LIBERALL
THINK TANKST
FORUMF
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Κυριακή 18/03/18
2ος χρόνος, ημέρα 868η

Επιστροφή στο forum Φιλελεύθερο forum forum@liberal.gr

Διαχειριστές: Μπάμπης Εγγλέζος Πρόεδρος ΣΕΔ & Νίκος Οικονομόπουλος Αντιπρόεδρος ΣΕΔ

Aigeas787
Μέλος

Μίκης: Πώς να δεχτούν πως ένας παλιός κομμουνιστής είναι τόσο πατριώτης;

Ως «υπερπατριώτης» αυτοπροσδιορίστηκε ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, απαντώντας στις επικρίσεις που ακούστηκαν για τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την Κυριακή, όπου ήταν κεντρικός ομιλητής.

«Πώς να δεχτούν αυτοί ότι ένας παλιός κομμουνιστής, αριστερός είναι τόσο πατριώτης; Δεν καταλαβαίνουν όταν εμείς παλεύαμε με τον ΕΛΑΣ  ήμασταν υπερπατριώτες», σημείωσε ο Μίκης Θεοδωράκης στο δελτίο ειδήσεων του STAR, λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός είναι πιο υπεύθυνος απ' όλες τις κυβερνήσεις.

Ο μουσικοσυνθέτης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη αξία που έχει γι' αυτόν η πλατεία Συντάγματος, τόσο σε συμβολικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. «Το Σύνταγμα έχει πολύ στενή σχέση μαζί μου. Διαδήλωσα πρώτη φορά το 1943», εξήγησε. «Πρώτη φορά που οι Γερμανοί στην Ευρώπη είχαν δει δημόσια διαδήλωση. Δεν είχαν δει ποτέ. Αλλά το πληρώσαμε φοβερά με αίμα», επισήμανε.

«Κι άλλη φορά οι Πυρήνες ήθελαν να με σκοτώσουν»

Ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στις απειλές εις βάρος της ζωής του. «Κι άλλη φορά που οι Πυρήνες ήθελαν να με σκοτώσουν. Βλέπεις εκείνο το παράθυρο; Τους είπα «ανοίγω το παράθυρο για ευκολία», παρότι ήταν χειμώνας και θα πάθαινα γρίπη. «Πηγαίνετε στο ένα μέτρο για να με σκοτώσετε», Είναι δειλοί αυτοί όλοι, όλη αυτή η γενιά δεν είναι όπως ήμασταν εμείς. Πονάγαμε πολύ την πατρίδα μας και σκοτωνόμασταν», υπογράμμισε.

«Η Χρυσή Αυγή ήταν 200-300 άτομα. Με 1 εκατομμύριο, τι σημασία έχει;»

Ο πρώην βουλευτής και υπουργός απάντησε και στις επικρίσεις για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα. «Η Χρυσή Αυγή ήταν 200-300. Όταν είναι 1 εκατομμύριο ο κόσμος τι σημασία έχει;» ανέφερε και πρόσθεσε: «Θα μου πείτε… γιατί τη Χρυσή Αυγή που αγαπούν την πατρίδα; Ναι την αγαπούν αλλά με ένα τρόπο εριστικό. Είναι η πατρίδα και όλοι οι άλλοι είναι… Εγώ αγαπώ την πατρίδα μου γιατί αγαπάει όλες τις πατρίδες του κόσμου».

Περισσότερα
ΚΙΚΕΡΩΝ
Μέλος
#1

Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στον Θεοδωράκη παρά τις όποιες δηλώσεις του ! Δεν εχουμε την παραμικρή εμπιστοσύνη στους Πατσίκες και τις Σπίθες και τους παράξενους τύπους που διοργάνωσαν τα συλλαλητήρια !

Ο Μ.Θεοδωράκης είναι επι δεκαετίες ο εκλεκτός συγκεκριμένων ξένων κέντρων που επέβαλαν την μεταπολιτευση με το Καραμαν-Αλης η Τανκς και την συμφωνία του Παρισιού ! Ο Μ.Θεοδωράκης παραμένει πιστός των γνωστών ξένων και υπόγειων κέντρων που επιβάλλουν στην Ελλάδα τον αυτοακρωτηριασμό της μέσω της ανθελληνικής λύσης του Σκοπιανού και που φυσικά ...δεν βρίσκονται στα Σκόπια !

Προσωπικά αποχώρησα πριν την ομιλία του ( για λόγους ακραίου συνωστισμού αλλά και αρχών ) που την είδα απο κοντινη τηλεόραση ! Σε καμία περίπτωση δεν ασπαστήκαμε τις θεωρίες του και τα κομμουνιστο-τράγουδα του παρ όλα αυτά ο λόγος του ήταν συγκλονιστικός απο συναισθηματικής άποψης .

Ο Κικέρων και χιλιάδες άλλοι Ελληνες ειμαστε σταθεροί στις απόψεις μας και στην σταση ζωής και δεν τις αλλάζουμε για κανένα Μικη ακόμα κι αυτός ενστερνιστεί η κάνει πως ενστερνιζεται τις θέσεις μας ! Απόδειξη η μηδενικη αναφορά μου ανάμεσα σε δεκάδες σχόλια περι του συλλαλητηρίου για το θέμα Μ.Θεοδωράκη ! Ο Κικέρων δεν πρόκειται να χειροκροτήσει η να επαινέσει κανενα κομμουνιστή ότι κι αν συμβεί.

Για ευνόητους λόγους μη απογοήτευσης του αυθόρμητου κι ανυποψίαστου πατριωτικού κοινού και μειωσης της προσέλευσης στο εθνικά σωστό συλλαλητήριο δεν θα ήθελα να συμμεριστώ δημόσια την θέση αρκετών παλιών ότι τα μέλη της υποπτης Θεοδωρακικής Σπίθας περισσότερο νοιάζονταν για την ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ της λαικής αντίδρασης και της εκτόνωσης της σε 2-3 ειρηνικά κι αναμενόμενα μαζικά συλλαλητήρια παρά για την ανεμπόδιστη κι επικικινδυνα ανεξέλεγκτη έκφραση της !

Παρ όλα αυτά συνεχίζουμε τον αγώνα ! Εχουν γνώση οι φύλακες ! Όπως δεν πιστέψαμε ότι τα ναζιστικά χρυσαύγουλα της πατριδοκαπηλείας και του χαφιεδισμού ( Πασοκική ΚΥΠ) του 80 έχουν καμία σχέση με πατριωτισμό έτσι αρνούμαστε να δεχτούμε τον γνωστό ...αγαπημένο του διεθνούς συστήματος Μίκη ως ...αγνό πατριώτη.

Εστω κι έτσι έστω και με χίλιους χαφιέδες ανάμεσα μας και με εκατοντάδες αναρχοφασιστερούς ρουφιάνους μπροστά μας ο λαός συνεχίζει μονος του τον ιερό εθνικό αγώνα για την σωτηρία της Ελληνικής Μακεδονίας !

Ελληνα πατριωτη μην εμπιστεύεσαι κανέναν παρα μόνο τον συμπατριώτη σου τον άδολο απλό ανιδιοτελή στα εθνικά θέματα συμπολιτη σου !

Είμαστε μόνοι μας ! Σ αυτον τον εθνικό μας αγώνα δεν έχουμε κανένα σύμμαχο απο τα πιόνια του σαπιου συστήματος ! Καλύτερα .

ΥΓ Κατόπιν εορτής για ευνόητους λόγους στεκόμαστε με ιδιαίτερη προσοχή στην αυξημένη προβολή που έλαβε απροσδόκητα απο τα ανθελληνικά συστημικά ΜΜΕ ο υποτιθέμενος συνδιοργανωτής και τέως ΓΓ της Σπίθας κ.Πατσίκας!Επίσης με ιδιαίτερο σκεπτικισμό στεκόμαστε στην υποπτη ως προβοκατόρικη τηλεοπτική δήλωση του παραμονές του συλλαλητηρίου της Αθήνας ότι δήθεν περιμενουμε τουλάχιστον 1.500.000 κόσμο ενώ γνωριζε τα στοιχειώδη της κοινής λογικής ότι μετά την στημένη δη΄λωση του ΡΟΥΒΙΚΩΝΟ-ΧΑΦΙΕ περι αιματος την ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ αντισυγκέντρωση σε κομβικό σημείο και τα εξοντωτικά μετρα κλεισίματος σταθμού ήταν αδύνατη η επιτευξη τέτοιου αριθμού και πάλι καλά που προσέγγισε τους 1.000.000 διερχόμενους και 600-700.000 σταθερού σημείου διαδηλωτές !

Διότι αν δεν γινόταν αυτη η βλακωδης και ατυχής φαινομενικά δήλωση απο τον ΓΓ του Μικη τον παγκοσμίως αγνωστο Πατσίκα δεν θα μπορούσαν τα συριζαικά ΜΜΕ και κομματόσκυλα να μιλάνε για αποτυχία των προβλέψεων των διοργανωτών ΜΕ 1000.000 ΚΌΣΜΟ στους δρομους !

Περισσότερα
Aigeas787
Μέλος
#2

Συγνώμη αλλά επειδή έχω μεγαλώσει με τέτοιους, οι αρχαίοι κομμουνιστές ήταν πατριώτες δεν ήταν στόκοι και κολλημένα μυαλά και γενικά δεν είχαν τα ψυχολογικά προβλήματα των νεοκομμουνιστών, ούτε ήταν εθνομηδενιστές, ούτε τέτοια πράγματα. Κι όποιος είναι να γράψει καμιά βλακεία καλύτερα να έχει γεννηθεί το 1930 και πιο πριν γιατί στην θεωρία όλοι καλοί είμαστε. Άλλο πράγμα τα βιβλία κι άλλο πράγμα η πρακτική όμως.
Όπως είχα γράψει ένα παράδειγμα για την προγιαγιά μου γεννημένη το 1902 βασιλική μέχρι κόκκαλο σε όλη της την ζωή, η λέξη ''Βενιζέλος'' ήταν γι' αυτήν συνώνυμο της λέξεως ''σατανάς'' κι όταν τ' άκουγε σταυροκοπιόταν. Εντάξει για εμάς τους νεότερους είναι φυσιολογικό να τον τυπώνουμε σε χαρτονόμισμα αλλά παρόλα αυτά εμείς ΔΕΝ ζήσαμε 2 βαλκανικούς 2 παγκόσμιους την μικρασιατική εκστρατεία, την προσφυγιά, και τους εμφύλιους. Ενώ η γριά τα είχε ζήσει και είχε σχηματίσει τη γνώμη της.

Περισσότερα
ΘΒ000
Μέλος
#3

Δυσκολο κεφαλαιο πιαςατε. Απο την μια εχει ανακατευτει σε διαφορα παραξενα. Δεν εννοω τον εμφυλιο. Εννοω μετα. Και απο την αλλη παντα ηθελε να ειναι εκτος πολιτικης σκηνης.

Γενικα εχει κανει αμφιλεγομενα πραγματα. Και δεν μπορω να ειμαι σιγουρος τι ειναι αυθορμητο, τι ειναι οργανωμενο και τι ειναι επιτηδευμενο.

Γενικα ομως οταν μιλαει - οχι μονο προχτες - βγαζει μια θετικη αυρα. Μοιαζει ευθυς. Και σε αρκετες περιπτωσεις λεει και πραγματα που δεν τα λενε αλλοι ευκολα. Παντα το ειχε αυτο. Ακομη κι οταν μιλαει για τον εμφυλιο. Λες και μιλαει καποιος που του χαουν πει. Κι οχι καποιος που εχει περασει διαφορα.

Περιεργη περιπτωση.

Απο την αλλη εχει ενα ονομα και με τη μουσικη του και την αποδοχη που εχει αυξανει την αξια της Ελλαδας στο εξωτερικο. Τουλαχιστον δηλαδη καποια εχει κανει κατι στη ζωη του και κατι εχει προσφερει.

Τωρα αν εχει φερθει προδοτικα δε το ξερω. Κι εμενα δεν μου εκανε καλη εντυπωση ουτε οταν μεσολαβησε με καραμανλη. Ουτε αργοτερα οταν πηγε στην κυβερνηση του μητσοτακη. Δεν πιστευω οτι η σπιθα ειχε αρχικα αρνητικο σκοπο. Εγω καταλαβα οτι με την προσεχη ανοδο του συριζα η επανασταση ειχε χασει λογο υπαρξης.

Τωρα αυτο που λες κικερωνα για το 1,5εκ προβλεψη. Τι να πω? Δε μπορω να πιστεψω οτι ειναι εγκλημα. Και τομλεω γιατι το ακουσα κι απο αλλους - δεξιους.

Γενικα πιστευω οτι καποια τα πιστευε. Δεν γραφεις μουσικη αν δεν πιστευεις τιποτα. Και πιστευω οτι απαρνηθηκε τελικα καποια που πιστευε ειτε το παραδεχεται ειτε οχι. Το οποιο ειναι δυσκολο. Δεν ειναι ευκολο να εχεις εμπλακει σε πολεμους, να σκοτωνεις και να σκοτωνεσαι και μετα να τα πετας ολα στον κουβα.

Οτι και να ναι παντως θα ηθελα λιγη απο την τρελλα του να την ειχαν και καποιοι αλλοι πιο συμβατικοι. Γιατι στην Ελλαδα εχουμε πηξει στη συμβαση και στη ψευτομαγκια.

Θα συμφωνησω με τον αιγεα. Δεν ειναι ολοι απατριδες. Και σιγουρα οσοι βρεθηκαν στην εξουσια στην ευρωπη παλευαν για την επικρατηση των χωρων τους. Εκτος κι αν λεμε οτι ο σταλιν ηταν απατρις. Μεσω του κομμουνισμου προσπαθησε για την επικρατηση στης σοβιετικη ενωσης. Και οχι απλα για μια επανασταση που θα κατεστρεφε τις χωρες.

Τωρα στην Ελλαδα εχουμε δει κι εχουμε διαβασει διαφορα. Και σιγουρα καποια δεν ηταν καλα. Οι σχεσεις με βουλγαρους, γιουγκοσλαβους αλλα και σκοπιανους και αλβανους ειναι σε καποιο σημειο γνωστες. Δυστυχως σε καποια σημεια παραγινανε μεγαλα λαθη. Και καποια τα πληρωνουμε και σημερα.

Απο την αλλη παντα πιστευα οτι ο κομμουνισμος ηταν ενα μεσο. Για την επικρατηση. Και τιποτε παραπανω. Απλα στην Ελλαδα και σε καποιες χωρες του νοτου πολλες φορες ο αγωνας για την επικρατηση ξεφυγε σε σημειο αυτοκαταστροφης. Η εστω καταστροφης του αντιπαλου μεσω της καταστροφης της χωρας. Γενικα στον Νοτο (οχι γενικα στο ανατολικο μπλοκ) η αριστερα ελεχθηκε απο κυκλους διαφορους κι εχασε την ηθικη της υποσταση αρκετα γρηγορα στα ματια μου.

Περισσότερα
ΘΒ000
Μέλος
#4

Κι εγω κικερων απεφυγα να αναφερθω στον θεοδωρακη επιτηδες πριν.

Ομως μπορω να πω οτι και πριν χαιρομουν που ηταν εκει και μετα φυσικα.

Ομως μην τον αποπαιρνεις. Δεν εχουμε και πολλους τετοιους. Μονο και μονο που δεν μπορουσε η κυβερνηση να ισχυριστει για ακροδεξιους ομιλητες ειναι αρκετο. Και μακαρι να αντεξει κι αλλο. Τον χρειαζομαστε.

Απο την αλλη συμφωνω πληρως οτι ο λαος ειναι μονος του. Χωρις καθοδηγηση. Χωρις βοηθειες. Χωρις παγκο. Ας ειναι. Λιγο παναθηναικο μου θυμιζει. Και παιζουμε champions league παναθεμα μας.

Θελει αντοχη και δυναμη.

Δυστυχως οι σκοπιανοι απαντησαν δημοσιως στο καλεσμα του Κοτζια. Οποτε συνεχιζει ακαθεκτο. Βεβαιως ειπαν για γεωγραφικο προσδιορισμο. Που ισως ειναι ακομη χειροτερο.

Περισσότερα
ΚΙΚΕΡΩΝ
Μέλος
#5

Mόνοι μας εναντίον όλων ! Δεν έχουμε ΚΑΜΙΑ εμπιστοσύνη σε κανένα συστημικό παρά μόνο στον απλό λαό ! Δεν έχουμε εμπιστοσύνη παρα μόνο στις δυνάμεις μας .

Μόνοι μας τα καταφέρνουμε καλύτερα ! Και το επόμενο συλλαλητήριο έξω απο την Βουλή οταν θα πάνε να περάσουν την προδοσία δεν θα ναι ακριβώς συλλαλητήριο αλλά η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ !

Ο 'αμαχος πληθυσμός καλείται να μείνει στα μετόπισθεν .Οι υπόλοιποι παρόντες εκείνο το βράδυ ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και θα το κάνουν. Πρέπει να το κάνουν ως υπερτατο χρέος προς την πατρίδα και προς τους νεκρούς προγόνους τους και τα παιδιά τους που οφείλουν να παραδόσουν την πατρίδα τους ακέραια κι όχι μισή .

Δεν χρειάζονται υποδείξεις ούτε διοργανωτές ουτε ομιλητές ουτε καθοδηγητές ούτε μαιμού ....φιλειρηνιστές του κ@λου να χειραγωγούν τον κόσμο εκεί που θέλουν ! Διεθνιστές ...πατριωτες -υπερ-πατριωτες -πατριδοκάπηλοι- ψευτοεθνικιστές - ναζί και ...ΣΠΙΘΕΣ ρωσόφιλοι, τροφιμοι πρεσβειών και λοιποί να μείνουν αυστηρά μακριά μας αυτή την φορά !

Τι να την κάνεις την ηρεμία αν πάνε να σε ακρωτηριάσουν ? Οπως απελευθερώθηκε η Μακεδονία έτσι και θα σωθεί .

Μανιάτες και Κρητικοί στην πρώτη γραμμή . Ξέρουν αυτοί .

Οπως και τότε έτσι και τώρα .Πάμε σαν άλλοτε ! Για την Ελλάδα ρε γαμωτο !Περισσότερα
Aigeas787
Μέλος
#6

Eύκολα όλα αυτά τα πράγματα μπαίνουν σε μια σειρά με το απλό ερώτημα:
''Τι σχέση έχει ο Φλωράκης και ο Θεοδωράκης με τον Τσακαλώτο, τον Κοτζιά και την κυρα-Τασία;"
Οπότε η απάντηση είναι ''καμία''.
Πάντως δεν κατάλαβα και το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ εντελώς. Τι τους προβλημάτισε δηλαδή; Ότι ο Θεοδωράκης είπε αυτό που λέμε εκατομμύρια Έλληνες;
Και τους πείραξε που το είπε ένας διάσημος κι όχι 8 εκατομμύρια άσημοι;
Γελοίο!

Περισσότερα
ccr
ccr
Μέλος
#7

Θα προτιμούσαμε να τα πεί στα ίσα κάποιος άλλος, αλλά και ο Μίκης - αν μη τι άλλο - λέει αλήθειες που δεν ακούγονται αλλού. Δεν είναι πολιτικός οριτζινάλ και αυτό βοηθάει.

Περισσότερα
Aigeas787
Μέλος
#8

Πιστεύω ότι το χαρακτηριστικό του είναι πως δεν διαμορφώνει ούτε προσπαθεί να σχηματίσει την κοινή γνώμη (και γι' αυτό δεν είναι ορίτζιναλ πολιτικός) αλλά διατυπώνει την τάση της κοινής γνώμης. Ακολουθεί το ρεύμα της εκάστοτε περιόδου. Κι επειδή όλοι έχουμε καταλάβει. Έτσι έχει καταλάβει κι αυτός. Και λέει την άποψή του η οποία ταυτίζεται με την γενικότερη άποψη της κοινωνίας.
Χρειάζεται από την οπτική γωνία του ότι οι υπόλοιποι γλύφτες καλλιτέχνες κρύβονται στα σκούρα. Πάντως θα προτιμούσα να είχε μιλήσει ο Πανούσης στο Σύνταγμα.

Περισσότερα
Κάντε είσοδο για να σχολιάσετε