LIBERALL
THINK TANKST
FORUMF
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Τρίτη 22/08/17
2ος χρόνος, ημέρα 660η

Επιστροφή στο forum Φιλελεύθερο forum forum@liberal.gr

Τα Θέματα του χρήστη Teacher

Αμετανόητος εμφανίζεται ο Σταύρος Κοντονής σχετικά με την άρνηση της Ελλάδας να συμμετάσχει στο Συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονία για τα θύματα του κομμουνισμού. Ο κ. Κοντονής με νέα του συνέντευξη προσπαθεί να διαχωρίσει τον κομμουνισμό από τον ναζισμό, λέγοντας ότι η κοινωνία πρέπει να αντιληφθεί ότι μιλάμε για κάτι διαφορετικό. «Υπάρχει προσπάθεια διαστρέβλωσης και αποσιώπησης της ιστορικής πραγματικότητας, ότι αφενός ο κομμουνισμός σε οποιαδήποτε μορφή του, δεν μπορεί να ταυτιστεί με αυτό το όνειδος του ναζισμού», τόνισε ο κ. Κοντονής στο ρ/σ Κόκκινο και υποστήριξε ότι το κείμενό του έχει αποσιωπηθεί από τα συστημικά ΜΜΕ.

Μάλιστα ισχυρίζεται ότι «το περιεχόμενο της άρνησης διατυπώνεται με τρόπο σαφή και καθαρό στο κείμενο της επιστολής που έδωσα στη δημοσιότητα».

Την ίδια ώρα απαντώντας στο σχόλιο του Ευ. Βενιζέλου λέει: «του κ. Βενιζέλου την ανακοίνωση την έχουν ολόκληρη... από τη δική μου επιστολή αποσιωπούν εντελώς τα ζητήματα... για την Άνοιξη της Πράγας, που γεννήθηκε από το ΚΚ της Τσεχοσλοβακίας το 1968 και έθεσε για πρώτη φορά στο παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα το ζήτημα του Σοσιαλισμού με ελευθερία και δημοκρατία, με ανθρώπινο πρόσωπο. Από εκείνη τη στιγμή δημιουργήθηκε το ρεύμα του ευρωκομμουνισμού. Όλα αυτά αποσιωπούνται ... αυτοί οι πλαστογράφοι μας κατηγορούν ότι δήθεν διαμορφώνουμε την Ιστορία κτλ. ... δεν έχουν ούτε το σθένος μία επιστολή να την βάλουν ολόκληρη, να την διαβάσει το αναγνωστικό κοινό και να βγάλει τα συμπεράσματά του ... είναι προπαγανδιστές που θυμίζουν Γκέμπελς, λογικές και πρακτικές ναζί».

«Ασυνάρτητο κείμενο αυτό του Ευ. Βενιζέλου»

Επανερχόμενος στις αναφορές Βενιζέλου στο Facebook και συγκεκριμένα το απόσπασμα που αναφέρει: «Κυρίως όμως αναρωτιέμαι τι είδους αντίδραση περιμένει η κυβέρνηση από την Εσθονία και άλλα κράτη - μέλη, ανάλογα με τις ειδικότερες ιστορικές ευαισθησίες καθενός που συμπίπτουν όμως στον κοινό παρονομαστή του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου; Αδιαφορία ή καταγραφή σε ένα αρχείο «δοσοληψιών» αλληλεγγύης και αλληλοκατανόησης; Ποιος εθνικός στρατηγικός στόχος υπηρετείται με τον τρόπο αυτό και ποια δημοκρατική και άρα παροδική κυβέρνηση νομιμοποιείται να προσδίδει ιδεολογικό ή μάλλον ιδεοληπτικό πρόσημο σε μια ολόκληρη χώρα τοποθετώντας την στο περιθώριο των κοινών ευρωπαϊκών αξιών και ιστορικών προσλήψεων;» ο κ. Κοντονής σχολίασε ότι «μου δίνει την εντύπωση ενός ασυνάρτητου κειμένου... κάτι θέλει να πει, το οποίο δεν το λέει».

«Πρέπει να γίνει κατανοητό στην κοινωνία», τόνισε ο υπουργός, «ότι υπάρχει προσπάθεια διαστρέβλωσης και αποσιώπησης της ιστορικής πραγματικότητας, ότι αφενός ο κομμουνισμός σε οποιαδήποτε μορφή του, δεν μπορεί να ταυτιστεί με αυτό το όνειδος του ναζισμού, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της εξόντωσης 6 εκατ. εβραίων, εκατομμυρίων άλλων αντιφρονούντων ή αιχμαλώτων πολέμου ... αφετέρου ότι δεν μπορεί κανείς να προσβάλλει το χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, που γεννήθηκε μέσα από την επέμβαση των Σοβιετικών στην Πράγα το 1968 ... διασπάστηκε το ΚΚΕ και δημιουργήθηκε το ΚΚΕ Εσωτερικού, ήρθαμε σε σύγκρουση οι γεννήτορες και η ηγεσία του ΚΚΕ Εσωτερικού ακριβώς με αυτές τις πρακτικές, λογικές και πολιτικές. ... Έρχονται σήμερα και αποδίδουν σταλινισμό στην ανανεωτική Αριστερά; Είναι γελοίοι και ανιστόρητοι».

Σχολιάζοντας την στάση της αντιπολίτευσης, ο ίδιος τόνισε ότι «έχουμε να κάνουμε με έναν ακροδεξιό κατήφορο της Νέας Δημοκρατίας που έρχεται σε σύγκρουση με το μεταπολιτευτικό της παρελθόν και με αυτό προσπάθησαν μεγάλοι ηγέτες της, ο Καραμανλής, ο Ράλλης, ο Μητσοτάκης, ο Στεφανόπουλος, να βγάλουν από την παράταξη το μίσος του εμφυλίου και τον αντικομμουνισμό».

«Εδώ, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τέτοιο φαινόμενο. Δεν ξέρω εάν έχουμε καταλάβει ότι αυτή η διαδικασία που δεν είναι τωρινή, απλώς παίρνει σάρκα και οστά, ιδεολογική κάλυψη, πλήττει τον πυρήνα της ίδιας της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας, γιατί είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που έχουμε να κάνουμε με μία τέτοια παρέμβαση, του ίδιου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», όπως τόνισε.

Αντίστοιχα, «έχουμε επίσης μία συντηρητική μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ που ταυτίζεται με τη Δεξιά και τη συντηρητική παράταξη. Όταν είχε κληθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου να καταδικάσει τη δικτατορία του Γιαρουζέλσκι στην Πολωνία, αρνήθηκε ... ήθελε να δώσει ένα μήνυμα ότι δεν μπορούν να υπάρχουν ταυτίσεις, επικίνδυνες σε αυτά τα ζητήματα. Αυτό το ζήτημα αποδεικνύει τη συντηρητική μετατόπιση όχι μόνο της ΝΔ προς ακροδεξιές θέσεις και εμφυλιοπολεμικά κηρύγματα, αλλά και του κεντρώου χώρου ... προς συντηρητικές κατευθύνσεις. Αυτό είναι πολύ δυσάρεστο», είπε ο κ. Κοντονής.

Φωτογραφία: SOOC

Περισσότερα | Σχολιάστε

Θετικά αποτίμησε την πρώτη διετία διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα RealNews, εκτιμώντας ότι έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο. Ερωτηθείς για τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, απάντησε πως οι σημαντικές διαφορετικές απόψεις σε επιμέρους θέματα διαμορφώνουν το πεδίο για ανοχή ή συναίνεση, χωρίς να προδιαθέτουν ημερομηνία λήξης για τη συνεργασία.

Αναφορικά με τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα το προηγούμενο διάστημα, σημείωσε πως ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας, οι υπηρεσίες και οι Περιφέρειες λειτούργησαν αποτελεσματικά και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Πρόσθεσε πως οι πυρκαγιές που έκαιγαν στη Μεσόγειο περιόρισαν τη δυνατότητα της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα. Για το ενδεχόμενο εμπρηστικών ενεργειών ο κ. Βούτσης είπε: «Ήταν και είναι πάντοτε παρόν και δυστυχώς στη χώρα μας έχουμε πικρή εμπειρία από καταστροφές πολύ μεγαλύτερης έκτασης ποσοτικά και ποιοτικά». Ωστόσο τόνισε πως η Ελλάδα προχώρησε στην έγκαιρη, επέκταση των συμβάσεων εργασίας και στη συντήρηση του στόλου, αποφάσεις που βοήθησαν «ώστε το επαγγελματικό προσωπικό να κρατήσει τη ραχοκοκαλιά του». Ο πρόεδρος της Βουλής, πάντως, για τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών υπογράμμισε: «Δεν νομίζω ότι όποιος κάνει εύκολη και ακραία κριτική κερδίζει στην κοινή γνώμη, αλλά μάλλον εκτίθεται».

Ο Νίκος Βούτσης είπε εξάλλου, ότι είναι ζήτημα του πρωθυπουργού και των αρμόδιων κυβερνητικών οργάνων η συνεχής ενίσχυση της δυναμικής και της αποτελεσματικότητας του κυβερνητικού έργου. Ανέφερε ότι «η ενίσχυση του συντονισμού και η διαμόρφωση ισχυρού και μόνιμου θετικού κοινωνικού πρόσημου στις πολιτικές είναι χωρίς αμφιβολία τα πεδία στα οποία η κυβέρνηση θα δοκιμαστεί και στο αμέσως προσεχές διάστημα». Ο Νίκος Βούτσης τόνισε πως παρά το γεγονός ότι η απουσία ουσιαστικής πολιτικής αντιπολίτευσης, ευνοεί την κυβέρνηση δεν επιτρέπεται ο ελάχιστος εφησυχασμός αφενός απέναντι στα ανοιχτά κοινωνικά ζητήματα και αφετέρου στις απαιτήσεις των δανειστών, ωστόσο συμπλήρωσε ότι «δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι και η αίσθηση αυτή ανατροφοδοτείται με τα στοιχεία της πραγματικής οικονομίας σε κρίσιμους δείκτες». Ερωτηθείς για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, παρέπεμψε στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. 

Για την επικείμενη τρίτη αξιολόγηση ο Νίκος Βούτσης ζήτησε να αποφευχθεί η τάση ορισμένων από τους ισχυρούς πόλους των δανειστών να «μηδενίζουν το κοντέρ», επαναφέροντας ζητήματα που έχουν κλείσει σε προηγούμενες φάσεις και εκτίμησε πως με το πέρας του «εκλογικού κύκλου» στην Ευρώπη με τις γερμανικές εκλογές, θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την «ατζέντα της κοινωνικής Ευρώπης» που θα αποτελέσει ειδικό θέμα σε ανώτατο διακυβερνητικό επίπεδο στην ΕΕ. 

Ο πρόεδρος της Βουλής ρωτήθηκε για τις τροπολογίες της κυβέρνησης που έρχονται σε άσχετα νομοσχέδια και τις επικρίσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση και απάντησε πως έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες ώστε να μειώνονται αρνητικά φαινόμενα στη νομοθέτηση και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και πρόσθεσε πως «η αντιπαράθεση πάνω σε αυτό το ζήτημα, ιδιαίτερα με την αξιωματική αντιπολίτευση, παίρνει μερικές φορές διαστάσεις που υπαγορεύονται περισσότερο από την ανάγκη επικοινωνιακών χειρισμών».

Για τις δηλώσεις του ότι η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται στην ατζέντα, Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών ή Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια, απάντησε: «Έθεσα ένα αυτονόητο πλαίσιο για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος (...) στον έντονο δημόσιο διάλογο που γίνεται έτσι κι αλλιώς για αυτά τα ζητήματα σημειώνω τους θετικούς προβληματισμούς και τις επιχειρηματολογημένες ενστάσεις που εκφράστηκαν από πολλές πλευρές» και καταλήγοντας τόνισε: «Πρέπει να οικοδομούμε συναινέσεις και συνθέσεις μέσα από τις αντιπαραθέσεις και όχι μέσα από την άκριτη αποδοχή παραδοσιακών στερεοτύπων». 

Ερωτηθείς εάν ο ίδιος τροφοδοτεί μια σύγκρουση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε: «Δεν αισθάνομαι, ούτε τροφοδοτώ κανενός είδους σύγκρουση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε όσα ζητήματα ο ίδιος θεωρεί ότι υπάρχουν προβλήματα είτε για τη λειτουργία της Βουλής, είτε για πρωτοβουλίες και απόψεις του προέδρου της Βουλής, αισθάνομαι την υποχρέωση, μέσα στην Ολομέλεια ή και γραπτώς, να απαντάω με θεσμικό τρόπο» ενώ για το ενδεχόμενο να κατατεθεί από τη ΝΔ πρόταση μομφής, είπε: «Προφανώς έχουν κάθε δικαίωμα να προβούν σε μια τέτοια ενέργεια. Επί της ουσίας όλοι νομιμοποιούμαστε και κρινόμαστε ενώπιον του λαού και των αντιπροσώπων του».

Με αφορμή την πρόταση για προγραμματικό διάλογο με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε: «Η πρόταση για συμπόρευση όσων δυνάμεων μπορούν να συνδιαμορφώσουν τον προοδευτικό κοινωνικό πόλο είναι παρούσα, σε αντιδιαστολή βεβαίως με το παλαιό πολιτικό σύστημα και τα στερεότυπα του δικομματισμού».

Τέλος ερωτηθείς για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και για το εάν θα ολοκληρωθεί με τη λήξη της κυβερνητικής θητείας σημείωσε: «Η αγωνία που διακατέχει όσους, πολιτικούς και οικονομικά συμφέροντα, πολεμούν τη σημερινή κυβερνητική συνεργασία δεν επιτρέπει στους ίδιους να αποφύγουν τον χαρακτηρισμό ότι εμφορούνται από το τραύμα της "έλλειψης εξουσίας"» και συμπληρώνει: «Οι σημαντικές μερικές φορές διαφορετικές απόψεις σε επιμέρους θέματα αναδεικνύονται και διαμορφώνουν το πεδίο για ανοχή ή συναίνεση, χωρίς να προδιαθέτουν ημερομηνία λήξης για τη συνεργασία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: SOOC

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κάθε απόπειρα εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό είναι ανιστόρητη και επικίνδυνη, ιδίως σε μια περίοδο που η άκρα δεξιά επιχειρεί να ξανασηκώσει κεφάλι στην Ευρώπη, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, στην οποία χαρακτηρίζει την απόφαση του Στ. Κοντονή αυτονόητη και επιβεβλημένη.

Παράλληλα, σημειώνει ότι οι αντιδράσεις της ΝΔ για τη συγκεκριμένη επιλογή δείχνουν τη σταθερή εμμονή της στη λεγόμενη «θεωρία των δύο άκρων».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, να μη συμμετάσχει στο συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονία στο πλαίσιο της προεδρίας της στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα» ήταν αυτονόητη και επιβεβλημένη.

Κάθε απόπειρα εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό είναι ανιστόρητη και επικίνδυνη, ιδίως σε μια περίοδο που η άκρα δεξιά επιχειρεί να ξανασηκώσει κεφάλι στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αντιδράσεις της ΝΔ για τη συγκεκριμένη επιλογή δείχνουν τη σταθερή εμμονή της στη λεγόμενη "θεωρία των δύο άκρων", η οποία το μόνο που κάνει είναι να αθωώνει τον ναζισμό». 

Φωτογραφία SOOC

Περισσότερα | Σχολιάστε

«Κομμουνισμός και ναζισμός δεν μπορεί να είναι μέρη της ίδιας εξίσωσης» δήλωσε το Σάββατο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη, με αφορμή την άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή για συμμετοχή σε συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονική Προεδρία της ΕΕ με τίτλο «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα».

Όπως είπε η κυρία Γιαννακάκη, ο ναζισμός είχε μονό μια μαύρη εκδοχή, ενώ ο κομμουνισμός είχε πολλές εκδοχές που γέννησαν πολλά ρεύματα, ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνεται προσπάθεια ταύτισης των δυο.

Χαρακτήρισε «ατυχή» την πρωτοβουλία της Eσθονικής Προεδρίας, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να ταυτίζονται τα εγκλήματα του σταλινισμού με τον κομμουνισμό. Ερωτηθείσα δε για τυχόν διπλωματικές επιπτώσεις για τη στάση της κυβέρνησης η κ. Γιαννακάκη δήλωσε ότι σε τέτοια θέματα δεν είναι δυνατόν να γίνονται εκπτώσεις.

«Η λογική του επίμαχου συνεδρίου σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την οπτική της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού», είχε σημειώσει μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης σε επιστολή του προς την Εσθονική προεδρία.

Πηγή: skai.gr

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σε μια προκλητική δήλωση, λίγες ώρες μετά την απόφαση του Στ. Κοντονή να μην συμμετάσχει η Ελλάδα σε συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέμα: «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα», προχώρησε η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, χαρακτηρίζοντας φιλοναζί τους Εσθονούς. 

Σε ανάρτησή της στο Twitter, με αφορμή το σχόλιο ενός άλλου χρήστη, στην οποία αναφέρεται ότι «υπάρχει ένας όρος για όσους λένε ότι "και οι δύο πλευρές είναι κακές" όταν η μια πλευρά είναι οι ναζί. Αποκαλούνται φιλοναζί» η Γ.Γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έγραψε: «Γράφτηκε για τον Τραμπ και το #Charlottesville, αλλά ταιριάζει απόλυτα και στους Εσθονούς και στο Συνέδριό τους».

Υπενθυμίζεται πως χθες, με επιστολή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση να συμμετάσχει η Ελλάδα στο Διεθνές Συνέδριο, που διοργανώνεται στις 23 Αυγούστου, στο Ταλίν, στο πλαίσιο της Εσθονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην επιστολή τονίζεται, μεταξύ άλλων, πως η «πρωτοβουλία διοργάνωσης ενός συνεδρίου με το συγκεκριμένο περιεχόμενο και τίτλο, στέλνει ένα λανθασμένο και επικίνδυνο πολιτικό μήνυμα».

Διαβάστε ακόμα:

- «Όχι» Κοντονή στη συμμετοχή της Ελλάδας σε συνέδριο για τα εγκλήματα από κομμουνιστικά καθεστώτα

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα σχόλια του χρήστη Teacher

Στο τέλος το χαλάει γιατί αφήνει να εννοηθεί ότι είναι κάποιοι που δεν εφάρμοσαν τον κομμουνισμό για το καλό του λαού ενώ η πραγματικότητα είναι ότι όλοι αυτοί του προλεταριάτου είναι υπέρ της αργομισθίας και της αρπαγής του ξένου πλούτου. Ο σοσιαλισμός απλώς ποτέ δεν έδωσε τα προϊόντα της αρπαγής σε όλους γιατί απλούστατα ΔΕΝ φτάνουν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η λογική που ακολουθεί το άρθρο είναι ο κύριος λόγος που η αριστερά μπορεί να έχει κάνει τόσα εγκλήματα και στην Ελλάδα και στις χώρες του υπαρκτού αλλά έχει ηθικό πλεονέκτημα. Όχι, θα τους απαντάμε συνέχεια ρίχνοντας τους όλη την αλήθεια στη μούρη. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που δεν αντέχουν με τίποτα. Αν τους αγνοούμε μιλάνε μόνο αυτοί και ο οποιοσδήποτε λαός μπορεί τελικά να πιστέψει οτιδήποτε αν το ακούει συχνά και χωρίς αντίλογο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι ολοφάνερο ότι βλέπουμε αυτό το θέμα εντελώς διαφορετικά. Για παράδειγμα θα σε ρωτούσα τι έκανε η Ελλάδα για μένα ώστε να αξίζει τέτοια θυσία αλλά με πρόλαβες με τον Κέννεντυ. Που φυσικά και διαφωνώ και η πατρίδα δεν κερδίζει αν μπουζουριάζει τον κάθε πολίτη αλλά αντιθέτως όταν δίνει στον κάθε πολίτη την δυνατότητα να κάνει αυτό για το οποίο είναι ικανός. Στην χώρα του Κέννεντυ πάντως το έχουν καταλάβει πολύ καλά αυτό το πράγμα.

Τώρα για τις χώρες που ανέφερες, η Ρωσσία μόνο ανεπτυγμένη και ελεύθερη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, το Ισραήλ είναι περικυκλωμένο από ορκισμένους εχθρούς ενώ από τις υπόλοιπες καμία δεν έχει ισχυρό στρατό. Αντιθέτως η Μεγάλη Βρετανία έχει λιγότερους άντρες από την Ελλάδα και δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για την αποτελεσματικότητα του Βρετανικού στρατού. Λυπούμαι για την Σουηδία ενώ τυχαίνει να γνωρίζω για την Ελβετία ότι δεν είναι ακριβώς θητεία αλλά καλούνται σε διάφορες περιόδους της ζωής τους και μικρά χρονικά διαστήματα. Σίγουρα απαράδεκτο.

Καλό καλοκαίρι και σε σένα

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
06/08/2017, 21:29

Μη μου λες πότε είναι το βίντεο να μου πεις πότε σφάξανε την Γκάντι και τότε θα σου απαντήσω γι αυτούς που σφάζουν για την ιδεολογία τους ΣΗΜΕΡΑ. Για τους γονείς τα είπαμε: Τα παιδιά των προσφύγων θα πήγαιναν σχολείο ΑΛΛΕΣ ώρες και όχι μαζί με τα ελληνόπουλα αλλά οι γονείς ήταν υστερικοί και φοβόντουσαν. Δεν τους βαφτίζω ρατσιστές. Παρτάκηδες, άσχετους και μίζερους τους χαρακτηρίζω.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Από την κυβέρνηση δεν περίμενα τίποτα καλύτερο αλλά είναι στ' αλήθεια τόσο ξεφτιλισμένη η ΕΕ ώστε να τις μπλοκάρει τις αποφάσεις το μέλος-ζητιάνος; εκτός αν βολεύονται και αυτοί.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όσο και να χτυπιούνται και όσο και να προσπαθούν να υποστηρίζουν την κυβέρνηση παίζοντας το ανεπηρέαστοι δεν θα τους περάσει γιατί απλούστατα το Ευρωπαϊκό δικαστήριο είναι ανώτερο από οποιοδήποτε εθνικό. Μάλιστα ας θυμηθούμε και το αδίκημα: Δημοσίευσε τα στοιχεία χωρίς να έχει πάρει την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μπράβο σωτήρα της Ευρώπης. Που ξέρεις αν δεν κράταγες την Ελλάδα στο Ευρώ ίσως να είχε μείνει μέσα η Μεγάλη Βρετανία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και ποιος είπε ότι θέλουν να πάρουν πρωτάθλημα; την εξουσία θέλουν να πάρον και αυτό μπορεί να γίνει με μια καλή μεταγραφή.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
03/08/2017, 15:21

Αυτό το άρθρο μου θυμίζει ένα απόσπασμα από Ρωσσική ταινία στα πρώτα χρόνια μετά από την απελευθέρωση. Αναφερόταν στα πρώτα χρόνια μετά την Οκτωβριανή επανάσταση και ο ήρωας εξηγεί:

"Πρόκειται για ένα μάτσο αστοιχείωτους, πανάσχετους που ξέρανε μόνο να βόσκουν πρόβατα. Παρουσίασαν αυτήν την ασχετοσύνη τους ως προσόν για να ανέβουν στην εξουσία και όταν τα κατάφεραν ξέχασαν ότι ήταν πανάσχετοι και ξαφνικά γίνανε παντογνώστες και ξέρουν τι σπίτι δικαιούσαι να έχεις, τι μισθό να παίρνεις, ποιος δικαιούται να ψωνίζει από καλά μαγαζιά, τι είδους σάπκα δικαιούσαι να έχεις κτλ."

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εξαιρετικό άρθρο αλλά μην το παρατραβάμε. Χρειάζεται η τριτοβάθμια εκπαίδευση ακόμα και σε μια τέτοια χώρα. Αν μάλιστα είναι σωστή θα μπορέσει να διορθώσει κάπως και τη χώρα επιρρεάζοντας τις κυβερνήσεις. Αν για παράδειγμα μια κυβέρνηση ακούσει τους πανεπιστημιακούς που προτείνουν μεταρρυθμίσεις προς την ελεύθερη οικονομία, τότε θα αλλάξει σιγά-σιγά κι η κοινωνία με την αρχή του "το αγώγι ξυπνάει τον αγωγιάτη". Στην ΕΣΣΔ μάλιστα ο ακαδημαϊκός κόσμος αποτελούσε πάντα πηγή αντίστασης. Ή μπας και νομίζετε ότι ήταν κοτσάνα αυτό που είπε πρόσφατα ο Γάβρογλου ότι σε όποιον πανεπιστημιακό δεν του αρέσει να φύγει στο εξωτερικό; Αυτοί έχουν μελετήσει πολύ καλά και τις μεθόδους του υπαρκτού και τα σημεία που τον έκαναν να χάσει τον έλεγχο. Φυσικά λίγοι από τους πανεπιστημιακούς είναι σοβαροί γιατί όπως είπα κάποτε λόγω της εμπειρίας μου στην Βθμια "από την 1η δημοτικού μέχρι το δημόσιο με βίσματα".

Περισσότερα | Σχολιάστε

Περιμένω να δω τις δηλώσεις της ΟΛΜΕ. Για όσους δεν θυμούνται μιλάμε για την συνδικαλιστική οργάνωση που πολέμησε με πολύ πείσμα τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και την βάση του 10 για τα ΑΕΙ. Έχει και πολλές άλλες αμαρτίες που ελπίζω κάποια στιγμή να τις μαζέψω και να τις δημοσιεύσω.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
02/08/2017, 15:22

Πριν εκλεγούν έλεγα συνέχεια

ΠΕΤΣΟΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ

Όσο καθυστερούμε να κάνουμε το αυτονόητο, τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα. Όσο για το ότι θα πέσουν με πάταγο, ναι θα πέσουν γιατί είμαστε μέλος της ΕΕ. Διαφορετικά θα γινόμασταν Βενεζουέλα κι ακόμα χειρότερα γιατί δεν έχουμε πετρέλαιο. Το ερώτημα μου όμως είναι, τι θα γίνει όταν πέσουν; θα συνεχίσουν να έχουν βουλευτικές έδρες και αργότερα βουλευτικές συντάξεις; θα συνεχίζουν να καλούν τις συμμορίες τους που τώρα προστατεύουν ώστε να τα κάνουν όλα λίμπα όποτε κάποια κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει έναν σωστό νόμο;; θα μας ξανάρθουν ύστερα από κάποια χρόνια επειδή ο κόσμος ξεχνάει εύκολα;;;;;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πραγματικά πολλοί γίνανε κομμουνιστές επειδή πίστεψαν το παραμύθι για έναν καλύτερο κόσμο. Όμως αυτοί είναι ολοένα και λιγότεροι γιατί έχει γίνει πλέον φανερό πως όταν λένε ισότητα δεν εννοούν ίσα δικαιώματα αλλά να αρπάξουν από αυτούς που έχουν. Όταν λένε ατομικές ελευθερίες εννοούν να τα κάνουν όλα γυαλιά-καρφιά και να μην τιμωρείται κανένας. Όταν λένε κοινωνική μέριμνα εννοούν να παίρνει ο κάθε τεμπέλης τέτοια επιδώματα ώστε να μπορεί να ζει "αξιοπρεπώς". Όταν μιλάνε για ειρήνη και αφοπλισμό εννοούν μόνο τον δυτικό κόσμο έστω κι αν Ιράν και Β.Κορέα σύντομα πρόκειται να έχουν πυρηνικά όπλα.

Καθόλου παράξενο που όλοι οι έντιμοι αριστεροί ηγέτες (π.χ.Κύρκος, Ιλιού) έχουν ήδη αποδημίσει εν Κυρίω ενώ από τους εν ζωή κανείς θα ξεχώριζε τον 95άρη Γλέζο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ε καλά, η πρώτη φορά είναι;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ένα σχόλιο για το ότι οι πολίτες πρέπει να βρίσκονται στη βουλή και μάλιστα να παρακολουθούν και συνεδριάσεις:

Στο βρεττανικό κοινοβούλιο επιτρέπεται να εισέρχονται πολίτες. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να περάσουν από την ασφάλεια όπου πέρα από έλεγχο για επικίνδυνα αντικείμενα θα αφήσουν και τα στοιχεία τους. Στη συνέχεια υπάρχουν χώροι που μπορούν να βρίσκονται και χώροι απαγορευμένοι. Η αίθουσες συνεδριάσεων είναι απαγορευμένοι αλλά υπάρχει μια μεγάλη αίθουσα όπου μπορούν να παρακολουθούν την συνεδρίαση από τηλεόραση.

Με την ευκαιρία να πω επίσης ότι όλες οι ψηφοφορίες είναι ονομαστικές και μάλιστα νομίζω ότι καταγράφεται και στα πρακτικά τι ψήφισε ο καθένας. Γι αυτό άλλωστε κι υπάρχει κοινοβούλιο και όχι αγέλες κομματαρχών.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
01/08/2017, 12:24

Δυστυχώς κ.Χειμώνα είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που πιστεύουν ότι κόμματα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είναι εκτός νόμου. Ή μάλλον να ήταν εκτός νόμου εδώ και πολλά χρόνια όταν δήλωναν ευθαρσώς την υποστήριξή τους σε τρομοκρατικές οργανώσεις ή παράνομες κινητοποιήσεις όπως αποκλεισμοί δρόμων και κάψιμο της Αθήνας. Κι επειδή κάνετε σύγκριση με την Χρυσή Αυγή καλώ κάθε αναγνώστη να σκεφτεί τι που θα βρισκόταν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αν η αστυνομία είχε ξεψαχνίσει τα στελέχη του στο 1/10 απ' όσο ξεψάχνισε την ΧΑ. Δεν πιστεύω βέβαια ότι αυτό θα έλυνε τα προβλήματα της Ελλάδας αλλά σίγουρα θα ήταν ένα σοβαρό πρώτο βήμα προς τη λύση τους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ σωστά τα λέτε κ.Μουμτζή. Πρώτη δουλειά της επόμενης κυβέρνησης είναι να κυρήξει παράνομα τα κόμματα της αριστεράς. Το έκανε πρόσφατα η Πολωνία: Απαγόρευσε να εξυμνεί κανείς δημόσια τον κομμουνισμό. Πρέπει να πάθουμε ότι πάθανε οι Πολωνοί για να μάθουμε;

Και να μην πιάνουν κανέναν οι "δημοκρατικές" ευαισθησίες γιατί και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ παρελθόν υποστήριξης τρομοκρατικών οργανώσεων και το ΚΚΕ δεν έχει δηλώσει ποτέ ότι αποδέχεται το σύνταγμα παρά μόνο υπεκφυγες του τύπου "εμείς δεν το ψηφίσαμε". Και το νομικό υπόβαθρο υπάρχει και κυρίως ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Για να μην τα πολυλογούμε ο Παππάς χτίζει σοσιαλισμό. Κι ευτυχώς που ανήκουμε στην ΕΕ και ο νόμος θα καταρρεύσει με την πρώτη προσφυγή γιατί στο κάτω-κάτω και οι Τσάβες-Μαδούρο με εκλογές ανέβηκαν στην εξουσία αλλά μόνο με πολύ αίμα θα κατέβουν από αυτήν.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
07/08/2017, 16:48

να προσθέσω στο σχόλιο του LaM ότι ήταν μια από τα ίδια αλλά εναντίον της ΕΣΣΔ. Γι αυτό και μόνο υποστήριξαν την αλληλεγγή στην Πολωνία ενώ πάντα είχαν καλές σχέσεις με την Κίνα και τον Τσαουσάσκου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Να προσθέσω και κάτι που ξέχασε ο κ.Μουμτζής για τους αγώνες της αριστεράς:

Τιμάτε κάτι που καπέλωσε τον συνδικαλισμό κι αντί να ασχολούνται με τα δικαιώματα των διαφόρων κλάδων ασχολούνται με το πως θα χρησιμοποιούν το παραμικρό πρόβλημα για να πετύχουν πολιτικούς στόχους, πολλές φορές ενάντια στα συμφέροντα του κλάδου που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν;

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
08/08/2017, 11:53

Ομολογώ πάντως ότι έχει και κάποιο δίκιο ο Παπαδημούλης. Ο Πύρρος Δήμας έπρεπε να είχε μιλήσει 2.5 χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει τα πάντα. Όχι μόνο τώρα που η λαίλαπα έπιασε κι αυτόν. Αν ήταν έξυπνοι στον ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελαν να είμαστε όλοι μας σαν τον Δήμα αλλά όπως εξήγησα αλλού χτυπάει στο βασικό κόμπλεξ των αριστερών κι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημά τους.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
29/07/2017, 11:46

Η δική μου απορία τι θα κάνουμε εμείς αφού τους διαολοστείλουμε. θα αρκεστούμε στο γεγονός ότι φύγανε ή θα τους ψήσουμε ζωντανούς όπως τους ταιριάζει;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κατ' αρχήν αμφιβάλλω ότι η συντρηπτική πλειονότητα της Ελληνικής κοινωνίας διαφωνεί με το νόμο του Γάβρογλου. Αντιθέτως, αν όχι η πλειψηφία σίγουρα πάρα πολλοί, χαίρεται που δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά τους να γίνουν σημαιοφόροι, κάτι που δεν θα κατάφερναν ποτέ με την αξία τους.

Δεύτερον η λογική του είναι και καθαρά σοσιαλιστική και 100% αντεθνική. Αν θέλουν όλοι οι μαθητές να σηκώσουν την σημαία τότε να τους στέλνει το μήνυμα ότι η σημαία είναι κάτι ιερό και αυτό θα το πετύχει μόνο αν την παίρνει ο πρώτος.

Τέλος και στο επιχείρημα ότι όλοι πάνε στον στρατό έπρεπε κάποιος να του απαντήσει ότι και στο στρατό θα έπρεπε να πηγαίνουν μόνο οι καλύτεροι. Και γιατί όλοι οι ισχυροί στρατοί στον κόσμο αποτελούνται από επαγγελματίες-ντερέκια και γιατί μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της και θέλει να προκόψει δεν πρέπει να κόβει τα φτερά των νέων δημιουργικών ανθρώπων για να μαθαίνουν εν-δύο, εν-δυο. Αλλά φυσικά αυτό το τελευταίο ισχύει για χώρες που σέβονται τον εαυτό τους και θέλουν να προκόψουν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Επιτέλους βρέθηκε κάποιος που το είπε. Το άρθρο της κα.Θεοπεφτάτου που δημοσιεύει σήμερα το liberal είναι ένα τίποτα μπροστά στα συνολικά ρουσφέτια που έχουν σκοπό να κάνουν. Ο Μ(μέγας).Μητσοτάκης είχε πει κάποτε ότι κοινωνική πολιτική με δανεικά δεν υπάρχει (σιγά μην ξαναεκλεγόταν με τέτοια συνθήματα). Ο λόγος είναι ότι σε αυτήν την περίπτωση τα σημερινά "κοινωνικά" επιδώματα θα πρέπει τα επόμενα χρόνια να πληρωθούν (π.χ. να μπούμε σε μνημόνια και να μας φταίνε οι Γερμανοί γι αυτό) και γι αυτό ακριβώς και θα δανειστεί όσο μπορεί η σημερινή κυβέρνηση: Για να τα πληρώσει ο Μητσοτάκης.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είναι πάντως άπαιχτοι. Νομίζαμε πως το σύνθημα "Οι άλλοι ήταν καλύτεροι;" ήταν το τελευταίο οχυρό τους. Κάναμε όμως λάθος γιατί τώρα έχουν το "δεν είμαστε και πολύ χειρότεροι" 'όμως είναι!!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ας πρόσεχαν. Φέρουν και αυτοί τεράστια ευθύνη που ανέβηκε η αριστερά στην εξουσία.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
έκανε σχόλιο στο θέμα Ευτυχισμένο το 2014!
26/07/2017, 12:58

Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς ονομάζεις αποστασία αφού ο Σαμαράς κέρδισε τις εκλογές το 2012 αλλά μπορώ να σου πω κι άλλες διαφορές. Κάποιες είναι ποσοτικές όπως φορολογικοί συντελεστές, άνθρωποι που το σκάσανε στο εξωτερικό ενώ άλλες είναι ποιοτικές: Μπορείς να πάρεις τις οικονομίες σου από την τράπεζα με το δελτίο, αρκετές επιχειρήσεις, κάποιες από αυτές (π.χ. Ηλεκτρονική Αθηνών) ισχυρές, κλείσανε επειδή δεν μπορούσαν να εισάγουν, όσοι βρίσκονταν στο εξωτερικό εκείνες τις μέρες του Ιουνίου 2015 βρέθηκαν σε απόγνωση επειδή διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να σηκώσουν λεφτά με τις κάρτες τους, διάλυση σε νοσοκομεία και αστυνομία, δυσφημιστικές εικόνες για την χώρα μας στις εγκαταστάσεις προσφύγων, ανελέητη προσπάθεια χειραγώγισης των ΜΜΕ και ψήφισης αντισυνταγματικών νόμων, ανελέητη επίθεση στους δικαστές μπας και υποκύψουν τελικά και περάσει κάποιος νόμος-έκτρωμα και είσαι ελεύθερος να προσθέσεις οτιδήποτε άλλο γιατί είναι τόσα πολλά που πάντα κάτι σου ξεφεύγει.

Το πιο θλιβερό όμως είναι ότι αυτή η κυβέρνηση εξελέγη επιεδή κατηγορούσε όλα τα στραβά και με το σύνθημα ότι θα ήταν τελείως διαφορετικοί ενώ τώρα το μόνο οχυρό που της έχει απομείνει είναι το σύνθημα "οι άλλοι ήταν καλύτεροι"; τι προσπαθούν να μας πουν; ότι δεν είναι χειρότεροι από τους γερμανοτσολιάδες;; και δεν αρκεί και αξιοθρήνητο είναι και βεβαίως ΕΙΝΑΙ χειρότεροι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν οι δανειστές ανεχόντουσαν τον Σαμαρά τόσο πολύ όσο ανέχονται και αυτόν τον θίασο, η Ελλάδα θα είχε βγει από τα μνημόνια και δεν θα έπαιρνε την εξουσία η αριστερά.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αντε πάλι αξιολόγιση. Δεν τα 'χουμε πει; το δημόσιο δεν προσπαθείς να το διορθώσεις αλλά να το ξηλώσεις. Τόσο πολύ που έχει βρωμίσει είναι λογικό ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για αξιολόγιση προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο. Από τη ΝΔ όμως έχω απαιτήσεις. Θέλω τον Μητσοτάκη να βγει και να πει ότι πραγματικά υπήρξε ο υπουργός των απολύσεων και φιλοδοξεί ως πρωθυπουργός των απολύσεων να κάνει πολύ περισσότερα. Καλή θα ήταν και μια αντιπαρ'αθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε τις καθαρίστριες και τόσους άλλους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ποιο από τα ερωτήματα του άρθρου απαντήθηκε με αυτό που λες efpistos? και αν είναι αλήθεια και ο Πούτιν δεν έδωσε ούτε αυτό το 1δις αυτό δεν είναι ακόμα ισχυρότερη απόδειξη ότι οι πραγματικοί φίλοι μας βρίσκονται στην δύση; Τέλος πάντων, έχω σταματήσει εδώ και χρόνια να εκτιμάω το portal που αναφέρεις αλλά μου δημιουργήθηκε μια απορία: Την βάση στην Κρήτη την ζήταγε με αντάλλαγμα μόνο 1δις ενώ οι άλλοι δίνανε 100δες ζητώντας τίποτα δικό τους παρά μόνο να γίνουμε μια προηγμένη χώρα;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ οι περισσότεροι ΔΥ για να μην χάσουν τις αργομισθίες τους ή τους επιβληθεί αξιολόγιση ή περιοριστούν οι δυνατότητες τους για μαύρα. Θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ όλοι οι κομπλεξικοί που τους ενδιαφέρει μόνο να ψοφήσει η αγελάδα του γείτονα. Θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ όσοι έχουν βολευτεί και όσοι έχουν υποσχέσεις ή ελπίδες ότι θα βολευτούν. Τέλος θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ οι μισοί ανεγκέφαλοι γιατί αυτοί ψηφίζουν με κριτήρια οπαδού ομάδας. ΚΑι λέω οι μισοί γιατί αυτοί μοιράζονται εξίσου σε όλους τους πολιτικούς χώρους.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Φοβάμαι αγαπητέ συνάδελφε ότι απλώς αγγίζεις το πρόβλημα. Δεν θα μπορούσες βέβαια να κάνεις κάτι περισσότερο γιατί εδώ μπορεί κανείς να γράψει βιβλίο ολόκληρο και μάλιστα μόνο ένας κορυφαίος συγγραφέας τύπου Σαίξπηρ ή Ντοστογιέφσκι θα μπορούσε να το αποδώσει σωστά.

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι καθηγητές αρχικά δεν είναι σοσιαλιστές. Καταντάνε έτσι στην συνέχεια γιατί αυτή η Μαρία είναι εξαίρεση. Ο κανόνας είναι να δέχεσαι κριτικές και πιέσεις από μαθητές, γονείς, προϊσταμένους για να βάζεις βαθμούς. Κάποιοι αντιστέκονται πολύ, κάποιοι λιγότερο και αυτοί των "προοδευτικών" δνάμεων κατά κανόνα το δέχονται ευχαρίστως.

Να θυμίσω ότι η ΟΛΜΕ έχει αντισταθεί στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, στην βάση του 10 και στον διαγωνισμό της Pisa. Για όποιον δεν γνωρίζει, αυτός ο διαγωνισμός γίνεται κάθε 3 χρόνια και κρίνει το επίπεδο εκπαίδευσης κάθε χώρας. Η Ελλάδα πατώνει συνεχώς. Μετά τον προτελευταίο διαγωνισμό η ΟΛΜΕ εξέδωσε μία ανακοίνωση-κομμουνιστικό μανιφέστο ότι ο διαγωνισμός δενμετράει την μόρφωση αλλά την τυποποιημένη γνώση όπως την θέλουν οικαπιταλιστές ενώ πριν τον τελευταίο θέλησε να προλάβει την διεθνή αξιολόγιση και με ένα παρόμοιο μανιφέστο κάλεσε τους διευθυντές των σχολείων να μην συνεργαστούν με τους ανθρώπους της Pisa.

Σε προσωπικό επίπεδο μπορώ να αναφέρω κριτικές ότι δεν ήμουνα καλός καθηγητής επειδή ο άλλος έδινε γελοίες ασκήσεις κι έβαζε βαθμούς (συμπέρασμα: τα παιδιά μάθαιναν). Δεν περίμενε να γράψουν 8 για να τους βάλει 18, έβαζε θέματα που γράφανε εύκολα ένα 15. Ένα καθίκι-διευθυντής μου ειπε κάποτε ότι δεν είμαι καθηγητής επειδή δεν ήθελα να σβήσω απουσίες κάποιου δικού του που είχε περάσει τις 300 (τριακόσες, δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος), έναν σύμβουλο που έστειλε έγγραφο ότι κάποιοι μαθητές μου είχαν χαμηλούς βαθμούς κι έπρεπε να εξηγήσω τι παιδαγωγικές μεθόδους ακολούθησα για να τους βοηθήσω. Έχει και τα καλά της η μονιμότητα και μπόρεσα να απαντήσω καταλλήλως.

Για να έχει όμως κι ένα happy end η ιστορία, βρήκα μια δουλειά στο εξωτερικό, παραιτήθηκα και βοηθάω παιδιά και οικογένειες που το αξίζουν. Σου εύχομαι κι εσένα το ίδιο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ακριβώς έτσι λειτουργεί η τρομοκρατία μιας παράταξης σε περίοδο δημοκρατίας: Αρχικά κάνουν δηλώσεις με πολύ χολή τα μέλη της κυβέρνησης ή κορυφαία στελέχη του κόμματος όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση και μετά αναλαμβάνουν κάποιοι φανατικοί. Αν μάλιστα είναι και στην κυβέρνηση τότε μπορούν να δίνουν εντολές στην αστυνομία να αφήνει ελεύθερους όσους πιάνουν. Φυσικά θα ακούσουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχουν ιδέα και καταδικάζουν απερίφραστα. Πόσους θα πείσουν άραγε;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Και να σκεφτεί κανείς ότι πολλοί έλληνες προτιμούν την Ρωσσία από την Αμερική και την Γερμανία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μα σε ποιον τα λένε όλα αυτά; ελέγχουν οι αντιφρονούντες συμμορίες αλητών να τα σπάνε όλα όταν η βουλή ψηφίζει έναν νόμο που δεν τους αρέσει; έχουν ποτέ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καλέσει τους αλήτες να κάψουν την Αθήνα όταν βρέθηκε η δικαιολογία; έχουν μήπως φρασεολογία μίσους ώστε να στέλνουν το μήνυμα σε φανατικούς δολοφόνους να σκοτώνουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους και δημοσιογράφους; έχουν κάψει ποτέ ζωντανούς στον χώρο εργασίας τους κάποιους που τόλμησαν να εργαστούν αντί να απεργήσουν (ή να απεργήσουν αντί να εργαστούν); έχουν βγάλει από την φυλακή δολοφόνους κατά συρροή για λόγους υγείας ή επειδή πρέπει να σπουδάσουν τα καημένα τα παιδιά παρ' όλο που είχαν την ... ατυχία και έγιναν δολοφόνοι;

Ποιος απ' όλους αυτούς λοιπόν έχει οργανώσει το σχέδιο των εμπρησμών ώστε να ρίξει αυτήν την "φιλολαϊκή" κυβέρνηση; ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν καν βγάλει τον κόσμο στους δρόμους για τα στοιχειώδη, ενώ ακόμα και στις πιο μαύρες μέρες τους δεν μπόρεσαν ούτε καν να πλησιάσουν αυτό που είναι η σημερινή κυβέρνηση.

Αν κρίνουμε από τις δημοσκοπήσεις που εξακολουθούν να δίνουν 16% στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Ζαμπούκας κάνει πολύ καλά που τα βάζει με τους παραλήπτες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ καλά κάνουν από την πλευρά τους αλλά άλλο που δεν θέλει η κυβέρνηση: Θα πει ότι δεν φταίνε αυτοί αλλά οι φιλελεύθεροι προσθέτοντας και μερικά στολίδια για το νεοφιλελευθερισμό, θα γλιτώσει διαρροές προς κόμματα της δραχμής αφού πλέον δεν θα έχουν αντικείμενο να παλέψουν και φυσικά η επόμενη κυβέρνηση θα ξεκινήσει με χαώδη προβλήματα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν είναι ανιστόρητη, πειράζει να κάνει κανείς μια ιστορική αντιπαράθεση ώστε να δουν οι πάντες ποσό ανιστόρητη είναι;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η προκήρυξη δεν θα έπρεπε να είχε δημοσιευτεί. Είμαι βέβαιος μεν ότι υπάρχει ήδη σε πολλά άλλα έντυπα αλλά σε όσα λιγότερα υπάρχει τόσο το καλύτερο.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
12/08/2017, 12:20

Ενώ είναι 100% σωστό ότι τι δημόσιο χρησιμεύει για διορισμούς, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την διαφορά ανάμεσα στην αριστερά και στην δεξιά. Στην δεξιά υπάρχουν πολλοί κρατιστές που θέλουν το δημόσιο για να έχουν εκλογική πελατεία. Αυτοί κάνανε την εσωκομματική αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη το 1990-93 και αυτοί θα την κάνουν και στον Κυριάκο.

Στην αριστερά όμως πιστεόυν στο δημόσιο. Η θεωρία του κομμουνισμού μιλάει για κρατικοποίηση των πάντων, απασχόλιση ΜΟΝΟ στο δημόσιο και σε θέση που κρίνουν οι "ειδικοί" ότι σου ταιριάζει, κατοικία αυτή που πάλι κρίνουν οι "ειδικοί" ότι "δικαιούσαι" κτλ. Γι αυτό άλλωστε με το ΠΑΣΟΚ μετά το 1996 και με τη ΝΔ γινόταν και κάτι σωστό ενώ αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε 2 μόλις χρόνια μπόρεσε να καταστρέψει τα πάντα.

Ας μην ξεχνάμε τον Παπανδρέου το 1981 που έλεγε ότι πρέπει να μπουν προοδευτικοί άνθρωποι στο δημόσιο και τον χειροκροτούσαν. Κάποιοι επειδή περίμεναν ότι θα ανήκαν στους προοδευτικούς που θα διορίζονταν και κάποιοι άλλοι επειδή ήταν κορόιδα και ικανοποιούνταν οι κρατικιστικές τους ορμόνες.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τώρα μόλις διάβασα κάπου ότι οι Ισπανοί δήλωσαν πως δεν θα θέσουν θέμα βέτο για το Γιβραλτάρ. Ε ρε γέλειο που έχει να πέσει αν ασκήσει βέτο η Ελλάδα για τα μάρμαρα!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σε όλους αυτούς που μας λένε ότι δεν είναι αυτοί αληθινοί κομμουνιστές ή ότι δεν ήταν κομμουνισμός το σύστημα που οδήγησε στην απόλυτη φτώχια και την απόλυτη τυρανία όλες τις χώρες όπου εφαρμόστηκε ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ έχω να πω δύο πράγματα:

1) Αν υποτεθεί ότι αυτό το υποτιθέμενα τόσο καλό σύστημα δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ τότε δεν επιθυμώ να γίνω πειραματόζωο για τις υπόλοιπες γενεές. Ότι προβλήματα κι αν έχει το σύστημα της ελεύθερης οικονομίας ζούμε αρκετά καλά, κανένας δεν μπορεί σοβαρά να πει ότι κάποιο άλλο σύστημα που ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ κάποτε ήταν καλύτερο, μόνο ο παράδεισος είναι τέλειος κι έτσι δεν δέχομαι να πειραματιστώ σε αυτήν την ζωή. Ακόμα περισσότερο για όποιον δεν πιστεύει σε άλλη ζωή.


2) Η κρατικοποίηση των πάντων βρίσκεται μέσα στην ιδεολογία του κομμουνισμού κι έτσι ενώ στον κοινό φασισμό το κράτος ελέγχει ενημέρωση, στρατό, αστυνομία, δικαστήρια, εκπαίδευση και ΜΜΕ στον κομμουνισμό ελέγχει επίσης και την κατοικία, την εργασία και ολόκληρο τον παραγωγικό τομέα. π.χ. στον κοινό φασισμό πρώτα τυπώνεται το βιβλίο και μετά κυνηγάνε τον συγγραφέα ενώ στον κομμουνισμό πρώτα το κρίνει κριτικός και μετά τυπώνεται στον αριθμό αντιτύπων που θα κρίνει ένας σοφός υπάλληλος. Μπορεί κανείς να βρει πολλά τέτοια παραδείγματα και καλά θα κάνουμε να τα αναφέρουμε γιατί η ανθρωπότητα δεν πρέπει ποτέ ξανά να ζήσει αυτό το πράγμα.


Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
26/07/2017, 12:16

Δεν ξέρω αν θα είναι ο Βαρουφάκης αλλά ένα πράγμα ήταν βέβαιο πριν ακόμα γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας: 'Οτι ναι μεν θα απομυθοποιούνταν ο Τσίπρας αλλά ο κόσμος δεν θα άλλαζε καθόλου, θα χαρακτήριζε τον Τσίπρα νεοφιλελεύθερο και θα έψαχνε να βρει τον νέο Τσίπρα που θα είχε ακριβώς τα ίδια συνθήματα

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτές τις δηλώσεις τις έχω ξανακούσει τον Σεπτέμβριο του 2015. Κάποιοι πραγματικά ήταν αφελείς και κάποιοι άλλοι κάνανε την δουλειά τους όταν λέγανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα άλλαζε πορεία γιατί είχε καταλάβει. Τι επιθυμούν τώρα; να τους δώσουμε και τρίτη ευκαιρία επειδή "άλλαξαν";;;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Για τον κομμουνισμό στην Ελλάδα το είχε γράψει εξαιρετικά εύστοχα ένας αρθρογράφος του capital. Τότε ήταν η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε 3-4% και το capital ήταν ένα σοβαρό portal

Το γεγονός πως στην Ελλάδα, μια χώρα που συνορεύει με την Βουλγαρία και την Αλβανία και είδε από πρώτο χέρι την εξαθλίωση των ανθρώπων που ερχόντουσαν να εργαστούν για μια μπουκιά ψωμί, υπάρχουν στην Βουλή δυο κόμματα σταλινικού τύπου φανερώνει την ροπή της φυλής στον κομπογιαννιτισμό και την φυγοπονία.

Αυτο ακριβώς έκανε κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι σκεφτόντουσαν ότι αντί για μνημόνια και όρους θα έγδυνε τους έχοντες κι αυτοί θα συνέχιζαν να τρώνε με επιδοτήσεις. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο κομμουνισμός οδηγεί πάντοτε στην οικονομική εξαθλίωση κι έτσι πρέπει συνεχώς να κατεβάζει το όριο του "έχοντα". Έτσι την πλήρωσαν πολλοί που τους ψήφισαν και αυτούς ειδικά δεν τους λυπάμαι καθόλου.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κατ' αρχήν εκφράστηκα έτσι γιατί έχουμε τραβήξει πάρα πολλά από την αντίληψη ότι φταίνε οι Γερμανοί ή ότι οι δανειστές είναι που μας ζητάνε λιτότητα και φόρους. Αναφέρατε ότι μας έδωσαν και δεύτερο δρόμο (τον οποίο μάλιστα προτιμούσαν) μόνο όταν το ανέφερα εγώ. Ένα ακόμα λάθος που κάνατε στο άρθρο σας είναι ότι ο Σόιμπλε είχε ανάγκη να κάνει τέτοια κολπάκια λόγω εκλογών. Γνωρίζετε τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στη Γερμανία;

Επίσης κάνετε κάποια λάθη επαγγελματισμού. Το πρώτο είναι ότι εφ' όσον επιλέξατε να γράφετε δημόσια θα δεχθείτε και κριτική. Το δεύτερο είναι ότι κριτική σε άρθρο όσο σκληρή και αν είναι (που δεν ήταν όσο θα 'πρεπε) δεν είναι κριτική σε προσωπικό επίπεδο. Το μεγαλύτερο όμως λάθος επαγγελματισμού είναι ότι δεν είναι η θέση μας ίδια. Εσείς είστε οικοδεσπότης. Αν κάποιος είναι ενοχλητικός επειδή δεν σας αφήνει να περάσατε το μήνυμα που θέλετε ή για κάποιον άλλο λόγο, οφείλετε να τον βάλετε στη θέση του με ευγένεια. Έτσι κάνω σε αγενείς γονείς, έτσι κάνει μια γραμματέας, ένας σερβιτόρος, ένας ταξιτζής και γενικότερα ο οποιοσδήποτε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ.

Καταννοώ ότι ο αντι-Γερμανισμός πουλάει αλλά από το liberal.gr έχω απαιτήσεις. Γι αυτό και για την συμπεριφορά σας λυπάμαι που γράφετε στο liberal.gr

ΥΓ. Κι εγώ είμαι εξαιρετικά ενοχλητικός με όσους αντί για επιχειρήματα εκφράζουν κρίσεις και μάλιστα επιπόλαιες σε προσωπικό επίπεδο (και με φρασεολογία μπαλκονιού).


Περισσότερα | Σχολιάστε

Θα σταθώ στο σημείο ότι ο φιλελευθερισμός έχει νικήσει την αριστερά σε όλα τα επίπεδα και δυστυχώς θα διαφωνήσω γιατί ναι μεν οι φιλελεύθερες χώρες έχουν κοινωνική πρόνοια που δεν υπάρχει ούτε στη φαντασία ενός κατοίκου μιας αριστερής χώρας αλλά και η αριστερά θα έχει πάντα το κοινό της. Όσο υπάρχουν τεμπέληδες και χαμένα κορμιά που δεν έχουν διάθεση να ιδρώσουν για να κερδίσουν την ζωή με την αξία τους, θα υπάρχει και η αριστερά που έχοντας ως ιδεολογία της το πλιάτσικο θα τους κερδίζει. Σε αυτούς τους ανθρώπους δεν θα κερδίσει ποτέ ο φιλελευθερισμός.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όλοι οι προηγούμενοι συνομιλητές τα είπαν πολύ εύστοχα και για την κυβέρνηση και για τους δευτοδεξιούς. Δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα παρά μόνο στο παραμύθι ότι ταχα χρωστάμε την ήττα του ναζισμου στην ΕΣΣΔ.

Πρωτον ο Στάλιν αρχικά συνεργάστηκε με τον Χίτλερ. Μόνο όταν ο Χ´ιτλερ επιτέθηκε στην ΕΣΣΔ πολέμησε και λόγω του μεγέθους της και του χειμώνα η ΕΣΣΔ πραγματικά έκανε δουλειά. Πριν από αυτό όμως η Μεγάλη Βρετανία αντιστεκόταν ολομόναχη για έναν ολόκληρο χρόνο. Αφού λοιπόν "βοήθησε" η ΕΣΣΔ πήρε ως δώρο ολόκληρη την Ανατολική Ευρώπη και αν ρωτήσει κανείς τους ιστορικούς αυτών των χωρών θα του πουν ότι ο Στάλιν ήταν χειρότερος από τον χίτλερ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ας είναι καλά η Εσθονια που και τον ΣΥΡΙΖΑ ξεβράκωσε και τη ΝΔ υποχρέωσε επιτέλους να μιλήσει για τα εγκλήματα του Σταλινισμού. Ελπίζω σύντομα η ΝΔ να βρει το θάρρος να μιλήσει για τα εγκλήματα του κομμουνισμού γενικότερα και βεβαίως να εξηγήσει στον κόσμο το αληθινό πρόσωπο αυτής της ιδεολογίας.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο Βαρουφάκης πάντως έχει τρόπο να βολεύεται. Όταν έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε σύμβουλος του Corbyn που θέλει να γυρίσει τη Μεγάλη Βρεττανία στον σοσιαλισμό. Δεν ξέρω αν διατηρεί αυτήν την θέση.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πετρέλαιο από Βενεζουέλα! λεφτά από Ρωσία! μα καλά, ήταν τόσο μεγάλα βλήματα ώστε να πιστεύουν ότι μπορούν να τα έχουν; Θα μους πεις βέβαια ότι στις δημοκρατίες οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν. Και σαν συνέχεια του @efpistos υπενθυμίζω ότι για την ανατροπή του Σάχη συνεργάστηκαν οι ισλαμιστές του Χομεϊνί με τους κομμουνιστές της Περσίας. Στη συνέχεια ο Χομεϊνί πετσόκοψε τους κομμουνιστές αλλά οι καλές σχέσεις με την ΕΣΣΔ διατηρήθηκαν. Οι κομμουνιστές της Περσίας απλά θυσιάστηκαν ώστε να φύγει η κυβέρνηση που ήταν φιλική στις ΗΠΑ.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Teacher
08/08/2017, 10:55

Έχω παρατηρήσει ότι μπορεί ο κ.Χειμώνας να περιγράφει αρκετή από την βρώμα της αριστεράς αλλά δεν καταφέρνει να μπει στην ψυχολογία του αριστερού. Όταν ο Πύρρος ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο καθεστός Χότζα ή τα βάζει με την ΧΑ μπορείνα γίνεται ενοχλητικός αλλά αυτός δεν είναι λόγος για λυσσαλέα επίθεση. Λόγος για λυσσαλέα επίθεση είναι αυτό που τόλμησε να κάνει τώρα: ΠΕΤΥΧΕ.

Αυτό για έναν αριστερό είναι το μεγαλύτερο αμάρτημα. Δεν είναι απαραίτητο να γίνεις πλούσιος. Μπορείς να είσαι και εργάτης-τεχνίτης (π.χ.σιδερας). Αν τα καταφέρεις και μεγαλώσεις το μαγαζί σου, προσλάβεις και προσωπικό και χτίσεις μια δυνατή επιχείρηση, τότε θα σε μισήσουν και θα θυμηθούν ένα σωρό περιπτώσεις, πραγματικές και μη, που έστισες κάποιον για μια μέρα ή που πήρες πολλά από κάποιον άλλον.

Ο Πύρρος Δήμας όμως έκανε κάτι ακόμα "χειρότερο": Αποφάσισε να εγκαταλείψει μια δημόσια αργομισθία για μια θέση που λειτουργεί με κριτήρια ιδιωτικού τομέα. Αυτό είναι που πόνεσε πάρα πολύ. Από που κι ως που ρε φίλε εσύ τα καταφέρνεις καλύτερα και από τα δικά μας παιδιά που τα προωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις; ο Θεός νομίζεις ότι είσαι; Ένας δευτερεύον λόγος είναι ότι θυμίζει σε όλους ότι οι καλοί σηκώνονται και φεύγουν. Για τους ανώνυμους 400000 μπορεί να κάνει τον παλικαρά ο Γάβρογλου, αλλά για έναν Πύρρο Δήμα δεν είναι έτσι απλά.

Πάντως ο Πύρρος Δήμας είχε άδικο που κατηγόρησε την κυβέρνηση για περικοπές στην άρση βαρών. Καμία αθλητική ομοσπονδία δεν πρέπει να επιδωτείται. Αν τοάθλημα είναι δημοφιλές να το επιδωτούν εταιρείες μέσω διαφημίσεων.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν ήταν μόνο επικοινωνιακό αλλά και ουσιαστικό γιατί τα χρέη θα τα πληρώνει η επόμενη κυβέρνηση

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εγώ τα έλεγα πριν ακόμα γίνουν κυβέρνηση

ΠΕΤΣΟΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕΠερισσότερα | Σχολιάστε

"Είχαν κρύψει από το λαό την ειδοποίηση Μέρκελ: «Όχι, θα σημάνει έξοδο από την ευρωζώνη»!"


Πολύ μεγάλη εκτίμηση έχει ο αρθρογράφος για το λαό. Γνωρίζω άτομα που ήταν ισχυρά αντιτσιπρικοί, μνημονιακοί και σίγουρα υπέρ του Ευρώ. Όπως μου εξήγησαν οι ίδιοι ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα όταν άκουσαν τις δηλώσεις της Μέρκελ γιατί τους πείραξε που οι Γερμανοί μας εκβίαζαν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η μόνη ανεντιμότητα του Βαρουφάκη είναι ότι οι κακοποιοί δεν καρφώνουν ο ένας τον άλλον. Από την άλλη όμως και αυτοί του φέρθηκαν ανέντιμα που του τα φόρτωσαν όλα για να βγουν λάδι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ε δεν φαντάζομαι να είναι τόσο μεγάλο βλήμα ώστε να δώσει όπλα στον λαό.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν μου κάνει καμία εντύπωση. Οι αριστεροί σε όλο τον κόσμο είναι ολόιδιοι. Όπως ακριβώς τους δίδαξε ο άνθρωπος που έδωσε ιδεολογία στην τεμπελιά και το πλιάτσικο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κατ' αρχήν γιατί καθόμαστε και συζητάμε; Εγώ πριν ακόμα από αυτό το άρθρο είχα προσπαθήσει να είμαι αντικειμενικός αποδίδοντας σωστά τις ευθύνες και της αστυνομίας ενώ εσύ το μόνο που προσπαθείς να μας πείσεις είναι ότι α)Φταίει η αστυνομία που τους άφησε ελεύθερους και καμία αναφορά για τους κυβερνητικούς παράγοντες που δώσανε την εντολή, β)ότι δεν φταίει η αριστερά για την αναρχία που ζούμε σήμερα αφού σε χώρες όπως στην Κούβα δεν υπάρχει αναρχία (αστιεύεσαι, όταν έχουν την εξουσία ξεχνάνε τα μπλα μπλα περί ατομικών ελευθερίων).

Αυτό είναι το μόνο που σε ενδιαφέρει: Να μην φταίει η αριστερά και η κυβέρνηση. Και σα να μην έφτανε αυτό συνέχισες με μια μοναδική ικανότητα διαστρέβλωσης των λόγων και της πραγματικότητας που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει: α)το παράδειγμα με την διαταγή να κλέψεις από μία οικοδομή ενώ εδώ έχουμε μια διαταγή καθαρά υπηρεσιακού χαρακτήρα και τίποτα περισσότερο και β)το πρώτο από τα χωρία σου που μιλάει για παράνομη διαταγή και διαταγή που είναι ηθική αυτουργία σε εγκληματική πράξη. Προφανώς δεν είχαμε τίποτα από αυτά (αν κατάλαβα καλά μόνο την ηθική αυτουργία δεν είναι υποχρεωμένος να εκτελέσει).

Κατόπιν τούτου θεωρώ ότι δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω να πούμε κι έτσι δεν μπήκα στον κόπονα διαβάσω το δεύτερο χωρίο σου που και πολύ μεγάλο είναι και γεμάτο αναφορές. Αν νομίζεις ότι έχασα κάτι πολύ σημαντικό, γράψε μόνο αυτό το κομματι


Περισσότερα | Σχολιάστε

Και ο λόγος γι αυτήν την διαφορά είναι ότι ο αριστερός σοσιαλισμός είναι πολύ χειρότερος στην ιδεολογία του. Δεν είναι ότι βρέθηκαν κάποιοι κακοί άνθρωποι (τους οποίους ακόμα δεν έχει καταδικάσει η παγκόσμια αριστερά) αλλά ότι απλούστατα δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τίποτα διαφορετικό.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τι το καινούριο; πάντα οι αριστεροί εκτόξευαν διαφορά επίθετα σε όσους διαφωνούσαν μαζί τους. Είτε αυτοί ήταν αριστεροί, είτε δεξιοί.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δυσκολεύομαι να καταλάβω τι ακριβώς ονομάζεις παιδεία Vas αλλά σε διαβεβαιώνω ότι τις τελευταίες δεκαετίες τα παιδιά στα ελληνικά δημόσια σχολεία εκπαιδεύονται στην αναρχία, την τεμπελιά, την αλητεία και την σαπίλα. Και θα πάρει πολύ να το αναπτύξω.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πολύ απλά:

ΠΕΤΣΟΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν γνωρίζω για την Εσθονια ggeordan αλλά για την Πολωνία μπορώ να το πω με βεβαιότητα. Στάλιν και Χιτλερ επιτέθηκαν ταυτόχρονα από Ανατολή και Δύση και την μοιράστηκαν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τολμώ να πω ότι πολύ καλά τα είπε ο Αντεντοκουμπο για την Ελλάδα. Τον καταλαβαίνω γιατί σχεδόν τα ίδια πράγματα μπορώ να πω κι εγώ για την χώρα που με βοήθησε να γλύτωσω από την Ελλάδα. Υπάρχει όμως μια διαφορά: Ο Αντεντοκουμπο είπε ότι ο ίδιος δεν πίστευε στον εαυτό του ενώ εγώ πίστευα στον εαυτό μου και η Ελλάδα έκανε ότι μπορούσε για να με τραβάει πίσω.

Με την ευκαιρία, όταν ένας Έλληνας διαπρέπει στο εξωτερικό η Ελλάδα πρέπει να αισθάνεται ντροπή και όχι υπερηφάνεια.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Διάβασα και την χθεσινή ανακοίνωση του Κοντονή και έφριξα. Αυτό όμως πάει παραπάνω. χαρακτηρίιζουν νεοναζί όοποιον τολμάει να μιλάει για τις θηριωδίες του Στάλιν. Τελικά μόνο ο Πολωνός πρόεδρος φοράει παντελόνια και απαγόρευσε να υποστηρίζει κανείς δημόσια τον κομμουνισμό. Τι περιμένει ο πολιτισμένος κόσμος για να το καταλάβει; να γίνει Πολωνία, ΕΣΣΔ, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κούβα, Βενεζουέλα ή Β.Κορεα Πρέπει να παθουμε για να σταματήσουμε να φοβάμαστε μερικά γκρουπούσκουλα που θέλουν να μας καταντήησουν έτσι;

ΥΓ. Με τέτοιους υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουμε, την έχουμε πραγματικά άσχημα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία: Πιο εύκολα περνανε τα λαϊκίστικα μέτρα παρά καταργούνται.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όπως έχω ξαναπεί δεν κατηγορώ ποτέ κανέναν που θέλησε να απαλλαγεί από την στρατιωτική του ποινή. Γιατί όμως ο Γάβρογλου δεν κάνει κάτι ώστε να αποκτήσουν κι άλλοι νέοι το δικάιωμα να την εξαγοράσουν; Όχι βέβαια ότι χρωστάνε κάτι αλλά καλύτερα να πληρώσεις από το να σε μπουζουριάσουν για κάποιους μήνες.

Δεύτερον, οι πανελλήνιες είναι το τελευταίο οχυρό κατά της πλήρης διάλυσης της παιδείας μας και δεν πρέπει να καταργηθούν ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

Τέλος αναρρωτιέμαι αν έχουν ποτέ σκεφτεί οι κρατιστές των τελευταίων δεκαετιών ότι ίσως, ίσως, θα ήταν καλύτερο αν οι ίδιες οι σχολές θέτανε τα κριτήρια εισαγωγής. Τα οποία βέβαια θα ορίζονταν πριν από τις εξετάσεις και θα μπορούσε π.χ. το χημικό τμήμα να απαιτεί να έχει εξεταστεί κάποιος στην χημεία πριν εισαχθεί, γιατί σήμερα δεν εξετάζεται! καθώς και το μαθηματικό ή το πολυτεχνείο να μην απαιτεί να γράψεις έκθεση.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μπράβο ρε stockfy που βρήκες την διαφορά ανάμεσα σε κομμουνισμό και φασισμό. Οι κομμουνιστές είναι επιπλεον άθεοι και ανθέλληνες μας λες. Πέρα από το ότι το άθεοι δεν είναι πλέον αλήθεια, δεν με ενδιαφέρει. Κι εγώ άθεος είμαι κι επιπλέον έτσι που είναι η Ελλάδα είναι πολύ λογικό να είναι κανεις ανθέλληνας.

Αλλου βρίσκεται η διαφορά, τη έχω ξαναγράψει εδώ μέσα και δεν θα πάψω να την επαναλαμβάνω μπάς και ξυπνήσει κάποτε ο κόσμος από την πλύση εγκεφάλου του ηθικού πλεονεκτήματος:

Στον κοινό φασισμό το κράτος ελέγχει στρατό, αστυνομία, ενημέρωση, εκπαίδευση, δικαστήρια. Στον κομμουνισμό ελέγχει αυτά ΣΥΝ οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα και πολλούς τομείς της προσωπικής ζωής όπως την κατοικία. Στην δικτατορία οι αντιφρονούντες δεν διορίζονταν στο δημόσιο. Σε άγρια χούντα θα φοβάται ο εργοδότης να τους δώσει δουλειά, όμως ακόμα κι εκεί μπορεί να ανοίξει κανείς το μαγαζάκι του ή να γίνει πλανόδιος πωλητής ή τεχνίτης. Στον κομμουνισμό ΟΧΙ. 1000δες αντιφρονούντες καταδικάστηκαν σιωπηλά σε ισόβια ανεργία. Αντίστοιχα και με την κατοικία. Το κράτος θα σου πει τι (και αν) σπίτι "δικαιούσαι".

Μην τρελαθούμε πια. Ο κομμουνισμός δεν είναι ίδιο πράγμα με τον φασισμό και οι κύριες διάφορες τους δεν είναι τι πιστεύουν αλλά τι κάνουν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ωραίο μη σχόλιο ΘΒ. Διαβάζοντας όμως το σχόλιο του Αιγέα για "σκλαβιά" θυμήθηκα παραθρησκευτικές οργανώσεις της δεκαετίας των 80. Κάτι τέτοια λέγανε. Για όσους θυμούνται, είχαν ανακαλύψει το 666 στην κάρτα απεριορίστων διαδρομών (ένας κύκλος με 3 εφαπτομένες σε γωνίες 120 μοιρών ήταν αλλά όποιος θέλει να γκρινιάζει πάντα βρίσκει) και το σχόλιό τους ήταν ότι σήμερα απαιτείται το 666 για να ταξιδεύεις στο λεωφορείο, αύριο θα απαιτείται για να φας. Δυστυχώς σε αυτό το επίπεδο είναι κάποια σχόλια.

Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, θα ήταν θετικό για την καταπολέμηση τους εγκλήματος αλλά επικίνδυνο στα χέρια αυταρχικών καθεστώτων. Για χρήση αντί γαι κάρτες απλά δεν αξίζει χωρίς καμία απολύτως θεωρία συνομοσίας.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Ε, όχι και χέστες οι λαοί των πρώην ανατολικών χωρών. Για ζήσε εσύ σε μια χώρα όπου σε στέλνουν στη Σιβηρία επειδή παρεξηγήθηκε κάτι που είπες ή επειδή έχασες ένα επισόδιο στην διόρθωση της ιστορίας του κόμματος και μίλησες σύμφωνα με την προηγούμενη έκδοση. Ζήσε σε μια χώρα όπου μπορείς να εργαστείς μόνο στον δημόσιο τομέα σε δουλειά που θα κρίνει το σοφό κεφάλι του κράτους ότι πρέπει να κάνεις, να καταδικάζεσαι σιωπηλά σε ισόβια ανεργία αν κάποτε υπήρξες αντιφρονούντας αφού ούτε σε διορίζουν ούτε επιτρέπεται να έχεις ελεύθερο επάγγελμα. Και που να σου πω και το καλύτερο: Όλα τα σπίτια είναι κρατικά και το κράτος σου δίνει το σπίτι που "δικαιούσαι" να κατοικείς. Για ζήσε εσύ 40-70 χρόνια έτσι και μετά να δούμε αν θα είσαι γενναίος ή "χέστης".

Μόνο χέστες δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις τους ανατολικούς που στο κάτω-κάτω ξεσηκώθηκαν στην Ουγγαρία, την Τσεχοσλοβακία και κυρίως στην Πολωνία με το συνδικάτο αλληλεγγύη. Οι ανατολικοί δεν ήταν χέστες. Εμείς είμαστε που ανεχόμαστε τον Τσίπρα.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πάντως @stockfy αυτοί οι πουλημένοι, πρώην φιλελεύθεροι που μας τα είχαν πρήξει ότι αν έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να κάνει μεταρρυθμίσεις γιατί δεν θα αντιμετώπιζε κινητοποιήσεις είχαν τελικά δίκιο: Έχουν κατασπαράξει το σύμπαν και δεν κουνιέται φύλο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Γιατί κατηγορεί τη ΝΔ για κοινωνική ισοπέδωση; Δεν ήταν αυτό πάντοτε τοκεντρικό σύνθημα της αριστεράς;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αν το φτιάξουν το CERN σιχ που μεγάλωσαν και σπούδασαν στην Ελλάδα τι θα κανείς;

α) Θα το γκρεμίσεις για να το ξαναχτίσουν Ελληνες

β) Θα το βαφτίσεις ελληνικό και θα καμαρώνεις για την Ελλάδα που το εχει

γ) Θα παραδεχτείς ότι καμία φορά (λέω καμία φορά) μπορεί να είναι χρήσιμοι και οι μετανάστες.

Βλέπεις μιλάμε σε διαφορετικές συχνότητες. Πρώτον γιατί εμείς στις πολιτισμένες χώρες δεν βάζουμε ταμπέλα στον άλλον επειδή είναι σιχ (υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις) ενώ έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια στους μετανάστες επειδή όταν τους σιχτηρισε η χώρα τους δεν είχαν ένα κομπόδεμα χιλιάδων ευρώ σαν κι εμένα για να μπορέσουν να προσγειωθούν ομαλά.

Δεύτερον γιατί εγώ δεν είμαι μπαλοκεφαλος να με γεμίζουν με χαρά οι διακρίσεις στον αθλητισμό. Κατά τα αλλά τηνκλίμακα σολ Ματζορε δεν τη ξέρω ούτε εγώ και δεν με εμποδίζει να ανέβω επαγγελματικά. Η Ελλάδα με εμπόδισε. Τα ελληνόπουλα μαθαίνουν να υπολογίζουν αντίστροφα ποσοστά στην Βθμια εκπαίδευση;

Περισσότερα | Σχολιάστε