LIBERALL
THINK TANKST
FORUMF
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Πέμπτη 22/03/18
2ος χρόνος, ημέρα 872η

Επιστροφή στο forum Φιλελεύθερο forum forum@liberal.gr

Διαχειριστές: Μπάμπης Εγγλέζος Πρόεδρος ΣΕΔ & Νίκος Οικονομόπουλος Αντιπρόεδρος ΣΕΔ

Τα Θέματα του χρήστη SteppenWolf

Του Γιάννη Ανδρουλάκη

Ο τίτλος του σημειώματος είναι η παραστατική απεικόνιση της κυνικής παραδοχής Χουλιαράκη περί συνειδητής φορολόγησης της μεσαίας τάξης. Το επιχείρημά του ότι αυτό γίνεται για την στήριξη των πιο ευάλωτων είναι σχιζοφρενικό αφού μεσοπρόθεσμα οδηγεί με απόλυτη βεβαιότητα στο αποτέλεσμα να καταστούν ευάλωτοι όλοι οι έλληνες, αφού η μεσαία τάξη κάποια στιγμή θα πάψει να είναι μεσαία. Τότε θα είμαστε όλοι «ίσοι» στην φτώχεια και κανείς δεν θα έχει πλέον παράπονο.

Η πιο πάνω ζοφερή αντίληψη για  την κατανομή των φορολογικών βαρών και την κοινωνική δικαιοσύνη, μπορεί να εκφράζεται δημόσια για πρώτη φορά με τέτοια ενάργεια, ήταν όμως γνωστή εκ των προτέρων. «Μεσαία τάξη» στο μυαλό τους δεν είναι ό,τι αυτό σημαίνει σε κάθε προοδευμένη και κανονική χώρα. Μεσαία τάξη για τους κυβερνώντες είναι ο υπερφορολογημένος ιδιωτικός τομέας της οικονομίας. Με την πολιτική τους κήρυξαν σε διωγμό επιχειρηματίες, αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Χωρίς να υπολογίζουν, ότι με μαθηματική ακρίβεια, τα επόμενα θύματα του ντόμινο αυτής της κοντόφθαλμης και ιδεοληπτικά φθονερής πολιτικής θα είναι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα αφού δεν θα υπάρχει πια κανείς για να συντηρεί τις δαπάνες μισθοδοσίας τους και λειτουργίας των δομών του κράτους. 

Όσοι λοιπόν παρ’ ελπίδα, βρίσκουν ενδιαφέρουσα και ορθή την πιο πάνω αντίληψη ή συγκινούνται από την ηθικολογική της διάσταση θα πρέπει να ξέρουν ότι σύντομα θα μεταπέσουν κι αυτοί στην τάξη των «ευάλωτων» και τότε θα αντιληφθούν το μέγεθος αλλά και την θρασύτητα της πολιτικής απάτης μιας κυβέρνησης που διαλύει συνειδητά τον ιδιωτικό τομέα και στερεί από την χώρα κάθε πιθανότητα ανάπτυξης και προκοπής.

Δεν είναι τυχαία ή αφελής αυτή η στρατηγική μεθόδευση της κυβέρνησης. Υπηρετεί τον πολιτικό της στόχο, που δεν είναι άλλος από την ολοκληρωτική πολιτική της κυριαρχία. Δεν επιβιώνει πολιτικά σε μία χώρα στην οποία ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας θα μπορεί να αναπνέει, να αποδίδει, να επιβιώνει και να διεκδικεί πολιτικό ρόλο και εκπροσώπηση. Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα  για μια κυβέρνηση μετριοκρατών και ιδεοληπτικών. Ο μέσος όρος λοιπόν πρέπει να «κατέβει» όσο γίνεται περισσότερο, οι φτωχοί να γίνουν φτωχότεροι και «μεσαίοι» να γίνουν κι αυτοί φτωχοί. Κι όλοι μαζί, χωρίς αντοχές, χωρίς αντιστάσεις και χωρίς ελπίδα, να γεύονται ως «ευάλωτοι» τα ψίχουλα της κοινωνικής πολιτικής ευχαριστώντας την κυβέρνησή τους που μεριμνά να μην πεθάνουν της πείνας.

Αυτό είναι το πολιτικό σχέδιο θα καταγγελθεί από την αντιπολίτευση και θα ακυρωθεί από τον λαό. Η κυβέρνηση θα δώσει λόγο στις επόμενες εκλογές και η απάντηση της «μεσαίας τάξης» θα είναι οδυνηρή γι αυτήν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Του Σάκη Μουμτζή

Κοινώς, είναι ξετσίπωτοι. Αναφέρομαι βέβαια στους κυβερνώντες που αγνοούν μια λέξη βαθιά ριζωμένη στην συνείδηση του λαού μας.

Τσίπα σημαίνει ντροπή, σημαίνει συστολή, σημαίνει ανάληψη της ευθύνης με σκυμμένο το κεφάλι, σημαίνει πως όταν φτύνουν κάποιον δεν λέει πως βρέχει. Σημαίνει πως δεν ισχύει το «και οι άλλοι καλύτεροι ήταν;». Γιατί οι άλλοι έχουν να επιδείξουν και κάποιες παραιτήσεις για λόγους ευθιξίας.

Οι σημερινοί κυβερνώντες σε μια πολιτισμένη χώρα, θα είχαν χάσει τους μισούς υπουργούς τους που θα είχαν παραιτηθεί για όσα συνέβησαν στα υπουργεία τους. Κι όμως όλοι σφυρίζουν αδιάφορα και εξακολουθούν και βρίσκονται κολλημένοι στις καρέκλες τους.

Αναισθησία; Πίστη σε άλλες αξίες; Μάλλον, ο συνδυασμός και των δύο. Οι μαρξιστές θεωρούν τους εαυτούς τους φωτισμένη πρωτοπορία. Αυτό λέει η θεωρία τους. Συνεπώς δεν ισχύουν γι΄αυτούς οι αξίες τις οποίες ασπάζεται ο κοινός νούς. Αυτοί είναι πάνω από τον κοινό νου. Τον καθοδηγούν.

Γι΄αυτό και οι λέξεις «ντροπή», «τσίπα», «ευθιξία», δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο τους. Είναι καταστάσεις που χαρακτηρίζουν την μικροαστική συνείδηση, σύμφωνα πάντα με την θεωρία τους.

Ένα λάθος που αυτοί διαπράττουν, όσο μεγάλες συνέπειες και να έχει, είναι απλώς ένα σημείο στην πορεία προς τον τελικό σκοπό. Αυτός που το υπέπεσε, πιθανόν να κάνει την αυτοκριτική του και να συνεχίσει το έργο του, έχοντας εμπλουτίσει τις εμπειρίες του.

Οι επιπτώσεις που δημιουργήθηκαν στην κοινωνία είναι μέσα στην «επαναστατική διαδικασία», όπως λένε. Στο «επαναστατικό προτσές», για να χρησιμοποιήσω την ορολογία τους. Από την στιγμή που θεωρούν τους εαυτούς – λόγω της ιδεολογίας τους—υπεράνω των απλών πολιτών, είναι απολύτως λογικό να ασπάζονται άλλες αξίες από αυτούς. Οι μαρξιστές είναι ταγμένοι στην επίτευξη των στόχων τους πάσει θυσία.

Δηλαδή ο Κουρουμπλής, ο Τόσκας, ο Πολάκης και ο Ξάνθος, ο Μουζάλας και ο Δρίτσας η Κονιόρδου και ο Γαβρόγλου, νομίζουν πως είναι πάνω από την συνείδηση του μέσου πολίτη, που προσπαθούν μάλιστα να την αλλάξουν; Γιατί δεν παραιτήθηκαν μετά τα όσα έχουν γίνει στην ζώνη ευθύνης τους;

Άλλοι από αυτούς –οι προερχόμενοι από το «βαθύ»ΠΑΣΟΚ, παραμένουν στις θέσεις τους γιατί δεν έχουν πού να πάνε. Δεν τους θέλει κανένας. Συνεπώς, το φτύσιμο το αντιμετωπίζουν σαν σταγόνα της βροχής. 

Οι άλλοι, οι μαρξιστές, άριστοι γνώστες της θεωρίας, πιστεύουν πως η παραίτηση, είναι παραίτηση και από τον αγώνα. Δεν υποκύπτουν σε συμπεριφορές που  χαρακτηρίζουν τους ταξικούς αντιπάλους τους.

Και ο πρωθυπουργός τι κάνει; Λησμονεί πως είναι πρωθυπουργός χώρας της ΕΕ; Αν δεν γνωρίζει πως η Αθήνα απέχει χιλιάδες χιλιόμετρα από το Καράκας, κάποιος να του το πει.

Στις Ευρωπαϊκές χώρες οι υπουργοί είθισται να παραιτούνται όταν γίνονται καταστροφές, και στην ΝΑ Ασία να αυτοκτονούν. Αλλά τι να περιμένει κάποιος από τους υπουργούς, όταν ο πρωθυπουργός τους, έχει αναδειχθεί μετρ της κυβιστήσεως και του ψεύδους; 

Το φιλότιμο είναι έννοια και συμπεριφορά ξένη προς τα προτάγματα της μαρξιστικής Αριστεράς. Χαρακτηρίζει τον «λαουτζίκο» και όχι τους γνώστες της απόλυτης αλήθειας.

Αυτοί τραβούν «αγέρωχοι» τον δρόμο της προσωπικής τους απώλειας.

 

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το απίστευτο μπάχαλο της κυβέρνησης αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά αφού ο... εκλεκτός των ΑΝΕΛ για τον ΟΑΣΘ κ. Ντίμης Αργυρόπουλος αναγκάστηκε να παραιτηθεί διότι είναι διορισμένος στο ΔΣ του Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου.

Μάλιστα προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, σε ανάρτησή του στο facebook ισχυρίστηκε ότι δεν δέχτηκε τη θέση, διότι πολιτεύεται στην Α' Αθήνας και πρέπει να τοποθετηθεί στη θέση του στέλεχος από την Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αποχώρησης μέσω Facebook:

 

Διαβάστε ακόμα:

- Παραδοχή Μαυραγάνη: Έγιναν διορισμοί από τον μηχανισμό των ΑΝΕΛ στον ΟΑΣΘ

 

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σε σημείο μηδέν βρίσκονται οι σχέσεις κυβέρνησης και δικαστών με τους τελευταίους να επιτίθενται με σκληρή γλώσσα στην κυβέρνηση και να την ταυτίζουν με τις κυβερνήσεις Πολωνίας και Τουρκίας. Και να την κατηγορούν ότι επιχειρεί μεθοδικά να χειραγωγήσει και να υποτάξει τη Δικαιοσύνη με μεθόδους παρακράτους και έμμισθους κονδυλοφόρους. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλουν ότι, "συστηματικά και μεθοδικά επιχειρείται εδώ και καιρό η πλήρης υποταγή και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ώστε να λειτουργεί όχι ως ανεξάρτητη εξουσία αλλά ως κυβερνητικός μηχανισμός".

"Υπουργοί και Βουλευτές εκτοξεύουν καθημερινά αστήρικτες κατηγορίες σε βάρος Δικαστών και Εισαγγελέων για μεροληπτικές αποφάσεις και ύπαρξη σκοπιμοτήτων που στόχο έχουν δήθεν την παρεμπόδιση του Κυβερνητικού έργου, ώστε να τρωθεί το κύρος της Δικαιοσύνης και να μπορούν να την ελέγχουν ευκολότερα και να εμφανιστούν οι ίδιοι ως μοναδικοί υπερασπιστές της νομιμότητας και ‘’γνήσιοι εκφραστές του κοινού συμφέροντος’’, συνεχίζει η Ένωση κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ακολουθεί το παράδειγμα της Τουρκίας και της Πολωνίας, των οποίων οι κυβερνήσεις είτε με διώξεις κατά δικαστικών λειτουργών είτε με ωμές νομοθετικές παρεμβάσεις, καταργούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης".

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών:

Συστηματικά και μεθοδικά επιχειρείται εδώ και καιρό η πλήρης υποταγή και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ώστε να λειτουργεί όχι ως ανεξάρτητη εξουσία αλλά ως κυβερνητικός μηχανισμός. Υπουργοί και Βουλευτές εκτοξεύουν καθημερινά αστήρικτες κατηγορίες σε βάρος Δικαστών και Εισαγγελέων για μεροληπτικές αποφάσεις και ύπαρξη σκοπιμοτήτων που στόχο έχουν δήθεν την παρεμπόδιση του Κυβερνητικού έργου.

Επιχειρούν έτσι να τρωθεί το κύρος της Δικαιοσύνης ώστε να μπορούν να την ελέγχουν ευκολότερα και να εμφανιστούν οι ίδιοι ως μοναδικοί υπερασπιστές της νομιμότητας και ‘’γνήσιοι εκφραστές του κοινού συμφέροντος’’, ακολουθώντας το παράδειγμα της Τουρκίας και της Πολωνίας, οι κυβερνήσεις των οποίων είτε με διώξεις κατά δικαστικών λειτουργών είτε με ωμές νομοθετικές παρεμβάσεις καταργούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Για τις εξελίξεις στην Πολωνία έχει εκδοθεί ήδη αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών στον Πρόεδρο της Χώρας και υπάρχει μεγάλο κύμα διεθνών αντιδράσεων.

Ο δικαστικός έλεγχος των νόμων, που θωρακίζει ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα από κρατικές αυθαιρεσίες, θεωρείται πλέον εμπόδιο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
Στην Ελλάδα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπερασπίστηκε, όπως ήταν υποχρεωμένη, με σθένος και αποφασιστικότητα τη Συνταγματική νομιμότητα. Προτάξαμε θεσμικά θέματα και εμποδίσαμε τους σχεδιασμούς που επιχειρήθηκαν από άμισθους συμβούλους του Πρωθυπουργού και κυβερνητικούς παράγοντες για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών κατά παράβαση ρητών συνταγματικών επιταγών.

Εμποδίσαμε ακόμη τους σχεδιασμούς κυβερνητικών παραγόντων σε σειρά ζητημάτων που αφορούσαν νομοθέτηση αντίθετη προς το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό δίκαιο και στηρίξαμε δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι λόγω της δικαιοδοτικής κρίσης που εξέφεραν, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν την εχθρότητα ορισμένων. Στην απόπειρα ελέγχου και υποταγής της Δικαιοσύνης, χρησιμοποίησαν από τότε τους πιο βρώμικους μηχανισμούς που διαθέτει το Κράτος: το παρακράτος ευτυχώς ελάχιστων διαθέσιμων «δημοσιογράφων» – έμμισθων κονδυλοφόρων.

Οι εντολείς τους καλύπτονται συχνά πίσω από «ασυλίες» και προνόμια και παραμένουν στο παρασκήνιο, χρησιμοποιώντας ενίοτε το κοινοβουλευτικό βήμα, για βολικούς μονολόγους. Οι ίδιοι οι εντολοδόχοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα αφού οι συκοφαντίες και οι μηχανορραφίες είναι το κύριο επάγγελμά τους.

Στο στόχαστρο αυτών των κύκλων μπήκε από χθες και ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης, που σήκωσε μεγάλο βάρος της ανυποχώρητης μάχης της Ένωσης για την Δικαστική Ανεξαρτησία και την Δημοκρατία, με έωλες και ανυπόστατες λασπολογίες.

Διαμηνύουμε στους διάφορους σκευωρούς και στους προστάτες τους ότι η Ένωσή μας θα πράττει το καθήκον της, που είναι η κατοχύρωση του ελεύθερου δικαστικού φρονήματος και η συνταγματική ομαλότητα, με οποιοδήποτε τίμημα, χωρίς να φοβάται από τέτοιου είδους πιέσεις, που αντίθετα δυναμώνουν την προσήλωσή μας.

Η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται τους τεράστιους κινδύνους που ελλοχεύουν από μια αδηφάγο εκτελεστική εξουσία, που επιθυμεί με τη χρήση κάθε μέσου να δρα ανεξέλεγκτη, τη στιγμή που η εμπιστοσύνη των πολιτών σ’ αυτήν ως θεσμού αγγίζει μετά βίας το 13% (το χαμηλότερο σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες).

 

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πάμε παρακάτω. Τα μπάχαλα. Ένας συρφετός από πρεζόνια, ανεγκέφαλους απολίτικους πιτσιρικάδες, πιτσιρικάδες δήθεν εχθρούς του κράτους, ξεσηκωμένους νέους που νομίζουν ότι συμμετέχουν σε επανάσταση, λίγους καθοδηγητές από τον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο και μπόλικους ασφαλίτες. Σύνολο, καμιά χιλιάδα νοματαίοι. Σταθερό έργο τους: Να εχθρεύεται ο μεροκαματιάρης λαός τα κινήματα, να διαλύονται οι μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις και να αυξάνονται τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Τα πετυχαίνουν και τα τρία. Με τις πλάτες της συγκυβέρνησης!

Τι είπε ο γραμματέας του υπουργείου Τόσκα εχτές; Ότι το σπάσιμο της Ερμού ήταν μεμονωμένο γεγονός. Δεν ξέρουμε αν είναι ηλίθιος ή βαλτός. Ξέρουμε ότι το σπάσιμο της Ερμού, της Σταδίου και της Πανεπιστημίου ήταν το πιο πιθανό σενάριο μετά τη διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Ηριάννα, χωρίς την Ηριάννα. Ακόμα και για ένα μωρό παιδί. Εκτός από τον κ Τόσκα και τους υφιστάμενούς του!

Και δεν ήταν κανένα μεμονωμένο γεγονός. Κάθε συγκέντρωση και διαδήλωση συμπαράστασης και κάθε διαδήλωση κατά αντεργατικών νόμων και περικοπής δικαιωμάτων ακολουθείται από την καταστροφική μανία των μπάχαλων. Σαν ρουτίνα. Είναι ένα διαρκές γεγονός. Ο μόνος που κάνει ότι δεν το ξέρει είναι ο υπεύθυνος υπουργός Τόσκας. Φυσικά, με τις πλάτες της συγκυβέρνησης.

Η συγκυβέρνηση, όπως και όλες οι πριν κυβερνήσεις έχουν κάθε συμφέρον να φοβάται ο κόσμος να κατέβει μαζικά σε διαδηλώσεις για να μην υπάρχει όγκος διαδηλωτών διαμαρτυρίας. Οι μπαχαλάκηδες είναι οι καλύτεροι συνεργάτες των κυβερνήσεων σ' αυτό. Αποτρέπουν μεγάλο όγκο πολιτών, με το φόβο της σωματικής ακεραιότητας. Γι αυτό υπάρχουν οι ασφαλίτες μέσα στα μπάχαλα. Για να καθοδηγούν!

Τους ασφαλίτες τους έχουμε δει και φωτογραφίσει να ξεφορτώνουν καδρόνια από φορτηγά με σήματα της ΕΛΑΣ (!), να κατεβαίνουν κουκουλοφόροι από κρατικά αυτοκίνητα και να ενώνονται με τους δήθεν αντιεξουσιαστές (!) και να στοιχίζονται πίσω από διμοιρίες των ΜΑΤ που ξυλοφορτώνουν ή πετάνε χημικά στο πλήθος!

Όλα αυτά είναι φωτογραφημένα και βιντεοσκοπημένα εδώ και χρόνια. Μέσα σ' αυτό το βρώμικο τοπίο, πιτσιρικάδες μαστουρωμένοι και πιτσιρικάδες που νομίζουν ότι ζουν την επανάσταση σπάνε και καίνε τα εύκολα θύματα: Βιτρίνες μαγαζιών και τραπεζών. Πάντα ανενόχλητοι! Τεράστια επανάσταση!

Κάθε λογικός νους μένει ξερός. Πώς γίνεται και 2.000 ή 5.000 «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» δεν μπορούν να διαλύσουν μια και καλή αυτή τη συμμάζωξη των «ξεβράκωτων» της γαλλικής επανάστασης; Έλα ντε! Τι σόι γουρούνια και δολοφόνοι είναι όλες αυτές οι διμοιρίες που δεν μπορούν να κάνουν ζάφτι το ξυπόλυτο τάγμα;!

Η απάντηση είναι πολύ απλή: Ο κ. Τόσκας και ο κάθε κ. Τόσκας δεν θέλει να διαλύσει τα μπάχαλα. Τα χρειάζεται για να κάνει την τρομοκρατική δουλειά του. Ο σημερινός κ. Τόσκας έχει έναν λόγο παραπάνω να μη θέλει να τα διαλύσει. Είναι σαρξ εκ της σαρκός της κάποτε σύμπλευσης του ΣΥΡΙΖΑ με το «χώρο». Μπορεί ο «χώρος να μπουγελώνει τον Φίλη και τον Ξυδάκη, αλλά το αίμα νερό δε γίνεται. Ο ομφάλιος λώρος δεν έχει κοπεί.

Τι σόι αγώνα κάνουν τα μπάχαλα; Κανέναν αγώνα. Οι καπιταλιστές και ο μηχανισμός της κεφαλαιοκρατίας ούτε που θίγονται από τα σπασίματα των μπάχαλων. Γελάνε.

Οι σπασμένες τράπεζες; Γελάνε. Τα σπασμένα υποκαταστήματα είναι ασφαλισμένα και δεν τους καίγεται καρφί.

Η κυβέρνηση; Γελάει. Τις ζημιές στη δημόσια περιουσία θα τις πληρώσει ο λαός με τη φορολογία του. Δεν θα τις πληρώσει κανένας υπουργός.

Ο κ. Τόσκας; Γελάει. Οι πολίτες, ο λαός, ούτε που πέρασαν ποτέ από το σπίτι του να τον κατεβάσουν κάτω, να τον πιάσουν από το γιακά και να του πούν: «Ρε αλήτη. Παίζεις με τις τσέπες μας, με τα μαγαζιά μας, με τις ζωές μας και μας αφήνεις απροστάτευτους την ώρα που σε πληρώνουμε για να μας προστατεύεις»; Τέτοιες απρέπειες δεν τις έχει ζήσει ακόμα.

Και τι σόι επαναστάτες είναι οι μπαχαλάκηδες που σπάνε μαγαζιά με κράνη, την ώρα που οι ίδιοι φοράνε από τα πιο ακριβά; Που σπάνε μαγαζιά με εκδρομικό εξοπλισμό την ώρα που οι ίδιοι κουβαλάνε από τον πιο προχωρημένο; Που σπάνε μαγαζιά με ρούχα και παπούτσια την ώρα που οι ίδιοι αγοράζουν τα ίδια ρούχα και παπούτσια; Που σπάνε χαντράδικα και μαγαζιά με ψεύτικα κοσμήματα την ώρα που οι ίδιοι είναι φορτωμένοι με χάντρινα και ψεύτικα κοσμήματα;

Τα «παιδιά» είναι τριών ειδών. Αυτά που πληρώνονται για τη δουλειά και που συχνά είναι μαστουρωμένα, αυτά που πιστεύουν στη δουλειά και που φεύγουν μόλις πήξει λίγο ο εγκέφαλος και τα παιδιά που κάνουν άλλη δουλειά, βρώμικη και υπόγεια. Και πίσω απ' όλα αυτά είναι μερικοί μπαρμπαναύτες της «αντιεξουσίας», που είναι πιο αυταρχικοί και εξουσιαστές  και από τους πιο εξουσιαστές κυβερνήτες και εργοδότες, και μερικοί πληρωμένοι από υπηρεσίες για να κάνουν τη δουλειά του κράτους και του παρακράτους.

Το ωραίο είναι ότι σχεδόν όλους τους ξέρουν διαχρονικά η ΚΥΠ, οι επικεφαλής της ΕΛΑΣ και οι αρμόδιοι των κυβερνήσεων με τα μικρά τους ονόματα! Συχνά δημοσιευμένα στις εφημερίδες στο παρελθόν! Αλλά, κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να διαλύσει το κύκλωμα. Συμφέρει και ξέρει πολλά…

Ποιοι κερδίζουν από τα μπάχαλα; Οι πιο συντηρητικοί μηχανισμοί διακυβέρνησης, στους οποίους στρέφονται όσοι από τους πολίτες καταστρέφονται από το αληταριό. Κερδίζουν όσοι στο μέλλον θα φέρουν νόμους δρακόντειους για τις ελευθερίες και την ασφάλεια, υπό τα χειροκροτήματα όσων βλέπουν τα μπάχαλα να αλωνίζουν. Κερδίζουν οι Χρυσαυγίτες, που εμφανίζονται σαν προστάτες απλών πολιτών που είναι απροστάτευτοι από τους κοντοσυγγενείς του ΣΥΡΙΖΑ και της διαχρονικής Ασφάλειας. Με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ συγγένεψε κυβερνώντας.

Όπως η αλλεργία του ΣΥΡΙΖΑ για κάθε τι που είχε σχέση με την πατρίδα έστρεψε πριν από το 2010 ένα κομμάτι του λαού στη Χρυσή Αυγή έτσι και η αλλεργία του με την υπεράσπιση της ασφάλειας των πολιτών έχει στρέψει και στρέφει ένα κομμάτι του λαού στην ακροδεξιά. Τα μπάχαλα είναι μια από τις ατμομηχανές αυτού του ρεύματος.

Τα μπάχαλα εξυπηρετούν τα πιο τρελά όνειρα ενός μελλοντικού ακραίου κατασταλτικού μηχανισμού. Βούτυρο στο ψωμί του. Επειδή η ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην ανομία και η άρνησή του να υπερασπιστεί την ασφάλεια των πολιτών έχει δημιουργήσει ένα βουβό λαϊκό ρεύμα που διογκώνεται και ζητάει περισσότερη ασφάλεια και σκληρότερη αστυνόμευση. Μεγάλη επιτυχία μιας αριστερής κυβέρνησης!

Όταν θα έρθει μια σκληρή κυβέρνηση και θα μας ταράξει στον νόμο και την τάξη με την υποστήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών, θα φταίει η σκληρή κυβέρνηση! Δεν θα φταίει αυτός που δημιούργησε το ρεύμα των πολιτών υπέρ του σκληρού νόμου και της τάξης και υπέρ της σκληρής κυβέρνησης!

Τα μπάχαλα στους δρόμους δεν διαφέρουν από το μπάχαλο στο κεφάλι αυτών που κυβερνάνε. Διαχρονικά, όχι μόνο τώρα. Τώρα απλώς ζούμε τους πρωταθλητές στο μπάχαλο.

Γ Παπαδόπουλος - Τετράδης

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα σχόλια του χρήστη SteppenWolf

SteppenWolf
07/03/2018, 13:07

Να μάθεις να υπακούς. Μονάχα όποιος υπακούει σε ανώτερό του ρυθμό είναι λεύτερος. Να μάθεις να προστάζεις. Μονάχα όποιος μπορεί να προστάζει είναι αντιπρόσωπός μου απάνω στη γης ετούτη.

Ν’ αγαπάς την ευθύνη. «Να λες. Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.»

Ν’ αγαπάς τον καθένα ανάλογα με τη συνεισφορά του στον αγώνα. Μη ζητάς φίλους, να ζητάς συντρόφους.

Να ’σαι ανήσυχος, αφχαρίστητος, απροσάρμοστος πάντα. Όταν μια συνήθεια καταντήσει βολική, να τη συντρίβεις. Η μεγαλύτερη αμαρτία είναι η ευχαρίστηση. Πού πάμε; Θα νικήσουμε ποτέ; Προς τι όλη τούτη η μάχη; Σώπα. Οι πολεμιστές ποτέ δε ρωτούνε...


απόσπασμα του Νίκου Καζαντζάκη από την Ασκητική.

Περισσότερα | Σχολιάστε
SteppenWolf
18/03/2018, 17:39

οκ

ευχαριστώ για τον διάλογο. πρέπει να φύγω.

τα λέμε...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Υπάρχουν ακόμη στην Νέα Δημοκρατία άνθρωποι που πιστεύουν βαθιά μέσα τους ότι είναι δυνατόν να βρουν κάποτε έναν κώδικα επικοινωνίας με τον Καρανίκα και τους συντρόφους του.

Φυσικά!

Ας δούμε τις απόψεις σας για τα έθνη ας πούμε.

Μη καταλήξουμε κιόλας στο τέλος ότι ο αρνητής στράτευσης Καρανίκας αγαπάει τούτο τον τόπο περισσότερο από την σημερινή... κεντροδεξιά ! (εδώ γελάμε...) ΝΔ.

Αγαπάς την πατρίδα σου; Ψήφισε σρζα!

χαχαχα... (κλαυσίγελος)

Περισσότερα | Σχολιάστε
SteppenWolf
20/02/2018, 09:50

Θα μπορούσαμε να ανοίξουμε μία μεγάλη συζήτηση για τους Αρβανίτες, τους Σαρακατσάνους και για άλλες κοινότητες με ιδιαίτερα εθνικά και πολιτιστικά στοιχεία. Η ουσία είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί απέκτησαν στην πορεία ελληνική συνείδηση.

ΤΡΑΓΙΚΟ !!

Κρίμα...

Άρθρογράφε σε παρακαλώ να τεκμηριώσεις την θέση σου αλλιώς να ζητήσεις δημοσίως συγνώμη.

Πες μας σε παρακαλώ ΠΟΤΕ απέκτησαν οι σαρακατσαναίοι ελληνική συνείδηση και τι εθνική συνείδηση είχαν πριν.

Αναμένω.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τίτσερ, το αερόφυτο.

Ακριβώς ο τύπος του ανθρώπου που χρειάζεται ώστε να δημιουργηθεί ένα πολύχρωμο, ιδιαίτερα ευέλικτο και πειθήνιο «στράτευμα», ικανό να προσφέρει ένα καλαίσθητο καμουφλάζ και όταν χρειαστεί να πολεμήσει κάθε δημοκρατική απόπειρα για ισότητα και αναδιανομή του πλούτου, προκειμένου να υπερασπιστεί τα γκρίζα «δίκαια» των πολυεθνικών αφεντικών του.

Περισσότερα | Σχολιάστε
SteppenWolf
27/01/2018, 09:07

ρε συ ΘουΒού,

κάνω πονηρές σκέψεις.

Όλα είναι ανάποδα. Εμείς θέλουμε να ονομαστεί η περιοχή των Σκοπίων Μακεδονία και κάνουμε τάχαμου δεν θέλουμε για να θέλουν αυτοί...

Σαν την συνέντευξη του προέδρου του Εδεσσαικού αν την έχεις δει...

Αυτό ακριβώς. Τίποτα άλλο...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μα εδώ δεν μπορεσες να σταθείς ....ορθιος ουτε απο την ευκολη θέση της αντιπολίτευσης

Ωπ! και υπονοούμενο οσφυοκαμψίας...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Either way..., πάω για ύπνο.

καλή συνέχεια...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Οι φιλελεύθερες απόψεις δεν ήσαν ιδιαίτερα δημοφιλείς, επειδή έχουν ως βασικό τους εργαλείο την χρήση της λογικής.


Η λογική λέει εσύ ο πορφυρογέννητος με τα χάρβαρντ και τα lse και δεν συμμαζεύεται να διορίζεσαι στις καλύετερες δουλειές και γω που γεννήθηκα τσομπάνης και δεν είχα λεφτά να σπουδάσω να δουλεύω για να σου πληρώνω τον ενφιά.

Και η λογική σου λέει ότι μπορείς να με πείσεις να σε ψηφίσω κιόλας...

χαχαχαχα...

Είσαι μπουνταλάς σύντροφε...

Κατέβα από το τρένο της νδ, μόνος σου στις εκλογές, να δεις τι ποσοστά θα πάρεις να στρώσεις χαρακτήρα...

Και κράξε με για ανατολίτη όσο θες...

Περισσότερα | Σχολιάστε