LIBERALL
THINK TANKST
FORUMF
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Πέμπτη 22/03/18
2ος χρόνος, ημέρα 872η

Επιστροφή στο forum Φιλελεύθερο forum forum@liberal.gr

Διαχειριστές: Μπάμπης Εγγλέζος Πρόεδρος ΣΕΔ & Νίκος Οικονομόπουλος Αντιπρόεδρος ΣΕΔ

greg0d
Μέλος

Όσοι δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει ότι στηρίζουμε το "ορθόδοξο κράτος"...

Toυ Ανδρέα Ζαμπούκα

«Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα “Ελλάς Ελλήνων χριστιανών” ούτε “Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας». Οι δηλώσεις αυτές ανήκουν στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο στη σημειολογία  τους.

Από εκεί και πέρα, θεωρώ εξοργιστικό να της διατυπώνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ένα πρώην μέλος της κυβέρνησης που συνεργάστηκε με ένα εθνοκεντρικό κόμμα για να πάρει την εξουσία. Είναι ξεκάθαρο πως αν ήθελε ο κ. Βούτσης και ο πρόεδρός του να περιορίσουν το «ορθόδοξο ελληνικό κράτος», δεν είχαν παρά να συνεργαστούν με το Ποτάμι και να καθαρίσουν την Εκπαίδευση και την κοινωνία από πολλά φονταμενταλιστικά κατάλοιπα άλλων εποχών.

Όχι μόνο δεν το έκαναν αλλά στην ουσία, έδωσαν «γη και ύδωρ» στην Εκκλησία, συμπράττοντας σε όλες τις απαιτήσεις της. Επιπλέον, δεν έχασαν την ευκαιρία να συνευρεθούν ακόμα και με την Χρυσή Αυγή, σε εθνικιστικές τυμπανοκρουσίες, παρουσία πάντα του Πάνου Καμμένου και συναινώντας στην ακροδεξιά πολιτική του. Επομένως, το δούλεμα του κ. Βούτση απευθύνεται μόνο σε ιδεοληπτικούς ομοϊδεάτες που αισθάνονται την στοιχειώδη παρηγοριά στις αριστερές του εξάρσεις.

Από την άλλη μεριά, δεν σημαίνει ότι όσοι αγανακτούμε με την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοια ζητήματα, ενώνουμε τη φωνή μας με τους άλλους. Όσους δηλαδή, αισθάνονται αυτόκλητοι σωτήρες του «Ορθόδοξου Ελληνικού Έθνους» και υψώνουν τείχη ευσέβειας απέναντι στους βλάσφημους Συριζαίους. Γιατί στην πραγματικότητα, και οι μεν και οι δε, πρακτικά, τηρούν παρόμοια στάση απέναντι στην διαχρονική ισχύ της Εκκλησίας, χωρίς καμία απολύτως διαφορά στις πολιτικές τους.

Είναι γεγονός ότι είμαστε πιο λίγοι. Ή τουλάχιστον, δεν αποτελούμε την πολυπόθητη κρίσιμη μάζα η οποία θα στήριζε μία γενναία πολιτική απεξάρτησης του κράτους από την Εκκλησία. Θα πρέπει όμως, να διαχωρίσουμε τη θέση μας και να ξεκαθαρίσουμε πως, σε ό τι αφορά ανθρώπινα δικαιώματα και ζητήματα ελευθερίας, είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε μία σύγχρονη πολιτεία δικαίου και όχι ένα φονταμενταλιστικό ορθόδοξο κράτος, με μανδύα ευρωπαϊκό. Kαι θα το κάναμε ακόμα κι αν ήταν ειλικρινής πολιτική πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ και όχι φαιδρή «ταξική εκδικητικότητα» εναντίον των αρίστων. Αν δηλαδή, ο Γαβρόγλου καταργούσε τις παρελάσεις, την πρωινή προσευχή, τον εκκλησιασμό και πολλές άλλες «παράδοξες» για την εκπαιδευτική διαδικασία, «τελετουργίες».

Όλη αυτή η παραφιλολογία με τους «αθεόφοβους» Συριζαίους και τους «ευσεβείς» της αντιπολίτευσης, μου θύμισε πάλι την διαχρονική «αναζήτηση ταυτότητας» που με κατατρύχει από μικρό. Αισθάνθηκα και πάλι άβολα, και εκτεθειμένος. Έφερα στον νου μου κάτι απορίες παλιών φίλων τύπου «Πρώτη φορά βλέπουμε Δεξιό να είναι άθεος!». Και σκέφτηκα πόσο χρόνο ξόδευα για να τους εξηγήσω ότι δεν ήμουν ούτε Δεξιός ούτε άθεος…

Πέρασαν τα χρόνια και ανακάλυψα στην πορεία, ότι υπήρχαν κι άλλα παράξενα όντα σαν κι εμένα που έψαχναν την ταυτότητά τους.

Σήμερα είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ. Αλλά μια αγωνία την έχω. Υπάρχει ελπίδα αλλά, παρόλη την αισιοδοξία μου, πάλι μειονότητα είμαι…

Περισσότερα
Σελίδα 4 από 4
centaurus
Μέλος
#37

Aigeas είσαι καλό και τίμιο παιδί οπότε ασχολήσου με απλά καθημερινά πράγματα που ειναι στα μετρα σου και τα κατανοείς π.χ τι θα φας, τι δουλειές έχεις να κάνεις, τι θα γίνει στο survivor κτλ και άσε τα πράγματα που ξεφεύγουν από το επίπεδο της αντιληπτικής σου ικανότητας...

Περισσότερα
ccr
ccr
Μέλος
#38

Δεν ρώτησα εσένα αγόρι μου κένταυρους. Δεν με απασχολεί τι ψηφίζει ο καθένας. Ερώτηση Κρίσεως (της δευτέρας παρουσίας που λέμε) ήτανε. Εξ' άλλου τα είδα τα χαϊρια των ψηφιζόντων (εμού συμπεριλαμβανομένου...). Όσο για αντίληψη, δεν φημίζομαι. Είσατε εσείς τα τζιμάνια και μας βγάζετε ασπροπρόσωπους στην κακούργα κενωνία.

Περισσότερα
solid
Μέλος
#39

Ο κένταυρος έκοψε αλυσίδα και σολάρει. Να ναι η ζέστη; Να ναι οι πολλές παντοφλιές που τρώει;

Σε κάθε περίπτωση, εχει στιγμές γέλιου το παραλήρημα.

Περισσότερα
centaurus
Μέλος
#40

ccr μου εγώ δεν έκρυψα τι "ψηφίζω".

Το ξαναέγραψε και ο Ταμτάκοwolf.

ΌΤΑΝ τους κάνω την τιμή να βρεθώ σε εκλογικό τμήμα είτε ψηφίζω τόσο πουθεναδικα κόμματα μόνο και μόνο για να τσεκάρω εκ των υστέρων από τα αναλυτικά αποτελέσματα αν όντως καταμετρήθηκε η ψήφος μου (και χωρίς πλάκα ΔΕΝ τη βρίσκω πάντα τη ψήφο μου και ήταν τόσες αυτές οι φορές που μπήκα σε διάφορες σκέψεις αλλά στην τελική δε με ένοιαζε οπότε δεν ασχολήθηκα περαιτέρω...) είτε ζωγραφίζω γεννητικά οργάνα (μια όρθια πούτσα με δυο μεγάλα αρχίδια από κατω για να το καταλάβετε όλοι σας) στο ψηφοδέλτιο του κόμματος που συνηθως βγαίνει πρώτο και οι περισσότεροι από εσάς εναποθέτετε τις ελπίδες σας για σωτηρία από τους "προηγούμενους" κάθε φορά. Στις τελευταίες εκλογές την "ψήφοπούτσα" την πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και στις επομένες θα την πάρει επάξια η ΝΔ του Κούλη ΑΝ πεισθώ να κάνω τον κόπο να βρεθώ στο εκλογικό τμήμα.

Η σολιντ με κάκισε για ανεύθυνη στάση λες και εγώ θέλω να σώσω τη σολιντι ή κανέναν άλλο εδώ μέσα από τις πολιτικές επιλογές που κάνει κάθε φορά και δεν μπορεί να διακρίνει διαχρονικά το σανό της Μεταπολίτευσης που σας ταίζουν!

Βλέποντας τη συμπυκνωμένη πολιτικοοικονομική μαλακία που σας βαράει (ως λαό εννοώ) έχω σχεδιάσει με τέτοιο τρόπο τα επαγγελματικά μου και επενδυτικά μου πλάνα ώστε οι πολιτικές σας αποφάσεις είτε να μη με επηρεάζουν καθόλου είτε στο ελάχιστο δυνατό που μου είναι απόλυτα ανεκτό. Τα έχω αναφέρει και δημοσίως και η σολιντ μπορεί να σου τα επαναλάβει αν τα θυμάται κάθως αμφισβήτησε πως μπορεί να μην με επηρεάζει ο ΦΠΑ ή ο φόρος εισοδήματος και επιχειρήσεων που μου επιβάλλουν τα κόμματα που ψηφίζετε κατά καιρούς. Της απάντησα και δεν επανήλθε είτε γιατί κατάλαβε πλήρως αυτό που της έγραψα είτε γιατί δεν πήρε μυρωδιά οπότε δεν ήθελε να εκτεθεί παραπάνω.

Και αυτά για όσο περνάω καλά στην Ελλάδα. Όταν χαλαστώ την έκανα εν ριπή οφθαλμού....

Όπως επίσης είχα γράψει πριν από μήνες εδώ μέσα περισσότερο με νοιάζει τι θα κάνει ο Κιμ παρά ο Κούλης και ο Αλέξης ακόμα ακόμα και η Μέρκελ με το Σοιμπλε (ευτυχώς που τα διεθνή χρηματιστήρια ήταν στο Θεό και βγήκα κύριος και φορτωμένος εδώ και μια εβδομάδα και ας πάνε και άλλο τόσο επάνω δεν θα χαλαστώ εφόσον υπερκάλυψα τους στόχους μου. Ας φάει και κανένας άλλος...Χριστιανός)!

Περισσότερα
centaurus
Μέλος
#41

Σόλιντ, αν ΕΣΥ θεωρείς ότι μπορείς να μου δώσεις παντοφλιές κανονίζουμε να βρεθούμε σε χρόνο και τόπο που σε βολεύει και σου επιτρέπω μετά από τη συνάντηση μας να γράψεις ΟΛΕΣ σου τις εμπειρίες μαζί μου και να ποστάρεις φωτό και βίντεο από το κινητό σου αν θες.

Καθώς θα πρόκειται να μου δώσεις παντοφλιές σου επιτρέπω επίσης να είναι μαζί σου και ο σύζυγός σου και τα παιδιά σου ώστε να πάρουν και αυτοί μαθήματα ζωής από τη σύζυγο και μητέρα τους αν δεν τους τα έχεις δώσει ήδη.

Δέχεσαι?

Περισσότερα
Aigeas787
Μέλος
#42

Υπομονή είναι τσεκούρι από τίμιο ξύλο. Το πήγε Μανιάτικα στον Παππά να το διαβάσει.

Περισσότερα
ΘΒ000
Μέλος
#43

Το αρθρο εχει σκοπο να βαλει τις βασεις για τις μελλοντικες θεσεις καποιων.

Συμφωνα με πληροφοριες καποιων εντυπων η κυβερνηση εχει σκοπο να φερει το φθινοπωρο το θεμα διαχωρισμου εκκλησιας και κρατους.

Φαινεται οτι ο αρθρογραφος (οπως και καποιοι σχολιαστες) στηριζουν την κυβερνηση σε αυτη της την κινηση. Και πιθανως αυτο να προδικαζει και παρομοια σταση για τα κομματα της αντιπολιτευσης.

Προσωπικα δεν ειμαι θρησκος, Αναγνωριζω ομως καποιες αξιες στο θεμα παραδοσης (και της συνδεςης με τη θρηςκεια) καθως και στο γεγονος οτι το θεμα αγγιζει μεγαλο κομματι της κοινωνιας.

Τωρα αν μπει ο συριζα μπροστα και τα κομματα της αντιπολιτευσης κρυφτουν πισω του (ειναι μια πιθανοτητα) τοτε πιστευω οτι θα επελθει μια ενταση - αχρειαστη αυτη τη στιγμη - η οποια θα ικανοποιησει τους αριστερους αλλα οχι απαραιτητα πολλους απο τους παραδοσιακους ψηφοφορους της νδ. Αν η νδ σε ενα τεοιοιο ενδεχομενο κρατησει ουδετερη σταση θα χασει - εστω και λιγο.

Το κυριοτερο ειναι ομως οτι περνανε πανω στην τουρλα του σαββατου ενα σωρο απο θεματα που ο μεσος πολιτης δεν προλαβαινει καν να προβληματιστει.

Ας μη ξεχναμε οτι η πλειοψηφια των πολιτων εχουν χρεη προς κρατος και ιδιωτες. Που να βρουν χρονο για προβληματισμους?

Αυτο ειναι το μεγαλυτερο θεμα. Οπως γινεται με το θεμα των ομοφυλων ζευγαριων, της υιοθεσιας κλπ. Ζητηματα που περνανε στο ντουκου.

Περισσότερα
centaurus
Μέλος
#44

Ταμτάκοwolf σου απάντησα αμέσως μετά αλλά κάποιος admin έσβησε την απάντηση. Βρες τον και πες του να την αναδημοσιεύσει ολόκληρη αν θέλει. Σ'αυτό το tripάκι να γράφω δύο και τρεις φορές τα ίδια πράγματα για να εξευτελίσω άτομα τόσο χαμηλού αντιληπτικού επιπέδου δεν μπαίνω διότι δεν θέλω να κλέβω...εκκλησίες!!!

Χοντρικά σου έγραφα ότι η διαφορά είναι ότι δεν οδηγώ Datsun, δεν μένω σε τσαντίρι, και δεν κάνω τίποτα παράνομο ή παράτυπο. Είμαι ΚΑΙ 100% νόμιμος (άλλωστε έχω γράψει αναλυτικά στη σολιντ με τι ασχολούμαι και σίγουρα το είχες διαβάσει και εσύ τότε) ΚΑΙ δεν πληρώνω τους ανίκανους που ψηφίζεις ΟΥΤΕ τα φέσια των Ρομά στα οποία αναφέθηκες. Θα τα πληρώσεις και θα πεις ευχαριστώ εσύ και τα παιδιά σου και όσοι έχουν τα ίδια μυαλά με σένα και κάνουν τις ίδιες πολιτικές επιλογές!

Υ.Γ Πόση ανάγκη αισθάνεσαι βρε ταλαίπωρε Ταμτάκο για να βρεις να πεις κάτι απέναντί μου...

Περισσότερα
centaurus
Μέλος
#45

ΘΒ000, Ο Τσίπρας είναι ο τελευταίος που θέλει να τα βάλει με την Εκκλησία (αφου προεκλογικά (και όχι μόνο) ήξερε ότι έπρεπε να γλείψει για να εκλεγεί), θα το κάνει όμως όχι απο αριστεροσύνη και συσπείρωση του...3% αλλά για να μιλάμε για τέτοια ζητήματα που σηκώνουν πολύ καβγά και όχι αυτά που θα εφαρμόζονται από το φθινόπωρο και μετά και έχουν ήδη ψηφιστεί.

Η κατάσταση για τον Τσίπρα είναι loss-loss και λόγω νεοταξιτικης παράδοσης ανευ όρων θα συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα (απο)κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που θα κρυφτούν πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά τη λέζα θα τη φάνε...

Επειδή οι περισσότεροι θυμάστε μόνο τα περιστέρια και το Φίλη πάρτε και ένα άλλο...

Το δεκάλεπτο κατάνυξης του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο Όρος

Για να μη σας θυμίσω και την επίσκεψη στον τάφο του Ιησού στα Ιεροσόλυμα την περίοδο των επισκευών....

Περισσότερα
centaurus
Μέλος
#46

Αυτά που ζωγραφίζω στα ψηφοδέλτια τα ονειρεύομαι το προηγούμενο βράδυ να ξεσκίζουν τα... ευαίσθητα μέρη και τις σκοτεινές τρυπές αυτών που την επόμενη μέρα θα τα ρίξουν αυτά τα ίδια ψηφοδέλτια στην κάλπη ελπίζοντας να τους βοηθήσουν να σωθούν από την απίστευτη μιζέρια τους και να σου πω την αλήθεια δεν το βλέπω ούτε παράνομο ούτε παράτυπο.

Απεναντίας το βλέπω ως λυτρωτικό για εσάς καθώς αυτά που τελικά σας έρχονται στην πραγματική ζωή και σας ξεσκίζουν μέχρι τις επόμενες εκλογές είναι πιο...βάναυσα και αφορούν και τους γιους σας και τις κορούλες σας...

Άλλη απορία Ταμτάκοwolf?

Περισσότερα
Κάντε είσοδο για να σχολιάσετε