LIBERALL
THINK TANKST
FORUMF
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Κυριακή 18/03/18
2ος χρόνος, ημέρα 868η

Επιστροφή στο forum Φιλελεύθερο forum forum@liberal.gr

Διαχειριστές: Μπάμπης Εγγλέζος Πρόεδρος ΣΕΔ & Νίκος Οικονομόπουλος Αντιπρόεδρος ΣΕΔ

Salonikios
Μέλος

Ορκίστηκε η κυβέρνηση στην Αυστρία - Οι πρόσφυγες θα παραδίδουν κινητά και μετρητά!

«Η Αυστροουγγαρία επέστρεψε. Με καγκελάριο (της Αυστρίας) τον Kurz, εταίρο τον Strache και εμπρηστή τον (πρωθυπουργό της Ουγγαρίας) Orban, το εκκρεμές μετατοπίζεται προς τα δεξιά», δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt ο αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Achim Post, ενόψει της σημερινής ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης συνασπισμού της Αυστρίας, ανάμεσα στη Δεξιά και την Ακροδεξιά. 

Το γεγονός, μάλιστα, ότι δεν συμμερίζονται όλοι την άποψή του την ενισχύει ακόμη περισσότερο. «Στο πρόσωπο του Sebastian Kurz, Βαυαρία και Γερμανία απέκτησαν έναν επιπλέον σύμμαχο στην Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά στην ίδια εφημερίδα ο επικεφαλής των βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών, εταίρων της Merkel και, πιθανότατα, του SPD στο πλαίσιο ενός νέου μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία,  Alexander Dobrindt. Ένθερμης υποδοχής έτυχε, όμως, η νέα αυστριακή κυβέρνηση και από τον επικεφαλής της μεγαλύτερης ομάδας στην Ευρωβουλή, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. «Ο Sebastian Kurz υποστηρίζει το σπάσιμο των αρτηριοσκληρωτικών δομών στην Αυστρία (...) και αντιπροσωπεύει μια νέα γενιά πολιτικών από τον λαό», ήταν το σχόλιο του (επίσης Χριστιανοκοινωνιστή...) Manfred Weber. Πανηγύρι έχει σημάνει και στη Βουδαπέστη, όπου ο Victor Orban διαπιστώνει ότι αισθάνεται ολοένα λιγότερο απομονωμένος εντός της Ευρώπης.

Πράγματι, έχοντας αφαιρέσει από το οπλοστάσιό του (έστω και για τακτικούς λόγους) κάθε αίτημα που αμφισβητεί τη συμμετοχή της Αυστρίας στην Ε.Ε. και την ευρωζώνη, το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας κατάφερε ουσιαστικά να επιβάλει ολόκληρη την υπόλοιπη ατζέντα του στο κυβερνητικό πρόγραμμα -το οποίο, πρακτικά, δεν διαφέρει σημαντικά από εκείνο που θα εφάρμοζε η Marine Le Pen (στενή σύμμαχος του Strache) στην περίπτωση που εκλεγόταν πρόεδρος της Γαλλίας! Πρακτικά δε, ο Strache θα έχει πλήρη ελευθερία να το εφαρμόσει, καθώς για να διασφαλίσει ότι θα γίνει ο νεότερος καγκελάριος στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας του και της Ευρώπης, ο Kurz του έδωσε πρακτικά γη και ύδωρ -με άλλα λόγια, την αντικαγκελαρία και τα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών και Άμυνας!

Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι από εδώ και στο εξής, οι αυστριακές αρχές θα αφαιρούν από τους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που φτάνουν στη χώρα τόσο τα κινητά τους (ώστε να ελέγξουν εάν υπάρχει κάτι ύποπτο στις επαφές και τη διαδρομή τους) όσο και τα χρήματα που φέρουν μαζί τους (προφανώς, ως... εγγύηση για τις υπηρεσίες που θα τους παρέχονται). Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο είχε αρχικά προταθεί από την πλευρά των κυβερνήσεων της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας, για να προκαλέσει τότε γενική κατακραυγή -μόνο που πλέον, τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά. 

Πλέον, είναι φανερό ότι ανάλογα μέτρα θα επιχειρήσουν να επιβάλουν και οι Βαυαροί της CSU στην Merkel και τον Schulz στις διαπραγματεύσεις για τη νέα κυβέρνηση της Γερμανίας. Εφόσον δεν το καταφέρουν, τότε το καμπανάκι θα ηχήσει πολύ πιο δυνατά σε όλη την Ευρώπη.

Γιώργος Παυλόπουλος

AP Photo/Ronald Zak

Περισσότερα
Salonikios
Μέλος
#1

Σωστοι οι Αυστριακοι αφου μπαινουν παρανομα σε ξενη χωρα ειναι περα για περα λογικη αποφαση

Περισσότερα
sotos_k
Μέλος
#2

Άντε κ στα δικά μας... ;)

Περισσότερα
ΚΙΚΕΡΩΝ
Μέλος
#3

Ποιοί πρόσφυγες ? 3000 Τζιχαντιστές βρεθηκαν μόνο στην Γερμανια. Απο τα μπουμπούκια των ΜΚΟ που πέρασαν απο τα ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ του Τσίπρα.

Ο κόσμος αλλάζει εδω δεν το χουμε καταλάβει.

Περισσότερα
ccr
ccr
Μέλος
#4

Συγνώμην. Έχουν χρήματα μαζί τους ; Δηλ. χαρτζηλίκι είναι ή για να αγοράσουν...σπίτι ; Γιατί εμείς εδώ, τους τα παρέχουμε όλα τσάμπα : φως, νερό, τηλέφωνο, φαϊ, νοσοκομεία, γιατρούς, ρούχα, παπούτσα. Μόνο γυναίκες δεν διαθέτουμε (ακόμα). Αν έχουν λεφτά (οι δικοί μας), γιατί δεν νοικιάζουν κι ένα σπίτι νάναι σένιοι, να μην έχουν κι υποχρέωση ; Αν όλα είναι τσάμπα, καλά (θα) κάνουν και τους τα παίρνουν...

Περισσότερα
ΚΙΚΕΡΩΝ
Μέλος
#5

Τα λεφτά τα δικά μας έχουν πάνω τους οι Λαθροτζιχαντιστές των ΜΚΟ ( εξαιρούνται οι αληθινοί πρόσφυγες και τα αθωα γυναικόπαιδα ) .Τα λεφτά των ΜΚΟ είναι. ΟΙ ΜΚΟ τα παίρνουν απο τον ΟΗΕ και τους δεκάδες διεθνείς οργανισμούς με αρχι-μπρόκερ τον γνωστό γάτο μεγαλοκερδοσκόπο Τζωρτζ Σ.

Κοινώς τα λεφτά σου και τα λεφτά του κόσμου κρατάνε οι λαθρο συντροφε CCR ! Kάτι ξέρουν οι Αυστριακοί και τα παίρνουν πίσω

ΚΑΤΑ ΤΑ ΆΛΛΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ .....ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ...ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΝΔ με το γνωστό Εθνομηδενιστικό φιλοισλαμικό φιλοδιεθνιστικό φιλομεταναστευτικό ΠΟΤΑΜΙ ! ΜΚΟ γίναμε !

Αναμένουμε κοινή δήλωση των ελληνων πολιτικών αρχηγών κατά της Αυστρίας μαζί με τους υπόλοιπους πορτοκαλί ευρωπαίους.

Περισσότερα
Teacher
Μέλος
#6

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με ανθρώπους που έφυγαν από την χώρα τους για μια καλύτερη ζωή. Αυτό κάνανε οι Έλληνες μετά τον πόλεμο κι επι τουρκοκρατίας, αυτό κάνουνε και τώρα όσοι εχουν τα κότσια να σηκωθούν να φύγουν και αυτό έκανα κι εγώ. Έχω όμως πρόβλημα όταν:

Εκεί που πηγαίνει κανείς δεν σκέφτεται να αφομοιωθεί ωστε να μπορέσει να φτιάξει την ζωή του αλλά θέλει να αναπαράγει την χώρα του χωρίς ούτε να του περνάει από το μυαλό ότι έτσι μπορεί να φέρει στη νέα του πατρίδα (μακάρι να την έβλεπε έτσι) όλη την κακοδαιμονία της πρώην του

Στη νέα του πατρίδα τον αντιμετωπίζουν σαν ίσο και χωρίς καμία διάκριση αλλά αυτός κάνει διακρίσεις και ευνοεί τους συμπατριώτες του

Τέλος δεν μπορεί η Ευρώπη να μαζέψει όλη την μέση Ανατολή και Αφρική. Μάλιστα όσο περισσότερο αρνούνται να αφομοιώνονται τόσο λιγότερους μπορούμε να δεχτούμε.

Περισσότερα
ΚΙΚΕΡΩΝ
Μέλος
#7

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ στην Συρία οι...Μαροκινοί ?

Περισσότερα
Κάντε είσοδο για να σχολιάσετε