LIBERALL
THINK TANKST
FORUMF
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Πέμπτη 22/02/18
2ος χρόνος, ημέρα 844η
Print Friendly and PDF
-A +A
BLACK BOX
Παρασκευή
13
Οκτωβρίου

- Ο Ευκλείδης (μην αναρωτιέστε ποιος, ένας είναι ο Ευκλείδης) το λέει ήδη δεξιά κι αριστερά: Πάμε για τον Ιανουάριο. Συνεπώς μην περιμένετε να ξεμπλέξουμε εύκολα με την τρίτη  αξιολόγηση. Κι αν οι Συριζαίοι υπολογίζουν Ιανουάριο, το πιθανότερο είναι να πηγαίνουμε προς το Μάρτιο.

- Στο μεταξύ ο επικεφαλής του ESM Klaus Regling, ο άνθρωπος που εκφράζει μεταξύ των δανειστών τα γερμανικά συμφέροντα, έστειλε χθες με ομιλία του μηνύματα στην ελληνική πλευρά. Μας υπενθύμισε ότι η Ελλάδα θέλει ακόμη 10 μήνες μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματός και πως απομένει η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

- Μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις και μια ισορροπίας, χθες η μετοχή της ΔΕΗ αντέδρασε με τη βοήθεια μιας καλής εντολής αγοράς από το εξωτερικό. Για τη ΔΕΗ μεταξύ ξένων μετόχων και αναλυτών επικρατεί ανησυχία, που τελικά δεν είναι και αδικαιολόγητη μετά τα τελευταία αποτελέσματα που ανακοίνωσε η επιχείρηση.

- Όσοι παρακολουθούν στενά τη μετοχή της ΔΕΗ, διαπίστωσαν στη λογιστική κατάσταση πολύ ανησυχητικές ενδείξεις και ο λόγος δεν είναι για τη μείωση του τζίρου και της κερδοφορίας, ούτε για τη βουτιά των EBITDΑ από τα 535 εκατ. στα 285 εκατ. Οι ταμειακές ροές της επιχείρησης προσγειώθηκαν  από τα 801 εκατ. στα 110 εκατ. ενώ η ΔΕΗ διατηρήθηκε στην κερδοφορία επειδή μείωσε σχεδόν κατά 2/3 τις προβλέψεις.

- Κι όλα τα παραπάνω  με χρέη μόλις… 3,8 δισ. ευρώ. Αυτός είναι  ο λόγος που οι τραπεζίτες χλωμιάζουν μόλις ακούν για την οικονομική κατάσταση της  ΔΕΗ και ανησυχούν μήπως στραβώσει κάτι και βρεθούν αντιμέτωποι με πρόβλημα μεγέθους συστημικής απειλής.

- Οι περισσότεροι στο ΤΧΣ είναι αλλοδαποί και δεν ξέρουν από αυτά. Για αυτό ας τους πει κάποιος χριστιανός κάνουν ένα ευχέλαιο… μήπως και φύγει η γρουσουζιά. Η Κυβέρνηση, λένε στην αγορά, πως αντιδρά στην επιλογή συγκεκριμένου προσώπου που επέλεξε η Τράπεζα της Ελλάδος, επειδή θεωρούν ότι δεν ανήκει στη σφαίρα πολιτικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ, για να το θέσουμε κομψά.

- Στις 31 Οκτωβρίου ξεκινά στην Ελβετία η διαπραγμάτευση του ομολόγου των 150 εκατ. ελβετικών φράγκων που εξέδωσε η Folie Folli. Ωστόσο, η επιτυχία του ομολόγου δεν φαίνεται να βοήθησε τη μετοχή της εταιρείας -ακόμη, τουλάχιστον- να ξεφύγει από τον κύκλο των αμφιβολιών που ξεκίνησε με τη δημοσίευση των τελευταίων αποτελεσμάτων.

- Πατάνε γκάζι οι τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια. Οι πωλήσεις καταναλωτικών δανείων θα έχουν την τιμητική τους και φαίνεται πως μέχρι τον Μάρτιο θα έχουν πουληθεί ή βγει στην αγορά προς πώληση πακέτα κόκκινων καταναλωτικών ύψους 6 δισ. ευρώ. Αμέσως μετά τα καταναλωτικά, θα πάρουν σειρά τα λεγόμενα SME’s, δηλαδή τα δάνεια μικρομεσαίων και κάπου εκεί αρχίζουν τα δύσκολα.

Επιστροφή στην mobile έκδοση.