LIBERALL
THINK TANKST
FORUMF
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Κυριακή 18/03/18
2ος χρόνος, ημέρα 868η

Επιστροφή στο forum Φιλελεύθερο forum forum@liberal.gr

Διαχειριστές: Μπάμπης Εγγλέζος Πρόεδρος ΣΕΔ & Νίκος Οικονομόπουλος Αντιπρόεδρος ΣΕΔ

Thytis
Μέλος

Φοβούνται το συλλαλητήριο, φοβούνται τον κόσμο και πολύ καλά κάνουν

Στο μυαλό τους ήταν όλα τακτοποιημένα: Θα «δώριζαν» το όνομα «Μακεδονία» και σε αντάλλαγμα θα έπαιρναν από τους Γερμανούς το χρέος και μία αναβολή στις μειώσεις των συντάξεων. Την ίδια ώρα θα πίεζαν τον Μητσοτάκη με ένα νέο κόμμα από τα Δεξιά και θα τον απομόνωναν πολιτικά, χρησιμοποιώντας την Εκκλησία του Ιερώνυμου και κάνοντας άνοιγμα στην κεντροαριστερά της Φώφης. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον κ. Τσίπρα…

Φοβούνται το συλλαλητήριο των Αθηνών. Από την μία είναι αποφασισμένοι να τηρήσουν τις υποσχέσεις που έχουν δώσει στους Γερμανούς και να κλείσουν το θέμα της ονομασίας της FYROM πάση θυσία. Αν ο κόσμος, όμως, είναι στην Αθήνα ίσος σε αριθμό ή και περισσότερος από εκείνον της Θεσσαλονίκης, τότε η θυσία αυτή θα πάρει τον χαρακτήρα της πολιτικής αυτοκτονίας.

Δεν κατέβασαν τον κόσμο στον δρόμο με τα χαράτσια, με τους φόρους, με τα άθλια ψέματά τους και τον κατεβάζουν τώρα με τα Σκόπια. Τους έρχεται, δηλαδή, από εκεί που δεν το περίμεναν. Και φυσικά ο κόσμος αυτός δεν διαδηλώνει μόνο για τα Σκόπια. Οι κινητοποιήσεις αυτές έχουν έντονο τον αντικυβερνητικό χαρακτήρα και εφόσον η κυβέρνηση επιμείνει στην στάση της για το Μακεδονικό, που απ’ ότι φαίνεται θα επιμείνει, τα συλλαλητήρια μπορεί να πάρουν μία κινηματική διάσταση. Με άλλα λόγια, ο κ. Τσίπρας άνοιξε νωρίς τον «διάλογο» για το Μακεδονικό στην κοινωνία, ελπίζοντας ότι η συζήτηση αυτή θα προκαλούσε εσωτερικούς τριγμούς στην ΝΔ. Και τώρα έρχεται αντιμέτωπος με ένα Κίνημα το οποίο δημιουργείται με αφορμή το Μακεδονικό και το οποίο έχει έντονα αντικυβερνητικό χαρακτήρα. Η συζήτηση για το Μακεδονικό όχι μόνο δεν δημιουργεί θέμα στον Μητσοτάκη, αλλά το αντίθετο: Γίνεται μπούμερανγκ για τον Αλέξη Τσίπρα, κατεβάζει τον κόσμο στους δρόμους και αυξάνει συνολικά την πίεση στην κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας από την άλλη πλευρά είναι υποχρεωμένος να επιμείνει σε όσα έχει υποσχεθεί στους Γερμανούς, επειδή αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να στηρίξει το αφήγημά του για το χρέος. Για κάποιον λόγο ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι αν του δώσουν το χρέος θα έχει λύσει τον γόρδιο δεσμό της ελληνικής κρίσης. Η εμμονή του αυτή μοιάζει με άλλες που είχε όταν ανέλαβε την εξουσία. Ας πούμε ότι οι ξένοι θα μας παρακαλούνε να μας δανείσουν και άλλα πολλά.

Όσο ο δρόμος γίνεται για τον κ. Τσίπρα ανηφορικός, τόσο μειώνονται και οι πιθανότητές του να βρει συμμάχους σε άλλα κόμματα. Υπάρχουν πάντα οι πρόθυμοι ΑΝΕΛ, αλλά τα ψέματα έχουν πλέον τελειώσει για τον μηχανοδηγό και την παρέα του. Αν υπαναχωρήσουν από την θέση τους για τα Σκόπια θα σβηστούν τα ονόματά τους από τον πολιτικό χάρτη.

 Τι μένει στον κ. Τσίπρα; Ορισμένοι ανεξάρτητοι και το Κίνημα Αλλαγής. Τα δύσκολα εμφανίζονται στο Κίνημα Αλλαγής, το οποίο κινδυνεύει να έχει θέματα πριν καλά – καλά δημιουργηθεί. Θα τηρήσουν την ίδια στάση η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης; Μπορεί κάποιοι στο Ποτάμι να πιστεύουν ότι αυτή είναι μία καλή αφορμή για να επαναπατρίσουν ψήφους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς. Μία κίνηση που μπορεί να ερμηνευτεί από αυτό τον κόσμο ως στήριξη του Αλέξη Τσίπρα, μπορεί να μην έχει στο τέλος τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά τα ακριβώς αντίθετα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να είναι ο μεγάλος ηττημένος αυτής της παρτίδας. Αυτό έλεγαν τα σχέδια του Μαξίμου. Δεν εξελίχτηκαν τα πράγματα με αυτό τον τρόπο. Υπάρχει κάτι ακόμη που βγήκε από αυτή την «μάχη» και το οποίο δεν έχει εκτιμηθεί επαρκώς από τους πραιτοριανούς του Αλέξη. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν σύντομος στο ραντεβού με τον κ. Τσίπρα. Τόσο σύντομος που ήταν σαν να μην πήγε. Ο «ανοικτός» αστός πολιτικός που ήταν έτοιμος να συζητήσει οτιδήποτε, αρκεί να έδειχναν καλή διάθεση και από την άλλη πλευρά, δεν είναι πλέον εδώ. Ή αλλιώς, η εποχή της Ευγένειας έχει τελειώσει…

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

Περισσότερα
Σελίδα 2 από 2
ΚΙΚΕΡΩΝ
Μέλος
#13

Π#τανάκι του γερο Σορος τράβα να πεις αυτές τις αηδίες στο Ισραήλ αν σου βαστά.

Προς το παρόν

Μακριά απο τα ..κολόπαιδα ...τα καθάρματα ..τα αποβράσματα του κόσμου τους ..βρωμοέλληνες!

Τράβα πες τα αυτά στους συμπατριώτες σου να δούμε πόσο γρήγορα θα σε περάσουν σουβλάκι

ΟΥΣΤ τρολο-μπαγλαμά

Περισσότερα
ΚΙΚΕΡΩΝ
Μέλος
#14

ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ κι όχι Ελληνόφωνους χαφιέδες

Αν είναι δυνατόν να προσπαθείς να κάνεις σοβαρό διάλογο με αυτό το ελληνόφωνο καθίκι που μας βρίζει σαν χώρα και σαν λαό χυδαία μες την χώρα μας και σε ελληνικό φόρουμ.

Ε δεν μας φταίνε πάντα οι άλλοι ! Φταίμε κι εμείς που ανεχόμαστε το κάθε ανθελληνικό ερπετό το κάθε πουτανάκι του Σόρος και τον κάθε γυφτοσκοπιανό ανθυποχαφιέ !

Φταίμε κι εμείς που αφήνουμε το κάθε κάθαρμα το κάθε τίποτα το κάθε θρασύδειλο ανθρωπάκι να αλωνίζει στο Βαλκανικό μπανανιστάν να βρίζει να προπαγανδίζει να βγάζει το μίσος του και την χολή του σε βάρος της πατρίδας μας και ημών των ιδίων


Περισσότερα
ΚΙΚΕΡΩΝ
Μέλος
#15

Μένει άφωνος αν όχι στήλη άλατος απο την παράκρουση της Πορτοκαλί ΜΚΟ με διακριτικό τίτλο ....Καθημερινή .. πολιτική ορθότητα ! .Για δες ....καιρό που διάλεξε η κιτρινοφυλλάδα του ΣΟΡΟΣ η ανθελληνική πατσαβουροφυλλάδα πλέον όπως έχει καταντήσει υπο την ηγεσία του αποτυχημένου προέδρου του ΠΑΟ και του γνωστού μισέλληνα τέως ΚΚΕ εσωτερικού -ΠΑΠΑ-ΧΑΛΙΑ διευθυντή της !

Μετά την μεγαλειώδη παλλαική συγκέντρωση των Ελλήνων για το μεγιστο εθνικό ΕΛΛΗΝΙΚΟ θέμα βρήκε καιρό να προβάλλει άρθρο που κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς τους Ελληνες για δόση αντισημητισμού !!

40% βρέθηκαν αντισημίτες κατά την καθημερινή ΜΚΟ του ΣΟΡΟΣ !

Ε για να τους φύγει η απορία μετά την προδοσία της Μακεδονίας απο τους γνωστούς κύκλους ας μην εκπλαγούν αν το ποσοστό αυτό διπλασσιαστεί ! Δίκαιο -άδικο ( κατ εμέ άδικο γιατί δεν φταίνε οι λαοί /χώρια που τα διεθνή συμφέροντα δεν έχουν εθνικότητες ) αλλά άντε να το εξηγήσεις μετά στον εξαγριωμένο και προδομένο λαό που στα πρόσωπα ΝΙΜΙΤΖ ΣΟΡΟΣ αναγνωρίζει τους δημίους του !

Σε κάθε περίπτωση πιο ανεπίκαιρη και άκομψη στιγμή δεν μπορούσε να βρεθεί για τέτοιου είδους άρθρα ! Εκτός αν ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε εμείς !

ΔΕΝ ΦΤΑΝΕ ΠΟΥ ΜΑς ΠΗΔΑΝΕ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ ΣΚΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΆ ε δεν είναι η ώρα για να κατηγορείς αυτόν το ταλαιπωρημένο προδομένο λαό και ως ...αντισημίτη η ως ..αντιδυτικό η ..ως αντιευρωπαίο και όσα άλλα αντι !

Πολιτική ορθότητα ο ποταμός ανθελληνικών σχολίων αλλά όχι τα υπόλοιπα ! Στην Ελλάδα επιτρέπεται να υβρίζονται μόνο οι Ελληνες κατά τους καθημερινούς ελιτο-αλητες .Οχι μόνο επιτρέπεται αλλά επιβάλλεται σύμφωνα με την μαιμού πολιτική ορθότητα ! Αλλα προς θεού ορθές είναι μονο οι υβρεις εναντίον των Ελλήνων ! Μην ξεφύγει τίποτα και για καν'έναν άλλο !!

Τα συστημικά ΜΜΕ και οι στρατευμενοι μισθοφόροι έχουν ξεφύγει στην πάλη τους για το μεροκάματο κι έχουν χάσει κάθε αίσθηση μέτρου και λογικής και ειδικά timing !

Ελεος! Ημαρτον !

Περισσότερα
ΚΙΚΕΡΩΝ
Μέλος
#16

Kόμματα-αποκόμματα-ΜΜΕ-ΜΚΟ -παπάδες-τ βασιλιάδες-και όλο το σύστημα πήρε διαζύγιο με το λαό !

Αντί να πάρουν το ηχηρό παλλαικό μήνυμα αυτοί κωφεύουν αγωνιζόμενοι να πάρουν το ΒΟΝUS υπογραφής !

Γιατί 10.000.000 Ελληνες κατάλαβαν ποιοί συστημικοί πολιτικοί εκδότες δημοσιογράφοι έχουν πάρει ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ! Είναι πολλά τα λεφτά Αρη και τα αργυρια της προδοσίας είναι πολύ περισσότερα απο τριάκοντα αυτή την φορά !

BIG BUSINESS το NOVA MACEDONIA !Περισσότερα
ΘΒ000
Μέλος
#17

Ο διαλογος ειναι ενιοτε χρησιμος για να διαβαζουν οσο περισσοτεροι.

Δεν το κανω συχνα. Επιτρεψτε μου αυτη την εξαιρεση γιατι το θεμα ειναι σημαντικο.

Θα πω ενα παραδειγμα για ενα μικρο και νεο κρατος. Ειχα παει πριν απο 2 χρονια μπρατισλαβα - σλοβακια. Μετα απο 2 μερες παρατηρησα οτι δεν εβλεπα ξενους σε δουλειες - ουτε καν σε δουλειες του ποδαριου. Ρωταω εναν δικο μου ντοπιο. Πως γινεται του λεω και δεν εχετε ουτε ταξιτζηδες ουτε καθαριστριες ουτε σερβιτοτρους ξενους?

"Ολες τις δουλειες" μου λεει "προσπαθουμε να τις κανουμε εμεις. Δεν θελουμε να ανοιξουμε το παραθυρο σε ξενους. Ειμαστε λιγοι και η χωρα μας ειναι φτωχη. Αν γεμισουμε ξενους θα χασουμε το εθνος μας. Προτιμουνε να εχουμε λιγα και να ζουμε με λιγα και να εχουμε την χωρα μας. Ακομη και στο ευρω που μπηκαμε δεν ξερω αν καναμε καλα. Αλλα προσπαθουμε να κερδισουμε οσα περισσοτερα μπορουμε απο δουλειες και νεες θεσεις εργασιας. "

Αυτα μου τα ειπε ενας μεσος σλοβακος. Ουτε κανενας πλουσιος. Ουτε φτωχος. Ενας ατομο που αισθανεται σλοβακος και νοιωθει (ειτε σωστα ειτε οχι) μελος μια ομαδας που λεγεται τοπικη κοινωνια. Θελετε να το πειτε χωριο? Θελετε να το πειτε μικρη τοπικη κοινωνια? Θελετε να το πειτε εθνικισμο?

Οπως θελετε πειτε το.

Παντως οι διαφορες τοπικες κοινωνιες η εθνη εχουν στοχους.

Και ειναι λαθος να θεωρουμε οτι οι Ελληνες ειναι εθνικιστες, αντιθετα οι Ελληνες εχουμε δειξει οτι ειμαστε πιο ανοιχτοι απο αλλους. Αυτο ομως ισως να αποβει τελικα εις βαρος μας. Φυσικα ολα ειναι και θεμα περιβαλλοντος. Η Ελλαδα δεν συνορευει με Αυστρια και Τσεχια. Συνορευει με δυσκολους γειτονες,

Και περα απο το μακεδονικο η αλλα γεωπολιτικα οι Ελληνες δεν ειχαν ποτε εθνικη γραμμη σε καποιον τομεα - ειτε στα εργασιακα ειτε στο συνολο της οικονομιας. Απο το οποιο αλλωστε ξεκινουν ολα.

Μαλλον η μονη εθνικη γραμμη που υπηρξε - για να ειμαστε δικαιοι - ηταν η επεκταση στην βαλκανικη. Η οποια ομως δυστυχως βιωσε ανωμαλη προσγειωση λογω της αδυναμιας που βρεθηκε η χωρα αλλα και ο τραπεζικος της τομεας. Επι της ουσιας ισως και γι αυτο να περναμε και ολο αυτο σημερα, οπως ελεγε και προχτες ο Μαυριδης πολλοι "συμμαχοι" αλλα και "εχθροι" δεν ειδαν με καθολου καλο ματι ολη αυτη την επεκταση.

Ομως η εθνικη γραμμη της επεκτασης δεν ηταν αρκετη. Επρεπε να υπαρχει αλλου τυπου εσωτερικης συμφωνιας, μεταξυ αρχουσας ταξης και λαου. Επρεπε να γινει κατανοητο οτι για να πετυχουμε θελει θυσιες. Και οχι φυσικα τρεξτε ολοι να δανιστειτε για να κανουμε μοχλευση.

Οπως θυσιες κανουν αλλοι μικροι και μεγαλοι λαοι. Προκειμενου να πετυχουν κατι.

Δεν θεωρω τους Σλοβακους εθνικιστες με την κακη εννοια. Τους θεωρω οτι παλευουν για γην υπαρξη τους και τους σεβομαι. Αλλωστε δεν ειναι απο αυτους που περνανε πλουσια. Ειναι φτωχοι αλλα ειναι ενωμενοι. Και γι αυτο αξιζουν και την προσοχη μας.

Αντιστοιχα προσπαθουν οι περισσοτερες χωρες. Και η Πολωνια, και η Τσεχια και η Ουγγαρια προσπαθουν και πολλες φορες κοντραρονται στα ισια με τους μεγαλους.

Δεν λεω ουτε για την Γερμανια ουτε για την Αυστρια που εχει ακομη την αυτοκρατορια των Αψβουργων στο αιμα της. Μιλαω για τις μικρες χωρες που οσο μπορουν το παλευουν. Στηνουν συμμαχιες, στηνουν σχεδια, με σκοπο την επιβιωση τους.

Περισσότερα
ΚΙΚΕΡΩΝ
Μέλος
#18

Τι ψάχνεις να βρείς σύντροφε ?

Το κράτος θα φάει το έθνος -έλεγε προφητικά ο Καζαντζάκης !

Και δυστυχώς το έφαγε για την ακρίβεια το κατασπάραξε !


Περισσότερα
ΚΙΚΕΡΩΝ
Μέλος
#19



Περισσότερα
ΘΒ000
Μέλος
#20

Liberal. Δεν ρωτησα πως το κανει η τουρκια περιμενοντας απαντηση.

πιστευω οτι δεν γνωριζουμε αρκετα για να εχουμε αποψη. Τουλαχιστον εγω δεν ξερω. Το ειπα σαν παρατηρηση.

τα υπολοιπα που τα χαρακτηριζεις "ασχετα" θελω να σου θυμισω οτι ειπες οτι πλεον η Ελλαδα ειναι ο φαροφυλακας και οτι η Τουρκια εχει χασει την υποστηριξη απο την Δυση.

Οποτε σου ανεφερα παραδειγματα οτι η Τουρκια δεν εχει χασει την υποστηριξη. Ουτε απο την Δυση αλλα πλεον ουτε και απο την Ανατολη.

Τα υπολοιπα θα τα δειξει η πραγματικοτητα.

Δικη μου αποψη ειναι οτι τα παραγματα ειναι ιδιαιτερα δυσμενη για την χωρα μας.

Ελπιζω φυσικα να κανω λαθος

Περισσότερα
ccr
ccr
Μέλος
#21

Στα Γεωπολιτικά, είμαστε για την ίδια τάξη....Μιά πατρίδα είχαμε, κι αυτή, οι διεθνιστές/'ασχετοι - αριστεροί, οι παγκοσμιοποιητές/μκόδες - (κι αυτοί αριστεροί ;), και οι οικουμενιστές/άθεοι - (κι αυτοί αριστεροί ;), βαλθήκανε να την διαλύσουν. Νομίζουν οτι - επειδή τους έχουν παραμυθιάσει - και οι άλλοι σκέφτονται σαν κι αυτούς. Κούνια που τους κούναγε...Αν διαβάζανε λίγη Ιστορία, θά 'χανε ξυπνήσει. Άλλο νά 'χεις ανοιχτό μυαλό - σαν τους Έλληνες, πχ Τίτσερ ! - κι άλλο νά 'σαι άπατρις και ανοιχτοσυνορίτης. Η Ειρήνη - είτε της κοινωνίας, είτε της πατρίδας, είτε της οικουμένης όλης - ΔΙΑΦΥΛΛΑΣΕΤΑΙ. Δεν σου χαρίζεται στα γενέθλιά σου. Όσοι ζήσανε πολέμους, ξέρουν οτι για να τους αποφύγεις, θέλει όραμα, στόχους και πειθαρχημένη οργάνωση. Τα μπάτε σκύλοι αλέστε, δεν προοιωνίζουν καλές καταστάσεις. Παράδειγμα πάρτε, τα Ανώτατα Ιδρύματά μας, τα καλούμενα ΑΕΙ....Νομίζω.

Περισσότερα
waldorf
Μέλος
#22

Τό 'χω ξαναγράψει:

Αν στη θέση της Ελλάδος ήταν το Ισραήλ το τεχνητό ψευδοκρατίδιο της Βαρντάρσκα θα ήταν λίμνη.

Όσον αφορά στις διεθνείς σχέσεις, μην ασχολείσθε με Τουρκίες και τέτοια. Υπόδειγμα διεθνούς πολιτικής είναι πάλι το Ισραήλ. Εξετάστε προσεκτικά τις κινήσεις που κάνει από συστάσεως για να μάθετε πως ασκείται ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ εξωτερική πολιτική. Ο καθ' ημίν αρμόδιος, πιθανόν να προσελαμβάνετο στο ΥΠΕΞ του Ισραήλ για βοηθός χειριστού ανελκυστήρα κι' αυτό με μέσον.

Τούτο δεν ισχύει μόνον για το παρόντα, αλλά δυστυχώς για όλους σχεδόν τους "υπηρετήσαντες" τον θώκο από το 1827 και εντεύθεν. Από αδιάφοροι μέχρι κατάφορα προδότες, ενεργώντες υπό τας εντολάς και οδηγίας των πολιτικών τους προϊσταμένων και των, ενίοτε, στρατηγικών των συμβούλων.

Να θυμίσω τη ρήση του Κάλβου: Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία. Τρεις άγνωσται λέξεις εις τους πολιτικάντηδες: Αρετή, Τόλμη, Ελευθερία.

Επιτρέψτε μου επίσης να θυμίσω οτι ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!


Περισσότερα
Thytis
Μέλος
#23

Με τα μυαλα που κουβαλαμε... πρωτα θα αναγνωρισουμε εμεις το κρατος της "Β. Κυπρου" και μετα θα αναγνωρισει η τουρκια το κρατος της Κυπρου... ΜΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.... ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.....

Περισσότερα
Κάντε είσοδο για να σχολιάσετε