LIBERALL
THINK TANKST
FORUMF
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Κυριακή 18/03/18
2ος χρόνος, ημέρα 868η

Επιστροφή στο forum Φιλελεύθερο forum forum@liberal.gr

Διαχειριστές: Μπάμπης Εγγλέζος Πρόεδρος ΣΕΔ & Νίκος Οικονομόπουλος Αντιπρόεδρος ΣΕΔ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Θα κλείσουμε όλα τα ΜΜΕ - Κατάσχεση της περιουσίας όσων ευθύνονται για τα μνημόνια

Συνεχίζονται οι εργασίες της τριήμερης συνάντησης εργασίας που άρχισε χθες και συνδιοργανώθηκε από την «Πλεύση Ελευθερίας», «ΌΧΙ στα Ναι τους», «Δικαιοσύνη για Όλους» και «Δεν Υποκλίνομαι». Η συνάντηση που γίνεται μετά από πρόσκληση της Ζωής Κωνσταντοπούλου υπό το σύνθημα «Πάρε την Ευθύνη», υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία της η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επεσήμανε την ανάγκη της συμμετοχής των πολιτών σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας ζωής και παράλληλα ανακοίνωσε τη συνεργασία της Πλεύσης με το κόμμα του Ζαν Λυκ Μελανσόν, «Ανυπότακτη Γαλλία». Αναφορικά με την κυβερνητική της πρόταση τόνισε μεταξύ άλλων πως «πρέπει να φτιάξουμε ένα κράτος, μια δημόσια διοίκηση καθ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν αυτού που φανταζόμαστε ως τη δημοκρατίας που υπηρετεί τους πολίτες» .

Ειδικά για τη δικαιοσύνη και την τάξη είπε «ο πρωθυπουργός της χώρας θα είναι και υπουργός Δικαιοσύνης και στα δικαστήρια της χώρας θα συμμετέχουν οι πολίτες σε όλα τα επίπεδα». Επίσης πρότεινε τη συμμετοχή των πολιτών στις μονάδες αποκατάστασης τάξης που δεν θα είναι τα ΜΑΤ.

Για τα μέσα ενημέρωσης είπε «θα κλείσουν όλα τα μέσα προπαγάνδας και διαπλοκής, και της παλιάς και της νέας. Και θα δοθούν κίνητρα για συνεργατικά εγχειρήματα πολιτών για την ενημέρωση. Θα υπάρξει πραγματική δημόσια ενημέρωση, όχι η ντροπή της ΕΡΤ για την οποία παλέψαμε».

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για κατάσχεση των περιουσιών των τραπεζιτών και πολιτικών προσώπων που θα κριθεί ότι συνέβαλλαν στην υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια, θα διαγραφούν τα χρέη των νοικοκυριών, θα κρατικοποιηθούν τα θετικά στοιχεία των τραπεζών.

Από την πλευρά του ο Ζαν Λυκ Μελανσόν στην ομιλία του κατά την έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων της Πλεύσης Ελευθερίας, ανακοίνωσε πως με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ετοιμάζουν ένα φόρουμ που θα καταρτίσει και θα παρουσιάσει ένα «Σχέδιο B» για την Ευρώπη. Για το δημόσιο χρέος, ο πρόεδρος της «Ανυπότακτης Γαλλίας» τόνισε «πιστεύω ότι πρέπει να διοργανωθεί μια ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη που θα συμμετέχουν όλα τα κράτη της Ένωσης, με θέμα την επίλυση του χρέους πριν να είναι αργά. Είναι η ΕΚΤ, η οποία πρέπει να εξαγοράσει όλους τους τίτλους, όλα τα ομόλογα, όλο το δημόσιο χρέος των χωρών της ΕΕ».

Κάνοντας ειδική αναφορά για τον τρόπο που λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Μελανσόν είπε «όπως έχει εξελιχθεί, απαγορεύει την κοινωνική και οικονομική εναρμόνιση. Επιβάλλει τον γενικευμένο ανταγωνισμό που γεννάει τη βία μέσα στις χώρες και ανάμεσα στις χώρες. Ως έχει σήμερα, η ΕΕ αποτελεί παράγοντα βίας σε πολιτικό και πολεμικό επίπεδο. Αντιπαρατίθενται οι εργαζόμενοι, οι μεν στους δε».

Ο Γάλλος πολιτικός απηύθυνε έκκληση στον Εμανουέλ Μακρόν λέγοντας «απευθύνομαι στον κ. Μακρόν και λέω ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην Ελλάδα αυτά που της ανήκουν» και ότι «ο λαός των Γάλλων εργαζομένων δεν θέλει να πλουτίσει από τη φτώχια και την κατάρρευση του ελληνικού λαού».

Πολύ σημαντικό κομμάτι στις εργασίες της συνάντησης αποτελεί το ζήτημα του χρέους ενώ στα τραπέζια εργασίας υπάρχουν τοποθετήσεις ακόμα και για το τραπεζικό σύστημα , το νόμισμα και τη δημόσια περιουσία.

Οι εργασίες κλείνουν αύριο στις 20.30 από την Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα
#1

Κύλησε ο τέτζερης και βρήκε το καπάκι. Αλλά πέρα απο το φαιδρό της υποθέσεως ορισμένες ιδέες και πιστεύω της ζωίτσας είναι φασιστικά και αυταρχικά. Πιστεύω δε οτι είναι και μέλος του ρουβίκωνα.

Περισσότερα
Teacher
Μέλος
#2

Αυτοί είναι κομμουνιστές και το λενε. Ε ρε τι ανεχόμαστε εν ονόματι της ελευθερίας του λόγου!

Περισσότερα
Aigeas787
Μέλος
#3

Θα αστυνομεύσουμε και θα δικάζουμε κιόλας. Καλύτερα επιτόπου να μη πηγαινοερχόμαστε με τα λεωφορεία. Με τις εκτελέσεις τι θα γίνει όμως;
Δεν είπε.
Με χοντρό χαρτόνι ή κάνει και το κονσερβοκούτι;
LOL

Περισσότερα
nkaran
Μέλος
#4

Άντε έτσι να αποκαλύπτεται το μέγεθος του κομμουνισμού που έχει καθένας μέσα του . Αν είχαμε δηλαδή ένα όργανο μέτρησης του κομμουνισμού που θα μπορούσαμε να το πούμε και κομμουνιστόμετρο ,η Ζωή Κω/λου θα είχε πάρει τη μέγιστη τιμή ,μετά θα ερχόταν ο Λαφαζανί ,μετά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τέλος το ΚΚΕ . Όλοι αυτοί με εξαίρεση το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέχρι με τον Σεπτέμβριο του 2015 ήταν στη κυβέρνηση . Ανατριχιάζω.

Περισσότερα
ccr
ccr
Μέλος
#5

Νομίζω το μέγεθος νκαραν, μετριέται με το μέγεθος της τσέπης. Άμα βλέπεις μεγάλες τσέπες, βάστα το καλάθι απ' την αριστερή μεριά. Οι καπιτάλες, στην Ελλάδα έγιναν πεινάλες !

Περισσότερα
nkaran
Μέλος
#6

ccr έχεις απόλυτο δίκιο .

Περισσότερα
Xerxis
Μέλος
#7

Από την ανάκριση για τα πολιτικά φρονημάτα των υποψηφίων της ΕΡΤ, στο δωρεάν εισόδου στη βουλή για τους συντροφους του Ρουβίκωνα, στο περιστατικό έκρηξης μεγαλομανίας στο βενζινάδικο, στο γλύψιμο της χρυσης αυγής, τώρα και στην απροκάλυπτη έκθεση προθέσεων για εγκαθίδριση σταλινικού καθεστώτος.

Η Κωσταντοπούλου είναι φα-σι-στο-μου-τρο και μόνο έτσι πρέπει να την αντιλαμβάνονται οι δημοκρατικοί πολίτες. Είναι λάτρης του ολοκληρωτισμού και ορκισμένος εχθρός της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Οποιαδήποτε άλλη αντιμετώπισή της (γραφική, ψυχασθενής, φανατική, ακραία κλπ) είναι κορεκτίλα και αφέλεια.

Τους φασίστες πρέπει να τους λέμε φασίστες ότι χρώμα και έχουν. Μπάς και ο αποβλακωμένος επι δεκαετίες οχλοπολτός αντιληφθεί ότι δεν υπάρχουν "καλοί" και "κακοί" φασίστες. Γιατι οταν και άν αυτό γίνει, ο ελληνικός λαός θα έχει κάνει το τεράστιο 'αλμα που χωρίζει τις προηγμένες και πραγματικές δημοκρατίες από τις μαρξιστοληπτικές αγκυλωμένες και συντηρητικές μπανανίες.

Περισσότερα
Κάντε είσοδο για να σχολιάσετε