ΑΠΘ: Αποκλεισμός της Πρυτανείας από φοιτητές για τις ηλεκτρονικές εκλογές

ΑΠΘ: Αποκλεισμός της Πρυτανείας από φοιτητές για τις ηλεκτρονικές εκλογές

Από νωρίς έχουν αποκλείσει μέλη φοιτητικών συλλόγων την Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της πρυτανείας να διεξάγει τις προγραμματισμένες ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους με ενιαία ψηφοδέλτια.

Οι φοιτητές προγραμμάτιζαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του κτηρίου διοίκησης, από τις 7 το πρωί, αλλά δεν μπόρεσαν να εισέλθουν, καθώς τα στόρια ήταν κατεβασμένα. Φοιτητές παραμένουν έξω από το κτήριο μέχρι αυτήν την ώρα ζητώντας από τους συμφοιτητές τους να απέχουν από την σημερινή διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και να γίνουν οι εκλογές δια ζώσης.

Οι φοιτητές κάνουν λόγο για προσπάθεια αποδυνάμωσης των φοιτητικών παρατάξεων και του φοιτητικού κινήματος λέγοντας ότι θα προσπαθήσουν τα δημοκρατικά τους διακαιώματα.

Σημειώνεται ότι η σημερινή εκλογική διαδικασία διεξάγεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» της ανώνυμης εταιρείας του Ελληνικού Δημοσίου με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.» (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε. Α.Ε.). στις 21-02-2023 από 09:00 έως 16:00.

Εάν η διαδικασία αποβεί άγονη επαναλαμβάνεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα, ήτοι στις 22-02-2023 από 09:00 έως 16:00. Η εκλογή των εκπροσώπων πραγματοποιείται από ενιαίο ψηφοδέλτιο που περιλαμβάνει το σύνολο των υποψήφιων φοιτητών ανά κύκλο σπουδών εκάστου Τμήματος.