζει κι από πάνω, φτάνει να μην δεχτεί ότι κάποτε έκανε κι αυτός ένα λάθος.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι λες ρε μεγάλε; εδώ δεν είναι απλώς μια παρανομία αλλά ένα σκάνδαλο. Το μόνο που απονέμει πια είναι να σε κάνουν υπουργό δημόσιας τάξης ώστε να οργανώσεις μια ημερίδα, να συζητήσουν τα θέματα του βιασμού, του φόνου, της κλοπής και μετά να αφεθούν ελεύθεροι οι άνθρωποι να πάνε στα σπίτια τους. Αλλες εποχές μπορεί να γράφανε και 100 φορές "Δεν θα ξανά σκοτώσω άνθρωπο" αλλά σήμερα αυτά είναι αναχρονιστικά. Ομολογώ ότι πια δεν αποκλείω τίποτα από εσάς.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι εκπληκτικό το που πάρουν να φτάσουν ορισμένοι όταν αμύνονται υπέρ καρέκλας. Ευρώ και για τους 27 είπες; τι ακριβώς δεν κατάλαβες από τον εκβιασμό που σας κάνει εδώ και χρόνια η Ελλάδα; τι δεν κατάλαβες από χώρες με μικρότερο μέσο εισόδημα από την Ελλάδα που συνεισφέρουν για να μην καταρρεύσει η χώρα που χτυπάει αλύπητα την αριστεία και τις επενδύσεις; Με τέτοια χάλια η μόνη που σίγουρα δεν θα μετανιώσει θα είναι η Μεγάλη Βρετανία.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
12/09/2017, 22:19

Πάντως βλέπω ότι έχουμε ξεχάσει το Αζέρικο αέριο. Αυτοί τα κατάφεραν καλύτερα από την Eldorado γιατί σταμάτησαν την επένδυση πριν ξοδέψουν πολλά. Οι μόνοι που δεν καταλαβαίνουν με ΤΙΠΟΤΑ είναι οι δανειστές που συνεχίζουν να ρίχνουν λεφτά στην ρουφήχτρα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ηρωικες κουβέντες για τα βλήματα που ακόμα ελπίζουν σε αυτούς. Ούτε και οι επιχειρηματίες δέχονται τελεσίγραφα. Σηκώνονται κι φεύγουν. Ναι μπορεί να υποχωρούν περισσότερο επειδή είναι επαγγελματίες που καταξιώθηκαν με την εργασία τους και όχι ανεπάγγελτα τσογλανια των δρόμων που καταξιωθηκαν με την αλητεία τους αλλά το αποτέλεσμα τελικά είναι πάντα το ίδιο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δε νομίζω ότι θα υπάρξει σοβαρή ζημιά στο επενδυτικό προφίλ της Ελλάδας. Οποίος δεν το χει καταλάβει τόσο καιρό ότι πρόκειται για χώρα-Καταβόθρα χρημάτων δεν θα το καταλάβει ούτε τώρα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
08/09/2017, 13:39

Panos τα τέρατα που έχει να αντιμετωπίσει ο Makron δεν είναι η Μερκελ αλλά βρίσκονται μέσα στην χώρα του και είναι οι σοσιαλιστές, τα συνδικάτα και οι χρήσιμοι γι αυτούς ηλίθιοι. Συγκρίνω όμως το τελευταίο κομμάτι του άρθρου με αυτό που είπε ο Μακρον για κοινό κοινοβούλιο και κοινό προϋπολογισμό. Πως μπορεί να γίνει όταν υπάρχουν τέτοιες διάφορες ανάμεσα στις διάφορες χώρες της ΕΕ; Παντα μου άρεσε η ιδέα να αποφασίζονται όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα στις Βρυξέλλες και όχι από τον ελληνικό λαό αλλά πρακτικά δεν γίνεται γιατί τότε θα ακολουθήσουν κι άλλοι τον δρόμο που χάραξε η Μεγάλη Βρετανία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και θα συμπληρωσω το σχόλιο του Πάνου με το αμίμητο επιχείρημα τους όταν έκλεινε η ΕΡΤ: Εσείς τους διορίσατε όλους αυτούς.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εξαιρετικό άρθρο αλλά μην το παρατραβάμε. Χρειάζεται η τριτοβάθμια εκπαίδευση ακόμα και σε μια τέτοια χώρα. Αν μάλιστα είναι σωστή θα μπορέσει να διορθώσει κάπως και τη χώρα επιρρεάζοντας τις κυβερνήσεις. Αν για παράδειγμα μια κυβέρνηση ακούσει τους πανεπιστημιακούς που προτείνουν μεταρρυθμίσεις προς την ελεύθερη οικονομία, τότε θα αλλάξει σιγά-σιγά κι η κοινωνία με την αρχή του "το αγώγι ξυπνάει τον αγωγιάτη". Στην ΕΣΣΔ μάλιστα ο ακαδημαϊκός κόσμος αποτελούσε πάντα πηγή αντίστασης. Ή μπας και νομίζετε ότι ήταν κοτσάνα αυτό που είπε πρόσφατα ο Γάβρογλου ότι σε όποιον πανεπιστημιακό δεν του αρέσει να φύγει στο εξωτερικό; Αυτοί έχουν μελετήσει πολύ καλά και τις μεθόδους του υπαρκτού και τα σημεία που τον έκαναν να χάσει τον έλεγχο. Φυσικά λίγοι από τους πανεπιστημιακούς είναι σοβαροί γιατί όπως είπα κάποτε λόγω της εμπειρίας μου στην Βθμια "από την 1η δημοτικού μέχρι το δημόσιο με βίσματα".

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
08/09/2017, 17:39

Ακριβώς επειδή είναι αγαθό καλύτερα να το ελέγχουν ιδιώτες και όχι το κράτος. Οι Γάλλοι όμως να προσέχουν γιατί έχουν ήδη χάσει πολλά δις επενδύοντας στην Ελλάδα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ποσο βλάκας είσαι τέλος πάντων ρε Κικέρωνα;! Με καλείς να απαντήσω στις 16:25 και στις 16:38 με κατηγορείς που δεν απάντησα;;; Ε λοιπόν ούτε refresh κάθε λεπτό κάνω ούτε και τώρα θα σου απαντήσω. Πρώτον γιατι δεν απαντάω σε κάποιον που με ταυτίζει με τα συριζοτρολ του capital. Δεύτερον γιατί δεν απαντάω σε βλάκες και τρίτον γιατί δεν με αφορά το θέμα. Το θέμα αυτού που έστειλε την επιστολή με ενδιέφερε όχι αυτό που καίει εσένα. Ερνεστο, δυστυχώς διάβασα αρκετή από την φλυαρία σας και γι αυτό μην λες ότι εγώ προκαλώ τον σκυλοκαυγα κι επειδή σκυλοκαυγάς είναι αυτό που θέλετε όλοι εσείς τα τρολς, φεύγω για να μην σας τον δώσω. Γράψτε ότι θέλετε για μένα ήσυχοι. Το θέμα το έχετε χ/σει τόσο πολύ που δεν θα ξανά επισκεφτώ αυτήν την συζήτηση και φυσικά δεν με ενδιαφέρει αν τυχόν ένας Κικέρωνας σχηματίσει κακή γνώμη για μένα. Εννοείται οτι δεν περιμένω να παραδεχτείτε ότι κάνατε λάθος. Είσαστε ΕΛΛΗΝΕΣ. αυτό τα λέει όλα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ εύστοχες παρατηρήσεις και πιστεύω ότι υπάρχει και κάτι ακόμα. Συγκεκριμένα διαβάζω σημερα ότι ο Καμμενος θα υπερψηφίσει και υπέρ των συλλόγων Μακεδονικής και Τουρκικής μειονότητας. Προφανώς καταλαβαίνει ότι αυτό ειδικά θα τον εξαφανίσει. Επίσης δεν είναι βλάκας σαν τον Αλαβάνο, τον Βαρουφάκη και τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Τσιπρας θα τον πουλήσει χωρίς τον παραμικρό δισταγμό όταν δεν θα τον χρειάζεται άλλο. Ο Καμένος κάνει ακριβώς αυτό που έχει σκοπό να κάνει και ο Τσιπρας: Γνωρίζοντας ότι δεν θα ξαναγίνει ποτέ μέλος καμίας κυβέρνησης, κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην καρέκλα όσο το δυνατόν περισσότερο και με οποιοδήποτε κόστος. Θα εξαντλήσουν την 4ετια και θα στραγγίσουν τα πάντα για να κρατηθούν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν γνωρίζω για την Εσθονια ggeordan αλλά για την Πολωνία μπορώ να το πω με βεβαιότητα. Στάλιν και Χιτλερ επιτέθηκαν ταυτόχρονα από Ανατολή και Δύση και την μοιράστηκαν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τελικά μόνο οι Ισραηλινοί έχουν μυαλό.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Στο ερώτημα που δεν έθεσε κανένας θα απαντήσω με ένα δικό μου ερώτημα: Έχει πραγματικά αυξηθεί ο αριθμός των gay ή απλά από το 70 και μετά σταμάτησαν να κρύβονται γιατί σιγά σιγά η κοινωνία έγινε πιο ανοιχτόμυαλη;


Περισσότερα | Σχολιάστε

Το καλό με όσους παραγγέλνουν πίτσες είναι ότι δεν θα καταλάβουν ούτε καν τον τερματισμό της μακαριότητας τους. Πάντως μετά τον Κιμ πιο επικίνδυνοι είναι αυτοί που λένε ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν και γνωρίζω καλά ότι αρκετοί διδάκτορες ανθρωπιστικών επιστημών βρίσκονται στον κόσμο των συγγραμμάτων και όχι στον πραγματικό κόσμο, λόγω ηλικίας έχω αρχίσει να γίνομαι πονηρός και να σκέφτομαι πάντα ότι ο άλλος μπορεί να έχει την προσωπική του ατζέντα.

Για να μη το κουράζουμε: κ.Σιακανταρη, είσαστε έξω από την ελληνική πραγματικότητα. Δεν θυμάμαι ούτε μια φορά τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπερψηφίζουν ένα μέτρο της κυβέρνησης Σαμάρα-Βενιζέλου επειδή συμφωνούσαν μαζί του. Γιατί απλούστατα διαφωνούσαν σε όλα. Αντιθέτως υποστηρίχτηκαν αποφασιστικά όταν χάσανε την δεδηλωμένη το 2015.

Επισης η διοίκηση μιας χώρας δεν είναι μωσαϊκό από καλούς νόμους αλλά ένα σύνολο. Θα μπορούσε π.χ. η αντιπολίτευση να υπερψηφίσει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ (όχι ότι προτάθηκε, παράδειγμα χρησιμοποιώ) και αργότερα η κυβέρνηση μόνη της να υπερψηφίζε έναν άλλον φόρο για να καλύψει το κενό.

Τελος, για να το πούμε ξεκάθαρα, δεν μπορείς να παίζεις με άνισους όρους. Δεν μπορείς να κερδίσεις αν εσυ είσαι υπεύθυνος και οι άλλοι τα θυσιάζουν όλα για την εξουσία. Μόνο στον κινηματογράφο γίνονται αυτά. Το έχουμε δει και στην πολιτική και προσωπικά το έχω πάθει στον συνδικαλισμό κάποτε που ψήφισα αριστερό επειδή μου φαινόταν σοβαρός άνθρωπος και στη συνέχεια ασχολήθηκε μόνο με τη γραμμή του κόμματος του. Δεν είμαι σε καμία περίπτωση ο μόνος και είναι ίσως ο λόγος που η αριστερά έχει σαρώσει τα συνδικάτα.

Οσο για τους "πολλούς" που διαφώνησαν, δεν θα μάθουμε αν θα καταρρεύσουν γιατί έχουν ήδη καταρρεύσει και απλά προσπαθούν να πιαστούν από όπου μπορούν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ποιο από τα ερωτήματα του άρθρου απαντήθηκε με αυτό που λες efpistos? και αν είναι αλήθεια και ο Πούτιν δεν έδωσε ούτε αυτό το 1δις αυτό δεν είναι ακόμα ισχυρότερη απόδειξη ότι οι πραγματικοί φίλοι μας βρίσκονται στην δύση; Τέλος πάντων, έχω σταματήσει εδώ και χρόνια να εκτιμάω το portal που αναφέρεις αλλά μου δημιουργήθηκε μια απορία: Την βάση στην Κρήτη την ζήταγε με αντάλλαγμα μόνο 1δις ενώ οι άλλοι δίνανε 100δες ζητώντας τίποτα δικό τους παρά μόνο να γίνουμε μια προηγμένη χώρα;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν τον κατηγορούμε τόσο για το μέτρο όσο για την ασυμφωνία λόγων και πράξεων. Πάντως δεν θα κερδίσει κανένας αν πλειστηριαστουν τα πάντα, ούτε και οι τράπεζες που θα πάρουν ψίχουλα. Φαντάζομαι όμως ότι οι τράπεζες ξέρουν τι ρυθμίσεις να δεχτούν. Αν τις αφήσουμε μόνες τους χωρίς να επεμβαίνει το κράτος θα βρούνε την καλύτερη λύση.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γιατί πιστεύατε ότι θα έγδυναν μόνο τις ντόπιες οικονομίες; Συμμφωνα με τη νομοθεσία, ένας Έλληνας (ή καλύτερα ένας που θεωρούν οι ελληνικές αρχές έλληνα) υποχρεούται να τα ακουμπάει στην Ελλάδα ακόμα και για το εισόδημα από μισθωτή εργασία στο εξωτερικό. Υπάρχουν συνθήκες αποφυγής διπλής φορολογίας αλλά και πάλι υποχρεούται να ακουμπάει την διαφορά. Εξαίρεση αποτελούν αυτοί που δηλώνουν μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού και επιτύχουν και την μεταφορά τους στην ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού.

Αυτο δεν είναι καθόλου εύκολο γιατί πέρα από τα χαρτιά που σου ζητάνε με σφραγίδα της Χάγης και επίσημη μετάφραση (μου φύγανε 300 ευρώ αλλά άξιζε) όταν πας να τα καταθέσεις θα αντιμετωπίσεις έναν ΔΥ που θα ψάξει να βρει την παραμικρή λεπτομέρεια για να σε πιάσει. Εδώ δεν ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας αλλά η λογική του είσαι ένοχος μέχρι να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Γι αυτόν το λόγο το άρθρο είναι πολύ χρήσιμο γιατί μας εξηγεί από τι πρέπει να φυλαγόμαστε. Κάτι όμως που του λείπει είναι η λίστα των κρατών που θα παρέχουν πληροφορίες στην Ελλάδα γιατί προφανώς είναι και κάποιες εκτός ΕΕ (για την ΕΕ μένει να δούμε αν θα σεβαστεί κάποια στιγμή τα ατομικά δικαιώματα ή θα επιτρέπει στην Ελλάδα συνεχώς να καταδυναστεύει τους πολίτες της).

Περισσότερα | Σχολιάστε

πιθανότατα λόγω μεγέθους κόβεται συνεχώς. Αντί να επιχειρώ να το διορθώσω συνεχίζω ως σχόλιο:

5) Υποστηριξη στην αναρχια (2011) /files/deltia/epeisodia090109.pdf

6)Κατω η αστυνομια, ελληνοποιηση των μεταναστων! (2011) /files/deltia/antiratsistiko110109.pdf

7)Στη μνημη του εκπαιδευτικού που σκοτωθηκε υπερασπιζομενος τις μαθητικες καταληψεις (2008) /files/deltia/DELTIOTYPOU0901.pdf

8)Λαδι στη φωτια οταν οι αναρχικοί καιγανε την Αθηνα για την υποθεση Γρηγοροπουλου (2008) /files/deltia/15XRONOS.pdf

9)Όχι στη βαση του 10. Όλοι να μπαινουν ελευθερα στα πανεπιστημια (2008) /files/deltia/vasi10august2008.pdf Και φυσικά δεν μπορει να λειψει η δαιμονοποιηση των ιδιωτικων εκπαιδευτηριων και του νεοφιλελευθερισμου.

10)Όχι στο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας της ΕΕ. Όχι στην στρατιωτικη επέμβαση στην Λιβυη (2011) /files/annolme/silalitirio22032011.pdf Περα απο το γεγονος οτι η επεμβαση εγινε επειδη ο Κανταφι ειχε αρχισει να σφαζει ανελεητα, όσο κι αν ψάξει κανεις στο site της ΟΛΜΕ δεν θα βρει μια καταδικη του Μαδουρο.

11)Υποστηριξη στην αναρχια των μεταναστων /files/annolme/pritanis25022011.pdf Υπενθυμιζω οτι παρανομοι μεταναστες με προτροπη αριστερων οργανωσεων (ισως και του ιδιου του ΣΥΡΙΖΑ) ειχαν κανει καταληψη στην νομικη και κανανε απεργια πεινας ζητωντας νομιμοποιηση.

12)Στη μνημη του εκπαιδευτικου που σκοτωθηκε υποστηριζοντας μαθητικες καταληψεις και ενα κομμουνιστικο μανιφεστο για να τον τιμησουν (2011) /files/annolme/temponeras2011.pdf

13) Εναντια στα προτυπα σχολεια (2011) /files/ypomn/peiramatika13042011.pdf

14)Καλεσμα εναντιον του νεοφιλελευθερισμου (2011) /files/diethi/eurokinitopoihseis18032011.pdf


Αυτά από το αρχείο που περιέχει από το 2011 και παλιότερα. Ας δούμε και κάποιες νεότερες ανακοινώσεις:

/new/?page_id=892

15) 05-01-2017 Τεμπονερας και πάλι.

16)16-11-2016 Τι γραφουν για την ημερα μνημης του πολυτεχνειου

17) /new/?page_id=89624-06-2015 πως να γινονται στο εξης οι διορισμοί: Προϋπηρεσια, κοινωνικα κριτηρια και μια μικρη μοριοδοτηση από τον ΑΣΕΠ.

18) Υποστήριξη σε καταληψίες μαθητές, καταδίκη διευθύντριας που προσπαθεί να προστατεύσει το σχολείο της /new/wp-content/uploads/2016/07/ψηφισμαΓια-τις-διώξεις-μαθητών-στην-Κεφαλονιά-25-07-2016.pdf

ή /new/?s=Κεφαλονιά (search στην αρχική σελίδα με τη λέξη Κεφαλονιά)


Και φυσικά με τετοιους εκπαιδευτικους εναι επομενο η χώρα να πατωνει σε διεθνεις διαγωνισμούς. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμου της Pisa για το 2012 μπορει κανεις να τα βρει σε πολλές πηγές με αναζητηση Pisa results 2012. Η Ελλαδα ηταν στην 42η θεση σε 65 χωρες. Πάνω μονο απο κάποιες χωρες του τριτου κοσμου και την Κυπρο που ομως δεν γνωριζω αν συμμετειχαν και σχολεια του βορειου τμηματος ή μονο του νοτιου. Η ΟΛΜΕ ομως δεν τα εχασε αλλά εξέδωσε μια δικαιολογια-κομμουνιστικο μανιφεστο

19) /new/wp-content/uploads/2013/12/pis181213.pdf

ομως για τον επόμενο διαγωνισμο σκεφτηκε οτι ειναι καλυτερα να προλαβαινεις παρα να βρισκεις δικαιολογιες κι εξεδωσε την παρακατω ανακοινωση:

20) /new/wp-content/uploads/2015/03/PISA032015.pdf

Τελικα ομως η Ελλαδα συμετειχε και κατελαβε την 44η θεση ξεπερνωντας παλι μονο τριτοκοσμικες χωρες και την Κυπρο.

Αυτοί εκπαιδευουν τα παιδιά σας. Τα εκπαιδεύουν στην τεμπελιά, την αναρχία και την ανευθυνότητα. Πολλές φορές είναι οι γονεις που με τον τρόπο τους πιέζουν τους εκπαιδευτικούς να καταντήσουν έτσι και θα μπορούσα να αναφέρω προσωπικά παραδείγματα.Αν όμως δεν είσαστε τέτοιος γονέας τότε όπου συναντάτε καλούς εκπαιδευτικούς να τους σέβεστε και να τους υποστηρίζετε. Δέχονται αβάσταχτες πιέσεις και έχουν ανάγκη την υποστήριξή σας γιατί δεν υπήρξαν όλοι τυχεροί σαν κι εμένα να μπορέσουν να σηκωθούν να φύγουν.Περισσότερα | Σχολιάστε

Ομολογώ πως αρχικά ήμουνα κατά της ένταξης των ανατολικών κρατών γιατί πίστευα ότι δεν ήταν έτοιμες να ενταχθούν στον δυτικό τρόπο ζωής. Λοιπόν χαίρομαι που τις έχουμε στην ΕΕ γιατί πρέπει κάποιος να θυμίζει στον κόσμο τι έτσι κομμουνισμός. Συγχαρητήρια στην Εσθονια. Το είπε πολύ εύστοχα ότι και οι δύο βάζουν τον τρόμο στην ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ τους. Ας διαβάσει αυτήν την δήλωση ο κ.Σιδερης μπας και ξεστραβωθεί. Αντιθέτως εμείς οι δυτικοί είμαστε ευνουχισμένοι. Αφού το άρθρο 2 της ΕΕ μιλάει για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τότε γιατί μόνο στην Πολωνία απαγορεύεται να υποστηρίζει κανείς τον κομμουνισμό και όχι σε ολόκληρη την ΕΕ;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μου άρεσε η εισαγωγή του άρθρου: "....που απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση....". Μια σοβαρή εφημερίδα, όταν μιλάει για κάποια ξένη χώρα θα πρέπει να λαμβάνει υπ όψη της τα δεδομένα εκείνης της χώρας. Όχι να αξιολογεί τα γεγονότα σύμφωνα με τα ντόπια κριτήρια.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
05/09/2017, 08:32

Δεν την ξέρω την εταιρεία αλλά αν την επισκέπτεται και την επαινεί ο Τσιπρας μου βρωμάει.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ εύστοχος τίτλος. Ο λαός τους διαλέγει όλους αυτούς όχι επειδή εξαπατάται αλλά αντιθέτως επειδή γνωρίζει πολύ καλά τι κουμάσια είναι. Ο Τσιπρας θα εξαντλήσει όχι μόνο όλα τα περιθώρια προπαγάνδας και λαϊκισμού αλλά και όλα τα αποθέματα της χώρας και όλες τις δυνατότητες δανεισμού που έχει. Και ο λόγος γι αυτό είναι ότι το όνομα του Παπανδρέου από μόνο του δεν μαζεύει τις κυρα-Κατινες. Ο Παπανδρέου αγαπήθηκε επειδή κάποιοι φάγανε. Άλλος χοντρά κι άλλος ψίχουλα με καναν διορισμό ή μια μικροεπιδοτηση (το γνωστό "όλοι μαζί τα φάγαμε" που ο πολύς κόσμος απορρίπτει έντονα).

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
30/09/2017, 10:29

Αυτό περί πνευματικής καλλιέργειας το ξέρει και ο ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό χτυπάει ΑΛΥΠΗΤΑ την αριστεία από το σχολείο κιόλας. Γι αυτό και η ΟΛΜΕ ήταν πάντα υπέρ της ισοπέδωσης προς τα κάτω.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αντε πάλι αξιολόγιση. Δεν τα 'χουμε πει; το δημόσιο δεν προσπαθείς να το διορθώσεις αλλά να το ξηλώσεις. Τόσο πολύ που έχει βρωμίσει είναι λογικό ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για αξιολόγιση προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο. Από τη ΝΔ όμως έχω απαιτήσεις. Θέλω τον Μητσοτάκη να βγει και να πει ότι πραγματικά υπήρξε ο υπουργός των απολύσεων και φιλοδοξεί ως πρωθυπουργός των απολύσεων να κάνει πολύ περισσότερα. Καλή θα ήταν και μια αντιπαρ'αθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε τις καθαρίστριες και τόσους άλλους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα μόλις διάβασα κάπου ότι οι Ισπανοί δήλωσαν πως δεν θα θέσουν θέμα βέτο για το Γιβραλτάρ. Ε ρε γέλειο που έχει να πέσει αν ασκήσει βέτο η Ελλάδα για τα μάρμαρα!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κατ αρχήν αριστερά (τουλάχιστον στην Ελλάδα) δεν ήταν ποτέ πρόοδος. Σε κάποιες εποχές και χώρες σκληρής καταπίεσης ίσως να είχε κάποια καλα χαρακτηριστικά αλλά στην Ελλάδα από την αρχή ήταν ένα μάτσο μουζαχεντιν και προδοτες με κάποια λίγα κορόιδα που πίστεψαν ότι η αριστερά είχε καλές προθέσεις και φάγανε το κεφάλι τους.

Δευτερον το κράτος ΔΕΝ έχει υποχρέωση να προστατεύσει αυτούς που αγόρασαν την άδεια. Πρώτον γιατί πρέπει η χώρα να εκσυγχρονίζεται και να μην την κρατάνε πίσω αμαρτίες του παρελθόντος και δεύτερον γιατί στο άνοιγμα των επαγγελμάτων και συζητιέται στην Ελλάδα και το ζητάει η ΕΕ πολύ πριν το 2010. Ας πρόσεχαν αυτοί που τις αγόραζαν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πιστέψατε κ.Μαυριδη ότι τα μνημόνια ήταν ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις; Έκανα κι εγώ το ίδιο λάθος, όμως το δικό μου λάθος ήταν μικρότερο γιατί δεν πίστεψα ότι με τα μνημόνια θα ωρίμαζε ο λαός. Δεν το πίστεψα ούτε μια στιγμή. Μου λέγανε διάφοροι ότι αν κυβερνούσε ο Τσιπρας θα αποκαλυπτόταν ποιος είναι και τους απαντούσα ότι ο Τσιπρας μεν θα τελείωνε (σήμερα δεν είμαι βέβαιος ούτε καν γι αυτό) αλλά σύντομα ο κυρίαρχος λαός θα έφερνε στην θέση του τον επόμενο που θα έλεγε ακριβώς τα ίδια πράγματα που είπε και ο Τσιπρας.

Το δικό μου λάθος ήταν ότι πίστεψα πως οι δανειστές θα ήταν πιο σοβαροί και θα επέβαλαν τις μεταρρυθμίσεις με την σθεναρή στάση τους. Δυστυχώς όμως αυτοί αποδείχτηκαν πολύ χαλαροί στην αρχή όταν τελικά υποχωρούσαν και αντί για μεταρρυθμίσεις δέχονταν νέους φόρους ενώ επι Τσίπρα γίνανε τελείως ξετσίπωτοι και φτάσανε μέχρι το σημείο να τον επαινούν. Παρ όλα αυτά όμως δεν τους κρατάω κακία γιατί ο ξένος δεν έχει ούτε νομική ούτε ηθική υποχρέωση να σε βοηθήσει. Εσυ είσαι υποχρεωμένος ν βοηθήσεις τον εαυτό σου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν μου κάνει καμία εντύπωση. Οι αριστεροί σε όλο τον κόσμο είναι ολόιδιοι. Όπως ακριβώς τους δίδαξε ο άνθρωπος που έδωσε ιδεολογία στην τεμπελιά και το πλιάτσικο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αρχίσαμε όλοι να σχολιάζουμε αν ο παραλληλισμός είναι σωστός κι έτσι φαίνεται ότι ο Παπανδρέου τελικά δεν ήταν και τόσο Σκ/ς. Κι όμως οι δυο τους έχουν πολλές ομοιότητες. Τις έχω γράψει άλλου, ας μην ξαναγράφω τα ίδια πράγματα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι λες ρε έλληνα που έμαθες κι από δημοκρατία και από ωραίες εκφράσεις τύπου μισθοφόροι και πραιτωριανοι. Το ξέρεις ότι η Μεγάλη Βρετανία έχει μικρότερο αριθμό αντρών στο στράτευμα της από ότι η Ελλάδα; Κι όμως επιχειρεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Που να τα ξέρεις βέβαια εσυ όλα αυτά. Εγώ όμως είμαι ελεύθερος άνθρωπος και δεν ανέχομαι κανέναν να με μπουζουριάσει για να σπαταλάω μήνες από την ζωή μου σε καταναγκαστική εργασία. Για κάτι τέτοια φασιστοειδή (έχει και η αριστερά και η δεξιά, δεν ξέρω τι από τα δυο είσαι και δεν έχει σημασία) που ζούνε στον μεσαίωνα έχω σηκωθεί και φύγει.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Στο τέλος το χαλάει γιατί αφήνει να εννοηθεί ότι είναι κάποιοι που δεν εφάρμοσαν τον κομμουνισμό για το καλό του λαού ενώ η πραγματικότητα είναι ότι όλοι αυτοί του προλεταριάτου είναι υπέρ της αργομισθίας και της αρπαγής του ξένου πλούτου. Ο σοσιαλισμός απλώς ποτέ δεν έδωσε τα προϊόντα της αρπαγής σε όλους γιατί απλούστατα ΔΕΝ φτάνουν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έτσι είναι πάντα οι κομμουνιστές. Οποιος τολμάει να μην κάθεται στα 4 πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Βέβαια μπορει να καλεί την τοπική κοινωνία να βγει στους δρόμους και να στηρίξει την έξοδο της εταιρείας από την χώρα αλλά για να την πείσει να κατέβει στους δρόμους θα χρειαστεί κάτι περισσότερο. Και αυτό που θα χρειαστεί είναι να τους τάξει αργομισθίες στην κρατική πλέον εταιρεία εξόρυξης χρυσού. Την συνέχεια την έχουμε δει πολλές φορές: Η εταιρεία δεν θα πηγαίνει πολύ καλά, θα κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά στο περιβάλλον από αυτήν που υποτίθεται ότι κάνει η El Dorado και κάποια κυβέρνηση της ΝΔ θα σκεφτεί να την πουλήσει οπότε θα βγουν με το σύνθημα να μην (ξε)πουληθεί μια κερδοφόρος εταιρία ώσπου στο τέλος θα καταντήσουν μέχρι και το χρυσωρυχείο να λειτουργεί με ζημιές.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Για να μην τα πολυλογούμε ο Παππάς χτίζει σοσιαλισμό. Κι ευτυχώς που ανήκουμε στην ΕΕ και ο νόμος θα καταρρεύσει με την πρώτη προσφυγή γιατί στο κάτω-κάτω και οι Τσάβες-Μαδούρο με εκλογές ανέβηκαν στην εξουσία αλλά μόνο με πολύ αίμα θα κατέβουν από αυτήν.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
08/08/2017, 11:53

Ομολογώ πάντως ότι έχει και κάποιο δίκιο ο Παπαδημούλης. Ο Πύρρος Δήμας έπρεπε να είχε μιλήσει 2.5 χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει τα πάντα. Όχι μόνο τώρα που η λαίλαπα έπιασε κι αυτόν. Αν ήταν έξυπνοι στον ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελαν να είμαστε όλοι μας σαν τον Δήμα αλλά όπως εξήγησα αλλού χτυπάει στο βασικό κόμπλεξ των αριστερών κι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημά τους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όπως έχω ξαναπεί δεν κατηγορώ ποτέ κανέναν που θέλησε να απαλλαγεί από την στρατιωτική του ποινή. Γιατί όμως ο Γάβρογλου δεν κάνει κάτι ώστε να αποκτήσουν κι άλλοι νέοι το δικάιωμα να την εξαγοράσουν; Όχι βέβαια ότι χρωστάνε κάτι αλλά καλύτερα να πληρώσεις από το να σε μπουζουριάσουν για κάποιους μήνες.

Δεύτερον, οι πανελλήνιες είναι το τελευταίο οχυρό κατά της πλήρης διάλυσης της παιδείας μας και δεν πρέπει να καταργηθούν ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

Τέλος αναρρωτιέμαι αν έχουν ποτέ σκεφτεί οι κρατιστές των τελευταίων δεκαετιών ότι ίσως, ίσως, θα ήταν καλύτερο αν οι ίδιες οι σχολές θέτανε τα κριτήρια εισαγωγής. Τα οποία βέβαια θα ορίζονταν πριν από τις εξετάσεις και θα μπορούσε π.χ. το χημικό τμήμα να απαιτεί να έχει εξεταστεί κάποιος στην χημεία πριν εισαχθεί, γιατί σήμερα δεν εξετάζεται! καθώς και το μαθηματικό ή το πολυτεχνείο να μην απαιτεί να γράψεις έκθεση.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και ποιος είπε ότι θέλουν να πάρουν πρωτάθλημα; την εξουσία θέλουν να πάρον και αυτό μπορεί να γίνει με μια καλή μεταγραφή.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
29/07/2017, 11:46

Η δική μου απορία τι θα κάνουμε εμείς αφού τους διαολοστείλουμε. θα αρκεστούμε στο γεγονός ότι φύγανε ή θα τους ψήσουμε ζωντανούς όπως τους ταιριάζει;

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
07/08/2017, 16:48

να προσθέσω στο σχόλιο του LaM ότι ήταν μια από τα ίδια αλλά εναντίον της ΕΣΣΔ. Γι αυτό και μόνο υποστήριξαν την αλληλεγγή στην Πολωνία ενώ πάντα είχαν καλές σχέσεις με την Κίνα και τον Τσαουσάσκου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Θα σταθώ στο σημείο ότι ο φιλελευθερισμός έχει νικήσει την αριστερά σε όλα τα επίπεδα και δυστυχώς θα διαφωνήσω γιατί ναι μεν οι φιλελεύθερες χώρες έχουν κοινωνική πρόνοια που δεν υπάρχει ούτε στη φαντασία ενός κατοίκου μιας αριστερής χώρας αλλά και η αριστερά θα έχει πάντα το κοινό της. Όσο υπάρχουν τεμπέληδες και χαμένα κορμιά που δεν έχουν διάθεση να ιδρώσουν για να κερδίσουν την ζωή με την αξία τους, θα υπάρχει και η αριστερά που έχοντας ως ιδεολογία της το πλιάτσικο θα τους κερδίζει. Σε αυτούς τους ανθρώπους δεν θα κερδίσει ποτέ ο φιλελευθερισμός.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι ολοφάνερο ότι βλέπουμε αυτό το θέμα εντελώς διαφορετικά. Για παράδειγμα θα σε ρωτούσα τι έκανε η Ελλάδα για μένα ώστε να αξίζει τέτοια θυσία αλλά με πρόλαβες με τον Κέννεντυ. Που φυσικά και διαφωνώ και η πατρίδα δεν κερδίζει αν μπουζουριάζει τον κάθε πολίτη αλλά αντιθέτως όταν δίνει στον κάθε πολίτη την δυνατότητα να κάνει αυτό για το οποίο είναι ικανός. Στην χώρα του Κέννεντυ πάντως το έχουν καταλάβει πολύ καλά αυτό το πράγμα.

Τώρα για τις χώρες που ανέφερες, η Ρωσσία μόνο ανεπτυγμένη και ελεύθερη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, το Ισραήλ είναι περικυκλωμένο από ορκισμένους εχθρούς ενώ από τις υπόλοιπες καμία δεν έχει ισχυρό στρατό. Αντιθέτως η Μεγάλη Βρετανία έχει λιγότερους άντρες από την Ελλάδα και δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για την αποτελεσματικότητα του Βρετανικού στρατού. Λυπούμαι για την Σουηδία ενώ τυχαίνει να γνωρίζω για την Ελβετία ότι δεν είναι ακριβώς θητεία αλλά καλούνται σε διάφορες περιόδους της ζωής τους και μικρά χρονικά διαστήματα. Σίγουρα απαράδεκτο.

Καλό καλοκαίρι και σε σένα

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κατ' αρχήν αμφιβάλλω ότι η συντρηπτική πλειονότητα της Ελληνικής κοινωνίας διαφωνεί με το νόμο του Γάβρογλου. Αντιθέτως, αν όχι η πλειψηφία σίγουρα πάρα πολλοί, χαίρεται που δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά τους να γίνουν σημαιοφόροι, κάτι που δεν θα κατάφερναν ποτέ με την αξία τους.

Δεύτερον η λογική του είναι και καθαρά σοσιαλιστική και 100% αντεθνική. Αν θέλουν όλοι οι μαθητές να σηκώσουν την σημαία τότε να τους στέλνει το μήνυμα ότι η σημαία είναι κάτι ιερό και αυτό θα το πετύχει μόνο αν την παίρνει ο πρώτος.

Τέλος και στο επιχείρημα ότι όλοι πάνε στον στρατό έπρεπε κάποιος να του απαντήσει ότι και στο στρατό θα έπρεπε να πηγαίνουν μόνο οι καλύτεροι. Και γιατί όλοι οι ισχυροί στρατοί στον κόσμο αποτελούνται από επαγγελματίες-ντερέκια και γιατί μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της και θέλει να προκόψει δεν πρέπει να κόβει τα φτερά των νέων δημιουργικών ανθρώπων για να μαθαίνουν εν-δύο, εν-δυο. Αλλά φυσικά αυτό το τελευταίο ισχύει για χώρες που σέβονται τον εαυτό τους και θέλουν να προκόψουν.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
28/08/2017, 16:09

Πολύ σωστά τα γράφει το άρθρο. Ήταν εκδήλωση μνήμης θυμάτων και όχι κριτικής ιδεολογιών. Γι αυτόν τον λόγο και μόνο ήταν αλητεία η άρνηση συμμετοχής της κυβέρνησης (μακάρι να ήταν η μόνη). Αφού όμως γίνονται εκδηλώσεις κατά της ιδεολογίας του ρατσισμού καιρός είναι να γίνουν και εκδηλώσεις κατά της ιδεολογίας του κομμουνισμού. Όσο για τον Μίκη Θεοδωράκη (άλλο σημερινό άρθρο) αν κανείς δεν σεβόταν το γεγονός ότι λόγω ηλικίας το έχει χάσει θα του απαντούσε να πάει να τα πει αυτά στους λαούς της Ανατολικής Ευρώπης και ότι το γεγονός ότι υπέφεραν και οι Σοβιετικοί (ο Σοστακόβιτς στα απομνημονεύματα του αναφέρει ότι μπροστά στον Στάλιν ο Χιτλερ ήταν Άγιος) δεν τους ξεπλένει από τις βρωμιες τους πριν ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ να μπουν στον πόλεμο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ σωστά τα λέτε κ.Μουμτζή. Πρώτη δουλειά της επόμενης κυβέρνησης είναι να κυρήξει παράνομα τα κόμματα της αριστεράς. Το έκανε πρόσφατα η Πολωνία: Απαγόρευσε να εξυμνεί κανείς δημόσια τον κομμουνισμό. Πρέπει να πάθουμε ότι πάθανε οι Πολωνοί για να μάθουμε;

Και να μην πιάνουν κανέναν οι "δημοκρατικές" ευαισθησίες γιατί και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ παρελθόν υποστήριξης τρομοκρατικών οργανώσεων και το ΚΚΕ δεν έχει δηλώσει ποτέ ότι αποδέχεται το σύνταγμα παρά μόνο υπεκφυγες του τύπου "εμείς δεν το ψηφίσαμε". Και το νομικό υπόβαθρο υπάρχει και κυρίως ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
02/08/2017, 15:22

Πριν εκλεγούν έλεγα συνέχεια

ΠΕΤΣΟΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ

Όσο καθυστερούμε να κάνουμε το αυτονόητο, τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα. Όσο για το ότι θα πέσουν με πάταγο, ναι θα πέσουν γιατί είμαστε μέλος της ΕΕ. Διαφορετικά θα γινόμασταν Βενεζουέλα κι ακόμα χειρότερα γιατί δεν έχουμε πετρέλαιο. Το ερώτημα μου όμως είναι, τι θα γίνει όταν πέσουν; θα συνεχίσουν να έχουν βουλευτικές έδρες και αργότερα βουλευτικές συντάξεις; θα συνεχίζουν να καλούν τις συμμορίες τους που τώρα προστατεύουν ώστε να τα κάνουν όλα λίμπα όποτε κάποια κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει έναν σωστό νόμο;; θα μας ξανάρθουν ύστερα από κάποια χρόνια επειδή ο κόσμος ξεχνάει εύκολα;;;;;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ένα σχόλιο για το ότι οι πολίτες πρέπει να βρίσκονται στη βουλή και μάλιστα να παρακολουθούν και συνεδριάσεις:

Στο βρεττανικό κοινοβούλιο επιτρέπεται να εισέρχονται πολίτες. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να περάσουν από την ασφάλεια όπου πέρα από έλεγχο για επικίνδυνα αντικείμενα θα αφήσουν και τα στοιχεία τους. Στη συνέχεια υπάρχουν χώροι που μπορούν να βρίσκονται και χώροι απαγορευμένοι. Η αίθουσες συνεδριάσεων είναι απαγορευμένοι αλλά υπάρχει μια μεγάλη αίθουσα όπου μπορούν να παρακολουθούν την συνεδρίαση από τηλεόραση.

Με την ευκαιρία να πω επίσης ότι όλες οι ψηφοφορίες είναι ονομαστικές και μάλιστα νομίζω ότι καταγράφεται και στα πρακτικά τι ψήφισε ο καθένας. Γι αυτό άλλωστε κι υπάρχει κοινοβούλιο και όχι αγέλες κομματαρχών.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Να προσθέσω και κάτι που ξέχασε ο κ.Μουμτζής για τους αγώνες της αριστεράς:

Τιμάτε κάτι που καπέλωσε τον συνδικαλισμό κι αντί να ασχολούνται με τα δικαιώματα των διαφόρων κλάδων ασχολούνται με το πως θα χρησιμοποιούν το παραμικρό πρόβλημα για να πετύχουν πολιτικούς στόχους, πολλές φορές ενάντια στα συμφέροντα του κλάδου που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πιασάρικη ναι αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί είδηση το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τα εγκλήματα των κομμουνιστών. Συγνώμη που δεν πήραμε έγκριση από τον σύλλογο των συριζοτρολ πριν σχολιάσουμε αλλά δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση το ξεκίνησε επίτηδες.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
08/09/2017, 13:50

Το πολιτικό 5 μου θύμισε την συνθηματολογία της ΟΛΜΕ εναντίον του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για τον διορισμό των εκπαιδευτικών: "Ο διαγωνισμός αναιρεί τα πανεπιστήμια αφού όλοι όσοι έχουν πτυχίο είναι άξιοι". Όσο για το δηλητήριο που άρχισε να χύνεται στα πανεπιστήμια το 80-90, θα θυμίσω ότι χυνόταν και στα αχολεια αφού οι "δημοκρατικές" δυνάμεις κάλεσαν τους μαθητές να κάνουν καταλήψεις. Πέρασαν 25 χρόνια από τότε και οι εκπαιδευμένοι στην διαδήλωση έχουν γίνει 40ρηδες, αποφασίζουν την τύχη της χώρας και γι αυτό απαιτούνται τουλάχιστον 2 γενεές για να φτιάξει η Ελλάδα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Το πρόβλημα τους είναι ότι είναι κομμουνιστές". Επιτέλους! κάποια πράγματα πρέπει και να τα καταλαβαίνουμε και να τα λέμε ευθέως. Γι αυτό κι ελπίζω κ.Μαυριδη να μην ξαναγράψετε όπως λίγες μέρες πριν ότι ο Τσιπρας μεταλλάσσεται.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
22/09/2017, 19:11

Να πείσει τους γονείς; Πως φαίνεται κ. Ζαμπουκα ότι δεν υπήρξατε εκπαιδευτικός. Όταν πρωτοδιορίστηκα και με στείλανε στην επαρχία ερχόντουσαν οι γονείς και με παρακαλούσαν να βοηθάω τα παιδιά γιατί δεν είχαν φροντιστήρια. Πρόθυμος τους απανταγα ότι θα έκανα τα πάντα και θα τους βοηθάγα και στα διαλείμματα και μετά το σχόλασμα. Η απάντηση των γονέων ήταν πάντα η ίδια: "Ναι σε παρακαλώ, βάζε τους κανα βαθμό". Προφανώς θα σκέφτηκαν, "τι μας λέει ετούτος ο μ...., δεν θελουμε γνώση, βαθμό θελουμε". Άλλο επιχείρημα στη ζητιανιά βαθμού ήταν ότι το καημένο το παιδί δεν είχε χρόνο να διαβάσει επειδή ήταν όλη μέρα στα πρόβατα (που τον στέλνανε οι ίδιοι οι γονείς) και μετά το σχολείο πάλι στ πρόβατα θα πήγαινε. Στην απορία μου γιατί χρειάζεται το σχολείο αφού οι γνώσεις δεν τον ενδιέφεραν κι έτσι κι αλλιώς θα πήγαινε στα πρόβατα, κάποιοι ομολογούσαν χωρίς ούτε οι ίδιοι να συνειδητοποιούν τι έλεγαν, ότι με το απολυτήριο του λυκείου μπορεί να καταφέρει να διοριστεί κάπου. Κι επειδή ήμουνα στραβόξυλο, ένας γονέας παραπονέθηκε κι επίσημα στην Βθμια εκπαίδευση.

Στην Αττική ήταν γενικά καλύτεροι οι γονείς αλλά υπήρξαν και περιπτώσεις όπου με απείλησαν για να βάζω βαθμούς ή χαρακτήρισαν τον "συνάδελφο" που είχε μπει στο νόημα και έβαζε βαθμούς, ως καλό καθηγητή.

Και το κορυφαίο: Καθηγήτρια του ίδιου σχολείου έστειλε τον άντρα της να παραλάβει τους βαθμούς και να μου βάλει τις φωνές.

Να πείσει τους γονείς μας λέει ο άλλος! Η λύση είναι διαφορετική. Πρέπει να ΤΣΑΚΙΣΕΙ τα συνδικάτα. Η Θάτσερ τους περιόρισε σημαντικά την δύναμη και είναι η μακροβιότερη πρωθυπουργός στην Μ.Βρετανια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ακριβώς έτσι λειτουργεί η τρομοκρατία μιας παράταξης σε περίοδο δημοκρατίας: Αρχικά κάνουν δηλώσεις με πολύ χολή τα μέλη της κυβέρνησης ή κορυφαία στελέχη του κόμματος όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση και μετά αναλαμβάνουν κάποιοι φανατικοί. Αν μάλιστα είναι και στην κυβέρνηση τότε μπορούν να δίνουν εντολές στην αστυνομία να αφήνει ελεύθερους όσους πιάνουν. Φυσικά θα ακούσουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχουν ιδέα και καταδικάζουν απερίφραστα. Πόσους θα πείσουν άραγε;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν οι δανειστές ανεχόντουσαν τον Σαμαρά τόσο πολύ όσο ανέχονται και αυτόν τον θίασο, η Ελλάδα θα είχε βγει από τα μνημόνια και δεν θα έπαιρνε την εξουσία η αριστερά.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
08/09/2017, 23:26

Μπορείς να μας εξηγήσεις αυτό το "ελέγχονται" λίγο περισσότερο γιατί μπορεί να σημαίνει από έλεγχο όπως το εθνικό συμβούλιο τηλεόρασης μέχρι ΕΡΤ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η μόνη ανεντιμότητα του Βαρουφάκη είναι ότι οι κακοποιοί δεν καρφώνουν ο ένας τον άλλον. Από την άλλη όμως και αυτοί του φέρθηκαν ανέντιμα που του τα φόρτωσαν όλα για να βγουν λάδι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γιατί κατηγορεί τη ΝΔ για κοινωνική ισοπέδωση; Δεν ήταν αυτό πάντοτε τοκεντρικό σύνθημα της αριστεράς;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι πάντως άπαιχτοι. Νομίζαμε πως το σύνθημα "Οι άλλοι ήταν καλύτεροι;" ήταν το τελευταίο οχυρό τους. Κάναμε όμως λάθος γιατί τώρα έχουν το "δεν είμαστε και πολύ χειρότεροι" 'όμως είναι!!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Την πίπα σου και την προσευχή σου βοδι

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εγώ τα έλεγα πριν ακόμα γίνουν κυβέρνηση

ΠΕΤΣΟΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕΠερισσότερα | Σχολιάστε

Μακάρι να τα χάσουν όλα οι ομολογιούχοι, το ίδιο και όλοι όσοι δανείζουν σε τέτοια καθεστώτα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η προκήρυξη δεν θα έπρεπε να είχε δημοσιευτεί. Είμαι βέβαιος μεν ότι υπάρχει ήδη σε πολλά άλλα έντυπα αλλά σε όσα λιγότερα υπάρχει τόσο το καλύτερο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο ναζισμός δεν είναι μορφή του κομμουνισμού γιατί απλούστατα στον ναζισμο μπορούσε κανείς να έχει ιδιωτική επιχείρηση και δικό του σπίτι. Μπορούσε επίσης να τυπώσει αντικαθεστωτικά έντυπα και μετά να τον πιάσουν σε αντίθεση με τον κομμουνισμό που πρώτα (λόγο)κρινόταν κάτι και μετά μπορούσε να δημοσιευτεί. Σε αριθμό αντιτύπων που θα έκρινε η επιτροπή ή ένα σοφό κομματόσκυλο φυσικά!

Ο ναζισμός λοιπόν δεν είναι μορφή του κομμουνισμού. Ο κομμουνισμός θα μπορούσε ίσως να θεωρηθεί η πιο στυγνή και απάνθρωπη μορφή του ναζισμου.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
06/08/2017, 21:29

Μη μου λες πότε είναι το βίντεο να μου πεις πότε σφάξανε την Γκάντι και τότε θα σου απαντήσω γι αυτούς που σφάζουν για την ιδεολογία τους ΣΗΜΕΡΑ. Για τους γονείς τα είπαμε: Τα παιδιά των προσφύγων θα πήγαιναν σχολείο ΑΛΛΕΣ ώρες και όχι μαζί με τα ελληνόπουλα αλλά οι γονείς ήταν υστερικοί και φοβόντουσαν. Δεν τους βαφτίζω ρατσιστές. Παρτάκηδες, άσχετους και μίζερους τους χαρακτηρίζω.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ωραίο μη σχόλιο ΘΒ. Διαβάζοντας όμως το σχόλιο του Αιγέα για "σκλαβιά" θυμήθηκα παραθρησκευτικές οργανώσεις της δεκαετίας των 80. Κάτι τέτοια λέγανε. Για όσους θυμούνται, είχαν ανακαλύψει το 666 στην κάρτα απεριορίστων διαδρομών (ένας κύκλος με 3 εφαπτομένες σε γωνίες 120 μοιρών ήταν αλλά όποιος θέλει να γκρινιάζει πάντα βρίσκει) και το σχόλιό τους ήταν ότι σήμερα απαιτείται το 666 για να ταξιδεύεις στο λεωφορείο, αύριο θα απαιτείται για να φας. Δυστυχώς σε αυτό το επίπεδο είναι κάποια σχόλια.

Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, θα ήταν θετικό για την καταπολέμηση τους εγκλήματος αλλά επικίνδυνο στα χέρια αυταρχικών καθεστώτων. Για χρήση αντί γαι κάρτες απλά δεν αξίζει χωρίς καμία απολύτως θεωρία συνομοσίας.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι τα βάφεται μαύρα ρε παιδιά; κατέρρευσαν σου λέει τα έσοδα λόγω επιστροφής φόρων. Φεσώστε τους! Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε ορισμένοι; Λες και δεν έχει γίνει συνηθισμένη πρακτική.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ας αποκτήσει επιτέλους η Ισπανία δικούς της φρουρούς στην πρεσβεία της, οι οποίοι θα έχουν διπλωματική ασυλία κι έτσι θα μπορούν να ρίχνουν στο ψαχνό. Δεν ξέρουν σε τι χώρα βρίσκονται;

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
11/09/2017, 16:34

Ο Λένιν κάποτε είπε ότι μισή επανάσταση οδηγεί σε αντεπανάσταση. Ακριβώς αυτό έπαθε ο Σαμαράς με την ΕΡΤ. Την έκλεισε και έφτιαξε μια "καλή" ΕΡΤ. Και δεν βρέθηκε κανένας να ρωτήσει τι χρειάζεται να υπάρχει κρατικό κανάλι ή τι καλό έχει δει ο πολύς κόσμος από τα κρατικά κανάλια. Στη συνέχεια θα έπρεπε να πουληθεί σε ιδιώτη. Άραγε τώρα που την ΕΡΤ την έχουν αυτοί που δεν σέβονται κανένα πρόσχημα κατάλαβαν στη ΝΔ το λάθος τους ή θα το επαναλάβουν όπως κάνουν πάντα;

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα Τι τύπος κι αυτός…
20/10/2017, 15:48

Εγώ gk το έχω πει από τότε που οι αφελείς λέγανε ότι αν έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία θα αποκαλυπτοταν η αριστερά. Ούτε γι αστείο. Θα ονομάσουν τον Τσίπρα νεοφιλελεύθερο, θα ψηφίσουν κάποιον που θα τους λέει ακριβώς τα ίδια που τους έλεγε και ο Τσιπρας μέχρι που θα γίνει και αυτός "νεοφιλελεύθερος".

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Είχαν κρύψει από το λαό την ειδοποίηση Μέρκελ: «Όχι, θα σημάνει έξοδο από την ευρωζώνη»!"


Πολύ μεγάλη εκτίμηση έχει ο αρθρογράφος για το λαό. Γνωρίζω άτομα που ήταν ισχυρά αντιτσιπρικοί, μνημονιακοί και σίγουρα υπέρ του Ευρώ. Όπως μου εξήγησαν οι ίδιοι ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα όταν άκουσαν τις δηλώσεις της Μέρκελ γιατί τους πείραξε που οι Γερμανοί μας εκβίαζαν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία: Πιο εύκολα περνανε τα λαϊκίστικα μέτρα παρά καταργούνται.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ακριβώς το ίδιο στυλ με το οποίο απαντάνε οι αριστεροί όταν τους πιάνουν στα πράσα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εξαιρετικός! Σιγά μην τους νοιάζει το περιβάλλον. Αν τους ένοιαζε δεν θα έκαιγε λιγνίτη η ΔΕΗ ακόμα και σήμερα. Αυτοί θέλουν κρατικές επιχειρήσει για να μπορούν να διορίζουν και να λεηλατούν ενώ οι τοπικές κοινωνίες δεν θέλουν δουλειές αλλά αργομισθίες. Αν δεν υπήρχε η μόλυνση (που δηλαδή η εταιρεία κερδίζει συνεχώς σχετικές δικές) θα βρίσκανε άλλη δικαιολογία. Ή μήπως υπαρχει έστω και ένας που να μην πιστεύει ότι αν π.χ. Ο Ιβαν Σαββιδης εξέφραζε ενδιαφέρον για το ελληνικό τότε θα εδινε αμέσα το ΟΚ η αρχαιολογική υπηρεσία;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κατ' αρχήν εκφράστηκα έτσι γιατί έχουμε τραβήξει πάρα πολλά από την αντίληψη ότι φταίνε οι Γερμανοί ή ότι οι δανειστές είναι που μας ζητάνε λιτότητα και φόρους. Αναφέρατε ότι μας έδωσαν και δεύτερο δρόμο (τον οποίο μάλιστα προτιμούσαν) μόνο όταν το ανέφερα εγώ. Ένα ακόμα λάθος που κάνατε στο άρθρο σας είναι ότι ο Σόιμπλε είχε ανάγκη να κάνει τέτοια κολπάκια λόγω εκλογών. Γνωρίζετε τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στη Γερμανία;

Επίσης κάνετε κάποια λάθη επαγγελματισμού. Το πρώτο είναι ότι εφ' όσον επιλέξατε να γράφετε δημόσια θα δεχθείτε και κριτική. Το δεύτερο είναι ότι κριτική σε άρθρο όσο σκληρή και αν είναι (που δεν ήταν όσο θα 'πρεπε) δεν είναι κριτική σε προσωπικό επίπεδο. Το μεγαλύτερο όμως λάθος επαγγελματισμού είναι ότι δεν είναι η θέση μας ίδια. Εσείς είστε οικοδεσπότης. Αν κάποιος είναι ενοχλητικός επειδή δεν σας αφήνει να περάσατε το μήνυμα που θέλετε ή για κάποιον άλλο λόγο, οφείλετε να τον βάλετε στη θέση του με ευγένεια. Έτσι κάνω σε αγενείς γονείς, έτσι κάνει μια γραμματέας, ένας σερβιτόρος, ένας ταξιτζής και γενικότερα ο οποιοσδήποτε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ.

Καταννοώ ότι ο αντι-Γερμανισμός πουλάει αλλά από το liberal.gr έχω απαιτήσεις. Γι αυτό και για την συμπεριφορά σας λυπάμαι που γράφετε στο liberal.gr

ΥΓ. Κι εγώ είμαι εξαιρετικά ενοχλητικός με όσους αντί για επιχειρήματα εκφράζουν κρίσεις και μάλιστα επιπόλαιες σε προσωπικό επίπεδο (και με φρασεολογία μπαλκονιού).


Περισσότερα | Σχολιάστε

Μακάρι να νομοθετούσαν οι θεσμοί αλλά αυτοί απλώς έχουν ένα δικαίωμα βέτο, το οποίο μάλιστα ασκούν μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δυσκολεύομαι να καταλάβω τι ακριβώς ονομάζεις παιδεία Vas αλλά σε διαβεβαιώνω ότι τις τελευταίες δεκαετίες τα παιδιά στα ελληνικά δημόσια σχολεία εκπαιδεύονται στην αναρχία, την τεμπελιά, την αλητεία και την σαπίλα. Και θα πάρει πολύ να το αναπτύξω.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πετρέλαιο από Βενεζουέλα! λεφτά από Ρωσία! μα καλά, ήταν τόσο μεγάλα βλήματα ώστε να πιστεύουν ότι μπορούν να τα έχουν; Θα μους πεις βέβαια ότι στις δημοκρατίες οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν. Και σαν συνέχεια του @efpistos υπενθυμίζω ότι για την ανατροπή του Σάχη συνεργάστηκαν οι ισλαμιστές του Χομεϊνί με τους κομμουνιστές της Περσίας. Στη συνέχεια ο Χομεϊνί πετσόκοψε τους κομμουνιστές αλλά οι καλές σχέσεις με την ΕΣΣΔ διατηρήθηκαν. Οι κομμουνιστές της Περσίας απλά θυσιάστηκαν ώστε να φύγει η κυβέρνηση που ήταν φιλική στις ΗΠΑ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτές τις δηλώσεις τις έχω ξανακούσει τον Σεπτέμβριο του 2015. Κάποιοι πραγματικά ήταν αφελείς και κάποιοι άλλοι κάνανε την δουλειά τους όταν λέγανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα άλλαζε πορεία γιατί είχε καταλάβει. Τι επιθυμούν τώρα; να τους δώσουμε και τρίτη ευκαιρία επειδή "άλλαξαν";;;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η Κίνα και η Ρωσία δεν απειλούν την παντοδυναμία των ΗΠΑ αλλά την ασφάλεια ολονων μας και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχουν σε αυτόν τον πόλεμο είναι ότι άρθρα σαν κι αυτό αλλά από την αντίθετη πλευρά δεν θα μπορούσαν ποτέ να δημοσιευτούν στο Ιράν, την Β.Κορεα, την Κίνα και την Ρωσία. Γι αυτό καλά θα κάνουν ορισμένοι να βγάλουν τον σκασμό και να μην λένε στον κόσμο ότι πρέπει να σταθούμε στα 4 για να μην εξοργίσουμε τέτοιες χώρες. Να σταματήσει επιτέλους να γίνεται κατάχρηση του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου που εχουμε

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολέμησαν και φρέναραν το ισλαμικό κράτος την εποχή που δεν του αντιστεκόταν κανένας. Δικαιούνται την ανεξαρτησία τους και αν δεν ήταν τόσο ευνουχισμένη και ρεζιλικη η Δύση θα τους υποστήριζε με σθένος.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τόσο στις πολιτισμένες χώρες της Δύσης, όσο στις χώρες του υπαρκτού και στις άλλες δικτατορίες είναι σοβαρότατο παράπτωμα η επίθεση σε κρατικό λειτουργό όταν αυτός ασκεί το καθήκον του. Στην Ελλάδα δεν τρέχει τίποτα και η αριστερά είναι αυτή που μας έφερε σε αυτό το σημείο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν ήταν μόνο επικοινωνιακό αλλά και ουσιαστικό γιατί τα χρέη θα τα πληρώνει η επόμενη κυβέρνηση

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
08/08/2017, 10:55

Έχω παρατηρήσει ότι μπορεί ο κ.Χειμώνας να περιγράφει αρκετή από την βρώμα της αριστεράς αλλά δεν καταφέρνει να μπει στην ψυχολογία του αριστερού. Όταν ο Πύρρος ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο καθεστός Χότζα ή τα βάζει με την ΧΑ μπορείνα γίνεται ενοχλητικός αλλά αυτός δεν είναι λόγος για λυσσαλέα επίθεση. Λόγος για λυσσαλέα επίθεση είναι αυτό που τόλμησε να κάνει τώρα: ΠΕΤΥΧΕ.

Αυτό για έναν αριστερό είναι το μεγαλύτερο αμάρτημα. Δεν είναι απαραίτητο να γίνεις πλούσιος. Μπορείς να είσαι και εργάτης-τεχνίτης (π.χ.σιδερας). Αν τα καταφέρεις και μεγαλώσεις το μαγαζί σου, προσλάβεις και προσωπικό και χτίσεις μια δυνατή επιχείρηση, τότε θα σε μισήσουν και θα θυμηθούν ένα σωρό περιπτώσεις, πραγματικές και μη, που έστισες κάποιον για μια μέρα ή που πήρες πολλά από κάποιον άλλον.

Ο Πύρρος Δήμας όμως έκανε κάτι ακόμα "χειρότερο": Αποφάσισε να εγκαταλείψει μια δημόσια αργομισθία για μια θέση που λειτουργεί με κριτήρια ιδιωτικού τομέα. Αυτό είναι που πόνεσε πάρα πολύ. Από που κι ως που ρε φίλε εσύ τα καταφέρνεις καλύτερα και από τα δικά μας παιδιά που τα προωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις; ο Θεός νομίζεις ότι είσαι; Ένας δευτερεύον λόγος είναι ότι θυμίζει σε όλους ότι οι καλοί σηκώνονται και φεύγουν. Για τους ανώνυμους 400000 μπορεί να κάνει τον παλικαρά ο Γάβρογλου, αλλά για έναν Πύρρο Δήμα δεν είναι έτσι απλά.

Πάντως ο Πύρρος Δήμας είχε άδικο που κατηγόρησε την κυβέρνηση για περικοπές στην άρση βαρών. Καμία αθλητική ομοσπονδία δεν πρέπει να επιδωτείται. Αν τοάθλημα είναι δημοφιλές να το επιδωτούν εταιρείες μέσω διαφημίσεων.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν πρόκειται για καμία μετάλλαξη. Απλά δεν χρησιμοποιούν τέτοια μέσα όσο περνάει το παραμύθι τους ότι ενδιαφέρονται για το καλό του λαού.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο Πολάκης απλούστατα είναι καραβλαχος και δεν γνωρίζει τις στοιχειώδεις ευγένειες, όχι μόνο στη πολιτική αλλά και στον επαγγελματικό χώρο. Ένας επαγγελματίας ακόμα και όταν απολύει εργαζόμενο (εκτός από περίπτωση ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΥ παραπτώματος) του λέει κάτι τύπου "λυπούμαστε που η εταιρεία δεν μπορεί να σας κρατήσει, ευχόμαστε ότι καλύτερο για την καριέρα σας". Φυσικά κανένας εργαζόμενος δεν είναι τόσο βλάκας να σκεφτεί ότι το αφεντικό τον συμπαθεί και μπορεί στο μέλλον να τον προσλάβει ξανά. Στάσου, είπα "κανένας"; Λάθος μου. Ένας που ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο βλάκας και ακόμα πςρισσοτερο. Σε αυτούς απευθυνόταν ο Πολακης.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Διάβασα και την χθεσινή ανακοίνωση του Κοντονή και έφριξα. Αυτό όμως πάει παραπάνω. χαρακτηρίιζουν νεοναζί όοποιον τολμάει να μιλάει για τις θηριωδίες του Στάλιν. Τελικά μόνο ο Πολωνός πρόεδρος φοράει παντελόνια και απαγόρευσε να υποστηρίζει κανείς δημόσια τον κομμουνισμό. Τι περιμένει ο πολιτισμένος κόσμος για να το καταλάβει; να γίνει Πολωνία, ΕΣΣΔ, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κούβα, Βενεζουέλα ή Β.Κορεα Πρέπει να παθουμε για να σταματήσουμε να φοβάμαστε μερικά γκρουπούσκουλα που θέλουν να μας καταντήησουν έτσι;

ΥΓ. Με τέτοιους υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουμε, την έχουμε πραγματικά άσχημα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Φοβάμαι ότι θα συμφωνήσω με τον Κικέρωνα. Ήταν, είναι και θα είναι κομμουνιστές. Μπορεί να αναγκάζονται να ανεχθούν κάποιες επενδύσεις επειδή μέχρι σήμερα μπορούν να κατεβάζουν στους δρόμους μόνο τους αλήτες τους και όχι τα τανκ αλλά δεν είναι φιλελευθερισμός η σκυλοφορολογιση, ο πλήρης έλεγχος των ΜΜΕ, ο διωγμός της αριστείας και της επιχείρησης που δεν διαπλέκεται.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
19/09/2017, 06:06

Και τα 3 κ.Τετραδη. Και ηλίθιος είναι ο λαός. Και στο λεφτοδεντρο πιστεύει. Και προτιμάει μια ανίκανη κυβέρνηση που μοιράζει ρεμούλα και αργομισθίες από μια ικανή που όμως του λέει ότι πρέπει να δουλέψει. Μπορεί αυτή η δημοσκόπηση να είναι στημένη όμως οι αληθινές δείχνουν ότι παρ' όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 16%. Το ποσοστό αυτό αποτελεί ξευτίλα για τον έλληνα και θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αν είχε λεφτά να πετάξει στα σκουπίδια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γι αυτό κάποιοι λέγανε ότι το 2018 θα γινόντουσαν εκλογές. Δεν το πιστεύω όμως. Θα θελήσουν να εξαντλήσουν την καρεκλικη τους θητεία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πρόσεχε γιατί αυτά τα είπατε και το 2015 ή μάλλον ας πρόσεχαν αυτοί που σας ψήφισαν τον Σεπτέμβριο αφού τα είχατε πει αυτα

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
12/08/2017, 12:20

Ενώ είναι 100% σωστό ότι τι δημόσιο χρησιμεύει για διορισμούς, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την διαφορά ανάμεσα στην αριστερά και στην δεξιά. Στην δεξιά υπάρχουν πολλοί κρατιστές που θέλουν το δημόσιο για να έχουν εκλογική πελατεία. Αυτοί κάνανε την εσωκομματική αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη το 1990-93 και αυτοί θα την κάνουν και στον Κυριάκο.

Στην αριστερά όμως πιστεόυν στο δημόσιο. Η θεωρία του κομμουνισμού μιλάει για κρατικοποίηση των πάντων, απασχόλιση ΜΟΝΟ στο δημόσιο και σε θέση που κρίνουν οι "ειδικοί" ότι σου ταιριάζει, κατοικία αυτή που πάλι κρίνουν οι "ειδικοί" ότι "δικαιούσαι" κτλ. Γι αυτό άλλωστε με το ΠΑΣΟΚ μετά το 1996 και με τη ΝΔ γινόταν και κάτι σωστό ενώ αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε 2 μόλις χρόνια μπόρεσε να καταστρέψει τα πάντα.

Ας μην ξεχνάμε τον Παπανδρέου το 1981 που έλεγε ότι πρέπει να μπουν προοδευτικοί άνθρωποι στο δημόσιο και τον χειροκροτούσαν. Κάποιοι επειδή περίμεναν ότι θα ανήκαν στους προοδευτικούς που θα διορίζονταν και κάποιοι άλλοι επειδή ήταν κορόιδα και ικανοποιούνταν οι κρατικιστικές τους ορμόνες.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα «Στάζι» δηλητήριο
03/09/2017, 20:45

Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει Greg αλλά κανένας δεν επέλεξε να είναι Έλληνας ή ρώσος ή Ολλανδός ή δεν ξέρω εγώ τι. Όπως και δεν επέλεξε τη μάνα του αλλά αυτή έχει κάνει κάτι για μένα κι ελπίζω και για σένα. Ο παραλληλισμός σου είναι λοιπόν τελειώς άστοχος και αν κάποιον η μάνα του με το που τον γέννησε τον εγκατέλειψε χωρίς να υπάρχει εξιρετικα σοβαρό λόγος τότε δεν τις αξίζει αγάπη. Αγαπά την πατρίδα σου αν σου αρέσει. Δικαιώμα σου είναι όπως και στον μεσαίωνα είχε κάνεις δικαίωμα να αυτομαστιγώνεται αλλά εγώ την Ελλάδα την έχω σιχτηρισμενη κι αντιθέτως αγαπάω την χώρα που με βοήθησε να γλιτώσω από την Ελλάδα γιατί με φρόντισε χωρίς να μου χρωστάει τίποτα (η Ελλάδα αντιθέτως μας χρωστάει αφού οι γονείς μας πληρώνανε φόρους αλλά αντί να μας δώσει μας παίρνει κι άλλα) και μάλιστα δεν ανέχομαι όταν ένας Έλληνας του εξωτερικού βρίζει τη χώρα μου και επαινει την Ελλάδα. Γυρνά πίσω ρε φίλε αφου είναι τόσο ωραία και μην τα βάζεις με του πολιτικούς γιατί εσυ τους εξελεξες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Από την άλλη όμως η τακτική του δίπολου μπορεί να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην 3η θέση. Αν δημιουργηθεί αυτό το κόμμα του κέντρου οι αγανακτισμένοι του ΣΥΡΙΖΑ θα το ψηφίσουν πιο εύκολα αν πειστούν ότι έχει χαώδεις διάφορες με τη ΝΔ και δεν θα συνεργαστεί ποτέ μαζί της.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν δεν είχε γίνει τόσος θόρυβος με την Εσθονια και αν δεν είχε γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο μισητός λόγω των φόρων (για την ισοπέδωση και τον διωγμό της αριστείας γίνεται συμπαθής) ούτε αυτήν την μετριοπαθή δήλωση δεν θα είχε κάνει η ΝΔ. Προσωπικά περιμένω ποτέ επιτέλους θα δω το σύνθημα "Ποτέ ξανά αριστερά".

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο τίτλος του άρθρου είναι κάτι που το φωνάζω εδώ και χρόνια. Αν τυχόν εξαφανιστεί η δυστυχία, τότε η αριστερά δεν θα έχει πλέον λόγο ύπαρξης και θα βάλει λουκέτο. Όπως έβαλε λουκέτο και στην Αγγλία μετά την Θάτσερ που ο Μπλαιρ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις αριστερές ιδεοληψίες για να εκλεγεί. Αντιθέτως αν το πλήθος των δυστυχισμένων αυξηθεί, τότε θα μεγαλώσουν οι δουλειές της αριστεράς. Έτσι άλλωστε έγινε κυβέρνηση. Προφανώς είναι αφελής οποίος πιστεύει ότι θα βάλουν το συμφέρον της κοινωνίας πάνω από το κομματικό τους συμφέρον. Σε αντίθεση με τον νεοφιλελευθερισμό που το κομματικό του συμφέρον ταυτίζεται με το συμφέρον της κοινωνίας. Εκτός βέβαια από κάποια χαμενα κορμιά που προτιμούν να παίρνουν "κοινωνικά" επιδωματα από το να βρουν μια τίμια δουλειά.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
29/08/2017, 14:40

Εγώ πάντως δεν μπορώ να κατάλαβω ποιες είναι οι ευαίσθητες ομάδες που δεν κατάφερε να προστατεύσει ο φιλελευθερισμός. Προφανώς και ο ίδιος ο αρθρογράφος έχει παρασυρθεί από την ανελέητη πλύση εγκεφάλου γιατί διαφορετικά δεν θα ξεχναγε ότι την κοινωνική πρόνοια στην δυτική Ευρώπη δεν μπορεί ούτε στον ύπνο του να την δει ο Έλληνας. Βουλευτής των εργατικών στην Βρετανία πριν 2 χρόνια παραδέχτηκε ότι σε 1 χρόνο η Θάτσερ είχε χτίσει περισσότερες κοινωνικές κατοικίες από ότι οι εργατικοί σε 3 θητείες. Στην πραγματικότητα ο φιλελευθερισμός έχει υπερβολική κοινωνική πρόνοια και δίνει ακόμα και σε άτομα που δεν την δικαιούνται κι ο λόγος είναι γιατί σε αντίθεση με τον σοσιαλισμό έχει λεφτά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν είναι ο Γερμανός ο κίνδυνος αλλά η Ελλάδα που συνεχώς έρχεται στα λόγια του με τις επιλογές της.

Περισσότερα | Σχολιάστε

ΜΑ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΑΝ. ΟΧΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΓΑΛΛΟΙ!

Ειναι τόσο απλό που ακόμα κι εσυ θα έπρεπε να το είχες καταλάβει!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ εύστοχη η τελευταία παράγραφος σου Σαλονικιε. Είναι το μόνο που δεν μας λέει ο κ.Ναυαρχος. Μήπως κ.Ναυαρχε είναι καιρός να καταργηθεί αυτό το σκοταδιστικό και αντιπαραγωγικό μοντέλο της στρατιωτικής θητείας και οι ένοπλες δυνάμεις να αποτελούνται μόνο από επαγγελματίες; Και βέβαια διαφωνείς γιατί επαγγελματίες δεν θα αναλώνονται στο να σου γυαλιζουν το αυτοκίνητο ή να σε γλείφουν για καμία τιμητική. Ούτε βέβαια θα σου ικανοποιείται το κόμπλεξ με το να έχεις διδάκτορες σπουδαίων πανεπιστημίων ή επιτυχημένους επαγγελματίες κάτω από τις διαταγές σου.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
26/07/2017, 12:16

Δεν ξέρω αν θα είναι ο Βαρουφάκης αλλά ένα πράγμα ήταν βέβαιο πριν ακόμα γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας: 'Οτι ναι μεν θα απομυθοποιούνταν ο Τσίπρας αλλά ο κόσμος δεν θα άλλαζε καθόλου, θα χαρακτήριζε τον Τσίπρα νεοφιλελεύθερο και θα έψαχνε να βρει τον νέο Τσίπρα που θα είχε ακριβώς τα ίδια συνθήματα

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
19/10/2017, 06:15

Καλά τα λέτε κ.Μουμτζη αλλά δεν μπορώ να αποθεωσω αυτόν που έριξε την μόνη σοβαρή ελληνική κυβέρνηση που γνώρισα ποτέ μου. Ο Σαμαράς είναι απλώς πολύ καλύτερος από τον Τσίπρα. Μέχρι εκεί.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Φοβάμαι αγαπητέ συνάδελφε ότι απλώς αγγίζεις το πρόβλημα. Δεν θα μπορούσες βέβαια να κάνεις κάτι περισσότερο γιατί εδώ μπορεί κανείς να γράψει βιβλίο ολόκληρο και μάλιστα μόνο ένας κορυφαίος συγγραφέας τύπου Σαίξπηρ ή Ντοστογιέφσκι θα μπορούσε να το αποδώσει σωστά.

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι καθηγητές αρχικά δεν είναι σοσιαλιστές. Καταντάνε έτσι στην συνέχεια γιατί αυτή η Μαρία είναι εξαίρεση. Ο κανόνας είναι να δέχεσαι κριτικές και πιέσεις από μαθητές, γονείς, προϊσταμένους για να βάζεις βαθμούς. Κάποιοι αντιστέκονται πολύ, κάποιοι λιγότερο και αυτοί των "προοδευτικών" δνάμεων κατά κανόνα το δέχονται ευχαρίστως.

Να θυμίσω ότι η ΟΛΜΕ έχει αντισταθεί στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, στην βάση του 10 και στον διαγωνισμό της Pisa. Για όποιον δεν γνωρίζει, αυτός ο διαγωνισμός γίνεται κάθε 3 χρόνια και κρίνει το επίπεδο εκπαίδευσης κάθε χώρας. Η Ελλάδα πατώνει συνεχώς. Μετά τον προτελευταίο διαγωνισμό η ΟΛΜΕ εξέδωσε μία ανακοίνωση-κομμουνιστικό μανιφέστο ότι ο διαγωνισμός δενμετράει την μόρφωση αλλά την τυποποιημένη γνώση όπως την θέλουν οικαπιταλιστές ενώ πριν τον τελευταίο θέλησε να προλάβει την διεθνή αξιολόγιση και με ένα παρόμοιο μανιφέστο κάλεσε τους διευθυντές των σχολείων να μην συνεργαστούν με τους ανθρώπους της Pisa.

Σε προσωπικό επίπεδο μπορώ να αναφέρω κριτικές ότι δεν ήμουνα καλός καθηγητής επειδή ο άλλος έδινε γελοίες ασκήσεις κι έβαζε βαθμούς (συμπέρασμα: τα παιδιά μάθαιναν). Δεν περίμενε να γράψουν 8 για να τους βάλει 18, έβαζε θέματα που γράφανε εύκολα ένα 15. Ένα καθίκι-διευθυντής μου ειπε κάποτε ότι δεν είμαι καθηγητής επειδή δεν ήθελα να σβήσω απουσίες κάποιου δικού του που είχε περάσει τις 300 (τριακόσες, δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος), έναν σύμβουλο που έστειλε έγγραφο ότι κάποιοι μαθητές μου είχαν χαμηλούς βαθμούς κι έπρεπε να εξηγήσω τι παιδαγωγικές μεθόδους ακολούθησα για να τους βοηθήσω. Έχει και τα καλά της η μονιμότητα και μπόρεσα να απαντήσω καταλλήλως.

Για να έχει όμως κι ένα happy end η ιστορία, βρήκα μια δουλειά στο εξωτερικό, παραιτήθηκα και βοηθάω παιδιά και οικογένειες που το αξίζουν. Σου εύχομαι κι εσένα το ίδιο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σε όλους αυτούς που μας λένε ότι δεν είναι αυτοί αληθινοί κομμουνιστές ή ότι δεν ήταν κομμουνισμός το σύστημα που οδήγησε στην απόλυτη φτώχια και την απόλυτη τυρανία όλες τις χώρες όπου εφαρμόστηκε ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ έχω να πω δύο πράγματα:

1) Αν υποτεθεί ότι αυτό το υποτιθέμενα τόσο καλό σύστημα δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ τότε δεν επιθυμώ να γίνω πειραματόζωο για τις υπόλοιπες γενεές. Ότι προβλήματα κι αν έχει το σύστημα της ελεύθερης οικονομίας ζούμε αρκετά καλά, κανένας δεν μπορεί σοβαρά να πει ότι κάποιο άλλο σύστημα που ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ κάποτε ήταν καλύτερο, μόνο ο παράδεισος είναι τέλειος κι έτσι δεν δέχομαι να πειραματιστώ σε αυτήν την ζωή. Ακόμα περισσότερο για όποιον δεν πιστεύει σε άλλη ζωή.


2) Η κρατικοποίηση των πάντων βρίσκεται μέσα στην ιδεολογία του κομμουνισμού κι έτσι ενώ στον κοινό φασισμό το κράτος ελέγχει ενημέρωση, στρατό, αστυνομία, δικαστήρια, εκπαίδευση και ΜΜΕ στον κομμουνισμό ελέγχει επίσης και την κατοικία, την εργασία και ολόκληρο τον παραγωγικό τομέα. π.χ. στον κοινό φασισμό πρώτα τυπώνεται το βιβλίο και μετά κυνηγάνε τον συγγραφέα ενώ στον κομμουνισμό πρώτα το κρίνει κριτικός και μετά τυπώνεται στον αριθμό αντιτύπων που θα κρίνει ένας σοφός υπάλληλος. Μπορεί κανείς να βρει πολλά τέτοια παραδείγματα και καλά θα κάνουμε να τα αναφέρουμε γιατί η ανθρωπότητα δεν πρέπει ποτέ ξανά να ζήσει αυτό το πράγμα.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι λες ρε Αργεαδη που θα μας μετατρέψουν σε απάτριδες καταναλωτές; τέτοια μεγάλη ζημιά θα πάθουμε;;Όχι πρέπει να αντισταθούμε, να παραμείνουμε Έλληνες που θα καταναλώνουμε μόνο τα απολύτως απαραίτητα γι την επιβίωση μας και θα αυτοηδονιζομαστε με την αρχαία ελληνική ιστορία. Όμως καταναλωτές και αμερικανακια ΠΟΤΕ!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ας είναι καλά η Εσθονια που και τον ΣΥΡΙΖΑ ξεβράκωσε και τη ΝΔ υποχρέωσε επιτέλους να μιλήσει για τα εγκλήματα του Σταλινισμού. Ελπίζω σύντομα η ΝΔ να βρει το θάρρος να μιλήσει για τα εγκλήματα του κομμουνισμού γενικότερα και βεβαίως να εξηγήσει στον κόσμο το αληθινό πρόσωπο αυτής της ιδεολογίας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Επιτέλους βρέθηκε κάποιος που το είπε. Το άρθρο της κα.Θεοπεφτάτου που δημοσιεύει σήμερα το liberal είναι ένα τίποτα μπροστά στα συνολικά ρουσφέτια που έχουν σκοπό να κάνουν. Ο Μ(μέγας).Μητσοτάκης είχε πει κάποτε ότι κοινωνική πολιτική με δανεικά δεν υπάρχει (σιγά μην ξαναεκλεγόταν με τέτοια συνθήματα). Ο λόγος είναι ότι σε αυτήν την περίπτωση τα σημερινά "κοινωνικά" επιδώματα θα πρέπει τα επόμενα χρόνια να πληρωθούν (π.χ. να μπούμε σε μνημόνια και να μας φταίνε οι Γερμανοί γι αυτό) και γι αυτό ακριβώς και θα δανειστεί όσο μπορεί η σημερινή κυβέρνηση: Για να τα πληρώσει ο Μητσοτάκης.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτή η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάνω από όλα ΑΛΗΤΕΙΑ γιατί η Εσθονια έχει θύματα και από το ναζισμο και από τον κομμουνισμό (όπως και η Ελλάδα θα μου πείτε). Είναι σα να αρνείται κανείς εκδηλώσεις για την γενοκτονία των Ποντίων και μάλιστα να σου αναπτύσσει θεωρίες ότι βγήκε και κάτι καλό από αυτήν τη σφαγή!! Αυτή είναι η αριστερά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο Bill Gates πρέπει να καταλάβει ένα πράγμα: Ότι είναι δικαίωμα του να κάνει αγαθοεργίες με τα δικά του χρήματα και ένας αρχηγός κράτους μπορεί να κάνει αγαθοεργίες μόνο με τα προσωπικά του χρήματα και όχι με τα χρήματα των φόρολογουμενων. Ειδικά στην Μεγάλη Βρετανία υπάρχουν αναρίθμητες φιλανθρωπικές οργανώσεις και μπορεί οποίος ΘΕΛΕΙ να προσφέρει. Έχει μάλιστα και φοροαπαλλαγές. Αγαθοεργίες όμως με τα χρήματα των φορολογουμένων είναι το ίδιο αποτρόπαιο όσο το να δίνεις επιδωματα για κοινωνική "δικαιοσύνη".

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα να αρχίσουν οι μετανάστες να κάνουν καμία δουλειά. Αν οι Έλληνες θέλανε οι ίδιοι να εκμεταλλευτούν τα χωράφια τους, τότε ούτε συζήτηση. Όμως νομίζω ότι προτιμούν να παραμένουν άνεργοι και να ζουν με την σύνταξη του ΟΓΑ που τους στέλνει ο πατέρας τους (το τονίζει και στο άρθρο) παρά να επιστρέψουν στο χωράφι. Κατά τ άλλα έχει δίκιο που λέει ότι διέρρευσε για επικοινωνιακούς λόγους και γιατί 1000-1500 είναι σταγόνα στον ωκεανό και γιατί είναι ολοφάνερο ότι δεν έχουν μελετήσει τίποτα (να δούμε και ποσά θα φάνε οι μελετητές).

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν μας χ..... με τις δημοσκοπήσεις λέω εγώ. Έτσι απαντούν στο τάδε ερώτημα, έτσι στο άλλο κτλ. Εγώ πιστεύω στην Θάτσερ "οποίος κοιτάζει τις δημοσκοπήσεις δεν κυβερνά αλλά υπηρετεί". Ο Μακρόν έχει την ευκαιρία να γίνει η Θάτσερ της Γαλλίας. Να δούμε αν θα την αρπάξει ή αν θα παραμείνει ένας κοινός πολιτικαντης που κοιτάει να κρατήσει ισορροπίες ώστε να εκλεγεί ακόμα μια φορά κι όχι άλλες 2 1 όπως η Θάτσερ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Αν υπάρχουν στοιχεία που βαραίνουν τη σημερινή κυβέρνηση (ότι δηλαδή συνέβαλε στο κλείσιμο) πρέπει να τα βγάλετε επειγόντως στη φόρα..."

Τι πήγε ρε κι είπε ο άνθρωπος;! Συνεχώς βγάζει στη φορά τέτοια στοιχεία και το liberal.gr και ένα σωρό άλλοι. Γιατί να βγάλουν περισσότερα; ποσά στοιχεία θέλει τέλος πάντων για να πειστεί κάποιος που όχι μόνο ζει στην κοσμάρα του αλλά νομίζει και ότι τα ξέρει όλα;;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κι επειδή αυτό είναι αδύνατο, το δημόσιο απλά το ξηλωνεις

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
23/08/2017, 16:02

Μπορείτε σας παρακαλώ να μου απαντήσετε ποιος λογόκρινε το προηγούμενο σχόλιο μου; και ναι, ο αρθρογράφος είναι άσχετος αν λέει ότι ο σταλινισμός ήταν μια δολοφονική παρέμβαση του κομμουνισμού και όχι ο κομμουνισμός ο ίδιος η όταν υπονοεί ότι η δικτατορία του προλεταριάτου είναι καλή αλλά αυτό ήταν δικτατορία του κόμματος. Δεν θα ξαναεξηγησω το γιατί παρά μόνο θα εκφράσω την απογοήτευση μου γιατί δεν περίμενα ποτέ το liberal να καταντήσει capital και φυσικά θα το λέω συνέχεια ότι ο κ. Σιδερης είναι ΑΣΧΕΤΟΣ! Για το liberal θα περιμένω να δω κι αλλά δείγματα γιατί μέχρι τώρα φαινόταν για σοβαρό portal.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν με ενδιαφέρει τι θίασος θα είναι αυτό το κόμμα αλλά ότι πρέπει να έρθει δεύτερο η τουλάχιστον κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορετικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει στην κοινή γνώμη σαν το δεύτερο μεγάλο κόμμα, δεν θα διασπαστεί και κάποια στιγμή θα μας ξανάρθει.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μόνο για την ταυτότητα λοιπόν. Μιλαμε για την απόλυτη διαστροφή. Δεύτερη πίσω μόνο από την διαστροφή αυτών που ωρύονταν για θρησκευτικούς λόγους. Ομολογώ όμως ότι θα δήλωνα γυναίκα για να γλιτώσω την στρατιωτική μου ποινή. Θα έπρεπε μόνο να δείχνω ταυτότητα συνεχώς οταν πηγαίνω στις δημόσιες τουαλέτες για να μη με πάρουν με τις πέτρες.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα Βολικός καυγάς
19/09/2017, 17:42

Κατ αρχήν η ανισότητα δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο των ανθρώπων αλλά όλων των ζωντανών οργανισμών. Ο άνθρωπος είναι το μόνο διεστραμμένο ον που σκέφτηκε να την καταργήσει. Δεύτερον αυτοί που πρωτοστατούν στην κατάργηση της ανισότητας, στην πραγματικότητα θέλουν να γίνουν ανώτεροι (πρώτος διδάξας ο ίδιος ο Μαρξ που ήθελε να καταστρέψει την κοινωνία επειδή δεν του έβγαινε τίποτα) και αν τα καταφέρουν βγαζουν όλο το κόμπλεξ του κατώτερου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η λογική που ακολουθεί το άρθρο είναι ο κύριος λόγος που η αριστερά μπορεί να έχει κάνει τόσα εγκλήματα και στην Ελλάδα και στις χώρες του υπαρκτού αλλά έχει ηθικό πλεονέκτημα. Όχι, θα τους απαντάμε συνέχεια ρίχνοντας τους όλη την αλήθεια στη μούρη. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που δεν αντέχουν με τίποτα. Αν τους αγνοούμε μιλάνε μόνο αυτοί και ο οποιοσδήποτε λαός μπορεί τελικά να πιστέψει οτιδήποτε αν το ακούει συχνά και χωρίς αντίλογο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και τι είναι 10 ψωροδισεκατομμυρια για μας; με μια περήφανη διαπραγμάτευση πετάμε 100 έτσι για την πλάκα μας και τον εγωισμό μας. Στα 10 θα κολλήσουμε;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Laertis, ο ΦΠΑ στη Μεγάλη Βρεττανια δεν είναι μόνο 0% στα είδη διατροφής αλλά και 0% στις επιχειρήσεις με λίγα κέρδη (μέχρι 72000 στερλίνες αν δεν κάνω λάθος). Το γεγονός ότι ακόμα και σε αυτό το άρθρο η αριστερή ιδεολογία ταυτίζεται με την προστασία των φτωχών ενώ η δεξιά με το αντίθετο, είναι τρανή απόδειξη του ποσο βαθιά έχουμε εμποτιστεί με την προπαγάνδα περί ηθικού πλεονεκτήματος.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το γνωρίζει και η κυβέρνηση αυτό και γι αυτό επανέφερε το άσυλο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μπορεί να δέχονται τον όρο φιλελεύθερος αλλά δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι καταλαβαίνουν το νόημα. Τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι "φιλελεύθεροι" αν ο Κυριάκος ξεκινήσει (όπως και επιβάλλεται) την ρήξη με το συνδικάτο τους; πως θα αντιδράσουν όταν τα βοθροκαναλα αρχίσουν τις συγκινητικές ιστορίες τους για οικογένεια που ζει σε άθλιες συνθήκες επειδή υπερχρεωσε τις πιστωτικές τις κάρτες και τώρα οι "κακές" τράπεζες θέλουν τα λεφτά τους;

Ναι ο φιλελευθερισμός έχει κερδίσει κάποιους πόντους στην Ελλάδα αλλά α)η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μόλις 10% και β)το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ. Όσο υπάρχουν χαμένα κορμιά που εννοούν να ζουν εις βάρος των άλλων, ο κομμουνισμός θα παραμένει ζωντανός και δυστυχώς ο λαϊκισμός υπάρχει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Για παράδειγμα παρακολουθούσα χθες στις τοπικές ειδήσεις του BBC για μια 4μελη οικογένεια που ζει σε 1 δωμάτιο που της το έχει παραχωρήσει η κοινωνική πρόνοια. Το σχόλιο ήταν ότι δεν μπορούσε 4μελης οικογένεια να ζει σε ένα δωμάτιο. Είδες ποσό ελειπης είναι η κοινωνική πρόνοια; θα έπρεπε να είχε δώσει 4αρι σπίτι με κήπο και πισίνα!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι λες ρε χαμένο κορμί που μάλιστα ζήτησες να συγκληθεί η επιτροπή περιβάλλοντος της βουλης! Είσαι κυβέρνηση, δουλειά σου είναι τα έργα, όχι να προσπαθείς να κερδίσεις χρόνο και να ρίξεις τις ευθύνες σου σε επιτροπές.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν μπορεί κανείς να υπερασπιστεί τον Τσίπρα ευθέως παρά μόνο με πουστικα δημοσιεύματα σαν κι αυτό. Σταθεροποίησε την χώρα ε; Σταθερότητα θα σήμαινε ότι θα είχαμε συνέχεια τους ίδιους φόρους εκτός αν εννοεί ότι είναι σταθερός ο ρυθμός αύξησης των φόρων. Από επενδύσεις πραγματικά υπάρχει μια μονότονη σταθερότητα κοντά στο 0 αλλά δεν μας παρέχει λεπτομέρειες το άρθρο. Μας λέει επίσης ότι τα capital controls χαλαρώνουν, επειδή μέσα σε 2 χρόνια το όριο "ανέβηκε" στα 1800 το μήνα αντί για 60 την ημέρα. Αν όλοι οι μήνες ήταν σαν τον Φεβρουάριο θα μιλάγαμε γι την "τεράστια" επιτυχία της αύξησης 6.7% μέσα σε 2 χρόνια. Επίσης γράφει οτι επιβλήθηκαν για λόγους σταθεροποίησης του χρηματοοικονομικού συστήματος σα να ήταν μια ατυχία που βρήκε τον Τσίπρα και όχι κάτι που προκάλεσε ο ίδιος. Και σα να μην εφταναν όλα αυτά στο ύφος του άρθρου διακρίνει κανείς εκτίμηση στις ικανότητες του Τσίπρα. Άρθρο κατάπτυστο και πολύ πουστικο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ βαρύγδουπους τίτλος και πολύ ρηχό άρθρο. Λέει πράγματα που τα έχουμε ξανακούσει και είναι και μονόπλευρο. Για παράδειγμα δεν αναφέρει τι χρήμα έχει πέσει από την ΕΕ για το νότο. Όπως δεν αναφέρει ότι τα 2 μέτρα και σταθμά για την διάσωση των τραπεζών καθορίστηκαν από τις κυβερνήσεις τους, ούτε βέβαια ότι ο Καμένος αντί να κοιτάξει να παζαρέψει και να συνεργαστεί για το προσφυγικό είπε εκείνο το ανεπανάληπτο ότι θα τους δώσει ελληνικά διαβατήρια και θα ταξιδεύουν ελεύθερα στο Βερολίνο. Ούτε βέβαια αναφέρει το άρθρο ποσά λεφτά παίρνει η Ελλάδα για τους πρόσφυγες και ποσά από αυτά τα φάγανε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν είναι ανιστόρητη, πειράζει να κάνει κανείς μια ιστορική αντιπαράθεση ώστε να δουν οι πάντες ποσό ανιστόρητη είναι;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Επιτέλους ένας αμερικανός πρόεδρος το κατάλαβε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όσο και να χτυπιούνται και όσο και να προσπαθούν να υποστηρίζουν την κυβέρνηση παίζοντας το ανεπηρέαστοι δεν θα τους περάσει γιατί απλούστατα το Ευρωπαϊκό δικαστήριο είναι ανώτερο από οποιοδήποτε εθνικό. Μάλιστα ας θυμηθούμε και το αδίκημα: Δημοσίευσε τα στοιχεία χωρίς να έχει πάρει την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν ξέρω πόσοι το έχετε περάσει αλλά προκειμένου να μου ανανεώσουν την κάρτα μου ζήτησαν εκκαθαριστικό εφορείας, βεβαίωση διεύθυνσης (πχ λογαριασμός ΔΕΚΟ), βεβαίωση αποδοχών και ενα τέταρτο που το έχω ξεχάσει. Πρώτη μου αντίδραση ήταν να πάθω πλάκα και δεύτερη να σκεφτώ ότι την χρειαζόμουνα την κάρτα για όποτε βρίσκομαι στην Ελλάδα (ούτε για διακοπές πηγαίνω αφού η Γη έχει κι αλλά ωραία τοπία, αλλά για συγγενικά μου πρόσωπα). Δοκίμασα λοιπόν με την βεβαίωση της εφορείας ότι είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και ο υπάλληλος ενώ στην αρχή ήταν διατεθειμένος να με εξυπηρετήσει, στη συνέχεια με έστειλε στην προϊσταμένη η οποία μου έδειξε μια φωτοτυπία της νομοθεσίας τονίζοντας ότι δεν έκανε πουθενά διάκριση για Ελλάδα ή εξωτερικό κι επομένως θα έπρεπε να έφερνα ακριβώς τα ίδια χαρτιά από το εξωτερικό! Προτίμησα να κλείσω τον λογαριασμό μου. Η τράπεζα ήταν ιδιωτική και αυτό δείχνει ποσο βαθιά στην γραφειοκρατία και την δημοσιοϋπαλληλια είναι βυθισμένη όλη η χώρα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εγώ θα προσθετα

ο κ.Τσιπρας δεν καταλαβαίνει ότι δεν μιλάμε για αλκοόλ, ταυτότητα, γάμο, ούτε καν για φυλάκιση αλλά για μια ενέργεια για την οποία δεν υπάρχει επιστροφή.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα είναι η σειρά του Μητσοτακη να στείλει μια παρόμοια επιστολή στον Κοντονή που να εξηγεί τι κάνανε οι κομμουνιστές στην Ελλάδα παρ' όλο που δεν πήραν την εξουσία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όλοι οι προηγούμενοι συνομιλητές τα είπαν πολύ εύστοχα και για την κυβέρνηση και για τους δευτοδεξιούς. Δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα παρά μόνο στο παραμύθι ότι ταχα χρωστάμε την ήττα του ναζισμου στην ΕΣΣΔ.

Πρωτον ο Στάλιν αρχικά συνεργάστηκε με τον Χίτλερ. Μόνο όταν ο Χ´ιτλερ επιτέθηκε στην ΕΣΣΔ πολέμησε και λόγω του μεγέθους της και του χειμώνα η ΕΣΣΔ πραγματικά έκανε δουλειά. Πριν από αυτό όμως η Μεγάλη Βρετανία αντιστεκόταν ολομόναχη για έναν ολόκληρο χρόνο. Αφού λοιπόν "βοήθησε" η ΕΣΣΔ πήρε ως δώρο ολόκληρη την Ανατολική Ευρώπη και αν ρωτήσει κανείς τους ιστορικούς αυτών των χωρών θα του πουν ότι ο Στάλιν ήταν χειρότερος από τον χίτλερ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ μετά η Λερναία υδρα. Πάντως ο Σκυλακάκης δεν με εμπνέει από τότε που αρνήθηκε το γενικό προσκλητήριο του Σαμαρά το 2012 για να μην κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα Ευτυχισμένο το 2014!
26/07/2017, 12:58

Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς ονομάζεις αποστασία αφού ο Σαμαράς κέρδισε τις εκλογές το 2012 αλλά μπορώ να σου πω κι άλλες διαφορές. Κάποιες είναι ποσοτικές όπως φορολογικοί συντελεστές, άνθρωποι που το σκάσανε στο εξωτερικό ενώ άλλες είναι ποιοτικές: Μπορείς να πάρεις τις οικονομίες σου από την τράπεζα με το δελτίο, αρκετές επιχειρήσεις, κάποιες από αυτές (π.χ. Ηλεκτρονική Αθηνών) ισχυρές, κλείσανε επειδή δεν μπορούσαν να εισάγουν, όσοι βρίσκονταν στο εξωτερικό εκείνες τις μέρες του Ιουνίου 2015 βρέθηκαν σε απόγνωση επειδή διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να σηκώσουν λεφτά με τις κάρτες τους, διάλυση σε νοσοκομεία και αστυνομία, δυσφημιστικές εικόνες για την χώρα μας στις εγκαταστάσεις προσφύγων, ανελέητη προσπάθεια χειραγώγισης των ΜΜΕ και ψήφισης αντισυνταγματικών νόμων, ανελέητη επίθεση στους δικαστές μπας και υποκύψουν τελικά και περάσει κάποιος νόμος-έκτρωμα και είσαι ελεύθερος να προσθέσεις οτιδήποτε άλλο γιατί είναι τόσα πολλά που πάντα κάτι σου ξεφεύγει.

Το πιο θλιβερό όμως είναι ότι αυτή η κυβέρνηση εξελέγη επιεδή κατηγορούσε όλα τα στραβά και με το σύνθημα ότι θα ήταν τελείως διαφορετικοί ενώ τώρα το μόνο οχυρό που της έχει απομείνει είναι το σύνθημα "οι άλλοι ήταν καλύτεροι"; τι προσπαθούν να μας πουν; ότι δεν είναι χειρότεροι από τους γερμανοτσολιάδες;; και δεν αρκεί και αξιοθρήνητο είναι και βεβαίως ΕΙΝΑΙ χειρότεροι.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
29/08/2017, 15:43

Γιατί σας πειράζει που η ΝΔ "τσίμπησε"; τι έχει καταλάβει τόσα χρόνια η χώρα με αυτούς που δεν "τσιμπάνε"; Είναι λυπηρό που διχάζεται ο λαός αλλά δεν σας κάνει εντύπωση γιατί δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον διχασμό τόσες δεκαετίες; ας θυμόμαστε ότι η ΝΔ είναι η παράταξη που επιχείρησε να θέσει τέλος στον διχασμό. Μια φορά με τον Καραμανλή το 1974 και δεύτερη με τον Μητσοτακη το 1990. Απέτυχε παταγωδώς γιατί οι άλλοι επιδιώκουν τον διχασμό κι αφού η τακτική του να γυρίσεις να σε χτυπήσουν και στο άλλο μάγουλο είναι καλή μόνο για την άλλη ζωή, παρά πολύ καλά κάνουν και απαντάνε ειδικά σήμερα που η αριστερά έχει δείξει το αληθινό της πρόσωπο και ως κυβέρνηση.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και κάποια αλλά άρθρα εδώ μέσα τις τελευταίες ημέρες δημιουργούν τις ίδιες ακριβώς απορίες.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
30/08/2017, 16:04

Να προσθέσω στο σχόλιο του solid το αμίμητο περί αύξησης του κατώτερου μισθού από το οποίο πολλα βλήματα του ιδιωτικού τομέα σκέφτηκαν ότι θα σήμαινε αυτόματη αύξηση και όχι αυτόματη απόλυση και μαύρη εργασία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ναι ρε Σκυλακάκη αλλά στο κάλεσμα του Σαμάρα το 2012 δεν συμμετείχες. Και μη μου πεις ότι δεν εμπιστευόμουνα τη ΝΔ γιατί τα τελευταία άρθρα σου αποδεικνύουν ότι γνωρίζεις πολύ καλά ποιο θα ήταν το άλλο ενδεχόμενο. Έπαιξες κι εσυ την τύχη της χώρας στα ζαριά και τελικά χάσαμε όλοι μας γιατί αν είχε η κυβέρνηση Σαμάρα 5 βουλευτές παραπάνω μπορεί να είχε εκλεγεί πρόεδρος. Στα λόγια είσαστε όλοι καλοί.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όλοι πρέπει να το παίξουν ειδήμονες και να γράψουν μια άποψη. Τι σχέση μπορεί να έχει η Ελλάδα που χρειαζόταν τα δανεικά για να έχει φαΐ να φάει με την Μεγάλη Βρετανία που είναι πρώτη παγκοσμίως στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές και στις επιστήμες υγείας, έχει τον ισχυρότερο στρατό και την καλύτερη αστυνομία στην Ευρώπη και οικονομία σε μεγάλο βαθμό ελεύθερη ξέχασε να μας εξηγήσει.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
02/09/2017, 15:11

Δεν ξέρω αν μιλάς για μένα @solid αλλά πληροφοριακά πρώτον μπήκα με ΑΣΕΠ και ΠΑΡΑ τους πολιτικούς που συνεχώς μειώνανε τις θέσεις του ΑΣΕΠ και τις αντικαθιστούσαν από "κοινωνικά κριτήρια" και δεύτερον έχω παραιτηθεί από το δημόσιο. Όσο για σένα @dinstam αν διαβάσεις το προηγούμενο μήνυμα μου θα δεις ότι γνωρίζω πολύ καλά ότι οι συγκεκριμένοι δεν είναι φουκαράδες που τους οδηγεί στο λουκέτο η φορολογική αφαίμαξη.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πείτε τα κ.Μουμτζη γιατί υπάρχουν τα βλήματα που νομίζουν ότι σιγά-σιγά βελτιώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αφελείς που θέλουν να το πιστεύουν. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν βελτιώθηκαν οι αριστεροί μετά την επιτυχία της επανάστασης τους. Ο αριθμός των εκτελέσεων σίγουρα μειώθηκε σταδιακά αφού σφάξανε τους μισούς αντιφρονούντες και τρομοκράτησαν τους άλλους μισούς. Φαντάζομαι όμως ότι δεν το λέμε αυτό βελτίωση.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Για τον διχασμό φταίει η αριστερά κατά συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό. Ακόμα κι αν κανείς έχει πλήρη άγνοια του παρελθόντος μπορεί να δει το παρόν: Ένα μάτσο διεστραμμένοι που φαντάζονται ότι είναι επαναστάτες και θα επιβληθεί το "καλό" με τα όπλα, ο σεβασμός της διαφορετικής άποψης που δείχνουν τα συριζοτρολς, η φρασεολογία της κυβέρνησης και αν δεν σας φτάνουν όλα αυτά μελετήστε την συμπεριφορά των γνωστών σας αριστερών απέναντι σας. Πρέπει κανείς να είναι πραγματικά τυφλός για να μην βλέπει τέτοια σημάδια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γιατί πιστεύατε ότι θα φταίγανε οι ίδιοι για την καταστροφή;

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
31/08/2017, 21:37

Εντάξει, οι Εσθονοί υπέφεραν πολύ χειρότερα από εμάς αλλά κι εμείς με την σειρά μας έχουμε εμπειρίες που δεν έχουν οι δυτικές χώρες: Ανελέητο κυνηγητό της αριστείας στο σχολείο πολύ πριν ο Μπαλντας το πει ευθαρσώς ότι είναι ρετσινιά, πολλές χαμένες ώρες στις τελευταίες τάξεις του λυκείου με μαθήματα που δεν θα τα χρησιμοποιούσαμε ποτέ στην ζωή μας και στη συνέχεια ένα κρατικοκεντρικο σύστημα εισαγωγής που δεν έδινε καν στις σχολές το δικαιώματα να κάνουν προτάσεις για τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων. Αναφέρω χαρακτηριστικά ότι με Α στο International Baccalaureate ή στα International A levels μπορείς να εισαχθείς στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου αλλά όχι στα ελληνικά όπως και ότι στο χημικό μπαίνεις από κύκλο που δεν έχει την χημεία.

Αφου έμπαινες στο πανεπιστήμιο έβλεπες ότι ο νόμος δεν προστάτευε εσένα αλλά ένα σωρό αλήτες. Στη συνέχεια όταν τελειώνεις τις σπουδές σου σου κόβανε τα πόδια υποχρεώνοντας σε να κανείς ένα δύο ένα δυο και να είσαι αιχμάλωτος της διάθεσης του κάθε καραγκιόζη. Στο μεταξύ ανακαλύπτες ότι το πτυχίο σου δεν είχε αντίκρυσμα γιατί τα πανεπιστήμια, τα οποία ήταν μόνο κρατικά, δεν παρείχαν γνώσεις που επιθυμεί η αγορά εργασίας κι έτσι το δημόσιο φάνταζε ως η μόνη λύση όπου όμως κι εκει υπήρχε ανελέητος πόλεμος κατά της αξιοκρατίας. Αν παρ' όλα αυτά κατάφερνες να αποκτήσεις περιουσία ανακαλυπτες ότι ησουνα κορόιδο γιατί τις οικονομίες τις έκανες ώστε να έχεις να πληρώνεις φόρους.

Σιγουρα αν τα διαβάσει αυτά ένας Εσθονος θα αγανακτήσει γιατί έχει περάσει πολύ χειρότερα αλλά αν τα διαβάσει ένας Δυτικοευρωπαίος θα φρίξει ενώ οποίος τα έζησε αλλά έχει την τύχη να τα θυμάται από το εξωτερικό λέει "ποτέ ξανά" και ρίχνει μαύρη πέτρα πίσω του.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
17/10/2017, 18:26

ΠΕΤΣΟΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ

Η χρυσή αυγή τους πείραξε ως εγκληματική οργάνωση. Αν είχαν κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ το 1/10 του ξεσκονισματος που κάνανε στην χρυσή αυγή, σήμερα θα ήταν όλοι τους φυλακή και όχι στην κυβέρνηση.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κατ' αρχήν γιατί καθόμαστε και συζητάμε; Εγώ πριν ακόμα από αυτό το άρθρο είχα προσπαθήσει να είμαι αντικειμενικός αποδίδοντας σωστά τις ευθύνες και της αστυνομίας ενώ εσύ το μόνο που προσπαθείς να μας πείσεις είναι ότι α)Φταίει η αστυνομία που τους άφησε ελεύθερους και καμία αναφορά για τους κυβερνητικούς παράγοντες που δώσανε την εντολή, β)ότι δεν φταίει η αριστερά για την αναρχία που ζούμε σήμερα αφού σε χώρες όπως στην Κούβα δεν υπάρχει αναρχία (αστιεύεσαι, όταν έχουν την εξουσία ξεχνάνε τα μπλα μπλα περί ατομικών ελευθερίων).

Αυτό είναι το μόνο που σε ενδιαφέρει: Να μην φταίει η αριστερά και η κυβέρνηση. Και σα να μην έφτανε αυτό συνέχισες με μια μοναδική ικανότητα διαστρέβλωσης των λόγων και της πραγματικότητας που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει: α)το παράδειγμα με την διαταγή να κλέψεις από μία οικοδομή ενώ εδώ έχουμε μια διαταγή καθαρά υπηρεσιακού χαρακτήρα και τίποτα περισσότερο και β)το πρώτο από τα χωρία σου που μιλάει για παράνομη διαταγή και διαταγή που είναι ηθική αυτουργία σε εγκληματική πράξη. Προφανώς δεν είχαμε τίποτα από αυτά (αν κατάλαβα καλά μόνο την ηθική αυτουργία δεν είναι υποχρεωμένος να εκτελέσει).

Κατόπιν τούτου θεωρώ ότι δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω να πούμε κι έτσι δεν μπήκα στον κόπονα διαβάσω το δεύτερο χωρίο σου που και πολύ μεγάλο είναι και γεμάτο αναφορές. Αν νομίζεις ότι έχασα κάτι πολύ σημαντικό, γράψε μόνο αυτό το κομματι


Περισσότερα | Σχολιάστε

Θα του το έστηναν ευχαρίστως αν ήταν πιο σκληρός. Βλέπω ότι τον θεοποιούν οι προηγούμενοι συνομιλητές αλλά πολύ ανέχεται την φόρο λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο τίτλος υποσχόταν πολλά αλλά το άρθρο είναι φλύαρο. Για να μην το κουράζομαι: Ο Τσίπρας φοβάται ακριβώς για τον ίδιο λόγο που ο κομμουνισμός φοβάται τον φιλελευθερισμό. Συγκεκριμένα ο φιλελευθερισμός νικάει σε όλα τα επίπεδα συμπεριλαμβανομένης και της κοινωνικής πρόνοιας για την οποία τόσο μας τα έχουν πρήξει οι κομμουνιστές. Θα είναι όμως ο Μητσοτάκης Θάτσερ ώστε να κάνει σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις; να στείλει αστυνομία από το Λονδίνο να προστατεύσει τους εργαζόμενους από τον τραμπουκισμό των απεργών ανθρακωρύχων; να περάσει νόμους που θα περιορίζουν την δύναμη των συνδικάτων; Φοβάμαι ότι όλοι μας ξέρουμε την απάντηση αλλά δυστυχώς ο Μητσοτακης αυτή τη στιγμή είναι η μόνη λύση.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δηλαδή ο Τσιπρας κατηγορείται επειδή δεν αποκομματικοποιει το δημόσιο κι όχι επειδή δεν το ξηλώνει. Καλά κρασιά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μπράβο ρε stockfy που βρήκες την διαφορά ανάμεσα σε κομμουνισμό και φασισμό. Οι κομμουνιστές είναι επιπλεον άθεοι και ανθέλληνες μας λες. Πέρα από το ότι το άθεοι δεν είναι πλέον αλήθεια, δεν με ενδιαφέρει. Κι εγώ άθεος είμαι κι επιπλέον έτσι που είναι η Ελλάδα είναι πολύ λογικό να είναι κανεις ανθέλληνας.

Αλλου βρίσκεται η διαφορά, τη έχω ξαναγράψει εδώ μέσα και δεν θα πάψω να την επαναλαμβάνω μπάς και ξυπνήσει κάποτε ο κόσμος από την πλύση εγκεφάλου του ηθικού πλεονεκτήματος:

Στον κοινό φασισμό το κράτος ελέγχει στρατό, αστυνομία, ενημέρωση, εκπαίδευση, δικαστήρια. Στον κομμουνισμό ελέγχει αυτά ΣΥΝ οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα και πολλούς τομείς της προσωπικής ζωής όπως την κατοικία. Στην δικτατορία οι αντιφρονούντες δεν διορίζονταν στο δημόσιο. Σε άγρια χούντα θα φοβάται ο εργοδότης να τους δώσει δουλειά, όμως ακόμα κι εκεί μπορεί να ανοίξει κανείς το μαγαζάκι του ή να γίνει πλανόδιος πωλητής ή τεχνίτης. Στον κομμουνισμό ΟΧΙ. 1000δες αντιφρονούντες καταδικάστηκαν σιωπηλά σε ισόβια ανεργία. Αντίστοιχα και με την κατοικία. Το κράτος θα σου πει τι (και αν) σπίτι "δικαιούσαι".

Μην τρελαθούμε πια. Ο κομμουνισμός δεν είναι ίδιο πράγμα με τον φασισμό και οι κύριες διάφορες τους δεν είναι τι πιστεύουν αλλά τι κάνουν.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
03/08/2017, 15:21

Αυτό το άρθρο μου θυμίζει ένα απόσπασμα από Ρωσσική ταινία στα πρώτα χρόνια μετά από την απελευθέρωση. Αναφερόταν στα πρώτα χρόνια μετά την Οκτωβριανή επανάσταση και ο ήρωας εξηγεί:

"Πρόκειται για ένα μάτσο αστοιχείωτους, πανάσχετους που ξέρανε μόνο να βόσκουν πρόβατα. Παρουσίασαν αυτήν την ασχετοσύνη τους ως προσόν για να ανέβουν στην εξουσία και όταν τα κατάφεραν ξέχασαν ότι ήταν πανάσχετοι και ξαφνικά γίνανε παντογνώστες και ξέρουν τι σπίτι δικαιούσαι να έχεις, τι μισθό να παίρνεις, ποιος δικαιούται να ψωνίζει από καλά μαγαζιά, τι είδους σάπκα δικαιούσαι να έχεις κτλ."

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ας πρόσεχαν. Φέρουν και αυτοί τεράστια ευθύνη που ανέβηκε η αριστερά στην εξουσία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σιγά μην θέλει ο κόσμος να ξεφύγει από τους φαύλους και τους ψεύτες. Μια ζωή τέτοιους ψήφιζε συνειδητά. Πάντοτε ζήταγε αργομισθίες και διωγμό της αριστείας. Έχουν εθιστεί τόσο πολύ ωστε όταν τους υπενθυμίζεις τα λόγια του Παγκαλου σου απαντάνε θυμομενοι ότι αυτοί δεν φάγανε τίποτα. Ο κόσμος μόνο φιλελευθερισμό δεν θέλει. Θέλει να συμμετέχει κι αυτός στην ρεμούλα κι επειδή σήμερα λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν, έχει σοβαρό πρόβλημα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κατ αρχήν ο Cameron μόνο λαϊκιστής δεν ήταν. Οποίος το λέει αυτό σημαίνει ότι έχει πλήρη άγνοια. Και είναι εύκολο να τον κατηγορεί κανείς για το δημοψήφισμα. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι το ukip μάζεψε 14% χωρίς κανένα προεκλογικό προγραμμα εκτός από την έξοδο από την ΕΕ. 14% σκληροί αντιευρωπαϊστές χωρίς να υπολογίζονται αυτοί που παρέμειναν στους συντηρητικούς λόγω του δημοψηφίσματος. Με το δημοψήφισμα ο Cameron θα έλυνε το πρόβλημα οριστικά και ταυτόχρονα θα μπορούσε να πιέσει την ΕΕ για ειδικούς όρους όπως και πραγματικά τους πέτυχε. Το δημοψήφισμα χάθηκε γιατί το σαμποτάρισε πρώτος από όλους ο αληθινός (υπέρ)λαϊκιστής Corbyn και μετά κάποιοι στους συντηρητικούς που θελανε να ρίξουν τον Cameron. Σημαντικότερος απ όλους ένας ακόμα λαϊκιστής, ο Boris Johnson.

Τώρα όσον αφορά την Μ.Βρετανια, δεν με ανησυχεί η έξοδος από το κωλοχανειο που δίνει δισεκατομμύρια σε μια χώρα-Καταβόθρα χώρος σοβαρούς όρους και ταυτόχρονα στηρίζει τον Τσίπρα. Αυτό που με ανησυχεί είναι μην επωφεληθεί στην αναμπουμπούλα ο Corbyn.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ε καλά, η πρώτη φορά είναι;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όπου και να πάει κανείς πρέπει να φροντίσει όχι μόνο να πάρει πτυχίο αλλά και να αφελληνιστεί. Αν μείνει κολλημένος στην Ελλάδα το χασε το παιχνιδι

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και ο λόγος γι αυτήν την διαφορά είναι ότι ο αριστερός σοσιαλισμός είναι πολύ χειρότερος στην ιδεολογία του. Δεν είναι ότι βρέθηκαν κάποιοι κακοί άνθρωποι (τους οποίους ακόμα δεν έχει καταδικάσει η παγκόσμια αριστερά) αλλά ότι απλούστατα δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τίποτα διαφορετικό.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Περιμένω να δω τις δηλώσεις της ΟΛΜΕ. Για όσους δεν θυμούνται μιλάμε για την συνδικαλιστική οργάνωση που πολέμησε με πολύ πείσμα τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και την βάση του 10 για τα ΑΕΙ. Έχει και πολλές άλλες αμαρτίες που ελπίζω κάποια στιγμή να τις μαζέψω και να τις δημοσιεύσω.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κικέρωνα όταν λέω ότι ο Μητσοτάκης πρέπει να διπλασιάσει τον αριθμό των αστυνομικών, να τους δώσει εντολή να είναι αμείλικτοι και να περιποιείται τους επίορκους δικαστές, αυτό τι άλλο μπορεί να είναι εκτός από πολιτική βούληση; Και πραγματικά αυτή χρειάζεται γιατί είναι βέβαιο οτι παρά πολλοί μπήκαν στην αστυνομία για την σιγουριά, ακόμα και την λούφα. Και όσοι είχαν διάθεση για δουλειά την χάσανε ύστερα από τόσα χρόνια που έπρεπε πρώτα να πυροβολήσει ο κακοποιός και μετά να πυροβολήσουν αυτοί. Με αποκορύφωμα βέβαια να καταντήσουν ταξιτζήδες αναρχικων. Και ειδικά αυτό το θέμα πραγματικά το γνωρίζω καλύτερα γιατί έχω ζήσει κι εγώ πως η πολύ σαπίλα που σε περιτρυγιριζει στο τέλος σαπιζει κι εσένα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Νομίζεις @panekiz ότι η ΕΣΣΔ πούλησε μόνο τους Έλληνες κομμουνιστές; Έδωσε γραμμή και στους Πέρσες κομμουνιστές να συνεργαστούν με τον Χομεϊνί για να ρίξουν τον σαχη. Όταν πέτυχε η επανάσταση ο Χομεϊνί τους πετσόκοψε τους κομμουνιστές αλλά οι σχέσεις του με την ΕΣΣΔ δεν διαταράχθηκαν. Οι κομμουνιστές της Περσίας απλά θυσιάστηκαν για να πέσει μια φιλοαμερικανική κυβέρνηση και να αναλάβει ένας φονταμενταλισμός μεν αλλά φιλικός στην ΕΣΣΔ δε.

Οσον αφορά τον Θεοδωρακη, είναι ανάξιος λόγου. Όχι μόνο γιατί το δει χάσει λόγω ηλικίας αλλά και γιατί ακόμα και στα νιάτα του ήταν μια μέσα, μια έξω από το ΚΚΕ, υποστήριξε τον Μητσοτακη, μετά υποστήριξε τον Τσίπρα αλλά σύντομα άλλαξε γνώμη.

Περισσότερα | Σχολιάστε

"Μην επιτρέψετε στους επικριτές σας να σας αποθαρρύνουν και να σας αναγκάσουν να παρέκκλινετε από την πορεία σας".

Αυτο μου άρεσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο γιατί ο ΓΑΠ και η αριστερά αμέσως μετά τις εκλογές πάντα καλούσαν τον λαό να μην επιτρέψει στην δεξιά να εφαρμόσει την πολιτική της, την οποία μάλιστα μόλις είχε υπερψηφιστεί ο λαός! Ακριβώς επειδή δεν πετσόκοψαμε ποτέ αλύπητα όλους αυτούς τους αλήτες κατάντησε η Ελλάδα εδώ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Που να το προσέξει ο καημενουλης. Έχει πολύ δουλειά να στηρίζει συνεχώς τον άνθρωπο που τον έκανε πρόεδρο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ε δεν φαντάζομαι να είναι τόσο μεγάλο βλήμα ώστε να δώσει όπλα στον λαό.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η τελευταία φράση του άρθρου μου άρεσε πολύ. Πραγματικά δεν έχουν ιδέα τι τους περιμένει όταν ερθουν στην εξουσία και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά εξαπολύσει όχι μόνο το παρακράτος (συνδικάτα, συμμορίες αλητών) που πάντα έλεγχε αλλά και το κομματικό του κράτος που μεθοδικά στήνει καθημερινά. Η ΝΔ πρέπει να ακολουθήσει τον μόνο δρόμο που έχει κάποια ελπίδα:

ΠΕΤΣΟΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ

για αρχή να εξηγήσει ότι η σημερινή στάση της κυβέρνησης ακολουθεί κατά γράμμα τις αρχές του Μαρξισμού-Λενινισμού για απόλυτο έλεγχο του κράτους και εξόντωση της μεσαίας τάξης. Υπάρχουν και σημερινά παραδείγματα (Βενεζουέλα) και από την κοντινή ιστορία που ανέδειξε η Εσθονια. Όλα αυτά μας δείχνουν τις διαθέσεις και του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς. Όταν ο Σκουρλέτης έλεγε ότι θα λήστευε τα 160δις των καταθέσεων για να κάνει "ανάπτυξη" δεν έκανε γκάφα αλλά ικανοποιούσε το κοινό του. Οι υπόλοιποι όμως θα έπρεπε να είχανε πιάσει το μήνυμα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κάλμαρε αγόρι μου, δεν είναι η ΕΕ "αντιδραστική". Ένα κωλοχανειο είναι αφού το 2006 δεν μπόρεσαν ούτε πλειοψηφία 2/3 καταδικης του κομμουνισμού να πάρουν στο ευρώκοινοβουλιο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ναι Κικέρωνα αλλά μια από τις πολλές μεγάλες κουβέντες που έχει πει η Θάτσερ είναι "Οποιος κοιτάζει τις δημοσκοπήσεις δεν κυβερνά αλλά υπηρετεί". Αυτη την κουβέντα μαζί με τη μεταβολή της κοινής γνώμης που αναφέρεις ας την έχει υπ όψη του ο Μητσοτάκης και να μην διστασει να σαρώσει τα πάντα. Αν τελικα ο κυρίαρχος λαός τον ρίξει τότε θα του αξίζει να ξαναέχει έναν Τσίπρα.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
04/10/2017, 19:51

Δεν συνοδεύτηκε μας λέει το άνοιγμα της ΕΡΤ από κάποιες δόσεις ανεξαρτησίας. Τι λες ρε φίλε; για να γίνει ανεξάρτητη κάνανε τόσο αγώνα τα γκρουπουσκουλα; δεν πρέπει να αμοιφθουν για τον κόπο τους;

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
01/08/2017, 12:24

Δυστυχώς κ.Χειμώνα είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που πιστεύουν ότι κόμματα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είναι εκτός νόμου. Ή μάλλον να ήταν εκτός νόμου εδώ και πολλά χρόνια όταν δήλωναν ευθαρσώς την υποστήριξή τους σε τρομοκρατικές οργανώσεις ή παράνομες κινητοποιήσεις όπως αποκλεισμοί δρόμων και κάψιμο της Αθήνας. Κι επειδή κάνετε σύγκριση με την Χρυσή Αυγή καλώ κάθε αναγνώστη να σκεφτεί τι που θα βρισκόταν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αν η αστυνομία είχε ξεψαχνίσει τα στελέχη του στο 1/10 απ' όσο ξεψάχνισε την ΧΑ. Δεν πιστεύω βέβαια ότι αυτό θα έλυνε τα προβλήματα της Ελλάδας αλλά σίγουρα θα ήταν ένα σοβαρό πρώτο βήμα προς τη λύση τους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν το ήξερα ότι υπάρχει τόσο μεγάλη γραφειοκρατία στην ΕΕ. Άκουσον άκουσον. Για να σου δώσουν λεφτά πρέπει να εχεις καταθέσει .... business plan!!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και να σκεφτεί κανείς ότι πολλοί έλληνες προτιμούν την Ρωσσία από την Αμερική και την Γερμανία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι το καινούριο; πάντα οι αριστεροί εκτόξευαν διαφορά επίθετα σε όσους διαφωνούσαν μαζί τους. Είτε αυτοί ήταν αριστεροί, είτε δεξιοί.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Καλύτερα Τραμπ, Αμπε και διάφοροι άλλοι να αφήσουν τα μπλα μπλα, τις συνεργασίες και τις καταδίκες και να προβούν στη μοναδική ενέργεια που θα κάνει τον κόσμο ασφαλέστερο: Μερικοί πύραυλοι που θα καταστρέψουν όλες τις στρατιωτικές εγκαταστσεις της Β.Κορεας. Πριν είναι πολύ αργά! Αν είναι τόσο κότες και δεν τολμάνε ή τόσο πολιτικαντηδες και φοβούνται δημοσιεύματα σαν αυτά του Newsweek τότε τουλάχιστον να πιέσουν την Κίνα σταματώντας να εισάγουν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σταγόνα στον ωκεανό αλλά είναι καλό να βλέπεις ότι έστω και με μικρά βήματα η Ευρώπη αρχίζει να ξυπναει

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν ήσουν στο κόμμα δεν σε πείραζαν; ούτε καν αυτό δεν είναι αλήθεια. Γίνανε παρά πολλά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μέσα στο κόμμα κι την πλήρωναν όχι μόνο οι φιλόδοξοι που θέλαμε να ανέβουν αλλά και εκατομμύρια άλλοι που κάνανε κάποιες γκάφες επειδή χάσανε επεισόδια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τολμώ να πω ότι πολύ καλά τα είπε ο Αντεντοκουμπο για την Ελλάδα. Τον καταλαβαίνω γιατί σχεδόν τα ίδια πράγματα μπορώ να πω κι εγώ για την χώρα που με βοήθησε να γλύτωσω από την Ελλάδα. Υπάρχει όμως μια διαφορά: Ο Αντεντοκουμπο είπε ότι ο ίδιος δεν πίστευε στον εαυτό του ενώ εγώ πίστευα στον εαυτό μου και η Ελλάδα έκανε ότι μπορούσε για να με τραβάει πίσω.

Με την ευκαιρία, όταν ένας Έλληνας διαπρέπει στο εξωτερικό η Ελλάδα πρέπει να αισθάνεται ντροπή και όχι υπερηφάνεια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο ΣΥΡΙΖΑ την έχει πάθει σαν τον εγκλωβισμένο στο χρηματιστήριο. Περιμένει να δει μια ανοδική διόρθωση για να προκηρύξει εκλογές αλλά αυτή δεν έρχεται γιατί απλούστατα η μετοχή είναι χάλια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ακριβώς γι αυτόν τον λόγο θα νικήσει τελικά ο Κιμ και η Κίνα: Γιατί στις χώρες τους κανένα περιοδικό δεν θα τολμούσε ποτέ να δημοσιεύσει αντίστοιχο άρθρο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Υπερβολικές απαιτήσεις από ένα τσογλανακι των καταλήψεων και επικίνδυνο να γράφει κανείς ότι ο Τσιπρας προσπαθεί να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα. Δεν θελουμε ανθρωπους που προσπαθουν να προσαρμοστουν στην πραγματικότητα αλλά ανθρώπους που την γνωρίζουν. Όταν μάλιστα είναι κανείς πρωθυπουργός τότε οφείλει να την γνωρίζει καλύτερα και από τις τσέπες του, όχι να την μαθαίνει σιγά-σιγά και μάλιστα να περιορίζεται από τις ιδεοληψίες του.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όχι όλες οι ιδεολογίες ΘΒ γιατί η ρεμούλα μπορεί να υπάρξει μόνο στο κρατικό. Αν το ιδιωτικό παράγει μόνο χρέη τότε ή κλείνει ή γίνεται κρατικοδίαιτο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πραγματικά πολλοί γίνανε κομμουνιστές επειδή πίστεψαν το παραμύθι για έναν καλύτερο κόσμο. Όμως αυτοί είναι ολοένα και λιγότεροι γιατί έχει γίνει πλέον φανερό πως όταν λένε ισότητα δεν εννοούν ίσα δικαιώματα αλλά να αρπάξουν από αυτούς που έχουν. Όταν λένε ατομικές ελευθερίες εννοούν να τα κάνουν όλα γυαλιά-καρφιά και να μην τιμωρείται κανένας. Όταν λένε κοινωνική μέριμνα εννοούν να παίρνει ο κάθε τεμπέλης τέτοια επιδώματα ώστε να μπορεί να ζει "αξιοπρεπώς". Όταν μιλάνε για ειρήνη και αφοπλισμό εννοούν μόνο τον δυτικό κόσμο έστω κι αν Ιράν και Β.Κορέα σύντομα πρόκειται να έχουν πυρηνικά όπλα.

Καθόλου παράξενο που όλοι οι έντιμοι αριστεροί ηγέτες (π.χ.Κύρκος, Ιλιού) έχουν ήδη αποδημίσει εν Κυρίω ενώ από τους εν ζωή κανείς θα ξεχώριζε τον 95άρη Γλέζο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μα σε ποιον τα λένε όλα αυτά; ελέγχουν οι αντιφρονούντες συμμορίες αλητών να τα σπάνε όλα όταν η βουλή ψηφίζει έναν νόμο που δεν τους αρέσει; έχουν ποτέ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καλέσει τους αλήτες να κάψουν την Αθήνα όταν βρέθηκε η δικαιολογία; έχουν μήπως φρασεολογία μίσους ώστε να στέλνουν το μήνυμα σε φανατικούς δολοφόνους να σκοτώνουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους και δημοσιογράφους; έχουν κάψει ποτέ ζωντανούς στον χώρο εργασίας τους κάποιους που τόλμησαν να εργαστούν αντί να απεργήσουν (ή να απεργήσουν αντί να εργαστούν); έχουν βγάλει από την φυλακή δολοφόνους κατά συρροή για λόγους υγείας ή επειδή πρέπει να σπουδάσουν τα καημένα τα παιδιά παρ' όλο που είχαν την ... ατυχία και έγιναν δολοφόνοι;

Ποιος απ' όλους αυτούς λοιπόν έχει οργανώσει το σχέδιο των εμπρησμών ώστε να ρίξει αυτήν την "φιλολαϊκή" κυβέρνηση; ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν καν βγάλει τον κόσμο στους δρόμους για τα στοιχειώδη, ενώ ακόμα και στις πιο μαύρες μέρες τους δεν μπόρεσαν ούτε καν να πλησιάσουν αυτό που είναι η σημερινή κυβέρνηση.

Αν κρίνουμε από τις δημοσκοπήσεις που εξακολουθούν να δίνουν 16% στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Ζαμπούκας κάνει πολύ καλά που τα βάζει με τους παραλήπτες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο Σκουρλέτης είχε πει ότι θα χρησιμοποιούσε τα 160 δις των καταθέσεων για να κάνει "ανάπτυξη" και κρατάει την υπόσχεση του αφού οι φόροι πληρώνονται από τις καταθέσεις και όχι τα εισοδήματα ενώ ο δημόσιος τομέας αντί να μειώνεται διογκώνεται συνεχώς.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Από την κυβέρνηση δεν περίμενα τίποτα καλύτερο αλλά είναι στ' αλήθεια τόσο ξεφτιλισμένη η ΕΕ ώστε να τις μπλοκάρει τις αποφάσεις το μέλος-ζητιάνος; εκτός αν βολεύονται και αυτοί.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Για τον κομμουνισμό στην Ελλάδα το είχε γράψει εξαιρετικά εύστοχα ένας αρθρογράφος του capital. Τότε ήταν η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε 3-4% και το capital ήταν ένα σοβαρό portal

Το γεγονός πως στην Ελλάδα, μια χώρα που συνορεύει με την Βουλγαρία και την Αλβανία και είδε από πρώτο χέρι την εξαθλίωση των ανθρώπων που ερχόντουσαν να εργαστούν για μια μπουκιά ψωμί, υπάρχουν στην Βουλή δυο κόμματα σταλινικού τύπου φανερώνει την ροπή της φυλής στον κομπογιαννιτισμό και την φυγοπονία.

Αυτο ακριβώς έκανε κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι σκεφτόντουσαν ότι αντί για μνημόνια και όρους θα έγδυνε τους έχοντες κι αυτοί θα συνέχιζαν να τρώνε με επιδοτήσεις. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο κομμουνισμός οδηγεί πάντοτε στην οικονομική εξαθλίωση κι έτσι πρέπει συνεχώς να κατεβάζει το όριο του "έχοντα". Έτσι την πλήρωσαν πολλοί που τους ψήφισαν και αυτούς ειδικά δεν τους λυπάμαι καθόλου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πάντως @stockfy αυτοί οι πουλημένοι, πρώην φιλελεύθεροι που μας τα είχαν πρήξει ότι αν έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να κάνει μεταρρυθμίσεις γιατί δεν θα αντιμετώπιζε κινητοποιήσεις είχαν τελικά δίκιο: Έχουν κατασπαράξει το σύμπαν και δεν κουνιέται φύλο.

Περισσότερα | Σχολιάστε