LIBERALL
THINK TANKST
FORUMF
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Κυριακή 18/03/18
2ος χρόνος, ημέρα 868η

Επιστροφή στο forum Φιλελεύθερο forum forum@liberal.gr

Διαχειριστές: Μπάμπης Εγγλέζος Πρόεδρος ΣΕΔ & Νίκος Οικονομόπουλος Αντιπρόεδρος ΣΕΔ

ΘΒ000
Μέλος

Μ. Βρετανία: Βασικό εισόδημα 10.000 λιρών για όλους προτείνει το think tank RSA

Όλοι οι πολίτες κάτω των 55 ετών στη Μ. Βρετανία θα πρέπει να δικαιούνται το ποσό των 10.000 λιρών από το κράτος, σύμφωνα με όσα εκτιμά μία από τις κορυφαίες δεξαμενές σκέψης της χώρας.

Όπως μεταδίδουν ξένα μέσα, το think tank, Royal Society of Arts (RSA), έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα σχετική έκθεση, στην οποία αναφέρει ότι οι καταβολές αυτές θα μπορούσαν να λειτουργήσουν εντέλει ως βασικό εγγυημένο εισόδημα.

Το κόμμα των Εργατικών του Jeremyn Corbyn, έχει ήδη ανακοινώσει ότι εξετάζει ανάλογες προτάσεις για την υιοθέτηση του γενικού βασικού εγγυημένου εισοδήματος που θα δίνεται από το κράτος.

Σύμφωνα με το RSA, η καταβολή ποσού 5.000 λιρών ετησίως για δύο χρόνια θα έδινε ώθηση στην καινοτομία, θα ενθάρρυνε την επανεκπαίδευση και θα βοηθούσε τους ανθρώπους που προσέχουν άλλους να έχουν μία καλύτερη οικονομική κατάσταση.

Σε ένα τέτοιο σχέδιο τα περισσότερα από τα υφιστάμενα επιδόματα θα περικόπτονταν, ωστόσο το RSA εκτιμά ότι οι εν λόγω παροχές θα προσέφεραν στήριξη απέναντι στις προκλήσεις που θα φέρει η αυτοματοποίηση την επόμενη δεκαετία.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο κρατικό ταμείο το οποίο θα επενδύει για να βγάλει κέρδος. Παρόμοια προγράμματα βασικού εισοδήματος εφαρμόζονται ήδη στη Νορβηγία, στη Φινλανδία και στην Αλάσκα, ενώ υπέρ των εν λόγω σχημάτων τάσσονται διασημότητες όπως ο νομπελίστας οικονομολόγος Angus Deaton και ο δισεκατομμυριούχος CEO της Tesla, Elon Musk.

«Το απλό γεγονός είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά νοικοκυριά που είναι ευάλωτα στις αναταράξεις που θα φέρει η δεκαετία των αλλαγών, ενώ οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι στην περίπτωση που η αυτοματοποίηση, το Brexit και η γήρανση του πληθυσμού δεν αντιμετωπιστούν κατάλληλα», σημειώνει ο Anthony Painter, διευθυντής του PSA.

Το think tank υπογραμμίζει ότι η καταβολή του εισοδήματος δεν θα γίνεται βάσει προϋποθέσεων, με τους αιτούντες να πρέπει μόνο να δείξουν πως σκοπεύουν να ξοδέψουν τα χρήματα. 

Περισσότερα
Σελίδα 2 από 2
Aigeas787
Μέλος
#13

Aκριβώς όπως όλοι επιθυμούν να σβήνει μια πυρκαγιά το ίδιο συμβαίνει και με την ανακατανομή του πλούτου. Αυτό το ''ψωμί, παιδεία, ελευθερία'' όμως το έχουν λύσει στην Φινλανδία. Μόνο στην Ελλάδα ζητάμε τα ίδια πράγματα 200 χρόνια. Άρα το να λέμε ότι η Φινλανδία κάνει το λάθος κι εμείς ξέρουμε το σωστό, αυτό είναι γελοιότητα. Το χειρότερο είναι ότι αν στην Φινλαδνία ή την Μεγάλη Βρετανία ή την Γερμανία ψηφιζόταν κανένας νόμος που να απαγορεύει τα αθλητικά παπούτσια, αμέσως θα έβρισκε 6 εκ. δικηγόρους του διαβόλου και υποστηρικτές στην Ελλάδα. Ενώ αν ψηφιζόταν κανένας σωστός νόμος θα γινόταν ακριβώς το αντίθετο. Τυχαίο;
Τα ελληνικά μυαλά έχουν έναν αυτοκαταστροφικό αν όχι μαζοχιστικό χαρακτήρα. Τους λες ότι θα βάλουν διοδια κάθε 10 χιλιόμετρα για δρόμους που τους έχουν πληρώσει 10 χιλιάδες φορές κι αυτοί αντί να πουν ''βρε άντε γ@μηθείτε παλιολαμόγια'' παίρνουν το μέρος του Μπόμπολα! Γι' αυτό και υπάρχουν οι Μπόμπολες. Και γι' αυτό ο ραγιάς είναι μια ζωή σφαλιαρισμένος. Του αρέσει η καρπαζά.

Περισσότερα
Κάντε είσοδο για να σχολιάσετε