LIBERALL
THINK TANKST
FORUMF
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Τρίτη 22/08/17
2ος χρόνος, ημέρα 660η

Επιστροφή στο forum Φιλελεύθερο forum forum@liberal.gr

Τα Θέματα του χρήστη SteppenWolf

Το απίστευτο μπάχαλο της κυβέρνησης αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά αφού ο... εκλεκτός των ΑΝΕΛ για τον ΟΑΣΘ κ. Ντίμης Αργυρόπουλος αναγκάστηκε να παραιτηθεί διότι είναι διορισμένος στο ΔΣ του Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου.

Μάλιστα προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, σε ανάρτησή του στο facebook ισχυρίστηκε ότι δεν δέχτηκε τη θέση, διότι πολιτεύεται στην Α' Αθήνας και πρέπει να τοποθετηθεί στη θέση του στέλεχος από την Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αποχώρησης μέσω Facebook:

 

Διαβάστε ακόμα:

- Παραδοχή Μαυραγάνη: Έγιναν διορισμοί από τον μηχανισμό των ΑΝΕΛ στον ΟΑΣΘ

 

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σε σημείο μηδέν βρίσκονται οι σχέσεις κυβέρνησης και δικαστών με τους τελευταίους να επιτίθενται με σκληρή γλώσσα στην κυβέρνηση και να την ταυτίζουν με τις κυβερνήσεις Πολωνίας και Τουρκίας. Και να την κατηγορούν ότι επιχειρεί μεθοδικά να χειραγωγήσει και να υποτάξει τη Δικαιοσύνη με μεθόδους παρακράτους και έμμισθους κονδυλοφόρους. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλουν ότι, "συστηματικά και μεθοδικά επιχειρείται εδώ και καιρό η πλήρης υποταγή και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ώστε να λειτουργεί όχι ως ανεξάρτητη εξουσία αλλά ως κυβερνητικός μηχανισμός".

"Υπουργοί και Βουλευτές εκτοξεύουν καθημερινά αστήρικτες κατηγορίες σε βάρος Δικαστών και Εισαγγελέων για μεροληπτικές αποφάσεις και ύπαρξη σκοπιμοτήτων που στόχο έχουν δήθεν την παρεμπόδιση του Κυβερνητικού έργου, ώστε να τρωθεί το κύρος της Δικαιοσύνης και να μπορούν να την ελέγχουν ευκολότερα και να εμφανιστούν οι ίδιοι ως μοναδικοί υπερασπιστές της νομιμότητας και ‘’γνήσιοι εκφραστές του κοινού συμφέροντος’’, συνεχίζει η Ένωση κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ακολουθεί το παράδειγμα της Τουρκίας και της Πολωνίας, των οποίων οι κυβερνήσεις είτε με διώξεις κατά δικαστικών λειτουργών είτε με ωμές νομοθετικές παρεμβάσεις, καταργούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης".

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών:

Συστηματικά και μεθοδικά επιχειρείται εδώ και καιρό η πλήρης υποταγή και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ώστε να λειτουργεί όχι ως ανεξάρτητη εξουσία αλλά ως κυβερνητικός μηχανισμός. Υπουργοί και Βουλευτές εκτοξεύουν καθημερινά αστήρικτες κατηγορίες σε βάρος Δικαστών και Εισαγγελέων για μεροληπτικές αποφάσεις και ύπαρξη σκοπιμοτήτων που στόχο έχουν δήθεν την παρεμπόδιση του Κυβερνητικού έργου.

Επιχειρούν έτσι να τρωθεί το κύρος της Δικαιοσύνης ώστε να μπορούν να την ελέγχουν ευκολότερα και να εμφανιστούν οι ίδιοι ως μοναδικοί υπερασπιστές της νομιμότητας και ‘’γνήσιοι εκφραστές του κοινού συμφέροντος’’, ακολουθώντας το παράδειγμα της Τουρκίας και της Πολωνίας, οι κυβερνήσεις των οποίων είτε με διώξεις κατά δικαστικών λειτουργών είτε με ωμές νομοθετικές παρεμβάσεις καταργούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Για τις εξελίξεις στην Πολωνία έχει εκδοθεί ήδη αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών στον Πρόεδρο της Χώρας και υπάρχει μεγάλο κύμα διεθνών αντιδράσεων.

Ο δικαστικός έλεγχος των νόμων, που θωρακίζει ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα από κρατικές αυθαιρεσίες, θεωρείται πλέον εμπόδιο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
Στην Ελλάδα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπερασπίστηκε, όπως ήταν υποχρεωμένη, με σθένος και αποφασιστικότητα τη Συνταγματική νομιμότητα. Προτάξαμε θεσμικά θέματα και εμποδίσαμε τους σχεδιασμούς που επιχειρήθηκαν από άμισθους συμβούλους του Πρωθυπουργού και κυβερνητικούς παράγοντες για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών κατά παράβαση ρητών συνταγματικών επιταγών.

Εμποδίσαμε ακόμη τους σχεδιασμούς κυβερνητικών παραγόντων σε σειρά ζητημάτων που αφορούσαν νομοθέτηση αντίθετη προς το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό δίκαιο και στηρίξαμε δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι λόγω της δικαιοδοτικής κρίσης που εξέφεραν, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν την εχθρότητα ορισμένων. Στην απόπειρα ελέγχου και υποταγής της Δικαιοσύνης, χρησιμοποίησαν από τότε τους πιο βρώμικους μηχανισμούς που διαθέτει το Κράτος: το παρακράτος ευτυχώς ελάχιστων διαθέσιμων «δημοσιογράφων» – έμμισθων κονδυλοφόρων.

Οι εντολείς τους καλύπτονται συχνά πίσω από «ασυλίες» και προνόμια και παραμένουν στο παρασκήνιο, χρησιμοποιώντας ενίοτε το κοινοβουλευτικό βήμα, για βολικούς μονολόγους. Οι ίδιοι οι εντολοδόχοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα αφού οι συκοφαντίες και οι μηχανορραφίες είναι το κύριο επάγγελμά τους.

Στο στόχαστρο αυτών των κύκλων μπήκε από χθες και ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης, που σήκωσε μεγάλο βάρος της ανυποχώρητης μάχης της Ένωσης για την Δικαστική Ανεξαρτησία και την Δημοκρατία, με έωλες και ανυπόστατες λασπολογίες.

Διαμηνύουμε στους διάφορους σκευωρούς και στους προστάτες τους ότι η Ένωσή μας θα πράττει το καθήκον της, που είναι η κατοχύρωση του ελεύθερου δικαστικού φρονήματος και η συνταγματική ομαλότητα, με οποιοδήποτε τίμημα, χωρίς να φοβάται από τέτοιου είδους πιέσεις, που αντίθετα δυναμώνουν την προσήλωσή μας.

Η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται τους τεράστιους κινδύνους που ελλοχεύουν από μια αδηφάγο εκτελεστική εξουσία, που επιθυμεί με τη χρήση κάθε μέσου να δρα ανεξέλεγκτη, τη στιγμή που η εμπιστοσύνη των πολιτών σ’ αυτήν ως θεσμού αγγίζει μετά βίας το 13% (το χαμηλότερο σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες).

 

Περισσότερα | Σχολιάστε

Πάμε παρακάτω. Τα μπάχαλα. Ένας συρφετός από πρεζόνια, ανεγκέφαλους απολίτικους πιτσιρικάδες, πιτσιρικάδες δήθεν εχθρούς του κράτους, ξεσηκωμένους νέους που νομίζουν ότι συμμετέχουν σε επανάσταση, λίγους καθοδηγητές από τον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο και μπόλικους ασφαλίτες. Σύνολο, καμιά χιλιάδα νοματαίοι. Σταθερό έργο τους: Να εχθρεύεται ο μεροκαματιάρης λαός τα κινήματα, να διαλύονται οι μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις και να αυξάνονται τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Τα πετυχαίνουν και τα τρία. Με τις πλάτες της συγκυβέρνησης!

Τι είπε ο γραμματέας του υπουργείου Τόσκα εχτές; Ότι το σπάσιμο της Ερμού ήταν μεμονωμένο γεγονός. Δεν ξέρουμε αν είναι ηλίθιος ή βαλτός. Ξέρουμε ότι το σπάσιμο της Ερμού, της Σταδίου και της Πανεπιστημίου ήταν το πιο πιθανό σενάριο μετά τη διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Ηριάννα, χωρίς την Ηριάννα. Ακόμα και για ένα μωρό παιδί. Εκτός από τον κ Τόσκα και τους υφιστάμενούς του!

Και δεν ήταν κανένα μεμονωμένο γεγονός. Κάθε συγκέντρωση και διαδήλωση συμπαράστασης και κάθε διαδήλωση κατά αντεργατικών νόμων και περικοπής δικαιωμάτων ακολουθείται από την καταστροφική μανία των μπάχαλων. Σαν ρουτίνα. Είναι ένα διαρκές γεγονός. Ο μόνος που κάνει ότι δεν το ξέρει είναι ο υπεύθυνος υπουργός Τόσκας. Φυσικά, με τις πλάτες της συγκυβέρνησης.

Η συγκυβέρνηση, όπως και όλες οι πριν κυβερνήσεις έχουν κάθε συμφέρον να φοβάται ο κόσμος να κατέβει μαζικά σε διαδηλώσεις για να μην υπάρχει όγκος διαδηλωτών διαμαρτυρίας. Οι μπαχαλάκηδες είναι οι καλύτεροι συνεργάτες των κυβερνήσεων σ' αυτό. Αποτρέπουν μεγάλο όγκο πολιτών, με το φόβο της σωματικής ακεραιότητας. Γι αυτό υπάρχουν οι ασφαλίτες μέσα στα μπάχαλα. Για να καθοδηγούν!

Τους ασφαλίτες τους έχουμε δει και φωτογραφίσει να ξεφορτώνουν καδρόνια από φορτηγά με σήματα της ΕΛΑΣ (!), να κατεβαίνουν κουκουλοφόροι από κρατικά αυτοκίνητα και να ενώνονται με τους δήθεν αντιεξουσιαστές (!) και να στοιχίζονται πίσω από διμοιρίες των ΜΑΤ που ξυλοφορτώνουν ή πετάνε χημικά στο πλήθος!

Όλα αυτά είναι φωτογραφημένα και βιντεοσκοπημένα εδώ και χρόνια. Μέσα σ' αυτό το βρώμικο τοπίο, πιτσιρικάδες μαστουρωμένοι και πιτσιρικάδες που νομίζουν ότι ζουν την επανάσταση σπάνε και καίνε τα εύκολα θύματα: Βιτρίνες μαγαζιών και τραπεζών. Πάντα ανενόχλητοι! Τεράστια επανάσταση!

Κάθε λογικός νους μένει ξερός. Πώς γίνεται και 2.000 ή 5.000 «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» δεν μπορούν να διαλύσουν μια και καλή αυτή τη συμμάζωξη των «ξεβράκωτων» της γαλλικής επανάστασης; Έλα ντε! Τι σόι γουρούνια και δολοφόνοι είναι όλες αυτές οι διμοιρίες που δεν μπορούν να κάνουν ζάφτι το ξυπόλυτο τάγμα;!

Η απάντηση είναι πολύ απλή: Ο κ. Τόσκας και ο κάθε κ. Τόσκας δεν θέλει να διαλύσει τα μπάχαλα. Τα χρειάζεται για να κάνει την τρομοκρατική δουλειά του. Ο σημερινός κ. Τόσκας έχει έναν λόγο παραπάνω να μη θέλει να τα διαλύσει. Είναι σαρξ εκ της σαρκός της κάποτε σύμπλευσης του ΣΥΡΙΖΑ με το «χώρο». Μπορεί ο «χώρος να μπουγελώνει τον Φίλη και τον Ξυδάκη, αλλά το αίμα νερό δε γίνεται. Ο ομφάλιος λώρος δεν έχει κοπεί.

Τι σόι αγώνα κάνουν τα μπάχαλα; Κανέναν αγώνα. Οι καπιταλιστές και ο μηχανισμός της κεφαλαιοκρατίας ούτε που θίγονται από τα σπασίματα των μπάχαλων. Γελάνε.

Οι σπασμένες τράπεζες; Γελάνε. Τα σπασμένα υποκαταστήματα είναι ασφαλισμένα και δεν τους καίγεται καρφί.

Η κυβέρνηση; Γελάει. Τις ζημιές στη δημόσια περιουσία θα τις πληρώσει ο λαός με τη φορολογία του. Δεν θα τις πληρώσει κανένας υπουργός.

Ο κ. Τόσκας; Γελάει. Οι πολίτες, ο λαός, ούτε που πέρασαν ποτέ από το σπίτι του να τον κατεβάσουν κάτω, να τον πιάσουν από το γιακά και να του πούν: «Ρε αλήτη. Παίζεις με τις τσέπες μας, με τα μαγαζιά μας, με τις ζωές μας και μας αφήνεις απροστάτευτους την ώρα που σε πληρώνουμε για να μας προστατεύεις»; Τέτοιες απρέπειες δεν τις έχει ζήσει ακόμα.

Και τι σόι επαναστάτες είναι οι μπαχαλάκηδες που σπάνε μαγαζιά με κράνη, την ώρα που οι ίδιοι φοράνε από τα πιο ακριβά; Που σπάνε μαγαζιά με εκδρομικό εξοπλισμό την ώρα που οι ίδιοι κουβαλάνε από τον πιο προχωρημένο; Που σπάνε μαγαζιά με ρούχα και παπούτσια την ώρα που οι ίδιοι αγοράζουν τα ίδια ρούχα και παπούτσια; Που σπάνε χαντράδικα και μαγαζιά με ψεύτικα κοσμήματα την ώρα που οι ίδιοι είναι φορτωμένοι με χάντρινα και ψεύτικα κοσμήματα;

Τα «παιδιά» είναι τριών ειδών. Αυτά που πληρώνονται για τη δουλειά και που συχνά είναι μαστουρωμένα, αυτά που πιστεύουν στη δουλειά και που φεύγουν μόλις πήξει λίγο ο εγκέφαλος και τα παιδιά που κάνουν άλλη δουλειά, βρώμικη και υπόγεια. Και πίσω απ' όλα αυτά είναι μερικοί μπαρμπαναύτες της «αντιεξουσίας», που είναι πιο αυταρχικοί και εξουσιαστές  και από τους πιο εξουσιαστές κυβερνήτες και εργοδότες, και μερικοί πληρωμένοι από υπηρεσίες για να κάνουν τη δουλειά του κράτους και του παρακράτους.

Το ωραίο είναι ότι σχεδόν όλους τους ξέρουν διαχρονικά η ΚΥΠ, οι επικεφαλής της ΕΛΑΣ και οι αρμόδιοι των κυβερνήσεων με τα μικρά τους ονόματα! Συχνά δημοσιευμένα στις εφημερίδες στο παρελθόν! Αλλά, κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να διαλύσει το κύκλωμα. Συμφέρει και ξέρει πολλά…

Ποιοι κερδίζουν από τα μπάχαλα; Οι πιο συντηρητικοί μηχανισμοί διακυβέρνησης, στους οποίους στρέφονται όσοι από τους πολίτες καταστρέφονται από το αληταριό. Κερδίζουν όσοι στο μέλλον θα φέρουν νόμους δρακόντειους για τις ελευθερίες και την ασφάλεια, υπό τα χειροκροτήματα όσων βλέπουν τα μπάχαλα να αλωνίζουν. Κερδίζουν οι Χρυσαυγίτες, που εμφανίζονται σαν προστάτες απλών πολιτών που είναι απροστάτευτοι από τους κοντοσυγγενείς του ΣΥΡΙΖΑ και της διαχρονικής Ασφάλειας. Με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ συγγένεψε κυβερνώντας.

Όπως η αλλεργία του ΣΥΡΙΖΑ για κάθε τι που είχε σχέση με την πατρίδα έστρεψε πριν από το 2010 ένα κομμάτι του λαού στη Χρυσή Αυγή έτσι και η αλλεργία του με την υπεράσπιση της ασφάλειας των πολιτών έχει στρέψει και στρέφει ένα κομμάτι του λαού στην ακροδεξιά. Τα μπάχαλα είναι μια από τις ατμομηχανές αυτού του ρεύματος.

Τα μπάχαλα εξυπηρετούν τα πιο τρελά όνειρα ενός μελλοντικού ακραίου κατασταλτικού μηχανισμού. Βούτυρο στο ψωμί του. Επειδή η ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην ανομία και η άρνησή του να υπερασπιστεί την ασφάλεια των πολιτών έχει δημιουργήσει ένα βουβό λαϊκό ρεύμα που διογκώνεται και ζητάει περισσότερη ασφάλεια και σκληρότερη αστυνόμευση. Μεγάλη επιτυχία μιας αριστερής κυβέρνησης!

Όταν θα έρθει μια σκληρή κυβέρνηση και θα μας ταράξει στον νόμο και την τάξη με την υποστήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών, θα φταίει η σκληρή κυβέρνηση! Δεν θα φταίει αυτός που δημιούργησε το ρεύμα των πολιτών υπέρ του σκληρού νόμου και της τάξης και υπέρ της σκληρής κυβέρνησης!

Τα μπάχαλα στους δρόμους δεν διαφέρουν από το μπάχαλο στο κεφάλι αυτών που κυβερνάνε. Διαχρονικά, όχι μόνο τώρα. Τώρα απλώς ζούμε τους πρωταθλητές στο μπάχαλο.

Γ Παπαδόπουλος - Τετράδης

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται χρόνια τώρα. Η Τράπεζα Αττικής «πληγώνει» επειδή είναι μαχαιριά στην καρδιά μιας ιδεοληψίας, ότι ετούτοι εδώ είναι «καθαροί». Προσέξτε! Σε εποχή capital controls ο κ. Καλογρίτσας παίρνει πολλαπλάσια δάνεια απ’ ότι στο παρελθόν με bonus επιτόκια της χαράς. Αυτό, λέει, δεν είναι διαπλοκή. Όπως η τρόικα δεν είναι πλέον τρόικα, αλλά… θεσμοί!

Ο ίδιος επιχειρηματίας, ο κ. Καλογρίτσας, συμβαίνει να είναι ένας τυχερός άνθρωπος. Κάτι σαν τον Γκαστόνε των Μίκυ Μάους. Δεν είναι μόνο που στραβώθηκαν οι άνθρωποι στην Τράπεζα Αττικής και τους έδωσαν τα κλειδιά της Τράπεζας. Είναι που η ίδια κυβέρνηση έσπασε σε πολλές εργολαβίες τον έργο του δρόμου Πάτρας -Πύργου. Εδώ να δείτε τύχη. Αν δεν είχε σπάσει η εργολαβία σε πολλά κομμάτια, τότε η κατασκευαστική του κ. Καλογρίτσα δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει στο έργο, καθώς δεν έχει τα τυπικά από τον νόμο προσόντα. Αλλά ο κ. Καλογρίτσας έχει την τύχη του Γκαστόνε. Το έργο έσπασε και ως δια μαγείας μπόρεσε αυτός να συμμετάσχει και να πάρει μέχρι σήμερα όλα τα κομμάτια του έργου που έχουν προκηρυχτεί…

Η διαπλοκή είναι ένας χορός που χρειάζεται δύο για να χορευτεί. Από την μία ο πολιτικός κόσμος και από την άλλη ο επιχειρηματικός. Εκείνοι που αποφασίζουν για το ποιος θα πάρει τις δουλειές κι οι άλλοι που έχουν στα χέρια τους την οικονομική ισχύ. Το deal είναι απλό: Ο ένας δίνει τις δουλειές και ο άλλος αναλαμβάνει να δείξει την ευγνωμοσύνη του.

Η διαπλοκή υπήρχε χτες και είναι βέβαιο ότι υπάρχει και σήμερα. Σε σχέση με το χτες δεν υπάρχει η παραμικρή διαφορά ως προς την ένταση του φαινομένου. Εκεί που παρατηρούμε κάτι διαφορετικό είναι το πόσο ξεδιάντροπα συμπεριφέρεται η πολιτική εξουσία. Κάνει πράγματα που δεν θα τολμούσαν άλλοι στο παρελθόν. Δεν τηρούνται ούτε καν τα προσχήματα. Κι η Τράπεζα Αττικής είναι μία καλή απόδειξη γι αυτό.

Κι αυτό συμβαίνει επειδή ο ελληνικός λαός έχει σχηματίσει την πεποίθηση ότι αυτοί εδώ είναι καλοί άνθρωποι, τίμιοι, αμόλυντοι. Ο μύθος του ηθικού πλεονεκτήματος τους κάνει να γίνονται ωμοί και απρόσεκτοι. Δεν τους ενοχλεί, επειδή οι πεποιθήσεις του κόσμου δύσκολα γκρεμίζονται κι αυτό το γνωρίζουν.

Ακόμη κι αν τους πιάσουν με το αρνί στον ώμο, όπως συμβαίνει τώρα με την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής, δεν κινδυνεύουν άμεσα από την οργή του κόσμου. Τουλάχιστον όχι γι αυτό τον λόγο. Κι αυτό διότι έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι οι «άλλοι» έκαναν χειρότερα. Ψάχνοντας κανείς να δει τι άλλαξε σήμερα σε σχέση με χτες, θα διαπιστώσει ότι η Αττική Οδός είναι ακόμη στην θέση της και ότι οι ίδιες οικογένειες που είχαν στα χέρια τους την οικονομική ισχύ της χώρας εξακολουθούν να κυριαρχούν στα ελληνικά πράγματα. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά εκείνοι παραμένουν εδώ και μάλιστα πανίσχυροι.

Παρόλα αυτά, η αποκάλυψη του πορίσματος της Τράπεζας της Ελλάδας για την Αττικής «πόνεσε». Όχι γιατί αποδείχτηκε ότι στις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει διαπλοκή. Όχι γιατί δήθεν εκτέθηκαν. Αλλά διότι αποκαλύφθηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός λειτουργίας. Όχι γενικά κι αόριστα ότι κάποιος επιχειρηματίας ευνοήθηκε. Αλλά το πώς ακριβώς ευνοήθηκε. Κι αν ενώσει κανείς τις γραμμές μπορεί να στηρίξει τα περί ισχυρών ανταλλαγμάτων. Αυτό ναι, είναι ένα πραγματικό ντοκουμέντο κι όχι ένα κατασκεύασμα των παρακρατικών. Η υπόθεση της Τράπεζας Αττικής «πονάει» επειδή αποκαλύπτει πέρα από πρόσωπα και τον τρόπο. Είναι σαν να λέμε ότι είχαμε μέχρι χτες το θύμα και τον ένοχο, αλλά μας έλειπε το φονικό όπλο.

Είναι, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ μία κυβέρνηση που ευνοεί την διαπλοκή; Ναι, όπως ακριβώς την ευνοούσαν κι οι προηγούμενες. Το έχουμε ξαναπεί! Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κι αυτός ένα κομμάτι της μεταπολίτευσης. Είναι ίσως το τελευταίο ανάχωμα της.

Το πραγματικό πρόβλημα μιας μελλοντικής κυβέρνησης με φιλελεύθερο πρόσημο θα είναι ακριβώς αυτό! Πως θα κατορθώσει να σπάσει την αλυσίδα της διαπλοκής και να επιτρέψει έτσι σε μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού να γίνουν κοινωνοί της οικονομικής ανάκαμψης. Ένα από τα μεγαλύτερα αμαρτήματα της διαπλοκής είναι ότι δεν επιτρέπει σε άλλους να μεγαλώσουν, να αναπτυχθούν και να απειλήσουν εν τέλει την παντοκρατορία της. Η διαπλοκή πρέπει να κτυπηθεί, αλλά όχι μόνο για λόγους ηθικής. Πρέπει να κτυπηθεί αποφασιστικά επειδή είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της ανάπτυξης.

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

 

 

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όσοι έχουν την εντύπωση ότι οι δανειστές και η ελληνική κυβέρνηση ασχολούνται στα σοβαρά με κάποια αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας ή με αξιολόγηση των πεπραγμένων της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση και αλλαγή του ελληνικού οικονομικού μοντέλου απατώνται. Δανειστές και κυβέρνηση κοροϊδεύουν ο ένας τον άλλον, και οι δύο μαζί τον ελληνικό λαό και τους φορολογούμενους της ευρωζώνης.

Για να το πούμε πιο απλά: Για να κάνεις αξιολόγηση πρέπει να έχει προηγηθεί κάποια αλλαγή στην ακολουθούμενη πολιτική, κάποια πράξη, μια μεταβολή που θα την αξιολογήσεις. Μέχρι στιγμής όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2010 έχουν αλλάξει μόνο 7 βασικά πράγματα, που δεν έχουν σχέση με μετασχηματισμό της Ελλάδας σε προοδευμένη χώρα:

  1. Τις εργασιακές σχέσεις, προωθώντας την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Οι ελαστικές μορφές εργασίας θυμίζω ότι είχαν θεσμοθετηθεί επί Σημίτη. Απλώς τώρα κυριάρχησαν. Αυτές τις εργασιακές σχέσεις, όμως, τις άλλαξε επί της ουσίας η κυβέρνηση Παπανδρέου με το πρώτο μνημόνιο. Τώρα, προστίθενται πινελιές στο σχέδιο «Η εργασία απελευθερώνει». Ιδίως όταν πληρώνεται όσο όσο.
  1. Τις μισθολογικές σχέσεις, προωθώντας τη φθηνότερη δυνατή εργασία. Και αυτές θεσμοθετήθηκαν επί κυβέρνησης Παπανδρέου και οι επόμενες κυβερνήσεις απλώς κατεβάζουν τον πήχη, έχοντας δημιουργήσει στην πράξη τη γενιά των 200 ευρώ.
  1. Την εξαφάνιση των δημόσιων επενδύσεων, που ξεκίνησε επίσης επί Παπανδρέου και έφτασε στον φετινό προϋπολογισμό να προβλέπονται 175.000.000 ευρώ!
  1. Την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια στους δανειστές, κατόρθωμα που μόνο μία προδοτική κυβέρνηση μπορούσε να κάνει.
  1. Τη θεσμοθέτηση της ιδιωτικοποίησης φιλέτων του δημοσίου, που έγινε από τον Γ Παπανδρέου και διαρκώς καρκινοβατεί.
  1. Τον αφελληνισμό στις διοικήσεις των τραπεζών και την απώλεια του ελέγχου από τους επιτρόπους της κυβέρνησης, κατόρθωμα επίσης της σημερινής συγκυβέρνησης.
  1. Την απόλυση από το δημόσιο εκείνων που πραγματικά δούλευαν, δηλαδή των συμβασιούχων, και τη συνταξιοδότηση όλων όσων είχαν πείρα, κατόρθωμα των πρώτων κυβερνήσεων.

Για αυτά χρειάστηκαν 7 κυβερνήσεις και 7 χρόνια χαμένα για 11.000.000 πολίτες μόνο και μόνο για ένα λόγο: Επειδή όλες οι κυβερνήσεις εδώ και 7 χρόνια αρνούνται να αξιολογήσουν τι χρειάζεται αυτός ο τόπος για να γίνει χώρα αντί για χώρος που κατάντησε. Και για να αλλάξουν όλα όσα δεν χρειάζεται κανείς ξένος να τα ζητήσει ή να τα επιβάλει. ΟΙ κυβερνήσεις έπρεπε από μόνες τους να τα αλλάξουν. Αντ’ αυτού:

Αρνούνται να διαλύσουν τη Λερναία Ύδρα του δημόσιου τομέα και να χτίσουν ένα δημόσιο που θα δουλεύει για τους πολίτες και όχι για τους υπαλλήλους του.

Αρνούνται να καταργήσουν τα προνόμια δεκάδων επαγγελμάτων που λειτουργούν σε βάρος της τσέπης των πολιτών. Δηλαδή, αρνούνται να απελευθερώσουν τα επαγγέλματα από τον πανάκριβο για τους πολίτες προστατευτισμό τους.

Αρνούνται να κυνηγήσουν τη μεγάλη φοροδιαφυγή στα καύσιμα, στα καπνικά, στον μεγάλο πλούτο και στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Αρνούνται να φτιάξουν έναν φορολογικό και εισπρακτικό μηχανισμό, ανεξάρτητο από τις παρεμβάσεις του κάθε πολιτικού και της κάθε κυβέρνησης, που θα στελεχώνεται από γνώστες και όχι από καρεκλοκένταυρους συνδικαλιστές. Ευρωπαίοι και Αμερικανοί προθυμοποιήθηκαν να στείλουν εκπαιδευτές και πολυπληθές σώμα εφόρων και ελεγκτών για να μπει το νερό σε ένα αυλάκι, αλλά συνάντησαν τη σφοδρή αντίδραση των προυχόντων του κλάδου.

Αρνούνται να φτιάξουν ένα ασφαλιστικό που να είναι δίκαιο και βιώσιμο και όπου ο καθένας θα παίρνει όσα έχει καταβάλλει με πρόνοια για τους άνεργους και τους ανήμπορους. Τους κανονικούς ανήμπορους, όχι τα αρτιμελή πελατάκια. Το έκτρωμα Κατρούγκαλου και οι προηγούμενες ρυθμίσεις Βενιζέλου ήταν και είναι καθαρά εισπρακτικά νομοθετήματα.

Αρνούνται να φτιάξουν ένα φορολογικό σύστημα που να φορολογεί τον καθένα ανάλογα με τα εισοδήματά του και ανάλογα με τις ανελαστικές του δαπάνες. Όλα τα συστήματα, σύν το υπάρχον, είναι καθαρά εισπρακτικά.

Αρνούνται να φτιάξουν ένα σύστημα Υγείας χωρίς μεσάζοντες, εμπόρους, διευθυντές- επιχειρηματίες, καθηγητές και κλινικές διαπλεκόμενους, υπερτιμολογήσεις και «μαύρα» με φαρμακευτικές εταιρίες και εταιρίες προμήθειας υλικών. Όλοι μπαλώνουν μια κάλτσα, που δεν έχει πια ύφασμα. Και που παράγει ένα τεράστιο έλλειμμα για το κράτος.

Αρνούνται να μετατρέψουν τη λειτουργία κράτους, πολιτών και επαγγελματιών σε on line σύνδεση, ώστε να πολεμήσουν τη γραφειοκρατία και την κλοπή. Αντιθέτως, προσθέτουν πιστοποιητικά, τιμολόγια, αποδείξεις και άχρηστα ευθυνοφοβικά στοιχεία για να διατηρούνται άχρηστες και αναποτελεσματικές θέσεις εργασίας, μαζί με την εγκληματικότητα των υπαλληλικών και επαγγελματικών κυκλωμάτων.

Αρνούνται να εκσυγχρονίσουν την ελληνική δικαιοσύνη, που αρνησιδικεί κανονικότατα στην πράξη, αποτελώντας τροχοπέδη για πολίτες και επιχειρήσεις.

Αρνούνται να φτιάξουν ένα νομικό και επιχειρησιακό περιβάλλον, που να προωθεί την ελληνική παραγωγή αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων. Αντίθετα, αδιαφορούν εντελώς για την παραγωγή, τυποποίηση και εξαγωγή των διαμαντιών της ελληνικής φύσης και καταποντίζουν οικονομικά την επιχειρηματικότητα από την εγκληματική μονομανία για είσπραξη χαρατσιών. Χειρότερα από την τουρκοκρατία.

Αρνούνται να φτιάξουν μια Παιδεία που θα υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο και το ελληνικό μοντέλο παραγωγής και ανάπτυξης. Σε μια χώρα που θα μπορούσε εύκολα να είναι έμπορος και μελετητής και παραγωγός προϊόντων προωθημένης τεχνολογίας, παραγωγός προϊόντων gourmet από τη σπάνια ελληνική πανίδα και χλωρίδα, παραγωγός ενέργειας και προϊόντων ενέργειας, παραγωγός μοντέλων ανάπτυξης για άλλες δεκάδες μικρές χώρες σε επίπεδο τεχνολογίας και έρευνας. Σε μια χώρα με 300 μέρες το χρόνο ήλιο και μέση θερμοκρασία 22 βαθμούς. Έναν ευλογημένο τόπο. Αυτοί εξορίζουν την αφρόκρεμα της νεολαίας να πάει να παράξει έρευνα, γνώση και εργασία σ αυτούς που μας έχουν βρει ανόητους και μας γδύνουν.

Αρνούνται να εκσυγχρονίσουν τις μεταφορές σε μια χώρα που είναι στο σταυροδρόμι Ανατολής- Δύσης! Δημόσια και ιδιωτικά μέσα, οι βάσεις τους, οι προγραμματισμοί τους και η ευελιξία για εξυπηρέτηση ανθρώπων και εμπορευμάτων είναι στα χέρια συντεχνιών επαγγελματιών και ανεξέλεγκτων κεφαλαιούχων.

Αρνούνται να φτιάξουν τηλεπικοινωνίες του 21ου αιώνα. Τηλέφωνα και διαδίκτυα σέρνονται και πληρώνονται πανάκριβα για τις υπηρεσίες που πουλάνε οι εταιρίες, εκμεταλλευόμενες τον  τεχνολογικό αναλφαβητισμό της πλειονότητας του πληθυσμού.

Αρνούνται να διδάξουν, αναδείξουν, διαδώσουν, εκμεταλλευτούν εκπαιδευτικά και τουριστικά τον υλικό και πνευματικό πολιτισμό των προγόνων που έζησαν σ αυτή τη χώρα. Το πολιτιστικό επίπεδο σ αυτούς τους τομείς είναι ακόμα στο τζατζίκι και το σουβλάκι (εξαιρετικά, δε λέω) με θεατρικές παρωδίες άρπα κόλλα, greek tsolia και do you like mamzel the Greece. Με λίγες εξαιρέσεις, η χώρα είναι ακόμα στη δεκαετία του 1970.

Ο κατάλογος δεν έχει τέλος στην ελληνική καθήλωση και οπισθοδρόμηση. Και τίθεται το ερώτημα:

Σε το ακριβώς αξιολογείται η κυβέρνηση; Στο πόσα λεφτά θα κόψει από τους μισθούς και τις συντάξεις; Σε πόσους υπαλλήλους θα μπορεί να απολύει ο ιδιωτικός τομέας; Στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά όχι στην απόδοση του δημοσίου; Στο πόση ελληνική περιουσία θα χαρίσουμε στους δανειστές; Στο πόσους φόρους θα βάλουμε για να έχουμε να πληρώσουμε το χρέος;

Επειδή, μέχρι σήμερα όλες οι λεγόμενες αξιολογήσεις έχουν να κάνουν με ένα και μόνο θέμα: Πώς θα εισπράξουν οι ξένοι τα φραγκάκια τους. Και πώς θα τα αυγατίσουν παίρνοντας επιχειρηματικά τη θέση των Ελλήνων μέσα στην Ελλάδα.

Και όλα αυτά γίνονται επειδή οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι και σήμερα δεν κάνουν τίποτε άλλο εκτός από το να προσπαθούν με νύχια και με δόντια να διατηρήσουν το πελατειακό τους δημόσιο. Αδιαφορώντας για τη χώρα. Κοροϊδεύοντας το λαό, την ΕΕ, το ΔΝΤ, και όποιον άλλο τύχει στο δρόμο τους.

Και η μεν ΕΕ με το ΔΝΤ έχουν τη δύναμη και φρόντισαν να κόψουν το βήχα της κοροϊδίας στις κυβερνήσεις, στην πλάτη του λαού φυσικά, ζητώντας όλο και πιο σκληρές εγγυήσεις από επιπόλαιους και άσχετους μικροαπατεώνες. Ο ελληνικός λαός πότε θα κόψει το βήχα στις κυβερνήσεις του, που τον κοροϊδεύουν κατάμουτρα και τον κατακλέβουν με τη δολιότητα και την ανικανότητά τους; Πότε, δηλαδή θα αξιολογήσει τον εαυτό του; Για να δει αν του αξίζει αυτή η ζωή.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

 

 

 

 

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα σχόλια του χρήστη SteppenWolf

SteppenWolf
15/08/2017, 11:41

“The first gulp from the glass of natural sciences will turn you into an atheist, but at the bottom of the glass God is waiting for you.”

― Werner Heisenberg

Περισσότερα | Σχολιάστε

...δεν κάνω τίποτα παράνομο ή παράτυπο...


Τό ότι ζωγραφίζεις στα ψηφοδέλτια αυτά που ονειρευόσουν το προηγούμενο βράδυ πως το χαρακτηρίζεις;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτά να τα βλέπουν μερικές και μερικοί που βάζουν στην ίδια κατηγορία τους ξετσίπωτους αριστερούς και δεξιούς.

Οι αριστεροί στην ξετσιπωσιά δεν έχουν συναγωνισμό.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Όσο υπάρχουν κορόιδα που πληρώνουν θα υπάρχει και ανεξάρτητο και ΑΠΟΡΘΗΤΟ κράτος ΔΥ.

Σταματήστε να τους πληρώνετε.

Περισσότερα | Σχολιάστε
SteppenWolf
02/08/2017, 11:09

Η ελλάδα χρειάζεται ένα γκορμπατσοφ να καταργήσει την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Να ρίξει το σύστημα από μέσα.

Να πει ψέματα ότι θα προσλάβει τους οπαδούς του στο δημόσιο και όταν εκλεγεί να καταργήσει την μονιμότητα.

Ποιος θα θυσιαστεί;

Ποιος θα τολμήσει αντί να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους να συμβασιοποιήσει τους μόνιμους;

ΠΣ

α! και μία... λεπτομέρεια... ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ !

λάθος, τι να απολύσει... ΦΥΛΑΚΗ να τους βάλει και να τους δημεύσει την περιούσια...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η διάγνωση για τον αρθρογράφο είναι: Οξεία και χρόνια δημοσιουπαλληλίτιδα.

Οι γιατροί συστήνουν να αποφεύγονται έντονες αντιπαραθέσεις.

Ελπίδες για θεραπεία: ΚΑΜΙΑ.

υγ.

Για να είμαι ειλικρινής δεν το διάβασα όλο το άρθρο. Προσπάθησα αλλά δεν τα κατάφερα...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η θεσσαλονίκη ΠΑΝΤΑ θα ακμάζει.

Άλλοτε λίγο, άλλοτε πολύ.

Λόγω γεωγραφικής θέσης και μόνο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Εσύ τώρα με ποιον είσαι...;

Κι αν βοηθήσουμε τον φίλο Θανάση να κερδίσει λίγα κλικ παραπάνω τι πειράζει;

Να κάνουμε και το κέφι μας να ξεφτιλίσουμε κανένα τρολάκι.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Λεφτά υπάρχουν!

(αλά ΓΑΠ).

Τα λεφτά να ζητήσουν πίσω από όσους πληρώνονταν με πλαστά πτυχία και ξεχρεώσαμε.

Αν πιάσουν και όσους λαδώνονται... Μονακό θα γίνουμε.

Περισσότερα | Σχολιάστε

κίνημα 1η Μαρτίου 1935, από wiki,

"Ο Κονδύλης, με έδρα του τη Θεσσαλονίκη, κατέπνιξε γρήγορα το κίνημα στη Μακεδονία μετά από μια σειρά συγκρούσεων και ο ηγέτης των επαναστατών στην περιοχή υποστράτηγος Καμμένος, διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού στην Καβάλα..."

Ο στρατηγός Καμμένος του 1935 έχει καμία σχέση με το σημερινό κομάντο που πετάει ελικόπτερα;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Η σκληρή αλήθεια που δεν λέει κανένας είναι ότι ο αλ6ς ξεφτίλισε όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Όχι μόνο την αριστερά.

Φυσιολογικά ο κόσμος απέχει.

Αισθάνεται προδομένος από όλους!

Περισσότερα | Σχολιάστε
SteppenWolf
08/08/2017, 16:15

Ααααα, ναι, αν μειωθεί η φορολογία από το 50 στο 40% θα γίνουν όλοι επιχειρηματίες και θα τρώνε με χρυσά κουτάλια...

Αν είναι να πάρει μέτρα, ας πάρει εκείνα τα 50 δις του Σόιμπλε, ας απολύσει και τα πλαστά πτυχία, ας άρει την μονιμότητα των ΔΥ και ας πέσει.

Τουλάχιστον θα γράψει η ιστορία ότι προσπάθησε...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Οι μπαχαλάκηδες επιδιώκουν το μπάχαλο.

Το κράτος αποσυντίθεται μπρος τα μάτια μας.

Ζούμε την κατάρρευση ενός κράτους σε σλοού μόσιον...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ένα κομμάτι της Λαϊκής Δεξιάς βλέπει με συμπάθεια τον ΣΥΡΙΖΑ...βλέπουν στην Αριστερά κοινά στοιχεία που έχουν να κάνουν με τον ρόλο του κράτους και τον φόβο τους απέναντι στην παγκοσμιοποίηση.

Εγώ θα έλεγα ότι η λαική δεξιά, δεν βλέπει με συμπάθεια τον σρζ αλλά συμμαχεί κατανάγκη ώστε να αντιμετωπιστεί ο κοινός... εχθρός.

Ο κοινός εχθρός είναι... ο άκρατος... ορθολογισμός!

Ε ναι, αξιοκρατία μεν αλλά να δίνουμε και ευκαιρίες σε αυτούς που δεν είχαν την δυνατότητα να πάνε σε σχολές, πανεπιστήμια ή τεσπα να ακολουθήσουν τον δρόμο στη ζωή που ονειρευόταν στα νιάτα τους και όχι τον δρόμο που τους επέβαλλε η σκληρή πραγματικότητα.

Εκεί πρέπει κατά τη γνώμη μου να δώσει έμφαση ο φιλελεύθερος ώστε να διαδώσει σε πιο πλατιά λαικά στρώματα την ιδεολογία του.

ΣΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

Να δώσει στον λαικό δεξιό που φοβάται ή που νοιώθει ότι δεν έχει τα προσόντα για να είναι μέρος της βέλτιστης λύσης, ότι και πάλι μπορεί να συμμετάσχει στο σχέδιο.

Αυτό φοβάται ο λαικός δεξιός κατά την γνώμη μου.

Αν επικρατήσουν οι "λεφτάδες" αυτός θα μείνει "στην απέξω" με την πλέμπα δλδ τους συριζαίους... οπότε...συμμαχεί με τους συντρόφους...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σολιδ,

μην τους βάζεις στην ίδια κατηγορία αριστερούς με δεξιούς.

Σε τέτοια ξεδιαντροπιά η αριστερά είναι σε δική της κατηγορία.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Αυτό το άρθρο καλό θα ήταν να δημοσιευθεί και στο γνωστό αντιεξουσιαστικό σάιτ του ΕΜΠ.

(Δεν τακουσατε από μένα, ένας από το χωριό το είπε, δεν τον ξέρετε)

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τραγικό άρθρο.

Υποτιμά την νοημοσύνη των αναγνωστών του λιβεραλ.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Μα πόσο αριστερός είναι ο αρθρογράφος τελοσπάντων...

Η κλασική αριστερίστικη εξήγηση του κόσμου.

Υπάρχουν οι καλοί και οι.. κακοί άνθρωποι! Τόσο απλό.

Δεν χρειάζεται να ψάξουμε παραπάνω.

Επί του θέματος συγκεκριμένα...

Όπως τα λέει ο φίλος Salonikios είναι.

Όσο υπάρχει λίπος και σύνταξη θα έχουμε φαινόμενα παιδολατρείας (!!), και υπερπροστατευτικά κουκούλια...

Και είναι πολύ φυσικό. Στο ποδόσφαιρο νομίζω το λένε κατενάτσιο ή κάπως έτσι.

Αφού η ομάδα μου κερδίζει κάνω ό,τι μπορώ για να καθυστερήσω τον αντίπαλό και το σφύριγμα της λήξης να με βρει νικητή.

Αυτό κάνει η ελληνική οικογένεια όσο υπάρχει η σύνταξη.

Κόψε την σύνταξη να δεις πως θα σηκωθούν από την καφετέρεια οι... "τεμπλεχανάδες"

Θηρία ανήμερα θα γίνουν.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Σημερινό...

Οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά απαντά η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μετά το τελευταίο περιστατικό βίας κατά τη διάρκεια ελέγχου στο Βόλο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ιδιοκτήτης ταβέρνας απείλησε εφοριακούς πυροβόλησε με καραμπίνα στον αέρα.

Μα να μην είναι εκεί ο αρθρογράφος να εξηγήσει στον ταβερνιάρη ότι:

...ότι η φοροδιαφυγή έχει αρνητικές συνέπειες για το κοινωνικό σύνολο διότι επηρεάζει σημαντικά τη λειτουργία της οικονομίας, περιορίζει τη χρηματοδότηση των κρατικών δαπανών και δυσκολεύει τον έλεγχο του χρέους, άρα υποθηκεύει το μέλλον της χώρας...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ωρε κλάμα που πέφτει στην ΝΔ...

Τι κρίμα..., υπάρχουν κακοί άνθρωποι που εμποδίζουν να φανεί το φωτεινό άστρο της ηγεσίας της...

Ανήκουστο! Πρωτοφανές! Σε τι κόσμο ζούμε τελοσπάντων....;

Χαχαχαχαχα...

Μου θυμίζετε την εποχή του Γκάλη με τον αναπληρωματικό του.

Δεν θυμάμαι πως τον λέγανε, τον αναπληρωματικό του Γκάλη, αλλά θυμάμαι πως τελείωσε την καριέρα του στον πάγκο.

Και για παρηγοριά, ένας δημοσιογράφος του έλεγε ότι ήταν μεν πολύ καλός παίκτης αλλά είχε την ατυχία (!) να είναι στην ίδια ομάδα με τον Γκάλη που δεν καθόταν στον πάγκο ποτέ...

Κυττάτε εκεί στην ΝΔ να τη βγάλετε καμιά 30 χρόνια στη. αντιπολίτευση..., και να σας παρηγορούν παρομοίως.

Ήμαστε πολύ καλό κόμμα αλλά είχατε την ατυχία οι άλλοι να είναι καλύτεροι...

Περισσότερα | Σχολιάστε

Είχαν μονιμότητα στο δημόσιο στο ΗΒ το 70;

Αξιολόγηση ΔΥ είχαν;

Υπάρχει σε άλλο κράτος στον πλανήτη μονιμότητα στο δημόσιο ξέρει κανένας;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ας ξεκαθαρίσω μερικά πράματα.

Πρώτον με ενόχλησε ο τρόπος που μου απευθύνθηκες πριν αποφασίσω να απέχω. Δεν θέλω να τα θυμίσω. Όλα πιστεύω έχουν όρια. Εσύ τα ξεπέρασες κατά πολύ οπότε δεν θέλω να σου ξαναδώσω ευκαιρία να το ξανακάνεις.

Δεν είναι αυτός όμως ο κύριος λόγος που απέχω.

Θα μπορούσα να συμμετέχω και να σε αποφεύγω να μην σου απευθύνω το λόγο κλπ.

Ο κύριος λόγος είναι ότι με κατηγόρησες, όπως και τόσο άλλο κόσμο, ότι γράφω κατόπιν εντολών άλλων. Το κλασικό τρολ κλπ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που με κατηγορούν για κάτι τέτοιο. Αλλά επέτρεψε μου να θεωρώ ότι η άποψη σου στο συγκεκριμένο θέμα έχει βαρύνουσα σημασία.

Μπορεί να κάνω λάθος αλλά έτσι πιστεύω.

Οπότε..., τι να γράψω και τι να σχολιάσω όταν πλέον όσοι τα διαβάσουν θα τα θεωρούν, με δική σου προτροπή, ως κατευθυνόμενα από... γνωστά... γυράδικα και χασαποταβέρνες..

Επίσης πιστεύω ότι αν δεν απείχα θα σε επιβέβαιωνα ακόμα περισσότερο οτι εκτελώ διατεταγμένη υπηρεσία!

Οπότε άσε..., ας περάσει κάποιος χρόνος... και βλέπουμε...

Περισσότερα | Σχολιάστε