LIBERALL
THINK TANKST
FORUMF
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Κυριακή 20/05/18
2ος χρόνος, ημέρα 931η

Επιστροφή στο forum Φιλελεύθερο forum forum@liberal.gr

Διαχειριστές: Μπάμπης Εγγλέζος Πρόεδρος ΣΕΔ & Νίκος Οικονομόπουλος Αντιπρόεδρος ΣΕΔ

Αναστολή λειτουργίας του Φιλελεύθερου Forum

Φίλοι και αναγνώστες του Liberal.gr, διαπιστώνοντας ότι στην εποχή μας είναι πολύ ευχερέστερη η διαδραστική επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πήραμε την απόφαση να διακόψουμε τη λειτουργία του forum συζητήσεων που δημιουργήσαμε στην ιστοσελίδα μας. Η αναστολή λειτουργίας θα γίνει σταδιακά το επόμενο διάστημα ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη που ενδεχομένως το επιθυμούν, να αντλήσουν από τη βάση δεδομένων κείμενα και απόψεις που δημοσιεύτηκαν στο forum τα δύο τελευταία χρόνια. Σας ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή σας και είμαστε ευγνώμονες για το υψηλό επίπεδο διαλόγου που αναπτύχθηκε σε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο.

Για τα μέλη του liberal.gr θα έχουμε σύντομα νέες υπηρεσίες, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Liberal.gr

Η Μέρκελ δεν θέλει εκλογές!

Ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι θα πάρει την αξιολόγηση και θα μπορέσει έτσι να περάσει κι αυτό τον χειμώνα, καθώς οι Γερμανοί είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν την κυβέρνηση με αντάλλαγμα το προσφυγικό. Το Βερολίνο δεν θέλει εκλογές στην Ελλάδα και η Μέρκελ είναι σήμερα ο καλύτερος σύμμαχος του Αλέξη.

Το ερώτημα, όμως, που μας ενδιαφέρει είναι αν θα βάλουν το χέρι στην τσέπη! Η απάντηση είναι προφανής! Με την Μέρκελ να κατρακυλά στις δημοσκοπήσεις, κάθε είδηση για πρόσθετη βοήθεια προς την Ελλάδα θα προκαλέσει νέα μείωση των ποσοστών της απήχησής της στο εκλογικό σώμα. Η στήριξη της Γερμανίας στην ελληνική κυβέρνηση έχει ένα θετικό στοιχείο για την χώρα (σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των ελληνικών ζητημάτων από την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία), αλλά στερείται ουσιαστικού περιεχομένου. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται αυτή την στιγμή ένα φιλικό κτύπημα στην πλάτη, αλλά χρήματα και μάλιστα πολλά! Χρειάζεται επενδυτές, τραπεζική χρηματοδότηση και νέες πολιτικές.

Από την μία η Γερμανία δεν είναι διατεθειμένη να στείλει στην Ελλάδα ούτε ένα ευρώ και από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι διατεθειμένος να γίνει… φιλελεύθερος για χάρη της ανάπτυξης. Κι έτσι είναι όλοι ευχαριστημένοι! Κι ο Αλέξης που βλέπει την ανοχή της Ευρώπης και οι Γερμανοί που τακτοποιούν το προσφυγικό και άλλα ζητήματα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος…

Το αντικειμενικό πρόβλημα σε αυτή την σχέση είναι ότι δεν μπορεί να κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κι αυτό δεν αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά την ίδια την χώρα. Η Μέρκελ δεν θα δεχτεί να ρισκάρει κάτι περισσότερο για την Ελλάδα και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Κι η Ελλάδα θα χρειαστεί σύντομα βοήθεια, καθώς η πορεία της Οικονομίας της οδηγεί την χώρα με μαθηματική ακρίβεια σε επιδείνωση της κατάστασης και σε κοινωνική αναταραχή.

Το θέμα δεν είναι αν οι Γερμανοί θέλουν ή δεν θέλουν εκλογές στην Ελλάδα. Και να ήθελαν εκλογές θα λέγαμε ότι δεν τους πέφτει λόγος. Από όλη αυτή την ιστορία μπορούμε να κρατήσουμε ως θετικό την στήριξη των Γερμανών σε επίπεδο ευρωπαϊκών οργανισμών. Σε περιόδους σαν κι αυτή που περνάμε είναι πολύτιμη κάθε βοήθεια. Το πρόβλημα είναι ότι η βοήθεια αυτή δεν φτάνει (πλέον) και η Ελλάδα έχει εξαντλήσει, δυστυχώς, τα τελευταία έξι χρόνια τα αποθέματα του πολιτικού κεφαλαίου που είχε συγκεντρώσει όλες τις προηγούμενες δεκαετίες. Το επίπεδο της «διαπραγμάτευσης» που γίνεται στο παρασκήνιο δεν μας αξίζει. Δεν μπορεί η γραμμή άμυνας μας να είναι το προσφυγικό! Και μάλιστα έχοντας όλα τα Βόρεια σύνορά μας «σφραγισμένα»…

Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι η στήριξη του Βερολίνου είναι αρκετή για να μπορέσουν να περάσουν κι αυτό τον χειμώνα. Κι αυτό τους αποσπά την προσοχή από την πραγματικότητα. Δίνουν την μάχη στα σαλόνια, όταν ο πόλεμος για την χώρα θα κριθεί στην μάχη της καθημερινότητας, στους χώρους παραγωγής, στα σχολεία, στα νοσοκομεία. Το τι θέλουν οι Γερμανοί είναι παντελώς αδιάφορο στον άνεργο και σε εκείνον που θα κληθεί να πληρώσει φόρους που δεν μπορεί να πληρώσει. Ούτε και θα φέρει πίσω τις εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει την χώρα και την δυστυχία της. Οι Γερμανοί κάνουν την δουλειά τους και την κάνουν άριστα. Εμείς, τι κάνουμε;

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

Περισσότερα
Σελίδα 2 από 2
ΚΙΚΕΡΩΝ
Μέλος
#13

Επειδή είναι γίδι δεν καταλαβαίνει ότι ούτε σύνταξη ούτε εφάρπαξ ούτε αργομισθία θα πάρει με την χώρα ισοπεδωμένη και την μισή Ελλάδα άνεργη !

Απλά του πετάνε ακόμα ένα κοψίδι για να τους ψηφίζει και μετά θα του τα πάρουν όλα μαζεμένα !!

Αθάνατο ελληνικό γιδοπρόβατο που κάνεις και το πονηρό !!

χα χα χα !

Περισσότερα
buddha
Μέλος
#14

ΚΙΚΕΡΩΝ, συμφωνω με οσα γραφεις,μονο με τον χαρακτηρισμο ΒΟΥΔΑΣ εχω μια επιφυλαξη.προτιμω το ΒΟΔΙ αντι του βουδα.

Περισσότερα
ΚΙΚΕΡΩΝ
Μέλος
#15

Δεν έχεις κι άδικο φίλε !

Αλλωστε ο ΒΟΥΔΑΣ-ΒΟΔΙ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ο Β' ο ΣΟΥΒΛΑΚΟΚΤΟΝΟΣ η ΚΩΣΤΑΚΗΣ ο PLAYSTATION η σκέτο ΣΟΥΒΛΑΚΙΑΣ η ΑΣΤΟΓΙΑ ΡΓΟΤΕΡΑ η ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ η ΕΡΗΜΙΤΗΣ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ η ΡΑΦΗΝΑΤΟΣ η ΜΑΛΑΚΑΡΝΗΣ η ΒΟΥΒΑΛΟΠΑΙΔΟ είναι τόσο παχύδερμο που δεν σκάει όπως και να τον πεις !!

Μας έσκασε όλους εμάς όμως !

Περισσότερα
ΚΙΚΕΡΩΝ
Μέλος
#16

Ευτυχ'ώς που ο Μαρμαρωμένος βασιλιάς της Ραφήνας μας έχει αφήσει στο πόδι του τους... ΡΟΥΣΟ-ΑΝΤΩΝΑΡΟ-ΒΛΑΧΟ-ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΔΕΣ να διασκεδάζουμε τουλάχιστον !

Ογκόλιθοι πολιτικής σκέψης !!

Καλά που ζει και βασιλεύει ο τιτανοτεράστιος ξάδερφος ΛΙΑΠΠΗΣ για να επισκιάζει με το ειδικό πολιτικό του βάρος κάθε ...θρασύτατο αμφισβητία της ....καραμανλικής μεγαλοφυίας !

Και μετά ....απορούν μερικοί πως φτάσαμε ως εδώ !!


Περισσότερα
madprof
Μέλος
#17

Πείτε στον Τίγρη του ΟΠΑΠ να αλλάξει αυτόν τον κρετίνο (υποψήφιο;;) γαμπρο του Βουλγαράκη στην διαφήμιση, κατάντησε αηδία !!!

Ας δώσουν και σε κανένα αλλο τα αργύρια !!

Περισσότερα