LIBERALL
THINK TANKST
FORUMF
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Κυριακή 18/03/18
2ος χρόνος, ημέρα 868η

Επιστροφή στο forum Φιλελεύθερο forum forum@liberal.gr

Διαχειριστές: Μπάμπης Εγγλέζος Πρόεδρος ΣΕΔ & Νίκος Οικονομόπουλος Αντιπρόεδρος ΣΕΔ

dinstam
Μέλος

Αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα!

Του Βασίλη Γεώργα

Το εστιατόριο «Barbarossa» στην Πάρο μπορεί να είναι και πάλι ανοιχτό με απόφαση δικαστηρίου! Είναι το ίδιο εστιατόριο το οποίο σφράγισε τη Δευτέρα για φοροδιαφυγή 6.500 ευρώ η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και οι εφοριακοί το είδαν έκπληκτοι να ανεβάζει ρολά λίγη ώρα αργότερα επειδή έτσι αποφάσισε ο ιδιοκτήτης.

Για το «Barbarossa» πιθανόν να μην υπάρχει καμία υποχρέωση εξάντλησης της ποινής του δεκαήμερου λουκέτου που του επιβλήθηκε. Φρόντισαν για αυτό οι δικαστικές αρχές της Σύρου που με ταχύτητα αστραπής δικαίωσαν τον επιχειρηματία στην προσφυγή του κατά της ΑΑΔΕ, και εισηγήθηκαν ότι η ταβέρνα μπορεί να επαναλειτουργήσει φέρνοντας σε εξαιρετικά δυσχερή θέση την Ανεξάρτητη Αρχή.

Δεν ξέρουμε τι είδε η Δικαιοσύνη που δεν το είχαν δει οι εφοριακοί. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πως σκέφτηκε ο δικαστής και αν έκανε χάρη στον ιδιοκτήτη δίνοντας του τη δυνατότητα να δουλέψει μέχρι να φύγουν και οι τελευταίοι τουρίστες από το νησί.

Το θέμα είναι, όμως, ότι ενώ έχουμε νόμους και επιτέλους προσπαθούμε να τους εφαρμόσουμε, βρίσκεται κάποιος που έχει τη δύναμη, και αποφασίζει διαφορετικά στέλνοντας λάθος μήνυμα στη λάθος στιγμή. Ότι ο νόμος είναι νόμος αλλά μπορεί και να μην εφαρμόζεται.

Παρά το όνομά του, το «Barbarossa» πιθανότατα δεν είναι ένα «πειρατικό» μαγαζί. Μπορεί να λειτουργεί καθόλα νόμιμα και με απόλυτη φορολογική συνείδηση. Βρέθηκε όμως στον έλεγχο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να μην έχει κόψει 36 αποδείξεις, δηλαδή να να μην έχει αποδώσει τον ΦΠΑ που πλήρωσαν οι πελάτες. Σιγά το «κακό» θα πει κανείς όταν γύρω μας η φοροδιαφυγή μετριέται σε δισεκατομμύρια.

Και όχι μόνο αυτό. Η συγκεκριμένη επιχείρηση σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τους εφοριακούς ξανάνοιξε με τρόπο μαγικό την ίδια ημέρα που έκλεισε την περασμένη Δευτέρα. Σύμφωνα με ανταποκρίσεις από το νησί, από τους αστυνομικούς την πρώτη φορά ειπώθηκε ότι την κορδέλα της σήμανσης για το λουκέτο την …πήρε ο αέρας.

Χρειάστηκε να ειδοποιηθεί ο Ταξίαρχος της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης για να ξανασφραγιστεί, αλλά και πάλι αμέσως μετά χάθηκε η ένδειξη «κλειστό λόγω φοροδιαφυγής» ενώ η επιχείρηση δέχονταν κανονικά πελάτες. Το αποτέλεσμα ήταν η ποινή να μετατραπεί σε 10ήμερο λουκέτο που όμως «έσπασε» και αυτό γρήγορα μετά από απόφαση δικαστηρίου…

Όπως και να το κάνουμε δημιουργείται ένα σοβαρό ζήτημα. Έχουμε να κάνουμε με μια επιχείρηση που σύμφωνα με την ΑΑΔΕ εντοπίστηκε από τις Αρχές και αυτές με τη σειρά τους εφάρμοσαν το νόμο. Έχουμε επίσης να κάνουμε με ένα δικαστήριο που αποφάσισε διαφορετικά για τους δικούς του λόγους. Έχουμε τέλος να κάνουμε με ένα σοβαρό φαινόμενο, αυτό της μικρής ή μεγαλύτερης φοροδιαφυγής που κάποτε πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σοβαρά αν θέλουμε να πάψουμε να φορτώνουμε το σαμάρι μας με άδικα μέτρα.

Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε. Να εφαρμόζεται ο νόμος ή να κλείνουμε τα μάτια. 

 

Περισσότερα
Σελίδα 2 από 2
Teacher
Μέλος
#13

Δεν ξέρω αν μιλάς για μένα @solid αλλά πληροφοριακά πρώτον μπήκα με ΑΣΕΠ και ΠΑΡΑ τους πολιτικούς που συνεχώς μειώνανε τις θέσεις του ΑΣΕΠ και τις αντικαθιστούσαν από "κοινωνικά κριτήρια" και δεύτερον έχω παραιτηθεί από το δημόσιο. Όσο για σένα @dinstam αν διαβάσεις το προηγούμενο μήνυμα μου θα δεις ότι γνωρίζω πολύ καλά ότι οι συγκεκριμένοι δεν είναι φουκαράδες που τους οδηγεί στο λουκέτο η φορολογική αφαίμαξη.

Περισσότερα
solid
Μέλος
#14

Μιλάω σε αυτόν που τα μοναδικά του σχόλια εδω μέσα ειναι "πληρώστε τους φόρους σας" και οτιδήποτε έχει να κάνει με το "πορτοφολι σας μου ανήκει"

Ποτε καμία κουβέντα για τους αργόσχολους, ποτε καμία κουβέντα για μείωση δαπανών.

Ειναι ιδιαιτερα προκλητικός, σε βαθμό που υποπτεύομαι οτι μπορεί να το κάνει επιτηδες.

Περισσότερα
dinstam
Μέλος
#15

solid

Ναι, να πληρώστε τους φόρους σας και να μην κλέβετε τον ΦΠΑ από τους πελάτες σας. Τι απλούστερο.

Κανείς δεν είπε ότι "πορτοφολι σας μου ανήκει".

Αντίθετα πάντα λέγατε "εγώ γιατί να βάλω συναιτέρο στην τσέπη μου το κράτος". Με αυτή τη νοοτροπία έχετε κολλήσει στην χώρα την φράση " η χώρα με τους φτωχούς επιχειρηματίες και ελ. επαγγελματίες και πλούσιους ΔΥ." Όλοι γελάνε....

Για κοιτάξτε τί εισόδημα δηλώνετε εδώ και 40 χρόνια. Ήσαστε της λύπησης, να σας δώσουμε και επίδομα αλληλεγγύης.

Όλοι παριστάνετε τους μάγκες με δανεικά από τις τράπεζες με μόχλευση 20/1 και βάλε. Τώρα φωνάζετρε ότι άλλοι φταίνε για τα χάλια σας και ζητάτε την βοήθεια του κράτους που βρίζετε.

Διάβασε ρε φίλε το άρθρο και πές μας ποιός είναι το λαμόγιο κλέφτης?

Περισσότερα
dinstam
Μέλος
#16

solid

":Δεν έχω βρει ούτε έναν δημόσιο υπάλληλο σαν εσένα που να πληρώνει αξιοπρεπώς οποιονδήποτε."

Βρές κάτι άλλο να πείς. Στο κάτω- κάτω τι σου φταίνε οι ΔΥ για τα χάλια του κράτους? Αυτοί φτιάξανε τους κανόνες λειτουργίας ή μήπως τα λαμόγια που υποστηρίζεις τόσο θερμά. Άσε λοιπόν τη μπάλα στο γήπεδο και όχι στην εξέδρα.

Τώρα το τι πληρώνουν οι ΔΥ και για ποιούς, ρίξε μια ματιά στους προϋπολογιαμούς.

Περισσότερα
solid
Μέλος
#17

"Όλοι παριστάνετε τους μάγκες με δανεικά από τις τράπεζες με μόχλευση 20/1 και βάλε. Τώρα φωνάζετρε ότι άλλοι φατίνε για τα χάλια σας και ζητάτε την βοήθεια του κράτους που βρίζετε."

Δεν υπάρχει άνθρωπος εδω που να πέσει στο δικό σου επίπεδο να ζητάει βοήθεια του κράτους. Δεν εχω δει εδω κάποιον που να ζητάει να μην αποπληρωθούν τα δάνεια. Συριζοτρολ εισαι και μπερδεψες τα σαιτ;

Το μόνο που ζητάμε ειναι να μην πληρώνουμε τόσα κωλοπαιδα που βγάζουν και γλώσσα.

Δεν φτάνουν ολα τα άλλα σου αρνητικά, αλλα βάζεις και στο στόμα μου λόγια που δεν ειπα. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνεις για να πέσεις πιο κάτω απο εκει που τώρα βρίσκεσαι.

Σε φτυνουν και παριστάνεις οτι βρέχει.

Περισσότερα
dinstam
Μέλος
#18

solid

Εγώ ρε μάγκα λέω:

  • Οι παράνομοι να τιμωρούνται.
  • Οι πτωχευμένοι να κλείσουν. Για να βγούν άλλοι σωστοί στη θέση τους.
  • Ελεύθερη οικονομία.

Τώρα για ψάξε στο άρθρο/είδηση ή/και τα σχόλια να βρείς τα κλεφτοκωλόπαιδα.


Περισσότερα
dinstam
Μέλος
#19

Υπάρχου και μερικοί στους οποίους δεν απαντάω διότι έχουν δείξει το ποιόν τους παλαιότερα. Τρόλ δεν τρώω.

Περισσότερα
solid
Μέλος
#20

Το να απολυθούν τα κωλόπαιδα που ξύνονται ολημερίς δεν υπάρχει στις προτάσεις σου και ούτε υπήρξε ποτέ σε κείμενο σου.

Ενδεικτικό του πως αντιλαμβάνεσαι τον εαυτούλη σου και πώς βλέπεις τους υπολοιπους που εργαζόμαστε για να σε υπηρετούμε.

Αει φτυσ τα μπουτια σου. Σταματήσαμε να πληρώνουμε κωλοπαιδα. Τράβα στον Καρανίκα να πειτε τον πόνο σας όλοι του ίδιου ήθους.

Περισσότερα
dinstam
Μέλος
#21

solid

"Το να απολυθούν τα κωλόπαιδα που ξύνονται ολημερίς δεν υπάρχει στις προτάσεις σου και ούτε υπήρξε ποτέ σε κείμενο σου."

Συμφωνώ και επαυξάνω. Όσοι ξύνονται να απολυθούν. Αυτοί και οι άλλοι που τους αξιολόγησαν και τους προσλάβανε.

Τους κλεφτοπαράνομους ΦΠΑρπάχτες να τους τιμωρήσουμε? Τί λες?

Περισσότερα
aspirac
Μέλος
#22

Βέβαια αφού υπάρχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι τι τους θελουμε τους δικαστές; ας αποφασίζουν αυτοί. Καταλάβαινετε τι λέτε μωρε φιλελεύθεροι του κ@@ου;;;

Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΩΡΕΕΕΕΕ . 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ; Α ΣΙΧΤΙΡ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ

Περισσότερα
aspirac
Μέλος
#23

Δυστυχώς πάμε κατευθείαν στον τοίχο. Πάλι αίμα θα έχουμε.

Ηλθεν η ώρα , και ΝΥΝ εστι

Περισσότερα
aspirac
Μέλος
#24

Ναι κλέψανε το ΦΠΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΝΙΚΑ. ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΟΝ . ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΘΟΣΙΩΣΕΩΣ. ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ. Και οι σερβιτόροι βέβαια να φάνε πέτρες, Α σιχτιρ πια

Περισσότερα
Κάντε είσοδο για να σχολιάσετε